Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Konakli/Incekum.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Konakli/Incekum."

Transkript

1

2 Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Konakli/Incekum. På de følgene sider vil du bl.a. kunne finde hotelinformationer, træffetider, læse om vores udflugter, en masse praktiske informationer, samt gode råd om restauranter, shopping og aktivitetsmuligheder. Denne samling af information kan give dig et indblik i, hvordan man begår sig i Tyrkiet og kan være en inspiration til, hvad du kan opleve på din ferie. I infomappen på hotellet vil du, på dagen inden afrejse, kunne finde tidspunkter og information omkring din hjemrejse. Vi fra Primo Tours ønsker dig en RIGTIG GO FERIE!

3

4 Team Konakli/Incekum Hos Primo Tours i Konakli/Incekum har vi et team af danske rejseledere. Vi er her for dig og for at hjælpe til med, at du får en fantastisk og uforglemmelig ferie. Vi er at finde på hotellerne dagligt. Her i mappen kan du se hvilke tidspunkter du kan møde os rejseledere. Udenfor vores hotelservice tider, kan du ringe på vores servicetelefon, hvor vi altid vil være klar til at hjælpe dig. Servicetelefon (009) Nødtelefon (009) Efter kl er den kun en nødtelefon, og vi beder Jer derfor om kun at bruge den i nødstilfælde, dog skal I hellere ringe én gang for meget end én gang for lidt. Tilmelding af udflugter Vi har et spændende udflugtsprogram, hvor der vil være lidt for enhver smag. Du kan tilmelde dig udflugterne på vores velkomstmøde, vores hotelservice samt over vores servicetelefon. Husk blot at tilmeldingen til vores udflugter skal ske dagen i forvejen senest kl Tilmeldingen er bindende og refundering sker kun ved forevisning af lægeerklæring. Hos os kan du selvfølgelig betale med Euro, Tyrkiske Liraog Visa dankort. Med betaling af VISA dankort, trækkes der et gebyr på 25 kr. Vi glæder os til at møde dig.

5 Atatürk Atatürk er én af de mest berømte mennesker i Tyrkiet, og alle indbyggere kender hans navn. Han blev født i 1881, hvor han blev døbt Mustafa. Da han var ung blev han optaget på et militær akademi. På akademiet fik han tilnavnet Kemal, som betyder den forfængelige, da han var dygtig til matematik og pligtopfyldende. Atatürk blev efterfølgende en dygtig leder, og han førte det osmanske rige til mange sejre, og havde kun et enkelt nederlag under første verdenskrig. Han blev senere gjort til præsident, og her etablerede han det moderne Tyrkiet, hvor han samlede tyrkerne med vægt på det sproglige, identitetsmæssige og historiske, hvilket betød at tyrkerne udviklede en stærk nationalfølelse. Derudover husker man Atatürk for hans reformer, hvor han adskilte religion og samfund fra hinanden. Han forbød religiøse autoriteter, gav kvinder stemme- og valgret, gjorde det forbudt at have flere koner og forbød religiøse symboler såsom mændenes fez og kvindernes buzas samt han tvang børn til fem års skolegang. Han gav derudover Tyrkiet et nyt alfabet og sprog, hvor det latinske og islæt af det franske sprog erstattede det persisk-arabiske, så man fik et mere flydende sprog i landet. Disse reformer blev gennemført på 15 år, og i den tid blev han tildelt navnet Atatürk, som betyder tyrkernes fader. Atatürk var en person, der elskede at få sig en god cigar og et glas Raki, samt han sad længe oppe og skrev poesi.han var en mand, der ikke passede godt på helbredet, og det resulterede i, at han fik skrumpelever. Skrumpeleveren blev et længerevarende sygdomsforløb og i 1938 vandt sygdommen over Atatürk, hvilket betød at han døde i Men hans værdier og visioner lever stadig videre i tyrkernes hjerter. Atatürk var en mand af folket, og i stort set hver by har man en statue af Atatürk stående. I Tyrkiet er han desuden afmærket på mønter og sedler, og man ser billeder af ham overalt fx på skoler, kontorer, restauranter, hvor der ofte står et af hans berømte citater såsom Fred i hjemmet Fred i verden.

6 Billeje Hvis du ønsker at se lidt mere af Konakli på egen hånd, anbefaler vi, at du lejer en bil igennem os. For at kunne leje og køre bil i Konakli, skal man have et kørekort. Vi bruger Elite Turizm biludlejning, så når du lejer en bil igennem os, er der fuld forsikring på bilen og ubegrænset antal km. Priserne inkluderer fuld forsikring, men benzin/diesel og børnesæde er ikke inkluderet. Skulle du have brug for børnesæde, så kan dette bestilles senest 2 dage før, du skal bruge bilen. Bilen bliver både bragt og hentet til dit hotel. Ønsker du at leje en bil så kontakt rejselederne, så vi kan være behjælpelige med dette.

7 Busserne i Konakli Konakli har et fint netværk af busser, som både dækker by og bjerge. Der kører med jævne mellemrum busser ind til Alanya, disse busser er kendetegnet ved at være dolmus busser dvs. I forruden står der hvor de kører hen. Det koster 3,5 tl at køre hele vejen ind til centrum. Busser ud af byen Fra busstationen Otogar kan man dagligt komme fra Konakli og til de fleste store byer. Herfra kan man bl.a. komme til Manavgat, Side, Antalya og Istanbul. Servicen er god og på længere ture serveres der også mad og drikke i bussen. Det er meget billigt, hvor en tur fra Konakli til Antalya koster omkring 15 TL, og en tur til Istanbul koster 75 TL.

8 Det Tyrkiske Køkken Det tyrkiske køkken siges at være det 3. bedste køkken i verden, kun overgået af det franske og kinesiske. Det tyrkiske køkken er specielt kendt for deres forretter, meze, som er et sortiment af små madretter serveret i små skåle og at maden er varieret krydret. Herunder har vi beskrevet en lille del af de mest kendte retter. Börek: Friturestegt butterdej med fetaost og spinat. Disse kaldes også for cigarruller. Dessert: Der spises ofte frugt til dessert. De desserter som findes er tit meget søde og gennemvædede med sirup. Dolma: Vinblade, auberginer, grøntsager eller kartofler fyldt med bl.a. bulgur, kød, tomater og krydderier. Ezme: Det er en stærk blanding af blendet chili, tomat og purløg med en karakteristisk rød farve. Haydari: Det er lidt som den græske tzatziki, men er med purløg og mint og uden agurk. Kebab:

9 Kebab spises der rigtig meget af i Tyrkiet og det tilberedes på mere end 15 forskellige måder. De mest almindelige er döner, adana, shish og iskender. Kebab bliver ofte krydret godt. Köfte: Tyrkiske frikadeller lavet på en blanding af okse- og lammekød blandet med løg, persille og krydderier. Kylling Kievski: Fint kyllingebryst rullet omkring ost og paneret således, at der flyder ud med smeltet ost i det man stikker hul på kyllingen. Lavas brød: Stort luftigt brød som kommer direkte fra stenovnen og som spises sammen med forretterne bl.aezme og Haydari. Osmannisk pande: Serveres oftest i et lerfad. Retten består af mange grøntsager, krydderier og oksekød eller kylling. Dertil en lækker sovs og nogle gange gratineret med ost. Pide: En klassisk ret fra det tyrkiske køkken. Det anses for at være det tyrkiske svar på pizza. Piden serveres med et tilhørende fad m. lette salater samt citron.

10 Kunne du tænke dig en ekstra uges ferie? Vi kender allesammen følelsen når ferien er ved at være slut, man skal forlade værelset, og med bussen ud mod lufthavnen igen. Kunne vi ikke bare blive her en uge mere? Jo, det kan måske godt lade sig gøre. Kunne I tænke Jer at blive en uge mere i Konakli, hvor der er dejlig sol og lækker strand, så tag fat i én af os rejseledere og Vi kan undersøge muligheden for, at I kan blive én ekstra uge, enten på samme hotel eller måske på et af de mange andre flotte hoteller vi kan tilbyde i Konakli. Vi tager forbehold for udsolgte afgange og hoteller.

11 Gode spisesteder Tyrkiets køkken er et af verdens tre bedste køkkener. Grunden til dette er det helt fantastisk sortiment af mad, deres helt fantastiske stemning og høje service niveau. Herunder er vores favoritter, som helt klart kan anbefales. Hvis du ringer fra et dansk simkort, så husk at tilføje +90, ellers kontakt din rejseleder, og vi vil være behjælpelige med at reservere et bord, de fleste restauranter har også gratis pick-up service. Marina (Tlf.: ) På havnen i Alanyas centrum ligger Marina Restaurant. Herfra kan man føle den gode stemning og nyde udsigten over Alanyas havn. På Marina føler man sig rigtig godt tilpas og meget velkommen. Vi foreslår kylling med chilisauce og fajita. Crazy Horse (Tlf.: ) Crazy Horse ligger centralt i basarområdet og fungerer som både restaurant og bar. I dags- og aftentimerne er det muligt at bestille fra det store menukort, som både byder på mexikanske og internationale retter. I nattetimerne er Crazy Horse en af de hyggeligste og populære barer i Alanya. Nina anbefaler deres sprøde nachos og fyldige burritos. Ev Restaurant (Tlf.: ) Ev betyder hjem på tyrkisk, og dette er præcis, hvad man føler sig på denne restaurant. Hver aften har Ev flere tyrkiske sangere til at synge, hvilket skaber en fantastisk stemning. Stedet er meget populært for både turister og tyrkere. Smag deres sprøde pizzaer eller møre bøffer. Josephs Platz (Tlf.: ) Josephs Platz ligger i hjertet af Alanya midt inde i bazaren. Restauranten er familieejet gennem 36 år, og Joseph selv laver sovserne og tilbereder kødet. Restauranten er utrolig hyggelig, servicen er i top og maden er af høj kvalitet! Mens man sidder og spiser sin mad kan man være heldig og få et lille show med på vejen, Joseph er en rigtig entertainer og kan en utrolig mavedans - uden tvivl en oplevelse, man ikke ser andre steder! Hos Joseph kan man også hilse på hans papegøje, Jakob, som også gerne laver et show eller to, hvis man spørger om det. Martin anbefaler deres store og saftige burger

12 Jannik anbefaler deres møre bøffer med lækker hvidløgssmør Sushico (Tlf.: ) Hos Sushico får du Alanyas bedste sushi! Der er flere forskellige slags, og de bliver serveret på flotte japanske tallerkner. Der er mulighed for både at blande selv, men det er også muligt at få færdigt sammensatte menuer. Fiskene og skaldyrene er helt friske og fyldt med smag. Skulle man ikke være så meget til sushi, så er det også muligt at få mange andre retter bl.a. nudler med kylling, og det er også muligt at få vegetariske retter. Vi anbefaler deres Salmon Lovers En Vie Beach (Tlf.: ) Med sin perfekte placering lige ned til vandet, er En Vie Beach absolut et besøg værd. Ikke nok med at beliggenheden er skøn, så er deres lækre hav-inspireret menu også værd at tage et kig på. Fortvivl ikke, hvis du ikke er så meget til fisk og skaldyr, det er også muligt at få andre smagfulde retter. Emma anbefaler deres sprøde og lækre Cæsar Salad Le Grille (Tlf.: ) Med sin danske ejer Kim er Le Grille allerede blevet sat på bykortet i Alanya, som et af de bedste steak house, trods deres ellers korte levetid. Her går de ikke på kompromis med kvaliteten, derfor vælger de også selv at modne alt deres kød, som sammen med deres salatbar altid er et hit. Martin anbefaler deres saftige bøffer og lækre whiskysovs Mette anbefaler deres byg-selv-burger, så man får lige hvad hjertet begærer Gå efter Primo Tours flag eller klistermærke

13 Hotelservice på Dizalia Vi rejseledere er her for at sørge for, at jeres ferie bliver skøn og fyldt med gode minder. Derfor er det altid muligt at møde en af os i løbet af din ferie. Herunder kan du se hvornår vi er på hotellet. Søndag Velkomstmøde kl 10:00 i receptionen Mandag 09:30 & Byrundtur Tirsdag 09:30 Onsdag 09:30 Torsdag 09:30 Hvis du vælger at nyde solen eller blot er ude og se alle de fantastiske ting Alanya har at byde på, når vi er på jeres hotel, er I velkommen til at kontakte os på vores servicetelefon på (0090) I tidsrummet Udenfor ovenstående tidsrum, fungerer servicetelefonen som nødtelefon. Vi ser frem til at snakke med jer, om det bare er en hyggesnak, tilmelding til udflugt eller om i skulle have nogle spørgsmål, er vi altid klar. Rigtig go ferie Team Alanya

14 Konakli Konakli er en forstad til Alanya, bybilledet er præget af store hoteller ud til stranden. Mange vælger netop Konakli fordi det ligger lidt væk fra ræset i centrum. Her er alt hvad hjertet begærer og det er muligt at komme ind og shoppe i det hyggelige centrum af byen. Busforbindelserne er gode og busserne kører ofte helt indtil midnat. Der er marked i Konakli hver onsdag hvor det er muligt at komme ud og opleve den ægte tyrkiske stemning. Det er en fryd for alle sanser at komme på frugt og grønt markedet.

15 Konakli A-Z Apotek Apotek hedder Eczane på tyrkisk, og der findes mange af dem i byen. De fleste har åbent mandag-lørdag kl Der henvises til nærmeste døgnåbne apotek ved opslag på døren. Aviser Få steder i Konakli er det muligt at købe danske aviser. De er dog oftest et par dage gamle. De større tyske og britiske aviser kan købes flere steder i Konakli. Badning I Konakli har mange af hotellerne en strand tilknyttet, hvor der typisk vil være en badebro. Hvis man vil prøve en anden strand, skal man til Alanya. Her kan man komme hen på blot 15 min. I bus. I Alanya har de to hovedstrande Kleopatrastranden og Øststranden. Kleopatrastranden siges at være den bedste strand, da sandet er finere. Der er et begrænset antal sten og klipper i vandet, men til gengæld bliver vandet hurtigere dybt. Øststranden har den mest børnevenlige strand, da vandet ikke bliver hurtigt dybt, men derimod er der flere sten og klipper i vandet. Vær opmærksom på, at der kan forekomme stærk understrøm og høje bølger ved den tyrkiske kyst, så derfor skal man huske at se efter farven på livreddernes flag. Grønt flag betyder, at der er gode badeforhold, gult flag er ensbetydende med, at man skal udvise særlig forsigtighed under badning, og det røde flag betyder, at det er livsfarligt at gå i vandet. Bagage På afrejsedagen kan bagagen ofte opbevares i et ledigt rum på hotellet eller i receptionen. Hotellet har ikke ansvar for værdigenstande, der opbevares i rummet. Banker Der findes banker og hæveautomater over hele Konakli. Skal du hæve penge fra dit kort benyttes en hæveautomat, da banken ikke udbetaler penge fra kort. Medbring pas hvis der skal veksles større beløb i banken. De fleste hæveautomater har engelsk vejledning, og husk på at der altid er et hæve gebyr. Tag aldrig imod hjælp fra fremmede ved hæveautomaten! Barber De små lokale barbersaloner tilbyder barbering på gammeldags manér, hvilket er en stor oplevelse. Der er ofte en let ansigtsmassage med i prisen. Hos frisøren MakasKuaförkan man

16 også få en gammledags tyrkisk barbering. Basar Basaren ligger i centrum af byen, og tæt ved både dolmusstationen og PTT. Her findes rigtig mange butikker, og det er muligt at handle om prisen. Man skal dog være meget opmærksom på kvaliteten af de forskellige varer i basaren. Langt størstedelen af varerne er kopivarer, og parfumen er ofte vand. Billeje Vi råder dig til at benytte Elit Turizm, som har mange års erfaring. Ønsker du at leje en bil, vil vi meget gerne være behjælpelige med at svare på spørgsmål og med at få den leveret til hotellet. Bus Busstationerne i Tyrkiet hedder Otogar, og herfra kan du tage bus til Manavgat, Side, Antalya, Alanya og mangle flere. Det er forholdsvis billigt at køre i bus og servicen er god. Busserne kører ofte til Alanya og man kan komme med for kun 3,5 TL. Derudover kører dolmusbusserne rundt i hele Konakli. Disse er billige og nemme at benytte, da deres destination står i forruden, og du skal blot stå ved hovedgaden og vinke for at komme på. Når man så skal af, er der en stopknap i bussen. Bøn Her i Tyrkiet kaldes der til bøn 5 gange dagligt via. en højtaler, hvilket I vil komme til at høre fra mineraretterne rundt omkring i byen. Ønsker man at lære og se mere kan man tage til Manavgat og besøge den store moské, som er en af de største. Cykler Vi anbefaler at bruge Martin TürkayBike Shop. Skulle du have lyst til at leje en cykel, så kontakt din rejseleder og han/hun vil hjælpe med det hele. Cyklen vil blive bragt samt afleveret til dit hotel. Vær opmærksom på, at trafikken er meget anderledes end i Danmark, og det at cykle også er anderledes end i Danmark. Cykler kan lejes fra 5 pr dag. Der er mulighed for både at leje almindelige bycykler, mountainbikes og racercykler. Drikkepenge Det er kutyme at give 10 %, hvis man er tilfreds med servicen. Foruden tjenere gives der normalt også drikkepenge til rengøringspersonalet på hotellet, til taxachaufføren og til buschaufføren på udflugter og transfer med dit rejseselskab. Elektricitet I Tyrkiet bruges der 230 Volt ligesom i Danmark. Der kan forekomme korte og længerevarende strømafbrydelser pga. overbelastning af netværket.

17 Elektronik Der kan købes elektronikvarer mange steder i Konakli, men vær opmærksom på kvaliteten. Foto Det er ikke tilladt at fotografere politiet eller militæret. Det er altid spændende at få billeder af befolkningen, men vis hensyn og spørg om lov. Frisør Det er en oplevelse at gå til en ægte tyrkisk frisør, da serviceniveauet er meget højt. En herrefrisør ordner det hele, og man får håret i ørene brændt af, trimmet næsehårene og studset øjenbrynene. Det er en del billigere at gå til frisør i Tyrkiet end i Danmark. Det er dog ikke alle frisører, som er uddannede, men de fleste er dygtige. Vi, hos Primo Tours, kan varmt anbefaldemakaskuaför som ligger i centrum af Alanya. For kvinder er det også muligt at få lavet manicure, pedicure, fullbodywax samt mange andre lækre ting. Din rejseleder kan booke en tid for dig. Hotelregler Ifølge internationale hotelregler, skal der være ro på hotellet ved midnat. Det er ikke tilladt at få besøg af gæster, som ikke bor på hotellet. Mad- og drikkevarer købt udenfor hotellet må ikke medbringes. Vær opmærksom på at det kun er enkelte hoteller, som har håndklæder, der må tages med til poolen eller stranden. Spørg din rejseleder, hvis du er i tvivl ellers står reglerne også i receptionen. Internet Der findes flere internetcafeer i Konakli og mange restauranter har trådløst internet. De fleste større hoteller har internetadgang mod betaling, eller gratis WI-FI, forhør dig i receptionen for evt. kode. Læge Primo Tours benytter detvelansete hospital, Bakent Hospital. Læge- og hospitalsudgifter bliver kun dækket, hvis der er tegnet forsikring hjemmefra. Det gule sygesikringskort skal medbringes som legitimation. Har du brug for en læge kontakter du rejselederne på serviceog nødtelefonen. Marked Det store marked i Konakli er om onsdagen, inde i centrum. Her kan du finde alt hvad hjertet begærer af sko, tøj, tasker osv. Om fredagen er der frugt og grønt marked nær dolmusstationen, her er der mulighed for en ægte lokal stemning, da en stor del af lokalbefolkningen kommer og handler på dette marked. Alle ens sanser bliver påvirket på denne hyggelig gåtur rundt på markedet, da det er muligt at smage på deres lokaldyrkede frugt og grøntsager. Så snart man kommer ind på markedet, kan man dufte de saftige og

18 smagfulde jordbær, og de store, runde appelsiner.ofte er deres også adskillige smagsprøver på bl.a. frugt, grønt og mandler/nødder. Næsten alle dage er det muligt at finde mindre markeder forskellige steder i Alanyas nærområde. Maveonde Skulle du opleve maveonde, råder vi dig til at drikke en masse vand, spise bananer, yoghurt og brød, samt at drikke den tyrkiske kærnemælk ayran. Husk, at du altid er du velkommen til at kontakte rejselederne. Myg Det er muligt at købe en myggespray på apoteket eller en myggemaskine som sættes i stikkontakten på hotelværelset. Denne maskine hedder Sin kou på tyrkisk. Politi Politiet kan kontaktes på 155. Du bedes også kontakte rejselederne, hvis du skulle få brug for politiet. Posthus Posthuset i Tyrkiet hedder PTT. Skal i sende postkort hjem, så aflever dem til rejselederne eller direkte på posthuset. Her kan der også veksles penge, dog mod et gebyr på 2 %. PTT ligger inde i centrum af Konakli. Påklædning Ved besøg i moskeer skal man være tildækket. Kvinder skal have tildækket hår, skuldre og knæ. Som regel findes der tørklæder og nederdele ude foran de fleste moskeer til fri afbenyttelse. Safetybox Vi anbefaler, at alle værdigenstande bliver anbragt i safetyboxen på hotellet. Yderligere information fåes hos rejselederen eller i receptionen på hotellet. Sol Sydens sol er kraftigere end i Danmark. Vi råder derfor til, at der benyttes solcreme, og at man passer ekstra på mellem 12 og 15, da solen skinner stærkest i dette tidsrum. Sport Der er mange muligheder for at dyrke sport i Konakli. Bl.a. tennis, vandsportsaktiviteter, dykning og fodbold kan dyrkes. Spørg evt. din rejseleder til råds. Taxa

19 Taxaerne i Konakli er solgule og kører alle med taxameter. Der kan skaffes taxaer fra de lygtepæle, hvor der hænger et lille skilt med en knap på. Et tryk på knappen tilkalder én taxa tryk kun én gang pr. taxa. Receptionen på hotellet kan også være behjælpelige med at finde en taxa. Det kan være en god idé at fastsætte en pris inden, man sætter sig ind i taxaen, ellers skal man bare huske at sørge for, at de tænder taxameteret. Telefon For at ringe til et dansk nummer skal der tastes abonnementsnummer. Hvis man derimod skal ringe til et tyrkisk nummer skal der tastes abonnementsnummer. Det er muligt at købe telefonkort i de fleste kiosker. Det er dyrt at ringe fra hotellet. Tidsforskel I Tyrkiet er der en tidsforskel på 1 time. Når klokken er 12 i Danmark, er den 13 i Tyrkiet. Turistinformation Turistinformationen ligger tæt ved Damlastasgrotten og stranden på vest siden af Alanya. Adressen til turistinformationen er Damlatas Cad. 81, skal du have noget specifikt, kan du også ringe ind inden på , husk landekode foran, hvis du ringer fra et dansk simkort. Tyveri For at undgå tyveri er det som hovedregel en god ide ikke at vifte med pengene. I tilfælde af tyveri skal rejselederen og rejseforsikringen hjemme i Danmark kontaktes. Udflugter Tilmelding til Primo Tours udflugter skal ske senest dagen inden, før kl Betaling refunderes kun mod forevisning af lægeerklæring. Valuta I Tyrkiet bruges den lokale valuta Tyrkiske Lira (TL). 1 TL svarer til ca. 2,3 danske kroner, dog svinger kursen meget. Mange steder kan der også benyttes euro. Men vær opmærksom på, at der findes forskellige pengesedler. Vand Da drikkevandet i Tyrkiet indeholder en anden bakterieflora end i Danmark råder vi til, at alt drikkevand købes på flaske. I varmen anbefales det, at der drikkes 1 liter vand pr. 10 graders varme. Veksling

20 Der findes rigtig mange vekselkontorer i Konakli. Vi anbefaler at benytte posthuset PTT. Dette ligger i centrum af Konakli. Åbningstider Der findes ingen faste åbningstider i basarområdet eller i butikkerne på hovedgaden. I sommersæsonen har de fleste dog åbent fra Der bliver ikke holdt siesta i Tyrkiet.

21 Marked i Konakli Det store marked i Konakli er om onsdagen, inde i centrum. Her kan du finde alt hvad hjertet begærer af sko, tøj, tasker osv. Om fredagen er der frugt og grønt marked nær dolmusstationen, her er der mulighed for en ægte lokal stemning, da en stor del af lokalbefolkningen kommer og handler på dette marked. Alle ens sanser bliver påvirket på denne hyggelig gåtur rundt på markedet, da det er muligt at smage på deres lokaldyrkede frugt og grøntsager. Så snart man kommer ind på markedet, kan man dufte de saftige og smagfulde jordbær, og de store, runde appelsiner.ofte er deres også adskillige smagsprøver på bl.a. frugt, grønt og mandler/nødder. Næsten alle dage er det muligt at finde mindre markeder forskellige steder i Alanyas nærområde.

22 Mini-parlør En, to, tre, fire? - Bir, Iki,ûc, Dort Hvad koster det? Enkelt billet Tur/retur Vand Danskvand Hej Godmorgen Godaften Stop Hvad er klokken? Hvabehar? Tak Undskyld Menu Bu Kaca? Gidis Gidisdonus Su Soda Merhaba Gunaydin IyiAksamlar Dur Saatkac? Efendim? Tesekkurederim Pardon Yemek listesi Restaurant Brød Ost Æg Lam Lammekotelet Filet Steak Kalv Får Kylling Grønsager Tomat Salat Lokante/restoran Ekmek Peynir Yumurta Kuzu Kuzupirzolasi Bonfile Biftek Dana Koyun Tavuk Sebze Domates Salata

23 Ris Kartofler Rejer Krebs Fisk Sød kage Is Frugt Chokolade Tyrkisk kaffe Te Sukker Øl Vin Regning, tak Morgenmad Frokost Forretter Aftensmad Hvad er det? Tjener Hvor er toilettet? På gensyn Pilav Patates Karides Istakoz Balik Kek Dondurma Meyve Cikolata Kahve Cay Seker Bira Sarap Hesap luften Kahvelti Ogleyemegi Mezeler Aksamyemegi Bu ne? Garson Tuvalet nerede? Gortjsmekuzere Tallene 0 = Sifir 11 = On bir 1 = Bir 20 = Yirmi 2 = Iki 30 = Otuz 3 = ûc 40 = Kirk 4 = Dort 50 = Elli 5 = Bes 60 = Altmis 6 = Alti 70 = Yetmis 7 = Yedi 80 = Seksen 8 = Sekiz 90 = Doksan 9 = Dokuz 100 = Yuz 10 = On 200 = Ikiyuz

24

25 Toldregler Da Tyrkiet endnu ikke er blevet en del af EU og den frie handel. Da Tyrkiet endnu ikke er blevet en del af EU og den frie handel. Derfor er toldreglerne noget skærpet ifht. andre lande i EU. I nedenstående tabel ses en oversigt for regler gældende for indførsel af vare (med fly) fra Tyrkiet til Danmark. Ved indrejse fra Tyrkiet: Spiritus over 22 % Spiritus under 22 % Cigaretter Cigarer Røgtobak Vin Kaffe Te 1 liter 2 liter 200 stk. 50 stk. 250 gr. 4 liter 500 gr. 100 gr. Herudover må man medføre told- og afgiftsfri varer til en samlet værdi af højst 3250 kroner pr. Person. Det er ikke lovligt at medbringe kød samt mælkeprodukter fra Tyrkiet til Danmark- OBS - Man skal være fyldt 18 år for at kunne indføre tobaksvarer og spiritus.

26 Transportmidler Cykel Kunne du være interesseret i at leje cykel, så kontakt din rejseleder og han/hun vil hjælpe med at få det booket, samt bragt til og fra dit hotel. Cykler kan lejes fra 5 pr dag. Der er mulighed for både at leje almindelige bycykler, mountainbikes og racercykler. Taxa I Alanya findes der taxaer over alt. De er gule, og de fungerer på samme måde, som hjemme i Danmark. Så hvis man kender prisen på turen, kan man godt prutte om prisen, men dette skal gøres inden man stiger ind i taxaen. Hvis man ikke kender prisen, skal man bare sætte sig ind, hvorefter der er et startgebyr på 4 TL, og så vil taxameteret køre, indtil man er fremme. Dette giver selvfølgelig også en fair pris. Flere steder, fx ved lygtepæle, kan man finde gule bokse med skriften TAKSI med en grøn knap på. Man trykker én gang for hver taxa, og indenfor et par minutter vil der så ankomme antallet af de taxaer, som man har trykket for. Bybus Bybusser i Alanya minder om dem i Danmark, lige på nær at de er hvide. Der er stoppesteder hele vejen hen af gaderne. Når man skal af, trykker man på stop knappen, og man kommer af ved næste stop. De har numre i forruden og en beskrivelse af, hvor de kører hen. De er nummeret fra 1 til 10. Prisen for bybusserne er 2,5 TL ligemeget, hvor langt man skal med dem, så de er den billigste transportform i byområdet. Derudover er der også aircondition i busserne, så det ikke bliver alt for varmt. Busserne kommer med ca. 10 minutters mellemrum og det er kun muligt at komme på, hvor der er stoppesteder, modsat dolmusserne.

27 Turforslag - på egen hånd Dim Cave (ca. 20 min.) Dim Cave. Ikke langt fra Alanya ligger den smukkedrypstenshule Hulen blev i sin tid fundet af en landmand. Hulen er 360 meter lang og åben for offentligheden, hvor det er muligt at gå rundt på egen hånd. I starten af hulen går man igennem en mindre indgang og videre ned ad nogle trapper. Herefter bliver man mødt af et fantastisk syn, som næsten får tiden til at stå stille. Det er klart en oplevelse værd og entréprisen er lav. Water Planet (ca. 30 min) Water Planet er et kæmpe vandland. I vandlandet finder du alt fra vilde rutsjebaner til hyggelige vand-legepladser. Water Planet har i alt 24 fantastiske rutsjebaner så der er noget for enhver smag.du træder ind i vandlandet og bliver budt velkommen af festlig musik fra højtalere, som er placeret rundt omkring, i hele det smukke vandland. Rundt om alle de mange blå pools og vilde rutsjebaner er der placeret solvogne, så der er masser af mulighed for at arbejde på sin kulør eller snuppe en lur i skyggen. Hvis man skulle gå hen og blive sulten, i løbet af dagen, findes der masser af restauranter i parken. Incekum (Ca. 25 km) mest børnevenlige strand. Stranden i Incekum er kendt i området for at være den Sandet er importeret fra Sahara og lagt ud, så vandet langsomt bliver dybt. Dette er et yndet udflugtsmål for tyrkiske familier på fridage og helligdage. Kursunlu(ca. 1 time) Ca en time fra Alanya ligger det hyggelige Kursunlu. Kursunlu vandfaldet, eller KursunluSelale som det hedder på Tyrkisk, ligger i Kursunlu National Park i Antalya regionen. Den naturskønne park strækker sig over 33 hektar land, og består af et stort vandfald, og mindst et dusin mindre vandfald. Små gangstier og broer fører dig rundt i hele parken. Vandet er alle steder fyldt med små fisk, som er lette at se igennem det klare vand. Det er dog ikke tilladt at fiske der, så undgå at pakke fiskestangen. Parken er det perfekte sted at holde en hyggelig familie picnic, og ellers er der mulighed for at nyde en

28 tyrkisk frokost ved parkens små restauranter. Side (ca. 1 time) Byen har i mange år været en populær ferieby. Side byder på gode strande, hyggelig bymidte og romersk historie. Side har sin helt egen antik del, hvor man kan se de gamle levn fra romertiden. Besøg det gamle teater, regering bygning og gamle butikker. Antik teatret Aspendos (ca. 1,5 time) Aspendos huser et ekstremt velholdt romersk- græsk teater, som har været brugt til gladiatorkampe, komedier og i nyere tid koncerter. Byen gemmer også på et fantastisk levn fra en akvædukt, der blev brugt til at føre vangdet mellem byerne. Dette er to ting der bør opleves! Byen ligger 80 km vest for Alanya. Belek (ca. 1,5 time) Lidt udenfor Antalya ligger golfparadiset Belek. Her findes 5 stjernede luksushoteller og rigtig mange gode golfbaner. Der findes mange forskellige baner, men de fleste er klassiske parkbaner i tætte pinjeplantager. Spørg din rejseleder hvis du er interesseret i at spille golf Antalya (ca. 2 timer) Regionshovedstaden og lufthavnsbyen Antalya er en millionby, som er et besøg værd. Inde i byen kan der shoppes, slentres på den gamle havn og i den gamle bydel. I yderkanten af byen findes flere vandfald, en større zoologisk have og en miniature by. Byen er et godt eksempel på, hvordan en større tyrkisk by kan se ud. Kemer (ca. 2,5 time) byer i Antalyaregionen. Kemer har ikke været besøgt i så mange år som de andre Byen har en hyggelig havn og bymidte og kører man lidt udenfor Kemer kan man bruge svævebanen, hvorfra man kan se helt til side. De antikke byer, Phaselis og Olympos ligger begge tæt ved Kemer. Saklikent Kløften (ca. 3,5 time) af verdens dybeste. Kløften blev opdaget af nogle lokale indbyggere og er en Kløften er så dyb at sollyset ikke rammer vandet. Den er 18 km lang og er et fantastisk naturfænomen, som klart er køreturen og oplevelsen værd.

29

30 Tyrkiets historie F. kr fødsel og koranen Den anatolske halvø, som omfatter det meste af det moderne Tyrkiet er et af de områder i verden hvor ét af de første bysamfund, çatalhöyük, blev etableret tilbage i ca f.kr. Det første store rige der var i området var Hititterne, der etablerede hovedstaden Hattua i 1650 f.kr. Godt 400 år senere angriber Havfolket Hititterne, og Hattua ødelægges og grækerne invaderer Vestanatolien. Hele dette område bliver i det 5. og 6. århundrede f.kr. erobret af Perserne indtil Alexander den store slår Perserne ud i ca. 334 f.kr. Efter Alexander vinder Anatolien bliver området inddelt i små kongedømmer, heriblandt Bithynien og Pontus, som alle blev underlagt Romerriget. Den romerske kejser Konstantin den Store vælger i år 324 f.kr. at udnævne Byzans som imperiets nye hovedstad og giver den navnet Nye Rom, denne bliver senere til Konstantinopel, som nu er Istanbul. I 570 e. Kr. fødes profeten Muhammed, og Koranen skrives i årene frem til 662 e. Kr., hvor Muhammed flygter til Medina og den islamiske tidsregning begynder. Seljukkerne og det Osmanniske imperium I det 10. århundrede begyndte Seljukkerne, som var en gren af KınıkOghuz-tyrkerne, at vandre bort fra deres gamle hjemland med retning mod det østlige Anatolien, da det var blevet hjemland for Oghuz-stammerne, efter slaget ved Manzikert. Seljukkernes sejr medførte etableringen af seljuk sultanatet, Rum, som udviklede sig til en selvstændig gren af Seljukimperiet. I hærgede korstogene ned igennem Anatolien og i 1243 bliver Seljukkerne slået af mongolerne hvorefter imperiet magt langsomt smuldrede. I dets sted udviklede et af de tyrkiske fyrstedømmer, styret af Osman 1, sig til det Osmanniske rige og det tomrum som seljukkernes og østromernes sammenbrud havde efterladt, blev udfyldt. Igennem sin 623-årige historie havde det osmanniske imperium flere kulturelle forbindelsertil både den østlige og vestlige verden. Bl.a. var det et af verdens politiske magtcentre i 16. -og 1700-tallet og dets flåde var ofte involverte i kampe for at forsvare imperiets monopol på handelsruterne mellem Østasien og Vesteuropa. Efter flere krige igennem ca 240 år, løsriver store dele af det Osmanniske rige sig og i 1829 vinder grækerne frihedskrigen mod tyrkerne med europæisk hjælp. Senere afgives Kreta til Grækenland i Libyen og de Dodekanesiske Øer afgives til Italien i Under Balkankrigen, ved freden i London, mister Tyrkiet alle europæiske besiddelser.

31 Efter mange års tilbagegang træder det osmanniske imperium ind i 1. verdenskrig på den tyske side, efter den tysk-osmanniske alliance, og bliver besejret. Det Nye Tyrkiet I krigen vinder Tyrkiet Uafhængigshedskrigen over Grækenland under ledelse af Atatürk, Atatürk bliver præsident for den tyrkiske republik og Sultanatet bliver afskaffet, hvilket afslutter 623 års osmannisk styre. Tyrkiet trådte ind i anden verdenskrig på de allieredes side, som en ceremoniel gestus og blev dermed også medlem af de Forenede Nationer i Tyrkiet kom derefter med i Truman-doktrinen hvormed Amerika garanterede Tyrkiet og Grækenlands sikkerhed og resulterede i omfattende militær og økonomisk hjælp fra USA. Efter at have deltaget i Koreakrigen som en del af FN-styrken trådte Tyrkiet ind i NATO i 1952 og blev pga. sin beliggenhed strategisk vigtig under Den Kolde Krig. Flere militærkup på Cypern i 1974 resulterede i, at Tyrkiet besat ca. 38% af Cypern, for at forhindre øens tilslutning til Grækenland, og dermed oprettede Den Tyrkiske Republik Nordcypern (TRNC). Gentagne interne stridigheder gjorde at landet var på randen af borgerkrig i 1975, militæret overtog og lavede meget stramme retningslinjer. Hermed blev Tyrkiet isoleret både politisk og økonomisk set. I 1983 tillod militæret ingen valg i stedet skabte præsident Ozals reformer meget fremgang i landet. Efter forbedringer af bl.a. menneskerettighederne blev landet igen optaget i Europarådet og søgte også om optagelse i EF. SuleymanDemrial bliver præsident i 1993, da præsident Ozal dør, og Tyrkiet får deres første kvindelige premierminister i form af Tansu Celler. Et stort jordskælv i Izmit ved Istanbul, i 1999, gjorde at der officielt omkom mennesker. I 2000 blev Ahmet Necdet Sezer valgt til præsident og foreslog hermed at skærpe den religiøse frihed for at fastholde de sekulæreprincipper samtidig forbød han kvinderne, at bære tørklæde ved besøg i præsidentpaladset da han ikke mente koranen sagde noget om denne nødvendighed. Den 3. november 2002 bliver der valgt nyt parlament og det religiøse AK-parti vinder. I 2005 introduceres den Nye Tyrkiske Lire (YTL) som et led i revaluering af den gamle valuta, én million lira blev til én lira. Samme år blev EU-optagelsesforhandlingerne indledt. EU gav Tyrkiet afslag i Den tidligere vice- og udenrigsminister og repræsentant for det islamiske regeringsparti, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), Abullah Gül, blev i 2007 valgt som Præsident. Møntfoden blev i 2009 lavet om til Tyrkisk Lire (TL), Y et fra YTL blev fjernet, som er den de også har i dag. I 2010 har Primo Tours deres første sæson i Alanya.

32 Sikkerhedsregler for bagage Væsker I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml. Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på 1 liter. Eksempler på væsker og flydende stoffer Væsker som f.eks. vand, juice, saft, suppe, sirup, parfume, barbersprit, eau de cologne o. lign. Delvist flydende stoffer som f.eks. hårshampoo og tandpasta. Olier og cremer, f.eks. håndlotion eller solcreme. Indholdet i beholdere under tryk, f.eks. deodorant, barberskum o. lign. blandinger af faste og flydende stoffer. Goderåd Pak din toilettaske og så mange væskebeholdere som muligt, i din check-in bagage. Rejser du kun med håndbagage, bør du inden rejse have pakket alle væsker i en gennemsigtig, genlukkelig pose.

33 Bådtur Hvis ordene afslapning, masser af sol og bådtur på middelhavet får et smil frem på dine læber er Alanya bådtur den helt rigtige tur for dig! Vi går sammen ombord på den smukke og rummelige sejlbåd hvorefter vi sejler rundt om halvøen med den gamle borg. På sejlturen rundt om halvøen vil vi støde på både piratgrotten, kærlighedsgrotten og filosofgrotten og ikke mindst Det Røde Tårn, og selvfølgelig har guiden en masse sagn og gamle fortællinger om grotterne. Under hele bådturen vil der være rig mulighed for at tage sig en slapper i solen på dækket, og hvis man måske har fået lidt for meget sol allerede, findes der masser af skygge under dækket, hvor man kan få masser af vind i håret og bare nyde turen. Undervejs vil vi også gøre nogle stop, hvor der vil være mulighed for badning, her byder skibet både på vandrutsjebane og udspring. Husk Kamera Drikkevand Solbriller Evt. penge til is

34 Dim Cay Tag med os ud og oplev naturens smukke fænomener, hvor vi kommer væk fra storbyens stress og jag. Vi starter med at køre op til dæmningen, hvor du kan få taget en masse billeder og hvor luften er frisk og let. Derefter kører vi videre til Dim Cay floden, som er en ferskvandsflod med udspring i Taurusbjergene, hvor vi vil holde et stop ved Ada picnic. Vandet bliver ikke mere end 15 grader, så til de friske sjæle er der mulighed for en dukkert i bjergvandet.efter en forfriskende dukkert vil der blive serveret frokost, som kan nydes på tømmerflåderne ude på vandet. Husk Kamera Drikkevand Badetøj og høndklæde Solcreme

35 Solnedgang på middelhavet Kom med på en hyggelig og sjov tur og samtidig se den smukke solnedgang på middelhavet. Søndag eftermiddag inviterer vi jer på en tur rundt i Alanya by, vi skal blandt andet besøge de kendte Terasser oppe i Taurus bjergene. Fra Terasserne har I den flotteste udsigt udover Alanya by, her vil der selvfølgelig være mulighed for at få taget nogle helt fantastiske feriebilleder. Vi vil derefter tage en tur ind til Alanya centrum hvor vi vil vise jer lidt af byen, de steder som vi synes I skal se og så slutter vi af med at tage ned til marinaen hvor vi tager en flot træbåd ud på havet og spiser aftensmad, mens vi ser solen gå ned over bjergene, et syn man sjældent vil glemme. Denne tur er en oplagt mulighed for at få set Alanya. Vi guider glæder os altid til denne tur, så vi håber, at I vil gøre os selskab og få en hyggelig aften. Turen koster kun 5, vi guider vil hente jer på jeres hotel om eftermiddagen, der vil blive serveret mad om bord på båden, det eneste man skal have med er penge til drikkevarer. Når solen er gået ned og vi er kommet i havn vil vi sige tak for en god aften og herefter er det op til jer, om I har lyst til at blive inde i byen eller tage tilbage på hotellet, dette er dog for egen regning.

36 Jeep Safari Kom op i Taurusbjergene som omkranser Alanya, og oplev en natur som du ikke finder nede i Alanya by. Turen er til alle, som gerne vil have et godt grin og som kan lide lidt fart og vind i håret. Det ene øjeblik kører man på vejene, det næste befinder man sig ude blandt buske og træer, når chaufføren og jeepen tager dig med ud og køre offroad. Der vil undervejs også blive gjort nogle stop, hvor der vil blive fortalt om, og givet et indblik i hvordan livet er i bjergene, samtidig med at man kan nyde roen og udsigten. Imens du er i disse smukke omgivelser, vil der blive serveret en frokost, inden turen igen går ned mod byen. Husk: Kamera Drikkevand Solbriller

37 Hamam Gør dig selv og din krop en kæmpe tjeneste og forkæl dig selv med denne specielle oplevelse. Hamam også kaldet tyskisk bad, handler i bund og grund om at blive ren. Det er en helt unik og afslappende følelse for kroppen. Man går derfra fuldstændig afslappet og klar til at få en lækker solbrun farve. Ved ankomst vil der være omklædnings muligheder og derefter går turen i den varme sauna, hvor huden skal varmes op så den bliver mere opløst og smidig inden turen går videre ind i det smukkeste marmorbelagte rum med en kæmpe marmorbænk i midten. Så er det tid til den grundige peeling, som foregår over hele kroppen, med hamphandske og indsæbning. Nu er din gennemvarme og bløde krop, klar til massagen som er et helt kapitel for sig selv. Her bliver alle dine muskler gennemmasseret, så man føler sig dejligt afslappet. Efter den afslappende hamam er det muligt at forkæle sine fødder, her kan man nemlig også prøve det berømte fiskespa. Husk Billet Badetøj og evt skiftetøj At din hud, som føles helt ny, er mere modtagelig over for solen

38 Palm Beach På Palm Beach finder du en lækker sandstrand, god stemning og dansk hygge. Palm Beach er én af Alanyas førende beachclubs, hvor mange danskere mødes. Om dagen ligger man nede på den lækre Kleopatra strand, hvor der er mulighed for at leje liggestole eller cabanaer for et mindre gebyr. Hvis du skulle blive sulten i løbet af dagen, har de et lækkert menukort, som byder på alt fra Club sandwich til en lækker bøf. Skal du have slukket tørsten, byder Beach baren på et bredt udvalg lige fra sodavand, icecoffee til de mange lækre cocktails. Om aftenen bliver der afholdt forskellige arrangementer med danske kunstnere, som både byder på musik og komik. Husk: Kamera Drikkevand Solbriller Solcreme

39 Landsbytur Har du lyst til at opleve det ægte Tyrkiet, hvor du kan smage frisk fisk fra den lokale flod, opleve de smukke Taurusbjerge og mærke den lokale stemning? Turen starter med flotte feriebilleder på terrasserne bag Alanya, hvorefter vi fortsætter i de snoede Taurusbjerge op til den gamle moské fra tallet. Vi kører derefter videre mod Ceren restaurant, hvor der ville blive serveret en lækker frokost i ægte tyrkisk stil. På vej hjem mod Alanya kører vi forbi Hassan. Han er den lokale smed, som laver unikke gedehornsknive. Han har også en lille udfordring til Jer stærke mænd og kvinder. Vil du væk fra det pulserende og varme liv i Alanya, og vil du kunne fortælle, hvordan Tyrkiet rigtigt er, så tag med os rejseledere på landsbytur. Husk: Kamera Drikkevand Solbriller

40 Quad og Buggy Har du lyst til en dag med fart over feltet under din ferie, så har du her muligheden for at komme ud og give den gas på enten en Buggy eller Quad (også kendt som ATV). Turen starter med en prøvekørsel, hvorefter man i samlet flok kører ud i bjerglandskabet. Undervejs vil der både være lige strækninger, hvor man kan få farten godt op, men også offroad kørsel inde i skoven med lidt forskellige forhindringer. Der vil også være lidt stop undervejs, hvor man kan nyde udsigten og roen oppe fra bjergene, her vil det også være muligt med en lille dukkert, så man kan få støvet fra køreturen ud af håret. Undervejs på turen vil der blive taget billeder, som man sidst på turen kan købe. Husk: Billet Solbriller Badetøj Drikkevand

41

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Alanya.

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Alanya. Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Alanya. På de følgene sider vil du bl.a. kunne finde hotelinformationer, træffetider, læse om vores udflugter, en masse praktiske informationer, samt gode

Læs mere

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Alanya.

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Alanya. Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Alanya. På de følgene sider vil du bl.a. kunne finde hotelinformationer, træffetider, læse om vores udflugter, en masse praktiske informationer, samt gode

Læs mere

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Side.

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Side. Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Side. På de følgene sider vil du bl.a. kunne finde hotelinformationer, træffetider, læse om vores udflugter, en masse praktiske informationer, samt gode råd

Læs mere

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Side.

Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Side. Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til Side. På de følgene sider vil du bl.a. kunne finde hotelinformationer, træffetider, læse om vores udflugter, en masse praktiske informationer, samt gode råd

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Kære 2.v, Hermed følger relevante informationer til jer og jeres forældre omkring studieturen. Temaet for studieturen er øst og vest, og de deltagende fag

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Netværks Avisen Sommer program Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Det kan du også læse om i bladet. Sommerudflugter og aktiviteter. Cafeens åbningstider. Ugens menuer. Indholds fortegnelse & Åbningstider.

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Turforslag fra Mahmutlar

Turforslag fra Mahmutlar Turforslag fra Mahmutlar Indholdsfortegnelse 1: Indledning... 3 2: Udflugter og andre oplevelser... 4 Udarbejdet af Kim Iversen Dato: 11.05.2006 Revideret 11.05.2006 1: Indledning Hej og velkommen til

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Smart Selection Hotel Istra

Smart Selection Hotel Istra Smart Selection Hotel Istra Velkommen til Smart Selection Hotel Istra! Introduktion Hotel Istra er for dem, der kan lide det pulserende byliv, men samtidig gerne vil nyde en afslappende ferie ved stranden.

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

RESTAURANT. Prøv vores store buffet. Mongolsk Kinesisk Sushi Frugt Salatbar. Slut din buffet af med fri isbar eller kaffe Det hele for kun

RESTAURANT. Prøv vores store buffet. Mongolsk Kinesisk Sushi Frugt Salatbar. Slut din buffet af med fri isbar eller kaffe Det hele for kun Prøv vores store buffet Mongolsk Kinesisk Sushi Frugt Salatbar Slut din buffet af med fri isbar eller kaffe Det hele for kun mandag - torsdag kr. 119,00 fredag - søndag kr. 139,00 Alle dage børn under

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning.

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning. Historiefaget.dk: Osmannerriget Osmannerriget Det Osmanniske Rige eksisterede i over 600 år. Det var engang frygtet i Europa, men fra 1600-tallet gik det tilbage. Efter 1. verdenskrig opstod republikken

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Udflugter fra Hurghada

Udflugter fra Hurghada Udflugter fra Hurghada Kairo Afgang fra Hurghada, omkring kl. 02.00. Vi kørsel med aircondition bus i 6 timer. Stop i Zaafarana Resthouse efter (ca. 2,5 timer) hvor det er muligt at spise morgenmaden medbragt

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme.

Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme. USPOLERET SOL- OG OPLEVELSESFERIE PÅ EGEN HÅND TYRKIET - FRA AALBORG SØNDAG Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme. Strand, hav og lækker

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

Puerto Plata - Rav, sandstrand og cigarer

Puerto Plata - Rav, sandstrand og cigarer Puerto Plata - Rav, sandstrand og cigarer En skøn badeferie i Den Dominikanske Republik. Her er der virkelig mulighed for at komme ned i gear og slappe af på nogle helt fantastiske strande. 14 dage Fra-pris

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

16.690,- 15 DAGES TUR - ØST THAILAND MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR. Pris fra kun

16.690,- 15 DAGES TUR - ØST THAILAND MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR. Pris fra kun 15 DAGES TUR - ØST MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR NYHED - Har du lyst til at prøve en tur til Thailand, som ingen andre rejsebureauer kan tilbyde og hvor man er tæt smut til Cambodias grænse og afslutning

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 57.773 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Det Færøske Spisekammer 4 dage fra kr. 10.598,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Cook Islands' Paradis

Cook Islands' Paradis Cook Islands' Paradis Nyd det smukkeste paradis på vores planet på denne fantastiske rejse til Cook Islands med ophold på de to øer Rarotonga og Aitutaki. Nyd de første dage på hovedøen Rarotonga på et

Læs mere

Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus

Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Dejlig dansk nytårsaften Nytårsfest med musik og dans Side 1 af 5 Nytår i Sønderjylland

Læs mere

Cafe Iluliaq MENU VELKOMMEN. Tel: +299 94 22 42 info@icecaptours.com www.icecaptours.com

Cafe Iluliaq MENU VELKOMMEN. Tel: +299 94 22 42 info@icecaptours.com www.icecaptours.com Cafe Iluliaq MENU VELKOMMEN Tel: +299 94 22 42 info@icecaptours.com www.icecaptours.com SUPPER NUDLER & RIS 1. Tom yum 75,- (Stærk & krydret suppe). Tiger rejer eller kammuslinger med grønsager. Serveres

Læs mere

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Kom med til verdens ende. Ja, sådan beskrev vi denne unikke plet tilbage i 2004, hvor vi for første gang

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole torsdag d. 3. maj 2012. Kom maj, du søde milde

Fredagsbrev Århus Friskole torsdag d. 3. maj 2012. Kom maj, du søde milde Kom maj, du søde milde 1 Solcreme Når nu solen og varmen for alvor har fundet os, vil vi minde om brugen af solcreme. Det ville være super cool hvis alle børn var smurt godt hjemmefra. I SFO-tiden supplerer

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød Ita Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 23. juni kl. 10.30 Mødetid Fra kl. 10.00 senest 10.15 Bagageindlevering Torsdag d. 22. juni kl.

Læs mere

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER Tag på opdagelse i det fantastiske Caribiske Øhav, hvor du undervejs på rejsen kan opleve

Læs mere

September Sydtoften Grindsted Tlf.:

September Sydtoften Grindsted Tlf.: September 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik

Læs mere

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne En fantastisk kør-selv-ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve Færøerne i jeres eget tempo. Vi har forslået en rute,

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

KULTURHUSET PULSEN S. Sommerprogram Juni - Juli - August

KULTURHUSET PULSEN S. Sommerprogram Juni - Juli - August KULTURHUSET PULSEN S Sommerprogram 2017 Juni - Juli - August 1 Kulturhuset Pulsen INFORMATION Kære borger Kulturhuset Pulsen er et innovativt og visionært netværkstilbud for borgere med udviklingshæmning,

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N C o D a n T U R I S T K O N T O R TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider CoDan Turistkontor Provaznická 11, CZ 110 00 Prague 1 Reservation: +420 251 019 360 Touristkontor: +420 602 185 124

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Destination: Abu Dhabi & Dubai Dato: 28. nov. 2. dec Contact

Destination: Abu Dhabi & Dubai Dato: 28. nov. 2. dec Contact Destination: Abu Dhabi & Dubai Dato: 28. nov. 2. dec. 2019 Flyinformation Udrejse d. 28. november fra Københavns Lufthavn 23:25 Afrejse fra København mod Dubai Ankomst til Dubai d. 29. november 09:00 Ankomst

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

Forreter og Salater. Dagens Suppe 50.- Rejecocktail 65.- Indbagte Rejer 60.- Pakora 55.- Samosa 50.- Feta på pude 65.- Osteflute 60.

Forreter og Salater. Dagens Suppe 50.- Rejecocktail 65.- Indbagte Rejer 60.- Pakora 55.- Samosa 50.- Feta på pude 65.- Osteflute 60. Forreter og Salater Dagens Suppe 50.- Spørg tjeneren ang dagens suppe Rejecocktail 65.- En klassiker Indbagte Rejer 60.- Friturestegte rejer, serveres ned salat og dip Pakora 55.- Frituresteg spinat i

Læs mere

Program for NLD-lejr den 11.-13. oktober 2013

Program for NLD-lejr den 11.-13. oktober 2013 Program for NLD-lejr den 11.-13. oktober 2013 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Ekstra luksus:

Læs mere

Celle - Nytårsrejse. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Celle - Nytårsrejse. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Celle - Nytårsrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.495,- Højdepunkter Nytårsaften på det dejlige Tryp Hotel i Celle. Gallabuffet og fyrværkeri nytårsaften Oplev vores dygtige

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere