Adobe Premiere Forside. Adobe Premiere 6.0. Service & Kommunikation HTX / Viby

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adobe Premiere 6.0 - Forside. Adobe Premiere 6.0. Service & Kommunikation HTX / Viby"

Transkript

1 Adobe Premiere Forside 1 Adobe Premiere 6.0

2 2 Adobe Premeire Index Filmteori opløsninger Videograp tilslutning mirovideo Capture Settings Projects-vinduet Timeline Rendering og Videospor Tekst og transparency Fade og transitions Fade og stillbillede Motion Effekter Effekter og eksportering

3 Adobe Premeire Filmteori 3 Teorien om det at lave film er, at der ingen teori er... Film kan opfattes som en kunst-art, så derfor kan man ikke umiddelbart sige hvad der er godt i en film og hvad der er skidt. Det vil altid blive et spørgsmål om smag og behag, den tid som vi lever i, samt tilskuerens alder og køn. En film som Rambo - First Blood, var et stort hit blandt unge drenge i 1980 erne. Nutidens unge vil sikkert synes at den er meget langtrukken og kedelig, og dem der var unge dengang vil idag opfatte den som plat og tåbelig. Der har sikkert også været et pulikum til Tilværelsens ulidelige lethed, men de har nok været i en anden aldersgruppe og af det andet køn. På sammen måde gør der sig gældende indenfor teknikken omkring film optagelser og klipning. Et hurtigt eksempel på dette er håndholdt kamera som nu er meget brugt, hvor det var fuldstændigt uhørt for bare få år tilbage. Når man taler om små reklamefilm, så er der naturligvis også forskelle, alt efter emne og derved målgruppe. Man kan dog som en tommelfingerregel sige, at vi her i starten af 0 erne ofte ser små klip, som viser den samme scene fra forskellige vinkler. Man springer rundt imellem kameravinkler, for at undgå at scenen kommer til at virke for langtrukken. Nogle siger at dette skyldes musikvideoernes hæsblæsende tempo, og de har sikker ret. De mest udbredte fejl der laves når man selv redigere film, er; - at man lader tekst stå for kort tid (da man jo selv ved hvad der står), - at man laver for lange klip (man synes selv at filmklippene er fine), - at lyden fx. indtaling lyder amatøragtig. (prøv fx. at øve Jer på indtalingen 5-6 gange før i optager. En anden udbredt fejl, er når man lader vennerne agere skuespillere. Her vil alle som kender personerne ytre at det er en mægtig god film, men dem som ikke kender personerne, synes måske knap så godt om filmen. Her kan I fx se på de tidligere elevers film.

4 4 Adobe Premeire Opløsninger Her i Europa (- Frankrig) bruger vi det såkaldte PAL-system til vores TV, (det amerikanske hedder NTSC). PAL-formatet er på 768x576 pixel (4:3), og det lyder jo ikke af meget hvis man sammenligner det med en computerskærm i en høj opløsning. Vores TV står dog lidt længere væk end computerskærmen, så derfor ser det alligevel skarpt ud. Videoformatet derimod er i en temmelig ringe opløsning, faktisk indeholder det kun en fjerdedel pixels i forhold til et tvbillede. Her er der tale om en kvart-pal (altså det halve antal pixels på hver led; 384x288). For dem som har købt en spritny Rocco film, vil de jo nok mene at kvaliteten her stadigvæk er helt i top. Dette skyldes i høj grad at vi har med levende billeder at gøre, hvor man bliver forstyret, så man ikke umiddelbart lægger mærke til at der er tale om en lav opløsning. Her ser vi forholdet i mellem fuld-pal og kvart-pal Da vi altid er i tidsnød og måske ikke har det hurtigeste hardware, så vil vi som regel arbejde i kvart-pal. På den måde fylder tingene ca. en fjerdedel, og tager dermed tilsvarende kortere tid at redigere, men kvaliteten er stadigvæk ligeså god (dårlig) som en købe-videofilm.

5 Adobe Premiere Videograp tilslutning 5 For at tilslutte et videomaskine eller et videokamera, krævers det at computeren har et såkaldt videograpper-kort indstalleret. Vi råder i øjeblikket over 2 kort af mærket Miro DC-30. Bag på kortet (altså på bagsiden af computeren), er der ud -og indgange til videoredigering. Audio-tilslutning: består af et DIN-stik hvor i der sættes et DIN-JACK-converter-kabel. Kablet ender i 4 JACK-stik, to til audio-in og to til audio-out, stikkene er heldigvis mærket, så der ikke er noget at tage fejl af (rød er højre, hvid venstre kanal). Video-tilslutning: Kortet har to gule stik, et til video-in og et til video-out. Denne form for tilslutning kaldes composite og er derfor den tilslutningsform som der skal vælges i MIROprogrammet. (I modsætning til S-VHS som der også er mulighed for at bruge). Tilslutningen til videomaskine eller kamera forgår så med et tre-kabel (rød, hvid, gul). Kamera: TIlslutnings-delen skrues op i bunden af kameraet, og kablerne tilsluttes. Videomaskine: Et specielt scartstik med mulighed for OUT/IN sættes i maskinen, hvorefter der bruges et 3-kabel, som tilsluttes kortets VIDEO-IN, og DIN-kablets AUDIO-IN. Skal man optage over i videoen, skal scartstikket naturligvis stå på IN, ligesom 3-kablet skal sættes i kortets VIDEO-OUT, og AUDIO-OUT. NB!! For at optage over på videobånd, skal filmklippet være MIROkomprimeret, og skal afspilles fra Premeire da MediaPlayer converterer filmklippet før den afspiller det, og det fatter MIROkortet intet af! Desuden skal videomaskinen jo sættes til at optage gennem den aktuelle AU-port (scartstik).

6 6 Adobe Premiere MiroVideo Capture På de computere med MIRO-kortet skulle der gerne være en genvej til mirovideo capture-programmet liggende på skrivebordet. Men før man starter det, er man nødt til at lave en indstilling. Åben programmet som vist nedenunder: Dernæst vælger du at Overlay skal sættes til Primary surface, og luk bare programmet igen. Hvis du ikke gør dette kan du se på side 7 hvordan dit preview af filmklippet ellers bliver til et øje -logo.

7 Adobe Premiere MiroVideo Capture 7 Når du starter mirovideo Capture skal du først vælge at nyt project med følgende indstillinger: I settings er der flere muligheder, husk compostite som video-in.

8 8 Adobe Premiere Settings Nu er du klar til at optage dine klip. Da Miro er et temmlig ringe komprimeringsformat, fylder klippene ret meget. Det er derfor vigtigt at du kun grapper det som du har brug for. Derfor skal du skrive ned hvilke tider fra videokameraet som du skal have optaget, og så nøjes med at grappe dem. Dette er meget forskelligt fra den virkelige verden hvor de normalt optager 30 millioner gange så meget film som de skal bruge, og så bagefter bruger et års tid på at redigere i det. Det kan og vil vi ikke! De klip som du optager bliver lagt i c:\capture\?? måske i d:\ det vil fremgå af MIRO-programmet. Hvis du skal redigere klippene på en ikke-miro maskine (og det skal du jo nok), så skal du hente dem ind i Premiere og gemmen dem som divx-komprimerede film. Hvorfor nu det? Jo, fordi Premiere 6.0 endnu ikke understøtter MIRO-codec, selvom MediaPlayer faktisk gør. Når du har startet Premiere trykker du på Custom og vælger følgende indstillinger: Som man kan se nederst i vinduet er der valgt: - DivX som codec. - Størrelsen er i 384x288 (kvart-pal). - Timecode osv. er valgt til 25 frames (billeder) i sek. - Lyden er sat til hz og 16 bit Stereo, og det er fint. Hvis man vælger Video -menuen øverst kan man configurer sin DivX-komprimering - og det er svært! Det letteste er at vælge en bitrate, hvor man er tilfreds med kvaliteten på filmen set udfra fil-størelsen; fx 4000 som bitrate.

9 Adobe Premiere Projects-vinduet 9 Premiere har nogle meget store paletter og vinduer som man desværre har svært ved at finde plads til på skærmen. Det første vindue man skal bruge er Project-vinduet, det indeholder de elementer (filmklip, lyde, tekst og billeder) som du bruger i filmen. Her skal man huske på at Premiere ligesom InDesign, linker til filerne. Derfor er det vigtigt at alle de elementer som man bruger, ligger i den samme mappe!! Man skal altså IKKE bruge ét billede som ligger på skrivebordet og ét filmklip som ligger på en anden computer osv..!!!!!! Man henter filer ind i projectsvinduet ved at højre-klikke i det. Man kan både hente en enkelt fil og en hel mappe. Her kan man se et Projects-vindue hvor der er brugt fire filmklip uden lyd og et med lyd. Desuden er der brugt en.eps fra Illustrator og en.aiff lydfil fra nettet. Når man skal bruge et til sin film element, så trækker man det bare fra Projects-vinduet og ned i Timeline-vinduet. Under palette-pilen øverst til højre, kan man vælge hvordan man vil se sine filmklip. Her er de valgt uden fil-navn. Man vælger nederst til venstre, hvor mange frames man vil se ad gangen i vinduet. Hvis man fx vælger 1 frame, fylder filmklippene meget i længden, modsat fx 10 seconds.

10 10 Adobe Premiere Timeline Næsten alt videoredigeringen foregår i Timeline-vinduet. Det man så sidder og redigere kan man se i fuld størrelse (her 384x288) i Monitor-vinduet. Her skal man vælge sigle View under palette-pilen. Man kan trække vinduet mindre hvis man hellere vil se filmen i en mindre opløsning. Det er muligt at arbejde med klipning osv i Monitor-vinduet, men det bruger vi ikke, da det er pissesvært. Krydset øverst til venstre, betyder at filmen endnu ikke er renderet, dvs at computeren har ikke lagt de forskellige filmklip, effekter og lyde sammen til én film (dette kaldes mens man arbejder, for et preview af filmen). Har man mange effekter osv. kan det tage rigtig lang tid for computeren at beregne filmen. (Beregningerne gemmes dog, så man ikke skal vente på de samme beregninger hver gang). Man kan også når man starter projektet vælge at se disse preview af filmen beregnet i RAM. (Vælges også i menuen under Project... -> Project settings... -> Keyframe and Redering ). Dette går meget hurtigere mens man arbejder, men rederingen bliver ikke gemt så man skal til sidst vente på at hele filmen bliver beregnet rigtigt. I Timeline-vinduet kan man markere hvilket område af filmen som skal renderes. Dette Work area markes med den tynde gule linie ovenover tidsinddelingen. Med dobbeltklik tilpasses området de frames som vinduet viser. Hvis man alt -klikker på linien får man lige præcis det med som alle filmklippene fylder.

11 Adobe Premiere Rendering og Videospor 11 Man trykker på enter -tasten for at rendere. Man kan også rendere on-the-fly. Dette gøres ved at trække cursoren hen langs tidsinddelingen og samtidig holde alt -tasten nede. Lyden vil ikke blive afspillet imens man trækker. Hvis man ikke holder alt -tasten nede kan man høre lyden men ikke se effekterne. Man kan starte og stoppe filmen fra Markør-liniens placering, ved at bruge mellemrums -tasten. - barberbladet - Work area - tidsinddeling - Markør-linien - rød: Opacity - rød: lydstyrke - blå: balance Som man kan se ligger klippene i forskellige spor (tracks). Video 2 hører sammen med Audio 2, så hvis man trækker et klip med lyd fra Project -vinduet og ned i Videospor 2, så vil lyden automatisk fylde Audiospor 2. Derfor kan man ikke placere et videoklip med lyd i et videospor, hvor det tilhørende audiospor er optaget. Der kan tilføjes ekstra spor under palette-pilen. Man bruger den sorte pil øverst til venstre, til at markere et element. Hvis man kun skal have fat i lyden eller videoen skal man bruge den firkantede marque ved siden af. Skal man have fat i alle elementerne i ét spor fra et pukt og frem efter, så skal man bruge en af de andre værktøjer som ligger inde under Marque -knappen. Det værktøj som man bruger mest er barberbladet længst til højre. Det deler ganske simpelt et filmklip. Derved kan man altså fjerne uønskede frames, eller indsætte et billede i mellem to frames. Hvis man vil være helt præcis, skal man zoome ind, så man ser hvert enkelt frame. Hvis man vil klippe i flere klip som ligger under hinanden, kan man bruge dobbelt-bladet

12 12 Adobe Premiere Tekst og transparency Hvis man skal have tekst ind i filmen bruges Photoshop. Hvis man laver en tekst med skygger og glow i Photoshop, vil effekterne fremstå helt perfekt. Når man henter filen ind skal man vælge Merged layers. Tekst eller andre still-billeder kan trækkes i kanterne så den fylder præcis den tid (plads) i tidslinien som man gerne vil have. Her er der trykket i kanten af den øverst stillbillede-fil (en tekst fra Photoshop), så den fylder præcis det samme som filmklippet nedenunder. Hvis man har et billede fra Photoshop som er lavet på gennemsigtig baggrund som fx noget tekst, kan man fjerne baggrunden ved at højre-klikke på film-klippet i Timelinie -vinduet, og vælge Video Options -> Transparency... (Ikke Videospor 1!). Hvis filmklippet er lavet på gennemsigtig baggrund, og det er de fleste Photoshop filer, så kan man fjerne baggrunden ved at vælge Alpha Channel som Key Type. Ellers bruges Chroma til at fjerne baggrundsfarve, fx i forbindelse med en Blue Screen optagelse. Adobe Premiere gør det lige så godt som en B-film fra 1970! Det endelige resultat med en Alpha Channel fra Photoshop

13 Adobe Premiere Fade og transitions 13 Det er muligt at gøre et helt spor mere eller mindre gennemsigtigt. Dette gøres ved at folde sporet ud, så man kan se den såkaldte Alpha Key (se side 11). Her kan man indsætte punkter på den røde linie. Hvis man trækker et punkt ned, så bliver filmsporet gennemsigtigt, jo længere ned des mere gennemsigtigt. Baggrundsfarven for en film er som standard altid sort, så hvis man vil fade sin scene ud i sort og fade op igen, skal man blot sætte de to klip sammen, indsætte et nyt key-punkt og trække ende punkterne ned. Denne effekt bruges ofte hvis man skal lade som om der er gået et stykke tid i en film. Man kan naturligvis også lade klippene fade over i hinanden, dette er meget brugt til rolige natur-scener. her skal man så placere klippene i to forskellige spor. Endelig kan man bruge de to spor i videospor 1 til at lave kunsteriske overgange (Transitions). De placeres ihvert sit spor i video 1. Transitions har sin egen palette.

14 14 Adobe Premiere Fade og stillbillede I filmen Independence day, og i tv-serien Millinium bruges der en chok -overgang imellem de klip, hvor det skal se ud som om der er gået et stykke tid. Det foregår ved at man blænder op i hvid, og det næste klip fryser indtil op-blændingen er slut. For at opnå denne effekt skal man foretage sig forskellige ting: - Først skal man lave en hvid baggrund. Det gør man ved at vælge File -> New - > Color Matte.... Når man har valgt en farve, og gemt filen under et passende navn, bliver den automatisk tilføjet i Project -vinduet og kan nu trækkes over i Timeline -vinduet. Farve-baggrunden placeres under de to klip fx i Video 1 og trækkes så den passer i længden. Det klip med den lilla markering er et still-billede af den første frame i klippet til højre. Man laver et still-billede udfra et filmklip ved at placere markørlinien lige dér hvor man vil lave still-billedet. Så vælger man File - > Export Timeline -> Frame. Nu har man et stilbillede som man kan trække så det fylder den tid man ønsker.

15 Adobe Premiere Motion 15 Hvis man skal have et klip til at bevæge sig bruges Motion, man højreklikker -> Video Options -> Motion... I Time vises filmklippets varighed som en linie. Her kan man ved museklik indsætte et punkt. Punkterne kan i billedet øverst til højre flyttes rundt til man har opnået den ønskede effekt. Der er også mulighed for at rotere og scalere filmklippet i hvert punkt. Desuden kan der bestemmes hvor længe effekten skal står stille i et af punkterne. Man kan også vælge Motion og Transparency i Effect contols -paletten. Det er også her at man redigere i de effekter som man tilføjer sine film klip.

16 16 Adobe Premiere Effekter Effekterne eller filtrene, tilføjes ved at trække den vaglte effekt fra Video -paletten og ned på filmklippet. Når det er sket kan man så redigere i effekten i Effect Controls -paletten. Som man kan se til venstre i Effect Controls -paletten, kan man lukke og tænde for effekterne og man kan med det lille ur, bestemme ændringer i effekten på forskellige tidspunkter i filmklippet. Disse ændringer i effekten ligger i forskellige keyframes. Man kan se filmklippets keyframes ved at folde filmklippet ud i Timeline -vinduet. Keyframes aktiveres ved at trykke på knappen til venstre for den røde opacity -knap.

17 Adobe Premiere Effekter og eksportering 17 Når keyframe-knappen er valgt kan man indsætte de forskellige punkter ved at flytte markør-linien der hen hvor punktet skal indsættes,, og så trykke mellem de to pile-hoveder og der vil så fremkomme et flueben. Når man har indsat sine punkter kan man trække i dem og derved flytte tidspunktet for den valgte effekt. Man kan indsætte forskellige værdier af effekten i de forskellige punkter. Hvis man fx sætter en blur til 0 i startpunktet og til 100 i slutpunktet, vil Premiere selv fordele værdier fra langs med filmklippet. Når hele filmen er færdig eksporter man den under File -> Export Timeline -> Movie.... Her skal man lige tjekke om det er hele filmen eller kun Work area som der skal laves en film over. Desuden skal man sikre sig at de andre indstillinger er korrekte, herunder codec -komprimeringen.

Animeret rejserute på gennemsigtigt kort. Fremstillet i After Effects 6.5 Pro

Animeret rejserute på gennemsigtigt kort. Fremstillet i After Effects 6.5 Pro Bent Sehested Side - 1 Animeret rejserute på gennemsigtigt kort. Fremstillet i After Effects 6.5 Pro Kan anvendes både i Premiere 6,5 og i Premiere Pro versionerne. - Om fremstilling af kortet i Photoshop

Læs mere

AFTER EFFECTS DET GRUNDLÆGGENDE INTERFACE

AFTER EFFECTS DET GRUNDLÆGGENDE INTERFACE AFTER EFFECTS DET GRUNDLÆGGENDE INTERFACE PROJEKT VINDUE KOMPOSITIONS OMRÅDE TIDS KONTROL EFFEKTER LAGSTRUKTUR TIDSLINJE AFTER EFFECTS PROJEKT VINDUET Når filerne er importeret, kan de frit omdøbes og

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1. Start AE og kontroller indstillingerne for PAL:

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1. Start AE og kontroller indstillingerne for PAL: Bent Sehested Side - 1 Billedstabilisering med After Effects 6,5 PRO Hvis man skal bruge filmklip optaget med lang brændvidde og særlig hvis det er med håndholdt kamera, vil optagelserne oftest være urolige

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1 Bent Sehested Side - 1 Indledning til brug af masker i Premiere Vil du have vist 2 videospor samtidig, hvor der i begge spor sker bevægelse, kan det gennemføres ved brug af en maske. Det vil blive demonstreret

Læs mere

Første møde med skærmbilledet i After Effects 6,5 PRO Lidt om animering

Første møde med skærmbilledet i After Effects 6,5 PRO Lidt om animering Bent Sehested Side - 1 Første møde med skærmbilledet i After Effects 6,5 PRO Lidt om animering Hvert lag i Compositionen har et afmærket ankerpunkt. Det er koordinaterne for diagonalernes skæring. Der

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

EKSPORTER DIN FÆRDIGE FILM

EKSPORTER DIN FÆRDIGE FILM EKSPORTER DIN FÆRDIGE FILM Målet med en film er som regel at andre skal se den. Derfor skal ens sekvens altså det der er klippet sammen på tidslinjen også ud af AVID en igen. Der er grundlæggende to måder

Læs mere

Animeret rejserute på kort som en kombineret opgave

Animeret rejserute på kort som en kombineret opgave Bent Sehested Photoshop.After Effects og Premiere Side - 1 Animeret rejserute på kort som en kombineret opgave Opgaven vil være at fremstille en animeret rute på et kort, der samtidig skal vises ovenpå

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Photoshop og Premiere Side - 15. Hent

Odense Video Klub Bent Sehested Photoshop og Premiere Side - 15. Hent Bent Sehested Photoshop og Premiere Side - 15 Fremstilling af grønlandskort, masker og flammende bogstaver Rundt om os findes mange motiver, der egner sig som baggrunde og vignetter i vores videofilm.

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole 1 Digital Videoredigering Med Pinnacle studio Version 10+ Mini videoredigeringskursus Mandag 10.december, 2007 2 Indledning: Dette kompendium er ment som en hjælp til at komme i gang med videoredigeringsprogrammet

Læs mere

Intro til Windows Live Movie Maker

Intro til Windows Live Movie Maker Intro til Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker er efterfølgeren til Windows Movie Maker. I denne version er der blevet tilføjet slideshow-funktion, altså en funktion hvor du kan lave et lysbilledshow

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

Windows Live Movie Maker-alle funktioner.

Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Her vises brugen af funktionerne i programmet til at lave en film bestående af dine billeder og video/film klip. Læg egen tale og/eller musik på filmen. 1: Åbn

Læs mere

Digital Videoredigering Kom godt i gang-vejledning!

Digital Videoredigering Kom godt i gang-vejledning! Det er en god idé, hvis du inden, du starter video-optagelse med digitalkameraet, nøje overvejer dine optagelser. Lav først en plan! Derefter vil det lette redigeringsarbejdet meget, hvis du kun optager

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

Multi-Camera redigering

Multi-Camera redigering Multi-Camera redigering Hvis du laver optagelser af en levende begivenhed såsom en koncert eller en dans med flere kameraer, kan det være temmelig tidskrævende at redigere optagelserne sammen sekventielt.

Læs mere

FRA KAMERA TIL COMPUTER

FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA CANON FS200 TIL LIQUID Før optagelserne kan redigeres, skal de kopieres fra kameraet til computeren. Det foregår i to trin. Først kopieres optagelserne fra kameraet til din

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Final Cut Pro (FCP) INTRO - Gøre klar til at redigere.

Final Cut Pro (FCP) INTRO - Gøre klar til at redigere. Final Cut Pro (FCP) INTRO - Gøre klar til at redigere. Sidst ændret: 17. November 2008 Hardware: Systemet består af: * 2 skærme, hvor den venstre et vigtigst. * Mac Pro computer * Ekstern scratch disk

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer Grafisk Tekniker Digitalprint Klistermærker med skærelinjer Klistermærker - opgave En mindre serie forskellige klistermærker skal tegnes i Illustrator. Der defineres en ny fil for hvert enkelt klistermærke,

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1 Side 1 De fleste værktøjer i fotoprogrammet Photofiltre 7 er kun aktive når der er åbnet et billede i programmet. Sådan er det også med tryllestaven. Og hvad kan man så bruge tryllestaven til. Den er beregnet

Læs mere

Server Manual v8.4. Manual v8.4. Brugermanual. Side 1. Copyright 2011 MJ Vision Support 70208212

Server Manual v8.4. Manual v8.4. Brugermanual. Side 1. Copyright 2011 MJ Vision Support 70208212 Manual v8.4 Brugermanual Side 1 Guide til styrepanelet Styrepanelet er meget simpelt bygget op. Forklaringen omkring diverse knapper mm., er givet herunder: Viser dato, klokken samt fri optageplads Viser

Læs mere

Vejledning til Photo Story 3

Vejledning til Photo Story 3 Vejledning til Photo Story 3 Start på billedfortælling Når du har startet programmet, får du dette vindue. Du får 3 valg: 1. Opret en ny fortælling. 2. Redigere et projekt 3. Afspille en fortælling. Den

Læs mere

Kom godt i gang. Audacity 1.3.x Windows Foreløbig version. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole / Radioafdelingen

Kom godt i gang. Audacity 1.3.x Windows Foreløbig version. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole / Radioafdelingen Kom godt i gang Audacity 1.3.x Windows Foreløbig version Danmarks Medie- og Journalisthøjskole / Radioafdelingen Revision september 2009 side 2 Indhold Indstillinger side 4 Værktøjer side 7 Åbne nyt projekt

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik Lektion 7 - En meget irriterende ting - især ved ældre indscannede billeder - er en forkert farve, der ligger som et slør hen over billedet eller dele af dette. På ældre billeder skyldes det, at farverne

Læs mere

Redigering i Windows Movie Maker

Redigering i Windows Movie Maker Redigering i Windows Movie Maker Fotografen har oprettet en mappe på skrivebordet som hedder ledelses udvikling. I den nyoprettede mappe har han placeret den videofil som du skal arbejde med. Nu skal du

Læs mere

Før du kan begynde at klippe, skal du oprette en ny sekvens altså en ny tidslinje hvor dine udvalgte klip skal samles til den færdige film..

Før du kan begynde at klippe, skal du oprette en ny sekvens altså en ny tidslinje hvor dine udvalgte klip skal samles til den færdige film.. DET FØRSTE KLIP Se video på www.vj-dk.dk Før du kan begynde at klippe, skal du oprette en ny sekvens altså en ny tidslinje hvor dine udvalgte klip skal samles til den færdige film.. OPRET EN NY SEKVENS.

Læs mere

Quick guide: Final Cut Pro & Express mini-manual

Quick guide: Final Cut Pro & Express mini-manual Quick guide: Final Cut Pro & Express mini-manual Manual af: Claus N. Christensen Aabenraa Gymnasium & HF 2006 Quick guide: Final Cut Pro & Express mini-manual Dette er en quick guide altså en meget hurtig

Læs mere

Konverter og rip med FormatFactory

Konverter og rip med FormatFactory Konverter og rip med FormatFactory Side 1 Konverter og rip med FormatFactory http://www.formatoz.com/ FormatFactory er et fremragende lille gratisprogram der kan konvertere lyd og videoformater fra et

Læs mere

High Speed Kamera og Redigering

High Speed Kamera og Redigering digital Vejledning High Speed Kamera og Redigering Vejledning til læreren: Fra high speed optagelser til slowmotion film 2013 TEMA: BESKYT DIN HJERNE Introduktion Xciters Digital er et undervisningsforløb,

Læs mere

Adobe InDesign 1.5. Service & Kommunikation HTX / Viby

Adobe InDesign 1.5. Service & Kommunikation HTX / Viby Adobe InDesign 1.5 1 Adobe InDesign 1.5 2 Adobe InDesign 1.5 - Index Folderteori.............................. 3 Placering.............................. 4 Farver og tekst........................... 5 Skriftsnit

Læs mere

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Quickguide Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Contents NVR guide... 3 1.0 Optageren:... 3 1.1 Tilslutning... 3 1.2 Installation af harddisk:... 3 2.0 Først gang din optager bliver startet:... 4 3.0

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Åbn Flash, vælg symbolet ud for Actions Script 3.0. Markér frame 15, højreklik og vælg F6

Fase Forklaring Navigation. Åbn Flash, vælg symbolet ud for Actions Script 3.0. Markér frame 15, højreklik og vælg F6 Classic Tween Åbn en ny Flash Film Åbn Flash, vælg symbolet ud for Actions Script 3.0 Navgiv laget Navngiv laget kugle Tegn en udfyldt cirkel Vælg Oval Tool, vælg rød farve, træk en cirkel inde på Stage

Læs mere

InDesign CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

InDesign CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk InDesign CC Side 1 af 4 Hvis man vil placere grafisk materiale, f.eks. fra Photoshop eller Illustrator, i In- Design, kan det gøres på to måder: 1) Placer direkte 1.

Læs mere

Redigering af video i Nero Vision

Redigering af video i Nero Vision Redigering af video i Nero Vision Nero Vision er et enkelt og let anvendeligt videoredigeringsprogram, som er en del af den store Nero-pakke. Det er ikke så avanceret som Pinnacles Studio, bl.a. er det

Læs mere

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg Mobiltelefonen som videokamera i Steen Grønbæk Mercantec Viborg 1 Video i - Lærer-/skoleproduceret video Typer Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden anvendes der ikke tid på

Læs mere

Videoproduktion trin for trin

Videoproduktion trin for trin Videoredigering trin for trin Drejebog / manuskript Kamerateknik Storyboard Klippemanus Overfør videofiler til computer Capture Konvertering Redigering Færdigbehandling Vigtige begreber NAVN: KL: Videoproduktion

Læs mere

Arbejde med 3D track motion

Arbejde med 3D track motion Arbejde med 3D track motion Gary Rebholz I sidste måneds Tech Tip artikel gennemgik jeg det grundlæggende i track motion. Selv om vi ikke gennemgår alle værktøjer i Track Motion dialog box vil du alligevel

Læs mere

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING Billeder åbnes via: File - Open... Et billede kan roteres via: Image - Rotate Canvas Under Image - Image Size... kan billedets størrelse og opløsning ændres. Under Image -

Læs mere

Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart.

Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart. Side 1 Gratis program til at transponere lydfil og gemme den, link og vejledning Ole Skou 2009 Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart Gratis program til at transponere

Læs mere

VideoSpin - videoredigeringssoftware

VideoSpin - videoredigeringssoftware - videoredigeringssoftware - generelt Pinnacle's VideoSpin, er en gratis videoredigeringssoftware baseret på Pinnacle Studio Med videospin kan man klippe dårlige scener ud, korte scener ned, lægge tekster

Læs mere

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012 Movie Maker En manual til den MovieMaker i Windows XPTM Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er MovieMaker?...4 Fordele...4 Ulemper...4 Ekstra overgange med mere!...4 Krav til udstyr...5 Det

Læs mere

Photoshopkursus - Billedbehandling

Photoshopkursus - Billedbehandling Photoshopkursus - Billedbehandling Software... 2 Skrivebord... 2 Reset skrivebord... 3 Nyt billede med lag... 4 Indlæs billede... 6 Redigeringsværktøjer... 7 Billedstørrelse... 7 Beskæring... 13 Retouchering...

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

UCSJ IT - Teknologi & Metode REDIGER VIDEO

UCSJ IT - Teknologi & Metode REDIGER VIDEO UCSJ IT - Teknologi & Metode REDIGER VIDEO Table of Contents På ipad...3 på ipad (App'en imovie)... 4 Windows Live Movie Maker...20 Installer Windows Live Movie Maker... 21 Indsæt og tilpas videoer i Windows

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012 PhotoStory Et fedt program til præsentation af digitale billeder Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er PhotoStory 3?...4 PhotoStory 3 i undervisningen / på skolen...4 Hvad skal jeg bruge?...4

Læs mere

Når du holder møder i Connect

Når du holder møder i Connect Når du holder møder i Connect Det er vigtigt at den/de der er host og presenter på mødet sidder ved en forholdsvis kraftig computer, og har en god bredbåndsforbindelse. Hvis man skal vise præsentationer,

Læs mere

Microsoft Movie Maker 2

Microsoft Movie Maker 2 Video: Tastevejledning Microsoft Movie Maker 2 Om programmet Movie Maker 2...2 Lidt teknik...2 Hvilke krav skal man stille til sin computer?... 2 Kom i gang med videoredigering...4 Begynd på et nyt projekt...

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 6: Video for viderekomne Om at oprette et projekt Når man arbejder med videoprojekter, er det en god ide at få en god struktur og organisering på de filer,

Læs mere

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Her er en guide til at lave BackUp af din DVD ved hjælp af DVDShrink og et brænderprogram.

Her er en guide til at lave BackUp af din DVD ved hjælp af DVDShrink og et brænderprogram. Side 1 af 12 DVD BackUp www.abmedia.dk Opdateret d. 28.12.2004 Ofte er der mere på en original DVD end der kan ligge på en Backup, så derfor kan man benytte dette lille program til at vælge hvad man vil

Læs mere

Når du har hentet disse programmer installerer du dem alle og følger guiden herunder.

Når du har hentet disse programmer installerer du dem alle og følger guiden herunder. Debranding af Nokia mobiler! For at komme i gang skal du have din computer forbundet til nettet, have et datakabel der kan forbinde din Nokia telefon med din computer og hente disse her 3 programmer :

Læs mere

Flere funktioner (5) Picasa 3.1.9

Flere funktioner (5) Picasa 3.1.9 (5) Marts 2015 JC - Data Indhold Gem på disk, Genvejsknapper... 2 Søg, Collage,...3 Andre Collageformer, Gem collage... 4 Filtre: Ansigtsgenkendelse, Stjerne... 5 Geo-tag, Google Earch: Søg, Zoom... 5

Læs mere

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen.

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen. Udarbejdelse af kommunikationsbøger Noter og øvelser i forbindelse med at udarbejde kommunikationsbøger vha. programmet Phraseit (Genlyd). Følgende øvelser og instruktion er baseret på at Phrase-it 2.1

Læs mere

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser,

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Video obligatorisk øvelse

Video obligatorisk øvelse Video obligatorisk øvelse Denne obligatoriske øvelse går ud på at bearbejde en video og lægge den ud på jeres hjemmeside. Arbejdet med videoen laves i Windows Movie Maker, der findes i start-menuen under

Læs mere

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity Den digitale Underviser Lydfiler: Audacity Sabine Kramer maj 2014 Indholdsfortegnelse side Optag med Audacity.. 3 Gem og eksportér i MP3 format.... Indtal og klip en lydfil (metode 1)... 5 6 Indtal og

Læs mere

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Indhold 2 Start Lidt om sidens layout 3 Åbn den downloadede fil i CoffeeCup og gem den som dit eget projekt 3 Knapperne Ring og Mail Indsæt nyt link på Ring og mail

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Indsæt og opret et billede på én gang

Indsæt og opret et billede på én gang Indsæt og opret et billede på én gang Du kan nu oprette og indsætte billeder på forside og tekst-sider og felter i én arbejdsgang altså uden at først oprette dem i Mediearkivet. Billeder kan indsættes

Læs mere

1 LÆRERINTRODUKTION Dansk og Interaktive medier Rumpetten og de syv små stole

1 LÆRERINTRODUKTION Dansk og Interaktive medier Rumpetten og de syv små stole 1 LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole I denne del af undervisningsmaterialet til Rumpetten og de syv små stole, vil vi inspirere til at inddrage

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus

Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus Denne vejledning er henvendt til brugere af computere, som benytter Windows XP som styresystem. Windows XP adskiller sig en del fra de øvrige styresystemer.

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1 Bent Sehested Side - 1 Bevæge en maske langs en snoet kurve Ofte sker en animering langs en kurve, der snor sig. Både bevægelse og rotering skal altså styres, så opgaven er ikke så simpel som ved flyveruten.

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11

Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11 Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11 Videoredigering for begyndere 2 Kære kolleger Denne lille vejledning er lavet i forbindelse med et kursus i video-redigering for begyndere på PMC i Horsens

Læs mere

Pinnacle Studio - en kort vejledning

Pinnacle Studio - en kort vejledning Pinnacle Studio - en kort vejledning Her er en hurtig vejledning til hvordan du kan komme i gang med at arbejde med video med videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio DV. Og får du blod på tanden og

Læs mere

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012 VLC-player Meget alsidig medieafspiller til din computer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er VLC-player?...4 Hvorfor ikke bruge Mediaplayer fra Microsoft?...4 Hvilke filtyper kan afspilles?...4

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Grundlæggende lydredigering Side 1. Hvis du ikke allerede har programmet så se bagerst i denne manualen.

Grundlæggende lydredigering Side 1. Hvis du ikke allerede har programmet så se bagerst i denne manualen. Grundlæggende lydredigering Side 1 Lyd redigering Hvis du ikke allerede har programmet så se bagerst i denne manualen. Denne vejledning er lavet med Audacity 1.3 beta, men de forskellige udgaver ligner

Læs mere

Grafisk Tekniker Grundforløb. Serigrafisk tryk af smudsomslag i flere farver til hardcoverbog

Grafisk Tekniker Grundforløb. Serigrafisk tryk af smudsomslag i flere farver til hardcoverbog i flere farver til hardcoverbog Opgaven består i at lave et smudsomslag til en bog med hardcover i A5-størrelse. Omslaget trykkes i serigrafi i flere farver. Bogen produceres herefter i Bogbind. Der arbejdes

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole

LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole Denne udstilling henvender sig til mellemskoling, dvs. klassetrinnene 2.-5. klasse og til fagene Dansk,

Læs mere

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

I. SMART Board. I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2. IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4

I. SMART Board. I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2. IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4 I. SMART Board I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2 A. Tastatur... 3 B. Optager... 3 C. Kontrolpanel... 3 IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4 A. En Notebookside

Læs mere

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011.

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. LISA LALITA SØEBORG MEDIEGRAFIKERUDDANNELSE SVENDEPRØVE 2011 Billedbehandling ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. S I D E 1 Valgte billeder S I D E 2 Om projektet Megan Fox in the big apple Jeg har valgt

Læs mere

Video i undervisningen - Planlægning, videooptagelse, redigering, publicering og QR. Video

Video i undervisningen - Planlægning, videooptagelse, redigering, publicering og QR. Video Video i undervisningen - Planlægning, videooptagelse, redigering, publicering og QR Video 1 Typer - Lærer-/skoleproduceret video Typer: Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

GoTalkNow. Beskrivelse:

GoTalkNow. Beskrivelse: GoTalkNow Beskrivelse: I GoTalk NOW kan du lave personlige kommunikationsbøger. Du kan også lave vælgebøger med foto, filmklip eller musik. Eller en kombination mulighederne er mange. En bog kan laves

Læs mere

REDEGØRELSE OPGAVEN ARBEJDSPROCESSEN KVALITETSVURDERING MÅLGRUPPE VÆRKTØJ - PHOTOSHOP PROGRAMVALG VÆRKTØJ - ILLUSTRATOR

REDEGØRELSE OPGAVEN ARBEJDSPROCESSEN KVALITETSVURDERING MÅLGRUPPE VÆRKTØJ - PHOTOSHOP PROGRAMVALG VÆRKTØJ - ILLUSTRATOR GRAFIK BILLEDEOG REDEGØRELSE OPGAVEN Jeg har valgt at lave et fiktivt brand til mineral vand, hvor jeg har brugt en standard 0,5L flaske som udgangspunkt hvor jeg har fotograferet og billedebehandlet

Læs mere

Få dine billeder til at tale

Få dine billeder til at tale Få dine billeder til at tale Programmet CrazyTalk laver tegnefilm ud af dine portrætbilleder. Programmet synkroniserer endda læberne på portrætter, så de passer med lydsporet. Journalist Morten Skeldal

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 5:Lydfiler (for viderekomne)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 5:Lydfiler (for viderekomne) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 5:Lydfiler (for viderekomne) Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Indtal og klip en lydfil - metode 1 (punkt 1-10) 3 Importér og klip en lydfil metode 2

Læs mere

Timeline Architecture

Timeline Architecture Timeline Architecture Arkitektur i film Adobe Premiere Pro workshop fra 10. November - 14 November 2008 v. Ove Christensen 2 Index Introduktion 4 Forløb 5 Start og Nyt Projekt 6 Arbejdsområdet 7 Projektvinduet

Læs mere

Manual til VideoPad Video Editing freeware

Manual til VideoPad Video Editing freeware Manual til VideoPad Video Editing freeware Google efter VideoPad Video Editor free download Vælg henvisningen til download.cnet.com (Her er der anmeldelse af programmet og henvisninger til andre gratis

Læs mere

UNI C. Video/billeder og lyd: Tastevejledning. Photo Story 3

UNI C. Video/billeder og lyd: Tastevejledning. Photo Story 3 Video/billeder og lyd: Tastevejledning Photo Story 3 Lav dine egne fortællinger med billeder og lyde...2 Download...2 Opret ny fortælling...2 Indsæt billeder...2 Rediger billederne...3 Ændring af rækkefølgen...4

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere