Hverdagens fællesskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hverdagens fællesskab"

Transkript

1 Socialdemokratiet i Høje Taastrup Hverdagens fællesskab Indholdsfortegnelse 1. Hverdagens fællesskab Børn, skolen og institutioner Ældre Sundhed for alle Social Boliger Kultur og fritid Arbejdsmarked og erhvervsliv Trafik og den grønne velfærd

2 1. Hverdagens fællesskab Høje-Taastrup Kommune er rammen og fundamentet for vores fællesskab. Vi vil skabe et stærkere fællesskab, der bygger på tryghed og omsorg for hinanden. Et fællesskab, hvor vi alle bidrager og tager ansvar for hinanden. Et stærkt fællesskab sikrer tryghed i Høje-Taastrup Kommune og gør kommunen til et attraktivt sted at bo og leve. Høje Taastrup Kommune skal på alle niveauer tage et socialt ansvar. Kommunens indsatser og velfærdsydelser skal være med til at sikre følelsen af fællesskab, solidaritet og tillid. Kommunen skal være nærværende og lyttende overfor kommunens borgere. Dette kræver mindre bureaukrati og mere tillid til hinanden. Tillid skaber tryghed og grundlaget for et enestående sammenhold. Vi skal føle tryghed uanset hvor og hvordan vi bor og lever. Dette kræver en særlig indsats på f.eks. vores togstationer og i boligområderne. Kommunens borgere skal altid opleve tilgængelige, løsningsorienterede og empatiske medarbejdere, der medvirker aktivt til at finde løsninger. Vi ønsker mere personlig betjening og mindre system. Vores dygtige ledere i kommunen skal være med til at sikre et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, der bygger på tillid, respekt og et højt kompetenceniveau. Socialdemokratiet vil i alle forhold arbejde for mere borger og brugerinddragelse i råd og institutioner. En udstrakt grad af brugerinddragelse er afgørende for at opnå høj kvalitet og stor brugertilfredshed. Brugerinddragelsen skal derfor styrkes overalt. Vi ønsker et stærkt fællesskab, som styrkes gennem et tillidsfuldt samarbejde mellem kommunens dygtige medarbejdere og de mange engagerede frivillige. Vi vil skabe bedre rammer for de frivillige, som er vores rollemodeller. De skaber glæde, entusiasme og sammenhold overalt i vores kommune. Høje-Taastrup Kommune skal være i front med nye digitale læringsmetoder og tekniske hjælpemidler, hvor det giver værdi og bedre service, men digitaliseringen kan også være en stor udfordring for mange mennesker. Derfor skal digitalisering ske på en måde og i et tempo, hvor alle føler sig trygge. Vi ønsker at bekæmpe regeringens detailstyring. Vi er imod regeringens planer om konkurrenceudsættelse og privatisering af velfærdsopgaver.

3 Vi vil arbejde for mere selvbestemmelse i kommunen, hvor vi i højere grad selv kan sætte dagsordenen for, hvordan vi skal prioritere økonomi og aktiviteter. Vi ønsker en kommune med mere fleksibilitet og mere personlig betjening, hvor der lyttes engageret til borgernes behov og hvor ord omsættes til hurtig handling og løsninger. 2. Børn, skolen og institutioner Et godt og trygt fællesskab er afgørende for vores børns opvækst. Forældre har sammen med kommunen et stort fælles ansvar for børns trivsel. Vi ønsker at styrke udviklingen af børns sociale og faglige kompetencer i et fællesskab, hvor der er plads og respekt for hinanden. Indsatsen starter allerede i vuggestuen og dagplejen, hvor dygtige medarbejdere skal støtte og udfordre børnene i deres udvikling. Børnene skal lære at finde deres eget ståsted i livet samt lære at være en del af et socialt fællesskab. Vi skal højne kvaliteten i vores daginstitutioner bl.a. gennem ansættelse af flere pædagoger og pædagogiske assistenter. Børns sproglige og sociale udvikling starter allerede i vuggestuen eller i dagplejen. En tidlig udvikling af de sproglige og sociale kompetencer er afgørende for børns senere trivsel og integration i samfundet. Vi skal derfor arbejde for, at flere børn kommer i vuggestue eller dagpleje. Vuggestuerne og dagplejen skal yde en særlig indsats og støtte overfor de udsatte og sårbare børn. Det samme skal sikres overfor de børn, der ikke taler dansk i hjemmet. Vi skal styrke og kvalificere overgangen mellem børnehave og folkeskole, så det opleves som en naturlig overgang. Folkeskolereformen giver mange udfordringer, men også nye muligheder, som skal udnyttes mere optimalt. Der er brug for mere efteruddannelse og bedre rammer for medarbejderne. Skolerne skal skabe deres egen profil og skal inspireres til at skabe bedre trivsel og et højere fagligt niveau. Skolerne skal endvidere fokusere på at kunne tiltrække flere elever særligt fra lokal området. Folkeskolen er rummelig, men inklusionen har begrænsninger. Flere ressourcer er påkrævet bl.a. til to-lærer/pædagognormeringer. Særligt i indskolingen kan det sikre en mere differentieret undervisning og en styrket faglighed.

4 Der skal være et tæt fællesskab og samarbejde mellem alle folkeskoler og privatskoler i kommunen for at løfte det sociale ansvar overfor børn og skoler, som er hårdt belastet. Langt flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Vi ligger meget lavt i alle statistikker. Vi skal gøre langt mere for at hjælpe de unge i gang. Udskolingen skal forbedres med vægt på det videre uddannelsesforløb. Uddannelsesvejledningen skal styrkes sammen med en større inddragelse af forældrene. Vi skal sikre et attraktivt, effektivt og fleksibelt uddannelsesmiljø, der kan få flere til at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse. 3. Ældre Fællesskabet er af særlig stor betydning for de ældre. Vi skal derfor understøtte, at der i kommunalt regi og på frivillig basis udvikles fællesskaber, som skaber plads til ensomme og mindre ressourcestærke. Alle skal føle, at de er en vigtig del af fællesskabet. Vi skal sikre den rette hjælp med respekt for den enkeltes behov. Vi skal i højere grad bruge nye teknologiske hjælpemidler til gavn for arbejdsmiljøet hos medarbejderne i ældreplejen. Dette vil sikre mere tid til en forbedret pleje af de ældre, og give den enkelte en større frihed. Et stigende antal borgere får konstateret demens. Derfor er det afgørende, at vi på alle planer kan håndtere denne udfordring, herunder i hjemmeplejen, i støtten til de pårørende og på vores plejecentre. Tilbud om vejledning og uddannelse er eksempler på initiativer, der skal sikre en forbedret pleje og omsorg af ældre med demens. Vores plejecentre er et hjem for de ældre, som ikke længere er i stand til at klare sig selv. Vi skal skabe tryghed og hjemlig hygge på plejecentrene og altid med respekt for den enkelte. Ældre skal plejes af de samme medarbejdere for at sikre nærvær og tryghed. Bemandingen på plejecentrene skal styrkes især i ydertimerne. Maden på plejecentrene og i eget hjem skal være sund og nærende. Måltidet skal være en god oplevelse, som skaber glæde hos de ældre. Der skal i byrådsperioden bygges flere ældreboliger. Derudover skal der udvikles flere seniorbofællesskaber. Ligeledes er der behov for en opgradering

5 af vores plejecentre, bl.a. med flere aflastningspladser og en bedre indretning tilpasset det stigende antal demente. Et nyt plejecenter skal etableres for at opfylde plejebehovet blandt det stigende antal meget ældre medborgere, der har behov for hjælp hele døgnet. 4. Sundhed for alle Sundhed er nøglen til det gode liv. Derfor skal kommunen tage ansvar overfor sundheden og ikke blot overlade det til regioner og sygehuse. Der skal i samarbejde med regionen udarbejdes en plan for, hvordan vi sikrer flere praktiserende læger til kommunens borgere. Vi kan ikke acceptere, at borgerne skal tage til andre kommuner for at få tid hos lægen. Der skal laves målrettede opsøgende initiativer for de mest udsatte og sårbare borgere. For at styrke indsatsen for de, der er på arbejdsmarkedet, skal der etableres et bedre samarbejde med arbejdspladser og pensionsselskaber omkring en stærkere forebyggende indsats. Der skal etableres et Sundhedscenter i Hedehusene for at få lettere adgang til behandling. Tilbud om genoptræning skal styrkes med det mål at sikre straks adgang til behandling. Samtidig skal Sundhedscentrene i højere grad anvendes til forebyggende initiativer. 5. Social Socialt udsatte, herunder fysisk og psykisk handicappede, skal sikres lokale beskæftigelsestilbud sammen med aktivitetstilbud, der kan sikre en positiv udvikling. Vi skal samtidig sikre gode og trygge væresteder. Vi vil medvirke til, at der etableres socialøkonomiske (non profit) virksomheder i kommunen, der kan fungere som et vigtigt fællesskab og brobygger til det øvrige arbejdsmarked. Forebyggende arbejde skal prioriteres samtidig med tidlig indsats. Her skal især mange sårbare unge opprioriteres sammen med en målrettet bekæmpelse af ensomhed. Det kræver et styrket samarbejde med de frivillige organisationer og ikke mindst de pårørende. Der skal være individuel tilrettelagt opfølgning overfor udsatte borgere sammen med en bedre vejledning med en fast kontaktperson, der sikrer de bedste løsninger for det enkelte menneske.

6 Flere og bedre tilbud inden for kommunens grænser giver ofte den bedste kvalitet og den bedste økonomi. Vi skal derfor grundigt vurdere muligheden for at etablere flere egne tilbud, evt. i et samarbejde med nabokommunerne. 6. Boliger Boligerne i kommunen skal være med til sikre et styrket fællesskab og en bredere beboersammensætning. Der er store boligudviklingsområder på tegnebrættet i de kommende år bl.a. i Nærheden og i Høje-Taastrup C. Vi støtter denne udvikling. Dog er det vigtigt, at disse områder indrettes med en fornuftig fordeling af almene boliger, andelsboliger og ejerboliger, ligesom der skal være plads til ungdoms handicap og ældreboliger. Endvidere skal der udvikles alternative boligløsninger, der kan sikre billige lejeboliger. Vi skal igangsætte tiltag overfor anvisningen med sigte på at sikre større diversitet i de eksisterende boligområder. Derudover skal vi styrke de initiativer, der sikrer mere tryghed i de store boligområder. 7. Kultur og fritid Kultur- og foreningslivet skaber glæde, fællesskaber og tryghed. Vi ønsker, at flere bliver en del af dette fællesskab. Vi vil derfor udvikle initiativer, der kan få flere i gang med en fritidsinteresse. Indenfor idræt vil vi sammen med de frivillige skabe nye måder at få idræt til at spille sammen med de unges fritids- og uddannelsesliv. Ydermere vil vi inddrage motionstilbud i andre kulturelle og sociale fællesskaber. Vi skal støtte og inspirere forældre og børn til at tage aktiv del i foreningslivet, bl.a. gennem et tættere samarbejde med skoler og institutioner. Vi vil udvikle og forbedre vores fritidspas, der sikrer hjælp til de, der ikke selv har råd til at sende deres børn til idræt. Vi vil styrke kendskabet og udbredelsen af fritidspasset. Tilskuddet skal spredes ud over et år og skal kunne bruges til flere forskellige aktiviteter. Der er brug for en bedre dialog med foreningslivet. Ideerne og projekterne skal udvikles af foreningerne selv, og med kommunen som en støttende medspiller. I fællesskab skal der være fokus på at uddanne og rekruttere ledere i foreningerne.

7 Der skal skabes mere liv og aktivitet i vores medborgerhuse. I Taastrup Teater og Musikhus skal der sikres en lettere adgang til brugen af lokalerne. Der skal tænkes i alternative og tværgående løsninger f.eks. ved, at socialøkonomiske (non profit) virksomheder kan medvirke til at drive café, køkken og igangsætte aktiviteter. Vores bibliotekstilbud i den vestlige del af Høje-Taastrup Kommune skal forbedres. Vi vil sikre det samme høje niveau som i den østlige del af kommunen. Vi skal samtidig udvikle nye måder at tænke bibliotek på i en verden, som bliver mere digital. 8. Arbejdsmarked og erhvervsliv Høje Taastrup Kommune har en af landets højeste ledighedsprocenter. Dette vil Socialdemokratiet ændre. Vi ønsker vækst til gavn for kommunens ledige. Vi skal endvidere sikre en bæredygtig vækst. hvor vi passer godt på naturen og miljøet. Vi ønsker at tiltrække nye virksomheder samt understøtte vækst og udvikling i de eksisterende virksomheder gennem en ambitiøs og langsigtet erhvervspolitik. Kommunen skal sikre gennem et tæt samarbejde med erhvervslivet, at virksomhederne aktivt medvirker til at nedbringe ledigheden i kommunen. Særlig fokus ønskes på at få de unge i gang med en uddannelse og et arbejde. Samtidig skal virksomhederne åbne mere op for de jobparate kontanthjælpsmodtagere. Jobcentret skal være virksomhedernes foretrukne samarbejdspartner, når det drejer sig om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Jobcentret skal i samarbejde med virksomhederne og de lokale faglige organisationer sætte fokus på kompetenceløft og medvirken til relevant aktivering og uddannelse af ledige, herunder relevant sprogundervisning for de, der ikke mestrer dansk. Det erhvervs- og beskæftigelsespolitiske netværk skal udbygges og styrkes i et tæt samarbejde med Erhvervsrådet, virksomhederne og de faglige organisationer. Vi ønsker, at flere af virksomhedernes ansatte flytter til Høje Taastrup Kommune. Dermed sikres øgede skatteindtægter for kommunen. Kommunen skal derfor indgå et samarbejde med virksomhederne omkring markedsføring

8 af kommunens mange faciliteter, herunder den gode infrastruktur, de mange grønne arealer og at boliger kan anskaffes til fornuftige priser sammenlignet med resten af hovedstaden. Høje-Taastrup Kommune skal bekæmpe social dumping på bekostning af danske arbejdspladser. Socialdemokratiet kræver bl.a., at arbejdsklausuler skal indarbejdes i alle kommunale udbudskontrakter og at det følges op af den fornødne kontrol. Vi skal desuden have indført sociale klausuler, der kan sikre vores unge lære- og praktikpladser. 9. Trafik og den grønne velfærd Udviklingen med fokus på bæredygtighed og den grønne politik i kommunen skal forstærkes yderligere. Kommunens bygninger skal indrettes som 0-energi huse i det omfang, hvor det teknisk er muligt. Endvidere skal belysningen af veje og stier i videst mulig omfang omlægges til intelligent belysning. Socialdemokratiet ønsker en kommune, hvor forældre trygt kan sende deres børn ud i trafikken. Det kræver fortsatte investeringer i cykelstier og belysning. Trafiksikkerheden særligt ved skoler og idrætsanlæg skal prioriteres højere. Der skal være et større fokus på, at vores borgere med handicap kan færdes let og sikkert. Den kollektive trafik skal forstærkes i yderområderne: Det skal være muligt at komme rundt i hele kommunen også efter kl. 16. Til en god kollektiv trafik hører gode togforbindelser. Vi vil arbejde for, at Høje-Taastrup station stadig skal være et regionalt omdrejningspunkt for den kollektive trafik. Vi kræver, at flere regionale tog stopper på Hedehusene station. Alternativt, at S-banen kører helt til Roskilde. Erhvervsudviklingen medfører mere trafik med tilhørende risiko for miljø og støjproblemer for borgerne. Derfor skal der være fokus på sådanne følger i planlægningen. Støjreduceringen skal fortsættes, ved at der i videst mulig omfang lægges støjsvag asfalt på vejene suppleret af anden støjafskærmning. Borgerinitiativer med krav om støjmålinger skal imødekommes. For at imødegå den fortsat stigende biltrafik omkring Høje-Taastrup skal Ring 5 genoplives for at få mindsket trængselsproblemerne omkring Høje-Taastrup.

FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS

FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS 2017 1 NOGET FOR BØRN OG UNGE NOGET FOR DE ERHVERVSAKTIVE NOGET FOR ÆLDRE MEDBORGERE NOGET FOR NATUR/KLIMA NOGET FOR ØKONOMI Den 21. november 2017 er der kommunalvalg i

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13 VENSTRE NORDFYN Venstres valgprogram KV13 FAMILIELIVET Venstre arbejder for mere målrettede indsatser i børn- og ungeinstitutionerne i Nordfyns Kommune. Samarbejdet mellem børn, forældre og institutioner

Læs mere

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 7. januar 2015 Dok.nr.: 2014/0026876 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Borger, netværk og civilsamfund

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Hverdagens fællesskab SOCIALDEMOKRATIET I HØJE-TAASTRUP

Hverdagens fællesskab SOCIALDEMOKRATIET I HØJE-TAASTRUP Hverdagens fællesskab SOCILDEMOKRTIET I HØJE-TSTRUP Hverdagens fællesskaber skal styrkes Læs mere på side 2 Fællesskab og Nærpoliti skaber tryghed Læs mere på side 3 Et godt børneliv for alle børn Læs

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Værdigheds-politik

Værdigheds-politik Værdigheds-politik 2018-2021 for ældreområdet Forord Herlev Kommune kan her præsentere Værdighedspolitik 2018-2021. Med værdighedspolitikken fortsætter Herlev Kommune arbejdet med at udvikle og styrke

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik 2019-2021 Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den tredje alder. Ældre borgere

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 27. april 2016 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 27. april 2016 godkendt Værdighedspolitik 2016-2020. Politikken beskriver, hvordan kommunens

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

Værdighedspolitik FORORD

Værdighedspolitik FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK Værdighedspolitik FORORD Hvad er et godt og værdigt ældreliv, og hvordan støtter borgere, foreningsliv, medarbejdere og politikere op om et sundt og aktivt ældreliv? I Esbjerg Kommune

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Hele VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆKAktiv KOMMUNE Livet1 Med værdighedspolitikken ønsker vi at sætte mere fokus på værdighed for borgere i Holbæk Kommune. At blive ældre må aldrig

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 18. marts 2015 Dok.nr.: 2014/0026876-47 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Integrationspolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Forord 2

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ÆLDREPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE ÆLDREPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ÆLDREPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Værdigrundlag... 5 Vision... 6 ken indsatsområder... 7 1. Et godt ældreliv... 7 2. En tryg hverdag... 8 3. Sundhed

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Allerød Kommunes ældrepolitik

Allerød Kommunes ældrepolitik Allerød Kommunes ældrepolitik Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Værdigrundlag 3. Overordnede målsætninger 3.1 At borgerne, hvis vilkår svækkes, sikres tryghed og omsorg 3.2 At den enkelte borger bevarer

Læs mere

Glostrup Kommunes Handicappolitik

Glostrup Kommunes Handicappolitik Glostrup Kommunes Handicappolitik 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Centrale udgangspunkter og principper 5 - Mestring og udfoldelse 5 - Borgerinddragelse 5 - FN Handicapkonvention 6 - Ligebehandling, Solidaritet,

Læs mere

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE NÅR DU SIGER VALGPROGRAM 2018-2021 SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE VALGPROGRAM FOR BYRÅDSPERIODEN 2018-2021 Socialdemokratiet i går til valg med løftet om at fortsætte det brede samarbejde. Vi

Læs mere

Udsattepolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Udsattepolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udsattepolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Værdier for udsattepolitikken Udsattepolitikken tager udgangspunkt i værdierne om tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab.

Læs mere

Værdighedspolitik En værdig ældrepleje

Værdighedspolitik En værdig ældrepleje Værdighedspolitik 2018 En værdig ældrepleje Livskvalitet og selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng Mad og ernæring En værdig død Pårørende Ny værdighedspolitik Værdighedspolitik Kommunerne

Læs mere

Politiske effektmål

Politiske effektmål Byrådets Politiske effektmål 2016-2019 Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE FRITIDSCENTER 1 JOB OG Ung i Aarhus SYD LÆS MERE PÅ HJEMMESIDEN TIL FRITIDSCENTER Er du en visionær og engageret leder? Har du lyst til at være med til at skabe et unikt ungdomsliv

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Værdighedspolitik Visionen i politik for seniorliv

Værdighedspolitik Visionen i politik for seniorliv Værdighedspolitik 2016 Visionen i politik for seniorliv Et aktivt, værdigt, meningsfyldt og trygt seniorliv. Et værdigt liv er altså et af de fem pejlemærker i Varde Kommunes politik for seniorliv. Ny

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Præsentation af Fremfærd

Præsentation af Fremfærd Præsentation af blev etableret som en del af overenskomst 2013 og videreføres med overenskomstfornyelsen i 2015. Samarbejdet er aftalt mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. : er et samarbejde mellem parterne

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

At der er et bredt tilbud af aktiviteter til borgere uanset funktionsniveau.

At der er et bredt tilbud af aktiviteter til borgere uanset funktionsniveau. Et aktivt Seniorliv Alle seniorer i Svendborg Kommune. Mål og Visioner At der er et bredt tilbud af aktiviteter til borgere uanset funktionsniveau. At seniorer er aktive deltagere og medskabere i udvikling

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Horsens Kommunes værdighedspolitik

Horsens Kommunes værdighedspolitik Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 19.5.2016 Horsens Kommunes værdighedspolitik 1 HORSENS KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK VELFÆRD

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål Børne- og Skoleudvalget 1. BSU vil i samarbejde med forældre og civilsamfundet hjælpe alle børn til at realisere deres potentiale. Det skal ske i et innovativt læringsmiljø, der understøtter børnenes åbenhed,

Læs mere

I Varde Kommunes værdighedspolitik indgår herudover følgende områder: 8) Værdighed også for demensramte 9) Oplevelser i naturen.

I Varde Kommunes værdighedspolitik indgår herudover følgende områder: 8) Værdighed også for demensramte 9) Oplevelser i naturen. Dato 02.aug.2018 Dok.nr. 116912/18 Sagsnr. 18-4735 Ref. chzo Værdighedspolitik Kommunerne skal i hver byrådsperiode udarbejde en værdighedspolitik for den kommunale ældrepleje. Politikken vedtages i byrådet.

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2017 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2017 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Mariagerfjord Kommune Tilskud: 8.328.000 Link: http://www.mariagerfjord.dk/politik/planer-politikkerog-strategier

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer:

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer: Politiske effektmål Holbæk Kommune ønsker at tilbyde bedst mulig service til borgere og virksomheder, for de penge vi har. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker kommunens

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Handicappolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Handicappolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Handicappolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Værdier for handicappolitikken Handicappolitikken tager udgangspunkt i værdierne om tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Læs mere

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst.

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst. VI TØR GÅ NYE VEJE Vi vil muligheder for alle - alle skal med, og alle kan bidrage Vi vil vækst og udvikling - et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed BYEN TIL VANDET Langsigtet planlægning

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje april 2016 Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje 1. Forord Værdighedspolitikken skal sikre bevarelse af værdighed i ældreplejen, og er den politisk besluttede ramme om alle indsatser og indgår

Læs mere

Strategi for Integration. Lemvig Kommune

Strategi for Integration. Lemvig Kommune Strategi for Integration Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet.

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en

Læs mere

Værdighedspolitik. Proces FORORD

Værdighedspolitik. Proces FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK 2 Værdighedspolitik FORORD Alle kommuner skal i 2016 vedtage en værdighedspolitik, som beskriver, hvordan kommunens ældrepleje i arbejdet med den enkelte ældre understøtter områderne:

Læs mere

Rapport for ADHD-foreningen

Rapport for ADHD-foreningen Rapport for ADHD-foreningen Sprog da [LAUNCH] Dit navn: Din kommune: Dit parti: I 2016 forlod 5,5 procent af eleverne folkeskolen uden at gennemføre deres afsluttende eksaminer mens tallet i 2007 lå på

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK 2012

INTEGRATIONSPOLITIK 2012 INTEGRATIONSPOLITIK 2012 Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune besluttede i november 2010, at der skulle udarbejdes en samlet integrationspolitik for Nordfyns Kommune. Politikken er blevet

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK I HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK I HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK I HOLBÆK KOMMUNE DATO FOR ÆNDRING Værdighedspolitik i Holbæk Kommune Med værdighedspolitikken udstikker vi en retning for, hvordan vi sammen skaber muligheder for, at alle oplever et

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier...

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... handicap politik Indhold Forord... 3 Vision for handicappolitikken... 4 Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... 5 Målsætninger... 7 Forord Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK 2019-2022 Titel: Frederiksberg Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2019-2022 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg December 2018 Foto: Grafisk design:

Læs mere

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik 2019-2023 Indledning Formålet med Nyborg Kommunes børne- og ungepolitik er at give alle børn og unge mulighed for at udvikle og udfolde sig og blive livsduelige

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Indledning. FN s definition på et handicap

Indledning. FN s definition på et handicap Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en del af lokalsamfundet og fællesskabet.

Læs mere

Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013

Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013 Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013 (politikområderne ej anført i prioritetsorden) Politikområde børn og unge : Side 2 Politikområde kultur og fritid

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015 Vision Forord og indledning ældre Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar side Handleplan for Ældre 2011 2015 Rammerne for Handleplan for Ældre 2011-2015 Antal plejeboliger og placering Ældreboliger

Læs mere

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 Mål for Gentofte Kommunes fritidsordninger 2005-2007 Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 August 2005 Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Publikationen kan hentes på Gentofte Kommunes

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Handicappolitik. Januar Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

Handicappolitik. Januar Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: Handicappolitik Januar 2009 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Handicappolitik Overordnet politik Norddjurs Kommunes overordnede politik er at sikre ligeværd og lige

Læs mere

Odsherred Kommunes værdighedspolitik fokuserer på følgende fire politisk definerede pejlemærker for øget indsats for værdighed i ældreplejen:

Odsherred Kommunes værdighedspolitik fokuserer på følgende fire politisk definerede pejlemærker for øget indsats for værdighed i ældreplejen: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Odsherred Kommune Tilskud: kr. 8,292 mio. Link til værdighedspolitik: http://www.odsherred.dk/sites/default/files/odsherred_kommu

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2019-2022 Forord I Greve Kommune er det en forudsætning for vores fælles velfærd, at vi har et velfungerende og rummeligt arbejdsmarked, hvor alle bidrager med de ressourcer, de har.

Læs mere