TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 VISIT GREENLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 VISIT GREENLAND"

Transkript

1 TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 VISIT GREENLAND

2 TURISME STATISTIK RAPPORT 2016 Rapporten indeholder, ud over den indledende opsummering, følgende elementer: Nøgletal fra turismen i Grønland 2016 (kilde: stat.gl) Flypassager- statistik Krydstogt- statistik Overnatningsstatistik Supplerende data Brugerdata fra greenland.com (kilde: Google Analytics) Markedsanalyse- data fra surveys i Tyskland, Storbritannien, USA og Frankrig (kilde: NIT Kiel) Seneste nøgletal fra Island (kilde: statice.is) Seneste internationale trends og tendenser (kilder: Statista og Forbes)

3 INDLEDNING Visit Greenland har besluttet ikke at udgive komplette turismestatistik rapporter hvert kvartal, da antallet af turister i Q1, Q2 og Q4 er så lavt, at den statistiske usikkerhed bliver for stor. Det giver simpelthen ikke mening at zoome ind på kvartaler hvor sample er så lille, at dataene ikke giver valide indikationer for den generelle udvikling i turismen. I stedet omfatter denne rapport data for hele 2016, set i forhold til hele 2015 og indeholder således data for det allervigtigste 3. kvartal, som repræsenterer sommer- højsæsonen, hvor over halvdelen af turisterne besøger landet. I Q1, Q2 og Q tilsammen besøgte turister Grønland (med fly), mens hele turister kom i Q3-16 alene. Fortsat vækst i den grønlandske turisme Helt overordnet viste 2015 meget positive tendenser med en vækst for turister med fly på hele 23,8% ift Dette efter en længere årrække med negativ vækst viser også meget positive indikatorer, med vækst i antal turister med fly på 9,9% - vel at mærke uden de gæster der ekstraordinært besøgte Nuuk i marts måned i forbindelse med Arctic Winter Games. Denne tendens bekræftes af overnatnings dataene, hvor vi ser en vækst i antal turistovernatninger på 4,6% - som endda er større sammenlignet med de 1,3% tilsvarende tal for samme periode Hvad skal vi forvente af vækst de kommende år? UNWTO (FN s turisme- organ) har fastlagt en forudsagt global vækst på 3,3% årligt mellem 2010 og overgik denne rate med en global vækst på 4%, og den vækstrate er identisk med væksttal for de første 9 måneder af Den grønlandske turismes vækst på 23,8% i 2015 skal nok betragtes som en unormal høj variation. De 9,9% vækst for 2016 er betydeligt lavere end væksten fra 2014 til 2015, men den er stadig 6 procentpoint højere end det globale vækst- gennemsnit, så i det perspektiv meget tilfredsstillende. Alt i alt er det sandsynligt at Grønland kan fortsætte med positiv vækst i de kommende år, men det afhænger meget af faktorer som vil blive fremdraget i denne rapport.

4 ANTAL TURISTER MED FLY 2016 VS ,9% flere turister med fly og høje vækstrater for de vigtigste hovedmarkeder Danmark, Tyskland, USA, Frankrig og Storbritannien, er de mest positive indikatorer for Den reelle vækst for Canada har sandsynligvis været højere, da der er trukket canadiske gæster ud pga. den ekstraordinære begivenhed Arctic Winter Games i Marts Foreliggende data for Canada er dermed ret konservative, og tager udgangspunkt i status quo ift. marts Det skal bemærkes, at væksttal for bopælslande med under turister (vækstprocenter med grå farve), skal tages med store forbehold, da denne størrelse sample er for lille til at give klare indikationer på generelle tendenser. NB: De foreliggende data er hentet i Grønlands Statistiks database på stat.gl. Der har af ukendte årsager været mangelfulde registreringer på Ilulissat- Reykjavik (Air Iceland) og Ilulissat- Keflavik (Air Greenland) ruterne, hvor der ifølge de to flyselskaber mangler ca. 792 turister. Hvis disse inkluderes giver det en samlet vækst for turistsegmentet på 11,4%.

5 ANTAL TURISTER MED FLY - KVARTALSVIS VÆKST Som det tydeligt fremgår af diagrammet er aktiviteten inden for turismen lille i Q1, Q2 og Q4 set ift. Q3. Dette datasæt dækker hele Grønland, og repræsenterer et stort nok sample til at give indikationer på en temmelig positiv tendens for skuldersæsonerne, der havde 2- cifrede vækstrater i Q1 og Q2 selv med AWG gæster fratrukket i Q1-16. Indtil nu besøger over 50% af turisterne Grønland i Q3 alene. I 2015 var denne andel på 53,4%, men i 2016 var andelen på 52,6%. Hvis vi forestiller os at den udvikling fortsætter, svarer det til en sæsonudjævning, hvor turisterne besøger landet mere jævnt hen over året. For at udnytte den begrænsede hotel- og flysæde- kapacitet er det netop vigtigt at få bredt turismen ud over hele året (og hele landet, dér hvor der er overnatningskapacitet). Der er indikationer på en begyndende mætning i Q3, i forhold til destinationer som Ilulissat og Kangerlussuaq, hvor vi fra overnatningsstederne hører at hele Q3 er udsolgt tidligt i sæsonen. I en stor destination som Nuuk er der dog stadig ledige senge på overnatningsstederne i Q3. Så længe der ikke bliver bygget nye hoteller, længere landingsbaner og flere flysæder/afgange er det meget nærliggende at have sæsonudvidelse som en central del af strategien. Kilde: stat.gl

6 ANTAL TURISTER MED FLY MÅNEDSVIS Når vi på nationalt plan kigger nærmere på udviklingen månedsvis kan vi konstatere en 2- cifret vækst i skuldersæsonerne februar- marts- april og november- december. Sæsonudvidelsen går med andre ord i en rigtig positiv retning. Mittarfeqarfiit registrerer altid total antal flypassagerer, men selve bopælslands- registreringen er ikke altid komplet, og dermed opstår en pulje af Uoplyste, som i disse data er fordelt ud mellem turister og hjemmehørende efter det indbyrdes størrelsesforhold. Se evt. vores anvendte fordelingsmetode. Der er en mindre indbygget unøjagtighedsmargin ved denne omregningsmetode, således at der bliver lidt forskel i den procentuelle fordeling mellem turister og hjemmehørende, alt efter om man fokuserer månedsvis, kvartalsvis eller fx 12 måneder ad gangen. Kort sagt: Jo færre passagerer der beregnes ud fra, samtidig med en stor andel flypassagerer der ikke bliver bopælsregistreret, jo større unøjagtighed opnås. Kilde: stat.gl

7 ANTAL TURISTER MED FLY UD AF DE 6 INT. LUFTHAVNE 70% af alle turister med fly ud af Grønland registreres i Kangerlussuaq, men hovedparten af dem er i transit fra andre destinationer eller krydstogter. Visit Greenland har desværre ikke data på hvor mange af turisterne registreret i Kangerlussuaq, der er på vej hjem fra hvilke destinationer. Men vi kan komme det nærmere ved at sammenligne med de eksisterende overnatningsdata for hver af de 5 regioner i Grønland: Nord, Arctic Circle, Capital, Syd og Øst, hvilket kan ses på side 11. Der skal tages store forbehold ved data for Nerlerit Inaat, da 245 ud af 986 passagerer ikke blev bopælsregistreret. De uoplyste er fordelt ud mellem hjemmehørende og turister, som beskrevet på forrige side. OBS: Grundet ukendte registreringsfejl har Grønlands Statistik (stat.gl) ikke modtaget data for alle passagerer på Ilulissat- Reykjavik (Air Iceland) og Ilulissat- Keflavik (Air Greenland) ruterne. Der mangler ifølge de to flyselskaber ca. 792 turister i stat.gl databasen. Med dem inkluderet er der vækst på 12,3% for Ilulissat ruterne, i stedet for negativ vækst på - 10,4%, hvilket er mere plausibelt, i betragtning af væksten ift. antal turistovernatninger.

8 TOTAL ANTAL TURISTER 2016 IFT I 2016 var der overordnet 7,6% flere turister i Grønland i 2016 ift. 2015, når man tæller krydstogtgæster med. Selvom der var færre krydstogtgæster i 2016, var der sandsynligvis mange flere i land. På side nærstuderer vi krydstogtsturismen. For turister der rejser med fly til/fra Grønland kan vi konstatere at ca. 70% rejser via København- Kangerlussuaq, og ca. 30% via Islands- ruterne. For samtlige flypassagerer, inklusiv grønlandske borgere, ligger fordelingen på ca. 80% via København- Kangerlussuaq og ca. 20% via Island. NB: Antallet af krydstogtgæster i 2015 er blevet opreguleret af Grønlands Statistik, siden den første nationale turismerapport publiceret Q1-16. Antallet af krydstogt- gæster i 2015 er nu officielt pax (se i øvrigt s. 14), og dermed er total antal turister for 2015 også opjusteret fra til

9 ANTAL OVERNATNINGER PÅ OVERNATNINGSSTEDER Overnatningsstederne i Grønland (i hvert fald de af dem der indsender registreringer til Grønlands Statistik) har haft et endnu bedre år end Hvor der i 2015 var en vækst på 1,3% ift. antal turist- overnatninger, er væksten i 2016 på 4,6%. Antal overnatninger solgt er en bedre indikator for udviklingen end antal gæster. Førstnævnte siger mest om den totale omsætning, mens et højere antal gæster der hver køber færre overnatninger end året før kan godt resultere i negativ vækst. De gode turister er dermed dem der køber over gennemsnitligt antal overnatninger pr besøg i Grønland. I forbindelse med Arctic Winter Games har det været svært at fastlægge hvor mange ekstraordinære overnatninger der har været, da mange af gæsterne overnattede privat. Men der er taget udgangspunkt i status quo ift marts 2015.

10 ANTAL TURIST- OVERNATNINGER PR REGION Når vi på flypassager dataene ikke kan se hvilke turister der er i transit via Kangerlussuaq fra hvilke destinationer, må vi se nærmere på overnatningsdata fra regionerne. Qaasuitsoq og Sermersooq V har haft stor fremgang, mens der har været negativ vækst i Qeqqata. Sidstnævnte kan virke besynderligt, da der i samme periode har været en 10,9% vækst i antal turister med fly ud af Kangerlussuaq. Men det må være et tegn på, at væksten ikke stammer fra, at flere af flypassagererne har haft Qeqqata som hoveddestination, men har været i transit fra andre destinationer. Sermersooq Øst har en fin vækst på 5%, men det står i kontrast til en 5,8% negativ vækst for antal turister med fly ud af Kulusuk. Væksten på antal turister med fly ud af Nerlerit Inaat kan ikke forklare hele uoverensstemmels en, da der kun var estimeret 385 flere turister. Vi undersøger dette nærmere i den regionale rapport for Sermersooq Øst.

11 ANTAL GÆSTER PÅ OVERNATNINGSSTEDER Hvor vi i 2015 så en vækst på antal udenlandske gæster på 4,6% ift. 2014, ser vi nu en vækst på kun 1,1% i Men samtidig ser vi en vækst på antal turistovernatninger i 2016 på 4,6%, hvor den i 2015 var på 1,3% - altså det komplet modsatte mønster. Det tyder på at der i 2015 var en tendens til, at turisterne købte færre overnatninger pr gæst end i I 2016 tyder det på, at hver udenlandsk gæst på overnatningsstederne har købt flere overnatninger end det var tilfældet i Tallene skal tages ned det forbehold, at ikke alle overnatningssteder i Grønland indgiver rapporteringer om antal gæster, overnatninger og bopælsland. I forbindelse med Arctic Winter Games har det været svært at fastlægge hvor mange ekstraordinære udenlandske gæster der har været på overnatnings- stederne, da mange af gæsterne overnattede privat. Men der er taget udgangspunkt i status quo ift marts 2015.

12 ANTAL TURISTER PÅ OVERNATNINGSSTEDER Når vi sammenligner regionerne ift. antal udenlandske gæster på overnatningsstederne i 2016 ift. 2015, fremgår det tydeligt, at der er positiv vækst i Qaasuitsoq og Sermersooq Vest, og negativ vækst i de andre kommuner. De positive væksttal i Qaasuitsoq og Sermersooq V stemmer med væksten i antal turistovernatninger. Derimod er det bemærkelsesværdigt at der i Kujalleq var et fald på 11,8% på antal udenlandske gæster, mens der kun var et fald på - 0,2% på antal turistovernatninger. På samme måde er det bemærkelsesværdigt at der var et fald i Sermersooq Øst på - 3,5% på antal udenlandske gæster, mens der var en stigning på 5,0% i antal turistovernatninger. Det er sandsynligvis et udtryk for naturlige fluktuationer, da selv mindre udsving bliver statistisk større, jo mindre en population man fokuserer på. Kujalleq og Sermersooq Øst har et relativt lille volumen, og det kan være med til at forklare de lidt forvirrende udsving.

13 KRYDSTOGT ANTAL PASSAGERER Antallet af krydstogtspassager der har besøgt Grønland gennem de sidste 9 år bølger op og ned. I årene 2008 til 2011 toppede udviklingen, og havde efterfølgende en nedadgående tendens indtil Ligesom udviklingen ift. turister med fly, var 2015 et år med stor vækst på hele 24% ift gav en mindre negativ vækst i antal passagerer på - 3,2%. Men som det kan ses på næste side har der højst sandsynligt været flere gæster i land, i de fleste byer, end det var tilfældet i Bopælsdata for krydstogtspassagerer er desværre også præget af mangelfulde registreringer. Således var der i uregistrerede og i uregistrerede passagerer. Der foreligger dermed ikke særligt valide bopælsdata, men ud fra de registrerede kan vi se at de vigtigste markeder i 2016 var Tyskland, Storbritannien, USA, Canada, Kina, Frankrig, Schweiz og Australien. Kilde: stat.gl

14 KRYDSTOGT ANTAL PASSAGERER VED ANLØB I BYER Som nævnt på forrige side skal antal passagerer totalt set ikke sidestilles med hvor mange der var i land, i hvilke byer. Det der har betydning for Grønlands økonomi, er nemlig antallet af gange passagerer kom i land, og dermed kunne købe varer og turistprodukter. En survey fra 2015 fandt at 98% af gæsterne var i land mindst én gang. Vi kan også konstatere en udvikling, hvor der er stigning i antal mindre skibe (op til 250 pax), hvilket er positivt, da passagerer på disse skibe som regel kommer i land oftere, og interagerer mere med lokale, sammenlignet med de store krydstogtskibe. Diagrammet nedenfor viser tydeligt, at der var flere havneanløb pr passager sammenlignet med Så selv om der i 2016 var 3,2% færre unikke krydstogtgæster i Grønland, har hvert skib ligget til i flere byer, hvilket sandsynliggør at en del flere gæster har været i land end i Grønlands Statistik deler skibene op i 4 pax klasser, efter hvor mange passagerer skibene maximalt kan have med. Det tegner sig et mønster for hver pax klasse ift. hvor mange togter der sejles pr år, og hvor mange byer der er lagt an til, hvilket ses på side 17. Kilde: stat.gl

15 ANTAL KRYDSTOGTPASSAGERER REGIONSVIS/MÅNEDSVIS Kilde: stat.gl Ovenfor ses antal passagerer der besøgte hver af de 5 regioner. Det svarer ikke nødvendigvis til antal passagerer der var i land, men det giver en god indikation, når man sammenligner hver region. Diagrammerne er en yderligere specificering af dataene i diagrammet på forrige side.

16 KRYDSTOGT ANTAL TOGTER EFTER PAX STØRRELSE Der er klar tendens til, at der siden 2011 har været vækst i antal togter med de mindre skibe (pax antal op til 250) også kaldet ekspeditionsskibe. I samme periode har antallet af togter med andre pax klasser ligget nogenlunde stabilt, bortset fra pax størrelsen, som fra 2015 til 2017 er mere end fordoblet i antal togter. På anløbslisterne kan det konstateres, at ekspeditionsskibene i gennemsnit ikke bare sejler flere togter, men også har anløb ved flere byer, end hvad der er tilfældet for de større skibe. Generelt har ekspeditionsskibene et højere sikkerhedsniveau (bl.a. med isforstærkede skrog) og deres gæster interagerer i større grad med lokalbefolkningen. De bruger også generelt flere penge på rejsen. Alt i alt positive faktorer for erhvervet. Hvis krydstogtturismen i Grønland skal opfylde en overordnet strategi om økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, er der er mange tegn på at ekspeditions- turister passer godt ind i strategien. Kilde: stat.gl Segmenter med høj interaktion (fx Nature Lovers), stor viden om destinationen og kulturen (fx Culture Lovers), og et næsten pionér- agtigt mindset, matcher godt til en adventure- destination som Grønland.

17 4 NATIONALE MARKEDSUNDERSØGELSER FRA I samarbejde med både NATA (North Atlantic Tourism Association) og Air Greenland, foretog Visit Greenland i markedsundersøgelser i de 4 kernemarkeder Tyskland, Storbritannien, Frankrig og USA, vha. analysebureauet NIT Kiel respondenter i hvert land udfyldte online spørgeskemaer, hvilket har givet stor og værdifuld indsigt i disse markeders potentiale ift. potentielle rejsende til Grønland. Her følger nogle overordnede findings. Air Greenland har eksklusivitet på det komplette datasæt for GB og US indtil Q2-17, og indtil Q2-18 for FR. Potentialet for antal turister fra de 4 markeder er inddelt i 3 segmenter (set ift. antal Tidligere gæster i ). De forskellige antal er udregnet efter hvor mange af de respondenter fra hvert marked der har svaret positivt på forskellige spørgsmål, og derefter omregnet til hvad det statistisk svarer til i de respektive befolkninger. Segmentet planlæggere giver det klareste og mest realistiske bud på potentialet for antal gæster de næste 2 år, men det skal ses som best case da der kan ske meget der ændrer deres beslutninger, fx et godt tilbud fra en lignende destination. Man skal også tage højde for det fænomen der hedder response bias, som er en lidt overdrevet positiv holdning til en destination, når man bliver spurgt direkte om den. På et senere tidspunkt kan Grønland være røget helt ud af radaren igen. Hvor mange der reelt kommer til at købe en rejse til Grønland afhænger naturligvis af en masse faktorer, såsom hvor de møder mere rejseinspiration, markedsføringsmateriale, konkrete tilbud og indtrykket af value for money når de sammenligner med konkurrerende destinationer.

18 4 MARKEDSUNDERSØGELSER FORETRUKNE OPLEVELSER Når vi har spurgt Total Potentiale respondenterne om hvilke oplevelser de søger, er det tydeligt naturbaserede oplevelser der har forrang frem for kulturbaserede. Spørgsmålet om vulkaner/varme kilder/geysere optræder, da survey en er konstrueret til også at vise dem der hellere vælger andre destinationer som Island, frem for Grønland, eller viser at de ikke har helt styr på hvad Grønland kan tilbyde. Bemærk at respondenterne har kunnet vælge frit mellem alle de oplevelser de foretrækker at opleve i Grønland, og har ikke været begrænset til at vælge én eller et andet fastlagt antal. Bemærk også at svar fra alle 4 markeder i dette diagram er omregnet til procent af det totale antal klik på hver oplevelsestype for hvert marked. På den måde kan vi sammenligne de 4 markeder, selvom der er forskel på antal respondenter for dette spørgsmål. Det tal der står til højre for 2- ciffer landekoden er antallet af respondenter der er medtaget for dette spørgsmål (for hvert marked), for de har alle svaret ja til at de er interesseret i at besøge Grønland indenfor de næste 5 år. Vi har i dette diagram hverken kunnet anvende Hårdere Potentiale eller Planlæggere segmenter, da der ikke har været nok respondenter til at op nå valide resultater.

19 4 MARKEDSUNDERSØGELSER BALANCEN MELLEM NATUR & KULTUR Vi så på forrige side, at naturoplevelser generelt er mere efterspurgte end kulturoplevelser. Men for at blive klogere på den ønskede sammensætning af oplevelser på en mulig rejse til Grønland (blandt de respondenter der har svaret, at de er interesserede i at besøge landet indenfor de næste 5 år), har vi også givet respondenterne mulighed for at svare mere nuanceret. Det viser sig nemlig, at langt de fleste efterspørger en blanding af natur- og kulturoplevelser, når de er tvunget til kun at vælge én af de 5 svarmuligheder nederst. I modsætning til tag- selv- bordet ift. foretrukne oplevelser på forrige side, sætter nedenstående mere tingene på spidsen, og tvinger folk til at tage stilling til hvilken type turist de er. Da det mere handler om deres selvforståelse kan det godt give et lidt anderledes resultat end på forrige side. For tyskere og franskmænd passer deres valg ang. hovedsagelig natur eller hovedsagelig kultur fint med forrige side. Kilde: NIT surveys Men for briter og især amerikanere peger valgene lidt i hver sin retning. Her vejer kultur pludselig tungere end på forrige side. Det er nøjagtig de samme respondenter, så ovenstående svar siger måske mere om deres opfattelse af dem selv som turister.

20 4 MARKEDSUNDERSØGELSER GRAD AF INTERAKTION/ENGAGEMENT I Visit Greenland s segmenteringsmodel arbejder vi med 3 grader af interaktion/engagement for turisterne, når de er på destinationen. Dvs. hvor dybt har de lyst til at engagere sig med natur og mennesker. Vi har bedt respondenterne svare på hvilken af de 3 nedenstående typer som de identificerer sig med. Vi har igen omregnet antallet af svar til at være procentvis, så vi kan sammenligne de 4 markeder. Der er to markeder der skiller sig ud i hver sin ende af skalaen: Amerikanerne er dobbelt så meget til total neddykning i lokal natur og kultur ift. tyskere og briter, mens der blandt franskmændene findes mange flere mere distancerende iagttager typer end for de andre 3 markeder. Da de 3 spørgsmål er i hver sin ende af en skala fra total neddykning til mere passiv iagttagelse, ligner den helt overordnede tendens, en fordeling mellem de tre svar en normalfordeling, dvs % i første og sidste tredjedel, og lidt over halvdelen i midter- gruppen. Amerikanerne svarer dog med en overvægt mod total neddykning væk fra iagttagelse mens franskmændenes svar har den modsatte tendens, med overvægt mod iagttagelse.

21 4 MARKEDSUNDERSØGELSER FORETRUKNE AKTIVITETER For at komme nærmere på præferencer ift. konkrete produkter, har vi spurgt respondenterne om hvilke aktiviteter de foretrækker at opleve på rejsen. Igen har vi omregnet til procent af total antal kliks på individuelle aktiviteter (for hvert marked) så vi kan sammenligne. Vi havde i virkeligheden 20 aktiviteter respondenterne kunne vælge frit (ikke- begrænset antal kliks) mellem, men det ville være for uoverskueligt at have med på ét diagram, så her nedenunder vises top 10. Igen ser vi naturbaserede aktiviteter overordnet dominere top 10. Dog ligger Prøve lokale specialiteter lidt overraskende samlet nr 3. Det skal også uddybes, at Fotografi- ture ikke er specificeret som kun foregående i naturen, så det kan lige så godt dække over folk der er interesserede i at fotografere den lokale kultur. Der er naturligvis forskel mellem de 4 markeder ift. foretrukne aktiviteter, og det kan man med fordel nærlæse diagrammet for at dykke dybere ned i. En interessant ting som ikke fremgår af top 10 aktiviteterne er, at svømning/wellness sammenlagt er 13. mest populære aktivitet ud af 20. Det er medtaget for at kunne se efterspørgslen ift. andre destinationer der udbyder dette (Grønland har jo kun Malik svømmehal, udendørs pool i Sisimiut, og Uunartoq varme kilde), men det ser ud til at vores Total Potentiale segment, der er interesseret i at tage til Grønland indenfor de næste 5 år, efterspørger svømning/wellness produktet i en så høj grad, at det giver mening at overveje dette som et muligt fremtidigt produkt.

22 MARKEDSUNDERSØGELSER KOMBINATIONSREJSE POTENTIALE De sidste to år har Island oplevet vækst i antal udenlandske flypassagerer på op til 40% (kilde: statice.is), især hvad angår samme 4 kernemarkeder (DE, GB, US og FR) som Grønland også tiltrækker. Det er i den forbindelse relevant at kigge nærmere på potentialet for at tilbyde turister fra de 4 markeder kombinationsrejser til både Island og Grønland. I NIT survey en har vi spurgt respondenter fra de 4 markeder om deres rejsepræferencer. Som det fremgår nedenfor er mellem 14% og 25,8% af segmentet Total Potentiale fra de 4 markeder interesseret i at kombinere flere lande på samme rejse. Især amerikanere og tyskere er interesserede i kombinationsrejser. Visit Greenland hører tit fra islandske operatører, at de kan drage fordel af at tilbyde Grønland som add- on produkt til deres kunder. Der eksisterer dermed allerede efterspørgsel på denne type kombinationsrejser. Vi kan se på fremskrivninger af Islands turismevækst, at der i nær fremtid vil komme stort pres på deres kapacitet, så de vil sandsynligvis være interesserede i at kunne udnytte Grønland som add- on og en slags overload stødpude, og det vil være win/win for både Grønland og Island.

23 GREENLAND.COM BRUGERDATA Samtlige brugere på greenland.com i 2016 vs 2015: Som det fremgår af øverste diagram, der inkluderer samtlige brugere på greenland.com, var der 14,27% flere sessions (besøg) med 20,19% flere brugere i 2016 end i 2015, hvilket er meget positivt. 5 vigtigste turistmarkeder DK, DE, US, FR og GB: I nederste diagram er de 5 kernemarkeder Danmark, Tyskland, USA, Frankrig og Storbritannien listet op ift. hvor mange turister de i 2016 sendte til Grønland. Selv om Danmark stadig er langt det største turistsegment i Grønland er det ikke det brugersegment på greenland.com der er størst - det er klart USA, med mere end dobbelt så mange brugere end Danmark. Og selv om der kun var franske brugere på greenland.com i 2016, mod britiske, var der flere franske turister end engelske i Grønland i I nederste diagram er positive tendenser indrammet med blåt og de negative med rød. Det er både positive og negative tendenser. Hvad angår det der hedder bounce rate (forklares på side 22 og 23) er der desværre generelt en lidt kritisk udvikling et problem der skal rettes op på. Kilde: Google Analytics

24 GREENLAND.COM BRUGERDATA BOUNCE RATE Bounce rate kan være tegn på utilfredse brugere Google, som er den altdominerende spiller på internetsøgning, har en kunstig intelligens der bl.a. holder øje med hjemmesiders bounce rate (hvor mange procent af brugerne der der lander på hjemmesiden, men som klikker sig ud igen, uden at klikke på links til andet indhold på siden). En bounce rate på op til 60% kan være helt fint, og er ikke ualmindeligt. Men nærmer den sig 70% giver det et negativt signal, der af Google tolkes som, at brugerne ikke bryder sig om indholdet. Andre parametre i brugernes adfærd på hjemmesider viser Google at brugerne er tilfredse, hvilket tolkes som høj brugervenlighed af Google. Det er i Googles interesse at levere kvalitets- søgeresultater, da det er godt for deres forretning. Google tilgodeser god brugervenlighed Hvis man vil have god chance for at blive fundet i Google søgninger skal man bl.a. have brugervenlige hjemmesider, og som har mange links ind fra relevante kvalitets- hjemmesider. Det er kritisk for at kunne tiltrække nye brugere/kunder. Det er derfor vigtigt at rette op på en for høj bounce rate. Forbedring af hjemmesiden I løbet af Q2-17 vil Visit Greenland lancere en forbedret udgave af hjemmesiden under navnet visitgreenland.com, som bl.a. skal sænke bounce raten. VG har via tests identificeret, at der mangler links og Calls To Action i indholdsområderne til andet relevant indhold. Visitgreenland.com får også en visuel makeover, og bliver mere kommerciel, dvs. der er mere fokus på at guide brugerne nærmere en købsbeslutning. Overordnet kaldes tiltag for at forbedre brugervenlighed og søgbarhed i Google, for Søgemaskineoptimering, eller blot SEO. Kilde: Google Analytics

25 NATIONALREGNSKABET TURISMEINDTÆGTER Den 6. januar 2017 udkom nationalregnskabet for For første gang var turismeindtægter i perioden inkluderet (diagram t.v.), baseret på estimater, da der ikke er lavet en fuldskala input- output analyse, eller Tourism Satellite Account (TSA) endnu. Den gennemsnitlige vækst i perioden var på 5%. Der forefindes kun data på antal turister med fly fra juli I perioden Q3-14 til og med Q4-16 var den gennemsnitlige andel af turister på 64% vs 36% grønlandske borgere, på fly ud af Grønland. Siden 2014 har været en markant vækst i antal turister med fly, og det ses også i estimatet for turismeindtægterne. Estimat for turismeindtægter i 2016 var ikke udkommet ved denne rapports publicering. Kilde: stat.gl Kilde: stat.gl

26 NATIONALREGNSKABET FREMSKRIVNING AF VÆKSTEN På foregående side kan man se, at den gennemsnitlige vækst i perioden for estimerede turismeindtægter var på 5%. De seneste to år har væksten i antal turister med fly dog været betydeligt højere - henholdsvis 23,8% i 2015 og og 9,9% i Hvis vi laver en konservativ fremskrivning, med en årlig vækst på 5%, i estimerede turismeindtægter, ser det ud som følger, i perioden frem til 2030: UNWTO har fremlagt et samlet globalt vækstestimat på 3,3% PA i perioden , men der er alle destinationer og source markets inkluderet. Med minimum 5% vækst hen over de sidste 10 år, vil et 5% vækstestimat for perioden frem til 2030 ikke være urealistisk. Holder det vækstscenarie er turismeindtægterne i 2030 på næsten en milliard, men det afhænger naturligvis af mange faktorer. Kilde: stat.gl

27 FREMSKRIVNING AF VÆKSTEN ANTAL FLYPASSAGERER I 2015 og 2016 var væksten i antal turister med fly henholdsvis 23,8% og 9,9%. Anvender vi et konservativt vækstscenarie på 5%, svarer det til godt turister med fly i 2030, hvis vi tager udgangspunkt i fordelingen mellem turister og hjemmehørende i Det indbyrdes forhold vil dog sandsynligvis forrykke sig således, at andelen af turister med årene bliver større end de 64%, da vi forventer højere vækst for turister end for hjemmehørende. Så det forbehold skal man have i baghovedet, når man ser nedenstående fremskrivning. En vækst på 5% PA kræver at der løbende investeres i landets modtageapparat (antal sengepladser og flysæder hen over året), for at kunne modtage det større antal turister. Dette scenarie tager udgangspunkt i nuværende infrastruktur ift. lufthavne. I 2015 var der turister med fly, hvoraf af dem var i transit fra/til krydstogtskibe. Dvs. der var godt landbaserede turister med fly i Grønland det år. NB: Både total antal flypax og antal turister er i 2016 fratrukket Arctic Winter Games gæster Kilde: stat.gl Det svarer til, at godt 12% af turisterne med fly i 2015 var krydstogtpassagerer i transit.

28 FREMSKRIVNING AF VÆKSTEN ANTAL TURISTOVERNATNINGER Der er ikke nødvendigvis et 1:1 forhold mellem antal turister med fly og antal solgte turistovernatninger. Og i data fra perioden er der ingen éntydig tendens. Men hvis vi regner med en fortsat 5% vækst i turismeindtægter og i antal turister med fly, vil et relativt konservativt estimat på årlig vækst i antal turistovernatninger, de næste 14 år, være et sted mellem 2% og 4%. Som det fremgår har der været både positive og negative vækstperioder i perioden Det gennemsnitlige antal overnatninger, købt af hver gæst på overnatningsstederne, har bevæget sig lidt op og ned indenfor det seneste årti. I 2007 var det på 2,5 overnatninger pr gæst, i 2010 var tallet på 2,7. Derefter faldt det lidt i nogle år, for derefter i 2016 igen at nå op på pæne 2,7 overnatninger pr gæst. Som nævnt før arbejder VG sammen med Grønlandsk Statistik og kommunerne om, at få flere overnatningssteder til at registrere.

29 DATA FRA ISLAND GLOBAL TOP5 LAND PÅ TURISMEVÆKST Der var i 2016 hele 2,3 millioner passagerer gennem Keflavik Lufthavn. Af disse var 1,8 millioner udenlandske (ikke- islandske) passagerer. Det var 40% flere udenlandske passagerer end i Med en vækst på ca. 30% i turismen som helhed ligger Island blandt de 5 lande i verden med den største procentuelle vækst. Islands vigtigste markeder USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Canada er identiske med Grønlands vigtigste turistmarkeder når man ser bort fra Grønlands vigtigste marked Danmark. Island som Hub Som bekendt ligger Reykjavik lufthavn kun 710 km fra Kulusuk lufthavn, hvor der er direkte forbindelse. Og Keflavik lufthavn kun km fra Kangerlussuaq lufthavn, hvor der også er direkte forbindelse. Siden sommer 2016 er der otte direkte ruter mellem Island og Grønland. Det er oplagt at tænke Grønland som mulig add- on for Islandsturister, som det er anført tidligere i denne rapport. Vi kan i vores seneste 4 store markedsundersøgelser fra se, at en stor andel (DE: 18,2%, GB: 16,1%, US: 25,8% og FR: 14,0%) af respondenterne er interesseret i at besøge mere end ét land på samme rejse. Kilde: px.hagstofa.is I diagrammet til venstre ses de 6 største segmenter af udenlandske passagerer gennem Keflavik lufthavn. Den generelle tendens er en positiv eksponentiel vækst. USA og GB tegner sig for den klart største procentuelle vækst P.A. Der er i øjeblikket ingen indikationer på, at denne vækst stagnerer i de næste par år, men den islandske infrastruktur og overnatningskapacitet begynder at komme under pres, for at kunne følge med efterspørgslen.

30 AFRUNDING GLOBALE PERSPEKTIVER Efter tumultfyldte år i kølvandet på finanskrisen og Det Arabiske Forår i , ser det nu ud til at turismevæksten er ved at stabilisere sig i alle 5 globale regioner, på mellem 2,4% (Afrika) og 5,9% (Asia Pacific). Det er i hvert fald det vækst- leje Statista har estimeret for Det er klart at Kinas faldende vækst og voksende gæld (forbes.com) ser ud til at kunne skabe problemer på sigt for det kinesiske udgående turismemarked, så det er ikke sikkert at væksten for Asia- Pacific fortsætter i samme takt. Men det er indtil videre kun teoretiske scenarier. I Europa ser Storbritannien samtidig foreløbig ud til at undgå recession efter Brexit, så umiddelbart ser 2017 ud til at blive endnu et godt turisme- år.

31 Udarbejdet af markedsanalysekonsulent Mads Lumholt, april 2017

VISITGREENLAND Mads-D. Skifte. kompetenceønsker

VISITGREENLAND Mads-D. Skifte. kompetenceønsker VISITGREENLAND Mads-D. Skifte kompetenceønsker Grønland. Kæmpe land, dog lille vi vil meget gerne Drømmeland for adventurefolk på forsk. niveau TOTAL ANTAL TURISTER 2016 IFT. 2015 I 2016 var der overordnet

Læs mere

TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 QEQQATA VISIT GREENLAND

TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 QEQQATA VISIT GREENLAND TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 QEQQATA VISIT GREENLAND INDLEDNING I Q1 2015 udfærdigede Visit Greenland den første regionale turismerapport, på baggrund af data for flypassagerer, overnatninger på overnatningssteder

Læs mere

TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 QAASUITSOQ VISIT GREENLAND

TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 QAASUITSOQ VISIT GREENLAND TURISMESTATISTIK RAPPORT 2016 QAASUITSOQ VISIT GREENLAND INDLEDNING I Q1 2015 udfærdigede Visit Greenland den første regionale turismerapport, på baggrund af data for flypassagerer, overnatninger på overnatningssteder

Læs mere

TURISMESTATISTIK RAPPORT Q 3 Q VISIT GREENLAND

TURISMESTATISTIK RAPPORT Q 3 Q VISIT GREENLAND TURISMESTATISTIK RAPPORT Q 3 Q 4 2015 VISIT GREENLAND TURISME STATISTIK RAPPORT Q3-4 2015 Kvartalsrapporten indeholder, ud over den indledende opsummering, følgende elementer: Nøgletal fra turismen i Grønland

Læs mere

KUJALLEQ TURISMESTATISTIK RAPPORT Q 3 Q VISIT GREENLAND

KUJALLEQ TURISMESTATISTIK RAPPORT Q 3 Q VISIT GREENLAND KUJALLEQ TURISMESTATISTIK RAPPORT Q 3 Q 4 2015 VISIT GREENLAND INTRO Dette er den første regionsspecifikke turismestatistikrapport fra Visit Greenland. Den første kvartalsrapport (Q2-15, findes også på

Læs mere

Turisme. Turisme i perioden 1. okt. 2008-30. sep. 2013. Sammenfatning

Turisme. Turisme i perioden 1. okt. 2008-30. sep. 2013. Sammenfatning Turisme Turisme i perioden 1. okt. 2008-30. sep. 2013 Sammenfatning Færre flypassagerer Flere overnattende gæster Flere overnatninger Figur 1. Antallet af flypassagerer til Grønland er i sæsonen 1. oktober

Læs mere

Turisme. Turismen 2006-2009 2010:2. Sammenfatning

Turisme. Turismen 2006-2009 2010:2. Sammenfatning Turisme 21:2 Turismen 26-29 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 29 Figur 1. Hermed offentliggøres tallene for fly- og krydstogtpassagerstatistik. Publikationen indeholder et estimat over

Læs mere

Overnatningsstatistikken 2010. Udvalgte indikatorer Observationer Ændring

Overnatningsstatistikken 2010. Udvalgte indikatorer Observationer Ændring Turisme 2011:2 Overnatningsstatistikken 2010 Sammenfatning Antallet af registrerede overnatninger faldt med 3,9 pct. i 2010 Færre overnattende gæster i 2010 Antallet af registrerede overnatninger faldt

Læs mere

TURISME. Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik. Opgørelser fra Grønlands Statistik 1998:2. Flystatistikken 1997. Indholdsfortegnelse.

TURISME. Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik. Opgørelser fra Grønlands Statistik 1998:2. Flystatistikken 1997. Indholdsfortegnelse. Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik Opgørelser fra Grønlands Statistik 1998:2 TURISME Flystatistikken 1997 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Resultaterne for 1997...2 Endagsbesøg...5 Metode...6

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning Turisme 21:3 Flypassagerstatistik 1. halvår 26-21 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 1.halvår 21 Hermed offentliggøres tallene for flypassagertrafik. Publikationen indeholder et estimat

Læs mere

Markedsanalyse af turismen 2006-2007. - Turisterne i gennemsnit brugte ca. 2.500 kr. under deres ophold. Det svarer til et døgnforbrug på ca. 250 kr.

Markedsanalyse af turismen 2006-2007. - Turisterne i gennemsnit brugte ca. 2.500 kr. under deres ophold. Det svarer til et døgnforbrug på ca. 250 kr. Turisme 2008:2 Markedsanalyse af turismen 2006-2007 1. Sammenfatning Ny metode besvarelsesprocent Ny viden Hermed offentliggøres resultaterne for en ny markedsanalyse af turismen med tal for årene 2006

Læs mere

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Notat Potentiale i dansk turisme Til: SNO Fra: MOP / GLC Situationen i dag Turismen får større og større betydning for den globale økonomi. Siden 1950 erne og 1960 erne har den globale turisme således

Læs mere

Overnatningsstatistikken Udvalgte indikatorer Observationer Ændring

Overnatningsstatistikken Udvalgte indikatorer Observationer Ændring Turisme 2010:1 Overnatningsstatistikken 2009 Sammenfatning Antallet af registrerede overnatninger faldt med 5,1 pct. i 2009 Færre overnattende gæster i 2009 Antallet af registrerede overnatninger faldt

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: november 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: december 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Airbnb i Danmark. Analyse af Airbnb s data for 2018

Airbnb i Danmark. Analyse af Airbnb s data for 2018 Airbnb i Danmark Analyse af Airbnb s data for 2018 Baggrund De seneste årtiers digitale udvikling har medført, at en række nye produkter har spredt sig med stor hast. Deleøkonomi dækker over forretningsmodeller

Læs mere

Nye flyruter fra USA og UK driver turismen i København

Nye flyruter fra USA og UK driver turismen i København MARKEDSANALYSE Nye flyruter fra USA og UK driver turismen i København Dansk Erhverv ser i denne analyse på turismeudviklingen i hovedstaden i perioden 2010 til 2017. Der zoomes specifikt ind på rejsende

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistikken 2004 2005:2. Sammenfatning

Turisme. Flypassagerstatistikken 2004 2005:2. Sammenfatning Turisme 2005:2 Flypassagerstatistikken 2004 Sammenfatning Antallet af turister steg med 6,1 pct. i 2004 Figur 1. Antallet af turister steg i 2004 med 1.812 personer. Det svarer til en stigning på 6,1 pct.

Læs mere

Turisme. Turismestatistik i perioden 1. okt. 2006-30. sep. 2011 2011:3. Sammenfatning

Turisme. Turismestatistik i perioden 1. okt. 2006-30. sep. 2011 2011:3. Sammenfatning Turisme 2011:3 Turismestatistik i perioden 1. okt. 2006-30. sep. 2011 Sammenfatning Flere flypassagerer Færre overnattende gæster Antallet af flypassagerer til Grønland er i sæsonen 1. oktober 2010 30.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

Brasilien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Brasilien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Brasilien Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juli 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Maj

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Status 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: December

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -december 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar november 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Overnatningsstatistikken 2003

Overnatningsstatistikken 2003 Turisme 2004:2 Overnatningsstatistikken 2003 Sammenfatning Antallet af registrerede overnatninger steg med 3,8 pct. i 2003 Færre gæster trods flere registrerede overnatninger i 2003 Figur 1. Antallet af

Læs mere

Turisme 29. december 2014

Turisme 29. december 2014 Turisme 29. december 2014 Turisme i perioden 1. okt. 2009-30. sep. 2014 Sammenfatning Færre flypassagerer Bopælslande Antallet af flypassagerer til Grønland er i sæsonen 1. oktober 2013-30. september 2014

Læs mere

Turisme. Turisme i perioden 1. okt. 2009-30. sep. 2014. Sammenfatning

Turisme. Turisme i perioden 1. okt. 2009-30. sep. 2014. Sammenfatning Turisme Turisme i perioden 1. okt. 2009-30. sep. 2014 Sammenfatning Færre flypassagerer Bopælslande Antallet af flypassagerer til Grønland er i sæsonen 1. oktober 2013-30. september 2014 faldet til 69.362

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistikken 4. kvartal :2. Færre turister til Grønland i 2002

Turisme. Flypassagerstatistikken 4. kvartal :2. Færre turister til Grønland i 2002 Turisme 23:2 Flypassagerstatistikken 4. kvartal 22 Færre turister til Grønland i 22 9,9 pct. færre turister end i 21 Der kom 9,9 pct. færre turister til Grønland i 22 i forhold til 21. Ifølge Grønlands

Læs mere

Rettet juli 2013 Turisme

Rettet juli 2013 Turisme Rettet juli 2013 Turisme 2013:1 Turismestatistik i perioden 1. okt. 2007-30. sep. 2012 Sammenfatning Færre flypassagerer Flere overnattende gæster Færre overnatninger Figur 1. Antallet af flypassagerer

Læs mere

Flypassagerstatistikken 2001

Flypassagerstatistikken 2001 Turisme 22:2 Flypassagerstatistikken 21 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Datagrundlag...1 Definition af turisme...2 Hvor mange turister kom i 21?...2 Turisternes fordeling på regioner...3 Turisternes

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

N O T A T. Fig1: Overnatningernes udvikling, (mio.) hele Danmark. 13. Januar

N O T A T. Fig1: Overnatningernes udvikling, (mio.) hele Danmark. 13. Januar N O T A T Status 2008; fortsat negativ vækst for dansk turisme Danske Regioner og Turisterhvervets Samarbejdsforum har udarbejdet en undersøgelse, der viser hvordan turismeovernatningerne udviklede sig

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme 2015 foreløbig status VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Turisme. Turisme, sæson 2014/15. Reviderede elementer fremgår i rød skrift.

Turisme. Turisme, sæson 2014/15. Reviderede elementer fremgår i rød skrift. Turisme Turisme, sæson 2014/15 Reviderede elementer fremgår i rød skrift. Nærværende udgivelse omfatter turistsæsonen som spænder fra 1. oktober til 30. september, der hermed henvises til som en turistsæson.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - oktober 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: december 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Det danske hotelmarked

Det danske hotelmarked Det danske hotelmarked Normtal 2016/2017 COPYRIGHT HORESTA 11 Det danske hotelmarked Antallet af gæster, som besøger de danske hoteller, kroer og konferencecentre, fortsætter med at stige. Der kommer flere

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-december 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: februar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: december

Læs mere

Brød 1 Udgivet af: Turismen i Europa med fokus på Danmarks markedsandele. December 2011 ISBN:

Brød 1 Udgivet af: Turismen i Europa med fokus på Danmarks markedsandele. December 2011 ISBN: Turismen i 26 21 - med fokus på s markedsandele Udgivet af: VisitDenmark December 211 ISBN: 87-87393-79-4 Adresse: s Brygge 43, 3. 23 København S Tlf. +4 3288 99 Forside: DenmarkMediaCenter Forfatter:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

8. juli 2011 Overnatningstal for maj 2011

8. juli 2011 Overnatningstal for maj 2011 8. juli 2011 Overnatningstal for maj 2011 Overnatningskommentarer for maj 2011 Udgivet af: VisitDenmark Juli 2011 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: DenmarkMediaCenter

Læs mere

Turisme. Hotelovernatningsstatistikken 2002 2003:1. Færre overnattede på hoteller i 2002

Turisme. Hotelovernatningsstatistikken 2002 2003:1. Færre overnattede på hoteller i 2002 Turisme 2003:1 Hotelovernatningsstatistikken 2002 Færre overnattede på hoteller i 2002 Denne publikation indeholder statistik for overnatninger på landets hoteller, sømandshjem, højskoler og en levnedsmiddelskole

Læs mere

Fig. 1 Internationale ankomster, hele verden, 2000-2007 (mio.)

Fig. 1 Internationale ankomster, hele verden, 2000-2007 (mio.) Bilag A - Turismen statistisk set Turismen i de europæiske lande har de seneste mange år har leveret særdeles flotte resultater. Udviklingen kan bl.a. aflæses på udviklingen i de udenlandske overnatninger

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2017

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar september 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien Det britiske rejsemarked 1 Fakta om Storbritannien og rejsemarkedet Befolkning 60,8 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -3,7 pct.

Læs mere

Krydstogtogtturismen i Danmark 2007 - udvikling, forbrug og profil

Krydstogtogtturismen i Danmark 2007 - udvikling, forbrug og profil Krydstogtogtturismen i Danmark 2007 - udvikling, forbrug og profil September 2008 Forord Krydstogtturismen er en af de stærkest voksende turismeformer internationalt og i Danmark. Fra at være noget eksklusivt

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien Det spanske rejsemarked Fakta om Spanien og rejsemarkedet Befolkning 44,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2008 (2009) BNP: 1,3 pct. (-0,9 pct.) Privatforbrug:

Læs mere

Overnatningsstatistikken 2007

Overnatningsstatistikken 2007 Turisme 2008:1 Overnatningsstatistikken 2007 Sammenfatning Antallet af registrerede overnatninger steg med 4,0 pct. i 2007 Antallet af registrerede overnatninger steg med 8.937 overnatninger i 2007 i forhold

Læs mere

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer ANALYSE Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer Resumé Den danske eksport af beklædning og fodtøj slår igen i år alle rekorder. Dansk Erhverv forventer, at de danske virksomheder vil

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-august 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - april 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juni 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: april

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-marts 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse 2 Udgivet af VisitDenmark Opdateret: maj 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: marts

Læs mere

Notat vedr. turismemæssig virkning ved udbygning, opgradering og flytning af lufthavnene i Kangerlussuaq, Ilulissat, Nuuk og Sydgrønland

Notat vedr. turismemæssig virkning ved udbygning, opgradering og flytning af lufthavnene i Kangerlussuaq, Ilulissat, Nuuk og Sydgrønland 1 2. marts 2012 Notat vedr. turismemæssig virkning ved udbygning, opgradering og flytning af lufthavnene i Kangerlussuaq, Ilulissat, Nuuk og Sydgrønland Visit Greenland skal indledningsvist takke for fremsendelse

Læs mere

En ny vej - Statusrapport juli 2013

En ny vej - Statusrapport juli 2013 En ny vej - Statusrapport juli 2013 Af Konsulent, cand.mag. Hanne Niemann Jensen HR-afdelingen, Fredericia Kommune I det følgende sammenfattes resultaterne af en undersøgelse af borgernes oplevelse af

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: marts 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar 2016

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-september 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Air Greenland A/S - ejerkredsen

Air Greenland A/S - ejerkredsen Air Greenland A/S - ejerkredsen 25 % 37,5 % 37,5 % SAS Grønlands Selvstyre Den danske stat 2 2014 resultat før skat Air Greenland styrker lokalt En ansvarlig grønlandsk arbejdsplads, som er engageret i

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

Markedsprofil af Schweiz og Østrig

Markedsprofil af Schweiz og Østrig www.visitdenmark.com Markedsprofil af Schweiz og Østrig Det schweiziske marked Fakta om Schweiz Befolkning 7,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (1,6 pct.) Privat forbrug:

Læs mere

Overnatningsstatistik 6. februar 2017

Overnatningsstatistik 6. februar 2017 Overnatningsstatistik 6. februar 2017 Overnatninger i 2016 Overnattende gæster i 2016 Der har i 2016 været det højeste antal overnatninger siden registreringen begyndte i år 1994. Der blev foretaget i

Læs mere

BESØG NATIONALPARK THY

BESØG NATIONALPARK THY BESØG I NATIONALPARK THY 2013 BESØG Hvor mange er Nationalpark Thy? Målet med rapporten, er at formidle det årlige antal i Nationalpark Thy (NPT). Der tages udgangspunkt i år 2013. Antallet af giver os

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turisternes tilfredshed med det danske turistprodukt har vi en udfordring? Udgivet af: VisitDenmark August 2011 ISBN: 978-87-87393-81-2 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900

Læs mere

Ferðavinnufelagið og Visit Faroe Islands, april 2013 FÆRØSK TURISME 2012 ÅRSREDEGØRELSE

Ferðavinnufelagið og Visit Faroe Islands, april 2013 FÆRØSK TURISME 2012 ÅRSREDEGØRELSE Ferðavinnufelagið og Visit Faroe Islands, april 2013 FÆRØSK TURISME 2012 ÅRSREDEGØRELSE Indhold Introduktion Færøsk turisme 2012 Appendiks: Færøsk turisme i tal Ferðavinnufelagið er Færøernes brancheforening

Læs mere

England. Incoming North Denmark

England. Incoming North Denmark England Incoming North Denmark Indholdsfortegnelse Forord Dataindsamlingen Baggrund Besøgstal: Nordjylland og Danmark Rejsebureauer de er indhentet viden fra Konklusioner Incoming North Denmark Aalborg

Læs mere

Samlet rapport. Incoming North Denmark

Samlet rapport. Incoming North Denmark Samlet rapport Incoming North Denmark INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Forord 2 Besøgstal 3 Målgrupper 4 Rejsemotiver 5 Øvrige relevante forhold 6 Mulige pakkerejser 7 Konklusioner og fremadrettede perspektiver Fakta-

Læs mere

Overnatningsstatistikken Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Overnatningsstatistikken Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Turisme 2005:1 Overnatningsstatistikken 2004 Sammenfatning Antallet af registrerede overnatninger faldt med 1,0 pct. i 2004 Flere overnattende gæster i 2004 Antallet af registrerede overnatninger faldt

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien NØGLETAL UGE 23 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien Af: Katrine Ellersgaard Nielsen, chef for analyse og samfundsøkonomi og Kristian Skriver, økonom De forgangne

Læs mere

De centrale hovedpunkter i undersøgelsen af. naboskab og tryghed. i Vollsmose VOLLSMOSE. sekretariat for byudvikling

De centrale hovedpunkter i undersøgelsen af. naboskab og tryghed. i Vollsmose VOLLSMOSE. sekretariat for byudvikling De centrale hovedpunkter i undersøgelsen af naboskab og tryghed i Vollsmose VOLLSMOSE sekretariat for byudvikling GENNEMFØRT DEN 4. MAJ TIL 1. JUNI 2015 Undersøgelse af naboskab og tryghed i Vollsmose

Læs mere

Kina. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Kina. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Kina Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 Digital adfærd 4 Forventninger til det kinesiske rejsemarked Overnatninger i hele landet 9 6 VisitDenmarks markedsprofiler

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-juni 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: august 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni 2016

Læs mere

2014 statistisk årbog

2014 statistisk årbog 2014 statistisk årbog Turisme, transport og kommunikation 1. Traditionel transport Traditionel transport Hundeslæde er sammen med kajak og konebåd traditionelle transportmidler. Både kajak og konebåd blev

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og centerbyer i Horsens Kommune

Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og centerbyer i Horsens Kommune Analyse af befolkningsudviklingen i landsbyer og centerbyer i Horsens Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Data og metode...2 Centerbyerne...3 Generel udvikling for alle centerbyerne...3 Vækst centerbyer...6

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-maj 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2016

Læs mere

Turismeudvikling i Grønland Hvad skal der til? National Sektorplan for Turisme 2016-2020

Turismeudvikling i Grønland Hvad skal der til? National Sektorplan for Turisme 2016-2020 Turismeudvikling i Grønland Hvad skal der til? National Sektorplan for Turisme 2016-2020 Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq 1 FLERE TURISTER TIL

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september 2014

Destinationsmonitor Januar september 2014 Destinationsmonitor Januar september 2014 VisitDenmark, november 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2000 2011 Indhold Resumé Udvikling i nordjyske overnatninger - Regionalt Årlig udvikling i nordjyske overnatninger Udvikling i overnatninger sammenholdt med øvrige

Læs mere

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord Erhvervsturisme Aarhus som møde og konference by! VisitDenmark, februar 204 For VisitAarhus Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 www.visitdenmark.dk/analyse VisitDenmark,

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august 2014

Destinationsmonitor Januar august 2014 Destinationsmonitor Januar august 2014 VisitDenmark, oktober 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com Dansk vandreturisme Contents 1. Indledning 3 2. Introduktion 3 3. Kortlægningsfase 1: Research på internet 3 4. Kortlægningsfase 2: Dybdeinterview

Læs mere

Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016

Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016 Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016 10. -24. oktober 2016 afholdt Københavns Stadsarkiv en brugerundersøgelse. Det er første gang i en længere årrække at stadsarkivet afholder en brugerundersøgelse,

Læs mere

RABAT LÆS MERE. Budgetloft sikrer, at du overholder dit budget. About Greenland. Destinations. Things to Do. Plan your Trip. Travel Search IN D

RABAT LÆS MERE. Budgetloft sikrer, at du overholder dit budget. About Greenland. Destinations. Things to Do. Plan your Trip. Travel Search IN D About Greenland 3 RABAT T I L 1. O K TO 14 20 RAB Bliv synlig for 650.000 unikke besøgende årligt Du betaler kun for klik, der giver trafik og forretning til dig Gratis annoncevisninger - Ingen faste omkostninger

Læs mere

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 1.921 virksomheder gik konkurs i andet kvartal af 2018. Det er en stigning på 49 procent sammenlignet med andet kvartal 2017. Det samlede antal

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2014

Destinationsmonitor Januar juli 2014 Destinationsmonitor Januar juli 2014 VisitDenmark, september 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Øget risiko for global recession

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Øget risiko for global recession NØGLETAL UGE 33 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Øget risiko for global recession Af: Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge fik vi fremragende tal for udviklingen i dansk økonomi, der viste vækst på hele

Læs mere

Luftfart og turisme i Grønland

Luftfart og turisme i Grønland Luftfart og turisme i Grønland Polit Case Competition Copenhagen Economics 14. marts 2015 Introduktion I det følgende præsenteres tre cases. Alle handler om luftfart i Grønland, men adresserer forskellige

Læs mere

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark Destination Fyn Overnatningstal 214 Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark 214 - rekordår for dansk turisme 214 blev et rekord år for dansk turisme. De 23,2 mio. udenlandske overnatninger i Danmark

Læs mere