Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på."

Transkript

1 Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri bragt på netavisen fyens.dk den 7. januar 2017 og printartiklen Bageri får bøde og sur smiley igen bragt i Fyens Stiftstidende den 8. januar 2017, idet han mener, at god presseskik er tilsidesat. [Klager] har klaget over, at artiklernes overskrifter og øvrige tekster indeholder ukorrekte oplysninger. [Klager] har også klaget over avisens mangelfulde forelæggelse og utilstrækkelige rettelse på fyens.dk. 1 Sagsfremstilling De påklagede artikler Fyens Stiftstidende bragte den 7. januar 2017 kl. 10:45 på fyens.dk netartiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri. Den 8. januar 2017 blev samme artikel bragt i printudgaven af Fyens Stiftstidende i 3. sektion på side 5 under overskriften: Bageri får bøde og sur smiley igen. Artiklen havde følgende underrubrik: Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Af artiklens tekst fremgår det: [BYNAVN]: "Kølerum fremstår generelt ikke tilstrækkeligt rengjort, der ses sorte belægninger af støv og skimmel på ventilationsanlæg... Og der opbevares fødevarer, der ikke er overdækket i kølerummet med risiko for forurening." Sådan lyder et udsnit af kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen, efter at en kontrollant lagde vejen forbi [Bageri A] i december måned til et kontrolbesøg.

2 2 Den mangelfulde rengøring og den forkerte opbevaring af fødevarer hos bageriet udløste en smiley med nedadvendte mundvige og med den fulgte en bøde på kroner til bageriet. Bagermester [Klager] er ikke tilfreds med den kendelse, og derfor har han taget kontakt til fødevarekontrollen og klaget over rapporten. - Jeg er i kontakt med Fødevarestyrelsen om det, for jeg synes ikke, det er rigtigt. Aftenen før havde jeg 15 personer inde til konfektkursus, og jeg tror nok, der var nogen, der havde reageret, hvis det ikke var i orden, siger bagermesteren om kontrolbesøgets resultat. I 2012 blev der givet sure smileys og bøder på henholdsvis kroner og kroner til bageriet i [Bynavn]. Dengang var det ligeledes problematisk omgang med fødevarer og rengøring, der gjorde udfaldet. - Det er ikke første gang, der bliver givet bøder til bageriet, hvorfor har man ikke rettet op på det? - Jeg har gjort noget ved de ting fra dengang. Vi forventer, at vi i løbet af det næste halve år skal ind og ofre en halv million i bageriet, siger [Klager]. Efter en henvendelse fra klager, hvor han gjorde avisen opmærksom på, at han ikke var ejer af bageriet i 2012, ændrede Fyens Stiftstidende den 8. januar 2017 kl artiklen på fyens.dk overskriften til Manglende rengøring Bøde og sur smiley til fynsk bageri. Samtidig blev de to sidste afsnit i artiklen ændret til følgende: [ ] I 2012 blev der givet sure smileys og bøder på henholdsvis kroner og kroner til bageriet i [Bynavn]. Dengang var det ligeledes problematisk omgang med fødevarer og rengøring, der gjorde udfaldet. På det tidspunkt var det dog ikke [Klager], der stod som ejer af bageriet. [Klager] oplyser til Fyens.dk, at han overtog ejerskabet af [Bageri A] i oktober 2013 og var ansat inden da. - Jeg har gjort noget ved de ting fra dengang. Vi forventer, at vi i løbet af det næste halve år skal ind og ofre en halv million i bageriet, siger [Klager]. Klagen er modtaget i Pressenævnet den 13. januar Fyens Stiftstidende bragte den 17. januar 2017 en præcisering på side 2 i den trykte avis med følgende ordlyd: Præcisering [Bynavn]: 8. januar fortalte vi, at [Bageri A] har fået en sur smiley og en bøde på 5000 kroner af fødevaremyndighederne på grund af problemer med blandt andet rengøringen. I samme artikel fortalte vi, at bageriet tilbage i 2012 også fik bøder og sure smileys af Fødevarestyrelsen. På det tidspunkt var det dog ikke den nuværende indehaver af bageriet, [Klager], der ejede virksomheden. I 2012 var [Klager] ansat i bageriet, og først i efteråret 2013 overtog [Klager] ejerskabet af forretningen. Avisen beklager den ufuldstændige information om ejerskabet af bageriet i artiklen fra 8. januar.

3 3 Yderligere oplysninger Bageriet i [Bynavn] blev også omtalt i en artikel bragt i Fyens Stiftstidende den 29. december Af artiklen fremgår blandt andet følgende: [ ] Den mangelfulde rengøring og problemerne med korrekt håndtering af fødevarerne udløste prompte en sur smiley og en samlet bøde på kr. [ ] I september blev der også givet en bøde. Blandt andet på kroner, fordi bageren alligevel hold åbent for kunder trods et skriftligt forbud mod det. [ ] Bagermester [Klager] fra [Bageri A] ønsker ikke at kommentere den sure smiley og bøderne på nuværende tidspunkt. [ ] Af udskrift af 22. februar 2017 fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-registret) fremgår det, at [Bageri A] v/[klager] på adressen [Vejnavn] i [Bynavn] er en enkeltmandsvirksomhed (CVR [nummer 1]), som er ejet af [Klager]. Det fremgår endvidere, at virksomheden er startet den 30. oktober I årene 1990 til 29. oktober 2013 er virksomhedens navn angivet til [Bageri B] v/[klager] med adresse i Ringe. Af CVR-registret fremgår det videre, at bageriet tidligere var ejet af anpartsselskabet [Bageri C] ApS ([CVR nummer 2]) med startdato i Anpartsselskabet har haft c/o-adresse hos [Kvinde med samme efternavn som klager] og [Mand med samme efternavn som klager]. Selskabet er opløst i 2014 efter konkursbehandling (konkursdekret afsagt 5. april 2013). Et andet anpartsselskab, [Bageri A] ApS, blev stiftet af [Kvinde med samme efternavn som klager] den 15. april 2013, men opløst efter konkursbehandling i 2015 (konkursdekret afsagt 17. december 2013). 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter Interne retningslinjer [Klager] har anført, at Fyens Stiftstidende med artiklen hverken har levet op til sine interne etiske retningslinjer eller til de vejledende regler for god presseskik. Korrekte information og forelæggelse [Klager] har klaget over, at artiklen, herunder overskrifterne, indeholder ukorrekte oplysninger. Det fremstår således som om, klager var ejer af bageriet i 2012 og modtog de i artiklen omtalte bøder, hvilket ikke er korrekt. Det er skadeligt for hans virksomhed, at han sættes i forbindelse med bøderne fra 2012, hvor han ikke havde ansvaret for bageriet og heller ikke ejede bageriet. Klager har hertil oplyst, at han siden artiklens offentliggørelse har brugt meget tid på at dementere dens oplysninger.

4 4 [Klager] har videre oplyst, at han den 6. januar 2017 blev kontaktet af Fyens Stiftstidende, som ønskede hans kommentarer til den kommende artikel om bageriet. I den forbindelse forelagde Fyens Stiftstidende ham ikke oplysningerne om bøderne fra 2012, som avisen havde fået kendskab til fra sit arkiv. Klager har anført, at såfremt han var blevet foreholdt oplysningerne fra 2012, ville han have reageret på dem og forhindret, at der blev bragt forkerte oplysninger i artiklen. 2.2 Fyens Stiftstidendes synspunkter Fyens Stiftstidende har afvist, at avisen har overtrådt reglerne for god presseskik. Korrekte information og forelæggelse Fyens Stiftstidende har anført, at avisen i den journalistiske behandling af sagen har begået to mindre fejl: 1) at historien, da den blev publiceret på fyens.dk den 7. januar 2017 og i den trykte avis den 8. januar 2017, umiddelbart gav læserne det indtryk, at [Klager] også var indehaver af bageriet i 2012, da virksomheden fik to sure smileys og store bøder, samt 2) at Fyens Stiftstidende, da avisen rettede fejlen på fyens.dk ikke i samme ombæring lavede en præcisering til den trykte avis. Fyens Stiftstidende har oplyst, at artiklen bygger på en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, et interview med bagermester [Klager] samt oplysninger fra Fyens Stiftstidendes arkiv. I forbindelse med publiceringen af historien var Fyens Stiftstidende ikke opmærksom på, at det ikke var [Klager], der var ejer af virksomheden i Årsagen til det var, at det ifølge 2012-historien fra Fyens Stiftstidendes arkiv også var [Klager], som avisen dengang var i dialog med. Fyens Stiftstidende har anført, at avisen under interviewet med [Klager] forud for artiklerne af 7. og 8. januar 2017 spurgte ham ind til bøderne fra 2012, men at [Klager] ikke oplyste noget om, at det ikke var ham, der ejede bageriet på det tidspunkt. Den 8. januar 2017, efter at historien var udgivet i den trykte avis, blev avisen kontaktet af [Klager]. Han oplyste blandt andet, at han først overtog bagerforretningen i efteråret 2013 og altså ikke var ejer, da Fødevarestyrelsen gav virksomheden sure smileys og store bøder i Efter [Klager]s henvendelse den 8. januar 2017, og efter at have kontrolleret hans oplysninger i CVR-registret, rettede Fyens Stiftstidende samme dag artiklen på fyens.dk. Fyens Stiftstidende har beklaget, at avisen ikke i samme ombæring lavede en præcisering til den trykte avis. Fyens Stiftstidende blev først opmærksom på, at der ikke var lavet en præcisering i avisen, i forbindelse med klagen til Pressenævnet. Præciseringen blev bragt i den trykte avis den 17. januar 2017.

5 5 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jesper Rothe, Turid Fennefoss Nielsen, Ulrik Holmstrup og Marlene Borst Hansen. Interne retningslinjer Pressenævnet bemærker indledningsvis, at spørgsmålet om, hvorvidt Fyens Stiftstidendes interne retningslinjer er tilsidesat, falder uden for nævnets kompetence. Klagen behandles i forhold til de vejledende regler for god presseskik. God presseskik [Klager] har klaget over, at artiklerne, herunder overskriften Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri på fyens.dk og overskriften Bageri får bøde og sur smiley igen i printavisen Fyens Stiftstidende, giver indtryk af, at han også var indehaver af bageriet i forbindelse med de første bøder i [Klager] har endvidere klaget over avisens mangelfulde forelæggelse. Korrekt information og forelæggelse Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte, herunder ved forelæggelse for den, der kan være krænket. jf. punkterne A.1 og A.3. I artiklerne fra 2017 er det omtalt, at [Bageri A] v/[klager] har fået en sur smiley fra Fødevarestyrelsen og en bøde på kroner. Det omtales videre, at der i september og december 2012 blev givet sure smileys og udstedt bøder på henholdsvis kr. og kr. til [Bageri A]. På baggrund af oplysningerne i Det Centrale Virksomhedsregister (CVRregistret) og omtalen i Fyens Stiftstidende i artiklen fra 2012 lægger Pressenævnet til grund, at [Klager] overtog bageriet 30. september I artiklen fra 2012 er han citeret som bagermester i bageriet. Pressenævnet finder, at oplysningerne i artiklerne sammenholdt med overskrifterne, som i netudgaven var Manglende rengøring Endnu en bøde til fynsk bageri og i den trykte udgave var Bageri får sur smiley igen, kan give læseren indtryk af, at [Klager] også var indehaver af bageriet i Det er efter det oplyste ikke korrekt. Nævnet finder, at det havde været hensigtsmæssigt, om Fyens Stiftstidende havde kontrolleret forholdet og gjort opmærksom på, at [Klager] ikke var indehaver i Under henvisning til, at han i 2012 udtalte sig som bagermester på vegne af bageriet beliggende på adressen i [Bynavn], og at ordlyden i artiklen på fyens.dk efterfølgende er ændret og en rettelse bragt i printversionen, finder Pressenævnet, at der ikke er grundlag for at kritisere Fyens Stiftstidende for ikke at have gjort opmærksom på ejerforholdene i den oprindelige artikel. Nævnet finder på denne baggrund

6 6 heller ikke grundlag for at pålægge fyens.dk at udsende en selvstændig artikel om den mindre væsentlige rettelse i den løbende nyhedsstrøm på fyens.dk. Pressenævnet udtaler ikke kritik af Fyens Stiftstidende.

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01131 [Datteren] på vegne af [Moren] mod Lokalavisen Egedal [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01133 [Datteren] på vegne af [Moren] mod TV 2 Lorry [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger.

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0045 [Klager] mod Randers Amtsavis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iværksætter med broget fortid vil starte arktisk luftselskab i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01109 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over indslaget Visne blade meldt til kommunen bragt af TV2 Nord den 8. december 2016, idet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis Kendelse afsagt den 26. maj 2017 Sag nr. 17-70-01107 [Klager] mod Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iltsvind og fiskedød i DetSydfynske Øhav bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01064 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over fire artikler bragt i netavisen jv.dk den 21. december 2016 og fire artikler

Læs mere

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel.

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0166 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klagers stedfar] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen 21-årig på fri fod: Ville dræbe

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr The Mansion ApS, TWC Denmark ApS. [Bryllupsplanlæggeren] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0022 The Mansion ApS, TWC Denmark ApS og [Bryllupsplanlæggeren] mod Sjællandske Medier [Klagernes repræsentant] har som direktør og medejer af virksomhederne

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag

Pressenævnets kendelse i sag KEN nr 10389 af 20/02/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2007-6-603 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag 2007-6-603

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

Kendelse. afsagt den 27. september Sag nr Nordic Medicare. mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 27. september Sag nr Nordic Medicare. mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0007 Nordic Medicare mod TV2 Nord Nordic Medicare har ved administrerende direktør [Den administrerende direktør] klaget til Pressenævnet over tv-indslaget

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S mod Gråsten Avis [Klager 1] har på egne og [Klager 2] ApS (herefter [Klager 2]) og [Klager 3] A/S (herefter

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Hej [Borgmesteren] Vil gerne have en kommentar til denne her artikel fra dig. Du er velkommen til at ringe til mig på [telefonnummer]

Hej [Borgmesteren] Vil gerne have en kommentar til denne her artikel fra dig. Du er velkommen til at ringe til mig på [telefonnummer] Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0002 Fredericia Kommune mod Fredericia Avisen Fredericia Kommune har klaget til Pressenævnet over artiklerne Blev [Person A] presset i døden af Fredericia

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. oktober Sag nr [Klager] mod. Information

Kendelse. afsagt den 23. oktober Sag nr [Klager] mod. Information Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0139 [Klager] mod Information [Klager] har klaget til Pressenævnet over en boganmeldelse med overskriften Fejlbehandlet bragt i Information den 23.

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] mod. Weekendavisen

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] mod. Weekendavisen Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0144 [Klager] mod Weekendavisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Skolens tidligere navn], genbesøgt, der blev bragt i Weekendavisen

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A].

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A]. Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0014 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis [Datteren] og [Svigersønnen] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A] på Benniksgaard

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag:

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag: Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0248 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over programmet Sprogquizzen, der blev bragt på DRK den 12. september 2018, idet hun mener,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0175 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Stor aktion: Mand fundet livløs i havnebassin, I livsfare:

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9563 af 11/10/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1032 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1032

Læs mere

Kendelse. afsagt den 21. marts Sag nr [Klager] mod. Netavisen Pio

Kendelse. afsagt den 21. marts Sag nr [Klager] mod. Netavisen Pio Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01104 [Klager] mod Netavisen Pio [Klager] har klaget til Pressenævnet over indlægget Ingen stemmer på et sludrehoved bragt den 22. februar 2017 på netavisen

Læs mere

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0169 [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over overskriftens formulering og BTs forelæggelse.

[Klager] har klaget over overskriftens formulering og BTs forelæggelse. Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0023 [Klager] mod BT [Klagers repræsentant] har i henhold til fuldmagt fra [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen IS-tiltalt havde adresse

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 162 - Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 24. april 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2006-730-0421 Dok.:

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 22. maj Sag nr [Klager] mod. FORSKERforum

Kendelse. afsagt den 22. maj Sag nr [Klager] mod. FORSKERforum Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0102 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0032, [Klager] mod FORSKERforum, som nævnet traf afgørelse

Læs mere