Referat af stormødet torsdag den 4.april 2013 ordstyrer: Ingrid Hjarnaa - referent: Sus Rostrup - antal deltagere ca.60

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af stormødet torsdag den 4.april 2013 ordstyrer: Ingrid Hjarnaa - referent: Sus Rostrup - antal deltagere ca.60"

Transkript

1 Referat af stormødet torsdag den 4.april 2013 ordstyrer: Ingrid Hjarnaa - referent: Sus Rostrup - antal deltagere ca BfA s økonomi Arne Normann forelagde som revisor regnskabet for Årets resultat viste et underskud på godt kr.(indtægter kr, - udgifter kr), men da vi havde en egenkapital på godt kr. blev i alt ca kr. overført til Herefter forelagde BfA s nye regnskabsfører Henrik Mottlau en økonomisk status for perioden januar-marts d.å. BfA har modtaget 2 donationer på hver især kr., den ene, der ikke er øremærket særlige formål, kommer fra Himmelblåfonden, den anden fra Dronning Caroline Amalies fond, og den er defineret til brug for aktiviteter o.a. for børn og kan altså ikke anvendes til andre formål. Der er pt. lige knap kr. til disposition, idet der er disponeret midler til følgende formål: Folkemødet på Bornholm: kr. 1.maj: kr. Ny hjemmeside: kr. M.h.t den nye hjemmeside er der brug for 2 webmastere. Henrik Mottlau har påtaget sig at være den ene, men styregruppen efterlyser meget endnu en BfA er, der har lyst til at deltage i arbejdet med den løbende opdatering af hjemmesiden. Efterlysningen gav ingen resultater på mødet, så efterlysningen ønskes viderebragt indenfor grupperne. Man kan rette henvendelse til Henrik Mottlau for nærmere oplysninger, tlf og , mail: emilc@get2net.dk; webmasterne vil blive grundigt introduceret til arbejdet, som vi ikke skønner vil være overvældende stort. Styregruppen efterlyste ligeledes forslag til aktiviteter o.a. for børn, idet vi finder det oplagt at bruge sommerperioden til sådanne aktiviteter. Styregruppen ser meget gerne ansøgninger om midler til børneformål fra grupperne inden den 30.april, hvor styregruppen holder næste møde. Ansøgninger o.l. kan sendes til Sus Rostrup, tlf , mail: susrostrup@gmail.com.

2 2. Orientering og forslag fra styregruppen Foreningen til Støtte for Bedsteforældre for Asyl: Anne-Marie Vind, der er foreningens formand, fortalte kort, at foreningen blev stiftet på styregruppens første møde den 10.december Ud over Anne-Marie består foreningens bestyrelse af Ole Bergmann samt Henrik Mottlau, der varetager hvervet som kasserer. Vedtægterne som de blev forelagt sidste stormøde er godkendt, og foreningens medlemmer udover bestyrelsen består af styregruppens medlemmer. Anne-Marie understregede, at foreningen udelukkende er dannet som en formalitet med det formål at normalisere BfA s økonomiske rammer og at det er foreningens eneste formål. Stomødet er fortsat BfA s øverste myndighed og BfA s regnskab skal godkendes af stormødet inden det godkendes af generalforsamlingen i foreningen Flere stormøder: Per Husfeldt foreslog på styregruppens vegne at øge antallet af årlige stormøder til 3-4. Forslaget har til formål at styrke sammenholdet og sammenhængen i BfA i lyset af, at mødeaktiviteten ved centrene og også antallet af deltagere er dalende. Styregruppen havde undersøgt, om der evt. er mulighed for at afholde alle eller nogle af stormøderne mere centralt, f.eks. i Verdens Kulturcenter i Nørre Allé, hvor vilkårene for leje af lokaler er ret favorable. Der var blandt stormødets deltagere stor tilslutning til at øge stormøderne gerne til 4 og evt. gerne om søndagen, idet møderne på skift kan afholdes i Verdens Kulturcenter og i Humlebæk. Styregruppen arbejder videre med planerne. Mail-liste over bedster, der virker som kontaktpersoner: Ulla Sandbæk foreslog, at vi i stedet for at lave en større eller mindre gruppe får udarbejdet en liste over de bedsteforældre, som virker eller som gerne vil virke som kontaktpersoner. Listen skal både omfatte kontaktpersoner til allerede udflyttede asylansøgere og kontaktpersoner til asylansøgere, der er i ansøgningsfasen. En sådan liste gør det muligt for de enkelte at støtte og rådgive hinanden vedr. integrationsregler mv. Ulla vil lave listen, og man kan melde sig til hende, tlf , mail: ulla.sandbaek@mail.tele.dk. Listen vil blive lagt på hjemmesiden. Ulla oplyste også, at Dansk Flygtningshjælp kan yde bistand vedr. integrationsregler og andre formelle regler på området.

3 En af deltagerne fortalte en solstrålehistorie fra Furesø Kommune, hvor en af kommunens medarbejdere havde ydet en kæmpe indsats for en udflyttet familie. Folkemødet på Bornholm juni: BfA har lejet iscaféen på Allinge Havn, hvor Bente Rich vil holde et indlæg om børnenes situation søndag kl Man håber også på tilsagn fra nogle politikere. Ordstyrer bliver Ole Espersen. Det blev foreslået, at man skal prøve at få nogle deltagere fra de politiske ungdomsorganisationer i stedet for at blive ved at vente på svar fra folketingspolitikere. Endvidere har BfA lejet et telt på 9 m2 til spontant opståede debatter, uddeling af materiale mv. BfA har også fået tildelt 10 minutter på Speaker s Corner om lørdagen. Økonomisk støtte til enkeltpersoner: Som det var anført i dagsordenen, har BfA hidtil været tilbageholdende med at yde støtte til enkeltpersoner- eller familier, både af økonomiske og principielle grunde. Styregruppen mener fortsat, at BfA principielt ikke skal yde støtte til enkeltpersoner eller familier. Dog kan der i særlige tilfælde dispenseres, hvis der f.eks. er tale om indhentning af dokumenter (lægeerklæringer f.eks.), der er nødvendige for at opfylde myndighedskrav. Arne Normann gjorde på styregruppens vegne rede for, at da BfA s økonomi i høj grad bygger på donationer, så er der i almindelighed ikke meget at gøre godt med, hvorfor styregruppen fandt det problematisk at give los for yderligere støttemuligheder. Flere blandt deltagerne fandt det meget vigtigt at få drøftet og afklaret spørgsmålet. Det blev nævnt, at der har været fortilfælde, hvor man har ydet støtte til enkeltpersoner, ligesom det blev nævnt, at donationer ikke bør betragtes som en donation til BfA, men til asylansøgerne. Hertil blev anført, at hvis dette skal følges nøje, så vil BfA ikke kunne foretage sig ret meget, idet alle aktiviteter, folkemødet f.eks., trykning af flyers mv. koster penge. Det blev ligeledes anført, at åbner vi for yderligere tildeling af midler til enkeltpersoner, så forudsætter det, at der udarbejdes retningslinier herfor. Til sidst konkluderedes det, at man i særlige tilfælde kan ansøge om støtte, at styregruppen har behandlingskompetencen, og at der på hvert stormøde orienteres om, hvilke ansøgninger, der har været siden sidste stormøde og om de er blevet imødekommet eller fået afslag.

4 3. Gerd Gottliebs fotoserie om BfA s virke Gerd Gottlieb har lige siden BfA s fødsel i 2007 haft et lille lommekamera med til BfA-aktiviteter. Det var der kommet en meget levende og engageret billedserie ud af, som bragte mange minder frem. 4. Bente Rich: indlæg om asylbørns forhold (et kort resumé) Bente Rich har som læge de sidste 13 år arbejdet med asylbørn. De mange års arbejde på området har givet hende et solidt grundlag for at kunne vurdere, hvorledes asylansøgerne og deres børn har reageret på de vilkår, de har levet under på centrene og konsekvenserne heraf. Hun har også oplevet, hvorledes hun af det politiske system og offentlige myndigheder er blevet betragtet som inhabil og hendes faglige vurderinger mistænkeliggjort, fordi hun har givet udtryk for holdninger, der strider imod den førte asylpolitik. Hun fortalte om, hvorledes børnene, der ofte er dybt traumatiserede ved ankomsten til Danmark, ikke har fået den nødvendige behandling og opfølgende behandling. Og hun stillede spørgsmålstegn ved, om Danmark opfylder FN s børnekonvention, der forudsætter, at asylbørn og flygtningebørn skal modtage undervisning af samme standard som børn i danske skoler. Det får de ikke, og Komitéen, der overvåger, at FN s medlemslande rent faktisk opfylder Børnekonventionen, har i 2011 netop understreget Danmarks forpligtelse til at tilbyde asylsøgende børn og flygtningebørn undervisning af samme kvalitet som børn i danske skoler. I modsætning til asylbørn i Sverige og Norge har kun et begrænset antal asylbørn i Danmark fået undervisning i folkeskolen. Netop undervisning i en almindelig kommunal folkeskole er afgørende dels for asylbarnets integration, dels for at det kan udvikle sig normalt i overensstemmelse med dets behov og evner. Endvidere tjener skolegangen i et normalt dansk miljø også det formål, at barnet i mange timer hver dag er væk fra den stressende situation i familien og derved aflastes psykisk. De fleste asylbørn har hidtil fået undervisning i særlige asylskoler, og det har vist sig at medføre, at de børn der på et tidspunkt får ophold ofte får store vanskeligheder udviklings- og indlæringsmæssigt. Det lovforslag, som i øjeblikket er under behandling i Folketinget, rummer forskellige forbedringer for asylfamilierne, men ændrer ikke afgørende på børnenes undervisningsmuligheder.

5 Loven giver forbedringer for asylfamilierne og dermed også for asylbørnene i det øjeblik, de sammen med familien flytter ud i en kommune i egen bolig. Imidlertid er det op til den enkelte kommune at beslutte, hvilke undervisningstilbud, der skal gives til det enkelte barn, og det kræver forhandling med Undervisningsministeriet, før en kommune kan give asylbørn adgang til folkeskolen. Som udgangspunkt skal asylbørnene i første omgang gå i særlige Røde Kors skoler, der oprettes indenfor 5 regioner i landet, og det er uvist i hvilket omfang de hen ad vejen vil blive udsluset til almindelige folkeskoler. International forskning dokumenterer, hvor nødvendig og vigtig modersmålsundervisningen er, idet barnet derved bliver bedre rustet til at lære sprog nummer to. I Norge og Sverige får asylbørn derfor modersmålsundervisning. I Danmark er modersmålsundervisningen afskaffet, og lovforslaget tager ikke spørgsmålet op. I Danmark findes ingen forskning, der kan bruges som grundlag for at planlægge en kvalificeret undervisning af asylbørn ud fra de særlige behov, som de har. Imidlertid er der i Malmö iværksat et projekt Socialt holdbart Malmö, hvis formål er at reducere forskelle i befolkningens helbredstilstand. Herunder har projektet også belyst, hvordan børn fra andre lande kan bevare et godt helbred og en god udvikling gennem en hensigtsmæssig skolegang. Efter et langvarigt kommissionsarbejde, hvor alle relevante temaer er analyseret, er der i slutningen af 2012 kommet en samlet rapport, hvorefter man nu er i gang med en prioriteret implementering. Man kan ønske, at politikerne ville tage ved lære af den viden, der her er kommet frem, og hvis resultater kunne give grobund for en langt bedre integration og give børnene langt bedre muligheder for at udvikle sig og lære ud fra deres egne evner også i Danmark. 5. Forslag fra Kongelunden om en demonstration mod regeringens planer om at sende uledsagede børn og unge tilbage til Afghanistan (ERPUMprojektet) Per Elvekær, Kongelunden, redegjorde for, at en gruppe i BfA havde arbejdet med problemstillingerne vedr. de uledsagede børn og unge. Gruppen havde indtil flere gange søgt foretræde for justitsministeren, men helt uden held. Per opfordrede til, at BfA på en eller anden måde reagerer overfor regeringen, at vi fortæller den, at vi ikke er tilfredse med de tiltag på

6 flygtninge og asylområdet, som er sket, at der langtfra er sket nok, og at det ikke nødvendigvis handler om ændret lovgivning. Meget kan ændres uden lovændringer. Han fandt det meget vigtigt, at vi følger ERPUM-aktiviteterne nøje, idet Danmark sammen med Holland, England og Sverige pt arbejder med planer om at sende uledsagede unge tilbage til deres oprindelige land til særlige centre der, når deres opholdstilladelse udløber, når de bliver 18 år. Herefter kan opholdstilladelsen ikke forlænges, medmindre helt særlige forhold gør sig gældende. Der er stor usikkerhed og uvidenhed om hvad der reelt sker med ERPUMprojektet, det gælder også i politiske kredse, der arbejdes meget lukket. Styregruppen lovede at prøve at få nogle oplysninger frem. Endvidere blev det besluttet at søge foretræde for Udlændinge- og Integrationsudvalget i forbindelse med det lovforslag, som kommer til behandling den 23. og 25.april med det formål at gøre opmærksom på dels børnenes særlige behov, ikke mindst undervisningsbehovene, samt at gøre opmærksom på de lange ophold, som mange fortsat lider under. Mange i befolkningen tror, at meget er blevet meget bedre nu, hvor familierne får mulighed for at flytte ud af centrene uden at vide, at det forudsætter, at familierne skriver under på, at de vil samarbejde om udsendelse. På forslag fra Henni Gelfer, Kongelunden, vil vi arrangere en demonstration i forbindelse med 2. eller 3.behandlingen af lovforslaget. En gruppe bestående af Karen Vad, Inge Lørring, Inge Mortensen og Henni Gelfer arbejder med det. Sidste Nyt! BfA har fået foretræde for Udlændinge- og Integrationsudvalget tirsdag den 9.april, hvorfor demonstrationen som følge heraf er blevet aflyst. 6. Nyt fra grupperne Bente Rich fra Lægegruppen fortalte, at Lægegruppen skal have et møde med udlændingeadvokaterne, der ligger inde med materiale om de asylansøgere, som har søgt om humanitært ophol, både om hvem der har fået ophold, hvem der har fået afslag samt om afgørelserne i de enkelte sager. Fynsgruppen afholder et arrangement om civil ulydighed. Det foregår hos kunstneren Jens Galschiøt lørdag den 6.april Jørn Nerup hilste fra Randers-gruppen, der har en begyndende kontakt til det nyoprettede center der.

7 7. Eventuelt Vi har brug for en revideret BfA-deltagerliste. Den sidste er fra Henrik Prehn laver en for Kongelunden, Susanne Graae laver en for Sandholm og Karen Mikel laver en for Avnstrup. De øvrige grupper bedes også udarbejde lister med navne, adresser, telefon og mail-adresser. Listerne mailes til Susanne Graae, tlf , mail: Susanne samarbejder dem så til én liste. Hanne Geist oplyste, at en pixi-udgave af BfA s 10 punkter nu ligger på hjemmesiden. Under mødet gik hatten rundt, og Henrik Mottlau kunne ved slutningen af mødet oplyse, at der var samlet i alt kr. ind til BfA, hvilket gav anledning til stor applaus.

Referat fra stormøde i BfA 27.2.2014 i Humlebæk, kl. 11-15

Referat fra stormøde i BfA 27.2.2014 i Humlebæk, kl. 11-15 Referat fra stormøde i BfA 27.2.2014 i Humlebæk, kl. 11-15 Værtinde Gerda Herbøl bød alle velkommen. Vi var ca. 60 deltagere. og vi sang den nye sang "Det land der rummer..." af Hans Kragh-Jacobsen Mødeleder

Læs mere

BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat. Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr.

BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat. Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr. Referent: Karin Majgaard Ordstyrer: Per Husfeldt BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr. 1. Flygtningekonventionens

Læs mere

Referat af demonstration foran Sandholm søndag 6. december 2015 Tovholder Gerd Gottlieb Referent Karin Hartkopp 19 Bedsteforældre Ad.

Referat af demonstration foran Sandholm søndag 6. december 2015 Tovholder Gerd Gottlieb Referent Karin Hartkopp 19 Bedsteforældre Ad. Referat af demonstration foran Sandholm søndag 6. december 2015 Tovholder Gerd Gottlieb Referent Karin Hartkopp 19 Bedsteforældre Ad.Punkt 1 Siden sidst Gerd Gottlieb lagde ud med, at Ulla Sandbæk burde

Læs mere

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15 Bedsteforældre for asyls Demonstration foran Sjælsmark Referat Søndag den 11. januar kl.14-15 Referent: Birgitte Kjersgaard Tovholder: Leif Bork Hansen Vi mødtes i snestorm, det var koldt og blæsende,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 _/) _/)_/) _/)_/) _/) SYDKYSTENS SEJLKLUB Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 Til generalforsamlingen var fremmødt 39 medlemmer. Formand Erik Skov Rasmussen bød velkommen

Læs mere

Ad. Punkt 2 - Planlagt demonstration mod asylstramninger på Nytorv 26. januar 2016 Der afholdes planlægningsmøder:

Ad. Punkt 2 - Planlagt demonstration mod asylstramninger på Nytorv 26. januar 2016 Der afholdes planlægningsmøder: Referat af demonstration foran Sandholm søndag 27. december 2015 Tovholder Nina Lørring Referent Karin Majgaard 17 Bedsteforældre Ad. Punkt 1 - Siden sidst Nina Lørring indledte med at vi i sammen mindes

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af asyl- og udlændingepolitikken

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af asyl- og udlændingepolitikken Beslutningsforslag nr. B 13 Folketinget 2014-15 Fremsat den 21. oktober 2014 af Martin Henriksen (DF), Christian Langballe (DF), Peter Skaarup (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Søren Espersen (DF) Forslag

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

BfA demonstration Sandholm Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød Påskesøndag den 27. marts kl Referat

BfA demonstration Sandholm Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød Påskesøndag den 27. marts kl Referat BfA demonstration Sandholm Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød Påskesøndag den 27. marts kl. 14. Referent: Birgitte Kjersgaard Ordstyrer: Leif Bork Hansen 1. Siden sidst 2016 Referat 1.Tidsskriftet SOS

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. november 2014 Dok.: 1349685 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Trigeminus Foreningen

Trigeminus Foreningen Generalforsamling i, Lørdag d. 21. april 2018, kl. 14:30 16:00 26.04.2018 Mødet blev afholdt på Odd Fellow Palæet, Nonnebakken 1, 5000 Odense Antal deltagere: 56 (heraf 21 ægtefæller/samlevere). Indhold

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 4. DECEMBER 2008 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde Jour.nr.: 1200-10219-00061-08 Telefon: 46 35 14 48 Beslutningsreferat af møde nr. 4-2008 i Kredsrådet for Midt-

Læs mere

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86 R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86 Mødet blev gennemført torsdag den 26. maj 2015 ved TrygFonden, Virum. Til stede: Hanne Balle, Jesper Kjærgaard, Jens Flensted Lassen, Jens Roland,

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Vejen Svømmeklub torsdag, den 25. februar 2010 kl. 19.00 i Vejen Idrætscenter

Ordinær generalforsamling i Vejen Svømmeklub torsdag, den 25. februar 2010 kl. 19.00 i Vejen Idrætscenter Ordinær generalforsamling i Vejen Svømmeklub torsdag, den 25. februar 2010 kl. 19.00 i Vejen Idrætscenter Dagsorden: 1. Valg af dirigent (og referent) 2. Bestyrelsens beretning og forelæggelse af planer

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 19. august 2014 Dok.: 1273016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

SIMEON-SANKT JOHANNES SOGNS MENIGHEDSPLEJE:

SIMEON-SANKT JOHANNES SOGNS MENIGHEDSPLEJE: [1] SIMEON-SANKT JOHANNES SOGNS MENIGHEDSPLEJE: ÅRSMØDET DEN 17. MARTS 2015 - KL. 1900 / SIMEONS KIRKE REFERAT Dagsorden i.flg. vedtægterne: O: Velkomst v. formand Birgitte L. Sneum (Birgitte). 0.1: Sygemelding:

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

VAOB. Vestsjællands Aktive Ordblinde. Vedtægter

VAOB. Vestsjællands Aktive Ordblinde. Vedtægter VAOB Vestsjællands Aktive Ordblinde Vedtægter Vedtægter for foreningen Vestsjællands Aktive Ordblinde (VAOB). 1: Navn & Hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn er Vestsjællands Aktive Ordblinde i daglig tale

Læs mere

Kassererens beretning for 2006

Kassererens beretning for 2006 Kassererens beretning for 2006 2006 har været et lidt mere beskedent år end forventet, om end vi ender med en kassebeholdning på hele 18.000 kr.. Vi har været tilbageholdne med at søge fonde, da det har

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Torsdag d. 19. april 2012 på Ungdomsskolen i Utterslev.

Torsdag d. 19. april 2012 på Ungdomsskolen i Utterslev. LEV Københavns Kommunekreds ordinære generalforsamling 2012. Torsdag d. 19. april 2012 på Ungdomsskolen i Utterslev. Vi var 20 mennesker til spisning i UIUs dejlige kantine. Efter den lækre mad blev vi

Læs mere

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018 Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice 3.Maj 2018 Formanden Annie Frederiksen bød velkommen Hans Dal: Dirigent Ida Rasmussen: Referent Valg af stemmetællere blev udsat, Formandens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 Sag 75/2011 (2. afdeling) A (advokat Finn Roger Nielsen, beskikket) mod Justitsministeriet (tidligere Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration)

Læs mere

Asylbørns retsstilling. Overtræder Danmark stadig Børnekonventionen? Oplæg ved Folkemødet på Bornholm 2015 ved Bente Rich

Asylbørns retsstilling. Overtræder Danmark stadig Børnekonventionen? Oplæg ved Folkemødet på Bornholm 2015 ved Bente Rich Asylbørns retsstilling Overtræder Danmark stadig Børnekonventionen? Oplæg ved Folkemødet på Bornholm 2015 ved Bente Rich Baggrund: I bevægelsen Bedsteforældre for Asyl har vi gennem flere år undret os

Læs mere

Indhold. 1. Indledning

Indhold. 1. Indledning Tillæg til redegørelsen for praksis for meddelelse af humanitær opholdstilladelse af 24. marts 2015 justering af praksis på baggrund af Paposhvili-dommen Indhold 1. Indledning... 1 2. Den konkrete sag,

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

FOB FOB

FOB FOB FOB 04.323 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations afslag på opsættende virkning med hensyn til udrejsefristen på baggrund af mundtlig ansøgning om humanitær opholdstilladelse indgivet

Læs mere

VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742

VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742 VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742 1: navn og hjemsted. Organisationens navn er: Nordjysk Fødevareoverskud, i daglig tale NOFO. Organisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. 2: værdigrundlag.

Læs mere

Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation

Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation Tirsdag den 24. juni 2014, klokken 19.00-22.30 i Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000

Læs mere

Som dirigent valgtes advokat Birgitte Grubbe, og som referenter valgtes Anne Sofie Pedersen

Som dirigent valgtes advokat Birgitte Grubbe, og som referenter valgtes Anne Sofie Pedersen År 2009 den 29. oktober kl. 19.30 afholdtes ekstraordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Halgreen i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, lokale 413, 4. sal, 2300 København S. Formanden, Asbjørn Lenbroch

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling)

DAI REGION HOVEDSTADEN. Referat fra. Årsmøde (Generalforsamling) DAI REGION HOVEDSTADEN Referat fra Årsmøde (Generalforsamling) 25. marts 2014 1 DAI Region Hovedstadens regionsmøde, tirsdag den 25.3.2014. Til stede: 10 stemmeberettigede og 11 gæster. Dagsorden 1. Valg

Læs mere

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Odense kommune, i daglig tale Odense Konservative Vælgerforening (OKV). Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk

Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 1 6 L U J J @ H U M A N R I G H T

Læs mere

hjemmesiden og i vedtægter). Hvem er vi og hvad vil gerne bidrage med? forventninger? Kort præsentation/ runde.

hjemmesiden og i vedtægter). Hvem er vi og hvad vil gerne bidrage med? forventninger? Kort præsentation/ runde. Netværkshuset, Ericavej 149. 2820 Gentofte DFH - frivillig afdeling Gentofte. d. 11. 4. 2017/efr/lkr Referat af koordinationsmøde i Netværkshuset søndag d. 2. April 2017, kl. 9.00 til 14.00. Tilstede:

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Formandens initialer:

Formandens initialer: 7500 Holstebro Dato: 13. december Blad nr. 4 Afbud: Dagsorden Beslutning 01 Velkomst 02 Appel ved Ole Nymann 03 Godkendelse af dagsordenen Dagsorden godkendt. 04 Orientering ved formanden. Til orientering.

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsen udtrykte betænkelighed ved, at Merete under Lauges lange sygefraværsperiode

REFERAT. Bestyrelsen udtrykte betænkelighed ved, at Merete under Lauges lange sygefraværsperiode REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. marts 2015 kl. 19.00 og lørdag den 7. marts 2015 kl. 9.00 12.00 på GEORG STAGE, København. Deltagere: Afbud: Formand Lauge Damstrup Kasserer

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

KL PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN.

KL PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN. ORDINÆR GENERALFORSAMLING, TIRSDAG, DEN 28. FEBRUAR 2017. KL. 19.00 PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN. Der var mødt 20 personer, heraf var 18 stemmeberettigede. Der var ingen afgivne

Læs mere

Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat

Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat Referent Simon Leonhard Version 1 Udsendt 13-03-2018 Godkendt 15-03-2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen Referat bestyrelsesmøde Torsdag d. 10. april 2014 kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012

Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012 Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012 1. Valg af dirigent og referent Bestyrelsen foreslog Erik Sørensen (ES) som blev enstemming valgt. Bestyrelsen foreslog Morten

Læs mere

Dansk Flygtningehjælp har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag i høring den 22. august 2013 med frist for bemærkninger den 19. september 2013.

Dansk Flygtningehjælp har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag i høring den 22. august 2013 med frist for bemærkninger den 19. september 2013. Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret asyl.visumkontoret@jm.dk 19.09.2013 Høring vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Gennemførelse af Dublin IIIforordningen) Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. 1 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 2. MARTS 2016 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Formand Preben Elle Hansen

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Udarbejdet af: Tanja Lisette Jørgensen, december 2007 1. Indledning Ægteskabsbetingelsen om lovligt ophold blev indsat i ægteskabsloven ved lov nr. 365

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

Forretningsorden. Shelterforeningen. for. 1 Forretningsordenens hjemmel. 2 Rammer for bestyrelsesmøder. 3 Indkaldelse af møder. 4 Ledelse af møderne

Forretningsorden. Shelterforeningen. for. 1 Forretningsordenens hjemmel. 2 Rammer for bestyrelsesmøder. 3 Indkaldelse af møder. 4 Ledelse af møderne Forretningsorden for Fladbro skov lørdag d. 2. marts 2013 Shelterforeningen 1 Forretningsordenens hjemmel Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen i henhold til 7, stk 3 i vedtægterne. Generalforsamlingen

Læs mere

Referat af. Bestyrelsesmøde IBK. Referatet fra seneste bestyrelsesmøde d. 1. juni blev godkendt.

Referat af. Bestyrelsesmøde IBK. Referatet fra seneste bestyrelsesmøde d. 1. juni blev godkendt. Referat af Bestyrelsesmøde IBK Dato: Mandag d. 17. august Tid: 18.30 Sted: Hos Anne Marie, Slotsherrensvej 74, Vanløse Deltagere: Anne Marie Christian Claus Hanne Jørgen Mette Ole Torben Dagsorden: 1.

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Torsdag d. 9. oktober 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Torsdag d. 9. oktober 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal Ledelsesmøde: Torsdag d. 9. oktober 2014, kl. 19.00 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Bente, Niels-Peter, Stig, Marianne (RR-gr.) & Mette AFBUD: Gunna & Henrik Dagsorden 1. Præsentationsrunde

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. Deltagere: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup Kasserer

Læs mere

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14.

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. 1. Valg af 2 stemmetællere, dirigent og referent. 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Forelæggelse

Læs mere

Grundholdninger. I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område.

Grundholdninger. I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. Grundholdninger I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. I denne folder kan du læse mere om de grundholdninger, vi arbejder

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

3) Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed det forløbne år. 4) Fremlæggelse og godkendelse af foreningens regnskab

3) Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed det forløbne år. 4) Fremlæggelse og godkendelse af foreningens regnskab Referat af generalforsamling i foreningen Sammen om Lolland-Falster 6. april 2017 kl. 19.00, der blev afholdt i Højrebyhallens cafeteria, Bøgevej 2, 4920 Søllested. Generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

Referat generalforsamling 5. februar 2014

Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat fra: Ordinær generalforsamling i Odense Kajakklub onsdag d. 5/2 2014 Ved generalforsamlingens start var der 87 fremmødte. Dagsorden ifølge vedtægternes

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN April kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014 Blad nr. 2982 Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014 : Anne Rosendal, Jens Arendt, Ulla Thorbjørn Hansen, Elisabeth Fogh Hansen, Annie Larsen, Susanne Malmstrøm, Kirsten Christiansen,

Læs mere

Referat fra det første planlægningsmøde om Folkemødet 2016, i Trampolinhuset den 7. januar 1. Evaluering af sidste år. Ikke mange bemærkninger, vi

Referat fra det første planlægningsmøde om Folkemødet 2016, i Trampolinhuset den 7. januar 1. Evaluering af sidste år. Ikke mange bemærkninger, vi Referat fra Sandholmlejren den 10.januar 2016 Tovholder Leif Borck Referent Mette Roerup 1. Siden sidst Lovforslag 87. Der er kommet høringssvar fra rigtig mange organisationer. Her vil jeg blot nævne

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT Den 9. juli 2015 Tidspunkt : Onsdag den 1. juli kl. 17 med efterfølgende middag Sted : Peter Bangsvej 30, Frederiksberg Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer

Læs mere

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Mindreårige udlændinge der er omfattet af ordningen 2.1. Personlige repræsentanter

Læs mere

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014 Forretningsorden Pr. 5. marts 2014 FORRETNINGSORDEN 1.0 FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.1 Forretningsorden er fastsat af bestyrelsen. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Bestyrelsen er

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato: 23. februar 2011 Kontor: Internationalt Supplerende samlenotat til brug for rådsmødet (retlige og indre anliggender) den 24. 25. februar

Læs mere

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne.

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne. TALEPAPIR 2. D E C E M BER 2 0 1 4 FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 72/2014 DEN 2.12.2014 J. NR. FORETRÆDE FOR UUI, MIDLERTIDIG BESKYTTELSESSTATUS Regeringen har på flere punkter ændret lovforslaget i lyset af

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag.

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Bestyrelsens beretning 2015 ENDELIG VERSION 30.12.2015 Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Den valgte bestyrelse

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling lørdag, den 30. april, 2005 kl. 10.00.

Referat af ordinær generalforsamling lørdag, den 30. april, 2005 kl. 10.00. A/B ABRIKOSHAVEN Abrikosvej 30 4700 Næstved Næstved, den 20. maj, 2005 Referat af ordinær generalforsamling lørdag, den 30. april, 2005 kl. 10.00. Til stede: 30 A: Kirsten Bo Lattuca 30 B: Janne Kümmel

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Juni 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning på udlændinge-

Læs mere

Forslag til behandling

Forslag til behandling Forslag til behandling (pkt. 6. og 7.) Landsmøde 2017 1 Forslag til behandling på Landsmøde 2017 1. Forslag fra Hovedbestyrelsen (dagsorden punkt 6.) 2. Indkommende forslag fra medlemsforeningerne (dagsorden

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Gorm Riksted fra nr. 42. Gorm vælges uden modkandidater. Gustav nr. 23 vælges til

Læs mere

UDKAST TIL TALE til brug for fortsættelse af besvarelsen af samråd H (tidligere BB) den 17. december 2013.

UDKAST TIL TALE til brug for fortsættelse af besvarelsen af samråd H (tidligere BB) den 17. december 2013. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 214 Offentligt Administrationsafdelingen Dato: 12. december 2013 Dok.: 964194 UDKAST TIL TALE til brug for

Læs mere

Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde kl Tilstede: Rikke, Martin, Magnus, Louise, Anders og Lis.

Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde kl Tilstede: Rikke, Martin, Magnus, Louise, Anders og Lis. Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde 19-10-2016 kl. 20-22 Tilstede: Rikke, Martin, Magnus, Louise, Anders og Lis. Motivation Der er konstateret et muligt brud på tegningsretten, vedtægterne og muligvis

Læs mere

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark Referat fra generalforsamling lørdag d. 7. april 2018 Fænøsund Konference og Ferie Oddevejen 8 5500 Middelfart 1. Velkomst Mogens Schmidt, formand, bød generalforsamlingen velkommen 2. Valg af ordstyrer,

Læs mere

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN UDGIFTER TIL ASYL OG FAMILIESAMMENFØRING 10 9 8 7 MIA. KR. I 2014 kom 14.800 asylansøgere til Danmark.1 Det er det højeste antal i mere

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK 1. NAVN Foreningens navn er Make-A-Wish Ønskefonden Danmark. 2. HJEMSTED Foreningens hjemsted er i Danmark. 3. FORMÅL 3.1 Foreningen har til formål at opfylde

Læs mere

Organiseringen vedr. den helbredsmæssige modtagelse af flygtninge i Frederiksberg kommune

Organiseringen vedr. den helbredsmæssige modtagelse af flygtninge i Frederiksberg kommune Organiseringen vedr. den helbredsmæssige modtagelse af flygtninge i Frederiksberg kommune Ved Mette Hingebjerg / socialrådgiver og koordinator for modtagelse af flygtningebørn i Frederiksberg kommune Landstal

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø

Vedtægter. Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø Vedtægter Vedtægter for den selvejende institution Sorø Kultur- & Fritidscenter Frederiksvej 27, 4180 Sorø 1) Navn og hjemsted, medlemmer og drift 1) Den selvejende institutions navn er Sorø Kultur- &

Læs mere

Agenda 21 Grøn Nørrebro

Agenda 21 Grøn Nørrebro Agenda 21 Grøn Nørrebro 1. september 2008 Vedtægt for Fonden Agenda 21 Grøn Nørrebro 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Fondens navn er Fonden Agenda 21 Grøn Nørrebro (Tidligere Agenda 21 Center Indre

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

Velkommen til årets generalforsamling her på Fangel Kro, hvor det efterhånden er blevet en tradition at vi afholder vores generalforsamling/årsmøde.

Velkommen til årets generalforsamling her på Fangel Kro, hvor det efterhånden er blevet en tradition at vi afholder vores generalforsamling/årsmøde. Referat af Generalforsamling i Politiets Blå Baretter. På Fangel kro, torsdag den 27. april 2017 Generalforsamlingen blev afholdt i Foredragssalen på Fangel kro, Fangelvej 55, 5260 Odense S. Formanden

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014.

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014. Igen blev generalforsamlingen afholdt i Uddannelsescenter UIUs lyse og rummelige lokaler. LEV København havde fået tilsagn fra to oplægsholdere til at indlede kredsens generalforsamling: Anna-Belinda Fosdal,

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN 523-18602 JST/pkc 21.04.2016 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN for SKAGEN BRYGHUS A/S CVR-NR. 29 22 28 86 Advokatfirma Den 16. april 2015 kl. 15.00 afholdtes i Skagen Kultur- og Fritidscenter ordinær

Læs mere

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Sted: Café Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent 2) Formandens beretning 3) Godkendelse

Læs mere