VALGFAGSMESSE TORSDAGSMESSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VALGFAGSMESSE TORSDAGSMESSE"

Transkript

1 2015 VALGFAGSMESSE TORSDAGSMESSE

2 1. Innovation og markedsføring Undervisere: Margrethe og Michael fra Tietgen Business Sted: Tietgen Business, Lerchesgade 29 indgang K Har du lyst til at arbejde med innovation og markedsføring, så er et valgfag på Tietgen Business måske noget for dig. På Tietgen får du lov til at arbejde kreativt og innovativt med idé- og produktudvikling, du lærer at lave en visuel forretningsplan, og du lærer hvordan du skal sælge og præsentere dit produkt. Undervejs vil du få mulighed for at prøve forskellige områder af i udviklingen af dit produkt som fx produktudvikling og markedsføring. Valgfaget sluttes af med af messe, hvor du sammen med dit hold skal præsentere din idé og produkt overfor erhvervslivet. Innovation, markedsføring, kreativitet, idéudvikling, produktudvikling, visuel forretningsplan, salg, præsentation, messe, samarbejde, vurdering.

3 2. Science og robotteknologi Undervisere: Sebastian Thomsen Sted: Mulernes Legatskole Er du nysgerrig, kan du lide faglige udfordringer og vil du styrke dine innovative færdigheder inden for naturvidenskab og matematik så er valgfaget science måske noget for dig. Robotten: Hvordan får du en robot til at se, høre og mærke sine omgivelser? Hvordan programmerer du en robot, så den ved, hvad den skal gøre i forskellige situationer? Og hvad skal du tage højde for, hvis din robot skal være enten hurtig eller stærk? Mennesket: Hvordan laver kroppen mad om til energi? Hvordan måles energi i kroppen? Hvad er sundt for kroppen og hvorfor? Kan du designe en sund og energirigtig snack og finde argumenter for dit løsningsforslag? Du vil stifte bekendtskab med naturvidenskabelig arbejdsmetode gennem teorier, modeller, eksperimenter og innovative projekter, som er tilrettelagt af lærere og gymnasieelever.

4 3. Ud i sproget mød verden! 4. Kan du lide duften af træ..? - og vil du vide mere.. Undervisere: Claus Vissing Nielsen Sted: Mulernes Legatskole Med valgfaget vil du opleve, hvordan sprog kan gøre din verden større og hvordan du kan opleve og gøre indtryk på din omverden via sprog: Du skal lære at lære et nyt sprog (nemlig spansk) og få mod på selv at blive sprogligt kreativ i kurset poetry-slam. Du vil lære om subkulturer i Berlin og arbejde med medie-formidling af nyheder i engelsk. Desuden får du et kursus i at brænde igennem via undervisning i performance, kommunikation og retorik. Undervisningen tilrettelægges som en varieret blanding af oplæg fra sproglærere, øvelser ledet af nogle af skolens ældre elever og kreative processer i sprogværksteder med instruktører. Undervisere: Thomas Skov Hansen Sted: Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej Hos os vil du møde mange spændende udfordringer. Vi skal bl.a. bygge en strandstol, sodavandskasse, 2 trin skammel og miniature hus i lister. Vi skal lære at skitsere i hånden. Lære at bruge diverse håndværktøj som: Stemmejern, høvl, sav, listesaks, skruemaskine og ikke mindst en hammer. Du vil også skulle fremstille arbejdstegninger og tegne i CAD-program i 2D og 3D. Skovene er fulde af træ..! Der findes mange forskellige træsorter og dem vil vi gerne have du også bliver klogere på.

5 5. Iværksætteri Undervisere: Hanne Eriksen, Racha Shahin og Marie Lodberg Sted: Seden Skole 8-9. Klasserne kan vælge dette valgfag. Har du altid haft drømmen om at opfinde den nye bestseller og blive millionær! Vil du gerne lære værktøjerne til at opfylde drømmen som iværksætter, få den gode ide og føre den ud i livet, så skal du vælge dette valgfag. Et af emnerne vil være at udvikle Ungdomslivet i Odense. Undervisningen foregår ved, at I får en samfundsmæssig problemstilling, hvor efter I vil blive guidet igennem den kreative fase (idefasen), derefter skal I være innovative (værdisætte jeres ideer og udvælge) og til sidst være entreprenante (udarbejde en model af jeres valgte ide, samt præsentere den). I vil komme til at arbejde i gruppe af 3-4 elever. Vi vil muligvis også komme på virksomhedsbesøg. 6. Digitalt værksted Undervisere: Lilian Sørensen og Michael Greis Andersen Sted: Abildgaardskolen Udforsk din smartphone, computer eller Ipad, så den kan skabe dig glæde og nye muligheder i dine afleveringer og i projektopgaven. På valgholdet Digitalt værksted vil vi arbejde med forskellige præsentationer i både lyd billede og film. Vi vil f.eks. arbejde med interviewteknik (kvalitativt og kvantitativt), Apps tilknyttet Google Docs, lyd, video, og mange af programmerne i Skoletube pakken ( Alle dine produktioner samler du på din egen blog. Kom og deltag. Ingen forudsætninger er nødvendige. Eget udstyr kan bruges, men det er ikke et krav. Opgrader dine afleveringer og boost din projektopgave. Forløbet afsluttes med præsentationsfestival, hvor en indbudt jury udvælger de bedste produkter.

6 7. Madkundskab Undervisere: Camilla Kopp og Anne Juul Aaby Pedersen Sted: Risingskolen og Camp U Er du frisk på en udfordring? Tør du smage? Ved du hvordan man kan leve sundt, uden at gå sukkerkold halvvejs!? Vi skal sammen blive meget klogere på, hvordan man sammensætter sund, men lækker mad og snacks til filmaftenen, blive klogere på junglen af sundhedsråd og gennemskue supermarkedernes tricks, og hvad der egentlig er i den mad, som vi putter i munden - og selvfølgelig afprøve noget af det på egen krop! Hvis du er game, and lovin`it uden filter - er dette valghold lige noget for dig! Du bliver, hvad du spiser! 8. Mad fra alverdens lande Undervisere: Neco og Bjarne Sted: Seden Skole På valgfaget skal eleverne tilegne sig færdigheder og viden om mad fra Middelhavet, så de kan udvikle deres kompetencer indenfor madlavning baseret på viden om sundhed, råvarer og smag. Desuden skal eleverne opnå praktiske færdigheder indenfor madlavning og kunne eksperimentere med forskellige råvarer og opskrifter fra Middelhavet. Oplevelsen af fællesskabet imens vi tilbereder, anretter og derefter spiser maden er en vigtig værdi i valgfagstimerne. Gruppearbejdet vil blive prioriteret højt.

7 9. IT-matematik Undervisere: Sted: Seden Skole Klassetrin: 8-9. klasse Målet for valgfaget er at styrke eleverne i anvendelse af IT i matematik, samt forberede dem til den kommende afgangsprøve. Der bruges computer ved hver eneste valgfagsgang, så eleven skal medbringe egen computer eller lånecomputer fra egen skole. Vi benytter os af følgende programmer: Geogebra, Wordmat / Wizkids CAS, Excel / Google Sheets, Google Sketchup. Vi arbejder med regnefærdigheder, mundtlighed, problemløsning og praktisk matematik fx brøkregning i kagebagning eller geometri i sløjd Desuden mixer vi undervisningen med nogle matematikprojekter, fx Det store kub : Et fantasispil hvor eleverne i nogle bander skal forsøge at stjæle guld fra en topsikret bank. Ved hjælp af matematik og tekniske snilde, kan de vælge forskellige måder for at få så meget guld ud af banken som muligt. 10. Zoo Undervisere: Flere forskellige Sted: Zooligisk Have Vælger du et valgfag i Odense ZOO, vil du komme til at lære om forskellige dyrearters adfærd og særlige tilpasninger til deres levesteder. Vi vil snakke om dyrenes camouflage og signalfarver, deres sanser og en masse andet. Du vil blive undervist i evolution, dyregrupper (pattedyr, krybdyr, fugle, fisk, padder og de hvirvelløse dyr), truede dyr og om hvordan klimaforandringer påvirker dyrelivet. For at blive klogere på chimpansernes adfærd skal du sammen med de andre elever prøve at observere dem, når de fodres. Du vil på et tidspunkt komme til at lave små filmklip af dyrene, ligesom du også vil skulle prøve at fortælle/formidle om dyrene til de andre på holdet. Mange af de ansatte i Odense ZOO har forskellige uddannelser. Du vil blive præsenteret for flere af de ansatte og dermed komme tættere på, hvad Odense ZOO er for en virksomhed, og hvad der skal til for at drive en moderne zoologisk have. 11. Idrætsleder og 1. hjælp Undervisere: Steen Jonsen, Christina Wilki og Abdel-Salam Issa Sted: Risingskolen og Camp U Lær livredende 1. hjælp og blive certificeret. Her lærer du forskellige former for livredende 1. hjælp. Du lærer også teori om kroppens kredsløb, og du skal lave spændende forsøg. Idrætslederuddannelsen bygger på Danmarks Idrætsleder Forbunds uddannelse og du vil blive uddannet ungdomsidrætsleder med bevis.

8 12. Op med Pulsen banecykling, triatlon og roning Undervisere: Instruktører fra cykling, roning og triatlon og Bo Zachariassen Sted: Odense Cykelbane (Thorvald Ellegård Arena) Hvorfor er det sundt at få pulsen op en gang imellem? I dette valgfag vil vi med udgangspunkt i roning, cykling og triatlon give dig et indblik i pulstræning. Du vil både få den teoretiske viden præsenteret, og på egen krop mærke træningens virkning og effekter. Dygtige instruktører vil guide dig gennem en sjov, spændende og afvekslende træning med fokus på udvikling af din form, og vise dig værdien i et godt træningsmiljø, der giver overskud til alle. Vi vil møde dig der hvor DU er og hjælpe dig videre i DIN udvikling. Det bliver sjovt og lærende for alle, og sikkert også mega-hårdt. Valgfaget vil foregå indendørs i den nye Thorvald Ellegård Arena (cykelbanen), hvor vi har alle faciliteter til rådighed, samt i Bolbro Svømmehal. Kan du li at ha puls, så er vi valgfaget for dig. Du låner et pulsur af os under valgfaget. 13. Lystfiskeri Undervisere: Torben Jørgensen, Jørgen Pedersen, Jens Madsen, Kurt Christensen, Johannes Pedersen, Dan Nielsen, Sted: Odense Sportsfiskerklub, Bækholmen 90, 5240 Odense N.Ø. Har du lyst til naturen? Vil du opleve friheden under den åbne himmel, og måske samtidig få fantastiske oplevelser ud af det? Så meld dig til Lystfiskeri som indeholder bl.a.: Præsentation, kastetræning, gennemgang af grej til de forskellige fiskeformer (spinnefiskeri, fluefiskeri, medefiskeri). Grejfremstilling heriblandt fluebinding, fremstilling af spinnere, og gennemgang af farvevalg. Besøg af fiskebiolog Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund, der fortæller om fiskenes biologi, opgang og gydning, og meget andet spændende. Besøg på Elsesminde (Fyns Laksefisk) og se hvordan havørreden udvikler sig, og evt. deltage i el-fiskeri i åen. Dissekering af fisken, tilberedning, rygning og smagning af fisken. Fisketure til kysten, åen og evt. put and take søen, hvor vi kan afprøve vores kasteteknikker og grejet. Formålet med Lystfiskeri er at lære at begå sig i naturen, få frisk luft og motion, og selvfølgelig at fange fisk og hygge sig ved fiskevandet.

9 14. Volleyball 15. Håndbold Undervisere: Thomas Almestrand og Gert Petersen Sted: Abildgårdskolen og Marienlystcentret. -Træn volleyball og lær din krop at kende. Har du lyst til at lære meget om volleyball, kan du kombinere det med at lære om hvordan du forbedre din fysiske form, bliver hurtigere, reagere bedre og springer højere Du vil blive undervist i volleyball teknik og teori. Vi kommer igennem alle grundslagene, og bygger øvelserne op i sværhedsgrad så du bliver udfordret uanset om du er let øvet eller kender rigtig meget til spillet allerede. Undervisere: Jan Larsen Sted: Fjordagerhallen Valgfaget håndbold veksler mellem teori og praksis. Den teoretiske del af undervisningen består af 3 timers moduler med udgangspunkt i Dansk Hånboldforbunds børnematerialer. Den praktiske del består af moduler indeholdende teknisk og taktisk træning. Faget tager udgangspunkt i elevernes individuelle tekniske og taktiske færdigheder. Vi lærer dig masser af grundtræningsøvelser der skal forbedre din hurtighed, dine reaktioner og din springhøjde. Hvordan spiser du sundt, nærende og nok til aktivt liv?, det kigger vi også på. Sideløbende hermed kommer den til at stå på fysisk test først og sidst i forløbet, du skulle så gerne kunne rykke dig selv ved hjælp af den fysiske grundtræning du kommer igennem. 16. Fodbold Undervisere: Peter Christensen Sted: Fjordagerhallen På fodboldlinjen forventer vi deltagere, der er topmotiverede, engagerede og koncentreret. Den praktiske del indeholder forskellige træningsformer, dvs. teknisk, taktisk og fysik træning, herunder styrke og agility træning, samt koordinationstræning og de forskellige tekniske og taktiske områder i fodbolden. Træningen vil foregå med såvel kamprelateret som individuel træning. Gennem forløbet vil der være en kobling mellem teori og praksis. Du vil også prøve, at komme til at stå for noget af træningen med hjælp selvfølgelig. Vi forventer, at du møder op i træningstøj, og gerne fodboldstøvler. Men mest af alt, kræver det at du er indstillet på at lære!

10 17. Backstage 18. Street- og Stageperformance - Thriller! Undervisere: Lise-Lotte Just og forskellige kulturinstitutioner. Undervisere: Anette Ståhl og Trine K. Nielsen Sted: Risingskolen Sted: UngNord, Danmarksgade 10, 5000 Odense C. Backstage er der, hvor stjernerne indenfor musik, teater og kunst opholder sig, inden de skal på scenen. Kunne du tænke dig at se ind bag kulturens scene? Du får en grundviden om teater, musik, kunst, film mm. Vi skal besøge at kigge ind bag overfladen hos bl.a. Odense Symfoniorkester, Nørgårds Teater, Brandts, Odense Teater, Odense internationale Filmfestival, Filosoffen. Vi skal med andre ord Backstage! 20. Rap og musikproduktion Undervisere: Henrik Sjørslev og Asem Jomaa Vær med til at skabe en gyserfortælling med street- og stage-performance. Oplev dansens mange muligheder og teatrets gyselige effekter. Mulighed for at vi laver en lille forestilling på Magasinfestivalen 19. MusicLab Undervisere: Forskellige undervisere fra Odense Musikskole Sted: Risingskolen Kom med i musiklaboratoriet sammen med to seje professionelle undervisere fra musikskolen. Vi eksperimenterer med musikkens grundelementer, når vi spiller sammen, lytter til musik, synger og arbejder med rytmer og noder. Vi skal også ud at opleve en koncert. Vælg MusicLab hvis du er vild med musik, og gerne vil udfordres af dygtige musikundervisere. Det er fint, hvis du kan spille et instrument eller synge, men det er ikke et krav, så alle kan være med. Sted: Studiet i Undergrunden, Camp U Har du lyst til at prøve kræfter med musikproduktionens mange muligheder. Har du en uforløst pop-producer eller sangskriver i maven? Elsker du at lave lyde og eksperimentere med dem musikalsk eller skrive tekster og lave sange er holdet for Musikproduktion & Rap lige noget for dig. -Vi lærer at arbejde i professionelle lydprogrammer, lave beats, melodier og arrangementer med udgangspunkt i dine ønsker og idéer.

11 21. Filmproduktion Undervisere: Lars Koustrup og René Kimose Sted: Camp U På filmholdet skal vi både se film og lave film. Vi skal se en del af de store film, som der ikke er tid til at se i den almindelige undervisning. I skal lære at forstå dem og lære lidt om store skuespillere, instruktører og fotografer. Samtidig skal vi gå dykke ned i indholdet, og se om der er noget at lære. Hen mod foråret skal lære, hvordan I kan stykke en god film sammen selv. I skal lære nogle enkle teknikker, til at fortælle en historie med billeder og lyd. Er du interesseret i film, og både at stå foran og bag kameraet, så er dette hold lige noget for dig.

12 22. Art-Lab Undervisere: Gitte Skovmand, Jesper Carstensen og Heidi Vand Sted: Laden, Mindelundsvej 39 Bliv en del af et unikt kunstmiljø og prøv tre forskellige værksteder: Illustration, billedkunst, skulptur. Du tilknyttes et stamhold og skal være tre gange på hvert værksted. Derefter skifter du til nyt værkslted. Illustrations værksted: Tegning, mønstre og doodles afprøves i forskellige materialer og bliver til små kunstværker. Billedkunst værksted : Tanker og ideer udvikles og udtrykkes i maleriet, med inspiration i Pop-Art og ekspressionisme. Skulptur værksted: Funktionelt kunstværk udtænkes og laves i fælleskab i genbrugs materialer. På alle tre værksteder sættes dine gode ideer i spil og du kommer til at eksperimentere med form, farve, teknikker og komposition. Vi arbejder hen mod at udstille værkerne på : Young Artists forårsudstilling i Odense.

1. Iværksætteri. 3. Styrke og Taekwondo. 2. Science

1. Iværksætteri. 3. Styrke og Taekwondo. 2. Science 6 1 0 2 E S S E M S G A VALGF T E B A K S R E N T R A P S G TORSDA 1. Iværksætteri 8.-9.-klasserne kan vælge dette valgfag. Har du altid haft drømmen om at opfinde den nye bestseller og blive millionær?

Læs mere

VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET

VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET 2015 VALGFAGSMESSE TIRSDAGSPARTNERSKABET 1. Innovation og markedsføring Undervisere: Margrethe og Michael fra Tietgen Business Sted: Tietgen Business, Lerchesgade 29 indgang K Har du lyst til at arbejde

Læs mere

VALGFAGSMESSE TORSDAGSPARTNERSKABET

VALGFAGSMESSE TORSDAGSPARTNERSKABET 2017 VALGFAGSMESSE TORSDAGSPARTNERSKABET 1. Rigtige mænd og kvinder - uddannelse og job Har du lyst til at sætte retning på dit liv med dit personlige kompas? Synes du indimellem, at skolen er for nederen?

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

1. Innovation og bæredygtighed

1. Innovation og bæredygtighed 6 1 0 2 E S S E M S G A VALGF T E B A K S R E N T R A P S G TIRSDA 1. Innovation og bæredygtighed Kunne du tænke dig at være med til løse morgen dagens miljø- og ressourceproblemer? Har du lyst til at

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen VALGFAG 2017-2018 Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang Østerhåbskolen Indhold Vælg med omtanke... 3 Kom i form... 4 Teknologi og innovation... 5 Skak... 6 Matematikken i maden... 7 Syværksted...

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

VALGFAGSMESSE TORSDAGSPARTNERSKABET

VALGFAGSMESSE TORSDAGSPARTNERSKABET VALGFAGSMESSE 2018-19 TORSDAGSPARTNERSKABET 1. Dit liv dit valg Har du lyst til at sætte retning på dit liv med dit personlige kompas? Synes du ind i mellem at skolen er for nederen? Er du i tvivl om hvilken

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole Valgfag 9. klasse Skovvejens Skole 2017 FORORD Lærere og pædagoger i udskolingen på Skovvejens Skole har i foråret 2017 uarbejdet denne folder, som skal danne grundlaget for elevernes valg af valgfag.

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Januar - Juni 2018 Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Har du en lille kunstner gemt i maven? Savner du billedkunst- /værkstedstimerne fra tidligere? Trænger din væg hjemme til et flot kunstværk?

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Valgfag skoleåret 2014-15

Valgfag skoleåret 2014-15 Valgfag skoleåret 2014-15 Kære elever og forældre Det er med stor glæde, at vi igen i år kan præsentere en valgfagsfolder, hvori vi kan tilbyde en række spændende, kreative og udfordrende undervisningstilbud

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN For at skabe et endnu bedre tilbud til vores udskolingselever har

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 I 8/9. klasse kan du vælge mellem disse valgfag: SLØJD BILLEDKUNST TEATERKONCERT HJEMKUNDSKAB TEKSTILDESIGN SPANSK KOR RYTMISK MUSIK Der skal være mindst 16

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR 8 ERHVERV OG IDE

Læs mere

September Kære elever i udskolingen

September Kære elever i udskolingen September 2017 Kære elever i udskolingen Igen i år har vi valgt at følge op på succesen med at arbejde med linjer i et koncentreret forløb over to hele uger. Du skal derfor i uge 41 (op til efterårsferien)

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

ÅBY SKOLE - VALGFAG. Obligatoriske valgfagsblokke 7. 9. klasse 2015 2016. Tilmeldingsfrist 22. juni på elevintra. Kære elever

ÅBY SKOLE - VALGFAG. Obligatoriske valgfagsblokke 7. 9. klasse 2015 2016. Tilmeldingsfrist 22. juni på elevintra. Kære elever Kære elever På Åby Skole samarbejder vi med UngiAarhus Silkeborgvej om valgfagsudbuddet. Derved har vi mulighed for både at udbyde nogle obligatoriske valgfag, som I SKAL deltage i og nogle frivillige

Læs mere

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Mest for seje børn Cirkus Model for en dag Rolllespil Restaurant Komediehuset Mavedans Bageri for

Læs mere

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag TA lige at PRøv VErdens bedste Valgfag 1 2 Juni 2015 Kære elever og forældre i udskolingerne på Tarup, Provstegård og Vestre I sidder her med valgfagsfolderen for de tre skoler. Folkeskolereformen der

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM LINJER I UDSKOLINGEN 7. 8. 9. ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM VELKOMMEN TIL LINJER PÅ NØRREBRO PARK SKOLE Kære forældre og elever Vi tager nu hul på endnu

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD UNGSYDS VALGFAGSTILBUD 2016-2017 1 Design og håndværk 60 timer Er du glad for at tegne, male og i det hele taget være en del af et fælleskab i et kreativt miljø, så er dette forløb sikkert noget for dig.

Læs mere

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE VALG AF LINJEFAG Denne folder er en oversigt over de linjer, skolen tilbyder i 7.-9. klasse. Folderen fortæller dig og dine forældre om, hvad du som elev

Læs mere

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER;

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER; INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelser af forslag til workshops og projektforløb. Læs det og lad dig friste, eller blive inspireret til andet efter eget valg... TRÆ; et materiale; projektforløb for børnehaver

Læs mere

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk FRITID 2015/16 Viborg Ungdomsskole er et fælleskab med plads til alle unge i Viborg Kommune. Vi underviser, styrker og inkluderer alle inden for vores tre afdelinger: Fritid, 10 CV (10. klasse) og Kompetence

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere

Workshopkatalog til Temauge i uge 6.

Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Videoworkshop 1. Mandag 15.00-16.45 Videoworkshop 2. Videoworkshop 3. Tirsdag 15.00-16.45 Videoworkshop 4. Tirsdag 17.15 19.00 Videoworkshop 5. Videoworkshop 6. Onsdag

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår Det er blevet tid til at vælge valgfag for det kommende skoleår. Alle elever skal have 1 valgfag. Du kan se i valgfagskataloget,

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer:

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: VALGFAG 2009/10 PSYKOLOGI Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

valgfag fra august 2019

valgfag fra august 2019 valgfag fra august 2019 # CAMBRIDGE ENGELSK HØJNIVEAU MATEMATIK SCIENCE INNOVATION & IVÆRKSÆTTERI PSYKOLOGI STØTTE MATEMATIK STØTTE ENGELSK BEGYNDERSPANSK BEGYNDERFRANSK BOLDSPIL CROSSFIT FILM & MEDIER

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

10. skoleår på TietgenSkolen. - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole. www.ffe-ye.dk

10. skoleår på TietgenSkolen. - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole. www.ffe-ye.dk 10. skoleår på TietgenSkolen - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole www.ffe-ye.dk 10. skoleår på TietgenSkolen - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole TietgenSkolen og Korsløkke Ungdomsskole har

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

SPECIALE 1 INNOVATION & IVÆRKSÆTTERI

SPECIALE 1 INNOVATION & IVÆRKSÆTTERI SPECIALEKATALOG SPECIALER Efter basisperiode 3 er det tid til at fordybe sig i et specialefag. Specialeperioden finder sted i ugerne 14 og 15, og eleverne skal sammen med primærlærerne lave tre prioriteringer.

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20 Obligatoriske valgfag: 7. klasse - 2019/20 Håndværk/Design I løbet af de to år du har valgfaget håndværk/design, kommer du til at arbejde i både træ- og tekstilværkstedet og måske i Science Lab. Nogle

Læs mere

10. klasse i Halsnæs kommune. Unge- og Kulturcentret Halsnæs.

10. klasse i Halsnæs kommune. Unge- og Kulturcentret Halsnæs. 10. klasse i Halsnæs kommune. Unge- og Kulturcentret Halsnæs. rets ang Før jul: Lejrtur til Prag Brobygning Praktik DOSO Den obligatoriske selvvalgte opgave Efter jul: Terminsprøver Teaterprojekt Prøver

Læs mere

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse

Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse Valgfag i skoleåret 14/15 for 3.-7. klasse I det kommende skoleår vil eleverne fra 3.-7. klasse have valgfag 2 sammenhængende lektioner hver torsdag i normale skoleuger. Eleverne vil have mulighed for

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen september oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen september oktober MANDAG MANDAG Springgymnastik Eggeslevmagle Idrætsforening og Oliemøllen tilbyder i samarbejde et hold i springgymnastik. Holdet vil tage udgangspunkt i at man ikke har prøvet det før, så alle kan deltage. Træningen

Læs mere

LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10. www.linie1o.dk

LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10. www.linie1o.dk LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10 www.linie1o.dk Sport For dig der formentlig er bidt af alt, hvad der har med sport at gøre. Eller måske kunne du godt tænke dig lidt mere

Læs mere

Dronninglund Skole. Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018. Maj Side: 1

Dronninglund Skole. Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018. Maj Side: 1 Dronninglund Skole Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018 Maj 2017 Side: 1 7.-, 8.- og 9. klasse Dronninglund Skole Du skal i skoleåret 2017/2018 gå i 7.-, 8.- eller 9. klasse, og du skal

Læs mere

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning.

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. For hvem? Alle unge i 7. - 9. klasse Hvornår? Onsdage klokken

Læs mere

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Science Battle 3 Verdenssprogdag 6 Gymnasiematematik 7 Krop

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2013

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2013 UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2013 Overordnet formål med P-Fag På 4., 5. og 6. klassetrin arbejder vi med faget P-Fag, som omfatter Billedkunst, Håndarbejde og Madlavning. Undervisningen i de tre fag følger

Læs mere

Linjekatalog 2018/2019

Linjekatalog 2018/2019 Linjekatalog 2018/2019 Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Generel information Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Interessefag - foråret 2019

Interessefag - foråret 2019 Interessefag 1 Interessefag - foråret 2019 Drama 3 Naturkunst 4 Naturama - dinosaurerne kommer 5 Stomp 6 Kortspil, andre spil sjov og hygge 7 Mountainbike 8 Den Store Bagedyst 9 Fodbold og basketball 10

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE 4 LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE. PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI UNDERVISNINGEN I UDSKOLINGEN

Læs mere

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Kære elever og forældre Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Om lidt hedder det 2015 og 3. kvartal nærmer sig hastigt. Derfor er det tid til at vælge nye værksteder, der gælder fra nytår til påskeferien.

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog forår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om alle de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af foråret 2015. Find nærmere beskrivelser af de enkelte

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 Overordnet formål med P-Fag På 4., 5. og 6. klassetrin arbejder vi med faget P-Fag, som omfatter Billedkunst, Håndarbejde og Madlavning. Undervisningen i de tre fag følger

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 FOTO - MEDIEFAG Lær at fortælle en historie gennem et foto Et grundlæggende kursus i fototeknik med vægten lagt på praktiske øvelser. Du lærer at fotografere ved at tage en masse

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere