Vejledning til GIS4Mobile

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til GIS4Mobile"

Transkript

1 Vejledning til GIS4Mobile Indledning Dette er version 2 af den samlede vejledning til GIS4Mobile, som gennemgår opsætning og brug af systemets dele. GIS4Mobile har gennemgået en udvikling hvor der er tilkommet mange ny funktioner: Fokus på produktivitet (flere funktioner) Fokus på deling mellem brugere. Nye funktioner Tildeling af flere tilstande I dette dokument gennemgås systemet med opsætning etc. Kortfattet beskrivelse GIS4Mobile er en platform for mobil data-indsamling. GIS4Mobile omfatter en app der installeres på en tablet eller mobil-telefon. Denne app kommunikerer med GIS4Mobiles webservice, hvorfra den henter opsætninger og hvori den gemmer og henter de kortdata der vises og skabes. Med henblik på at konfigurere GIS4Mobile systemet til den ønskede brug er det således nødvendigt at forstå de 3 dele: Opsætning af database Design af brugerprofil Brug af GIS4Mobile app en. I alle funktioner skal der anvendes brugernavn/password som udleveres fra GIS4Mobile. En nem indgang til de relevante admin-sider er via hvor der er links til de relevante funktioner. Opsætning af databasen Websiden tilgås med denne url: Opmærksomheden henledes på at det også er muligt at oprette tabeller i database via GeoSync programmets funktion Tools->Publish GIS data.

2 Her indtastes det login der er udleveret fra GIS4Mobile. Så opnås adgang: Her ses listen med de tabeller der findes (Layers) or de brugernavne der er oprettet (Users) Vi gennemgår her hvordan en tabel oprettes. Klik på AddLayer.

3 Opret tabel (Add Layer) Her er vinduet hvor vi oprette en tabel. Vi har indtastet navnet Opgaver og valgt geometri typen Point. Dele af GIS4Mobile systemet er designet til at understøtte 1 geometritype pr tabel derfor: vælg kun 1 geometritype. Vi har tilføjet 2 feltnavne til tabellen, OpgaveType og Prioritet. Flere felter tilføjes med knappen Add custom field Felter kan være af de 4 typer: String Kan indeholde vilkårlig tekst Integer Heltal Kræver at brugerne indtaster et heltal. Yes / No Sand/falsk værdi, hvor brugeren typisk vælger en tilstand til/fra Vises normalt for brugeren som et afkrydsningsfelt (checkbox) Date and Time Dato/tid Nederst ses deletion trigger. Her kan det defineres at en bestemt værdi i et bestemt felt bevirker at en registrering slettes. Det er muligt at ændre strukturen for en eksisterende tabel, rækkefølge af felter, feltnavn og type etc.

4 Det gøres via Edit knappen: I forbindelse med editering af en tabel tilrådes det at udføre 1 ændring ad gangen og klikke på Save for hver ændring. Det tilrådes at strukturen ikke ændres da det kan forstyrre synkroniseringen i GIS4Mobile data. Tilknyt brugere til tabel Klik på brugernavnet Her tildeles brugeren rettigheder til de enkelte tabeller: Brugeren skal have alle 3 rettigheder aktiveret.

5 Der kan oprettes flere brugere hvis organisationen ønsker at begrænse hvilke brugere der har adgang til hvad.

6 Brugerprofiler GIS4Mobile app en skal hente en brugerprofil, som definerer hvordan data vises og hvordan data indsamles. En brugerprofil definerer hvilke tabeller en guive bruger skal have adgang til, samt hvilke rettigheder der skal være gældende (rette / slette / tilføje). Brugerprofiler oprettes og tilpasses med et webbaseret værktøj, som tilgås her: Indtast loginnavn og adgangskode og klik på login. Vinduet skifter:

7 Her er 3 faner: Firma detaljer, Profiler og Manager. Opmærksomheden henledes iøvrigt på træ-menuen i venstre side, hvor der let fås overblik over oprettede profiler. Klik i træmenuen for at gå til en bestemt profil. Firma detaljer Under Firma detaljer indtastes mail-adresse mv. Der er desuden mulighed for at få et overblik over hvilke profiler der benyttes mest, og mængden af data i de oprettede tabeller.

8 Opret profil - Kopier & slet. I den viste menu kan der oprettes en ny profil. Indtast navn og kodeord, og klik på Opret Derudover er der mulighed for at slette og kopiere en eksisterende profil:

9 Manager Under fanen Manager er der mulighed for at dele opsætninger med andre organisationer. Tanken er at en bruger som f.eks har oprettet en velfungerende opsætning til f.eks registrering af invassive arter, kan gemme denne opsætning, så den er tilgængelig for andre brugere. Tilsvarende kan man se hvilke opsætninger der er gemt af andre, og vælge at starte med en eksisterende opsætning, som så evt. kan tilpasses efterfølgende. Gem opsætning Når en opsætning deles berøres indsamlede data ikke. Her er vinduet til at gemme en konfiguration. Brugeren skal vælge hvilken profil, samt hvilket tema der gemmes. Der kan tilknyttes en kommentar. Hvis knappen Share with community markers vil andre organisationer kunne se den gemte opsætning. Ellers er det kun din egen organisation der kan se den.

10 Import opsætning En gemt opsætning importeres i en eksisterende brugerprofil. I funktionen Import config skal der vælges en gemt opsætning. Det oplyses (med rødt) om den nødvendige tabel allerede eksisterer i så fald kan der blive tilføjet nogle felter.

11 Profil detaljer Profilen kan på mobilen hentes med det viste brugernavn og kodeord (slettet). Se iøvrigt: Velkomst Link to help Info-på-stedet Multi-edit Save+get Link to route guide Max brugere Brugte licenser Beskrivelse Gem Indtast en besked som brugeren ser, og dermed ved hvilken profil der er valgt. Indtast evt en URL (startende med http) til en side på jeres website, som giver brugeren instrukser. Vælg om brugeren skal have denne funktion, som giver mulighed for at se oplysninger om et specifikt sted. Funktionen beskrives sidst i denne vejledning. Giver brugeren mulighed for at redigere mere en 1 objekt ad gangen. Giver brugeren mulighed for at gemme et sæt indtastede data, med henblik på at hente det frem senere. Vil vise en knap der åbner mobilens navigations program. En virksomhed har et loft over samtidige brugere, og her kan det defineres hvormange brugere der må bruge en bestemt profil. Her ses antal brugte licenser. Når max-antal brugere er nået kan ikke flere mobile brugere benytte profilen. Tælleren kan nulstilles med knappen Reset Licenses Administratorens beskrivelse af profilen. Benyt GEM knappen for at gemme dine valg.

12 Profilens kort Til en brugerprofil er knyttet nogle baggrundskort. Her vælges hvilke kort der skal vises alle har adgang til nogle frit tilgængelige kort. Der kan også defineres adgang til WMS-baggrundskort via WMS setup. Af de valgte kort skal der vælges et standard kort.

13 Profilens temaer Her vælges hvilke tabeller fra databasen som skal være tilgængelige i denne profil. Her benævnes det Temaer. Listen til højre viser de temaer som den aktuelle bruger har adgang til og listen til venstre viser de temaer som er valgt til denne profil. Her vælges også hvilket tema der er standardtema, hvilket er relevant hvis en brugerprofil giver mulighed for at arbejde med flere temaer. I status-linien i GIS4Mobile app en ses hvilket tema der er aktivt til registrering. Klik på knappen Se/ret tema for at gå videre.

14 Tema detaljer Her indstilles parametre vedrørende det valgte tema: Titel på enhed Geometri Max zoom Vis som standard Bruger kan opdatere position Benyt GPS når nyt punkt registreres Tillad kun at editere i nærheden af GPS Her kan vælges en anden titel. Her vælges hvilken type geometri der skal kunne indsamles til det pågældende tema. For at begrænse belastningen på mobile enheder kan det her defineres at temaets data kun vises under et bestemt zoom. I status-linien på GIS4Mobile app ses den aktuelle zoom. Her vælges om temaets data vises eller skjules når brugeren starter GIS4Mobile-app. Vis kort-knappen på GIS4Mobile-app kan brugeren vælge at tænde/slukke for data. Her bestemmes om brugeren via GIS4Mobile-app skal have lov til at flytte eksisterende registreringer. Bevirker at app en vil benytte GPS koordinaten. I modsat fald kan brugeren selv bestemme positionen. Bevirker at brugeren skal stå max 50 meter fra det objekt der editeres.

15 Bruger kan rette data Tillad bruger at slette POI s Bruger kan tilføje foto Max antal fotos Print date on photo Her bestemmes om brugeren via GIS4Mobile-app skal have lov til at rette eksisterende data. Her bestemmes om brugeren skal have lov til at slette eksisterende registreringer. Her bestemmes om brugeren har lov at tilknytte fotos Her angives antal fotos der kan tilføjes. Her kan det vælges om dato og tidspunkt påføres billeder, så det altid kan ses hvornår billedet er taget.

16 Temaets attributter Her ses de felter som kan anvendes til indsamling af attributter på det pågældende tema. I feltet markeret med grønt defineres hvorledes brugeren ser de pågældende felter. Afkrydsningsfeltet Remember input bestemmer om brugerens valg huskes, og foreslås som default værdi ved næste registrering. De forskellige typer er: Not Used TextBox TextBox req Dropdown list Feltet vises ikke på mobil enhed, og kan ikke indsamles. Brugeren kan indtaste tekst. Hvis typen er integer kan der kun indtastes tal. Hvis typen er dato vises en datovælger Et tekstfelt som SKAL udfyldes. Brugeren får en valg-menu hvor der kun kan vælges mellem de mulige værdier. Det er muligt at opdele i 2 dropdownlister, ved at benytte en skråstreg / i titel, og tilsvarende en skråstreg i alle

17 Text i dropdownlisten. Dropdown multi Brugeren får en menu hvor 0 eller flere muligheder kan vælges. Der registreres en tekststreng med semikolon mellem hver valgt værdi. Phone time Feltet opdateres automatisk med det aktuelle tidspunkt på mobilen. Set Today Button Feltet er readonly, og der er en knap med teksten Dags dato. Når knappen klikkes sættes feltet til det aktuelle tidspunkt på mobilen. Readonly Data vises for brugeren men kan ikke ændres. Checkbox Hidden Afkrydsnings felt Data findes på mobilen, men vises ikke. Der kan tildeles en defaultværdi som registreres når nye punkter registreres. Her gennemgås hvordan opsætningen foretages med eksempler.

18 TextBox En TextBox er et felt hvor brugeren kan indtaste data. Læg mærke til at datatypen og længden er beskrevet. Herover ses en TextBox. Hvis TextBox en er tilknyttet et felt af typen datetime ser det således ud:

19 Dropdown Dropdown listen indeholder en text som vises for brugeren og en værdi som lagres. På mobilen ser det således ud: Hvis dropdown-listen er tilknyttet et felt af typen integer SKAL alle værdier være numeriske og der bør være tilknyttet en default værdi. Hvis vi ønsker at lave listen om til Type/Undertype dropdown ser det således ud (der skal findes en skråstreg i både title feltet og i alle valgmulighederne i listen):

20 Først vælges type Og derefter vælges undertype.

21 Phone time / Set Today Button Her er et felt af typen datetime. Her kan benyttes typen PhoneTime det bevirker at feltet altid udfyldes med mobilens tidspunkt: Men der kan også anvendes typen Set Today Button. Det ser således ud: Når brugeren har udført tilsyn klikkes på knappen Dags dato og feltet opdateres.

22 CheckBox Her er feltet af type boolean (det betyder sand/falsk) altså et felt der kun kan have 2 værdier. Her benyttes en checkbox (afkrydsningsfelt).

23 Temaets farver Vi kan definere hvorledes objekterne vises på mobilen, dvs farve mv. Der kan defineres en default farve, og der kan også defineres flere attributter som benyttes til at sætte farven. Her er valgt attributten Prioritet. Vi har defineret en dropdown til dette felt derfor er det let at vælge de tilgængelige værdier. Når der er valgt en værdi og en farve klikkes på Gem række. Sådan ser det ud når det er udfyldt: De 3 mulige værdier for Prioritet resulterer i hver sin farve, men hvis Godkendt=true vil den altid vises som grøn.

24 Labels Labels vil blive vist på objekterne når zoom graden er under det valgte.

25 SQL Filter Her kan der opsættes et filter som begrænser hvilke registreringer denne profil ser. Behovet opstår hvis en bruger kun skal se et udsnit af de registrerede data. Her er der opstillet et filter som sikrer at kun de listede element typer vises for den pågældende bruger. Liste / opgaveliste Listview opsættes ved at vælge attribut, og klikke på Add knappen i den linie som oplysningen ønskes vist. En liste kan max indeholde 100 derfor er det tilrådeliget at kombinere med et SQL-filter. Her vises et listview i app en.

26 Alarm Med alarm funktionen er det muligt at få app en til at advare når du nærmer dig et punkt fra dette lag. Auto start betyder at alarm-funktionen altid vil være startet når GIS4Mobile app en kører. Alternativt skal brugeren starte funktionen i app en.

27 Specielle funktioner Farver efter serviceintervaller GIS4Mobile understøtter farve-symboler efter serviceintervaller. Det vil sige at det er muligt at vise punkter med f.eks rødt, hvis servicedatoen er overskredet. Måden det løses på er at opsætte farve-visningen således: Funktionen er baseret på at der registreres en dato hver gang udstyret serviceres. Datoen kan enten opdateres automatisk ved hjælp af PhoneTime feltet eller manuelt ved hjælp af Dags Dato feltet. (Se afsnitte om attribut-definitioner). Desuden skal der være registreret et serviceinterval (antal dage mellem hvert service). Funktionen gør så det at den tager tidspunktet for sidste service + serviceinterval og sammenligner det med den aktuelle dato, og dette danner grundlag for farve-symboliseringen. Når udstyret serviceres skal brugeren så ind i GIS4Mobile og klikke på punktet på kortet, og her skal det sikres at servicedatoen opdateres (enten sker det automatisk eller også skal der klikkes på en knap med teksten Dags Dato. Opsætning af WMS I WMS opsætningen er fremgangsmåden at der skal indsættes en URL til tjenestens capabilities. Så vises en liste med layers, og her skal det/de ønskede layers markeres. Opmærksomheden henledes på at kun de layers der understøtter et af følgende koordinatsystemer kan vælges. Cache funktionen Cache funktionen er en vigtig del af GIS4Mobile app en. Det gør det muligt at arbejde hvor der ikke er mobil dækning, idet funktionen henter data over på ipad/tablet, til brug i offline situationer. Når vi taler om cache mener vi primært baggrundskortet. De data der kan arbejdes med lagres også på enheden, men det styres internt i GIS4Mobile app en. Der er 2 måder hvorpå kortdata kan caches på enheden. Enten overføres data til enheden via tilslutning til en computer og brug af specialprogram. Eller data caches på enheden ved at den henter data over. Enheden henter kortdata, og lagrer disse, til hurtig efterfølgende adgang, men den benyttes. Det vil sige når brugeren kigger på kortene, og panorerer og zoomer vil enheden løbende gemme da data der vises. Men GIS4Mobile har også en funktion hvor data for et større område kan overføres automatisk, den startes ved at vælg Cache funktionen i menuen.

28 I Cache vinduet skal følgende vælges: 1. Hvilket baggrundskort ønskes cachet? 2. Zoom-grad (fra - til). Her foreslå programmet som udgangspunkt det aktuelle zoomniveau i venstre side, og 18 i højre side. Med det valg vil et område på 1x1 KM fylde ca 1Mb på enheden. Det er også muligt at tvingen enheden til at hente alle brugerdata.

29 GIS4Mobile App Vejledning Appen installeres fra Apple Store eller Google Play, og startes som ethvert andet program. På loginskærmen indtastes det udleverede password, som administratoren opretter i profiladministratorvinduet, se vejledning herfor. Brugernavn-password skal ved normalt brug kun indtastes første gang programmet startes op, Appen husker brugernavn og password, og andre indstillinger der foretages. Billedstørrelse: Her vælges hvilken opløsning billeder skal gemmes med, jo større opløsning, des højere filstørrelse, og større mændge datatrafik. Engelsk/Dansk knapperne giver mulighed for at vælge det sprog der foretrækkes. Show Statusbar: Her vælges om der skal vises en statusbar med zoomniveau og info om hvilket tema/lag der er registreres i. Clear Cache: bruges til at slette al midrlitidig information appen har lagret. Efter indtastning og valg klikkes på OK øverst til venstre, alternativt Cancel øverst til venstre. Efter login vises hovedskærmbilledet:

30 På hovedskærmen er der flere muligheder: Der zoomes ind/ud med to fingre, eller knappen øverst til højre. Der panoreres i kortet med en finger. Ved at pege på et punkt åbnes registreringsmenuen, og punktets attributter kan ses og editeres. Knapper: Sync: Appen synkroniserer automatisk ca. hvert andet minut, men brugeren kan synkronisere straks ved at klikke på Sync knappen. GPS: Zoomer brugerens position på kortet. Hvis GPS ikke er tændt på den mobile enhed vil der komme en fejlmedelelse. Kortmenu Knappen med kortet viser en menu med de lag/temaer der er tilknyttet brugerprofilen. Øverst vises de specifikke datalag, og der kan vælges hvilke der skal vises, kolonnen til højre, Og med markering i venstre kolonne kan vælges hvilket lag der rettes i.

31 Nederste halvdel af menuen viser de tilknyttede baggrundskort, og der kan vælges hvilket der ønskes vist. Alle brugere har adgang til standard Google maps, og der kan være opsat adgang til WMSkort såsom matrikelkort, andre ortofotos osv. Klik på OK i øverste højre hjørne for at vende tilbage til hovedskærmen

32 Registrering af nyt punkt Her åbnes menuen der er opsat til hvert lag/tema, og et nyt punkt kan registreres de de tilgængelige attributter. Der kan tages og vedlægges fotos ved at klikke på Plus-knappen. Telefonen eget kamera program kommer og billedet kjnyttes til det gemte punkt. Der kan tilknyttes flere billeder, hvis administratoren har givet tilladelse til det. Settings Under settingsmenuer er der følgende valgmuligheder, på nogen brugerprofiler kan visse muligheder være slået fra, og vises derfor ikke. Indstillinger: Herunder kan der logges ind med andet brugernavn Klik for info: Efter klik på denne menu kan der klikkes på kortet, og der informationer på det valgte punkt søges op på google og øvrige tilmeldte databaser. Følg GPS: Aktiverer tracking, så der løbende panoreres til aktuel position. Funktionen er kaktiveret når der er flueben ved linien. Mål: Aktiverer menuen til at måle i kort. Cache: Under cache menuen kan der arbejdes med de data som GIS4Mobile gemmer i lokal hukommelse. Søgning: Viser et søgefelt hvor geografiske lokationer, adresser mv kan søges, og kortet panoreres derefter.

33 Settings menuen Indstillinger: Login siden er den samme som vises første gang programmet startes. Billedstørrelsen vælges, og det er sådan at jo større billedopløsning, des større datamængde skal oploades over dataforbindelsen.

34 Vis statuslinie - her vælges om statuslinien ønskes vist i hovedvinduet. Statuslinien viser zoomniveaeuet ved bredden af skærmbilledet, og det aktive lag der kan redigeres i. Hvis tabellens navn står med grålig tekst er der zoomet så langt ud at punkterne ikke vises. Det zoomniveau kan justeres i profilopsætning. Nederste knap i settingsmenuen sletter alle de lagrede offline data. Cache Manager Cachemanageren har funktioner til : 1: At slette de kortdata der er gemt på enheden. Slet cache data 2: At downloade kortdata over det på skærmen viste område. Det er nyttigt hvis programmet skal bruges i områder med dårlig dataforbindelse, eller hvor datatrafik er dyr. Funktionen virker kun når der er tilsluttet til en WIFI forbindelse. Først vælges hvilket kort der ønskes hentet, og hvilke zoomniveauer der ønskes, og der startes ved at trykke på knappen Gem kortdata : At downloade alle data i de tilknyttede tabeller.

35 De ønskede tabeller vælges, og knappen Synkroniser... vælges GIS4Mobile manual, version 2.0, COPYRIGHT GIS4Mobile Aps.

Vejledning til GIS4Mobile

Vejledning til GIS4Mobile Vejledning til GIS4Mobile Indledning Dette er den første samlede vejledning til GIS4Mobile, som gennemgår opsætning og brug af alle systemets dele. GIS4Mobile har gennemgået en udvikling hvor der er tilkommet

Læs mere

Opsætning af brugere og temaer i GIS4Mobile

Opsætning af brugere og temaer i GIS4Mobile Opsætning af brugere og temaer i GIS4Mobile Brugerne og deres adgang til data konfigureres gennem et webinterface, som nås via dette link: http://www.geosms.dk/g4m_websetup Grundlæggende skal det fremhæves

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Funktions Manual. Skyhost WebPortal. Login (Bemærk: for at kunne bruge WebPortalen skal du have et aktivt abonnement fra Skyhost)

Funktions Manual. Skyhost WebPortal. Login (Bemærk: for at kunne bruge WebPortalen skal du have et aktivt abonnement fra Skyhost) Funktions Manual Skyhost WebPortal Login (Bemærk: for at kunne bruge WebPortalen skal du have et aktivt abonnement fra Skyhost) 1: Gå ind i på www.skyhost.dk - Klik på WebPortal knappen øverst på siden

Læs mere

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Klik på linjen og se den ønskede funktion: Aktiviteter og kvalitetshændelser.. Aktivitetsrapport..... APP løsningen.. Alarmer

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

Guide til Django administration

Guide til Django administration Guide til Django administration - Haps en Apps vs. 2.0 (bemærk at nummereringen på manualens skærmbilleder springer en del, da nye afsnit er tilføjet). GUIDE TIL DJANGO ADMINISTRATION 3 LOGIN INFORMATION

Læs mere

På denne server vil materiale til kommende møder blive lagt i en mappe, som du kender det fra Windows stifinder og Apples Finder.

På denne server vil materiale til kommende møder blive lagt i en mappe, som du kender det fra Windows stifinder og Apples Finder. FTP vejledning Introduktion Du har i en separat mail modtaget et personligt brugernavn og en adgangskode, som skal du bruge i det følgende for at logge på Kulturstyrelsens FTP server. På denne server vil

Læs mere

Smartday Touch. Kom godt i gang

Smartday Touch. Kom godt i gang Smartday Touch Kom godt i gang Log på Smartday Touch Hent Smartday Touch fra Apple App Store eller Google Play Butik Når appen er hentet vil ikonet lægge sig på din hjemmeskærm Ikonet ser således ud Tryk

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

DOtAB. Brugervejledning

DOtAB. Brugervejledning DOtAB Brugervejledning Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Start og opsætning af DOtAB... 2 Opstartsbillede... 2 Infoside... 3 Indstillinger... 4 Brugssituation... 5 Login... 5 Oversigt/navigationsside

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014 Brugermanual Energy10 Mobile til Windows Sådan kommer du i gang Version 1.1 februar 2014 Energy Systems A/S - Silkeborgvej 53-8000 Århus C - CVR-nr.: 30925815 - Tlf.: 70229310 Mail: support@energysystems.dk

Læs mere

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges Huskeseddel til uv-evaluering 1. Sådan oprettes en undersøgelse Klik på ikonet Surveys og dernæst det grønne plus Ny undersøgelse. Navngiv din undersøgelse og vælg under Basic options, om der skal være

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. TDC MobilTekst på Android

BRUGERVEJLEDNING. TDC MobilTekst på Android BRUGERVEJLEDNING TDC MobilTekst på Android Indhold Indhold... 2 1 Hvad er TDC MobilTekst... 3 1.1 Ny Installation... 3 1.2 Før du starter... 3 1.3 Programopdatering... 3 2 Skærmbillede TDC MobilTekst...

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

FORCE Inspect Online Manual v. 1.02. FORCE Inspect Online Manual. 1 af 18

FORCE Inspect Online Manual v. 1.02. FORCE Inspect Online Manual. 1 af 18 FORCE Inspect Online Manual 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 FORCE Inspect Online Manual... 3 Generelt... 3 Login... 3 Main... 4 Intro sektion... 4 Links sektion... 4 News sektion...

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA 2.6. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION AXIS KAMERAER Team Mobbis anbefaler AXIS som leverandør af

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.39

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.39 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.39 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 6 Principper... 7 Opbygning... 8 Projektinfo - Entreprenør... 8 Opsummering

Læs mere

Opsætning (GIS udbyder)

Opsætning (GIS udbyder) Indholdsfortegnelse Opsætning (GIS udbyder)... 1 Opsætning (GeoServer)... 2 Opsætning (Skyhost WebPortalen)... 3 Udførelsen (Skyhost Webportalen)... 5 Udførelsen (Jobs Appen)... 8 Ekstern redigering af

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT BRUGERMANUAL Outlook på Internettet 2016 Pharmakon IT Support@pharmakon.dk Indhold Intro... 2 Indstillinger... 2 Krav... 2 Log ind på Outlook på internettet... 3 Visning... 4 Se dit aktuelle e-mail forbrug...

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016 Samlet Quick-guide til ballerup.dk Version 1 / september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Log på Side 3 2. Opret en ny side Side 4 3. Harmonika Side 9 4. Rediger indholdsside Side 13 5. Afpublisering af indhold

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0 Sitecore Foundry 3.0 Formular modul 15. juli 2011 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018)

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) 2018 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Kladder...5 Setup... 6 Køretøjer... 6 SKAT kørselssatser...

Læs mere

Brugervejledning. TDC Scale Assistent til iphone. Copyright NOMADICCIRCLE 2010-2012 All rights reserved

Brugervejledning. TDC Scale Assistent til iphone. Copyright NOMADICCIRCLE 2010-2012 All rights reserved TDC Scale Assistent til iphone Copyright NOMADICCIRCLE 2010-2012 All rights reserved Revision Date 1 kw 20101128 Initial version 2 kw 20101201 Stavefejl og layout rettelser 3 kw 20101202 FAQ udvidet 4

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Opsætning (GIS udbyder)

Opsætning (GIS udbyder) Indholdsfortegnelse Opsætning (GIS udbyder)... 1 Opsætning (GeoServer)... 2 Opsætning (Skyhost WebPortalen)... 3 Udførelsen (Skyhost Webportalen)... 5 Udførelsen (Jobs Appen)... 8 Ekstern redigering af

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [Admin] i denne SMS database. Administrator 3 Opret Admin setup 4 Oversigten: Alle Brugerprofiler

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android. Waoo leveres af dit lokale energiselskab BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger...

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel Kort beskrivelse Det er muligt via en ios, Android eller Windows baseret app, for medarbejderen at foretage indberetning af egen kørsel. Kørsel kan registreres direkte fra medarbejderens smartphone eller

Læs mere

Brugermanual SIF (33069-04) Side 1/28. Godkendt af: Dato: Dokumentnr.: 077.024.214 Projekt: SIF (33069-04)

Brugermanual SIF (33069-04) Side 1/28. Godkendt af: Dato: Dokumentnr.: 077.024.214 Projekt: SIF (33069-04) Side 1/28 Brugermanual SIF (33069-04) Godkendt af: Dato: Side 3/28 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 1.1 Fangster, sporbare enheder og salg... 4 2 GENEREL NAVIGERING... 4 2.1 Login... 4 2.2 Log ud...

Læs mere

Brugermanual. Revision 1

Brugermanual. Revision 1 Revision 1 Brugermanual INDHOLD HENT APP 1 LOG IND 1 OVERSIGT OVER MOBILPLAN 1 OPRET PROJEKT 2 AFSLUT PROJEKT 2 MINE PROJEKTER 3 TILFØJELSER TIL PROJEKT 3 TILFØJ BESKED 3 VIS PÅ KORT 4 NAVIGER TIL 4 REGISTRERING

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Sider, indlæg og projekter

Sider, indlæg og projekter Sider, indlæg og projekter I Divi-temaet er der tre forskellige måder at lægge artikler op på sitet; Sider, indlæg og projekter. På Villybruun.dk bruges Sider til alle artikler. Man kan oprette eller redigere

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på

Læs mere

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1 LG Nexus 5X Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Indhold LG Nexus 5X... 1 Opsætning af telefonen...2 Forbind til trådløst netværk/wi-fi...4

Læs mere

Vejledning til indtastning af overnatningspladser for skarv, samt tællinger af disse på hjemmesiden Cormorant counts in the Western Palearctic

Vejledning til indtastning af overnatningspladser for skarv, samt tællinger af disse på hjemmesiden Cormorant counts in the Western Palearctic Vejledning til indtastning af overnatningspladser for skarv, samt tællinger af disse på hjemmesiden Cormorant counts in the Western Palearctic Denne vejledning forklarer, hvordan man definerer en overnatningsplads

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

Guide til PlaNet v1.0. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.0. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.0 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-11-2014 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5 Min

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Vejledning Rapportbanken

Vejledning Rapportbanken Vejledning Rapportbanken Version 1.2 (opdateret 18. november 2013) Support KL yder kun begrænset support på anvendelse af Rapportbanken. Brug derfor gruppen KOMHEN 2.0 på Dialogportalen (http://dialog.kl.dk)

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk Administrator manual INDHOLD 1. Registration Overblik Dashboard Medarbejder 2. Opret ny medarbejder Navn og oplysninger Legitimation Rediger / slet medarbejder 3. Opret ny kunder Navn og oplysninger Legitimation

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Quickguide Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Contents NVR guide... 3 1.0 Optageren:... 3 1.1 Tilslutning... 3 1.2 Installation af harddisk:... 3 2.0 Først gang din optager bliver startet:... 4 3.0

Læs mere

Brugeradministration på SKI.dk

Brugeradministration på SKI.dk Version 2.0 Dato 7. september 2018 Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 Indhold 1 Indledning... 1 2 Brugeradministrations

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Guide i brug af profiler og leverandørdatabase på Elbiler.nu!

Guide i brug af profiler og leverandørdatabase på Elbiler.nu! Toolmaster.dk Sønderdalen 7 Tel. (+45) 2623 5224 Joomla Totalleverandør CVR-nr. 29670692 2870 Dyssegård info@toolmaster.dk www.toolmaster.dk Guide i brug af profiler og leverandørdatabase på Elbiler.nu!

Læs mere

Brugervejledning. Brugervejledning til app og web-indgang

Brugervejledning. Brugervejledning til app og web-indgang 1 til app og web-indgang 2 Indhold... 1 App... 3 Login... 3 Forside mulighed 1... 3 Forside mulighed 2... 4 Indstilling og profil... 5 Kort over netværksgrupper... 5 Virksomhedsoversigt... 6 Medlemsoversigt...

Læs mere

Brugervejledning. UCPH Map Manager

Brugervejledning. UCPH Map Manager Brugervejledning UCPH Map Manager Dato: 15. januar 2015 Forfatter: Rasmus Steenberg Andersen, MapsPeople a/s Version: 1.0 Revisionsdato: Revideret af: Dokumenthistorik Dato Initialer Revision Beskrivelse

Læs mere

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund Vejledning hjemmeside-opbygning. - DFIF - Side 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HURTIGT I GANG... 4 REDIGERE HJEMMESIDEN... 5 LOGIN...5 TEKST PÅ EN SIDE...6 REDIGERINGSMULIGHEDER...6 TEKSTBEHANDLING

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 5 Principper... 6 Opbygning... 7 Projektinfo - Entreprenør... 7 Opsummering

Læs mere

Manual Datalogisk, Stubbekøbingvej 41, 4840 Nørre Alslev, Telefon:

Manual Datalogisk, Stubbekøbingvej 41, 4840 Nørre Alslev, Telefon: Manual Datalogisk, Stubbekøbingvej 41, 4840 Nørre Alslev, Telefon: 70203311 Generelt kan anvendes til markregistrering, tidsregistrering og eller registrering af observationer. Hjemmeside Næsgaard Mobile

Læs mere

Vejledning i hurtig opstart

Vejledning i hurtig opstart Vejledning i hurtig opstart Indhold: Opret et projekt Administrér og redigér et projekt Se et projekt-/testresultat Formålet med dette dokument er at hjælpe dig med hurtigt at administrere tests i CEB's

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Manual til Thvilum WebGIS

Manual til Thvilum WebGIS Manual til Thvilum WebGIS Thvilum A/S, Rønhøjvej 12, 8300 Odder, Tlf. 86 54 62 33, www.thvilum.dk Indledning. Denne manual er en vejledning i nogle af de grundlæggende funktioner i programmet. Den kan

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på iphone... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 14 FAQ... 16 Kontaktinformation... 18 VELKOMMEN

Læs mere

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Herunder vises forskellige måder hvorpå man kan installere sin Android APP for Valtronics undendørs kamera. 1) Søg og installer din Android mobil APP via Play

Læs mere

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.11 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-08- 2015 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI QUICK GUIDE Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på ipad... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 16 FAQ... 18 Kontaktinformation... 20 VELKOMMEN TIL

Læs mere

Skift fra godkendelse med token til app notifikation

Skift fra godkendelse med token til app notifikation 1 Download Microsoft Authenticator til din smartphone fra App Store eller Google Play. Når du har downloaded app en skal du sætte den op til at logge på Aula. 2 Klik på Authenticator app en for at åbne

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Indhold LG NEXUS 4... 1

Indhold LG NEXUS 4... 1 LG NEXUS 4 Her er en guide til softwareopdatering af LG NEXUS 4, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold LG NEXUS

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL

GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL Kom i gang... 1 Oprette og redigere brugere... 3 Oprette relationer... 4 Opret relation til bruger placeret i en anden gruppe... 4 Flyt bruger... 4 Grupper... 5 Opret gruppe...

Læs mere

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk Brugervejledning 10 Steps Sådan slår du et event op på eventplatformen.dk 1 Eventplatformen.dk Contents Partnerevents 2 1. Log in på eventplatformen 3 2. Udfyld din brugerprofil 3 3. Opret nyt event 4

Læs mere

Vejledning i brug af Kommunen på kort

Vejledning i brug af Kommunen på kort Vejledning i brug af Kommunen på kort Indhold Adgang til Kommunen på kort... 2 Kortvindue og infolinje... 2 Målforhold... 2 Zoom... 3 Signaturforklaring... 3 Værktøjslinjen den øverste sorte del... 3 Navn...

Læs mere

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2 Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION 2 34 Brugermanual august-2013 vers. 1.2 1 intro! På de følgende sider vil du finde en lille og hurtig gennemgang af Midttrafik Trafikadministration. Med Midttrafik Trafikadministration

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere