Kære kommende elev. Nu er der ikke lang tid til, at du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. Vi glæder os meget til at møde dig!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære kommende elev. Nu er der ikke lang tid til, at du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. Vi glæder os meget til at møde dig!"

Transkript

1 Juni 2017 Kære kommende elev Nu er der ikke lang tid til, at du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. Vi glæder os meget til at møde dig! Det er vores erfaring at du i den første tid vil blive fyldt med en utrolig masse informationer. Derfor har vi lavet denne lille folder, så du på forhånd kan orientere dig lidt om dit kommende højskoleophold. Med andre ord, dette er en beskrivelse af: - hvad står Den Rytmiske Højskole for - hvad forventer vi af dig - hvad kan du forvente af os Du kan også finde meget mere information på

2 Lidt historie Den Rytmiske Højskole, som blev indviet den 1. marts 1991, er en almindelig dansk folkehøjskole, der driver undervisning efter højskoleloven, hvor det i 1 - formålet - hedder: Folkehøjskoler tilbyder undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Undervisningen er af bred almen karakter og videre Enkelte fag eller faggrupper kan have en fremtrædende plads. På denne baggrund har Den Rytmiske Højskole formuleret, hvordan ovenstående opfyldes på netop vores skole: Den Rytmiske Højskole er en almindelig folkehøjskole, hvor musikundervisningen, og især rytmisk musik, skal have en særlig fremtrædende placering. Skolen bygger på et kulturelt samspil mellem egn og skole Begreber som folkelig oplysning og undervisning af bred almen karakter beskriver altså hovedsigtet med dit højskoleophold, og udtrykker den tradition, der skal fastholdes og udbygges, nemlig oplysningen om de folkelige fællesskaber, tolkningen af tilværelsen og meningen med livet. rytmisk Giv et knus! - det varmer

3 Ud fra disse begreber har vi nu i en årrække drevet højskole, hvor musikundervisningen godt nok er sat i fokus, men hvor det ligeså meget er spørgsmål om musikkens hvorfor? som spørgsmål om musikkens hvordan? der optager os. Der er altså en dybere mening med at beskæftige sig med musik end blot det at spille. Musikbeskæftigelsen er nemlig ikke et mål i sig selv, men et - efter vores mening - fremragende middel til at lære sig selv bedre at kende, og dermed skabe mulighed for at blive klogere på livet som helhed. Dette forhold tydeliggøres i f.eks. sammenspil, hvor du er nødt til at få det til at fungere på det hold, som du én gang er blevet placeret på, og som du måske ikke selv på forhånd ville have valgt! Eller når projekter simpelthen skal fungere på tværs af faglig dygtighed og interesser. Eller når der skal gøres rent eller...

4 Semesterplan Selve forløbet af de 19 uger, som opholdet varer, ligger i faste rammer. Her gennemgår vi den skematisk, og på de næste sider bliver nogle af ugerne yderligere forklaret. Søndag 13/8 Ankomst mellem kl. 14 og 17. Uge 33 Introuge, bliveweekend. Uge 38 Linjefagsuge /10 Hjemrejseweekend, fredag er skemafri. Uge 42 Projektuge, med bl.a. midtvejssamtaler. Søndag 22/10 Familie- vennedag fra kl Uge 45 og 46 Preturnéuger, der kan være nogle forberedelser/øvninger inden turnéen, derfor bliveweekend. Uge 47 Turné Lørdag, 2/12 Afslutningsfestival fra kl Uge Projektuger. Uge 50 Fællesprojektuge. Uge 51 Outrouge, hjemrejse 23. december mellem kl. 11 og 12. Under dit ophold vil du få lejlighed til at overvære forskellige koncerter og teaterforestillinger, som skolen enten selv arrangerer, eller som vi vil opsøge i lokalområdet. Disse arrangementer, som du skal deltage i, er naturligvis gratis for dig. Nogle er allerede skrevet ind i kalenderen, resten planlægges løbende eventuelt med inspiration fra dig. Endelig kommer du til at deltage i en række diskussioner i forbindelse med semestrets foredrag, som kan omhandle alt mellem himmel og jord. Se vedlagte kalender for en nærmere oversigt. I det følgende vil nogle af disse aktiviteter blive nærmere beskrevet.

5 Introugen I den første tid skal vi alle lære hinanden bedre at kende. Både fagligt og menneskeligt. Vi har meget gode erfaringer med, at vi lærer hinanden bedst at kende, hvis de første dage er alkoholfri. Derfor venter vi med øl, vin m.v. til introfesten om fredagen. Vi skal også have dannet de hold, hvorpå du senere skal have undervisning. I sammenspil prøver vi på at kombinere dine genremæssige ønsker med din faglige baggrund, så holdene bliver så velfungerende som muligt. Det er dog vigtigt at understrege, at dette ikke altid kan lade sig gøre, hvorfor du må være indstillet på at gå på kompromis med, hvad der lige nu er vigtigt for dig. Ofte betyder det, at du kommer til at beskæftige dig med nye områder, som du ikke havde forventet. Men måske er det dybest set det, der er med til at flytte dig mest - ikke bare musikalsk/teknisk men også som menneske. De første ugers aktiviteter er altså lavet, for at du senere skal få så meget ud af dit højskoleophold som muligt, og ikke for at udstille begynderne eller de dygtige. For selvfølgelig er der forskel. Nogle kommer, fordi de har lyst til en periode på højskole, og nogle kommer, fordi de yderligere ønsker at kvalificere sig til videregående musikstudier, og mener at højskoleopholdet kan hjælpe dem til dette. Nogle er øvede og andre er nybegyndere. Nogle har mere forståelse for samvær og fællesskab end andre. Og alle er lige velkomne.

6 Vi forventer, at I alle tager del i højskolelivet, med alt hvad dertil hører. Der skal f.eks. holdes rent og ryddes op, så alle kan trives bedst muligt. Og det er selvfølgelig noget af en balancekunst, når man bor så mange mennesker sammen. I bor i 8 elevhuse (ca. 11 i hvert), og hvert hus har sit eget faste rengøringsområde - dels på skolen og dels i huset. På samme måde har husene en række tjanser, som skifter fra uge til uge. Disse tjanser er f.eks. opvask efter måltiderne, rengøring af vores café, m.v. Det er vigtigt du bliver på højskolen i den første weekend, fordi vi har planlagt forskellige fællesaktiviteter. Som du måske kan fornemme, er der rigtig mange ting, der skal læres i den første tid. Men tag det bare roligt. Vi når det:) - Og glæd dig. Processen med din faglige og personlige udvikling, på fællesskabets betingelser, kan blive den mest spændende og lærerige periode i dit liv!

7 Emneuger Vi afholder som nævnt forskellige emneuger i efteråret. I disse perioder brydes skemaet op og erstattes af et særligt skema. Der er derfor ingen almindelig undervisning i disse uger. I uge 38 er der linjefagsuge, hvor vi fokuserer på dit linjefag, samtidig med at du bliver mere fortrolig med skolens udstyr. Lydteknikerne vil fx komme til at lave lyd, når sammenspilsholdene på skift skal spille en lille livekoncert i skolens café. Sangskriver- og producerlinjen får tid til at fordybe sig i deres projektarbejde. På musiklinjerne arbejdes der på sammenspilsholdene, som skal øve, indspille i studiet og spille koncert. I uge 42 bryder vi noget af skemaet op, så der bliver plads til projektarbejde, studieindspilninger m.v. Det er også i denne uge vi har midtvejssamtaler og lærerjam. I uge 47 skal du gennemføre en turné, som du har planlagt sammen med resten af eleverne. I turnéugen tager vi ud med alle sammenspilsholdene, lydteknikerne og sangskriver/producerne, og spiller koncerter over hele landet. Det er både spændende - og krævende. I ugerne før turnéen vil indholdet af timerne være tilrettelagt således, at vi kan forberede os bedst muligt til turnéen. Derefter har vi 2 projektuger med fokus på afslutning af projekter, og mulighed for at vælge mellem forskellige tilbud. Vores afslutningskoncert lørdag d. 2. december en fast tilbagevendende begivenhed, hvor I får mulighed for at vise familie og venner, hvad opholdet har givet jer i musisk retning. Derefter har vi en fællesprojektuge, som planlægges i samarbejde med dig.

8 Outrougen den sidste uge på højskolen, består af fælles afslutning, evaluering, oprydning og rengøring af skolen. Fredag 22. december holder vi afslutningsfest. På vores hjemmeside (drh.dk) er der en kalender, hvor vi vil holde dig opdateret med det, som er planlagt. Andre aktiviteter kan endnu nå at komme til, f.eks. yderligere foredrag og koncerter, ligesom der kan komme enkelte ændringer i arrangementerne. Skema Du skal have mindst 28 skemalagte lektioner om ugen, og dertil kommer højskoleaftener med forskelligt indhold. Udover disse lektioner er der skemalagt 2-4 uden lærer (linjefags-øvning), og tid til husmøder. Fagene fordeler sig på linjetimer, bifag, tematimer og valgfag.

9 Du er tilmeldt et af 4 liniefag: Musik Her modtager du undervisning i sammenspil, instrumentalworkshop og soloundervisning. Soloundervisningen, der svarer til 15 minutter om ugen i de almindelige skemauger, lægges efter nærmere aftale med instrumentallæreren. Lydteknik Her modtager du undervisning i analog og digitaloptageteknik, samt livelyd. Sangskriver- og Producer Her gennemgås tidens indspilningsteknikker, sangskrivning, produktions- og kompositionsværktøjer. Music Management Her arbejdes med både teori og praksis omkring udgivelsen af din egen og andres musik på forskellige platforme, planlægning af koncerter og events, økonomi og jura i musik, skrivning af kontrakter, rettigheder, bandledelse og bandkarrieremuligheder. Ved siden af dit linjefag skal du vælge et bifag. Det kan enten være et bifag, der bygger ovenpå dit linjefag, eller du kan vælge et bifag i en anden retning, så du får en bredere faglighed. På hjemmesiden kan de se de aktuelle bifag (drh.dk/fag/bifag), der bliver justeret lidt i fagene udfra de evalueringer, vi laver sammen med de nuværende elever. Vi vil gennemgå dem i introugen, inden du skal vælge dit bifag. Tematimerne ligger i alle de almindelige skemauger. I starten vil de indeholde basisforløb med forskellige grundkompetencer, som vil optimere dit højskoleophold.

10 Derefter vil tematimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette tema, som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation. Vi har en valgfagsblok, som har et meget blandet indhold af fag. Valgfagene vil blive præsenteret i introugen, så du har de bedste forudsætninger, når du skal vælge. Se hjemmesiden for en udførligere præsentation af fagområderne. Nedenfor kan du se strukturen i fagene. - Tematimerne er fælles for alle, - du har allerede valgt en af vores 3 linjer, - i introugen skal du vælge 1 af vores 7 bifag, - og du skal vælge 1 af en række valgfag, som først præsenteres i introugen. Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Valgfag 4 lektioner Bifag 6 lektioner Bifag 6 lektioner Bifag 6 lektioner Bifag 6 lektioner Bifag 6 lektioner Bifag 6 lektioner Bifag 6 lektioner Musiklinje 6 lektioner + soloundervisning Lydtekniklinje 8 lektioner Sangskriver /producerlinje 8 lektioner Tematimer - fælles for alle 12 lektioner om ugen

11 Skolen er under konstant udvikling. Både med hensyn til faciliteter og indhold. Vi forsøger hele tiden at gøre skolen bedre, så derfor kan der være sket enkelte justeringer i forhold til det, der er beskrevet i dette hæfte. Undervisningen ligger i tidsrummet fra kl til kl med undtagelse af foredrag, der oftest ligger om aftenen. Alle dage starter med fælles morgensamling kl. 9.00, hvor vi synger efter Højskolesangbogen, har forskellige indslag og giver praktiske oplysninger. Selve skemaet er bygget op af moduler på hver 2 lektioner (90 min.). Første modul starter kl Andet modul starter kl Tredje modul starter kl Fjerde modul starter kl I DRH I frokostpausen skal der mandag og torsdag ryddes op og gøres rent på skolen og i husene. En eftermiddag om ugen afholdes der husmøde i de enkelte elevhuse. På husmødet deltager også huslæreren. På mødet kan man få aftalt tjanser, gennemgå eventuelle arrangementer og særlige skemaer og i det hele taget få vendt stort og småt i dagligdagen. Aftenerne er afsat til diverse fællesarrangementer, øvning i de forskellige fritidsbands, sociale aktiviteter eller til en stille stund for sig selv. Fritiden Som du forhåbentligt kan se af de foregående afsnit, er der utroligt meget der er lagt i gode trygge rammer på forhånd. Det er dog ikke alt, der er planlagt før du kommer. Det er for eksempel helt op til dig selv, hvordan du vælger at strukturere din fritid. Hvor meget du vælger at engagere dig i skolens sociale liv, er din beslutning, selv om den ofte bliver påvirket af andre.

12 Du skal selv tage initiativ til at ting sker. Det være sig alt fra fælles gåture til stranden, hygge ved bålet, fodboldkampe, basketkampe, skakturneringer og til koncerter, hvor I spiller for hinanden, særlige temafester i caféen, filmaftener m.m.m. Skolen danner således bare rammen om det fælles liv, som du selv er med til at skabe. Det personlige, det fælles og det faglige Skolens logo symboliserer det fælles, det faglige og det personlige. For at dit højskoleophold bliver så godt som muligt, skal treklangen imellem det personlige, det faglige og det fælles klinge. Det nytter altså ikke, at du kun kommer på højskole for at dyrke dig selv og et enkelt fag - så er en fagskole et bedre valg. Det nytter heller ikke, hvis du kun ønsker at dyrke dig selv i forhold til fællesskabet - så er en højskole ikke det rette sted. Det hele nytter kun noget, hvis du stræber efter personlig udvikling på fællesskabets betingelser og med afsæt i det faglige. Det giver til gengæld også den smukkeste treklang. Derfor er der nedenfor et par pejlepunkter, som danner klangbund for denne treklang, og som er med til at give Den Rytmiske Højskole sin ånd.

13 Det er vort håb, at vi kan mødes i en åben og fordomsfri samtale således, at du er med til at skabe et spændende højskoleophold for dig selv - og dermed for andre. At du er i stand til at fokusere på det positive, og at du oplever, hvornår det er godt at gå på kompromis med dine holdninger. Det bliver nødvendigt, når du skal bo tæt sammen med andre mennesker. Det er derfor nødvendigt, at forstå rimeligheden i kravet om din tilstedeværelse ved fx tjanser. For at fællesskabet kan fungere optimalt, er det vigtigt at forstå, at alle skal være med til at give fællesskabet en hånd. For at dette fællesskab bliver så optimalt som muligt, ønsker vi at minimere forbruget af øl/vin/spiritus i hverdagen. Det betyder bl.a. der selvfølgelig ikke må drikkes alkohol i undervisningstiden og i husene på hverdagene. Det er utroligt vigtigt for dit udbytte af undervisningen, at du møder engageret og motiveret. Kun på den måde vil kvaliteten af undervisningen være i top. Der er selvfølgelig mødepligt til alle timer.

14 Øvrige oplysninger og gode råd Højskolen ligger midt i det skønne Odsherred omgivet af marker, skov og strand. Der er mellem 2 og 5 kilometer til de nærmeste byer med banker, togstation og indkøbsmuligheder, og det er derfor en god idé at have sin cykel med. Når du kommer til skolen bliver du som udgangspunkt indlogeret på et dobbeltværelse. Det betyder, at vi bl.a. på baggrund af dine svar på planlægningsskemaet har parret jer, og det vil i almindelighed ikke være muligt at skifte hus/værelse. Derfor er det vigtigt at du udfylder skemaet rigtigt, og returnerer det til os. Skolen er røgfri, og det er kun muligt at ryge udendøre eller i vores rygepavillion. Gæster Der må som hovedregel ikke være gæster i undervisningstiden. Gæster i weekenderne tilmeldes i køkkenet efter husmødet torsdag eftermiddag. Gæste-måltidet betales til vagtlæreren eller til køkkenpersonalet umiddelbart før det er indtaget (pt. kr. 20,00 pr. måltid).

15 Betaling Du skal betale dit ophold i 4 rater: 1. rate betales senest 13. juli 2. rate betales senest 13. august 3. rate betales senest 13.september 4. rate betales senest 13. oktober Du kan enten betale med girokort (netbank) eller betale på kontoret med Dankort eller kontant. Hvis du ikke betaler til tiden, kan du ikke fortsætte dit ophold. Hvis opholdet på højskolen afbrydes før tid, skal du være opmærksom på, at du skal betale den fulde pris i 4 uger frem. Fester Der er fra skolens side planlagt følgende fester: Introfest fredag 18. august Midtvejsfest fredag 20. oktober Afslutningsfest fredag 22. december Vi betragter disse fester som lukkede, hvorfor der ikke kan være gæster til stede. Spisetider Morgenmad: Frokost: Aftensmad: Spisetiderne i weekenderne er: Mokost: Aftensmad:

16 I øvrigt Indendørs møbler, tæpper, hynder og sengetøj må ikke tages med ud, så hvis du holder af at ligge og tage sol på græsset eller ved stranden, er det en god idé at medbringe et tæppe eller et stort badehåndklæde. Skolen råder over meget udstyr, men du kan selv medbringe personligt udstyr. Vi forsøger at passe ligeså godt på vores ting, som du sandsynligvis passer på dine ting, så vær derfor forberedt på, at vi er ret strikse med alt, hvad der angår orden i vore lokaler. Du skal selv medbringe dyne, hovedpude og sengelinned. Biler skal parkeres på skolens parkeringsplads og ikke ved husene eller i skolegården, området fungerer som brandvej. Hvert hus er forsynet med en vaskemaskine og en tørretumbler. Det koster 10,00 kr. at bruge disse maskiner. Du kan ringe til hvert enkelt elevhus, men ikke ringe ud fra dem. Numrene til de enkelte huse er: Hus 1: Hus 2: Hus 3: Hus 4: Hus 5: Hus 6: Hus 7: Hus 8: d r h. d k

17 Kontor Skolens kontor har tlf. nr , og vi træffes bedst mellem kl og Her har du mulighed for at få hjælp til alverdens ting og du er altid velkommen. Når du ankommer, får du udleveret en nøgle til dit hus/værelse og en magnetbriksnøgle til skolens yderdøre. Du er ansvarlig for disse nøgler, og hvis de bortkommer skal de erstattes. Ved bortkomst skal der laves nye nøgler, samt skiftes låsecylindre, hvortil nøglerne kan bruges. En udgift for dig på kr., så pas på nøglerne. Forsikringsforhold Her følger en beskrivelse af relevante forsikringsforhold, skrevet i forsikringssprog. Skolen er forsikret mod ansvarspådragende forhold forvoldt af skolen og dennes medarbejdere. Falder en elev eksempelvis pga. sne/is på gangarealerne, idet skolen ikke har overholdt deres snerydningspligt, er skolen således erstatningsansvarlig for eventuelle erstatningskrav fra eleven. Skolen har derimod ikke risikoen for elevernes medbragte tøj, bøger mm., hvis dette skulle blive ødelagt ved eksempelvis brand eller tyveri. Eleverne bærer desuden risikoen for ødelæggelse af skolens bygninger og løsøre. Ovennævnte situationer er normalt dækket på en almindelig familieforsikring/indboforsikring, dog skal man være opmærksom på, at der som udgangspunkt ikke er forsikringsdækning for skader forvoldt af eleven på selve indlogeringsværelset, hvis der er tale om en kostskole, kun på skader forvoldt på fællesarealer o.l. Endelig bærer eleven selv risikoen for ulykkestilfælde, som skolen ikke er ansvarlige overfor, eksempelvis hvis en elev får en bold i ansigtet og knækker en tand eller lignende. En sådan skade vil normalt være omfattet af en privat ulykkesforsikring. Vi anbefaler på baggrund af ovennævnte, at du undersøger om du er dækket af dine forældres familieforsikring, og at du har en privat ulykkesforsikring.

18 Ved din afrejse skal skolen afleveres, som den er blevet modtaget. Hvis ting skønnes ødelagt ved forkert brug og ikke almindeligt slid, vil du blive draget til ansvar herfor. Glemmesager opbevares i max. 14 dage, efter du er rejst. Husk at der er mange flere oplysninger på vores hjemmeside på adressen; drh.dk, hvor du bør læse skolens værdigrundlag. Du har nu fået en lang række informationer om Den Rytmiske Højskole, og det kan være en god idé at bruge dette som et opslagsværk. Og bare rolig. Vi kommer sandsynligvis til at gentage disse ting flere gange undervejs.

19 Bevæg dig kun med livets hastighed er vores vision, og er en omskrivning af temaet fra digtet af samme navn fra Michael Strunges første digtsamling. Livets Hastighed Knuser uret med mine tanker - jeg lever kun med livets hastighed Skifter hurtigt til ny forklædning - jeg behøver forandringer med livets hastighed Danner kontrast behøver ingen camouflage - død og træt af ikke at være mig selv Skifter farve anarkistisk kamæleon - kaster masken ændrer leveform Mit sind gror ud af mit hoved - skiftede sind efter at have været død Endelig det lader til at jeg ved nu - at jeg ikke har et uforgængeligt selv Hvem ved hvad ens selv er lig? - jeg er ligeglad skaber selv mit selv Skifter fart jeg har brug for fartskift - jeg ændrer mit liv før det ændrer mig. -fra digtsamlingen Livets Hastighed (1978) af Michael Strunge ( )

20 drh.dkêê-êetêmusikalskêliv! Vi ses søndag d. 13. august Der er indskrivning og rundvisninger i tidsrummet 14-17, og vi spiser aftensmad klokken uden gæster. Vi skal jo lære hinanden at kende. Med disse ord ønsker hele personalet dig hjerteligt velkommen. Den Rytmiske Højskole Jyderupvej Vig mail: den@rytmiske.dk telefon:

November Kære kommende elev. Nu er der ikke lang tid til, at du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole.

November Kære kommende elev. Nu er der ikke lang tid til, at du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. November 2018 Kære kommende elev Nu er der ikke lang tid til, at du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. Vi glæder os meget til at møde dig! Det er vores erfaring, at du i den første tid vil

Læs mere

D e n. R y t m i s k e. H ø j s k o l e

D e n. R y t m i s k e. H ø j s k o l e D e n R y t m i s k e H ø j s k o l e Velkomstfolder efterår 2015 Kære kommende elev Nu er der ikke lang tid til du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. Det glæder du dig forhåbentligt til

Læs mere

November 2011. Kære kommende elev

November 2011. Kære kommende elev November 2011 Kære kommende elev Nu er der ikke lang tid til du skal starte dit ophold på Den Rytmiske Højskole. Det glæder du dig forhåbentligt til - vi gør! Det er samtidig vores erfaring at du i den

Læs mere

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om fx, kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; drh.dk - der kan du også

Læs mere

INFORMATION DEN RYTMISKE HØJSKOLE

INFORMATION DEN RYTMISKE HØJSKOLE INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE VELKOMMEN Information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om lange kurser på Den Rytmiske Højskole som fx kursuslængde, pris og fag.

Læs mere

Hej! www.drh.dk. - der kan du også se en lang række fortællende billeder i vores galleri.

Hej! www.drh.dk. - der kan du også se en lang række fortællende billeder i vores galleri. Hej! Vi vil her give dig en række svar på konkrete spørgsmål, du kan have, fx kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; www.drh.dk - der kan du også se en lang række

Læs mere

Hej! www.drh.dk. Hvad er Den Rytmiske Højskole?

Hej! www.drh.dk. Hvad er Den Rytmiske Højskole? Hej! Vi vil her give dig en række svar på konkrete spørgsmål, du kan have, fx kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; www.drh.dk - der kan du også se en lang række

Læs mere

Velkommen til SKOLEHJEMMET

Velkommen til SKOLEHJEMMET Velkommen til SKOLEHJEMMET VELKOMMEN til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Skolehjemmet er for dig som følger et af vores uddannelsesforløb. Her kan du bo og leve i et fællesskab med ca. 300 andre elever.

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole

Velkommen til Billeshave Efterskole Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2018/ 2019 1 PAKKELISTE: Når du kommer til efterskolen skal du medbringe: Almindeligt tøj, badetøj, fodtøj til længere gåture og regntøj. Desuden liggeunderlag

Læs mere

SKOLEHJEMMET - ET GODT STED AT VÆRE

SKOLEHJEMMET - ET GODT STED AT VÆRE SKOLEHJEMMET - ET GODT STED AT VÆRE VELKOMMEN TIL DIT NYE HJEM Vi ønsker dig hjertelig velkommen på TECHCOLLEGEs skolehjem. TECHCOLLEGE har dagligt ca. 4.500 elever, hvoraf ca. 250 bor på skolehjemmet.

Læs mere

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside:

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside: 2017 2018 Telefonnumre mv. Skolens hovednummer 59 31 53 45 Skolens telefon besvares så vidt muligt på hverdage mellem kl. 09.00 og Kl. 15.00. Hvis vi ikke tager telefonen, kan der indtales en besked på

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole. Skoleåret 2019/ 2020

Velkommen til Billeshave Efterskole. Skoleåret 2019/ 2020 Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2019/ 2020 1 PAKKELISTE: Når du kommer til efterskolen skal du medbringe: Almindeligt tøj, badetøj, fodtøj til længere gåture og regntøj. Håndklæder og toiletsager.

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole

Velkommen til Billeshave Efterskole Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2013/ 2014 Årsplan for skoleåret 2013-2014: August: 11. Skolestart kl. 1300-1630 September: 03.- 06. Linjeture hjemrejse efter turen 21. Arbejdsweekend om

Læs mere

Nordfyns Højskole. Lange kurser.

Nordfyns Højskole. Lange kurser. Nordfyns Højskole Lange kurser www.nordfyns.nu Om skolen Nordfyns Højskole er en hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

et godt sted at være

et godt sted at være et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Tlf.: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@techcollege.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhvervskollegium Øster Uttrup

Læs mere

Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE

Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE 2017 Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE Praktiske oplysninger Aarhus Efterskole Brunbakkevej 21 8270 Højbjerg tlf 8627 1777 Udenfor kontorets åbningstid vil man kunne kontakte en vagtlærer på dette

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE

INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE INFORMATION RYTMISKE OM DEN HØJSKOLE VELKOMMEN Information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om lange kurser på Den Rytmiske Højskole som fx kursuslængde, pris og fag.

Læs mere

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Arkitektur 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med arkitektur? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole? Så kræver det en forståelse

Læs mere

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Psykiatrisk Afdeling Middelfart Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: IG/tj Husorden P7 Velkommen til afsnit P7 For at gøre dit ophold i afsnittet så positivt

Læs mere

Undervisningsmiljørapport

Undervisningsmiljørapport Undervisningsmiljørapport 2017 Indhold: 1) Indledning 2) Strategi for opmærksomhed på elevvelfærd 3) Personlige elevsamtaler (midtvejssamtalen) 4) Fællesevaluering E17 5) Evaluering e17 Mundtligt fra salen:

Læs mere

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Forsorgshjemmet Aas tilbyder i henhold til Servicelovens 110, midlertidig ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte

Læs mere

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten Velkommen til Sølager HUSORDEN Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene, derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN KORTE KURSER VELKOMMEN OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration.

Læs mere

VVE Indholds- og aktivitetsplan

VVE Indholds- og aktivitetsplan VVE Indholds- og aktivitetsplan Generelt VVE er normeret til 80 års elever. Eleverne søges fordelt på lige mange drenge og piger. Skolen søger at målrette sig primært velfungerende grønlandske elever,

Læs mere

Kongensgaards elevhåndbog

Kongensgaards elevhåndbog Kongensgaards elevhåndbog Find svar på dine spørgsmål her Kongensgaard Efterskole Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage eller være i besiddelse af alkohol på KGE. Heller ikke til og fra skolen. Overtrædelse

Læs mere

Program for FamilieCamp den 5. - 7. december 2014 Sandvejen 40, Ulvshale, Stege

Program for FamilieCamp den 5. - 7. december 2014 Sandvejen 40, Ulvshale, Stege Program for FamilieCamp den 5. - 7. december 2014 Sandvejen 40, Ulvshale, Stege Fredag d. 5. december Kl. 14,00 15.00: I ankommer og bliver budt hjertelig velkommen af hele Team Kidz Academy. I får udleveret

Læs mere

Værkstedsuge Uldum Højskole 2015

Værkstedsuge Uldum Højskole 2015 Værkstedsuge Uldum Højskole 2015 Mandag den 6. juli 16.00-18.00 Ankomst og indkvartering (kaffe, te og saft i Pejsestuen) i Spisesalen 19.00 Velkomst og præsentation i St. Skolestue Derefter Rundvisning

Læs mere

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter.

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter. Afslutningstur Formål: Formålet med afslutningsturen er at give elever og lærere en god afsluttende oplevelse sammen. På afslutningsturen er der mulighed for at have mere tid til hinanden, end der er i

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Værdigrundlag. for. drh.dk - et musikalsk liv!

Værdigrundlag. for. drh.dk - et musikalsk liv! Værdigrundlag for drh.dk - et musikalsk liv! Forord I Lov om frie kostskoler (LBK nr 822 af 10/07/2006) pålægges det hver enkelt højskole at tilrettelægge sin virksomhed ud fra skolens eget selvvalgte

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Kontrakt for privat pasning: Barnet:

Kontrakt for privat pasning: Barnet: Kontrakt for privat pasning: Privat Pasningsordning Sanderum Mågebakken 187 5250 Odense SV Barnet: Navn: Cpr. nr.: Forældre: Mor: Navn: Cpr. nr.: Mobil: Adresse: Mail: Far: Navn: Cpr. nr.: Mobil: Adresse:

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn FACEBOOK.COM/FRHSKOLEHJEM Velkommen På

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Nordfyns Højskole. Korte kurser.

Nordfyns Højskole. Korte kurser. Nordfyns Højskole Korte kurser www.nordfyns.nu Om Nordfyns Højskole Du er kommet til en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev udenfor Bogense. Vi glæder os til at være med til at give dig en fantastisk

Læs mere

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest UNGEUDVALGET 5 Ungeweekend PRÆSENTERER Dronningens Ferieby Ungeweekend 12.-14. maj 2017 Sammen har vi det sjovest Ungeweekend Velkommen til Ungeweekend! Vi har i år fokus på det gode fællesskab og samværet

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse for en fuldtidslærer på Den Rytmiske Højskole

Arbejdsbeskrivelse for en fuldtidslærer på Den Rytmiske Højskole Arbejdsbeskrivelse for en fuldtidslærer på Den Rytmiske Højskole Udgangspunktet for nærværende beskrivelse er dels en fælles lyst til at afdække de arbejdsvilkår, som gælder for en fuldtidslærer på Den

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring FACEBOOK.COM/SKOLEHJEM Velkommen På EUC Nord

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Hvem, hvad, hvor og hvordan? Juni 2014 Indledning I dette skrift vil vi forsøge at give et billede af hvordan hverdagen kommer til at se ud på Borup Skole

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 29. juni - 5 juli 2014 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på efterskole.

Læs mere

Velkommen på vurderingsophold

Velkommen på vurderingsophold Velkommen på vurderingsophold Intro Målet med et vurderingsophold er, at du gennem et intensivt og tværfagligt vurderingsforløb får afdækket de problemstillinger du har, og at der bliver lagt en plan for

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Velkommen til SFO Firkløveren.

Læs mere

INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO

INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO AMU Audebo afdelingen Audebo Skolevej 6B, 4300 Holbæk 2 3 VELKOMMEN TIL SKOLEHJEMMET Vi håber, du får et godt kursusophold på EUC Nordvestsjælland. Du skal have et godt

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Velkommen til Hermitage

Velkommen til Hermitage Velkommen til Hermitage Skolehjem & Kursuscenter Til elever Vær opdateret Find os på Facebook Skolehjem & Kursuscenter Velkommen Hermitage Skolehjem & Kursuscenter vil under dit skoleophold fungere som

Læs mere

Velkommen til Sølager husorden

Velkommen til Sølager husorden 3. udgave Velkommen til Sølager husorden Gældende for afdelingerne Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene. Derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Velkommen på døgnrehabiliteringsophold. Støtte til en selvstændig tilværelse

Velkommen på døgnrehabiliteringsophold. Støtte til en selvstændig tilværelse Velkommen på døgnrehabiliteringsophold Støtte til en selvstændig tilværelse Intro Målet med et døgnrehabiliteringsophold er, at du gennem intensiv træning og støtte fra afdelingens personale, bliver i

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 1 Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 2 Velkommen Afdelingen er en akut modtagerafdeling, som tilbyder behandling, pleje og omsorg til unge, voksne og ældre borgere med psykiske lidelser

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Tårnbygård Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU Nordfyns Højskole er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. OM SKOLEN Skolen er omgivet af skøn natur,

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Velkommen i plejebolig

Velkommen i plejebolig Velkommen i plejebolig - et hjem i trygge rammer Velkommen. Et nyt hjem. I dag er en plejebolig ikke bare en bolig, men en del at et hjem. Et hjem med liv, fællesskaber og den tryghed, det giver at have

Læs mere

Transportform og tidspunkt SKAL meddeles Forbundskontoret senest ugen før arrangementet.

Transportform og tidspunkt SKAL meddeles Forbundskontoret senest ugen før arrangementet. Transport Der betales transportrefusion for følgende former for transport: Fælles bus fra de lokalområder, hvor bussen kan fyldes helt op fra starten. Rejse refunderes om udgangspunkt kun varende til billigste

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensreglerne er udarbejdet i henhold til Undervisningsministeriets Bekendtgørelse BEK nr. 1077

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration.

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration. 1 Praktiske råd ved indflytning Vi vil på de kommende sider fortælle om hvad vi kan tilbyde, samt nogle praktiske informationer, som kan hjælpe med til at gøre indflytningen til en god oplevelse. Ved indflytning

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2013-2014 Udgave: Juni Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole LANGE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole LANGE KURSER VELKOMMEN LANGE KURSER VELKOMMEN NORDFYNSFOLKEHØJSKOLE OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer

Læs mere

ChessCamp 2006 S KAKLEJREN I 2. HOVEDKRED S DE ENDELIGE OPLYSNINGER

ChessCamp 2006 S KAKLEJREN I 2. HOVEDKRED S DE ENDELIGE OPLYSNINGER ChessCamp 2006 S KAKLEJREN I 2. HOVEDKRED S DE ENDELIGE OPLYSNINGER LIDT OM Høve strand lejren Lejren ligger i hyggelige omgivelser i Odsherred, i nærheden af strand og skov. Der er også grønne arealer

Læs mere

Vi har glædet os til at byde jer velkommen, og vi vil gøre alt for, at I får en god og tryg start i efterskolens nye, spændende verden.

Vi har glædet os til at byde jer velkommen, og vi vil gøre alt for, at I får en god og tryg start i efterskolens nye, spændende verden. Kære elever og forældre Rigtig hjertelig velkommen til Sdr. Feldings Efterskole. Vi har glædet os til at byde jer velkommen, og vi vil gøre alt for, at I får en god og tryg start i efterskolens nye, spændende

Læs mere

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Grafisk design 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med grafisk design? Hvis du vil ind på Mediehøjskolen, Skolen for Visuel Kommunikation, Kunstakademiets Designskole, Designskolen

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Familiekursus Nyreforeningens Familiekursus Kristi Himmelfartsferien 10. til 13 maj 2018

Familiekursus Nyreforeningens Familiekursus Kristi Himmelfartsferien 10. til 13 maj 2018 Familiekursus Nyreforeningens Familiekursus Kristi Himmelfartsferien 10. til 13 maj 2018 for familier, hvor mor eller far er nyre- eller urinvejssyg Praktiske informationer Hvorfor deltage i Nyreforeningens

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 22. maj 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 823 Næste uge: 26.maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. + 31. maj Lærermøde Fællesfoto (hele skolen) Lærermøde SFO-dyredag Skole-Hjem indskol.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 15. maj 2014 sbrev nr. 781 Næste uge: 16. maj 19. maj 22. maj 23. maj St. Bededag Fri Majfestuge hele ugen Generalprøve kl. 11.00 Majfest kl. 18.30 Alle elever møder kl. 9.00

Læs mere