CAMPINGRÅDET INFORMERER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CAMPINGRÅDET INFORMERER"

Transkript

1 S i d e 1 Indhold Nye transitpas i 2010 Ekstraordinær kontrol af pasordningen Indberetning til Danmarks Statistik Campinganalysen 2008 Afviklingsordningen Legionella Viasat Udvalget for Camping Danmark og Web: Udvalget for Camping Danmark og Web: Camping Danmark Advarsel mod annoncefirmaer Nyt nyhedsbrev Virus på Klager Kurser i brand og førstehjælp Ulykke med vogntog Nyheder fra Nye transitpas i 2010 I den nye sæson 2010 er der lavet om på måden at udstede transitpas på. De nye transitpas består af en transitblanket med plads til tre transitmærker, samt transitmærker til at påsætte blanketten. Transitblanketten vil fremover skulle udleveres til gæsten ved afrejsen. Når gæsten har købt et transitmærke på en campingplads, har gæsten mulighed for at købe yderligere to transitmærker på to andre campingpladser. Hvis gæsten har en transitblanket med tre transitmærker på, med samme årstal, kan transitblanketten bruges kalenderåret ud som campingpas, men blanketten vil ikke blive erstattet med et plastickort. Det vil dog økonomisk ikke kunne betale sig for gæsten, da det er dyrere at købe campingpas på denne måde end ved køb af et rigtigt campingpas fra start. Nye priser I 2010 er der nye udsalgspriser på campingpas, årsmærker og transitpas. Et campingpas koster 100 kroner, hvilket er samme pris som et årsmærke til campingpas. Et transitmærke koster 35 kroner Transitblanketterne sendes til campingpladserne uden beregning.

2 S i d e 2 Ekstraordinær kontrol af pasordningen Som beskrevet i tidligere numre af Campingrådet Informerer, så har Campingrådets bestyrelse valgt, at der i 2009 skulle gennemføres en ekstraordinær kontrol af pasordningen. Generelt må det siges, at pasordningen fungerer efter hensigten. Der sælges de pas, som der skal. Der er dog skønhedspletter af større eller mindre grad, som der skal rettes op på. Når der ses på salget af pas til campinggæster der kommer med telt, autocamper eller campingvogn, er der stort set fuldstændig orden i rutinerne. Men ind imellem kan det konstateres, at der er smuttere. Det har blandt andet ofte at gøre med gæster, der har købt et transitpas. Disse har med den nuværende ordning ingen glæde af at fortælle en campingplads, at de aftenen før har købt et transitpas. Og her bliver der ofte diskussioner. Derfor er ordningen lavet om, så der fra næste år (1.september 2009) kan sælges transitmærker, så campinggæsten kan spare sammen til et almindeligt campingpas ved køb af tre transitmærker. Det vil med sikkerhed formindske antallet af diskussioner om transitpas. En anden problematik der kunne konstateres ved de ekstraordinære besøg på de tilfældigt udvalgte campingpladser var, at der ofte manglede et pas til gæster, der overnattede i hytter. Campingrådets bestyrelse har diskuteret denne problematik, og vil for fremtiden opfordre til, at alle campingpladser indfører en ny rutine vedr. campingpas til gæster i hytter. Campingrådets bestyrelse vil opfordre alle campingpladser til, at de lægger 100 kroner(prisen i 2010) oven i prisen på udlejning af en hytte og skriver, at udlejningsprisen er inklusiv et campingpas. Samtidig skal campingpladsen skrive, at såfremt gæsten kan fremvise et gyldigt campingpas ved ankomsten til campingpladsen, så reducerer campingpladsen udlejningsprisen med 100 kroner På denne måde vil der ikke skulle opkræves ekstra penge til et campingpas ved ankomsten til campingpladsen, selvom gæsten forventer at have betalt alle omkostninger. Det er Campingrådets bestyrelses opfattelse, at der også i 2010 skal gennemføres en række ekstraordinære kontroller af campingpasordningen, så det kan ses, om der er sket en forandring i forhold til 2009 med de ovennævnte nye rutiner. Indberetning til Danmarks Statistik Campingrådet havde i juni et møde med Claus Wachner fra Danmarks Statistik manden der er ansvarlig for de elektroniske indberetninger af overnatningstallene (e-indberetning). Konklusionen

3 S i d e 3 på mødet var, at for få campingpladser anvender muligheden for e-indberetninger. Det er ærgerligt fordi e-indberetninger både er nemmere, hurtigere og billigere for både campingpladserne og Danmarks Statistik. Derudover kan Campingrådet tilføje, at vi som branche naturligvis har en stor interesse i, at overnatningsstatistikkerne bliver udarbejdet så hurtigt og solidt som muligt. Rent praktisk kan alle der anvender enten Compusoft, Next-Stay eller ONE Solution sættes op til at foretage indberetningen elektronisk. Det kræver blot en indstilling af bookingsystemet. 249 pladser har et af de tre bookingsystemer, men alligevel fik Danmarks Statistik indledningsvist blot 116 e-indberetninger fra maj måned. Campingrådet vil derfor gerne opfordre til, at flere pladser udnytter muligheden for e-indberetning. En god og korrekt branchestatistik vil være et gode for alle. Er man i tvivl om de tekniske aspekter af sagen, kan man kontakte Campingrådet eller Claus Wachner direkte på / turist@dst.dk. Campinganalysen 2008 Lidt senere end sædvanligt er Campinganalysen 2008 nu færdiggjort. På mange måder er sommeren 2008 en fjern tid, hvor ord som finanskrise, SP-ordning og ungdomsarbejdsløshed endnu var noget der hørte fortiden til. Ikke desto mindre udgiver Campingrådet nu en analyse af denne forgangne tid. Højdepunkterne i analysen er et rekordstort antal overnatninger i 2008 på hele 12,2 millioner, samt rekord-mange danske campingovernatninger. Derudover kan man læse om en samlet omsætning på ca. 4,8 mia. kroner samt en skabt beskæftigelse på ca fuldtidsjobs. Blandt de mere negative sider findes et støt fald i antallet af udenlandske overnatninger samt en opbremsning i salget af autocampere. Ligeledes negativt er det for bornholmerne, at deres stolte ferieø Bornholm må se sig slået ud af campingkommunernes Top-10. Hele analysen kan hentes i pdf-format på under [Analyse og statistik]; [Campingrådets analyser].

4 S i d e 4 Afviklingsordningen Campingrådet har fået adskillige henvendelser fra gæster omkring afviklingsordningen. Derfor skal Campingrådet allerede nu gøre opmærksom på, at afviklingsordningen ophører d. 31. december Det betyder, at alle afviklingsvogne skal være fjernet fra campingpladserne efter denne dato. Det er vigtigt at bemærke, at ifølge Campingreglementet og Sommerhusloven påhviler det ejeren/forpagteren og ikke gæsten at sørge for, at der fra d. 31. december 2010 ikke henstår afviklingsvogne på campingpladsen. Derfor bør gæsterne allerede nu oplyses i brev om, at inden udgangen af næste år, skal disse vogne fjernes fra campingpladsen. Legionella I januar 2009 blev der konstateret legionellabakterier i en boligblok i Vallensbæk, og desværre døde en 65-årig beboer. I Danmark er der ca. 100 personer, som bliver smittet af legionellabakterien hvert år. De fleste pådrager sig smitten i udlandet. Legionella er en bakterie, der almindeligvis findes i alle våde og fugtige miljøer. De formerer sig bedst i lunkent vand, 25-45º C. Smitte foregår ved, at man indånder vand, der er forurenet med legionellabakterier. Legionellabakterien kan forårsage en lungebetændelse (legionærsygdom). Da Legionella smitter gennem vand, er den vigtigste forebyggelse at begrænse væksten af bakterierne i de potentielle smittekilder. Da bakterien hovedsagelig formerer sig i lunkent vand, men kun i ringe grad i koldt vand, < 20º C, og dør ved temperaturer over 50º C, er det vigtigt, at henholdsvis det kolde- og det varme brugsvand overholder disse temperaturkrav. For at forebygge, at der kommer legionellabakterier, anbefales følgende af Statens Serum Institut: Varmtvandssystemer - Vandet i varmtvandsbeholderen holdes på 60 grader - Vandet ved fjerneste tappested bør være 50 grader efter sekunder - Returtemperaturen til varmtvandsbeholderen bør ikke være under 50 grader - Varmtvandsbeholderen skal tilpasses forbruget - Udslamning af varmtvandsbeholdere i større anlæg bør foretages mindst én gang pr. uge - Varmtvandsrør bør isoleres med henblik på at undgå varmepåvirkning af koldtvandsrør

5 S i d e 5 - Blinde rørstrækninger bør fjernes - Armaturer og navnlig bruseslanger bør rengøres jævnligt ved gennemstrømning (mindst én gang ugentligt) Koldtvandssystemer - Legionella formerer sig kun, hvis vandet bliver varmere end 20 grader, og får lov til at stå stille i 1 2 dage. - Sørg for, at lade hanen løbe sekunder, før du tapper Viasat Mange campingpladser har hen over sommeren modtaget et brev fra Viasat, hvor de med iøjnefaldende orange farver gør opmærksom på, at det er Sidste Chance for at tilmelde sig et Viasat-abonnement. Den noget anmassende stil har med god ret faldet en del campingpladser for brystet, og nogle har kontaktet Campingrådet for at høre nærmere om, hvad man skal gøre ved det. Campingrådet vil i den forbindelse gerne understrege følgende: - For det første skal man selvfølgelig have styr på, om man viser de pågældende tv-kanaler, og om man gør det på lovlig vis. Et privat abonnement til Viasat må man for eksempel ikke vise i fællesrummet. - For det andet skal man IKKE skrive under på noget fra Viasat, hvis man ikke er kunde, og ikke påtænker at blive det. - For det tredje opfordrer vi til, at man kontakter Viasats account manager, Mirja Wulff på , hvis man gerne vil have muligheden for at vise Viasats kanaler til sine campinggæster. Der er eksempler på, at campingpladser har opnået mere fordelagtige aftaler end den der er nævnt i det rundsendte brev.

6 S i d e 6 Udvalget for Camping Danmark og Web: Udvalget for Camping Danmark og Web har netop afholdt møde (24. august 2009), hvor et samlet udvalg med stor tilfredshed kunne konstatere, at det nye layout af er blevet rigtig godt taget imod derude i cyberspace. De små opstartsvanskeligheder der var på det nye layout, blev løst hurtigt og effektivt lige efter lanceringen, så det henover den periode, hvor der virkelig er megen trafik på sitet, ikke har været nogen form for problemer eller driftsforstyrrelser. Billede: Den overordende besøgsstatistik

7 S i d e 7 Statistikken viser, at vi på sitet, i perioden 31/3 24/8 har haft sidevisninger foretaget af besøgende fra 100 lande, hvilket svarer til, at hver gæst kigger 7,34 sider i gennemsnit på 7,45 minutter i gennemsnitlig besøgstid. Det er rigtig godt, og rent faktisk væsentlig længere besøgstid, end størstedelen af andre sites, som udtalt af en IT mand, der er meget inde i webbrugeres trafikmønstre. Da sitet er blevet væsentligt mere brugervenligt og med mulighed for mere information/billeder fra den enkelte plads mv., er det derfor også klart, at når gæsterne bruger så megen tid på dette site, får de de informationer, som de søger. Derfor kan enkelte pladser sagtens opleve, at henvisningerne fra sitet er faldet i forhold til det gamle site. Men vores fornemmeste opgave, er at have et site, hvor interesserede gæster kan finde nødvendig information om Danske Campingpladser. Ønsker de derefter uddybende informationer om de enkelte pladser, kan de klikke videre, eller klikke direkte ind på disse pladser senere. Vort mål med det nye site er til stadighed, at have et fuldt opdateret produkt, som giver et retvisende billede af Dansk Campings muligheder. Billede: Hvor kom de besøgende fra?

8 S i d e 8 Skulle du have spørgsmål/idéer bedes du kontakte Stefan Agger sa@campingraadet.dk som så vil videreformidle dette. Indlæg skrevet af Webudvalgets formand Bjarne Nielsen Udvalget for Camping Danmark og Web: Camping Danmark På mødet den 24. august 2009 blev også bogen Camping Danmark drøftet. Legind Media, der har udgivet bogen de seneste to år, vil gerne købe Campingrådets data igen, men vil ikke længere udgive en bog kun med campingpladser. I stedet ønsker de at udgive en bog der integrerer kort, golfbaner, campingpladser og oplevelser i Danmark. Bogen indeholder stort set de samme oplysninger om campingpladserne, og det er planlagt, at den skal sælges både i boghandlere og i supermarkeder. Udvalget tog umiddelbart godt imod idéen, især i lyset af, at salget af Camping Danmark har været svindende gennem længere tid. Advarsel mod annoncefirmaer Campingrådet har tidligere advaret mod at indgå aftaler med annoncefirmaer. Campingrådet har været involveret i én sag, hvor advokaten for et stort internationalt annoncefirma truede med en retssag. Efter flere mails og samtaler, har vi ikke hørt yderligere, hvilket forhåbentligt betyder, at de har opgivet sagen. Desuden har Campingrådet været involveret i en sag, hvor en campingplads blev truet med inkasso af De Gule Sider. I denne sag var lejrchefen gentagne gange siden 2007 blevet kontaktet telefonisk af en sælger fra De Gule Sider. Hver gang en ordrebekræftelse blev fremsendt, blev den faxet tilbage, hvor det stod, at det ikke havde interesse. Da den sidste ordrebekræftelse blev fremsendt, nåede lejrchefen ikke at reagere. Campingrådet bestred, at der overhovedet ikke var indgået en aftale, fordi der ikke var en skriftlig bekræftelse. Sagen blev trukket tilbage.

9 S i d e 9 Campingrådet opfordrer til, at det med småt læses grundigt igennem, hvilket vil sige, at betingelserne læses omhyggeligt igennem, inden man indgår en aftale med et annoncefirma. Nyt nyhedsbrev Campingrådet har oprettet ugentligt nyhedsbrev. Tilmelder man sig nyhedsbrevet vil man hver onsdag eftermiddag modtage en mail med de nyheder, der er blevet bragt på i den forgangne uge. Tilmelding til nyhedsbrevet kan findes på under [Aktuelt] og [Nyheder]. Virus på campingraadet.dk Vores hjemmeside har henover sommeren haft problemer med et ondsindet angreb fra russiske hackere. Hermed ikke sagt, at russiske hackere har noget imod dansk camping, for den slags angreb foregår helt automatisk via programmer designet til at finde svagheder på hjemmesider og servere. Desværre har det vist sig, at det firma der er vært for netop havde en række svage punkter, der førte til at vi også blev mål for virus. Mange har sikkert oplevet problemer med, at Google klassificerede som et usikkert sted at gå hen. Det er heldigvis løst nu, og samtidig er vores vært gået i gang med nogle sikkerhedsforbedringer, der gerne skulle forhindre den slags i at ske igen. Helt sikker bliver man dog aldrig, og Campingrådet kan derfor kun opfordre til, at man af og til skænker sin pc-sikkerhed en tanke eller to. Mangler man gode råd, så er man velkommen til at kontakte Campingrådet der nu er en erfaring rigere på netop dette område. Klager De få klager, som Campingrådet har modtaget i løbet af sommeren, kan inddeles i 3 kategorier. Den første kategori er de klager, hvor der ikke er styr på rengøringen i facilitetsbygningerne.

10 S i d e 10 Den anden kategori er, hvor der ikke er udfærdiget en lejekontrakt. Dette kan give anledning til uenighed f.eks., hvis gæsten rejser før aftalt afrejse. Når der indgås en tidsbegrænset aftale, og gæsten forlader campingpladsen tidligere, har gæsten ikke krav på at få pengene retur. Dette bør stå i lejekontrakten, ligesom det bør stå på campingpladsens hjemmeside (gæsten har dog krav på, at hans/hendes tab begrænses, så hvis lejrchefen kan genudleje pladsen, skal dette beløb komme gæsten til gode). Alle væsentlige oplysninger som f.eks. priser mv. skal fremgå tydeligt. Campingrådet opfordrer dog til at finde en mindelig løsning med gæsten. Campingrådet har set et eksempel, hvor en kvinde, som havde mistet sin mand, ophævede sin kontrakt 1 måned før ankomst, men alligevel afkrævede lejrchefen hende det fulde beløb for opholdet. Et andet eksempel var, at en gæst havde sine børnebørn i pleje, og lejrchefen accepterede ikke, at de børn betragtedes som gæstens egne, men de blev betragtet som værende gæster. I disse tilfælde bør en vis fleksibilitet udvises. Den sidste kategori af klager, er de klager, hvor campingpladsen reklamerer med noget, som de ikke har. Det kan f.eks. være, at åbningstiderne i forretningerne ikke er som angivet, eller en overdrivelse af de varer, som kan tilbydes. Yderligere et eksempel er en swimmingpool, som ikke kan bruges under hele sommeren. En familie, som har valgt denne campingplads ud fra denne forudsætning, bliver jo skuffet, når de ankommer og konstaterer, at børnene ikke kan bruge swimmingpoolen. Som en lejrchef udtrykte, efter han havde tilbagebetalt det fulde beløb til en gæst, som havde klaget: Gæsten kommer forhåbentlig igen, men det vigtigste er, at gæsten ikke omtaler min plads negativt. Ovenstående klager kan få alvorlige konsekvenser for campingpladserne i form af negativ omtale i medierne. Det er vigtigt at have tilfredse gæster og ikke skade branchens renommé. Kurser i brand og førstehjælp Ovennævnte kurser er nu fastlagt, og de kurser som tilbydes kan ses på hvor du også kan tilmelde dig. Campingrådet gør opmærksom på, at i henhold til Campingrådets godkendelsesordning, er lejrchefen forpligtet til at gennemgå et standardkursus i elementær brandbekæmpelse samt et grundkursus i førstehjælp. Kurset i elementær brandbekæmpelse skal gennemføres hvert 3. år, og kurset i førstehjælp skal vedligeholdes med et kursus i hjerte-lungeredning inden udgangen af det 3. kalenderår. Det betyder, at hvis grundkurset ikke bliver ajourført ved et vedligeholdelseskursus, er der krav om, at et nyt grundkursus skal gennemføres.

11 S i d e 11 Ulykke med vogntog På en af campingpladserne har der været et uheld med et vogntog. En dreng kom til skade, og nu venter der et retsligt efterspil, fordi lejrchefen, som formentlig mange andre lejrchefer rundt omkring i landet, ikke ved, at der findes regler på området. Efter reglerne kræves der en tilladelse fra politiet, ligesom der kræves særlige forsikringer. Yderligere information kan fås ved henvendelse til Campingrådet. Nyheder fra campingraadet.dk Her får du en oversigt over de seneste nyheder fra Campingrådets hjemmeside. Du kan læse alle nyhederne i deres fulde længde på Campingrådets hjemmeside under [aktuelt] og [nyheder]. 26/ FB: Turismen svigtes i udkantsdanmark Finanslovsforslaget for 2009 svigter dansk turisme, hvis ikke man får gjort det mere attraktivt at udleje sit sommerhus. Det mener Feriehusudlejernes Brancheforening, der har oplevet et fald i turismen på over 10 procent. 26/ Campinganalysen 2008 Så er Campinganalysen 2008 på gaden. Læs blandt andet om et rekordår med 12,2 millioner campingovernatninger. 25/ HORESTA: Behov for flere vækstinitiativer Trods et underskud på 85 milliarder kroner på næste års finanslov er der behov for flere vækstinitiativer, der kan sætte skub i dansk økonomi, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA. 25/ Auning Camping på Youtube Campingrådet fortsætter gerne med at rette fokus på de campingpladser der er forrest i feltet med

12 S i d e 12 nye tanker og innovativ markedsføring. 24/ Der skal skrotpræmier på campingvogne Campingrådet har indledt en jagt på billeder af gamle forfaldne campingvogne der skæmmer deres omgivelser. Her er JydskeVestkystens artikel om sagen. 31/ Der skal fuld fradragsret på energiafgifter Et flertal i Folketinget har tilkendegivet, at man ønsker at forbedre konkurrenceevnen for dansk turisme. Det er Campingrådet særdeles positiv overfor. Det er dog Campingrådets opfattelse, at den foreslåede momsafløftning på overnatning og restaurantbesøg kun vil have begrænset effekt på den ikke erhvervsmæssige turisme som f.eks. camping og feriecentre. 24/ Pressemeddelelse: Vækstprognose er for optimistisk Turisterhvervet, herunder også Campingrådet, er stærkt skeptiske over den nyligt udkomne fremtidsprognose fra VisitDenmark. 23/ VisitDenmark beregner dansk turismes fremtidige udvikling VisitDenmark præsenterer i dag for første gang et forecast for dansk turismes udvikling frem til Forecastet beregner et fald på 7 pct. i turismen i år. De kommende år er der ifølge forecastet mulighed for ny vækst, men meget afhænger af Danmarks konkurrencesituation.

9.3 millioner danske overnatninger. 2008 blev dermed endnu et rekordår for danske campingovernatninger

9.3 millioner danske overnatninger. 2008 blev dermed endnu et rekordår for danske campingovernatninger 1. Hovedlinjerne 2008 2. Tal for overnatninger 3. Forbrug og omsætning 4. Beskæftigelse 5. Campingpladser regionalt / lokalt 1. Hovedlinjerne 2008 På trods af den finansielle og økonomiske krise, der for

Læs mere

Campinganalyse 2006. En gennemgang af campingsæsonen 2006 med særligt henblik på overnatninger, beskæftigelse, omsætning og investeringer

Campinganalyse 2006. En gennemgang af campingsæsonen 2006 med særligt henblik på overnatninger, beskæftigelse, omsætning og investeringer Campinganalyse 2006 En gennemgang af campingsæsonen 2006 med særligt henblik på overnatninger, beskæftigelse, omsætning og investeringer Campingrådet juni 2007 1 Dansk camping 2006 1. Sammenfatning Dansk

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

TopCamp - Behov for forbedringer af campingerhvervets rammebetingelser

TopCamp - Behov for forbedringer af campingerhvervets rammebetingelser Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 171 Offentligt TopCamp - Behov for forbedringer af campingerhvervets rammebetingelser Marts 2010 Notat udarbejdet af TopCamp 1 Sammenfatning Det danske campingerhverv

Læs mere

Camping 2005. En gennemgang af campingsæsonen 2005 med henblik på overnatninger, beskæftigelse og omsætning

Camping 2005. En gennemgang af campingsæsonen 2005 med henblik på overnatninger, beskæftigelse og omsætning Camping 2005 En gennemgang af campingsæsonen 2005 med henblik på overnatninger, beskæftigelse og omsætning Campingrådet juni 2006 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning side 3 2. Overnatninger side 3

Læs mere

NOTAT Forslag til lejeaftale om sæsonplads

NOTAT Forslag til lejeaftale om sæsonplads Campingpladsen: udlejer herved sæsonplads nr. til navn: adresse: postnr. og by: tlf.nr.: med følgende hjemmeboende børn under 18 år Børn over 18 år er ikke omfattet af lejeaftalen. Aftalen er indgået for

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame

Gode råd til bloggere om skjult reklame Gode råd til bloggere om skjult reklame Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame. En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de

Læs mere

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Medlemsrabat og særlige dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Forsikringsguide 2015 Kære tillidsvalgte Kære tillidsvalgte Du er hver dag med til at hjælpe dine kolleger,

Læs mere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere 2015 Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere Lykke Burmølle Andersen Håndboldafdelingen Bjerregrav Boldklub 08-09-2015 Indhold Forord... 1 God jul & Godt Nytår... 2 Fotografering i

Læs mere

Beredskab og Krisehåndtering. - Førstehjælp - Forsikring - Psykologbistand

Beredskab og Krisehåndtering. - Førstehjælp - Forsikring - Psykologbistand Beredskab og Krisehåndtering - Førstehjælp - Forsikring - Psykologbistand Beredskab Dette beredskabspapir indeholder viden I som gruppeledelse aller arrangementsansvarlige kan bruge, både før, under og

Læs mere

Inspektion af lægemidler i håndkøb i detailhandlen

Inspektion af lægemidler i håndkøb i detailhandlen låst MARTS 2016 Inspektion af lægemidler i håndkøb i detailhandlen Årsrapport 2015 Lægemiddelstyrelsen, 2016 Du kan frit referere teksten i publikationen, hvis du tydeligt gør opmærksom på, at teksten

Læs mere

Lejer kan blive boende for evigt

Lejer kan blive boende for evigt Indsigt Pas på med fremleje af ejerbolig: Lejer kan blive boende for evigt Et stigende antal boligejere udlejer deres bolig for en tid. Men de risikerer, at lejeren ikke kan opsiges, og at de selv mister

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Første udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om den nye lejelov... 1 Lone får 10.000 kr. retur for trappevask... 2 Ny pjece om den nye lejelov... 5 Kursus om den nye lejelov Beboerrepræsentanter

Læs mere

Vi arbejder for din fremtid

Vi arbejder for din fremtid Dit faglige netværk Dit faglige netværk Vi arbejder for din fremtid Maskinmestrenes Forening arbejder for din fremtid. Som medlem får du under studiet adgang til et fagligt netværk, socialt fællesskab

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med bussen. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med bussen. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0104 Klageren: XX 7323 Give Indklagede: Sydtrafik CVRnummer: 29942897 Klagen vedrører: Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar september 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Tilmeldingssystem for hjælpere til E2014 - The Vikings strike back

Tilmeldingssystem for hjælpere til E2014 - The Vikings strike back Vejledning til tilmeldingssystem for hjælpere til E2014 The Vikings strike back Side 1 af 14 Tilmeldingssystem for hjælpere til E2014 - The Vikings strike back Denne vejledning kan bruges, når en hjælper

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Arbejdsløs og hvad så?

Arbejdsløs og hvad så? Frederiksberg Arbejdsløs og hvad så? Orientering fra El-fagets arbejdsløshedskasse Januar 2012 Arbejdsløs og hvad så? Vi vil i denne pjece prøve, at besvare nogle af de mest stillede spørgsmål. Du har

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

Inden længe udsendes medarbejderlister så de kan opdateres hurtigst muligt med årets medarbejdere.

Inden længe udsendes medarbejderlister så de kan opdateres hurtigst muligt med årets medarbejdere. Formandsmøde i Tunø Festival Tid: Lørdag den 27. feb. 2016 kl 12:00 Sted: På Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Århus C lokale 0.5 Velkomst Formanden byder velkommen og giver en status på festivalen.

Læs mere

Sådan opsætter du dit CompuBook bookingsystem med henblik på online salg via TouristOnline. Manual 2010 - version 2.0

Sådan opsætter du dit CompuBook bookingsystem med henblik på online salg via TouristOnline. Manual 2010 - version 2.0 Sådan opsætter du dit CompuBook bookingsystem med henblik på online salg via TouristOnline Manual 2010 - version 2.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDENDE FORKLARING...3 2. SÅDAN STARTER DU!...3 3. ADGANG

Læs mere

Personales henvendelse til barn, som fik pålagt en kontrolafgift. Bjarne Lindberg Bak Stefan Krehbiel Asta Ostrowski (2 stemmer)

Personales henvendelse til barn, som fik pålagt en kontrolafgift. Bjarne Lindberg Bak Stefan Krehbiel Asta Ostrowski (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0220 Klageren: XX på vegne af YY 1415 København K Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 1 Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 Tilstede. alle Formanden bød velkommen til det første møde i 2011. 1: Gennemgang af referat fra mødet den ls.nov. 2010. Referatet underskrevet uden kommentarer

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 26 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 26 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 26 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 9. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk

Læs mere

Lalandia præsenterede derefter deres krav, hvor GF Poppelens bestyrelse skulle acceptere:

Lalandia præsenterede derefter deres krav, hvor GF Poppelens bestyrelse skulle acceptere: Kære Feriehusejer Så skete det desværre. En magt demonstration fra Lalandias side. Brevet som I alle har modtaget fra Lalandia understreger med al tydelighed, at Lalandia kan pålægge feriehusejerne alle

Læs mere

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv.

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv. Statistikmodulet. Statistikmodulet er et grundlæggende værktøj til at forstå og analysere trafikken på dit website, og det kan du benytte til mange ting, lige fra at se hvor mange besøgende du har, til

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 73/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 12.646 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Analyse af Halsnæs kommunes feriehusudlejningspotentiale

Analyse af Halsnæs kommunes feriehusudlejningspotentiale Udarbejdet af konsulent Søren Damstrup På opdrag af Halsnæs Turistråd Afleveret 11. september 2014 Analyse af Halsnæs kommunes feriehusudlejningspotentiale Indledning Nærværende analyse er baseret på data

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek Forudsætninger bag Danica PensionsTjek INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger... 2 Spørgsmålene...

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Kræmmermarkeder er blevet til campingpladser

Kræmmermarkeder er blevet til campingpladser maj 2013 FOREBYGGELSESSTAFET BRANDVÆSEN Maj 2013 Kræmmermarkeder er blevet til campingpladser Afstandskrav for campingpladser passer ikke til salgsarealer, hvor der overnattes Af Jens-Otto Bertel Hansen,

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S Sendes pr. e-mail til star@star.dk, kfm@star.dk, asc@star.dk, mou@star.dk og sfn@star.dk. Deres ref. 2015-00002998 Den 21. april

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Vi adskiller os fra mængden

Vi adskiller os fra mængden Vi adskiller os fra mængden Dag Hammarskjölds Alle 34 2100 København Ø Tel.: 35 42 57 57 Fax: 35 42 17 76 oesterbro@livingstones.dk Hos Livingstones Østerbro er vi den professionelle ejendomsmægler med

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til april 2016 VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public Penge- og Pensionspanelet Resultaterne og spørgsmålene i undersøgelsen om unges lån og opsparing, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet. 2 Om undersøgelsen Undersøgelsen

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Man skal være positiv for at skabe noget godt. Vi ryttere er meget følsomme med hensyn til resultater. Går det ikke godt med ridningen,

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Marts 2009 Hovedbestyrelsens beretning 2008/2009 1. Møder i Funktionærforeningen Vi har i Funktionærforeningens

Læs mere

INSPEKTION AF LÆGEMIDLER I HÅNDKØB I DETAILHANDLEN

INSPEKTION AF LÆGEMIDLER I HÅNDKØB I DETAILHANDLEN MARTS 2015 INSPEKTION AF LÆGEMIDLER I HÅNDKØB I DETAILHANDLEN Årsrapport 2014 INSPEKTION AF LÆGEMIDLER I HÅNDKØB I DETAILHANDLEN Årsrapport 2014 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen,

Læs mere

Blushøj Camping - Ebeltoft Sent: 18 Sep 2015 23:59:31 +0200 Michael Tolstrup Udvidede muligheder for autocampere i Syddjurs Kommune

Blushøj Camping - Ebeltoft Sent: 18 Sep 2015 23:59:31 +0200 Michael Tolstrup Udvidede muligheder for autocampere i Syddjurs Kommune From: Blushøj Camping - Ebeltoft Sent: 18 Sep 2015 23:59:31 +0200 To: Subject: Udvidede muligheder for autocampere i Syddjurs Kommune Kære Michael, Tak for din mail, vi er glade for at Syddjurs Kommune

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. maj 2013 (J.nr. 2012-0032589) Revisor ikke

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Frafl ytning Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider Mandag - onsdag kl. 10.00-14.30

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Holst, Advokater www.holst-law.com

Holst, Advokater www.holst-law.com INKASSO Advokater Du kender det formentlig. Du har udført et stykke arbejde, tilbudt kunden kredit, men alligevel betaler kunden ikke, uanset hvor mange gange han telefonisk har lovet dig det. Det er typisk

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset. Referat nr. 5-2011. Angående: Bestyrelsesmøde. Jesper Helmer (JH)

Bestyrelsesmøde. Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset. Referat nr. 5-2011. Angående: Bestyrelsesmøde. Jesper Helmer (JH) Bestyrelsesmøde Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset Angående: Bestyrelsesmøde Referat nr. 5-2011 Jesper Helmer Deltagere: Allan Larsen (AL) Knud Heinrichs (KH) Inge Johannesson (IJ) Hanne

Læs mere

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Spørgsmål fra husejerne og tilhørende svar fra Bestyrelsen: 2. Bestyrelsens beretning for år 2015 v/formand John Bünger Svar: Spørgsmål fra salen:

Læs mere

Privatøkonomi Pension 15. november 2013

Privatøkonomi Pension 15. november 2013 Privatøkonomi Pension 15. november 213 Relaterede publikationer Privatøkonomi Vi bliver ældre og ældre sparer du nok op? Det har stor betydning for din pensionsopsparing, at du kommer i gang med at spare

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 341/03. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 341/03. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 341/03 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8.2003 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: I alt kr. 5.198,- inkl. rabatter Utilfredsstillende

Læs mere

Fælleseje og særeje... 4. Familiens forsikringer... 6. Hvem ejer pensionen?... 8. Hvem får hvad, hvis I skal skilles?... 8. Arv og testamente...

Fælleseje og særeje... 4. Familiens forsikringer... 6. Hvem ejer pensionen?... 8. Hvem får hvad, hvis I skal skilles?... 8. Arv og testamente... Ægteskabsmanual Indhold Fælleseje og særeje.... 4 Familiens forsikringer.... 6 Hvem ejer pensionen?... 8 Hvem får hvad, hvis I skal skilles?.... 8 Arv og testamente....13 Forældremyndighed....13 Børnetestamente....14

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som ansat i Social- og Sundhedssektoren 2 Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er noget særligt. Du er

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

ARBEJDS SKADE Forløbet af sager om arbejdsskade og erstatning

ARBEJDS SKADE Forløbet af sager om arbejdsskade og erstatning ARBEJDS SKADE Forløbet af sager om arbejdsskade og erstatning INDHOLD 4 FÅ KLARHED OVER FORLØBET I DIN SAG 4 TO HOVEDOMRÅDER FOR ERSTATNING 5 LOV OM ARBEJDSSKADESIKRING 6 DETTE DÆKKER LOVEN 7 DIN SKADE

Læs mere

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 Del: Der skal saneres i overførselsindkomsterne. Ydelserne skal

Læs mere

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2006,, 34 procent har oplevet en omsætningsfremgang på mindst 6 procent Hotellerne går frem De danske hoteller har oplevet en positiv udvikling i såvel omsætning som

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 1 FORORD Turen rundt til de seks tilmeldte campingpladser, gav et klarsyn over den mangfoldighed af oplevelser de respektive camping -pladser og området

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted

Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted I perioden oktober november 2011 blev kampagnen Snyd ikke dig selv / Snyd ikke virksomheden gennemført. Bag kampagnen stod de lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Beretning generalforsamling 2013.

Beretning generalforsamling 2013. Beretning generalforsamling 2013. Set med foreningens øjne har det halve år i 2012 været dårligt, vores stiger har været i en dårlig forfatning, da vores stigemand ikke har kunnet holde dem i den stand,

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2012 gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse

HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2012 gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2012 Konjunkturundersøgelse 2012 Del 1: Forårstegn i hotel-, restaurantog turisterhvervet Stadig flere virksomheder i hotel-, restaurant- og turismeerhvervet melder om

Læs mere

Vedr: Afslag på ansøgning om merudgiftsydelse af d. 11-06-2015 (KLE 32.18.04G01)

Vedr: Afslag på ansøgning om merudgiftsydelse af d. 11-06-2015 (KLE 32.18.04G01) Rita Vinter Ebbe Alle 16 4891 Toreby L eyesofshiva@icloud.com tlf: 53 66 05 20 23. jun. 2015 Guldborgsund kommune Center for familie og forebyggelse Att: Jette Larsen Vedr: Afslag på ansøgning om merudgiftsydelse

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Mundtlig del. Censor- og eksaminatorhæfte. Maj-juni 2009. Indhold: 1. Prøvens niveau og bedømmelsen. 2. Oversigt over prøven

Prøve i Dansk 3. Mundtlig del. Censor- og eksaminatorhæfte. Maj-juni 2009. Indhold: 1. Prøvens niveau og bedømmelsen. 2. Oversigt over prøven Prøve i Dansk 3 Maj-juni 2009 Mundtlig del Censor- og eksaminatorhæfte Indhold: 1. Prøvens niveau og bedømmelsen 2. Oversigt over prøven 3. Vejledende censor- og eksaminatorark 4. Prøveafholdelsen 5. Bedømmelsesskema

Læs mere

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold I korte træk.... 4 Praktiske dele af boskiftet.... 5 Boudlæg... 9 Ægtefælleudlæg...10 Uskiftet bo...12 Privat skifte....14 Forenklet privat

Læs mere

HØJE KOLSTRUPS IMAGE. Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011

HØJE KOLSTRUPS IMAGE. Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011 HØJE KOLSTRUPS IMAGE Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011 Helhedsplanen for Høje Kolstrup blev igangsat for 4 år siden. Derfor gennemfører vi nu en opfølgende undersøgelse af planens betydning for

Læs mere

Findbolig.nu Seriøse holdninger til lejeboligformidling...

Findbolig.nu Seriøse holdninger til lejeboligformidling... Findbolig.nu Seriøse holdninger til lejeboligformidling... Større synlighed og flere boligsøgende Tryghed Troværdighed Gratis for boligsøgende Synlige oplysninger om udlejer Findbolig.nu giver klare fordele

Læs mere

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne:

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Kontingent 6, stk 2. Der kan tegnes såvel aktivt som passivt medlemskab. Desuden kan der tegnes et familie medlemskab,

Læs mere

Jeg er den direkte vej til en tastefejl

Jeg er den direkte vej til en tastefejl Flemming Jensen Jeg er den direkte vej til en tastefejl - om livet med en talblind Papyrus Publishing Tilegnet Louise Bech Via sin kærlighed og ærlighed har hun givet mig mulighed for at give udtryk for

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 625 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Sundhedsudvalg Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

SÆBEAUTOMATER PÅ ALLE DCU-PLADSER

SÆBEAUTOMATER PÅ ALLE DCU-PLADSER SÆBEAUTOMATER PÅ ALLE DCU-PLADSER Dansk Camping Unions politiske ledelse har besluttet, at samtlige pladser af hygiejniske årsager skal have sæbeautomater på toiletterne. Familierum kan dog undtages. Men

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Anden udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om ind- og fraflytning... 1 Hanne og Niels får 23.650 kr. tilbage, da deres udlejer har mistet sit krav på istandsættelse... 2 Der er fordele ved

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0164 afsagt den 16. februar 2016 ****************************** KLAGER ALR (1 person) v/ ULR SALGSBUREAU ARRANGØR Rejsespecialisten ApS (My Education)

Læs mere

Mobildeal trimmet til tiden. Erhverv. Stå stærkt

Mobildeal trimmet til tiden. Erhverv. Stå stærkt trimmet til tiden Erhverv Stå stærkt Alt i én pakke er sund fornuft til lave priser giver dig fuldt overblik over dine telefonudgifter. Ingen skjulte omkostninger, altid de nyeste mobiltelefoner og lave

Læs mere

En mand et parti og hans annoncer

En mand et parti og hans annoncer En mand et parti og hans annoncer Anders Samuelsen formand for Liberal Alliance Når en dansk politiker annoncerer for et tocifret millionbeløb, så bliver det bemærket! Når en politiker kritiserer de andre

Læs mere

medarbejderobligationer

medarbejderobligationer medarbejderobligationer Vil du fastholde og tiltrække de rigtige medarbejdere? giv dem et attraktivt personalegode med medarbejderobligationer. Spar dine medarbejdere for skat. alle virksomheder kan være

Læs mere

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Økonomisk analyse fra HORESTA oktober 2011 Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Om analysen HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2011 gennemført en omfattende undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne

Læs mere

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene.

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene. Den Gamle Mand 1 Du blev født. Du voksede op. Du fik en uddannelse som lærer. Du fik en god stilling. Du blev gift. Du fik børn. Du holdt af dit arbejde. Du elskede rollen som ægtefælle og som far. Børnene

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mølleparken 446 Postnr./by: 7190 Billund BBR-nr.: 530-002467 Energikonsulent: Steen Paarup Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 BRØNDBY KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 - En værdig ældrepleje FEBRUAR 2016 Værdighed Brøndby Kommunes ældrepolitik berører mange vigtige emner, der har betydning for skabelsen af et godt, langt og aktivt

Læs mere