Programetik for Radio24syv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Programetik for Radio24syv"

Transkript

1 Programetik for Radio24syv Radio24syv er en public serviceradio med en troværdig, alsidig, uafhængig og mangfoldig programflade. Vores forpligtelse er at levere journalistik og radioprogrammer af høj kvalitet i alle de forskellige formater og genrer, Radio24syv sender. Vores ambition er at levere tankevækkende programmer, der oplyser, underholder og skaber debat. Vores målsætning er, at medvirkende og kilder oplever en ordentlig og fair behandling i Radio24 syv. Nyheds- og aktualitetsprogrammer på Radio24syv er seriøse, upartiske og redigeret efter væsentlighed. Dog gælder særlige regler og standarder om upartiskhed, for de programmer på Radio24syv, hvor værterne netop er ansat med markante holdninger og værdier. Radio24syvs programetik skal sikre den journalistiske og programmæssige kvalitet i Radio24syv. Radio24syvs programetik skal opfattes som mindstekrav, og samtlige redaktionelle medarbejdere og ansatte hos Radios 24syvs eksterne programleverandører er forpligtet til at sætte sig ind i programetikken. Indhold: Behandling af kilder Citater og genudsendelser Forholdet til offentlige myndigheder Journalistisk integritet Journalistisk på Radio24syv Medvirkende Regler for retsstof Reklamer Rettelser Skjulte optagelser Sproget i Radio24syv Sociale Medier Behandling af kilder Radioprogrammer med konflikter og/eller interessemodsætninger må som udgangspunkt ikke være baseret på én kilde. Begge - eller alle relevante - parter i en sag skal så vidt mulig kontaktes og have mulighed for at komme til orde.

2 Hvis en kilde/part ikke ønsker at udtale sig, eller hvis det ikke har været muligt at træffe en relevant kilde/part, bør det fremgå af programmet. I de situationer skal vedkommende så vidt mulig have oplysninger om, hvornår programmet/indslaget sendes Kilders synspunkter skal refereres loyalt og med klar angivelse, når der er tale om citater, og kilden skal orienteres om, i hvilken sammenhæng på Radio24syv synspunkterne kan bruges. Når kilder vælger at udtale sig via s eller via pressetalsmænd, herunder spindoktorer/pressetalsmænd, skal dette fremgå af indslaget eller udsendelsen. Journalister/programmedarbejdere skal udvise respekt og tage særlige hensyn, når kilder er uvante med at udtale sig til pressen. Oplysninger, der krænker privatlivets fred, bringes ikke med mindre væsentlig interesse vejer tungest. Radio24syvs journalister og programmedarbejdere kan tale med kilder til baggrund, men skal forud for samtalen klart aftale, om det er til citat eller baggrund. Radio24syv beskytter sine kilder. Kildebeskyttelse gives efter grundige overvejelser om sagens betydning, kildens situation, kildens viden og interesse i sagen og kildens betydning for at sagen kan fremlægges. Beslutningen om kildebeskyttelse sker altid efter aftale med Chefredaktionen, der skal kende kildens identitet. Radio24syv anvender kun anonyme kilder i situationer, hvor en sag ellers ikke kan udredes, og sagen vurderes at have tilstrækkelig offentlig relevans, og kun efter forudgående aftale med chefredaktionen. Anonyme kilders udsagn må ikke fremstå som verificerede, med mindre de er bekræftet af en anden uafhængig kilde. Det er journalistens/programmedarbejderens pligt at sikre, at kilden ikke kan identificeres i udsendelsen. Citater og genudsendelser Som udgangspunkt skal historier/lydklip/citater kunne bringes i alle Radio24syvs programmer. Dog må interviews/lydklip og citater ikke bruges i en programmæssig sammenhæng, der radikalt adskiller sig fra den kontekst, hvori materialet oprindeligt blev anvendt og/eller anvendes på en sådan måde, at den medvirkendes troværdighed og omdømme kompromitteres. En undtagelse herfra er, hvis interviews, lydklip/citater bringes i en klar satiremæssig sammenhæng. I særlige tilfælde kan interviews, lydklip/citater klausuleres, så de kun bringes i den oprindelige sammenhæng. Dette aftales altid med Chefredaktionen. Forholdet til offentlige myndigheder Enhver henvendelse fra offentlige myndigheder om udlevering af eller adgang til ikke udsendt programstof skal straks videregives til Chefredaktionen på Radio24syv. Det gælder også, når offentlige myndigheder henvender sig til Radio24syv eksterne samarbejdspartnere.

3 Bliver en medarbejder fra Radio24syv bedt om at afgive forklaring til politiet om arbejdsrelaterede begivenheder, skal medarbejderen kontakte Chefredaktionen. Journalistisk på Radio24syv Vi efterlever Reglerne for god presseskik i Medieansvarsloven. Journalistikken i Radio24syv programmer skal være kritisk, fordomsfri og fair. Journalister og programmedarbejdere skal have en kritisk indstilling til kilder, og kilders motiver og egeninteresser skal til enhver tid indgå i den journalistiske vurdering af en sag. Medarbejdernes egne holdninger må ikke have indflydelse på, hvordan vi researcher og fremlægger en sag. Overskrifter, trailere og programtekster skal have dækning i research og dokumentation. Radio24syv har programmer primært i debatgenren hvor værter er ansat med markante holdninger og værdier. For disse programmer gælder særlige og lempelige krav til upartiskhed og alsidighed. Journalistisk integritet På Radio24syvs Nyheds- og aktualitetsredaktion må journalisters/programmedarbejderes habilitet ikke kunne drages i tvivl. Dette vedrører forhold af både politisk, ideologisk og økonomisk art. Derfor bør journalister og værter i Nyheds- og aktualitetsredaktionen ikke kunne forbindes med bestemte politiske holdninger eller være medlemmer af foreninger, politiske partier eller andet, der kan drage deres journalistiske integritet og motivation i tvivl. Er medarbejderen i tvivl drøftes sagen med Chefreaktionen, der derefter beslutter om forholdet skal have indflydelse på medarbejderens arbejdsopgaver. Medarbejdere der opstiller til folketings-, regions-, kommunal- eller EUparlamentsvalg skal give Chefredaktionen besked. Det gælder også ansatte hos Radio24syvs eksterne programleverandører. Der vil så ske en vurdering af om dette skal have betydning for medarbejderens arbejdsopgaver. Journalister/programmedarbejdere/chefer ansat specifikt på eller med ansvar for programmer, der at behandler emner, der kan påvirke aktiekurser, må ikke eje aktier i danske virksomheder eller i selskaber, der er noteret på børsen i Danmark. Deltagelse i aktiespil og lignende er heller ikke tilladt. En undtagelse herfra er eksperter/ Konsulenter, som i deres ansættelse på Radio24syv skal medvirke i programmer med netop handel med aktier, optioner og værdipapirer. Hvis Danmark deltager i en krig eller en væbnet konflikt, har Radio24syv et særligt ansvar for at sikre, at væsentlige historier af samfundsmæssig betydning ikke undertrykkes. Dog skal Radio24syv være bevist om, hvilken betydning og effekt og konsekvens, oplysninger om landets eller enkeltpersoners sikkerhed kan have. Beslutningen om, hvordan Radio24syv agerer i en konkretet situation er alene en beslutning for Chefredaktionen på Radio24syv.

4 Arbejder journalister på Radio24syv embedded af en af de stridende parter, skal dette fremgå af programmet/indslaget herunder hvilke omstændigheder, betingelser og begrænsninger der i øvrigt gælder for journalistens arbejde. Beslutning om hvorvidt Radio24syv benytter embedded -journalister kræver godkendelse af Chefredaktionen. Medvirkende Journalister/programmedarbejdere skal sikre, at medvirkende i Radio24syvs programmer er fuldt og klart oplyst om præmisserne og vilkårene for deres deltagelse. Radio24syv betaler ikke kilder for oplysninger og leverer heller ikke på anden vis tjenester eller ydelser, der kan kompromittere Radio24syvs troværdighed i bestræbelser på at opnå information. Hvis Radio24syv i forbindelse med omtale af personer, institutioner eller virksomheder bringes udtalelser, der kan opfattes som ærekrænkende eller skadelige skal sagen være af væsentlig betydning, og Radio24syvs medarbejdere skal i de situationer være ekstra grundige med dokumentation for at undgå misforståelser og sikre at alle relevante facts fremlægges. Hvis der fremsættes krænkende udtalelser i et direkte program, skal værten gribe ind og beklage. Radio24syv accepterer som udgangspunkt ikke krav om særlige betingelser eller krav, der medfører, at Radio24syv mister den fulde og uindskrænkede redigeringsret. Accepterer Radio24syv helt undtagelsesvist særlige betingelser, skal det altid godkendes af Chefredaktionen og det skal altid fremgå af sammenhængen. Dog anerkender Radio24 krav fra medvirkende om at kunne rette eventuelt faktuelt forkerte oplysninger. Radio24syv programmer udviser respekt ved dødsfald, ulykker mv. Kun i særlige tilfælde af offentlig interesse kan journalister/programmedarbejdere opsøge nære pårørende. Radio24syv navngiver ikke folk, før nærmeste pårørende er underrettet. Selvmord eller selvmordsforsøg omtales ikke, medmindre der er en klar almen interesse i sagen og så skal omtalen være så skånsom som muligt. Børn og unge under 18 år kan ikke give bindende tilsagn om medvirken i Radio24syvs programmer. Tilladelsen skal gives af den person, der har forældremyndigheden eller en værge. Foregår optagelserne på en institution eller lignende skal institutionens samtykke indhentes, og der skal udvises særlige hensyn i forhold til de medvirkende. Børn og unge under 18 år kan dog medvirke efter eget valg, hvis hensynet til deres ytringsfrihed taler herfor Radio24syv skildrer virkeligheden og opsøger nyheder, mennesker og begivenheder, der er af væsentlig betydning og har interesse for vores lyttere. Det kan betyde, at Radio24syv sender eller bringer lydoptagelser fra voldsomme begivenheder eller med personer i udsatte

5 situationer, chok eller lignende. Brugen af sådanne optagelser og interviews skal ske med omtanke og bringes kun, hvis journalistiske grunde taler herfor. Forud for brugen af sådanne optagelser skal hensynet til eventuelle pårørende vurderes. I tvivlstilfælde er det Radio24syvs Chefredaktion, der træffer afgørelse. Radio24syv bringer oplysninger og lydoptagelser fra åbne konti på sociale medier, når dette findes relevant. Radio24syv kan vælge at bringe oplysninger og lydoptagelser fra helt eller delvist lukkede konti på sociale medier, når dette findes relevant, er af væsentlig betydning og materialet ikke kan tilvejebringes på anden vis. Det påhviler redaktionen at foretage en omhyggelig validering af materialets oprindelse samt en afklaring af rettighedsspørgsmål. Radio24syv forbeholder sig ret til at moderere i blogs, indlæg på hjemmesiden eller på andre medieplatforme således at fejlagtige, injurierende eller underlødige oplysninger rettes eller slettes. Det er den enkelte bloggers ansvar at moderere blogindlæg. Regler for retsstof Radio24syv oplyser som udgangspunkt ikke navne eller oplysninger, der kan identificere personer anholdt af politiet eller sigtet/tiltalt for lovovertrædelser og forbrydelser. I særlige tilfælde hvor sagen har stor offentlig betydning og interesse eller hvor den pågældende person selv står frem kan Radio24syv vælge at oplyse navn eller oplysninger der kan identificere vedkommende. En sådan afgørelse skal altid godkendes af Chefredaktionen. Radio24syv navngiver ikke personer, medmindre de er idømt minimum en 6 måneders ubetinget fængselsstraf, og sagen har en vis samfundsmæssig betydning. I sager, hvor offentligheden har betydelig interesse, kan Radio24syv vælge at offentliggøre navne, selv om straffen er mindre end 6 måneders ubetinget fængsel. Det kan være personer, der bestrider offentlige hverv eller som på anden vis har været stærkt eksponeret i mediebilledet i væsentlige sager. En sådan afgørelse skal altid godkendes af Chefredaktionen. Radio24syv kan vælge at navngive dømte personer, der har udstået deres staf, hvis straffen har været minimum seks måneders ubetinget fængselsstraf, og oplysningerne vurderes at have samfundsrelevans og/eller relevans for nye oplysninger, vi eller andre frembringer om personen. Radio24syv respekterer navneforbud nedlagt at domstolene. I det tilfælde, at påstand om navneforbud afventer domstolens afgørelse, redigeres som om der er navneforbud. For retsreportage og politistof gælder, at journalisterne udviser særlig omtanke i forbindelse med at nævne personers slægtsforhold, stilling, race, nationalitet, trosbekendelse, seksualitet eller organisationsforhold, medmindre dette direkte har noget med sagen at gøre. Reklamer

6 Radio24syv er en public serviceradio uden reklamer. Alle medarbejdere og samarbejdspartnere skal være opmærksomme på enhver form for skjult reklame i radioens programmer. Indslag der eksponerer varer eller tjenester skal være redaktionelt begrundet. Radio24syv kan på hjemmeside og sociale medier - ud fra en redaktionel overvejelse - vælge at eksponere direkte henvisninger til firmaer, hjemmesider eller telefonnumre. Rettelser Rettelser/berigtigelser af oplysninger i et radioprogram på Radio24syv skal bringes hurtigst muligt og helst senest dagen efter eller i det næste radioprogram af samme type. Rettelser sendes på samme tid og ugedag som den oprindelige fejl er udsendt. Væsentlige rettelser og kendelser medfører også rettelser af programmer i Radio24syvs arkiv. Skjulte optagelser Alle journalister/programmedarbejdere på Radio24syv arbejder under fuld og åben identitet. Radioprogrammer og indslag må som udgangspunkt ikke være frembragt under cover, og alle lydoptagelser til udsendelse i Radio24syv skal som udgangspunkt være optaget på lovlig vis, med mindre særlige forhold gør sig gældende eller en sag af væsentlig offentlig interesse ikke kan afdækkes på anden vis. Enhver form for journalistisk arbejde under cover eller brug af skjulte lydoptagelser/ oplysninger frembragt under cover skal altid godkendes af Chefredaktionen. Personer, som er udsat for skjulte lydoptagelser eller journalistisk arbejde under cover skal som udgangspunkt, og hvis det er muligt altid forelægges optagelserne/historien, inden det sendes eller på anden måde offentliggøres. Undtagelser fra dette skal ligeledes godkendes af Chefredaktionen. For lydoptagelser gælder, at hvis journalisten/programmedarbejderen optager en telefonsamtale med henblik på at offentliggøre interviewet, skal kilden enten oplyses om dette, inden interviewet finder sted, eller efterfølgende give sin accept til offentliggørelsen. En undtagelse kan være, hvis optagelsen har stor samfundsmæssig interesse. Undtagelser skal altid godkendes af Chefredaktionen. Radioprogrammer og nyhedsindslag må ikke være produceret med journalisten eller programmedarbejderen som agent provocateur, hvor journalisten/programmedarbejderen forleder personer/kilder til handlinger, de ellers ikke ville have udført, eller ved at de er opfordret eller tilskyndet til ulovligheder. Sproget i Radio24syv Radio24syv er en taleradio. Derfor tilstræber vi et uformelt og levende talesprog, der afspejler dialekter, accenter og sociolekter. I Radio24syvs nyhedsudsendelser tilstræbes et klart, tydeligt og forståeligt dansk. Radio24syvs medarbejdere skal modvirke sproglig forråelse og undgå sexistisk og diskriminerende sprog.

7 Radio24syv sender mange timers direkte debat og diskussion. Det indebærer at sproget til tider er engageret og kraftigt og indeholder bandeord og slang. Sociale Medier Radio24syvs guidelines for medarbejdernes private brug af og optræden på sociale medier skal sikre stationens status som en troværdig og uafhængig public service station. Guidelines skal minimere risikoen for, at medarbejdernes personlige holdninger og ytringer, kommer til at stå i stå i vejen for arbejdet som troværdige journalister og programmedarbejdere. Alle medarbejdere på Radio24syv og hos radioens samarbejdspartnere skal udvise stor forsigtighed ved omtale af interne og kollegiale forhold på sociale medier. Radio24syv tolererer som udgangspunkt ikke illoyale eller urigtige oplysninger om radioens forhold og krænkende omtale af radioens medarbejdere fremsat i offentligheden.. Alle medarbejdere på Radio24syv og hos radioens samarbejdspartnere skal ligeledes udvise stor omtanke ved kommentarer, kritik og meningstilkendegivelser om personer og samfundsforhold. Radio24syv respekterer medarbejdernes ytringsfrihed, men ønsker at sikre, at medarbejdernes brug af de sociale medier ikke beklikker hverken Radio24syvs status som uafhængig public service radio eller medarbejdernes muligheder for at arbejde som troværdige journalister og programmedarbejdere på radioen. Der stilles krav om særlig omtanke ved brugen af de sociale medier for de journalister og værter, der er beskæftiget med Nyheder og aktualitetsprogrammerne 24syvMorgen, 24syv Eftermiddag og Weekendtillægget. Dog gælder særlige regler og standarder om meningstilkendegivelser for de værter på Radio24syv, der netop er ansat med markante holdninger og værdier. Når journalister og programmedarbejdere anvender sociale medier som arbejdsværktøj skal det ske åbent og med klar angivelse af identitet og formål.

Regler for journalistisk etik i Berlingske Media

Regler for journalistisk etik i Berlingske Media Regler for journalistisk etik i Berlingske Media Regler for journalistisk etik i Berlingske Media BM-LIKN 15-10-2011 Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mindstekrav til journalistisk kvalitet...

Læs mere

Nedenstående program- og presseetiske emner er at betragte som retningslinier for det redaktionelle

Nedenstående program- og presseetiske emner er at betragte som retningslinier for det redaktionelle KNR's programetik KNRs programetik - retningslinier for programetik og god presseskik Det er grundlæggende, at KNR som led i sin public service forpligtelse tager et afgørende hensyn, der underbygger ytrings-

Læs mere

Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2

Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2 Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2 Dette notat beskriver retningslinjerne for journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2. Dokumentarudsendelser på TV 2 efterlever desuden de

Læs mere

TV 2 er en uafhængig og selvstændig medievirksomhed, som arbejder ud fra et publicistisk udgangspunkt.

TV 2 er en uafhængig og selvstændig medievirksomhed, som arbejder ud fra et publicistisk udgangspunkt. TV 2s programetik Programetiske værdier og journalistisk etik på TV 2 TV 2 er en uafhængig og selvstændig medievirksomhed, som arbejder ud fra et publicistisk udgangspunkt. TV 2s programmer skal være troværdige,

Læs mere

Vi vil præsentere teori der er relevant i forhold til vores BA-rapportskrivning omkring etik.

Vi vil præsentere teori der er relevant i forhold til vores BA-rapportskrivning omkring etik. ETIK Plan for i dag Intention Hvad er hensigten med det, vi skal igennem? Vi vil præsentere teori der er relevant i forhold til vores BArapportskrivning omkring etik. Det kan være nyttigt at kende sin

Læs mere

ETIK I DR. - den korte version

ETIK I DR. - den korte version ETIK I DR - den korte version 2. 3 FAIRNESS 3 Fairness og forelæggelse 4 Aftaler med medvirkende 6 Båndoptagelser af interviews 6 Anonyme medvirkende 6 Medvirkende under 18 år 7 Redigering 9 Privatlivets

Læs mere

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Jeg synes... Vejledning Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Forord Hovedsamarbejdsudvalget (HMU) har med bidrag fra medarbejderne i Aabenraa Kommune udarbejdet denne vejledning. HMU

Læs mere

Politikens journalistik og etik Politiken er uafhængig af politiske partier, organisationer, økonomiske interesser, grupperinger og enkeltpersoners

Politikens journalistik og etik Politiken er uafhængig af politiske partier, organisationer, økonomiske interesser, grupperinger og enkeltpersoners Politikens journalistik og etik Politiken er uafhængig af politiske partier, organisationer, økonomiske interesser, grupperinger og enkeltpersoners indflydelse. Denne uafhængighed er en forudsætning for

Læs mere

KAPITEL 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED

KAPITEL 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED INDHOLD FORORD............................. 13 KAPITEL 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED 1.1 Indledning.......................... 15 1.2 Grundrettigheder....................... 16 1.2.1 Konventioner og

Læs mere

Hovedreglen for bijob og habilitet er, at der ikke må kunne rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed.

Hovedreglen for bijob og habilitet er, at der ikke må kunne rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed. KAPITEL 19 HABILITET Hovedreglen for bijob og habilitet er, at der ikke må kunne rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed. Derfor må du ikke sammenblande personlige og/eller private

Læs mere

KAPITEL 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED

KAPITEL 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED INDHOLD FORORD............................. 15 KAPITEL 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED 1.1 Indledning.......................... 17 1.2 Grundrettigheder....................... 18 1.2.1 Konventioner og

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 84 00 Email

Læs mere

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Oktober 2016

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Oktober 2016 Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 1 Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 84 00 Email

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Udkast til vejledning for ledere Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Dit ansvar og dine muligheder som leder, når medarbejdere udsættes for chikane, injurier eller lignende krænkelser.

Læs mere

Indhold. Forord OG YTRINGSFRIHED Privatliv Kendsgerning eller mening Indledning... 13

Indhold. Forord OG YTRINGSFRIHED Privatliv Kendsgerning eller mening Indledning... 13 Indhold Forord.... 11 Kapitel 1 INFORMATIONS- OG YTRINGSFRIHED 1.1 Indledning... 13 1.2 Grundrettigheder 1.2.1 Konventioner og grundlov....14 1.2.2 Menneskeretighedsdomstolen.. 15 1.2.3 Formel, materiel,

Læs mere

God adfærd i Horsens Kommune

God adfærd i Horsens Kommune God adfærd i Horsens Kommune HR OG LØN God adfærd i Horsens Kommune I Horsens Kommune har vi et fælles ansvar for at respektere de forvaltningsretslige principper, når vi udfører vores arbejde og leverer

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

God adfærd i Horsens Kommune

God adfærd i Horsens Kommune God adfærd i Horsens Kommune hr og jura God adfærd i Horsens Kommune I Horsens Kommune har vi et fælles ansvar for at respektere de forvaltningsretslige principper, når vi udfører vores arbejde og leverer

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 14 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 162 - Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 24. april 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2006-730-0421 Dok.:

Læs mere

kereglerpressee erpresseetiskere seetiskereglerp om mediernes etiske regler og hvordan man klager over medierne GUIDE

kereglerpressee erpresseetiskere seetiskereglerp om mediernes etiske regler og hvordan man klager over medierne GUIDE GUIDE erpresseetiskere kereglerpressee seetiskereglerp 20 Gammel Strand 46 Skindergade 7 1202 København K 1159 København K 3342 8000 3397 4000 dj@journalistforbundet.dk mail@danskemedier.dk journalistforbundet.dk

Læs mere

Vejledning om ytringsfrihed

Vejledning om ytringsfrihed Inspirationsnotat nr. 22 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 23. oktober 2013 Vejledning om ytringsfrihed Anbefalinger Hovedudvalget bør drøfte, hvordan kommunen eller regionen får tilvejebragt en grundlæggende

Læs mere

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv.

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. FORORD Whistleblowerordningen i Københavns Kommune er vedtaget af Borgerrepræsentationen. Ordningen giver kommunens

Læs mere

Etik. NORDJYSKE Medier

Etik. NORDJYSKE Medier 1 Etik NORDJYSKE Medier 2 NORDJYSKE Mediers etiske retningslinjer Indhold: s. 3 Etik til opslagstavlen s. 7 Formålsparagraf og medieansvarslov s. 8 God presseskik hos NORDJYSKE Medier s. 8 Hurtighed/troværdighed

Læs mere

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning til whistleblowerordningen

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning til whistleblowerordningen HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning til whistleblowerordningen Forord Whistleblowerordningen i Aalborg Kommune er vedtaget af byrådet. Ordningen giver kommunens ansatte mulighed for at videregive

Læs mere

Journalistisk etik på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS

Journalistisk etik på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS Journalistisk etik på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS Dette notat beskriver retningslinjerne for journalistisk etik på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS. Det er alle medarbejderes pligt at kende til TV 2 Nyhedernes

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt.

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg den 1. december 2016 om den afsluttende sætning i rulleteksterne til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

DRs Programetik INDHOLD

DRs Programetik INDHOLD DRs Programetik Etiske retningslinjer for DRs programmer og medarbejdere Etiske retningslinjer for DRs programmer og medarbejdere DRs programetik er vedtaget af DRs direktion 23.juni 2009, men opdateres

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar.

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar. DRs kommunikationspolitik 1. En klar profil blandt medarbejdere og i omverdenen DR arbejder for seerne, lytterne og netbrugerne og skal ikke varetage særinteresser, men sikre de grundlæggende public service-hensyn

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Udsendelsesrækken Shopping vist på TV 2 Foranlediget af omtale i pressen besluttede Radio- og tv-nævnet i henhold

Læs mere

Tavshedspligt og ytringsfrihed - vejledning til personalepolitikken. August 2018

Tavshedspligt og ytringsfrihed - vejledning til personalepolitikken. August 2018 Tavshedspligt og ytringsfrihed - vejledning til personalepolitikken August 2018 Tavshedspligt 2 Indledning Ansatte i den offentlige forvaltning må i almindelighed gerne fortælle andre om de opgaver og

Læs mere

Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier)

Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Ansøger kan opnå point for tilsagn i forhold til de skønhedskriterier, der er angivet i bekendtgørelsens 23. Der henvises til de nærmere angivelser

Læs mere

DRs Programetik 2009. Etiske retningslinjer for DRs programmer og medarbejdere

DRs Programetik 2009. Etiske retningslinjer for DRs programmer og medarbejdere DRs Programetik 2009 Etiske retningslinjer for DRs programmer og medarbejdere DRs PROGRAMETIK 2009 er vedtaget af DRs direktion 23.juni 2009, trådt i kraft 1. december 2009 og findes i netversion på DR

Læs mere

Februar 2014. Etik. NORDJYSKE Medier

Februar 2014. Etik. NORDJYSKE Medier 1 Februar 2014 Etik NORDJYSKE Medier 2 NORDJYSKE Mediers etiske retningslinjer Indhold: s. 3 Etik til opslagstavlen s. 5 Forord s. 6 Formålsparagraf og medieansvarslov s. 7 God presseskik hos NORDJYSKE

Læs mere

26. oktober Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V

26. oktober Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V 26. oktober 2018 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Sendt pr. mail til Radio24syv Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Marie Frank-Nielsen

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

Christoffer Schultz Retssystemet i Grundtræk og Medieret 13/6-2005

Christoffer Schultz Retssystemet i Grundtræk og Medieret 13/6-2005 Opgave 1: 1. Kan artiklen i Odense Dagblad give nogen grundlag for at klage til pressenævnet? Indholdet af en artikel skal ifølge Pressenævnet være i overensstemmelse med god presseskik. I henhold reglerne

Læs mere

GUIDE. om mediernes etiske regler og hvordan man klager over medierne

GUIDE. om mediernes etiske regler og hvordan man klager over medierne GUIDE pressee etiskere reglerp om mediernes etiske regler og hvordan man klager over medierne Dansk Journalistforbund Danske Medier glerpres esseetis tiskereg GUIDE presseetiske regler 2013 Dansk Journalistforbund

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier)

Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Ansøger kan opnå point for tilsagn i forhold til de skønhedskriterier, der er angivet i bekendtgørelsens 9. 10 uddyber og præciserer de nærmere

Læs mere

RETNINGSLINJE OM YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIER

RETNINGSLINJE OM YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIER RETNINGSLINJE OM YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIER Vedtaget af Hovedudvalget maj 2016 GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK / RETNINGSLINJE OM / YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIE R SIDE 2 /

Læs mere

DRs Programetik version_2007

DRs Programetik version_2007 Version 2007 DRs Programetik version_2007 Etiske retningslinjer for DRs programmer & medarbejdere DRs programetik 2007//kolofon DRs PROGRAMETIK 2007 er vedtaget af DRs direktion 6. december 2006 og udgivet

Læs mere

Dansk Journalistforbund og Danske Medier. Notat om justering af de vejledende regler for god presseskik. 8. marts 2013

Dansk Journalistforbund og Danske Medier. Notat om justering af de vejledende regler for god presseskik. 8. marts 2013 Dansk Journalistforbund og Danske Medier Notat om justering af de vejledende regler for god presseskik 8. marts 2013 Efter folketingshøringen om medieansvar 9. maj 2012 nedsatte Dansk Journalistforbund

Læs mere

Brug af sociale medier i SUF

Brug af sociale medier i SUF Brug af sociale medier i SUF Indhold Indledning... 3 Retningslinjer og politikker... 3 Ytringsfrihed... 3 Når du bruger Facebook på jobbet... 4 Når du deltager i debatten... 4 Tænk i øvrigt over:... 4

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

It s all about values

It s all about values Code Vores of etiske Conduct regelsæt It s all about values FORORD Nordzuckers værdier danner grundlaget for vores etiske regelsæt og udgør hjørnestenen i vores kultur. Mens værdierne kan guide os, når

Læs mere

God adfærd og etik i anklagemyndigheden

God adfærd og etik i anklagemyndigheden God adfærd og etik i anklagemyndigheden En guide om god adfærd og etik for ansatte i anklagemyndigheden Rigsadvokaten, september 2015 Indhold 3 5 6 7 9 10 11 12 14 15 15 Indledning Fremtoning Sprogbrug

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S BILAG 3 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk. 2, i lov om radio- og

Læs mere

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Vejledning for ledere Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Hovedudvalget i Region Syddanmark Dit ansvar og dine muligheder som leder, når medarbejdere udsættes for chikane, injurier eller

Læs mere

Pressemanual for Udvikling Fyn

Pressemanual for Udvikling Fyn Pressemanual for Udvikling Fyn Udvikling Fyn A/S er afhængig af omtale i medierne. Derfor er journalister og andre medierepræsentanter vigtige samarbejdspartnere, som vi ofrer stor opmærksomhed. Sæt i

Læs mere

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG Kære kandidataspirant, Dette grundlag skal du bruge, når du forbereder dine tanker om, hvorvidt og hvordan du vil være kandidat til Folketinget i Alternativet. Kandidatgrundlaget her er skriftligt og skal

Læs mere

Sociale medier en guide for læger

Sociale medier en guide for læger Sociale medier en guide for læger 2012 SOCIALE MEDIER ER ALLE DIGITALE TJENESTER OG SIDER, HVOR BRUGEREN KAN BIDRAGE MED INDHOLD OG DELE DET MED VENNER OG RESTEN AF OMVERDENEN. DET GÆLDER FACEBOOK, LINKEDIN,

Læs mere

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel F O A f a g o g a r b e j d e Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel 1 Udtal dig trygt Med denne pjece ønsker FOA at støtte dig som medlem i at bruge din ytringsfrihed og sige

Læs mere

Medieetik. Rapport udarbejdet af Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller Hartley, Sofie Flensburg & Maria Bendix Olsen

Medieetik. Rapport udarbejdet af Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller Hartley, Sofie Flensburg & Maria Bendix Olsen Korallen i RUC s segl Medieetik Rapport udarbejdet af Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller Hartley, Sofie Flensburg & Maria Bendix Olsen Mark Blach- Ørsten, professor mso Jannie Møller- Hartley, adjunkt Center

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT INDHOLD MILJØ LOGISTIK A/S CODE OF CONDUCT 3 OVERHOLDELSE AF LOVGIVNINGEN 4 MENNESKERETTIGHEDER 4 MEDARBEJDERE 5 FORRETNINGSETIK 6 INTERESSEKONFLIKT 7 FORTROLIGHED 7 RELATIONER

Læs mere

August 2015. Etik. NORDJYSKE Medier

August 2015. Etik. NORDJYSKE Medier 1 August 2015 Etik NORDJYSKE Medier 2 NORDJYSKE Mediers etiske retningslinjer Indhold: s. 3 Etik til opslagstavlen s. 5 Forord s. 6 Formålsparagraf og medieansvarslov s. 7 God presseskik hos NORDJYSKE

Læs mere

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND VELKOMMEN I foråret 2012 bliver TV 2 ØSTJYLLAND en rigtig tv-kanal med mulighed for at sende tv fra Østjylland i hele døgnet. Vi bevarer vores vinduer på TV 2 Danmark,

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv.

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv. Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2014-001425 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND VELKOMMEN I foråret 2012 bliver TV 2 ØSTJYLLAND en rigtig tv-kanal med mulighed for at sende tv fra Østjylland i hele døgnet. Vi bevarer vores vinduer på TV 2 Danmark,

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Hvad må jeg sige og skal jeg sige fra? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv.

Hvad må jeg sige og skal jeg sige fra? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. Hvad må jeg sige og skal jeg sige fra? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. Forord Whistleblowerordningen i Københavns Kommune er vedtaget af Borgerrepræsen tationen. Ordningen giver kommunens

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD 11. DECEMBER 2006 1. STRATEGISK MÅLSÆTNING FINANSFORBUNDET KOMMUNIKATIONSSTABEN Magasinet Finans er et værdibaseret blad, der

Læs mere

Politik for adfærd på Sociale Medier

Politik for adfærd på Sociale Medier Politik for adfærd på Sociale Medier Politik for adfærd på Sociale Medier I Frederikshavn kommune vil vi have sunde og Frederikshavn Kommune er en moderne og åben attraktive arbejdspladser, hvor psykisk

Læs mere

Sig det højt. Guide til din ytringsfrihed

Sig det højt. Guide til din ytringsfrihed Sig det højt Guide til din ytringsfrihed 1 Vidste du: At din ret til at ytre dig er beskyttet af Grundloven og en række konventioner? At både Højesteret og Folketingets Ombudsmand sætter meget vide rammer

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål

Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål l. Studenterambassadørens formål er at styrke retssikkerheden og vejlede de studerende i deres møde med Københavns Universitet

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

Det handler om ytringsfrihed

Det handler om ytringsfrihed OlufJorgensen Det handler om ytringsfrihed Mediejura FORLAGET AJOUR INDHOLD FORORD KAPITEL 1 YTRINGSFRIHED 1.1 To sager 1.1.1 Gronjakkerne 1.1.2 Politiets blinde oje 1.2 Ytringsfrihed som grundrettighed

Læs mere

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Slagelse Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion. Funktionen er overordnet reguleret efter

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Etiske regler for H+H Koncernen

Etiske regler for H+H Koncernen Etiske regler for H+H Koncernen Indhold Introduktion... 1 Arbejdstager... 2 Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen... 2 Grundlæggende arbejdstagerrettigheder... 2 Arbejdstager, fortsat... 3 Lighed, ikke-diskrimination

Læs mere

Høring om medieansvar

Høring om medieansvar Kulturudvalget, Retsudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 192, REU Alm.del Bilag 408 Offentligt Side 1 af 7 Høring om medieansvar Oplæg af formand for Danske Medier, Per Lyngby Thomas Jefferson var i 1776

Læs mere

Pressens frihed og pressens ansvar

Pressens frihed og pressens ansvar Pressens frihed og pressens ansvar Pressens frihed og pressens ansvar Muhammedtegningerne den 30. september 2005 er blevet skelsættende for vores tilgang til pressens frihed og ansvar i Danmark, ligesom

Læs mere

TV 2/FYN Olfert Fischers Vej 31 5220 Odense SØ. København den 28. april 2006. Klage over skjult reklame for IKEA i indslag på TV2/FYN

TV 2/FYN Olfert Fischers Vej 31 5220 Odense SØ. København den 28. april 2006. Klage over skjult reklame for IKEA i indslag på TV2/FYN RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/FYN Olfert Fischers Vej 31 5220 Odense SØ København den 28. april 2006 Klage over skjult reklame for IKEA i indslag på TV2/FYN Tyge Clausen har ved e-mail af 21. december 2005

Læs mere

Pressepolitik og nogle gode råd

Pressepolitik og nogle gode råd Pressepolitik og nogle gode råd Juli 2014 2 3B vil gerne i medierne! 3B vil gerne være synlig i medierne og dermed aktivt være med til at ændre det almenes image. Derfor går vi til medierne, når vi har

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S M I N I S T E R I E T BILAG 5 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk.

Læs mere

Retningslinjer til forebyggelse og håndtering af grænseoverskridende adfærd

Retningslinjer til forebyggelse og håndtering af grænseoverskridende adfærd Retningslinjer til forebyggelse og håndtering af grænseoverskridende adfærd 3. udgave Godkendt 30. januar 2012 af områdeudvalget for administrationen. Retningslinjerne er revideret af HR-afdelingen forår

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver

Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Roskilde Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion, som er forankret direkte

Læs mere

Medieret frihed og ansvar

Medieret frihed og ansvar Trine Baumbach Medieret frihed og ansvar Trine Baumbach Medieret frihed og ansvar 1. udgave/1. oplag Karnov Group Denmark A/S, København 2017 ISBN 978-87-619-3924-1 Forsideillustration: Zara Stevnsborg

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Bekendtgørelse om anbringelse og overførsel af personer, som skal udstå fængselsstraf eller forvaring (anbringelses- og overførselsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om anbringelse og overførsel af personer, som skal udstå fængselsstraf eller forvaring (anbringelses- og overførselsbekendtgørelsen) BEK nr 591 af 30/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 15-61-0008 Senere ændringer

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi.

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi. Social media playbook En guide til afdelinger og ansatte i Tønder Kommunes tilstedeværelse på de socialee medier. 1 Indledning Kommunikationsafdelingen har udviklet et praktisk redskab til at hjælpe ansatte

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere