Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV. Att: Hasse K. Davidsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV. Att: Hasse K. Davidsen"

Transkript

1 Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV Att: Hasse K. Davidsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde Tlf.: Tilladelse til bortledning af grundvand ifm. midlertidig grundvandssænkning og bygge- og anlægsarbejder på Sortebrødreplads 1, 4000 Roskilde Archiland A/S har med af 30. juni 2017 på vegne af 5E (hovedentreprenør for Roskilde Kommune) indsendt ansøgning om bortledning af grundvand til sænkning grundvandniveauet samt sænkning og tørholdelse af byggegrube i forbindelse med opførelse af P-hus på Sortebrødre Plads i Roskilde (Matrikel 7000ba, Roskilde Byjorder, Roskilde). 12. juli 2017 Sagsnr Brevid Ref. TOBU Dir. tlf Tobiasbu@roskilde.dk Roskilde Kommune giver hermed tilladelse til bortledning af grundvand til midlertidig grundvandssænkning i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Denne tilladelse gives, da entreprenør og rådgiver under det igangværende bygge- og anlægsprojekt, erfarede, at der skal indvindes mere end m 3 for at tørholde byggegruben, hvilket kræver en bortledningstilladelse. Denne tilladelse til bortledning af grundvand ifm. grundvandssænkning er kun gyldig og må kun udnyttes sammen med revideret tilladelse til reinfiltration og tilslutningstilladelse til kloaksystem, som behandles og meddeles uafhængigt af denne tilladelse. Roskilde Kommune meddeler hermed afgørelse om ikke VVM-pligt ifm. bortledning af grundvand til midlertidig grundvandssænkning på baggrund af VVM-screening 1, se bilag 1. Baggrund Roskilde Kommune har vedtaget at opføre et parkeringsanlæg på den sydøstlige del af Sortebrødre Plads. Parkeringsanlægget opføres med 2 etager under terræn og 2 etager over terræn, samt parkering på tag. Dele af parkeringsanlægget udføres under det naturligt forekommende grundvandsspejl, og der vil derfor skulle udføres midlertidig grundvandssænkning i anlægsperioden. Grundvandssænkning udføres for at sikre en tør og stabil byggegrube i anlægsfasen. 1 Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Åbningstider Mandag-torsdag Fredag Telefontider Mandag-onsdag Torsdag Fredag 08-14

2 I forundersøgelserne er konstateret et vandførende lag fra ca. 5 m under terræn. Det vandførende lag er konstateret værende forurenet med klorerede opløsningsmidler som skyldes tilstedeværelsen af en renserivirksomhed på en kortlagt nabogrund. Side2/16 Vilkår til rensning af grundvand før reinfiltration og udledning til henholdsvis regnvands- og spildevandskloak, er indeholdt i revideret tilladelse til reinfiltration og tilslutningstilladelse til kloaksystem meddelt sammen med denne. Anlægget til grundvandssænkning er i gang sat pr. d og det har vist sig at de oprindeligt dimensionerede ydelser ikke er tilstrækkelige til at sænke grundvandet til ønsket dybde. Da det tidligere var forventet at den samlede vandmængde ville ende under m 3 for projektet, er grundvandssænkning tidligere anmeldt til Roskilde Kommune per d Da det nu er klart at den samlede ydelse vil blive betydelig større end først antaget, vil den samlede vandmængde overstige de m 3, og der søges derfor nu om tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i projektperioden. Lovgrundlag Tilladelsen til bortledning af grundvand meddeles på det foreliggende grundlag i henhold til 26, stk. 1 i Lov om Vandforsyning, LBK nr. 125 af (vandforsyningsloven). Ansøgning Grundvandsforhold Som en del af forundersøgelserne er der udført rovandspejlinger i udførte boringer. Pejlingerne viser at grundvandet i april 2016, lå omkring kote +33,0 til +33,19 m DVR90. Ved opstart af anlægget er der udført ropejlinger i 6 observationsboringer placeret omkring byggegruben. Disse viser en vandstandskote fra + 32,4 til +33,3 m DVR90. Samtidig kan det ses at potentialet falder i nordvestlig retning, hvilket stemmer overens med redegørelsen for Roskilde (Redegørelse for Roskilde, Afgiftsfinansieret grundvandskortlægning, 5. udgave april 2015, ISBN nr ). Strømningspile og potentiale kan ses på nedenstående figur 1.

3 Side3/16 Fig. 1: Strømningspile og potentiale linjer for byggegruben (ref.: MOE) For at teste vandføringsevnen af sandmagasinet, er der, som led i forundersøgelserne, udført tre pumpeforsøg. Resultaterne fra disse indikerer et uhomogent magasin med transmissiviteter varierende fra 4, m2/s til 4, m2/s. Meget tyder dog på at disse værdier ikke er repræsentative for magasinet og at den reelle transmissivitet ligger væsentligt højere. Baseret på information fundet i GEUS Jupiter database vurderes det at der ikke findes anden aktiv vandindvinding indenfor 500 m af projektområdet. Ca. 360 m i nordvestlig retning ses i Jupiter tre boringer markeret som vandforsyningsboringer. Baseret på de oplysninger der ligger i Jupiter er der ikke tegn på, at disse boringer fortsat er i drift. Placering af disse boringer kan ses på figur 3. Miljøteknisk beskrivelse Byggegruben vil omfatte et areal på ca. 50 x 80 m. Der er planlagt udgravning i to niveauer hvor det dybeste vil gå til kote +30,9 m DVR90 (svarende til ca. 6-7 m u.t.) og resten vil blive udgravet til kote +32,4 m DVR90 (svarende til ca. 5-6 m u.t.). For at sikre byggegruben, sænkes grundvandet til 0,5 m under forventet udgravningsdybde, dette giver lavest sænkningskote på +30,4 m DVR90. Byggegruben vil blive stabiliseret af en spunsvæg med varierende spidskote, afhængigt af udgravningskoten. Spunsen vil dog udelukkende fungere som stabilisering for byggegruben og vil ikke afskære det vandførende sandlag. Figur 1 viser en konceptuel tegning af udgravningen, boringer og sænkningsudbredelse.

4 Side4/16 Fig 2: Konceptuel tegning af grundvandshåndteringen (ref.: MOE) Med et grundvandsspejl omkring kote +33 m DVR90, vil midlertidig tørholdelse være nødvendig for at sikre en tør byggegrube. Grundet de lokale jordbundsforhold, er det ligeledes vigtigt med en stabil grundvandssænkning for at undgå bundbrud i udgravningen, på de steder hvor moræneleret ikke gennemgraves. Miljøteknisk vurdering For at undersøge vandkvaliteten i området er der udtaget i alt 26 vandprøver af to omgange. Disse er analyseret primært for klorerede opløsningsmidler og nedbrydningsprodukter af klorerede opløsningsmidler. Udvalgte analyser viser overskridelser af grundvandskvalitetskriterierne. Grundet forureningshistorikken i området og resultater fra ovenstående prøver, er der stillet krav om rensning af grundvandet inden reinfiltration og udledning til kloak. Roskilde Kommune har modtaget 2 analyser udtaget efter kulfilter nr 1 og 2 med en uges mellemrum, som viser at en parameter i den ene analyse er over detektionsgrænsen med grundvandskriteriet (GVK). Det vurderes, at udledningen til kloaksystemerne ikke afstedkommer hydrauliske eller stofmæssige overbelastninger af kloakker og renseanlæg. Bortledning Den indledende drift har vist at ved at pumpe med omkring 65 m 3 /t sænkes grundvandet ikke tilstrækkeligt, til at kunne grav til fuld dybde. Bortledning af grundvand foregår lige nu via 6 pumpeboringer hvor der pumpes med m 3 /t fra hver, se bilag 2.

5 For at kunne opnå fuld sænkning vil der blive monteret pumper i de tre aflastningsboringer placeret midt i byggegruben. Det forventes at disse boringer hver vil give omkring 20 m 3 /t og derfor tilsammen omkring 60 m 3 /t. Da disse aflastningsboringer tidligere ligeledes var tænkt som moniteringsboringer i byggegruben, vil der blive udført to ekstra moniteringsboringer i byggegruben. Der blev pr anmeldt udført 8 moniteringsboringer, og da der kun er udført 6 af disse anses disse to boringer at være indeholdt i tidligere anmeldelse. Omtrentlig placering af boringerne er vist på Bilag 2. Alle boringer er filtersat i det gennemgående sandlag. Boringerne er boret til ca. 12 m u.t. (svarende til mellem kote +25 til +26 m DVR90). Det forventes at den samlede ydelse krævet for at tørholde byggegruben vil være omkring 130 m 3 /t. Denne vandmængde er estimeret fra de erfaringer der er gjort i den periode anlægget har været i drift, og er derfor et estimat. Grundet usikkerheden ansøges derfor om bortledning med en ydelse på 150 m 3 /t. Side5/16 Sænkningsudbredelse For at få en vurdering af hvor stor en påvirkning grundvandssænkningen kommer til at have på nærområdet, er der opstillet en 3D grundvandsmodel i programmet GMS 10.2, der beregner via MODFLOW koden. Sænkningsudbredelsen beregnet i modellen for det nedre sandlag, er præsenteret sammen med informationerne om de omkringliggende arealer på figur 3. Her ses at sænkningen spreder sig nogenlunde jævnt omkring byggegruben, og at der i en afstand af ca. 900m fra byggegruben ses en sænkning på 0,25 m. Kurven for 1 m sænkning ses at ligge nær byggegruben i en afstand på ca. 100 m. Denne sænkning anses for at være relativ beskeden, da det må forventes at de naturlige variationer i grundvandsspejlet kan variere op mod 1 m. Da perioden for grundvandssænkning ydermere er kortvarig, forventes det derfor ikke at grundvandssænkningen vil have betydelig indvirkning på de omkringliggende arealer eller hydrogeologiske forhold.

6 Side6/16 Fig. 3.:Sårbare nærområder og forventet sænkning (Archiland A/S). Sætningsfølsomme naboer Som det ses på figur 3 er byggegruben placeret i nærheden af en del af Roskilde hvor der ifølge kulturministeriet er klassificerede fortidsminder, hvor blandt andet Roskilde domkirke befinder sig. Da gamle bygninger kan være dårligt funderet, vil der være særlig fokus på at monitere sænkningen i observationsboringerne. Det forventes dog at reinfiltrationsboringerne, delvist vil modvirke udbredelsen af sænkningen, ligeledes ses af figur 3 at sænkningen i området med disse bygninger forventes at være af begrænset omfang. Beskyttet natur Der er i ca. 360 m i nordvestlig retning for byggegruben på registreret søer og mose der er klassificeret som beskyttet natur. Disse områder er vist på figur 3. Da det forventes at grundvandssænkningen, vil have lille gennemslag i den afstand forventes disse ikke at blive påvirket af den midlertidige sænkning. Ydermere forventes det ikke at vådområderne har forbindelse til det magasin hvor grundvandet sænkes, da der fra boreprofilerne i det område er registreret 2-3 m moræneler under fyldet. Monitering For at sikre at grundvandssystemet fungerer som ønsket, er der opført moniteringsboringer til pejling af grundvand i nærområdet. Der er udført 6 stk. boringer til ca. 10 m u.t. Moniteringsboringerne er placeret i en ring omkring byggegruben for at få en fyldestgørende monitering af påvirkningen. Derudover vil der blive opført 2 nye moniteringsboringer inde i byggegruben. Boringerne omkring byggegruben er pejlet før opstart af grundvandssænkningen for at have et referenceniveau, og kunne vurdere på-

7 virkningen fra sænkningen. Alle 6 boringer er udstyret med datalogger til kontinuerlig måling af vandspejl, og derudover vil der blive gennemført en ugentlig manuel pejlerunde. Side7/16 Forud og under arbejderne med grundvandssænkning vil udvalgte bygninger inden for 100 m af byggegruben blive overvåget for eventuelle sætninger. Der vil blive udført fotoregistrering af bygninger samt det omkringliggende terræn. For at kunne overvåge at tilladelserne overholdes, og at anlægget fungerer efter hensigten, vil der blive registreret ydelser for bortledning, reinfiltration og udledning til kloak. Udover registrering af ydelser og sænkning, vil der blive udtaget vandprøver til at dokumentere kvaliteten af det vand der reinfiltreres/udledes. Jf. tilladelse til reinfiltration og nødudledning udtages vandprøver hver 7. dag i perioden med aktiv grundvandssænkning. Ref.: NYT PARKERINGSHUS MED KÆLDER PÅ SORTEBRØDRE PLADS i ROSKILDE Ansøgning om grundvandssænkning 30. juni Archiland A/S. Roskilde Kommunes vurdering Roskilde Kommune vurderer at den ansøgte mængde til bortledning af grundvand, ikke vil give anledning til skader på omkringliggende bygning eller andre konstruktioner. Baggrunden for kommunens vurdering er i Archiland A/S vurdering i ansøgningen om at, det for det forventes at reinfiltrationsboringerne, delvist vil modvirke udbredelsen af sænkningen. Der ud over vurderer Archiland A/S at den modelerede sænkningseffekt i området vil være af begrænset omfang og i samme størrelsesorden som den naturlige årlige variation af grundvandsspejlet. Roskilde Kommune vurderer ligeledes, at den midlertidige grundvandssænkning ikke vil have nævneværdi betydning på beskyttet natur eller vandforsyningsboringer i området. Baggrunden for denne vurdering er, at bortledning af grundvand er midlertidig og ca. halvdelen af det indvundne grundvand reinfiltreres tilbage til samme magasin, hvilket vil modvirke sænkningseffekten. Vandforsyningsboringer inden for en radius på 500 m (det modelerede område for sænkningseffekt) er ikke aktive og indgår ikke drikkevandsforsyningen. Vilkår Tilladelserne meddeles på følgende vilkår: 1. Formålet med bortledning af grundvand er ifm. midlertidig grundvandssænkning for at holde byggegruden tør ifm. bygge- og anlægsarbejder under grundvandsspejlet. 2. Tilladelsen er midlertidig og udløber 30. september 2017 medmindre der søges om forlængelse minimum 14 dage før udløb. 3. Den samlede indvindingsmængden i projektperioden må højest være m 3 grundvand med en maksimal pumpeydelse på 150 m 3 /t. Den maksimale sænkning af grundvandsspejlet må ikke være under kote +30,4 m DVR90.

8 4. Bortledning af grundvand pumpes fra 9 pumpeboringer etableret i byggegruben markeret med blåt på bilag 2. Side8/16 5. Grundvandsstanden skal overvåges i monitoreringsboringerne B1 til B8 i området, se bilag 2. Inden bortledningen iværksættes, skal alle nye monitorerings-/pejleboringer være etableret, og der skal være gennemført mindst en pejlerunde i samtlige boringer. Alle boringer skal pejles dagligt med datalogger og mindst 2 manuelle pejlinger ugentligt. 6. Forandringer af grundvandsstanden må ikke give anledning til skader på bygninger eller andre konstruktioner. 7. Grundvandet skal håndteres med henblik på bedst muligt at opretholde det eksisterende grundvandsniveau i alle lag udenfor byggegruben. 8. Der installeres vandmåler til registrering af den totale mængde oppumpet grundvand. 9. Alle vandmålere skal aflæses dagligt og registreres i en logbog sammen med pejledata, der skal fremvises Roskilde Kommune på forespørgsel, og logbogen skal opbevares 1 år efter udledningens ophør. 10. Grundvandet må ikke bortledes urenset til reinfiltration eller udledning til regnvands- eller spildevandskloak. Denne bortledningstilladelse er kun gyldig og må kun udnyttes sammen med revideret tilladelse til reinfiltration og tilslutningstilladelse til kloaksystem, som behandles og meddeles uafhængigt af denne tilladelse. 11. De indsamlede resultater (pejlinger og oppumpede vandmængder) præsenteres som tidsserier og indsendes digitalt til drikkevand@roskilde.dk, efter 1 uges pumpning og derefter månedligt. 12. Såfremt pejlingerne viser under den tilladte sænkningskote, skal Roskilde Kommune straks kontaktes. Tilbagekaldelse og ansvar I henhold til Vandforsyningsloven 26, stk. 3, kan tilladelsen til bortledning af grundvand til enhver tid tilbagekaldes eller ændres uden erstatning, hvis de forudsætninger, som lå til grund for afgørelsen, viser sig urigtige eller ændres væsentligt. I henhold til Vandforsyningsloven 28 er Archiland A/S erstatningspligtig for skader, som forvoldes i bestående forhold ved forandring af grundvandstanden, I mangel af enighed afgøres erstatningsspørgsmålet af taksationsmyndighederne.

9 Klagevejledning Denne afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet indtil 4 uger efter at afgørelsen er offentliggjort jf. vandforsyningslovens 2 75, hvilket vil sige senest 9. august Side9/16 Afgørelsen kan påklages af afgørelsens adressat, enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald samt klageberettigede myndigheder, foreninger og organisationer, jf. vandforsyningslovens 80. Ønsker du at klage over afgørelsen, skal det ske til Miljø- og Fødevareklagenævnet via klageportalen som du finder via Her kan du også finde vejledning til, hvordan du klager. Jf. vandforsyningsloven 78 stk. 1 har en klage ikke opsættende virkning. Såfremt udnyttelsen af en tilladelse forudsætter udførelse af bygge- og anlægsarbejde, må sådanne arbejder ikke påbegyndes før klagefristens udløb. Hvis tilladelsen er påklaget før klagefristens udløb, må bygge- og anlægsarbejder ikke påbegyndes, før Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse foreligger eller såfremt nævnet bestemmer andet, jf. 78 stk. 3 og 4. Søgsmål og aktindsigt Afgørelsen kan afprøves ved domstolen, jf. 81 i vandforsyningsloven. Søgsmål skal være anlagt inden 6 måneder fra afgørelsen er meddelt, hvilket vil sige senest den 10. januar Roskilde Kommune gør opmærksom på, at alle har mulighed for at få aktindsigt i denne sag 3. I tilfælde af spørgsmål eller bemærkninger er I meget velkomne til at kontakte mig på tobiasbu@roskilde.dk eller telefonnummer Orientering Tilladelsen offentliggøres på Roskilde Kommunes hjemmeside 12. juli Tilladelsen er sendt i kopi til: FORS, Ruxandra Florescu rfl@fors.dk Roskilde Kommune, Klaus Kellerman Sundhedsstyrelsen, seost@sst.dk Roskilde Museum, roskildemuseum@roskilde.dk Venlig hilsen Tobias Benjamin Uglebjerg Miljømedarbejder 2 Vandforsyningsloven, jf. lovbekendtgørelse 125 af Offentlighedsloven (Lov nr. 606 af ), Forvaltningsloven (Lov nr. 571 af , jf. lovbek. nr 433 af ) og Lov om aktindsigt i Miljøoplysninger (Lovbek. nr. 102 af )

10 Bilag 1: Afgørelse om ikke VVM-pligt Åbningstider Mandag-torsdag Fredag Telefontider Mandag-onsdag Torsdag Fredag 08-14

11 Side11/16

12 Side12/16

13 Side13/16

14 Side14/16

15 Side15/16

16 Bilag 2: Anlægsområde, Sortebrødreplads 1, 4000 Roskilde Side16/16

FORS A/S Betonvej Roskilde. Att: Louise Bendixen, Krüger A/S

FORS A/S Betonvej Roskilde. Att: Louise Bendixen, Krüger A/S FORS A/S Betonvej 12 4000 Roskilde Att: Louise Bendixen, Krüger A/S By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til bortledning af grundvand

Læs mere

Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV. Att: Hasse K. Davidsen

Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV. Att: Hasse K. Davidsen Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV Att: Hasse K. Davidsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Revideret tilladelse til reinfiltration

Læs mere

Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV. Att: Hasse K. Davidsen

Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV. Att: Hasse K. Davidsen Archiland A/S Rentemestervej 23A 2400 København NV Att: Hasse K. Davidsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til reinfiltration

Læs mere

SHT Råstoffer A/S Jættevej Ringsted. Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse

SHT Råstoffer A/S Jættevej Ringsted. Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse SHT Råstoffer A/S Jættevej 13 4100 Ringsted By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse

Læs mere

Tilladelse til afledning af grundvand til kloak meddeles i en særskilt tilladelse.

Tilladelse til afledning af grundvand til kloak meddeles i en særskilt tilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Københavns Ejendomme KEjd. Nyropsgade 1 1602 København V Forlængelse af tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og reinfiltration

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

NOTAT. 1. Ansøgning om bortledningstilladelse

NOTAT. 1. Ansøgning om bortledningstilladelse NOTAT Projekt Slambehandling Renseanlæg Lynetten Kunde Biofos A/S Notat nr. 1 Dato 2014-06-10 Til Fra Københavns kommune, Center for miljøbeskyttelse Mikkel Ankerstjerne Dalgaard 1. Ansøgning om bortledningstilladelse

Læs mere

Ændringer af vilkår til tilladelse til bortledning af grundvand ved Amagerfælledvej 100, 2300 Kbh S, ASK04

Ændringer af vilkår til tilladelse til bortledning af grundvand ved Amagerfælledvej 100, 2300 Kbh S, ASK04 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse TETRIS A/S Rentemestervej 14 2400 København NV Ændringer af vilkår til tilladelse til bortledning af grundvand ved Amagerfælledvej 100,

Læs mere

Indvinding af overfladevand er ikke omfattet af et listepunkt på bilag 1 eller 2 i VVMbekendtgørelsen.

Indvinding af overfladevand er ikke omfattet af et listepunkt på bilag 1 eller 2 i VVMbekendtgørelsen. NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Att: Jakob Qvortrup Christensen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Endelig tilladelse

Læs mere

Ændringer af vilkår til tilladelse til reinfiltration af oppumpet grundvand ved Amagerfælledvej 100, 2300 Kbh S, ASK04

Ændringer af vilkår til tilladelse til reinfiltration af oppumpet grundvand ved Amagerfælledvej 100, 2300 Kbh S, ASK04 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse TETRIS A/S Rentemestervej 14 2400 København NV Ændringer af vilkår til tilladelse til reinfiltration af oppumpet grundvand ved Amagerfælledvej

Læs mere

Forlængelse af tilladelse til bortledning af grundvand ved Redmolen, ved Gdanskgade i Nordhavn

Forlængelse af tilladelse til bortledning af grundvand ved Redmolen, ved Gdanskgade i Nordhavn KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse By og Havn Nordre Toldbod 7 1013 København Forlængelse af tilladelse til bortledning af grundvand ved Redmolen, ved Gdanskgade i Nordhavn

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD FORSYNING HOLDING A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-1-19 Ref.: Mark

Læs mere

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1 VEJDIREKTORATET STITUNNEL RIBE TOLKNING AF PRØVEPUMPNING OG FORSLAG TIL GRUNDVANDSSÆNKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan 2018-2025 11. marts 2019 1. Indledning

Læs mere

Herning Vand A/S, Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning

Herning Vand A/S,   Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S, E-mail: info@herningvand.dk Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8047 lucia.aagaard@herning.dk

Læs mere

Denne tilladelse er derfor kun omfattende reinfiltrationen af det oppumpede

Denne tilladelse er derfor kun omfattende reinfiltrationen af det oppumpede KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Zacho-Lind A/S Att.: Brian Pedersen, bp@zacho-lind.dk Tilladelse til midlertidig reinfiltration af grundvand i forbindelse med renovering

Læs mere

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G Bonnerup Consult Aps Fynsvej 56 5500 Middelfart Dato: 26-04-2016 Att: Jakob Vedel Ref.: J.nr.: METMO 13.02.01-G01-7-15 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelses med byggeri, Rustenborgvej

Læs mere

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-3-18 Ref.: Mark

Læs mere

Screening for miljøvurdering af forslag til vandforsyningsplan

Screening for miljøvurdering af forslag til vandforsyningsplan By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Screening for miljøvurdering af forslag til vandforsyningsplan 2018-2025 6. september 2017 1. Indledning

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand fra afværgeanlæg på Frederikskaj 2, 2450 København SV, matr. nr. 161, Kongens Enghave

Tilladelse til indvinding af grundvand fra afværgeanlæg på Frederikskaj 2, 2450 København SV, matr. nr. 161, Kongens Enghave MT Højgaard A/S Knud Højgaardsvej 9 2860 Søborg Tilladelse til indvinding af grundvand fra afværgeanlæg på Frederikskaj 2, 2450 København SV, matr. nr. 161, Kongens Enghave 31-08-2015 Sagsnr. 2015-0193289

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø.

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø. Jakob Hørbye Skov Hestbækvej 54 9640 Farsø Dato: 25. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 13.02.00-P20-2-18 Bastian Egede Jensen Telefon: 99 66 71 08 Mail:

Læs mere

CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej Bjerringbro

CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej Bjerringbro CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej 10 8850 Bjerringbro Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257 7696

Læs mere

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018.

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018. TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland 0 Hospitalsenheden Vest, DNV Oluf Jørgensen A/S V/ Mikkel Bjerg Larsen E-mail: mbl@ojas.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

Tillæg - Nye vilkår og forlængelse af Revideret tilladelse til bortledning af grundvand, Redmolen ved Gdanskgade i Nordhavn, dateret 31. januar 2018.

Tillæg - Nye vilkår og forlængelse af Revideret tilladelse til bortledning af grundvand, Redmolen ved Gdanskgade i Nordhavn, dateret 31. januar 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse By og Havn Nordre Toldbod 7 1013 København Tillæg - Nye vilkår og forlængelse af Revideret tilladelse til bortledning af grundvand, Redmolen

Læs mere

Tilladelse til midlertidig bortledning af oppumpet grundvand ved Kulbroen, Arni Magnussons Gade 6, matr. nr og 1695a Udenbys Vester Kvarter

Tilladelse til midlertidig bortledning af oppumpet grundvand ved Kulbroen, Arni Magnussons Gade 6, matr. nr og 1695a Udenbys Vester Kvarter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Malu Cordius (maco@hofor.dk) Tilladelse til midlertidig bortledning af oppumpet grundvand

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Turebylille Vindmøllepark ApS Anders Dolmer Koldingshus Allé 1 4682 Haslev Kopi sendt pr. mail til rådgiver Benn Erik Grav, Rambøll: BEG@ramboll.dk Postadresse: Natur & Miljø

Læs mere

1. Afgørelse Med hjemmel i 16 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg

1. Afgørelse Med hjemmel i 16 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg Hvedstrup Vandværk Birkelundsvej 3 4000 Roskilde Att: Brian Lykke By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Vilkår for midlertidig dispensation

Læs mere

Tilladelse til midlertidig infiltration ved Larsens Plads/Sankt Annæ Plads, matr. nr. 403, Sankt Annæ Ø

Tilladelse til midlertidig infiltration ved Larsens Plads/Sankt Annæ Plads, matr. nr. 403, Sankt Annæ Ø KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig infiltration ved Larsens Plads/Sankt Annæ Plads, matr. nr.

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til A-boringer

Ansøgning om tilladelse til A-boringer Ansøgning om tilladelse til A-boringer I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1260 af 28/10/2013, Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land. Udfyldes af ansøger:

Læs mere

Nuværende parkeringsareal mellem Fændediget 15 og Køge Å

Nuværende parkeringsareal mellem Fændediget 15 og Køge Å Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge KLAR forsyning Att: Frands Hansen sendt til: fha@klarforsyning.dk Kopi til bygherres rådgiver: maxb@ramboll.dk samt andre evt. interessenter

Læs mere

Tilladelse til reinfiltration ved Hannemanns Allé ifm. tilslutning af ledning til pumpestation

Tilladelse til reinfiltration ved Hannemanns Allé ifm. tilslutning af ledning til pumpestation KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse RAMBØLL DANMARK A/S Hannemanns Allé 53 2300 København S Tilladelse til reinfiltration ved Hannemanns Allé ifm. tilslutning af ledning til

Læs mere

NCC Roads A/S Tobaksvejen 2A 2860 Søborg

NCC Roads A/S Tobaksvejen 2A 2860 Søborg NCC Roads A/S Tobaksvejen 2A 2860 Søborg By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Endelig tilladelse til midlertidig grundvandssænkning samt indvinding

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og indvinding af vand fra gravesø til støvbekæmpelse mv. ifm. råstofindvinding i Svogerslev Grusgrav Syd

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og indvinding af vand fra gravesø til støvbekæmpelse mv. ifm. råstofindvinding i Svogerslev Grusgrav Syd NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Østre Hedevej 2 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1).

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1). Returadresse Land og vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sten Laursen Overvej 4 6933 Kibæk TILLADELSE TIL MIDLERTIDIG GRUNDVANDSSÆNKNING NORD FOR FJELSTERVANG SOM KONSEKVENS AF RÅSTOFINDVINDING

Læs mere

Tilladelse til udledning af det oppumpede grundvand til Øresund eller kloak meddeles i en særskilt tilladelse.

Tilladelse til udledning af det oppumpede grundvand til Øresund eller kloak meddeles i en særskilt tilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og reinfiltration ifm. etablering af Ny

Læs mere

Tilladelse til bortledning af m 3 grundvand på BIO4 projektet, Amagerværket, Kraftværksvej 37, 2300 København S

Tilladelse til bortledning af m 3 grundvand på BIO4 projektet, Amagerværket, Kraftværksvej 37, 2300 København S KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR Energiproduktion A/S Amager Kraftværksvej 37 2300 København S Tilladelse til bortledning af 120.000 m 3 grundvand på BIO4 projektet,

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 26.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 26. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding. 18. november 2014

INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding. 18. november 2014 INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding Tilladelse i henhold til Vandforsyningslovens 26 og Miljøbeskyttelseslovens 19 til midlertidig grundvandssænkning med oppumpning og efterfølgende

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2 HOFOR A/S Miljø og Arbejdsmiljø Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2 10-06-2015 Sagsnr. 2014-0209684

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og bortledning af grundvand ved vindmølleprojekt Nees Vest

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og bortledning af grundvand ved vindmølleprojekt Nees Vest Christensen/Kromann ApS Baldersvej 10-12 8850 Bjerringbro 1. december 2015 Teknik & Miljø Rådhusgade 2 7620 Lemvig Telefon: 9663 1200 Mail: teknik@lemvig.dk J.nr.: 13.02.17P20-0001 S.nr.: 130078 B.nr.:

Læs mere

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

juni Ikano Bolig A/S CVR Cirkelbuen, Ullerød Nord, Hillerød 3 v og 6 b, Ullerød Nord Hillerød Sugespidsanlæg

juni Ikano Bolig A/S CVR Cirkelbuen, Ullerød Nord, Hillerød 3 v og 6 b, Ullerød Nord Hillerød Sugespidsanlæg Ikano Bolig A/S Stationsparken 24,2 2600 Glostup Sendt digitalt til CVR 39184745 Emne: Vandindvinder: Anlægs ID: - Adresse for vandindvinder: Matr. nr. for vandindvinder: Afgørelse om ændring af vilkår

Læs mere

Center for Miljøbeskyttelse meddeler hermed tilladelse til udførelse af 4 A-boringer efter 21 Vandforsyningsloven (LBK 1204 af 28/ ).

Center for Miljøbeskyttelse meddeler hermed tilladelse til udførelse af 4 A-boringer efter 21 Vandforsyningsloven (LBK 1204 af 28/ ). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse CabInn Mitchellsgade 14 1568 KøbenhavnV Att. Niels Fennet 05-07-2017 Sagsnr. 2017-0230839 Dokumentnr. 2017-0230839-8 Tilladelse til A-boring

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Kirkbi A/S Koldingvej Billund

Kirkbi A/S Koldingvej Billund Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund Tilladelse til etablering af 3 stk. pejleboringer, tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand, samt afgørelse om ikke VVM pligt Dato: 27 juni 2017 Tilladelse

Læs mere

Bilag 1 - Situationsplan Byggegruben

Bilag 1 - Situationsplan Byggegruben Bilag 1 - Situationsplan Byggegruben Bilag 2 Placering af pejleboringer Formål (afkryds relevant felt til venstre i skemaet) Permanente pejleboringer Moniteringsboringer. Angiv formålet: Miljøtekniske

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Klaus Poulsen Løkkensvej 440 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Anders Wamsler-Jensen Holmevej Veksø Sjælland

Anders Wamsler-Jensen Holmevej Veksø Sjælland Anders Wamsler-Jensen Holmevej 33 3670 Veksø Sjælland By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning samt

Læs mere

Tilladelse til midlertidig bortledning af oppumpet grundvand på Amager Ressourcecenter

Tilladelse til midlertidig bortledning af oppumpet grundvand på Amager Ressourcecenter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S Att. Poul Bach Olsen Tilladelse til midlertidig bortledning af oppumpet grundvand

Læs mere

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse KEID Ejendomsservice 17. juni 2019 Sagsnr. 2019-0142218 Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på

Læs mere

Tilladelse til udførelse af 9 ekstra reinfiltrationsboringer på ASK04, Amagerfælledvej 100, 2300 Kbh S

Tilladelse til udførelse af 9 ekstra reinfiltrationsboringer på ASK04, Amagerfælledvej 100, 2300 Kbh S KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse TETRIS A/S Rentemestervej 14 2400 København NV Tilladelse til udførelse af 9 ekstra reinfiltrationsboringer på ASK04, Amagerfælledvej 100,

Læs mere

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde den 600 m 2 store byggegrube tør ved etablering af vej i Støvring Ådale.

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde den 600 m 2 store byggegrube tør ved etablering af vej i Støvring Ådale. Center Natur og Miljø Rebild Kommune plan, byg og vej Hobrovej 110 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-2-18 Ref.: Mark Bech

Læs mere

Bonava Danmark A/S. Ansøger (på vegne af bygherre): Orbicon A/S Att.: Julie Katrine Jensen; vegne af

Bonava Danmark A/S. Ansøger (på vegne af bygherre): Orbicon A/S Att.: Julie Katrine Jensen; vegne af Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Bonava Danmark A/S Ansøger (på vegne af bygherre): Orbicon A/S Att.: Julie Katrine Jensen; juje@orbicon.dk vegne af Dato Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Radarhoved Skagen - Udskiftning fyringsolietanke

Radarhoved Skagen - Udskiftning fyringsolietanke Notat Frederikshavn Kommune Radarhoved Skagen - Udskiftning fyringsolietanke Ansøgning om midlertidig tilladelse til indvinding/udledning af grundvand 30. september 2016 Version 1 Projekt nr. 226370 Dokument

Læs mere

Ændring af vilkår i tilladelse til bortledning til m3, samt ny grundvandssænkning på Amagerværket, BIO4, Kraftværksvej 37, København S

Ændring af vilkår i tilladelse til bortledning til m3, samt ny grundvandssænkning på Amagerværket, BIO4, Kraftværksvej 37, København S KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR Energiproduktion A/S Amagerværket Kraftværksvej 37 2300 København S Ændring af vilkår i tilladelse til bortledning til 180.000 m3,

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Kallerup Grusgrav A/S Baldersbuen 16A 2640 Hedehusene Att.: Henrik Olsen

Kallerup Grusgrav A/S Baldersbuen 16A 2640 Hedehusene Att.: Henrik Olsen TMC - Natur og Miljø Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk Kallerup Grusgrav A/S Baldersbuen 16A 2640 Hedehusene Att.: Henrik Olsen Dir.tlf.: 43 59 12 78 Email: tmc@htk.dk

Læs mere

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand GÅRDEJER JENS JUNGERSEN Vestergårdsvej 82 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen

Læs mere

Pumpeydelse Samlet vandmængde

Pumpeydelse Samlet vandmængde Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 141.120 m³ grundvand 05. oktober 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand tilladelse til

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Att.: Jens Ole Madsen, jeom@aarhus.dk Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Cvr.nr. 55133018 Side 1 af

Læs mere

grundvand/grundvandssænkning. Hillerød Jorde.

grundvand/grundvandssænkning. Hillerød Jorde. Trafik, Vej og Park Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Att.: Anders Dalum Balskilde Nielsen Emne: Vandindvinder: Anlægs ID: - Adresse for vandindvinder: - Matr. nr. for vandindvinder: Tilladelse

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte 7257 7847 hpo@jammerbugt.dk 10-07-2014 Sagsnr.: 13.02.01-P19-5-14

Læs mere

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing TH. LYNGE PETERSEN A/S Engtoften 18 6900 Skjern Sagsbehandler Yvonne Grandahl Direkte telefon 99741513 E-post yvonne.grandahl@rksk.dk

Læs mere

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl PSVARPOSTKASSE:[4638] SVAREMNE:[13735] DESTINATION:[EBOKSKMDPRINT] POST:[B] FORM:[1 Alm brev duplex S/H] DIALOG[1] Jens A Howard Gejlvangvej 3 6623 Vorbasse Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift

Læs mere

Tilladelse til midlertidige grundvandssænkninger og udførelse af boringer til eventuel reinjektion af oppumpet grundvand, i forbindelse

Tilladelse til midlertidige grundvandssænkninger og udførelse af boringer til eventuel reinjektion af oppumpet grundvand, i forbindelse Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Nyt OUH Englandsgade 25 5000 Odense C Att. Lars Loft Reuter By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Nørregade 36 5000 Odense C

Læs mere

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år.

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år. Flemming Smidt Schou Kassebøllevej 13 Kassebølle 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling JELLING GOLFKLUB Jelling Skovvej 2 7300 Jelling Sendt på mail: mail@jellinggk.dk 8. september 2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling Vejle Kommune giver dig hermed

Læs mere

1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr januar 2017 om vandforsyning

1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr januar 2017 om vandforsyning P. Melgaard ejendomme A/S Askelund 10 6200 Aabenraa. Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 08-02-2018 Sagsnr.: 18/4402 Dok nr. 3. Kontakt: Lars Øvig Direkte tlf.: 7376 8199 E-mail: laoe@aabenraa.dk

Læs mere

KLAR forsyning Att.: Claus Mouritsen

KLAR forsyning Att.: Claus Mouritsen Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge KLAR forsyning Att.: Claus Mouritsen cmo@klarforsyning.dk Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 4. april 2017 2017-004940-4

Læs mere

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Indholdsfortegnelse: Side: 1 Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår... 2 1.1

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257 7566 pho@jammerbugt.dk Dato: 30. juni 2014x Sagsnr.: 13.02.01-P19-4-14

Læs mere

KAY FISKERS PLADS, Byggegrube

KAY FISKERS PLADS, Byggegrube KAY FISKERS PLADS, Byggegrube Ansøgning om bortledningstilladelse (grundvandssænkning) Kay Fiskers Plads, Byggegrube Ansøgning om bortledningstilladelse (grundvandssænkning) Dato: 4. marts, 2018 Udfærdiget

Læs mere

Tilladelse til permanent grundvandssænkning ved cykelsti-tunnel. Videbækvej, 7480 Vildbjerg

Tilladelse til permanent grundvandssænkning ved cykelsti-tunnel. Videbækvej, 7480 Vildbjerg TEKNIK OG MILJØ Herning Kommune Torvet 1 7400 Herning Att.: Carsten Thomsen Email: vtbct@herning.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8065 bjgtg@herning.dk

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete SÅRUP GRUSVÆRK ApS Sårupvej 10 7730 Hanstholm Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej

Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej Jesper Højberg Hoffmann Hestlundvej 1 Bøllund 7323 Give Sendt på mail: jesperhoffmann2@gmail.com 31-05-2017 Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej 1, 7323 Give Vejle Kommune

Læs mere

Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager Jyllinge. Påbud om levering af drikkevand der opfylder kravene til drikkevandskvalitet

Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager Jyllinge. Påbud om levering af drikkevand der opfylder kravene til drikkevandskvalitet Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager 9 4040 Jyllinge Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Påbud

Læs mere

1. Nedsivningsanlægget skal placeres på egen grund og mindst 5 m fra beboelsesbygninger og mindst 2 m fra skel mod andre ejendomme og vejarealer.

1. Nedsivningsanlægget skal placeres på egen grund og mindst 5 m fra beboelsesbygninger og mindst 2 m fra skel mod andre ejendomme og vejarealer. Ejner Hessel A/S, att. Christian Jensen Københavnsvej 275 4000 Roskilde Mail: c.jensen@hessel.dk Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m.

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Arne Larsen Melbækvej 90 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 05-12-2016

Læs mere

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge,

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge, Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand,

Læs mere

Tillæg til eksisterende markvandingstilladelse på Rolighedsvej 22, 7182 Bredsten

Tillæg til eksisterende markvandingstilladelse på Rolighedsvej 22, 7182 Bredsten Poul Erik Plougstrup Rolighedsvej 22 7182 Bredsten 02-07-2018 Tillæg til eksisterende markvandingstilladelse på Rolighedsvej 22, 7182 Bredsten Vejle Kommune har 5. marts 2018 givet dig tilladelse til indvinding

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027 Peder-Bent Krogh Top Stilledalsvej 3 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Tilladelse til oppumpning og reinfiltration af vand i forbindelse med afværgeanlæg på Ra agnhildgade 1 Lovgrundlag Klage

KØBENHAVNS KOMMUNE Tilladelse til oppumpning og reinfiltration af vand i forbindelse med afværgeanlæg på Ra agnhildgade 1 Lovgrundlag Klage KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø Økonomiforvaltningen Rådhuset Københavns Kommune 15999 København V Sagsnr. 2011-123019 Dokumentnr. 2012-279667 UDKAST HAJ/MEJ Tilladelse

Læs mere

Matrikel nr. 2z, 2ae og 2ø Lergrav Hgd., Aulum Kronborgvej 20, Aulum.

Matrikel nr. 2z, 2ae og 2ø Lergrav Hgd., Aulum Kronborgvej 20, Aulum. TEKNIK OG MILJØ Aulum Grusgrav ApS Kronborgvej 20 7490 Aulum Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgtg@herning.dk Tlf. 9628 8065 Sagsbehandler: Thomas

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Den nye bane Kbh-Ringsted, BANEDANMARK Relevante underentreprenører Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Læs mere

Tilladelse til 5 geotekniske A-boringer, Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 Kbh S

Tilladelse til 5 geotekniske A-boringer, Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 Kbh S Byens Anvendelse Teknik- og Miljøforvaltningen CIH Scandinavia Hotels Aps c/o Wenaasgruppen Wenaashuset 6386 Måndalen Tilladelse til 5 geotekniske A-boringer, Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Vesterbyvej 43, 7100 Vejle

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Vesterbyvej 43, 7100 Vejle Peter Føns Knudsen Vesterbyvej 43 Ødsted 7100 Vejle Sendt på mail: uj-pfk@mail.dk 07-06-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Vesterbyvej 43, 7100 Vejle Vejle Kommune giver dig hermed tilladelse

Læs mere

PE-ledninger mellem pumpestation og udligningsbassin, bundkote ~ -0,6

PE-ledninger mellem pumpestation og udligningsbassin, bundkote ~ -0,6 Skive Vand A/S Norgesvej 5 7800 Skive Den 29. maj 2019 Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning ved ombygning på Skive Renseanlæg, AnlægsID V93-190054. Ansøgning Krüger A/S har på vegne af Skive Vand

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Steen Sørensen Majgårdvej 7 Majgårde 7840 Højslev 11. juli 2016 Majgårdvej 7, Majgård, 7840 Højslev - TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL MARKVANDING AnlægsID: 779-V40-62625 AFGØRELSE Skive Kommune

Læs mere

Herning Kommune Afdelingen for Vej, Trafik og Byggemodning Att.: Karin Skov-Aggerholm

Herning Kommune Afdelingen for Vej, Trafik og Byggemodning Att.: Karin Skov-Aggerholm TEKNIK OG MILJØ Herning Kommune Afdelingen for Vej, Trafik og Byggemodning Att.: Karin Skov-Aggerholm E-mail: vtbka@herning.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

Tilladelse til midlertidig reinfiltration af grundvand i forbindelse med opførelsen af Turbinehuset, Adelgade 12 matr.nr.

Tilladelse til midlertidig reinfiltration af grundvand i forbindelse med opførelsen af Turbinehuset, Adelgade 12 matr.nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse RAMBØLL A/S Hannemanns Allé 53 2300 København S Att.: Thomas Petri, tpe@ramboll.dk 13-01-2015 Sagsnr. 2014-0180208 Dokumentnr. 2014-0180208-27

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere