Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014"

Transkript

1 Dato: 21. marts 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sopia Myers, Frants R. Lauritsen, Karen Cauthery, Marianne Holmer, Martin Svensson, Ole Næsbye Larsen, Tanja Christensen, Eva Christina Østerlund, Klaus Lehn Petersen, Lars Duelund, Ole Nørregaard Jensen Tanja Møllegaard Løvgren (ref.) Afbud: Caroline Zoffmann Jessen Punkterne blev behandlet i følgende rækkefølge: 1, 2, 3, 5, 6, 4, 7, 8 Dagsorden 1. Opfølgning på referat. Der var ikke bemærkninger til referatet. Inger Rose Hansen gjorde opmærksom på, at det er vigtigt, at alle følger op på de opgaver de får på SU- / FAK-AMU-mødet. 2. Orientering fra Dekanen. Dekanen fortalte, at Strategi- og ledelsesgrundlagets fire første områder skal i høring i Tøystrupgruppen snart. NATs strategi er i den 3. udgave blevet bearbejdet en ekstra gang, således at de fleste forslag til handlinger er taget ud af strategien og sat ind i et katalog for sig. Dekanen forventer, at den endelige strategi for NAT er klar i begyndelsen af juni. Dekanen henviste til, at SU behandler den gode arbejdsplads under dagsordenens pkt. 4. Dekanen orienterede om, at Finn Kirpekar bliver ny studieleder på NAT. Claus Michelsen fortsætter som ph.d.-skoleleder. Erik Bjerregaard Pedersen bliver ny studieleder for Farmaci. SU drøftede sprogpolitikken, herunder, at det har vist sig, at ikke alle forskere underviser på engelsk med lige stor kvalitet.

2 3. Arbejdsmiljø 3.1 Orientering fra HoAMU mødet den 10. marts 2014 v. Lars Duelund Lars Duelund refererede fra mødet i HoAMU. Arbejdstilsynet kommer igen, idet der sidste gang havde været nogle påbud. På NAT drejede påbudene sig om kemikalier på værksteder, blylodning og registrering af kemikalier. Påbuddene er efterkommet. Der er ingen der på forhånd ved, hvilke områder Arbejdstilsynet vil interessere sig for denne gang. Der er meldt en tidsplan ud for implementering af beredskabsplanen. NAT skal ifølge den implementere planen i september og 3 måneder frem. Der vil være en høj grad af styring fra arbejdsmiljøkontoret ved implementeringen, ligesom der herfra vil bliver udarbejdet tegninger, kort og oversættelser. Der er ikke mulighed for nødtelefoni via Lync. Til gengæld skal der være telefoner (fastnettelefoner) ved safety points på 100 m-gangene til brug i nødstilfælde, ligesom det forventes, at der skal være nødtelefoner i kælderlaboratorier og andre laboratorier. I forlængelse heraf gjorde Ole Næsbye Larsen opmærksom på, at der ikke er mobildækning overalt i kælderlaboratorierne på Biologi / BMB. Lars Duelund sagde, at det er vigtigt, at de enkelte arbejdsmiljøgrupper melder ind til Teknisk Service, hvis dette problem er gældende andre steder. På HoAMU gav rektor udtryk for, at han ønsker at arbejde mere strategisk med arbejdsmiljø herunder i forhold til den gode arbejdsplads. Der skal således udarbejdes en strategi for arbejdsmiljø på hele SDU. 3.2 Meddelelser vedr. arbejdsskader (skriftlig orientering) Bilag 3.2. Meddelelser vedr. arbejdsskader SU/AMU tog den skriftlige orientering til efterretning. 4. NAT s Strategi - og ledelsesgrundlag Den gode arbejdsplads Indstilling: Tilbagemelding fra møde fredag den 7. marts 2014 i arbejdsgruppen om den gode arbejdsplads. 3. udkast til NATs strategi blev uddelt på mødet. Dekanen indledte med, at det i arbejdet med SDUs strategi var tydeligt, at medarbejderne havde svært ved at se sig selv i strategien. Derfor valgte NAT i sin strategi at sætte et ekstra område ind, nemlig den gode arbejdsplads. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde med den gode arbejdsplads, bestående af bl.a. formændene for de forskellige råd og udvalg på NAT. Arbejdsgruppen havde første møde i fredags. Arbejdsgruppens forslag til strategi for den gode arbejdsplads skal nu i høring på institutterne og

3 FAK-SEK via institutlederne og sekretariatschefen, i studienævnene og akademisk råd via de respektive formænd, samt blandt deltagerne i Tøystrup-seminaret i december SU gennemgik arbejdsgruppens forslag og foreslog ændringer. Ændringerne vil blive taget med i det forslag, der nu bliver sendt ud til høring. Følgende er vedlagt som bilag til referatet: - 3. udkast til strategi for det Naturvidenskabelige Fakultet - Faktaark 5. Budget 2014 Indstilling: Dekanen orienterer om det endelige budget for 2014 Dekanen gennemgik budget Dekanen forklarede, at det forventes, at institutterne har et driftsunderskud i 2014 og 2015, men at der forventes et overskud i 2016 og Der er afsat penge til implementering af strategien og til dekanens omstillingspulje. Omstillingspuljen sikrer bl.a. mulighed for medfinansiering af evt. nye grundforskningscentre. Dekanen henviste til, at studiefremdriftsreformen kan skabe økonomiske udfordringer. Dekanen forklarede, at der er to hovedindtægtskilder for institutterne, nemlig uddannelse og forskning. Forskningspuljen ændrer sig ikke, hvilket med en øgning i antallet af VIP er betyder, at der er forholdsvis flere VIP er, der deles om forskningsmidlerne. Til gengæld stiger institutternes andel af eksterne midler. For FKF er ca. 60% af omsætningen eksterne midler. Ole Nørregaard gjorde opmærksom på, at antallet af studerende er fordoblet på 5 år. VIP erne er kun steget med 10% i den samme periode. Det beløb der er budgetteret til færdiggørelsesbonus er baseret på et skøn. Bonussens størrelse afhænger både af, hvordan NAT præsterer og universiteterne i øvrigt præsterer. 6. Kompetenceudvikling 6.1 Kompetenceudviklingsstrategi 6.2 Kompetencemidler Indstilling: 6.1. Samarbejdsudvalget bedes komme med input til gode ideer til kompetencestrategi på NAT med udgangspunkt i NATs Strategi- og ledelsesgrundlag og konkrete jobfunktioner. Som baggrundsmateriale er vedlagt mail med vedhæftede bilag fra Jakob Ejersbo (bilag ). 6.2 Kompetencemidler for 2014 er nu meldt ud med kr til NAT, jf. bilag 6.2.

4 6.1 Kompetencestrategi: Inger Rose Hansen mindede om, at kompetenceudvalget skal udarbejde en ny strategi, der ligesom sidst kan tage udgangspunkt i NAT s strategi. SU-medlemmerne var enige i, at kompetenceudvalget allerede nu kan gå i gang med deres arbejde og at det er en god idé at tage udgangspunkt i strategiudkastets første fire områder. Den gode arbejdsplads vil blive inddraget i arbejdet, når den er blevet mere konkret. 6.2 Kompetencemidler: SU konkluderede, at det både er muligt at søge midler via Kompetencefonden, og Kompetencesekretariatet. Kompetencesekretariatet: Næste frist for at søge Kompetencesekretariatsmidler er den 28. april Hermed link til kompetencesekretariatets hjemmeside, hvoraf det fremgår, hvordan der skal søges om midler, og hvilke typer indsatser, der kan søges midler til. Link til SDUnet vedr. ansøgningsproceduren på SDU: Kompetencefonden: Midler fra Kompetencefonden skal være disponeret senest september 2015 og brugt delvist september 2016 og delvist september Tanja Løvgren undersøger om, der er andre frister fra i forhold til midler fra Kompetencefonden. Link til SDU-net vedr. Kompetencefonden: Opgaver: Tanja Løvgren indkalder snarest til møde i kompetenceudvalget med henblik på udarbejdelse af en kompetencestrategi for NAT og fastsættelse af en intern frist til at søge midler fra Kompetencefonden. 7. Sager til skriftlig behandling Indstilling: SU orienteres om, at HSUs underudvalg for personalepolitik har opfordret alle fakulteter til at tage emeritusordning op i deres samarbejdsudvalg med henblik på at formulere retningslinjer med inspiration fra Humanioras emeritusaftale (bilag ) NAT-Fak har allerede indgået en Emeritusaftale (bilag )

5 Evt. kommentarer sendes til Tanja Løvgren inden mødet, herunder om der er behov for drøftelse på mødet. SU besluttede, at NAT s emeritusordning skal opdateres. Opgave: Udkast til ny emeritusordning for NAT sættes på dagsordenen for det næste møde i SU. 8. Bordet rundt Inger Rose Hansen bad om, at SU s årshjul blev opdateret i forhold til, hvornår sygefravær bliver behandlet i SU. Herudover refererede Inger Rose Hansen til referatet fra det sidste møde i CUU (Det Centrale Uddannelsesudvalg), hvoraf det fremgår, at alle undervisere på SDU ifølge SDU s nye sprogpolitik nu skal certificeres til at kunne undervise på engelsk. Hun opfordrede til, at forslag til kurser bliver meldt ind til hende, idet hun skal til møde herom i CUU den 27. marts. Fremover bliver katalog over kurser netbaseret. I forhold til flekssystemet spurgte Inger Rose Hansen om der fandtes nogle tal for om antallet af merarbejdstimer var for opadgående, nu da fleksordningen snart har kørt i 5 år? Dekanen oplyste at der ikke fandtes nogen samlet opgørelse over de foregående år, men institutlederne og sekretariatschefen meldte tilbage, at det var meget sæsonbaseret, hvornår medarbejdere havde mange timer til gode på fleks. Som regel var det muligt at finde en løsning, så medarbejderne kunne afspadsere deres fleks. Eva Sophia Myers gjorde opmærksom på fyraftensmøderne i 2014 og delte folder vedrørende karriereudvikling for ph.d.-studerende rundt. Opgave: Tanja retter årshjulet, således at det fremgår, at sygefravær behandles i marts.

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 Dato: 20. marts 2015 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 10. juni 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 10. juni 2014 Dato: 20. juni 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 10. juni 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 17. december 2015 kl

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 17. december 2015 kl Dato: 14. januar 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 17. december 2015 kl. 12.30 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger Rose

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 2. december 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 2. december 2014 Dato: 18. december 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 2. december 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl Dato: 17. januar 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Inger Rose Hansen, Marianne

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 3. december 2013

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 3. december 2013 Dato: 3. december 2013 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 3. december 2013 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen,

Læs mere

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 9. juni 2015

Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 9. juni 2015 Dato: 30. juni 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat til møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 9. juni 2015 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 2. september 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 2. september 2014 Dato: 1. oktober 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 2. september 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen,

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 09. oktober 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 I mødet deltog: Martin

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl Dato: 11. juli 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 Dato: 28. juni 2012 Reference: HP/lsr J.nr.: 033/300-1 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 I mødet deltog: Henrik Pedersen (formand), Karen

Læs mere

Referat af mødet i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag den 31. marts 2016 kl

Referat af mødet i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag den 31. marts 2016 kl Dato: 14. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af mødet i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag den 31. marts 2016 kl. 14.30 16.45 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097 Dato: 7. september 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 097 Dagsorden:

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 17. september 2013

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 17. september 2013 HP/tam Ref-SU j.nr. 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 17. september 2013 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Caroline Zoffmann Jessen,

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget den 7. september 2010 kl. 13.00.

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget den 7. september 2010 kl. 13.00. 2010-09-13 j.nr. 043/300-5 HP/cbja REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget den 7. september 2010 kl. 13.00. I mødet deltog: Henrik Pedersen, Caroline Zoffmann Jessen, Claus

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 17. marts 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 17. marts 2017 kl Dato: 12. april 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 17. marts 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen, Inger

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 28. september 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1.

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 7. december 2010

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 7. december 2010 2010-12-05 HP/lsr Dag-SU j.nr. 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 7. december 2010 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Caroline Zoffmann Jessen, Claus

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl Dato: 24. oktober 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 20. december 2016 kl

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 20. december 2016 kl Dato: 17. januar 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 20. december 2016 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Martin Zachariasen,

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 31. maj 2011

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 31. maj 2011 Dato: 2011-06-21 Ref. : HP/lsr Ref-SU J.nr.: 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag d. 31. maj 2011 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Eva Sophia Myers, Stinne

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 20. marts 2012

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 20. marts 2012 Dato: 10. april 2012 Reference: HP/lsr J.nr.: 033/300-1 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 20. marts 2012 I mødet deltog: Henrik Pedersen (formand), Inger

Læs mere

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 8. december 2011

REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 8. december 2011 Dato: 2011-12-08 Ref.: HP/lsr Ref-SU J.nr.: 043/300-5 REFERAT af møde i Samarbejdsudvalget / Fakultetsarbejdsmiljøudvalget torsdag d. 8. december 2011 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Eva Sophia Myers,

Læs mere

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Dato: 14. december 2015 Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Deltagere: Studerende Jesper Birch Carlsen Studerende Mikkel Warming Pedersen Studerende Charlotte Randa Allermand

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt. Referat Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 10. november 2016, kl. 10:00 12:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

DEN GODE ARBEJDSPLADS 1

DEN GODE ARBEJDSPLADS 1 DEN GODE ARBEJDSPLADS 1 Det Naturvidenskabelige Fakultet ønsker at være kendt for involverende ledelse og for at inddrage medarbejdere i vigtige beslutninger og prioriteringer vedrørende uddannelsesudvikling

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget.

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl. 11.30-13.30 Sted: 3410-345 Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 13. marts kl. 10.00-12.00 Mødested: Møderum 1 Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødelokalet er reserveret fra kl.9.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 7. marts kl i FKF s møderum

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 7. marts kl i FKF s møderum Dato: 21. maj 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 7. marts kl. 9. 15 i FKF s møderum I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095 Dato: 18. januar 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl. 9.15 i lokale 095 I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl i lokale 097.

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl i lokale 097. Dato: 5. maj 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl. 11.15 i lokale 097. I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), professor Bo Thamdrup

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl REFERAT 28. marts 2019 J.nr. 19/200 ANRA Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Mandag den 18. marts 2019 kl. 13.30-15.30 Sted: O77 Referent: Anne Rasmussen Dagsorden: Punkter: 1. Ny bestyrelsesformand

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

GODKENDT referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget, onsdag den 19. juni, 2013

GODKENDT referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget, onsdag den 19. juni, 2013 GODKENDT referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget, onsdag den 19. juni, 2013 DAGSORDEN 1. Godkendelse og opfølgning af referat 2. Arbejdsmiljø 3. Orientering fra direktionen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl i lokale U103

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl i lokale U103 Dato: 29. oktober 2014 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl. 10.15 i lokale U103 I mødet deltog: Formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 2. september 2016, kl. 9:00-11:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden:

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden: Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl. 10-12 i lokale 2.09, Njv. 8a Juridisk Institut Niels Jernes Vej 8a 9220 Aalborg Institutsekretær Afdelingsleder Janne Sverd +45 9940 9873 js@law.aau.dk

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser Syddansk Universitet Udviklingsprocessen 2004: Ledelsen besluttede at gennemføre en ekstern audit af uddannelsesområdet på SDU med EVA som operatør 2005: Den

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT. Onsdag den 1. juni 2016 kl

REFERAT. Onsdag den 1. juni 2016 kl 9. juni 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Onsdag den 1. juni 2016 kl. 14.00-17.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen Områdeudvalget for Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Mødelokale 2, Rådhuset i Grenaa Dato : 14. maj 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jesper Kaas Schmidt (Ledelse) Ove

Læs mere