Studieplan studieområdet 2.g skoleåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studieplan studieområdet 2.g skoleåret"

Transkript

1 Studieplan studieområdet 2.g skoleåret SO-forløb Arbejder til SO-portfolien Fokusområder Faglige mål og forløbsbeskrivelse Ansvarsområder Farvefag-koder: Teknologi, teknikfag, fysik, kemi, biologi, bioteknologi, matematik, dansk, engelsk, teknologihistorie, samfundsfag, kom /IT, kontaktlæreren, SOL. Kraftværker Refleksionspapir over anvendelsen af videnskabelige metoder, informationssøgning, summativ- og formativ evaluering Samspil mellem fag/kombination af fagenes metode, videnskabelige metoder, informationssøgning, summativ- og formativ evaluering Arbejder Teknologi: Refleksionspapir over anvendelsen af videnskabelige metoder, informationssøgning, summativ- og formativ evaluering Teknologi: Teknologirapport Fysik/Matematik: Journal om produktion af vekselstrøm og transformation af vekselstrøm samt den matematiske behandling af de målte data Kemi: Overvejelser omkring valg af energiformer i selve teknologirapporten SO-forløbet Kraftværker er et samspil mellem fagene teknologi, fysik/matematik og kemi. I teknologi arbejdes med teknologianalyse og miljøanalyse samt med beregninger af varmeudgifter for opvarmningsmuligheder i boliger. I fysik arbejdes med forståelsen af, hvordan man fremstiller v3 faset vekselstrøm og transformation af vekselstrøm og ikke mindst baggrunden for, hvorfor man transformerer spændingen op og ned. I matematik arbejdes med, hvordan man laver en matematisk beskrivelse af 3 faset vekselstrøm samt hvordan man kan eftervise sammenhængen mellem effektiv- og maxspænding og sammenhængen mellem maxspænding ved én og 2 faser. Teknologi: Teknologirapport Fysik/matematik: Journal om produktion af vekselstrøm og transformation af vekselstrøm samt den matematiske behandling af de målte data Kemi: Kemidelen indgår i teknologirapporten Teknologi: Kap 4. med fokus på den pragmatiske metode. Fysik/matematik: Udvalgt afsnit fra kap 4 og videnskabelige metoder.

2 I kemi arbejdes med overvejelser omkring valg af energiformer med fokus på CO2 udslippet pr. produceret energienhed ved de forskellige energiformer. SUK og SO i 2.g Refleksionspapir over SUK og SO i 2.g med særlig fokus på dagens opgave med museologi anvendt som kommunikationsstrategi og sprogbevidsthed. Museologi-analyse og informationssøgning på SUK-festivallens stande: dokumenteret via noter og billeder Sproglige virkemidler, ordvalgsargumenter: dokumenteret med noter og billeder Præsentationsformer og sproglig bevidsthed/formidling og formidlingsteori, argumentationsanalyse, museologi/videnskabelig metode, informationssøgning Der anvendes andet materiale, se teorien om museologi i materialet til SUK og SO i 2.g. Det sproglige i dansk kapitel 3 og 5/sprogbevidsthed, grundbog til dansk/systime. Dagens første lektion er den skemalagte faglektion. Dagens anden lektion varetages af den skemalagte underviser, der gennemgår SUK og SO i 2.g -materialet med klassen. Eleverne arbejder selvstændigt resten af dagen guidet af det udleverede og gennemgåede SUK og SO i 2.g - materiale. Der afleveres noter og billeder, som fungerer som kommunikationsanalyse i Aflevering SUK og SO i 2.g, som lukker Refleksionspapiret SUK og SO i 2.g laves i første SOL-time efter SUK-festivallen, hvor der også vil være oplæg i grupper om SUK-festivallens brug af museologi og disse udstilleres tilsvarende informationer på nettet, og fremlæggelse af en sprogbaseret kommunikationsanalyse. SOL: Refleksionspapir over SUK og SO i 2.g med særlig fokus på dagens opgave med museologi anvendt som kommunikationsstrategi og sprogbevidsthed. SOL: Museologi-analyse og informationssøgning på SUKfestivallen stande: dokumenteret via noter og billeder SOL: Sproglige virkemidler, ordvalgsargumenter: dokumenteret med noter og billeder SOL: Der anvendes andet materiale, se teorien om museologi i materialet til SUK og SO i 2.g.

3 Eleverne arbejder på SUK-festivallen med museologiens kommunikationsstrategier: Laissezfaire tilgangen (den valgfrie rundgang), transmissionstilgangen (overførsel og tilegnelse af viden), den konstruktivistiske tilgang (spørgsmål og svar) og den narrative tilgang ( storytelling ). Der arbejdes også med elevens sprogbevidsthed. Standene på SUK-festivallen er fyldt med kommunikationsstrategier, som ønsker at overbevise dig om, at du lige netop skal vælge deres uddannelse eller virksomhed. Der læses teori om museologi, teorien anvendes i praksis ude på SUK-festivallen. Stande analyseres med fokus på disses anvendelse af museologiens fire kommunikationsstrategier. Der tages kritisk stilling til, hvordan standenes museologi fungerer, og om de bruger mere ned en kommunikationsstrategi på deres stand. Dokumentation via noter og billeder. Efter hver museologi-analyse af en stand, informationssøges der på udstilleren for at se, om standens informationer og nettets informationer passer sammen. Eleverne finder sproglige virkemidler og forklarer deres funktion som ordvalgsargument. I den første SOL-time efter SUK-festivallen fremlægger eleverne i grupper ca minutter gruppens arbejder; analysen af tre standes museologi og disse udstilleres tilsvarende informationer på nettet og en sprogbaseret kommunikationsanalyse. Efter fremlæggelserne besvares refleksionspapiret SUK og SO i 2.g.

4 Studietur Refleksionspapir: Refleksion over arbejdsproces fra tur til guide/blog i dansk Formidling, informationssøgning, arbejdsformer, teknologiudvikling som lineær og interaktiv udvikling Dansk: Refleksionspapir: Refleksion over arbejdsproces fra tur til guide/blog En rejseguide eller en blog i dansk En problemanalyse - teknologi Om informationssøgning, formidling (genrebevidsthed/problemanalyse), teknologiudvikling som lineær og interaktiv udvikling Dansk: Rejseguide eller blog Teknologi: Problemanalyse Andre fag: En studieretningslærer og en rejselærer har ansvaret for SO-forløbet studietur. Det kan være forskelligt, hvilke fag der deltager i klasserne, men dansk og teknologi skal være repræsenteret. Teknologi: Om informationssøgning, formidling (genrebevidsthed/problemanalyse), teknologiudvikling som lineær og interaktiv udvikling Dansk og teknologi og rejsefagene deltager i SOforløbet studietur Dansk: Eleverne orienteres inden studieturen om rejseguiden eller en blog om turen. Rejseguiden vil efterfølgende ligge fremme ved f.eks. Åbent Hus- arrangementer som eksempler på produkter fra Teknisk Gymnasium/studietur. Rejseguiden laves i grupper (Rejselæreren sætter grupperne sammen). Rejseguidens omfang og layout bestemmes af eleverne, men der skal tages hensyn til genren. Eleverne indsamler på studieturen viden om destinationen, og tager billeder. Der arbejdes med rejseguiden i dansktimerne efter studieturen med fokus på genren, kommunikation og skriftlighed. Der er et krav, at rejseguiden rummer en pæn mængde tekst.

5 Bloggen udarbejdes med elevvalgt tematisk fokus fra studieturens destination. Eleverne tager billedet til bloggen på studieturen. Der arbejdes med bloggen i dansktimerne efter studieturen med fokus på genren, kommunikation og skriftlighed. Bloggene fremlægges på klassen. Teknologi: Der arbejdes i teknologi med problemanalyse set i forhold til turens teknologi-emne. I teknologi arbejder eleverne med miljøvurdering o.lign. Der lægges hjemmefra op til emnet transport, genbrugssystem af batterier, mursten eller lign. Teknologiudvikling som lineær og interaktiv udvikling. Hjemmeværende elever laver en blog om Slagelse/vestsjælland. Andre fag: Ølkultur Refleksionspapir udarbejdes som en KærligKonkretKonstruktiv-evaluering af samspilsproduktet til sidst i forløbet (dansktimen) En analyse af Carlsberghjemmesiden/museologi En teknologianalyse Kemi-/bioteknologieksperimenter Noter om paradigmeskift Samspil mellem fag - kombination af fagenes metode, de forskellige videnskaber, formidlingsteori, evalueringsformer Evalueringsteori og videnskabelige metoder og teori (Museologi /dansk) Ølkultur; et samarbejde mellem dansk, kemi/bioteknologi, teknologi og teknologihistorie. Forløbet giver øgets bevidsthed om, hvordan naturvidenskab, samfundsvidenskab og humanvidenskab spiller sammen. Fagenes metoder kombineres, og der Dansk: Refleksionspapir udarbejdes som en KærligKonkretKonstruktivevaluering af samspilsproduktet til sidst i forløbet Dansk: En analyse af Carlsberghjemmesiden/museologi (formidlingsteori) Kemi/bioteknologi: Kemieksperimenter Teknologi: En teknologianalyse Teknologihistorie: Noter om paradigmeskift (videnskabsteori)

6 skabes sammenhæng i faglig viden indenfor det enkelte fag og fagene imellem. Eleverne redegør for de tanker og teorier, der ligger bag naturvidenskabelige erkendelser, teknologisk udvikling og samfundsmæssige forhold på udvalgte emner/områder Eleverne får kendskab til evalueringsteori og evalueringsværktøjer. Dansk: De faglige mål i forløbet er: at kunne gøre rede for teknologiske betingelsers betydning for indhold og form i elektronisk kommunikation og at kunne analysere visuel information, herunder faste og levende billeder. Der arbejdes med Carlsbergs hjemmeside Hjemmesiden fortæller historien om Carlsberg, som et vigtigt eksempel på vores industrielle kulturarv, og den byder på informationer, undervisningsmaterialer og virtuel rundvisning i produktionsanlægget. Dansk arbejder med hjemmesiden Humlen ved Carlsberg, som eksempel på en hypertekst og ølkulturen, som den kommer til udtryk i reklamer. Hjemmesiden inddrages også som museum formidlingsformen museologi (teorien blev brugt i SUK og SO i 2.g.). Analyse af ølreklamer reklamens udvikling gennem tiden. Dansk: (Museologi) Kemi/bioteknologi: Videnskabelige metoder Teknologi: teorier om teknologianalyser Teknologihistorie: Videnskabsteori/paradigmeskift Kemi/bioteknologi: I faget arbejdes der eksperimentelt med de biokemiske processer i forbindelse med gærcellers omsætning af carbohydrater og fokuserer derudover også på den kemiske/biologiske proces ved ciderbrygning. Eleverne brygger deres egen cider. Teknologi:

7 Der udfører en teknologianalyse af Carlsberg bryggerierne. Elementerne viden, organisation, teknik og produkt analyseres hver for sig. Teknologihistorie: Faget arbejder med kulturhistorie og har fokus på ølkultur i Danmark igennem den industrielle revolutions indtog i landet. Vi ser på sociale forhold og det naturvidenskabelige gennembrud, som i høj grad påvirker dansk ølproduktion i tallet. Endvidere har teknologihistorie stort fokus på videnskabsteori og paradigmer. Vi definerer begrebet paradigmeskift og begrebet afdækkes, når vi drager paralleller til teknologierne i emnet Ølkultur. Formidling til 6. klasser Refleksionspapir om læringsteori og læreprocesser Kolb, Bloom, Gardners intelligenser og læringsprofilen aktivisten, reflektoren, teoretikeren, pragmatikeren En beskrivelse af undervisningsforløbet dokumenteret med billeder fra undervisningen Læringsteori og læreprocesser, taksonomiske begrebsforskelle, læringsstilstest SO-ibogen og 1.5, SO-forløb om læringsformer og læringsteori. Eleverne planlægger undervisning af 6. klasser i fysik, kemi og matematik. Eleverne underviser folkeskoleeleverne. Eleverne undersøger og forklarer efterfølgende læringsteorier: Kolbs læringscirkel, Blooms taksonomiske niveauer og Gardners mange intelligenser. Eleverne bruger Internettet og SObogen. Eleverne laver desuden en beskrivelse af de overvejelser, som de gjorde sig, da de planlagde deres forsøg og opgaver til undervisning af 6. klasserne samt nogle af de konkrete problemer, der opstod, da de skulle undervise. Eleverne Kemi: Refleksionspapir om læringsteori og læreprocesser Kolb, Bloom, Gardners intelligenser og læringsprofilen aktivisten, reflektoren, teoretikeren, pragmatikeren Fysik, kemi og matematik: En beskrivelse af undervisningsforløbet dokumenteret med billeder fra undervisningen Fysik: kapitel 1.4 Kemi: Kapitel 5 (minus skriftlig kommunikation og processkrivning) Matematik: Kapitel 1.1

8 sammenligner læringsteorierne med deres egen undervisning og overvejer, om de har brugt nogle af forskernes principper. Eleverne tager en test/gardners intelligenser og overvejer læringsresultater fra introturen test/aktivisten, reflektoren, teoretikeren, pragmatikeren med den læringsprofil, som Gardners intelligenser viser.

9 Julemanden Refleksionspapir over anvendelsen af hypoteser, modeller, positivisme og pragmatisme i henholdsvis matematikrapporten og fysikrapporten En matematikrapport En fysikrapport Samspil mellem fag/kombination af fagenes metoder, videnskabelige metoder (hypoteser og modeller), videnskabsteori (positivisme og pragmatisme) SOibogen kapitel 4 om videnskabelige metoder og videnskabsteori (naturvidenskab) Julemanden er et projekt mellem matematik og fysik. Opgaven handler overordnet om at minimere den kraft, der skal til at trække en genstand hen over et ru underlag. Matematik og fysik: Refleksionspapir over anvendelsen af hypoteser, modeller, positivisme og pragmatisme i henholdsvis matematikrapporten og fysikrapporten Matematik og fysik: SOibogen kapitel 4 om videnskabelige metoder og videnskabsteori (naturvidenskab) Der arbejdes med deduktiv og induktiv metode. Disse to metoder inddrages, idet begrebsdannelsen udvides til også at omfatte positivisme og pragmatisme. Teknologiprojekt og dansk Refleksionspapir som en hurtigskrivning efter fremlæggelse/dansk En teknologirapport Formidling og formidlingsteori: rapport og fremlæggelse i dansk og teknologi. Ny skriftlighed Videnskabelige metoder - rapport (fiskens mave). Redegør for sammenhænge mellem den teknologiske udvikling og samfundsudviklingen i udvalgte eksempler, at demonstrere praktisk indsigt i innovative processer og metoder til idégenerering. Teknologiudvikling som lineær og interaktiv udvikling Dansk: Refleksionspapir som en hurtigskrivning efter fremlæggelse Teknologi: En teknologirapport Teknologi: SO-ibogen 4.1 SO-ibogen 4.1

10 Dansk og teknologi på skrift og i tale: Det er den næstsidste teknologirapport. Dette forløb viser en læringsprogression fra SO-forløbet Affald, grundforløbet. Redegør for sammenhænge mellem den teknologiske udvikling og samfundsudviklingen i udvalgte eksempler, at demonstrere praktisk indsigt i innovative processer og metoder til idégenerering. Teknologiudvikling som lineær og interaktiv udvikling Elevernes skriftlige færdigheder styrkes ved, at der lægges fokus på skriftlig formidling og genrekendskab indenfor teknologi og dansk. Teknologi: Der skrives en rapport med særlig fokus på dokumentation i rapportens midterste del - fiskens mave/so ibog 4,1 - teknologisk udvikling og teknologianalyse. Dansk: Der opsamles (2 timer) teknologirapporten ved fremlæggelse af "fiskens mave". SRO Refleksionspapir udarbejdet som en selvevaluering, hvor der reflekteres over arbejdsprocessen med SRO og resultatet SRO-opgaven Samspil mellem fag/kombination af fagenes metode, videnskabelige metoder, læringsteori og læreprocesser, informationssøgning, formidlingsteori og præsentationsformer, summativ- og formativ evaluering Studieretningsfagene: Refleksionspapir udarbejdet som en selvevaluering, hvor der reflekteres over arbejdsprocessen med SRO og resultatet Samme områder som kernestoffet angiver Studieretningsfagene: SROopgaven I dette forløb deltager studieretningsfagene. Studieretningsfagene: Samme områder som kernestoffet angiver

11 Der arbejdes med SRO ud fra en given opgaveformulering, som underviserne har defineret. Der arbejdes med opgavens opbygning, abstract og sprog. Eleverne får en summativ- og en formativ evaluering på opgaven, og ud fra denne skriver de en selvevaluering over arbejdsprocessen med SRO og resultatet. Fysik-, kemi- og bioteknologirapporter og journaler SO-forløbet ligger hos nærværende fag på samme tidspunkt, men fagene skal ikke arbejde sammen! Refleksionspapir, der indeholder overvejelser over naturvidenskabelige genrer/ formidling, og hvordan den positivistiske og pragmatiske tilgang til virkeligheden kommer til udtryk Fysikrapporter og journaler Kemirapporter og journaler Bioteknologiske rapporter og journaler Teknologiklasser skal være særlig opmærksom på at få lagt naturvidenskabelige rapporter i deres prøvemappe, da de ikke har naturvidenskabelige fag i 3g! Videnskabelige metoder og videnskabsteori, formidling Der kan repeteres; videnskabelige metoder og videnskabsteori Fag som kan biddrage til dette forløb er fysik, kemi og bioteknologi: Eleverne arbejder med fysikrapporter/journaler fra 2.g med fokus på den naturvidenskabelige metode, på videnskabsteori (positivisme og pragmatisme) og genrer/formidling (naturvidenskabelig rapport og journal). Dette gøres i grupper eller i pararbejde. Mulige emner kunne være: Fysikrapporter: Indre modstand i Batteriet Det skrå kast Kondensatoren Journal: Bølgelærejournal (kan være emne i 3.g) Fysik, kemi og bioteknologi: Refleksionspapir, der indeholder overvejelser over naturvidenskabelige genrer/ formidling, og hvordan den positivistiske og pragmatiske tilgang til virkeligheden kommer til udtryk Fysik, kemi og bioteknologi: Der kan repeteres; videnskabelige metoder og videnskabsteori SOL-timer Materiale lavet i SOL-timerne Alt se bekendtgørelsen for studieområdet SOL: Materiale lavet i SOL-timerne

12 Arbejder løbende med alle kapitler SOL-læreren planlægger og forestår undervisningen i SOL-timerne. SOL: Arbejder løbende med alle kapitler I SOL-timerne laves forskellige øvelser, som sætter fokus på og træner studieområdets kernestofområder. Arbejder som laves i den forbindelse må medtages i SO-portfolien, de angives med betegnelsen SOL-time. Desuden gennemgås SO-ibogens kapitler i løbet af studietiden, og noter, refleksioner m.m. fra denne undervisning må medtages, som arbejder i SO-portfolien, de angives med betegnelsen SOLtime. I SOL-timerne arbejder klassens SOL-lærer desuden med elevernes indhold i SO-portfolien. Individuelle SO-forløb figurerer ikke på SOfarveladen. De indskrives i de nedenstående felter: Individuelle SO-forløb figurerer ikke på SO-farveladen. De indskrives i de nedenstående felter: Individuelle SO-forløb figurerer ikke på SOfarveladen. De indskrives i de nedenstående felter: Individuelle SO-forløb figurerer ikke på SO-farveladen. De indskrives i de nedenstående felter: Mentorsamarbejde med Haldor Topsøe Refleksionspapiret udarbejdes som en gruppelogbog Læringsmetoder, arbejdsformer, planlægningsværktøjer ved projektarbejde, formidlingsteori Mentorunderviseren: Refleksionspapiret udarbejdes som en gruppelogbog Læringsmetoder, arbejdsformer, planlægningsværktøjer ved projektarbejde, formidlingsteori Elever udpeges af mentorunderviseren til at være mentorer for en scienceklasse fra en efterskole, Mentorunderviseren: Læringsmetoder, arbejdsformer, planlægningsværktøjer ved projektarbejde, formidlingsteori

13 som i samarbejde med virksomheden Haldor Topsøe skal arbejde med at løse diverse eksperimentelle opgaver. Htx- elevernes opgave i den forbindelse er at medvirke til, at grundskolens elever løser deres opgave, idet htxeleverne vejleder og agerer som "coach" over grundskolens elever. HTX-eleverne skal i den forbindelse etablere en digital platform, hvorved de kan vejlede deres gruppe fra grundskolen. Eleverne fra grundskolen skal ultimo december 2016 fremlægge deres resultater for forskere fra Haldor Topsøe. Dette sker under overværelse af mentorerne.

14

Studieplan studieområdet 1.g skoleåret

Studieplan studieområdet 1.g skoleåret Studieplan studieområdet 1.g skoleåret 2016-17 SO-forløb Arbejder til SO-portfolien Fokusområder Faglige mål og forløbsbeskrivelse Ansvarsområder Farvefag-koder: Teknologi, teknikfag, fysik, kemi, biologi,

Læs mere

Studieplan studieområdet 3.g skoleåret

Studieplan studieområdet 3.g skoleåret Studieplan studieområdet 3.g skoleåret 2016-17 SO-forløb Arbejder til SO-portfolien Fokusområder Faglige mål og forløbsbeskrivelse Ansvarsområder Farvefag-kode: Teknologi, teknikfag, fysik, kemi, biologi,

Læs mere

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige [Bilag 2] Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige fagområder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 010 juni 013 Institution Københavns tekniske Skole Htx-Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer

Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2008-2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium - Valby Uddannelse htx Fag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014, forår 2012 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen - Valby Uddannelse og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer

Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2008-2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium - Valby Uddannelse htx Fag

Læs mere

SO2 Portfolio/Præsentationsmappe

SO2 Portfolio/Præsentationsmappe SO2 Portfolio/Præsentationsmappe Af Navn: Safa Sarac Fødselsdato: 05.06.1993 Klasse: 3.4 Skole: Htx Roskilde Tekniske Gymnasium Dato: 31. marts 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1) Studiekompetenceliste...

Læs mere

Af pædagogiske, tværfaglige og praktiske årsager er herværende studieplan derfor udarbejdet som en fælles plan for klasserne 2Y og 2Z.

Af pædagogiske, tværfaglige og praktiske årsager er herværende studieplan derfor udarbejdet som en fælles plan for klasserne 2Y og 2Z. STUDIEPLAN Teknologi B, 2. htx 2Y og 2Z 2006 2007 (3. og 4. semester) Undervisere: Lene Gregersen, Anne Kirstine Friis Teknologi B, 2. htx, inddrager, udvikler og bygger videre på de særfaglige og overfaglige

Læs mere

s. 9 19 Læseteknik, notatteknik

s. 9 19 Læseteknik, notatteknik Studieområde tjek-skema Her er et skema over kernestoffet i Studieområdet. Det er viden, du forventes at besidde i forbindelse med portfolioeksamen. Til eksamen skal du deklarere dig selv, lave en varedeklaration.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvor studieforløbet afsluttes: Foråret 2011 Institution HTX- Sukkertoppen, Københavns Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer

Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer Undervisningsbeskrivelse Studieområdet del 2 - temaer Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2010 - revision 15. februar 2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium Sukkertoppen,

Læs mere

STUDIEOMRÅDET EKSAMEN 2015 FRA GYMNASIEELEV TIL STUDERENDE SEMESTER PÅ ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM

STUDIEOMRÅDET EKSAMEN 2015 FRA GYMNASIEELEV TIL STUDERENDE SEMESTER PÅ ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM STUDIEOMRÅDET EKSAMEN 2015 FRA GYMNASIEELEV TIL STUDERENDE 2.-6. SEMESTER PÅ ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM DISPOSITION! Indledning! Oversigt over udvælgelse af mål! Opfyldelse af SO-mål! Konkrete eksempler!

Læs mere

Studieområdet. Fra gymnasieelev til studerende. Af Dygtig Anonymsen semester OTG

Studieområdet. Fra gymnasieelev til studerende. Af Dygtig Anonymsen semester OTG Studieområdet Fra gymnasieelev til studerende Af Dygtig Anonymsen 2. 6. semester OTG Disposition Indledning Skematisk SO2-oversigt Opfyldelse af SO2-mål Konkrete eksempler Evaluering Side 2 af 20 Indledning

Læs mere

Skriftlighed er et flerfagligt tema i studieområdet, hvor de samspillende fag er: Dansk Kom/IT Biologi Teknologi Lektioner 10 8 8 10 Elevtid 2 2 2 0

Skriftlighed er et flerfagligt tema i studieområdet, hvor de samspillende fag er: Dansk Kom/IT Biologi Teknologi Lektioner 10 8 8 10 Elevtid 2 2 2 0 Læreroplæg Skrivning Skriftlighed er et flerfagligt tema i studieområdet, hvor de samspillende fag er: Dansk Kom/IT Biologi Teknologi Lektioner 10 8 8 10 Elevtid 2 2 2 0 Dansk 10 timer Se tv-programmet

Læs mere

Side 1 af 8 Side 2 af 8 Holdet A 1a Fy - Undervisningsbeskrivelse Udskrevet fra : 10/5-2017 10:24 Vis samlet undervisningsbeskrivelse samt elevtilknytning til forløb Stamoplysninger til brug ved prøver

Læs mere

Evaluering af studieområdet på htx. Tabelrapport

Evaluering af studieområdet på htx. Tabelrapport Evaluering af studieområdet på htx Tabelrapport Evaluering af studieområdet på htx Tabelrapport 2016 Evaluering af studieområdet på htx 2016 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Hold VID Gymnasier Game College Htx Studieområdet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for Fag, Teknologi B semester 1-4 2010-2012. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse for Fag, Teknologi B semester 1-4 2010-2012. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse for Fag, Teknologi B semester 1-4 2010-2012 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Teknisk

Læs mere

Samfundsfag - HTX. FIP Marts 2017

Samfundsfag - HTX. FIP Marts 2017 Samfundsfag - HTX FIP Marts 2017 Per Johansson pejo@aatg.dk Underviser på Aalborg Tekniske Gymnasium Fagligt forum Læreplans arbejde Underviser i: Samfundsfag Teknologihistorie Innovation Indhold PowerPoint

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2019 Vid Gymnasier

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse PLS, fødevarer A ved mfk Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold Erhvervsskolerne Aars htx PLS, fødevarer A Marie Fjordside Kvistgaard (mfk) Grethe Venås

Læs mere

Hjælp til SO-prøven 2014

Hjælp til SO-prøven 2014 BILAG Hjælp til SO-prøven 2014 Prøveform og PowerPoint OM PRØVEN SO står for StudieOmrådet og dækker over alt det, man skal kunne som studerende, som ikke hører til et bestemt fag. Studieområdet skal gøre

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 maj 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer HTX Teknologi

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2018/19 For HH1g

Studieplan 1. år Skoleåret 2018/19 For HH1g Studieplan 1. år Skoleåret 2018/19 For HH1g Indholdsfortegnelse 1. KLASSEN... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter... 4 4. Klassens studiemiljø og den

Læs mere

Projekt Mythbusters: Grundforløb

Projekt Mythbusters: Grundforløb Projekt Mythbusters: Grundforløb Deltagende fag: Dansk, Engelsk, Fysik, Samfundsfag, Teknologi Opgaven Det naturvidenskabelige eksperiment. Du har sikkert gennem tiden oplevet, hvorledes en myte kan opstå.

Læs mere

2.g-studieplan for klasse: 2.y. Studieretning: Musik/EN A eller MAT A. Skoleåret Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt.

2.g-studieplan for klasse: 2.y. Studieretning: Musik/EN A eller MAT A. Skoleåret Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt. 2.g-studieplan for klasse: 2.y Studieretning: Musik/EN A eller MAT A Skoleåret 2019-20 Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt. fagbindinger Kompetencemål Produktkrav Evaluering TF4 International Dag Emne:

Læs mere

Portfolio - prøvemappe. Navn: Rami Kaddoura Fødselsdagsdato: 26/08/1993 Klasse: 3.4 Skole: Roskilde tekniske gymnasium, HTX Dato: 31/03/2012

Portfolio - prøvemappe. Navn: Rami Kaddoura Fødselsdagsdato: 26/08/1993 Klasse: 3.4 Skole: Roskilde tekniske gymnasium, HTX Dato: 31/03/2012 Portfolio - prøvemappe Navn: Rami Kaddoura Fødselsdagsdato: 26/08/1993 Klasse: 3.4 Skole: Roskilde tekniske gymnasium, HTX Dato: 31/03/2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. arbejder Fysiske eksperimenter

Læs mere

Studieplan: SO HHX, Slotshaven Gymnasium,

Studieplan: SO HHX, Slotshaven Gymnasium, Studieplan: SO HHX, Slotshaven Gymnasium, se også https://slotshaven-studieportal.dk/forside/studieomraadet-hhx/hhx-2018-2021/so1-digitalisering/ SO1: Digitalisering og Markedsanalyse Progression: produkt

Læs mere

Progressionsplan for det skriftlige

Progressionsplan for det skriftlige Progressionsplan for det skriftlige Skolens progressionsplan for det skriftlige bygger på det obligatoriske forløb om skriftlighed i dansk i 1.g/1.t og det skriftlige basiskursus inden for rammerne af

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for Fag, Teknologi B semester 1-2 2012-2014. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse for Fag, Teknologi B semester 1-2 2012-2014. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse for Fag, Teknologi B semester 1-2 2012-2014 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Teknisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 maj 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HTX Teknologi

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

2.g-studieplan for klasse: 2.e. Studieretning: Samfund og erhverv. Skoleåret Kompetencemål Produktkrav Evaluering

2.g-studieplan for klasse: 2.e. Studieretning: Samfund og erhverv. Skoleåret Kompetencemål Produktkrav Evaluering 2.g-studieplan for klasse: 2.e Studieretning: Samfund og erhverv Skoleåret 2019-20 Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt. fagbindinger Kompetencemål Produktkrav Evaluering TF4 International Dag Emne:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2014 Institution HTX Sukkertoppen, Københavns Tekniske Skole Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 maj 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer HTX Teknologi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 10/11 Institution Københavns Tekniske Gymnasium Uddannelse htx Fag og niveau Studieområde del 2 Lærer(e)

Læs mere

Projektforløb med innovativ sigte. Arbejdsformer som understøtter produktiv læring.

Projektforløb med innovativ sigte. Arbejdsformer som understøtter produktiv læring. Studieplan for studieområdet på HHX 2017-2020 HHXG3cg19 Opdateret august 2019 Forløb og placering SO1 Innovation 1. semester Uge 46 Fag og timer Tema Indhold Arbejdsformer, metode og produkt Virksomheds-

Læs mere

UVB - Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

UVB - Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser UVB - Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2013 Institution Teknisk Gymnasium Skive - Skive Tekniske Skole Uddannelse HTX Fag

Læs mere

Progressionsplan for Flerfaglige Forløb på SG

Progressionsplan for Flerfaglige Forløb på SG Progressionsplan for Flerfaglige Forløb på SG Det er teamets opgave at sikre, at klassen møder både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske fag i de flerfaglige forløb. Det er dog ikke

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2014 Institution HTX Vibenhus - Københavns Tekniske Gymnasium

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A Indholdsfortegnelse 1. Klassen..3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet.5 4. Tilrettelæggelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2015 Institution HTX Vibenhus - Københavns Tekniske Gymnasium

Læs mere

STUDIEPLAN FOR FYSIK B, 2. HTX AUGUST 2006 JUNI 2007

STUDIEPLAN FOR FYSIK B, 2. HTX AUGUST 2006 JUNI 2007 STUDIEPLAN FOR FYSIK B, 2. HTX AUGUST 2006 JUNI 2007 Emne Tid Tværfagligt indhold Faglige metoder Transfaglige metoder Arbejdsformer IT anvendelse Skriftlige afleveringer JEP/15-06-2006 Bølgelære Uge 28

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Fysik B - 2.E

Undervisningsbeskrivelse. Fysik B - 2.E Undervisningsbeskrivelse. Fysik B - 2.E Termin August 2016 Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Rybners HTX HTX Fysik B Jesper Pedersen (JEPE) Hold 2.E Oversigt over undervisningsforløb

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Fysik B ved hek Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars htx Fysik B Henrik Kristensen (hek) 2t16 Forløbsoversigt (7) Forløb 1 Lys

Læs mere

Skriftlighed i studieområdet

Skriftlighed i studieområdet Nyhedsbrev nr. 2 om studieområdet på htx Skriftlighed i studieområdet Hvorfor dette nyhedsbrev? I juni 2010 kom der som bekendt en ny læreplan for studieområdet. Den nye læreplan er gældende for de elever

Læs mere

Kompetencer Praksis Faglig sammenhæng Klasserums- og studiekompetencer

Kompetencer Praksis Faglig sammenhæng Klasserums- og studiekompetencer Kompetencer Praksis Faglig sammenhæng Klasserums- og studiekompetencer Disse kompetencer trænes i alle fag, i alle projekter, under alle arbejdsformer, hele tiden og er forudsætningen for, at du og din

Læs mere

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C omfatter sammenhængen mellem teknologiske løsninger og samfundsmæssige problemstillinger. Faget belyser samspillet mellem teknologiudviklingen og

Læs mere

Nyhedsbrev om teknologi B og A på htx. Tema: Studieretningsprojektet

Nyhedsbrev om teknologi B og A på htx. Tema: Studieretningsprojektet Nyhedsbrev om teknologi B og A på htx Tema: Studieretningsprojektet Ministeriet for Børn og Undervisning Departementet Kontor for Gymnasiale Uddannelser September 2012 Hvorfor dette nyhedsbrev? I august

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: december 2010 HTX

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 for HH1A Markedsføring og Økonomi Team 3

Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 for HH1A Markedsføring og Økonomi Team 3 Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 for HH1A Markedsføring og Økonomi Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 5 4. Klassens

Læs mere

Studieområdet - Htx Vejledning / Råd og vink

Studieområdet - Htx Vejledning / Råd og vink Studieområdet - Htx Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Fysik B - 2.g

Undervisningsbeskrivelse Fysik B - 2.g Undervisningsbeskrivelse Fysik B - 2.g Termin August 2014 Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Rybners HTX Htx Fysik B Tom Løgstrup (TL) Hold 2.b Oversigt over planlagte undervisningsforløb

Læs mere

https://www.lectio.dk/lectio/427/studieplan/hold_undervisningsbeskrivelse.aspx?hold...

https://www.lectio.dk/lectio/427/studieplan/hold_undervisningsbeskrivelse.aspx?hold... Side 1 af 7 Side 2 af 7 Holdet A 1b Ma - Undervisningsbeskrivelse Udskrevet fra Lectio: 10/5-2017 10:26 Vis samlet undervisningsbeskrivelse samt elevtilknytning til forløb Stamoplysninger til brug ved

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2017 Hansenberg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 1. ÅR FOR 1C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2015 Institution HTX Vibenhus - Københavns Tekniske Gymnasium

Læs mere

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 1. ÅR FOR 1B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 5 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: maj 2011 Gymnasiet HTX

Læs mere

Teknologi B htx, august 2017

Teknologi B htx, august 2017 Bilag 81 Teknologi B htx, august 2017 1 Identitet og formål 1.1 Identitet Faget teknologi omhandler sammenhængene mellem teknologiske løsninger og samfundsmæssige problemstillinger i et nationalt og globalt

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Studieplan: SO. Klasse: 3.A. Periode: august 2016 til juni SO-ansvarlig lærer: Caroline Boye Pedersen. Obligatoriske fag

Studieplan: SO. Klasse: 3.A. Periode: august 2016 til juni SO-ansvarlig lærer: Caroline Boye Pedersen. Obligatoriske fag Studieplan: SO Klasse: 3.A Periode: august 2016 til juni 2019 SO-ansvarlig lærer: Boye Pedersen Obligatoriske fag Underviser e-mail Valgfag Underviser e-mail Dansk-A cbop@rybners.dk Kommunikation/IT -C

Læs mere

Vejledning til årsprøven i studieområdet

Vejledning til årsprøven i studieområdet Vejledning til årsprøven i studieområdet Formål Formålet med årsprøven i studieområdet er at give dig mulighed for at få fokus på de studieteknikker og redskaber, der ligger i faget teknologi og dine studieretningsfag.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2014 Institution Uddannelse HTX Vibenhus - Københavns Tekniske

Læs mere

SO-projekt: Introduktionsforløb, Studieteknikker, Præsentationsdag. Titel 1

SO-projekt: Introduktionsforløb, Studieteknikker, Præsentationsdag. Titel 1 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skolea ret 2014/2015 samt 2015/16 Institution Uddannelse Erhvervsgymnasiet Grindsted HTX Fag og niveau Fysik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2013 Institution HTX Sukkertoppen, Københavns Tekniske Skole Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin august-september, 2010 Institution Teknisk Gymnasium Grenå Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX - GameIT

Læs mere

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 MARKEDSFØRING OG ØKONOMI FOR AXHHX 1D18 IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 MARKEDSFØRING OG ØKONOMI FOR AXHHX 1D18 IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 1. ÅR FOR AXHHX 1D18 MARKEDSFØRING OG ØKONOMI IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA Indholdsfortegnelse 1. Klassen 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning 4 3. Pædagogiske fokuspunkter

Læs mere

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier,

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier, Formål Faget skal give eleverne indsigt i det naturfaglige grundlag for teknik, teknologi og sundhed, som relaterer sig til et erhvervsuddannelsesområde. For niveau E gælder endvidere, at faget skal bidrage

Læs mere

Studieområde projekt Klasse 1.2

Studieområde projekt Klasse 1.2 Ballon projekt: 2009 Studieområde projekt Klasse 1.2 Opgavebeskrivelse Dette projekt går ud på konstruere en flyvedygtig ballon. Der skal udarbejdes en tilhørende rapport der som minimum inddrager matematik,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 juni 2015 Institution Viden Djurs GameIT Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi

Læs mere

Velkommen. FIP Teknikfag. FIP Teknikfag marts

Velkommen. FIP Teknikfag. FIP Teknikfag marts Velkommen FIP Teknikfag 23-03-2017 FIP Teknikfag marts 2017 1 Dagens program 10.00 10.30 Intro til dagen 10.30 11.30 Produktudvikling i grundforløbet 11.30 12.15 Tekniklærerforeningen 12.15 13.15 Frokost

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR HH2B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 7 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Studieplan for studieomra det - samlet

Studieplan for studieomra det - samlet Studieplan for studieomra det - samlet 2017-08 Side 1 af 11 SO1: Et samfund i udvikling (1. semester) Samfundsfag, matematik og Informatik Indsamling og behandling af data i et samfundsfagligt perspektiv:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014-2015 Institution HTX Vibenhus (Københavns Tekniske Gymnasium) Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017- Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners HTX, Spangsbjergmøllevej

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

STUDIEPLAN OVER STUDIEOMRÅDET HHX

STUDIEPLAN OVER STUDIEOMRÅDET HHX STUDIEPLAN OVER STUDIEOMRÅDET HHX 2017 20 Forløb/tema og placering SO1 Kultur, marked og kommunikation 2. semester Fag og uddannelsestid I alt 210 timer Engelsk, dansk og afsætning Uddannelsestid 30 timer

Læs mere

Studieområdet htx, august 2017

Studieområdet htx, august 2017 Bilag 75 Studieområdet htx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Studieområdet er et fagligt samspil mellem uddannelsens fag. I det samlede forløb indgår tekniske, naturvidenskabelige, humanistiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for fysik B 2. B 2011/2012

Undervisningsbeskrivelse for fysik B 2. B 2011/2012 Undervisningsbeskrivelse for fysik B 2. B 2011/2012 Termin Undervisningen afsluttes den 16. maj 2012 Skoleåret hvor undervisningen har foregået: 2011-2012 Institution Skive Teknisk Gymnasium Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Forår, 2016 Institution Rybners Tekniske Gymnasium Uddannelse HTX Fag og niveau Teknologi B Lærere Jane Harbo,

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj 2015 Institution Skive Tekniske Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Matematik A Niveau A Emil Hartvig emh@skivets.dk 1bhtx13 Oversigt over gennemførte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016- Juni 2017 Institution Rybners HTX, Spangsbjergmøllevej 72, 6700 Esbjerg Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: juni 15 EUC Vest,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2013 Institution HTX Sukkertoppen, Københavns Tekniske Skole Uddannelse

Læs mere

Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Teknologi, Design og Innovation Klasse: 2.C Periode:

Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Teknologi, Design og Innovation Klasse: 2.C Periode: Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Teknologi, Design og Innovation Klasse: 2.C Periode: 2016-2019 Ansvarlig for klassens studieplan: Nader Gry, ng@rybners.dk Obligatoriske fag Underviser

Læs mere

kompetencer Grundforløbet Processkrivning Progressionsplan for de store skriftlige opgaver Munkensdam Gymnasium 2011 Skrivekursus

kompetencer Grundforløbet Processkrivning Progressionsplan for de store skriftlige opgaver Munkensdam Gymnasium 2011 Skrivekursus Progressionsplan for de store skriftlige opgaver Munkensdam Gymnasium 2011 Opgavetype Skrivekursus 4 moduler i grundforløbet Introduktion til grundlæggende begreber og metoder af betydning for skriveprocessen

Læs mere

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 Alle AT forløb har deltagelse af to til tre fag, som for nogle forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde (AT 3, 5 og 7). I så tilfælde skal det sikres, at eleverne

Læs mere

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14 Elevhæfte Tårnby Gymnasium & HF 1g Skoleåret 2013-14 Redaktionen afsluttet juni/2013 1 Elevhæfte for årgang 2013-2016 Dette hæfte er en oversigt over særlige forløb og opgaver i løbet af de tre år, du

Læs mere

FIP-kursus, studieområdet hhx. Marts 2017

FIP-kursus, studieområdet hhx. Marts 2017 FIP-kursus, studieområdet hhx Marts 2017 Status på læreplansarbejdet Læreplaner i høring frist for høringssvar 27.3. FIP-kurser i alle fag mar-maj Politisk behandling af høringssvar april Udstedelse af

Læs mere

Studieplan. Forårssemesteret 2014. For hh1a IBC Handelsgymnasiet Aabenraa

Studieplan. Forårssemesteret 2014. For hh1a IBC Handelsgymnasiet Aabenraa Studieplan Forårssemesteret 2014 For hh1a IBC Handelsgymnasiet Aabenraa Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Undervisningsforløb... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 5 4. Tilrettelæggelse af undervisningen...

Læs mere

Rammer for fagligt samspil og vejen til SRP/SOP/SSO Side 1

Rammer for fagligt samspil og vejen til SRP/SOP/SSO Side 1 Rammer for fagligt samspil og vejen til SRP/SOP/SSO Side 1 Formål med workshop BEGREBSAFKLARING: At klargøre, hvad der ligger i begreberne fagligt samspil og flerfaglighed. FORMÅL: At repetere formålet

Læs mere

Studie- og evalueringsplan for htx. Studieretning: Kommunikation/IT & Engelsk. Periode: Deadline for studieplan og opdatering:

Studie- og evalueringsplan for htx. Studieretning: Kommunikation/IT & Engelsk. Periode: Deadline for studieplan og opdatering: Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Kommunikation/IT & Engelsk Periode: 2016-2019 Deadline for studieplan og opdatering: Uge 36 - år 1: grundforløb Uge 3 - år 1: studieretning Uge 36 - år

Læs mere

Hold: 1. semester Forår 2011. 80 lektioner. En del af lektionerne vil foregå som selvstændigt projektarbejde.

Hold: 1. semester Forår 2011. 80 lektioner. En del af lektionerne vil foregå som selvstændigt projektarbejde. Fredericia Maskinmesterskole Undervisningsplan Side 1 af 6 Lektionsantal: 80 lektioner. En del af lektionerne vil foregå som selvstændigt projektarbejde. Uddannelsesmål: Den studerende skal vide hvordan

Læs mere

Bedømmelseskriterier Naturfag

Bedømmelseskriterier Naturfag Bedømmelseskriterier Naturfag Grundforløb 2 rettet mod social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen NATURFAG NIVEAU E... 2 NATURFAG NIVEAU C... 5 Gældende for prøver afholdt på

Læs mere