AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG"

Transkript

1 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE Møde afholdt: Fredag den 30. oktober 2015 kl Sted: Health, AU (mødelokale 121B) BLEGDAMSVEJ 3B 2200 COPENHAGEN N Referent: Martin Stampe Noer TLF DIR Til stede: Medlemmer af formandskabet: Jan Fahrenkrug, Ulla Breth Knudsen, Bjarne Møller-Madsen, Bente Jespersen, Helle Prætorius og Axel Brock og Peter Lyngdorf Andre: Lene Marie Ehrhorn (AU), Kim Jensen (AAU), Harisa Seferovic (SDU) og Martin Stampe Noer (KU). FAX MASN@sund.ku.dk REF: MASN Fraværende med afbud: Jens D. Mikkelsen Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra mødet 8. april Meddelelser a) Orientering om status på Københavns Universitet v/helle Prætorius og Bjarne Møller-Madsen

2 b) Orientering om status på Aarhus Universitet v/ Peter Lyngdorf og Jens D. Mikkelsen c) Orientering om status på Syddansk Universitet v/ Bente Jespersen og Jan Fahrenkrug d) Orientering om status på Aalborg Universitet v/ Axel Brock og Ulla Breth Knudsen e) Andet 4. Orientering om besparelser på ekstern censur på Københavns Universitet 5. Orientering om proceduren for udpegning af medlemmer til ankenævn 6. Drøftelse af MC-eksamen. Lektor Lotte O Neill, Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CeSU) på Aarhus Universitet er inviteret til kl Status på udpegning af censorer til konkrete censuropgaver 8. Drøftelse af ensretning af censurnormer 9. Status på antallet af kvalificerede censorer til Masteruddannelsen i Sexologi v/axel Brock og Ulla B. Knudsen 10. Drøftelse af tilbagemeldingsskemaer fra sommereksamen 2015 fra de fire universiteter (Bilag fra KU, AU, SDU og AAU) 11. Drøftelse af statistik over Eksamensklager og anker vedr. sommereksamen 2015 fra de fire universiteter (Bilag fra KU, SDU, AU og AAU) 12. Fastsættelse af næste møde 13. Eventuelt. SIDE 2 AF 9 Ad 1) Velkomst og godkendelse af dagsorden Dagsordnen godkendt med bemærkning om at pkt. 10 og 11 behandles efter pkt. 3. Ad 2) Godkendelse af referat fra mødet 8. april Referatet var tidligere blevet godkendt inden offentliggørelsen. Ad 3) Meddelelser: a) Orientering om status på Københavns Universitet v/helle Prætorius og Bjarne Møller-Madsen Helle Prætorius fortalte, at der havde været et par ankesager.

3 Helle Prætorius og Bjarne Møller-Madsen havde udpeget censorer til eksamenerne i Cellebiologi, Nyre- og endokrinologi og Gynækologi på KU-SUND. Der havde været problemer med at få eksamensopgaverne i Nyre- og endokrinologi til gennemsyn efterfølgende viste der sig fejl i opgavesættet. Censorformandskabet understregede, at eksamensopgaverne skal udsendes til alle censorer i god tid før eksamen. Dette gælder alle skriftlige eksamener med ekstern censur. SIDE 3 AF 9 b) Orientering om status på Aarhus Universitet v/ Peter Lyngdorf og Jens D. Mikkelsen Peter Lyngdorf og Jens D. Mikkelsen havde udpeget censorer til eksamenerne i Anatomi, Psykiatri og Mikrobiologi og Immunologi på AU-SUND. Der havde været en enkelt ankesag, der nu var afsluttet. c) Orientering om status på Syddansk Universitet v/ Bente Jespersen og Jan Fahrenkrug Axel Brock nævnte at en censor havde beklaget sig over en eksamen på 15 minutter i et Bachelorprojekt på SDU, hvor man havde eksamineret i referencer og ikke i oversigten. Det fandt den pågældende utilfredsstillende. Axel Brock spurgte videre, hvilke kompetencer man skulle have for at kunne eksaminere? Martin Stampe Noer svarede, at det nok var lidt forskelligt fra fakultet til fakultet, men på KU-SUND skulle man være ansat på fakultetet på mindst adjunkt niveau. d) Orientering om status på Aalborg Universitet v/ Axel Brock og Ulla Breth Knudsen Axel Brock og Ulla Breth Knudsen meddelte, at de havde udpeget censorer på alle eksamener med ekstern censur på lægeuddannelsen og det var gået fint. Der er en enkelt ankesag på vej.

4 e) Andet Jan Fahrenkrug fortalte, at der den 22. oktober 2015 havde været afholdt møde mellem censorformændene fra de fem sundhedsvidenskabelige censorkorps (Lægevidenskab, Odontologi, Farmaci, Veterinærmedicin og Folkesundhed) og studiechefer/uddannelseschefer fra de sundhedsvidenskabelige fakulteter. Man havde blandet andet drøftet besparelser på universiteterne, herunder på ekstern censur, landsdækkende censurnormer (der arbejdes for at få etableret nogle fælles principper), placering af fremtidige uddannelser i censorkorpsene, præsentation af digitaleksamen (DE) samt elektronisk udpegning af censorer. SIDE 4 AF 9 Bente Jespersen spurgte om der blev arbejdet mod en fælles eksamen på tværs af universiteterne? Dette kunne f.eks. være en afsluttende eksamen. Ingen af de deltagende universiteter tilkendegav, at et sådant arbejde var i gang. Ad 4) Orientering om besparelser på ekstern censur på Københavns Universitet Jan Fahrenkrug orienterede om, at dekanatet på KU-SUND havde besluttet at reducere den eksterne censur på fakultetets uddannelser til mellem 33-40% målt i ECTS point. (Eksamensbekendtgørelsen kræver 1/3 af prøverne skal være med ekstern censur). Der må ikke samtidig blive mere intern censur og mundtlige eksamener skulle have to bedømmere. SDU-SUND er i gang med en lignende spareøvelse. Jan Fahrenkrug udtrykte bekymring for lægeuddannelsens kvalitet og de studerendes retssikkerhed. Han forudså, at der kunne komme ekstra omkostninger på ankesager. Flere medlemmer af Censorformandskabet anførte, at lægeuddannelsen er en professionsuddannelse eksamenerne er garanti for, at fakulteterne holder standarten på en anden måde end ved f.eks. en landsdækkende prøve. Man fandt derfor at ekstern censur er vigtig at bibeholde. Ad 5) Orientering om proceduren for udpegning af medlemmer til ankenævn Martin Stampe Noer orienterede om procedurerne for udpegning af censorrepræsentanter til ankenævn. Ifølge eksamensbekendtgørelsen består et ankenævn af 4 personer - to beskikkede censorer, en eksaminationsberettiget underviser og en studerende inden for fagområdet.

5 Som udgangspunkt er det makkerparret fra Censorformandskabet tilknyttet de respektive universiteter, der indgår i ankenævnet, men der kan også udpeges en alm. censor og én fra censorformandskabet. SIDE 5 AF 9 6) Drøftelse af MC-eksamen. Lektor Lotte O Neill, Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CeSU) på Aarhus Universitet er inviteret til kl Censorformandskabet havde bedt Lektor Lotte O Neill, Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CeSU) på Aarhus Universitet om at komme og fortælle lidt om Multiple Choice (MC) eksamener. Hun var oprindelig uddannet kiropraktor og arbejder nu i CeSU. Hun var i sit foredrag blandt andet inde på validiteten af MC eksamener, genbrug af eksamensspørgsmål, ansvarlige for MC eksamener, hvilke formater videnskaben anbefalede (OBA eller EMI) samt hvilke konstruktionsregler der gjaldt for det enkelte format. Lotte O Neill omfattende Power Point præsentation blev efterfølgende udsendt til Censorformandskabets medlemmer. Helle Prætorius spurgte om, der kunne udarbejdes en kort vejledning til censorerne, så de var bedst muligt klædt på til at bedømme eksamenspræstationerne. Lotte O Neill henviste til en publikation på 34 sider i A4 format som kunne bruges som vejledning. Lotte O Neill fortalte, at det var rart for eksaminatorerne, at censorerne udførte en kvalitetskontrol af de konkrete opgaver inden eksamen, så fejl så vidt muligt kunne undgås. Der blev spurgt til, om der kunne spores en kvalitetsforskel mellem ordinære eksamener og reeksamener? Dette mente Lotte O Neill ikke. Flere medlemmer af Censorformandskabet var bekymrede over om MCeksamener er for overfladisk en prøveform. Lotte O Neill fastslog på forespørgsel, at MC-eksamener var lige gode til såvel basale- som kliniske eksamener. Afslutningsvis takkede Jan Fahrenkrug Lotte O Neill for et interessant oplæg til Censorformandskabets videre arbejde med MC-eksamen. ad 7) Status på udpegning af censorer til konkrete censuropgaver Censorformandskabet gjorde en kort status på arbejdet med udpegning af censorer til konkrete censuropgaver, således som formandskabet tidligere havde orienteret fakulteterne om, at det skulle ske. I hver eksamenstermin skulle de to medlemmer af formandskabet, der var tilknyttet det pågældende fakultet udpege de konkrete censorer for i alt tre eksamener som de selv udvalgte.

6 Det var sket på KU-SUND og AU-SUND lige som alle censorerne ved eksamener på AAU-SUND var udpeget af medlemmer af formandskabet. Der vil snarest blive rettet kontakt til SDU-SUND med henblik på udpegning af censorer her. SIDE 6 AF 9 Ad 8) Drøftelse af ensretning af censurnormer Censorformandskabet tilsluttede sig forslaget om, at universiteterne udarbejder principper for fælles censurnormer for uddannelser på de fire sundhedsvidenskabelige fakulteter. Forslaget vil blive forlagt de 5 sundhedsvidenskabelige censorkorps. Det blev understreget, at det er vigtigt, at der ikke var et misforhold mellem normer og tidsforbrug. Axel Brock anførte afslutningsvis, at normerne også kunne tjene som en anvisning af hvor lang tid man som censor skulle bruge på den enkelte censuropgave. Ad 9) Status på antallet af kvalificerede censorer til Masteruddannelsen i Sexologi v/axel Brock og Ulla B. Knudsen Aalborg Universitet havde anmodet om en udvidelse af Censorkorpset med censorer til Masteruddannelsen i Sexologi. Censorformandskabet havde på sit møde den 8. april 2015 bedt Axel Brock og Ulla B. Knudsen om at undersøge hvorvidt de ønskede kompetencer allerede fandtes i Censorkorpset. Ulla B. Knudsen fremlagde på mødet en grundig analyse baseret på kontakt til de censorer, der allerede havde virket som censorer på uddannelsen. Konklusionen på analysen var: Kvaliteten af masteruddannelsen vurderes fra censorernes side generelt at være i orden Den lægelige baggrund for censorkorpset vurderer alle til at give en god ballast. Desuden er det svært at se andre specialer, som kan dække bredere de facetter, der indgår i masteren i sexologi. Der er juridisk mulighed for at vælge censorer indenfor andre specialer (Folkesundhed, Psykologi) På baggrund af ovenstående konkluderede Censorformandskabet, at der ikke umiddelbart var behov for at udvide censorkorpset med censorer specielt målrettet Masteruddannelsen i Sexologi.

7 SIDE 7 AF 9 Ad 10) Drøftelse af tilbagemeldingsskemaer fra sommereksamen 2015 fra de fire universiteter Der var modtaget oversigter vedr. tilbagemeldingsskemaer fra universiteterne i København, Århus, Odense og Aalborg. Tilbagemeldingerne gav anledning til følgende bemærkninger fra Censorformandskabet. Manglende mundtlige eksamener ved speciale: Jan Fahrenkrug havde hæftet sig ved, at der ikke længere var mundtlig eksamen efter kandidatspecialet på SDU og AU, hvilket han fandt problematisk. Lene Ehrhorn supplerede med, at der altid skal være en mulighed for en individuel bedømmelse. Det skal være tydeligt, hvem der har produceret hvad. På baggrund af drøftelserne tilkendegav Censorformandskabet, at formandskabet ikke kan stå inde for kvaliteten ved bedømmelsen af specialer, hvor der ikke er mundtlig eksamination, da man ikke kan kontrollere validiteten. Dette meddeles AU og SDU. Gruppeeksamen i Aalborg: En censor tilkendegav, at han fandt det svært at foretage en individuel bedømmelse ved gruppeeksamen. Flere medlemmer af Censorformandskabet var enige. Det er specielt problematisk ved et stort antal eksaminander. Der bør ikke være mere end højst 2-3 studerende pr. gruppe. Kim Jensen foreslog sagen bliver taget op på næste møde i Censorformandskabet der afholdes i Ålborg. Helhedsvurdering: På baggrund af indberetninger vedr. et par konkrete eksamener (blandt andre Hjerte, Lunger, blod på SUND-KU), blev det fastslået, at der altid skulle foretages en helhedsvurdering i relation til målbeskrivelsen jfr. Karakterbekendtgørelsen. Årsrapport fra Censorformandskabet: Der er et krav i Eksamensbekendtgørelsen om, at der skal udarbejdes en årsrapport fra Censorformandskabet. Hidtil har rapporten været det materiale som er lagt på Censorformandskabets hjemmeside, men i forbindelse med institutionsakkrediteringerne har universiteterne i stigende grad efterspurgt en egentlig rapport. Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark udarbejder derfor fremover en egentlig rapport. Den første rapport dækker 2015 og udarbejdes

8 primo 2016 med henblik på forelæggelse for Censorformandskabet i april Censorformandskabet drøftede herefter hvordan rapporten burde se ud. Axel Brock og Ulla B. Knudsen udarbejder forslag til skabelon vedr. afsnit om de enkelte fakulteter i løbet af november. Afsnittene om fakulteterne ledsages af nogle generelle afsnit som udarbejdes af Jan Fahrenkrug og Martin Stampe Noer SIDE 8 AF 9 Svarprocenter: Censorformandskabet beklagede endnu en gang den lave svarprocent og opfordrede universiteterne til at sende link til spørgeskemaerne ud til censorerne umiddelbart efter eksamen. Censorformandskabet opfordrede til at der bliver rykket, hvis censorerne ikke har indleveret tilbagemeldingsskemaet. Formandskabets medlemmer melder årligt direkte tilbage til de universiteter som de er tilknyttet med kopi til censorformand Jan Fahrenkrug og formandskabets sekretær Martin Stampe Noer. Dette sker i november hvert år. En oversigt vedr. tilbagemeldingsskemaer og kommentarer vil samtidig blive lagt på Censorformandskabets hjemmeside på adressen: Ad 11) Drøftelse af statistik over Eksamensklager og anker vedr. sommereksamen 2015 fra de fire universiteter (Bilag fra KU, SDU, AU og AAU) Der var modtaget oversigter over klager/anker fra de 4 universiteter. Antallet af klager ved sommereksamen 2015 havde været således: Antal klager Klager imødekommet Klager ikke afsluttet p.t. Anker Anker imødekommet København ud af 1 Århus ud af 1 Odense ud af 0 Ålborg ud af 0 Censorformandskabet tog herefter klagestatistikken til efterretning. Statistikken kan ses på

9 Censorformandskabet beklagede, at oversigten fra KU var svært læselig og anmodede om at man fulgte det format, man tidligere havde leveret oversigten i. SIDE 9 AF 9 Ad 12) Fastsættelse af næste møde. Næste møde blev fastsat til torsdag den 28. april 2016 kl på Aalborg Universitet. Mulige emner kunne være: - gruppeeksamen - hvordan kandidatuddannelsen skal afsluttes Ad 13) Eventuelt Bjarne Møller-Madsen nævnte, at det var stort set umuligt at identificere hvad en lønudbetaling stammede fra, når man så på lønsedlerne fra Københavns Universitet. Han havde derfor aftalt med eksamensadministrationen, at der fremover blev sat en kode på kontoudtoget. Koden kunne hedde BAMEDXXXXXXYYY, hvor BA stod for bacheloruddannelse, MED stod for typen af uddannelse (medicin) XXXXXX var dagen for eksamen (221015), mens de sidste tre cifre var initialer. Rejseafregningssystemet RejsUD volder stadig problemer for censorerne. Der er nu lagt en lille instruktionsvideo på Censorformandskabets hjemmeside. Se evt. Det kunne overvejes, at udsende en spørgeskemaundersøgelse til alle censorer næste år. Der afholdes formentlig stormøde for alle censorer i korpset i efteråret 2016? Mødet afsluttes kl

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 13. JUNI 2016 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 16. DECEMBER 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 16. MAJ 2017 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 9. NOVEMBER 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. NOVEMBER 8 Forum: Møde i censorformandskabet Møde afholdt: Onsdag den.

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 10. JUNI 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 14. APRIL 2010 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Årsberetning for Censorformandskabet for Lægeuddannelsen i Danmark

Årsberetning for Censorformandskabet for Lægeuddannelsen i Danmark Årsberetning for Censorformandskabet for Lægeuddannelsen i Danmark Perioden 1. september 2017 31. august 2018 Indledning Dette er den tredje rapport udarbejdet af Censorformandskabet for Lægeuddannelsen

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 8. november 2010 kl. 12.00-16.00

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 8. november 2010 kl. 12.00-16.00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 24.NOVEMBER 2010 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Årsberetning for Censorformandskabet for Lægeuddannelsen i Danmark

Årsberetning for Censorformandskabet for Lægeuddannelsen i Danmark Årsberetning for Censorformandskabet for Lægeuddannelsen i Danmark Perioden 1. september 2016 31. august 2017 Indledning Dette er den anden rapport udarbejdet af Censorformandskabet for Lægeuddannelsen

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 24. oktober 2012 kl. 12.00-16.00

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 24. oktober 2012 kl. 12.00-16.00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 11. DECEMER 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018

Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018 Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018 Censorformandskab: Lars Hovgaard, (formand); lhvg@novonordisk.com Bo Kreilgaard, (næstformand); bo.kreilgaard@billevpharma.dk

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Det nye censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3.

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3. 1 Marts 2013 Censorformandskabets beretning om virksomheden for 2011 og 2012 ved institutterne for statskundskab i Århus, København og Odense samt de til censorkorpset knyttede masteruddannelser. 1. Indledning

Læs mere

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden. Møde mellem studielederne på AAU, AU, KU og SDU og Censorformandskabet idræt Dato: Onsdag den 13. januar, kl. 12.00 14.00 Referat Sted: Syddansk Universitet, Mødelokale 5. Klik HER for lokalets placering

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2011 til den 31. marts 2012.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2011 til den 31. marts 2012. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2011 til den 31. marts 2012. Censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps.

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps. Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps For perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012 Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34,

Læs mere

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Indhold Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark... 2 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet SDU... 3 Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 1 Indhold 1. Indledning 2. Formandskabets sammensætning i beretningsåret 3. Antal studerende 4. Censorkorpset

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven Notat Modtager(e) > Universiteter Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE.

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S C I E N C E U D D A N N E L S E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bilag 3: Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S A G S N O T A T 15. JULI 2014 Vedr.:

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 Side 1 af 6 Årsberetning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser med senere ændringer

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 kl. 14-17 Mødested Sekretariatet, Campus Emdrup Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen (fjerndetagelse),

Læs mere

Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen

Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen Procedureansvarlig sektion SKT (Skolechef, uddannelsesleder, studieadministrator) Formål Resume af proceduren Proceduren sikrer, at eksaminer planlægges

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2017-18 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2018 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen September 2011 Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen Censorberetning for bygningsingeniøruddannelsen 2010 Indledning Den følgende censorberetning omfatter uddannelsen til bygningsingeniør

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 9. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Beskrivelse af eksaminator og censors opgaver ved eksamensklager Februar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for {uddannelse(r) + år}... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Censorformænd. Årsmøde med censorformandskaber. Forum. Mødedato: 23. september Festsalen, 11C.0.08, KUA. Sted:

Censorformænd. Årsmøde med censorformandskaber. Forum. Mødedato: 23. september Festsalen, 11C.0.08, KUA. Sted: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T KØBE N H A V N S U N I V E R S I T E T Censorformænd M Ø D E I N D K A L D E L S E 21. OKTOBER 2015 Forum Årsmøde med censorformandskaber UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 24-5... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018 1 Indhold 1. Forord v. censorformand Jon Stokholm 2. Indledning 3. Antal studerende 4. Formandskabets sammensætning

Læs mere

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og MØDENOTAT Formandskabsmøde HD 2.3.2016 14. marts 2016 /KL Formandskabsmøde HD 2.3.2016 Dagsorden 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD 26.11.2015 Orientering 2. a. Mødenotater fra formandsmøder

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Skolen for klinikassistenter, tandplejere og tandteknikere. Censorformandsskabets årsberetning 2009

Skolen for klinikassistenter, tandplejere og tandteknikere. Censorformandsskabets årsberetning 2009 1. Censorformandskabets sammensætning Censorformand: (genvalgt april 2006) Overtandlæge Ingelise Hansen Tapdrupvej 132 8800 Viborg ih@bu.aarhus.dk Censornæstformand: (valgt juni 2007) Overtandlæge Poul

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2008/09 Dækkende perioden 1. september 2008 til 31. august

Læs mere

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019 Fælles censorberetning 2018 for økonomi Censorformand Finn Lauritzen 1. Indledning Det landsdækkende Censorkorps for økonomi dækker økonomuddannelserne for Københavns Universitet (KU), Aarhus Universitet

Læs mere

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2017 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Klage over eksamen

D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Klage over eksamen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Klage over eksamen Fakultetssekretariatet Maj 2013 Indhold Regler om klage over eksamen 3 1.

Læs mere

Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i

Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i Marts 2015 Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i 2013 2014. 1. Indledning Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen

Læs mere

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd)

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Se vedhæftede høringsliste (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Emne: Høring over ændring af eksamensbekendtgørelserne Hermed sender udkast til ændring af eksamensbekendtgørelserne:

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Formandskabsmøde EØ Formandskabsmøde EØ kl Mødested CBS, Solbjerg Plads

Formandskabsmøde EØ Formandskabsmøde EØ kl Mødested CBS, Solbjerg Plads MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 19.4.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 19.4.2018 kl. 18.30-21.00 Mødested CBS, Solbjerg Plads Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen, Maria From, Mads

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2016 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Multiplatform, Storytelling and Production 2016/2017... 2 Første del... 2 Resume... 2 1. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28,

Læs mere

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2013) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3.

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2013) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3. Februar 2014 Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne ved Københavns -, Aarhus og Syddansk Universitet for 2012 2013. 1. Indledning

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Formål Denne forretningsgang har til formål at identificere og beskrive arbejdsprocesser i forbindelse med censur på de merkantile korte videregående

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2007/08 Dækkende perioden 1. april 2007 til 31. august

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Københavns universitets behandling af klage over mundtlig eksamen

Københavns universitets behandling af klage over mundtlig eksamen Københavns universitets behandling af klage over mundtlig eksamen En sag om gennemførelse af en mundtlig eksamen ved Københavns universitet og senere behandling af klager over eksamenen gav anledning til

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET REFERAT af møde i Det Lægevidenskabelige Studienævn Den 26. august 2009 Til stede: Bjarne Møller-Madsen, Mogens Andreasen, Søren Lejsted Færgeman og Ronald Dahl Fraværende: Peter Holm-Nielsen, Torsten

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2005/06 Dækkende perioden 1. april 2005 til 31. marts 2006

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015 CENSORMØDE 2014-2015 Præsentationsrunde PROGRAM Siden sidst, beskikkelser, formandskabsvalg, nye tiltag, nyt lovstof, censorskik, censor IT Dialog, forslag, spørgsmål og debat NY BESKIKKELSESPERIODE 2014-2018

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2013

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2013 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2013 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 Side 1 af 5 Årsberetning 2017 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne. Årsrapport 2015

29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne. Årsrapport 2015 29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne og Diplomuddannelserne for IT og Teknik september 2014 september

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet oktober 2008 Aarhus Universitet Sommereksamen Eksamensklager sommeren Medicin tidsforbrug

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet oktober 2008 Aarhus Universitet Sommereksamen Eksamensklager sommeren Medicin tidsforbrug Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet oktober 2008 Aarhus Universitet Sommereksamen 2008 Eksamensklager sommeren 2008 Medicin tidsforbrug Skriftlig eksamen i Anatomi (makroskopisk) SUN-2008-541-202 24. juni

Læs mere

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9 Censorvejledning For censorer ved eksamen i Tværfaglige projekter, som bedømmes ved en mundtlig prøve på Bygningskonstruktør-, Byggetekniker- og Kort- og Landmålingsteknikeruddannelsen Censorformandskabet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Årsberetning, 2004-2005

Årsberetning, 2004-2005 Årsberetning, IIM, 2004-2005 11. maj 2005 Årsberetning, 2004-2005 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Til censorberetning 2016 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret

Til censorberetning 2016 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret Til censorberetning 2016 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2015-16 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 698

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for uddannelsesfamilien Økonomi og finans for 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning herunder:... 2 2. Årets arbejde i

Læs mere