Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård)"

Transkript

1 BANENET Telefon Telefax Journalnr. Amerika Plads København Ø Direkte Notat Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård)

2 I 1999 blev der indgået er trafikpolitisk forlig, som blandt andet indeholder etablering af nærbaner ved Aalborg og Århus. I Århusområdet skal Grenåbanen opgraderes gennem reduktion af køretiden på strækningen Århus- Ryomgård. På den inderste del mellem Århus og Hornslet skal der køres i _ times drift, på strækningen Hornslet-Ryomgård med 1 times drift og på strækningen Ryomgård-Grenå med 2 timers drift, dog i myldretiden med 1 times drift. I forbindelse med opgradering af strækningen Århus-Grenå ønsker Banestyrelsen at sikre eller nedlægge de private usikrede overkørsler. Ligeledes ønskes nogle af de sikrede overkørsler med advarselsanlæg og halvbomanlæg opgraderet. Udgangspunktet for opgraderingen er regler for sikring af jernbaneoverkørsler åben for almindelig færdsel, udgivet af Vejdirektoratet 1993 (foreløbig udgave), På en række offentlige møde i efteråret 2003 har Banestyrelsen dels givet en generel orientering om, hvorledes overkørsler kan sikres, dels fremlagt en række konkrete forslag til drøftelse, for at få belyst de muligheder, der er for at få sikret de private overkørsler på strækningen. I forbindelse med afholdelsen af de offentlige møder har Banestyrelsen gjort opmærksom på at offentligheden frem til 1. januar 2004 har mulighed for at fremkomme med indsigelser og bemærkninger til det materiale, som Banestyrelsen har fremlagt. I løbet af høringsperioden er der indkommet en række indsigelser og bemærkninger. En del er blevet besvaret undervejs i perioden, mens andre er blevet udskudt til besvarelse efter udløbet af høringsperioden. Dette notat søger at besvare samtlige de spørgsmål, der er blevet stillet, og redegøre for de problemer mv., som er blevet påpeget. Notatet beskæftiger sig alene med de indsigelser og bemærkninger, som vedrører sikring af overkørsler, herunder nedlæggelse af overkørsler. Notatet forholder sig således ikke til den politiske beslutning, som ligger bag de tiltag, som Banestyrelsen foreslår. Ligeledes vil notatet ikke forholde sig til forslag om alternativer til opgradering af banen, fx. øget busdrift, etablering af light-rails, eller bevarelse af den nuværende situation. Side 2(20)

3 I notatet gengives debatoplæggets tekst, herunder det oprindelige bud på, hvad der skal foretages ved de enkelte overkørsler. Denne tekst er suppleret med Banestyrelsens endelige forslag, dvs. det forslag, som bl.a. vil blive fremsendt til Ekspropriationskommissionen. Overkørsel 229 (km: 4,271) - tidligere Risskov Stationsplads (Århus Kommune) Adgang til helårsejendom ved vandet (matr.nr. 41d Vejlby By, Risskov). Overkørslen er også forbindelsen mellem den nordlige del af Ris Skov og det offentligt tilgængelige strandareal øst for den offentlige parkeringsplads (matr.nr. 150 Århus Markjorder den tidligere stationsplads). Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen skal iflg. Vejdirektoratets regler opgraderes til halvbom. Muligheden for at skabe adgang for ejendommen (matr.nr. 41d Vejlby By, Risskov) til ovk. 228/Badevej undersøges. Overgangen kan i givet fald erstattes af en stitunnel med trapper og støttemure. Dette er en relativ dyr løsning, og den indebærer, at ejeren af matr.nr. 41d må parkere landværts jernbanen. En forbindelsesvej fra Badevej til ejendommen Stationsgade 2 enten som en parallelvej langs banen eller som et koteletben over naboejendommen har været undersøgt. Der er ikke plads til en vej mellem sporet og den eksisterende beboelsesbygning, og i begge de nævnte tilfælde vil en vejtilslutning til ovk. 228 have store konsekvenser for naboejendommen. Offentlighedens adgang til stranden skal tillige sikres fra Riis Skov. Af pladshensyn er det kun muligt at anlægge en gangbro eller en tunnel med trapper, hvilket ikke tilgodeser gangbesværede. En gangbro eller en gangtunnel er således ikke ideel, hvis man samtidig påtænker, at stranden her ligger ganske tæt på parkeringspladsen (den tidl. stationsplads) og således er et oplagt mål for gangbesværede mv. Hertil kommer at det vurderes, at en lukning af overgangen af ovennævnte hensyn næppe vil være politisk acceptabel af hensyn til friluftslivet. Side 3(20)

4 Teknisk vil etablering af gangtunnel være problematisk på grund af undergrundens beskaffenhed. Der er tale om plastisk ler, hvor grundvandsspejlet ligger over bunden på en evt. tunnel. Det vil sige, at der skal drænes. Vekslende fugtighed og tørke vil give anledning til sætninger i konstruktionen. Som alternativ kan konstruktionen udformes som en vandtæt konstruktion, der så formentlig skal forankres i undergrunden. Banestyrelsen indstiller, at overkørslen forsynes med stibomme, der ikke er så arealkrævende som traditionelle halvbomme. Med hensyn til lydgiveren (klokken) vil Banestyrelsen, såfremt dette bliver muligt, anvende en elektronisk lydgiver, af mindre styrke og med mulighed for retningsorientering. Indtil en sådan er typegodkendt i Jernbanetilsynet må der opsættes et traditionelt anlæg med de gener det nu engang giver. Overkørsel 228 (km: 4,377) Badevej (Århus Kommune) Overkørslen giver adgange til 8 ejendomme ved søværts banen. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen foreslås nedlagt. Mulighed for etablering af en stitunnel er undersøgt. Det skal i givet fald være en stitunnel med trapper og støttemure, hvilket er en relativ dyr løsning, der ikke løser problemet med biltrafik til Badevej. Forslaget om lukning af ovk. 228 forudsatte en forlængelse af Badevej til ovk Anlæg af en sådan vej kræver dispensation fra strandbeskyttelseslinjen. Århus Amt har meddelt, at man ikke er sindet at meddele en sådan dispensation. Anlægget ville endvidere kræve, at der rejses fredningssag for at ophæve den gamle fredning langs stranden. I høringsperioden er der fremkommet ønske om at der, såfremt ovk. 228 lukkes, anlægges en gangtunnel i Badevejs trace. Mulighederne for at etablere Side 4(20)

5 en gangtunnel til erstatning for ovk. 228 er blevet undersøgt. En gangtunnel med støttemure ville være dyr - 1,5 2 mio. kr. Samtidig vil tunnelbyggeri være vanskelig eller umulig at udføre, da der ikke er plads til de nødvendige entreprenørmaskiner, herunder den store kran, som skal løfte tunnelelementerne på plads. Teknisk vil etablering af gangtunnel tillige være problematisk på grund af undergrundens beskaffenhed. Der er tale om plastisk ler, hvor grundvandsspejlet ligger over bunden på en evt. tunnel. Det vil sige, at der skal drænes. Vekslende fugtighed og tørke vil give anledning til sætninger i konstruktionen. Som alternativ kan konstruktionen udformes som en vandtæt konstruktion, der så formentlig skal forankres i undergrunden. Banestyrelsen indstiller, at overkørslen forsynes med stibomme, der ikke er så arealkrævende som traditionelle halvbomme. Med hensyn til lydgiveren (klokken) vil Banestyrelsen, såfremt dette bliver muligt, anvende en elektronisk lydgiver, af mindre styrke og med mulighed for retningsorientering. Indtil en sådan er typegodkendt i Jernbanetilsynet må der opsættes et traditionelt anlæg med de gener det nu engang giver. Overgang 227a (km: 4,455) (Badevej) (Århus Kommune) Overgangen er en privat overgang mellem Stationsvej og Badevej Overgangen er i dag alene sikret med et led. Da der er tale om overgang uden trafikal betydning foreslås den nedlagt. Banestyrelsen indstiller overgangen nedlagt. Side 5(20)

6 Overkørsel 227 (km: 4,695) - Rolighedsvej (Århus Kommune) Overkørslen giver adgang til en enkelt ejendom søværts banen, samt til det grønne område, der ejes af Århus Kommune. Overkørslen betjener kajakklubben, pumpestationen og benyttes til renovation m.v. Adgangen er almindeligvis aflåst og suppleres for offentligheden med en gangbro lidt nordligere på arealet. Overkørslen består i dag af et led (aflåst låge). Overkørslen foreslås erstattet med et halvbomanlæg, bro eller tunnel. Halvbomløsningen er den dyreste løsning, og den giver problemer med spærretiden, idet anlægget skal kobles med de nærliggende anlæg. Bro- og tunnelløsningen findes ikke acceptabel, da jordarbejderne i forbindelse med disse anlæg vil være meget voldsomme. Hullet - mellem Badevej og den private fællesvej på det grønne område (ved pumpestationen) retableres. Overkørsel 227 skal herefter benyttes af beboerne langs Badevej. Den eksisterende gangbro fjernes. Etablering af halvbomanlæg ved ovk. 227 vil imidlertid indebære, at anlæggene fra ovk. 229 til ovk. 226a hhv. ovk 224 til ovk. 229 skal sammenkobles. Dette er særdeles kostbart og vil tillige betyde uacceptable spærretider (lukkede bomme) i hele området. Side 6(20)

7 Da ovk. ikke skal betjene trafik til Badevej, vil der ikke være behov for et halvbomanlæg. Banestyrelsen indstiller at den eksisterende ordning med aflåste låger bibeholdes. Det indebærer, at adgangen til arealet skal ske ad den eksisterende gangbro, der istandsættes. Overkørsel 205 (km: 13,453) (Århus Kommune) Overkørslen giver adgang mellem to marker. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen foreslås nedlagt. Der vurderes at være alternativ adgang til arealerne. Der er tale om en driftsoverkørsel som sammenbinder to marker på samme ejendom. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt. Der tinglyses adgangsret til Asmusvej (matr.nr. 5b, Hjortshøj By, Hjortshøj) samt til et areal (matr.nr. 14b, Elsted By, Elsted) uden for den 2 m dyrkningsfrie zone omkring vandløbet (jf. vandløbslovens 69). Overgang 199 (km: 15,583) (Århus Kommune) Side 7(20)

8 Overgangen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen nedlægges og erstattes med en gangtunnel. Tværprofilet på stien regnes som 2,5 meter sti i grus samt 2x0.5 meter rabat. Tunnelen anlægges lidt forskudt i forhold til den eksisterende overkørsel. Herved undgås det at opbryde Krankbøllevej og adgangsvejen til gården på nordsiden af banen. Overkørslen blev nedlagt og fungerer i dag alene som overgang. På det tidspunkt hvor Banestyrelsen gik til offentligheden med planerne om nedlæggelse af overkørsler på Grenåbanen havde man efterretninger om en aftale om at etablere gangtunnel på stedet. Hverken det offentlige møde eller undersøgelser internt i Banestyrelsen har kunnet bringe klarhed over dette spørgsmål. På det offentlige møde kom det endvidere frem, at der ikke er behov for en gangtunnel på dette sted. Beboerne i området kunne imidlertid tænke sig en tunnel tæt ved Hjortshøj. Banestyrelsen kan imidlertid ikke gå ind i et projekt, det ikke er et egentligt erstatningsprojekt. Overkørsel (overgang) 199 indgår i kommunens stiplanlægning, idet en sti fra Hjortshøj mod nord langs banens sydside her krydser til nordsiden, hvorfra stien tænkes videreført mod nord. Hvis overgangen her nedlægges skal trafikken i stedet føres over den nordligere beliggende ovk Banestyrelsen indstiller overgangen nedlagt, idet der forslås etableret 400 m asfalteret sti mellem 199 og ovk. 198 på sydsiden af banen ejendommene matr.nr. 23a og 7cm Hjortshøj by, Hjortshøj og matr.nr. 1h og 15 Krankbølle by, Hjortshøj under forudsætning af at kommunen afholder halvdelen af udgifterne hertil. Overkørsel 193 (km: 17,738) - Gartnerhaven (Århus Kommune) Side 8(20)

9 Overkørslen giver adgang fra den østlige til den vestlige del af Skødstrup. Overkørslen er i dag sikret med halvbom. Overkørslen nedlægges, idet der er ca. 300 m. til alternativ adgang (overkørsel 192), hvortil der er god sti- og vejforbindelse på begge sider af banen. På borgermødet kom det frem, at beboerne ikke havde noget imod at overkørslen blev lukket for kørende trafik, men at man ønskede en gangtunnel som erstatningsanlæg. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt, idet der er ca. 300 m til alternativ adgang (overkørsel 192), hvortil der er god sti- og vejforbindelse på begge sider af banen. Overkørsel 187 (km: 20,319) - Gl. Grenåvej (Århus Kommune) Overkørslen har betjent den tidligere kommunevej. (Grenåvejen) Overkørslen er i dag sikret med halvbom. Side 9(20)

10 Overkørslen nedlægges fordi den ikke opfylder tidens sikkerhedskrav. Der etableres parallelvej mellem Grenåvejen og Vosnæsvej. Overkørslen er under nedlæggelse. Overkørsel 185 (km: 20,82) ved Kirkeholtvej (Århus Kommune) Overkørslen er adgangen mellem to skovstykker. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen foreslås nedlagt (se tillige ovk. på 182 og 184). Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt (se ovk. 184). Endvidere foreslås en stitunnel til erstatning af 184 og 185 etableret m nord for ovk Den nærmere placering, udformning m.v. forhandles med Århus og Rosenholm kommuner. Side 10(20)

11 Overkørsel 184 (km: 21,344) mellem Løgtenvej og Kirkholtvej (Rosenholm Kommune) Overkørslen forbinder to skovstykker. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen foreslås nedlagt men da det kan være vanskeligt at skabe en alternativ adgang undersøges muligheden for at etablere en stitunnel. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt, idet der tilbydes ejeren midler til at istandsætte skovvejen (sydvest for banen) til amtsvejen. Der bygges ny rampe ved tilslutningen til landevejen (se ovk. 185). Overkørsel 182 (km: 22,113) (Rosenholm Kommune) Overkørslen giver adgang til et skovstykke. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Side 11(20)

12 Skoven benyttes kun i meget begrænset omfang rekreativt. Overkørslen foreslås nedlagt, men opretholdes, da den er eneste adgang til skoven. Overkørslen skal iflg. Vejdirektoratets regler forsynes med halvbomanlæg eller med tunnel eller bro. Mindre tekniske løsninger undersøges. Banestyrelsen indstiller at overkørslen lukkes. Der tinglyses adgangsret over naboejendommen (i sydskellet af Segalt Kær) til amtsvejen sydvest for banen - matr.nr. 10e, Segalt By, Skødstrup. Overgang 179 (km: 23,114) - Ravnehøjvej (Rosenholm Kommune) Overgangen er i dag alene markeret med krydsmærke. Overgangen er forbindelse mellem et boligområde og et mindre industriområde. Der er meget dårlige oversigtsforhold. Overgangen foreslås nedlagt. Der er alternativ adgang ad Hornbjergvej. Banestyrelsen indstiller at overgangen nedlægges. Det er aftalt at kommunen anlægger en dobbeltrettet cykelsti ad Hornbjergvej mellem Holmagervej og Sletten på Banestyrelsens regning. Side 12(20)

13 Overkørsel 165 (km: 30,116), 166 (km: 29,578), 167 (km: 29,178) og 168 (km: 28,633) - Lykkenvej (Rosenholm Kommune) Privat overkørsel 165 er i dag alene sikret med et led Privat overkørsel 166 er i dag alene sikret med et led. Offentlig overkørsel 167 er i dag alene sikret med advarselsanlæg. Privat overkørsel 168 er i dag alene sikret med et led. Overkørslerne foreslås nedlagt. Samtlige overkørsler er af en sådan karakter, at de bør lukkes. Den trafikale betydning vurderes samtidig at være ringe. Det vurderes umiddelbart, at jorderne kan betjenes ved at der udlægges en 4.0 m bred privat fællesvej, hvortil der tinglyses færdselsret. Der er således ikke behov for at etablere stabilgrusveje. Den offentlige overkørsel 167 er inddraget i overvejelserne, idet den foreslås lukket i forbindelse med et samlet forslag for ovk. 165 til 168. Banestyrelsen indstiller at samtlige private overkørsler lukkes, idet der etableres alternativ adgang til markerne nord og syd for banen. Den offentlige overkørsel 167 indstilles tillige lukket. Syd for banen sikres adgangsret (ca. 450 m) fra ovk. 167 mod vest over matr. nr. 13bn Mørke By, Mørke. Nord for banen anlægges ca. 600 m kørespor fra 120 m vest for ovk. 167 mod øst over matr.nr. 13d og 6k Mørke By, Mørke. Der arbejdes på en jordfordeling. Såfremt dette lykkes bortfalder forslaget om etablering af parallelveje. Overkørsel 162 (km: 31,023) (Rosenholm Kommune) Side 13(20)

14 Overkørslen giver adgang til en enkelt ejendom. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen foreslås nedlagt, idet der etableres 250 m grusvej til forlængelse af Banevænget. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt, idet der etableres 250 m grusvej til forlængelse af Banevænget på matr.nr. 16f Mørke By, Mørke. Overkørsel 160 (km: 31,542) (Rosenholm Kommune) Overkørslen er nedlagt i marken. Fjernes i matriklen. Fjernes i matriklen. Side 14(20)

15 Overkørsel 159 (km: 31,804) (Rosenholm Kommune) Overkørslen giver adgang mellem marker. Overkørslen er i dag alene sikret med et led. Overkørslen foreslås nedlagt, idet der anlægges en lille parallelvej, incl. en mindre dæmning, nord for banen. Tilsluttes Skaføgårdsvej et stykke fra ovk Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt. Der tinglyses adgangsret for ejendommen matr.nr. 25b, 24e, 23d, 22e over ejendommen matr.nr. 27d og 26c og for ejendommen matr.nr. 21c og 20c over de førnævnte ejendomme til offentlig vej, Skaføgårdsvej. Adgangsretten fastlægges til et areal uden for den 2 m dyrkningsfrie zone omkring Bønbækken (jf. vandløbslovens 69). Overkørsel 156 (km: 32,896) - Dagstrupvej (Rosenholm Kommune) Side 15(20)

16 Overkørslen er i dag alene sikret med advarselsanlæg. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt. Der etableres 300 m grusvej på nordsiden af banen til overkørsel 155 over matr. nr. 6r, 6x og 6z alle Dagstrup By, Mørke. Overkørsel 155 (km: 33,207) - Teglmosevej (Rosenholm Kommune) Overkørslen er i dag alene sikret med et advarselsanlæg. Offentlig overkørsel, som udtages af projektet. Offentlig overkørsel, som udtages af projektet (dvs. overkørslen bibeholdes). Overgang 154/155 (km: ca. 33,4) (Rosenholm Kommune) Side 16(20)

17 Drejekors. Nedlægges. Banestyrelsen vil forslå over kørslen/-gangen nedlagt. Overkørsel 153 (km: 33,72) - Nybrovej (Rosenholm Kommune) Overkørslen giver adgang til et skovstykke, hvortil der er alternativ adgang ad det offentlige vejnet. Overkørslen er i dag alene sikret med et advarselsanlæg. Overkørslen foreslås nedlagt. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt. Der etableres 400 m parallelvej til overkørsel 155 over matr.nr. 2k, 3q og 6af alle Dagstrup By, Mørke. Side 17(20)

18 Overkørsel 151 (km: 34,479) Spidsmusvej (Rønde Kommune) Overkørslen tjener i nogen udstrækning som forbindelse mellem et sommerhusområde og et mindre rekreativt område. Overkørslen er i dag alene sikret ved et led. Overkørslen foreslås nedlagt idet der er alternativ adgang via ovk Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt, idet der er alternativ adgang via ovk Der sikres vejret til ovk. 149 for matr.nr. 5a, Thorsager By, Thorsager. ejendommen matr.nr. 5p, 16v, 13p, 13d, alle Thorsager By, Thorsager samt ejendommen matr.nr. 102 Thorsager By, Thorsager. Vejen skal forbedres. Overkørsel 150 (km: 35,149) (Rønde Kommune) Overkørslen er i dag lukket i marken. Fjernes i matriklen. Side 18(20)

19 Fjernes i matriklen. Overkørsel 148 (km: 36,406) og 147 (km: 36,926) (Rønde Kommune) Overkørsel 148 er i dag alene sikret med et led, som giver adgang til marken syd for banen. Overkørsel 147 er i dag alene sikret med et led, som giver adgang til en enkelt ejendom. De to overkørsler foreslås nedlagt og erstattet af en bro eller en tunnel. En tunnel kan anlægges ca. 200 m nord for overkørsel 148, mens en bro vil kunne anlægges ved overkørsel 147. Overkørslen kan også erstattes af et halvbomanlæg. Mindre tekniske løsninger undersøges. Ved nedlæggelsen af ovk. 148 anlægges der en parallelvej på sydsiden af banen fra 147 i retning mod 148. Ved borgermødet fremkom der forslag om at anlægge en parallelvej syd for banen. Banestyrelsen har valgt at følge dette forslag. Banestyrelsen indstiller overkørslerne nedlagt. Der anlægges stabilgrusvej på sydsiden af banen til ovk. 149 ejendommen matr.nr. 2b og 31ca og ejendommen matr.nr. 31 dy, begge Thorsager By, Thorsager. Side 19(20)

20 Overkørsel 142 (km: 39,208) (Midtdjurs Kommune) Overkørslen er i dag alene sikret med et led, der giver adgang til den vestlige del af et industriareal, der mod øst har forbindelse til det offentlige vejnet. Der er adgang til arealerne nordvest for banen ad det offentlige vejnet. Den private overkørsel er beliggende i et udlagt industriområde (lokalplan nr. 40). Lokalplanen forudsætter overkørslen nedlagt, idet en ny offentlig overkørsel ønskes etableret. Industrivej kan herved benyttes som omfartsvej med tilslutning hhv. vest og syd for byen. Banestyrelsen indstiller overkørslen nedlagt. Der er mulighed for at foretage en jordfordeling. Side 20(20)

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 27. september 2004 via Magistraten J.nr. VEJ/01/00176/ Den Ref.: Tlf.nr. Svend Erik Lysdal/hm

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til Notat om nedlæggelse af overkørsel nr. 199 på jernbanen Kibæk-Skjern. Herning den 05-08-2015/ngoga Nedlæggelse af overkørsel 199 konflikter med naturbeskyttelseslovens 26 a om nedlæggelse af gennemgående

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

Eksempelsamling Menneskepassager

Eksempelsamling Menneskepassager Eksempelsamling Menneskepassager Grøn passage, stitunnel Placering: Flynderupsvej i Egebæksvang, Skotterup syd for Helsingør Banestr.: Kystbanen Dimensioner: Længde: 20 m, diameter: 3,7 m, største frihøjde:

Læs mere

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov Til Banedanmark v. Agnete Jørgensen Sendt elektronisk til: Agnete Jørgensen agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgning om nedlæggelse

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 259 Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke NOTAT Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark Dato 2010-09-13 Version 3 Til Fra Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke 1. Indledning Dette notat er en gennemgang af løsningsmulighederne

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. marts 2007. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt Nedlæggelse og sikring af overkørsler 1 3 Politiske aftaler En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 Nye initiativer som

Læs mere

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget.

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget. Til grundejeren. Teknik og Miljø Trafik og vej Rådhustorvet 4 8781 Horsens Telefon: 76292929 teknikogmiljo@horsens.dk www.horsenskommune.dk Partshøring om nedlæggelse af privat fællesvej Vejmyndigheden

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk Til Kerteminde Kommune att. Kent Stephensen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Dato: 19.02.2008. Bemærkninger til planforslaget

Læs mere

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Aalborg Kommune Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Aalborg Kommune

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej Dato 19. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02880-11 Side 1/7 Nedklassificering af Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej B har i mail af 10. februar

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Udlæg af vejret, M, matr. nr. 7 b Hillerød Markjorder

Udlæg af vejret, M, matr. nr. 7 b Hillerød Markjorder Dato 17. marts 2015 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/10437-21 Side 1/6 Udlæg af vejret, M, matr. nr. 7 b Hillerød Markjorder Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup.

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 20 Offentligt Til September 2013 Transportminister Pia Olsen Dyhr Folketingets Transportudvalg Banedanmark Nordjyske Folketingspolitikere Henvendelse med ønske

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej Notat Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse 25. november 2015 Projekt nr. 222226 Dokument nr. 1217926148 Version 1 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af 1 INDLEDNING

Læs mere

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved.

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. På mødet den 10. juni 2013 behandlede Teknik- & Miljøudvalget sagen

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Erstatningsanlæg i Svenstrup - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Opgradering Hobro-Aalborg April 2011 Opgradering Hobro-Aalborg ISBN: 978-87-7126-087-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads

Læs mere

135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved

135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved 135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved Sagsnr: 05.00.05-G00-1-13 Sagsansvarlig: Claus Just Madsen Sagsfremstilling Sagen omhandler Bane Danmarks opgradering af jernbanen Køge Nord

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL -------------------------------------------------------- Cykelsti Allingåbro - Ørsted: Side 1-8 -------------------------------------------------------- Norddjurs Kommune påtænker

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse Dato 2. marts 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15512-21 Side 1/6 Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Læs mere

Noter fra Borgermøde i Tisvildeleje vedr. sikkerhedsforbedring

Noter fra Borgermøde i Tisvildeleje vedr. sikkerhedsforbedring MØDEREFERAT TITEL DATO 3. september 2016 STED DELTAGERE Noter fra Borgermøde i Tisvildeleje vedr. sikkerhedsforbedring af overkørslerne Tisvilde Bistro René Reinhold, RRN, Lokaltog Majbritt Hallkvist,

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby.

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B.03.03.01 Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Center for Teknik og Miljø september 2015 Indkomne bemærkninger 1. Bjarne Pedersen. Dokumentnr. 60. Ønsker ikke

Læs mere

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling.

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling. Udkast til endelig afgørelse til endelig afgørelse om istandsættelse af den private fællesvej, Kildeager, i Snoldelev Til ejerne af Kildeager 1, 2, 3, 4, 5 og 7 LE34 Århus Ryhavevej 7 8210 Århus V Tlf

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

På baggrund af de omtalte forhold er denne reviderede trafikredegørelse udarbejdet til brug for mødet den 30. august 2013.

På baggrund af de omtalte forhold er denne reviderede trafikredegørelse udarbejdet til brug for mødet den 30. august 2013. Revideret trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. Til brug for ekstra ordinært møde i Teknik- og Miljøudvalget den 30.

Læs mere

Den 17. juni 2010 Planlægning og Byggeri

Den 17. juni 2010 Planlægning og Byggeri Århus Kommune Trafik og Veje, Anlæg trafikogveje@aarhus.dk Den 17. juni 2010 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune VVM-tilladelse til forlægning og udvidelse af Åhavevej, Viby J Århus Kommune,

Læs mere

Cykelsti Bælum Terndrup

Cykelsti Bælum Terndrup Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P20-20-18 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: 07-01-2019 Cykelsti Bælum Terndrup Med baggrund i budgetaftale 2018-21 er mulighederne for at etablere cykelsti

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V MS-X-He-a-2-Gen-0188/SHO Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Indsendt på Københavns Kommunes høringsportal (http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/apollovej-iii-lokalplanforslag)

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Sagsnr: 12/23574 Dato: 16. august 2013 Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Baggrund Nærværende samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Afgørelse Klage over Nordfyns Kommunes afgørelse om adgangsforholdene til ejendommen matr. nr. 81i.

Afgørelse Klage over Nordfyns Kommunes afgørelse om adgangsforholdene til ejendommen matr. nr. 81i. Dato 30. november 2017 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 17/13445-12 Side 1/8 Afgørelse Klage over Nordfyns Kommunes afgørelse om adgangsforholdene til ejendommen

Læs mere

Afgørelse af klage over tildeling af vejret til Hybenrosevej jeres j.nr

Afgørelse af klage over tildeling af vejret til Hybenrosevej jeres j.nr Dato 4. marts 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/00108-5 Side 1/6 Afgørelse af klage over tildeling af vejret til Hybenrosevej jeres j.nr. 33-0111 Vejdirektoratet

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften

Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften Nakskov Kommune Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften (lb.nr.8) Bekendtgjort 16.10.81 NAKSKOV KOMMUNE Lokal planlægning LOKALPLAN NR. BP 8-1 FOR ET OMRADE SYDVEST FOR ENGTOFTEN TIL OFFENTLIGE FORMAL

Læs mere

Klage over Ikast- Brande Kommunes afgørelse om optagelse af den private fællesvej Grarup Øst som offentlig

Klage over Ikast- Brande Kommunes afgørelse om optagelse af den private fællesvej Grarup Øst som offentlig Dato 17. august 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 15/07721-18 Side 1/5 Klage over Ikast- Brande Kommunes afgørelse om optagelse af den private fællesvej Grarup Øst

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område på Munkeengen. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område på Munkeengen. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 203 For et område på Munkeengen Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan

Læs mere

Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg

Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg Lokalplanens redegørelse og 1 Lokalplanens formål Keidamsvej 56 Indsiger anfægter formålet

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. maj 2009 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Velkommen Forslag til Stiføring i Gammel Skagen Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Dagsorden Velkomst og formål v/ Centerchef Søren Vestergaard Rammerne for stiplanlægning

Læs mere

Landinspektør L blev frifundet

Landinspektør L blev frifundet Om en landinspektørs sagstilrettelæggelse i forbindelse med afgivelse af en lykke- og fromme-erklæring I en matrikulær sag om udstykning af to ejendomme, som skulle have adgang til offentlig vej via en

Læs mere

Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle

Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle Lokaltog og COWI Velkommen til borgermøde Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle 1 Hvem er vi? Niels Villumsen, Teknisk Projektleder, Lokaltog A/S Majbritt Bonde Hallkvist, Projektleder,

Læs mere

Køge Ringsted banen - Svar til kommissionen vedrørende Bedstedvej

Køge Ringsted banen - Svar til kommissionen vedrørende Bedstedvej Bygge- og Planafdelingen 08-10 -2013 Dir. telefon Sag: 12/5613 Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Rønnedevej 9 4100 Ringsted Tlf. 5762 6262 Fax 5762 6315 Køge Ringsted banen - Svar til kommissionen vedrørende

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

Trekroner Allé. Marbjergvej til Hedelandsvej. Lokalplan nr. 313

Trekroner Allé. Marbjergvej til Hedelandsvej. Lokalplan nr. 313 Trekroner Allé Marbjergvej til Hedelandsvej Lokalplan nr. 313 J.nr. 01.02.05 P16 Sagsid. 9701266 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byg- og Planafdelingen Sagsbehandler

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

Revideret tilladelse til nedlæggelse af markvej, ved etablering af alternativ adgangsmulighed,

Revideret tilladelse til nedlæggelse af markvej, ved etablering af alternativ adgangsmulighed, Jacob Dalsgaard Justesen Bredvadmøllevej 42 Underup 8740 Brædstrup Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.15-P19-4-17

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

Notat. Projekt: Trafikanalyse af Hyllegården. Emne: Placering af adgangsveje. Notat nr.: 1. Rev.: 4. Fordeling: Mette Straarup Lejre Kommune

Notat. Projekt: Trafikanalyse af Hyllegården. Emne: Placering af adgangsveje. Notat nr.: 1. Rev.: 4. Fordeling: Mette Straarup Lejre Kommune Notat Dato: 26.06.2014 Projekt nr.: 5170-006 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Trafikanalyse af Hyllegården Emne: Placering af adgangsveje Notat nr.: 1 Rev.: 4 Fordeling: Mette Straarup Lejre Kommune

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. december 2012 11/15362 NEDLÆGGELSE AF STIAREAL I brev af 27. september 2011 har advokaten på vegne af klagerne klaget over Kommunes afslag af 31. august 2011

Læs mere

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning Dato 29. juni 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/06657-6 Side 1/7 Medd. klager, at VD ikke kan tage still. til klagen pga. ingen fv-afgør. I e-mail

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde.

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Notat Vurdering af beplantningsbælte/hegn omkring Helnæs Campingplads Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Revideret

Læs mere

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase Debatoplæg til idéfase Marts 2010 2 Indhold Indhold Forord 3 4 Nedlæggelse af overkørsler 5 Skørping 6 Ellidshøj 7 Svenstrup 8 Miljømæssige konsekvenser 9 Miljøundersøgelse 9 Vejtrafik 9 Støj 9 Det videre

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Orienteringsmøde vedr. skærende veje Mødedato/tid 5. sep 2013 Næste mødedato/tid: - Referent

Læs mere

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg Forbedring af banen på sydfyn April 2003 Forbedring af banen Odense-Svendborg FORBEDRING AF BANEN ODENSE-SVENDBORG Fruens Bøge Odense Odense Sygehus Hjallelse Højby 28 Årslev Pederstrup Ringe Rudme 66

Læs mere