ENERGITILSYNET HAR BLANDT ANDET TIL OPGAVE AT OVERVÅGE PRISERNE PÅ EL, NATURGAS OG FJERNVARME:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ENERGITILSYNET HAR BLANDT ANDET TIL OPGAVE AT OVERVÅGE PRISERNE PÅ EL, NATURGAS OG FJERNVARME:"

Transkript

1 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 253 Offentligt 24. maj 2017 Ret & Administration RESULTATER & UDFORDRINGER 2016 SAMMENFATNING FORORD Formanden for Energitilsynet, Uffe Bundgaard-Jørgensen, omtaler i sit forord de forandringer, der er lagt op til i de lovgivningsmæssige rammer på energiområdet. Overvejelser og forslag, der også involverer Energitilsynet. I den forbindelse betoner Uffe Bundgaard-Jørgensen Energitilsynets upartiskhed - også i et eventuelt nyt organisatorisk set-up. Uffe Bundgaard-Jørgensen skriver blandt andet: SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby Tlf post@energitilsynet.dk Energitilsynet er i mange sager første instans, når der opstår tvivl eller uenighed om fortolkning af lovgivningen. Ofte er der i disse sager væsentlige samfunds-, forbruger- og virksomhedsøkonomiske interesser. I dette lys lægger Energitilsynet vægt på, at tilsynets afgørelser fortsat også i et eventuelt nyt organisatorisk setup kommer til at hvile på upartiskhed, saglighed og uafhængighed. ENERGITILSYNET HAR BLANDT ANDET TIL OPGAVE AT OVERVÅGE PRISERNE PÅ EL, NATURGAS OG FJERNVARME: UDVIKLINGEN I FORBRUGERPRISER PÅ EL, NATURGAS, FJERN- VARME I FORHOLD TIL FORBRUGERPRISINDEKSET Den gennemsnitlige forbrugerpris på el steg svagt i Derimod faldt de gennemsnitlige forbrugerpriser på naturgas og fjernvarme i Set over en otteårig periode fra er den gennemsnitlige elpris for forbrugerne steget med ca. 17 pct. i løbende priser i samme periode steg Forbrugerprisindekset knapt 10 pct. Priserne på naturgas til forbrugerne er faldet med knapt 12 pct. fra 2009 til Den gennemsnitlige fjernvarmepris faldt med ca. 6 pct. i perioden.

2 Side 2/5 ENERGITILSYNET HUSHOLDNINGERNES UDGIFT TIL ENERGI I BOLIGEN Husholdningerne har i gennemsnit sparet penge på energiregningen i De gennemsnitlige udgifter til el og til opvarmning med fjernvarme eller naturgas i boligen er faldet for tredje år i træk. El- og fjernvarme: En typisk familie havde en mindre el- og fjernvarmeregning i 2016 end i I løbende priser faldt de gennemsnitlige udgifter til elektricitet og fjernvarme fra ca kr. i 2015 til ca kr. i 2016 for en typisk familie. El- og naturgas: En typisk familie havde også en mindre samlet el- og naturgasregning i 2016 end i I løbende priser faldt summen af de gennemsnitlige udgifter til elektricitet og naturgas fra ca kr. i 2015 til kr. i 2016 for en typisk familie. UDVIKLINGEN I ENGROSPRISERNE PÅ EL 2009 TIL 2016 Den gennemsnitlige engrospris på el har som hovedtendens været stigende i 2016, men i direkte sammenligning med periodens start i 2009 var gennemsnitsprisen forholdsvis lav ved udgangen af UDVIKLINGEN I ENGROSPRISERNE PÅ NATURGAS 2009 TIL 2016 Den gennemsnitlige engrospris på naturgas har som hovedtendens været vigende siden 2013, om end gennemsnitsprisen var svagt stigende frem mod årsskiftet til ENERGITILSYNET HAR BLANDT ANDET TIL OPGAVE AT FASTSÆTTE KRAV TIL ELNETSELSKABERNES EFFEKTIVITET: EFFEKTIVITETSKRAV TIL ELNETVIRKSOMHEDERNE Den seneste benchmarkanalyse af elnetvirksomhedernes omkostningseffektivitet har ført til, at Energitilsynet har reduceret loftet over de maksimalt tilladte indtægter, også kaldet indtægtsrammer, og fastsat nye effektivitetskrav for hver enkelt netvirksomhed. Kravene indebærer en samlet nedsættelse af netvirksomhedernes indtægtsrammer i 2017 med ca. 73 mio. kr., hvilket svarer til godt 3,7 pct. af netvirksomhedernes påvirkelige omkostninger; omkostninger som løn, administration og vedligeholdelse. Nedsættelsen af indtægtsrammerne fordeler sig på varige effektivitetskrav begrundet i lav økonomisk effektivitet, og på ét-årige effektivitetskrav begrundet i ikke at have en tilfredsstillende kvalitet i el-leverancen. De varige effektivitetskrav er på ca. 71 mio. kr., og de ét-årige krav er på ca. 2 mio. kr.

3 ENERGITILSYNET Side 3/5 ENERGITILSYNET HAR MEDVIRKET I TO EKSPERTGRUPPER OM NY ØKONOMISK REGULERING AF ELNETVIRKSOMHEDERNE. FÅ ET OVERBLIK OVER EKSPERTGRUPPERNES ANBEFALINGER: PÅ VEJ MOD NY MODEL TIL BENCHMARKING AF ELNETSELSKA- BERNE En ekspertgruppe afleverede i februar 2017 sit bud på en ny model til benchmarking af landets elnetvirksomheder. Modellen kan bruges til at identificere potentialet for effektivisering i elnetvirksomhederne og fastlægge krav til effektiviseringer. Afsnittet giver indblik i ekspertgruppens anbefalinger. PÅ VEJ MOD NY REGULERING MED FASTSÆTTELSE AF FORRENT- NING AF ELNETVIRKSOMHEDERNES FREMADRETTEDE INVESTE- RINGER En ekspertgruppe afleverede i april 2016 sin indstilling til fastsættelse af forrentningssats en WACC af elnetvirksomhedernes fremtidige investeringer. Afsnittet giver indblik i ekspertgruppens anbefalinger. ENERGITILSYNET HAR ÅBNET HJEMMESIDE, HVOR FORBRUGERE OG MINDRE ERHVERVSDRIVENDE KAN SAMMENLIGNE ELPRISER OG ELPRODUKTER: STATUS FOR NY GUIDE TIL LANDETS ELPRISER Energitilsynet åbnede 1. april 2016 en ny hjemmeside, elpris.dk, med elpriser og elprodukter til forbrugere og mindre erhvervskunder. Frem til årsskiftet lagde i gennemsnit 500 brugere dagligt vejen forbi den nye hjemmeside. De 35- til 44- årige synes at være de mest interesserede i at bruge pris- og produktguiden. STØRRE SAGER FOR ENERGITILSYNET I ØVRIGT ELOMRÅDET Nødvendige nyinvesteringer Energitilsynet har modtaget et ekstraordinært stort antal ansøgninger om forhøjelse af indtægtsrammerne i elnetvirksomheder. Den økonomiske regulering af elnetvirksomhederne er udformet således, at netvirksomhederne kan ansøge om forhøjelse af de maksimalt tilladte driftsindtægter, de såkaldte indtægtsrammer, når virksomhederne har foretaget bestemte typer af nyinvesteringer som f.eks. forsy-

4 Side 4/5 ENERGITILSYNET ning til nye udstykninger, væsentlige forstærkninger af nettet, kabellægning af luftledninger og samarbejde med Energinet.dk. Investeringerne betegnes som nødvendige nyinvesteringer. Første uafhængige elprisundersøgelse Elforbrugerne kan tjene en pæn timeløn ved at se sig for og vælge et godt tilbud på strøm. Det viser den første uafhængige, landsdækkende undersøgelse af de danske elpriser, som Energitilsynet offentliggjorde i Undersøgelsen er foretaget af Energitilsynet af 2015-priserne på i alt 190 elprodukter solgt af 40 danske elhandelsvirksomheder. Undersøgelsen viser, at en typisk parcelhuskunde bestående af to voksne og to mindre børn i gennemsnit kunne spare op til 500 kr. på den årlige elregning ved at være aktiv og skifte til en billigere leverandør. En typisk parcelhuskunde med to forældre, to børn og en varmepumpe til opvarmning af boligen kunne i gennemsnit spare helt op til kr. om året ved at skifte til en billigere leverandør. NATURGASOMRÅDET Effektivitetskrav til gasdistributionsselskaberne Energitilsynet sænkede i 2013 loftet over de maksimalt tilladte indtægter i landets tre gadistributionsselskaber. Indtægtsloftet blev sænket med i alt 20 mio. kr. fra 2014 til Energitilsynets effektivitetskrav udmøntes i årlige, individuelle krav til hvert af de tre gadistributionsselskaber, som skal blive mellem 0,6 pct. og 2,05 pct. mere effektive hvert år fra 2014 til Energitilsynet træffer afgørelse om prisen på transport af naturgas Energitilsynet har truffet afgørelse om prisen på transport af naturgas fra felterne i Nordsøen til den jyske vestkyst i det såkaldte opstrømssystem. Opstrømssystemet er ejet af DONG Energy og afgørelsen er truffet efter en klage over prisen fra Maersk Energy Marketing A/S. Afgørelsen indebærer, at Energitilsynet pålægger DONG Energy at sætte prisen i månedsaftaler indgået med Maersk Energy Marketing A/S i perioden november marts 2014 ned til 5,75 øre pr. kbm. naturgas (2012-priser). Benchmark af Energinet.dk Energitilsynet har i samarbejde med otte andre europæiske energiregulatorer benchmarket omkostningseffektiviteten i 22 europæiske naturgastransmissionsselskaber. Med i kredsen var Energinet.dk Gastransmission. Regulatorerne har finansieret undersøgelsen, som er udført af et uafhængigt konsulentfirma. Benchmarkanalysen viser, at Energinet.dk opnår den højest mulige omkostningseffektivitet med en effektivitetsscore på 100 pct.

5 ENERGITILSYNET Side 5/5 FJERNVARMEOMRÅDET Henlæggelser til skrotning Energitilsynet har truffet afgørelse om at imødekomme Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S anmodning om dispensation fra reglerne om henlæggelser, således at værket kan henlægge til skrotning af blok 7 over en længere periode end 5 år og med i alt 90 pct. at de budgetterede skrotningsomkostninger. WACC på fjernvarmeområdet Energitilsynet har tilkendegivet en ny model for beregning af WACC på fjernvarmeområdet. WACC en anvendes til støtte for Energitilsynets skøn over en rimelig forrentning af indskudskapital i varmevirksomheder, der har ansøgt om Energitilsynets godkendelse af forrentning af indskudskapital. Den nye model er i vidt omfang baseret på tankerne i arbejdet fra WACCekspertgruppen på elområdet, en ekspertgruppe nedsat af regeringen og som afleverede sin rapport i april Modellen udmunder i et vejledende interval for forrentningsbeløbets størrelse for de enkelte ansøgninger om forrentning. Kriterier for forrentning af indskudskapital Energitilsynet har tilkendegivet hvilke forhold ud over WACC-modellen, der kan og skal inddrages i skønnet over en rimelig forrentning af indskudskapitalen i den enkelte varmevirksomhed i forbindelse med Energitilsynets godkendelse af forrentning af indskudskapital. Det handler især om kriterier i relation til forrentningsansøgerens risikoprofil, men der er også åbnet for, at andre kriterier kan være relevante i den enkelte sag. Forrentning i EnergiGruppen Jylland Varme A/S Ud fra den nye WACC-model og de oplistede kriterier har Energitilsynet truffet afgørelse om godkendelse af forrentning af indskudskapital for EnergiGruppen Jylland Varme A/S på 172 mio. kr. for STØRRE SAGER I DET INTERNATIONALE SAMARBEJDE: EU OG NORDEN Det internationale samarbejde koncentrerer sig om EU og Norden. I EU-regie er det gennemførelse og videreudvikling af det indre energimarked, hvor de europæiske energiregulatorer blandt andet spiller en rolle i udformningen af fælles og harmoniserede spilleregler for markedsadgangen til nettene, de såkaldte netværkskoder. I nordisk regie er etablering af et fællesnordisk slutbrugermarked for el et prioriteret område. De nordiske regulatorer bidrager i arbejdet.

Stillings- og personprofil. Kontorchef til Center for Detail og Distribution Energitilsynet

Stillings- og personprofil. Kontorchef til Center for Detail og Distribution Energitilsynet Stillings- og personprofil Kontorchef til Center for Detail og Distribution Energitilsynet September 2015 Opdragsgiver Sekretariatet for Energitilsynet. Adresse Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: 4171

Læs mere

RESULTATER OG UDFORDRINGER 2016 RESULTATER OG UDFORDRINGER

RESULTATER OG UDFORDRINGER 2016 RESULTATER OG UDFORDRINGER RESULTATER OG UDFORDRINGER 2016 1 RESULTATER OG UDFORDRINGER 6 RESULTATER OG UDFORDRINGER 2016 1 INDHOLD PROFIL AF 2 S MISSION OG VISION 4 FORORD 6 OVERBLIK: FORBRUGERPRISER PÅ EL, NATURGAS, FJERNVARME

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2016

ENERGISPAREBENCHMARK 2016 PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 ENERGISPAREBENCHMARK 2016 11. oktober 2017 Center for Energibesparelser RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet om offentliggørelse

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 30. JANUAR 2018 25. januar 2018 Ret & Administration MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET 1.1 HMN GASNET P/S KLAGE OVER ENERGITILSYNETS

Læs mere

Referat Energitilsynsmøde den 30. oktober 2012

Referat Energitilsynsmøde den 30. oktober 2012 Referat Energitilsynsmøde den 30. oktober 2012 16-11-2012 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 136 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 27. januar 2015 Sag 13/08585 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

HØRINGSSVAR OM WACC FOR VARMEVIRKSOMHEDER Dansk Fjernvarme har torsdag d. 20. oktober 2016 modtaget ovennævnte til høring.

HØRINGSSVAR OM WACC FOR VARMEVIRKSOMHEDER Dansk Fjernvarme har torsdag d. 20. oktober 2016 modtaget ovennævnte til høring. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att. Jesper Møller Banghøj HØRINGSSVAR OM WACC FOR VARMEVIRKSOMHEDER Dansk Fjernvarme har torsdag d. 20. oktober 2016 modtaget ovennævnte

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren. 5. Energinet.dk s årsrapport 2012

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren. 5. Energinet.dk s årsrapport 2012 Referat Energitilsynsmøde den 29. oktober 2013 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 146 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager

Læs mere

Netvirksomhedernes mulige fremtidige regulering

Netvirksomhedernes mulige fremtidige regulering Netvirksomhedernes mulige fremtidige regulering Anders Stouge, vicedirektør Net-temadag, den 3. december 2014 3 formål 3 indsatsområder 16 hovedanbefalinger 97 konkrete vurderinger og anbefalinger 5 hensyn

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Midtfyns Elforsyning amba Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Forsyningstilsynet har modtaget Midtfyns Elforsyning amba anmeldelse af metode for fastsættelse af standardgebyrer

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 3. november 2015 Detail & Distribution 15/04534 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel Radius Elnet A/S Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel 15. maj 2019 19/06938 Forsyningstilsynet har modtaget Radius Elnet A/S anmeldelse af metode

Læs mere

5. APRIL 2018 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018

5. APRIL 2018 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018 5. APRIL 2018 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018 Side 2/9 ENERGITILSYNET ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION Thy-Mors Energi Elnet A/S 16. maj 2017 Detail & Distribution 17/06135 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov Emner 1. Kort om Energitilsynet hvem er vi? 2. Nye regler på varmeområdet 3. Nye afgørelser 4. Hvad kommer der

Læs mere

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer»

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer» ENERGITILSYNET Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2011 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Elprisstatistik 1. kvartal 2019

Elprisstatistik 1. kvartal 2019 Elprisstatistik 1. kvartal 2019 DEN 16. APRIL 2019 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/10 FORSYNINGSTILSYNET ELPRISSTATISTIK

Læs mere

Punkt 3. Energitilsynets møde den 28. oktober Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren

Punkt 3. Energitilsynets møde den 28. oktober Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Punkt 3 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 23. oktober 2014 /MEMU Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Sekretariatskontrakt halvår

Sekretariatskontrakt halvår Sekretariatskontrakt 2018 1. halvår 1. Energitilsynet og dets arbejdsfelt Energitilsynet arbejder for velfungerende sektorer inden for el, gas og varme. Energitilsynet består af en formand, næstformand,

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Strategi for Energitilsynet 2015-2017

Strategi for Energitilsynet 2015-2017 1 Strategi for Energitilsynet 2015-2017 2 Strategi 2015-2017: I 2012 fik Energitilsynets sin første strategi som selvstændig organisation. Forud for formuleringen af denne var gået et omfattende forarbejde,

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Konstant Net A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Forsyningstilsynet har modtaget Konstant Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af tariffer jf. 1, stk.

Læs mere

RESULTATER OG UDFORDRINGER 2013 RESULTATER OG UDFORDRINGER

RESULTATER OG UDFORDRINGER 2013 RESULTATER OG UDFORDRINGER RESULTATER OG UDFORDRINGER 2013 93 RESULTATER OG UDFORDRINGER 20 13 94 ENERGITILSYNET ENERGITILSYNET RESULTATER OG UDFORDRINGER 2013 1 INDHOLD PROFIL AF ENERGITILSYNET 2 FORORD 4 SAMMENFATNING 6 DOKUMENTATION

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Elprisstatistik 3. kvartal 2018

Elprisstatistik 3. kvartal 2018 Elprisstatistik 3. kvartal 2018 DEN 9. OKTOBER 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/10 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg SEF Net A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg Dato: 25. november 2014 Sag: 12/04947 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 8. december 2015 Detail & Distribution 15/07863 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Strategi for Energitilsynet 2018

Strategi for Energitilsynet 2018 Strategi for Energitilsynet 2018 Indhold Energitilsynet... 3 Forandringer i regelgrundlaget for Energitilsynets virke... 4 Organisationens grundlag... 5 Mission... 5 Vision... 5 Rammevilkår... 6 Organisatoriske

Læs mere

Bilag til punkt 6 - ANMODNING OM DISPENSATION FRA HEN- LÆGGELSESREGLER SKROTNING AF BLOK 7 PÅ FYNS- VÆRKET

Bilag til punkt 6 - ANMODNING OM DISPENSATION FRA HEN- LÆGGELSESREGLER SKROTNING AF BLOK 7 PÅ FYNS- VÆRKET BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 Bilag til punkt 6 - ANMODNING OM DISPENSATION FRA HEN- LÆGGELSESREGLER SKROTNING AF BLOK 7 PÅ FYNS- VÆRKET 20. december 2016 Varme 16/05079 SSH/MLD

Læs mere

Benchmark-analyse af Energinet.dks effektivitet

Benchmark-analyse af Energinet.dks effektivitet Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2013-14 KEB Alm.del Bilag 1 Offentligt Punkt 9 Energitilsynets møde den 23. september 2013 Dato: 12. september 2013 Sag: 12/12292 Afd.: Engros & Transmission Sagsbehandler:

Læs mere

Kraftvarmedag. Foreningen Danske Kraftvarmeværker. Jørgen G. Jørgensen Medlem af Energitilsynet

Kraftvarmedag. Foreningen Danske Kraftvarmeværker. Jørgen G. Jørgensen Medlem af Energitilsynet Kraftvarmedag Foreningen Danske Kraftvarmeværker Jørgen G. Jørgensen Medlem af Energitilsynet Energiområdet : Folketing, ministerium, myndigheder og klageinstanser Folketinget Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene Konstant Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR-nr.: 21262498 12. juni 2018 Detail & Distribution 18/04698, 18/04704, 18/04863, 18/05388 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF KONSTANT NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 12/05533 / AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. spetember 2016 Detail & Distribution 15/05700, 15/05701, 15/05702 og 15/05703 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE

Læs mere

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING ELNET A/S

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING ELNET A/S PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING 14. maj 2018 Energibesparelser 18/07530 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders

Læs mere

Strategi for Energitilsynet 2013 og 2014

Strategi for Energitilsynet 2013 og 2014 Strategi for Energitilsynet 2013 og 2014 1. Indledning: Præsentation af Energitilsynet Energitilsynet arbejder for velfungerende sektorer inden for el, gas og varme. Energitilsynet består af en formand,

Læs mere

Den effektive danske energiforsyning II myndigheder/tilsyn

Den effektive danske energiforsyning II myndigheder/tilsyn Den effektive danske energiforsyning II myndigheder/tilsyn Omstilling til konkurrence og effektivitet Hvad er opnået via benchmarking og regelforvaltning? Jørgen G. Jørgensen Medlem af Energitilsynet Energitilsynet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11159, 15/11160, 15/11161, 15/11645 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 22. juni 2018 Ret & Administration MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET 1.1 KLAGE OVER ENERGITILSYNETS AFGØRELSE OM FORRENTNING

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 25. oktober 2016 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 176 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers leveringskvalitet

Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers leveringskvalitet Til Forsyningstilsynet Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby Dok. ansvarlig: TMP Sekretær: Sagsnr: s2018-774 Doknr: d2018-21544-20.0 06-12-2018 Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers

Læs mere

Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme

Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme DONG Energy Eldistribution A/S Kraftværksvej 53 Skærbæk 7000 Fredericia Dato: 23. april 2014 Sag: 12/10277 & 14/03127 /CHN Deres ref. Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy

Læs mere

RESULTATER OG UDFORDRINGER 2014 RESULTATER OG UDFORDRINGER

RESULTATER OG UDFORDRINGER 2014 RESULTATER OG UDFORDRINGER RESULTATER OG UDFORDRINGER 2014 1 RESULTATER OG UDFORDRINGER ENERGITILSYNET RESULTATER OG UDFORDRINGER 2014 1 indhold Profil af Energitilsynet 2 Forord 4 Sammenfatning 6 Dokumentation Energipriser 8 Den

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Referat Energitilsynsmøde den 31. maj 2016 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 173 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager til beslutning:

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering

Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering Vestjyske Net 60 KV A/S Sandagervej 20 7400 Herning CVR-nr.: 28 10 65 48 Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering Forsyningstilsynet

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. N1 A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg CVR-nr. 28 33 18 78 4. juli 2018 Detail & Distribution 18/04905, 18/05745 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF N1 A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station. Ravdex A/S Strandvangen 2 5300 Kerteminde 2. november 2015 Detail & Distribution 12/06451 KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF RAVDEX A/S INDTÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04713, 18/04834, 18/05746 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Dong Energy Eldistribution 13.02.2012 Sag 4/0720-0200-0122 / Deres ref. Laa & lba Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Anmeldelsen Energitilsynets

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER

SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER PUNKT 8 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER 8. marts 2018 Energibesparelser 18/07527 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders særskilte identitet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05704, 15/05705 og 15/05706 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 15. december 2011 Sag 4/0720-8901-0211 / LBA Deres ref. Anmeldelse af betaling af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet i det offentlige

Læs mere

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer NAKSKOV ELNET A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov CVR-nr. 29 60 30 81 Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet)

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05359 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Sekretariatskontrakt 2015

Sekretariatskontrakt 2015 Sekretariatskontrakt 2015 1 1. Energitilsynet og dets arbejdsfelt Energitilsynet arbejder for velfungerende sektorer inden for el, gas og varme. Energitilsynet består af en formand, næstformand, fem medlemmer

Læs mere

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse,

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse, DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 21. december 2015 Sag 12/05700 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne Til elnetselskaberne 30. oktober 2014 Deres ref. / LIC 2. høring af udkast til afgørelse om til elnetselskaberne for 2015 Sekretariatet for Energitilsynet sendte udkast til afgørelse om " til elnetselskaberne

Læs mere

13. JULI 2018 ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2018

13. JULI 2018 ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2018 13. JULI 2018 ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2018 Side 2/9 FORSYNINGSTILSYNET ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2018 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger

Læs mere

Hurup Elværk har oplyst, at anlægsinvesteringen vedrører en nyudstykning. Der er i den forbindelse etableret 4,2 km 0,4 kv-kabel og 30 målere.

Hurup Elværk har oplyst, at anlægsinvesteringen vedrører en nyudstykning. Der er i den forbindelse etableret 4,2 km 0,4 kv-kabel og 30 målere. Hurup Elværk A.m.b.a. Nygade 22 7760 Hurup Thy 3. august 2015 Sag 12/07872 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Hurup Elværk Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden.

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden. Forsyning Helsingør El Net A/S Haderslev vej 25 3000 Helsingør 2. marts 2015 Detail & Distribution 13/07349 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR EL NET A/S Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG El-net Øst A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Forsyningsstilsynet har modtaget El-net Øst A/S) anmeldelse af metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag

Læs mere

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende:

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende: DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 18. august 2015 Ret & Administration 15/05258 LRN AFGØRELSE BETINGELSER FOR STIKLEDNINGER OVERDRAGET TIL DONG ENERGY Sekretariatet har i mail af

Læs mere

7. HNG/Midt-Nords distribution anmodning om godkendelse af en udvidelse af omkostningsrammen som følge af nye krav.

7. HNG/Midt-Nords distribution anmodning om godkendelse af en udvidelse af omkostningsrammen som følge af nye krav. Referat Energitilsynsmøde den 28. september 2009 Dagsorden 1. Inhabilitet på møde nr. 105. 2. Meddelelser fra formanden. 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra vicedirektøren.

Læs mere

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. MAJ 2015 ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 19. maj 2015 Detail & Distribution 15/01397 RESUMÉ 1. Denne sag forelægges Energitilsynet

Læs mere

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE Nr. Broby-Vøjstrup Netselskab a.m.b.a. Søbjergvænget 80 5672 Broby 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09056 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

RAPPORT, SEPTEMBER 2017

RAPPORT, SEPTEMBER 2017 RAPPORT, SEPTEMBER 2017 PRODUKTFORDELINGEN PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS I 2016 Side 2/6 ENERGITILSYNET PRODUKTFORDELINGEN PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS I 2016 INDHOLD RESUMÉ... 3 PRODUKTFORDELINGEN

Læs mere

RAPPORT, MARTS 2016 UNDERSØGELSE AF PRODUKT- FORDELINGEN FOR DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS

RAPPORT, MARTS 2016 UNDERSØGELSE AF PRODUKT- FORDELINGEN FOR DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS RAPPORT, MARTS 2016 UNDERSØGELSE AF PRODUKT- FORDELINGEN FOR DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS 2012-2015 Side 2/8 INDHOLD RESUMÉ... 3 PRODUKTER PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR GAS... 3 FORSYNINGSPLIGTPRODUKTER...

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Thy-Mors Energi Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Thy-Mors Energi Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 Afgørelse Forhøjelse af Thy-Mors Energi Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 17. februar 2015 Sag 14/06475 / MFR Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 30. januar 2018 Dagsorden: 1. Inhabilitet på mødet 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

Punkt 3. Energitilsynets møde den 23. juni 2015. Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren

Punkt 3. Energitilsynets møde den 23. juni 2015. Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Punkt 3 18. juni 2015 Ret & Administration Energitilsynets møde den 23. juni 2015 Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum NOE Net A/S Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum Forsyningstilsynet har modtaget NOE Net

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. NOE Net A/S Skivevej 120 7500 Holstebro CVR: 28855206 7. februar 2017 Detail & Distribution 15/09913, 15/10555, 15/10556 og15/10960 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF NOE NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05707, 1505709, 15/05710, 15/05711 og 16/06313 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

Produktfordelingen på det danske detailmarked for naturgas i 2017

Produktfordelingen på det danske detailmarked for naturgas i 2017 Produktfordelingen på det danske detailmarked for naturgas i 2017 ANALYSE DEN 28. NOVEMBER 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere