Beretning for Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning for Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg. Indledning"

Transkript

1 Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2013 Indledning 2013 har været et travlt år. Vi har i forbindelse med kommunevalget haft travlt med at søge at gøre politikerne opmærksomme på de problemer mange børn og voksne med autismespektrumforstyrrelser samt deres pårørende har, ikke mindst i Københavns Kommune. Samtidig har vi arbejdet på at komme ind i nogle af de råd, hvor vi finder, at vi har mulighed for at politikere og embedsmænd opmærksomme på problemstillingerne og arbejde for at bedre forholdene for handicappede, herunder selvfølgelig ikke mindst mennesker med autisme samt deres pårørende. Heldigvis har vores arbejde givet resultater i den forstand, at vi dels i forbindelse med udpegninger til råd og nævn dels efter kommunevalget, dels i forbindelse med etableringen af et Forældreråd under Centerrådet for Handicapcenter København har fået vore politiske gennembrud, vil jeg næsten kalde det, idet vi for første gang er blevet repræsenteret i Handicaprådet, i Centerrådet for Handicapcenter København samt i det nyetablerede Forældreråd under Centerrådet. Samtidig har vi igen fået udpeget et medlem til DH bestyrelsen i Frederiksberg Kommune, hvor vi i nogle år ikke har været repræsenteret, med deraf følgende mulighed for forhåbentligt også at kunne påvirke vilkårene i Frederiksberg Kommune positivt. Som det fremgik af vores nytårsbrev til medlemmerne, har også mange af kredsens medlemmer i 2013 gjort et stort stykke arbejde for at råbe politikerne op og presse på, hvor de kunne, for at få skabt bedre vilkår for mennesker med autisme og deres pårørende. Vi håber så meget, at dette arbejde vil kunne føre til bedre vilkår for mennesker med autisme og deres pårørende og at den negative udvikling, der på flere områder har været de senere år kan bringes til ophør. Det er dog vores vurdering, at det fortsat er nødvendigt at arbejde hårdt for at få bedret forholdene. Ud over det mere politiske arbejde har vi i 2013 fortsat søgt at arrangere en række foredragsaftener for medlemmerne for at imødekomme den store efterspørgsel, der er efter mere viden om autisme, herunder ikke mindst om hvordan man kan søge at kompensere for handicappet samt støtte mest muligt. Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Som nævnt tidligere år, søger vi efter bedste evne at varetage såvel det politiske arbejde som arbejde med oplysning, rådgivning og bisidning. Vi skal dog samtidig erindre om, at vi alle blot arbejder som frivillige i foreningen og har egen familie, job m.m. at passe ved siden af

2 foreningsarbejdet, hvorfor vores ressourcer derfor ikke altid rækker så langt, som vi og formentlig også I kunne ønske. Derfor er det også af afgørende betydning, at så mange som muligt af jer arbejder for bedre forhold, der hvor I kan komme til det, ligesom vi i bestyrelsen altid meget gerne tager imod hjælp, hvis der er nogen der vil yde en aktiv indsats. Jeg vil i det følgende kort orientere lidt yderligere om kredsen og arbejdet i Kredsen m.v Kredsen blev stiftet 24/1-2006, så vi har nu eksisteret i 8 år. Ved årets start havde vi 788 medlemmer og ved årets slutning havde vi 785 medlemmer. Det vil sige et næsten uændret medlemstal. Dette kan sammenholdes med at der i 2012 for første gang i flere år var et lille fald i medlemsantallet på 1,1 %, hvor der i 2011 var en fremgang på 17 %, i 2010 en fremgang på 10 %, og i 2009 en fremgang på 5 %. Kontingentet er fortsat 300 kr. om året, hvoraf de 200 kr. går til landsforeningen og de andre 100 kr. til kredsen. Bestyrelsen Vi startede efter generalforsamlingen med en bestyrelse på 8 medlemmer bestående af: Martin, Tine, Eva- Marija, Kari, Rie, Steffen, Eva, og Dorthe og 1 suppleant: Ulla samt 5 tilknyttede: Anne Kathrine, Winnie, Annette, Bonnie og Elisabeth og konstituerede os med Tine som formand, Martin som næstformand og kasserer. Efterfølgende er Steffen og Eva af personlige årsager udtrådt af bestyrelsen. I praksis inviteres alle til bestyrelsesmøderne, hvilket indebærer, at suppleanter og tilknyttede normalt deltager på lige fod, bortset fra, at vi naturligvis ikke stiller samme krav til tilknyttede og suppleanter for så vidt angår deltagelse i opgaver og aktiviteter. Suppleanter og tilknyttede har dog ikke stemmeret, men vi har indtil videre ikke haft behov for at skulle stemme om noget. Vi har i løbet af året afholdt 8 møder i bestyrelsen. Hovedbestyrelsen og andre møder i Landsforeningen Kredsen, ved Tine, har i hele året været repræsenteret i Landsforeningens hovedbestyrelse, der i alt består af 11 medlemmer og 2 suppleanter. Vi har endvidere igen i år deltaget i et tværregionalt møde i Østdanmark (som erstatning for det tidligere regionsarbejde), og havde i august 2013 et meget inspirerende heldagsmøde med de øvrige kredse i Østdanmark (dvs. Sjælland og Bornholm). Der afholdes et lignende møde hvert år med henblik på erfaringsudveksling, muligt samarbejde på tværs af kredsene m.v.

3 Enkelte bestyrelsesmedlemmer har herudover deltaget i Landsforeningens repræsentantskabsmøde og i SIKON. Arrangementer Vi har i 2013 afholdt 10 medlemsarrangementer i kredsregi, inklusive generalforsamlingen: 1) Medlemsarrangement 25. februar 2013 med orientering fra DUKH (Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet) om rettigheder og pligter på det sociale område samt en præsentation af, hvad DUKH kan bistå med (ca deltagere) 2) Generalforsamling samt rundvisning på og oplæg om Sputnik den 13. marts 2013 (ca. 20 deltagere) 3) Medlemsarrangement på den internationale autismedag den 2. april, Uddannet til at være normal med historier om læring og skolen fortalt af personer med en autismediagnose (ca. 80 deltagere). 4) Medlemsarrangement den 22. maj 2013 om Handicapcenter København (ca deltagere). 5) Medlemsarrangement den 29. maj 2013 om netværksgrupper (knap 30 deltagere) 6) Medlemsarrangement den 12. juni 2013 om autisme og søskendeproblematik ved Therese Dittmann ( ca. deltagere) 7) Medlemsarrangement den 9. september 2013 om autismetilbud i Frederiksberg Kommune ved Stine Jarl (ca. 35 deltagere) 8) Medlemsarrangement den 10. oktober 2013 med Borgerrådgiver Johan Busse fra Københavns Kommune (ca. deltagere) 9) Medlemsarrangement den 29. november 2013 med Kirsten Bundgaard ca. deltagere. 10) Medlemsarrangement den 25. november 2013 med Louise Jensen om Louises liv med Aspergers syndrom (ca. 75 deltagere). De mange arrangementer har blandt andet kunnet gennemføres, fordi vi til brug for arbejdet i 2013 modtog kr. i 18 midler fra Københavns Kommune. Vi har i 2013 fortsat valgt blot at afholde arrangementerne uden tilmeldinger. Dette kan undertiden være meget udfordrende, da vi aldrig ved ca. hvor mange der kommer. Især oplægsholderne spørger stort set altid til, hvor mange deltagere, vi forventer. I praksis har det dog indtil videre fungeret uden de store problemer, og det er vores opfattelse, at det er lettere for medlemmerne, at man ikke behøver at tilmelde sig. Så det vil vi fastholde, når der ikke er særlige forhold, der taler for tilmelding.

4 Netværksgrupper Der har som nævnt været afholdt et møde om netværksgrupper i 2013, og der er på baggrund heraf blevet nedsat et par nye grupper. P.t. er der udover en lukket netværksgruppe for voksne med en diagnose følgende grupper: 1. En netværksgruppe for forældre til piger i alderen 0-17 med autisme. 2. En netværksgruppe for forældre til børn i alderen 7 11 år 3. En netværksgruppe for forældre til børn i alderen 0-12 år og 4. En netværksgruppe for forældre til unge i alderen år Det er lidt forskelligt, hvordan netværksgrupperne fungerer, og vi må konstatere, at det trods ønske om at deltage i en netværksgruppe undertiden kan være en udfordring for forældrene at få en hverdag til at fungere og samtidig have ressourcer til deltagelse i netværksgrupper. Det er stadig muligt at tilslutte sig en del af netværksgrupperne, og vi vil efter evne og behov løbende etablere nye netværksgrupper. Efter vores arrangement forleden for bedsteforældre, er der flere bedsteforældre, der ønsker at indgå i en netværksgruppe. Bisidder Der er løbende efterspørgsel efter at få en bisidder med til møder, dels med forvaltningen dels med skoler m.v. Vi har i hele 2013 kunnet trække på Winnie Lundgren, der siden 2011 været tilknyttet bestyrelsen. Winnie er førtidspensioneret socialrådgiver, har deltaget i Landsforeningens kursus for bisiddere og har givet tilsagn om bistand med bisidning mandage og fredage (efter aftale eventuelt om muligt også andre dage). Winnie har ved flere lejligheder været ude som bisidder. Herudover har også Tine, Kari og Rie deltaget som bisidder ved nogle lejligheder. Udover Winnie har også Rie og Tine deltaget i kursus for bisiddere og kan om muligt i begrænset omfang også deltage ved bisidning i tilfælde, hvor Winnie ikke har mulighed herfor. Af hensyn til koordineringen bedes medlemmer, der har behov for en bisidder, om at kontakte Tine på e- mail: tine.heerup@gmail.com eller på telefon (bedst aften). Anden hjælp og andre henvendelser Ud over ovennævnte får vi løbende henvendelser fra medlemmer med diverse spørgsmål, anmodninger om rådgivning, hjælp til klager m.v., deltagelse i møder med borgmester eller andet.

5 Også her forsøger vi efter bedste evne at hjælpe eller deltage. En del henvendelser klares pr. telefon eller mail, mens andre kræver deltagelse i møder. Vi får også løbende en del henvendelser blandt andet fra forskellige fagfolk m.v., der er i gang med at etablere autismetilbud m.v. Nogen af disse tilbud nævner vi/eller linker vi til på hjemmesiden, hvis vi finder, at det er noget, der kan have almen interesse for flere af vores medlemmer. Deltagelse i diverse organisationer, grupper m.v. Vi har i 2013 fortsat vores arbejde i DH København, hvor Tine er valgt ind i Forretningsudvalget i DH København og deltager i Handicappolitisk udvalg og fra og med 2014 i Handicaprådet København. Rie er blevet valgt ind som medlem i det i 2013 nedsatte Forældreråd under Centerrådet til Handicapcenter København. Kari er fra og med 2014 blevet medlem af Centerrådet for Handicapcenter København og er også blevet Centerrådets repræsentant i Forældrerådet. Martin er fra og med 2014 blevet Tines personlige stedfortræder i Handicaprådet i København og 2. Suppleant til Centerrådet. Martin deltager herudover i bestyrelsen i Huset Frederiksberg, der er et botilbud for nogle personer med ASF på Frederiksberg. Herudover har vi efter evne forsøgt at deltage i alle de møder, vi er blevet inviteret til blandt andet af Handicaprådet, DH København, Københavns Kommune m.fl. Andet arbejde, høringssvar m.v. Vi har løbende gennem året søgt at komme med høringssvar på de høringer, vi har fundet relevante. Planer for 2014 Vi har for 2014 igen modtaget kr. i 18 midler fra Københavns Kommune, og satser på den baggrund på at forsætte vores aktiviteter med medlemsarrangementer og netværksgrupper. Vi har i 2014 indtil videre afholdt et medlemsarrangement den 16. januar 2014 om autisme og pubertet samt et medlemsmøde for bedsteforældre den 25. februar 2014 med hen ved 100 deltagere. Vi modtager meget gerne gode ideer til kommende arrangementer. Herudover vil vi selvfølgelig fortsat efter bedste evne søge at arbejde på at sikre rimelige vilkår for personer med autismespektrumforstyrrelser og deres pårørende.

6 Afsluttende bemærkninger Vi håber, at dette kan give anledning til en debat om, hvordan vi i fællesskab kommer videre og får arbejdet imod yderligere forringelser for mennesker med ASF og for bedre vilkår. Vi vil samtidig meget fortsat opfordre jer til at medvirke til at bedre vilkårene og modvirke dette der, hvor I hver især har mulighed for det. Afslutningsvis vil jeg benytte lejligheden til at takke de bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og tilknyttede, der trods egen kamp for at få arbejde, familieliv m.v. til at fungere trods de ekstra udfordringer, de har, alligevel har formået til at bidrage med arbejdet i kredsen, herunder at sikre at vi har kunnet gennemføre alle de aktiviteter, der fremgår af det foregående. Jeg vil også meget gerne takke alle de medlemmer, der har bidraget i årets løb, både alle de medlemmer, der har deltaget i vores aktiviteter og medvirket til, at det har været en succes, samt alle de medlemmer og fagfolk, der i det daglige bidrager til at arbejde for bedre vilkår for mennesker med autismespektrumforstyrrelser, herunder via indsats i skolebestyrelser og andre forældrebestyrelser, artikelskrivning, deltagelse i videointerviews m.v. 1. marts 2014 Tine Heerup Formand for kreds KBH/FRB

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2015 Indledning 2015 var det andet år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Referat fra generalforsamling onsdag den 18. marts 2015 i Landsforeningen for autisme - Kreds København/Frederiksberg

Referat fra generalforsamling onsdag den 18. marts 2015 i Landsforeningen for autisme - Kreds København/Frederiksberg Referat fra generalforsamling onsdag den 18. marts 2015 i Landsforeningen for autisme - Kreds København/Frederiksberg Forinden generalforsamlingen fik kredsen besøg af landsformand for Landsforeningen

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2014 Indledning 2014 har igen været et travlt år. Det var det første år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet

Læs mere

Årsberetning for året 2013.

Årsberetning for året 2013. Årsberetning for året 2013. Indledning. Vores landsforening har fået nyt medlemssystem og det har betydet at man har fået ryddet lidt op i medlemslisterne, så i år har vi her i Østjylland 1138 medlemmer

Læs mere

Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland,

Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland, Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland, hvor det er blevet sværere at være en familie med et barn med autisme eller at være voksen med autisme.

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER Landsforeningen Autisme Oktober 2013

VEDTÆGTER Landsforeningen Autisme Oktober 2013 VEDTÆGTER Landsforeningen Autisme Oktober 2013 Vedtægter Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Landsforeningens navn er»landsforeningen Autisme«. 2 Landsforeningens hjemsted er Høje Taastrup. Formål 3 Landsforeningens

Læs mere

Afstemninger gøres skriftlige, såfremt mindst fem repræsentanter ønsker det.

Afstemninger gøres skriftlige, såfremt mindst fem repræsentanter ønsker det. Organisationsudvalgets forslag (Organisationsudvalget består af Anja Clausen, Lars Grønlund, Kim Hansen, Tine Heerup, og Kari Overhalden) Forslag til ændringer af vedtægterne: 3 Formål ændres til: Landsforeningens

Læs mere

LANDSFORENINGEN AUTISME. Forældrekurser

LANDSFORENINGEN AUTISME. Forældrekurser LANDSFORENINGEN AUTISME Forældrekurser Bl.a. Grønne aftener Etablering af netværksgrupper Søskendekurser Bedsteforældre- og pårørendekursus Kend serviceloven Teenage-ramte forældre Botilbud hvor flytter

Læs mere

Oplæg om DUKH. DH - Sønderborg 9. marts 2015

Oplæg om DUKH. DH - Sønderborg 9. marts 2015 Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts 2015 Dagens program: Kort præsentation af Maria Lausten Orientering om DUKH Retssikkerhed Hvad kan DUKH opgaver Henvendelse til DUKH DUKH s erfaringer DUKH s 10 gode

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

Vedtægter Landsforeningen Autisme Juni Vedtægter

Vedtægter Landsforeningen Autisme Juni Vedtægter Vedtægter Vedtægter Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Landsforeningens navn er»landsforeningen Autisme«2 Landsforeningens hjemsted er Høje Taastrup. Formål 3 Landsforeningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Oplæg om DUKH og retssikkerhed

Oplæg om DUKH og retssikkerhed Oplæg om DUKH og retssikkerhed Landsforeningen for Marfan Syndrom Middelfart d. 20. september 2015 Ved socialfaglig konsulent Britta Christensen Dagens program: Orientering om DUKH Servicelovens 15 Mål

Læs mere

Hjælp, mit barn fylder 18!

Hjælp, mit barn fylder 18! Spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med arrangementet Oplæg ved: Hjælp, mit barn fylder 18! Lørdag d. 3. oktober 2015 kl. 10-15.45 Taastrup Kulturcenter A-salen Poppel Allé 12 2630 Taastrup Sputnik Kollegiet

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

ABA foreningens landsmøde,

ABA foreningens landsmøde, Oplæg ved ABA foreningens landsmøde, d. 4. juni 2016 v/ socialfaglig konsulent Hanne Wennicke landsmød Dagens program Kort præsentation Hvem er DUKH Retssikkerhed Borgeres rettigheder og pligter Klagemuligheder

Læs mere

Årsberetning 2012. Netværk og arrangementer:

Årsberetning 2012. Netværk og arrangementer: Årsberetning 2012 Netværk og arrangementer: Vi har nu 12 netværk fordelt over vores kreds, så det netop afsluttede Netværksprojekt som vi fik midler fra Socialministeriet til at lave, har båret frugt.

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Oplæg om DUKH ALFA-1 Danmark 13. Januar 2016

Oplæg om DUKH ALFA-1 Danmark 13. Januar 2016 Oplæg om DUKH ALFA-1 Danmark 13. Januar 2016 Aftenens program: Orientering om DUKH Servicelovens 15 Mål og grundlag Målgruppe Hvad kan DUKH opgaver Henvendelse til DUKH DUKH s erfaringer DUKH s 10 gode

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Kredsforening Herning, Landsforeningen Autisme

Referat fra generalforsamling i Kredsforening Herning, Landsforeningen Autisme Referat fra generalforsamling i Kredsforening Herning, Landsforeningen Autisme Dato: 12. marts 2008 kl.19:00-22:00 på Langvadbjerg v. Herning 1. Valg af dirigent. Peder Vanghøj fra Lyne blev valgt som

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg at anbefale Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg at anbefale Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Etablering af handicapråd i Hvidovre Kommune 509009 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg at anbefale Kommunalbestyrelsen 1. at orientering om handicapråd

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Bestyrelsen beretning året 2018.

Bestyrelsen beretning året 2018. Bestyrelsen beretning året 2018. 2018 har været et år med stadig stigende tilslutning til Landsforeningen Autisme, der på landsplan nu tæller næsten 11.000 medlemmer. I kreds Trekanten er medlemstallet

Læs mere

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart.

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning fremlægges 3. Formanden

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 21. marts 2018 på Lejbjergcentret

Generalforsamling onsdag den 21. marts 2018 på Lejbjergcentret Generalforsamling onsdag den 21. marts 2018 på Lejbjergcentret Aftenens program: Kl. 17.30 17.55 ankomst og registrering: Kl. 18.00 Spisning Kl. 19.00 Generalforsamling der var 27 personer og 22 stemmeberettiget

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Kredsforening Vestsjælland

Kredsforening Vestsjælland Kredsforening Vestsjælland Bestyrelsesmøde hos Eva Labuhn d. 10. januar 2008 kl. 19.30 Deltagere: Benny Chordt Hansen, Eva Labuhn og Thomas Fabricius Afbud: Jan Bøttern Inviterede gæster: Viggo Moustsen

Læs mere

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold)

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Vedtægter, Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Stiftet 6. september 1916 Eksisterende vedtægter Ændringsforslag ved GF 11. marts 2014 1. Navn Foreningens navn er: Borup Idrætsforening

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006

Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006 Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006 Deltagere: Liselotte W. Andersen, Pia Damgaard, Pia-Merethe Jacobsen, Randi V. Jensen, Kirsten Bertel, Susanne Pedersen og Dines Hansen Liselotte bød

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

CISV Fyn Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2014.

CISV Fyn Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2014. CISV Fyn Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2014. CISV Fyn indkalder til ekstraordinær generalforsamling torsdag d. 13 marts kl. 19.30 Ungdomsklubben ved Tarup skole Tarupgårdsvej 1, 5210

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København.

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København. Årsberetning 2013-2014, for foreningen Danske Byggeøkonomer INDLEDNING: September 2014 Denne årsberetning er den første som dækker et helt år efter vi har flyttet regnskabsåret til at starte 1.juli. Overordnet

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2017-2018 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Vedtægter for Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Indhold: 1. Navn og formål 2. Medlemmer 3. Organisering 4. De lokale sektioner 5. Landsudvalget 6. Landsmøde 7. Økonomi

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen

Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup. Telefon 36 75 30 88 E-mail: admin@hjernesagen.dk 1. Navn og hjemsted

Læs mere

TIL STEDE: AFBUD Referent. 1. Nyt fra Bo Lodder til jul overdrages efter aftale til. 2. Svømmerrepræsentantens punkt.

TIL STEDE: AFBUD Referent. 1. Nyt fra Bo Lodder til jul overdrages efter aftale til. 2. Svømmerrepræsentantens punkt. SVØMMEKLUBBEN SYD BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2017 TIL STEDE: AFBUD Referent Tina, Jakob, Sandra, Anders K., Bo Røse, Lars, Flemming, Isa, Tine Anders M., Bo Rasmussen Tine 1. Nyt fra Bo Lodder til jul

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil!

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil! Søndag, 30/6 Fælles oplæg Autisme og familien - 2 brødre - én diagnose v/teit og Tore Bang Heerup Oplægget fokuserer på hvordan det er at leve med autisme i familien. Som overskriften siger, handler oplægget

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningen er stiftet den 17. november 1936 under navnet Rigsforeningen til Bekæmpelse af de rheumatiske Sygdomme, senere kaldet bl.a. Rigsforeningen til Gigtens

Læs mere

LANDSFORENINGEN AUTISME RIBE KREDS

LANDSFORENINGEN AUTISME RIBE KREDS Ingen at lege med Vil gerne være alene LANDSFORENINGEN AUTISME RIBE KREDS Medlemsblad Maj 2007 Glad for at se dig Hav en god dag folk børn Bladredaktion: Lone Jessen Mail: jessen.54@mail..dk 12 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hvidovre Lokalhistoriske Selskab

Hvidovre Lokalhistoriske Selskab Hvidovre Lokalhistoriske Selskab Side 1 Indkaldelse til generalforsamling torsdag den 8. marts 2018 kl. 19.00 i Lille Friheden Lille Friheden 1. 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Museumschefens

Læs mere

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1/6 Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1 Navn Partnerskabets navn er Partnerskab for Termisk Forgasning. Partnerskabet er stiftet som en forening i 2014 og er hjemmehørende i Danmark. 2 Formål

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Støttemuligheder efter Lov om social service

Støttemuligheder efter Lov om social service Støttemuligheder efter Lov om social service Kreds Limfjord 1.3.2017 Landsforeningen Autisme Socialrådgiver Ulla Kjer Thursday, 02 March 2017 1 Kommunens rådgivningsforpligtelse Retssikkerhedslovens 1

Læs mere

Hvad kan I forvente? Sociallovgivningen. Go between. Èn indgang med mange veje

Hvad kan I forvente? Sociallovgivningen. Go between. Èn indgang med mange veje Sociallovgivningen Èn indgang med mange veje Go between Speciale i ASF og ADHD Rådgivning, vejledning og kurser Mentorordninger Supervision Huskurser og undervisning Viso leverandør mail: dh@dorthehoelck.dk

Læs mere

Standardvedtægt FOR LOKALFORENINGER TILSLUTTET LANDSFORENINGEN FRIE BØRNEHAVER OG FRITIDSHJEM

Standardvedtægt FOR LOKALFORENINGER TILSLUTTET LANDSFORENINGEN FRIE BØRNEHAVER OG FRITIDSHJEM Standardvedtægt FOR LOKALFORENINGER TILSLUTTET LANDSFORENINGEN FRIE BØRNEHAVER OG FRITIDSHJEM Vedtaget på landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem s kongres den 19. november 2000 (Må kun fraviges

Læs mere

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen).

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen). Socialforvaltningen REFERAT Den 09.12.2016 /BEK Centerrådsmøde i Dato: Torsdag den 24. november, kl. 13.15 15.45 Sted:, Visionsalen Deltagere: Hans Jørgen Møller (DHF, formand) Vibeke Ries (Borgercenterchef),

Læs mere

2009 Bestyrelsesmøde Kredsforening MidtVest, Langvadbjerg 06-01-09 Møde med Holstebro Kommune, Langvadbjerg 09-01-09 EarlyBird kursus for forældre,

2009 Bestyrelsesmøde Kredsforening MidtVest, Langvadbjerg 06-01-09 Møde med Holstebro Kommune, Langvadbjerg 09-01-09 EarlyBird kursus for forældre, KALENDER Dato 2008 EarlyBird kursus for forældre Langvadbjerg 09-01-08 Bestyrelsesmøde Langvadbjerg 09-01-08 Møde med FOF Herning Langvadbjerg 16-01-08 Forældrenetværksmøde Langvadbjerg 18-01-08 Kursus

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Teknik- og Miljøforvaltningen styrker retningslinjer for sagsbehandling efter Borgerrådgiverens undersøgelse Stor ekstern efterspørgsel

Læs mere

Forbedring af distriktsforeningsstrukturen

Forbedring af distriktsforeningsstrukturen Forbedring af distriktsforeningsstrukturen Midtvejsmøde 5. november 2011 1 Disposition Udredning om beføjelser til ændring Forventninger til distriktsforeningerne Procedurer for delegerede og kandidater

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

V E D T Æ G T. for. [kredsen] i UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen

V E D T Æ G T. for. [kredsen] i UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen V E D T Æ G T for [kredsen] i UlykkesPientForeningen og PolioForeningen Kredsforeningen vælger selv sit navn. Navnet skal angive kredsforeningens geografiske tilhørsforhold. 1. Kredsforeningen er en afdeling

Læs mere

Bestyrelsesmødet den flyttes til onsdag den samme tid og sted

Bestyrelsesmødet den flyttes til onsdag den samme tid og sted Fællesbestyrelsesmøde/ innovation den 24.4.2018 Bemærkning: Sted: Nydam Børnehus Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Hanne Hjortlund, Heidi Thuesen, Anne Kathrine Bruun Sørensen/ Peter Vestergaard Jensen-substitut

Læs mere

Oplæg om DUKH. Dansk Forening for Albinisme. 17. september Ved socialfaglig konsulent Britta Christensen

Oplæg om DUKH. Dansk Forening for Albinisme. 17. september Ved socialfaglig konsulent Britta Christensen Oplæg om DUKH Dansk Forening for Albinisme 17. september 2016 Ved socialfaglig konsulent Britta Christensen Dagens program: Orientering om DUKH Servicelovens 15 Mål og grundlag Målgruppe Hvad kan DUKH

Læs mere

Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark

Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark Vedtægter fra repræsentantskabsmødet 15. maj 2018 1. Landsforeningens navn og adresse Landsforeningens navn er: HK Seniorer Danmark. Stk. 2. Landsforeningens

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014.

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014. Igen blev generalforsamlingen afholdt i Uddannelsescenter UIUs lyse og rummelige lokaler. LEV København havde fået tilsagn fra to oplægsholdere til at indlede kredsens generalforsamling: Anna-Belinda Fosdal,

Læs mere

Den Gode Historie. Hvad gør vi i DH Sønderborg. oktober 2016

Den Gode Historie. Hvad gør vi i DH Sønderborg. oktober 2016 Den Gode Historie Hvad gør vi i DH Sønderborg oktober 2016 Familiehygge med bevægelse og leg for udfordrede familier lørdag d. 22. april 2017 Under planlægning Puljemidler modtages fra Broager Sparekasse

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

Referat. 3. Opgørelse af stemmeberettigede. Valg af stemmetællere Der var 14 stemmeberettigede. Stella Steengård blev valgt som stemmetæller.

Referat. 3. Opgørelse af stemmeberettigede. Valg af stemmetællere Der var 14 stemmeberettigede. Stella Steengård blev valgt som stemmetæller. Referat Generalforsamling for Frivillighedscenter Sydsjælland-Møn Brænderigården i Vordingborg, 11. marts 2014 1. Valg af dirigent Marie Lenstrup blev valgt. 2. Valg af referent Anders J. Andersen blev

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Advokat Ole Madsen, Axeltorv 12, 2., 4700 Næstved, tlf. 55770377 VEDTÆGTER HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENINGS VENNER

Advokat Ole Madsen, Axeltorv 12, 2., 4700 Næstved, tlf. 55770377 VEDTÆGTER HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENINGS VENNER Advokat Ole Madsen, Axeltorv 12, 2., 4700 Næstved, tlf. 55770377 J.nr.: 036333HOJ J VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENINGS VENNER Navn og hjemsted: l. Foreningens navn er "Herlufsholm Gymnastikforenings

Læs mere

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet 1. Navn og Hjemsted Foreningen er stiftet 6. maj 2014. Foreningens navn er Akademiet for Moderne dans og Klassisk ballet v. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, forkortet Akademiet for Moderne dans

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2018-2019 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

Autismeanalyse

Autismeanalyse Autismeanalyse 2018-2019 Plankonferencen 3.- 4. maj 2018 Baggrund for analysen Stigning i antallet af børn, unge og voksne, der diagnosticeres med en Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) Øget pres på kommunens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JYSKE BANK KREDS 1: Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR JYSKE BANK KREDS 1: Navn og hjemsted Bilag 5: Forslag til vedtægtsændringer fremsat af kredsbestyrelsen Side 1 NUVÆRENDE TEKST NY ORDLYD BEMÆRKNING VEDTÆGTER FOR JYSKE BANK KREDS 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Jyske Bank Kreds, der

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Jægerforening. Denne forretningsorden supplerer Haderslev Jægerforenings vedtægter. 1 Konstituering 1.1 Umiddelbart efter generalforsamlingen, afholder bestyrelsen møde for

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF Selskabsberetning Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF 12.11.16 Styrelsen siden GF 2015 Linette Frølich Møller, formand, Region Midt Annette Anbert, næstformand, Region Sjælland

Læs mere

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark Referat fra generalforsamling lørdag d. 7. april 2018 Fænøsund Konference og Ferie Oddevejen 8 5500 Middelfart 1. Velkomst Mogens Schmidt, formand, bød generalforsamlingen velkommen 2. Valg af ordstyrer,

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme

Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Partnerskab for Østersøturisme. Foreningen har hjemsted i Region Sjælland. 2 Stifter Stiftere er: 3 østersøvendte

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2018

Årsberetning for Handicaprådet 2018 Sagsnr. 27.69.48-P35-7-19 Dato: 8.2.2019 Årsberetning for Handicaprådet 2018 Årsrapport 2018 Handicaprådets medlemmer: Formand: Næstformand: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019.

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019. VEDTÆGTER for Århus civile Hundeførerforening Stiftet den 12. november 1944 Vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. januar 2019. 1 Lokalforeningens Navn og hjemsted Foreningens navn er Århus civile

Læs mere

Vedtægter for. Den Selvejende Institution RISHØJ IDRÆTSCENTER

Vedtægter for. Den Selvejende Institution RISHØJ IDRÆTSCENTER Vedtægter for Den Selvejende Institution RISHØJ IDRÆTSCENTER 1 Vedtægter for Den selvejende institution RISHØJ IDRÆTSCENTER 1 Navn. Institutionens navn er "RISHØJ IDRÆTSCENTER" med hjemsted i Køge Kommune.

Læs mere

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde fredag den 2. juni 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl.

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl. Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Handicaprådet 30-01-2018 17:00 30-01-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 30. januar 2018 17:00-19:00 Rådhuset, lok. 390 Per Jensen Jan Sejersdahl

Læs mere

Vedtægter for Ludomaniforeningen

Vedtægter for Ludomaniforeningen Vedtægter for Ludomaniforeningen 1. Navn og tilhørsforhold. 1.1 Foreningens navn er Ludomaniforeningen. 1.2 Ludomaniforeningen er en social og landsdækkende forening. 1.3 Foreningens hjemsted er København.

Læs mere

LANDSFORENINGEN DANSKE BØRNE- OG UNGDOMSFILMKLUBBER

LANDSFORENINGEN DANSKE BØRNE- OG UNGDOMSFILMKLUBBER VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN DANSKE BØRNE- OG UNGDOMSFILMKLUBBER VEDTAGET VED URAFSTEMNING PR. 18/12-2006 Ændringer senest foretaget på Generalforsamling 25. april 2015 3 stk. 2-3 stk. 6-5 stk. 2-5 stk.

Læs mere

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt.

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. Forslag til vedtægter for Skoleidræt Nordjylland Nuværende 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. 2 Formål 1. Dansk

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden Hård debat om fattigdom i Danmark rammer skævt (uddrag fra Medlemsforum, pressemeddelelse 02.12.11) Blandt de frivillige sociale organisationer har vi en oplevelse af mistænkeliggørelse

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Der sker altid spændende ting her i Vestsjælland Her er vi på tur til Det Vilde Vesten til Texas Ranch

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Der sker altid spændende ting her i Vestsjælland Her er vi på tur til Det Vilde Vesten til Texas Ranch Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Der sker altid spændende ting her i Vestsjælland Her er vi på tur til Det Vilde Vesten til Texas Ranch Nyhedsbrev Januar 2017 Aktivitetskalender 1. kvartal 2017 Torsdagscafé

Læs mere

Vedtægter for Psykiatriforeningernes Fællesråd i Region Hovedstaden. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Psykiatriforeningernes Fællesråd i Region Hovedstaden. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Psykiatriforeningernes Fællesråd i Region Hovedstaden. Vedtaget på generalforsamligen 07.05.2013 Psykiatriforeningernes Fællesråd er oprettet den 26. april 2006 under navnet: Fællesrådet

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Indhold Kapitel 1: Indledning... 2 Kapitel 2: Skolebestyrelsen... 2 1. Skolebestyrelsens sammensætning... 2 1.a. Sammensætning af skolebestyrelsen ved

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen Notat Emne Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec. 2011 1. NAVN OG HJEMSTED Århus Kommune De kommunale tilbuds navne er Center Lyngå s Ungdomsskoler og

Læs mere