Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug"

Transkript

1 Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug September 2017

2 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug 5 5 Tilsynsindsatsen 5 6 Samarbejde med andre myndigheder 9 Bilag 1: Oversigt over IED-virksomheder i Ikast-Brande Kommune 11 Bilag 2: Oversigt over IED-husdyrbrug i Ikast-Brande Kommune 12

3 Miljøtilsynsplan September Baggrund for tilsynsplanen Ifølge Bekendtgørelsen om miljøtilsyn skal kommunen udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug. Tilsynsplanen skal som minimum indeholde: 1) en angivelse af det geografiske område, som planen omfatter, 2) en generel vurdering af relevante væsentlige miljøproblemer på tilsynsmyndighedens område, 3) en fortegnelse over de virksomheder, der er optaget på bilag 1 til bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed, og de husdyrbrug, hvor dyreholdet overstiger en stipladsgrænse efter 16 a, stk. 2, i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. eller en stiplads- eller dyreenhedsgrænse efter de tidligere gældende regler i 12, stk. 1, nr. 1-3, i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug,, herunder oplysninger om navn, adresse, CVR-nummer, eventuelt P-nummer og eventuelt CHRnummer og gældende listepunkt(er) for IED-aktivitet, 4) en beskrivelse af tilsynsmyndighedens tilsynsindsats, herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres, samt procedurer for de tilsyn, som skal føres som led i et aktivt tilsyn, herunder tilsyn hurtigst muligt ved væsentlige miljøklager eller væsentlige miljøuheld, og når det er relevant, før en godkendelse meddeles eller revurderes, og 5) en beskrivelse af eventuelle samarbejdsrelationer med andre myndigheder i forhold til tilsyn. Udkast til tilsynsplanen forelægges Teknik- og Miljøudvalget den 26. september Bagefter sendes udkastet i høring i 4 uger ved offentliggørelse på kommunens hjemmeside. Enhver har ret til at kommentere udkastet. Den endelige tilsynsplan offentliggøres på kommunens hjemmeside efter behandling af indkomne bemærkninger. Tilsynsplanen skal opdateres minimum hvert 4. år.

4 2 Geografisk område Ikast-Brande Kommune har et areal på 735 km 2. Kommunen fører regelmæssigt miljøtilsyn med ca. 280 virksomheder og ca. 324 husdyrbrug.

5 3 Væsentlige miljøproblemer Drift af virksomheder og husdyrbrug kan medføre miljøproblemer, og kommunen fører derfor tilsyn med en række forhold primært overholdelse af gældende generelle regler og vilkår for miljøgodkendelse m.v., som skal minimere eller forebygge: Vedrørende virksomheder: Udledninger af miljø- og sundhedsskadelige stoffer til luften. Udledning af miljøskadelige stoffer til kloak, søer og vandløb. Forurening af jord og vandmiljø ved håndtering af miljøfarlige stoffer og affald. Gener for omkringboende i form af støj, vibrationer, støv og lugt. Vedrørende husdyrbrug: Forurening af grundvand, søer og vandløb med kvælstof og fosfor under dyrkning af markerne eller ved uheld. Belastning af naturområder med luftformig ammoniak fra staldbygningerne og fra husdyrgødning på lager eller udspredt på markerne. Forurening af jord og vandmiljø ved håndtering af miljøfarlige stoffer og affald. Gener for omkringboende i form af støj, støv, lugt, fluer m.v. 4 IE-virksomheder og -husdyrbrug 1 En fortegnelse over de virksomheder, der er optaget på bilag 1 til bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed, og de husdyrbrug, hvor dyreholdet overstiger en stipladsgrænse efter 16 a, stk. 2, i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. eller en stiplads- eller dyreenhedsgrænse efter de tidligere gældende regler i 12, stk. 1, nr. 1-3, i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, findes i bilag. 5 Tilsynsindsatsen Tilrettelæggelse af miljøtilsyn Reglerne for miljøtilsyn findes i Bekendtgørelse om miljøtilsyn. Kommunen udarbejder hvert år en liste over hvilke virksomheder og husdyrbrug, der omfattet af årets tilsyn. Listen udarbejdes efter reglerne i tilsynsbekendtgørelsen på baggrund af en miljørisikovurdering, der indeholder vægtede parametre for dels sandsynligheden for at der sker en forurening, dels konsekvensen af en potentiel miljøforurening. Miljørisikovurderingen, der gennemføres for hver enkelt virksomhed/husdyrbrug, resulterer i en samlet score, der bruges til at fastlægge tilsynsfrekvensen, det vil sige hvor ofte der skal føres miljøtilsyn med den enkelte virksomhed/husdyrbrug. 1 IE virksomheder og husdyrbrug er virksomheder som reguleres efter IE-direktivet.

6 Parametre i miljørisikovurderingen Sandsynlighed Systematik i miljøarbejdet, herunder miljøledelse og miljøforbedringer. Vurdering Sandsynlighed for uheld vurderes at være lav, hvis virksomheden eller husdyrbruget har en høj systematik. Overholdes miljøregler. Sandsynligheden for uheld vurderes at være lav, hvis virksomheden eller husdyrbruget overholder fastsatte miljøregler. Konsekvens Virksomheder Håndtering og opbevaring af kemikalier og farligt affald. Husdyrbrug Forhold der har betydning for at forebygge forurening fra oplagret husdyrgødning. Virksomheder Konsekvensen vurderes ud fra mængden af opbevarede kemikalier og risikoen for spild til kloak, jord og vandmiljø. Husdyrbrug Ved husdyrbrug vurderes opbevaringsforhold for fast og flydende husdyrgødning. Virksomheder Udledning til luft, jord- og/eller vandmiljø. Husdyrbrug Husdyrbrugets størrelse. Virksomheder Konsekvensen vurderes ud fra mængde og stoffer, der udledes. Der er tale om godkendte, miljøregulerede udledninger. Husdyrbrug Ved husdyrbrug fastsættes emissioner ud fra husdyrbrugets størrelse. Virksomheder og husdyrbrug Afstand til følsomme områder, f.eks. personfølsomme områder, rekreative områder, naturområder, områder med drikkevandsinteresse og vandløb. Beliggenheden har stor betydning for, hvordan virksomhedens eller husdyrbrugets drift og evt. uheld med farlige stoffer kan påvirke vandindvindingsinteresser, vandløb og søer samt mennesker. Konsekvensen vurderes lavere jo større afstand, der er til følsomme områder. Derudover gennemfører kommunen minimum to tilsynskampagner om året. En tilsynskampagne er en afgrænset indsats rettet mod en branche eller et miljøtema. Politikerne vil fremadrettet blive orienteret om de årlige temaer til tilsynskampagner. Ikast-Brande Kommune lægger stor vægt på, at tilsynsarbejdet er dialogbaseret, så virksomheder og husdyrbrug oplever tilsynet som en hjælp til at overholde lovgivning og en vejledning om miljøforbedringer. En god og respektfuld dialog giver samtidig mulighed for at inspirere og medvirke til, at virksomheder og husdyrbrug gør en frivillig indsats for at mindske miljøpåvirkning.

7 Tilsynsfrekvenser Virksomhedstype Basistilsyn Prioriteret tilsyn Virksomheder der er optaget på bilag 1 og 2 i godkendelsesbekendtgørelsen. Virksomheder omfattet af bekendtgørelse om virksomheder, der forarbejder emner af jern, stål eller andre metaller. Basistilsyn i løbet af en 3- årig periode. Udover basisitilsynet 1 eller flere prioriterede tilsyn i den 3- årige periode. Årligt mål for tilsynsaktiviteten Mindst 40 % af virksomheder og husdyrbrug skal have et tilsynsbesøg hvert år. Sohold, slagtesvinehold og fjerkræhold som er godkendt efter 16 a, stk. 2, nr. 1, i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. eller de tidligere gældende regler i 12, stk. 1, nr. 1, i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug eller er omfattet af bilag 1, punkt 6.6, nr. 1, til bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed. Husdyrbrug, der er godkendt efter 16 a, stk. 1, i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v., husdyrbrug, der er tilladt efter 16 b i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v., hvor der i tilladelsen er fastsat vilkår, jf. 27, stk. 2, i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v., som sikrer reduktion af ammoniakemissionen ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik som følge af en ammoniakemission på mere end 750 kg NH3-N pr. år, eller husdyrbrug, der er godkendt efter de tidligere gældende regler i 11 eller 12 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, undtagen efter 12, stk. 1, nr Husdyrbrug m.v., der er tilladt efter 16 b i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v., hvor der i tilladelsen ikke er fastsat vilkår, jf. 27, stk. 2, i lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v., som sikrer reduktion af ammoniakemissionen ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik som følge af en ammoniakemission på maksimalt 750 kg NH3-N pr. år og ejendomme med erhvervsmæssigt dyrehold, som Basistilsyn i løbet af en 6- årig periode. Udover basistilsynet 1 eller flere prioriterede tilsyn i den 6- årige periode. Mindst 25 % af virksomheder og husdyrbrug skal have et tilsynsbesøg hvert år.

8 inden den 1. august 2017 er omfattet af regelmæssigt tilsyn efter reglerne i bekendtgørelse nr af 7. december 2016 om miljøtilsyn, indtil kommunalbestyrelsen meddeler godkendelse eller tilladelse efter 16 a eller 16 b, eller træffer afgørelse om, at ejendommen med erhvervsmæssigt dyrehold ikke er omfattet af krav om godkendelse eller tilladelse efter 16 a eller 16 b, og som ikke er omfattet af felt 2-4 og felt 7 i bilag 2. Virksomheder der er omfattet af brugerbetalingsbekendtgørelsen. Virksomheder der er omfattet af autoværkstedsbekendtgørelsen. Virksomheder der er omfattet af bekendtgørelse om etablering og drift af renserier. Dambrug Basistilsyn hvert år. Mindst 100 % af alle dambrug skal have et tilsynsbesøg hvert år.* * Bekendtgørelse om miljøgodkendelse og samtidig sagsbehandling af ferskvandsdambrug. Et basistilsyn er et samlet tilsyn, hvor alle virksomhedens/husdyrbrugets miljøforhold gennemgås. Tilsynet omfatter minimum et tilsynsbesøg. Et prioriteret tilsyn er et tilsyn ud over basistilsyn, hvor kommunen på baggrund af miljørisikovurderingen vurderer, at der skal føres flere tilsyn. Det prioriterede tilsyn kan være et deltilsyn, et samlet tilsyn eller et kampagnetilsyn. Ved et prioriteret tilsyn kan man nøjes med at koncentrere sig om det miljøproblem, der er særligt vigtigt. Ved et miljøtilsyn kontrolleres, at vilkår, som er fastsat i godkendelser og tilladelser, overholdes påbud og forbud efterkommes krav, som er fastsat i bekendtgørelser, regulativer og forskrifter, overholdes. Ved miljøtilsynet ligger der desuden en opgave i, at sikre, at forurening fra virksomheder/husdyrbrug, der ikke er reguleret af godkendelser, tilladelser eller påbud, ikke giver anledning til uønskede effekter på miljø og sundhed eller risiko herfor vurdere om gældende godkendelser, tilladelser eller påbud er tilstrækkelige i forhold til gældende lovgivning vurdere om der er behov for nye vilkår eller revision af eksisterende vilkår/påbud sikre, at fornødne tilladelser og godkendelser indhentes som forudsat i miljøbeskyttelsesloven vejlede om miljølovgivningen og forebyggelse af miljøgener, herunder minimering af affald og ressourceforbrug samt renere teknologi. I Ikast-Brande Kommune gælder følgende regulativer og forskrifter for virksomheder og husdyrbrug: Regulativ for erhvervsaffald Regulativ for dagrenovation Et miljøtilsyn består af:

9 Forberedelse Ved forberedelsen indsamles oplysninger fra tidligere miljøtilsyn, godkendelser, tilladelser, gældende forskrifter og regulativer. Det er vigtigt at opnå et godt kendskab til virksomhedens/husdyrbrugets produktion. Der udarbejdes en kladde af tilsynsrapporten for miljøtilsynet. Fysisk miljøtilsyn Miljøtilsynet udføres enten: varslet på et tidspunkt, der er kendt af virksomheden/husdyrbruget eller uvarslet på et tidspunkt, der ikke er kendt af virksomheden/husdyrbruget. For alle virksomheder/husdyrbrug vurderes om generelle regler, som er fastsat i bekendtgørelser, regulativer og/eller forskrifter, efterkommes, samt om virksomheden/husdyrbruget giver anledning til væsentlig forurening, der skal gribes ind over for. Der ud over kontrolleres for miljøgodkendte virksomheder/husdyrbrug om vilkårene i miljøgodkendelsen efterkommes. Det vurderes desuden, om alle fornødne tilladelser og godkendelser er indhentet. Tilsynet suppleres løbende med f.eks.: kontrol af målerapporter (f.eks. støj-, luft og spildevandsmålinger) kontrol af virksomhedens/husdyrbrugets indberetninger af f.eks. egenkontrol kontrol og udtalelse til eventuelt Grønt Regnskab kontrol af registreringer, f.eks. olietanke. Afrapportering Efter hvert miljøtilsyn udarbejdes en rapport med information om: dato for hvornår miljøtilsynet har fundet sted hvem der har deltaget i tilsynet hvad der er kontrolleret/besigtiget kommunens iagttagelser i forbindelse med miljøtilsynet identifikation af overtrædelser tidsfrist for efterkommelse af håndhævelser oplysning om eventuel opfølgning. En tilsynsrapport, med ovenstående oplysninger, bliver sendt ud til virksomheden/husdyrbruget hvor i der derudover oplyses, hvilke oplysninger der påtænkes offentliggjort. Offentliggørelsen sker via (DMA) i overensstemmelse med kravene i tilsynsbekendtgørelsen. Opfølgning Opfølgning på eventuelle overtrædelser kan ske enten ved et fysisk miljøtilsyn, kontrol af indberetning eller indsendt fotodokumentation. Indberetning til Miljøstyrelsen En gang om året generes en tilsynsberetning af det forudgående kalenderårs miljøtilsyn på Tilsynsberetningen kvalitetssikres af kommunen inden den offentliggøres på 6 Samarbejde med andre myndigheder Kommunen orienterer efter behov andre myndigheder om forhold konstateret på tilsyn eller fører koordineret tilsyn med andre myndigheder, herunder: - Fødevareregionen

10 - Miljøstyrelsen - Embedslægeinstitutionen - Arbejdstilsynet - Andre kommuner Derudover bistår Politiet kommunen ved problematiske tilsyn.

11 Bilag 2 Bilag 1: Oversigt over IED-virksomheder i Ikast-Brande Kommune Status pr. 7. september 2017 Navn Adresse By CVR-nr. Listepunkt Ingen 11

12 Bilag 2 Bilag 2: Oversigt over IED-husdyrbrug i Ikast-Brande Kommune Navn Adresse By CVR Listepunkt Overgaard Multisite ApS I/S Overgård Hestlund 6 Krondalvej Bording 8766 Nørre Snede jf. bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed Overisen Multisite ApS Gårdejer Finn Halvor Jensen Lars Vitting Nielsen Guldholt Agro A/S Jens Otto Johansen Munklinde Multisite A/S Finn Tukjær Schmidt AC Farming Klovborg A/S Claes Timmermann m.fl. O Isen Vej Ikast Bøllundvej Brande , stk. 1, nr. 1 jf. lov om Fredborgvej Brande Guldforhovedvej Bording Skovdalvej Ikast Søbjergvej Bording Sønderdalvej Klovborg Tranholmvej Klovborg Kirkevej Klovborg miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (over 270 dyreenheder, hvis mindst 90 pct. af dyreenhederne stammer fra årssøer med tilhørende smågrise indtil 30 kg, eller 750 stipladser til søer) I/S Lille Nygaard v/bent Vestergaard Nielsen og Michael Vestergård Nielsen Frede Conrad Jensen Freddy Hauge Andersen Enighedsvej Klovborg , stk. 1, nr. 2 jf. lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Frederiksværkvej 2A - 2B Guldforhovedvej Bording Bording Michael Sørensen Munklindevej Bording (over 210 dyreenheder, hvis der er tale om slagtesvin (over 30 kg), eller stipladser til fedesvin (over 30 kg)) Gert Ladegaard Jensen Toftlundvej 7B 7430 Ikast PMJ Agro Aps Dyringhavevej Ejstrupholm DanBroiler A/S Frisbækvej Nørre Snede , stk. 1, nr. 3 jf. lov om Peter Gasbjerg Sandfeldvej Brande Axel Månsson Øko ApS Axel Månsson Øko-ægget Aps. Grarupvej 15A 7330 Brande Thyregodvej Ejstrupholm miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (over 100 dyreenheder, hvis der er tale om slagtekyllinger, 230 dyreenheder, hvis der er tale om æglæggende

13 Bilag 2 høns, eller stipladser til fjerkræ)

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan 2013 2017 Virksomheder og landbrug August 2013 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug 5 5 Tilsynsindsatsen

Læs mere

Miljøtilsynsplan december Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan december Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2018-2021 december 2017 Miljøtilsynsplan 2013-2017, Herning Kommune 30. juli 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer

Læs mere

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2018 MILJØTILSYNSPLAN TILSYNSPLAN 2018-22 HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER Tilsynsplanen er et udtryk for den kommunale miljøtilsynsstrategi for husdyrbrug og virksomheder i Stevns

Læs mere

Indhold... 2. Hvad er en tilsynsplan... 3. Hvilke virksomheder og landbrug fører kommunen miljøtilsyn med... 3. Hvilke miljøforhold er væsentlige...

Indhold... 2. Hvad er en tilsynsplan... 3. Hvilke virksomheder og landbrug fører kommunen miljøtilsyn med... 3. Hvilke miljøforhold er væsentlige... Miljøtilsynsplan 2013 landbrug og virksomheder Efter bekendtgørelse om miljøtilsyn, BEK nr. 497 af 15/05-2013 Holbæk Kommune [Vælg en dato] Indhold Indhold... 2 Hvad er en tilsynsplan... 3 Hvilke virksomheder

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan 2017, Natur og Miljø, Billund Kommune Dato: 22. maj 2017

Udkast til Miljøtilsynsplan 2017, Natur og Miljø, Billund Kommune Dato: 22. maj 2017 Udkast til Miljøtilsynsplan 2017, Natur og Miljø, Billund Kommune Dato: 22. maj 2017 Miljøtilsynsplanen henvender sig til borgere og virksomheder i Billund Kommune. Formålet med planen er, at beskrive

Læs mere

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22 Allerød Kommune Miljøtilsynsplan 2018-2021 Sag. nr. 16/15604 Dok. nr. 22 Miljøtilsynsplan 2018 2021 Generelt Som tilsynsmyndighed skal Allerød Kommune hvert 4. år udarbejde og offentliggøre en Miljøtilsynsplan.

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Mette Fjellerad D 4646 4945 E mefj@lejre.dk Dato: 31. juli 2013 J.nr.: 13/9845 Hvad er en miljøtilsynsplan

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Hvad er en miljøtilsynsplan Den 23. maj 2013 trådte en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Indledning Haderslev Kommune, Teknik og Miljø, har på baggrund af den nye Miljøtilsynsbekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, udarbejdet en

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Udkast til Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 203-206 Plan for miljøtilsyn 203-206 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2013. Køge Kommune År: 2013 Kontaktadresse: Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Mail: natmil@koege.dk Forsidefoto: Collage af virksomheder og landbrug

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2017-2021 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2013 2016

Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2013 2016 Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2013 2016 31. juli 2013 Revideret 28.2.14 Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndigheden, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, TMM@lolland.dk, www.lolland.dk

Læs mere

U D K A S T 24. august 2017

U D K A S T 24. august 2017 U D K A S T 24. august 2017 Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1) I medfør af 73, stk. 1 og 3, 79 b, stk. 1, nr. 5, 7 og 10-13, 79 c, 80, stk. 1, og 83, stk. 1, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING TILSYNSPLAN Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING Indhold 1. Indledning... 2 2. Geografisk område... 2 3. Virksomheder og landbrug som Ishøj Kommune

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2017-2020 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1)

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1) BEK nr 518 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1212-00025 Senere ændringer

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2013 2016 Hvorfor en miljøtilsynsplan og hvad skal den indeholde? I maj 2013 trådte en ny miljøtilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Tilsynsplan for Byg og Miljø, Norddjurs Kommune

Tilsynsplan for Byg og Miljø, Norddjurs Kommune l Byg og Miljø Dato: 31. juli 2013 Reference: Kirsten Haugaard Wermuth Direkte telefon: 89594016 E-mail: khw@norddjurs.dk Sagsnr.: 13/12892 Tilsynsplan for Byg og Miljø, Norddjurs Kommune Version 31. juli

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Fredericia Kommune. Kilde: dma.mst.dk

Miljøtilsynsplan for Fredericia Kommune. Kilde: dma.mst.dk Miljøtilsynsplan 2018-2022 for Fredericia Kommune Kilde: dma.mst.dk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn...

Læs mere

2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer

2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer Miljøtilsynsplan 2013-2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning af miljøtilsyn... 5 5.

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1)

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1) BEK nr 1476 af 12/12/2017 Udskriftsdato: 19. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1260-00069 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE NATUR OG MILJØ FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN 2017-2020 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2019-2022 Indledning Miljøtilsynsbekendtgørelsen har fastsat, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen giver borgere,

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 For Slagelse Kommune Indledning Slagelse Kommune fører tilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljølove og regler. Denne plan er en beskrivelse af de områder, som Slagelse

Læs mere

Tilsynsplan 2017 SKANDERBORG KOMMUNE

Tilsynsplan 2017 SKANDERBORG KOMMUNE Tilsynsplan 2017 SKANDERBORG KOMMUNE 1 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2017. Skanderborg Kommune År: 2017 Kontaktadresse: Skanderborg Kommune Skanderborg Fælled 1 8660 Skanderborg Forsidefoto: Collage

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune. Center for Miljø og Natur Næstved Kommune. Gældende pr. 1. august 2013. Hvad er en tilsynsplan

Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune. Center for Miljø og Natur Næstved Kommune. Gældende pr. 1. august 2013. Hvad er en tilsynsplan Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune Gældende pr. 1. august 2013 Center for Miljø og Natur Næstved Kommune Hvad er en tilsynsplan I 2013 er der kommet en tilsynsbekendtgørelse med krav om, at kommunen

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2016

Miljøtilsynsplan 2013-2016 Miljøtilsynsplan 2013-2016 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan Greve Kommune Teknik & Miljø Miljøtilsynsplan 2019-2023 Indledning Greve Kommune, Teknik & Miljø, har på baggrund af bekendtgørelse nr. 1476 af 12. december 2017, udarbejdet en miljøtilsynsplan. Tilsynsplanen

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 udarbejdet af Land, By og Kultur, 18. juli 2013 M i l j ø t i l s y n s p l a n 2 0 1 3 S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Indledning... 3 2. Planens geografiske område...

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 017-00 Indhold Indledning... 3 1. Geografisk område... 3. Væsentlige miljøproblemer... 3 3. Tilsynsindsatsen i 017-00... 4 4. Samarbejdsrelationer med andre myndigheder... 5 Bilag 1 -

Læs mere

Miljøtilsynsbekendtgørelsen. Natur- og Miljøkonference 20. maj 2014 Anette Dodensig Pedersen

Miljøtilsynsbekendtgørelsen. Natur- og Miljøkonference 20. maj 2014 Anette Dodensig Pedersen Miljøtilsynsbekendtgørelsen Natur- og Miljøkonference 20. maj 2014 Anette Dodensig Pedersen Hvad skal vi opnå med tilsynsmodellen? Hovedformålet er at føre tilsyn med de virksomheder og husdyrbrug, hvor

Læs mere

Miljøtilsynsplan Holstebro Kommune Teknik og Miljø

Miljøtilsynsplan Holstebro Kommune Teknik og Miljø Miljøtilsynsplan 2018-2021 Holstebro Kommune Teknik og Miljø Formål med miljøtilsynsplanen Miljøtilsynsplanen beskriver Holstebro Kommunes arbejde med planlægning og udførsel af miljøtilsyn på virksomheder

Læs mere

Virksomhed. -udledning grundet forbrug af fossilt brændstof. - Nabogener i form af støj, støv, lugt, m.v.

Virksomhed. -udledning grundet forbrug af fossilt brændstof. - Nabogener i form af støj, støv, lugt, m.v. Indholdsfortegnelse 1. Tilsynsplanens indhold.... 3 2. Geografisk afgrænsning.... 3 3. Generel vurdering af væsentlige miljøproblemer i Odsherred Kommune.... 3 4. Liste med IED-virksomheder og IED-husdyrbrug

Læs mere

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Udkast til plan for miljøtilsyn for København Kommune - juli 2013 Indledning Denne miljøtilsynsplan er udarbejdet som led i Københavns

Læs mere

Miljøtilsynsplan FORSLAG

Miljøtilsynsplan FORSLAG Miljøtilsynsplan 2017-2021 FORSLAG Teknik & Miljø - Januar 2017 Miljøtilsynplan 2017-2021 Plan for miljøtilsyn 2017-2021 Høring om ny plan for miljøtilsyn på virksomheder og landbrug. Et forslag til overordnet

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016

MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016 MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016 Indhold 1. Indledning... 3 2. Nye regler for miljøtilsyn... 5 3. Mål og indsatsområder... 7 3.1 Generelle mål... 7 3.2 Mål for tilsynsindsatsen 2013-2016... 8 3.3 Særlige indsatsområder...

Læs mere

Tilsynsplan for miljøtilsyn. Teknik og Miljø

Tilsynsplan for miljøtilsyn. Teknik og Miljø Tilsynsplan for miljøtilsyn Teknik og Miljø August 2013 Indholdsfortegnelse Hvad er en tilsynsplan? s. 3 Hvilke virksomheder og landbrug fører s. 4 Silkeborg Kommunen miljøtilsyn med? Handlinger s. 4 IED

Læs mere

Miljøtilsynsplan. for Varde Kommune 2013

Miljøtilsynsplan. for Varde Kommune 2013 Miljøtilsynsplan for Varde Kommune 2013 Indledning EU s IE Direktiv om industrielle emissioner (udledninger), er implementeret i dansk lovgivning i den nye miljøtilsynsbekendtgørelse, som trådte i kraft

Læs mere

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Indholdsfortegnelse UDKAST: Ballerup Kommunes Tilsynsplan 2013-2017... 3 1. INDLEDNING... 3 INTRODUKTION TIL TILSYNSPLANEN... 3 BALLERUP KOMMUNES MILJØ- OG UDVIKLINGSMÅLSÆTNINGER...

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2017 for Assens Kommune. By, Land og Kultur

Miljøtilsynsplan 2017 for Assens Kommune. By, Land og Kultur Miljøtilsynsplan 2017 for Assens Kommune By, Land og Kultur Indledning Assens Kommune fører tilsyn med, at industri- og landbrugsvirksomheder (virksomheder) overholder miljøbeskyttelsesloven 1 og husdyrgodkendelsesloven

Læs mere

Tilsynsplan For husdyrbrug og virksomheder i Odder Kommune

Tilsynsplan For husdyrbrug og virksomheder i Odder Kommune Tilsynsplan For husdyrbrug og virksomheder i Odder Kommune 2017-2021 Tilsynsplan for Odder Kommune I henhold til tilsynsbekendtgørelse 1 skal kommunen udarbejde en miljøtilsynsplan for miljøtilsyn med

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Natur og Miljø Vesthimmerlands Kommune

Miljøtilsynsplan for Natur og Miljø Vesthimmerlands Kommune Miljøtilsynsplan for Natur og Miljø Vesthimmerlands Kommune 2018-2021 Introduktion Vesthimmerlands Kommune, Teknik og Miljø, har udarbejdet en ny miljøtilsynsplan, jf. miljøtilsynsbekendtgørelsen 1. Tilsynsplanen

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013, Rebild Kommune

Miljøtilsynsplan 2013, Rebild Kommune UDKAST xx.08.2013 1 Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder og landbrug. Miljøtilsynsplanen

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Tilsynsplan for Erhverv og Miljø, Norddjurs Kommune

Tilsynsplan for Erhverv og Miljø, Norddjurs Kommune Notat Dato: 2. maj 2016 Reference: Kirsten H. Wermuth Tlf.: 89594016 E-mail: khw@norddjurs.dk Journal nr.: 13/12892 Tilsynsplan for Erhverv og Miljø, Norddjurs Kommune Version 2. maj 2016 Hvad er en tilsynsplan

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013 for Glostrup Kommune

Miljøtilsynsplan 2013 for Glostrup Kommune Miljøtilsynsplan 2013 for Glostrup Kommune 1. Indledning I maj 2013 trådte en ny miljøtilsynsbekendtgørelse 1 i kraft. Den stiller krav om, at miljøtilsynsmyndighederne skal udarbejde en miljøtilsynsplan,

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Lars Ypkendanz Østkystvejen 416 9340 Aså Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Østkystvejen

Læs mere

Teknik & Miljø 31. juli Tilsynsplan for Teknik og Miljø, Kalundborg Kommune

Teknik & Miljø 31. juli Tilsynsplan for Teknik og Miljø, Kalundborg Kommune Teknik & Miljø 31. juli 2013 Tilsynsplan for Teknik og Miljø, Kalundborg Kommune Tilsynsplan, Teknik og Miljø, Kalundborg Kommune 31. juli 2013 Kalundborg Kommunes tilsynsplan indeholder følgende delafsnit.

Læs mere

Miljømæssigt drives ejendommen særdeles pænt. Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikshavn

Miljømæssigt drives ejendommen særdeles pænt. Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikshavn Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikshavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan for industrivirksomheder og landbrug i Horsens Kommune i perioden

Miljøtilsynsplan for industrivirksomheder og landbrug i Horsens Kommune i perioden Sagsnr. 09.17.00-A26-1-13 Dato: 13.9.2018 Miljøtilsynsplan for industrivirksomheder og landbrug i Horsens Kommune i perioden 2019-2022 Miljøtilsynsplan Kommunerne skal efter 3 i miljøtilsynsbekendtgørelsen*

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Furesø Kommune

Miljøtilsynsplan for Furesø Kommune Miljøtilsynsplan for Furesø Kommune 2017-2021 Indledning Furesø Kommune har udarbejdet en fireårig miljøtilsynsplan, som beskriver de overordnede overvejelser, der ligger bag kommunens planlægning og udførsel

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2018-2021 for Dragør Kommune Indledning Miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 har fastsat, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Hedensted Kommunes tilsynsplan 2013-2017

Hedensted Kommunes tilsynsplan 2013-2017 Hedensted Kommunes tilsynsplan 2013-2017 Vedtaget 30. juni 2013. 1 Indhold Indledning Geografisk område Væsentligste miljøproblemer Planlægning af miljøtilsyn Tilsynets udførelse Tilsynskampagner Brugerbetaling

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Birgit Skovsgaard Burskov1@gmail.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 7. september 2015 Center

Læs mere

Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og husdyrbrug i Langeland Kommune

Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og husdyrbrug i Langeland Kommune Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og husdyrbrug i Langeland Kommune 2013-2016 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Indhold i tilsynsplanen... 3 Du kan få mere at vide om miljøindsatsen i Langeland

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: St. Vognsbæk Vognsbækvej 42 9900 Frederikshavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Slustrupvej

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2013-2017 for Dragør Kommune Indledning Den 15. maj 2013 trådte Miljøtilsynsbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune

Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2018-2021 Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndigheden, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, TMM@lolland.dk, www.lolland.dk Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune

Læs mere

Finn Nielsen Karupvej Sæby. Miljøtilsyn med Ørhedevej 16, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Finn Nielsen Karupvej Sæby. Miljøtilsyn med Ørhedevej 16, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Finn Nielsen Karupvej 89 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Ørhedevej 16,

Læs mere

Peter Borgen Hjørringvej Østervrå. Miljøtilsyn med Hjørringvej 529, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Peter Borgen Hjørringvej Østervrå. Miljøtilsyn med Hjørringvej 529, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Peter Borgen Hjørringvej 529 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Hjørringvej

Læs mere

Preben S. Boisen Slustrupvej Frederikskhavn. Miljøtilsyn med Gravensmindevej 20, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Preben S. Boisen Slustrupvej Frederikskhavn. Miljøtilsyn med Gravensmindevej 20, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikskhavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn

Læs mere

Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats

Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats 2018 2022 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Det geografiske område... 4 3. IED- indsats... 5 4. Beskrivelse af tilsynsindsatsen... 5 4.1

Læs mere

MILJØTILSYN - KORT OG GODT

MILJØTILSYN - KORT OG GODT MILJØTILSYN - KORT OG GODT FOR EJERE AF HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER I SORØ KOMMUNE HVORFOR MILJØTILSYN? Sorø Kommune skal føre aktive og opsøgende miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Der

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 11. marts 2015 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2014 efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1.

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Henrik Juul Nielsen Hybholtvej 16 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Ørtoftvej

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsplan

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsplan TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsplan 2018-2021 Indledning I 2013 trådte miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en plan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Lovgrundlag Hvad skal planen indeholde? Offentliggørelse

Indholdsfortegnelse. Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Lovgrundlag Hvad skal planen indeholde? Offentliggørelse Miljøtilsynsplan 2013 Indholdsfortegnelse Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Lovgrundlag Hvad skal planen indeholde? Offentliggørelse Fakta Planens geografiske område Natur og Grundvand Virksomheder og husdyrbrug

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Lotte P. H. Nørbak Ørtoftvej Sæby. Miljøtilsyn med Ørtoftvej 16, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Lotte P. H. Nørbak Ørtoftvej Sæby. Miljøtilsyn med Ørtoftvej 16, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Lotte P. H. Nørbak Ørtoftvej 16 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Ørtoftvej

Læs mere

PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2017 29. juli 2013

PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2017 29. juli 2013 29. juli 2013 Teknik & Miljø Rådhusgade 2 7620 Lemvig Telefon: 9663 1200 Mail: teknik@lemvig.dk J.nr.: 09.00.00P00-0001 S.nr.: 94547 B.nr.: 688344 Ref.: KIJE Dir.tlf.: 9663 1133 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Tilsynsplan for Natur og Miljø, Vesthimmerlands Kommune juli 2013

Tilsynsplan for Natur og Miljø, Vesthimmerlands Kommune juli 2013 1 Tilsynsplan for Natur og Miljø, Vesthimmerlands Kommune juli 2013 Hvad er en tilsynsplan? Den 23. maj 2013 trådte bekendtgørelse om miljøtilsyn 1 i kraft, hvori det fastlægges, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

Udkast til tilsynsplan for Miljøområdet 2013

Udkast til tilsynsplan for Miljøområdet 2013 Click here to enter text. UdUdkast 2 til tilsynsplankast 2 til tilsynsplan Udkast til tilsynsplan for Miljøområdet 2013 Alle kommuner skal have en tilsynsplan, som det fremgår af Tilsynsbekendtgørelsens

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 12. marts 2014 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 23. maj 2013 31. dec. efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1. Indberetning

Læs mere

TILSYNSPLAN Virksomheder, landbrug og pelsdyrfarme. Holstebro Kommune Teknik og Miljø

TILSYNSPLAN Virksomheder, landbrug og pelsdyrfarme. Holstebro Kommune Teknik og Miljø TILSYNSPLAN 2013 Virksomheder, landbrug og pelsdyrfarme Holstebro Kommune Teknik og Miljø Kirkestræde 11-7500 Holstebro - Tlf: 96117557 - Fax: 98117002 Hjemmeside: www.holstebro.dk - E-post: naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Kristine Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st 9750 Østervrå. Miljøtilsyn med Fuglsangvej 10, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Kristine Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st 9750 Østervrå. Miljøtilsyn med Fuglsangvej 10, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Kristine Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Hans M. Nielsen Solholtvej 28 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Solholtvej

Læs mere

Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn udført den Niels Erik Juhl Brøchner, Diernæs Strandvej 3, 6100 Haderslev

Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn udført den Niels Erik Juhl Brøchner, Diernæs Strandvej 3, 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn

Læs mere

Erik Lykke Madsen Skævevej 56 9352 Dybvad. Miljøtilsyn med Skævevej 56, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Erik Lykke Madsen Skævevej 56 9352 Dybvad. Miljøtilsyn med Skævevej 56, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Erik Lykke Madsen Skævevej 56 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Skævevej

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Poul Erik Jensen Understedvej 159 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Understedvej

Læs mere

Finn Rasmussen Kobberholmvej Østervrå. Miljøtilsyn med minkfarm, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Finn Rasmussen Kobberholmvej Østervrå. Miljøtilsyn med minkfarm, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Finn Rasmussen Kobberholmvej 16 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med minkfarm,

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Læsø Kommune. xx.xx.2015

Miljøtilsynsplan for Læsø Kommune. xx.xx.2015 Miljøtilsynsplan for Læsø Kommune xx.xx.2015 Side 2/8 Indhold 1. Baggrund...3 2. Planens geografiske område...3 3. Vurdering af de væsentligste miljøproblemer i Læsø Kommune...3 4. Fortegnelse over specielle

Læs mere

TILSYNSPLAN FOR LANDBRUG 2013

TILSYNSPLAN FOR LANDBRUG 2013 TILSYNSPLAN FOR LANDBRUG 2013 I maj 2013 er en ny tilsynsbekendtgørelse trådt i kraft med krav om, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder herunder landbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Miljøtilsynsplan Forfatter: Natur og Miljø Oprettet den 4. januar 2018 Dokument nr Sags nr

Miljøtilsynsplan Forfatter: Natur og Miljø Oprettet den 4. januar 2018 Dokument nr Sags nr Miljøtilsynsplan 2018-2021 Forfatter: Natur og Miljø Oprettet den 4. januar 2018 Dokument nr. 480-2018-4057 Sags nr. 480-2018-266 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Geografisk område og væsentligste

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Tårnby kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Tårnby kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Tårnby kommune Den 23. maj 2013 trådte miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en plan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen

Læs mere

Mariagerfjord Kommune har senest offentliggjort en miljøtilsynsplan i Denne plan er nu blevet opdateret.

Mariagerfjord Kommune har senest offentliggjort en miljøtilsynsplan i Denne plan er nu blevet opdateret. Miljøtilsynsplan 2018 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Hvad er en miljøtilsynsplan?...2 Lovgrundlag...2 Hvad skal miljøtilsynsplanen indeholde?...2 Offentliggørelse...3 Fakta...3 Planens geografiske område...3

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: John Sortkær Jsortkaer@gmail.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Tuenvej 265 i henhold

Læs mere

KL's høringssvar Miljøtilsynsvejledningen

KL's høringssvar Miljøtilsynsvejledningen Miljøstyrelsen Erhverveenheden Sendt pr. mail til: erhverv@mst.dk, cc andpe@mst.dk Den 19. juni 2013 Sags ID: SAG-2013-03982 Dok.ID: 1712913 BTT@kl.dk Direkte 3370 3302 Mobil 2913 6610 KL's høringssvar

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Tilsynsplan

Tilsynsplan Tilsynsplan 2017-2021 miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i Gribskov Kommune. Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej 3 3200 Helsinge Telefon 7249 6000 tms@gribskov.dk www.gribskov.dk

Læs mere