Økonomiske konsekvenser af ændring af serviceniveauer, flygtninge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiske konsekvenser af ændring af serviceniveauer, flygtninge"

Transkript

1 Økonomiske konsekvenser af ændring af serviceniveauer, flygtninge Områderne har arbejdet med at belyse, hvilke muligheder der er for at ændre serviceniveau på de områder flygtningerapporten beskriver. Forslagene blev behandlet på fagudvalgene i maj 2016 og de blev alle udvalgt til yderligere konsekvensberegning. Forslag nr. 4: Tildeling af mentorer og forslag nr. 5: Teletolkning indgår allerede som tilpasningsforslag på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område for Nedenstående oversigt viser de økonomiske konsekvenser af ændringerne i serviceniveauer. Økonomiske konsekvenser af ændring i serviceniveauer, flygtninge 1. Standarden af midlertidig indkvartering 2. Opførelse og indretning af midlertidige og permanente boliger 3. Indbo til flygtninge der indkvarteres i permanente boliger 4. Tildeling af mentorer 5. Teletolkning *0 *0 * Transportgodtgørelse til flygtninge på integrationsydelse ** Modtageklasser Helbredsvurderinger *Beløbet beror på fremtidige bygningers mulighed for indretning. Forventet besparelse kan derfor ikke opgøres på nuværende tidspunkt. **Forudsætter at den ny arbejdsgang kan være på plads pr. 1/ I det følgende beskrives forudsætninger for beregningerne af de økonomiske konsekvenser af de enkelte forslag. Tema: Indkvartering Standarden af midlertidig indkvartering og opførelse og indretning af midlertidige og permanente boliger Forvaltningen har løbende nedbragt serviceniveauet i forhold til midlertidig indkvartering på baggrund det presserende behov, de indhentede erfaringer og ændret lovgivning.

2 Herunder at: Toiletter og baderum kan samles i kerner med fælles faciliteter. Antal personer pr. værelse kan justeres Indkvartering tager afsæt i følgende retningslinjer: 20 personer i en sektion 10 personer til et køkken (med mindre det et stort/industrielt køkken) 5 personer per toilet og bad 3 familier kan dele køkken, bad og toilet Enlige mænd og kvinder indkvarteres med en vis adskillelse eksempelvis i sektioner eller på etager, dette hensyn søges opfyldt af hensyn til særlig bade- og toiletforhold Personer med fysiske funktionsnedsættelser indkvarteres i stueetagen og/eller hvor der er relevante faciliteter Personer, der er traumatiserede eller psykisk sårbare indkvarteres i mindre indkvarteringer Børnefamilier indkvarteres samlet Børnefamilier indkvarteres et sted, hvor der er egne toiletfaciliteter eller hvor toiletfaciliteterne er tæt på værelset Deling af beboelsesrum søges etableret på frivillig basis (jf. vedtagelse i EVBU den ). Ovenstående kriterier tilstræbes men garanteres ikke, idet det altid vil bero på en konkret vurdering af behov set i lyset af, hvilke ledige indkvarteringssteder kommunen aktuelt råder over. Ligeledes vil forvaltningen kunne flytte beboere til en anden midlertidig indkvartering eller et andet værelse. Kommunernes boliganvisningsforpligtelse efter integrationsloven omfatter ikke familiesammenførte, som forventes og har pligt til at tage ophold hos den, de familiesammenføres med. Kommunen er dog forpligtet til at tage hensyn til barnets tarv. Eksisterende indkvarteringssteder er overvejende indrettet til enkeltværelser, idet der kun er plads til én seng og hensyntagen til toilet, bade- og køkkenfaciliteter. Frejasvej 12 rummer imidlertid nogle gode muligheder for deleværelser. Såfremt alle værelser anvendes som deleværelser, vil det give en driftsmæssig indtægt på netto kr årlig. Rumindretning, herunder størrelse og faciliteter, er bestemmende for om værelset er egnet til deleværelse. Fremadrettet vil besparelsespotentialet i forhold til deleværelser indgå i forvaltningens overvejelser vedr. nye ejendomme. Omfanget af deleværelser vil bero på de fremtidige bygningers mulighed for indretning, og den forventede besparelse er derfor vanskelig at opgøre på nuværende tidspunkt.

3 3. Indbo til flygtninge der indkvarteres i permanente boliger Den nuværende arbejdsgang til ansøgninger om møbler og andet indbo er meget tidskrævende. Da flygtningefamilierne ansøger om samme type indbo, foreslår Borgerservice, at der oprettes et antal flygtningepakker. Pakkerne skal indeholde møbler og indbo svarende til familiens størrelse og typiske krav og erhvervelser. Hver pakke repræsenterer en værdi, hvorefter der udleveres et gavekort på denne værdi inkl. information om, hvad der kan købes, kvitteringskrav mv., eller der foretages en standard bestilling eller lign. Der vil være en forholdsvis stor tidsmæssig besparelse, da Borgerservice ikke individuelt skal ind og bestille familiens specifikke møbler og indbo. Forslaget vurderes pt. af revisionen, da der kan være udfordringer i forhold til opfyldelse af lovens krav om en konkret, individuel vurdering. Det er Borgerservice vurdering, at besparelsen vil ligge i størrelsen 300 timer årligt i Borgerservice. Forslaget er udgiftsneutralt i forhold til indboudgifter (konto 5). Indbo til flygtninge Tema: Arbejdsmarkedstiltag og forsørgelse Refusionsreformen, som trådte i kraft januar 2016, tildeler kommunen refusion på baggrund af sammenlagt varighed på tværs af ydelserne. Det betyder, at flygtninge og familiesammenførte, bliver en betydelig byrde for den kommunale økonomi, såfremt de ikke opnår varig beskæftigelse, da refusionsprocenten falder til 20 % efter et år. Flygtninge og familiesammenførte, har modsat kommunens øvrige borgere generelt, få (dokumenterede) kompetencer og ressourcer. Der vil derfor være et investeringsbehov i form af virksomhedsrettet indsats, mere erhvervsrettet danskuddannelse samt kompetencevurdering og uddannelse generelt. Tilsvarende lægger trepartsforhandlingerne op til en styrket virksomhedsrettet indsats, etablering af integrationsgrundsuddannelser (IGU) og øget brug af branchespecifikke AMU-kurser. Det er derfor forvaltningens vurdering, at mulighederne for at sænke serviceniveauet i forhold til den aktive beskæftigelsesindsats, uden at det får langsigtede negative konsekvenser, er meget begrænsede. Tværtimod vurderes det, at der er behov for at investere strategisk og langsigtet med henblik på at nedbringe fremtidige udgifter til forsørgelse af flygtninge og familiesammenførte.

4 Der kan desuden forventes meromkostninger til befordring som følge af udvidelse af målgruppen for integrationsydelse. I nedenstående opgørelse er serviceændringer som følge af ændret tildeling af mentorer og anvendelse af teletolke ikke beskrevet, idet begge dele indgår i de besparelsesforslag, som behandles i forbindelse med budget I opgørelsen er desuden opgjort meromkostninger på Beskæftigelses område for 2016 og frem som følge af forventet ændret lovgivning samt de allerede ankomne flygtninge og familiesammenførte. 4. Tildeling af mentorer Flygtningenes mentorbehov vurderes som udgangspunkt i forhold til, om de er aktivitetsparate eller jobparate. Kommunens visitationspraksis ændres, således flygtninge som udgangspunkt vurderes jobparate jf. 2-partsaftale. Det vurderes, at 60 % af nytilkomne flygtninge fremover kan visiteres jobparate. For de jobparate flygtninge er det som udgangspunkt kun nytilkomne flygtninge, der får tildelt mentor. Jobparate flygtninge får som udgangspunkt kun tildelt ½ time mentorstøtte om ugen i en fleksibel ordning, der gør det muligt at spare mentortimer op. Aktivitetsparate flygtninge får tildelt enten 1,5 eller 3 timers mentorstøtte om ugen. Det vurderes, at halvdelen af de aktivitetsparate flygtninge kan klare sig for 1,5 time om ugen. Det forventes at 70% af de nytilkomne flygtning kan nøjes med ½ times fleksibel mentorordning om ugen. Desuden reduceres mentortiden pr. uge til en time for de borgere med social mentor, der ikke har behov for mere. Til og med 2015 fik hovedparten af integrationsborgerne på integrationskontrakt tildelt 3 timers mentortid om ugen hos eksterne mentorer. Forslaget indgår allerede i Beskæftigelsesforvaltningens forslag til besparelser i 2017 til finansiering af omprioriteringsbidraget. Tildeling af mentor Teletolkning

5 Fremmøde tolkning erstattes af teletolkning med en forventet lavere pris, mindre tidsforbrug og større udbud af tolkning på mindre sprogområder. Rudersdal Kommune bruger på nuværende tidspunkt fremmødetolkning. Ved at anvende teletolke i stedet for fremmødetolke skal kommunen ikke betale for transporttid, ligesom der undgås spiltid i forbindelse med ankomst og afslutning af møder. Forslaget indgår allerede i Beskæftigelsesforvaltningens forslag til besparelser i 2017 til finansiering af omprioriteringsbidraget. Teletolkning Transportgodtgørelse til flygtninge på integrationsydelse Der bruges i dag i Ydelsesområdet i Borgerservice mange ressourcer på at sagsbehandle ansøgninger om transportgodtgørelse til flygtninge blandt andet begrundet i, at en trangsvurdering skal foretages i alle sager. Derfor foreslås det at optimere processen og arbejdsgangen omkring disse enkeltydelsesansøgninger og derved at nedbringe sagsbehandlingstiden. Flygtninge søger om transportgodtgørelse til og fra det uddannelsessted, hvor de modtager danskundervisning. Dette søges som en enkeltydelse efter Integrationslovens 23. Jobcenteret indberetter antal zoner og beløb i KMD-Opera, hvorefter Ydelsesområdet udbetaler transportgodtgørelsen. Udbetalingen sker dog kun efter en trangsvurdering foretaget i Borgerservice. For at optimere arbejdsgangen omkring ansøgninger om transportgodtgørelse til flygtninge foreslås, at alle flygtninge på den nye integrationsydelse tildeles transportgodtgørelse automatisk ved ansøgning, da alle efter en trangsvurdering i dag ses at være berettiget på grund af den lavere integrationsydelse. På denne måde foretages der ikke en individuel vurdering af hver sag. Forslaget er også med i trepartsaftalen.

6 Det er vurderingen, at besparelsen vil ligge i størrelsen 300 timer årligt i Borgerservice. Der forventes ikke øgede udgifter (konto 5) til transport på baggrund af forslaget. Transportgodtgørelse * *Forudsætter at den ny arbejdsgang kan være på plads pr. 1/ * Tema: Børn i skolealderen 7. Modtageklasserne To-partsforhandlingerne har betydet en lempelse af kravene til modtageklasser. Det betyder bl.a. at klasseloftet for modtagelsesklasser hæves fra 12 til 15 elever, hvis det vurderes at være pædagogisk forsvarligt (og op til 18 hvis overvejende samme sproglige baggrund) og kravet om højst at spænde over tre klassetrin hæves til højest fem, hvis eleverne overvejende har samme sproglige- og læringsmæssige baggrunde. I forbindelse med oprettelse af det nye modtageklassetilbud på Trørødskolen pr er undervisningen nu tilrettelagt på en måde så de nye regler finder anvendelse. I den nye model er basisundervisning koordineret med større grad af undervisning i almindelige klasser, hvilket har gjort det muligt at have større basishold, på den måde som lovændringen lægger op til. Forslaget vurderes ikke at have økonomiske konsekvenser. Ingen Tema: Sundhedsudgifter 8. Helbredsvurderinger Det fremgår af Forslag til lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love (Bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge og styrket virksomhedsrettet integrationsprogram m.v.), at tilbuddet om helbredsvurderinger målrettes, så det er op til kommunerne at vurdere, om der er behov for en opfølgende helbredsvurdering. Kommunerne kan desuden beslutte at foretage en helbredsvurdering af familiesammenførte. Flygtninge bliver fremadrettet kun tilbudt helbredsvurderinger ud fra en skønsmæssig vurdering, der tager udgangspunkt i flygtningen eller den familiesammenførtes muligheder

7 for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det vil både være ved psykiske og fysiske begrænsninger eller hvor der vurderes, at være risiko for smittefare som for eksempel ved mistanke om hepatitis. En helbredsvurdering koster kr. pr. stk. og skal efter nuværende lovgivning tilbydes alle nytilkomne flygtninge og familiesammenførte. Den foreløbigt udmeldte kvote for 2017 er for Rudersdal Kommune 166 flygtninge. Der forventes at komme 89 familiesammenførte i Det vil resultere i 255 helbredsvurderinger til en samlet pris på kr. Forvaltningen vurderer, at det efter ny praksis vil være relevant for 30 % af flygtninge og familiesammenførte at få foretaget en helbredsvurdering. Svarende til 77 helbredsvurderinger til en samlet pris på kr., hvorved der opnås en besparelse på kr. Forvaltningen vurderer, at der kan indhentes en tilsvarende besparelse i 2016, uanset at kvoten er 214, såfremt praksis ændres med ½ års virkning. Helbredsvurderinger

Til Ninna Thomsen, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ninna Thomsen

Til Ninna Thomsen, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ninna Thomsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Ninna Thomsen, MB E-mail: Ninna_Thomsen@br.kk.dk Kære Ninna Thomsen 24-08-2015 Sagsnr. 2015-0159100 Dokumentnr. 2015-0159100-7

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Når strategi for

Læs mere

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde 13-06-2018 Fakta Kvote: 2014: 27 flygtninge 2015: 88 flygtninge 2016: 70 flygtninge 2017: 24 flygtninge 2018: 6 flygtninge (kvote) 2019: 7 flygtninge (kvote) Til

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Resultatmål 1a: Den gennemsnitlige

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge:

Allerød Kommune NOTAT. Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge: NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 11. august 2016 Sagsnr. 16/1541 Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge:

Læs mere

Resume: Arbejdsmarked. Lindevej 5, 5750 Ringe. Tlf Fax Sagsid

Resume: Arbejdsmarked. Lindevej 5, 5750 Ringe. Tlf Fax Sagsid Arbejdsmarked Lindevej 5, 5750 Ringe Vurdering af kapacitet, økonomi og medarbejdere på integrationsområdet i forbindelse med reduktion i det forventede antal nye integrationsborgere i 2018. Tlf. 72 530

Læs mere

En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL

En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL Danmark modtager i disse år historisk mange flygtninge. Kommunerne forventes alene i år at modtage op mod 17.000 flygtninge, ligesom der også

Læs mere

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø Flygtninge i Gladsaxe 2016 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 08.03 2016 Katrine Birk og Birgitte Vallø Dagsorden Baggrund Flygtningegrupper og familiesammenføring Modtagelse Indkvartering og boligplacering

Læs mere

Nationalt fokus på lokal integration

Nationalt fokus på lokal integration Nationalt fokus på lokal integration -Strategi og retning for den nationale integrationsindsats Karin Ingemann, Integration og Medborgerskab En dansk motorvej i september 2015 Udfordringen: Den nationale

Læs mere

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer:

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer: JOB- OG SOCIAL- CENTERET Emne Staus vedrøredne Integration i Solrød Til Dato 29. april 2019 Udarbejdet af Dines Ehrhorn Poulsen NOTAT Status vedrørende integrationsindsatsen i Solrød Ifølge integrationsstrategiens

Læs mere

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Organisering i Aktiv indsats og Integration Modtagelse/boligplacering Beskæftigelses

Læs mere

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16 Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF 189 15/16 Med ikrafttrædelse 1.7.2016 Ændring i reglerne vedr. helbredsmæssig vurdering Ændringen indebærer, at kommunalbestyrelsen

Læs mere

Ensretning af regler for udbetaling til personer i aktive tilbud

Ensretning af regler for udbetaling til personer i aktive tilbud Evaluering af frikommuneforsøg: Ensretning af regler for udbetaling til personer i aktive tilbud Gladsaxe Kommune Afleveret april 2016 Evaluering af frikommuneforsøg: Ensretning af regler for udbetaling

Læs mere

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET 2. kvartal 217 Kvartalsrapport på flygtningeområdet 2. kvartal 217 Det er aftalt, at Byrådet hvert kvartal præsenteres for en status på flygtningeområdet i Odense Kommune. I

Læs mere

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Budgetforslag 2018 - Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Udvalg Beskæftigelsesudvalget 1.314.493.202 kr. Hele kroner, Budgetårets priser Politikområde Integration, forsørgelse 26.993.611 kr.

Læs mere

Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv

Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv Beskæftigelsespolitisk konference i Aalborg, RAR Nordjylland den 9. marts 2017 v. kontorchef Nanna Larsen Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke)

F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke) Baggrund Der er

Læs mere

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på ankomne flygtninge i Fanø Kommune I perioden 2006-2015 er der ankommet 70 1 flygtninge til Fanø (5 er fraflyttet igen 2 ). Figur 1.

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02 Bevillingsområde 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger 1. Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne få job eller

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

Job- og Integrationshuset

Job- og Integrationshuset Job- og Integrationshuset Kerneopgaver Job- og Integrationshuset varetager den beskæftigelsesrettede indsats for: alle nye flygtninge familiesammenførte ægtefæller til flygtninge, der modtager ydelse kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter.

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. 1 Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. At den enkelte udlænding hurtigst muligt opnår varig tilknytning til arbejdsmarkedet på ordinære vilkår,

Læs mere

Orientering om toparts- og trepartsforhandlinger på integrationsområdet 2016

Orientering om toparts- og trepartsforhandlinger på integrationsområdet 2016 Punkt 8. Orientering om toparts- og trepartsforhandlinger på integrationsområdet 2016 2016-016937 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering om toparts-

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2015-000899 Ændringsforslag til L 198 til 2. behandlingen af Forslag

Læs mere

Integration 25. April 2019

Integration 25. April 2019 Integration 25. April 2019 Dagsorden 1) Overblik over integrationsområdet 2) Paradigmeskiftet i lovgivning 3) Cases 4) Drøftelser Drøftelse af serviceniveau for vejledning og rådgivning om repatriering

Læs mere

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Tekst B1 Integrationsafdelingen og jobcenter sammenlægges Integrationsafdelingen sammenlægges med Jobcentret for at skabe mere synergi mellem de to områder.

Læs mere

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Uddannelsesindsatser for voksne flygtninge, d. 8. december 2016, Scandic Copenhagen v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge Erhverv og Udvikling Dato: 4. august 2016 Sagsbehandler: jote/bjha Notat Dato: 4. august 2016 Kopi til: Emne: Budgetudfordringer budget 2017-2020: Merudgifter til flygtninge Merudgifter på flygtningeområdet

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 1. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET 2. kvartal 18 Kvartalsrapport på flygtningeområdet 2. kvartal 18 Det er aftalt, at Byrådet hvert kvartal præsenteres for en status på flygtningeområdet i Odense Kommune. I kvartalsrapporten

Læs mere

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Notat 25. april 2016 Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 29. februar 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

INTRODUKTION TIL INDSATSEN FOR MODTAGERE AF INTEGRATIONSHJÆLP

INTRODUKTION TIL INDSATSEN FOR MODTAGERE AF INTEGRATIONSHJÆLP INTRODUKTION TIL INDSATSEN FOR MODTAGERE AF INTEGRATIONSHJÆLP UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE, JUNI 2018 Beskæftigelsen for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge - ministermål 2013-2017

Læs mere

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration i samfundet BUDGETNOTAT Baggrund Med refusionsreformen

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. viser

Læs mere

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Formål (integrationsloven) 1. Lovens formål er at sikre, at nyankomne udlændinge får mulighed for at udnytte deres evner og ressourcer med henblik

Læs mere

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr Notat vedr. status på flygtningeområdet pr. 31.5.2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste kommuner. Området

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration

Strategi for modtagelse og integration Strategi for modtagelse og integration - Opfølgningsnotat september 2016 Dette notat er et oplæg til form og indhold i den planlagde kvartalsvise opfølgning på implementeringen af Strategi for modtagelsen

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Modtagelse og integration af flygtninge beskrivelse af opgaver og økonomiske udfordringer 2015. Dato: Opgaven vedrørende modtagelse og integration af flygtninge er forankret

Læs mere

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014 Notat vedr. kommunekvoter for flygtninge Baggrund Udlændingestyrelsen udmelder hvert år landstal for flygtninge. Landstallene er et skøn over det antal flygtninge, som vil få opholdstilladelse i Danmark

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over modtagne flygtninge for kvote og 6 fordelt pr. måned Der er sammenlagt modtaget 6 mænd for kvote 6 Der er sammenlagt modtaget 8 kvinder for kvote 6 Der er sammenlagt

Læs mere

Topartsaftale om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge

Topartsaftale om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Topartsaftale om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge Regeringen og KL indgik den 18. marts 2016 topartsaftale om bedre rammer

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt BILAG ad spm. nr. 24 (L 189) Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 13. august 2015 Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent I Halsnæs Kommune

Læs mere

TOPARTS OG TREPARTSAFTALER

TOPARTS OG TREPARTSAFTALER TOPARTS OG TREPARTSAFTALER - FOKUS PÅ JOB OG DANSKUDDANNELSE Uddannelsesforbundets høring på Christiansborg den 21. april 2016 Oplæg ved chefkonsulent Birger Mortensen, KL Markant stigning i antal flygtninge

Læs mere

Løbende status på flygtningeområdet. Indledning

Løbende status på flygtningeområdet. Indledning Løbende status på flygtningeområdet Indledning Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget har på udvalgsmødet d. 07.02.2018 tilkendegivet ønsket om en løbende halvårlig orientering på flygtningeområdet

Læs mere

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Caroline Grønheden Sagsnr. 15.00.00-Ø00-4-16 Dato:31.3.2016 Budgetforslag 2017- Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Hovedoversigt Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Pr. 01/03-2015 starter den nye kvote, 2015 kvoten, hvor Rudersdal Kommune modtager 15 flygtninge ud af en kvote på 126 flygtninge.

Pr. 01/03-2015 starter den nye kvote, 2015 kvoten, hvor Rudersdal Kommune modtager 15 flygtninge ud af en kvote på 126 flygtninge. Status på flygtninge EVBU møde februar. Der er pr. d. 01/02-2015 modtaget 64 flygtninge ud af kvoten for 2014 på 47 flygtninge. Kvoten kan forhøjes med 50 %, svarende til i alt 71 flygtninge. Pr. 01/03-2015

Læs mere

Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015

Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P00-1-15 Dato: 30.1.2015 Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015 På grund af det ekstraordinære

Læs mere

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet (sab@uibm.dk og sox@uibm.dk) DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet integrationsprogram

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

På denne baggrund, samt som følge af den løbende erfaringsdannelse, tilpasses integrationsstrategien den aktuelle situation.

På denne baggrund, samt som følge af den løbende erfaringsdannelse, tilpasses integrationsstrategien den aktuelle situation. Integrationsstrategi Forord Frederikssund kommunes hidtidige integrationsstrategi blev udarbejdet i 2015-16 og vedtaget i foråret 2016, hvor kommunen i lighed med landets øvrige kommuner modtog et stigende

Læs mere

Ledelsesinformation: Flygtningestatus

Ledelsesinformation: Flygtningestatus Ledelsesinformation: Flygtningestatus Indledning Nedenstående statusorientering inkluderer udlændinge (flygtninge og familiesammenførte personer), der er omfattet af integrationsprogrammet. Som led i udmøntningen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

EVBU Overførselssag

EVBU Overførselssag EVBU Overførselssag 15.3.2017 Overførselssag Merforbrug, hovedsageligt på tre poster: - Dagpenge (1,2 mio. kr.) - Fleksjob (2,17 mio. kr.) - Driftsudgifter (2,38 mio. kr.) Dagpenge skyldes flere på arbejdsløshedsdagpenge

Læs mere

Afrapportering på integrationsområ det

Afrapportering på integrationsområ det Afrapportering på integrationsområ det Pr. 31. maj 2018 Indhold 1. Baggrund og opsamling... 2. Udvikling i antal flygtninge og familiesammenførte til flygtninge... 3. Samlet økonomi vedr. flygtninge og

Læs mere

Integration Hvad og hvorfor. November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers

Integration Hvad og hvorfor. November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers Integration Hvad og hvorfor November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers Rammer for arbejdet i Integration 1. Værdier i arbejdet med integrationsborgere 2. Formål 3. Mål 4. Opgaver 5. Lovgivning og arbejdsgange

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU)

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Erhvervsrettet uddannelse og integration Temakonference om trepartsaftalens initiativer til arbejdsmarkedsintegration Tirsdag den 20. september 2016 v. Kåre Vind Jensen

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Februar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

BESKÆFTIGELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER

BESKÆFTIGELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 2017 1 BESKÆFTIGELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 1.328.302.922kr. Politikområde Integration, forsørgelse Sygedagpenge, forsørgelse Kontanthjælp og revalidering, forsørgelse

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1. 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Udkast til. Forslag. til

Udkast til. Forslag. til Udkast 5. april 2016 Udkast til Forslag til Lov om ændring af integrationsloven, danskuddannelsesloven, lov om almene boliger m.v. og forskellige andre love (Bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge,

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Januar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 5 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 5 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Notat Dato 1. februar 2017 MEB Side 1 af 5 Inspiration til TR/AMiR: Hvordan håndterer vi konsekvenserne af de nye lave ydelser? Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Loven om udvidelse af målgruppen

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4.2014 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 624,038 207,238

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over visiterede flygtninge for og 6 fordelt pr. måned Der er sammenlagt visiteret 6 mænd for 6 Der er sammenlagt visiteret 8 kvinder for 6 Der er sammenlagt visiteret

Læs mere

Lovforslagets hovedpunkter. Lovforslag /2018 Redigeret af Susanne Wiederquist

Lovforslagets hovedpunkter. Lovforslag /2018 Redigeret af Susanne Wiederquist L 120 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love. (Nedsættelse af integrationsydelse og omlægning af dansktillæg). Forventet ikrafttræden -1.7.2018

Læs mere

Modtagere af integrationsydelse

Modtagere af integrationsydelse Sep 215 Okt 215 Nov 215 Dec 215 Jan 216 Feb 216 Mar 216 Apr 216 Maj 216 Jun 216 Jul 216 Aug 216 Sep 216 Okt 216 Nov 216 Dec 216 Jan 217 Feb 217 Mar 217 Apr 217 Maj 217 Jun 217 Jul 217 Aug 217 Sep 217 Okt

Læs mere

Afrapportering på integrationsområ det

Afrapportering på integrationsområ det Afrapportering på integrationsområ det Pr. 30. april 2018 Indhold 1. Baggrund og opsamling...1 2. Udvikling i antal flygtninge og familiesammenførte...2 3. Samlet økonomi vedr. flygtninge og familiesammenførte...5

Læs mere

Handleplan for boligplacering af flygtninge.

Handleplan for boligplacering af flygtninge. Punkt 9. Handleplan for boligplacering af flygtninge. 2014-42050. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget samt Beskæftigelsesudvalget godkender At nyankomne flygtninge

Læs mere

15. Boligplacering af flygtninge

15. Boligplacering af flygtninge Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 15. Boligplacering af flygtninge 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget tilgang af flygtninge

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02 Bevillingsområde 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger 1. Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne få job eller

Læs mere

Udarbejdelse af business cases vedr. investering i integrationsområdet

Udarbejdelse af business cases vedr. investering i integrationsområdet Den 25. august 2016 Notat Udarbejdelse af business cases vedr. investering i integrationsområdet Information til SIRIs Kommunegruppe 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. INDHOLD I BUSINESS CASENE...

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det

Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det Maj 2017 Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det Beregningseksempler for Bornholm Kommune 0 Business cases vedr. investering i integrationsindsatsen Styrelsen for International Rekruttering

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober 2016, v. Peter Svane

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober 2016, v. Peter Svane Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober, v. Peter Svane Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter den kommunale integrationsopgave under pres Ca. 11.000 flygtninge fik

Læs mere

Bilag 2 til 2. budgetopfølgning 2018

Bilag 2 til 2. budgetopfølgning 2018 Bilag 2 til 2. budgetopfølgning 2018 på integrationsområdet Indhold 1. Resume...2 2. Beboelse...3 3. Integrationsprogram...3 4. Integrationsydelse...4 5. Grund- og resultattilskud...4 6. Demografipuljer

Læs mere

Kolding Kommune Sidenr. 1

Kolding Kommune Sidenr. 1 Kolding Kommune Sidenr. 1 Status på integrationsområdet, januar 2018 Sagsid.: 13/8530 Resumé Ledelsesinformation for integrationsområdet viser en status på antallet af borgere omfattet af integrationsloven,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS To mål for 2019 Der skal være 400 fuldtidspersoner færre på overførselsindkomst AKBI løfter de 330 og UAUN de 70 Ved udgangen af 2019 har 250 flere fuldtidspersoner været

Læs mere

FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE 1 Generel information for dig som er ankommet til Lyngby-Taarbæk Kommune som flygtning eller familiesammenført til en flygtning. Denne folder samler de vigtigste

Læs mere