Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1"

Transkript

1 Sidenr. 1 Organisering og økonomisk styring af særligt tilrettelagt specialundervisning J.nr.: A00 Sagsid.: 10/2629 SAGSFREMSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til organisering og økonomisk styring af den særligt tilrettelagt specialundervisning fra skoleåret 2011/12. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at den særligt tilrettelagte specialundervisning i Kolding Kommune siden kommunalreformen har omhandlet de tidligere amtstilbud. Fra skoleåret 2011/12 vil de kommunale specialklasser også være omfattet af den særligt tilrettelagte specialundervisning jf. folkeskolelovens 20, stk. 2. Af bilag til dagsordenspunktet fremgår de enkelte tilbud, som fra skoleåret 2011/12 er omfattet af den særligt tilrettelagte specialundervisning. Specialklasser. De kommunale specialklasser er placeret på Parkskolen (selvstændig skole), og på hhv. Christiansfeld Skole, Skanderup-Hjarup Forbundsskole og Vester Vamdrup Skole, hvor specialklasserne på de tre sidstnævnte skoler p.t. er en del af distriktsskolen i forhold til tildeling, undervisning m.v., hvilket fra skoleåret 2011/12 vil blive ændret. Ændringen vil finde sted i forbindelse med, at området overflyttes til specialsektionen under skoleområdet og dermed bliver omfattet af den særligt tilrettelagte specialundervisning, hvilket bl.a. medfører følgende: Tildelingen til specialklasserne og tilhørende SFO er vil fra skoleåret 2011/12 blive harmoniseret, jf. afsnittet omkring økonomisk styring. Den overordnede elevadministration vil blive overflyttet til specialsektionen. Befordringsområdet vil blive administreret i Børne- og Uddannelsesforvaltningen. Ledere/afdelingsledere vil blive en del af ledernetværket i specialcentrene. Specialklasserne vil blive omfattet af de pædagogiske redskaber og udviklingstiltag m.v., som er gældende for udviklingscentrene. SFO erne, der er tilknyttet specialklasserne, vil også blive en del af den særligt tilrettelagte specialundervisning i forhold til ledernetværk m.v. Specialcentre. Centerklasser og specialskoler vil fremover blive benævnt specialcentre. De SFO er, der er tilknyttet de tidligere centerklasser og specialskoler, vil fremover være en del af specialcenterbenævnelsen. Tilsynsforpligtelse.

2 Sidenr. 2 Det er skolelederen, der har tilsynsforpligtelsen med elever, der modtager specialundervisning jf. 7 i bekendtgørelse nr af 15. december Specialsektionen vil af skolelederen kunne inddrages som en rådgivende/vejledende enhed. Herudover vil der blive fastsat årlige dialogmøder. Det er Byrådet, der har tilsynsforpligtelsen med private skoletilbud, som har driftsoverenskomst med Kolding Kommune og med elever, som modtager hjemmeundervisning, jf. folkeskolelovens 40, stk. 1 og 8 i Lov om friskoler og private grundskoler. Tilsynsforpligtelsen er delegeret til specialsektionen under skoleområdet. Specialsektion under skoleområdet. Specialsektionen er en del af skoleområdet og administreres af følgende personer: Koordinator Specialpædagogisk konsulent Specialist Visitationsorganisering. Visitationsudvalget (særligt tilrettelagt specialundervisning) består af følgende: Skolechefen, BUF (Børne- og uddannelsesforvaltningen) Økonomichefen, BUF Herudover er koordinatoren i specialsektionen sekretær for udvalget. Chefen fra PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) er tilknyttet visitationsudvalget som rådgiver. Visitationsgruppen specialklasser (visitation til specialklasser). Visitationsgruppen som visiterer til specialklasser refererer til Visitationsudvalget. Visitationsgruppen afholder 4 årlige visitationsmøder og består af følgende: Repræsentant fra Parkskolen Repræsentant fra Christiansfeld Skole Repræsentant fra Skanderup-Hjarup Forbundsskole Repræsentant fra Vester Vamdrup Skole Visitationsgruppen specialcentre (visitation til specialcentre). Visitationsgruppen refererer til Visitationsudvalget. Visitationsgruppen afholder møder i december måned, hvor de af PPR udredte elever, der har behov for specialcentertilbud i det kommende skoleår, gennemgås. Formanden udarbejder på baggrund af visitationsgruppens gennemgang en indstilling til Visitationsudvalget, som træffer afgørelse om antal revisiterede elever samt et forventet antal nyvisiterede elever. Visitationsgruppen består af følgende personer:

3 Sidenr. 3 Afdelingschef i Handicapafdelingen Afdelingschef i Familieafdelingen Akutvisitationsgruppe specialcentre (akut visitation til specialcentre). Akutvisitationsgruppen refererer til Visitationsudvalget. Akutvisitationsgruppen behandler alene sager i løbet af året, hvor der enten er tale om tilflyttere, hvor eleven i forvejen er visiteret til særligt tilrettelagt specialundervisning i fraflytningskommunen, eller hvor eleven står uden skoletilbud. Akutvisitationsgruppen består af følgende personer: Visitationsprocedurer. Fremover skal distriktskolelederen henvise til særligt tilrettelagt specialundervisning på baggrund af en pædagogisk psykologisk vurdering. Skolelederen skal fremsende indstilling til en af de nævnte visitationsgrupper under skoleområdet. For en nærmere gennemgag af visitationsprocedurerne for skolernes henvisning til specialundervisning, henvises til følgende link d= Økonomisk styring. Kolding Byråd vedtog den 16. april 2007 at indføre lønsumsstyring i Kommunen. I forbindelse med indførelsen blev kompetencen til at disponere over lønsummen udlagt til de enkelte decentrale enheder. Dermed blev ansvaret for langt de fleste stedlige bevillinger placeret decentralt. Specialklasserne og specialcentrene har været underlagt normstyring, hvilket vil sige, at de decentrale enheder har fået tildelt et antal timer. Det har været på baggrund af det udmeldte timetal, at der er blevet ansat personale og ikke på baggrund af den økonomiske lønramme. Dette har været under forandring med indførelse af lønsumsstyring pr. 1. januar Fra skoleåret 2010/11 vil specialklasserne og specialcentrene få tildelt en økonomisk ramme. Den økonomiske ramme er udarbejdet på baggrund af de kriterier, der vil blive beskrevet nærmere i det følgende. Specialklasserne har ikke været underlagt en serviceharmonisering efter kommunalreformen, hvilket bl.a. betyder, at specialklasserne på Vester Vamdrup Skole har en anderledes tildeling end specialklasserne på Christiansfeld Skole. Den økonomisk styring af specialklasserne knytter sig til visitationsproceduren til specialklasserne, hvor der 4 gange årligt visiteres til et antal klasser. Dette betyder, at den økonomiske tildeling til specialklasserne ikke ændrer sig over budgetåret.

4 Sidenr. 4 Den økonomiske ramme, som specialklasserne fremover vil få tildelt, vil være baseret på en ensartet tildelingsmodel på tværs af de enkelte skolers specialklasser og SFO-tilbud. Der vil i foråret 2010 blive nedsat arbejdsgrupper, som skal udarbejde en udgiftsneutrale tildelingsmodeller til såvel specialklasserne som de tilknyttede SFO er. Specialklassearbejdsgruppen skal også vurdere de nuværende klassekvotienter i specialklasserne med henblik på harmonisering. De overordnede kriterier i tildelingen til specialklasser er, at tildelingen også fremover vil være klassebaseret med udgangspunkt i det af Kolding Byråd vedtagne minimumstimetal pr. klasse. Herudover vil der være en procentuel tildeling, som er ens på tværs af de enkelte tilbud. På baggrund af denne grundtildeling vil der blive udarbejdet en økonomisk ramme, som tildeles distriktsskolen, hvor specialklasserne er placeret. Den nye tildeling vil træde i kraft fra skoleåret 2011/12. Kontoplanen for de nævnte budgetområder vil blive justeret i overensstemmelse med de beskrevne ændringer. Specialcentre. Specialcentrene omhandler de tidligere centerklasser og specialskoler, som også er beskrevet tidligere. De fleste specialcentre har i en årrække haft ansvaret for langt de fleste stedlige bevillinger, herunder også løn. Siden kommunalreformen i 2007 har budgetmodellen til specialcentrene været en tildelingsmodel, hvor den fremadrettet vil være en styringsmodel, der skal sikre et ensartet serviceniveau på tværs af specialcentrene. Specialcentrene kan så prioritere inden for den givne økonomiske ramme. Fra skoleår 2011/12 vil de decentrale enheder alene få udmeldt en økonomisk ramme, som er beregnet på baggrund af de kriterier, der fremgår vejledningen omtalt efterfølgende. For en nærmere gennemgang af styringsmodellen for specialcentrenes skoler henvises til Vejledning til budgetmodel for centerklasser med særligt tilrettelagt specialundervisning i Kolding Kommune, som godkendt på Byrådets møde den 14. januar 2008, (sag nr ). I forhold til specialcentrenes SFO er skal der i foråret 2010 udarbejdes en ny tildelingsmodel, som er udgiftsneutral. Den nye tildelingsmodel skal implementeres i foråret 2011/12. Elever, der bor i Kolding Kommune, men modtager undervisning i andre kommuner/regioner. Kolding Kommune har et antal elever, der modtager undervisning i andre kommune, men bor i Kolding Kommune. Årsagen til de modtager undervisningen i andre kommuner er dels, at der i Kommunen ikke er tilbud til elever med smalle handicaps som f.eks. døve eller svært handicappede. Der er afsat et budget til disse elever, som er underlagt mellemkommunale kontraktlige forpligtelser. Budgettet tilrettes fra kalenderår til kalenderår i forhold til de indgåede kontrakter. I forhold til den økonomiske styring er det et mindre styrbart område. Elever, der er plejeanbragt i andre kommuner og modtager undervisning

5 Sidenr. 5 i andre kommuner/regioner. Kolding Kommune har et antal elever, som dels er plejeanbragte i plejefamilier i andre kommuner, og som dels er anbragt på døgninstitutioner. Når en kommune anbringer et barn i anden kommune, der det modtagerkommunen, der er handlekommune og bl.a. skal sørge for undervisningstilbud til den pågældende elev. Den anbringende kommune skal betale udgiften for den foranstaltning, som handlekommunen har iværksat. I forhold til den økonomiske styring er det et svært styrbart område. FORVALTNINGSINDSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår som endelig afgørelse, at forslaget godkendes med iværksættelse fra skoleåret 2011/12, og at det pålægges Børne- og uddannelsesdirektøren at fremkomme med forslag til driftsøkonomiske effektiviseringer inden for den særligt tilrettelagte specialundervisning ved at skabe større fysiske enheder og ved analyse af befordringsområdet. BESLUTNING UDDANNELSESUDVALGET DEN : Følgende ENDELIGE AFGØRELSE vedtoges uden afstemning: Børne- og uddannelsesdirektørens indstilling tiltrådtes. FRAVÆRENDE: Mette Balsby, Tanya B. Jensen BILAG: /10 Åben Specialklasser og specialcentre i Kolding Kommune

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse KOLDING KOMMUNE Casebeskrivelse 64 Overblik Region: Syddanmark Overblik over styrings- og budgetmodellen Kommunestørrelse: 89.556 Special- og almenundervisningen indgår ikke i den samme delramme Socioøkonomisk

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen.

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen. E.1 Kvaliteten af specialundervisningen efter kommunalreformen Den 17. september 2009 Emne: Kvalitet i specialundervisningen Notatet Kvalitet i specialundervisningen er et baggrundspapir til hovedstyrelsens

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Visitationsprocedure på skoleområdet. Vejledning Januar 2016

Visitationsprocedure på skoleområdet. Vejledning Januar 2016 Visitationsprocedure på skoleområdet Vejledning Januar 2016 1 Indledning Dette er en vejledning i, hvordan proceduren omkring en til specialundervisning skal foregå. Hvad er specialpædagogisk bistand?

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Et overblik. Skole- og dagtilbudsafdelingen Torvet Grenaa Tlf Januar visitation og revisitation på skoleområdet

Et overblik. Skole- og dagtilbudsafdelingen Torvet Grenaa Tlf Januar visitation og revisitation på skoleområdet Et overblik over Skole- og dagtilbudsafdelingen Torvet 3 8500 Grenaa Tlf. 89 59 10 00 Januar 2017 visitation og revisitation på skoleområdet 1 Indhold Visitationens mandat 2 Årshjul 3 Procedure for specialundervisning

Læs mere

KIK. Klub i klubben. Visitationsprocedure. Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne

KIK. Klub i klubben. Visitationsprocedure. Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne KIK Klub i klubben Visitationsprocedure Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne Januar 2017 Indholdsfortegnelse Hele vejen rundt om KIK...2 Administrativ visitationsprocedure...

Læs mere

Inklusion og specialundervisning. 12. juni 2012

Inklusion og specialundervisning. 12. juni 2012 Inklusion og specialundervisning 12. juni 2012 1 Lov nr. L 103 Inklusion af elever med særlige behov i den almindelige undervisning og tilpasning af klagereglerne til en mere inkluderende folkeskole. Loven

Læs mere

10 vigtigste ting at vide

10 vigtigste ting at vide Vejledning til nye administrative procedurer i forbindelse med specialpædagogisk bistand Greve Byråd besluttede den 26. april 2011 at udlægge ressourcer til specialundervisningen jf. notatet Oplæg til

Læs mere

Notat: Kommunernes organisering og styring på specialundervisningsområdet

Notat: Kommunernes organisering og styring på specialundervisningsområdet Notat: Kommunernes organisering og styring på specialundervisningsområdet Maj 2012 Fra politisk side er der et stort fokus på øget inklusion i folkeskolen - både nationalt og lokalt. Resultaterne af denne

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune.

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune. Specialpædagogisk bistand I Odder Kommune. Formål, ansvar, kompetence, visitation og tilbud. Dato: 25.10.11 Doc: 2011-152077 Den specialpædagogiske bistands formål. I henhold til bekendtgørelse om folkeskolens

Læs mere

Særligt tilrettelagt specialundervisning i Kolding Kommune.

Særligt tilrettelagt specialundervisning i Kolding Kommune. Særligt tilrettelagt specialundervisning i Kolding Kommune. Statusnotat, dec. 2008 Statusnotatet er udarbejdet af: Uddannelses- og specialafdelingen, Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Kolding Kommune.

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

Visitation til specialundervisning 2010/2011

Visitation til specialundervisning 2010/2011 Ishøj Kommune PPR Center Ishøj - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for Ishøj og Vallensbæk Visitation til specialundervisning 2010/2011 30. august 2010 Notatet er en justering af det tilsvarende notat

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen Bakkevænget 16, 8990 Fårup Telefon 86 45 21 11, telefax 86 45 26 80 Eksp. 10-12, torsdag tillige 15-16.30 Tlf.eksp. Mandag-torsdag 8-15, fredag 8-12.30 Postgirokonto

Læs mere

UDDANNELSESPOLITIK Drift, serviceudgifter

UDDANNELSESPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Uddannelsesudvalget og omfatter folkeskoler, skolefritidsordninger, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), skolebibliotekerne, Pædagogisk Center, specialcentre og

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand

Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand Årshjul for arbejdet med visitation er et arbejdsredskab til brug for Vordingborg Kommunes skoler der beskriver arbejds-

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

Formål med guiden Organisering Visitationsudvalgenes rolle Visitation af supplerende undervisning på skolen (under 9 timer)...

Formål med guiden Organisering Visitationsudvalgenes rolle Visitation af supplerende undervisning på skolen (under 9 timer)... august 2013 sguide Vedr. visitation til supplerende undervisning og specialpædagogisk bistand på skoleområdet Indhold Formål med guiden... 2 Organisering... 2 sudvalgenes rolle... 2 af supplerende undervisning

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 21. juni 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 19:00 Fraværende: Gruppemøder: 21. juni 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være

Læs mere

Visitation januar 2016

Visitation januar 2016 Visitation januar 2016 Et historisk rids Skoleår Antal indstillinger Antal visitationer 2010/11 165 1 2011/12 189 1 Inklusionsressourcen omlægges delvist 2012/13 146 1 2013/14 135 1 Inklusionsressourcen

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Ved spørgsmål kontakt Specialpædagogisk konsulent Kristina Wetche Nikolaisen krn@norddjurs.dk Tlf. 24 96 55 32 I Norddjurs Kommune vil vi arbejde målrettet

Læs mere

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Vejledningsmateriale om god praksis i Lolland Kommune juni 2016 1/7 Indledning.

Læs mere

Visitationsprocedure på skoleområdet

Visitationsprocedure på skoleområdet Visitationsprocedure på skoleområdet Juni 2015 Visitationsprocedure på skoleområdet Notatet indeholder en procedure for, hvordan den fremtidige visitationsprocedure på skoleområdet i Ballerup Kommune tilrettelægges.

Læs mere

Bilag 3: Skolestruktur

Bilag 3: Skolestruktur Bilag 3: Skolestruktur Bilag 3: Skolestruktur Rebild kommunes skolevæsen består pr. 1. august 2017 af 8 folkeskoler og en specialskole. Skolens navn Klassetrin SFO, Samdrift ml. skole og børnehave Specialklasser

Læs mere

Indeks (skoleår 2014/15 = basisår) Elever med bopæl i Kolding Kommune*

Indeks (skoleår 2014/15 = basisår) Elever med bopæl i Kolding Kommune* Notatark 8. november 2018 Notat om specialundervisning i Kolding Kommune. Følgende notat er udarbejdet med det formål at give et overblik over specialundervisningen i Kolding Kommune i år 2018. Specialundervisningen

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for.

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Unge- og Skoleafdelingen Iværksættelse af skoletilbud for dit barn. 23. august 2017 Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Afgørelse På baggrund af Psykologisk

Læs mere

Visitation til Specialundervisningstilbud i januar 2016

Visitation til Specialundervisningstilbud i januar 2016 Punkt 9. Visitation til Specialundervisningstilbud i januar 2016 2015-057738 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på januarvisitationen 2016. Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Visitation og revisitation på børne-ungeområdet i Norddjurs Kommune

Visitation og revisitation på børne-ungeområdet i Norddjurs Kommune Visitation og revisitation på børne-ungeområdet i Norddjurs Kommune Indhold s.2 Visitationsudvalgets formål og mandat s.2 Visitationens værdigrundlag og strategi s.3 Lovgrundlag s.3 Visitationsudvalgets

Læs mere

Visitationsprocedure Specialtilbud i skole og dagtilbud Struer Kommune. Udarbejdet af visitationsudvalget

Visitationsprocedure Specialtilbud i skole og dagtilbud Struer Kommune. Udarbejdet af visitationsudvalget Visitationsprocedure Specialtilbud i skole og dagtilbud Struer Kommune Udarbejdet af visitationsudvalget 2. oktober 2017 Indhold Forord... 3 Visitationsudvalget... 4 Visitationsmøder... 5 Retningslinjer

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Protokol. Mødedato: 10. januar 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 11:00

Uddannelsesudvalget. Protokol. Mødedato: 10. januar 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 11:00 Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 10. januar 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 11:00 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008 Brøndagerskolen Generelt om Brøndagerskolen Brøndagerskolen er en kommunal specialskole for børn og unge med autisme og generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 20, stk. 7 og 8, 22, stk. 6, 30 a,

Læs mere

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/ Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/12 2018 Lov Område Sagsbehandling stider Bemærkninger Serviceloven 11 stk. 2 og 3 Tidlig og forebyggende indsats til børn /unge i alderen

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 10:15

Uddannelsesudvalget. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 10:15 Sidenr. 55 Referat Mødedato: 14. marts 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 10:15 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Visitation til specialpædagogiske tilbud i folkeskolen og hvad skal der til for at inklusion lykkes?

Visitation til specialpædagogiske tilbud i folkeskolen og hvad skal der til for at inklusion lykkes? Visitation til specialpædagogiske tilbud i folkeskolen og hvad skal der til for at inklusion lykkes? Jan Kirkegaard, Pædagogisk chef, PPR og Specialpædagogik Program 1. Præsentation 2. Dagens program 3.

Læs mere

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentarer Forvaltningens indstilling s. 2 afsnit: PROCEDURE FOR

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde

Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 10. marts 2006 Redegørelse for spørgsmål fra Ungdomsskolens bestyrelsesmøde den 9. december 2005 vedrørende Den selvstændige skole Grupperne 1.

Læs mere

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 19 Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget og Social- og Protokol Mødedato: 21. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:00 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1. sal

Læs mere

Bilag 2: Ny visitationsmodel for specialundervisning

Bilag 2: Ny visitationsmodel for specialundervisning Bilag 2: Ny visitationsmodel for specialundervisning Sikring af fagligt velkvalificeret og relevante undervisningstilbud Igennem de senere år har en lang række kommuner gennemført udlægning af midler og

Læs mere

SUPPLERENDE DOKUMENTATION I tillæg til indstillingsskemaet er der krav om følgende dokumentation, som sendes sammen med indstillingsskemaet

SUPPLERENDE DOKUMENTATION I tillæg til indstillingsskemaet er der krav om følgende dokumentation, som sendes sammen med indstillingsskemaet Randers Kommune Børn og Skole Indstillingsskema: Specialtilbud - skolebørn Randers Kommune Børn og Skole sekretariatet Laksetorvet DK-8900 Randers C Telefon 89 15 17 87 www.randers.dk bs.visitation@randers.dk

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 26. februar 2013 Titel: Udlægningsmodel for midler til specialtilbud Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

Tre modeller til styring af udgifterne til specialundervisning

Tre modeller til styring af udgifterne til specialundervisning Tre modeller til styring af udgifterne til specialundervisning Mange kommuner har stigende udfordringer med at styre udgifterne til specialundervisning. Uanset årsagerne til stigningen har man som kommune

Læs mere

Folkeskoler. Bemærkninger:

Folkeskoler. Bemærkninger: 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes

Læs mere

Børne- og familieudvalget

Børne- og familieudvalget Børne- og familieudvalget Referat fra ekstraordinært møde den 8. november 2011 kl. 10:45 i Thy Uddannelsescenter, Mødelokale 1. Medlemmer: Mogens Kruse Per Skovmose Erik Bøgh Nielsen Poul Hvass Hansen

Læs mere

Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring. København 16. november 2011

Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring. København 16. november 2011 Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring København 16. november 2011 1 Program 10.00-10.15: Velkomst 10.15-10.45: Hvorfor skal budgettet lægges ud? 11.00-12.00: Erfaringer fra en udlægning

Læs mere

BUDGET 2008-11 Afsnit: 5 BØRN OG UNGE UDVALG Side: 41. 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 27 Heldagsskoler -520-520 -520-520 I alt -520-520 -520-520

BUDGET 2008-11 Afsnit: 5 BØRN OG UNGE UDVALG Side: 41. 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 27 Heldagsskoler -520-520 -520-520 I alt -520-520 -520-520 BØRN OG UNGE UDVALG Side: 41 Familieafdelingen 27 Heldagsskoler -520-520 -520-520 I alt -520-520 -520-520 27: Heldagsskoler Svendborg Kommune driver heldagsskolerne Gl. Nyby og Juulgaarden, samt har ca.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Administrationsgrundlag for skolerne i Thisted Kommune. Indhold

Administrationsgrundlag for skolerne i Thisted Kommune. Indhold Administrationsgrundlag for skolerne i Thisted Kommune Indhold Klassedannelser...2 Jobklasser/erhvervsklasser...2 Vejledere...2 Ledelse...2 Transportpuljen...3 Styringsprincipper for specialtilbud...3

Læs mere

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes.

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Pkt.nr. 6 Handleplan for specialundervisning 519725 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Endvidere

Læs mere

Ny visitationsmodel. Skoleudvalgsmødet den

Ny visitationsmodel. Skoleudvalgsmødet den Ny visitationsmodel Skoleudvalgsmødet den 17.01.2017 Opmærksomhedspunkter Barnets tarv i centrum Forældres inddragelse og rettigheder Samarbejde og sagsbehandling Kvalitetssikring af området Barnets tarv

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck (C), Merete

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde.

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde. 1 NOTAT om Decentral visitation Af Anbefaling 10 fremgår, at Familie- og Kulturudvalget forelægger model/modeller for, hvordan en decentral visitationsmodel til særlige ydelser og tilbud med lokal visitation

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen.

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 30.30 Folkeskolen Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 17. maj 2013 Titel: Udlægning af midler til specialtilbud på skoleområdet Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune Rådhuset, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Til Byrådsservice Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende unge uden tilstrækkeligt folkeskoletilbud Peder Udengaard, Camilla Fabricius

Læs mere

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 04-10-2018 1. Indledning

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

UDDANNELSESPOLITIK Drift, serviceudgifter

UDDANNELSESPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Børne- og Uddannelsesudvalget og omfatter folkeskoler, skolefritidsordninger, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), skolebibliotekerne, Pædagogisk Center, specialcentre

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre Hvidovre den 28. januar 2019

Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre Hvidovre den 28. januar 2019 Høringssvar Godkendelse af tiltag til budgetoverholdelse på specialundervisningsområdet i 2019 Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Hvidovre den 28. januar 2019 Handicapra det har gennemgået

Læs mere

EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL

EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL Hvidovre Kommune April 2018 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Overordnede konklusioner 2 2. Evaluering 4 2.1 Tildelingsmodel til skole 4 2.2 Tildelingsmodel til SFO 5

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Inklusion hvor det giver mening

Inklusion hvor det giver mening Børne- og UddannelsesforvaltningenBørne og Uddannelsesforvaltningen Inklusion hvor det giver mening Inklusion i et spændingsfelt mellem ydre og indre pres samt pædagogik og økonomistyring Medaktør i egen

Læs mere

Specialpædagogisk Bistand og Specialtilbud i Faxe Kommune

Specialpædagogisk Bistand og Specialtilbud i Faxe Kommune Specialpædagogisk Bistand og Specialtilbud i Faxe Kommune Baggrund for ændring af folkeskoleloven i 2012 Stor vækst i antal af elever med behov for specialpædagogisk bistand Almenundervisningen ønskes

Læs mere

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Notat Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Faaborg-Midtfyn Kommune har to specialafdelinger for normaltbegavede børn med AKTproblemer ( adfærd-kontakt-trivsel), heldagsklassen

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

I dette bilag beskrives det overordnet princip for tildeling af budget til skolerne, ligesom elementerne i budgetmodellen uddybes.

I dette bilag beskrives det overordnet princip for tildeling af budget til skolerne, ligesom elementerne i budgetmodellen uddybes. Bilag 3. Budgetmodel Baggrund Flere kommuner har de seneste år gennemført udlægning af budget og visitationsansvar til skolerne. I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af ny budget- og visitationsmodel

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug:

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: I denne budgetopfølgning er effekten af overførsler vedrørende 2009 ikke udmøntet i korrigeret vedtagne budget, hvorfor det ikke afspejler sig i regnskabsafvigelsen.

Læs mere

Indstillingsskema. Undervisningstilbud i Aarhus Kommune for Børn/unge med ophold på et anbringelsessted i Aarhus Kommune

Indstillingsskema. Undervisningstilbud i Aarhus Kommune for Børn/unge med ophold på et anbringelsessted i Aarhus Kommune Indstillingsskema Undervisningstilbud i Aarhus Kommune for Børn/unge med ophold på et anbringelsessted i Aarhus Kommune (Udfyldes af anbringende kommune) Barnets/den unges navn og cpr-nr.: Anbringende

Læs mere

Svar på anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne

Svar på anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne Notat Vedrørende: Svar på anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne Sagsnavn: Anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne, vedr. den økonomiske udfordring på specialundervisningsområdet

Læs mere

Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet

Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet 1. Indledning Ved budgetforliget for 2012-2015 blev partierne i Viborgs Byråd enige om, at der skal udarbejdes en ny ressourcetildelingsmodel for skoleområdet,

Læs mere