Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag d. 25. november 2016, kl Sted: Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C Lokale A-145 Til stede Dekan John Renner Hansen (formand) VIP-repræsentanter: Birthe B. Kragelund, Christian Kapel, Fritz Henglein, Niels Kærgård og Ole John Nielsen. Afbud: Karsten Raulund-Rasmussen Studenterrepræsentanter: Marie Lautrup Afbud: Abdurrahman Sahan, Mikkel Juelsholt og Christian Dirk Buch (suppleant). TAP-observatører: Henriette Lerche, Kristian Bjergbakke og Niels Pathuel Kruse (suppleant) (pkt. 1-7). Afbud: Camilla Volden Van Øvrige deltagere: Grete Bertelsen, Henrik Zobbe og Stein Larsen. BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C DIR MOB stla@science.ku.dk REF: STLA SAG: / ad 1. Godkendelse af dagsordenen Dekanen gjorde indledningsvis opmærksom på, at der ved efterårets valg på KU vælges nye studenterrepræsentanter til AR for perioden På SCIENCE er der fredsvalg, og efter AR-mødet er valgresultatet offentliggjort: Cilla Mansfeldt Villadsen (ny) Marie Sax Røgind (ny) Mikkel Juelsholt (genvalg) Suppleant: Marc Førster (ny)

2 Følgende dagsorden blev godkendt: 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Korte meddelelser 3. Status for kvalitetssikring og institutionsakkreditering Opsamling på audit trails (Orientering) 4. Fremtidens SCIENCE De studerendes perspektiv (Drøftelse Opfølgning på temadrøftelsen d. 23. september 2016) 5. Dekanens årlige afrapportering på uddannelseskvalitet til rektor (DAU) (Drøftelse) 6. Målbare standarder for kvalitet i uddannelserne (Drøftelse) 7. Ansættelsestryghed for videnskabelige medarbejdere (Drøftelse) 8. KUs prisopgaver og alternative muligheder for præmiering af fremragende studerende (Drøftelse) 9. KUs kodeks for myndighedsbetjening (Orientering) 10. Orienteringer 11. Forberedelse af kommende AR-møder 12. Eventuelt ad 2. Korte meddelelser AR noterede sig følgende priser og større bevillinger til medarbejdere på SCIENCE: Priser: Lektor Marianne Vestergaard, Niels Bohr Institutet, er tildelt KUs undervisningspris 2016 Årets Harald. Professor Steffen Lauritzen, Institut for Matematiske Fag, er tildelt Research Award of the Alexander von Humboldt Foundation. Lektor Anja Cetti Andersen, Niels Bohr Institutet, er tildelt H.C. Ørsted-medaljen af Selskabet for Naturlærens Udbredelse. Lektor Thomas Just Sørensen og professor Bo Wegge Laursen, begge CHEM, har modtaget KUs Innovationspris Professor Rasmus Bro, FOOD, modtager den første Nils Foss Excellence Pris. Post doc Bekzod Khakimov, FOOD, får den første Nils Foss Talent Pris. Forskningsbevillinger: Post doc Etienne Maisonneuve, Biologisk Institut: 1,5 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd. Lektor Stergios Piligkos, Kemisk Institut: 4 mio. kr. fra Villum Fonden Lektor Anders Albrechtsen, Biologisk Institut: 10 mio. kr. i et 5-årigt stipendium fra Lundbeckfonden SIDE 2 AF 7 Kristian Bjergbakke meddelte, at der på regnskabsområdet nu er udviklet nogle gode rapporter, og han tilbød at deltage i det videre arbejde med implementering på regnskabsområdet. ad 3. Status for kvalitetssikring og institutionsakkreditering Opsamling på audit trails (Orientering) Grete Bertelsen orienterede om de gennemførte seks audit trails som en del af processen for institutionsakkreditering af KU.

3 Akkrediteringspanelet har haft fokus på uddannelsesevalueringer, dvs. den eksterne evaluering som gennemføres på baggrund af de rapporter, som er udarbejdet af studielederne og som har været drøftet af studienævn og aftagerpanel. Akkrediteringsrapporten kommer i høring i slutningen af februar 2017, og den endelige afgørelse træffes af akkrediteringsrådet i juni Efter afslutningen af panelbesøgene vil SCIENCE Uddannelse samle op på erfaringerne og inddrage dem med i det videre arbejde med kvalitetssikring på SCIENCE. AR vil blive orienteret om akkrediteringsrapporten på mødet d. 10. februar 2017 (hvis udkast til rapport foreligger på det tidspunkt), eller på mødet d. 28. april. SIDE 3 AF 7 ad 4. Fremtidens SCIENCE De studerendes perspektiv (Drøftelse Opfølgning på temadrøftelsen d. 23. september 2016) Marie Lautrup holdt et oplæg om de studerendes perspektiv på Fremtidens SCIENCE. Oplægget var en opfølgning på ARs temadrøftelse d. 23. september i år, hvor studenterrepræsentanterne pga. udenlandsophold var forhindrede fra at deltage. En vigtig præmis for fremtidens SCIENCE er den stadigt mere intense globale konkurrence om de gode studerende. Hvis SCIENCE skal have de bedste studerende, skal man også have det bedste tilbud. Fremtidens SCIENCE: skaber rammer for, at de studerende har lyst til at udforske alle afkroge af deres felt, ser tværfaglige samarbejde som en selvfølgelighed, og har rammer, som gør det muligt, har samarbejde og fællesskab som en naturlig del af undervisningen og studielivet, lægger vægt på at bruge IT til understøttelse af indlæring, giver plads til at lære gennem egne erfaringer, successer og fiaskoer, både administrativt, til undervisning og til eksamen øje for den enkelte studerende, lægger mere vægt på læring og erfaring end på bedømmelse og præstationer, og har studerende som trives og ser studiet som en hobby med indbygget job i. På baggrund af oplægget drøftede AR bl.a. begreberne elite og de dygtigste. Der blev udtrykt skepsis til, at høje karakterer fra gymnasiet udtrykker de studerendes dygtighed mht. at gøre det godt på de natur- og biovidenskabelige uddannelser. Derfor skal man fokusere på at give tilbud på højt niveau til de, som har lyst og mod på udfordringerne. SCIENCE har med sine mange, stærke miljøer et godt grundlag for at tilbyde tværfaglighed i uddannelserne. Det kan der godt arbejdes mere med i studieordningerne, således at specialkompetencer på tværs af institutterne bringes mere i spil.

4 Der blev i diskussionen udtrykt stor begejstring for hands on undervisning i laboratorier og tæt kontakt til forskere. SCIENCE bør af kvalitetsgrunde fastholde den forholdsvis dyre undervisning, men dette udfordres af det stigende antal studerende og de økonomiske rammer. Der blev kommenteret, at Marie Lautrup i oplægget ikke adresserede temaer fra årets undervisningsmiljøundersøgelse (UMV), f.eks. det fysiske studiemiljø og stress. Marie replicerede, at det skal være en selvfølge, at praktiske ting fungerer, og der er sket et markant løft på campusområderne mht. IT og læsepladser. Stress er en stor udfordring. Blokstrukturen medfører bedømmelse af de studerende hver 8. uge. Hyppige eksamener kan stå i vejen for god læring, og er ikke en hensigtsmæssig feedback. Grete Bertelsen vil tage oplægget med til drøftelse med studielederne og vurdere opfølgning i diverse uddannelsesrettede fora på fakultetet. Dekanen takkede Marie for et konstruktivt oplæg om udviklingen af SCIENCE, og fakultetsledelsen vil i dialog med SCIENCErådet sikre en opfølgning. SIDE 4 AF 7 ad 5. Dekanens årlige afrapportering på uddannelseskvalitet til rektor (DAU) (Drøftelse) Med henblik på at give input til det videre arbejde med kvalitetssikringen af SCIENCEs uddannelser opfordrede Grete Bertelsen AR til at drøfte visioner og fremtidsperspektiver, der er omtalt i den eksterne del af DAU Ole John Nielsen lagde vægt på, at der kunne ske en forenkling mht. opdeling i obligatoriske og valgfrie kurser. Birte B. Kragelund mente, at der ikke bør ske en yderligere begrænsning af det valgfrie tilbud. Fritz Henglein lagde vægt på økonomisk bæredygtighed for uddannelserne, men hvert enkelt kursus behøver ikke nødvendigvis være økonomisk bæredygtigt, hvis det faglige indhold og niveau skønnes hensigtsmæssigt. Birte B. Kragelund og Ole John Nielsen kommenterede, at KUs frister for tilmelding og optag af internationale studerende ikke synes hensigtsmæssige mht. at sikre de bedste ansøgere. Der var enighed i AR om, at underviserne spiller en afgørende rolle for de studerendes motivation og muligheder for international udveksling. Grete Bertelsen oplyste, at der tales med studielederne om en øget indsats, således at flere af de danske studerende tager på udveksling, hvilket er en forudsætning for at få flere udenlandske udvekslingsstuderende til SCIENCE. Dekanen konkluderede, at AR vil komme tilbage til sagen, når rektors tilbagemelding på DAU 2016 foreligger. ad 6. Målbare standarder for kvalitet i uddannelserne (Drøftelse) Grete Bertelsen refererede til, at der i drøftelser af målbare standarder har været spurgt om standard for akademisk kvalitet. AR blev derfor opfordret til at drøfte akademisk kvalitet, og om det er muligt at måle og sætte standarder for. Ole John Nielsen mente, at man ikke kan måle akademisk kvalitet. En vurdering af akademisk kvalitet kræver, at man vurderer den akademiske produktion.

5 Birte B. Kragelund bemærkede, at der tilsyneladende findes en del litteratur og erfaringer fra andre lande, hvor der som kvalitetsmål blandt andet bruges studerendes selvrapportering om evne til at løse problemer. Niels Kærgård mente ikke, man kan måle akademisk kvalitet absolut. Ved sammenligning med andre universiteter f.eks. om hvilke arbejdspladser alumnerne har kan man få en indikation på kvalitet at uddannelserne, selv om der kan være meget bias i sådanne sammenligninger. Også andre ARmedlemmer lagde vægt på, at arbejdsgiveres vurdering af kandidaternes kvalitet er en vigtig indikator på uddannelsernes kvalitet. AR understregede betydningen af, at alle studerende skal have en værdiforøgelse af viden og kompetencer gennem uddannelsen. Det er vigtigt, at en uddannelse medvirker til at flytte den enkelte fagligt. Grete Bertelsen konkluderede, at der vil blive en fornyet behandling i AR, næste gang der skal drøftes målbare standarder på SCIENCE. SIDE 5 AF 7 ad 7. Ansættelsestryghed for videnskabelige medarbejdere (Drøftelse) Dekanen oplyste, at punktet var sat på dagsordenen efter forslag fra Niels Kærgård, som havde henvist til omtale i bl.a. Universitetsavisen og Weekendavisen af en afskedigelsessag på SCIENCE. Dekanen oplyste endvidere, at det er tale om en kompliceret og en længerevarende sag, hvilket rektor har redegjort for i et møde med de to repræsentanter for det videnskabelige personale i KUs bestyrelse. Niels Kærgård kommenterede, at sagen har skabt bekymringer; i) utryghed i miljøet, ii) KUs internationale renomme, og iii) forsknings- og ytringsfriheden på KU. Fritz Henglein mente, sagen var principiel. KU bruger betegnelsen tenure på en måde, som ikke forstås internationalt. Effekten udadtil af en sådan sag er derfor skadelig. Dekanen understregede, at sagen er et enestående tilfælde. Samtidigt er det klart, at dansk lovgivning eller i KUs regler og aftaler ikke forbyder, at videnskabelige medarbejdere i tidsubegrænsede stillinger kan afskediges. Birte B. Kragelund mente, at forvirringen skabes pga. begrebet tenure. I Danmark er der et andet system for ansættelse og en anden sikkerhed ved arbejdsløshed, end i de fleste andre lande. Det bør derfor findes en anden betegnelse end tenure på ansættelse på KU. Ole John Nielsen fandt sagen kedelig. Han mente KUs ledelse bør reflekter over, hvordan det kunne komme så vidt som en afskedigelse. KUs kommunikation om sagen har været problematisk, og medierne har været enerådende om at informere både medarbejdere og den brede offentlighed. Ledelsen bør komme med korrekt information. Han opfordrede også til en bred drøftelse af kulturen på KU, og af hvordan man opfører sig på KU. Christian Kapel lagde vægt på at have et ansættelsessystem, som sikrer et stabilt fundamentet for forskning og undervisning på lang sigt. Det bør omfatte ansættelsestryghed og mulighed for forfremmelse, men ledelsen

6 skal heller ikke have berøringsangst for at håndtere personalemæssige problemer. Dekanen understregede, at SCIENCE gerne vil have et system, hvor der bliver flere fastansatte videnskabelige medarbejdere, og gerne i et forhold på 1:2 mellem professorer og lektorer. I systemet for tenure track bør de fleste ende op som professorer. Dekanen vil gerne bringe op spørgsmålet om at finde et andet udtryk end tenure. Han understregede afslutningsvis, at den aktuelle sag ikke er udtryk for nogen form for ændring af KUs akademiske værdigrundlag eller personalepolitiske holdning. SIDE 6 AF 7 ad 8. KUs prisopgaver og alternative muligheder for præmiering af fremragende studerende (Drøftelse) Sagen blev af tidsmæssige grunde udsat til næste møde. ad 9. KUs kodeks for myndighedsbetjening (Orientering) Der var udsendt skriftlig orientering om KUs kodeks for myndighedsbetjening, hvor der blandet andet fermgår, at der gælder præcis samme etiske retningslinjer for sektorrelateret forskning som for al anden forskning. Især i de tilfælde, hvor der kunne tænkes et særligt ønske fra opdragsgiveren mht. resultatet af forskningen, skal der nøje aftales, hvad opgaven går ud på, herunder om forskernes uafhængighed og ret og pligt til at publicere resultaterne uanset udfaldet. Fritz Henglein kommenterede, at kodekset tager udgangspunkt i universitetsverdenens værdier. Under afsnittet om Forskning armslængdeprincip er der en formulering om opdragsgivers særlige ønske om resultatet, som er uheldig formuleret. Dekanen opsummerede, at kodekset bidrager til at skabe klarhed om forskernes uafhængighed og mulighed for at sige fra et eventuelt ydre pres mht. resultater og publicering. Sætningen, som Fritz henviste til, bør overvejes nærmere mhp. reformulering. AR vil på næste møde drøfte KUs kodeks for god videnskabelig praksis i forskningssamarbejder med eksterne parter. ad 10. Orienteringer 10.1 KU Senatsmøde og temamøde d. 15. november 2016 Niels Kærgård, Kristian Bjergbakke og dekanen orienterede om senatsmødet og om temamødet om styring af universiteterne. Niels Kærgård henviste til sin kronik i Information d. 18. november 2016 med titlen Dansk universitetspolitik er på slingrekurs Fakultetets økonomi AR tog til efterretning det udsendt sagsnotat om budgetudviklingen ved Q3. Vedr. budgettet for 2017 orienterede dekanen om, at der siden budgetseminaret d. 25. oktober i år er sket kun mindre justeringer i budgetforslaget for SCIENCE. Institutterne har fået udmeldt deres budgetrammer for 2017, hvor der bl.a. er indarbejdet en prognose for forøgede uddannelsesindtægter.

7 10.3 Status på bygningsområdet Dekanen orienterede om den aktuelle tidsplan for CPSC, NBB, museet og Geoscience Hall Standardforretningsordenen for Akademiske Råd på KU AR tog til efterretning, at rektor har sendt dekanerne brev om muligheden for at indføre næstformænd i de akademiske råd. Rektoratet holder fast i den nuværende standardforretningsorden, som ikke giver mulighed for at indføre næstformænd Kommende møder i Akademisk Råd Det første AR-møde i 2017 er fredag d. 10. februar, kl SIDE 7 AF 7 ad 11. Forberedelse af kommende AR-møder Ingen bemærkninger. ad 12. Eventuelt Dagens møde var det sidste ordinære møde i indeværende valgperiode for studenterrepræsentanterne. Dekanen takkede de medlemmer, som udtræder af AR pr. 1. februar 2017.

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 1. JULI 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 19. MAJ 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 8. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T ( G O D K E N D T ) 12. MARTS 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 25. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl. 09.00-11.30 BÜLOWSVEJ 17 Sted Referent

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 13. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 17. OKTOBER 2017 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 23. MAJ 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 1. OKTOBER 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 15. JANUAR 2014 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 8. OKTOBER 2015 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 25. FEBRUAR 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Sektion Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Sektion Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T GODKENDT REFERAT 7. JUNI 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Onsdag d. 27. april

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. OKTOBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 4/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet.

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET R E F E R A T 14. AUGUST 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag 22. juni 2012,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens Dialogforum MØDEREFERAT MAJ 2017 Forum Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 15. maj 2017 Sted 4.1.02 ØSTER FARIMAGSGADE

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T. Fælles møde for Akademisk Råd (AR) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU)

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T. Fælles møde for Akademisk Råd (AR) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 2. NOVEMBER 2012 Forum: Fælles møde for Akademisk Råd (AR)

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Torsdag, den 18. december 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: Frederikskaj 12, lokale

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 18. AUGUST 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 3/2014) Mødedato: Fredag d. 27.

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2015 Forum SCIENCE Akademisk Råd (AR 2/2015) Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød Stein Larsen

Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød Stein Larsen D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT (GODKENDT) 8. OKTOBER 2008 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 16. september 2008,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 12. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Indtil KU bliver institutionsakkrediteret, skal fakultetets uddannelser fortsat turnusakkrediteres. Turnusakkreditering sker i overensstemmelse med

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd MØDEREFERAT 20. MARTS 2017 Forum Fællesmøde i Eksternt og Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 17. marts

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 20. MAJ 2016 Forum: Studienævnet for

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere