REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen"

Transkript

1 REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen Der var godt 40 deltagere til mødet og 14 af medlemskommunerne var repræsenteret, jfr. vedlagte deltagerliste. 1. Indledning Formanden, Michel van der Linden, bød velkommen og udtrykte glæde over den store politiske opbakning fra gårsdagens Høring i Folketinget. Samtidig havde Færgesekretariatet forleden også været inviteret til Vækstteamet for Det Blå Danmarks afsluttende møde og fået taletid på linje med de mere etablerede parter i sektoren. Ø-færgerne er klart kommet på dagsordenen og det er positivt i bestræbelserne på at holde også kommunernes fokus på fremadrettede løsninger i forhold til vore øer og færger. Derfor vigtigt at medlemmerne sikrer, at Medlemsbladet og andre af Færgesekretariatets udgivelser også bliver spredt i de færgerelaterede politiske udvalg etc. Som bekendt har Færgesekretariatet indledningsvis fået to overordnede opgaver; sikre netværk og samarbejde mellem kommunerne samt arbejde for bedst mulig driftsoptimering. Vi foreslår, at disse to hovedopgaver suppleres med en ekstra indsats; skabe værdi med færgen. Man kan selvsagt ikke i al evighed optimere og rationalisere kagen skal også gøres større. Vi kan prøve en lidt ny tilgang, hvor der ikke altid blot skæres i serviceniveauet og vi har fra politisk side en god opmærksomhed; et vindue lige nu med stor opbakning til at skabe et Danmark i balance. Færgesekretariatet skal som en af spillerne i et godt samarbejde med de andre organisationer benytte denne mulighed bedst muligt. Årsmødet tilsluttede sig forslaget om en ekstra overordnet arbejdsopgave.

2 2. Gennemgang af forslag til Arbejdsprogram for 2017/18 Sekretariatslederen, Jan Fritz Hansen, kunne supplere med at eksempelvis netop Vækstteamet i deres anbefalinger pegede på introduktion af modulfærger, teknologisk udvikling på kommunale færger, færgerettet uddannelse og forsøg med regelsanering, herunder autonome færger i de indre danske farvande. Indledningsvis kunne det nævnes at Færgesekretariatets kommunikationsstrategi indebar, at vi gennemsnitligt havde 3-4 omtaler i medierne på månedsbasis. Medlemsbladet Ø-færgerne udkommer to gange om året og der udsendes Nyhedsbreve kvartalsvis eller efter behov. Der er udarbejdet en lille færgefilm og en turistfremmefilm er undervejs. Endelig søges det løbende at udbygge hjemmesiden. Omkring Projekt Fælles Indkøb er der nu indgået en halv snes rammeaftaler og fokus den kommende tid bliver på, om disse kan suppleres med aftaler i forbindelse med brændstof, smøreolier og forsikringer. Der er udarbejdet en række inspirationsrapporter med forslag til driftsoptimering og helt enkle besparelsesforslag, egentlige energioptimeringsprogrammer, ligesom der ses på assistance til introduktion af (delvis) batteridrift. Medlemmerne opfordredes til at benytte Færgesekretariatets teknikere og invitere dem på besøg. Ligeledes er der udarbejdet en særlig dokningsmanual og Sekretariatet er meget interesseret i at høre tilbagemeldinger og/eller om denne skal suppleres med yderligere materiale. Projektet om Afløserfærge er blevet gennemgået både på Høringen og i det nye Medlemsblad og der sigtes nu på et møde i begyndelsen af juni måned med interesserede borgmestre og andre beslutningstagere. Der vil også senere på året blive gennemført en egentlig konference, således at alle parter får mulighed for at give deres besyv med. I forbindelse med Projektet om Færgepersonale har Søfartsstyrelsen på Færgesekretariatets foranledning igangsat et nærmere udredningsarbejde om mulighederne og Styregruppemedlem Søren Adsersen indgår i den særlige arbejdsgruppe om emnet. Færgesekretariatet understøtter i øvrigt også særlige ønsker til efteruddannelse både i samarbejde med søfartsskoler, men også gennem særlige tilbud om efteruddannelse i rederansvar og sikkerhed/optimering til søs i øvrigt.

3 Projekt Turismefremme har udover Færgesekretariatets Temadag fra sidste efterår og (gen)udgivelsen af Ø-passet også været optaget af de sydfynske planer om at udvide Ø-hop aktiviteterne. I den forbindelse gennemfører Færgesekretariatet også en studietur til de svenske færgeredere i den stockholmske skærgård for at hente yderligere inspiration. Færgesekretariatets aktiviteter på Folkemødet på Bornholm skal også ses i en turismefremmesammenhæng. Både med færgepolitiske debatter men også i den mere folkelige ende med uropførelse af en særlig færgenationalsang. Det vil nu i forbindelse med opgaven om at skabe værdi med færgen blive søgt nærmere identificeret, hvilke ideer men med fordel kan arbejde videre med, ligesom der ses på mulighederne for et samarbejde med den fælles portal Dansk Ø-ferie. Omkring Rammevilkårene er der, som nævnt af formanden, en god udvikling og den mest aktuelle udfordring i forhold til Landevejsprincippet er nu at få alle kommuner og øer med allerede her i den indledende runde. Færgesekretariatet har med Sammenslutningen af Danske Småøer og Småøernes Færgeselskaber udarbejdet et særligt forslag og det forventes i løbet af maj måned at kunne gennemføre et møde med Økonomi-og indenrigsministeren herom. Ministeren har dog allerede stillet en evaluering af hele ordningen i udsigt i løbet af efteråret 2017 og det er muligt at løsningen på dette delproblem kan finde sin løsning i den forbindelse. Endelig er der under Projektet Fakta/Statistik indsamlet forskellige oplysninger om overfarterne og disse vil nu blive søgt suppleret med oplysninger om leverandørpriser mv. for at sikre gode løsninger i forbindelse med vort arbejde med fælles indkøbs/rammeaftaler. Formanden understregede vigtigheden af at medlemmerne besvarede Sekretariatets forespørgsler og eventuelt assisterede med at få de rigtige oplysninger ud eksempelvis af kommunernes indkøbsafdelinger. Søren Adsersen tilbød at hjælpe med indsamling af oplysninger gennem Småøernes Færgeselskaber. Formanden opfordrede endelig til at medlemmerne deltog aktivt i Projektgrupperne og det kunne overvejes at finde gode facilitatorer fra kommunerne, der kunne understøtte Sekretariatets indsats for at få fremdrift i arbejdet.

4 3. Drøftelse og vedtagelse af Arbejdsprogram Årsmødet kunne tilslutte sig det udsendte og netop gennemgåede forslag til arbejdsprogram for 2017/18, men der var særlig en række kommentarer til Projekt Afløserfærge. Lars Wolfgang Hansen, Holbæk, opsummerede en række kommentarer: det politiske arbejde var fint, fælles indkøb vigtigt ikke mindst på forsikringsområdet, som umiddelbart kunne vise sig at indeholde et besparelsespotentiale samt sikring af de rigtige mål med færgeuddannelsen. Derimod måtte Projektet Afløserfærge ikke udvikle sig til en model, hvor alle skulle vælge samme størrelse og udformning af deres fremtidige færger. Der var flere medlemmer, som ikke alle havde samme behov for en afløserfærge og det måtte heller ikke blive for bekosteligt at leje denne. Lasse Olsen, Faaborg/Midtfyn, understregede at for mange var en afløserfærge et vigtigt projekt og det skitserede dagstal var relativt konkurrencedygtigt i forhold til andre tilbud på markedet. Sekretariatslederen tilføjede at afløserkonceptet udover at opfylde nogle konkrete behov også kunne benyttes som et signal om, at vi var positivt indstillede overfor ny teknologi samt miljøoptimering etc. Formanden understregede at hvis kommunerne ikke selv var åbne og udviklede noget på dette område, så var der en risiko for staten ville presse en løsning igennem. Eske Groes, KL, mente at man heller ikke måtte overse de mulige besparelser og stordriftsfordele under dette projekt. Liselotte Hillestrøm, Hedensted så afløserfærgeprojektet som en mulighed, hvis den også kunne udformes i en endnu mindre udgave og det var vigtigt hele tiden at optimere og finde nye gode løsninger. Formanden konkluderede, at Færgesekretariatet ville arbejde videre med afløser/standardfærgeprojektet og samtidig være særlig opmærksom på, at der sikredes tilstrækkelig fleksibilitet, så løsningerne kunne enten fravælges eller tilpasses behovet i de enkelte kommuner.

5 4. Faglige indlæg om færgernes rammevilkår/aftaler Der var fra flere medlemmers side stor tilfredshed særlig med den seneste rammeaftale med Viking om redningsmidler. Det var den umiddelbare vurdering at der på forsikringsområdet ville kunne findes besparelser procent og Sekretariatet ville som nævnt komme tilbage til dette område, hvor det tidligere uden held var blevet forsøgt at samle de nødvendige oplysninger ind. Hvis det var muligt for medlemmerne at medvirke med godt input, så var det måske heller ikke nødvendigt at bruge mæglere som mellemled. Jørgen Bekker Hansen, Ærø, orienterede om det brændstofsamarbejde som kommunen havde særlig med Kalundborg og Slagelse. Aftalen skulle snart fornyes for 2018 og ville blive bragt i EU udbud på basis af Rotterdampriserne/varebørsen PLATTS. Der ville i øvrigt blive suppleret med et udbud omkring smøreolier. Hvis der var medlemmer, som ville overveje at gå med i dette indkøbssamarbejde, kunne de rette henvendelse til Sekretariatet herom med henblik på en nærmere drøftelse af mulighederne. Der var af hensyn til arbejdet omkring EU-udbud en deadline for at komme med pr. 1. juli Mia Verniere fra Ponte fortalte om det efteruddannelsesprogram Færgesekretariatet ville udbyde i løbet af efteråret ikke blot om rederansvar, men om sikkerhed, dokumentationskrav, HR og kundebetjeningsfokus mv. Der ville blive udsendt en afkrydsningsliste over de emner, man kunne have interesse i og så ville lærerkræfterne blive udvalgt herefter. Lars Wolfgang Hansen anbefalede i særdeleshed, at man prioriterede at deltage i de udbudte rederkurser, som var af høj kvalitet og vigtige at deltage i. 5. Indlæg ved udviklingsgruppen om Ø-Pas 2017 Britta Leth, turismeambassadør, orienterede om det nye opgraderede Ø-pas for 2017 som ville blive trykt i over eksemplarer herunder i en tysk/engelsk udgave ligesom der var forskellige digitale platforme. Der havde allerede været god medieomtale og hun var generelt glad for samarbejdet med overfarterne omkring projektet.

6 Lindy Kjøller, Færgen, gennemgik projektet omkring Ø-ferie portalen og det at gøre ø-ferie til en destination i turismesammenhæng. Der er god fokus på ferie i det danske ørige og opgaven er at gøre det så enkelt som muligt at planlægge en ferie her. Sammenslutningen af Danske Småøer arbejder på at få en række af deres medlemmer med og systemet kan relativt enkelt kommunikere med allerede etablerede bookingsystemer/platforme, som anvendes af færgerne. Formanden nævnte at udfordringen her er bl.a. at overfarterne ikke kan tilbyde forskellige vilkår til turistvirksomhedere som er med eller ikke med i Ø-ferie portalen og derfor må der findes særlige finansieringsløsninger i relation til billetpriserne. Hans Søby, Svendborg tilføjede at det ofte var en lang proces i sig selv at få alle på øerne med. 6. Den fremtidige indsats Formanden henviste til sin leder i Medlemsbladet om, at alle måtte medvirke til at gøre arbejdet i Færgesekretariatet til en succes bl.a. i forbindelse med projekterne omkring fælles indkøb. Og det kræver, at man besvarer forespørgslerne fra Sekretariatet. Styregruppen har fået udarbejdet et medlemskort, hvor hver kommune har fået angivet et stoplys med rød, gul og grønt lys. Det kan give et hurtigt overblik om, hvem som bidrager til løsning af vore opgaver. Hvis der er et rødt lys, må vi så se lidt nærmere på baggrunden herfor. Samtidig opfordredes medlemmerne til at indgå i Projektgrupperne, måske behøvede man ikke altid mødes på tværs af landet; noget kunne klares ved telefonmøder og Skype ditto. Afslutningsvis nævnte formanden, at Sekretariatet i øjeblikket forberedte nogle gode begivenheder i forbindelse med Folkemødet på Bornholm til juni og det var håbet at flest muligt af medlemmerne og ikke mindst deres borgmestre ville deltage i de færgepolitiske debatter, som ville blive sat op. Det var samtidig håbet at medlemmerne spredte Medlemsbrevet og Nyhedsbrevet bedst muligt hjemme i deres kommuner for at få god fokus på vore udfordringer og indsats. Måske var der udvalg i kommunen som kunne have interesse i at modtage materialet. Nyhedsbrevene blev i øvrigt allerede nu også sendt direkte til borgmestrene i medlemskommunerne. Næste Styregruppemøde er til september; vi gennemfører

7 en konference om afløserfærgen til efteråret og så kommer vi sikkert også rundt på nogle af rådhusene med nogle gode efteruddannelsestilbud. Så skal vi også forberede os på den endelige evaluering af Færgesekretariatet i 2018 selvom gårsdagens Høring på mange måder var en god pre-evaluering og det vil vi gøre i tæt samarbejde med Folketingsudvalget, men i særdeleshed i en tæt dialog med KL om, hvordan det bedst gøres. 7. Valg af Styregruppemedlemmer for Formanden oplyste, at han særlig tillagde det vægt at Færgesekretariatet kunne aktivere ledelsesniveauet på rådhusene. Derfor foresloges det, at Styregruppen blev suppleret med centerchef Flemming Kortsen fra Slagelse og som nyt medlem direktør Torben Jørgensen fra Svendborg. Sidstnævnte også for igen at få det fynske område repræsenteret i Styregruppen. Årsmødet tilsluttede sig dette samt genvalg af de øvrige Styregruppemedlemmer - dog ikke Bjarne Hansen, som desværre pga. nye ansvarsområder havde set sig nødsaget til at udtræde. Afslutningsvis en tak til Sekretariatet og dets rådgivere for god indsats samt for et ambitiøst og godt beslutningsgrundlag for det fremtidige arbejde i Færgesekretariatet og for medlemmerne. 8. Eventuelt Der var ikke bemærkninger til dette dagsordenspunkt. Mødet afsluttedes kl (Referent Jan Fritz Hansen)

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg Til Hjemmesiden Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg Formanden bød kl. 9.30 velkommen til mødet. Udover formanden, Michel van der Linden, Kalundborg deltog Kim T.

Læs mere

Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø

Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø Notat Færgesekretariatets Årsmøde 26.-27. maj 2016, Ærø Til konferencedelen af Årsmødet den 26. maj var der 50 deltagere (Bilag 1). Programmet fremgår af (Bilag 2) og der er udarbejdet en overordnet meddelelse

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg Formanden bød kl. 9.30 velkommen til mødet. Udover formanden, Kjeld Bussborg Johansen, Svendborg deltog Michel van der Linden

Læs mere

FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ

FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV MAJ 2017 FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ Der er rigtig meget, der lykkes lige nu så meget, at begivenheder og løsning

Læs mere

A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18

A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18 Tekst som vedtaget på Årsmødet 4. maj 2017 A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18 Der er udstukket tre hovedspor for Færgesekretariatets arbejde: 1) Fremme af tiltag, der

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 14. marts 2018 i Odense

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 14. marts 2018 i Odense Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 14. marts 2018 i Odense Formanden bød velkommen til mødet kl. 9.30. Udover formanden, Michel van der Linden, Kalundborg, deltog Kim T. Jensen (KJ), Norddjurs,

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo Uddrag af Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo Mødet startede kl. 10.00. I mødet deltog formanden Kjeld Bussborg Johansen, Bjarne Hansen og Søren Adsersen. Michel van der

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Uddrag af Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et nyt samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner.

Læs mere

- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder.

- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder. Færgesekretariatets arbejdsprogram 2016-17 Bilag 1 Arbejdet i Projektgrupperne Færgesekretariatets arbejde er især koncentreret om seks indsatsområder og til disse er der tilknyttet Projektgrupper med

Læs mere

A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19

A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19 1 Opdateret udgave som vedtaget på Årsmødet 9. maj 2018 A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19 Der er udstukket tre hovedspor for Færgesekretariatets arbejde: 1) Fremme af tiltag,

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet (Opdateret Marts 2018) Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner. Hovedformålet

Læs mere

Det fælles Færgesekretariat Årsmøde 2015

Det fælles Færgesekretariat Årsmøde 2015 Referat fra Årsmødet 6. maj 2015 kl. 10-16 på Hotel Stella Maris, Kogtvedvænget 3, 5700 Svendborg Deltagere: Direktør Thomas Barfoed Sekretariatsleder Jan Fritz Hansen Teknisk chef Lars-Bo Johansen Færgeansvarlig

Læs mere

PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Kommissorium for Projektgruppe II: Fælles indkøb/samdrift

PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Kommissorium for Projektgruppe II: Fælles indkøb/samdrift PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Formål: Indsamle data, erfaringer (bl.a. med aktuel lovgivning) og afdække udgiftsniveauer i dag for at kunne måle eventuelle besparelser/forbedringer.

Læs mere

forbedrede rammevilkår

forbedrede rammevilkår FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV september 2018 Formand for Færgesekretariatets Styregruppe, Michel van der Linden: forbedrede rammevilkår Det har været en god sommersæson for de danske ø-færger med fremgang

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 20. juni 2018. Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl. 10.00 til 12.30 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Afbud: Øvrige deltagere: Bjarne Bang Christensen (BBC),

Læs mere

Færgeudvalget Grenaa - Anholt færgefart BESLUTNINGSPROTOKOL

Færgeudvalget Grenaa - Anholt færgefart BESLUTNINGSPROTOKOL BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Stena Line Dato: Fredag den 2. juni 2017 Start kl.: 11:00 Slut kl.: 13:29 Medlemmer: Fraværende: Jens Johan Richardy (A) (formand) Steen Therkel Jensen (O) Erik Knudsen (F) Tommy

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v.

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler Mona Boel Østergaard Koordineret med Sagsnr. 2017-237 Doknr. 441314 Dato 27-02-2017 Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Forslag til Lov

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening REFERAT Generalforsamling 2017 Dato: 25.03.2017 Sted: Brogaarden, Middelfart Foreningens formand Dorte Hagedorn åbnede generalforsamlingen og bød deltagerne velkommen. 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN Generalforsamlingen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Vi har brug for at høre din mening! Vi tillader os at skrive til dig i et vigtigt ærinde. Din nye kommune arbejder aktivt

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 30 huse var repræsenteret. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 Carsten Zornig bød velkommen og fortalte, at Kasper, som var bestyrelsens

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

maj 2017 Ø-Færgerne FOKUS: Anholt 3 timer fra Danmark KL: medvind Grøn færge til grønne øer På tegnebrættet õ På Christiansborg

maj 2017 Ø-Færgerne FOKUS: Anholt 3 timer fra Danmark KL: medvind Grøn færge til grønne øer På tegnebrættet õ På Christiansborg maj 2017 FOKUS: Anholt õ 3 timer fra Danmark KL: Færgesekretariatet har medvind FAABORG: Grøn færge til grønne øer AFLØSERFÆRGE På tegnebrættet õ ÅRSMØDE: På Christiansborg Ø-Færgerne Færgesekretariatets

Læs mere

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16. Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.00) Deltagere: Bo Runge-Dalager Torben Greve Michel van

Læs mere

Godkendt af Djøfs bestyrelse den 5. juli Referat af bestyrelsens møde den 21. maj Fra bestyrelsen deltog:

Godkendt af Djøfs bestyrelse den 5. juli Referat af bestyrelsens møde den 21. maj Fra bestyrelsen deltog: BESTYRELSEN FOR DJØF Godkendt af Djøfs bestyrelse den 5. juli 2019 af bestyrelsens møde den 21. maj 2019 Fra bestyrelsen deltog: Henning Thiesen Henrik Funder (fra pkt. 3) Sara Gundelach Vergo Karsten

Læs mere

Referat fra møde i Kredsrådet i Fyns Politikreds

Referat fra møde i Kredsrådet i Fyns Politikreds Referat fra møde i Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid Torsdag den 6. oktober 2015 Sted Rådhuset i Odense Godkendelse af referat fra sidste møde og dagsorden til dagens møde Begge blev godkendt. Nyt fra

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

Fremtidens Østjyske Beredskab

Fremtidens Østjyske Beredskab Fremtidens Østjyske Beredskab Den 30. januar 2015 Referat fra Projektgruppemøde nr. 2 Mødedato: Tirsdag, den 27. januar 2015 Mødested: Skanderborg Rådhus, mødelokale 8 Deltagere: Beredskabschef Søren Rekly

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

VenøBoens generalforsamling 2010 Den 28. oktober kl. 19:30 i Havnehuset Venø

VenøBoens generalforsamling 2010 Den 28. oktober kl. 19:30 i Havnehuset Venø VenøBoens generalforsamling 2010 Den 28. oktober kl. 19:30 i Havnehuset Venø Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af regnskab 4. Indkomne forslag 5. Fastsættelse af kontingent

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 24.september 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Musa Kekec Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

52. Forslag om temaemne til kredsrådsmødet den 30. september Samarbejde om polarisering, ekstremisme og radikalisering

52. Forslag om temaemne til kredsrådsmødet den 30. september Samarbejde om polarisering, ekstremisme og radikalisering Referat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Onsdag den 22. juni 2011 kl. 10.00 11.30 Sted: Politigården i Odense Afbud: Hans Jørgensen, Erik Christensen og Bjarne Nielsen, Curt Sørensen, Anker Boye, Arne

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Indledning. Kære censorer

Indledning. Kære censorer Indledning Kære censorer På vegne af censorformandskaberne udsendte vi fornyligt en survey, til deltagerne ved censormødet, og efterspurgte jeres feedback omkring det første fælles-afholdte censormøde.

Læs mere

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

Lean Construction - DK

Lean Construction - DK Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2014 (Se bilag 1) 4. Vedtægtsændringer 5. Handlingsplan 6. Kontingent 7. Budget 2015 (Se bilag 2) 8. Valg af bestyrelsesmedlemmer 9.

Læs mere

Referat af ERFA mødet den 8. marts 2012 i Ringkøbing-Skjern Kommune

Referat af ERFA mødet den 8. marts 2012 i Ringkøbing-Skjern Kommune Referat af ERFA mødet den 8. marts 2012 i Ringkøbing-Skjern Kommune Velkomst v/ringkøbing-skjern Kommune Lone Nielsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune bød velkommen med præsentation af kommunen. Trafiksikkerhed

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE TAG/1.b TEKNISK ARBEJDSGRUPPE 27. juni 2017 J.nr. 2017-46 Ref. PBZ/TKJ Referat af møde i Tekniske Arbejdsgruppe d. 24.5.2017 Til stede: Dansk Energi, Naturgasselskaberne, Dansk Fjernvarme, Energi- og Olieforum

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen

Børne- og Kulturchefforeningen Børne- og Kulturchefforeningen 5. maj 2004 KL klar med råd og vejledning om den praktiske gennemførelse af en evt. opgave- og strukturreform Kære medlemmer, Som I sikkert ved har BKF nedsat en arbejdsgruppe,

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestsjælland Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl.

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

Referat. Møde nr Torsdag den 24. maj 2018 kl Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset.

Referat. Møde nr Torsdag den 24. maj 2018 kl Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Referat Møde nr. 04-2018 Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.00 19.30 Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018

REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018 REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018 Antal deltagere: 53. Indledning. Bestyrelsesformand Flemming Freydberg indledte generalforsamlingen med at byde velkommen til de fremmødte

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Jesper Clausen, medlem udpeget af bestyrelsen

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 17.juni 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Dorte Merete Juel Hansen Musa Kekec Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 16. JANUAR 2017

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 16. JANUAR 2017 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 16. JANUAR 2017 Tid: 12.00-16.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Tina Boel (Afbud) Bo Christensen Linda Nørgaard Peter Sandkvist

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde i Kulturtjenesten

Forretningsudvalgsmøde i Kulturtjenesten Forretningsudvalgsmøde i Kulturtjenesten 1. Godkendelse af dagsorden... 2 2. Sidste nyt... 3 3. Strategiproces... 5 4. Kulturtjenestens sekretariats beliggenhed... 7 5. Næste bestyrelsesmøde... Fejl! Bogmærke

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 30. august 2017 Tid: Kl. 08.30 10.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale 1-03, ligger på første sal, til højre for lokalet hvor

Læs mere

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl Referat BMF 03. juli 2018 kl. 12.30 14.30 Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16 28 Dagsorden 1. Generalforsamlingen

Læs mere

Referat af møde i den politiske styregruppe 4. september

Referat af møde i den politiske styregruppe 4. september Referat af møde i den politiske styregruppe 4. september 2015 Til stede: Morten Refskou og Henrik Nielsen (Svendborg), Peter Nielsen og Ena Nørgaard (Assens), Ellen Drost og Jane Jegind (Odense), Anni

Læs mere

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T D AG SORDEN 2011 T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T Dato : 06-10-2011 Tidspunkt: Skriftlig høring Sted: KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center for

Læs mere

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T REFERAT 2012 T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T Dato : 06-09-2012 Tidspunkt: 10:00 Sted: S-04 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT Den 9. juli 2015 Tidspunkt : Onsdag den 1. juli kl. 17 med efterfølgende middag Sted : Peter Bangsvej 30, Frederiksberg Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Referat 30. oktober 2012 Dato: 30. oktober Tid: Kl. 13 14.00 Sted: KL-huset, lokale S-08 Afbud: Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Kredsenes fremtidige

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009 Referat Mødeforum UTA styregruppen Sagsnr. 2007-10404 Dokumentnr. 2009-13328 Mødedato 19. januar 2009 Tid Kl. 9.30 11.00 obs: Mødet er forkortet med ½ time Sted UU ungevejledningen Jernbanegade 10, 1.

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Velkommen. Workshop den 7. januar 2016

Velkommen. Workshop den 7. januar 2016 Velkommen Projektet er støttet af LAG Småøerne med midler fra den Eupæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter (ELFUL) http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm

Læs mere

13/6 Folkemøde på Bornholm 26/6 Roskilde byråd besigtiger Æblehaven/Rønnebærparken og Ringparken. Er der andre kommentarer end de som kom efter mødet?

13/6 Folkemøde på Bornholm 26/6 Roskilde byråd besigtiger Æblehaven/Rønnebærparken og Ringparken. Er der andre kommentarer end de som kom efter mødet? Konstituerende Selskabsbestyrelsesmøde Parkvænget 25, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen L = lukket dagsordenspunkt, hvortil der ikke kan refereres O = offentligt dagsordenspunkt,

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN 15. marts 2016 kl. 16.30 i Kantinen på Rådhuset Kultur- og Økonomiforvaltningen Personaleafdelingen Deltagere 28 medlemmer Referent Lene Kristiansen

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Dagsorden/Beslutningsreferat

Dagsorden/Beslutningsreferat Dagsorden/Beslutningsreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Fredag den 28. januar 2011 kl. 0900-1000. Sted: Politigården i Odense mødelokale 201-5000 Odense C. Afbud: Steen Dahlstrøm, Anker Boye, Carsten

Læs mere

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007 Ordinær generalforsamling 21. marts 2007 William Rentzmann bød velkommen til de fremmødte, specielt bød han velkommen til de to foredragsholdere, Martina Henze og Henning Nørbæk. Han henviste til den udsendte

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT

FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT FORRETNINGSUDVALGET: FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT Stig Glent-Madsen (SGM), formand Bent Nicolajsen (BN), næstformand Jan Østergaard Bertelsen (JØB) Bent Lexner (BL) Birgit Buddegård

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Brøndby den 4. oktober 2018

Brøndby den 4. oktober 2018 Brøndby den 4. oktober 2018 Referat af dommerudvalgsmøde nr. 1 2018-2019 Mandag den 24. september 2018 kl. 17.00 i Odense Deltagere: Jørgen Svane (JS), Henrik Mouritsen (MOU), Jesper Kirkholm (JK), Kim

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 06.09.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ingrid T. Thrane, Jens

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Dato: Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Deltagere: Karin Holland,

Læs mere