Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010"

Transkript

1 Retsudvalget REU alm. del Bilag 362 Offentligt Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/ /LBI

2 2/12 Den 10. juni 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en opfølgningsrapport om inspektionen den 25. februar 2010 af Statsfængslet Møgelkær. I rapporten bad ombudsmanden om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Ombudsmanden har herefter modtaget en udtalelse af 22. september 2011 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, herunder en udtalelse af 27. juni 2011 med bilag fra statsfængslet. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad 2.1. Generelt Ombudsmanden bad om at få oplyst, om det forventes, at ordningen med samarbejde mellem Statsfængslet Møgelkær og Rigshospitalets Sexologiske Klinik kan fortsætte efter Statsfængslet Møgelkær har indledningsvist bemærket, at den nævnte ordning primært omfatter motivering af de sædelighedsdømte til at starte en sexologisk behandling og herudover supervision og samtaler af støttende karakter med personalet. Statsfængslet har videre oplyst, at ordningen ikke kan fortsætte i sin nuværende form efter 2011, men at Direktoratet for Kriminalforsorgen, Arresthuset i Vejle og Statsfængslet Møgelkær (på tidspunktet for udtalelsen) var i gang med at undersøge, om det fra 2012 ville være muligt at oprette en psykologstilling med flere arbejdsområder, herunder den ovenfor beskrevne hos statsfængslet. Direktoratet har henholdt sig til statsfængslets oplysninger. Direktoratet har supplerende oplyst, at der nu er bevilget midler til at ansætte en psykolog, som skal være tilknyttet Arresthuset i Vejle, primært venteafdelingen til Anstalten ved Herstedvester, og Statsfængslet Møgelkærs halvåbne afdeling for sædelighedsdømte. På tidspunktet for direktoratets udtalelse var rammerne for stillingen ved at blive planlagt i samarbejde mellem statsfængslet, arrestinspektøren for Syd- og Sønderjylland og Fyn, arresthuset og direktoratet.

3 3/12 I opfølgningsrapport af 20. december 2011 om inspektion af Arresthuset i Vejle den 29. februar 2010 har ombudsmanden noteret sig planerne om at ansætte en psykolog med tjeneste både i Arresthuset i Vejle og Statsfængslet Møgelkær. Ombudsmanden har i den forbindelse bedt om at få oplyst, om der nu er ansat en psykolog med delt tjeneste mellem de to institutioner. Da jeg således følger forløbet i forbindelse med inspektionen af Arresthuset i Vejle, foretager jeg mig ikke yderligere i den anledning over for Statsfængslet Møgelkær. Ad Afdeling P For at afhjælpe fugtproblemerne i baderummet i afdeling P (sikre en bedre udluftning i rummet) udskiftede statsfængslet strømforsyningen til vådrumsventilatoren, så den kører i længere, forudprogrammerede intervaller. Statsfængslet oplyste, at fængslets tekniske afdeling ville undersøge, om tiltaget var tilstrækkeligt, eller om der var behov for en kraftigere ventilator i rummet. Ombudsmanden bad statsfængslet om at oplyse om resultatet af den tekniske afdelings undersøgelse. Statsfængslet har oplyst, at der ikke længere er fugtproblemer i baderummet på afdeling P, efter at ventilationsforholdene er blevet forbedret. Direktoratet har henholdt sig hertil. Jeg har noteret mig det oplyste. Ad Motionsrum Statsfængslet blev bedt om at oplyse, om den planlagte (mindre) renovering af motionsrummet var gennemført. Fængslet har oplyst, at lokalerne er blevet malet i løbet af vinteren 2010/2011. Direktoratet har henholdt sig hertil. Jeg har noteret mig det oplyste.

4 4/12 Ad 3.1. Arbejde Direktoratet forventede fuld beskæftigelse i snedkeriet i 2011, da direktoratet havde udskiftning af celleinventar som et særligt indsatsområde for Ombudsmanden bad i opfølgningsrapporten om at få oplyst, om der (på daværende tidspunkt) var fuld beskæftigelse i snedkeriet. Statsfængslet har oplyst, at der fortsat ikke er fuld beskæftigelse til alle indsatte i snedkeriet, men at beskæftigelsessituationen er forbedret siden 2010, idet der er indkommet flere ordrer fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, ligesom en del af de indsatte er beskæftiget med montagearbejde. Direktoratet har henholdt sig hertil og har desuden oplyst, at direktoratet medio juli 2011 tilførte snedkeriet en yderligere ordre på 50 sæt celleinventar til en værdi af knap kr. Jeg har noteret mig det oplyste. Ad 3.2. Undervisning På baggrund af den endelige rapport udtalte statsfængslet bl.a., at de indsatte i den halvåbne afdeling kan risikere at skulle vente over 3 uger på undervisning. Det skyldes ifølge statsfængslet, at den halvåbne afdeling ofte har indsatte med relativt lange domme, hvilket medfører, at de optager undervisningspladserne i længere tid og hermed vanskeliggør optag af nye indsatte. Direktoratet anførte om den potentielle ventetid på den halvåbne afdeling, at direktoratet ikke fandt situationen acceptabel, og at direktoratet derfor ville gå i dialog med statsfængslet om mulige løsninger. Ombudsmanden bad direktoratet om at oplyse om resultatet af dialogen med statsfængslet. Statsfængslet har bemærket, at man fortsat er opmærksom på problemet med ventelister og indberetningspligten til direktoratet, jf. direktoratets skrivelse af 19. december 2007.

5 5/12 For så vidt angår ventelister på den halvåbne afdeling har statsfængslet oplyst, at statsfængslet medio januar 2011 foretog ændringer i fagudbuddet på afdelingens skole i et forsøg på særligt at imødekomme behovet for EDB-undervisning. Der blev således oprettet endnu et EDB-hold, så man siden da har haft ét matematikhold, ét danskhold og to EDB-hold. Dette har medført, at der stort set ikke længere er ventelister til undervisning; de få indsatte, der ikke er blevet optaget på et hold straks, har ventet under 1 måned på at komme til undervisning. Statsfængslet har afslutningsvist bemærket, at statsfængslet ikke har noteret sig nogen henvendelse fra direktoratet vedrørende ventelister på den halvåbne afdeling. Direktoratet har i forlængelse heraf oplyst, at man på baggrund af oplysningerne om ventelisterne til undervisning i både de åbne og de halvåbne afdelinger har været i telefonisk kontakt med Statsfængslet Møgelkær. I forhold til ventelisterne på den halvåbne afdeling var man i første omgang mere opmærksom på problematikken, navnlig fordi ventelisterne umiddelbart ikke, som tilfældet var med de åbne afdelinger, syntes at være af tidsbegrænset karakter. Som det fremgår af bemærkningerne fra Statsfængslet Møgelkær, har det vist sig, at en ventetid på over 3 uger på den halvåbne afdeling var forbigående, hvorfor direktoratet ikke har foretaget sig yderligere i sagen. Jeg har noteret mig det oplyste, herunder at statsfængslet er opmærksom på problemet med ventetid (ventelister) til undervisning og på indberetningspligten til direktoratet, hvis ventetiden til undervisning er længere end 3 uger, jf. direktoratets skrivelse af 19. december Ad 4. Fritid Spørgsmålet om udenlandske indsattes adgang til aviser, tidsskrifter, bøger mv., jf. straffuldbyrdelseslovens 58, stk. 3, blev ikke nærmere drøftet under inspektionen. Statsfængslet blev derfor i den endelige rapport bl.a. bedt om at oplyse, hvorvidt de udenlandske indsatte har adgang til aviser, tidsskrifter og bøger i statsfængslet på deres eget sprog. Statsfængslet oplyste herefter, at der i statsfængslets bibliotek er mulighed for at låne udenlandsk litteratur, og at biblioteket er behjælpelig med at fremskaffe det nødvendige. Herudover oplyste statsfængslet, at der ikke havde været ønsker om adgang til fremmedsprogede aviser mv., og at dette måske hang sammen med, at de udenlandske indsatte typisk havde familie i Danmark og ofte havde dansk som andetsprog.

6 6/12 Statsfængslet oplyste supplerende, at det nødvendige dækkede over både aviser, tidsskrifter og bøger, og at bibliotekaren var behjælpelig med at opfylde de indsattes ønsker inden for disse områder. I opfølgningsrapporten af 10. juni 2011 noterede ombudsmanden sig det oplyste. Ombudsmanden anførte videre, at han gik ud fra, at det ville være muligt at få udskrift af (dele af) fremmedsprogede aviser fra internettet, hvis en indsat fremsatte ønske herom, og at de indsatte i så fald burde orienteres om denne mulighed. Statsfængslet har oplyst, at der er printerfaciliteter tilknyttet internetcaféen, hvorfor de indsatte selv vil have mulighed for at printe dele af fremmedsprogede aviser der. Statsfængslet har videre oplyst, at de indsatte på afdeling K-L, der ikke har adgang til internetcaféen, vil kunne anmode personalet om at printe artikler ud. Jeg har noteret mig det oplyste. Jeg går ud fra, at statsfængslet orienterer de udenlandske indsatte på afdeling K-L om muligheden for efter anmodning at få personalet til at printe artikler ud. Ad Beløbsgrænse mv. Talsmændene for de almindelige åbne afdelinger oplyste under inspektionen, at de ønskede, at besøgende i statsfængslet fik mulighed for at medbringe lidt madvarer til den indsatte. Statsfængslets ledelse tilkendegav under den afsluttende samtale, at ledelsen nærmere ville overveje talsmændenes ønske om (bl.a.) dette. Ombudsmanden bad statsfængslet om at oplyse om resultatet af overvejelserne. Resultatet fremgik ikke af statsfængslets udtalelse af 15. november 2010, og ombudsmanden anmodede derfor på ny i opfølgningsrapporten statsfængslet om at oplyse om resultatet af fængslets overvejelser herom.

7 7/12 Statsfængslet har oplyst, at talsmændenes ønsker er blevet drøftet i ledelsen, der har besluttet at fastholde den hidtidige ordning beskrevet i den interne regelsamling afsnit 2.F. Reglen lyder således: "Under besøget må den besøgende ikke medbringe genstande, som de indsatte ikke selv må være i besiddelse af på fængslet. Udgangspunktet er, at den besøgende kun må medbringe ting, der kan fortæres under besøget, nemlig tobaksvarer og madvarer. Statsfængslet begrunder fastholdelsen af reglen med, at der er begrænsede personaleressourcer til gennemgang af medbragte effekter fra besøgende. En øget mængde indbragte effekter vil således sænke det sikkerhedsmæssige niveau, hvilket vil være uacceptabelt. Herudover har statsfængslet bemærket, at ledelsen, som anført under inspektionen, vurderer, at det er nødvendigt at sikre fængslets købmand en rimelig omsætning, så fængslet kan tilbyde de indsatte tilfredsstillende indkøbsmuligheder. Direktoratet har bekræftet, at det er meget ressourcekrævende at undersøge madvarer for narkotiske stoffer, ulovlige effekter mv. Det er et velkendt problem, at indsatte forsøger at gemme narkotika mv. i levnedsmidler mv., herunder også at få narkotika mv. ind i fængslet via besøgende, som medbringer mad- og/eller drikkevarer. Af hensyn til de sikkerhedsmæssige forhold i fængslet sammenholdt med de tilstedeværende personaleressourcer har direktoratet ingen bemærkninger til reglen om, hvad besøgende som udgangspunkt må medbringe af madvarer. Jeg har noteret mig det oplyste og foretager mig ikke videre vedrørende dette punkt. Ad Anmodningssedler Ombudsmanden bad statsfængslet om at oplyse, om revisionen af vejledning om ekspedition af anmodningssedler og vejledning om den interne postekspedition med henblik på at indarbejde suppleantordningen i vejledningerne var færdig, og i bekræftende fald at modtage en kopi af de reviderede vejledninger. Statsfængslet har oplyst, at vejledningen om ekspedition af anmodningssedler blev revideret i januar 2011, således at der nu er indarbejdet en procedure, der sikrer, at henvendelser fra de indsatte bliver ekspederet rettidigt på trods af personalets fravær. Vejledningen om den interne postekspedition blev revideret i 2010 og findes ligeledes

8 8/12 at tilgodese behovet for, at posten bliver åbnet og ekspederet i tilfælde af fraværende medarbejdere. Statsfængslet har som bilag vedlagt de reviderede vejledninger. Der fremgår bl.a. følgende af statsfængslets meddelelse til personalet om Ekspedition af anmodningssedler : 2. Ekspedition af anmodningssedler Indsatte skal aflevere anmodningssedlen på afdelingen, og det tilstedeværende afdelingspersonale sørger for at få de relevante oplysninger fra indsatte vedrørende henvendelsen. Hvis henvendelsen skal videre til andre, sørger fængselsfunktionæren for, at anmodningssedlen afleveres til rette vedkommende. Det tjenestegørende personale skal, når der afleveres en anmodningsseddel, så vidt muligt sikre sig at pågældende kontaktperson/andet personale ikke er fraværende i længere tid (også af hensyn til den vedtagne tidsfrist). Er der tale om ferie eller længerevarende fravær, så overgives sedlen til den næste person i back up -ordningen, eller forsøges løst af modtageren selv. I tvivlsspørgsmål overgives sedlen til afsnitsleder eller dennes souschef til videre effektuering. 3. Sagbehandlingstiden Som udgangspunkt skal en anmodet samtale foretages inden for en uge fra anmodningssedlen er modtaget af rette vedkommende. Hvis sagen haster, kan indsatte skrive det på sedlen med en begrundelse for, at en hurtig samtale er vigtig. Direktoratet har ingen bemærkninger haft hertil. Jeg har noteret mig, at det fremgår af meddelelsen om Ekspedition af anmodningssedler, at anmodninger i tilfælde af ferie eller længerevarende fravær skal overgives til den næste person i en back up-ordning. Jeg går hermed ud fra, at den etablerede procedure sikrer, at en anmodningsseddel bortset fra i ekstraordinære situationer

9 9/12 vil blive behandlet, uanset et personalemedlems fravær. Jeg går også ud fra, at anmodningssedler hvis de skal videre til en anden person overgives til rette vedkommende, snarest muligt efter at de er modtaget på afdelingen. Ad 7.2. Betingelser I lyset af, at der i 7 af de 10 sager fra Statsfængslet Møgelkær efterfølgende hverken blev truffet afgørelse om (endelig) udelukkelse fra fællesskab eller afgørelse om overførsel til en anden institution, bad ombudsmanden i den endelige rapport om en udtalelse herom. Direktoratet oplyste i den forbindelse bl.a. følgende: Direktoratet skal bemærke, at det ikke i alle tilfælde umiddelbart ved den øjeblikkelige konstatering af et ureglementeret forhold, som det af afgørende ordens- eller sikkerhedsmæssige hensyn vurderes nødvendigt at reagere på med akut anbringelse i enerum, kan vurderes, om denne mest korrekt skal ske som anbringelse i forhørscelle, som midlertidig udelukkelse fra fællesskab eller som en bestemmelse om, at den indsatte kortvarigt af ordens- eller sikkerhedsmæssige grunde skal opholde sig i eget opholdsrum, jf. 64, stk. 1, nr. 1. I opfølgningsrapporten af 10. juni 2011 tilkendegav ombudsmanden, at han havde forståelse for direktoratets synspunkt, men henviste til, at der er forskel på betingelserne for at anvende de tre anbringelsesformer, og gik derfor ud fra, at direktoratet ville overveje, om der var behov for en præcisering af reglerne. Ombudsmanden bad om underretning om resultatet af direktoratets overvejelser. Direktoratet har oplyst, at spørgsmålet om valget mellem sanktionen forhørscelle og foreløbig anbringelse i enrum blev behandlet i forbindelse med ombudsmandens inspektion af Statsfængslet i Horsens i 1998 (opfølgningsrapport af 30. marts 2001, ombudsmandens j.nr ). I forbindelse med gennemgangen af to konkrete sager, hvor der efter en anbringelse i forhørscelle skete anbringelse i enrum, bad ombudsmanden om oplysninger om grundlaget for anbringelsen i forhørscelle. Statsfængslet i Horsens oplyste bl.a., at valget mellem anbringelse i forhørscelle og foreløbig anbringelse i enrum ofte sker på et tidspunkt, hvor sagens faktum endnu ikke er fuldstændigt belyst, og at valget nogle gange kan være vanskeligt på det grundlag, der foreligger ved anbringelsen. Direktoratet henholdt sig til statsfængslets udtalelse.

10 10/12 Ombudsmanden tog det oplyste til efterretning. Ombudsmanden bemærkede i den forbindelse, at det ikke kunne give anledning til bemærkninger, at der sker forhørscelleanbringelse (og ikke foreløbig enrumsanbringelse), såfremt det ved anbringelsen anses for uvist, om forholdet vil føre til strafcelleanbringelse eller foreløbig enrumsanbringelse, idet tiden tilbragt i forhørscelle skal fradrages i en eventuel senere strafcelleanbringelse. Ombudsmanden noterede sig endvidere, at fængslet i sin udtalelse også havde anført, at der i tilfælde af, at der sker strafcelleanbringelse efter en foreløbig enrumsanbringelse, tillige sker fradrag for den tid, som den indsatte var anbragt i foreløbig enrum. Direktoratet har oplyst, at kriminalforsorgens praksis er i overensstemmelse med det ovenfor anførte. Jeg har (fortsat) forståelse for direktoratets synspunkt om, at akut anbringelse i enerum ofte sker på et tidspunkt, hvor sagens faktum endnu ikke er fuldstændigt belyst, og at valget af anbringelsesform derfor på det tidspunkt nogle gange kan være vanskeligt. Som der tidligere er henvist til, er der forskel på betingelserne for at anvende de forskellige anbringelsesformer. Hvis der er grund til at antage, at betingelserne for (endelig) udelukkelse fra fællesskab eller for overførsel til lukket fængsel, mellem ensartede lukkede institutioner eller til arresthus er opfyldt, kan der ske midlertidig udelukkelse fra fællesskab, mens udelukkelses-/overførselssagen behandles ( 63, stk. 2). Anbringelse i forhørscelle forudsætter, at der er begrundet mistanke om, at en indsat har overtrådt bestemmelser, der må antages at medføre strafcelle som disciplinærstraf, og at det er nødvendigt af hensyn til gennemførelsen af undersøgelser i disciplinærsagen ( 71, stk. 1). Institutionen kan endvidere beslutte, at en indsat kortvarigt af ordenseller sikkerhedsmæssige grunde skal opholde sig i eget opholdsrum eller i særlig observationscelle ( 64, stk. 1, nr. 1). En beslutning om akut anbringelse i enerum af en indsat forudsætter altså, at personalet har forholdt sig til, hvad der videre skal ske i sagen, så det er muligt at vurdere, om betingelserne for anbringelsen konkret er opfyldt. Jeg er opmærksom på, at den endelige reaktion i en sag kan blive en anden end den, som personalet forventede, da der blev truffet beslutning om akut anbringelse i enerum. Det var f.eks. tilfældet i de to sager, som ombudsmanden spurgte til i forbindelse

11 11/12 med inspektionen af Statsfængslet i Horsens i Det har jeg (fortsat) ingen bemærkninger til. Jeg er også opmærksom på, at der kan være situationer, hvor det på det tidspunkt, hvor der træffes beslutning om akut anbringelse i enerum, er uvist, om den endelige reaktion bliver strafcelle eller (endelig) udelukkelse fra fællesskabet/overførsel. Som ombudsmanden udtalte i forbindelse med inspektionen af Statsfængslet i Horsens, kan det ikke give anledning til bemærkninger, at der sker forhørscelleanbringelse (og ikke foreløbig udelukkelse fra fællesskabet) i en sådan situation, idet tiden tilbragt i forhørscelle skal fradrages i en eventuel senere strafcelleanbringelse. Det er i den forbindelse selvsagt en forudsætning, at betingelserne for anbringelse i forhørscelle i øvrigt er til stede. Ombudsmanden noterede i rapporten, at Statsfængslet i Horsens i sin udtalelse havde oplyst, at der i tilfælde af, at der sker strafcelleanbringelse efter en foreløbig udelukkelse fra fællesskab, tillige sker fradrag for den tid, som den indsatte var midlertidigt udelukket fra fællesskabet. Jeg lægger på baggrund af direktoratets udtalelse til grund, at den praksis, som Statsfængslet i Horsens beskrev om også at fradrage den tid, som en indsat er midlertidigt udelukket fra fællesskab, i en efterfølgende strafcelleanbringelse, er en generel praksis, som alle kriminalforsorgens institutioner følger. Jeg har på den baggrund heller ikke bemærkninger til, at der i situationer, hvor det er uvist, om den endelige reaktion bliver strafcelle eller (endelig) udelukkelse fra fællesskabet/overførsel, sker midlertidig udelukkelse fra fællesskabet, forudsat at betingelserne herfor i øvrigt er opfyldt. Opfølgning Jeg betragter herefter sagen om inspektionen af Statsfængslet Møgelkær som afsluttet.

12 12/12 Underretning Denne rapport sendes til Statsfængslet Møgelkær, Direktoratet for Kriminalforsorgen, Folketingets Retsudvalg og de indsatte i statsfængslet.

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand.

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. september 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 26. september 2000 af Arresthuset i Nykøbing Mors. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet

Læs mere

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv.

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv. 1 Den 14. december 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min opfølgningsinspektion den 24. september 2002 af Arresthuset i Vordingborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne Folketingets Ombudsmand 1 Den 23. januar 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten bad jeg arresthuset og direktoratet om oplysninger

Læs mere

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal.

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. oktober 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 18. april 2002 af Fængselsafdelingen Kærshovedgård. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2001 af Arresthuset i Kolding. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. januar 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. og 3. december 2003 af Statsfængslet ved Horserød. I rapporten bad jeg om underretning mv.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg bad arresthuset om at oplyse om de indsatte kan få opsat gardiner hvis de ønsker det/har et særligt behov for det.

Jeg bad arresthuset om at oplyse om de indsatte kan få opsat gardiner hvis de ønsker det/har et særligt behov for det. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. august 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede oplysninger

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010

Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010 10. juni 2011 Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010 OPFØLGNING J.nr. 2010-0063-6280/TAN 1/23 Indholdsfortegnelse Ad 2.1. Generelt... 2 Ad 2.1.1. Planlagte projekter... 3 Ad 2.1.2. Skimmelsvamp...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. juni 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt.

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt. 1/5 Den 23. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008 af Arresthuset i Holstebro. Den 24. februar 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport hvori jeg anmodede om oplysninger

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat. Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten,

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/03479-25/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Besøgslokalet... 3 Ad 2.6. Observationscelle... 3 Ad 2.7. Gårdtursareal... 6

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Vejle den 24. februar 2010

Inspektion af Arresthuset i Vejle den 24. februar 2010 Inspektion af Arresthuset i Vejle den 24. februar 2010 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00085-2/PH 2/7 Den 20. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en opfølgningsrapport om inspektion den 24. februar

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012

Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012 Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00636-16/PH 2/11 Indholdsfortegnelse Ad 4.5. Kvindeafdelingen... 3 Ad 4.6. Projekt Menneske (afdeling 18)... 4 Ad 4.7. Besøgsafdelingen...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. juli 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 3 vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten meddelte jeg at jeg

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. november 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. september 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 19. maj 2005 af Fængselsafdelingen på Holsbjergvej. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv.

Læs mere

Inspektion af statsfængslet i Ringe

Inspektion af statsfængslet i Ringe Inspektion af statsfængslet i Ringe Efter en inspektion af statsfængslet i Ringe henstillede jeg til justitsministeriet (direktoratet for kriminalforsorgen) og statsfængslet i Ringe, at der gennemførtes

Læs mere

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv.

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv. Den 7. juli 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af Arresthuset i Esbjerg. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv. om

Læs mere

Pensionen har oplyst at det er korrekt at pensionen ikke modtager aktive narkomaner. Pensionen optager dog beboere som er i metadonbehandling.

Pensionen har oplyst at det er korrekt at pensionen ikke modtager aktive narkomaner. Pensionen optager dog beboere som er i metadonbehandling. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 19. august 2002 af Pensionen på Fanø. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

I den anledning har jeg modtaget breve af 27. marts, 5. april, 5. maj og 9. maj 2006 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

I den anledning har jeg modtaget breve af 27. marts, 5. april, 5. maj og 9. maj 2006 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten meddelte jeg at

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Svendborg den 7. oktober 2008

Inspektion af Arresthuset i Svendborg den 7. oktober 2008 22. juli 2011 Inspektion af Arresthuset i Svendborg den 7. oktober 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2726-628/CBR 1/15 Indholdsfortegnelse Ad 2.1. Bygningen mv.... 2 Ad 2.2. Celler... 3 Ad 2.3.1. Toilet og bad...

Læs mere

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen Den 18. april 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar fra direktoratet vedrørende

Læs mere

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning.

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. august 2004 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 24. marts 2004 af Kontraktpensionen Fyn, og den 18. april 2005 afgav jeg den første opfølgningsrapport.

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 11. juli og 3. oktober 2003 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 11. juli og 3. oktober 2003 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 3) om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede (fortsat)

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. september 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding.

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. februar 2001 af Statsfængslet Renbæk. I rapporten bad jeg om underretning mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. december 2001 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009

Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 429 Offentligt Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00073-2/PH 2/7 Den 9. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset.

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset. Folketingets Ombudsmand 1 Den 15. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. marts 2000 af Arresthuset i Roskilde. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten.

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten. 1/9 Den 14. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. august 2006 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. august 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Statsfængslet på Søbysøgård den 9. februar 2000. I rapporten bad jeg statsfængslet om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. september 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af Arresthuset i Sønderborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg anmodede anstalten om at oplyse nærmere om praksis for anbringelse af beskæftigelsesvægrende på afdeling D.

Jeg anmodede anstalten om at oplyse nærmere om praksis for anbringelse af beskæftigelsesvægrende på afdeling D. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 25 med denne forsøgsordning. Anstalten har oplyst at ordningen anvendes meget sjældent, og at anstalten derfor ikke har ret mange erfaringer med ordningen. Anstalten har videre

Læs mere

Ad pkt Generelt

Ad pkt Generelt Folketingets Ombudsmand 1 Den 17. marts 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 7. juni 1999. I rapporten bad jeg statsfængslet om nærmere underretning mv. vedrørende

Læs mere

Ad punkt Almindelige celler

Ad punkt Almindelige celler FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. april 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar/underretning

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Odense den 20. august 2007

Inspektion af Arresthuset i Odense den 20. august 2007 Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Bilag 250 Offentligt Den 20. januar 2010 Inspektion af Arresthuset i Odense den 20. august 2007 OPFØLGNING J.nr. 2007-2096-628 1/12 Indholdsfortegnelse Ad punkt 2.2. Celler

Læs mere

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt:

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 11. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. december 2000 af Pensionen Brøndbyhus. I rapporten bad jeg pensionen og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 13. oktober 2005 af Arrestafdelingen i Statsfængslet

Læs mere

Under punkt 6.15. (Egne genstande) udtalte jeg bl.a. følgende i min opfølgnings rapport

Under punkt 6.15. (Egne genstande) udtalte jeg bl.a. følgende i min opfølgnings rapport FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. juni 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af Arresthuset i Randers. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar/underretning

Læs mere

Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk Kontor Strandgade København K

Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk Kontor Strandgade København K Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk Kontor Strandgade 100 1401 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Jeg anmodede i den endelige rapport om nærmere oplysning om planerne for kondirummet (ombygning af vindue og etablering af ventilation).

Jeg anmodede i den endelige rapport om nærmere oplysning om planerne for kondirummet (ombygning af vindue og etablering af ventilation). Den 8. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten bad jeg om Direktoratet for Kriminalforsorgens bemærkninger vedrørende et

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. april 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af Arresthuset i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008).

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008). 1/5 Den 11. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. september 2006 af Arresthuset i Viborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede oplysninger om et enkelt forhold og underretning

Læs mere

Ad punkt 2.2 Cellerne

Ad punkt 2.2 Cellerne 1/6 Den 27. december 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. oktober 2007 af Arresthuset i Ringkøbing. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 25. og 26. april 2001 af Statsfængslet i Nyborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede endeligt

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30.

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30. Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade 54 4100 Ringsted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Ad pkt Bygning og gangarealer

Ad pkt Bygning og gangarealer FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. januar 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af Arresthuset i Rønne. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler.

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 8. oktober 2003 af Arresthuset i Hjørring. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 3. september 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 25. og 26. april 2001 af Statsfængslet i Nyborg. I rapporten bad jeg fængslet og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: 1/7 Den 22. maj 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 22. og 23. marts 2007 af Statsfængslet på Kragskovhede. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

FOB Afgørelse om genindsættelse til afsoning efter prøveløsladelse ikke forelagt domstolene uden unødigt ophold

FOB Afgørelse om genindsættelse til afsoning efter prøveløsladelse ikke forelagt domstolene uden unødigt ophold FOB 2018-35 Afgørelse om genindsættelse til afsoning efter prøveløsladelse ikke forelagt domstolene uden unødigt ophold Resumé Direktoratet for Kriminalforsorgen traf på grund af overtrædelse af vilkårene

Læs mere

15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.:

15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.: Justitsministeriet Straffuldbyrdelseskontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K 15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.: 2018-0092-0674 20-03-2019

Læs mere

I den anledning har jeg den 25. juni 2007 modtaget en udtalelse med bilag fra direktoratet, herunder en udtalelse af 14. maj 2007 fra fængslet.

I den anledning har jeg den 25. juni 2007 modtaget en udtalelse med bilag fra direktoratet, herunder en udtalelse af 14. maj 2007 fra fængslet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2007 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 28. februar 2006 af Statsfængslet i Ringe. I rapporten bad jeg fængslet og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: 1/7 Den 14. januar 2008 afgav jeg min opfølgningsrapport om min inspektion den 23. august 2006 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om underretninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. oktober 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010

Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 499 Offentligt Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00123-1/LBI 2/11 Den 23. juni 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

Direktoratet har i udtalelsen af 31. oktober 2000 herom anført følgende:

Direktoratet har i udtalelsen af 31. oktober 2000 herom anført følgende: Folketingets Ombudsmand 1 Den 9. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 1. marts 1999 af Pensionen Skejby. I rapporten bad jeg pensionen om udtalelser mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Den 3. maj 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv.

Den 3. maj 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. november 2001 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 7. februar 2001 af Arresthuset i Aabenraa. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt.

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. august 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende inspektionen af Anstalten for domfældte i Aasiaat den 19. maj 2003. I rapporten anmodede jeg den ledende anstaltsleder,

Læs mere

Arresthuset har oplyst at facaderenoveringen er igangsat og forventedes færdig i foråret

Arresthuset har oplyst at facaderenoveringen er igangsat og forventedes færdig i foråret FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. september 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af Arresthuset i Randers. I rapporten meddelte jeg at jeg ventede svar/underretning

Læs mere

Inspektion af Blegdamsvejens Fængsel den 15. december 2011

Inspektion af Blegdamsvejens Fængsel den 15. december 2011 Inspektion af Blegdamsvejens Fængsel den 15. december 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00461-21/PH 2/10 Indholdsfortegnelse Ad 3.2. Observationscelle... 3 Ad 3.5. Gårdtursareal... 4 Ad 5. Fritid og fællesskab...

Læs mere

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00009-4/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 5.2.1. Tilbageholdte og domfældte (regelgrundlag)... 3 Ad 5.3. Belægning... 4

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015 BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 12-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om bemærkninger

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra lederen

Læs mere

Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008

Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008 Den 4. november 2010 Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0686-629/KV/PH 1/7 Den 4. august 2009 afgav jeg rapport om inspektionen den 15. april 2008 af Pension Engelsborg.

Læs mere

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus.

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 24. maj 2011 Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 OPFØLGNING NR. 4 J.nr. 2005-3035-628/PK3 1/7 Den 8. september 2010 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 3 om inspektionen

Læs mere

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen.

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. I rapporten bad jeg Udlændingestyrelsen om nærmere underretning mv.

Læs mere

Kønsfællesskab ved visitation af indsatte

Kønsfællesskab ved visitation af indsatte Kønsfællesskab ved visitation af indsatte Fundet det beklageligt, at en mandlig indsat under strafudståelse i Statsfængslet i Vridsløselille blev visiteret i overværelse af et kvindeligt vidne. FOB nr.

Læs mere

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. marts 2002 af detentionen i Tønder. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere angivne

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Kalundborg den 26. august 2010

Inspektion af Arresthuset i Kalundborg den 26. august 2010 Inspektion af Arresthuset i Kalundborg den 26. august 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00122-1/LBI 2/15 Den 23. juni 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en endelig rapport om inspektionen den 26. august 2010

Læs mere

Jeg nævnte at jeg går ud fra at personalet fører kontrol med gangmændenes rengøring

Jeg nævnte at jeg går ud fra at personalet fører kontrol med gangmændenes rengøring FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Københavns Fængsler Vigerslev Allé 1 Postboks 701 2450 København SV Dato: 4.

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 2011 5-4. Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 Talsmanden for en gruppe indsatte i et statsfængsel klagede til Direktoratet for Kriminalforsorgen over en fast

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. december 2005 udsendte jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 13. december 2004 af Arrestafdelingen i Politigårdens Fængsel. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Inspektion af Københavns Fængsler, Afdeling 2. Vest (kvindeafdelingen), den 24. april 2012

Inspektion af Københavns Fængsler, Afdeling 2. Vest (kvindeafdelingen), den 24. april 2012 Inspektion af Københavns Fængsler, Afdeling 2. Vest (kvindeafdelingen), den 24. april 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/03559-26/PH 2/9 Indholdsfortegnelse Ad 3. Bygningsmæssige forhold... 3 Ad 4.2.1. Forholdet

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Aalborg den 16. marts 2011

Inspektion af Arresthuset i Aalborg den 16. marts 2011 Inspektion af Arresthuset i Aalborg den 16. marts 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00200-1/PLS 2/11 Den 7. november 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en endelig rapport om inspektionen den 16. marts 2011 af

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. december 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 om min inspektion den 9. december 2002 af den sikrede institution Stevnsfortet. I rapporten bad jeg Stevnsfortet om

Læs mere

Fristfastsættelse ved»karantæne«i forbindelse med udgangsforbud

Fristfastsættelse ved»karantæne«i forbindelse med udgangsforbud Fristfastsættelse ved»karantæne«i forbindelse med udgangsforbud Udtalt overfor Direktoratet for Kriminalforsorgen, at det ikke burde komme en indsat til skade, at en visitationsrapport ikke indgik i anstaltens

Læs mere