Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl"

Transkript

1 Dato: 11. juli 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger Rose Hansen, Marianne Holmer, Frants R. Lauritsen, Helene Kruse Rosenfeldt, Karen Cauthery, Peder Thusgaard Ruhoff, Martin Svensson, Tanja Christensen, Niels Kring, Klaus Lehn Petersen, Tina Holm Svenstrup, Ole Næsbye Larsen og Tanja Møllegaard Løvgren (ref.) Der var afbud fra Eva Christina Østerlund. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning på referat Dagsordenen blev godkendt. Martin Svensson henviste til referatet fra mødet den 17. marts 2017 og præciserede, at der ikke er sat lydabsorberende paneler op endnu, men at det overvejes. Referatet er rettet, og et nyt referat er lagt på hjemmesiden. Der var tvivl om ledelsesgruppen havde behandlet spørgsmålet om hvorvidt kursus i laboratoriesikkerhed skal være obligatorisk for medarbejderne. Tanja Løvgren har efterfølgende undersøgt dette. Ledelsesgruppen behandlede spørgsmålet på en workshop den 28. marts Konklusionen blev, at der er opbakning i ledelsesgruppen til, at kurset skal være obligatorisk for de studerende og for visse medarbejdere på de våde uddannelser. 2. Arbejdsmiljø 2.1 Orientering fra arbejdsmiljø Klaus Lehn Petersen gjorde opmærksom på, at der flere steder på SDU ligger løse ledninger på gulvene. Det gælder både på kontorerne, hvor der sidder flere medarbejdere og stikkontakterne er for langt fra det enkelte skrivebord, og på fællesarealerne, hvor de studerende trækker lange ledninger for at lade deres computere op. Klaus Lehn Petersen vender tilbage med forslag til en samlet henvendelse til Teknisk Service. 2.2 Orientering fra arbejdstilsynets besøg på Biologi og BMB Klaus Lehn Petersen orienterede om, at Arbejdstilsynet den 6. april 2017 gennemførte tilsyn på godkendelsespligtige genteknologiske laboratorier hos Biologisk Institut (GMO kl. 1, lab Id ) og Institut for Biokemi og Molekylær Biologi (GMO kl 2, Lab Id ).

2 Begge institutter modtog et påbud om at undgå sprækker og revner langs fastmonterede bordplader. Marianne Holmer og Peder Thusgaard Ruhoff orienterede om, at sprækker og revner er fuget og at påbuddet således er efterkommet. BMB modtog en vejledning om valg og brug af latexhandsker med henblik på at undgå udvikling af latexallergi. Peder Thusgaard Ruhoff orienterede om, at instituttet har fulgt vejledningen og er gået over til handsker uden latex. 2.3 Punkter til skriftlig behandling Punkterne bliver ikke behandlet mundtligt på mødet med mindre mødedeltagerne har supplerende spørgsmål Motion på arbejdspladsen Karen Cauthery spurgte hvorfor arbejdstitlen var ændret fra Sundhed på arbejdspladsen til Motion på arbejdspladsen. I den forbindelse blev det drøftet, om aktiviteter som mindfulness hørte ind under motion, og Klaus Lehn Petersen og Martin Zachariasen vurderede, at det kunne det godt. Herudover kommenterede dekanen, at sundhed er bredere end motion, idet det f.eks. også kan handle om kost, hvilket SU/AMU ikke har beskæftiget sig med. Inger Rose Hansen foreslog, at svømning blev taget med som en af aktivitetsmulighederne, idet der er gratis adgang til svømmehallen inden for bestemte tidsrum for medarbejdere. Tanja Løvgren gjorde opmærksom på, at listen i notatet blot er eksempler. Der er ikke noget i vejen for at vælge andre aktiviteter/motionsformer, så længe det foregår sammen med andre. Klaus Lehn Petersen tager dette med i det nyhedsbrev, som han udarbejder sammen med Tina Ellehuus Larsen efter sommerferien Gravid APV Martin Svensson spurgte hvilke rettelser der var i den nye Gravid APV i forhold til den gamle. Tina Holm Svenstrup fortalte, at links var opdateret og at der ellers var der tale om mindre rettelser Arbejdsskader Der har ikke været arbejdsskader på NAT siden det sidste SU/AMU-møde i marts Der var ingen kommentarer til dette punkt. 3. Orientering fra A-siden Dekanen orienterede om at SDU har fået flere uddannelsesindtægter end forventet, idet fremdriftsreformen har medført at flere studerende kommer hurtigere igennem deres uddannelse. I år forventes NAT at få 10 mio. kr. i ekstra STÅ-indtægter. Det forventes, at der også næste år vil

3 komme flere STÅ-indtægter men at STÅ-indtægterne herefter vil falde igen. Dekanen arbejder for at de øgede indtægter så vidt muligt bliver allokeret til institutterne. Dog skal nogle af indtægterne bruges til strategisk satsning på SDU-niveau. Bestyrelsen træffer endelig beslutning herom på deres møde i december. I forhold til årets resultat forventes SDU således at gå fra et budgetteret underskud i 2017 på -131 mio. kr. til et overskud på 40 mio. kr. NAT forventes at gå fra et budgetteret underskud på -17 mio. kr. til et underskud på -2 mio. kr. Den seneste økonomirapport bliver sat på dagsordenen til næste SU-møde. Niels Kring fortalte, at fakultetssekretariatet flytter omkring 1. november I forhold til motion på arbejdspladsen er medarbejderne på NATFAKSEK begyndt at gå en tur engang imellem. Medarbejderne er positive omkring at få rørt sig midt på dagen, samtidigt med at man får talt med kollegaer som man ikke sædvanligvis taler med. Martin Svensson fortalte, at mange af instituttets medarbejdere har være involveret i to store ansøgninger med inddragelse af eksterne virksomheder. Herudover fortalte Martin Svensson, at IMADA har slået en studiesekretærstilling op. Frants Lauritsen fortalte, at der på FKF er fokus på at prioritere tiden for at skabe plads til at skrive fondsansøgninger. Marianne Holmer fortalte, at hun og flere medarbejdere på Biologi havde været på arbejdsmiljøkonference vedrørende feltarbejde. På baggrund heraf udarbejder Biologi, i samarbejde med Arbejdsmiljøkontoret / HR, materiale vedrørende feltarbejde i DK og i udlandet. Biologi opfordrede de institutter, som det er relevant for, til at være med i udarbejdelsen af materialet. Peder Thusgaard Ruhoff fortalte, at BMB har fået et grundforskningscenter ATLAS, der har aktiviteter på BMB, IMADA, SUND og OUH. Herudover bliver der renoveret på BMB. Renovering af V3 er afsluttet, og BMB går nu i gang med renovering af V4. 4. Orientering fra B -siden Inger Rose Hansen gjorde opmærksom på referatet af det seneste møde i CUU. Helene Kruse Rosenfeldt fortalte, at hun er med i en arbejdsgruppe om administrativ kompetenceudvikling under overskriften bureaukratskolen. Arbejdsgruppen planlægger at udbyde kurser om studieordninger til VIP er og TAP er. Tina Holm Svenstrup fortalte, at arbejdsmiljøgruppen har været på sin årlige sikkerhedsrunde i laboratorierne. Herudover fortalte hun, at hun er indtrådt som medlem af H-AMU resten af dette år. Der er valg til H-AMU i november 2017.

4 5. Fremtidig organisering af SU På SU-mødet den 17. marts 2017 fik arbejdsgruppen nedsat til at udarbejde forslag til et fremtidigt SU til opgave at se på følgende: 1) Hvor mange personer bør sidde i SU? 2) Hvordan sikrer man en bred repræsentation af VIP er og TAP er? 3) Hvordan bliver SU arbejdet nærværende og relevant? Arbejdsgruppen udarbejdede et notat der var vedlagt som bilag til dagsordenen. Frants Lauritsen indledte med at forklare, at flere af A-sidens SU-medlemmer sidder i parallelmøder, hvor de modtager de samme informationer. Ligeledes er der B-sidemedlemmer, som modtager ledelsesorienteringerne på anden vis. Derfor foreslår arbejdsgruppen at der skal være færre medlemmer i SU. Ole Næsbye supplerede med, at erfaring viser, at 6-7 personer til et møde giver den optimale gruppedynamik. Herudover fortalte han, at der er følgende rammebetingelser, som SU er underlagt: - Man har på SDU dispensation til ikke at oprette SU på institutniveau, men kun på fakultetsniveau. - A-og B-siden bestemmer hver især antal og sammensætning af deres medlemmer af SU. Arbejdsgruppens notat er derfor blot en anbefaling. Frants Lauritsen supplerede med, at arbejdsgruppens anbefaling er, at der skal være en ligelig fordeling, både mellem VIP/TAP og i forhold til institutter. Herudover anbefalede Frants Lauritsen, at SU skal fokusere på emner der kræver debat, f.eks. personaleforhold, og at øvrige punkter behandles skriftligt per mail. I den forbindelse foreslog dekanen at SU skal arbejde på VIP/TAP-relationer, herunder kommunikationen mellem de to medarbejdergrupper. Inger Rose Hansen henviste til de indvendinger et medlem af arbejdsgruppen har til notatet, og som var gengivet i sagsfremstillingen til dagsordenspunktet. Inger Rose Hansen gjorde således opmærksom på, at det ikke er B-sidens opgave at sikre institutrepræsentation eller at der er balance mellem antallet af VIP er og TAP er. Herudover opfordrede Inger Rose Hansen VIP erne til at melde sig som SU-medlemmer. Der var flere SU-medlemmer der beklagede, at der ikke findes en VIP-tillidsmand på NAT. Martin Svensson vurderede, at det vil være svært at engagere VIP er fra IMADA, fordi de emner, der bliver behandlet i SU, efter VIP ernes mening ikke er relevante for dem. Herudover er der en sprogbarriere, idet flere VIP er på IMADA ikke kan dansk på det nødvendige niveau. Martin Svensson vil meget gerne fortsætte som SU-medlem. SU-medlemmerne var enige om at den nye model for SU skal træde i kraft fra januar Det vil være hensigtsmæssigt at man efter sommerferien begynder at informere mere om SU, f.eks. ifm. dekanens hjørne, for på den måde at skabe større interesse for SU-arbejdet, også blandt VIP erne.

5 Marianne Holmer og Klaus Lehn Petersen ytrede bekymring for, om emner inden for arbejdsmiljø vil blive overset, hvis SU og AMU bliver splittet op. Martin Zachariasen anbefalede at SU og AMU fortsætter med at holde fællesmøder, dog var det vigtigt at være opmærksom på at der skal være balance mellem AMU- og SU-sagerne. Følgende blev besluttet af henholdsvis A-siden og B-siden i forhold til organiseringen af SU per 1. januar 2018: A-siden vil fremover have to medlemmer dekanen som er formand og et medlem af ledelsesgruppen udpeget af dekanen. B-siden vil fremover have fire medlemmer. Det vil være oplagt at fakultetets anmeldte tillidsmænd fortsætter i SU. Da der p.t. kun er to tillidsmænd på fakultetet, skal B-siden herudover udpege to medlemmer blandt fakultetets øvrige medarbejdere. B-siden vælger næstformanden blandt sine medlemmer. Herudover er det besluttet, at AMU og SU også fremover holder deres møder sammen, således at alt vedr. arbejdsmiljø samles og behandles under ét punkt. Arbejdsgruppen udarbejder forslag til opdatering af listen over emner på årshjulet. Derudover blev det aftalt at det emne, som SU særligt skal have fokus på næste år, er VIP/TAP-relationer, herunder kommunikationen mellem de to medarbejdergrupper. 6. Budgetmodel Dekanen orienterede kort om budgetmodellen, som var blevet gennemgået forinden på alle institutterne og fakultetssekretariatet, og gjorde opmærksom på, at økonomien har ændret sig pga. STÅ-indtægterne. Tanja Løvgren har efterfølgende undersøgt, at de slides der blev sendt til SU sammen med dagsordenen, er de endelige slides der blev vist på institutterne. Disse slides viser økonomien på daværende tidspunkt, og den har senere ændret sig. Dog er principperne i budgetmodellen uændret. 7. Fleksordningen På SU-mødet den 17. marts 2017 blev det besluttet at evaluere fleksordningen ved, at institutlederne skulle spørge deres medarbejdere om de var tilfredse med fleksordningen. Medarbejdernes tilbagemeldinger fremgik af bilag der var vedlagt dagsordenen. Medarbejderne var generelt tilfredse med fleksordningen. Enkelte medarbejdere havde praktiske forbedringsforslag til fleks-systemet. Karen Cauthery gjorde opmærksom på at alle SDU s fleksordninger er underlagt den samme overordnede vejledning, som også bør opdateres. Opgaver: Tanja Løvgren sammenskriver de tre dokumenter, som kan findes her Fleks på NAT, til ét dokument, indsætter flere eksempler på komplekse tilfælde, samt sørger for, at det endelige dokument

6 oversættes til engelsk. Alt sendes til gennemsyn hos institutsekretærerne. Herudover sender Tanja Løvgren ønsket om at ferie-og fraværssystemet kan tale sammen med flekssystemet videre til Teknisk service. 8. Seniorordning for henholdsvis VIP og TAP Dekanen foreslog at lokalaftalen for VIP er ved NAT bliver afløst af en revideret lokalaftale, der dækker både VIP er og TAP er. I den forbindelse var SU-medlemmerne enige om at foreslå, at der vil kunne forhandles op til 10 ekstra fridage med løn om året i 1-3 år til medarbejdere over 62 år i forbindelse med en fratrædelsesaftale. SDUs senior- og fratrædelsesordning kan findes her: Senior og fratrædelsesordning ved Syddansk Universitet NAT har suppleret med en lokalaftale for videnskabelige medarbejdere, som kan findes her: Lokalaftale vedr. ældre VIP-medarbejderes reduktion i arbejdstid/fratrædelse, NAT Tanja Løvgren udarbejder udkast til lokalaftale til godkendelse hos dekanen og tillidsmænd. Hun vil kontakte HR-afdelingen mhp. at afklare om en sådan lokalaftale stadig vil ligge inden for rammerne af Cirkulære om aftale om Senior- og fratrædelsesordninger, specielt hvis de ekstra fridage med løn forhandles som del af en fratrædelsesaftale i stedet for som fastholdelse. 9. Sektioner på FKF Frants Lauritsen orienterede om, at FKF har oprettet seks sektioner. Sektionslederne vil i 2017 holde MUS med deres sektioner. Der er ingen ændringer af MUS-organiseringen for TAP erne. Revideret MUS-plan vil blive sendt ud som skriftligt punkt til det næste SU-møde. 10. Sommerfest Dekanen syntes, at det var en rigtig fin fest. Der var 142 tilmeldte, som stort set alle mødte op, og han opfordrede til at der er flere medarbejdere der deltager næste år. Karen Cauthery havde følgende kommentarer fra medarbejdere, som hun har talt med: Underholdningen bør være på engelsk, og der burde ikke være børn med til festen. Flere SU-medlemmer anbefalede, at medarbejderne blev blandet i stedet for at sidde sammen institutvis. Ledelsesgruppen fastsætter dato for næste år, opfordrer flere medarbejdere til at deltage og drøfter planlægning samt budget. 11. Evt. og forslag til punkter til næste møde Dekanen gjorde opmærksom på, at kompetencestrategien skal på dagsordenen til næste SU-møde. I den forbindelse foreslog han, at strategien bliver tilpasset fakultetets indsatsområder.

7 Tanja Løvgren indkalder kompetenceudvalget til møde efter sommerferien.

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl Dato: 17. januar 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Inger Rose Hansen, Marianne

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 09. oktober 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 I mødet deltog: Martin

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 17. marts 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 17. marts 2017 kl Dato: 12. april 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 17. marts 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 Dato: 20. marts 2015 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

Referat af mødet i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag den 31. marts 2016 kl

Referat af mødet i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag den 31. marts 2016 kl Dato: 14. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af mødet i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag den 31. marts 2016 kl. 14.30 16.45 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl Dato: 24. oktober 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014 Dato: 21. marts 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 20. december 2016 kl

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 20. december 2016 kl Dato: 17. januar 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 20. december 2016 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 17. december 2015 kl

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 17. december 2015 kl Dato: 14. januar 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 17. december 2015 kl. 12.30 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger Rose

Læs mere

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 9. juni 2015

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 9. juni 2015 Dato: 30. juni 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 9. juni 2015 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 28. september 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1.

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 2. december 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 2. december 2014 Dato: 18. december 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 2. december 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097 Dato: 7. september 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 097 Dagsorden:

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 Dato: 28. juni 2012 Reference: HP/lsr J.nr.: 033/300-1 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 I mødet deltog: Henrik Pedersen (formand), Karen

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 2. september 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 2. september 2014 Dato: 1. oktober 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 2. september 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen,

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 10. juni 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 10. juni 2014 Dato: 20. juni 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 10. juni 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 3. december 2013

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 3. december 2013 Dato: 3. december 2013 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 3. december 2013 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen,

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 31. maj 2011

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 31. maj 2011 Dato: 2011-06-21 Ref. : HP/lsr Ref-SU J.nr.: 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 31. maj 2011 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Eva Sophia Myers, Stinne

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 17. september 2013

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 17. september 2013 HP/tam Ref-SU j.nr. 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 17. september 2013 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Caroline Zoffmann Jessen,

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget den 7. september 2010 kl. 13.00.

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget den 7. september 2010 kl. 13.00. 2010-09-13 j.nr. 043/300-5 HP/cbja REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget den 7. september 2010 kl. 13.00. I mødet deltog: Henrik Pedersen, Caroline Zoffmann Jessen, Claus

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 8. december 2011

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 8. december 2011 Dato: 2011-12-08 Ref.: HP/lsr Ref-SU J.nr.: 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 8. december 2011 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Eva Sophia Myers,

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 7. december 2010

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 7. december 2010 2010-12-05 HP/lsr Dag-SU j.nr. 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 7. december 2010 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Caroline Zoffmann Jessen, Claus

Læs mere

Indledning til Arbejdsmiljøarbejdet på BI:

Indledning til Arbejdsmiljøarbejdet på BI: Indledning til Arbejdsmiljøarbejdet på BI: Hvert forår laves et nyt årshjul/gantt diagram for AMG gruppens arbejde på BI. Her udvælges fokus punkter for det kommende år. Det efterstræbes at særlige risikoområder

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 20. marts 2012

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 20. marts 2012 Dato: 10. april 2012 Reference: HP/lsr J.nr.: 033/300-1 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 20. marts 2012 I mødet deltog: Henrik Pedersen (formand), Inger

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Referat fra temagruppemøde den 8. februar 2012, kl på Uddanelsescentret, Mosegaardsvej 2, Fredericia

Referat fra temagruppemøde den 8. februar 2012, kl på Uddanelsescentret, Mosegaardsvej 2, Fredericia Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Pedersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 9. februar 2012 Referat fra temagruppemøde den 8. februar 2012, kl. 10-16

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094 Dato: 17. december 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl. 11.15 i lokale 094 I mødet deltog: professor formand Poul Nielsen (FKF), professor

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095 Dato: 18. januar 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl. 9.15 i lokale 095 I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget /Arbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015

Referat af møde i Samarbejdsudvalget /Arbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 Dato: 6. oktober 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget /Arbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Henrik H. Søndergaard, Ole Busck, Karina Boller Jensen, Antonino

Læs mere

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering Møde den: 5. maj 2017 kl. 8.15 9.45 Institut for Økonomi 2632-L261 Deltagere: Annia Hoffmeyer, Christel Brajkovic Mortensen, Karin Vinding, Lene Bavnbek Enevoldsen, Mogens Dilling-Hansen, Niels Jørgen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl i lokale 097.

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl i lokale 097. Dato: 5. maj 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl. 11.15 i lokale 097. I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), professor Bo Thamdrup

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5.

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5. Møde den: 29. nov 2018, kl. 12.00 14.00 Mødelokale: Bygn 1260, lok 310 4.LSU møde 2018 Institut for Folkesundhed Referat Deltagere: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen % Annette Bachmann + Eva

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D.5.2.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 21. august 2015, kl. 11.00-13.00 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Bo Martin Bibby

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Håndværkervej Roskilde

Håndværkervej Roskilde Håndværkervej 70 4000 Roskilde Tlf.: 4634 7500 Fax: 4634 7510 Info@karanoveren.dk www.karanoveren.dk CVR: 1350 7406 REFERAT Dato: 9-12-2016 Ref: TLH/MRJ J.nr.: 2007.243 EMNE/ /REFERAT SU-MØDE MØDEDATO/

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 20. november kl i Ruby mødelokalet på BMB.

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 20. november kl i Ruby mødelokalet på BMB. Dato: 20. januar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 20. november kl. 10.15 i Ruby mødelokalet på BMB. I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

Tema: Konstituering. Odense d. 4. april 2016

Tema: Konstituering. Odense d. 4. april 2016 Odense d. 4. april 2016 Endeligt referat fra bestyrelsesmøde for Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN tirsdag d. 22. marts 2016 kl. 18.00-21.00 hos B. Larsen, Pederstrupsvej 7E, 5210 Odense NV Tema:

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 13. marts kl. 10.00-12.00 Mødested: Møderum 1 Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødelokalet er reserveret fra kl.9.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre NOTAT Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre Baggrund KL har tidligere orienteret om aftalen om samarbejde og samarbejdsudvalg i jobcentre på KLs hjemmeside. Selve aftalen og

Læs mere

Referat af møde i IMADAs undervisningsudvalg 20. juni 2014.

Referat af møde i IMADAs undervisningsudvalg 20. juni 2014. Referat af møde i IMADAs undervisningsudvalg 20. juni 2014. Deltagere: Achim Schroll (AS), Christian F. Sommerlund (CFS), Rikke Berntsen (RB), Michaela Grodon Klitte (MGK), Hans Christian Petersen (HCP),

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget.

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl. 11.30-13.30 Sted: 3410-345 Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva

Læs mere

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Petersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 18. februar 2013 Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere