Afrikas løver: nogle brøler, andre tier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afrikas løver: nogle brøler, andre tier"

Transkript

1 Af seniorchefkonsulent Marie Gad, og analytiker Lotte Ockert, November 2017 Afrikas løver: nogle brøler, andre tier De afrikanske lande efterspørger danske varer og serviceydelser samt investeringer. Markedspotentialet har aldrig været større, og derfor kigger flere og flere danske virksomheder også mod syd. I de seneste 20 år er Afrika gået fra at være det håbløse kontinent til mulighedernes kontinent. I dag ligner det mest af alt et kludetæppe af lande med høj vækst og lande, der er præget af fattigdom og uroligheder. Fire af verdens ti hurtigst voksende økonomier ligger i Afrika. Siden 2008 er fire ud af fem afrikanske lande i gennemsnit vokset med mindst tre pct. om året, mens godt hvert fjerde land i Afrika er vokset med over fem pct., ifølge African Economic Outlook. Til gengæld er der nulvækst i de lande, der for nogle år siden oplevede det arabiske forår. Nogle lande overrasker positivt med at gennemføre demokratiske og fredelige valg, som Ghana i Andre lande giver grund til bekymring, når de gennemfører valg, som man netop har set det i Kenya. Høj og lav vækst lever side om side på det afrikanske kontinent Meget at indhente for dansk eksport i Afrika Danmarks eksport til Afrika er markant lavere end andre europæiske landes, når der tages højde for indbyggertal < Vareeksport pr. indbygger, gns (danske kroner) Kilde Eurostat og DI-beregninger Belgien Holland Portugal Frankrig Sverige Spanien Italien Tyskland Finland Danmark Østrig Storbritannien Grækenland EU

2 AFRIKAS LØVER: NOGLE BRØLER, ANDRE TIER DI INDSIGT NOVEMBER 2017 SIDE 2 Der er dog ingen tvivl om, at forretningspotentialet stadig er stort. Nogle europæiske lande er stærkt til stede på kontinentet med både eksport og investeringer. Dansk vareeksport til Afrika halter dog stadig langt efter eksporten fra de lande, vi normalt sammenligner os med. Korrigeret for antal indbyggere ligger den danske vareeksport til Afrika under to tredjedele af EU-15 gennemsnittet. I lande som Belgien og Holland er eksporten pr. indbygger fire til fem gange højere end den danske. I det omfang den danske vareeksport kunne hæves til EU gennemsnittet, ville eksporten kunne øges med 5,5 mia. kr. Dansk vareeksport under to tredjedele af EU-gennemsnittet Den danske vareeksport til hele det afrikanske kontinent udgjorde blot 9,5 mia. kr. eller meget beskedne 1,5 pct. af vores samlede vareeksport i EFTERSPØRGSLEN STIGER Privatforbruget i Afrika forventes at stige med 3,8 pct. årligt frem mod 2025 til 13 billioner kr. Afrika importerer i dag en tredjedel af alle føde- og drikkevarer, der forbruges. B2B markederne er også i vækst og virksomhedernes forbrug forventes at stige fra 16 billioner i 2015 til 22 billioner i Kilde: McKinsey Global Institute Godt 4,8 mia. kr. af eksporten går til Afrika syd for Sahara, mens de resterende 4,7 mia. kr. går til de nordafrikanske lande. De største aftagere af dansk vareeksport er Sydafrika, Egypten, Nigeria og Algeriet, som også er nogle af Afrikas største økonomier. Ser vi på eksporten af tjenesteydelser til Afrika, klarer Danmark sig langt bedre. Her eksporterer Danmark 2,5 gange så meget pr. indbygger som EU-gennemsnittet. Det er særligt søtransporten, der dominerer den danske tjenesteeksport, idet denne udgør 70 pct. AFRIKA KOMMER PÅ NETTET Antallet af mobile bredbåndsforbindelser spås at nå en milliard inden år Det skyldes både, at flere får råd til smartphones, og at mobilt bredbånd rulles ud på tværs af kontinentet. Med det stigende antal bredbåndsforbindelser får flere afrikanere adgang til information, og e-handel forventes at blive mere og mere udbredt. Vareeksporten til Afrika er altså lav, når vi sammenligner os med andre europæiske lande og udgør også en meget lille del af den samlede danske eksport. Når hver afrikaner i gennemsnit bruger mindre end 8 kr. om året på at købe danske varer, mens indbyggere i Sydamerika bruger mere end 20 kr. om året på danske varer, viser det, at der er et stort potentiale for at få bedre fat i de afrikanske markeder.

3 AFRIKAS LØVER: NOGLE BRØLER, ANDRE TIER DI INDSIGT NOVEMBER 2017 SIDE 3 Der er dog en vis fremgang at spore i samhandlen med Afrika. Siden 2010 er den danske vareeksport til Afrika steget med over 45 pct. Eksportfremgangen har hovedsageligt været drevet af øget eksport til de rigere nordafrikanske lande som Algeriet og Egypten, samt Sydafrika. Men også mindre økonomier som Ghana, Etiopien og Mozambique har købt flere danske varer. Over samme periode er den samlede danske vareeksport kun vokset med knap 20 pct., viser tal fra Danmarks Statistik. Højere eksportvækst til Afrika end resten af verden Danske virksomheder har altså fået øget fokus på mulighederne i Afrika, men der er stadig meget at indhente. Så hvorfor har de seneste års fokus på mulighederne i Afrika ikke sat mere gang i den danske eksport til kontinentet? En af årsagerne er, at danske virksomheder opfatter de afrikanske markeder som svære. Hvilke udfordringer har din virksomhed oplevet i forbindelse med salg til? Andel af besvarelser, pct. Asien Syd- og Mellemamerika Mellemøsten Afrika Ingen særlige udfordringer < Afrika får bedste score Midterscore Afrika får dårligste score Sprog Kultur Kilde DI s Virksomhedspanel, juni 2014 Modarbejdelse fra lokale myndigheder (f.eks. langsomme godkendelser af toldpapirer, salgstilladelser mv.) Bestikkelse og korruption Høj told og tekniske handelshindringer Manglende adgang til forsikring eller garantier Det lokale marked er ikke velfungerende Fremkommelighed til markedet Sammenlignet med verdens øvrige vækstregioner oplever de danske virksomheder en del udfordringer, når de sælger til lande i Afrika. Det er særligt markeder, der ikke er velfungerende, modarbejdelse fra lokale myndigheder, bestikkelse og korruption samt manglende adgang til forsikring og garantier, der giver de danske virksomheder grå hår i hovedet. Til gengæld har færre virksomheder udfordringer med sprog og kultur i Afrika sammenlignet med særligt Mellemøsten og Asien. Endelig oplever en tredjedel af virksomhederne ingen særlige udfordringer i forbindelse med salg til Afrika.

4 AFRIKAS LØVER: NOGLE BRØLER, ANDRE TIER DI INDSIGT NOVEMBER 2017 SIDE 4 I EN ALDRENDE VERDEN BLIVER AFRIKA YNGRE Afrika har en ung og voksende arbejdsstyrke. I 2035 vil Afrikas samlede befolkning i den arbejdsdygtige alder være større end både Indiens og Kinas befolkning i den arbejdsdygtige alder. En vigtig læring fra de virksomheder, der har succes på det afrikanske marked er, at der ikke findes ét afrikansk marked. Det er helt afgørende, at man som virksomhed tager højde for det enkelte lands økonomiske, politiske og kulturelle forhold, når man lægger sin strategi. Som det fremgår af figuren, er der enorme forskelle på de afrikanske økonomiers størrelse og vækstudsigter samt hvor nemt eller svært det er at drive forretning i landet. Det er derfor vigtigt, at de danske virksomheder ser sig godt for og på forhånd udvælger de markeder, hvor der er det bedste match med virksomhedens strategi og kompetencer, når de giver sig i kast med det afrikanske kontinent. Store forskelle i økonomi, vækst og erhvervsklima Forventet økonomisk vækst for hele perioden ( ) Pct. 60 < Anm. Boblens størrelse viser landets samlede BNP 2016 USD (PPP) Etiopien Egypten Mozambique Ghana Kenya Rwanda Kilde IMF, Verdensbanken og African Economic Outlook 30 Sydafrika Mauritius 20 Algeriet Nigeria Danmark Forretningsklima (indeks 0 100)

5 AFRIKAS LØVER: NOGLE BRØLER, ANDRE TIER DI INDSIGT NOVEMBER 2017 SIDE 5 RIG PÅ MILLIONBYER Afrika har den hurtigste urbaniseringsrate globalt. Der er allerede 52 byer på det afrikanske kontinent med mindst en million indbyggere. Over det næste årti vil yderligere 187 mio. afrikanere bo i byer. Her vil vi særligt pege på otte lande med spændende udsigter for dansk erhvervsliv. I Vestafrika skiller lande som Ghana og Nigeria sig ud. Ghana med høj økonomisk vækst og et godt forretningsklima, samt en veludviklet industri set i afrikansk sammenhæng. Samtidig regnes Ghana for at være et af de mest stabile demokratier i regionen, hvilket danner et godt grundlag for at drive forretning. Med Afrikas suverænt største befolkning på 181 millioner mennesker og Afrikas højeste BNP er Nigeria ikke til at komme uden om. For første gang nogensinde er Nigeria lige blevet udråbt til top reformer af Verdensbanken og er rykket hele 24 pladser op på årets Doing Business rangliste. Hvor Ghana i høj grad importerer maskiner fra Danmark, er Nigeria stor aftager af diverse kemikalier samt mejeriprodukter fra Danmark. Østafrika har også en række lande, der er værd at fremhæve, navnlig Kenya og Etiopien. Det befolkningsrige Etiopien har gennem de seneste år været Afrikas gazelle og har siden 2008 haft en gennemsnitlig årlig vækst på hele 9,7 pct. Kenya har siden 2008 haft en gennemsnitlig årlig vækst på 5,3 pct. Men derudover rangerer landet også flot målt på forretningsklima og opfylder dermed flere af de aspekter, som udenlandske investorer ser på. Kenya har også markeret sig på den digitale dagsorden som vært for Silicon Savannah. Som mange andre lande importerer Kenya danske maskiner, medicin og kemikalier. Muligheder i Vestafrika Muligheder i Østafrika Sydafrika er Danmarks største eksportmarked på den sydlige del af det afrikanske kontinent. I 2016 aftog Sydafrika knap en fjerdedel af den danske eksport til Afrika. Sydafrika er også interessant for danske virksomheder, fordi det er et stort land med Afrikas tredje højeste BNP, men også fordi landet er relativ erhvervsvenligt. Et andet spændende land i den sydlige region er Mozambique, der målt i BNP endnu er et lille land, men som igennem de seneste år har haft en kraftig vækst. Siden 2010 har landet øget sit BNP med mere end 50 pct. Afrikas næst- og tredjestørste importører af danske varer ligger i Nordafrika. Egypten og Algeriet er, sammen med Sydafrika og Nigeria, blandt Afrikas største lande målt på både BNP og befolkning. Begge lande køber i høj grad medicinske og pharmaceutiske varer samt specialmaskiner og kemikalier fra danske virksomheder. Muligheder i Nordafrika

6 AFRIKAS LØVER: NOGLE BRØLER, ANDRE TIER DI INDSIGT NOVEMBER 2017 SIDE 6 Afrikas løver: Få overblikket Tabellen giver et overblik over udvalgte landes nøgletal - fra befolkning til økonomisk vækst og forretningsklima. Befolkning i mio GDP i PPP BNP pr. Capita i PPP mio. int. $ Forventet årlig vækst i pct. frem mod 2020 Forretningsklima rangering Dansk eksport i mio. kr. Top tre danske eksportvarer Algeriet 40, , Medicinske og pharmaceutiske produkter Specialmaskiner til forskellige industrier Kød og kødvarer Egypten 95, , Medicinske og pharmaceutiske produkter Metalvarer, i.a.n. Etiopien 102, , Korn og kornvarer Specialmaskiner til forskellige industrier Ghana 28, , Drikkevarer Specialmaskiner til forskellige industrier Kenya 48, , Kontormaskiner; autom.databehandlingsudstyr Medicinske og pharmaceutiske produkter Mozambique 28, , Rå mineralolier og produkter deraf Kontormaskiner; autom.databehandlingsudstyr Elektriske maskiner og apparater i.a.n.; tilbehør Nigeria 186, , Kemiske materialer og produkter i.a.n. Mejeriprodukter og fugleæg Diverse næringsmidler i.a.n. Sydafrika 56, , Kraftmaskiner og motorer Medicinske og pharmaceutiske produkter Afrika 1.225, ,7 140 (gns.) Medicinske og pharmaceutiske produkter Kraftmaskiner og motorer Kilde: Verdensbanken, IMF og Danmarks statistik

7 > DI H. C. ANDERSENS BOULEVARD KØBENHAVN V TLF. : DI@DI.DK DI.DK SAMFUND, VIDEN OG HOLDNINGER Dansk erhvervsliv er en vigtig del af det danske samfund. Politikere, organisationer og befolkningen forventer, at virksomhederne bidrager til en bæredygtig udvikling af Danmark som velfærdssamfund. Derfor prioriterer DI dialog med alle interesserede om rammerne for erhvervslivets bidrag til vækst og velstand. Vær med i debatten på dibusiness.dk

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal.

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Eksportrådets statistik over SMV-eksporten er nu opdateret med 2014-tal. Eksportstatistikken, der er udviklet

Læs mere

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder AF AFSÆTNINGSPOLITISK CHEF PETER THAGESEN, PTH@DI.DK OG KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK fodbold VM giver Sydafrika

Læs mere

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport Marts 2013 Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK OG KONSULENT NIS HØYRUP CHRISTENSEN, NHC@DI.DK Tyrkiet har udsigt til at blive det OECD-land, der har den største

Læs mere

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE december 2015 Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki Virksomhedernes øgede fokus på vækstmarkederne har frem mod 2020 øget eksportpotentialet med 30-35 mia. kr. En stigende

Læs mere

Kina kan blive Danmarks tredjestørste

Kina kan blive Danmarks tredjestørste Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Kina kan blive Danmarks tredjestørste eksportmarked AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK OG ØKONOMISK KONSULENT TINA HONORÉ KONGSØ, TKG@DI.DK

Læs mere

Få hindringer på de nære eksportmarkeder

Få hindringer på de nære eksportmarkeder ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juni 215 Få hindringer på de nære eksportmarkeder Danske virksomheder oplever få hindringer ved salg til nærmarkederne, mens salg til udviklingslande og emerging markets uden

Læs mere

Eksport: Få hindringer på nærmarkederne

Eksport: Få hindringer på nærmarkederne Den 22. maj 2012 Eksport: Få hindringer på nærmarkederne Danske virksomheder oplever få udfordringer ved salg til nærmarkederne, mens salg til udviklingslan- de og emerging markets uden for Europa kan

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2017 Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Sverige er Danmarks næststørste eksportmarked. Sverige er et marked i vækst med gode muligheder

Læs mere

Markedsfokus på Sydafrika

Markedsfokus på Sydafrika Økonomiske tendenser August 2007 Vækst i dansk og europæisk eksport DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på opinion.di.dk

Læs mere

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer ANALYSE Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer Resumé Den danske eksport af beklædning og fodtøj slår igen i år alle rekorder. Dansk Erhverv forventer, at de danske virksomheder vil

Læs mere

Det går godt for dansk modeeksport

Det går godt for dansk modeeksport ANALYSE Det går godt for dansk modeeksport Modeeksporten bidrager positivt til den samlede danske vækst Den danske modeeksport bestående af beklædningsgenstande og -tilbehør samt fodtøj beløb sig på 32,9

Læs mere

Store muligheder for eksportfremme til MMV er

Store muligheder for eksportfremme til MMV er Januar 2014 Store muligheder for eksportfremme til MMV er Af chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk og chefkonsulent Marie Gad, msh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder står for en begrænset del

Læs mere

FN KØBER STORT IND HOS DANSKE VIRKSOMHEDER

FN KØBER STORT IND HOS DANSKE VIRKSOMHEDER Juni 216 FN KØBER STORT IND HOS DANSKE VIRKSOMHEDER AF CHEFKONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK OG ANALYTIKER STANISLAV STANCHEV, STAN@DI.DK Danske virksomheder er blandt de bedste i verden til at vinde FN-kontrakter

Læs mere

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2014

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2014 EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2014 I 2014 var Danmarks eksport af energiteknologi 74,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 10,7 pct. i forhold til året før. Eksporten af energiteknologi udgør 12 pct. af den

Læs mere

Erhvervsnyt fra estatistik Juni 2016

Erhvervsnyt fra estatistik Juni 2016 USA og Kina trækker væksten i SMV ernes vareeksport 1 : SMVeksportstatistikken opdateret med 2015-tal. Eksportrådets statistik over SMV-eksporten er nu opdateret med 2015-tal. Eksportstatistikken, der

Læs mere

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder AF SEKRETARIATSCHEF NIKOLAI KLAUSEN OG ANALYSEKONSULENT JAKOB KÆSTEL MADSEN Beklædnings- og fodtøjseksport for 32,8 mia. kr.

Læs mere

Eksportstatistik 2018 ny rekord i SMV-eksport

Eksportstatistik 2018 ny rekord i SMV-eksport Eksportstatistik 2018 ny rekord i SMV-eksport Med en eksportvækst på 1.489 mio. kroner det seneste år runder SMV-eksporten i 2017 for første gang 190 milliarder kroner. SMV ernes eksport er dermed øget

Læs mere

AFRIKA UNDER FORVANDLING MULIGHEDER FOR DANMARK

AFRIKA UNDER FORVANDLING MULIGHEDER FOR DANMARK Marts 214 AFRIKA UNDER FORVANDLING MULIGHEDER FOR DANMARK AF CHEFKONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK Afrika er gået fra at være bistandens og håbløshedens kontinent til at være et kontinent i vækst i løbet

Læs mere

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder)

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder) Den 6. februar 2014 udgør nu mere end halvdelen af verdensøkonomien udgør nu over halvdelen af den samlede verdensøkonomi, deres stigende andel af verdensøkonomien, øger betydningen af disse landes udvikling

Læs mere

ENERGI- ERHVERVSANALYSEN 2011

ENERGI- ERHVERVSANALYSEN 2011 ENERGI- ERHVERVSANALYSEN Danmark eksporterede i energiteknologi for en værdi af 63,4 mia. kr. Dette er en stigning på 18 pct. i forhold til, hvor eksporten var 53,7 mia. kr. Til sammenligning voksede den

Læs mere

Markedsfokus på Vietnam

Markedsfokus på Vietnam Markedsfokus på Vietnam Juli 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Indien

Markedsfokus på Indien Markedsfokus på Indien Juli 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks

Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks Organisation for erhvervslivet September 2009 Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks velstand Danmark ligger helt fremme i feltet af europæiske lande, når det kommer til eksport af varer der indbringer

Læs mere

Eksporten sendes længere væk end nogensinde

Eksporten sendes længere væk end nogensinde Den 3. december 2012 Eksporten sendes længere væk end nogensinde Dansk eksport sælges længere og længere væk fra den danske grænse. Udviklingen vil fortsætte i den kommende periode, da væksten i Europa

Læs mere

Brasilien. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,3 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct. 2 21,7 16,5 BNP (mia. US$) 1

Brasilien. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,3 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct. 2 21,7 16,5 BNP (mia. US$) 1 Brasilien September 2 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på

Læs mere

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2013

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2013 ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN I steg Danmarks eksport af energiteknologi til 67,6 mia. kr., hvilket er 10,8 pct. højere end året før. Eksporten af energiteknologi udgjorde dermed 10,8 pct. af den samlede

Læs mere

Danske vækstmuligheder i rusland

Danske vækstmuligheder i rusland Organisation for erhvervslivet April 2010 Danske vækstmuligheder i rusland Trods et større tilbageslag i 2009 har de gennemsnitlige årlige vækstrater i Rusland været på imponerende 5,5 pct. de seneste

Læs mere

Markedsfokus på Polen

Markedsfokus på Polen Markedsfokus på Polen December 2015 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2016 Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Eksporten fra fødevareklyngen retter sig i stigende grad mod Asien og øvrige globale markeder.

Læs mere

Markedsfokus på Estland

Markedsfokus på Estland Markedsfokus på Estland Februar 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Danske eksportvarer når 2.200 km ud i verden

Danske eksportvarer når 2.200 km ud i verden Organisation for erhvervslivet Januar 2010 Danske eksportvarer når 2.200 km ud i verden AF ØKONOMISK KONSULENT ALLAN SØRENSEN, ALS@DI.DK Dansk eksport når ikke så langt ud i verden som eksporten fra mange

Læs mere

Markedsfokus på Vietnam

Markedsfokus på Vietnam Markedsfokus på Vietnam December 2017 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Finland & Baltikum som Eksportmål

Finland & Baltikum som Eksportmål Finland & Baltikum som Eksportmål Nokia Effekten Nokia er finnernes nationale stolthed. Nokia er et symbol for de større forandringer samfundet gennemlevede samt landets entre til den globale finansielle

Læs mere

Markedsfokus på Sverige

Markedsfokus på Sverige Markedsfokus på Sverige Oktober 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,7 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,7 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1 Tyskland Maj 29 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Tyskland

Læs mere

Markedsfokus på Storbritannien bliver hver måned opdateret med de seneste statistiske oplysninger. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio.

Markedsfokus på Storbritannien bliver hver måned opdateret med de seneste statistiske oplysninger. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. Storbritannien November DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. 1. Sverige. 10,1 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. 1. Sverige. 10,1 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1 Sverige April 29 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Sverige

Læs mere

Markedsfokus på Storbritannien bliver hver måned opdateret med de seneste statistiske oplysninger. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio.

Markedsfokus på Storbritannien bliver hver måned opdateret med de seneste statistiske oplysninger. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. Storbritannien Maj 29 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på

Læs mere

Serviceerhvervenes internationale interesser

Serviceerhvervenes internationale interesser Serviceerhvervenes internationale interesser RESUME Serviceerhvervene har godt fat i både nærmarkeder og vækstmarkeder. Det viser en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs internationalt orienterede medlemsvirksomheder,

Læs mere

Markedsfokus på Singapore

Markedsfokus på Singapore Markedsfokus på Singapore Oktober 2 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2012

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2012 ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN I var den danske eksport af energiteknologi 61,1 mia. kr., hvilket er en stigning på 1,2 pct. i forhold til året før. Eksporten af energiteknologi udgør 10 pct. af den samlede

Læs mere

Økonomiske forhold Offentligt budgetoverskud (% af BNP) -4,09-0,8 Offentlig bruttogæld, pct. af BNP 1

Økonomiske forhold Offentligt budgetoverskud (% af BNP) -4,09-0,8 Offentlig bruttogæld, pct. af BNP 1 Markedsfokus på USA Juli 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Singapore

Markedsfokus på Singapore Markedsfokus på Singapore September 216 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus

Læs mere

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE September 2015 Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer Højindkomstlandene udvikler væsentlig flere upmarket produkter, der kan sælges til højere priser og dermed bære

Læs mere

Energierhvervsanalyse 2009 November 2010

Energierhvervsanalyse 2009 November 2010 Energierhvervsanalyse 2009 November 2010 Formålet med analysen af dansk eksport af energiteknologi og -udstyr er at dokumentere betydningen af den danske energiindustri for samfundsøkonomien, beskæftigelsen

Læs mere

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren DI Fødevarer November 2013 Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren af konsulent Peter Bernt Jensen Fødevaresektoren er en dansk styrkeposition En fjerdedel af den danske vareeksport

Læs mere

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD Marts 2014 SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD AF KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK Danmark tilhører ikke længere den mest konkurrencedygtige tredjedel af OECD -landene. Danmark opnår

Læs mere

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI OG -SERVICE 2016

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI OG -SERVICE 2016 EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI OG -SERVICE I var Danmarks eksport af energiteknologi og -service 83,8 mia. kr., hvilket er et fald i forhold til 215 på 1,1 pct. Eksporten af energiteknologi udgjorde 11,8 pct.

Læs mere

Brasilien. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,7 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct BNP (mia. US$) 1

Brasilien. Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,7 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct BNP (mia. US$) 1 Brasilien Januar 18 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Brasilien

Læs mere

Markedsfokus på Østrig

Markedsfokus på Østrig Markedsfokus på Østrig December 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Brasilien

Markedsfokus på Brasilien Markedsfokus på Brasilien September 16 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,7 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,7 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1 Japan Maj 29 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Japan bliver

Læs mere

Markedsfokus på Sverige

Markedsfokus på Sverige Markedsfokus på Sverige August 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder AF SEKRETARIATSCHEF NIKOLAI KLAUSEN OG ANALYSEKONSULENT JAKOB KÆSTEL MADSEN Beklædnings- og fodtøjseksport for 32,8 mia. kr.

Læs mere

Virksomheder sender eksport længere og længere ud i verden

Virksomheder sender eksport længere og længere ud i verden Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 JANUAR 2017 Virksomheder sender eksport længere og længere ud i verden Danske eksportvirksomheder sender deres varer længere og længere ud i verden.

Læs mere

Markedsfokus på Japan

Markedsfokus på Japan Markedsfokus på Japan Februar 26 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Bulgarien

Markedsfokus på Bulgarien Markedsfokus på Bulgarien December 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Australien

Markedsfokus på Australien Markedsfokus på Australien Februar 26 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Japan rummer muligheder for dansk eksport

Japan rummer muligheder for dansk eksport Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 Mikkel Bess, stud.polit JULI 2017 Japan rummer muligheder for dansk eksport Frihandelsaftalen med Japan vil løfte dansk eksport til verdens tredjestørste

Læs mere

Analyse 8. november 2013

Analyse 8. november 2013 Analyse 8. november 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Afrika: potentialer for dansk landbrug Stigende efterspørgsel for fødevarer Over

Læs mere

Markedsfokus på Israel

Markedsfokus på Israel Markedsfokus på Israel December 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Chile

Markedsfokus på Chile Markedsfokus på Chile December 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI OG -SERVICE 2017

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI OG -SERVICE 2017 EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI OG -SERVICE I var Danmarks eksport af energiteknologi og service 85 mia. kr., hvilket er en stigning i forhold til 216 på 1,5 pct. Energiteknologieksporten udgjorde 11,1 pct.

Læs mere

Tabel 2: Økonomiske udsigter for Schweiz 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Tabel 2: Økonomiske udsigter for Schweiz 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Markedsfokus på Schweiz December 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Australien

Markedsfokus på Australien Markedsfokus på Australien Juni 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Tyskland

Markedsfokus på Tyskland Markedsfokus på Tyskland Juli 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. 1. Australien. 24,8 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. 1. Australien. 24,8 5,7 Forsørgerbyrden BNP (mia. US$) 1 Australien Maj 29 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Australien

Læs mere

IndonesIen kan blive næste store vækstmarked for eksport

IndonesIen kan blive næste store vækstmarked for eksport Organisation for erhvervslivet Februar 2010 IndonesIen kan blive næste store vækstmarked for eksport AF AFSÆTNINGSPOLITISK CHEF PETER THAGESEN, PTH@DI.DK OG KONSULENT TRYGVE ILKJÆR Indonesien står på spring

Læs mere

Markedsfokus på Belgien

Markedsfokus på Belgien Markedsfokus på Belgien December 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Up-market-produkter kræver produktudvikling

Up-market-produkter kræver produktudvikling Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 JANUAR 2017 Up-market-produkter kræver produktudvikling Fire ud af ti eksportkroner kommer fra up-market-produkter, som kan oppebære højere priser end

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,8 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct BNP (mia. US$) 1

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,8 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct BNP (mia. US$) 1 Kina Januar 218 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Kina bliver

Læs mere

Markedsfokus på Tyrkiet

Markedsfokus på Tyrkiet Markedsfokus på Tyrkiet December 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Indien

Markedsfokus på Indien Markedsfokus på Indien Februar 2017 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Tyskland

Markedsfokus på Tyskland Markedsfokus på Tyskland Oktober 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Canada

Markedsfokus på Canada Markedsfokus på Canada Juli 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Hvad kan forklare danmarks eksport mønster?

Hvad kan forklare danmarks eksport mønster? Organisation for erhvervslivet Januar 2010 Hvad kan forklare danmarks eksport mønster? AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK en nyudviklet eksportmodel fra DI kan forklare 90 pct. af Danmarks

Læs mere

Markedsfokus på Saudi-Arabien

Markedsfokus på Saudi-Arabien Markedsfokus på Saudi-Arabien September 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Rusland

Markedsfokus på Rusland Markedsfokus på Rusland December DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på opinion.di.dk > konjunktur & nøgletal Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Polen

Markedsfokus på Polen Markedsfokus på Polen Juni 2017 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK var det 7. rigeste land i verden for 40 år siden. I dag

Læs mere

Energierhvervsanalyse

Energierhvervsanalyse Energierhvervsanalyse 2010 Maj 2011 Formålet med analysen af dansk eksport af energiteknologi og -udstyr er at dokumentere betydningen af den danske energiindustri for samfundsøkonomien, beskæftigelsen

Læs mere

Markedsfokus på Canada

Markedsfokus på Canada Markedsfokus på Canada Oktober 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Eksport skaber optimisme

Eksport skaber optimisme Januar 2013 Eksport skaber optimisme Af chefkonsulent Marie Gad, MSh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder, der er på eksport markederne, tror på fremgang i 2013. Men hvis flere virksomheder skal

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. 318,5 5,6 Forsørgerbyrden 2. 51 55 BNP (mia. US$)

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio. 318,5 5,6 Forsørgerbyrden 2. 51 55 BNP (mia. US$) Markedsfokus på USA Oktober 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Eksportens betydning for. fordoblet. Andelen af produktionen forårsaget af eksport. Organisation for erhvervslivet november 2009

Eksportens betydning for. fordoblet. Andelen af produktionen forårsaget af eksport. Organisation for erhvervslivet november 2009 Organisation for erhvervslivet november 2009 Eksportens betydning for velstanden i Danmark er fordoblet AF ØKONOMISK KONSULENT ALLAN SØRENSEN, ALS@DI.DK Eksporten er den største vækstmotor i dansk økonomi.

Læs mere

Økonomiske forhold Offentligt budgetoverskud (% af BNP) -4,12-0,8 Offentlig bruttogæld, pct. af BNP 1

Økonomiske forhold Offentligt budgetoverskud (% af BNP) -4,12-0,8 Offentlig bruttogæld, pct. af BNP 1 Markedsfokus på USA December 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2015

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2015 EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2015 I 2015 var Danmarks eksport af energiteknologi 71,4 mia. kr., hvilket er et fald på 3,9 pct. i forhold til året før. Eksporten af energiteknologi udgjorde 11,1 pct. af den

Læs mere

BRANCHESTATISTIK VINDMØLLEINDUSTRIENS EKSPORT 2017

BRANCHESTATISTIK VINDMØLLEINDUSTRIENS EKSPORT 2017 BRANCHESTATISTIK VINDMØLLEINDUSTRIENS EKSPORT 217 APRIL 218 WELCON Tal og data er udarbejdet af DAMVAD Analytics for Vindmølleindustrien. KONTAKT: Peter Alexandersen, presse- og kommunikationsansvarlig

Læs mere

Markedsfokus på Tjekkiet

Markedsfokus på Tjekkiet Markedsfokus på Tjekkiet September 216 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus

Læs mere

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,9 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct BNP (mia. US$) 1

Danmark Markedsforhold Befolkning, mio ,9 5,8 Andel af befolkning under 15 år, pct BNP (mia. US$) 1 Indien Januar 2018 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > politik og analyser > markedsfokus Markedsfokus på Indien

Læs mere

Markedsfokus på Thailand

Markedsfokus på Thailand Markedsfokus på Thailand December 217 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Irland

Markedsfokus på Irland Markedsfokus på Irland Juni 20 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Markedsfokus på Litauen

Markedsfokus på Litauen Markedsfokus på Litauen September 2016 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus

Læs mere

ATOMAFTALE ÅBNER FOR EKSPORT TIL IRAN

ATOMAFTALE ÅBNER FOR EKSPORT TIL IRAN Juli 2015 ATOMAFTALE ÅBNER FOR EKSPORT TIL IRAN Iran har siden 1979 været underlagt sanktioner, som gennem årene kun er blevet stadig hårdere. Men den netop indgåede atomaftale åbner for, at sanktionerne

Læs mere

Dansk eksport er stærkt svækket over for eurolandene

Dansk eksport er stærkt svækket over for eurolandene Dansk eksport er stærkt svækket over for eurolandene Globaliseringen medfører et naturligt tab af markedsandele til lavomkostningslande, men dansk eksport taber også terræn til vores europæiske konkurrenter.

Læs mere

Markedsfokus på Mexico

Markedsfokus på Mexico Markedsfokus på Mexico December 217 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere

Markedsfokus på Estland

Markedsfokus på Estland Markedsfokus på Estland December 2017 DI følger de seneste tendenser på de store danske afsætningsmarkeder. Du får et overblik over den aktuelle udvikling på di.dk > policy og analyser > markedsfokus Markedsfokus

Læs mere