Rapport over evaluering af bachelorforløb 2013/14

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport over evaluering af bachelorforløb 2013/14"

Transkript

1 1 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Rapport over evaluering af bachelorforløb 2013/14 Indhold Redegørelse for evalueringen... 1 Respondenter... 2 Baggrundsoplysninger... 2 Tidsplan og tilrettelæggelse af bachelorforløbet... 6 Støttende tiltag og arrangementers betydning Vurdering af tiltag og arrangementers støtte Procedurer for emnegodkendelse og tildeling af vejledere Vejledning Vejledningens tilrettelæggelse Informationer De forudsætninger den studerende har fået gennem hele studiet til at gennemføre bachelorprojektet Sammenfatning af alle resultaterne Undervisernes bidrag til evaluering af bachelorforløbet Redegørelse for evalueringen Der er indsamlet viden fra studerende gennem en elektronisk spørgeskemaundersøgelse. Alle studerende, som er tilmeldt bachelorforløbet har modtaget spørgeskemaet. Evalueringen omhandler: De studerendes opfattelse af og vurdering af det tilrettelagt bachelorforløb med informationer, procedurer, oplæg og vejledning. De forudsætninger de studerende oplever at have fået gennem hele studiet til at gennemføre bachelorprojektet (uddbek bilag 6 pkt 2 og mål for årgangsopgaverne danner udgangspunkt for dette punkt). Studerende, som ikke har afleveret, får spørgsmål om deres grunde til at afbryde forløbet eller aflevere senere. Underviserne har bidraget mundtligt til evaluering af bachelorforløbet på et lærermøde d. 27. juni.

2 2 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Respondenter Spørgeskemaet er sendt til 325 studerende. 121 (37 %) har besvaret alle spørgsmål, 26 (8 %) har besvaret nogle spørgsmål, 178 (55 %) har ikke besvaret. Det viser sig imidlertid, at kun 234 studerende har været tilmeldt bachelorforløbet, og 175 af disse har afleveret. 121 besvarelser er knap 52 % af dem, der var tilmeldt forløbet. Baggrundsoplysninger 1. Hvilket køn er du? 2. Hvor gammel er du? 3. Hvornår begyndte du på læreruddannelsen?

3 3 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Hvilket fag har du skrevet bacheloropgave i tilknytning til? 5. Hvorfor har du valgt at skrive om dette emne? (vælg gerne flere) Er der andre grunde til, at du har valgt dette emne, så skriv det her. Havde god empiri inden for emnet

4 4 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Emnet er det mest relevante 6. Har du afleveret bacheloropgaven? Yderligere oplysninger om dem, der ikke har afleveret: Hvornår begyndte du på læreruddannelsen? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven? Om Som det fremgår lykkes det ikke at få årgang 2009 og tidligere gjort færdige.

5 5 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Hvad er grunden til, at du ikke har afleveret bacheloropgaven? (vælg gerne flere svar) Er der andre grunde til, at du ikke har afleveret bacheloropgaven så skriv det her. Her er evaluators opsummering af de nævnte grunde: Der har været rigeligt at lave i linjefagene og praktikken til at der har været overskud til at skrive bachelor. Har skullet arbejde for at forsørge familien. Eksamensdato faldt sammen med en reeksamen Fik ikke startet ordentligt i efteråret Har ikke været motiveret i stort nok omfang.

6 6 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Har ikke afsluttet empiriindsamling pga. flere emneskift og mere forvirring end vejledning. Har ikke afsluttet empiriindsamling pga. at nogle teammøder, der skulle observeres i praktik blev aflyst gentagende gange. For lidt øvelse i at skrive et så omfangsrigt projekt Sammenfatning: 18 % har ikke afleveret på evalueringstidspunktet. 46 % af dem er ældre årgange end De grunde til ikke at have afleveret, der er afkrydset oftest, er: -Jeg har svært ved at planlægge forløbet (50%) -Jeg har personlige problemer (50%) -Jeg er kommet for sent i gang (41 %) -Jeg har haft svært ved at tilrettelægge og gennemføre en undersøgelse (36 %) Tidsplan og tilrettelæggelse af bachelorforløbet 8. Hvordan har tidsplanen været i forhold til indsende emne? Variation i svarene: Blandt dem, der ikke har afleveret svarer 48 % for tidligt, og 33 % passende tildeling af vejleder efter emne godkendelse?

7 7 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august generel information den 20/9? Variation i svarene: Blandt dem, der ikke har afleveret svarer 29 % for sent oplæg af forhenværende studerende, 9/10? workshop i læremiddeldesign 25/10? workshop i innovation 25/10?

8 8 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august workshop i informationssøgning i marts? 'kørt fast' workshop 11/ vejledning? afleveringsfrist den 1/4? Variation i svarene: Blandt dem, der ikke har afleveret svarer 48 % at afleveringstidspunktet var for tidligt, og 29 % svarer passende. Blandt dem, der ikke har afleveret vil flere have generel information tidligere, indsende emne senere og aflevere senere. Til alle spørgsmål om tidsplan er der væsentlig flere blandt dem, der ikke har afleveret, der svarer ved ikke.

9 9 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Kommentarer til tidsplanen Nedenfor står evaluators opsamling af kommentarerne. Tidsplan med oplæg og workshop bør vær klar ved studieårets begyndelse. Frist for at indsende emne gør det umuligt at skrive i tilknytning til det linjefag, der undervises i på 4. årgang. Det virker mærkeligt skulle indsende emne i maj, når vejledere alligevel først tildeles meget senere i efteråret, og oplæg med generel information ligger 20/9. Der bør tages hensyn til de studerende ved at lave en længere skriveperiode. Afleveringstidspunkt ligger for tæt på praktik, når det er meningen at praktik skal bruges til indsamling af empiri. Praktik i efteråret, eller flytte afleveringstidspunktet. Kørt fast workshop lå for sent i forløbet. Oplæg og workshops lå for sent på dagen. Det virker mærkeligt først at få godkendt et indsendt emne, og så senere i efteråret at få besked fra vejlederen om at det ikke er brugbart. Godkendelse i november efter vejledning. Det bør være fleksibelt hvor i forløbet man kan få sin vejledning, fordi studerende kan have forskellige behov. Vejledningen har været tilrettelagt med for få vejledningstider pr gang, så ikke alle kunne få vejledning. Sammenfatning: De fleste (mellem %) svarer at tidspunkt for tildeling af vejleder, oplæg med generel information, vejleding samt afleveringstidspunkt har været passende. 37 % svarer at indsendelse af emne var for tidligt. Mange (49 70 %) svarer ved ikke til om tidspunkt for en række af oplæg og workshops var placeret passende. Halvdelen at dem, der forholder sig til tidspunkt for placering af workshop om informationssøgning synes det ligger for sent. Blandt dem, der ikke har afleveret vil flere have oplæg om generel information tidligere, indsende emne senere og aflevere bacheloropgaven senere.

10 10 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Støttende tiltag og arrangementers betydning 9. Har følgende tiltag haft betydning som støtte i dit arbejde med bachelorprojektet? generel information den 20/ oplæg af forhenværende studerende, 9/ workshop i læremiddeldesign 25/10

11 11 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august workshop i innovation 25/ workshop i informationssøgning 11/ 'kørt fast' workshop, marts

12 12 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august vejledningen gennem hele forløbet Variation i svarene: Blandt dem, der ikke har afleveret har 9-18 % flere svaret jeg har ikke deltaget. Det gælder dog ikke workshop om læremiddeldesign (kun 4 % flere) og oplæg fra forhenværende studerende (kun 1 %). Sammenfatning Generel information og vejledning har haft stor deltagelse. Vejledning vurderes at have støttet mest fordi flest (33 %) svarer i høj grad, og dernæst kommer oplæg om generel information, hvor flest (36 %) svarer i nogen grad. De øvrige tiltag og arrangementer har haft begrænset eller meget begrænset deltagelse. Er der andet, som har haft betydning som støtte, positive Samarbejde med medstuderende Negative Hvis man ikke får den nødvendige vejledning Hvis informationer om oplæg etc. er svære at finde. Oplægget om generel information er spild af tid, da man intet får ud af en gennemgang af alle kravene. Er der andre former for støtte du kunne have tænkt dig? En fastlagt procesplan. Mere organiseret støtte i skriveprocessen ifht opbygningen af opgaven, evt. oplæg herom. Fordybelsesuge i efteråret med vejledning, gruppedrøftelser, informationssøgning etc.

13 13 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Bachelor laboratorier, hvor man kan inspirere hinanden og blive holdt til ilden. Tvungne bachelor studiegrupper. Mere information om og oplæg i hvordan man indsamler og behandler empiri. Oversigt over skoler hvor studerende er velkommen til at indsamle empiri Oversigt over skoler, som er interesseret i at studerende indsamler empiri om bestemte emner. Mere vejledningstid. At havde lært at skrive akademisk tidligere i uddannelsen. Støtte i forbindelse med at praktikskolen ikke tillod indsamling af empiri om emnet, som måtte ændres. Vurdering af tiltag og arrangementers støtte Her har de studerende, der har deltaget i arrangementerne givet deres vurdering af i hvilken grad arrangementerne har bidraget i forhold til deres hensigt. 10. Har generel information den 20/9 bidraget til viden om professionsprojektet? 11. Har oplægget af forhenværende studerende 9/10 bidraget til at få inspiration til arbejdsprocessen?

14 14 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august indblik i arbejdsprocessen? klarhed over kravene til professionprojektet? 12. Har workshop om læremiddeldesign 25/10 inspireret dig til, hvordan du kunne inddrage arbejde med læremidler i bachelorprojektet?

15 15 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august innovation 25/10 inspireret dig til, hvordan du kunne inddrage arbejde med læremidler i bachelorprojektet? informationssøgning 11/10 bidraget til, at du har opdaget nye muligheder i informationssøgningen? 'kørt fast' i marts støttet dig i at komme videre med bachelorprojektet?

16 16 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Sammenfatning: Oplæg med generel information og informationssøgning har i nogen grad levet op til hensigten. De øvrige har i mindre grad levet op til hensigten. Procedurer for emnegodkendelse og tildeling af vejledere 13. Hvor tilfreds har du været med godkendelsesproceduren (godkendelse af emne)? proceduren for tildeling af vejledere? Variation: Dem, der ikke har afleveret har været mindre tilfreds, idet ingen af dem svarer meget tilfreds.

17 17 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Hvorfor har du været utilfreds med godkendelsesproceduren? Evaluators sammenfatning af de studerende kommentarer: Det virkede unødvendigt og administrativt fordi der ikke kom nogen tilbagemelding eller respons på det indsendte emne. Et godkendt emne blev senere vurderet ikke brugbart af vejleder. Det bør være vejledning inden godkendelsen. Hvorfor har du været utilfreds med proceduren for tildeling af vejleder? Evaluators sammenfatning af de studerende kommentarer: Det virker helt tilfældigt hvilken vejleder man får. Det bør være muligt at søge en vejleder der kender emnet. Der bør være mulighed for at søge om en bestemt vejleder, eller få en vejleder man har haft som underviser, eller én anden man kender i forvejen. Sammenfatning Der har været tilfredshed med procedurerne. Dog viser kommentarerne nogle problemer ifht at et godkendt emne først senere i forløbet bliver kommenteret af vejlederne. Desuden er der forslag om at kunne søge en bestemt vejleder. Vejledning 14. I hvilket omfang har du benyttet muligheden for vejledning? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven?

18 18 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Har du været forberedt til vejledningen? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven? 16. Har vejledningen generelt støttet din gennemførelse af projektet? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven? af vejleder i linjefaget støttet din gennemførelse af projektet? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven?

19 19 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august af vejleder fra det pædagogiske fagområde støttet din gennemførelse af projektet? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven? Hvad har vejledningen især støttet dig i? Evaluators sammenfatning af de studerende kommentarer: At indkredse og afgrænse emnet, problemformuleringen, metodeafsnit, definitioner, vælge hensigtsmæssige teorier og inddrage teoretikere, litteratursøgning Indsamling og behandling af empiri Opbygning af opgaven. Nye syn og vinkler på emnet. Hæve niveauet. Få overblikket, finde den røde tråd. Komme på rette kurs når man er kørt fast, sparke videre. Få til at reflektere over egen proces. Moralsk opbakning og selvtillid. Hvad har du savnet at vejledningen har støttet dig i? Evaluators sammenfatning af de studerendes kommentarer: Forventningsafstemning: hvad er vejlederens hhv den studerende opgave, hvad er den studerendes behov, hvem sætter dagsordenen, mulighed for par/gruppe vejledning, hvor meget vejledning er der, vejledning med begge vejledere sammen og / eller hver for sig. Konkret rådgivning og klare svar, og ikke blot vejledning. Struktureret vejledning f.eks. med dagsorden. At vejlederne er inde i det enkelte projekt. Godkendelse af problemformuleringen. Opgavens opbygning. Inddragelse af teorier og vinkler på opgaven. Kvalificering af min teoretiske forståelse. Mere tid til vejledning. Nemmere at komme i kontakt med vejlederen. At få aftalt ny vejledningstid. Inspiration og konstruktive ideer fremfor fejl og mangler.

20 20 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Bedre balance mellem at blive udfordret og at bliver støttet i egne ideer. At gå afklaret fra vejledningen, hvis de to vejledere ønsker at gå i hver sin retning. At vejlederne følger op på studerende, der ikke kommer til vejledning. Information om den mundtlige prøve. Sammenfatning Benyttet vejledning: Blandt dem, der har afleveret svarer 24 % at de har benyttet vejledning i begrænset omfang eller slet ikke. Blandt dem, der ikke har afleveret er tallet 48 %. Forberedt til vejledning: Blandt dem, der har afleveret svarer 7 % at de har været forberedt i mindre grad og 0 % svarer slet ikke. Blandt dem, der ikke har afleveret er tallet 13 % og 0 %. Har vejledningen støtte? Blandt dem, der har afleveret svarer 15 % at vejledningen har støttet i mindre grad eller slet ikke. Blandt dem, der ikke har afleveret er tallet 33 %. De studerendes kommentarer viser bl.a. at der kan være behov for at afstemme forventninger til vejledningen. Vejledningens tilrettelæggelse 17. Hvordan ville du foretrække, at dine to vejledere havde gennemført vejledningen? 18. Hvordan ville du foretrække at tidsaftalerne om vejledning var?

21 21 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Hvordan har omfanget af tilbudt vejledning været? Kommentarer til vejledningens tilrettelæggelse Evaluators sammenfatning af de studerendes kommentarer: Vejledningen bør variere mellem at foregår med vejlederne sammen og hver for sig. Vejledningen bør placeres, så man ikke skal gå fra sin undervisning. Rart hvis der var mulighed for vejledning i hver uge efter praktik. Det er et problem, hvis vejlederen er syg, når der er planlagt vejledning. Sammenfatning: Hovedparten (53 %) foretrækker at vejlederne varierer mellem at vejlede sammen og hver for sig. 45 % foretrækker at der er faste dage, hvor jeg kan bed om en tid, og 38 % foretrækker at jeg selv beder om og aftaler tid. 70 % svarer at omfanget af vejledning har været passende. Informationer 20. I hvilken grad har informationerne været let tilgængelige?

22 22 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august informationerne været fyldestgørende? du benyttet informationerne? informationerne støttet din gennemførelse af bachelorprojektet?

23 23 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august informationerne støttet din gennemførelse af bachelorprojektet? Krydset med: 6. Har du afleveret bacheloropgaven? S Kommentarer til den skriftlige information Evaluators sammenfatning af de studerende kommentarer: Informationerne på Stud.ucl er ikke fyldestgørende og det er ikke overskurligt at finde informationerne på Fronter. Man kan læse om det forskellige steder. Nogle var ikke deltagere i det generelle bachelorrum, og fik ikke info om oplæg. Alle informationer har ikke været meldt ud fra starten. Informationer, der bliver nævnt: adressen hvor opgaven skulle uploades, tekniske krav og retningslinjer, sidetal, optælling af tegn, indgår indholdsfortegnelsen, medbring kvittering for elektronisk aflevering, skal der være en abstract eller ej, hvad skal der stå i sidehovedet. Bedre og tidligere information om aflevering og uploading. Ét dokument hvor alle relevante informationer og formalier for opgave og aflevering står. Sammenfatning De fleste (38 45 %) svarer i nogen grad til at informationerne har 1) været let tilgængelige, 2) været fyldestgørende 3) har støttet gennemførelsen af bachelorprojektet. På spørgsmålet om de har benyttet informationerne, svarer 38 % i høj grad og 38 % i nogen grad. Dem, der ikke har afleveret opgaven, opfatter at informationerne har været mindre fyldestgørende, og de har benyttet dem og støttet dem i mindre grad. Af de studerendes kommentarer fremgår at der er ønske om bedre og tidligere information om aflevering og uploading. Ét dokument hvor alle relevante informationer og formalier for opgave og aflevering står.

24 24 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 De forudsætninger den studerende har fået gennem hele studiet til at gennemføre bachelorprojektet. Nedenfor er der spurgt om 12 forudsætninger for at gennemføre bachelorprojektet. Der er spurgt: I hvilken forbindelse har du arbejde med (den konkrete forudsætning), og i hvilken grad har du arbejdet med det. Svarene er opgjort i gennemsnitstal, hvor tallet 5 = svarkategorien i meget høj grad og tallet 1 = slet ikke. 21 Arbejdet med at identificere og formulere problemstillinger, der er relevante for lærerarbejdet

25 25 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Arbejdet med at anvende forskellige teorier til at belyse problemstillinger fra lærerarbejdet 23 Arbejdet med at anvende og sammentænke faglig viden og pædagogisk viden

26 26 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Arbejdet med at observere, beskrive, analysere og vurdere elevers læring 25 Arbejdet med at lave undersøgelser af lærer- og skolepraksis

27 27 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Arbejdet med at anskue problemstillinger fra lærerarbejdet fra forskellige positioner 27 Arbejdet med at inddrage egne erfaringer fra arbejdet med problemstillinger

28 28 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Arbejdet med at tilegne sig viden fra forsknings- og udviklingsprojekter 29 Arbejdet med at sammentænke egne erfaringer, empiri og teori

29 29 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Arbejdet med at vurdere lærerens muligheder for at handle 31 Arbejde med at bruge systematisk argumentation og videnskabelig metode

30 30 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august Arbejdet med at benytte det videnskabeligt undersøgende sprog Sammenfatning A. I hvilken grad har du gennem studiet arbejdet med Højeste score får (score fra 3,7 3,5): at anvende og sammentænke faglig viden og pædagogiske viden at observere, beskrive, analysere og vurdere elevers læring på systematisk måde at inddrage egne erfaringer i arbejdet med problemstillinger fra lærerarbejdet at identificere og formulere problemstillinger, der er relevante for lærerarbejdet at sammentænke egne erfaringer, empiri og teori i arbejdet med problemstillinger fra lærerarbejdet Mellem score (3,4 3,2) får: at lave undersøgelser i og af lærer- og skolepraksis at vurdere lærerens muligheder for at handle i forhold til problemstillinger fra lærerarbejdet at anskue problemstillinger fra lærerarbejdet fra forskellige positioner (elever, forældre, lærere, ledelse) Laveste score (2,9-2,6) får: at bruge systematisk argumentation og videnskabelig metode at benytte det videnskabeligt undersøgende sprog B. I hvilken forbindelse har du arbejdet med..? Praktik ligger oftest med det højeste gennemsnitstal, derefter følger de pædagogiske fag og det obligatorisek linjefag. Dernæst kommer de øvrige linjefag og det pædagogiske element. KLM ligger sidst og har altid det laveste gennemsnitstal.

31 31 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Sammenfatning af alle resultaterne Har du afleveret opgaven hvad er grunden til at du ikke har afleveret opgaven? 18 % har ikke afleveret på evalueringstidspunktet. 46 % af dem er ældre årgange end De grunde til ikke at have afleveret, der er afkrydset oftest, er: -Jeg har svært ved at planlægge forløbet (50%) -Jeg har personlige problemer (50%) -Jeg er kommet for sent i gang (41 %) -Jeg har haft svært ved at tilrettelægge og gennemføre en undersøgelse (36 %) Tidsplan og tilrettelæggelse af bachelorforløbet De fleste (mellem %) svarer at tidspunkt for tildeling af vejleder, oplæg med generel information, vejleding samt afleveringstidspunkt har været passende. 37 % svarer at indsendelse af emne var for tidligt. Mange (49 70 %) svarer ved ikke til om tidspunkt for en række af oplæg og workshops var placeret passende. Halvdelen at dem, der forholder sig til tidspunkt for placering af workshop om informationssøgning synes det ligger for sent. Blandt dem, der ikke har afleveret vil flere have oplæg om generel information tidligere, indsende emne senere og aflevere bacheloropgaven senere. Støttende tiltag og arrangementers betydning Generel information og vejledning har haft stor deltagelse. Vejledning vurderes at have støttet mest fordi flest (33 %) svarer i høj grad, og dernæst kommer oplæg om generel information, hvor flest (36 %) svarer i nogen grad. De øvrige tiltag og arrangementer har haft begrænset eller meget begrænset deltagelse. Vurdering af om støttende tiltag og arrangementer har levet op til hensigten Oplæg med generel information og informationssøgning har i nogen grad levet op til hensigten. De øvrige har i mindre grad levet op til hensigten. Procedurer for godkendelse og tildeling af vejledere Der har været tilfredshed med procedurerne. Dog viser kommentarerne nogle problemer ifht at et godkendt emne først senere i forløbet bliver kommenteret af vejlederne. Desuden er der forslag om at kunne søge en bestemt vejleder.

32 32 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 Vejledning Benyttet vejledning: Blandt dem, der har afleveret svarer 24 % at de har benyttet vejledning i begrænset omfang eller slet ikke. Blandt dem, der ikke har afleveret er tallet 48 %. Forberedt til vejledning: Blandt dem, der har afleveret svarer 7 % at de har været forberedt i mindre grad og 0 % svarer slet ikke. Blandt dem, der ikke har afleveret er tallet 13 % og 0 %. Har vejledningen støttet? Blandt dem, der har afleveret svarer 15 % at vejledningen har støttet i mindre grad eller slet ikke. Blandt dem, der ikke har afleveret er tallet 33 %. De studerendes kommentarer viser bl.a. at der kan være behov for at afstemme forventninger til vejledningen. Vejledningens tilrettelæggelse Hovedparten (53 %) foretrækker at vejlederne varierer mellem at vejlede sammen og hver for sig. 45 % foretrækker at der er faste dage, hvor jeg kan bed om en tid, og 38 % foretrækker at jeg selv beder om og aftaler tid. 70 % svarer at omfanget af vejledning har været passende. Information De fleste (38 45 %) svarer i nogen grad til at informationerne har 1) været let tilgængelige, 2) været fyldestgørende 3) har støttet gennemførelsen af bachelorprojektet. På spørgsmålet om de har benyttet informationerne, svarer 38 % i høj grad og 38 % i nogen grad. Dem, der ikke har afleveret opgaven, opfatter at informationerne har været mindre fyldestgørende, og de har benyttet dem og støttet dem i mindre grad. Af de studerendes kommentarer fremgår at der er ønske om bedre og tidligere information om aflevering og uploading. Ét dokument hvor alle relevante informationer og formalier for opgave og aflevering står. De forudsætninger den studerende har fået gennem hele studiet til at gennemføre bachelorprojektet. A. I hvilken grad har du gennem studiet arbejdet med Højeste score får (score fra 3,7 3,5): at anvende og sammentænke faglig viden og pædagogiske viden at observere, beskrive, analysere og vurdere elevers læring på systematisk måde at inddrage egne erfaringer i arbejdet med problemstillinger fra lærerarbejdet at identificere og formulere problemstillinger, der er relevante for lærerarbejdet at sammentænke egne erfaringer, empiri og teori i arbejdet med problemstillinger fra lærerarbejdet Mellem score (3,4 3,2) får:

33 33 Læreruddannelsen på Fyn. Rapport over evaluering af bachelorforløbet 2013/14.KAAG august 2014 at lave undersøgelser i og af lærer- og skolepraksis at vurdere lærerens muligheder for at handle i forhold til problemstillinger fra lærerarbejdet at anskue problemstillinger fra lærerarbejdet fra forskellige positioner (elever, forældre, lærere, ledelse) Laveste score (2,9-2,6) får: at bruge systematisk argumentation og videnskabelig metode at benytte det videnskabeligt undersøgende sprog B. I hvilken forbindelse har du arbejdet med..? Praktik og professionsprojekter ligger oftest med det højeste gennemsnitstal, derefter følger de pædagogiske fag og det obligatoriske linjefag. Dernæst kommer de øvrige linjefag og det pædagogiske element. KLM ligger sidst og har altid det laveste gennemsnitstal. Undervisernes bidrag til evaluering af bachelorforløbet Underviserne ønsker at begge vejledere er eksaminatorer ved prøven. For at fremme praksistilknytning blev det foreslået at der foregår en systematisk oplysning om hvilke udviklingsprojekter i UCL de studerende kan tilknyttes. Der er brug for særlig støtte til dem, der ikke gennemfører bachelorforløbet, og til dem vejlederne på forhånd kan se er svage studerende. Det foreslås at bachelorforløbet begynder med workshops, hvor de studerende sættes i gang med og støttes i arbejdet, f.eks. begynd med at formulere problemstillinger. For at lære de studerende akademisk skrivning, blev det foreslået at oprette akademisk skrivning som fag eller kursus. De studerende har brug for sammenhængende tid til at arbejde med bacheloropgaven. Der er behov for mere tid til vejledning, så der i højere grad er mulighed for at læse noget at det de studerende skriver, og støtte dem i skriveprocessen. Forslag om at de studerende får indflydelse på valg af vejleder Vejlederne har brug for mere indsigt i helheden omkring tilrettelæggelsen af bachelorforløbet i LU13, for at kunne informere studerende.

Evaluering af bachelorforløbet 2012, Læreruddannelsen på Fyn

Evaluering af bachelorforløbet 2012, Læreruddannelsen på Fyn 1 Læreruddannelsen på Fyn. Evaluering af bachelorforløbet 2012. Rapport med data. KAAG okt 2012 Evaluering af bachelorforløbet 2012, Læreruddannelsen på Fyn Redegørelse for evalueringen Der er indsamlet

Læs mere

Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2013 (årgang 2009), Læreruddannelsen på Fyn.

Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2013 (årgang 2009), Læreruddannelsen på Fyn. 1 UCL, Læreruddannelsen på Fyn. Rapport med data fra dimittendundersøgelsen juni 2013. KAAG Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2013 (årgang 2009), Læreruddannelsen på Fyn. Indhold 1. Indledning

Læs mere

Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2015(årgang 2011), Læreruddannelsen i Jelling.

Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2015(årgang 2011), Læreruddannelsen i Jelling. 1 UCL, Læreruddannelsen i Jelling. Rapport med data fra dimittendundersøgelsen juni 2015 Rapport med data fra dimittendundersøgelse, juni 2015(årgang 2011), Læreruddannelsen i Jelling. Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Rapport aftagerundersøgelse, Læreruddannelsen på Fyn, 2014 Vedrørende dimittender fra juni 2013 (årgang 2009) og fra juni 2014 (årgang 2010)

Rapport aftagerundersøgelse, Læreruddannelsen på Fyn, 2014 Vedrørende dimittender fra juni 2013 (årgang 2009) og fra juni 2014 (årgang 2010) 1 UCL, Læreruddannelsen på Fyn. Rapport aftagerundersøgelse, 2014 Rapport aftagerundersøgelse, Læreruddannelsen på Fyn, 2014 Vedrørende dimittender fra juni 2013 (årgang 2009) og fra juni 2014 (årgang

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet (Lokal modulbeskrivelse for BA-modulet på 8. semester er under udarbejdelse) BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 BA1: At undersøge

Læs mere

Rapport, data fra dimittendundersøgelse, juni 2012, Læreruddannelsen på Fyn.

Rapport, data fra dimittendundersøgelse, juni 2012, Læreruddannelsen på Fyn. 1 Læreruddannelsen på Fyn, UCL. Rapport med data fra dimittendundersøgelsen juni 2012. Rapport, data fra dimittendundersøgelse, juni 2012, Læreruddannelsen på Fyn. Indhold 1. Indledning 2. Deltagere 3.

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Praktisk Musiske fag

Evaluering af undervisningen i Praktisk Musiske fag Evaluering af undervisningen i Praktisk Musiske fag Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 17 14,5% I nogen grad 52 44,4% I mindre grad 32 27,4% Slet ikke

Læs mere

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 1 Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 Spørgeskemaet består af 25 spørgsmål, svarmulighederne er angivet med en 5-trins skala,

Læs mere

VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018

VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018 VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018 Den samlede studieordning består af to dele: Almen studieordning, som omfatter de generelle regler for den samlede uddannelse Fag, moduler

Læs mere

Rapport aftagerundersøgelse, Læreruddannelsen på Fyn Vedrørende dimittender fra juni 2012

Rapport aftagerundersøgelse, Læreruddannelsen på Fyn Vedrørende dimittender fra juni 2012 1 UCL, Læreruddannelsen på Fyn. Kvalitetsarbejde. Rapport for aftagerundersøgelser. Februar 2013 Rapport aftagerundersøgelse, Læreruddannelsen på Fyn Vedrørende dimittender fra juni 2012 Formålet med aftagerundersøgelsen

Læs mere

Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter

Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter Professionshøjskolen Absalon / Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter / Revideret november 2018 2 / 10 Indhold 1.

Læs mere

Faggruppens evalueringsrapport (udarbejdet på faggruppens evalueringsmøde)

Faggruppens evalueringsrapport (udarbejdet på faggruppens evalueringsmøde) 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Skabelon til faggruppens evalueringsrapport. November 2011 Faggruppens evalueringsrapport (udarbejdet på faggruppens evalueringsmøde) Faggruppe: Dansk

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 - Bachelorprojekt... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester Semesterbeskrivelse 7. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Introduktion til 4. praktik

Introduktion til 4. praktik Introduktion til 4. praktik CPF15o Oplæg på studiedag November 2017 1 Hvad er 4. praktik? Ifølge uddannelsesbekendtgørelsens 8, stk. 4 Tilrettelægges 4. praktik som en ulønnet praktik på 7. semester I

Læs mere

BACHELORPROJEKT FORÅR 2018

BACHELORPROJEKT FORÅR 2018 BACHELORPROJEKT FORÅR 2018 Orienteringsmøde for HA-studerende PROJEKTET Bachelorprojektet er den sidste studieaktivitet på HA-uddannelsen og bygger på den viden samt de færdigheder og kompetencer, den

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 -

Læs mere

Praktikskolens uddannelsesplan for. Praktik på 2. årgang 2. praktikniveau. Højslev Skole

Praktikskolens uddannelsesplan for. Praktik på 2. årgang 2. praktikniveau. Højslev Skole Praktikskolens uddannelsesplan for Praktik på 2. årgang 2. praktikniveau Højslev Skole Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 I følge 13 jf. bekendtgørelsen om uddannelse til

Læs mere

7.0 Praktikker 7.1 Observationspraktik, 1. semester 7.2 2. semesterpraktik

7.0 Praktikker 7.1 Observationspraktik, 1. semester 7.2 2. semesterpraktik 7.0 Praktikker 7.1 Observationspraktik, 1. semester et med observationspraktikken er, at den studerende introduceres til dagligdagen i skolen vha. deltagerobservation i sine linjefag. tilegner sig viden

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 BA2: At gennemføre et bachelorprojekt... 5 Bachelorprojekt (overgangsordning for årgang 2012)...

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

Vejledning om dataindsamlingsmetoder. praktikken. Læreruddannelsen

Vejledning om dataindsamlingsmetoder. praktikken. Læreruddannelsen Vejledning om dataindsamlingsmetoder i praktikken Læreruddannelsen 0 Professionshøjskolen Absalon / Vejledning om dataindsamlings-metoder i praktikken / Læreruddannelsen 2 / 8 Progression i praktikkens

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 21. oktober 2013...4 Elektronisk semesterevaluering...6 Samlet status...6

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 16: Bachelorforløb. Hold 3K Tema: Udvikling af praksis og profession

Modulbeskrivelse. Modul 16: Bachelorforløb. Hold 3K Tema: Udvikling af praksis og profession Modulbeskrivelse Modul 16: Bachelorforløb Tema: Udvikling af praksis og profession Hold 3K 2014 Modulbeskrivelse Modul 16 november 2017 Udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Dansk

Evaluering af undervisningen i Dansk Evaluering af undervisningen i Dansk Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 16 6,5% I nogen grad 103 41,7% I mindre grad 85 34,4% Slet ikke 39 15,8% Ved ikke

Læs mere

Fællesrådet har udpeget nedenstående fokusområde til evaluering i dette studieår.

Fællesrådet har udpeget nedenstående fokusområde til evaluering i dette studieår. 1 UCL, Læreruddannelsen på Fyn. Rapport, undersøgelse af studieaktivitet og studiedage. KAAG, marts 2012 Undersøgelse af studieaktivitet, rapport Læreruddannelsen på Fyn, marts 2012 Rapporten indeholder:

Læs mere

Personligt lederskab og coaching, E : Distributionsmail sendt til 19 respondenter : Rykkermail sendt til 13 respondenter

Personligt lederskab og coaching, E : Distributionsmail sendt til 19 respondenter : Rykkermail sendt til 13 respondenter Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

L æ r e r u d d a n n e l s e n i N ø r r e N i s s u m

L æ r e r u d d a n n e l s e n i N ø r r e N i s s u m Indhold BACHELORPROJEKTET... 1 BAC 1... 1 BAC 2... 4 Krav til udformning af professionsbachelorprojektet... 7 Stave- og formuleringsevne i professionsbachelorprojektet... 7 Prøven i professionsbachelorprojektet...

Læs mere

Uddannelsesplan praktikniveau II

Uddannelsesplan praktikniveau II Uddannelsesplan praktikniveau II For Skole Generelle oplysninger om skolen (kontaktoplysninger, adresse, værdigrundlag, etc.): I følge 13 (jf. bekendtgørelsen om uddannelse til professionsbachelor som

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Et velovervejet projekt ECTS-point: 3 1/3 Valgfaget afholdes: University College Nordjylland Selma Lagerløfs Vej Aalborg Ø

Et velovervejet projekt ECTS-point: 3 1/3 Valgfaget afholdes: University College Nordjylland Selma Lagerløfs Vej Aalborg Ø Et velovervejet projekt ECTS-point: 3 1/3 Valgfaget afholdes: University College Nordjylland Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Ø Periode for afvikling af valgfaget: Uge: 10-11/39-40 Valgfagsansvarlig

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? 1 19.06.2018/Pia

Læs mere

Undersøgelse af tilfredshed med studiekontoret, Læreruddannelsen på Fyn.

Undersøgelse af tilfredshed med studiekontoret, Læreruddannelsen på Fyn. 1 UCL. Læreruddannelsen på Fyn. Kvalitetsarbejde. Tilfredshedsundersøgelse studiekontoret 2012 Undersøgelse af tilfredshed med studiekontoret, Læreruddannelsen på Fyn. Indledning Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Praktik. Generelt om din praktik

Praktik. Generelt om din praktik Praktik Praktik udgør en væsentlig del af læreruddannelsen, og for mange studerende medfører den en masse spørgsmål. For at du kan være godt rustet og blive klogere på din forestående praktik, har Lærerstuderendes

Læs mere

Ligeledes kan der være forskel på, hvor mange moduler den enkelte studerende har fået i musik inden eksamen.

Ligeledes kan der være forskel på, hvor mange moduler den enkelte studerende har fået i musik inden eksamen. Censormøde Odense 29.4.2014. Referat fra musik v. Erik Lyhne 30.4.2014 Nedenuden er vedhæftet ppt. oplæg for mødet. Jeg vil knytte disse kommentarer til specielt pkt. 3: Der var en stor debat om eksamensformer

Læs mere

Læreruddannelsen Vejledning om trepartssamtalen og kontakt i praktikperioden LU13

Læreruddannelsen Vejledning om trepartssamtalen og kontakt i praktikperioden LU13 Læreruddannelsen Vejledning om trepartssamtalen og kontakt i praktikperioden LU13 Professionshøjskolen Absalon / Læreruddannelsen 2 / 6 Indledning I denne folder forsøger vi at svare på mange af de spørgsmål,

Læs mere

Opfølgning på evaluering af :

Opfølgning på evaluering af : Opfølgning på evaluering af : Modul 12 / forår 2016; HOLD 13II ABCD; opgjort august 2016 Evalueringens grundlag - svarprocent Skemaet er udsendt til 121 studerende 102 har helt eller delvist gennemført,

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen (Bornholm ES15)... 5 BA2: At gennemføre

Læs mere

BACHELORPROJEKTET VURDERINGSKRITERIER OG KARAKTERGIVNING

BACHELORPROJEKTET VURDERINGSKRITERIER OG KARAKTERGIVNING BACHELORPROJEKTET VURDERINGSKRITERIER OG KARAKTERGIVNING Fie Høyrup (fiho@kp.dk) Morten Korf Madsen (moko@kp.dk) Kenneth Reinecke Hansen (keha@kp.dk) Formål med workshoppen Formålet med workshoppen er,

Læs mere

Spørgeskemaevaluering af første forløb

Spørgeskemaevaluering af første forløb 1 UCL. Moveprojekt: Webaktiviteter i studieaktivitetsmodellen. Evaluering Spørgeskemaevaluering af første forløb 79 studerende har besvaret spørgeskemaet. Nedenfor ses de samlede resultater for alle deltagende

Læs mere

Uddannelsesplan lærerstuderende

Uddannelsesplan lærerstuderende Uddannelsesplan lærerstuderende Vejgaard Østre Skole Grundoplysninger: Navn: Vejgaard Østre Skole Adresse: Chr. Koldsvej 1, 9000 Aalborg Telefon: 9631 6700 Webadresse: Vejgaardoestreskole.dk Kultur og

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Psykologi

Evaluering af undervisningen i Psykologi Evaluering af undervisningen i Psykologi Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 1 0,5% I nogen grad 24 12,4% I mindre grad 92 47,7% Slet ikke 73 37,8% Ved

Læs mere

Rammer AT-eksamen 2019

Rammer AT-eksamen 2019 Rammer AT-eksamen 2019 Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Mandag d. 28. januar Kl. 10:00 i Festsalen Offentliggørelse af Undervisningsministeriets udmelding af emne,

Læs mere

Skoleevaluering af 20 skoler

Skoleevaluering af 20 skoler Skoleevaluering af 20 skoler Epinion A/S 30. oktober 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og metode...3 1.1 Formål med skoleevalueringen...3 1.2 Metoden...3 1.3 Svarprocent...4 1.4 Opbygning...4 2 Sammenfatning...5

Læs mere

3. og 4. årgang evaluering af praktik

3. og 4. årgang evaluering af praktik 3. og 4. årgang evaluering af praktik Februar 2013 52% af de spurgte har svaret 1. Hvor mange klasser har du haft timer i? Respondenter Procent 1 klasse 27 11,6% 2 klasser 73 31,3% 3 klasser 50 21,5% 4

Læs mere

Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt)

Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt) Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt) I denne køreplan og vejledning finder du information om BA-projektet ved Idræt og Sundhed. Det drejer sig om følgende: Tilmelding til

Læs mere

praktik på 2. årgang 2. praktikniveau Praktikskole: Resen Skole

praktik på 2. årgang 2. praktikniveau Praktikskole: Resen Skole Praktikskolens uddannelsesplan for praktik på 2. årgang 2. praktikniveau Praktikskole: Resen Skole Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 I følge 13 jf. bekendtgørelsen om

Læs mere

Praktikskolens uddannelsesplan, 2014/2015

Praktikskolens uddannelsesplan, 2014/2015 Praktikskolens uddannelsesplan, 2014/2015 Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig Skoleleder: Peter Christensen Praktikansvarlig: Linda Ambech, Jeanne Bai og Peter Bærenholdt Tlf. 38 21 09 00 Skolen

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Bachelorprojektet og 4. praktik CPE16o Efterår 2019

Bachelorprojektet og 4. praktik CPE16o Efterår 2019 Bachelorprojektet og 4. praktik CPE16o Efterår 2019 Gitte Andersen og Birgitte Højberg Praktikkoordinatorer Juni 2019 Bachelorprojektet indgår som en del af specialiseringen svarer til 15 ECTS-point Formalia

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 Bachelorprojekt (overgangsordning for årgang 2012)... 5 BA2: At gennemføre et bachelorprojekt...

Læs mere

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Maj 2015 Læs vejledningen her igennem, inden du skal aflevere dit projekt/bacheloropgave, så du kan have

Læs mere

Uddannelsesplan praktikniveau I for Åløkkeskolen 2015-2016. Praktiske oplysninger

Uddannelsesplan praktikniveau I for Åløkkeskolen 2015-2016. Praktiske oplysninger Åløkkeskolen marts 2015 Uddannelsesplan praktikniveau I for Åløkkeskolen 2015-2016. Praktiske oplysninger Kong Georgs Vej 31 5000 Odense Tlf:63 75 36 00 Daglig leder: Hans Christian Petersen Praktikansvarlige:

Læs mere

Semesterevaluering, Samfundsfag som centralt fag, 9. semester, efterår 2016 Indhold

Semesterevaluering, Samfundsfag som centralt fag, 9. semester, efterår 2016 Indhold Semesterevaluering, Samfundsfag som centralt fag, 9. semester, efterår 2016 Indhold Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2016... 1 Modul 8: Verdenspolitik... 2 Modul 10: Pædagogik og samf.

Læs mere

Praktikskolens uddannelsesplan for. Praktikskole: Læreruddannelsen i UCL Odense & Jelling

Praktikskolens uddannelsesplan for. Praktikskole: Læreruddannelsen i UCL Odense & Jelling Praktikskolens uddannelsesplan for praktik på 2. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Læreruddannelsen i UCL Odense & Jelling I følge 13 (jf. bekendtgørelsen om uddannelse til professionsbachelor som

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Vejledning til kompetencemålsprøve. - For studerende

Vejledning til kompetencemålsprøve. - For studerende Vejledning til kompetencemålsprøve - For studerende Kompetencemålsprøven Hvert praktikniveau afsluttes med en kompetencemålsprøve. På praktikniveau 1 og 3 er kompetencemålsprøven ekstern og på praktikniveau

Læs mere

Praktikevaluering. Sammenfatning med praktikledernes handleplan.

Praktikevaluering. Sammenfatning med praktikledernes handleplan. Praktikevaluering. Sammenfatning med praktikledernes handleplan. Læreruddannelsen på Fyn, Vedr. praktik jan.-feb., 2013. Evalueringerne er alle foretaget via survey spørgeskemaer i survey xact, målrettet

Læs mere

Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis

Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Det sidste AT-forløb i 3.g indebærer, at du skal udarbejde en synopsis, der skal være oplæg til den mundtlige eksamen i AT. Der er

Læs mere

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? det handler om det jeg laver! og jeg kan sætte teorierne på min dagligdag Jeg har kun deltaget på 2 af modulets 6 gange, derfor kan jeg ikke vurdere det i

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Trekronerskolen er fast praktikskole for lærerstuderende fra UCSJ. Der er ofte mange studerende på skolen og her er mange praktiklærere som gerne

Læs mere

I 3. kolonne nedenfor foreslår arbejdsgruppen en række handlingstiltag. Handlingstiltagene er sammenfattet til en handleplan nederst i dokumentet.

I 3. kolonne nedenfor foreslår arbejdsgruppen en række handlingstiltag. Handlingstiltagene er sammenfattet til en handleplan nederst i dokumentet. 1 UCL, Læreruddannelsen på Fyn. Undervisningsmiljøvurdering. Beskrivelse og vurdering af undervisningsmiljøproblemer samt handleplan. KAAG maj 2012 Undervisningsmiljøvurdering, Læreruddannelsen på Fyn

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Kære bachelor-opgaveskriver. Velkommen.

Kære bachelor-opgaveskriver. Velkommen. Kære bachelor-opgaveskriver Velkommen. Dette vejlederbrev i beskriver rammerne for min vejledning og for vores samarbejde omkring din bacheloropgave. I brevet kan du læse mere om, hvad jeg tilbyder i vejledningsforløbet,

Læs mere

Uddannelsesplan for Vestbjerg Skole

Uddannelsesplan for Vestbjerg Skole Uddannelsesplan for Vestbjerg Skole Grundoplysninger: Navn: Vestbjerg Skole Adresse: Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Telefon og mail: 98296311 Webadresse: www.vestbjergskole.dk Kultur og særkende Kultur

Læs mere

Læreruddannelsen i Skive

Læreruddannelsen i Skive Indhold Professionsbachelorprojektet... 1 Modul 1... 1 Modul 2... 3 Krav til udformning af professionsbachelorprojektet... 4 Prøven i professionsbachelorprojektet... 5 Professionsbachelorprojektet BEK,

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen

Workshop vedrørende praktikplanen Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på Udførerområderne Slides kan findes på: Praktik.via.dk Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Læs mere

Evalueringsskema. Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende.

Evalueringsskema. Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende. Evalueringsskema Evaluering af klinisk undervisning for sygeplejerstuderende. Formålet med evalueringen Formålet med din evaluering er at indsamle oplysninger om de uddannelsestilbud, du som sygeplejerstuderende

Læs mere

Ekstern teoretisk prøve Modul 14 Sygeplejeprofessionens kundskabsgrundlag og metoder (bachelorprojekt)

Ekstern teoretisk prøve Modul 14 Sygeplejeprofessionens kundskabsgrundlag og metoder (bachelorprojekt) Udfold dit talent VIA University College Dato: 14. januar 2017 Ekstern teoretisk prøve Modul 14 Sygeplejeprofessionens kundskabsgrundlag og metoder (bachelorprojekt) Uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Evaluering modulet Personligt Udviklingsforløb (PUF)

Evaluering modulet Personligt Udviklingsforløb (PUF) Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen AT Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen Indhold: 1. Den tredelte eksamen s. 2 2. Den selvstændige arbejdsproces med synopsen s. 2 3. Skolen anbefaler, at du udarbejder synopsen

Læs mere

MODUL 2 Prøvebestemmelse

MODUL 2 Prøvebestemmelse MODUL 2 Prøvebestemmelse Tema Bedømmelse Læringsmål Socialrådgivning, udvikling, rammer og praksis Intern Bestået/ikke bestået Viden: Professionens historiske udvikling, vidensgrundlag, værdier og etik

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Professionsbachelorprojektet

Professionsbachelorprojektet Professionsbachelorprojektet Indhold Kompetenceområde:... 1 Professionsbachelorprojektet modul 1 (BA Modul 1)... 1 Det tvæprofessionelle element (TPE)... 3 Professionsbachelorprojektet modul 2 (BA modul

Læs mere

Studieplan modul 13 efterår2015: Fra idé til problemformulering i dit bachelorprojekt.

Studieplan modul 13 efterår2015: Fra idé til problemformulering i dit bachelorprojekt. ITRODUKTIO TILVALGFAGET: Velkommen til modul 13. Som I kan se er der skemalagt samtlige dage og også mange tider uden underviser. Dette er gjort med vilje og skal forstås som en hjælp for jer til at få

Læs mere

Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse?

Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse? Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? 1969 1981 1984 1989 1984 1983 2002 2001 1998 1992 1996 2007 1987 1998 2002 1975 1970 1983 Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse?

Læs mere

Kommunikation og ledelse, E12

Kommunikation og ledelse, E12 Kommunikation og ledelse, E12 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan

Læs mere

Vejledning i bedømmelse af bachelorprojektet i læreruddannelsen

Vejledning i bedømmelse af bachelorprojektet i læreruddannelsen 13/11/15 Vejledning i bedømmelse af bachelorprojektet i læreruddannelsen Professionsbachelorprojektet afsluttes på 4. studieår. Den studerende skal udarbejde et skriftligt professionsbachelorprojekt med

Læs mere

Studiegrupper. Vejledende retningslinjer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

Studiegrupper. Vejledende retningslinjer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K Studiegrupper Vejledende retningslinjer Indhold Studiegrupper 3 Hvorfor skal du arbejde i grupper på universitetet? 3 Hvad bliver

Læs mere

Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD

Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD Ud over at uploade dit afsluttende projekt i eksamensprogrammet Wiseflow, skal du registrere dit projekt i UC Viden Studenterportal, som

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 16: Bachelorforløb. Hold 3K Tema: Udvikling af praksis og profession

Modulbeskrivelse. Modul 16: Bachelorforløb. Hold 3K Tema: Udvikling af praksis og profession Modulbeskrivelse Modul 16: Bachelorforløb Tema: Udvikling af praksis og profession Hold 3K 2013 Modulbeskrivelse Modul 16 Marts 2017 Udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Projektarbejde. AFL Institutmøde den 6.10.2005 Pernille Kræmmergaard Forskningsgruppen i Informatik

Projektarbejde. AFL Institutmøde den 6.10.2005 Pernille Kræmmergaard Forskningsgruppen i Informatik Projektarbejde AFL Institutmøde den 6.10.2005 Pernille Kræmmergaard Forskningsgruppen i Informatik Ønske for dagen Jeg håber, at i får et indblik i: Hvad studieprojekter er for noget Hvordan projektarbejdet

Læs mere

Kompetencelogbog trin for trin

Kompetencelogbog trin for trin Kompetencelogbog trin for trin I. Sæt ord på kompetencerne: Hvilken viden og værktøjer fik du? Hvad kan du med din viden? Hvilken indsigt fik du i forhold til dine værdier, dvs. hvad giver mening og er

Læs mere

Prøvevejledning til den afsluttende prøve

Prøvevejledning til den afsluttende prøve Prøvevejledning til den afsluttende prøve Den pædagogiske assistentuddannelse Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

UDDANNELSESPLAN Peder Lykke Skolen. Skoleåret 2016/17

UDDANNELSESPLAN Peder Lykke Skolen. Skoleåret 2016/17 UDDANNELSESPLAN Peder Lykke Skolen Skoleåret 2016/17 Uddannelsesplaner for praktiksamarbejde Praktiske oplysninger Praktikansvarlig: Ole Mørk Olmoer@buf.kk.dk Praktikkoordinator: Pia Linder Petersen ppbella07@yahoo.dk

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Matematik

Evaluering af undervisningen i Matematik Evaluering af undervisningen i Matematik Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 3 1,8% I nogen grad 44 25,7% I mindre grad 84 49,1% Slet ikke 32 18,7% Ved

Læs mere

For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder

For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder Modulbeskrivelse For modul 14 - Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag og metoder Modulbetegnelse, tema og kompetencer Modulet retter sig mod viden om sygepleje, systematiserede overvejelser, metoder

Læs mere

Evaluering MPA12, 3. sem., F13, Strategi og ledelse Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål?

Evaluering MPA12, 3. sem., F13, Strategi og ledelse Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Jeg er lidt atypisk da jeg er kommet springende ind på 3. semester, og jeg syntes der gik lang tid inden jeg "fattede"

Læs mere

Fra ide til problemformulering

Fra ide til problemformulering Fra ide til problemformulering INTRODUKTION TILVALGFAGET: Velkommen til modul 13. Som I kan se, er der skemalagt samtlige dage og også mange tider uden underviser. Dette er gjort med vilje og skal forstås

Læs mere

Fra ide til problemformulering

Fra ide til problemformulering Fra ide til problemformulering INTRODUKTION TILVALGFAGET: Velkommen til modul 13. Som I kan se, er der skemalagt samtlige dage og også mange tider uden underviser. Dette er gjort med vilje og skal forstås

Læs mere

Uddannelsesplaner for de lærerstuderende pa Atuarfik Edvard Kruse Uummannaq - Grønland

Uddannelsesplaner for de lærerstuderende pa Atuarfik Edvard Kruse Uummannaq - Grønland Uddannelsesplaner for de lærerstuderende pa Atuarfik Edvard Kruse Uummannaq - Grønland Læreruddannelsen er ifølge bekendtgørelsens 13.1 forpligtet på at formulere kvalitetskrav til praktikskolerne, så

Læs mere

Læreruddannelsen i Skive. Tiltag v/ Læreruddannelsen i Skive i forbindelse med forsknings- og udviklingsprojektet Ekspert i Undervisning

Læreruddannelsen i Skive. Tiltag v/ Læreruddannelsen i Skive i forbindelse med forsknings- og udviklingsprojektet Ekspert i Undervisning Tiltag v/ Læreruddannelsen i Skive i forbindelse med forsknings- og udviklingsprojektet Ekspert i Undervisning 1 Forord Denne folder sætter fokus på de udviklingsmæssige tiltag i forbindelse med forsknings-

Læs mere

3. Hvilken arbejdsform synes I, at I får mest ud af? Og hvorfor? (fx PBLøvelser. forelæsning.

3. Hvilken arbejdsform synes I, at I får mest ud af? Og hvorfor? (fx PBLøvelser. forelæsning. Mundtlig evaluering modul 3.1 SOB15 basisgruppe 1 1. Hvordan oplever I at have opnået modulets/semesterets læringsudbytte? (læringsudbyttet findes frem) Umiddelbart fyldestgørende, til trods for at der

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Trekronerskolen er fast praktikskole for lærerstuderende fra UCSJ. Der er ofte mange studerende på skolen, og her er mange praktiklærere, som gerne

Læs mere

UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet

UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet Kvalitetskriterium 5.1 de studerendes vurdering af kvalitet i teoretiske studieaktiviteter Uddannelsens obligatoriske kvalitetsarbejde Opstiller en skriftlig

Læs mere

Læreruddannelsen Vordingborg Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3

Læreruddannelsen Vordingborg Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3 Læreruddannelsen Vordingborg Godkendelse af praktikmodulet Niveau 1, 2 og 3 Professionshøjskolen Absalon / Læreruddannelsen 2 / 5 Praktikmodulet er på 10 ECTS, og for at få godkendt disse skal du; Deltage

Læs mere

Fra ide til problemformulering

Fra ide til problemformulering Fra ide til problemformulering INTRODUKTION TILVALGFAGET: Velkommen til modul 13. Som I kan se, er der skemalagt timer samtlige dage og også mange tider uden underviser. Dette er gjort med vilje og skal

Læs mere