AARHUS UNIVERSITET. Ordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Tirsdag den 24. marts 2015 REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET. Ordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Tirsdag den 24. marts 2015 REFERAT"

Transkript

1 Ordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Tirsdag den 24. marts 2015 REFERAT Til stede: Jane Kraglund, Louise Gade, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding Seiersen, Gitte Bak Ditlefsen, Anders Kragh Moestrup, Claus Palle, Søren Dam, Anna Mette Morthorst, Kjeld M. Søndergaard, Uffe Henrik Engberg, Lykke Ankersen, Søren Harbo Jensen, Marie Louise Bro Pold og Lizzi Edlich (ref.) Afbud: Kristian Thorn og Leif Østergaard Mikkelsen Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning på referat af ASU-mødet den 16. januar Økonomi a. Orientering om foreløbige regnskabshovedtal 2014 (fortroligt) b. Fremtidige rammer for de administrative enheder c. Det kvalificerede ansættelsesstop 4. Status på organisering af Enhedsadministrationen 5. Sammensætning af ASU 6. Udviklingskontrakt for AU 7. Arbejdsmiljøstatistikker 8. Orientering om decentrale lønforhandlinger 9. Orientering om fordeling af midler fra Kompetencefonden 10. Stillingsopslag - 2 vicedirektørstillinger 11. Evaluering af AU s personalepolitik 12. Evaluering af SU-strukturen 13. Overenskomstfornyelse Eventuelt Dato: 20. april 2015 Ref: LIE Side 1 Ad pkt. 1 - Godkendelse af dagsorden Jane Kraglund oplyste, at Carsten Sestoft er udtrådt som suppleant, og Henrik Christensen er udtrådt som observatør af ASU. Dagsorden blev godkendt uden bemærkninger. AU HR Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø, Roskilde Aarhus Universitet Frederiksborgvej 399 Postboks Roskilde Tlf.: Fax: hr@au.dk

2 Side 2 Ad pkt. 2 - Opfølgning på referat af ASU-mødet den 16. januar 2015 På ASU-mødet den 16. januar 2015 bad medarbejderrepræsentanterne om mulighed for løbende at modtage information, når der på HR s sider på Medarbejderservice.dk (HR-portalen) ændres i afsnit vedrørende love og regler. Med henblik på at imødekomme dette ønske vil HR fremover lægge en nyhed ud på forsiden af HR-portalen, når der sker væsentlige ændringer i de tekster, der ligger på HR s sider på Medarbejderservice. I samme forbindelse er der i nyhedsmodulet på forsiden af HR-portalen nu oprettet en funktion, som giver mulighed for at abonnere på nyheder fra HR. Man opretter et abonnement ved at klikke på det orange RSSikon. Udvalget bad om, at der informeres om dette i Administrationens nyhedsbrev. Gitte Bak Ditlefsen spurgte, hvad der fremover vil blive gjort for at sikre hjemtagelse af al momsrefusion. Jane Kraglund lovede, at spørgsmålet vil blive undersøgt og svar sendt ud sammen med referatet. (Svar fra AU Økonomi og Bygninger: Ifm. FC III blev det nævnt, at der var en risiko for, at AU ville miste et tilgodehavende på moms. Det er dog lykkes at inddrive pengene, og der er således ikke mistet midler på den konto i 2014.) På forespørgsel af Gitte Bak Ditlefsen oplyste Jane Kraglund, at en oversigt over eksisterende tværgående, faglige fora vil blive udarbejdet, når de igangværende organisatoriske ændringer er på plads. Ad punkt 3a - Økonomi - Orientering om foreløbige regnskabshovedtal 2014 Dette punkt er fortroligt, indtil bestyrelsen har haft mulighed for at drøfte økonomimaterialet på mødet den 29. april Jane Kraglund orienterede om, at regnskabet for 2014 forventes at lande på minus 12 mio. kr. mod et budgetteret underskud på 60 mio. kr. Resultatet forventes således at blive 48 mio. kr. bedre end budgetteret. Underskuddet svarer til 0,2 % af de samlede omkostninger på AU. Arts kommer ud af 2014 med et bedre resultat, BSS lander som forventet, mens ST og HE kommer ud med dårligere resultat end forventet. Der er væsentlige afvigelser på fællesområdet. Det skyldes, at universitetsledelsen har holdt tilbage på de strategiske midler, hvor der har været et mindre forbrug på 30 mio. kr., desuden har der været generel tilbageholdenhed ift. driftsmidler. Endelig påvirker nogle regnskabstekniske forhold resultatet, f.eks. renteindtægter, feriepengehensættelser m.m.

3 Resultatet har medført fokus på, om AU kan blive mere præcis i budgetteringen, samt optimering af selve budgetprocessen. I den forbindelse er der igangsat et arbejde med deltagelse af budgetmedarbejdere fra fællesadministrationen og administrationscentrene. Målet er hurtigere budgetprocesser mhp. at kunne udarbejde mere præcise prognoser på baggrund af nyere tal. Det tager tid at ændre sådanne processer, så mærkbare forbedringer kan formentlig ikke forventes i år. Side 3 Det positive regnskabsresultat rejser spørgsmål, om der blev sparet for meget i Den løbende dialog omkring budgettet tyder dog på, at det ikke er tilfældet. Vicedirektører og administrationschefer giver udtryk for, at budgettet for 2015 lige nu hælder til den negative side, men at de nok skal få det til at lykkes. Da der således - trods det positive resultat i ser ud til at være et balanceproblem i 2015, er der ikke skåret for meget. Niels Damgaard Hansen tilføjede, at en af grundende til det positive regnskabsresultat er, at der har været udvist tilbageholdenhed ift. driftsudgifter. Han bemærkede samtidig, at ST kun afviger 0,3 pct. fra bevillingen, hvilket han fandt tilfredsstillende i set i forhold til, at der på ST er over 5000 projekter. På forespørgsel af Gitte Bak Ditlefsen oplyste Jane Kraglund, at den planlagte besparelse på Enhedsadministrationen på 25 mio. i 2015 er lagt ind i rammen for Helle Colding Seiersen bemærkede, at konsekvenser af besparelserne ikke er synlige alle steder, da medarbejderne blot løber stærkere. Andre steder, eksempelvis på rengøringsområdet, er det mere synligt, idet nogle opgaver er flyttet over på andre medarbejdere. Hun påpegede, at det sidste næppe giver nogle besparelser. Jane Kraglund var enig i, at konsekvenserne måske ikke er synlige alle steder og tilføjede, at det er vigtigt, at de medarbejdere, som Enhedsadministrationen betjener, har forståelse for de prioriteringer der foretages, herunder at der er den rette balance i ressourceforbruget. Ad punkt 3b - Økonomi - Fremtidige rammer for de administrative enheder Jane Kraglund orienterede om, at der frem til 2019 skal ske en reduktion i de administrative budgetter på 2 pct. årligt. Der vil blive arbejdet på reduktioner af de fællesudgifter, som vedrører hele AU, og som er en del af budgettet for enhedsadministrationen (f.eks. it-licenser, konsulentydelser, elevpulje, infrastruktur, udgifter til revision mv.).

4 Derudover har Ledelseskredsen i Enhedsadministrationen (LEA) besluttet, at en række områder i den kommende tid vil blive underkastet en nærmere analyse mhp. effektivisering. Side 4 I det med dagsordenen udsendte bilag er angivet måltal for besparelserne. Det blev understreget, at tallene baseres på skøn, og at det ikke på forhånd er givet, at tallene er udtryk for hvilken besparelse man kan hente på alle de nævnte områder, men det er det, de kommende analyser skal afdække. I det udsendte bilag er der sammen med kommissoriet for den enkelte arbejdsgruppe listet navne på arbejdsgruppens medlemmer. Grupperne kan efter eget skøn supplere med kompetencer, de måtte mangle, ligesom der er mulighed for medarbejderinddragelse. Såfremt medarbejderrepræsentanterne i ASU har ønsker i den forbindelse, kan formanden for arbejdsgruppen kontaktes. Følgende områder er udtaget til nærmere analyse: Biblioteksområdet, hvor der skal udarbejdes centrale nøgletal på tværs af bibliotekerne. På baggrund heraf analyseres ressourceforbrug og udarbejdes forslag til mulige budgetreduktioner. Analysen vil danne grundlag for drøftelse af prioriteringer med dekanerne. Rejseafregning, hvor ressourceanvendelse på alle områder skal kortlægges. Desuden skal det undersøges, hvorledes man håndterer dette andre steder. Fokus er på, hvilke processer, der giver værdi for AU s kerneopgaver. Tidsallokering, hvor fokus er på bedre arbejdsgange og konsekvenser for budgettering/bogføring. Holdningen er, at det skal give værdi for opgaveudførelsen eller være nødvendigt som følge af eksterne krav. IT-projekter, hvor PID på eksisterende større projekter vil blive gennemgået, og der vil blive foretaget en konkret vurdering af ændringer i arbejdsgange og rationaliseringsmuligheder. Nogle af it-projekterne er inkluderet i analyse af uddannelsesområdet. Rengøring, hvor der vil blive foretaget en generel vurdering af området. Der skal bl.a. ses på, om der er det samme serviceniveau på hele AU samt rationaliseringsmuligheder. Der vil blive benyttet ekstern bistand til denne analyse. Heri ligger ikke en plan om udlicitering. Konsulentydelser, hvor der vil være fokus på i hvilken udstrækning eksterne konsulenter kan erstattes af eget personale.

5 Brugersupport på it, hvor indtrykket er, at it-området er tungt organiseret og ikke i tilstrækkelig grad fleksibelt. Analysen vil i første omgang omfatte ST og HE. Side 5 Uddannelsesområdet kører i et særskilt projekt. HR, hvor der er igangsat en arbejdsgruppe, som skal afklare samarbejdsflader mv. på ph.d.-området. Der er desuden igangsat en særskilt proces vedr. kompetenceudvikling på AU. Dette arbejde vil danne grundlag for en videre analyse af HR-området ift. til processer, digitalisering og snitflader Kommunikationsområdet, hvor alle ydelser og samarbejds- og snitflader vil blive analyseret, og ressourceforbruget afdækket. Bygningsmodel, hvor snitflader mellem administrationscentrene og Økonomi og Bygninger vil blive analyseret mhp. forenkling af den nuværende model. Gennemgang af fællesudgifter, hvor målet er at finde besparelser på eksempelvis itlicenser, elevpulje, konsulentydelser, infrastruktur mv. Desuden afdækkes, om finansieringsbehovet til nye projekter og opgaver kan reduceres i 2016 og frem. Kjeld M. Søndergaard beklagede, at biblioteksområdet igen er i søgelyset og påpegede, der på ST kun er 1 bibliotek. Han satte spørgsmålstegn ved, om de omorganiseringer, der har fundet sted, har givet reelle besparelser. Jane Kraglund sagde i den forbindelse, at analysen formentlig vil afdække, at besparelsesmulighederne ikke er lige store alle steder, men at arbejdet også giver mulighed for at dele erfaringer. Anna Mette Morthorst sagde, at det springer i øjnene, at bestemte områder er taget ud til analyse. Hun valgte at tolke det som at ledelsen ikke helt er klar over, hvilken service AU Library faktisk leverer til forskere og studerende og så positivt på muligheden for også at belyse udfordringer på området. Hun stillede sig tvivlende ift. om der er nogen gevinst at hente. Jane Kraglund svarede, at hun har ønsket, at der blev sat måltal på analyserne, fordi det indgår i en effektiviseringsproces. En del vil blive nået via analyserne, resten skal der være en dialog med dekanerne om. Søren Dam påpegede, at det kan indebære, at medarbejderne i Enhedsadministrationen skal yde lavere service, eller at opgaver bortfalder. I forlængelse af besparelsesprocessen i 2014 er der endnu ikke forsvundet opgaver i eksempelvis Uddannelse. Såfremt opgaver bortprioriteres, eller et lavere serviceniveau besluttes, er det vigtigt, at de ansatte på institutterne bliver klar over de ændrede vilkår. Hvis ikke det sker, vil medarbejderne i Enhedsadministrationen komme i krydspres.

6 Jane Kraglund sagde, at analyserne også skal afdække, om nogle rutiner kan løses mere effektivt, eventuelt ved brug af it. Det kan ikke afvises, at sparemålet ikke kan nås via effektiviseringer. I så fald er prioriteringer nødvendige, og det vil i så fald ske i dialog med dem, der mister service. Side 6 Gitte Bak Ditlefsen spurgte om, rejsebureauet CWT indgår i analyse af konsulentydelser. Hun opfordrede i sammen forbindelse til at have fokus på den værdi, der ligger i optjente bonuspoints. Jane Kraglund oplyste, at Universitetsledelsen har besluttet, at delegere beslutningskompetencen ud ift. rejsebestilling, således at medarbejderne kan vælge at benytte et rejsebureau eller selv bestille rejserne på nettet. Vælges brug af rejsebureau, skal CWT benyttes. Det er fortsat en forudsætning, at gældende retningslinjer og rejsepolitik følges. Ift. bonuspoints understregede Jane Kraglund, at disse tilhører AU og skal benyttes ifm. tjenesterejser. På forespørgsel af Helle Colding Seiersen sagde Jane Kraglund, at det er en klar forudsætning, at der skal ske medarbejderinddragelse i bred forstand ifm. det forestående analysearbejde og ikke kun på fakulteterne. Såfremt der mangler medarbejderrepræsentanter i nogle af arbejdsgrupperne, kan disse suppleres. Louise Gade fandt det væsentligt at hæfte sig ved, at den forestående proces er veltilrettelagt og langsigtet, samt at bilaget indeholder et afsnit om medarbejderinddragelse, hvilket adresserer de synspunkter medarbejderne fremkom med ift. til den proces, der kørte i Anna Mette Morthorst tog til efterretning, at der skal ske en besparelse, men hun opfordrede til, at Universitetsledelsen nøje overvejer, hvordan det italesættes, idet bilaget kunne opfattes som om administrationen ikke er effektiv i dag. Dette skal ses i sammenhæng med de organisatoriske ændringer og besparelser, som de administrative enheder har været i gennem - og knap nok er på plads med - samt tidligere drøftelser om, hvordan arbejdsglæden bevares. Jane Kraglund sagde, at de 2 pct. årlige besparelse er et vilkår, som ikke er unik for AU, men gælder for mange offentlige institutioner. Det var hendes erfaring, at samarbejdes der om den præmis og udvises interesse for at gøre tingene smartere i fællesskab, plejer det at lykkes. Hun tilføjede, at de faglige miljøer også er presset, men her rammer det på andre områder. Helle Colding Seiersen m.fl., foreslog, at der foretages nogle sproglige ændringer i bilaget, så det ikke utilsigtet rammer de administrative medarbejdere på deres faglighed. Det kunne eksempelvis nævnes, at de administrative medarbejdere også er med til at generere indtægter, samt at de 2 pct. besparelse er pålagt fra Finansministeriet.

7 Louise Gade tilføjede, at alle danske universiteter skal spare 2 pct. Med den model, som der her er lagt op til, får AU mulighed for at arbejde med det på et oplyst grundlag og hen over en længere periode, hvor der i respekt for medarbejdernes faglighed, nye digitale muligheder og erfaringer med hidtidige arbejdsprocesser bliver mulighed for at drøfte og analysere muligheder og løsninger. Hun mente ikke, at et effektiviseringskrav skulle opfattes som en kritik af medarbejdernes opgaveløsning. Side 7 Gitte Bak Ditlefsen sagde, at it-brugersupport bør prioriteres højt, da det modsatte kan medføre nedsat effektivitet og produktivitet for mange medarbejdere. Jane Kraglund var enig i, at umiddelbar respons på driftsproblemer er essentiel. Hun var endvidere af den opfattelse, at det skal prioriteres at have it- og av-udstyr, som fungerer. Uffe Engberg påpegede et modsætningsforhold mellem besparelser og frihed for fakulteter og institutter til at vælge individuelle administrative løsninger. Han spurgte, om ledelsen vil ændre holdning på dette område. Jane Kraglund fandt det ikke nødvendigvis modsætningsfyldt, idet det var hendes erfaring, at det kan være ret udgiftsdrivende for nogle enheder at lave tilpasninger for at komme til at passe ind i en fælles model. Hendes mål er at give stor frihedsgrad omkring lokale ting, men at f.eks. it-systemerne skal være fælles for hele AU. Claus Palle påpegede, at fælles it-systemer forudsætter forholdsvis høj grad af ensartede administrative procedurer. På eksempelvis studieområdet vil det være problematisk, hvis det ikke er tilfældet. Anna Mette Morthorst foreslog, at energiområdet tages med som et analyseområde, da det formentlig er et område, hvor der kan spares penge. Ad punkt 3c - Økonomi - Det kvalificerede ansættelsesstop Jane Kraglund lagde op til en overvejelse og videre drøftelse i ASU, om en forlængelse af det kvalificerede ansættelsesstop vil være fornuftigt. Hun påpegede i den forbindelse, at en forlængelse over længere tid vil nødvendiggøre midlertidige ansættelser nogle steder i administrationen. Søren Harbo m.fl. ønskede at basere drøftelsen på et mere oplyst grundlag. Det blev derfor aftalt, at punktet sættes på dagsordenen for næste ASU-møde, og at HR til brug herfor udarbejder en oversigt over tilgang i 2014 samt tilgang og afgang i 2015

8 Ad punkt 4 - Status på organisering af Enhedsadministrationen Side 8 Jane Kraglund sagde, at organiseringen er ved at være på plads de fleste steder. ST og Universitetsledelsens Stab er dog ikke helt på plads endnu. Bortset fra IT og Digitale medier er de endelige enhedsnavne vedtaget og meldt ud. Ift. IT og Digitale medier afventer beslutningen, at den nye vicedirektør tiltræder. Nogle af opgaverne i CEI om videnssamarbejde med erhvervslivet flyttes til Forskning og Eksterne Relationer, mens undervisningsaktiviteterne flyttes til fakulteterne mhp. at sikre en tæt kobling til fagmiljøerne. EVU, Karriere og Alumne aktiviteterne er også flyttet tættere på fagmiljøerne. Ad punkt 5 - Sammensætning af ASU Det blev besluttet, at det nye ASU skal være på plads pr. 1. juni. Helle Colding Seiersen sender navne på medarbejderrepræsentanterne til Lizzi Edlich i løbet af maj måned. Ad punkt 6 - Udviklingskontrakt for AU Der var ingen bemærkninger til dette punkt. Ad punkt 7 - Arbejdsmiljøstatistikker Jane Kraglund bemærkede til det udsendte materiale, at opgørelse af sygefravær må antages at passe bedre på administrationen end på de øvrige områder, hvorfor man bør vare varsom med at sammenligne. Niels Damgaard Hansen påpegede, at administrationen har en større andel af medarbejdere ansat på særlige vilkår, som erfaringsmæssigt har et højere sygefravær. Det kan medvirke til at give et skævt billede af sygefraværet ved sammenligning. Han foreslog, at sygefravær ift. medarbejdere på særlige ordninger skilles ud i opgørelsen. Louise Gade sagde, at sygefraværsprofilen for 2014 i store træk afspejler, hvor afskedigelserne fandt sted. Der var enighed om, at udfordringer ift. sygefravær bør håndteres lokalt, at der bør være opmærksomhed ift. den stigning, oversigterne viser, men at det formentlig kan tilskrives afskedigelserne i 2014.

9 Side 9 Ad punkt 8 - Orientering om decentrale lønforhandlinger Louise Gade oplyste, at de decentrale lønforhandlinger kører efter planen. Ad punkt 9 - Orientering om fordeling af midler fra Kompetencefonden Jane Kraglund oplyste, at der var modtaget mange ansøgninger, men at der ikke foreligger en statistik på, hvem der har fået tilsagn. Kjeld M. Søndergaard sagde, at Kompetencefonden bliver vigtig i sammenhæng med effektiviseringen fremover. Han opfordrede derfor til, at de enkelte områder tænker kompetenceudvikling ind i planlægningen. Jane Kraglund var enig og sagde, at kompetenceudvikling ligger ledelsen på sinde. Hun oplyste i den forbindelse, at der arbejdes på at finde en fælles forståelse af kompetenceudvikling på tværs af AU. Søren Dam var glad for ledelsens opmærksomhed på dette område, idet en af konsekvenserne af besparelsesrunden i 2014 har været mange medarbejdere har fået afslag på ønsker om kompetenceudvikling. Han opfordrede derfor til, at universitetsledelsen sender besked til lederne om, at der skal findes penge til kompetenceudvikling. Jane Kraglund svarede, at medarbejderne naturligvis skal udvikles til at løse de opgaver, der ligger. Der arbejdes på at finde en fælles forståelse for området, men at kompetenceudvikling er mere end blot kurser. Helle Colding Seiersen bemærkede hertil, at det også kan være kompetenceudvikling ift. at flytte medarbejdere rundt i organisationen, men at det også koster noget. Jane Kraglund oplyste, at administrationens kompetenceudviklingspulje er blevet decentraliseret ud til de enkelte enheder. Det blev aftalt, at det bilag om fordeling af midler fra Kompetencefonden, som var sendt til HSU, sendes til ASU sammen med referatet. Ad punkt 10 - Stillingsopslag - 2 vicedirektørstillinger Jane Kraglund oplyste, at 2. samtalerunde på de to vicedirektørstillinger er i gang.

10 Der er kommet 55 ansøgninger til stillingen som vicedirektør for It og Digitale medier og 9 ansøgninger til stillingen som vicedirektør for Forskning og eksterne relationer. Side 10 De to stillinger ventes besat pr. 1. maj. Ad punkt 11 - Evaluering af AU s personalepolitik Louise Gade fortalte, at det udvalg, som HSU har nedsat, har samlet alle evalueringssvarene og kommer med nogle anbefalinger til HSU-mødet i august. Der lægges op til en mere stringent personalepolitik, som samtidig bliver ført up to date. Ad punkt 12 - Evaluering af SU-strukturen Jane Kraglund meddelte, at der er gennemført en bred evaluering i udvalgene. Det af HSU nedsatte udvalg er i gang med at bearbejde svarene. Ultimo marts/primo april gennemføres fokusgruppeinterviews, hvorefter dette udvalg også vil udarbejde en indstilling til HSU-mødet i august. Ad punkt 13 - Overenskomstfornyelse 2015 Søren Harbo efterlyste en forklaring på forskellen mellem den lokale lønudvikling på 0,7 pct., som fremgår af overenskomstresultatet og de 0,1 pct., som er besluttet på AU. Louise Gade forklarede, at det tidligere hed forventet lokallønsudvikling og nu hedder restsum, hvilket dækker over det skøn, som Finansministeriet har til den samlede lønudvikling i staten og ikke en forventning til den enkelte arbejdsplads. Skønnet dækker over andet og mere end den årlige lønforhandling, idet al lønudvikling er omfattet dvs. f.eks. også lønændringer i årets løb ved stillingsskift, rekrutteringer m.v. Mhp. at undgå misforståelser udarbejder HR et kort notat om dette, som vedlægges referatet. Såfremt der kommer supplerende forklaring fra Finansministeriet, eftersendes det. Anders Kragh Moestrup bemærkede forskellen mellem den kommunale og statslige overenskomst. Hvor den statslige overenskomst har afsat 0,7 % årligt til den lokale løndannelse, er den tilsvarende sats for den kommunale overenskomst kun 0,2 %. Til gengæld er der på den kommunale overenskomst afsat større beløb til de automatiske lønreguleringer. Han sagde, at det er vigtigt, at universiteterne udnytter de

11 afsatte midler til den lokale løndannelse, hvis man ønsker at holde trit med den kommunale lønudvikling. Side 11 Søren Harbo spurgte, om den ekstra indsats ift. psykisk APV, som ligger i overenskomstresultatet, afstedkommer yderligere aktivitet på dette område på AU. Louise Gade svarede, at den ekstra indsats dækker over etablering af et rejsehold, som kan bistå organisationer, som har svært at få arbejdet med psykisk APV på skinner. AU er langt fremme på dette område, så det får ikke umiddelbart nogen betydning her. Ad punkt 14 - Eventuelt Gitte Bak Ditlefsen påpegede, at det aktuelle lønansøgningsskema stadig ikke fungerer hensigtsmæssigt. Bemærkningerne blev taget til efterretning og indgår i det videre arbejde med at optimere processen. På forespørgsel af Søren Dam oplyste Jane Kraglund, at de 2 ekstra pladser, som FSU erne kan udvides med, besættes iht. reglerne i Samarbejdsaftalen. Der er således ikke tale om, at pladserne er forhåndsreserveret. Som ledelsesinformation er det tilkendegivet, at man gerne ser administrationscentrene tilgodeset. Søren Harbo foreslog, at nogle af informationspunkterne på dagsordenen bliver sendt ud som skriftlig information sammen med dagsordenen mhp. at give mere tid til drøftelsespunkterne.

12 Modtager(e): Bilag til opfølgning på ASU-mødet den 24. marts Notat OK 15 reststigningen på 0,7 % Ud over de aftalte generelle lønstigninger, der er aftalt ved OK 15 forventes en reststigning på skønsmæssigt 0,7 % pr. år i overenskomstperioden. Der er tale om et samlet skøn for staten som helhed, hvorfor man ikke i den skønsmæssige forventning om 0,7 % pr. år kan indlægge en forudsætning om, at der på hver enkelt statslig arbejdsplads skal udmøntes 0,7 % pr. år. På nogle statslige arbejdspladser vil den lokale lønudvikling i overenskomstperioden ligge over 0,7 % pr. år og på andre vil den ligge under. Lone Degn personalejuridisk konsulent Dato: 10. april 2015 Side 1/1 Indeholdt i skønnet om 0,7 % er både forventet udvikling i lokal løndannelse og omkostninger i forbindelse med forventede ændrede strukturer på arbejdsmarkedet, f.eks. flere medarbejdere med høj anciennitet og konvertering af stillingstyper til medarbejderkategorier med højere aflønning. Skønnet på 0,7 % er således ikke ensbetydende med, at der specifikt på hver enkelt institution på statens område afsættes denne ramme til lokal løndannelse. Personalejura Aarhus Universitet Jens Baggesens Vej Aarhus N Tlf.: Fax: hr@au.dk

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært møde den 28. november 2013 Administrationens samarbejdsudvalg HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Maria

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 24. oktober 2014 REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) REFERAT. Dato: 22. juni 2015

AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) REFERAT. Dato: 22. juni 2015 Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) REFERAT Dato: 22. juni 2015 Til stede: Jane Kraglund, Louise Gade, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Gitte Bak Ditlefsen, Anders

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017 Referat Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Niels Damgaard Hansen, Søren Harbo Jensen, Claus

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 23. juni 2014 Administrationens samarbejdsudvalg

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 23. juni 2014 Administrationens samarbejdsudvalg Ordinært møde den 23. juni 2014 Administrationens samarbejdsudvalg REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding Seiersen, Gitte Bak Ditlefsen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 10. december 2015

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 10. december 2015 Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Referat Dato: 10. december 2015 Til stede: Brian Bech Nielsen, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Helle Colding

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 16. januar 2015

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 16. januar 2015 Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 16. januar 2015 REFERAT Til stede: Jane Kraglund, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Helle Colding

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært møde den 7. januar 2014 Administrationens samarbejdsudvalg HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Louise Gade, Christina Breddam, Maria

Læs mere

Afbud: Niels Damgaard Hansen, Knud Holt Nielsen, Søren Dam og Marie Louise Bro Pold

Afbud: Niels Damgaard Hansen, Knud Holt Nielsen, Søren Dam og Marie Louise Bro Pold Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2017 Referat Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Helle Colding Seiersen, Claus Palle, Uffe Engberg,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2016

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2016 AARHUS Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Referat Møde den: 22. juni 2016 Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Nikolaj Harbjerg, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

Der blev tilføjet et punkt 10A Frihed til deltagelse i faglige arrangementer. Herefter blev dagsorden godkendt.

Der blev tilføjet et punkt 10A Frihed til deltagelse i faglige arrangementer. Herefter blev dagsorden godkendt. Møde den: 14. juni 2013 HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup Administrationens samarbejdsudvalg REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Niels Damgaard Hansen,

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

Brian Bech Nielsen skitserede kort processen og understregede samtidig, at

Brian Bech Nielsen skitserede kort processen og understregede samtidig, at Ekstraordinært møde den 2. september 2014 Administrationens samarbejdsudvalg REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Louise Gade, Christina Breddam, Maria Volf Lindhardt, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding

Læs mere

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen Møde den: 24. marts 2015 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit Jakobsen, Søren Dam, Mads Rasmussen, Maja Skrydstrup,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Modtager(e): Universitetsledelsen

Modtager(e): Universitetsledelsen Modtager(e): Universitetsledelsen Notat Fremtidige rammer for de administrative enheder Indledning Der skal skabes mest mulig økonomi til de faglige miljøer/institutterne. Derfor har universitetsledelsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Torsdag den 18. december 2014

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Torsdag den 18. december 2014 Ordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Torsdag den 18. december 2014 REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Helle Colding

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt med den ændring, at behandling af punkt 6 blev skubbet til senere på mødet.

Dagsordenen blev godkendt med den ændring, at behandling af punkt 6 blev skubbet til senere på mødet. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Referat Møde den: 8. december 2016 Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Nikolaj Harbjerg, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Side 2/5

AARHUS UNIVERSITET. Side 2/5 Møde den: d. 24. maj 2012 Sted: Mødelokale 1448-227, Frederikshus Emne: LSU i AU Studieadministration REFERAT Til stede: Maria Volf Lindhardt, Søren Dam, Mads Ask Andersen, Carsten Sestoft, Laila Parbst,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 24. september 2015

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 24. september 2015 Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Referat Dato: 24. september 2015 Til stede: Jane Kraglund, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Søren Dam,

Læs mere

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget.

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget. LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 31. januar 2017, kl. 12.30-15.00 Lokale: 1328-120 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Aase Bak, Eigil Jensen, Susanne Dalsgaard Krag

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 16. december 2016 Mødelokale /023 (videolink ) Ekstraordinært møde i LSU for AU Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 16. december 2016 Mødelokale /023 (videolink ) Ekstraordinært møde i LSU for AU Uddannelse Møde den: 16. december 2016 Mødelokale 1445-019/023 (videolink 1445-215) Ekstraordinært møde i LSU for AU Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anne

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

Louise Gade orienterede om, at partshøringsperioden for de medarbejdere, som er varslet opsagt, løber til medio marts.

Louise Gade orienterede om, at partshøringsperioden for de medarbejdere, som er varslet opsagt, løber til medio marts. Ekstraordinært møde den 3. marts 2014 Administrationens samarbejdsudvalg Bygning 5531, Katrinebjergvej 107, Aarhus REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Niels Damgaard Hansen, Louise Gade, Christina Breddam,

Læs mere

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise Møde den: 13. januar 2015 HR LSU Referat Til stede: Louise, Lene, Alev, Sarah og Lizzi Fraværende: Gertrud og Ina Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise meddelte, at hun og Lone havde haft den årlige

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør).

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør). OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 8. september 2017, kl. 9.00-11.00 Lokale: 1442-116 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 13. marts 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 13. marts 2017 Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Referat Møde den: 13. marts 2017 Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Nikolaj Harbjerg, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Claus

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. To punkter ønskes taget op under evt.: Status HR løn Personaleomsætning på AU HR, HE

Dagsorden: Referat: 1. To punkter ønskes taget op under evt.: Status HR løn Personaleomsætning på AU HR, HE Møde den: 22. august 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR), Birgitte Langsted (BL) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Jane

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.) Dagsorden Dato: 22. november 2018 Side 1/1 Mødedato: 29. november 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET HEALTH Ekstraordinært møde tirsdag den 1. december 2015 kl. 14.00-16.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121b Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 10. april 2014 Administrationens samarbejdsudvalg Bygning 5531, Katrinebjergvej 107, Aarhus

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 10. april 2014 Administrationens samarbejdsudvalg Bygning 5531, Katrinebjergvej 107, Aarhus Møde den 10. april 2014 Administrationens samarbejdsudvalg Bygning 5531, Katrinebjergvej 107, Aarhus REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Niels Damgaard Hansen (deltog i en del af mødet), Birgit Roesen,

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. juni 2012 Mødelokale LSU i AU studieadministration REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. juni 2012 Mødelokale LSU i AU studieadministration REFERAT Møde den: 28. juni 2012 Mødelokale 1448-227 LSU i AU studieadministration REFERAT Deltagere: Maria Volf Lindhardt (MVL), Søren Dam (SD), Mads Ask Andersen (MAA), Carsten Sestoft (CS), Laila Parbst, (LP),

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 1. juni 2015, kl. 12-13.30 Mødelokale: Bygning 1328/lokale 120 (dekanens mødelokale) Aarhus BSS administrations center LSU-møde Deltagere Ledelsessiden: Nikolaj Harbjerg (NIH), Anni Bækgaard

Læs mere

ET STYRKET AU LIBRARY

ET STYRKET AU LIBRARY 9. DECEMBER 2016 ET STYRKET AU LIBRARY Orienteringsmøde for AU Library-medarbejdere i AU Uddannelse VELFUNGERENDE AU LIBRARY AU Library har bevist sit værd: Anerkendes bredt som en professionel og nærværende

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 27. april 2016, kl. 11.00 til 13 Mødested: Møderum 1 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Morten Møller (formand), Ole Stounbjerg,

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat Det blev aftalt, at referatet for den 13. september 2017 godkendes på næste møde.

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat Det blev aftalt, at referatet for den 13. september 2017 godkendes på næste møde. Møde den: 27. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Bjørn Vinding Gulbech,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET Møde den 27. januar 2014, kl. 12.00-14.00 Jens Baggesens Vej 51-53, 8200 Aarhus N Bygning 5221, lokale 318 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Dagsorden for ekstraordinært

Læs mere

Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten

Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten 30/3 2010 Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten I brev af 4. november 2008 klager medarbejdersiden i samarbejdsudvalget

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Møde den: 23. marts 2017 kl LSU AU HR

Møde den: 23. marts 2017 kl LSU AU HR Møde den: 23. marts 2017 kl. 09.30 11.30 REFERAT LSU AU HR Til stede: Lederrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Dorotea Smesnjak (suppleant),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere