Boligadministratorerne informerer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligadministratorerne informerer"

Transkript

1 Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson hos Boligadministratorerne. Nyhedsbrevets redaktion kan også kontaktes, for eksempel hvis du har ideer til emner i fremtidige nyhedsbreve eller hvis nyhedsbrevet ønskes modtaget på anden vis. Kontakt da Allan Rigelsø via mail til ar@boadm.dk. Indhold Politisk aftale om en mere robust andelsboligsektor 2 Foreningshjemmesiden bliver til ProBo... 7 Bliver julen hvid i år? Energimærkning forlænget gyldighedsperiode Måling af det samlede forbrug af varmt vand Medarbejdernyt Jul og nytår hos Boligadministratorerne Side nr. 1 af 14.

2 Politisk aftale om en mere robust andelsboligsektor Tidligere på året nedsatte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en arbejdsgruppe, som siden i deres rapport fremlagde 13 anbefalinger til en ifølge dem bedre og mere ansvarlig drift af landets andelsboligforeninger. Arbejdsgruppens 13 anbefalinger (A-M) lyder i rapporten som følger: Stiftelse af en andelsboligforening Vedligeholdelsesplan ved stiftelse af en andelsboligforening A. At der indføres lovkrav i andelsboligloven om, at en andelsboligforening ved stiftelse skal udarbejde en vedligeholdelsesplan. B. At der indføres lovkrav i andelsboligloven om, at vedligeholdelsesplanen skal opdateres løbende, minimum hvert femte år, samt at vedligeholdelsesplanen ved revision rækker minimum 15 år frem. Vejledning til vedligeholdelsesplan C. At ministeren i andelsboligloven gives hjemmel til at fastsætte nærmere regler om vedligeholdelsesplanen og retningslinjer for, hvordan en andelsboligforening udarbejder en god vedligeholdelsesplan. Stiftelsesbudget for en andelsboligforening D. En lovændring i andelsboligloven, således at stiftelsesbudgettet i andelsboligforeningen dækker en periode på mindst 15 år, imod de nuværende 10 år. Vejledning og model-budget til stiftelsesbudgetter E. At der udarbejdes en vejledning og et model-budget til brug ved stiftelsen af en andelsboligforening, inspireret af den af Erhvervsstyrelsen udarbejdede vejledning om Side nr. 2 af 14.

3 årsregnskaber for andelsboligforeninger. Forhold vedrørende finansiering af en andelsboligforening Særregler om finansiering ved stiftelse af andelsboligforeninger vedrørende afdrag F. At der i andelsboligloven indføres særregler om andelsboligforeningers lånemuligheder i forbindelse med stiftelse, for eksempel med inspiration i den skitserede modelafrapportering (40-40). Egenfinansiering på 5 pct. fra andelshaverne ved stiftelse G. At der i andelsboligloven fastsættes et udbetalingskrav ved stiftelse af en andelsboligforening på mindst 5 pct. af købesummen. Egenfinansiering fra køber af en eksisterende andelsbolig H. At der i god skik-bekendtgørelsen for boligkredit fastsættes et udbetalingskrav ved køb af en andelsbolig. Valuarvurderinger I. At ministeren i andelsboligloven gives hjemmel til at fastsætte nærmere regler for valuarvurderinger. J. At andelsboligloven opdateres, så den er retvisende i forhold til de uddannelseskrav, der stilles i dag, i forbindelse med valuarvurderinger af andelsboligforeninger. Driften af en andelsboligforening Ny lovbestemmelse om bestyrelsens opgaver og ansvar K. At der med udgangspunkt i selskabslovens 115 indføres en bestemmelse i andelsboligloven om bestyrelsens opgaver og ansvar. Ny lovbestemmelse om generalklausul L. At der med udgangspunkt i selskabslovens 108 indføres en generalklausul i andelsboligloven om, at der på en generalforsamling ikke må træffes beslutning, som åbenbart er egnet til at skaffe visse andelshavere eller andre en utilbørlig fordel på andre andelshaveres eller andelsboligforeningens bekostning. Tilsvarende gælder for beslutninger, der påfører en eller flere andelshavere en utilbørlig ulempe. Side nr. 3 af 14.

4 Andelshavers overgang til lejer Lejefastsættelse (gennemsnit af boligafgift de seneste 3-5 år), forudbetalt leje og depositum mv. M. At andelsboliglovens 4 ændres, således at det præciseres, hvilke vilkår der skal gælde ved en andelsboligforenings opløsning, herunder at det fastsættes, at huslejeniveauet er et gennemsnit af beløbet for boligafgiften de seneste 3-5 år, og at en udlejer ikke kan stille krav om betaling af forudbetalt leje og depositum hos en andelshaver, der overgår til at blive lejer. Se arbejdsgruppens rapport fra maj 2017 i sin fulde ordlyd her link. Politisk aftale 16 nye tiltag På baggrund af ovennævnte anbefalinger har et bredt politisk flertal i folketinget aktuelt indgået aftale om, at der skal fremsættes lovforslag om ændring af andelsboligloven m.v. med henblik på at gennemføre følgende 16 tiltag på området: Stiftelse af en andelsboligforening 1. Vedligeholdelsesplan ved stiftelse af en andelsboligforening. 2. Regler for vedligeholdelsesplaner. 3. Stiftelsesbudget for en andelsboligforening. 4. Vejledning og model-budget til stiftelsesbudgetter. Forhold vedr. finansiering af en andelsboligforening 5. Begrænsning af afdragsfrihed ved stiftelse af andelsboligforeninger. 6. Egenfinansiering på 5 pct. fra andelshaverne ved stiftelse. 7. Egenfinansiering fra køber af en andelsbolig i en allerede eksisterende andelsboligforening. Side nr. 4 af 14.

5 Forældelsesfrist for rådgiveransvar 8. Forlængelse af forældelsesfrist i forhold til rådgivning af andelsboligforeninger om lån og kreditter. Andelsboligforeninger i landdistrikterne 9. Fortsat rentabilitet i små andelsboligforeninger i landdistrikterne. Driften af en andelsboligforening 10. Ny lovbestemmelse om bestyrelsens opgaver og ansvar. 11. Ny lovbestemmelse om generalklausul. Yderligere gennemsigtighed om andelsboligforeningers økonomi 12. Tydelighed omkring nøgletalsoplysninger på generalforsamling. Andelshavers overgang til lejer i forbindelse med en andelsboligforenings konkurs m.v. 13. Lejefastsættelse (gennemsnit af boligafgift de seneste 4 år), forudbetalt leje og depositum m.v. Mere retvisende valuarvurderinger 14. Branchens norm og vejledning vedr. valuarvurderinger opløftes til bekendtgørelse. Penge under bordet i forbindelse med salg af andelsboliger 15. Mulige initiativer til nedbringelse af penge under bordet. Forældelsesfrist for købers tilbagebetalingskrav for overpris 16. Forlængelse af forældelsesfristen for købers tilbagebetalingskrav for overpris hos sælger. Se den politiske aftale i sin fulde ordlyd her link. Side nr. 5 af 14.

6 Hvad betyder reglerne for jer: Nu foreligger selve lovforslaget og dermed ordlyden af de nye bestemmelser, vejledninger m.v. ikke på nuværende tidspunkt, men tiltagene kan i grove træk opdeles som følger: Mulige initiativer mod penge under bordet og forlængelse af forældelsesfristen for købers tilbagebetalingskrav ved overpris (15-16). Nystiftede andelsboliger: Yderligere krav til stiftelsesbudgetter og vedligeholdelsesplaner, begrænsning af afdragsfri belåning og krav om egenfinansiering (1-6). Eksisterende andelsboligforeninger: Nye bestemmelser om bestyrelsens opgaver og ansvar, samt en generalklausul og tydeliggørelse af nøgletalsoplysninger (10-12). Fokus på rentabilitet i foreninger i landdistrikterne (9). Andelshavere i foreninger, der ophører efter konkurs m.v.: Nye bestemmelser om lejeniveau m.v. for andelshavere, der bliver lejere (13). Valuarer: Øgede krav til udformning mv. af valuarrapporter (14). Rådgivere (finansiering): Forlængelse af forældelsesfristen for rådgivning om lån og kreditter (8). Eksisterende og nye andelshavere: Krav om egenfinansiering ved køb af andelslejligheder (7). På det foreliggende grundlag forventer vi ikke væsentlige ændringer for eksisterende andelsboligforeninger i forhold Side nr. 6 af 14.

7 til den praksis, der følges i dag, ud over de mulige udbetalingskrav, der vil kunne blive krævet af fremtidige andelshavere. De største ændringer i forhold til nu vedrører kravene i forbindelse med stiftelse af nye foreninger, hvor bl.a. begrænsningen i finansieringsmulighederne vil kunne vanskeliggøre stiftelse af nye foreninger. Det bliver interessant at følge lovgivningsprocessen i den kommende tid og se, hvorledes de nye krav og den nærmere ordlyd kommer til at se ud. Tiltagene forventes hovedsagelig gennemført ved ændring af andelsboligloven, men der er også lagt op til nye vejledninger og bekendtgørelser. Lovforslag om ændring af andelsboligloven forventes fremsat i Folketingssamling 2017/2018 og ændringerne forventes at træde i kraft med virkning pr. 1. juli Foreningshjemmesiden bliver til ProBo Det er med stor fornøjelse, at vi som varslet snart kan lancere den nye backend, populært sagt selve styrerummet bag foreningshjemmesiderne. Men der er faktisk tale om mere end bare en ny backend i traditionel forstand. Det har Prosedo, firmaet bag foreningshjemmesiderne, ønsket tydeligt at signalere ved at lancere det nye system under et nyt navn nemlig ProBo. Side nr. 7 af 14.

8 ProBo er ikke længere bare en foreningshjemmeside, det er en kommunikationsplatform, hvor selve foreningshjemmesiden faktisk blot er én del af det samlede system. ProBo har ambition om at binde al kommunikation om ejendommen sammen for alle relevante parter ét sted. Det hele bliver mere brugervenligt og alt indhold er fuldt mobiloptimeret. Systemet er bygget logisk op med et højt sikkerhedsniveau som bl.a. også tager højde for de nye regler om persondata. Af de vigtigste fordele ved ProBo kan bl.a. nævnes følgende: Beboerne kan kommunikere direkte med hinanden i det indbyggede beskedsystem. Bestyrelsens informationer kommer nu endnu tydeligere og lettere til beboerne pr. mail og/eller SMS, alt afhængig af hvad den enkelte beboer foretrækker. Foreningen kan aktivere et komplet modul til opgavestyring for evt. vicevært eller andre servicepersoner Booking af f.eks. vaskeri, fælleslokaler, fælles udstyr, grill-plads etc. er gjort lettere end nogensinde. Vi overfører alle eksisterende data. Alt er mobiloptimeret og alle funktioner fungerer på smartphones og tablets. Log ind og se og gør det du har brug for, med kun et login alt efter om du er beboer eller også bestyrelsesmedlem. Personlig oprettelse Det er en forudsætning for det nye system, at hver enkelt beboer får sit eget unikke login, for kun på den måde kan vi være sikre på, at det er de rette personer, der kommunikeres med via systemet. Side nr. 8 af 14.

9 I modtager invitation pr. mail For at gøre det så let for jer som muligt, at komme godt i gang, vil der primo 2018 blive sendt en invitation til de beboere, vi har mailadresser til. Fra mailen oprettes let en personlig kode, der derefter er beboerens adgang til ejendommens dokumentarkiv og informationer fra bestyrelse m.m. Alle der er logget ind i systemet, kan klikke på knappen Brugere og invitere de beboere, som ikke allerede har fået en invitation. Når man som beboer er oprettet, opnår man tryghed for at informationer ikke går tabt i fysisk post, ligesom man orienteres straks i stedet for efter de adskillige dage, som det tager posten at fordele breve i dag. Har I spørgsmål eller brug for hjælp til ProBo, er der flere muligheder for hjælp. I kan som altid kontakte jeres administrator, I kan skrive til support@prosedo.dk eller ringe til ProBosupporten på Vi vil i øvrigt invitere til en række gå-hjem-møder, hvor I som bestyrelsesmedlemmer kan deltage, så I klædes ordentligt på inden det nye system søsættes. Side nr. 9 af 14.

10 Bliver julen hvid i år? Håbet om en hvid jul fylder formentlig mange, i denne tid, men hvordan er det nu, det er med snerydningen, når sneen endelig falder? Vi genbringer her vores sædvanlige nyhedsbrevsinformation om snerydning. Det er grundejeren, der har forpligtelsen til at rydde sne. I andels-/ejerboligforeninger er det typisk foreningen, der har snerydningsforpligtelsen. Foreningen er derfor ansvarlig for snerydning af indkørsler, trapper, fortove, stier med offentlig adgang, private veje, og for at sne og istapper fjernes fra tagene. På en privat fællesvej rydder kommunen ikke for sne, med mindre der er indgået en særlig aftale herom, og det er derfor også foreningernes forpligtelse at rydde vejen. I de fleste tilfælde strækker denne forpligtelse sig kun til midten af vejen, da grundejeren på den modsatte side har forpligtelsen til at rydde sin del af vejen. Sneen skal være ryddet snarest efter, at den er faldet. I praksis betyder det, at der skal være ryddet inden klokken syv på hverdage og lørdage og inden klokken otte på søn- og helligdage. Derudover skal der som minimum ryddes om morgenen, eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22. Grundejeren er erstatningspligtig, hvis der opstår faldskader pga. manglende snerydning. Snerydning på altaner Flere og flere ejere og andelshavere får altaner det man skal huske, når man er så heldig, at have en altan er, at man er ansvarlig for at rydde den for sne. Manglende rydning kan i værste tilfælde medføre vandskade. Side nr. 10 af 14.

11 Energimærkning forlænget gyldighedsperiode Med virkning pr. 4. september 2017 trådte en ny bekendtgørelse om energimærkning af bygninger i kraft. Alle energimærker har således en gyldighed på 10 år i forhold til de tidligere regler, hvor energimærkerne kunne have forskellig gyldighedsperiode på 7 eller 10 år. Det er dog fortsat et krav, at energimærket skal fornyes inden udløbet af gyldighedsperioden, hvis der efter energimærkets udarbejdelse gennemføres ændringer på ejendommen, som i væsentligt omfang påvirker bygningens energimæssige ydeevne. Det kunne f.eks. være tilfældet ved udskiftning af vinduer eller tag, dog kun hvis der er tale om en væsentlig ændring i den energimæssige ydeevne. Der lovgives sjældent med tilbagevirkende kraft, men det er tilfældet med denne bekendtgørelse, idet også energimærker udstedt før ikrafttrædelsestidspunktet får forlænget deres gyldighedsperiode, således at alle energimærker har en gyldighed på 10 år fra tidspunktet, hvor energimærket blev indberettet til Energistyrelsen og det fik tildelt et nummer. Side nr. 11 af 14.

12 Måling af det samlede forbrug af varmt vand Der stilles løbende spørgsmål til, hvad der gælder af regler for måling af det samlede forbrug af varmt vand i ejendomme. I henhold til den bekendtgørelse, der også regulerer forholdene omkring måling af individuelt forbrug af varmt vand i de enkelte lejligheder (bekendtgørelse nr. 563 af 2. juni 2014), skal der i alle ejendomme med flere bolig- eller erhvervsenheder installeres en måler til måling af forbruget af varmt vand for varmtvandsinstallationen som helhed det vil sige det samlede forbrug for hele ejendommen. Der er tale om et krav, som har baggrund i et EU-direktiv og der er ikke mulighed for dispensation som ved reglerne om opsætning af individuelle målere i lejlighederne. Ifølge reglerne for individuel måling af varmt vand kan man undlade at opsætte individuelle målere, hvis det ikke er teknisk gennemførligt eller ikke er omkostningseffektivt/rentabelt, men denne dispensationsmulighed foreligger altså ikke for opsætningen af måleren for ejendommens samlede forbrug af varmt vand. Det påhviler ejendommens ejer, ejerforeningen eller andelsboligforeningen at få installeret måleren. Hvis man ikke overholder reglerne, kan man straffes med bøde. Side nr. 12 af 14.

13 Medarbejdernyt Martin Elmgaard er startet hos os som ejendomsadministrator. Vi har igennem 2017, haft den glæde at få mange nye kunder i administration, ja faktisk har vi i en periode måtte sige stop for yderligere kundetilgang. Vi har derfor ansat Martin primært med det formål, at han skal tage godt imod og administrere nye kunder i vores administration. Martin har årelang erfaring inden for mange områder omkring servicering og administration af ejendomme. Side nr. 13 af 14.

14 Jul og nytår hos Boligadministratorerne Julen er en traditionsbunden tid, men alligevel brød vi for et par år siden en årelang tradition med at udsende lommekalendere for det nye år sammen med vores julekort. Vi ved dog, at der stadig blandt vores kunder findes mange, der holder af de gamle lommekalendere. De der ønsker det, kan derfor igen i år selvfølgelig kontakte os og få nogle udleveret. Kontakt os pr. mail (f.eks. jm@boadm.dk), telefon eller læg gerne vejen forbi, vi har altid kaffe på kanden og pebernødder i skålene. Vi holder som sædvanligt kontoret lukket mellem jul og nytår. Vi kan derfor ikke træffes i perioden 25. december 2017 til og med 1. januar Vi ønsker kunder og samarbejdspartnere en glædelig jul og et godt nytår. Boligadministratorerne A/S Den 20. december 2017 Side nr. 14 af 14.

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER af 27. november 2017

Læs mere

Aftale om mere robuste andelsboligforeninger

Aftale om mere robuste andelsboligforeninger Aftale om mere robuste andelsboligforeninger Andelsboliger bidrager som boligform til et varieret udbud af boliger i Danmark. Det er vigtigt at sikre gode vilkår for en robust andelsboligsektor, så både

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2016. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes første nyhedsbrev i 2018, og vi benytter derfor lejligheden til at ønske alle vore kunder og samarbejdspartnere er godt nytår. Hvis du

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2016. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig til ens sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 74 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 74 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del Bilag 74 Offentligt Fremsat den [ ] af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber (Mere robuste andelsboligforeninger) Fremsat den 28. februar 2018 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) 1. I lov

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 7 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Lovforslag nr. L 177 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Lovforslag nr. L 177 Folketinget Lovforslag nr. L 177 Folketinget 2017-18 Fremsat den 28. februar 2018 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber (Mere

Læs mere

Vejledning om stiftelsesbudgetter for andelsboligforeninger. Indledning

Vejledning om stiftelsesbudgetter for andelsboligforeninger. Indledning 25. juni 2018 Sag nr.: 2018-6547 Vejledning om stiftelsesbudgetter for andelsboligforeninger Indledning Den politiske aftale om mere robuste andelsboligforeninger fra 27. november 2017 mellem regeringen

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 6 i 2012. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan jeres kontaktperson hos Boligadministratorerne

Læs mere

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget:

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget: Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø København, den 5. januar 2018 Høringssvar vedrørende høring over udkast til forslag til lov om lov om ændring af andelsboligforeninger

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan I henvende jer til jeres kontaktperson hos

Læs mere

Ændring af lov om andelsboligforeninger mere robuste andelsboligforeninger

Ændring af lov om andelsboligforeninger mere robuste andelsboligforeninger Erhvervsstyrelsen Att.: Julie Rytter Jakobsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til boligreguleringogejendomsmaegling@erst.dk, julryt@erst.dk og hendav@erst.dk Ændring af lov om

Læs mere

AFRAPPORTERING MAJ 2017

AFRAPPORTERING MAJ 2017 A R B E J D S G R U P P E O M A N S VA R L I G D R I F T A F A N D E L S B O L I G F O R E N I N G E R AFRAPPORTERING MAJ 2017 E R H V E R V S M I N I S T E R I E T S L O T S H O L M S G A D E 1 0-12 1

Læs mere

NYHEDSBREV. Ny stormflodslov - pr. 1. juli 2018 skal sikre bedre erstatning Side 4

NYHEDSBREV. Ny stormflodslov - pr. 1. juli 2018 skal sikre bedre erstatning Side 4 NYHEDSBREV Boligadvokaterne Tina Bach, Lars Kaasgaard, Lene Brun og Per Broe-Andersen SEPTEMBER 2018 NR. 09 04. ÅRGANG Ny andelsboliglov - pr. 1. juli 2018 skal sikre større tryghed Side 2 Nyt bygningsreglement

Læs mere

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION Gør bestyrelsesarbejdet lettere og optimer kommunikationen med beboerne Øget beboertilfredshed hurtigere ekspedition 2Digital kommunikation.indd 1 20/12/17 13.47 AL KOMMUNIKATION

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2015. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 4 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige

Læs mere

AB SundParken Rantzausminde, afd. H Forslag til vedtægtsændringer

AB SundParken Rantzausminde, afd. H Forslag til vedtægtsændringer - - AB SundParken Rantzausminde, afd. H og stk. Nuværende vedtægt Forslag til ændret vedtægt 4.1 For beboerne, der ved stiftelsen indtræder som medlemmer, udgør indskuddet et beløb, svarende til 20 % af

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø boligreguleringogejendomsmaegling@erst.dk + julryt@erst.dk + hendav@erst.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017

VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017 VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017 ProBo email I sidste uge fik vi en alle en email fra ProBo. Emailen var udsendt som om bestyrelsen var afsender sammen med vores tidligere administrator.

Læs mere

Spørgsmål A: Ministeren bedes redegøre for lovforslagets indhold samt uddybe svarene på de spørgsmål, der er blevet stillet til lovforslaget.

Spørgsmål A: Ministeren bedes redegøre for lovforslagets indhold samt uddybe svarene på de spørgsmål, der er blevet stillet til lovforslaget. Boligudvalget (2. samling) L 173 - Svar på Spørgsmål 45 Offentligt TALEPUNKTER Lukket samråd om Århusmodellen Bilag 1 Spørgsmål A: Ministeren bedes redegøre for lovforslagets indhold samt uddybe svarene

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 4 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 1 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Holme den 14. marts 2010 Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Dato: Den 10. marts 2010 kl. 19.00 Sted: Lokalcenter Holme 1. Valg af dirigent og referent Formand Poul Erik

Læs mere

Gå hjem møde 22. Januar EjendomDanmark ProDomus Nykredit

Gå hjem møde 22. Januar EjendomDanmark ProDomus Nykredit Gå hjem møde 22. Januar 2019 - EjendomDanmark ProDomus Nykredit Eftermiddagens program De nye regler om valuarvurderinger v/ advokatfuldmægtig Anne Buus Christensen, Abel & Skovgaard Larsen Kreditvurderinger

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 177 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 177 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 L 177 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber (Mere robuste

Læs mere

Til dig der er skrevet op eller ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder.

Til dig der er skrevet op eller ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder. Til dig der er skrevet op eller ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder. AB Estlandsgadekarreen modtager mange henvendelser fra folk der ønsker at

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2015. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson

Læs mere

2014 Skriftlig beretning

2014 Skriftlig beretning 2014 Skriftlig beretning Større gennemsigtighed ABF s hovedbestyrelse har også i denne landsmødeperiode arbejdet aktivt for at øge gennemsigtigheden på andelsboligmarkedet. Den massive presseomtale af

Læs mere

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement Administration af andelsbolig - og ejerforeninger Tillid Nærvær Engagement EN NÆRVÆRENDE VIRKSOMHED Boligadministratorerne er et mellemstort administrationsfirma, med en størrelse der gør, at vi kan drage

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger Til forsiden af retsinformation.dk Kapitel 1 Kapitel 2 Oversigt (indholdsfortegnelse) Udlevering af dokumenter og nøgleoplysninger Penge- og realkreditinstitutters indberetning af finansielle nøgleoplysninger

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr R) Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr. 8-2005-R) K mod Revisionsfirmaet RR Registrerede revisorer aps Registreret revisor R Ved

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Nyhedsbrev 4-2010. Indhold

Nyhedsbrev 4-2010. Indhold BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 4-2010 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Såfremt det ønskes i flere eksemplarer, eller ønskes fremsendt pr. mail, bedes I venligst

Læs mere

Nyhedsbrev 3-2010. Indhold

Nyhedsbrev 3-2010. Indhold BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 3-2010 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Såfremt det ønskes i flere eksemplarer, eller ønskes fremsendt pr. mail, bedes I venligst

Læs mere

Page 1 of 6 BEK nr 1539 af 16/12/2013 Gældende Offentliggørelsesdato: 20-12-2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Udlevering

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 20. december 2013. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger. 16. december 2013. Nr. 1539.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 20. december 2013. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger. 16. december 2013. Nr. 1539. Lovtidende A 2013 Udgivet den 20. december 2013 16. december 2013. Nr. 1539. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale UDKAST til: Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger I medfør af 6, stk. 2 og 4, og 6 c, stk. 4

Læs mere

Andelsboligens kendetegn

Andelsboligens kendetegn Andelsboligens kendetegn I Danmark er der fire 'store' boligformer: Andelsbolig Ejerbolig Almen bolig Privat udlejning Andelsboligen udgør godt 7 % af det samlede boligmarked og findes i hele landet, men

Læs mere

Velkommen. til. A/B SteGis Stenmaglevej , Stenmaglevej og Gislingevej 7 75

Velkommen. til. A/B SteGis Stenmaglevej , Stenmaglevej og Gislingevej 7 75 Velkommen til A/B SteGis Stenmaglevej 32 104, Stenmaglevej 39 133 og Gislingevej 7 75 N y r o p s g a d e 1 3, 1. 1 6 0 2 K ø b e n h a v n V T l f. : 3 3 3 8 1 1 1 1 F a x. : 3 3 3 8 1 1 1 0 w w w. b

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 21. maj 2015 har A og B klaget over statsautoriseret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 21. maj 2015 har A og B klaget over statsautoriseret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 18. marts 2016 blev der i sag nr. 52/2015 A og B mod statsautoriseret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 21. maj 2015 har A og B klaget over statsautoriseret revisor C, jf.

Læs mere

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen.

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen. Nye regler for oplysninger om andelsboligforeningen Kære bestyrelse Som nævnt i vores nyhedsbrev fra december, bebudede ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at der ved fremtidige

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 5 i 2012. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, er I velkomne til at henvende jer til jeres kontaktperson

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

HJEMMESIDE TIL FORENINGEN

HJEMMESIDE TIL FORENINGEN HJEMMESIDE TIL FORENINGEN Gør bestyrelsesarbejdet lettere og optimer kommunikationen med beboerne Øget beboertilfredshed hurtigere ekspedition PROFESSIONEL FORENINGSHJEMMESIDE Hos Boligadministratorerne

Læs mere

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København I dette faktaark kan du få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du overvejer at købe en

Læs mere

POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014

POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014 POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014 ANDELSBOLIG- OPLÆG 2014 BILLIGERE LÅN OG MERE GENNEM- SIGTIGHED Alle danskere skal have mulighed for at bo i en bolig, der er egnet til deres særlige situation.

Læs mere

Information til dig der er skrevet op på Estlandsgadekarreens interne venteliste.

Information til dig der er skrevet op på Estlandsgadekarreens interne venteliste. Information til dig der er skrevet op på Estlandsgadekarreens interne venteliste. Kære dig der er skrevet op på foreningens interne venteliste. Her har Ventelisteudvalget samlet lidt information om ventelisten

Læs mere

Energimærkning marts 2011. Ny bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Energimærkning marts 2011. Ny bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Energimærkning marts 2011 Ny bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Baggrund og formål Fremme energibesparelser og øge effektiviteten inden for al anvendelse af energi i bygninger 40 procent af

Læs mere

Præsentation af løsningsmuligheder for Christiania

Præsentation af løsningsmuligheder for Christiania Fællesskabet Christiania og Christianias beboere og virksomheder 31. marts 2011 J.nr. 11/00264 Ledelsessekretariatet SVS/TOP/KLJ Præsentation af løsningsmuligheder for Christiania I forlængelse af finansministerens

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december 2010,

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 8. januar 2015. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. 6. januar 2015. Nr. 2.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 8. januar 2015. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. 6. januar 2015. Nr. 2. Lovtidende A 2015 Udgivet den 8. januar 2015 6. januar 2015. Nr. 2. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. BEK nr 2 af 06/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. august 2015 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2014-3305 Senere

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger

UDKAST. til. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger UDKAST til Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december

Læs mere

Salgsopstilling. Herbst Thoregaard Advokater Ny Østergade 7, 3600 Frederikssund Tlf.: / , Fax.:

Salgsopstilling. Herbst Thoregaard Advokater Ny Østergade 7, 3600 Frederikssund Tlf.: / , Fax.: Salgsopstilling Beskrivelse af andelsboligen: Lækker andel i gældsfri andelsboligforening! Få meters gang fra stationen ligger Roskildevej 21, der huser andelsboligforeningen hvor denne lejlighed ligger.

Læs mere

REFERAT. fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo

REFERAT. fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo REFERAT fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl. 18.00 i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo 102 medlemmer af 314 medlemmer (svarende til 32%) var repræsenteret,

Læs mere

Andelsboligerne skal fremtidssikres

Andelsboligerne skal fremtidssikres Andelsboligerne skal fremtidssikres Forslag til: Enhedslistens bud på en spekulationsfri og demokratisk andelsboligsektor Arbejdsgruppen om andelsboliger Februar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...

Læs mere

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2 Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2 Andelsboligforeningen Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2 afholdt ordinær generalforsamling tirsdag d. 8. april

Læs mere

Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening

Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Side 1 af 5 Forside / Nyheder / Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Skrevet d. 10. august 2018

Læs mere

A/B Solgården Laur. Larsensgade 8-10 & Nybrogade Nykøbing F.

A/B Solgården Laur. Larsensgade 8-10 & Nybrogade Nykøbing F. d. 19. maj 2015 Referat af bestyrelsesmøde afholdt torsdag d. 7. maj 2015 Referent: Til stede ved bestyrelsesmødet var: Lennarth Chris Ib Christian Bent Maria Fraværende ved mødet: Sonja Dagsorden 1. Bestyrelsesposter

Læs mere

Modernisering af lejeloven

Modernisering af lejeloven - 1 Modernisering af lejeloven Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En række af Folketingets partier indgik den 11. juni 2014 et forlig om forenkling og modernisering af lejelovgivningen. Forliget

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december 2010,

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger BEK nr 640 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2018--3445 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

VELKOMMEN TIL JERES NYE FORENINGSWEBSITE

VELKOMMEN TIL JERES NYE FORENINGSWEBSITE VELKOMMEN TIL JERES NYE FORENINGSWEBSITE et praktisk værktøj for hele foreningen CEJ Ejendomsadministration A/S Meldahlsgade 5 1613 København V t: +45 33 33 82 82 f: +45 33 33 85 85 e: cej@cej.dk cvr:

Læs mere

Bestyrelsens beretning blev fremlagt af Hans Jørn (bilag1).

Bestyrelsens beretning blev fremlagt af Hans Jørn (bilag1). SIDE 1/8 GENERALFORSAMLING AB MARINAEN III DATO 2014.04.03 REFERENT Mark DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af årsregnskab og revisionsberetning, samt godkendelse af

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Udgave 1.3 21. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Grundejerens pligter kommuneveje og offentlige

Læs mere

Salgsprospekt af andelslejligheden Vestergårdsvej 13, 2. sal.tv.

Salgsprospekt af andelslejligheden Vestergårdsvej 13, 2. sal.tv. Salgsprospekt af andelslejligheden Vestergårdsvej 13, 2. sal.tv. Månedlig boligydelse er beregnet til kr. 4.697 incl. 100% finansiering af andelskronen AB af 27/3 1963 matr. nr. 6 Q Glostrup By, Glostrup

Læs mere

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber By- og Boligudvalget 2012-13 L 191 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af By- og Boligudvalget den 00. maj 2013 2. udkast til Betænkning over Forslag til

Læs mere

Stuelejlighed med havestykke

Stuelejlighed med havestykke Cypernsvej 21, st.. th.. 2300 København S PRIS 257.250 BOLIGYDELSE (MD.) 5.517 VARMEUDGIFT (MD.) 678 BOLIGAREAL 49 m 2 VÆRELSER 2 ANTAL PLAN 1 BYGGEÅR 1906 HUSDYR TILLADT Ja FREMLEJE TILLADT Ja SAGSNUMMER

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING VEDRØRENDE SALG AF EN ANDELSLEJLIGHED

GENEREL VEJLEDNING VEDRØRENDE SALG AF EN ANDELSLEJLIGHED GENEREL VEJLEDNING VEDRØRENDE SALG AF EN ANDELSLEJLIGHED Ved salg af en andel skal andelshaveren forholde sig til følgende punkter i den nævnte rækkefølge og det bemærkes indledningsvis, at der i de enkelte

Læs mere

Til dig der ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder.

Til dig der ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder. Til dig der ønsker at skrive dig op på A/B Estlandsgadekarreens eksterne venteliste til andelslejligheder. AB Estlandsgadekarreen modtager mange henvendelser fra folk der ønsker at blive skrevet op til

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde

Referat bestyrelsesmøde Referat bestyrelsesmøde Dato: 8. marts 2016 kl. 20 Tilstede: Ulrik Kjeldsen (ULK), Bo Jul Jeppesen (BJ, Frederic Maigaard (FRM), Michala Gauguin (MIG), Børge Tamsmark (BØT), Jonas Gauguin (JOG) og Allan

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 4 i 2012. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan jeres kontaktperson hos Boligadministratorerne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DUEMOSEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DUEMOSEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DUEMOSEN 1 Foreningens navn og hjemsted. 1.01. Foreningens navn er Duemosen. 1.02. Foreningens hjemsted er Jægerspris Kommune. 2. Formål og opgaver. 2.01. Grundejerforeningen

Læs mere

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 År 2012, mandag den 16. januar kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården i kantinen i Niels Steensens Gymnasium, Sankt Kjelds

Læs mere

Kære beboere i Tranehaven

Kære beboere i Tranehaven Boligorganisationen Tranemosegård Kære beboere i Tranehaven Vi er nu næsten færdige med renoveringen af blok 4, nr. 2-8, der er dog stadig delvist stillads pga. materialehejsen, som benyttes til blok 5.

Læs mere

Til Hestia Andelsboligforenings bestyrelse. Dato: lørdag d

Til Hestia Andelsboligforenings bestyrelse. Dato: lørdag d Til Hestia Andelsboligforenings bestyrelse. Dato: lørdag d. 09.03.2019 Hermed fremsendes forslag om vedtægtsændringer i Andelsboligforeningen Hestia i Gug til behandling under foreningens ordinære generalforsamling

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0011 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0011 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald City A/S v/advokat Thomas Dall Jensen Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 24. januar

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement Administration af andelsbolig - og ejerforeninger Tillid Nærvær Engagement EN NÆRVÆRENDE VIRKSOMHED Boligadministratorerne er et mellemstort administrationsfirma, med en størrelse der gør, at vi kan drage

Læs mere

BILAG: MMAKE - RÅDGIVENDE BYGNINGSKONSTRUKTØRER Side 5

BILAG: MMAKE - RÅDGIVENDE BYGNINGSKONSTRUKTØRER Side 5 NYHEDSBREV Nr. 1 September 2017 Hermed lancerer vi vores Nyhedsbrev nr. 1. Nyhedsbrevet vil blive udsendt 2-3 gange om året, og dette bliver vores platform til at informere om aktuelle emner. Vi håber

Læs mere

NYHEDSBREV. December 2017 / Januar TAGBOLIGER Side 1. ENERGIMÆRKEORDNINGEN Side 3. VEDLIGEHOLDELSESPLAN / VINTERBEREDSKAB Side 4

NYHEDSBREV. December 2017 / Januar TAGBOLIGER Side 1. ENERGIMÆRKEORDNINGEN Side 3. VEDLIGEHOLDELSESPLAN / VINTERBEREDSKAB Side 4 NYHEDSBREV December 2017 / Januar 2018 TAGBOLIGER Side 1 ENERGIMÆRKEORDNINGEN Side 3 PERSONDATAFORORDNING Side 2 VEDLIGEHOLDELSESPLAN / VINTERBEREDSKAB Side 4 ANBEFAL OS OG VIND ET GAVEKORT PÅ 5.000,-

Læs mere

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse?

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse? Økonomi i andelsboligforeninger hvad bør I overveje som bestyrelse? 2 Hvordan ser jeres økonomi ud? Hvilke behov og planer har I i jeres andelsboligforening? Er der store vedligeholdelsesarbejder på vej?

Læs mere

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A.

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 241006 V E D T Æ G T E R FOR BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 1. Navn og hjemsted 1. 1.1. Selskabets navn er Baunehøj Vandværk A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Helsinge Kommune, under sammenlægning til Gribskov

Læs mere

Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? - Gode råd til andelsboligforeningen om at være udlejer

Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? - Gode råd til andelsboligforeningen om at være udlejer Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? - Gode råd til andelsboligforeningen om at være udlejer Lejere og andelshavere i samme opgang, hvordan? Når en andelsboligforening stiftes, kan der være

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for AB Lange Carl. Onsdag d. 18. november 2015, kl , Valby Kulturhus, 2500 Valby

Referat af ordinær generalforsamling for AB Lange Carl. Onsdag d. 18. november 2015, kl , Valby Kulturhus, 2500 Valby Referat af ordinær generalforsamling for AB Lange Carl Onsdag d. 18. november 2015, kl. 18.30, Valby Kulturhus, 2500 Valby 0 Dagsorden/indholdsfortegnelse Tilstede... 2 1. Valg af dirigent og referent....

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 1 i 2016. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson

Læs mere

2014/1 LSF 47 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016. Forslag. til. (Skærpede krav til stiftelse af andelsboligforeninger m.v.)

2014/1 LSF 47 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016. Forslag. til. (Skærpede krav til stiftelse af andelsboligforeninger m.v.) 2014/1 LSF 47 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, jr.nr. 2013-3181 Fremsat den 30.

Læs mere

- Overslag II af 23/2 2012 med anskaffelsesudgifter, finansiering, budget og oversigt

- Overslag II af 23/2 2012 med anskaffelsesudgifter, finansiering, budget og oversigt 13-03-2012 Referat af Stiftende Generalforsamling A/B Bomhoffs Have År 2012 den 13. marts afholdtes på Frederiksberg Gymnasium, Falkoneer Plads 2, Frede-riksberg, stiftende generalforsamling for en andelsboligforening

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 9. februar 2010 kl. 19.00 Den 10 feb. 2010

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 9. februar 2010 kl. 19.00 Den 10 feb. 2010 Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 9. februar 2010 kl. 19.00 Den 10 feb. 2010 Tilstede: Tanja, Ditte, Camilla, René, Mikkel, Thomas og Finn Referent: Finn 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev

Læs mere

DEN HELT RIGTIGE LØSNING

DEN HELT RIGTIGE LØSNING DEN HELT RIGTIGE LØSNING FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Kontakt os og hør mere ENKLE OG OVERSKUELIGE LØSNINGER TIL ANDELSBOLIGFORENINGER OG EJERFORENINGER OVERBLIK OVER DEN RIGTIGE LØSNING Hos

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere og koordinatorer på

Læs mere

Vedtægter for Kongeåparkens Grundejerforening

Vedtægter for Kongeåparkens Grundejerforening Vedtægter for Kongeåparkens Grundejerforening 1 Foreningens navn er Kongeåparkens Grundejerforening. Dens hjemsted er ejendomme på Kongeåparken, 6580 Vamdrup. Medlemskab er pligtigt for samtlige grundejere

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 12. marts 2009.

Referat af den ordinære generalforsamling den 12. marts 2009. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 12. marts 2009. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere