Tlf. (+0045)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tlf. (+0045)"

Transkript

1 Tlf. (+0045) Konference om legens potentiale - Legs betydning for følelses-, personlighedsmæssig og social læring Den 28. og 29. november 2016 Med inspiration fra Los Angeles, som i april 2015 arrangerede den første store legekonference med 500 deltagere, afholder vi en tilsvarende konference i Danmark. Leg findes blandt alle pattedyr og i alle menneskelige kulturer, og alle pattedyr, helt ned til rotter, bruger meget tid på, at slås for sjov og tumle rundt. Det har ligeledes vist sig, at legeaktiviteten stiger jo mere velbegavet et pattedyr er. Uanset hvor børn bor og hvad sprog de taler, tilbringer børn tid med legefyldte aktiviteter og det forventes af børn, at de leger. Leg er en så almen og normal aktivitet blandt børn, men også blandt voksne, fx gennem sportskonkurrencer. I nogle kulturer opfattes leg som børns arbejde. Nogle forskere har betegnet mennesket som homo ludens det legende menneske. Alle steder i verden leger børn, uanset kultur og sted, og hvor som helst hvor børn leger er det et tegn på sund udvikling. Gennem leg får børn en masse erfaringer om verden omkring sig. Leg hjælper børn med at udvikle relationer og deres personlighed modnes gennem legefyldte interaktioner. Alle børn udvikler sig i de relationer, som de er omgivet af, og gode relationer er et vigtigt fundament for udvikling af børns selvreguleringskompetencer. Program 28. november Kl : Morgenmad og indskrivning Kl : Velkomst, introduktion til konferencen og legende indslag v/ Susan og Mick Hart Kl : Når børn mister fællesskabet med jævnaldrende. v/ Pernille Due Kl : Hvorfor er leg så vigtig? v/ Susan Hart og Marianne Bentzen Kl : PAUSE Kl : Fortsættelse af Hvorfor er leg så vigtig? Kl : FROKOST Kl : Legende indslag v/ Mick Hart Kl : Barns kreativitet - livets gull v/ Eldbjørg Weedaa Kl : PAUSE Kl : Sunshine Circles - glædesfyldt leg og samspil i børnegrupper v/ Marie Olsen-Kludt og Annie Jacobsen Kl : Afslutning af dagen v/ Mick Hart

2 29. november Kl : Morgenmad Kl : Intro til dagen og legende indslag v/ Susan og Mick Hart Kl : Legens betydning for udviklingen af barnets mentale landskab v/ Kjeld Fredens Kl : Play makes the brain grow v/ Jukka Mäkelä Kl : PAUSE Kl : Fortsættelse af Play makes the brain grow Kl : FROKOST Kl : Legende indslag v/ Mick Hart Kl : Leg og kommunikativ udvikling i musikterapi med børnegrupper v/ Ulla Holck og Stine Lindahl Jacobsen Kl : PAUSE Kl : NUSSA - Leg som udviklende og samhørighedsskabende redskab v/ Knud Hellborn og Gitte Jørgensen Kl : Afslutning af dagen v/ Susan og Mick Hart Om de enkelte oplæg 28. november Pernille Due vil i sit oplæg fortælle om de seneste resultater fra skolebørnsundersøgelsen, som er det danske bidrag til det internationale forskningsprojekt, Health Behaviour in School-aged Children - a WHO international study, som nu omfatter 40 lande. De seneste resultater viser, at danske skolebørn i alderen år har Europa-rekord i at sidde foran en skærm, og i oplægget drøftes betydningen af, at børn ikke få mulighed for at udvikle sociale kompetencer i fællesskaber med jævnaldrende. Susan Hart og Marianne Bentzen vil i deres oplæg om Hvorfor er leg så vigtig? fortælle om leg og følelsesmæssig udvikling ud fra et neuroaffektivt perspektiv. De vil kort ud fra modelle De neuroaffektive kompasser beskrive, hvordan legefyldte aktiviteter stimulerer neurale kredsløb buttom-up og top-down gennem synkroniserende, affektafstemmende og mentaliserende erfaringer. Eldbjørg Weedaa vil i sit indlæg Barns kreativitet - livets gull igennem filmklip både vise og beskrive, hvordan hun arbejder med børnegrupper ud fra musik og drama. Hun vil i sit oplæg fokusere på den treenige hjerne med fokus på synkronisering, følelsesmæssig afstemning og evnen til at verbalisere og symbolisere gennem leg (Oplægget foregår på et letforståeligt norsk). Marie Olsen-Kludt og Annie Jacobsen vil i oplægget Sunshine Circles - glædesfyldt leg og samspil i børnegrupper give en smag på Theraplays børnegruppetræningsprogram, der handler om hvordan man med udgangspunkt i de grundlæggende principper fra Theraplay kan skabe positivt, glædesfyldt socialt udviklende samvær gennem leg, der er struktureret og ledet af voksne.

3 29. november Kjeld Fredens vil i sit oplæg Legens betydning for udviklingen af barnets mentale landskab beskrive, hvordan leg har betydning for alle mentale funktioner, og hvordan gener, hjerne, krop og omverden er et uadskilleligt hele, hvor de enkelte elementer kan ekstraheres. Han vil berøre, hvordan børn har brug for at afprøve sig selv, for at deres hjerner kan udvikle sig, og hvordan udfoldelse af sociale kompetencer og leg med fysiske venner, har stor betydning for udviklingen af empati og samvittighed og social indlæring. Jukka Mäkelä, vil i sit oplæg med titlen Play makes the brain grow fortælle om, hvordan opbygningen af hjernens kapacitet starter fra de grundlæggende elementer af at være i live, føle sig tryg, være embodied og føle, at man er forbundet med andre. Som han fortæller kan man ikke forestille sig sund udvikling uden leg. Det er igennem leg, at man oplever følelser, lærer at tænke over dem og dele dem med andre. I oplægget vil han bl.a. fortælle hvad man igennem leg kan gøre, når et barn er ulykkeligt, hyperaktivt, aggressivt og har svært ved at selvregulere sig. (Oplægget vil foregå på letforståeligt engelsk) Knud Hellborn og Gitte Jørgensen holder oplæg om NUSSA - Leg som udviklende og samhørighedsskabende redskab. NUSSA er et legeprogram som gør det muligt for børn at udvikle sig følelsesmæssigt, personlighedsmæssigt og socialt i samspil med hinanden. Der tages udgangspunkt i børnenes nærmeste udviklingszone og gruppelegene struktureres efter børnenes følelsesmæssige udviklingsniveau. I oplægget gives der et indblik i programmes opbygning samt konkrete lege og aktiviteter. Ulla Holck og Stine Lindahl vil i deres oplæg om Leg og kommunikativ udvikling i musikterapi med børnegrupper beskrive hvordan man som musikterapeut anvender musikalsk leg og improvisation i arbejde med forskellige børnegrupper, når det handler om at udvikle sociale og kommunikative kompetencer? I oplægget tages der udgangspunkt i hvilke nonverbale terapeutegenskaber der er essentielle, så børnene får den helt rette blanding mellem støttende og konfronterende intervention? Medvirkende Kjeld Fredens er adj. professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han er læge, har været hjerneforsker ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter og vismand i Kompetencerådet. Annie Jakobsen er cand. pæd. psyk. autoriseret og certificeret Theraplay terapeut, underviser og supervisor. Hun har bred erfaring inden for det almenpædagogiske og det behandlingsmæssige område, primært i forhold til børn-unge og familie. Desuden underviser Annie bl.a. i NUSSA. Eldbjørg Weedaa, er norsk musik-/dramapædagog. Certificeret psykoterapeut. Selvstændig leder af Pinocchio Musikk og Drama i Norge. Tilbyder gruppeundervisning fra småbørnsalderen op til ca. 12 år. Individuel undervisning og terapi.

4 Gitte Jørgensen er cand. psych., specialist i psykoterapi og certificeret Theraplay terapeut. Hun ansat på Skole-og behandlingshjemmet Skovgården og er medforfatter til bogen Børn i gode hænder. Jukka Mäkelä er finsk børnepsykiater og er trænet som børne-psykoterapeut ud fra traditionen fra Tavistock Clinic i London og i Theraplay. Han har været med til at bringe Theraplay til Danmark. I øjeblikket arbejder han som konsulent for den Finske Sundhedsog Socialstyrelse i forhold til at støtte tidlig indsats omkring udsatte børn. Knud Hellborn er cand. psych. og har arbejdet ved PPR Halsnæs Kommune med undervisning, supervision og tilrettelæggelse af behandlingsforløb samt implementering af neuroaffektiv udviklingspsykologi. Marianne Bentzen, psykoterapeut MPF. Psykomotorisk psykoterapeut siden 1980 og har afholdt professionelle efteruddannelseskurser for psykoterapeuter og psykiatriske behandlergrupper internationalt siden Marie Olsen-Kludt er autoriseret psykolog, specialist i børnepsykologi og certificeret Theraplay terapeut, supervisor og underviser. Hun er en af de drivende kræfter bag Theraplay-behandlingens introduktion i Danmark. Pernille Due er forskningsleder, professor, dr.med. og arbejder på Institut for folkesundhed på Syddansk Universitet. Siden 2007 har hun være leder af et stort forskningsprogram om børn- og unges sundhed og trivsel. Forskningsprogrammet udgør bl.a. den danske del af The Health Behaviour in Schoool-Aged Children Study, hvoraf de nyeste resultater i foråret blev udgivet i en stor WHO rapport. Stine Lindahl Jacobsen M.A., ph.d. i musikterapi, adjunkt og leder af Musikterapiuddannelsen ved Aalborg Universitet. Hendes undervisning og forskningspublikationer har overvægt på musikterapi med familier og musikterapeutisk assesment. Susan Hart, cand.psych.aut. Specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. I sin omfattende kursus- og foredragsvirksomhed formidler og udvikler hun neuroaffektiv udviklingspsykologi og neuroaffektiv psykoterapi. Ulla Holck M.A., ph.d. musikterapeut, lektor på Musikterapiuddannelsen, Aalborg Universitet. Leder af Center for Dokumentation og Forskning i Musikterapi (CEDOMUS). Underviser og forsker i musikterapi, fortrinsvis med børn og unge med svære udviklingsforstyrrelser. Tid & Sted Mandag den 28. november (Morgenmad kl ) og 29. november 2016 kl (Morgenmad kl ) på Florentz Cafe og Brasseri i Roskilde.

5 Pris Prisen pr deltager er kr.4300 ekskl. moms, der dækker materiale, formiddagskaffe/te med brød, juice og frugt, Isvand i lokalet, frokost med en vand og eftermiddagskaffe/te med hjemmebagt kage. Betalings- og afbestillingsregler Når du tilmelder dig fremsendes faktura, hvoraf betalingsfristen fremgår. Til offentlige kunder faktureres elektronisk via EAN nummer. Indtil fire uger før kursusafholdelse kan kurset frameldes uden omkostninger. Afbestilling mellem fire uger til ugedagen før kursets afholdelse medfører et frameldingsgebyr på 1.500,- kr. Afbestilling fra ugedagen før kursets afholdelse udgør frameldingsgebyret den fulde kursusbetaling. Du er altid velkommen til at tilbyde kursuspladsen til en kollega uden udgift for dig.

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 10. januar 2018

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 10. januar 2018 Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 10. januar 2018 Udgangspunktet for denne kursusdag er at give psykologen, pædagogen eller læreren en brugbar systematiseret

Læs mere

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 19. november 2018

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 19. november 2018 Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 19. november 2018 Udgangspunktet for denne kursusdag er at give psykologen, pædagogen eller læreren en brugbar systematiseret

Læs mere

Konference om De tre læringsdomæner i daginstitutioner og skoler

Konference om De tre læringsdomæner i daginstitutioner og skoler Konference om De tre læringsdomæner i daginstitutioner og skoler - Kognitiv, motorisk og emotionel udvikling D. 16. april 2018 i Roskilde Overalt i verden betragtes uddannelse og akademiske kompetencer

Læs mere

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart januar 2020

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart januar 2020 1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart januar 2020 Den 1-årige efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med

Læs mere

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart april 2019

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart april 2019 1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart april 2019 Den 1-årige efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med

Læs mere

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart marts 2018

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart marts 2018 1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart marts 2018 Den 1-årige efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med

Læs mere

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart marts 2018

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart marts 2018 1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering // Opstart marts 2018 Den 1-årige efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med

Læs mere

Hvad er sammenhængen mellem eventyret om Snehvide og de syv små dværge og kompleks traume?

Hvad er sammenhængen mellem eventyret om Snehvide og de syv små dværge og kompleks traume? Kursusdag med Naomi Halpern om komplekse traumer Hvad er sammenhængen mellem eventyret om Snehvide og de syv små dværge og kompleks traume? D. 16. maj 2018 Post traumatisk stress syndrom og borderline

Læs mere

Neuroaffektiv udviklingspsykologi Fra analyse til intervention Opstart september 2019

Neuroaffektiv udviklingspsykologi Fra analyse til intervention Opstart september 2019 Neuroaffektiv udviklingspsykologi Fra analyse til intervention Opstart september 2019 13-dages træning med afsluttende certificeringsproces Neuroaffektiv udviklingspsykologi er efterhånden ved at udbredes

Læs mere

1-årig efteruddannelse i Neuroaffektiv Personlighedsudvikling og Psykoterapi

1-årig efteruddannelse i Neuroaffektiv Personlighedsudvikling og Psykoterapi Personlighedsudvikling og Psykoterapi interventioner til nærmeste udviklingszone 2017 med mulighed for certificering v/ Marianne Bentzen & Susan Hart Den 1-årige efteruddannelse i Neuroaffektiv Personlighedsudvikling

Læs mere

NUSSA. konference program. november

NUSSA. konference program. november NUSSA konference program 20 november 2014 NUSSA I 2010 indgik Varde Kommune og Afdeling for Traumeog Torturoverlevere (ATT), Psykiatrien i Region Syddanmark et partnerskab om at udvikle en metode til forebyggelse

Læs mere

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 Find vejen frem VIA Videreuddannelse & Kompetenceudvikling Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 6. maj kl. 09.00-15.15 2 3 Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 sprog og bevægelse hører sammen

Læs mere

o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.

o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o Han har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium,

Læs mere

Program for Specialundervisningstræf 2010

Program for Specialundervisningstræf 2010 Program for Specialundervisningstræf 2010 Onsdag d. 17/11 Kl. 10.00 Kl. 10.30 Kl. 11.00 Ankomst og morgenkaffe Velkomst og præsentation af programmet Koordinator på et specialcenter v/ Rikke Alber Jørgensen

Læs mere

Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv

Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv Robusthed og styrke i et neurokonstruktivistisk perspektiv Kjeld Fredens er adjungeret professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved

Læs mere

Børn, bevægelse og udvikling (læring)

Børn, bevægelse og udvikling (læring) Børn, bevægelse og udvikling (læring) o er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o o o o o Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus Universitet.

Læs mere

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering

1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering 1-årig efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier med mulighed for certificering Den 1-årige efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier er rettet

Læs mere

Mentaliseringsbegrebet og den mentaliseringsbaserede pædagogik

Mentaliseringsbegrebet og den mentaliseringsbaserede pædagogik INVITATION TIL KONFERENCE LØRDAG D. 12 SEPTEMBER 20 KL. 8.00-14. Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg Arrangører: VODSKOV SKOLE. EGEBAKKEN. ØSTER UTTRUP SKOLE GODTHÅBSKOLEN. HOSPITALSUNDERVISNINGEN

Læs mere

KONFERENCE. Lois Sadler - Nancy Close - Eia Asen - Bert Powell Phyllis Booth - Susan Hart

KONFERENCE. Lois Sadler - Nancy Close - Eia Asen - Bert Powell Phyllis Booth - Susan Hart 29 & 30. april 2015 KONFERENCE Lois Sadler - Nancy Close - Eia Asen - Bert Powell Phyllis Booth - Susan Hart Nye retninger i familieterapi - For første gang i Danmark På denne to-dagskonference har vi

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Kære aflastnings- og plejefamilier I skrivende stund pibler foråret frem med en altid livsbekræftende styrke. Men det er ikke kun foråret der kan bringe jer fornyet energi i det svære

Læs mere

Terapi, rådgivning. og hverdagsmirakler DEN 24. JANUAR 2017 ODENSE. TUBA-konferencen At hjælpe og forstå unge med problemer

Terapi, rådgivning. og hverdagsmirakler DEN 24. JANUAR 2017 ODENSE. TUBA-konferencen At hjælpe og forstå unge med problemer TUBA-konferencen 2017 Terapi, rådgivning og hverdagsmirakler - At hjælpe og forstå unge med problemer DEN 24. JANUAR 2017 ODENSE Scott D. Miller, (US) Ph.D., ophavsmand til FIT (Feedback-Informed Treatment),

Læs mere

Hjerneteori og praksis. - den neuroaffektive optik

Hjerneteori og praksis. - den neuroaffektive optik Hjerneteori og praksis - den neuroaffektive optik Specialområde Socialpsykiatri Voksne (SVO) Kompetenceudvikling 2017-2018 "Jeg har brugt rigtig rigtig mange år på at skyde for højt. Det er jeg næsten

Læs mere

FORÆLDRE PÅ ALLE STRENGE FÅ MUSIKKEN TIL AT SPILLE

FORÆLDRE PÅ ALLE STRENGE FÅ MUSIKKEN TIL AT SPILLE UDSATTE BØRN KL's konference om udsatte børn 22. marts 2017 Session 2 FORÆLDRE PÅ ALLE STRENGE FÅ MUSIKKEN TIL AT SPILLE Susan Hart, Cand. Psyk. Aut., specialist i børnepsykologi og psykoterapi Neuro-

Læs mere

Hjerne-krop-natur og fællesskaber en helhed

Hjerne-krop-natur og fællesskaber en helhed Hjerne-krop-natur og fællesskaber en helhed Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus

Læs mere

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier 2016 1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier - med mulighed for certificering Den 1-årige efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier

Læs mere

Vi glæder os til at se dig! Henrik Appel, landsleder i TUBA. Når unge har det svært: Viden, hjerteblod og hårdt arbejde

Vi glæder os til at se dig! Henrik Appel, landsleder i TUBA. Når unge har det svært: Viden, hjerteblod og hårdt arbejde Arbejder du med udsatte unge eksempelvis som psykolog, terapeut, behandler, pædagog eller leder for et behandlingssted og vil du gerne opgradere dine professionelle kompetencer? På årets store TUBA-konference,,

Læs mere

UDDANNELSESKARRUSELLEN PROGRAM PROGRAM 2013-2014. Udadreagerende adfærd 2013-2014

UDDANNELSESKARRUSELLEN PROGRAM PROGRAM 2013-2014. Udadreagerende adfærd 2013-2014 Neuropædagogikken beskæftiger sig dels med hvordan viden om hjernen og mentale processer kan berige vores viden om læring, dels hvordan man konkret kan hjælpe den svage elev, børn og unge med indlæringsvanskeligheder

Læs mere

PÆDAGOGISK. Kvalitet i dagplejen. Landskonference 2015

PÆDAGOGISK. Kvalitet i dagplejen. Landskonference 2015 PÆDAGOGISK Kvalitet i dagplejen Landskonference 2015 Indhold Forord 3 Propgram for Landskonference 2015 7 Velkomst v. Jakob Sølvhøj 7 Børns følelsesmæssige udvikling 7 Didaktik i dagplejen 8 0-2-årige

Læs mere

Program for landskonference 2015 Kvalitet i dagplejen på Hotel Nyborg Strand

Program for landskonference 2015 Kvalitet i dagplejen på Hotel Nyborg Strand Program for landskonference 2015 Kvalitet i dagplejen på Hotel Nyborg Strand Mandag den 20. april 2015 Kl. 9.00 10.00 Kl.10.00 10.10 Kl. 10.10 11.10 Kl. 11.10 11.25 Kl.11.25 12.25 Ankomst med kaffe og

Læs mere

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier 1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier - med mulighed for certificering Den 1-årige efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier er

Læs mere

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier Ekstra hold 2016 1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier - med mulighed for certificering Den 1-årige efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

EUROPAHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg. Lørdag den 13. september 2014 kl. 08.00-16.00.

EUROPAHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg. Lørdag den 13. september 2014 kl. 08.00-16.00. Komplekse autismetilstande: Når autismeperspektiv og autismepædagogik ikke rækker - en temadag om Gua-diagnosen og andre blandingstilstande ved autismespektrum forstyrrelser Niels Bilenberg Niels Bilenberg

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER OBS: ÆNDRING I ADRESSE: Efter 15 år på Vallekilde Højskole forsøger vi os med nye lokaler på Hotel Strandparken i Holbæk fra 1.

Læs mere

LØRDAG D. 17 SEPTEMBER 2016 KL. 8.00-14.45. AALBORGHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg

LØRDAG D. 17 SEPTEMBER 2016 KL. 8.00-14.45. AALBORGHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg LØRDAG D. 17 SEPTEMBER 2016 KL. 8.00-14.45 Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg PDA og autisme Pathological Demand Avoidance (Ekstrem Krav Afvisning) Introduktion til at arbejde

Læs mere

Neuroaffektiv Udviklings- Psykologi - Betydningen af at høre sammen

Neuroaffektiv Udviklings- Psykologi - Betydningen af at høre sammen Neuroaffektiv Udviklings- Psykologi - Betydningen af at høre sammen Emotion Sansning Motorik Krop Kognition Emotion Embodiment Mentalisering Sansemotorik Kognition Symbolisering Ud af 30.000 NMT-profiler

Læs mere

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier

1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier Ekstra hold 2015 1-årig efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn og familier - med mulighed for certificering Den 1-årige efteruddannelse i NeuroAffektiv Udviklingspsykologi med børn

Læs mere

Udvikling gennem Forældre på alle strenge og NUSSA

Udvikling gennem Forældre på alle strenge og NUSSA Udvikling gennem Forældre på alle strenge og NUSSA Når erfaringer er behagelige eller mildt frustrerende og ikke overvældende, bliver de integreret i nervesystemet. (Pierre Janet 1889) Teore

Læs mere

Resultater i kulturarbejdet

Resultater i kulturarbejdet Kulturforvalterkonference 2011 Resultater i kulturarbejdet metoder til kvalificering, prioritering og legitimering Center for Ledelse/ Østerbro/København resultater i kulturarbejdet metoder til kvalificering,

Læs mere

Læring med kroppen forrest

Læring med kroppen forrest Læring med kroppen forrest Kjeld Fredens er adjungeret professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus Universitet. Redaktør og

Læs mere

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Nærvær, opmærksomhed, mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Kan mindfulness være med til at skabe nærvær og opmærksomhed i skolen? Kan det bruges

Læs mere

Invitation. CFPS sommerkonference 2016. Kære Åben og Rolig-psykologer og andre kolleger,

Invitation. CFPS sommerkonference 2016. Kære Åben og Rolig-psykologer og andre kolleger, Invitation CFPS sommerkonference 2016 April, 2016 Kære Åben og Rolig-psykologer og andre kolleger, For første gang åbner CFPS dørene for vores årlige sommerkonference. Vi begynder med et brag fantastiske

Læs mere

CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 2019

CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 2019 CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 2019 Et indblik i CeFUs aktuelle forskning om unges mestringskompetence, uddannelseslyst, motivation og deres relation til de fagprofessionelle Center

Læs mere

Tosprogede børn og unges vilkår www.tosprogede.dk

Tosprogede børn og unges vilkår www.tosprogede.dk INVITATION TIL KONFERENCE Den gode modtagelse af flygtningebørn, inklusion og læring MANDAG DEN 23. OG TIRSDAG DEN 24. MAJ 2016 Bygningen, Ved Anlægget 14 B, 7100 Vejle (Indgang gennem butikscentret Mary

Læs mere

Hvad er angst hos børn og unge? Forekomst. Årsager og vedligeholdende faktorer. Forskellige slags angst. Behandling af angst hos børn og unge.

Hvad er angst hos børn og unge? Forekomst. Årsager og vedligeholdende faktorer. Forskellige slags angst. Behandling af angst hos børn og unge. LØRDAG D. 15. SEPTEMBER 2018 KL. 8.00-14.30 Kursusafgift kr. 995,00 excl. moms AALBORGHALLEN. Europa Plads 4. 9000 Aalborg Forekomst. Årsager og vedligeholdende faktorer. Forskellige slags angst. Behandling

Læs mere

PPR i spændingsfeltet mellem almenområdet og psykiatrien

PPR i spændingsfeltet mellem almenområdet og psykiatrien INFORMATIONSMØDE PPR i spændingsfeltet mellem almenområdet og psykiatrien Undervisningsministeriet og Landssamrådet af PPR-chefer holder det årlige informationsmøde den 15.-16. november 2018. Nogle diagnosetyper

Læs mere

Bevar Barndommen Nøglepersonkursus 2016

Bevar Barndommen Nøglepersonkursus 2016 Bevar Barndommen Nøglepersonkursus 2016 Børn af forældre med psykisk sygdom - eller udsatte af andre årsager Region Midtjylland Regionspsykiatrien Vest Bevar Barndommen. Nøglepersonkursus Baggrund for

Læs mere

samt musikterapiuddannelsens 30-års jubilæum

samt musikterapiuddannelsens 30-års jubilæum Musikterapiuddannelsens 30-års jubilæum Astrid Faaborg Jacobsen, cand. mag. i musikterapi. Ansat i Vejle Kommune. Kontakt: astja@vejle.dk og Trine Hestbæk, cand. mag. i musikterapi. Ansat i Kolding kommune.

Læs mere

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen Den 1. januar 2010 fyldte Center for Ungdomsforskning 10 år. De mange projekter og arrangementer,

Læs mere

NEUROPÆDAGOGISK KONFERENCE september 2019 NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE

NEUROPÆDAGOGISK KONFERENCE september 2019 NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE NEUROPÆDAGOGISK KONFERENCE 25. 26. september 2019 NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE Velkommen til Neuropædagogisk Konference 2019 - med temaet: NATURENS BETYDNING FOR KROP OG HJERNE - hvor vi ønsker

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-6. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013 SEDAC MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013 LOKALER: F: FEST SALEN K: KASTELLET G: GARTNERBOLIGEN SØEGAARD : Vallekildevej 123 2012: DATO LOKALER GRUPPE 1 1 / 30 GRUPPE 2 GRUPPE

Læs mere

Følelser og mentaliserende samspil

Følelser og mentaliserende samspil Følelser og mentaliserende samspil ISAAC konference 2014, cand. mag. i musikterapi og psykologi Hvad er mentaliserende samspil Udvikling af følelsesmæssige og sociale kompetencer Følelsesmæssig stimulation

Læs mere

Efterår Veje til mentalisering og tilknytning V/ Anne Larsen. Plejebørn i teenagealderen V/ Gitte Nyboe Jakobsen og Vivi Nielsen

Efterår Veje til mentalisering og tilknytning V/ Anne Larsen. Plejebørn i teenagealderen V/ Gitte Nyboe Jakobsen og Vivi Nielsen Efteruddannelseskurser for PLEJEFAMILIER Efterår 2016 Særligt sensitive og sansesøgende børn V/ Ergoterapeuter Marlene Sørensen og Karoline Enevoldsen En efteruddannelsesdag om at identificere børns sensoriske

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Konflikthåndteringværdier

Konflikthåndteringværdier Danmarks Specialpædagogiske Forening Program for Vingstedkurset 2009 Konflikthåndteringværdier i hverdagen. Vingsted, den 4. 6. november 2009 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk Onsdag

Læs mere

Programmet for i dag. Med udgangspunkt i jeres udfordringer (cases) Konkrete redskaber metodiske/pædagogiske

Programmet for i dag. Med udgangspunkt i jeres udfordringer (cases) Konkrete redskaber metodiske/pædagogiske Programmet for i dag Med udgangspunkt i jeres udfordringer (cases) Konkrete redskaber metodiske/pædagogiske Interkulturel kommunikation NUSSA Resurseorienteret familiesamarbejde 1 NUSSA - Legen som redskab

Læs mere

Landskonference 2008 program

Landskonference 2008 program Landskonference 2008 program Kvalitet i dagplejen 2008 Dagplejens fremtid, relationsorienteret pædagogik i dagplejen, 0-3 åriges sproglige udvikling, børn med særlige behov og forældresamarbejdet er hovedtemaerne

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Program. Flygtningebørns får ikke altid tilstrækkelig hjælp i sundhedsvæsenet - fokus på helbredsundersøgelse, vacciner og psykiatrisk behandling

Program. Flygtningebørns får ikke altid tilstrækkelig hjælp i sundhedsvæsenet - fokus på helbredsundersøgelse, vacciner og psykiatrisk behandling Program 10.00-10.30 10.30-10.50 10.55-11.15 11.20-11.40 11.40-11.50 11.50-12.10 12.10-12.30 12.35-12.55 12.55-13.05 13.05-13.50 13.50-14.10 14.15-14.35 14.40-15.00 15.00-15.20 15.20-15.50 15.50-16.00 Velkomst

Læs mere

Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler

Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler KONFERENCE - om Low Arousal principper og praksis TORSDAG D. 25. APRIL 2019 KL. 9:00-15:30 Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler v. Psykolog Bo Hejlskov Elvén Bo Hejlskov Elvén 25.

Læs mere

Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune

Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune 2013-03-25 Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune Indholdsfortegnelse 1. Præsentation og grundlag 2. Erfaringer og kompetencer 3. Mål med eksterne ydelser 4. Det kan

Læs mere

Tryghed og trivsel for børn og voksne Faguddannelser og supervision

Tryghed og trivsel for børn og voksne Faguddannelser og supervision Tryghed og trivsel for børn og voksne Faguddannelser og supervision Til dig, der arbejder med par, forældre, børn og familier Center for Familieudvikling Tryghed og trivsel for børn og voksne Center for

Læs mere

Tilmelding Oplægsholder: Rasmus Willig Oplægsholdere: Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Sidste frist Oplægsholder: Peter Thybo Pris

Tilmelding Oplægsholder: Rasmus Willig Oplægsholdere: Marianne Kirk Jepsen og Marianne Dalsgaard Sidste frist Oplægsholder: Peter Thybo Pris JUBILÆUMSKONFERENCE 2017 ROBUSTHED I ET NEUROPÆDAGISK PERSPEKTIV - Psyken mellem neuron og miljø Velkommen til Neuropædagogisk Jubilæumskonference den 13.-14. september 2017, hvor vi sætter neuropædagogikken

Læs mere

Program. Velkomst ved Center for Børneliv og tale ved Popal Naseri, tidligere, uledsaget flygtningebarn

Program. Velkomst ved Center for Børneliv og tale ved Popal Naseri, tidligere, uledsaget flygtningebarn 9.00-9.30 9.30-9.50 9.55-10.15 10.20-10.40 10.40-10.55 10.55-11.15 11.15-11.35 11.40-12.00 12.05-12.25 12.30-12.45 12.45-13.30 13.30-13.50 13.55-14.15 14.20-14.40 14.40-14.55 14.55-15.15 15.15-15.45 15.45-16.00

Læs mere

Livsstil, fælles energi og mestring

Livsstil, fælles energi og mestring Livsstil, fælles energi og mestring 24. november 2015 Region Midtjylland Regionspsykiatrien Vest Livsstil, fælles energi og mestring Konference for medarbejdere og borgere i psykiatrien Der er ulighed

Læs mere

Nussa i Odsherred. Ambitionen for 0-6 års området. Introaften inkl. tværfaglige samarbejdspartnere Syv uddannelsesdage Ledere

Nussa i Odsherred. Ambitionen for 0-6 års området. Introaften inkl. tværfaglige samarbejdspartnere Syv uddannelsesdage Ledere Hvad er Nussa? Nussa i Odsherred Ambitionen for 0-6 års området. Introaften inkl. tværfaglige samarbejdspartnere Syv uddannelsesdage Ledere Alle har godt af Nussa Nogen har brug for det Nussa-gruppens

Læs mere

Lær at bruge dig selv på en ny måde

Lær at bruge dig selv på en ny måde Lær at bruge dig selv på en ny måde i din professionelle arbejdsproces Denne uddannelse vil give dig professionelle værktøjer, faglig viden og personlig forankring til at bruge dig selv med større indsigt,

Læs mere

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune KURSER 2013 Kære plejefamilier. Vi har hermed fornøjelsen af igen i år at tilbyde jer 5 efteruddannelsesaktiviteter af høj faglig kvalitet. Ifølge Serviceloven har døgnplejefamilier ret og pligt til to

Læs mere

Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar

Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar Læringskonsulenterne inviterer til to regionale konferencer om trivsel og antimobning - den 7. december i København og den 14. december i Vejle.

Læs mere

Center for ADHD. Forældretræning. Konsulentydelser. Kurser. Udvikling. Viden. Forskning. Rådgivning. Terapi

Center for ADHD. Forældretræning. Konsulentydelser. Kurser. Udvikling. Viden. Forskning. Rådgivning. Terapi ADHD og hvad så? Center for ADHD Forældretræning Konsulentydelser Kurser Udvikling Viden Forskning Rådgivning Terapi Hvad er Center for ADHD? Børn med ADHD eller lignende symptomer skal have hjælp så tidligt

Læs mere

Specialpædagogik. I praksis-fællesskaber! Vingstedkurset 2012. Vingstedcentret 31. oktober 1. november 2012

Specialpædagogik. I praksis-fællesskaber! Vingstedkurset 2012. Vingstedcentret 31. oktober 1. november 2012 Vingstedkurset 2012 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik I praksis-fællesskaber! Vingstedcentret 31. oktober 1. november 2012 Økonomisk støttet af www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Kursus: Den palliative indsats i Region Nordjylland. Omsorgen for de alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende

Kursus: Den palliative indsats i Region Nordjylland. Omsorgen for de alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende Kursus: Den palliative indsats i Region Nordjylland. Omsorgen for de alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende Formålet med kurset er at: udbrede kendskab til den palliative indsats i Region

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 1 Velkommen til skolebestyrelseskonference Få inspiration til arbejdet i skolebestyrelsen

Læs mere

UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET. Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. november 2018

UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET. Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. november 2018 UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. november 2018 UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET Konference hos Center for Ungdomsforskning

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

BERØRT & BEVÆGET MIDDELFART DEN 6. OKTOBER Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation

BERØRT & BEVÆGET MIDDELFART DEN 6. OKTOBER Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation BERØRT & BEVÆGET Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation MIDDELFART DEN 6. OKTOBER 2016 Konferencen udbydes i et samarbejde imellem UCN act2learn, Dansk center for ICDP og Institut

Læs mere

Nyhedsbrev November 2014

Nyhedsbrev November 2014 Nyhedsbrev November 2014 Kære aflastnings- og plejefamilier Socialtilsynet er i fuld gang med at gennemføre tilsyn og re-godkendelser på plejefamilieområdet, og vi kan nu konstatere at socialtilsynet nu

Læs mere

Relationskompetence. Et uddannelsesforløb om empati og nærvær i forholdet mellem børn og voksne

Relationskompetence. Et uddannelsesforløb om empati og nærvær i forholdet mellem børn og voksne Relationskompetence Et uddannelsesforløb om empati og nærvær i forholdet mellem børn og voksne Begynder i september 2017 Afsluttes i februar 2018 Opfølgningsdag i august 2018 UNDERVISERE Familieterapeut

Læs mere

Information. Projektet: Demens, musikterapi & livskvalitet.

Information. Projektet: Demens, musikterapi & livskvalitet. Information til Lundehaven s Beboere, Familier og Personale om Projektet: Demens, musikterapi & livskvalitet. Projektet er støttet af midler fra Socialministeriet. Billede fra Villa St. Joseph, USA Musikprojektets

Læs mere

Konference. Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart

Konference. Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart Konference Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart Konferencen sætter fokus på, hvad der aktuelt sker i en dansk

Læs mere

Velkommen til Center for ADHD. Jo før jo bedre...

Velkommen til Center for ADHD. Jo før jo bedre... og hvad så? Velkommen til Center for ADHD Jo før jo bedre... Børn med ADHD skal have hjælp så tidligt som muligt. Center for ADHDs formål er at forebygge de negative følgevirkninger, som symptomer på ADHD

Læs mere

NETVÆRKSKONFERENCE OM UDSKOLING, OVERGANGE OG UDDANNELSESVALG

NETVÆRKSKONFERENCE OM UDSKOLING, OVERGANGE OG UDDANNELSESVALG NETVÆRKSKONFERENCE OM UDSKOLING, OVERGANGE OG UDDANNELSESVALG De unges og forskningens replik til de uddannelsespolitiske tendenser Center for Ungdomsforskning 22. marts 2018 NETVÆRKSKONFERENCE De unges

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS TAL, SKRIV, LEG OG LÆS Temadag om børns tidlige sprog- og skriftsproglige udvikling Målgrupper: Temadagen henvender sig primært til pædagoger i børnehaver og indskoling, børnehaveklasselærere og lærere

Læs mere

Leg under nye former: Konference om ny forskning i leg

Leg under nye former: Konference om ny forskning i leg Leg under nye former: Konference om ny forskning i leg Torsdag den 8. november kl. 9.30 til 16.00 på Gerlev Idrætshøjskole. De seneste år er opmærksomheden mod og interessen for leg - og især de fysiske

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

ICS og DUBU superbrugerseminar 2015. Den 17. november på Aalborg Kongres & Kultur Center

ICS og DUBU superbrugerseminar 2015. Den 17. november på Aalborg Kongres & Kultur Center ICS og DUBU superbrugerseminar 2015 Den 17. november på Aalborg Kongres & Kultur Center PROGRAM FOR DAGEN 8.30-9.00 Tjek ind kaffe og rundstykker 9.00-9.40 Velkomst ved Socialstyrelsen og KOMBIT 9.40-10.10

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen

Læs mere

KURSUS-KATALOG. Plejebørn.dk

KURSUS-KATALOG. Plejebørn.dk KURSUS-KATALOG Plejebørn.dk 2016 KURSUS-KATALOG Plejebørn.dk 2016 Kære plejefamilier Velkommen til plejebørn.dk s kursuskatalog. Vi har sammensat et spændende og bredt kursusprogram, og vi håber disse

Læs mere

Sprog, krop og hjerne

Sprog, krop og hjerne Sprog, krop og hjerne o Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. o o o o o Han har været lektor (læge, hjerneforsker) ved Århus Universitet.

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE 2015

SVENDBORG KOMMUNE 2015 SVENDBORG KOMMUNE 2015 KURSUSKATALOG FOR Døgnplejefamilier, aflastningsfamilier netværksfamilier samt akutplejefamilier INDLEDNING VIGTIG INFORMATION Det er med stor fornøjelse, at Familieplejeteamet i

Læs mere

Musikterapi, en forsknings- og erfaringsbaseret behandlingsform. V. Niels Hannibal Lektor, Ph.d. Aalborg Universitet

Musikterapi, en forsknings- og erfaringsbaseret behandlingsform. V. Niels Hannibal Lektor, Ph.d. Aalborg Universitet Musikterapi, en forsknings- og erfaringsbaseret behandlingsform V. Niels Hannibal Lektor, Ph.d. Aalborg Universitet Disposition Hvad er en musikterapeut? Inden for hvilke områder anvendes musikterapi i

Læs mere

Kursus og konferenceoversigt

Kursus og konferenceoversigt 2014 Kursus og konferenceoversigt Vilkår præmatures...født for tidligt Indledning Det er med stor glæde at vi her præsenterer Landsforeningen Præmatures Vilkårs kursus og konferenceprogram for 2014. Vi

Læs mere

SUNDHED OG FORÆLDRESAMARBEJDE I DAGINSTITUTIONEN - ET FORSKNINGSPROJEKT

SUNDHED OG FORÆLDRESAMARBEJDE I DAGINSTITUTIONEN - ET FORSKNINGSPROJEKT SUNDHED OG FORÆLDRESAMARBEJDE I DAGINSTITUTIONEN - ET FORSKNINGSPROJEKT PLAN HVAD: Om forskningsprojektet fokus og baggrund HVORDAN: Om Osted Børnehaves rolle og plan for projektet HVORFOR: Om sundhed,

Læs mere