Byggeri og Beredskab - beredskabsområdet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byggeri og Beredskab - beredskabsområdet:"

Transkript

1 Byggeri og Beredskab - beredskabsområdet: kr : Ændrede lovkrav : Pumpe oversvøm. 235 I alt : Ændrede lovkrav Folketinget har indgået et nyt Beredskabsforlig for perioden , der indebærer visse ændringer i trusler og risici. For det kommunale område betyder det: At der sammen med statens beredskab skal etableres et landsdækkende radiokommunikationsnet. Det er lovpligtigt, at kommunernes beredskab tilslutter sig og også betaler andele af den samlede drift. Frigørelse af fastklemte, der har været et samarbejde mellem de tidligere amter og kommunerne overgår nu helt til kommunerne. Det bliver dermed lovpligtigt, at kommunerne skal stille med samtligt materiel til frigørelse. Det skønnes, at radiokommunikationen for det kommunale område med indsatsledelse og andet tilknyttet til det kommunale ansvarsområde beløber sig til kr. årligt. I Beredskabsforliget er der ikke givet tilsagn om dut-midler, selv om området fremstilles som ren kommunal opgave. Fra 2008 overgår frigørelse af personer ved samtlige hændelser til kommunerne og regionen fritages for opgaven i forbindelse med ambulancetjenesten. I Svendborg Kommune er der i øjeblikket et samarbejde om frigørelsen. Redningsberedskabet bidrager med et supplement til Falcks redningsvogn, der bl.a. har et nødvendigt spil og en kran. Redningsvognen forsvinder når opgaven overgår. Derfor bliver det nødvendigt med et beredskab, der tilgodeser de manglende ressourcer. Det forventes, at et egnet køretøj med frigørelsesværktøj, spil og kran vil koste det samme som en tankvogn til kr. årligt. Dut-midler vil blive overført til kommunerne, hvor alle kommunerne kommer til at dele regionernes tildelte midler. P.g.a. dut-midlernes fordeling forventes det ikke, at Svendborg Kommunes tilkommende andel svarer til de reelle udgifter. 2: pumpe til oversvømmelser Der er behov for en speciel pumpe til oversvømmelser. Redningsberedskabet har i 4 tilfælde været ude for store oversvømmelser siden 1 november Da der ikke rådes over egnede pumper til det formål har Beredskabsstyrelsen assisteret. P.g.a. oversvømmelse af rensningsanlægget på Egsmade, og da korpset var her alligevel, lykkedes det at få dem til assistance andre steder, bl.a. på Thurø.

2 Da sansynligheden for, at der i fremtiden også vil komme flere oversvømmelser, er der behov for en pumpe. De brandpumper der rådes over, kan ikke klare opgaven, så derfor skal der anskaffes mindst 1 egnet pumpe. Disse pumper er i princippet ca. 3 gange så dyre som brandpumper.

3 Byggerådgivning: kr Ejendomsadministration EMO ekstern konsulent Mærker, EDB, medlemskab m.m EMO intern konsulent Energirådgiver Energistyring ADO-projekter Energistyring, Inddatering, EDB m.m Energikonsulent Energispareprojekter I alt : Ejendomsdrift / Energispareprojekt: Fokus på ejendomsdrift som omfatter registrering af alle kommunens ejendomme og bygningsmasse er et vigtigt grundlag for et detaljeret kendskab til kommunens bygningsmasse. Dette kendskab er grundlæggende for udvikling af et effektivt energispareprojekt. Ejendomsregistret vil yderligere have den afledte effekt som database at organisationen som helhed får mulighed for på sigt at kunne indhente diverse oplysninger omkring kommunens ejendomme og bygningsmasse. Energispareprojektet er en opfølgning på Svendborg Kommunes Energipolitik for de kommunale bygninger som blev vedtaget i 2007 for perioden Energispareprojektet består af Energimærkningsordning, Energistyring og Energibesparende foranstaltninger. Lovpligtig Energimærkningsordning (EMO) og energistyring er områder der er omfattet af driften. Ved kommunesammenlægningen er der ikke budgetmæssigt taget højde for tilgangen af den øgede bygningsmasse på ca m². Dette berører såvel ejendomsadministration og energispareprojektet. Området indgår derfor som udvidelsesblok på dette område. Svendborg Kommune har ca m² bygningsmasse. Ejendomsregistret er et nødvendigt værktøj for at skabe et samlet overblik for kommunens samlede bygningsmasse og et vigtigt grundlag for energispareprojektet, der på driftområdet omfatter energistyring og energimærkningsordning.

4 Der søges afsat kr. i 2008 til ejendomsdrift for oprettelse af ejendomsregister, svarende til 1 årsværk. I årene frem forventes ajourføring af registret at udgøre ½ årsværk svarende til kr. pr. år. Svendborg Kommunes bygninger er endvidere omfattet af Energispareprojektet. Udgiften til energiforbruget for kommunens bygninger forventes i 2008 at udgøre ca. 35 mio. kr. Lovpligtig Energimærkningsordning (EMO) som er en lovpligtig opgave. Loven foreskriver at der skal foretages energimærkning af alle kommunale bygninger. Bygningsmassen i Svendborg Kommune er udvidet med ca m² bruttoetageareal ved kommunesammenlægningen. Energimærkningen udføres dels af ekstern EMO-konsulent og dels af intern EMO-konsulent i kommunens eget regi. Der ønskes afsat kr. i 2008 til Energimærkningsordning og ekstern EMOkonsulent I overslagsår 2011 vil udgiften stige væsentligt grundet ændret lovgivning på området, idet kommunerne ikke længere må bruge interne energikonsulenter for ejendomme større end 1000 m². Energistyring er et redskab som anvendes til at fastholde de energibesparelser der er opnået gennem investeringer i energibesparende foranstaltninger som er anlægsprojekter. Med tilgang af den øgede bygningsmasse er det nødvendigt for fortsat energistyring og udvikling af området at få tilgang af personaleressource svarende til ½ årsværk. Der ønskes afsat kr. i Der ønskes afsat kr. i 2008 for fortsat udbygning af automatisk dataopsamling. Opgaven skal ses i sammenhæng med energistyringsmedarbejderen. Der ønskes afsat kr. i 2008 til inddatering af tilbagemelding omkring institutionernes forbrugstal. Denne udgift vil falde kr. årligt i takt med opbygning af ADO (automatisk dataopsamling) Der afsættes kr. i 2008 til energimedarbejder for registrering og planlægning af potentielle projekter i forbindelse med energibesparende foranstaltninger. Udgiften til Energimærkning og Energistyring tilbagebetales over de besparelser der er afledt af det samlede energispareprojekt i perioden 2007 til Der er sket orientering af de berørte direktørområder for den del af udvidelsesblokken der berører energispareprojektet. Hvis der ikke sker tilgang af personalressource til ejendomsdrift vil ejendomsregistret ikke kunne etableres og efterfølgende vedligeholdes. Dette vil have betydning for gennemførelsen af energibesparende projekter, optimering af energistyringen, bygningsvedligehold og organisationen på tværs. Hvis de ikke sker tilgang af personaleressourcer til energistyringen vurderes det på baggrund af erfaringstal, at udgiften til energiforbruget vil stige med 2% årligt, hvilket svarer til kr. pr. år. Dersom der ikke sker tilgang af ressourcer til Energimærkningsordningen opfylder kommunen ikke gældende lovgivning på området.

5 Byggerådgivning: kr Drift-off. Toiletter I alt : Offentlige toiletter: Der er tilgået området yderligere 7 offentlige toiletter i forbindelse med kommunesammenlægningen, men økonomien er kun fulgt delvis med. For at opretholde hidtidigt service- og renholdelsesniveau af de offentlige toiletter er det nødvendigt med ekstra tilførsel af økonomi til området, svarende til kr. Der er i forbindelse med kommunesammenlægningen tilgået området offentlige toiletter følgende: Et toilet fra gl. Egebjerg Kommune, hvor der ikke er fulgt økonomi med. Fra Gudme Kommune er der tilgået 5 toiletter, med tilhørende økonomi som udgør ca kr. Yderligere er der afsat driftsmidler til et kommende offentligt toilet ved transportcenter i.f.m. motorvejen, hvor der er afsat ca kr. De nuværende åbningstider: Centrumpladsen, Torvet og Droningemaen har åbent hele året. Lystbådehavnen har åbent 1. april 31. okt., dog er handicaptoilettet åbent hele året. Christiansminde har åbent 1. april 30. sep.., dog er handicaptoilettet åbent hele året. Vindeby Havn, Valdemar Slot, Skårupøre Strand, Lehnskov Strand, Elsehoved Strand, Lundeborg Havn, Klintholm Strand, Revsøre Strand og Ballen Havn har åbent 1. april 30. sep. Hvis området ikke tilføres den søgte udvidelsesblok på kr. vil det være nødvendigt at reducere åbningstiderne, hvis nuværende service- og renholdelsesniveau ønskes fastholdt. Alternativt at nogle toiletter nedlægges.

6 IT-kontoret Drift af nye systemer I alt Ny Svendborg Kommune har blandt andet overtaget City Man linier fra de tidligere amtsinstitutioner. Svendborg Kommune, IT-afdelingen, har overtaget ansvaret for driften af de tidligere amtsinstitutioners City Man linier. Tidligere har Amtet centralt betalt for disse linier for institutionerne, men der er ikke ved sammenlægningen tilført penge til IT-afdelingen. Der ikke taget højde for amtsinstitutionernes City Man linier i det korrigerede budget for 2007 og overslagsårene. Man forventer udgiften til driften vil udgøre kr. Hvis området ikke tilføres den søgte udvidelsesblok, vil væsentlige dele af Svendborg Kommune IT-mæssigt ikke kunne driftes. Brugerne vil derfor ikke kunne få de nødvendige IT-ydelser til varetagelse af deres opgaver.

Handleplan 2008 2012 for Energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger i Vordingborg Kommune.

Handleplan 2008 2012 for Energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger i Vordingborg Kommune. Handleplan 2008 2012 for Energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger i Vordingborg Kommune. Oplæg: Der er god økonomi og miljøfordele ved langsigtet at investere, beskæftige sig med og gennemføre

Læs mere

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP)

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Dato 12-10-2012 Rev. 7-12-2012 1. Baggrund Baggrund Styregruppen Der har fra politisk side været ønske om et større fokus på energibesparelser i Svendborg kommune.

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion (Revideres løbende) Udarbejdet af: Sagsnummer.: Version nr.: Morten Sørensen / Lis Christiansen

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen kl. 15:00 Lokale 56 Jammerbugt Kommune Beredskabskommissionen Punkter på åbent møde: 6. Forslag til budget for 2009 1 7. Effektiviserings- og spareforslag for beredskabets

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2008 Lokale: Falck-stationen i Dronninglund Tidspunkt: 15.30 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/15 Besøg

Læs mere

OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016

OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016 OPLÆG: ENERGIHANDLEPLAN FOR KOMMUNALE BYGNINGER 2013-2016 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund3 2. Strategisk energiplanlægning3 3. Organisatorisk struktur3 4. Energikoordinator4 5. Energiansvarlig4 6. EMO

Læs mere

Udvalget for Miljø og Teknik

Udvalget for Miljø og Teknik Økonomisk oversigt Resultatopgørelse Regnskab Vedtaget Korrigeret Forventet Afvigelse Overførbudget budget regnskab selskrav Mio. kr 2007 2008 2008 *) 2008 Drift Svendborg Affald -3,7-0,4-0,4-0,4 0,0 0,0

Læs mere

103 Forsikring, beredskab og bygninger

103 Forsikring, beredskab og bygninger 103 Forsikring, beredskab og bygninger OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Forsikringer Risikostyring Arbejdsskadeerstatninger AES Beredskab Bygningsvedligeholdelse Faste ejendomme, ejendomsadministration beboelsesejendomme

Læs mere

Status for gennemførelse af energioptimering i Guldborgsund Kommune

Status for gennemførelse af energioptimering i Guldborgsund Kommune Status for gennemførelse af energioptimering i Guldborgsund Kommune INDLEDNING: Ejendomsenheden står for bl.a. den udvendige bygningsvedligeholdelse samt energioptimering på de kommunale bygninger. Med

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel driftsorganisation omkring rengøring, sikkerhed,

Læs mere

Budget Specielle bemærkninger

Budget Specielle bemærkninger 2015 2014 Specielle bemærkninger 2015 2018 Beredskabet Indholdsfortegnelse Oversigt over udvalgsområdets (politikområder)... 311 Generelt... 312 Beredskab... 312 Oversigt over samlede ændringer på udvalgsområdet...

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Mulighederne for at høste økonomiske gevinster ved arealoptimering vil kunne øges ved at tænke på tværs af organisationen.

Mulighederne for at høste økonomiske gevinster ved arealoptimering vil kunne øges ved at tænke på tværs af organisationen. PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 Serviceområde 03 Kommunale Ejendomme Faktabeskrivelse Serviceområdet indgår i Center for Ejendomme, Veje og Administration. Afdelingen varetager vedligeholdelse af tag,

Læs mere

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1 Indholdsfortegnelse Side : 1 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 00/4 01 Redningsberedskabets opbygning og organisation 01/1 Udrykningsstatistik

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning Drifts- og økonomirapport Aabenraa Brand & Redning 01.01.2015 31.10.2015 Operativ afdeling Månedsberetning fordelt på alarmtyper. Alarmtype Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec I alt Blind

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

ENERGIHANDLEPLAN. EJENDOMSCENTER vordingborg.dk

ENERGIHANDLEPLAN. EJENDOMSCENTER vordingborg.dk 2017-2020 ENERGIHANDLEPLAN EJENDOMSCENTER vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østergårdstræde 1A 4772 Langebæk Energihandleplan Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Kirsten Marie Pedersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udvikling i normeringer på konto 6

Udvikling i normeringer på konto 6 Udvikling i normeringer på konto 6 Udvikling i normeringer 2007-2013 Besparelser -20,17 Midlertidige stillinger 2,43 Midlertidige stillinger fra kommunesammenlægningen -5,35 Prioriteringsforslag 40,59

Læs mere

Tillægsdagsorden Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 07-11-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3

Tillægsdagsorden Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 07-11-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Tillægsdagsorden Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 07-11-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Deltagere: Lise-Lotte Tilsted, Finn Olsen, Svend Rosager, Jeppe Ottosen, Masoum Moradi, Curt Sørensen,

Læs mere

Erfaringer fra energispareprojekter i Københavns Kommunes

Erfaringer fra energispareprojekter i Københavns Kommunes Workshop 17. maj 2010 - Gate21 Plan C Delprojekt 1 Erfaringer fra energispareprojekter i Københavns Kommunes Niels-Arne Jensen, Københavns Ejendomme KØBENHAVNS1 Dagsorden Baggrund og grundlag Energirenovering

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Fredag, den 17. juni 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 9.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 11.35 Mødested: Kommunalbest. lokale Udsendelsesdato: 13.juni 2005

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Der arbejdes aktuelt på flere optimeringsprojekter på børn- og ungeområdet, hvor skoler og daginstitutioner

Der arbejdes aktuelt på flere optimeringsprojekter på børn- og ungeområdet, hvor skoler og daginstitutioner PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2018-2021 Serviceområde 03 Kommunale Ejendomme Faktabeskrivelse Kommunale Ejendomme er en del af Teknik og Miljø i Herning kommune. Kommunale Ejendomme varetager vedligeholdelse

Læs mere

1.000 kr. Kval. Lån I alt

1.000 kr. Kval. Lån I alt Drift og Anlæg: 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 Etablering af hundeskov i genbrugsskoven 250 0 0 0 Offentlige toiletter - renovering m.m. 1.150 I alt 1400 0 0 0 + = udgift, - = indtægt Etablering

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning 10. september 2014 Afsættet for budgetlægningen

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Forslag til tillægsbevilinger. Bemærkninger (209;004086) Byggemodning af

Forslag til tillægsbevilinger. Bemærkninger (209;004086) Byggemodning af 002023 (209;004086) Byggemodning af Merudgiften skal anvendes til gassikring ved Ørnestensbjerget. Sydbyen U -77.327 226.958-304.285 2.304.285 2.226.958 010011 Energimærkning af bygninger 010012 Energiinvesteringer

Læs mere

Ændringsforslag til budget

Ændringsforslag til budget sforslag til 2009-2012 Økonomi- og Planudvalget Teknik & Miljø Forslagstype: Minusmål Serviceramme Ja/Nej: Ja Forslagsnummer: 701.08.01.09 Drift/anlæg/finansiering: Drift Tilskud til Beredskabsforbund

Læs mere

Forslag til tillægsbevilling. Bemærkninger Byggemodning U

Forslag til tillægsbevilling. Bemærkninger Byggemodning U Teknisk dvalg dgift 002023 Byggemodning Beløbet skal anvendes til gassikring ved af Sydbyen 2.226.958 309.679 1.917.279 2.226.958 Ørnestensbjerget. 010011 Energimærkning af bygninger Der er afsat 0,048

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund REFERAT Onsdag den 17. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund Mødedeltagere: Fraværende: Ole Find Jensen, Finn Borch Andersen, Kenneth Jensen, Erik Sejersten, Morten

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2014 for miljø- og teknikudvalget.

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2014 for miljø- og teknikudvalget. Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2014 for miljø- og teknikudvalget. Miljø- og teknikudvalget samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* Forventet budget regnskab tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Opfølgning på puljen til "Det gode arbejdsliv" 2010

Opfølgning på puljen til Det gode arbejdsliv 2010 Til Økonomiudvalget Hovedudvalget Postadresse: HR Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 Fax: 46 31 32 52 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskildekom.dk Opfølgning på puljen til "Det

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 5. august 2008 Lokale: 219 Tidspunkt: kl. 15.30 18.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Orientering... 26 02/23 Brandsynsstatistik...

Læs mere

Energimærkning og energibesparelser i Københavns Kommunes bygninger

Energimærkning og energibesparelser i Københavns Kommunes bygninger Fremtidens byer 9. december 2009 Energimærkning og energibesparelser i Københavns Kommunes bygninger Chefkonsulent Niels-Arne Jensen, Københavns Ejendomme KØBENHAVNS1 Agenda Københavns Ejendomme Klimaplan

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag BUDGET 2016-19 Direktionens budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning Kommunens økonomi er fortsat grundlæggende sund og i

Læs mere

Status på implementering af Boligplan

Status på implementering af Boligplan Område: Socialområdet Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: 11/27697 Dato: 24. august 2015 Udarbejdet af: Erik Røndbjerg E mail: Erik.Rondbjerg@rsyd.dk Telefon: 76631059 Notat Status på implementering

Læs mere

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals 1. Indledning Byrådet har godkendt etableringen af 100 nye plejehjemspladser i det nye Plejecenter

Læs mere

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning Drifts- og økonomirapport Aabenraa Brand & Redning 01.01.2014-31.12.2014 Operativ afdeling Månedsberetning fordelt på alarmtyper. Alarmtype Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec I alt Blind

Læs mere

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Sagsnr. 00.01.10-Ø00-18-18 Dato: 14.09.2018 Teknik- og Miljø - Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets

Læs mere

DRIFTSRAPPORT 1. Kvartal 2014

DRIFTSRAPPORT 1. Kvartal 2014 Kilde: ODIN, GIS kort, Beredskabsstyrelsen Januar-Marts 70 opgaver kørt af Falck. 8 indsatsledereftersyn og udkald af det frivillige beredskab 1/7 Varde Kommune 1. kvartal. 2014 Opgave- og stationsfordeling:

Læs mere

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Økonomiudvalg Referat Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: - Mødet hævet kl. 10.00 Økonomiudvalget har møde med hovedudvalget kl. 10.00. Pkt. Tekst Side 102 Likviditet

Læs mere

Nedenfor er i hovedgrupper opstillet de investeringer der er foretaget. Til sidst i notatet oplistes de tiltag der forventes udført i fremtiden.

Nedenfor er i hovedgrupper opstillet de investeringer der er foretaget. Til sidst i notatet oplistes de tiltag der forventes udført i fremtiden. NOTAT Indledning. Byrådet bevilligede i 2010 24,6 mio. kr. til brug for energiinvesteringer i de kommunale bygninger. Dette notat giver en status på hvilke energibesparende foranstaltninger der er foretaget

Læs mere

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. Svendborg Kommune Centrumpladsen 7, 2. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 19 04 Fax. xxxxxxxx www.svendborg.dk 2. maj 2012 Analyserapport for

Læs mere

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010 Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk MENTOR company September 2010 Indhold Sammendrag af projektet Forudsætning for fortsat drift Elementer i fremadrettet strategi og handlingsplan

Læs mere

Boliger og byudvikling side 1

Boliger og byudvikling side 1 Boliger og byudvikling side 1 Indhold 0.05 Jordforsyning, ubestemte formål... 2 0.10 Faste ejendomme, fælles formål... 3 0.10 Teknisk drift af kommunale bygninger - Fælles... 4 0.10 Teknisk drift - Rengøring...

Læs mere

ESCO hvordan gribes det bedst an?

ESCO hvordan gribes det bedst an? ESCO hvordan gribes det bedst an? APRIL 2014 KMS 388 Ver. 5.0 Erfaringer med brug af ESCO-samarbejder til energirenovering Agenda Kort firmapræsentation Design af tilpasset ESCO model Formål/behov Forankring,

Læs mere

NOTATARK- Solceller, VE og energi

NOTATARK- Solceller, VE og energi NOTATARK- Solceller, VE og energi Indledning Tilbage i 2011 og 2012 var der godt gang i solcelleanlæggene i Danmark. Byrådet besluttede i 2013 som en del af EU projektet ELENA at sætte for 10. mio. kr.

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Økonomiudvalget Realiseret forbrug og Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Februar - December 216 i alt ) Fælles Administration 1.36.1 846.28-19.72-18% 11.673.114 11.623.186-49.928 12.79.214

Læs mere

Indstilling. Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge

Indstilling. Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 29. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole 1. Resume Nærværende indstilling

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSIONEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

BEREDSKABSKOMMISSIONEN FOR NORDFYNS KOMMUNE BEREDSKABSKOMMISSIONEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 21. AUGUST 2008, KL. 14.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Beredskabskommissionen 21. august 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget.

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget. Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget pr. 30. september 2018 Drift JAN - SEP s % 002202 Boligformål 32-32 0 002205 Ubestemte formål -289-289 -289 0 002510 Fælles formål 2.120 1.845 3.965 834 3.131 21 002511

Læs mere

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførsel af driftsmidler fra 2018 til 2019 Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførselsreglerne giver mulighed for, at der i ganske særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Bilag - side 1. Notat med svar på spørgsmål fra Enhedslisten. Svar på følgende spørgsmål fra Enhedslisten:

Bilag - side 1. Notat med svar på spørgsmål fra Enhedslisten. Svar på følgende spørgsmål fra Enhedslisten: Bilag - side 1 Notat med svar på spørgsmål fra Enhedslisten Svar på følgende spørgsmål fra Enhedslisten: svar på ny baseline 215* CO 2 -emissionskoefficient variabel eller konstant indhold til grønt regnskab

Læs mere

Orientering om konsekvenser af Budgetforlig

Orientering om konsekvenser af Budgetforlig Punkt 7. Orientering om konsekvenser af Budgetforlig 2017-2020 2015-061922 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering redegørelse om konsekvenser af det vedtagne Budget 2017-2020. Beslutning:

Læs mere

6!1 3$1 #7,911 ;,;!," &! $ 3$ " #7,9$$ $! <

6!1 3$1 #7,911 ;,;!, &! $ 3$  #7,9$$ $! < ! "# $!$!$$ %& '$ ()*+(*,*-%$*.)/$0) +12! -32 4, 55555555555555555555 () 55555555555555555555, 55555555555555555555.)/$0) $/!4 55555555555555555555 +( 55555555555555555555 -%$ &7$411 $41 "7$48 $937 44,$1!11

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BILAG 2

Arbejdsmarkedsudvalget BILAG 2 07-11-2013 1 af 5 Arbejdsmarkedsudvalget BILAG 2 Bemærkninger til 3. budgetkontrol 2013 - drift Arbejdsmarkedsudvalget, i alt -1204 0-30.504-13.195-15.195-15.195-15.195 Serviceudgifter -950 0-950 5.555

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Indstilling. Radiokommunikationssystemet SINE. Tillægsbevilling til anskaffelse af radiokommunikationssystemet SINE (SIkkerhedsNEttet)

Indstilling. Radiokommunikationssystemet SINE. Tillægsbevilling til anskaffelse af radiokommunikationssystemet SINE (SIkkerhedsNEttet) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. januar 2013 Radiokommunikationssystemet SINE Tillægsbevilling til anskaffelse af radiokommunikationssystemet SINE (SIkkerhedsNEttet)

Læs mere

Budgetforlig 2016. Indledning. Herning Kommune og anlæg:

Budgetforlig 2016. Indledning. Herning Kommune og anlæg: Budgetforlig 2016 Indledning Med denne aftale bekræfter budgetforligspartierne, at Herning Kommunes økonomi grundlæggende er sund og robust. Vedtagelsen af mulighedskataloget i foråret 2015 har skabt et

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Lov- og cirkulære. Budget

Lov- og cirkulære. Budget Lov- og cirkulære Budget 2015-2018 Lov og cirkulære korrektioner budget 2015-2018 Udvalg Nr. Tekst 2015 2016 2017 2018 LC501 Effektiviseringer på beredskabsområdet -1,173-1,173-1,173 LC502 Effektivisering

Læs mere

Perspektiver på arbejdet i strukturudvalget Nyborg Strand september 2014 PRÆSENTATION ÅRSMØDE 2014 / FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER 1

Perspektiver på arbejdet i strukturudvalget Nyborg Strand september 2014 PRÆSENTATION ÅRSMØDE 2014 / FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER 1 Perspektiver på arbejdet i strukturudvalget Nyborg Strand september 2014 1 Her er Niels 2 Perspektiver på arbejdet i strukturudvalget Processen Udfordringen Mulighederne Hensigtsmæssig arbejdsdeling mellem

Læs mere

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service Punkt 7. Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller til godkendelse i at en ny bevillingsmodel til teknisk service på skolerne skal give en besparelse

Læs mere

Bilag 2 EFFEKTIVISERINGSKATALOG Beredskabssamarbejde Sønderjylland Muligheder og udfordringer. Effektiviseringskatalog

Bilag 2 EFFEKTIVISERINGSKATALOG Beredskabssamarbejde Sønderjylland Muligheder og udfordringer. Effektiviseringskatalog Myndighedsopgaver og forebyggelse Forslag Beskrivelse Potentiale Realiserbarhed Service niveau Vurdering ift. model Niveaudelte brandsyn og digital understøttelse af brandsyn. Årlig service på automatiske

Læs mere

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget 1000 kr. DRIFT Pol. Nr. Kultur og Fritid - Bidrag til finansieringskatalog 2019 2020 2021 2022 Org. budget 2019 og overslagsår 4.02.001 Biblioteket -840-840 -840-840 1 Reduceret åbningstid hovedbiblioteket

Læs mere

Personaleudvikling fra

Personaleudvikling fra 1 Personaleudvikling fra 2007-2013 Til brug for Økonomiudvalgets drøftelser af emner til budgetlægningen for 2015-2018 er der udarbejdet en oversigt over udviklingen i antal årsværk i perioden 2007-2013.

Læs mere

Beredskabsplan Sejerø

Beredskabsplan Sejerø Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Sejerø Side 1 af 6 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1920 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/03619

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009 Referat fra møde i mandag den 27. april 2009 Mødet startede kl. 08:00 på Beredskabsstationen, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Orientering...

Læs mere

Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 14. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Lene Hansen, Formand (A) Gert Henriksen (A) Knud L. Pedersen (V) Erik Sørensen

Læs mere

I bilag 2 kan man se udviklingen i lånerammen fra 2007 til 2016, herunder fordelingen af udgifter vedr. lånedispensationer.

I bilag 2 kan man se udviklingen i lånerammen fra 2007 til 2016, herunder fordelingen af udgifter vedr. lånedispensationer. Gældsudvikling i Svendborg Kommune I forbindelse med at kommunens nettogæld afdrages ganske betydeligt, specielt fra 2019 og frem, gives her et kort overblik over lånemuligheder samt udviklingen i kommunens

Læs mere

Energiledelse og energibesparelser. Energiledelse, hvorfor og hvordan Eksempler, industri Eksempler, kontorbyggeri

Energiledelse og energibesparelser. Energiledelse, hvorfor og hvordan Eksempler, industri Eksempler, kontorbyggeri Energiledelse og energibesparelser 1 Energiledelse, hvorfor og hvordan Eksempler, industri Eksempler, kontorbyggeri Hvorfor er energiledelse? Der kan ofte spares minimum 30% på energi omkostningerne 2

Læs mere

BØRN-OG UNGEFORVALTNINGEN ANLÆGSFORSLAG BUDGET 2017

BØRN-OG UNGEFORVALTNINGEN ANLÆGSFORSLAG BUDGET 2017 BØRN-OG UNGEFORVALTNINGEN ANLÆGSFORSLAG BUDGET 2017 Lovliggørelse af lokaler til SFO Lokalerne i den tidligere Færdselsskole på Risingskolen har fået dispensation fra Byggemyndigheden til at kunne anvendes

Læs mere

Stations dimensionering på Djursland anno 2013.

Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Version 1.0 Denne dimensionering bygger på kommentar, henvisninger og anbefalinger fra den dimensionering Anders Enggaard har analyseret sig frem til. Analyse

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 31. august 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 31. august 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.09. Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 31. august I dette bilag gives bemærkninger til følgende

Læs mere

Notat om energispareindsatsen i Syddjurs kommune 2010

Notat om energispareindsatsen i Syddjurs kommune 2010 Notat om energispareindsatsen i Syddjurs kommune 2010 Konkrete energiprojekter i 2010. Det vedtagne mål er, at der skal arbejdes mod at nå 2 % besparelse på energiforbruget i løbet af 2010. Midlet er en

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET Side: 53. 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 49 Forsikringsadministration -300-300 -300-300 I alt -300-300 -300-300 + = udgift, - = indtægt

ØKONOMIUDVALGET Side: 53. 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 49 Forsikringsadministration -300-300 -300-300 I alt -300-300 -300-300 + = udgift, - = indtægt ØKONOMIUDVALGET Side: 53 Politikområde 2: Administration 49 Forsikringsadministration -300-300 -300-300 I alt -300-300 -300-300 49: Overtagelse af forsikringsadministration I forbindelse med kommunesammenlægningen

Læs mere

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR Bilag 1 Ydelsesbeskrivelse for Østsjællands Beredskab leverance af brandberedskab (First respond) i Lejre Øst for perioden 2018-2019 for Vestsjællands Brandvæsen version 1,2 I forlængelse af notat pr.

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Beredskab. Overordnede mål. Beredskabskommissionen. Redningsberedskab. Opdeling i delvirksomheder

Beredskab. Overordnede mål. Beredskabskommissionen. Redningsberedskab. Opdeling i delvirksomheder Overordnede mål Aktivitetsområdet Beredskab er en del af Fredericia Kommunes By- og Landsbypolitik. By- og Landsbypolitikken er en sektorpolitik, og angiver kommunalbestyrelsens holdning og retning for

Læs mere

BI22 Kødbyen kvartermanager, aktiviteter og byrumsinventar (Erhvervspakke) (revideret 9. september 2014)

BI22 Kødbyen kvartermanager, aktiviteter og byrumsinventar (Erhvervspakke) (revideret 9. september 2014) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Erhvervsservice BUDGETNOTAT BI22 Kødbyen kvartermanager, aktiviteter og byrumsinventar (Erhvervspakke) (revideret 9. september 2014) Baggrund På

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i På politikområdet Kommunale Ejendomme er der følgende fokus i budgetåret : Ejendomsadministration Området omfatter drift og administration af en række kommunale ejendomme, herunder bl.a.

Læs mere

Energi Kommunale Ejendomme - Sikker drift med et minimalt energiforbrug. Klima- og energi

Energi Kommunale Ejendomme - Sikker drift med et minimalt energiforbrug. Klima- og energi Energi Kommunale Ejendomme - Sikker drift med et minimalt energiforbrug Innovation og energiledelse Fredensborg Kommune, EnergiData og Dansk Standard samarbejder om at udvikle energiledelse målrettet kommunernes

Læs mere

Optimeret ejendomsdrift i offentligt og privat regi

Optimeret ejendomsdrift i offentligt og privat regi Optimeret ejendomsdrift i offentligt og privat regi Hvad er fordelene ved optimeret ejendomsdrift? Hensigtsmæssig planlægning. Konstruktiv dialog med fagfolk. Gode relationer mellem ejer, brugere, håndværkere

Læs mere

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Baggrund Redningsberedskabet består i dag af et kommunalt basisberedskab og et statsligt overbygningsberedskab, der tilsammen varetager

Læs mere

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer.

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer. Ejendomme Arbejdsopgaver og processer. Omsætning Ejendomme Årlig omsætning cirka: Vedligehold skoler, børn, kultur, administration m.m.: 37 mio. Vedligehold boliger og erhvervsejendomme: 3 mio. Nybyggerier/større

Læs mere

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Lær noget om: Data Strategi Samarbejde Opbakning Casen viser, hvordan Resultater og mål: Den samlede kommunale bygningsmasse inkl. arealer i selvejende institutioner

Læs mere

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed Repræsentantskabet vedtog på mødet den 16. juni 2012 handlingsplanen for Boligkontorets Danmarks indsatsområder i det kommende år. Repræsentantskabet vedtog samtidig Målsætning vedrørende almen social

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen

SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen SINE-dagen 2015 28. januar 2015 Hotel Scandic Copenhagen 1 Disposition Historisk overflyvning Aftale om redningsberedskabet 2012 Udvalget for budgetanalyse af redningsberedskabet 2012 Aftale om redningsberedskabet

Læs mere

Serviceopgaver -11,4-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6

Serviceopgaver -11,4-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6 Østsjællands Beredskab Sagsnr. 278396 Brevid. 2306391 Ref. MLW Dir. tlf. 4631 3943 mariewaar@oesb.dk NOTAT: Budget 2017-2020 efter Beredskabskommissionens møde 13 05 2016 (2) 18. august 2016 Jf. vedtægter

Læs mere

Spareplaner for sygehusene i 2017

Spareplaner for sygehusene i 2017 3. oktober 2017 Spareplaner for sygehusene i 2017 Regionerne skal finde besparelser for ca. 1,2 mia. kr. på sygehusenes budgetter i 2017. Det kan koste over 1200 stillinger, selvom en del af besparelserne

Læs mere