Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned."

Transkript

1 Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring - Kommuner sikrer mod skybrud for milliard - Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter - Rødt/grønt kort - Mange ulykker bliver aldrig anmeldt - Her er tyvenes skræk - P-pladser fyldt med spøgelser - Trygs topchef undskylder offentligt - Trygs højere priser udløser kundeflugt - Ny arbejdsskadeafgift - Nyt fra RTM-pension 6 - Pensionsskat giver mere end ventet - Sampension bryder god skik i brev - Der skal regnes rigtigt på salg af garantierne - Små pensioner koster dyrt - RTM Insurance Brokers 8 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned. Nyhedsbrevet er gratis og modtages hver måned af over 1000 virksomheder. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN, for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed og du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter.

2 t RTM Insurance Brokers A/S Nyt fra RTM-Industri Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring Ifølge tal fra pensionsselskabet PFA bruger mange børn deres forældres forsikring. Således viser beregningerne, at PFAkunder brugte deres sundhedsforsikring i 2012, og heraf var de børn under 18 år. Børnene har især brug for psykologhjælp og fysioterapi. Forsikringen bruges til behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut af næsten halvdelen af de voksne. Kommuner sikrer mod skybrud for milliard Ifølge beregninger vil der om 100 år være kommet pct. mere nedbør om vinteren samt kraftigere nedbør med hyppigere skybrud i sommerhalvåret. Såkaldte sårbarhedskort, som viser, hvor vandet vil samle sig ved fremtidige oversvømmelser, bliver i øjeblikket udarbejdet af landets kommuner, så de kan udarbejde de bedste langsigtede løsninger. København og Frederiksberg kommuner præsenterer et bud på en skybrudssikring til små 4 mia. kr. KL vurderer, at der i de kommende år bliver investeret milliarder i klimasikring. Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter I går kom Alm. Brand med regnskab for 1. kvartal, og ligesom det var tilfældet for Tryg og Topdanmark, overgik Alm. Brand analytikernes forventninger. De tre største danskejede forsikringskoncerner har dermed et godt afsæt til endnu et år med enorme overskud. Aktieanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, påpeger dog, at selvom det går godt for selskaberne, skal man ikke forvente den store priskonkurrence i den nærmeste fremtid.

3 Rødt/grønt kort Ferietiden nærmer sig og derfor vil vi gerne redegøre for reglerne herom. Det røde kort er gældende i forhold til kaskoforsikringen og giver ret til vejhjælp i udlandet. Det er ikke nødvendigt at medbringe det røde kort, reelt skal man blot medbringe telefonnummer på SOS International og oplyse registreringsnummeret. Se dette link for videre: https://www.sos.dk/da/privat/rodekort/det-rde-kort/ Det grønne kort (forsikringsbevis) er gældende i forhold til ansvarsforsikringen. Det er ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort inden for EU s grænser og i Norge, Island, Schweiz, Kroatien og Andorra. Tyrkiet er ikke inden for EU s grænse. Se dette link for videre om bl.a. Kosovo og andre lande som ikke er med: Mange ulykker bliver aldrig anmeldt Mængden af ulykker i byggebranchen er stigende i forhold til antallet af beskæftigede, men næsten en tredjedel af ulykkerne anmeldes aldrig. Det erkender en række arbejdsgivere i en ny undersøgelse foretaget for Codan, hvor 29 pct. af de adspurgte virksomheder svarer, at det ikke er alle arbejdsskader eller ulykker, der bliver anmeldt. Dansk Byggeri advarer nu virksomhederne mod konsekvenserne af den manglende registrering, og arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri siger, at man simpelthen skal anmelde.

4 Her er tyvenes skræk Forretningsmanden Terkel Lind og politibetjenten Klaus Vestergaard er gået sammen for at skabe en lås, som gør det umuligt at brække vinduer op. De to har sammen med arkitekter udviklet låsen, der nu er klar til salg gennem firmaet Lindrucker, og som er så stærk, at forsikringsselskabet Codan giver sine kunder rabat på indboforsikringen, hvis denne nye type lås er installeret i hjemmet. "Vi vurderer, at den er meget sværere at bryde op end andre låse på markedet. Den er så svær at bryde op, at vi forventer, den vil nedbringe risikoen for indbrud hos vores kunder", siger Bo Kristensen fra Codan Forsikring. P-pladser fyldt med spøgelser 42 pct. svarer i en undersøgelse, som YouGov har lavet for Codan, at de har fundet en bule eller ridse i deres bil, uden at synderen har efterladt oplysninger. Ifølge undersøgelsen har kun 7 pct. selv lavet en bule og ikke efterladt en besked. Noget kunne tyde på, at der kører spøgelser rundt, mener Marianne Dahl Steensen, privatkundedirektør i Codan. Regnskabet passer ikke, eftersom over 40 pct. har fået en parkeringsskade, uden at synderen har givet sig til kende, mens stort set ingen har forårsaget skaden, påpeger Marianne Dahl Steensen. Trygs topchef undskylder offentligt Op mod kunder i forsikringsselskabet Tryg har fået breve om, at deres forsikringer bliver markant dyrere på grund af stigende erstatninger. I den forbindelse undskylder topchef Morten Hübbe nu, at kunderne ikke har fået forklaret prisstigningerne på en ordentlig, forståelig og utvetydig måde. Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) indskærper over for Tryg og øvrige forsikringsselskaber, at sandheden i sådanne breve er altafgørende. Morten Hübbe forklarer, at de pågældende kundegrupper har fået hævet prisen, fordi de har haft flere skader end forventet.

5 Trygs højere priser udløser kundeflugt De voldsomme prisstigninger i Tryg har fået visse kundegrupper, bl.a. ejere af fredede ejendomme, til at forlade forsikringsselskabet i vrede. Ejere af fredede ejendomme oplevede i 2012 prisstigninger. Ifølge Birthe Iuel, formand for Bygnings Frednings Foreningen, oplevede denne kundegruppe stigninger i forsikringspriserne på pct. i en periode, hvor Tryg har tjent mange penge. Kommunikationsdirektør i Tryg, Troels Rasmussen, siger, at det har vist sig meget dyrt at genopføre fredede ejendomme. Han tilføjer, at Tryg har sat prisen ned på gruppeaftaler. Ny arbejdsskadeafgift Folketinget har vedtaget en ny arbejdsskadeafgift. Den nye afgift på arbejdsskader betyder, at opkrævningen til AES bliver forhøjet fra 2013 for arbejdsgivere og frivilligt sikrede. Opkrævningen sker første gang i juni 2013 sammen med bidraget for 1. kvartal Afgiften består af 2 dele: - 17 pct. af de indbetalte bidrag til AES - 12 pct. af udgifterne til erstatninger for arbejdsulykker. Hertil kommer 2 kr. pr. fuldtidsansat i omkostninger forbundet med afgiften. Vil du vide mere? Den nye arbejdsskadeafgift fra Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring, AES Oplysning om ny arbejdsskadeafgift fra SKAT Derudover har ATP publiceret en tabel, der viser satserne for den nye afgift.

6 Nyt fra RTM-Pension Pensionsskat giver mere end ventet En ny opgørelse, som Danica Pension har lavet for Børsen Finans, viser, at staten over de seneste ni år har scoret 150 mia. kr. mere på den såkaldte PAL-skat, end den selv havde budgetteret med. Cheføkonom i Danica Pension, Jens Christian Nielsen, siger, at det viser, at PAL-beskatningen er en ren guldkalv for staten. Men det er jo kun en guldkalv, så længe danskerne gider spare op til pension, og derfor gælder det om fremadrettet at undgå en masse hovsa-indgreb, for så står pensionsopsparerne af, siger han. RTM er meget enig med Danica Pension. Hvis politikerne fortsætter med at ændre pensionsreglerne, så risikere man, at danskerne mister tilliden til systemet og derved begrænser opsparingen til pensionstilværelsen. Sampension bryder god skik i brev Fredag den 21. juni skal medlemmerne af Sampension beslutte, om de accepterer et forlig mellem forbrugerombudsmanden og Sampension, som kan fjerne deres pensionsgarantier for altid. Men ifølge lektor Lisbeth Faurdal fra Syddansk Universitet er informationsmaterialet til pensionskunderne mangelfuldt og derfor i strid med Finanstilsynets regler for god skik i den finansielle sektor. Sampensions materiale giver kunderne et utilstrækkeligt grundlag til at træffe deres valg og er formuleret på en måde, så mange kunder formentlig ikke opdager, at de har en valgmulighed, mener Lisbeth Faurdal. RTM er meget opmærksomme på forløbet omkring Sampension, da der står millioner på spil for Sampensions kunder. Overførslen af depoter fra gennemsnitsrente til markedsrente kræver et objektivt beslutningsgrundlag, hvilket vi som uvildig mægler er kritisk overfor sker i dag.

7 Der skal regnes rigtigt på salg af garantierne AP Pension og SEB Pension forbereder at tilbyde deres kunder at sælge deres pensionsgarantier og beregne værdien af kundens garanti individuelt. Dermed øges presset på Danica og PFA. Finanstilsynet har allerede sagt, at kundens garanti i højere grad skal beregnes individuelt. Direktør Søren Dal Thomsen, AP Pension, fortæller, at der kan være stor forskel på værdien af garantier, alt efter om de er sparet op i kapitalpension, ratepension eller livrente. Igen mener RTM, at det er vigtigt at forholde sig kritisk til det tilbud man får fra pensionsselskabet. RTM stiller gerne op til en dialog omkring skiftet fra garanti til markedsrente. Små pensioner koster dyrt Der skal gribes politisk ind over for danskernes smuldrende klatpensioner, hvor mere end 37 milliarder kroner på lukkede pensionskonti ædes op af gebyrer. Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) fastslår på Forsikring & Pensions årsmøde i København, at pensionsbranchens informationskampagner ikke har løst problemet med klatpensionerne. PensionDanmark støtter en løsning, hvor klatpensionerne samles i ATP. Ifølge underdirektør Anne Seiersen fra Forsikring & Pension er de enige med ministeren i, at der skal findes en løsning. RTM mener, at det er vigtigt at have fokus på de små pensioner, hvilket er en del af vores rådgivning til medarbejderne, der er med i vores firmapensioner. Ideen om at vælge ATP er vi dog ikke tilhængere af, med mindre det sker ud fra en uvildig markedsvurdering. At lave en aftale med et potentiale på 37 milliarder kræver, at man gennemgående kigger på afkast, omkostning og servicer.

8 Juni 2013/RTM/Henning Toftager Layout/Nickolaj Larsen RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger. Vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB i Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9 Annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Annonce Pension OG FORSIKRING Marts 2008 Styr på pensionen? Trods alle initiativer tyder meget stadig på, at det er de færreste, der besidder et

Læs mere

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Forsikringsselskaberne tjener så mange penge, at det kan blive begyndelsen på en priskrig. Se her, hvordan du får den bedste og billigste forsikring,

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

spar penge Guide Skift bank og sider Sådan får du en bedre rente Sådan forhandler du med banken Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

spar penge Guide Skift bank og sider Sådan får du en bedre rente Sådan forhandler du med banken Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 2 Skift bank og sider spar penge Sådan får du en bedre rente Sådan forhandler du med banken Spar penge INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

2.969 i. Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen. Ja, pengenyt. IndskydergarantIen er blevet fordoblet se om det betyder noget for dig

2.969 i. Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen. Ja, pengenyt. IndskydergarantIen er blevet fordoblet se om det betyder noget for dig 3 pengenyt 2010 Ja, din pension er kedelig lige til du får brug for den! Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen konvertere eller ej? 2.969 i så er det lån vist betalt ÅoP Nye kort Nye muligheder

Læs mere

pengenyt Prøv vores pensions-quiz Obligationer når ikke aktier til sokkeholderne... eller er det for firkantet sat op?

pengenyt Prøv vores pensions-quiz Obligationer når ikke aktier til sokkeholderne... eller er det for firkantet sat op? 3 pengenyt 2013 Obligationer når ikke aktier til sokkeholderne... eller er det for firkantet sat op? Bliver det i lystyacht, du sejler dit livs solnedgang i møde? Prøv vores pensions-quiz Hvorfor dømmer

Læs mere

Din pension 2014 Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger

Din pension 2014 Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger Din pension 2014 Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger Generalforsamling 2015 Se indlæg Partnerskab for livet Side 3 På vej mod et lavrentesamfund Side 8 Flotte afkast sikrer pensionen Side

Læs mere

forsikringer Sådan bruger du hjemmesiden Tema Skarpe kompetencer i bestyrelserne side 20 Har du tjek på lønforhandlingen? Side 22

forsikringer Sådan bruger du hjemmesiden Tema Skarpe kompetencer i bestyrelserne side 20 Har du tjek på lønforhandlingen? Side 22 Nr. 5 - August 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema Ekstreme forsikringer Forsikring mod et kikset bryllup? Læs om ekstreme forsikringer Tema side 4-14 Skarpe kompetencer

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

På sporet af det lyssky

På sporet af det lyssky forbundets magasin nr. 1, 2014 Sektoren er på vej frem igen Side 20 På sporet af det lyssky Antallet af underretninger om mistænkelige transaktioner fra pengeinstitutter til Hvidvasksekretariatet er på

Læs mere

Hvad ved du om din pension?

Hvad ved du om din pension? Hvad ved du om din pension? PENSIONSMARKEDSRÅDET Udgiver: Pensionsmarkedsrådet Ansvarshavende redaktør: Professor dr. jur., Linda Nielsen Redaktionel rådgiver: Communiqué as. Redaktionen: Pensionsmarkedsrådet

Læs mere

Hvad er en aktie? Hvad er en investeringsforening? Hvad sker der på Fondsbørsen? Hvem er Dansk Aktionærforening? Hvilke råd skal jeg følge?

Hvad er en aktie? Hvad er en investeringsforening? Hvad sker der på Fondsbørsen? Hvem er Dansk Aktionærforening? Hvilke råd skal jeg følge? Ny på aktiemarkedet? AktieSkole Hvad er en aktie? Hvad er en investeringsforening? Hvad sker der på Fondsbørsen? Hvem er Dansk Aktionærforening? Hvilke råd skal jeg følge? OM AKTIER Hvad er en aktie? En

Læs mere

Tillidsrepræsentanterne: De vigtige bindeled

Tillidsrepræsentanterne: De vigtige bindeled maj 2014 Tillidsrepræsentanterne: De vigtige bindeled Side 2 Unipension øverst på podiet Pensionskassernes investeringsafkast i 2013 er de bedste i den danske pensionssektor Side 4 Investeringer i fossile

Læs mere

Bladet. 3 mio.kr. en kvart milliard i overskud ALM. BRAND. Skadeforsikring runder. Lån og spar op til samme rente

Bladet. 3 mio.kr. en kvart milliard i overskud ALM. BRAND. Skadeforsikring runder. Lån og spar op til samme rente ALM. BRAND Bladet NR. 3 SEPTEMBER 2011 Skadeforsikring runder en kvart milliard i overskud Lån og spar op til samme rente Papir- og portobesparelser for mere end 3 mio.kr. Skadeforsikring runder en kvart

Læs mere

Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut

Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut Afgangsprojekt i akademiuddannelsen i finansielrådgivning University College Nordjylland aflevering 26. maj 2014 Vejleder: Ejner Munk Svendsen Udarbejdet af

Læs mere

FORSIKRING. Lønninger. Bliver du lykkeligere, hvis du får mere? Får du den rigtige løn? [Side 8] Det er ikke ulovligt at snakke løn [Side 12]

FORSIKRING. Lønninger. Bliver du lykkeligere, hvis du får mere? Får du den rigtige løn? [Side 8] Det er ikke ulovligt at snakke løn [Side 12] Nr. 1 / 2014 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Får du den rigtige løn? [Side 8] Det er ikke ulovligt at snakke løn [Side 12] Onlineskolen: Bliv en haj til bl.a. Excel [Side 18] Lønninger

Læs mere

sandheden Investering i fødevarer kan føre til sult Nyt gebyr på kreditkort Rød, gul og grøn investering Test af netbanker så får du bedre råd

sandheden Investering i fødevarer kan føre til sult Nyt gebyr på kreditkort Rød, gul og grøn investering Test af netbanker så får du bedre råd Penge Magasin fra Forbrugerrådet September 2011 nr. 10 kr. 50, så får du bedre råd Verdensmarkedsprisen på korn, indekseret juni 2011 300 250 december 2008 200 150 Investering i fødevarer kan føre til

Læs mere

Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2014. 3.

Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2014. 3. Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo Mundtlig beretning Realkreditforeningens årsmøde 2014 3. april 2014 Det talte ord gælder! Indledning Velkommen til Realkreditforeningens

Læs mere

Du gør. Nyt website 12.01.12. Ansatte i finanssektoren får mest ros og anerkendelse af deres nærmeste chef Læs side 12

Du gør. Nyt website 12.01.12. Ansatte i finanssektoren får mest ros og anerkendelse af deres nærmeste chef Læs side 12 Nyt website 12.01.12 Finansforbundets magasin nr. 1, 2012 Du gør det godt Ansatte i finanssektoren får mest ros og anerkendelse af deres nærmeste chef Læs side 12 FSP Pension ønsker godt nytår Tryghed

Læs mere

WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING

WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING UVILDIGHED KAN IKKE GRADBØJES I Willis bliver vi som markedsleder ind i mellem mødt med indvendinger mod vores rolle som forsikringsmægler og vores forretningsmodel generelt.

Læs mere

5TIPS OPTIMAL PRIVATØKONOMI FÅ OVERBLIK MED UAFHÆNGIG RÅDGIVNING. Nr.8/Marts 10

5TIPS OPTIMAL PRIVATØKONOMI FÅ OVERBLIK MED UAFHÆNGIG RÅDGIVNING. Nr.8/Marts 10 DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Nr.8/Marts 10 OPTIMAL PRIVATØKONOMI 5TIPS FÅ OVERBLIK MED UAFHÆNGIG RÅDGIVNING FOTO: SINE FIIG Mette Reissmann, erhvervsjurist,uafhængiguafhængig rådgiver og

Læs mere

Har du styr på pensionen?

Har du styr på pensionen? SÆRNUMMER, NOVEMBER 2014 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI tema PENSION Har du styr på pensionen? statsautoriseret revisionsinteressentskab Telefon: + 45 57614540 E-mail: dan www.ecovis.dk Udskyd din pension

Læs mere

Afdragsfrie lån bruges til at styrke privatøkonomien!

Afdragsfrie lån bruges til at styrke privatøkonomien! Afdragsfrie lån bruges til at styrke privatøkonomien! Realkreditrådet besvarer kritikken af de afdragsfrie lån. Mere end halvdelen af realkreditudlånet til boligejerne er afdragsfrit. Det har udløst en

Læs mere

Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014

Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014 Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014 Indhold Pensionsvejledning... 1 Medlem i Industriens Pension... 4 Din arbejdsmarkedspension... 5 Indbetaling til din pension... 6 www.industrienspension.dk...

Læs mere

Værd at vide om din bank

Værd at vide om din bank Værd at vide om din bank Er du godt kørende? De positive resultater fortsætter Sparekassen har fundet melodien. Regnskabet for årets første ni måneder viser et overskud på 17,7 mio. kr. før skat og en

Læs mere

pension Magasinet der holder dig opdateret om din pension klædt på til penge

pension Magasinet der holder dig opdateret om din pension klædt på til penge pension Magasinet der holder dig opdateret om din pension klædt på til penge nr. 2 efterår 2013 indhold bestyrelse sådan! 3 Klædt på til penge 4 Førtidspension og invalidepension - hvad betyder stramningerne?

Læs mere

Godt og billigt forsikret

Godt og billigt forsikret 10 MINUTTER med GF Viborg Generalforsamling Se invitationen inde i bladet Godt og billigt forsikret Sammen sparer vi hinanden for meget Hvordan kan din bilforsikring være både god og billig? Svaret er:

Læs mere