Vi håber at I kan bruge nyhedsbrevet i jeres arbejde: kommentarer og forslag modtages meget gerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi håber at I kan bruge nyhedsbrevet i jeres arbejde: kommentarer og forslag modtages meget gerne."

Transkript

1 DMRU Orientering Juni 2015 Mens disse linjer skrives, buldrer valgtrommerne nu på deres tredje og sidste uge. Men mens inciterende trommerytmer kunne have budt kompas og kikkert op til en vidtløftig fremtidsdans, er det som om bulder og brag mest skal tjene til at overdøve og skygge for den verden, der omgiver os. Lidet motiverende når man som danske kirkelige organisationer ikke bare vedkender sig den store verden, vi nu en gang er en del af, men også igen og igen erfarer hvor givende og engagerende et samarbejde med trosfæller ude i verden kan være. Læs mere om de danske udviklingsorganisationers fælles kampagne for de store perspektiver på Derfor er det også opløftende igen at kunne udsende et DMRU nyhedsbrev med oplysninger om det store og mangfoldige arbejde, der udføres af lokale menigheder og diakonale organisationer i de mange lande, hvor medlemsorganisationerne er engageret. Nyhedsbrevet beretter også om nye muligheder, heriblandt midler til støtte for volontørers oplysningsarbejde. Og vi inviterer til endnu et debatmøde i serien af seminarer om Religion & Udvikling tirsdag den 16. juni. Vi håber at I kan bruge nyhedsbrevet i jeres arbejde: kommentarer og forslag modtages meget gerne. God sommer Lars Udsholt Sekretariatsleder Mød os på Folkemødet I morgen starter årets Folkemøde på Bornholm, og trods det kommende folketingsvalg ser solskinsøen ud til endnu en gang at blive fyldt med mennesker, der mødes over alt fra diskussioner om kartofler til fælles morgenandagter. Igen i år er DMR og DMRU at finde på Folkemødet. I samarbejde med en række kirkelige organisationer er DMR og DMRU med i det økumeniske telt Mellem himmel og jord, der i år findes på Kæmpestranden J30. Jonas Adelin Jørgensen, Filip Buff Pedersen og Maria N. Hastrup vil fra torsdag til søndag være at finde blandt andet i dette telt, men også til mange andre arrangementer. Kom forbi og sig hej, eller tag fat i dem, hvis du ser dem på gaden i Allinge. Fokus på religionsfrihed I dag ser udviklingen for religionsfriheden mørk og truende ud mange steder. I flere lande er udviklingen gået fra dårlig til værre, og barbari med religiøs fortegn er blevet ugentlige begivenheder i internationale medier. Derfor sætter DMR fokus på religionsfrihed på Folkemødet. Fredag den 12. juni, kl i Mellem himmel og jord-teltet vil Naser Khader (folketingskandidat, K), Christian Juhl (MF, EL) og Jonas Christoffersen (direktør, Institut for Menneskerettigheder) debattere emnet ledet af redaktør på Kristeligt Dagblad, Anders Ellebæk.

2 Puljefrister 15. august og 1. november Hvis I går i projektplaner, er de næste frister for ansøgninger til DMRU-puljen 15. august og 1. november. DMRU rådgiver meget gerne, men det kræver tid og god planlægning at forberede projekterne. Næste frist for de endelige ansøgninger er 15. august og lige om hjørnet med en sommerferie oveni. Satser I på at indsende en ansøgning her, er i og jeres partner formentlig allerede i fuld gang med forberedelserne og i gang med skrive ansøgning. Ønsker I at trække på DMRUs rådgivning i ansøgningsprocessen anbefaler vi, at I aftaler et tidsforløb for dette med DMRU snart, så kommentarer kan nå at indarbejdes sammen med jeres sydpartner inden indsendelse af ansøgningen. Vi glæder os til at høre om jeres spændende projekter! Genbrug til Syd et stærkt partnerskab Brugt dansk udstyr er med til at styrke og opbygge kapacitet blandt organisationer i Syd. Genbrug til Syd er en pulje, der varetages af DMRU og som gør det muligt for danske foreninger og organisationer at sende blandt andet brugte skolemøbler og hospitalsudstyr over de danske grænser og til lande i blandt andet Afrika. Genbrug til Syd (GTS) administreres af DMRU, og det er en ordning, der muliggør tilskud til forsendelser af brugt udstyr til danske foreningers partnere i Syd via midler fra Udenrigsministeriet. Forsendelserne sker primært med containere, og formålet med at sende udstyr er at styrke og opbygge Syd-partnerens kapacitet indenfor især uddannelse, landbrug og sundhed. Dansk udstyr skaber vækst Efter to år i DMRUs regi har GTS fået et klart fundament, der er med til at skabe vækst, tro på en bedre fremtid, samt håb for et bedre liv hos partnere i Syd - hjulpet på vej af ildsjæle og foreninger i Danmark, der gerne vil være med til at gøre verden til et bedre sted, fremdeles ved at genbruge udstyr fra fx danske skoler, som nu kan gøre gavn andre steder i verden. GTS har fortsat fokus på gennem stærke partnerskaber at bekæmpe fattigdom støtte civilsamfundet skabe udvikling Ny hjemmeside og nyt logo GTS har fået en ny hjemmeside, der afspejler dette. Farven er grøn, som dels er håbets farve, men også signalerer vækst og genbrug. Designet ligger sig tæt op af DMRUs hjemmeside, for at skabe en genkendelighed mellem de to. Logoet signalerer, at vi er en grøn virksomhed, med forsendelser ud i verden. Tag et kig på hjemmesiden Tilskud til forsendelser I 2014 fik 66 tilskud til forsendelser, og i 2015 har 21 ansøgere fået bevilget tilskud i den første ansøgningsrunde. Der er endnu to ansøgningsrunder i år.

3 Næste ansøgningsfrist er 17. august kl Man søger via GTS hjemmeside, og det elektroniske onlinemodul, der forventes klar medio juli. Læs mere om Genbrug til Syd, krav til ansøger og hvordan du søger på Et Danmark, verden kan regne med Om en uges tid skal danskerne vælge, hvem der skal styre Danmark de næste fire år. Siden valget blev udskrevet den 27. maj har DMRU sammen med en række andre danske miljø- og udviklingsorganisationer været engageret i kampagnen Et Danmark, verden kan regne med, der opfordrer kandidaterne og vælgerne til at huske Danmarks internationale forpligtigelser. De sociale medier Kampagnen kører fortrinsvis på de sociale medier, og især på Facebook er der fart på. Man har oprettet eventet Jeg stemmer på et Danmark, verden kan regne med, som giver Facebook-brugere mulighed deltage i en fælles gruppe med andre, der interesserer sig for miljø- og udviklingspolitik. Eventet har indtil nu deltagere og når dermed en del danskere. Der bliver løbende delt nyheder på eventet og DMRU postede søndag den 8. juni indlægget Folketingsvalg mit i afmagten. Du kan læse indlægget på DMRUs hjemmeside. I kan stadig nå at være med Vil I ligesom Viva og IAS være med i kampagnen? Det er ikke for sent, for den sidste uge frem til valget, er der stadig masser af gang i den. I kan blandt andet dele eventet på jeres sociale medier eller hjemmeside og opfordre andre til at være med. Eller I kan ændre jeres coverbillede på Facebook til et af kampagnens. Sidst kan I tage ud til vælgermøder og påvirke diskussionerne, så de kommer til at handle om udviklingspolitikken og internationale udfordringer. Læs mere om kampagnen på Ny volontørpulje næsten på vej DMRUs ansøgning til Danidas nye pulje for volontørudsendelser Volontør i Verden blev den 3. juni godkendt af Danidas bevillingsudvalg. Det betyder, at DMRU forventer at oprette en pulje, hvor I kan søge støtte til jeres volontørarbejde. På grund af folketingsvalget kan udviklingsministeren desværre ikke underskrive og godkende bevillingerne. Det betyder, at DMRUs bevilling endnu ikke er endeligt godkendt, og derfor er det kun med kraftigt forbehold, at vi kan melde ud om en ny volontørpulje. Få mere at vide Ansøgningsskema, retningslinjer og vejledning til volontørpuljen vil være klar på dmru.org i løbet af sommeren. Det betyder, at I kan begynde at planlægge jeres ansøgning i tilfælde af, at puljen bliver endeligt godkendt af den nye udviklingsminister. Vi forventer at have den første ansøgningsfrist til volontørpuljen i slutningen af august eller starten af september alt efter, når/hvis den bliver endeligt bevilliget. Onsdag den 17. juni kl holdes der møde om volontørpuljen i Århus, hvor alle er meget velkomne. Den samme dag om eftermiddagen afholdes spændende seminar om bæredygtigt volontørarbejde også her håber vi at se mange af jer.

4 Har I spørgsmål, kan I kontakte Maria N. Hastrup, mnh@dmr.org Bevillinger Siden sidste DMRU Orientering er der kun blevet givet en enkelt bevilling fra DMRU-puljen og en enkelt fra Nødhjælpspuljen. Nødhjælpspuljen kr. til støtte til Aktive Kristne Omsorgsarbejde, der i samarbejde med Grace Society i Nepal vil hjælpe ofre fra det store jordskælv, der fandt sted i april og med efterfølgende efterskælv. Partneren vil uddele mad og vand i nogle landsbyer i Dolaha-området. DMRU-puljen kr. gange to til Promissio så to medarbejdere fra Mekane Yesus kirken i Etiopien kan deltage i Diakonhøjskolens kursus i efteråret Næste ansøgningsfrist for projekter til DMRU-puljen er den 15. august. Vær opmærksom på at dette er fristen for den endelige ansøgning. Beregn gerne tid til rådgivning inden denne dato og vær opmærksom på, at der er sommerferie. Aftal derfor nærmere med den projektkonsulent, der er kontaktperson for din organisation. European Development Days i Bruxelles Birgitte Stieper fra DMRU deltog den juni 2015 i European Development Days, som led i en studietur, Globalt Fokus havde arrangeret til Bruxelles. Formålet med studieturen var foruden at deltage i konferencedagene at få indblik i vigtige EU-institutioner, den danske repræsentation i EU samt Concorde Europe, der varetager NGO ernes interesser i EU. Herunder er Birgittes korte beretning om nogle spændende og lærerige dage. Vil I vide mere, er I velkomne til at kontakte hende. Indblik i EU-institutionerne Det var nogle intense og spændende dage i Bruxelles. Globalt Fokus havde fået sat et rigtig godt besøgs-program sammen til første dag. Her mødtes vi med Thomas Hansen fra Europa-kommissionens Generaldirektorat for Internationalt Samarbejde og Udvikling, der bl.a. berettede om EU s civilsamfundspolitik samt det nyere arbejde med køreplaner, der skal sikre civilsamfundspolitikkens implementering i alle samarbejdslandene. Thomas Hansen fortalte også, at der fra 2015 er større fokus på udvidelseslandene og naboskabslandene, hvilket inkluderer fokus på Mellemøsten, Ukraine, Georgien osv. Her støttes særligt paraplyorganisationer. Et efterfølgende møde med Concorde Europe gav indsigt i de aktuelle prioriteringer, der former arbejdet. Ikke overraskende fylder post-2015 agendaen en del, hvor man er optaget af at sikre bæredygtighed samt deltagelse/ inklusion i processen frem mod vedtagelsen af målene senere på året i FN.

5 European Development Days De efterfølgende to dage var tilrettelagt af EU med et stort udbud af seminarer, debatter og workshops i lokaliteter samlet i en kæmpe hal lidt uden for Bruxelles. Omkring deltagere var kommet fra det meste af Europa og mange gæstede begivenheden fra alle de andre kontinenter bl.a. som gæstetalere for at give deres stemme tilkende. Mere end 100 workshop og seminarer blev udbudt over de to dage inden for hovedtemaerne: Sundhed, uddannelse, fødevaresikkerhed, køn, medborgerskab, handel, vækst, finansiering, byudvikling, klima, energikilder, jobskabelse, migration, inklusion og menneskerettigheder. Jeg deltog bl.a. i en større politisk debat under titlen Sustainable development goals: what role for national human rights institutions?, hvor det blev konkluderet, at en rettighedsbaseret tilgang til udvikling er helt central for implementering af de nye mål for udvikling. Endvidere, at de nationale menneskerettighedsinstanser vil kunne spille en afgørende rolle både i at integrere målene i nationale politikker samt i monitoreringen heraf. Udfordringen for en række lande vil naturligvis være, om de nationale menneskerettighedsinstanser er uafhængige nok til at kunne monitorere statens arbejde. En succeshistorie fra Moldova Inspireret af temaet om institutionalisering af børn, som vi i DMRU også tidligere på året har berørt på et seminar, deltog jeg i en mindre workshop arrangeret af IDDCC Consortium (International Disability and Development Consortium) og Lumos under titlen Turning the de-institutionalization of Children into a global development priority. Med oplægsholdere fra både Moldova og Tanzania blev pointen endnu engang slået fast; Det er skadeligt for børn at vokse op på institutioner og alternativer skal findes hertil. I Moldova er det lykkes gennem fortalervirksomhed at få regeringen med på en politik om at nedlægge residential institutioner og finde alternative kommunale støttemuligheder til børn og familier. Dette blev vedtaget I 2007, hvor godt børn var institutionaliseret. I 2014 er der kun børn, der endnu ikke er blevet reintegreret med deres familier og samfund. Meget imponerende udvikling! I Tanzania arbejder ADD International med inclusive education med særligt fokus på handikappede og de har samme mål for øje; at nedlægge institutioner og finde alternativer. Kort nyt Læs om DMRUs nye studentermedhjælp, om sommerens bemanding på sekretariatet og om ansøgningsfristen på skolepengerefusion. Ny studentermedhjælp DMRUs sekretariat er glade for at kunne byde vores nye studentermedhjælp, Lærke Brandt Hartmann- Andersen velkommen. Lærke læser HA Almen på Copenhagen Business School og skal primært hjælpe til med DMRUs regnskaber. Hun bliver dog også involveret i opdatering af hjemmesiden og andre forefaldende opgaver på sekretariatet. Lærke vil være på sekretariatet 15 timer om ugen og kan kontaktes på lha@dmr.org. Sommerferie på sekretariatet I juli og august er det sommerferietid. DMRUs sekretariat vil være bemandet i alle uger, men medarbejderne holder løbende ferie. Det er derfor ikke sikkert, at du kan få den specifikke hjælp, som du ønsker alle uger. Husk desuden at sende dine forespørgsler i god tid, da svartiden kan være forlænget.

6 Ansøgning til skolepengerefusion Inden udgangen af juni vil ansøgningsskemaet til skolepengerefusion for skoleåret 2014/15 være tilgængeligt på hjemmesiden. Frist for ansøgning er den 15. september kl. 12. Månedens klumme: Diakoni i en foranderlig kontekst Da ebola-epidemien hærgede Vestafrika i 2014 måtte aidsafdelingerne i kirkerne i Liberia og Sierra Leones revurdere deres indsats. De er partnere til DMRUs medlemsorganisationer og meget hurtigt tog de bestik af situationen og sørgede for at opnå viden omkring ebola ved at deltage i sundhedsministeriets workshops og møder. De reflekterede over, hvordan de kunne bruge denne viden i kirkelig regi. Fordi kirkerne har et stort netværk af frivillige i aids-arbejdet og et godt kommunikationssystem, blev de frivillige en vigtig aktør i forebyggelsen af smitten og omsorgen for de sårbare. Fokus blev hurtigt skiftet fra hiv til ebola. Der var knyttet megen stigmatisering og mange myter til ebolaen, men fordi de ansatte og frivillige allerede havde erfaring med disse begreber, var det naturligt at bruge denne viden og indsigt i forbindelse med den nye epidemi. Brug for fleksibilitet Begravelsesritualer, som var den største kilde til smitte, fordi man vaskede og berørte den afdøde, blev lavet om af kirkerne. Prædikestole blev brugt til oplysning om ebola, og mad blev delt ud til de ebolaberørte familier, der var sat i karantæne, og til børn, der var blevet forældreløse. Regeringen udsendte forbud mod at mødes i store forsamlinger, hvilket kirken forholdt sig til ud for deres forståelse af Guds ord. De kunne ikke stoppe med at mødes i fælleskabet i en krisetid, hvor endnu flere mennesker søgte kirken. Derfor besluttede menighederne at afholde to gudstjenester hver søndag, så menighedsmedlemmerne kunne sidde med mellemrum mellem sig. Præster og diakoner blev udstyret med desinficeringsmiddel, så nadveren fortsat kunne uddeles. Tilliden forsvandt I en kirke, der arbejder på det inkluderende fællesskab, var det en stor udfordring, at ebola-epidemien satte en stopper for noget af det grundlæggende ved fællesskabet - nemlig tilliden mellem mennesker. Ingen vidste, om den anden bar på den dødelige virus. Ingen kunne give hånd eller omfavne hinanden, og fraværet af dette grundlæggende symbol for anerkendelse jeg ser dig medførte fremmedgørelse og skabte mistro blandt mennesker. Menighedernes diakoniarbejde blev kirkens forlængede arm under ebola-epidemien og fungerede dermed i den nyere betydning af ordet diakoni, som go between. Kirkernes medarbejdere og frivillige gjorde, hvad Jesus ville have gjort. De var tilstede, trøstede, underviste, uddelte mad og opmuntrede og revsede, når det var nødvendigt. De blev ikke hjemme i de trygge omgivelser. De var tilstede ude i den inficerede virkelighed, blandt de udsatte i bogstaveligste forstand. De havde ikke store dyre beskyttelsesdragter, men de risikerede deres liv for at være Jesu forlængede arme. Skyldfølelse I dag, en måned efter at Liberia er blevet erklæret ebola-fri, er alle gravene allerede blevet overgroet af regnskoven. Men de er ikke glemt, og i kølvandet af epidemien møder kirken andre udfordringer, som kalder på kompetencer inden for sjælsorgen, idet rigtig mange mennesker føler skyld, efter det de oplevede under epidemien.

7 Det er skyldfølelse over ikke at have kunnet begrave sine forældre, hvilket har stor betydning i Liberia. Tusinder af lig blev begravet i al hast, og nogle familier kender slet ikke gravstedet. Det er skyldfølelse over ikke at have givet et glas vand til den ebola-smittede person, der lå døende på vejen, hvor de gik forbi. Og det er skyldfølelse over at have overlevet at blive smittet med ebola - og måske have givet den videre til andre. Kirken får endnu en gang brug for at benytte sig af den diakonale metode, som består i at se bedømme og handle, hvis menighedens diakoni skal udvikles, så arbejdet med at skabe inkluderende fællesskaber også kan rumme de mange mennesker med skyldfølelse. Og endnu en gang viser det sig, at der er brug for, at kirken yder en holistisk indsats i mødet med mennesker i nød. Karen Swartz Sørensen Kalender 16. juni Seminar: Religion og LGBTI 17. juni Møde for medlemmer om volontørpuljen 17. juni Seminar: Bæredygtigt volontørarbejde Læs mere om arrangementerne på

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013 Referat af generalforsamling i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) mandag den 28. april 2014 kl. 16.15-21.00 på Vejle Center Hotel, Villy Sørensens Plads 3, Vejle Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne

Læs mere

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer?

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? Hurtigt overblik I september 2015 vedtog alle lande i FN 17 nye bæredygtighedsmål, som skal

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2015

Organisatorisk Årsberetning 2015 Organisatorisk Årsberetning 2015 Indledning Som paraplyorganisation for kirkelige udviklingsorganisationer har DMRU vigtige opgaver vedr. at styrke og vedligeholde det fælles værdigrundlag og positionere

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2014

Organisatorisk Årsberetning 2014 Organisatorisk Årsberetning 2014 Indledning Som paraplyorganisation for kirkelige udviklingsorganisationer har DMRU vigtige opgaver vedr. at styrke og vedligeholde det fælles værdigrundlag og positionere

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

International Aid Services Danmark

International Aid Services Danmark 1 International Aid Services Danmark Værdigrundlag Vores Vision Vi ønsker at se et forandret samfund, der afspejler Guds retfærdighed, kærlighed og fred. Et samfund hvor borgere lever i respekt og omsorg

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2016

Bestyrelsens beretning for 2016 Bestyrelsens beretning for 2016 Generelt: DMR s målsætning og roller I 2016 blev en ny målsætning for DMR 2016-2018 vedtaget (se målsætningen her). Målsætningen er blevet til i dialog med medlemsorganisationerne,

Læs mere

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE Soroptimist International Danmark Advocacy Verdens Bedste Nyheder Hvad Hvem er VBN??????? VBN start 2010. Selvstændig forening

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Donna (medarbejderrep.), Bolette (under pkt. 1 og 2), Kim (under pkt. 3) og Iben (referent). Tid Ordinært bestyrelsesmøde søndag d. 2. oktober

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Introduktion. DMRUs strategi

Introduktion. DMRUs strategi Introduktion På generalforsamlingen 2013 blev det vedtaget, at bestyrelsen i lige år skal fremlægge forslag til en 2-årig arbejdsplan. Formålet med en arbejdsplan er at give medlemsorganisationerne bedre

Læs mere

Retningslinjer for udsendelse af personel finansieret af DMRU-puljen

Retningslinjer for udsendelse af personel finansieret af DMRU-puljen Retningslinjer for udsendelse af personel finansieret af DMRU-puljen Kapacitetsopbygning indenfor international diakoni Formålet med at udsende personel er at fremme lokal kapacitet til at kunne gennemføre

Læs mere

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Online Referent: Ordstyrer: Deltagere: Frederikke, Helena,,, Tilde, Sofus Ikke tilstede: Theis Tidsperspektiv for mødet: 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt 2): Godkendelse af referat

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Kirkerne i udviklingsarbejdet

Kirkerne i udviklingsarbejdet Kirkerne i udviklingsarbejdet Kirkerne er i direkte kontakt med mennesker hver eneste uge og har derigennem en unik mulighed for at dele information med alle samfundsgrupper. Samarbejdet mellem kirker

Læs mere

Danmark yder knap 16 mia. kr. i udviklingsbistand. EU's budget 2014-2020, for udviklingsbistand udgør 382,5 mia. kr.

Danmark yder knap 16 mia. kr. i udviklingsbistand. EU's budget 2014-2020, for udviklingsbistand udgør 382,5 mia. kr. Bruxelles den 12-14. november 2013 Årtiers udviklingspolitisk samarbejde har skabt et stærkt dansk brand internationalt indenfor bistands- og udviklingsarbejde. Danske virksomheder kan bidrage med konkrete

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev fra Mushemba folket. Det vi gerne vil dele med jer i dette nyhedsbrev, er bare en brøkdel af alt det, der

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Innovative Partnerskaber samarbejde mellem erhvervslivet og CSO er. 22. september 2015 Lotte Asp Mikkelsen Rådgiver, CISU

Innovative Partnerskaber samarbejde mellem erhvervslivet og CSO er. 22. september 2015 Lotte Asp Mikkelsen Rådgiver, CISU Innovative Partnerskaber samarbejde mellem erhvervslivet og CSO er 22. september 2015 Lotte Asp Mikkelsen Rådgiver, CISU 1 Formål Trends omkring samarbejde mellem CSO er og erhvervslivet Hvad kan man søge

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Udenrigsministeriets administration af NGO-bistanden. November 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Udenrigsministeriets administration af NGO-bistanden. November 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Udenrigsministeriets administration af NGO-bistanden November 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Udenrigsministeriets administration

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Udkast til referat i henhold til dagsorden I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Hvad laver dine skattekroner i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Udgivet i forbindelse med Debatkaravanens rundtur i Danmark efteråret 2014 med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling. AOF DANMARK

Læs mere

Volontørhjulet Model for bæredygtigt volontørarbejde

Volontørhjulet Model for bæredygtigt volontørarbejde Volontørhjulet Model for bæredygtigt volontørarbejde SHARE PREPARE stay stay After After Before Before stay stay During stay RELATE LEARN Model for bæredygtigt volontørarbejde Volontørhjulet er som model

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2016

Nyhedsbrev Juni 2016 Nyhedsbrev Juni 2016, Formand Sommerferien er begyndt for skolerne. Det betyder også, at ferietiden begynder for rigtig mange mennesker - og det betyder, at de frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus vil holde

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 24.09.2018 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

Ansøgningsskema. Bemærk venligst:

Ansøgningsskema. Bemærk venligst: Ansøgningsskema Bemærk venligst: Det udfyldte ansøgningsskema skal uploades online på www.framevoicereport.org. Hjemmesiden og ansøgningsmodulet vil være tilgængeligt fra den 15.04.2018. Indtil da vil

Læs mere

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 1 Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 Tema om status og planer efter DMR-U s overtagelse af GTS i 2013 Oplæg v. Anne Charlton Christensen (ACC), Fuldmægtig i Udenrigsministeriets kontor for Humanitær

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2013

Organisatorisk Årsberetning 2013 Organisatorisk Årsberetning 2013 Indledning 2013 blev endnu et travlt år for DMRU. En kapacitetsundersøgelse iværksat af udenrigsministeriet konkluderede, at vi har den fornødne faglige, organisatoriske

Læs mere

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk.

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk. Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 08.01.2004 Tilstede: Britta, Hans, Dieter, Tonny, Michael, Thomas og Jakob Afbud: René, Rune og Rikke. Referent: Michael Gennemgang af sidste referat / hængepartier

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

AC BØRNEHJÆLP TÆTTE PARTNERSKABER FOR UDSATTE BØRN

AC BØRNEHJÆLP TÆTTE PARTNERSKABER FOR UDSATTE BØRN AC BØRNEHJÆLP TÆTTE PARTNERSKABER FOR UDSATTE BØRN INDHOLD AC BØRNEHJÆLP OM: 03 BARNETS RET TIL EN FAMILIE 04 PARTNERSKABER 07 SÆRLIGT UDSATTE BØRN 07 PROJEKTLANDENE 08 KONTAKT OS PARTNERCITATER: HVER

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje "Volontør i Verden"

Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje Volontør i Verden Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje "Volontør i Verden" Indhold 1. Volontør i Verdens formål 2. Hvad kan man søge støtte til? 3. Hvem kan sendes ud? 4. Hvem kan søge om støtte? 5. Hvilke oplysningsaktiviteter?

Læs mere

Danske Ølentusiaster: Nyhedsbrev til tillidsfolk.

Danske Ølentusiaster: Nyhedsbrev til tillidsfolk. Side 1 af 5 På denne side vil du løbende kunne læse nyt fra Landsbestyrelsen. Så skal vi til det igen: Supplering af Landsbestyrelsen! Denne gang er det Christoffer, der gennem lang tids pres fra sit private

Læs mere

DMRU Orientering Maj 2015

DMRU Orientering Maj 2015 DMRU Orientering Maj 2015 Først og fremmest skal der lyde et stort tak for sidst til alle deltagerne ved både generalforsamlingen og medlemsseminaret. Det var en fornøjelse at se så mange af jer og mærke

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Januar Kære medlem. Hjemmesiden

Januar Kære medlem. Hjemmesiden Januar 2015 Kære medlem Bestyrelsen har besluttet at genoptage nyhedsbrevet, da vi gerne vil styrke kontakten til medlemmerne. Nyhedsbreve sendes kun ud elektronisk, så det er vigtigt, at du sørger for

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Tematisk evaluering af danske NGO ers støtte til civilsamfund i Ghana og Etiopien

Tematisk evaluering af danske NGO ers støtte til civilsamfund i Ghana og Etiopien Udenrigsudvalget 2009-10 URU alm. del Bilag 60 Offentligt Danida UDENRIGSMINISTERIET DAC sektor: 150 Tematisk evaluering af danske NGO ers støtte til civilsamfund i Ghana og Etiopien evalueringresumé 2009.07

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

NETVÆRK. på og læs mere om alle MOSAIK s kirker.

NETVÆRK. på   og læs mere om alle MOSAIK s kirker. MOSAIK MOSAIK er et netværk af frikirker med rødder i pinsekirkerne Danmark. Vi har skiftet navn og profil, da vi ønsker at åbne netværket, for alle kirker, som kan se sig selv i netværkets teologi, vision

Læs mere

DMRU læringsreview om rettigheder. Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015

DMRU læringsreview om rettigheder. Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015 DMRU læringsreview om rettigheder Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015 Baggrund og formål 2012 ny udviklingspolitik: Retten til et bedre liv. Fokus

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014-2015

Bestyrelsens beretning 2014-2015 CICED Community for International Cooperation in Education and Development Titangade 11 w 2200 København N w info@ciced.dk w www.ciced.dk w +45] 4189 7131 Bestyrelsens beretning 2014-2015 Introduktion

Læs mere

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015 RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts Torsdag d. 26 februar 2015 1. Præsentationsrunde. 2. Dagsorden (godkendt) 3. Koncepterne 4. Bare for i dag 5. To medlemmer deler 6. Kassere

Læs mere

Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje "Volontør i Verden" (Udkast til UM )

Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje Volontør i Verden (Udkast til UM ) Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje "Volontør i Verden" (Udkast til UM 7.4.15.) Indhold 1. Volontør i Verdens formål 2. Hvad kan man søge støtte til? 3. Hvem kan sendes ud? 4. Hvem kan søge om støtte?

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali.

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Mandag den 26. maj 2014 kl 19.00 i Danafrika Kultur, Ndr. fasanvej 192-194. kld. 2000 Frederiksberg med dagsordenen: 1) Valg af dirigent

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt Tirsdag den 24. maj 2016 kl. 15: Foretræde for Sundhedsudvalget Tak for den store støtte I har givet til Sex & Samfunds arbejde. Tak

Læs mere

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab!

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab! Bornholmske Frikirker Et åbent fællesskab! 2 INDHOLD Rønne: 3 Baptistkirken Bornholmske Frikirker i samarbejde 4 Frelsens Hær 5 Metodistkirken 6 Missionskirken 7 Pinsekirken Et åbent fællesskab! Hasle:

Læs mere

Debatter og arrangementer i teltet Mellem himmel og jord.

Debatter og arrangementer i teltet Mellem himmel og jord. mellem himmel og jord OFFICIEL SPONSOR FOR FOLKEMØDET 2015 Debatter og arrangementer i teltet Mellem himmel og jord. Torsdag kl. 15,00-16,00: Plads: Kæmpestranden J30 Åbning af teltet. Præsentation af

Læs mere

Folkemøde 1 om deltagerbudgetter

Folkemøde 1 om deltagerbudgetter Folkemøde 1 om deltagerbudgetter Mandag d. 17. august kl. 16.30-18.30 Godsbanen VELKOMMEN TIL Folkemøde om deltagerbudgetter Program kl. 16.30 Velkomst v/ rådmand Thomas Medom Præsentation af rammerne

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Building a Better Tomorrow

Building a Better Tomorrow Building a Better Tomorrow I D A M i l j ø N o v e m b e r 2 0 1 6 Medlem af Engineers Without Borders International IUG 2016 Ingeniører uden Grænser (IUG) er en teknisk humanitær organisation. Vi etablerer

Læs mere

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 Indkaldelse til Rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke den 30. 31. maj 2015 Hermed indkaldes til det ordinære Rådsmøde i weekenden

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn

Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyerne programpolitik Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyernes programpolitik 2 programpolitik SOS Børnebyerne Indhold 1. Den danske programpolitik... 3 2. Del af en international strategi...

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Formand Carsten Groth-Rasmussen, næstformand Mogens

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU

Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU 2014-16 Baggrund og forløb På generalforsamlingen 2013 besluttedes vedtægtsændringer, hvorefter generalforsamlingen fremover i lige år behandler forslag til

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2016

Organisatorisk Årsberetning 2016 Organisatorisk Årsberetning 2016 Indledning DMRU bygger på en lang tradition for samarbejde mellem danske kirker og kirker i udviklingslandene. Vores formål om at støtte medlemsorganisationerne og deres

Læs mere

Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014

Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014 Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014 Leder DOS' og YODAs uddannelsesdag samt YODAs forårsmøde var en bragende success, der gav os en del at tænke på. Specielt hvordan man strikker et godt kursus

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at sige tak til Folkekirkens Nødhjælp for indbydelsen til at være med her i dag.

Jeg vil gerne indlede med at sige tak til Folkekirkens Nødhjælp for indbydelsen til at være med her i dag. Forsvarsministerens tale den 12. april 2005 ved afslutningen på Folkekirkens Nødhjælps Lars og Lone kampagne. Københavns Rådhus, klokken 14.15 til 14.30. Mine damer og herrer, kære Lars og Lone r. Jeg

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

KIRKEN ER.. 1. HVAD ER KIRKEN? KIRKEN ER MISSIONAL KIRKEN ER MENNESKER MODEL FOR AT TÆNKE KIRKE MISSIONAL OG DIAKONAL KIRKE

KIRKEN ER.. 1. HVAD ER KIRKEN? KIRKEN ER MISSIONAL KIRKEN ER MENNESKER MODEL FOR AT TÆNKE KIRKE MISSIONAL OG DIAKONAL KIRKE MISSIONAL OG DIAKONAL KIRKE Oplæg til samtale v. Samvirkende Menighedsplejers Årsmøde På Hotel Nyborg Strand Lørdag, den 10. april 2010 Mogens S. Mogensen Intercultural.dk MODEL FOR AT TÆNKE KIRKE 1 Kirken

Læs mere

Velkommen. Præsentation

Velkommen. Præsentation Velkommen Præsentation Det skal vi nå i aften: Rammer for årets Geopark Festival Hvad er Geopark Festivalen Den gode Geopark Festival-oplevelse Fokus på bæredygtighed Temaer og bæredygtighed - sæt ord

Læs mere

DIAKONIOG MENNESKESYN. blaakors.dk

DIAKONIOG MENNESKESYN. blaakors.dk DIAKONIOG MENNESKESYN blaakors.dk Håb for alle Blå Kors Danmark er en diakonal organisation. Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn og bygger på samme grundlag som folkekirken. Vi tror på, at ethvert

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Opgave til næste gang

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Opgave til næste gang Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvordan vil I opsummere

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 25.09.2019 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2018

Organisatorisk Årsberetning 2018 Organisatorisk Årsberetning 2018 DMRUs fokus: Global Diakoni DMRU er en ressourceorganisation for 33 kirker og kirkelige organisationer, der er engageret i internationalt nødhjælps- og udviklingssamarbejde.

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene!

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! November 2014 De grønne pigespejdere Region Kattegat NYHEDSBREV Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! Nyborg Strand Kursus 2014 Årets

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet En guide til ansøgning af 79-midler Kriterier for fordeling af 79-puljen til frivilligt arbejde på ældreområdet I det følgende kan du læse mere om 79-midler,

Læs mere