Referat SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 Møde den: 23. juni 2016 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Fællesmøde mellem FSU og FAMU Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg Toftegaard, Erik Baatrup, Olav W. Bertelsen, Anders Branth Pedersen, Lotte Thue Pedersen, Jens Barfod, Uffe Pilegaard Larsen, John Kapstad, Jens Bøgestrand, Stig Ravn, Niels Damgaard Hansen, Marianne Fejerskov Løyche, Dorthe M. Andersen, Hanne Bach, Klaus Lønne Ingvartsen. Deltagere FAMU: Niels Christian Nielsen, Jørgen B. Jespersen, Morten Dam Rasmussen, Anne Winding, Peter Hald, Niels Hertel, Niels Damgaard Hansen, Lene Bongaarts, Dorthe Bødker Jensen, Marlene Venø Skjærbæk, Dorete Weysmann Jensen, Dorthe Haagen Nielsen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen, Susanna Holm Nielsen, Karin Rosengaard Afbud fra: Lene Bongaarts, Steen Henrik Møller, Peter René Kithler Referat Kl Godkendelse af dagsorden (v/ncn, 5 min) NCN bød velkommen til fællesmøde mellem FSU og FAMU som primært har fokus på resultaterne af den psykiske APV og det forestående arbejde omkring opfølgning på ST. Dato:28. juli 2016 Ref: TAJN Side 1/9 Dagsordenen blev godkendt. Kl Hovedresultater fra den psykiske APV a. Kort intro v. Dekanen Resultaterne fra den psykiske APV blev offentliggjort den 19. maj, og det er NCN s indtryk, at der har været stor travlhed i institutter og centre med drøftelse af resultaterne og afholdelse af både dialogmøder og møder i LAMU og LSU. NCN præsenterede herefter de overordnede resultater på ST niveau som indledning til en drøftelse af, hvilke temaer der er de vigtigste at indarbejde i fakultetets handleplan. b. Generelt vedrørende resultater og drøftelse af de 4 AU temaer NCN præsenterede de overordnede resultater på ST. Science and Technology Aarhus Universitet Ny Munkegade Aarhus C Fax: mail@science.au.dk

2 Side 2/9 NCN nævnte, at der er udarbejdet flere særkørsler i relation til arbejdstid, ph.d er og stress. Resultaterne er fremsendt til institutterne og centre, som herved kan inddrage materialet i deres drøftelser. NCN gjorde opmærksom på, at der overordnet set er sket gode fremskridt på hele universitetet og at ST ligger godt. NCN nævnte, at APV en viser at der generelt er trivsel på ST og det er vigtigt. NCN sagde, at det er svært at måle på det psykiske arbejdsmiljø, men ved at have en gentagelse af samme undersøgelse fra gang til gang giver det et godt billede. Undersøgelsen bør dog supperes med dialogmøder for at sikre forståelse. 90 % af alle medarbejdere føler sig godt tilpas på jobbet, hvilket er pænt tal. 22 % er ikke tilfredse med deres fremtidsudsigter, hvilket er et for højt tal. Der er flere medarbejdere der skal kunne anbefale AU som en god arbejdsplads, så det er vigtigt, at det tal kommer op. 87 % er tilfredse med den indflydelse de har på deres arbejdsdag, hvilket NCN påpeger, er overraskende pænt og resultatet er tilfredsstillende. Herudover har 94 % opgaver som de engagerer sig i, hvilket er et tilfredsstillende tal. NCN nævnte, at mange ansættelser afhænger af eksterne midler og påpeger at det er svært at ændre, men at det er vigtigt at vi prøver at arbejde hen imod at tallet bliver mindre og at der er opmærksomhed omkring det for at undgå en usikkerhed blandt medarbejderne. Det er positivt at der er forholdsvis mange der tilslutter sig at der er mulighed for at fremføre kritiske synspunkter men tallet kunne selvfølgelig blive endnu højere. NCN gjorde opmærksom på, at vi skal være bedre til at anerkende hinanden, 11 % føler at de ikke bliver anderkendt, hvilket er en for stor andel. Der er ikke er den store forskel på VIP/TAP, om man føler sig anderkendt for sit arbejde. NCN påpegede, at ledelsen skal være positivt synlig. B-siden nævnte, at spørgsmålet om synlig ledelse er et svært spørgsmål, da det kan tolkes på flere måder. B-siden kommenterede også, at den daglige ledelse er vigtig, da det ellers kan være medvirkende til stress, hvis ikke en ledere er til stede eller kan hjælpe med at prioritere opgaverne. NCN nævnte at 6 % føler sig utrygge ved at henvende sig til ledelsen, hvilket er for mange. På fakultetsniveau vil ST gerne blive bedre på alle punkterne, men spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget bedre vi kan blive? Problemanalysen er blevet taget meget seriøst, og vi skal i ledelsen være gode til at informere medarbejderne i god tid og være lydhør.

3 Side 3/9 MUS er et vigtig begreb i forhold til medarbejdernes udvikling og NCN er overrasket over, at der kun er 73 % der har afholdt MUS. MUS er et vigtigt omdrejningspunkt og desværre er ikke alle institutter lige gode til at få det afholdt. B-siden er overraskede over, at man er nødt til at lave et spørgerskema for at finde ud af, at ikke alle afholder MUS. A-siden kommenterede at en af grunden til de manglende MUS kan være på baggrund af nye medarbejdere, som ikke har været ansat i 12 mdr., herunder PhD er og midlertidigt ansat personale. Der blev efterspurgt, at man evt. kan have en kørsel, hvor de er udeladt, så man kan se det reelle tal og problem. Det skal undersøges om dette er muligt. NCN påpegede, at vi skal være opmærksomme på stress, arbejdsbyrde og ensomhed. 23 % føler sig udkørt, hvilket er et alt for højt tal. Herudover føler 9 % sig ensomme, hvilket er overraskende højt, i forhold til at folk føler at kollegaer er imødekommende. B-siden spurgte, om der er en generel tendens til, hvordan folk svarer? Har folk en tendens til at svare mere negativt? Og har folk en tendens til at undervurdere? Der kan være en pointe i at stille modsatrettede spørgsmål. Herudover blev der kommenteret på, at der er en forskel på sætningernes betydning i den danske og engelske udgave. OWB bemærkede, at man må forvente, at dem der har lavet spørgerskemaerne har den rette viden og de rette metoder til at stille de rigtige spørgsmål. Herudover understregede han, at stress niveauet er alt for højt, og det skal der gøres noget ved. NCN nævnte, at flere VIP har mere stress, hvilket evt. kan skyldes karrierestrukturen. 57 % arbejder mere end 37 timer om ugen, hvilket evt. kan have sammenhæng med stress? Der er en tendens til at lidt flere VIP arbejder lidt flere timer end TAP er. 79 % siger, at de ikke kan nå deres arbejdsopgaver. Her er tallet for TAP erne højest, men samtidig ønsker 60 % at beholde alle deres arbejdsopgaver. Der savnes nogle reference tal/mål til at sammenligne/måle ud fra. B-siden fremførte, at der kan være forskellige tolkninger af går ud over arbejdet og efterspurgte en skala i spørgsmålene, så man kan angive hvor meget de forskellige spørgsmål vægter. Der bliver efterspurgt viden omkring, hvordan de andre universiteter undersøger arbejdsmiljøet, idet det kunne være godt at kunne sammenligne resultater. NCN understregede, at der er nultolerance for mobning, sexchikane, trusler og vold. Tallene skal tages alvorligt og skal ned på et nul.

4 Side 4/9 A-siden kommenterede på, at tallet er generelt højere i adm. centret og opfordrede til, at institutterne er opmærksomme på tonen ift. de administrative medarbejdere i adm. centret. Der skal være plads til at vi kan sige tingene, det skal bare gøres på en god og ordentlig måde. B-siden var enig i nultolerancen og sagde, at vold og trusler kræver øjeblikkelig aktion, det er ikke noget som kan vente til vi ser den næste APV. NCN fastslog, at det er et stort ledelsesmæssigt ansvar, men at kollegial opmærksomhed også er vigtig. A-siden supplerede med, at det er vigtigt at vide, at der er mange man kan gå til, hvis man oplever mobning, sexchikane, trusler og vold. Man kan gå til sin leder, tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentanterne eller den anonyme psykologiske rådgivning. Det er vigtigt, at tallene tages alvorligt og de skal ned på et nul. NCN fortalte, at individuelle ønsker til særkørsler kan bestilles hos CUL, men Jørgen B. Jespersen kan koordinerer de fælles ST ønsker. NCN fortalte endvidere, at AU har udpeget 4 temaer som alle bør forholde sig til ved udarbejdelse af handleplaner. De 4 temaer er: 1. Forebyggelse af stress 2. God ledelse i dagligdagen 3. Anerkendelse 4. God omgangstone B-siden efterspørger holdninger til, hvor meget man skal gøre ud af de 4 temaer? A-siden kommenterede, at man skal forholde sig til alle 4 temaer, men man må gerne prioritere og give nogle mere vægt/værdi end andre. NCN udtalte, at temaerne ikke skal tvinges ned på institutterne, men at det er vigtigt at man får set på det, der er relevant. Ledelsen skal tage ansvar for dette. B-siden kommenterede, at der ligger en skævhed i den måde det er blevet formuleret på. Det er en anbefaling fra HSU, men ledelsen bør forpligte sig på at bære det nedad i systemet og sikre løsninger. c. Drøftelse af evt. indleverede øvrige ST-temaer fra miljøerne NCN gjorde opmærksom på, at Institutter og Centre er blevet bedt om at fremsende forslag til eventuelle supplerende fælles ST temaer til følgegruppen for psykisk APV. Forslag har været drøftet i Følgegruppen for psykisk APV.

5 Side 5/9 Jørgen B. Jespersen fortalte, at 3 institutter har meldt tilbage med ST temaer og at følgegruppen har drøftet forslagene. Følgegruppen mener at de tre forslag kan rummes inden for AU temaerne. d. Generelle bemærkninger fra FSU og FAMU NCN og Jørgen B. Jespersen fortalte, at HSU og HAMU har besluttet, at evaluere AU s APV proces for psykisk og fysisk APV Evalueringen vil bestå af hovedområdernes evaluering samt drøftelse i HSU og HAMU d. 19. december På ST er Institutter og Centre blevet bedt om at fremsende deres evaluering af processen for den psykisk og fysisk APV senest den På fællesmødet mellem FAMU og FSU den vil vi drøfte et udkast til fakultetets evalueringssvar. B-siden accepterede processen. Der er ingen yderligere bemærkninger til den psykiske APV. KL Sygefravær og indsatser herunder arbejdsmiljø statistik (bilag) NCN orienterede om arbejdsmiljø statistikkerne for Q1 2016, som er blevet udsendt til mødet. Arbejdsmiljøstatistikken dækker psykologisk rådgivning, arbejdsskader og sygefravær. Det samlede sygefravær for 2015 har været forelagt FSU på mødet d. 21. april. Der var opmærksomhedspunkter i forhold til højt sygefravær på DCA, ICROFTS og Science Museerne og det blev aftalt, at der skulle redegøres for sygefraværet ved disse enheder ved dette møde. NCN har på denne baggrund haft kontakt til lederne af de pågældende enheder og bedt dem om en forklare/begrunde fraværet. Han oplyste desuden, at han ved sidste fakultetsledelsesmøde, har bedt alle institutog centerlederne om at have opmærksomhed på tallene i arbejdsmiljøstatistikkerne og følge udviklingen. Det er vigtigt at reagere hvis tallene viser, at der er behov for tiltag/initiativer. DCA og ICROFS DCA (ca. 13 ansatte) og ICROFS (ca. 10 ansatte) er begge små enheder og for at sikre at anonymiteten ikke brydes, kan der ikke blive redegjort nærmere om sygefraværet og derved er det et generelt svar, som forholder sig til begge enheder.

6 Side 6/9 Der har været arbejdsrelateret fravær, men også fravær begrundet i helt andre omstændigheder. HR har haft den sædvanlige opfølgning på fraværet. Der er fokus på trivsel og på at forebygge arbejdsrelateret fravær ved begge enheder. Udover den sædvanlige opfølgning med sygefraværssamtaler og fastholdelsessamtaler, har HR i fællesadministrationen været involveret i et forløb for en gruppe af medarbejderne, hvor en ekstern konsulent fra Alectia blev involveret. Medarbejderne blev inddraget i en proces med henblik på trivsel, arbejdsglæde, kommunikation og konflikthåndtering. Der har været dialogmøder, interviews med medarbejderne, fokus på kommunikation og koordinering omkring kerneopgaven og styrkelse af teamet, så teamet formår at bruge hinandens kompetencer og kommunikerer med hinanden på den bedst mulige måde. Der er således taget initiativer til at forbedre arbejdsmiljøet og nedsætte sygefraværet. B-siden accepterede redegørelsen. Science Museerne NCN forklarede at Science Museerne har i 2015 haft ekstraordinært højt sygefravær. Årsagen skyldes her især et generelt højt sygefravær og langtidssygdom i gruppen af medarbejdere ansat i diverse former for skånejob/fleksjob. Derudover har en enkelt medarbejder, der var ansat under almindelige overenskomstmæssige vilkår haft et højt sygefravær. Personer ansat under skånehensyn og i fleksjob er fuldt integreret i museernes virke og har de samme rettigheder og pligter som øvrige ansatte. Derfor indgår de i på lige vilkår i diverse former for statistikker. Science Museerne er en lille organisation med ca. 34 ansatte heraf er 7 ansat i fleks eller skånejob. Flere af disse er ansat med fuld refusion. Generelt har medarbejdere i fleksjob et højere sygefravær end øvrige medarbejdere og i 2015 har de to medarbejdere i fleksjob, haft mere end 110 sygedage i 2015 og en enkelt mere end 50 sygedage i forbindelse med et længere sygeforløb. Sygefraværet hos medarbejdere i ordinære stillinger ved Science Museerne er derfor ikke højere end ved det øvrige universitet. Bortset fra en enkelt medarbejder har ingen haft sygefravær på mere end ni dage i Traditionelt har museerne haft mange medarbejdere i fleksjob og de anvendes ofte af kommunen og jobcentre i forbindelse med jobtræning og afprøvning af arbejdsevne hos personer, som har været udsat for diverse invaliderende hændelser i livet. Museerne egner sig specielt godt til at tilbyde den type stillinger, idet de har mange forskelligartede opgaver, og kan skabe stor variation i opgaver for den enkelte. Museerne er meget bevidste om opgaven, og er klar over at det kan påvirke arbejdsmiljøet i mu-

7 Side 7/9 seerne, og at det herunder kan skabe en uheldig statistik f.eks. i forhold til sygefraværsområdet. Der er OBS på sygefraværet, men det skal også anerkendes, at de tager så mange i fleks og hjælper folk i job igen. B-siden kommenterede, at man skal passe på med, at det faste personale ikke bliver presset/stresset over de mange sygemeldinger. Men samtidig kvitterer de for, at det er flot at de hjælper så mange i arbejde. Kl Høring vedrørende ST Strategi (V/NCN) NCN gjorde status på strategiarbejdet ved ST. Alle institutter har nu udarbejdet en strategi. På baggrund heraf er der blevet udarbejdet et forslag til en fælles ST strategi som er udsendt til mødet. Forslaget er sendt i høring i Akademisk råd, FSU, FAMU, institutfora, LSU samt på institutter og centre på ST. NCN efterlyste kommentarer til strategien. FAMU spurgte hvorfor den kun er på engelsk og om det er muligt at få den oversat til dansk? Samt hvem målgruppen er? NCN svarede, at det ville han bestemt overveje om ikke der også skal være en dansk version. Der er stadig tale om et arbejdsdokument, men det overvejes om der skal være en kortere og mere letlæselig version til brug uden for ST/AU. OWB supplerede med at det er fornuftigt at der blevet brugt tid på at lave strategien processen er ofte vigtig. På nogle måder er den måske for ambitiøs, men samtidig kan han se styrken i den. Hvis det skal være til internt brug kunne den godt være mindre storladen. Han foreslog, at der udarbejdes en pixi-udgave på dansk, som er lettere at navigere efter. NCN supplerede med, at det har været en spændende proces, og at vi gerne vil være bedre til det hele, så ambitionerne er høje. Det er vigtigt med gode bilag, hvor det hele er mere konkret, hvad skal vi i 2016, 2017? Hvad er vores ambitioner og vores præcise mål? Det er vigtigt med en faglig dialog og fortsat drøftelse på institutterne, når planerne skal føres ud i livet. B-siden gjorde opmærksom på, at strategien primært har fokus på VIP og at der ikke er noget, der taler direkte til TAPére. Improve career paths at all levels bør også gælde TAP. NCN kommenterede at det er en god pointe. Og at alle ansatte bidrager til kerneydelsen, og det ikke har været hensigten kun at fokusere på VIP. B-siden sagde at der er rigtig mange positive tillægsord, men at vi har udfordringer, hvis vi være det foretrukne tek-nat fakultet i Danmark, så skal det gøres endnu mere konkret. Der blev efterlyst en handlingsplan. Det er frygten, at strategien, efter den er blevet læst, vil blive lagt i en skuffe, uden at der ikke ske mere.

8 Side 8/9 NCN oplyste, at arbejdet med at udarbejde forslag til konkrete handleplaner er i fuld gang. Han lovede desuden, at den ikke bare vil blive lagt i skuffen. B-siden satte spørgsmålstegn ved om strategien kan lade sig gøre inden for de vilkår fakultetet får i de næste år. NCN oplyste, at strategien handler om at vælge, hvor vi skal hen at sætte mål også så vi er rustede til at klare de udfordringer, der kommer i de næste år. Vi skal bruge vores ressourcer rigtigt. B-siden synes overordnet at strategien er ok, men efterlyste tidspunkt for, hvornår strategien forventes at være færdig NCN svarer at et færdigt udkast til strategi, vil blive udsendt før sommerferien til Advisory Board med henblik på drøftelse på et møde i august. Kl Meddelelser a. Revideret personalepolitik OWB orienterede om arbejdet med personalepolitikken. Personalepolitikken er blevet mere simpel. Den omfatter alle ansatte på AU og udtrykker de grundlæggende principper for AU som arbejdsplads. HSUarbejdsgruppen er i proces med at få gjort de personaleadministrative retningslinjer færdig og de vil blive behandlet i denne måned i HSU. De væsentligste ændringer i personalepolitikken består i: - Personalepolitikken består nu af 8 normer og 9 delpolitikker, suppleret med tilhørende personaleadministrative retningslinjer - Den er gjort enklere og kortere og er i højere grad holdnings- og værdibaseret med plads til lokal udmøntning - Der er tilføjet politikker for arbejdsmiljø, ligestilling og mangfoldighed. Beskæftigelse på særlig vilkår, har været en udfordring at formulere, og den er blevet mere en slags ramme. Bibeskæftigelse kan fremme universitetets virke, men det er vigtigt, at det ikke konflikter med arbejdet på AU. NCN supplerede at det er vigtigt, at vi finder den rette balance. Bibeskæftigelsen må ikke være konkurrerende med jobbet på AU hverken fagligt eller med hensyn til tid. B-siden fandt, at den nye personalepolitik er et godt redskab og kvitterede for et godt stykke arbejde. NCN tilsluttede sig.

9 Side 9/9 Kl Evt. NCN afrundede med at fortælle, at han er glad for, at der er blevet udarbejdet strategier både på institutterne og fælles for fakultetet samt at vi på AU har en ny personalepolitik. Han håber, at de kan være med til at gøre en forskel. Ingen yderligere bemærkninger. NCN sluttede af med at ønske alle en god sommerferie.

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink) ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale 1525-626 (mulighed for videolink) REFERAT Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

1. Kl : Godkendelse af dagsorden. 2. Kl : Økonomi og besparelsesproces a. Drøftelse af udvælgelseskriterier

1. Kl : Godkendelse af dagsorden. 2. Kl : Økonomi og besparelsesproces a. Drøftelse af udvælgelseskriterier Møde den: 15. januar 2014, kl. 13.00 15.15 Bygning 1520 732. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Stig Ravn, Uffe Pilegaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 REFERAT Til stede: Udvalget: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Ib Johansen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab),

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning Bilag 3.2c Grupperede registreringer over nærved ulykker og anmeldte arbejdsskader i ST opgjort fra d. 01/01 2013 til d. 27/11 2014 Gruppering: Antal ulykker i alt: 2013 2014 Bygning 4 3 1 Trafik 5 3 2

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden ST FAMU møde den: 14.11.2013 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Bygning 1520, Ny Munkegade 120; Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen(daglig

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg Møde den: 23. februar 2015 kl. 10.00-11.30 Videolink: Videolinkrum (5) Flakkebjerg og mødelokale PV22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Karen Eberhardt Henriksen; Jørgen Eriksen; Palle Jørgensen;

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 18. august 2014, kl. 13.00 15.30 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden (mundtlig) Godkendt. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) (bilag) Godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden (mundtlig) Godkendt. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) (bilag) Godkendt. ST FAMU møde den: 24.6.2014 kl. 15.00 17.00 AU Aarhus, Fysik, Ny Munkegade 120 Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. ST FAMU møde den: kl

AARHUS UNIVERSITET. ST FAMU møde den: kl ST FAMU møde den: 2.3.2016 kl. 13.00 15.00 Referat Ny Munkegade 120, Aarhus Mødelokale 1525-626 Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig AM-leder ved ST), Morten

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) 3. AU HR Team Arbejdsmiljø nye ansvarsfordelinger

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) 3. AU HR Team Arbejdsmiljø nye ansvarsfordelinger ST FAMU møde den: 26.9.2014 kl. 11.00 12.30 AU Aarhus, Nordre Ringgade 1 Mødelokale 1431-021 og 1431-023 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 4. februar 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 8. februar 2013, kl. 09.00 11.00 Bygning 1421 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltager: Dekan Brian Bech Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Klaus Lønne Ingvartsen, Olav

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum/LSU/LAMU møde Torsdag den 26. maj 2016 kl. 10.00-12.00 Mødelokale: Videolink Foulum/Flakkebjerg REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen, Johannes Ravn Jørgensen, Jens Grønbech Hansen,

Læs mere

APV2016. Rapport nr. 6. HE: Institutter og centre

APV2016. Rapport nr. 6. HE: Institutter og centre 1 APV2016. Rapport nr. 6. HE: Institutter og centre 2 Rapporter i serien APV2016, Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 1. Hovedrapport for Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 2. ST: Fakultetsrapport

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen.

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. HSU og HAMU fællesmøde om psykisk APV d. 6. marts 2014 kl. 10-12.30 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Marianne

Læs mere

Resultater: Institut for Fysik

Resultater: Institut for Fysik Resultater: Institut for Fysik Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 31.januar og 24. feb. 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C FSU møde den: 19. marts 2018 kl. 13.00 16.00 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Deltagere: Dekan Niels Chr. Nielsen, Søren Bom Nielsen, Dorthe M. Andersen, Marianne F. Løyche, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 8 Svarprocent: 87,% Antal besvarelser: 6 Søndervangsskolen SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivsels og psykisk APV 8 i, der

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen Møde den: 29. februar 2016 Videolinkmøde: Pv22 Foulum mødelokale 3 Flakkebjerg LAMU-MØDE i AGRO, DCA og ICROFS Referat Til stede: Fraværende: Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen,

Læs mere

AU Følgegruppen for Psykisk APV

AU Følgegruppen for Psykisk APV AU Følgegruppen for Psykisk APV HEALTH AU HANDLINGSPLAN for opfølgning på Psykisk APV 2012 HEALTH AU I forbindelse med Aarhus Universitets samlede vurdering af institutionens psykiske arbejdsmiljø (Psykisk

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl HSU og HAMU fællesmøde om APV d. 6. november 2014 kl. 13-15 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Referat Til stede: Brian Bech Nielsen; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; John Kapstadt;

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 15. april 2013, kl. 13.00 15.30 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Uffe Pilegaard Larsen, Steen Henrik Møller,

Læs mere

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes.

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ANIS Udarbejdet 160830 Opdateret [dato] INDSATSOMRÅDE: - - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Handlingsplan for opfølgning på Psykisk APV 2012 ved. Science and Technology, Aarhus Universitet

Handlingsplan for opfølgning på Psykisk APV 2012 ved. Science and Technology, Aarhus Universitet Handlingsplan for opfølgning på Psykisk APV 2012 ved Science and Technology, Aarhus Universitet Baggrund: Aarhus Universitet gennemførte i 2012 en samlet analyse af det psykiske arbejdsmiljø for alle universitetets

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 19. juni 2013, kl. 13.00 15.00 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Olav W. Bertelsen, Erik Østergaard Jensen, Søren Bom Nielsen,

Læs mere

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet ARBEJDSMILJØSEKTIONEN, AARHUS UNIVERSITET Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet Analyse af AU, hovedområder og køn December 2009 2 Indholdsfortegnelse Svarprocenter...3

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

APV2016. Rapport nr. 10. Aarhus BSS: Enheder under institutter og centre

APV2016. Rapport nr. 10. Aarhus BSS: Enheder under institutter og centre 1 APV2016. Rapport nr. 10. Aarhus BSS: Enheder under institutter og centre 2 Rapporter i serien APV2016, Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 1. Hovedrapport for Aarhus Universitet APV2016. Rapport

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden FSU-møde den: 15. maj 2012 kl. 12.00 15.00 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C, Bygn. 1520-732 REFERAT Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg Toftegaard,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE DEN INSTITUTMØDE; BCOM, PROGRAM 09.00-09.15: Nyt fra instituttet 09.15-09.35: Udvidelse af antallet af undervisningstimer på vores fag/ uddannelser fra 2017: mulige modeller v/prodekan for

Læs mere

1. Baggrund Det generelle psykiske arbejdsmiljø Samarbejde med kolleger Arbejdets organisering Kompetencer...

1. Baggrund Det generelle psykiske arbejdsmiljø Samarbejde med kolleger Arbejdets organisering Kompetencer... Resultater for Institut Teknisk Forvaltning I samtlige diagrammer er antallet af personer, der har besvaret det givne spørgsmål, angivet i parentesen. Indhold 1. Baggrund... 2 2. Det generelle psykiske

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016 beelser: 5 Svarprocent: 5 TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 26 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling for medarbejdere 26 i Randers Kommune, der er

Læs mere

APV2016. Rapport nr. 5. HE: Fakultetsrapport

APV2016. Rapport nr. 5. HE: Fakultetsrapport 1 APV2016. Rapport nr. 5. HE: Fakultetsrapport 2 Rapporter i serien APV2016, Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 1. Hovedrapport for Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 2. ST: Fakultetsrapport

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016 beelser: 21 TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 216 Svarprocent: % Trivselsmåling og Psykisk APV 216 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN 1 1 Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling og psykisk

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016 beelser: TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 6 Svarprocent: 95,% Trivselsmåling og Psykisk APV 6 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling og psykisk APV

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016 beelser: 18 TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 216 Svarprocent: 81,8% Trivselsmåling og Psykisk APV 216 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN 1 1 Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling og

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: 02.05.2013 kl. 13.00 15.00 Aarhus, Nordre Ringgade 1, Lokale 1431-021 og 1431-023. Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Brian Bech Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen(daglig

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018

Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018 Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018 Rapportspecifikatione r Skanderborg Kommune - Total - 2018 Gennemførte 3810 Inviterede 5106 Svarprocent 75% I. Om undersøgelsen Skema Skala 1-7, hvor 1 er dårligst

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

APV2016. Rapport nr. 16. ENH: Enheder under vicedirektørområder og administrationscentre

APV2016. Rapport nr. 16. ENH: Enheder under vicedirektørområder og administrationscentre 1 APV2016. Rapport nr. 16 ENH: Enheder under vicedirektørområder og administrationscentre 2 Rapporter i serien APV2016, Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 1. Hovedrapport for Aarhus Universitet APV2016.

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering Møde den: 5. maj 2017 kl. 8.15 9.45 Institut for Økonomi 2632-L261 Deltagere: Annia Hoffmeyer, Christel Brajkovic Mortensen, Karin Vinding, Lene Bavnbek Enevoldsen, Mogens Dilling-Hansen, Niels Jørgen

Læs mere

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt.

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt. Møde den: 03.04.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen, konst. institutleder (KAJ), Jens W. Clausen (JC), Frank Jensen (FRJ), Niels Pind (PIND), Jeanette Dandanell (JDA), Bente Olsen

Læs mere

April Sygefraværspolitik

April Sygefraværspolitik April 2010 Sygefraværspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

APV2016. Rapport nr. 11. AR: Fakultetsrapport

APV2016. Rapport nr. 11. AR: Fakultetsrapport 1 APV2016. Rapport nr. 11. : Fakultetsrapport 2 Rapporter i serien APV2016, Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 1. Hovedrapport for Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 2. ST: Fakultetsrapport APV2016.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

APV2016. Rapport nr. 14. ENH: Rapport for Enhedsadministrationen

APV2016. Rapport nr. 14. ENH: Rapport for Enhedsadministrationen 1 APV2016. Rapport nr. 14. : Rapport for Enhedsadministrationen 2 Rapporter i serien APV2016, Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 1. Hovedrapport for Aarhus Universitet APV2016. Rapport nr. 2. ST:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Udgivet af Samarbejdssekretariatet Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt, eller

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

Vejledning om retningslinjer for

Vejledning om retningslinjer for Inspirationsnotat nr. 9a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 9. november 2009 Vejledning om retningslinjer for APV-handlingsplaner Alle arbejdspladser skal lave en arbejdspladsvurdering (APV) mindst hver tredje

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi Maj 2013 Psykisk APV 2012 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Ruth

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere