REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen"

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent Madsen, Anne Møllegaard Mortensen, Jens Marling, Karsten Kjærby Christiansen, Stig Møller, Charlotte Stigkjær Jacobsen, Mette Greisen, Merete Nielsen, Per Diget, Bjarne Nielsen, Steen Møller, Erik Vind Frost, Lars Bregnehøj, Ib Haahr, Jørgen Bang-Petersen, Helle Nielsen, Jannik Frank Petersen, Peter Lund Andersen Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent) DAGSORDEN: 1. Meddelelser fra formand 1.1. Mødet med Beskæftigelses Task Force Odense den 23. februar Beslutningspunkter 2.1. Godkendelse af dagsorden 2.2. Godkendelse af referat fra møde den 26. januar Positivlisten for den regionale uddannelsespulje 2.4. Program for Rådets beskæftigelseskonference Styrkede muligheder for opkvalificering 3. Orienteringspunkter 3.1. Orientering om IGU-initiativer på Fyn 3.2. Erfaringer fra industriprojekterne i Øst- og Vestjylland 3.3. Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.4. Mangel- og paradoksproblemer samt initiativer 3.5. Status på reformer og indsats 3.6. Langtidsledige på Fyn orientering om minianalyse 3.7. Orientering om status på forvaltningssager 3.8. Status for samspil med Vækstforum/Region Syddanmark 4. Eventuelt

2 Pkt. 1.1: Mødet med Beskæftigelses Task Force Odense den 23. februar 2017 VJE/uch Torsdag den 23. februar 2017 havde Beskæftigelses Task Force Odense (BTFO) inspirationsmøde med RAR Fyn. BTFO har til opgave at komme med konkrete anbefalinger til indsatser, der kan nedbringe ledigheden for de arbejdsmarkedsparate i Odense Kommune. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. Carsten Koch er formand for BTFO og indledte mødet med at fortælle, at BTFO bl.a. er optaget af øget brug af virksomhedsvendt indsats. I modsætning til kommunale projekter er der belæg for effekten, og Odense er godt i gang med at lægge indsatsen om. Herefter blev en række emners betydning for ledigheden/beskæftigelsen i Odense drøftet: Hvor stort er potentialet for praktik- og løntilskudspladser i virksomhederne, og hvordan overtales de til at stille pladser til rådighed? Stigende brug af projektansættelser i virksomhederne. Hvorfor bruger ikke alle virksomheder jobcentrene? Tilpasning af uddannelsesmuligheder ift. branchers behov. Jobcentrenes opfølgning på ledige, der har afsluttet et kursusforløb. Hvordan bruges kontaktforløbet, og er sagsbehandlernes viden om arbejdsmarkedet tilstrækkelig ved vi nok om, hvad de ledige kan, og hvilke virksomheder de passer ind i? Hvordan er pendlingsmønsteret? er der for meget ø-tænkning? Håndværksfagene ind i erhvervsvejledningen på skolerne. Hvorfor har Odense færre sanktioner? AC ere på private virksomheder. Andelen af ikke-vestlige ledige er høj i Odense. M.v. Carsten Koch sluttede af med at love Rådet en tilbagemelding om BTFO s rapport, når arbejdet er afsluttet. Intet. Meddelelsen blev taget til efterretning.

3 2.1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt Godkendelse af referat fra møde den 26. januar 2017 et fra møde den 26. januar 2017 blev godkendt.

4 Pkt. 2.3: Positivlisten for den regionale uddannelsespulje HFP/VJE/uch Rådet godkendte på møde i januar 2017 en liste over stillingsbetegnelser som et hjælperedskab i udarbejdelsen af den endelige positivliste for den regionale uddannelsespulje. Den endelige liste er nu udarbejdet og består af de kortere erhvervsrettede uddannelsesforløb, som jobcentrene kan få en højere refusion på. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender positivlisten gældende fra 1. april Jobcentrene kan bevilge uddannelse til ledige, hvor det vurderes at være den korteste vej til varig beskæftigelse. Det vil altid være en individuel, konkret vurdering, hvor der både tages hensyn til den lediges ønsker og baggrund samt virksomhedernes behov for arbejdskraft. Positivlisten er Rådets mulighed for at fremhæve uddannelsesforløb inden for særlige områder med forventninger om jobåbninger, hvor jobcentrene kan få en højere refusion på udgifter til uddannelse. Listen udelukker således ikke, at der kan bevilges uddannelsesforløb uden for listen, hvis det i den konkrete situation vurderes at være vejen til job. På baggrund af listen over stillingsbetegnelser, som Rådet godkendte på mødet i januar, har sekretariatet haft listen i høring i jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner. Proces og principper for udarbejdelse af listen har desuden været drøftet i Rådets arbejdsgruppe vedr. mangelproblemer. Høringen har resulteret i et stort antal uddannelsesforløb inden for de områder, som Rådet har udvalgt. Sekretariatet har bearbejdet høringsresultatet til den endelige positivliste, som er vedlagt som bilag. Listen er grupperet efter erhvervsgruppe og vil senere blive lagt over i et mere brugervenligt elektronisk format med mulighed for søgning. Der er lagt flg. principper til grund for udarbejdelse af listen: Kurserne skal relatere til listen over stillingsbetegnelser godkendt på rådsmødet i januar. Der skal være tale om kortere, erhvervsrettede uddannelsesforløb. Dvs. følgende kurser tages ikke med på listen: Almene kurser som eks. grundlæggende IT, office-pakken, regning, dansk som andet sprog o.lign. samt almene ledelseskurser. Der er i alt 479 forløb på den nye liste mod 460 forløb på den nuværende. Årsagen skal ses i et arbejdsmarked med flere mangelområder end i 2016 pga. udviklingen på arbejdsmarkedet med stigende beskæftigelse og faldende ledighed. Der er desuden forslag om at sætte to særlige opkvalificeringsprojekter målrettet henholdsvis robot-branchen og rengøringsbranchen på listen. Forslagene omtales i bilagene til punktet. Forslag til endelig positivliste for RAR Fyn. Notat om tilblivelsen af positivlisten for RAR Fyn. Rådet godkendte positivlisten gældende fra 1. april med følgende ændringer: El-kursus i L-AUS, truckcertifikat kursus og buschauffør kursus sættes på positivlisten.

5 Pkt. 2.4: Program for Rådets beskæftigelseskonference 2017 LKJ/VJE/uch Rådet besluttede på mødet i januar 2017, at der skal afholdes en beskæftigelseskonference i Det fremgik af sagsfremstillingen, at et udkast til program vil blive forelagt Rådet på mødet i marts. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og godkender skitse til program for beskæftigelseskonference 2017 med evt. ændringer. I Rådets Strategi- og handleplan 2017 understreges det, at det kun er gennem koordinering og samarbejde mellem alle relevante aktører, at man kan lykkes med at nå det fælles mål om vækst og jobåbninger på Fyn. Formålet med konferencen er først og fremmest at samle et bredt udsnit af repræsentanter fra de beskæftigelsespolitiske aktører, således at succes-cases om velkoordinerede samarbejdsrelationer kan udbredes og formidles til hele RAR Fyns område. Samtidig er det en lejlighed til at profilere RAR Fyn og præsentere Strategi- og handleplan 2017 for deltagerkredsen. Programmet tager udgangspunkt i Rådets højt prioriterede opgave med at understøtte forebyggelsen af mangel på arbejdskraft og er bygget op af følgende elementer: Velkomst og præsentation af Strategi- og handleplan Et indledende oplæg om de store bevægelser og forskydninger på arbejdsmarkedet: Industri 4.0 med nye digitale tjenester forandrer arbejdsmarkedet hastigt i en lang række brancher. Virksomhedernes kompetencebehov ændrer sig, og efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er i konstant udvikling. Herefter sættes der fokus på den fynske robotbranche, som er et eksempel på en branche, hvor den 4. industrielle revolution har stor indvirkning på både jobprofiler og kompetence- og kvalifikationskrav: Oplæg fra en repræsentant fra robotbranchen om vækst og betydningen heraf for efterspørgslen på kvalificeret og specialiseret arbejdskraft. Med afsæt heri rettes fokus på erfaringer med at understøtte sikring af kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne, dels gennem samarbejde på tværs af brancher og kommunegrænser omkring rekruttering og dels gennem opkvalificering og uddannelse af ledige: Præsentation af beredskab i forhold til den aktuelle situation med Vestas arbejdspladser med særligt fokus på samarbejdet med Industri til vækst. Præsentation af virksomhedserfaringer med opkvalificering med deltagelse af ledelsesrepræsentanter og TR. Målgruppe for konferencen: Kommunale udvalgspolitikere, jobcentre/kommunale forvaltninger, a- kasser, brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner (og deres bestyrelser) m.fl. Konferencen afholdes: Den 23. maj 2017 på Boltinggaard Gods fra kl. 9 til 13 med efterfølgende frokost. Intet. Rådet ønskede klyngeperspektivet samt kompetencebehovene inden for de kommende 5-10 år forstærket på konferencen. Med denne tilføjelse godkendte Rådet skitsen til program for beskæftigelseskonferencen den 23. maj 2017.

6 Pkt. 2.5: Styrkede muligheder for opkvalificering LKJ/VJE/uch I trepartsaftalen er der kommet nye uddannelsesmuligheder, der styrker de lediges mulighed for at blive opkvalificeret. De tiltagende lokale rekrutteringsudfordringer samt senere års erfaringer med beskæftigelsesreformens initiativer har givet anledning til en tilpasning af uddannelses- og opkvalificeringsinitiativerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og godkender udsendelse af brev til kommunernes beskæftigelsespolitiske udvalg, som giver et overblik over de styrkede muligheder for opkvalificering med evt. ændringer. For ledige er der skabt nye muligheder for opkvalificering og uddannelse i halen på de seneste trepartsforhandlinger. Paletten af ordninger inden for målrettet opkvalificering og uddannelse er blevet set efter i sømmene, hvilket har givet anledning til en række justeringer, som indfases i disse måneder. For at bidrage til et overblik over diverse ændringer er der udarbejdet et notat, der beskriver og sammenfatter disse. Dette fremsendes af Arbejdsmarkedskontor Syd til jobcentercheferne i de fynske kommuner. Med afsæt heri vurderes det relevant, at RAR Fyn fremsender et brev til de beskæftigelsespolitiske udvalg med samme information og med en opfordring til en politisk drøftelse af de nye muligheder for målrettet opkvalificering og uddannelse. Udkast til brev til de beskæftigelsespolitiske udvalg. Rådet godkendte brevet til kommunernes beskæftigelsespolitiske udvalg om styrket fokus på målrettet opkvalificering.

7 Pkt. 3.1: Orientering om IGU-initiativer på Fyn AEJ/uch På møde i Rådet den 26. januar blev det besluttet at sætte integrationsuddannelsen (IGU) på dagsordenen på Rådets møde i marts. Fyn i front etablerede IGU-forløb Fyn ligger i front med fire kommuner repræsenteret i Top 8 over flest ansatte borgere i IGU-forløb (Odense, Assens, Nordfyns og Middelfart). Det er resultatet af en pionerånd hos enkelte store virksomheder, uddannelsesinstitutioner og jobcentre på Fyn. Brancherne er primært gartneri, lager, transport og enkelte i restaurationsbranchen. På landsplan er der ultimo februar IGU-forløb, heraf 52 i RAR Fyns område. Initiativer, der sikrer en fortsat stigning af IGU-forløb på Fyn Med IGU-målgruppens ofte sproglige udfordringer er der kun et begrænset antal relevante faste kurser, der kan indgå i IGU-uddannelsesplanerne. Det udfordrer muligheden for at etablere IGUforløb særligt i mindre virksomheder. Der er derfor igangsat initiativer til at oprette flere på forhånd tilrettelagte IGU-uddannelsesforløb inden for enkelte brancher. Det sker i et samarbejde mellem relevante AMU-centre, de fynske kommuner og AMK s integrationskoordinator. På baggrund af tilbagemeldinger fra kommunerne er enkelte brancher udvalgt, nemlig køkken, rengøring, bygge og anlæg og svejseområdet. En IGU-brancheuddannelse vil fremme mulighederne for IGU-forløb i særligt små og mellemstore virksomheder, der ikke selv har mulighed for at fylde et hold. I Nyborg er der et samarbejde mellem kommunen og Konsulenthuset Ramsdal i projekt Jobmatch, der er finansieret af Industriens Fond. Aftalen er, at 38 flygtninge fra Nyborg skal i beskæftigelse i IGU-ordningen via projektet. Projektet har været omtalt i pressen, se link i bilag Top 8 IGU: Antal borgere i IGU-forløb på landsplan, februar 2017 (Fyn med 4 kommuner repræsenteret) 2. Kommende IGU-uddannelsesforløb på Fyn 3. Presseomtale i forbindelse med IGU Fyn Orienteringen blev taget til efterretning.

8 Pkt. 3.2: Erfaringer fra industriprojekterne i Øst- og Vestjylland EBM/uch I hhv. Øst- og Vestjylland er der i 2016 gennemført 2 industriprojekter, hvor centrale aktører (Dansk Metal, 3F, Dansk Industri, VEU-centre, jobcentre, RAR Vestjylland/RAR Østjylland/AMK Midt-Nord) har samarbejdet om metodeudvikling ift. at skaffe kvalificeret arbejdskraft til metalindustrien. Som led i Trepartsaftalen ønskes projekterfaringerne videreformidlet til de øvrige regionale arbejdsmarkedsråd. Projekternes hovedformål var metodeudvikling ift. samarbejde mellem aktørerne inden for de væsentlige processer i en efteruddannelses- og opkvalificeringsindsats: En systematisk virksomhedskontakt. Systematisk udsøgning af ledige. Et effektivt match mellem virksomheder og kommende medarbejdere. Målrettede uddannelses- og opkvalificeringsforløb. Væsentlige erfaringer: Lokale samarbejdsgrupper/netværk med faglige organisationer, jobcentre og uddannelsesinstitutioner fungerer godt. Det er en forudsætning, at der er en klar rollefordeling og aftaler om ansvar for en given opgave. Tværkommunal central koordinering og styring af aktiviteterne er påkrævet. Forhåndskendskab til virksomhederne, f.eks. gennem TR-netværk, er en fordel. Fælles virksomhedsbesøg (jobcenter, faglige organisationer/a-kasser, uddannelsesinstitutioner) fungerer godt. Et samarbejde mellem jobcentre, faglige organisationer og a-kasser er en stor fordel ift. kontakten til de ledige. Der er f.eks. supplerende udsøgningsmuligheder. Faglige organisationer/akasser har stort kendskab til medlemmerne og kan motivere til uddannelse. Jobcentre har yderligere viden om uddannelses- og opkvalificeringsmuligheder. Uddannelsesaktiviteter skal følge i umiddelbar forlængelse af informationsmøde for at forhindre stort frafald. Tværkommunalt samarbejde og VEU-koordinering er forudsætninger for etablering af uddannelseshold. Link til Evaluering af industriprojektet i Østjylland Link til Evaluering af industriprojektet i Vestjylland Orienteringen blev taget til efterretning.

9 Pkt. 3.3: Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet hfp/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. I vedlagte notat fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: Den fynske beskæftigelse er det seneste år steget med fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,9 pct.. På landsplan har der været en stigning på 1,4 pct. Beskæftigelsen er steget absolut mest i Odense med 934 flere fuldtidsbeskæftigede, svarende til 1,4 pct. Herefter følger Svendborg med 150 og Nordfyn med næsten 120 flere beskæftigede. Jobomsætning: Er stigende og størst inden for brancherne offentlig sektor, handel, bygge/anlæg og industri. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer er steget på Fyn. Samlet set udgør de forgæves rekrutteringer på Fyn 0,9 % af de beskæftigede. Det er mere end omfanget på landsplan. Her udgør de forgæves rekrutteringer 0,7 pct. af den samlede beskæftigelse. Udviklingen i ledigheden: Bruttoledigheden er stort set uændret på Fyn, men ledighedsprocenten er med 5,6 pct. stadig over landsniveauet på 4,5 pct. Den laveste ledighed er i Middelfart Kommune, og den højeste ledighed er i Langeland Kommune. På Fyn har Assens Kommune det største fald i ledigheden på 9,6 pct. og Ærø den største stigning på 11,3 pct. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: På et års sigt forventes beskæftigelsen i RAR Fynområdet at stige med personer, svarende til 1,7 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for bygge/anlæg og 3F. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning, jf. også Peter Graversens orientering under pkt. 3.4.

10 Pkt. 3.4: Status på mangel- og paradoksproblemer samt initiativer vje/uch Af Strategi- og handleplan 2017 fremgår, at Rådet på hvert møde drøfter den aktuelle situation på det fynske arbejdsmarked og behovet for initiativer. På mødet vil sekretariatet give en status på udviklingen på arbejdsmarkedet i RAR Fyn-området med inddragelse af materiale fra bl.a.: Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet. Foreløbig opfølgning på virksomheder, som har meldt tilbage i forbindelse med Arbejdsmarkedsbalancens survey, at de ønsker, at jobcentret kontakter dem. Initiativer Ansøgningen fra Odense Kommune til BER-puljen vedr. et rengøringsprojekt, som Rådet har givet opbakning til på mødet i januar 2017, forventes behandlet på møde i BER den 23. marts. Med udgangspunkt i Jobservice Danmark-aftaler med virksomheder inden for Robotbranchen og Odense Robotics planlægger Arbejdsmarkedskontoret et opkvalificeringsprojekt inden for branchen. Der forventes et stort antal jobåbninger i branchen i de kommende år med efterspørgsel efter såvel højtuddannede som faglærte og ufaglærte. Det er hensigten, at projektet ud over virksomheder med behov for arbejdskraft skal omfatte alle fynske kommuner og relevante uddannelsesinstitutioner. Der tages afsæt i erfaringer fra et tilsvarende projekt, som Odense Kommune har sat i gang her i foråret Presse Opfølgning på pressehistorier fremgår af bilaget. Opfølgning på pressehistorier. Peter Graversen orienterede om nøgletal på arbejdsmarkedet og om opfølgningen på virksomheder, som ifm. Arbejdsmarkedsbalancen har ønsket, at jobcentret kontakter dem. På Rådets møde i juni 2017 vil der blive givet en nærmere tilbagemelding på resultaterne fra virksomhedskontakten. Plancher fra oplægget er vedlagt referatet. Erling Møller Nielsen orienterede om, at Odense Kommunes ansøgning til BER-puljen som Rådet har givet opbakning til på mødet den 26. januar 2017 vedr. et projekt til at imødegå paradoksproblemet inden for rengøringsområdet på Fyn er bevilget af Beskæftigelsesrådet. Orienteringen blev taget til efterretning.

11 Mødet den 28.marts 2017 Pkt. 3.5: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Fyns område. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer. RAR Fyn har en større andel af borgere på offentlig forsørgelse end landet som helhed. Udviklingen viser, at der både på landsplan og i RAR Fyns område er en faldende andel af borgere på en offentlig ydelse, men RAR Fyn har en mindre reduktion sammenlignet med hele landet. Status på reformer og indsats viser: RAR Fyn har en højere andel end landsplan af udsatte borgere på offentlig forsørgelse. Antallet af borgere på offentlig forsørgelse er faldende, men mindre på Fyn end på landsplan. En øget virksomhedsrettet indsats giver gode resultater, og bl.a. for borgere i ressourceforløb er andelen i virksomhedsrettet indsats lavere i RAR Fyn sammenlignet med hele landet. RAR Fyn har et fald samlet set i antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Faldet i RAR Fyns område er lidt højere end faldet på landsplan. Andelen i det samlede sygefravær er højere i RAR Fyns område sammenlignet med landsgennemsnittet og er stigende. Det er vigtigt, at den virksomhedsrettede indsats styrkes, og for at opnå succes, skal den sygemeldte borgers arbejdsplads inddrages, således at indsats på virksomheden og opfølgning sker tidligt i sygdomsforløbet. Andelen af sygedagpengemodtagere, der inden 13. fraværsuge modtager en virksomhedsrettet indsats eller bliver delvist raskmeldt, er lavere på Fyn sammenlignet med niveauet for hele landet. Andelen, der modtager sygedagpenge, er højere og faldet i antallet af dagpengemodtagere lidt lavere i RAR Fyns område sammenlignet med hele landet. Tidlige og intensive samtaler er et af de bedst virkende og mest robuste instrumenter i den aktive beskæftigelsespolitik. Samtalerne kan øge den enkelte lediges viden om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet, og give den ledige redskaber til målrettet jobsøgning. RAR Fyn er på et lavere niveau end landsgennemsnittet. Status på reformer og indsats, RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

12 Pkt. 3.6: Langtidsledige på Fyn orientering om minianalyse EBM/uch Som opfølgning på Rådets strategidrøftelser har AMK Syd bedt analysefirmaet Mploy om at udarbejde en analyse af langtidsledige i RAR Fyns område. På mødet vil sekretariatet orientere nærmere om analyseresultaterne. Formålet med analysen er at afdække, hvordan det går de langtidsledige i løbet af 2016, herunder om de deltager i aktivering, og om de kommer i job. Analysen fokuserer på borgere, som var langtidsledige i begyndelsen af 2016 og har bopæl i RAR Fyns område. Der er tale om langtidsledige. Væsentlige resultater: Godt 4 ud af 10 langtidsledige i RAR Fyns område er under 40 år. I alt 35 % af de langtidsledige har ingen a-kasse. 3F er den hyppigste a-kasse blandt de øvrige langtidsledige. Andelen af langtidsledige udgør mellem 0,6 % (Ærø) og 1,6 % (Odense) af den årige befolkning i RAR Fyns kommuner. De langtidsledige har primært været beskæftiget i de største brancher (offentlig administration og handel og transport). Over halvdelen af de langtidsledige er offentligt forsørgede ultimo Andelen af langtidsledige i job stiger støt uge for uge i første halvår af Knap 70 % af de langtidsledige er i aktivering i løbet af % i virksomhedsrettet aktivering. Stor forskel på andelen af langtidsledige der er i aktivering på tværs af kommunerne. Mellem 39 og 57 % af de langtidsledige i RAR Fyns område er i job i løbet af ud af 4 langtidsledige bliver beskæftiget inden for handel og transport, offentlig administration eller erhvervsservice. Flere langtidsledige med en a-kasse kommer i job end langtidsledige uden a-kasse. Halvdelen af de langtidsledige, der kommer i job, var i aktivering inden jobstart. Langtidsledige i RAR Fyn, faktaark, Vagn Jensen orienterede om resultaterne af analysen om langtidsledige på Fyn. Plancher fra oplægget er vedlagt referatet. Rådet besluttede at fortsætte analyseforløbet også i 2017.

13 Pkt. 3.7: Orientering om status på forvaltningsopgaver EBM/EVE/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er med henblik på, at Rådet kan følge udviklingen. Arbejdsfordelinger: Siden sidste rådsmøde har der ikke været nogen sager om arbejdsfordeling ud over 13 uger. Varslinger: Siden sidste rådsmøde har der været 4 varslinger, omfattende 351 personer. Arbejds- og opholdstilladelser: Der har ikke været nogen sager om arbejds- og opholdstilladelse siden sidste rådsmøde. Samfundstjeneste: Der er siden sidste møde blevet godkendt 2 samfundstjenestesteder. KLV-lister: KLV-listerne indeholder oplysninger om blandt andet stillingsbetegnelser for indsatsen i løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Kobles de mest anvendte stillingsbetegnelser til arbejdsmarkedsbalancen, giver Top 20-listerne for løntilskud et billede, hvor der er overvægt af stillingsbetegnelser inden for gode beskæftigelsesmuligheder. De resterende er inden for mindre gode beskæftigelsesmuligheder efterfulgt af mangelområder. Den overvejende del af de 20 stillingsbetegnelser i virksomhedspraktik er inden for gode beskæftigelsesmuligheder efterfulgt af mindre gode beskæftigelsesområder. Stillingsbetegnelserne inden for nytteindsats er primært inden for det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Status på forvaltningssager. Orienteringen blev taget til efterretning.

14 Pkt. 3.8: Status for samspil med Vækstforum/Region Syddanmark EBM/uch Der er en række snitflader mellem beskæftigelses- og erhvervspolitik, og RAR Fyn og Vækstforum/Region Syddanmark har gensidigt valgt observatører, som deltager i hhv. rådsmøderne og Vækstforum. Formandskabet for Rådet deltager desuden i aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi Der er møde i Vækstforum den 20. marts Af særlig interesse kan følgende dagsordenspunkter nævnes: Temadrøftelse: Scale-up Denmark etablering af elitetræningscentre (i Syddanmark inden for områderne: Energieffektive teknologier, Offshore industri, Sundheds- og Velfærdsteknologi, Robotteknologi, Oplevelseserhverv). Ansøgning: EUD Student formålet er at sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft i form af flere faglærte inden for efterspurgte tekniske erhvervsuddannelser. Industri 4.0 som vækstskaber og oplæg om ny bred indsats (digital omstilling af syddanske SMV er). Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber oplæg til ny bred indsats for kvalificeret arbejdskraft. Analyse af virksomhedernes forventninger til 2017 (SMV er). Næste møde i Vækstforum er den 12. juni Link til dagsorden til møde i Vækstforum den 20. marts 2017 Erling Møller Jensen orienterede om, at næste møde om aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft er den 28. juni Per Diget orienterede om drøftelserne i Vækstforum, herunder bl.a. om temadrøftelsen vedr. etablering af elitetræningscentre, ansøgningen EUD Student og Industri 4.0 som vækstskaber. Orienteringen blev taget til efterretning.

15 Pkt. 4: Eventuelt Der var intet under Eventuelt. et blev godkendt den 28. marts 2017 Erling Møller Nielsen Formand Peter Graversen Arbejdsmarkedsdirektør

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 30. november 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Referat af formandskabsmøde - RAR Østjylland

Referat af formandskabsmøde - RAR Østjylland Referat af formandskabsmøde - RAR Østjylland 26. oktober 2016 kl. 13.30 15.30 HK Østjylland, Sødalsparken 22, Brabrand Deltagere RAR: Jakob B. Wätjen, Viggo Thinggaard og Hans Halvorsen AMK: Schmidt, Henrik

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen.

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 09.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

Forum for Rekruttering og beskæftigelse

Forum for Rekruttering og beskæftigelse Borger & Arbejdsmarked Jobcenter Referat Forum for Rekruttering og beskæftigelse Fredag den 20.02.2015 kl. 11:00-13:00 i Mødelokale A (3.etage), Jobcenter Esbjerg Exnersgade 33, 6700 Esbjerg Tilstede:

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs -, Beskæftigelses - og kulturudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden Mødet afholdes hos AMK Øst Dagsorden Punkter til beslutning 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 12. december 2018 3. Meddelelser fra formandskabet 4. Temadrøftelse: Udenlandsk arbejdskraft,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med?

VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med? P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med? Strategiseminar 13. november Jacob Løbner Pedersen, STAR Disposition RAR-VEU opgaven: Strategien en kort indflyvning!

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 6. februar 2018 kl. 8.15-9.00 i forbindelse med strategiseminar på Sinatur Hotel Haraldskær, Skibetvej 140, 7100 Vejle Deltagere: Jens Gaarde

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE 2015

FORSIKREDE LEDIGE 2015 FORSIKREDE LEDIGE 2015 OVERORDNET STRATEGISK FOKUS 3-5 ÅR Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke kommunens brand

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy 1 ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy INDHOLD I MIT OPLÆG 2 Kort om formålet med og rammer for analysen Hovedresultater fra analysen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Fyn strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Baggrund Arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer går på tværs af kommunegrænserne. Formændene for Arbejdsmarkeds-/Beskæftigelsesudvalgene

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016 Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen Baggrund Beskæftigelsesreformen fra 2014: Fokus på et reelt uddannelsesløft til de grupper, som havde mest behov. Nu et par års erfaring med reformens initiativer.

Læs mere

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Dagens program Velkommen og formål med dagen Uddannelsesordningerne og hvad vi har i vente trepartsaftalerne

Læs mere

Netværk om beskæftigelsesreformen

Netværk om beskæftigelsesreformen Netværk om beskæftigelsesreformen 1. November 2016 i Aalborg Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Trepartsaftalen Forebyggelse af rekrutteringsudfordringen Flere praktikpladser Voksen- og efteruddannelse Voksen-

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere