Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)"

Transkript

1 Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Walls og Nordkranen er bygherrer på nye Nordhavn-boliger Der skal opføres i alt kvadratmeter boligkarré på Stubkaj i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn. Det bliver opført med Nordkranen og Walls som bygherrer. Vi er stolte over at kunne være med til at arbejde med denne fantastiske placering i Nordhavn. Werk har udarbejdet et meget vellykket oplæg til bygningen, som udover en spektakulær stueetage, der på fornem vis understøtter de kommende aktiviteter på Stubkaj, også indeholder nogle nyskabende boliger, siger Jørgen Nonnemann, viceadministrerende direktør i Walls. Kilde: Licitationen, side 16, 28. november 2017, af Rasmus Gregersen. Bornholmsk entreprenør erklærer sig konkurs Efter er år, som har budt på udfordringer fra flere sider, kaster den bornholmske entreprenørvirksomhed PH Byg A/S nu håndklædet i ringen og erklærer sig konkurs. Konkursen skyldes blandt andet manglende betalinger fra et stort byggeprojekt på Sjælland. "Det låser min mulighed for at betale flere af mine lokale leverandører og dermed drive virksomhedens mange projekter videre. Naturligt nok kan underleverandørerne ikke lægge ud for mig på ubestemt tid, og så er det eneste ordentlige og forsvarlige at lade virksomheden gå konkurs," siger indehaver Peter Hjorth Hansen.

2 Kilde: Licitationen, side 5, 27. november 2017, af Stefan Buur Hansen. Flere og flere nye huse på gamle grunde Med det billigste standardhus er det ikke dyrere at erstatte en slidt bolig med en ny end at købe et andet ældre hus i bedre stand, og i takt med at boligpriserne og temperaturen på boligmarkedet i København stiger, rives flere og flere ældre huse ned for at give plads til nybyggeri. Ifølge Lind & Risørs salgsdirektør, Morten Bertelsen, foregår 70 procent af firmaets samlede byggeri på eksisterende grunde. "Andelen har været stigende år for år i fem år, så det efterhånden er rigtigt meget, vi bygger på eksisterende ejendomme," siger han. Kilde: Berlingske, side 14-15, 25. november 2017, af Povl Dengsøe og Jakob Ussing. Stor stigning i spekulativt byggeri i København Nye tal fra Ejendomstorvet, viser færre tilgængelige kontorlejemål i København, og det har langsomt sat gang i spekulativt byggeri, hvor bygherrer ikke har kommende lejere inden byggestart. Det spekulative byggeri bliver stadig anset af mange developere som forholdsvis risikabelt, men vi ser så småt tegn på, at den økonomiske optimisme har bidt sig fast og nu resulterer i, at flere bygherrer tør sætte gang i byggerier uden forudgående garantier for udlejning, siger Ninna Therkelsen, senior director, CBRE. Kilde: Estatemedia.dk, 22. november 2017, af Martin Burlund. Hvad er definitionen på bæredygtigt byggeri Thomas Uhd, branchechef, Dansk Beton, skriver i sin kronik blandt andet følgende: Bæredygtighed er desværre blevet et løst begreb - et populært buzzword - som bruges i flæng og ofte uden dokumentation. Konsekvensen er, at man så ikke aner, hvornår et byggeri reelt set er bæredygtigt eller ej. Det er ærgerligt for både byggeriet og bæredygtigheden. Et eksempel på dette sås sidste uge i en kronik i Licitationen - Byggeriets Dagblad af brandingeniør Finn Larsen. Kilde: Licitationen, side 10, 22. november 2017, kronik af Rasmus Gregersen, Thomas Uhd, branchechef, Dansk Beton. Gårslevhallen bliver en del af kampagnen "Fitness for alle"

3 I Gårslev droppes de nuværende planer om et fitnesscenter, da der skal bygges et meget større center, hvor der skal være fitness for alle. Det vil sige også for de brugere med bevægelseshandikap. Gårslevhallen er udvalgt som et af tre steder i landet, hvor en række fonde og handikaporganisationer yder økonomisk støtte, sådan at alle kan dyrke fitness på lige fod. Kampagnen Fitness for alle handler om at udbyde fitness i en foreningsbaseret ramme. Kilde: Elbo Bladet, side 12, 22. november 2017, af Jørgen Flindt. Grønt byggeri er kompliceret Det er svært for mindre virksomheder at bygge grønt. Sådan lyder hovedkonklusionen i en undersøgelse, som Stark for nylig har gennemført blandt professionelle kunder, hvoraf over halvdelen er håndværksfirmaer med mindre end 50 ansatte. Ifølge Starks undersøgelse overvejer mere end halvdelen af de små og mellemstore håndværksvirksomheder "ofte" eller "altid" bæredygtige byggematerialer. Men tanke omsættes sjældent til handling. 60 procent af respondenterne angiver manglende viden som en årsag, mens 41 procent peger på mængden af administration. Kilde: Licitationen, side 9, 22. november 2017, af Rasmus Gregersen. Rudersdal vil være landets bedste bokommune Rudersdal vil være landets bedste bokommune, og Varde-virksomheden REKA er en af tre virksomheder, som skal omdanne en kvadratmeter stor grund til beboelsesområde. Vi vil være landets bedste bokommune, og rigtig mange vil gerne flytte til vores kommune. Sådan som prognosen ser ud i 2017, så står vi til at skulle have 2300 flere borgere i kommunen om 12 år, siger borgmester Jens Ive fra Rudersdal Kommune. Kilde: Ugeavisen Varde, side 75, 21. november 2017, af Redaktionen. Havneprojekt fortsætter i Nyborg Havnen i Nyborg bliver en myretue af byggearbejdere, lastvogne og maskiner det kommende år. HD Ejendomme vil opføre cirka 50 boliger på Dampskibsmolen. I alt 150 boliger opføres på havnen samtidig. Planerne på Dampskibsmolen fremgår af Nyborg Kommunes hjemmeside, men det har ikke været muligt at træffe nogen hos ejeren, HD Ejendomme, der kan uddybe byggeplanerne. Projektet blev præsenteret for snart 20 år siden, nemlig i december Kilde: Fyns Stiftstidende, side 12, 21. november 2017, af Mogens Rasmussen.

4 Tre boligprojekter bliver måske ikke realiseret Projekter ved Hovparken, Klosterstenen og Borupgård bliver måske ikke til noget. 86 små boliger på tre lokationer. Ingen i udvalget ønskede at trumfe denne sag igennem. Og når det så ikke kan blive en samlet entreprise med de tre byggerier, så tror jeg ikke på, at det bliver til noget. Jeg tror, at de byggerier aldrig bliver gennemført, forklarede Venstres Johannes Hecht-Nielsen, formand for Helsingør Byråds udvalg for teknik, miljø og forsyning. Kilde: Helsingør Dagblad, side 2, 17. november 2017, af Jesper Munch Nielsen. Google skal ligge på kæmpegrund i Aabenraa Google har valgt at slå sig ned på 134 hektar stor byggegrund i Aabenraa. Jeg er glad for og stolt over Googles valg af Aabenraa Kommune. Det bekræfter os i, at vi har potentialet til at udvikle os til en reel datacenterklynge for verdens største ITkoncerner. Vi har den direkte adgang til Europas hovedfærdselsårer for både bæredygtig elektricitet og lynhurtige dataforbindelser til hele verden, siger borgmester Thomas Andresen. Kilde: Bygtek.dk, 17. november 2017, af Mir. Ministerium flytter fire byggeprojekter til Vejdirektoratet Fra årsskiftet vil byggeansvaret for Niels Bohr Bygningen og tre andre store byggeprojekter til en samlet værdi af omkring 5,5 milliarder kroner overgå til Vejdirektoratet. Cirka 12 medarbejdere, som er tilknyttet de fire udvalgte projekter, udlånes til Vejdirektoratet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet oplyser derudover, at der i øjeblikket er en proces i gang, som skal afklare behovet for, om der skal tilføres flere ressourcer, og der er igangsat et internt arbejde i Bygningsstyrelsen, som skal styrke projektstyringen i Bygningsstyrelsen fremadrettet. Kilde: Licitationen, side 5, 29. november 2017, af Morten Munk Andersen. Stor mystik om bornholmsk konkurs PH Byg A/S indgav konkursbegæring torsdag i sidste uge, og i en pressemeddelelse angav direktør og ejer Peter Hjorth Hansen, at PH Byg var offer for en ondsindet kundehetz. Siden har otte personer skrevet under på en henvendelse til Licitationen -

5 Byggeriets Dagblad, som stiller situationen i et andet lys, end det avisen kunne bringe fredag. Underleverandørerne er frustrerede over manglende betaling fra PH Byg, selv om der er tale om opgaver, PH Byg selv har modtaget penge for. Kilde: Licitationen, side 3, 29. november 2017, af Stefan Buur Hansen. Industrien skruer op for investeringer i ejendomme Industrivirksomheder tror på økonomisk vækst i Danmark og Vesteuropa, og derfor skruer de op for investeringer i blandt andet ejendomme og byggerier. Erhvervenes bygge- og anlægsinvesteringer vil ifølge vores prognose vokse med fire pct. i [...] Men det er ikke sikkert, at bygningerne kan bruges i dag, så der vil blive bygget nyt, og noget af det eksisterende vil blive bygget om og taget i brug, siger cheføkonom i Dansk Industri (DI) Morten Granzau Nielsen. Kilde: Berlingske, side 6-7, 29. november 2017, af Sten Thorup Kristensen. Arkitekter har ansvar for bæredygtighed Arkitektforeningen i København mener, at Danmark skal være et godt eksempel, når det kommer til holdbare byer med klimatilpassede bygninger. København og Danmark skal kunne vise de gode eksempler på klimatilpassede bygninger og byer, bæredygtige materialer, genanvendelse af byggeaffald og energieffektivitet., siger Annette Blegvad, konstitueret direktør i Arkitektforeningen. Hun mener, at hendes faggruppe har et ansvar i forhold til at fremtidssikre verdens urbane miljøer mod trusler fra klimaforandringerne. Kilde: Erhvervsmagasinet CSR, side 16-19, 26. november 2017, af Anders Kampmann. Mere fokus på brandhæmmende materialer ønskes Moderne byggematerialer kan være med til at hæmme ildebrande. Selv om brandsikringsstandarderne i Danmark er gode, rammes ofrene for brande, herunder brandfolk, af bivirkninger ved indånding af røg og giftige dampe. De kan især opstå af isoleringsmaterialer af plast, siger Peter Hellqvist, som er direktør hos Foamglas Nordic AB, der producerer såkaldt celleglas med den højeste europæiske brandklassificering, den såkaldte A1. Det vækker undring blandt flere eksperter, at man i Danmark ikke har større fokus på sikring af bygninger. Kilde: Licitationen, side 24, 24. november 2017, af Peter Kargaard.

Nyheder om byggeri og udbud

Nyheder om byggeri og udbud Nyheder om byggeri og udbud Uge 47-48 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ministerium flytter fire byggeprojekter til Vejdirektoratet Fra årsskiftet vil byggeansvaret for Niels Bohr Bygningen

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 11-12 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Næste etape af Aarhus Ø klar Den næste etape af Aarhus Ø kommer til at trække forbindelsen

Læs mere

Nyheder om byggeri og udbud

Nyheder om byggeri og udbud Nyheder om byggeri og udbud Uge 19-20 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danmark højeste boligprojekt skal bygges i Aarhus 250 specialister og eksperter skal lave forarbejdet til Danmarks højeste

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 9 10 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Store krav til dyre udbud Der er nok nogle firmaer, der sidder og ærgrer sig lidt over, at de ikke er blevet

Læs mere

Nyhedsbrev om anlægsjura

Nyhedsbrev om anlægsjura Nyhedsbrev om anlægsjura Uge 31-34 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Vejdirektoratet afviser beboeres klage over ekspropriering Damgårdsvej ved Brørup står overfor en udvidelse, men beboerne

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 47 48 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Erfaringer med udlicitering skal bruges konstruktivt Er det en mulighed, at vi, ved at være på forkant

Læs mere

Entrepriserne vokser hos Christoffersen & Knudsen. Vækst i vvs-branchen: Læs også: PROFESSIONELLE BESTYRELSER SIKRER VÆRDIFULDE INPUT Side 32

Entrepriserne vokser hos Christoffersen & Knudsen. Vækst i vvs-branchen: Læs også: PROFESSIONELLE BESTYRELSER SIKRER VÆRDIFULDE INPUT Side 32 TEKNIQs MAGASIN FOR VVS-INSTALLATØRER # 3 2017 Læs også: PROFESSIONELLE BESTYRELSER SIKRER VÆRDIFULDE INPUT Side 32 VVS-VIRKSOM- HEDERNE UDDANNER FLERE LÆRLINGE Vækst i vvs-branchen: Entrepriserne vokser

Læs mere

Risiko for brud i fødekæden på boligmarkedet

Risiko for brud i fødekæden på boligmarkedet NR. 8 NOVEMBER 2011 Risiko for brud i fødekæden på boligmarkedet Mere end 25 pct. af ejerlejlighederne på Sjælland kan kun sælges med tab. Konsekvenserne er alvorlige. Risikoen er, at ejerne stavnsbindes,

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 17-18 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Velux lancerer digitalt vindue Vinduesfirmaet Velux er om få måneder klar med nye digitale

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 35-36 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Der er godt gang i udviklingen af Nærheden Hvis man spørger projektdirektør Ole Møller, der

Læs mere

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION INDHOLDSFORTEGNELSE Om undersøgelserne side 3 Hovedkonklusioner side 4 PROFESSIONELLE

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 3-4 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) 27 nye luksuslejligheder i Regina-bygning Erhvervslejemålene i den kendte Regina-bygning i Aarhus

Læs mere

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Resultat: Flere større udbud i kommunerne To tredjedele af de tekniske chefer i de kommuner, som skal lægges sammen, forventer, at

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 25-26 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Grundejere vil af med byggegrunde Flere grundejere taler nu med Frederikssund Kommune om at

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 45-46 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Bestseller vil bygge højhus ved Brande Efter planen vil Bestseller i 2019 tage første spadestik

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 49-50 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ministers Femern-håndtering kritiseres Der lyder stor kritik af transport-, bygnings- og boligminister

Læs mere

Forsigtig optimisme i byggeriet i en tid med stor usikkerhed

Forsigtig optimisme i byggeriet i en tid med stor usikkerhed Claus Aastrup Seidelin, seniorchefkonsulent clas@di.dk, 2779 6422 Peter N. H. Vaporakis, stud.polit pnhv@di.dk, 3377 4785 MARTS 19 Forsigtig optimisme i byggeriet i en tid med stor usikkerhed Der er udsigt

Læs mere

Sikrings-rapporten 2009

Sikrings-rapporten 2009 Sikrings-rapporten 2009 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM SIKKERHED 2009 KOMPAS KOMMUNIKATION INDHOLDSFORTEGNELSE Om undersøgelserne 4 Hovedkonklusioner 5 PROFESSIONELLE 6 Demografi

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 68 endeligt svar på 28 spørgsmål 4 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter Side 1 af

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 13-14 2019 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Stort antal konkurser i byggebranchen Antallet af konkurser ligger fortsat højt, selvom aktiviteten

Læs mere

Notat. Miljø og Teknik. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2014/ Dato: Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose

Notat. Miljø og Teknik. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2014/ Dato: Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose Miljø og Teknik Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2014/0000894 Dato: 09-01-2015 Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2015-2026 Sagsbehandler: Jørgen Krog Notatet redegør for administrationens skøn

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 1-2 2019 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Usikkerheder ved nyt kæmpeprojekt Der er mange usikkerheder ved et nyt kæmpeprojekt, som skal

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 17-18 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Tønders nye genbrugsplads skal skabes af fagentreprenører Fire af de seks fagentreprenører, der skal stå for bygningsarbejderne

Læs mere

Afslutningsworkshop, 7/11 2014 hos Teknologisk

Afslutningsworkshop, 7/11 2014 hos Teknologisk Afslutningsworkshop, 7/11 2014 hos Teknologisk Udfordringen, prøvelejlighederne i Ryesgade Fra teori til koncepter til projekter til videre salg. Det mener jeg er den største udfordring i projektet. Der

Læs mere

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter Boligdagene 2019 - turbulent marked, fællesskab og nye segmenter Boligdagene 2019 Boligdagene er en årlig begivenhed for den professionelle ejendomsbranche i Danmark med fokus på alle aspekter af køb,

Læs mere

Pressemeddelelse Comfort Hotel i Københavns Lufthavn April 2018

Pressemeddelelse Comfort Hotel i Københavns Lufthavn April 2018 Pressemeddelelse Comfort Hotel i Københavns Lufthavn April 2018 Comfort Hotel opføres med Kullegaard som rådgiver Med et spektakulært konferencerum, næsten 600 værelser, sky bar og form som en trevinget

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 39-40 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Fejlslagne projekter tynger installatørkoncern Efter tre års samlet driftsminus på 94 millioner

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct.

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct. NØGLETAL UGE 39 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct. Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge gav en bekræftelse på, at det økonomiske opsving ikke buldrer

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 11 12 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udbudsmateriale skal være professionelt Hvis kritikken af, at udbudsmateriale i større projekter er mangelfuld

Læs mere

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag D O M afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag V.L. B 2350 14 C.F.P. Ejendomme A/S (advokat Grit Andersen, København) mod Natur-

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 3-4 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Det lokale erhvervsliv skal styrkes med indkøbsportal Langeland Kommune opretter ny indkøbsportal for at

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 15-16 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kæmpe vækst i byggebranchen I Dansk Byggeri og DI har man store forventninger til væksten inden

Læs mere

Udsigt til svag fremgang i byggeriet

Udsigt til svag fremgang i byggeriet November 13 Udsigt til svag fremgang i byggeriet Der ventes svag fremgang i de private bygge- og anlægsinvesteringer i 1 og 15. Baggrunden for disse skøn er en forventning om øget aktivitet i økonomien,

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 9-10 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Fusk og favorisering gav projekt til det forkerte firma Jørgen Aakjær, tidligere forretningsfører og direktør i Arkitektfirmaet Salling-

Læs mere

Vision og mål for MSE mod 2020

Vision og mål for MSE mod 2020 M S E S t r a t e g i p r o c e s 2 0 1 3 Vision og mål for MSE mod 2020 Strategi i MSE Som nævnt på MSE dagen 2012 er vi på vej op i Superligaen! Vi er fortsat den største entreprenør på Lolland Falster,

Læs mere

Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg Nye forretningsmuligheder og markedsudvikling

Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg Nye forretningsmuligheder og markedsudvikling Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg 2017 Nye forretningsmuligheder og markedsudvikling Baggrund Aalborg er inde i en meget positiv udvikling, hvor væksten har bidt sig fast og nye udviklingsområder kommer

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Glade vismænd eller realistisk regering

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Glade vismænd eller realistisk regering NØGLETAL UGE 22 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Glade vismænd eller realistisk regering Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangene uge blev vi rigere på prognoser for dansk økonomi.

Læs mere

DANSKE INDUSTRI VIRKSOMHEDER TAGER FOR FÅ LÆRLINGE

DANSKE INDUSTRI VIRKSOMHEDER TAGER FOR FÅ LÆRLINGE DANSKE INDUSTRI VIRKSOMHEDER TAGER FOR FÅ LÆRLINGE ØKONOMISK ANALYSE 19. juni 2017 Danske industrivirksomheder tager for få lærlinge Mere end hver femte af Dansk Metals tillidsrepræsentanter arbejder på

Læs mere

Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk

Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk 30-04-2014 NR. 4 MAJ 2014 Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk I 2013 blev der afdraget det højeste niveau af obligationsrestgælden siden 2006. Samlet set steg boligejernes afdrag for fjerde

Læs mere

Konkurstal i årets andet kvartal sætter endnu engang rekord

Konkurstal i årets andet kvartal sætter endnu engang rekord Konkurstal i årets andet kvartal sætter endnu engang rekord Flere end 2.000 virksomheder gik konkurs i årets andet kvartal. Dette er det højeste konkurstal registreret i et andet kvartal, og dermed fortsætter

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 23-24 2019 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Mere udenlandsk arbejdskraft i byggeriet Brugen af udenlandsk arbejdskraft i byggeriet er steget

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danske entreprenører er blandt prækvalificerede metrokonsortier Blandt de prækvalificerede til anlægget

Læs mere

ROBOTTER FORTSÆTTER MED AT FLYTTE PRODUKTION HJEM TIL DANMARK

ROBOTTER FORTSÆTTER MED AT FLYTTE PRODUKTION HJEM TIL DANMARK ROBOTTER FORTSÆTTER MED AT FLYTTE PRODUKTION HJEM TIL DANMARK ØKONOMISK ANALYSE 14. juni 2017 Robotter fortsætter med at flytte produktion hjem til Danmark Tre ud af fire af de virksomheder, der har flyttet

Læs mere

Udvikling og investeringer i Nordsjælland. - vækst og projekter i Helsingør, Hillerød og Hørsholm

Udvikling og investeringer i Nordsjælland. - vækst og projekter i Helsingør, Hillerød og Hørsholm Udvikling og investeringer i Nordsjælland - vækst og projekter i Helsingør, Hillerød og Hørsholm Indhold Konferencen skaber et overblik over markedet nord for København og giver et indblik i en række projektudviklingsmuligheder

Læs mere

Sammen om fremtidens byggeri

Sammen om fremtidens byggeri Jakob Orbesen, konsulent i DI Byg jaor@di.dk, 2132 0321 APRIL 2018 Sammen om fremtidens byggeri På tværs af værdikæden i byggeriet tegner der sig en vilje til - og ikke mindst et ønske om - at styrke samarbejdet

Læs mere

Blackstone opkøber Karins barndomshjem: Frygter tårnhøj husleje

Blackstone opkøber Karins barndomshjem: Frygter tårnhøj husleje Mandag d. 21. jan. 2019 - kl. 07:49 0 Blackstone opkøber Karins barndomshjem: Frygter tårnhøj husleje Flere beboere i den Sønderjyske By på Frederiksberg frygter, hvad verdens største ejendomsforvalter

Læs mere

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Forord I Varde Kommune har vi mange byggeprojekter, som vi ønsker at udbyde bredt, men også således, at Varde Kommune sikres den optimale kvalitet til den

Læs mere

Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche

Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche ANALYSE Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche Resumé: Der er fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche. I februar 2019 var der 854 privatdrevne kommercielle fitnesscentre i Danmark. Det er

Læs mere

Casadanas grundlæggende værdier er fundamentet i vores tilgang til kunder, kollegaer og samarbejdspartnere:

Casadanas grundlæggende værdier er fundamentet i vores tilgang til kunder, kollegaer og samarbejdspartnere: BYGNINGS RENOVERING Den førende samarbejdspartner Casadana A/S har som sit erklærede mål at være blandt de foretrukne samarbejdspartnere på Sjælland og øerne inden for renovering og byggestyring. Det lyder

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

#7.. juni 2013 #17. Nybyggeriet står stadigvæk stille. Side 1 ØKONOMISK TEMA

#7.. juni 2013 #17. Nybyggeriet står stadigvæk stille. Side 1 ØKONOMISK TEMA Nybyggeriet står stadigvæk stille Byggeriet holdes for tiden oppe af boligreparationer og anlægsinvesteringer, mens nybyggeriet af både boliger og erhvervsbygninger ligger historisk lavt. Vendingen er

Læs mere

OMFORDELING Tænketank: Skat på boliggevinster skal rette op på Danmark Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Mandag den 23.

OMFORDELING Tænketank: Skat på boliggevinster skal rette op på Danmark Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Mandag den 23. OMFORDELING Tænketank: Skat på boliggevinster skal rette op på Danmark Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Mandag den 23. maj 2016, 05:00 Del: Tænketanken Cevea foreslår en skat på fortjenester ved salg

Læs mere

Øjebliksbillede 2. kvartal 2015

Øjebliksbillede 2. kvartal 2015 Øjebliksbillede 2. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 2. kvartal 2015 Introduktion Vores analyse synes at vise, at det omsving der har været længe undervejs, efterhånden er ved at blive stabilt. Om end

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

NØGLETALSNYT Optimisme i dansk erhvervsliv

NØGLETALSNYT Optimisme i dansk erhvervsliv NØGLETALSNYT Optimisme i dansk erhvervsliv AF STEEN BOCIAN, JONAS SPENDRUP MEYER OG KRISTIAN SKRIVER SØRENSEN De forgangne uger har været forholdsvis stille på nøgletalsfronten. Lidt er der dog sket. Vi

Læs mere

Niveau 2012 2012 2013 2014 2015 Mia. kr. Procentvis mængdeændring 1.824-0,4 0,3 1,5 1,7 901 0,5 0,2 1,3 2,2 992 0,2 0,8 3,4 4,3 608-0,5 1,8 3,1 4,3

Niveau 2012 2012 2013 2014 2015 Mia. kr. Procentvis mængdeændring 1.824-0,4 0,3 1,5 1,7 901 0,5 0,2 1,3 2,2 992 0,2 0,8 3,4 4,3 608-0,5 1,8 3,1 4,3 Udsigt til svag fremgang i byggeriet #1 #7. november 13 Side 1 di.dk Der ventes svag fremgang i de private bygge- og anlægsinvesteringer i 1 og 15. Baggrunden for disse skøn er en forventning om øget aktivitet

Læs mere

Minister uden smertegrænse

Minister uden smertegrænse Minister uden smertegrænse Ministeren for Sundhed og Forebyggelse, Jakob Axel Nielsen (K), har ingen smertegrænse for, hvor stor en del af de offentlige sundhedsopgaver, der bliver udført på de private

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Direktionssekretariatet Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2010-2021 Sagsbehandler: Jesper Lohse Jørgensen Notatet redegør

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

Kunderne skal kunne finde dine produkter

Kunderne skal kunne finde dine produkter Kunderne skal kunne finde dine produkter De fleste af dine kunder finder frem til dine produkter via nettet. Her gælder den simple junglelov, at dem, der bliver fundet, er dem, der løber med salget. Hfb.dk

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 13 14 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Økonom: Gerne mere udbud Der var glæde at spore hos cheføkonomen i den liberale tænketank Cepos, efter

Læs mere

Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn

Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn Udvikling Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 15 41 Fax: 65 15 15 25 kes@kerteminde.dk www.kerteminde.dk NOTAT 15. marts 2007

Læs mere

MÅNEDENS INTERVIEW FRA NEWS ØRESUND: FLERE BOLIGER OG FÆRRE KONTORER FOR DANICA EJENDOMME FOTO: NEWS ØRESUND. Reportage: JENNY ANDERSSON

MÅNEDENS INTERVIEW FRA NEWS ØRESUND: FLERE BOLIGER OG FÆRRE KONTORER FOR DANICA EJENDOMME FOTO: NEWS ØRESUND. Reportage: JENNY ANDERSSON FLERE BOLIGER OG FÆRRE KONTORER FOR DANICA EJENDOMME Reportage: JENNY ANDERSSON MÅNEDENS INTERVIEW FRA NEWS ØRESUND: Han er ansvarlig for ejendomsinvesteringerne for et af Danmarks største pensionsfirmaer

Læs mere

Momsen i konstant bevægelse Efteråret byder på nye overvejelser om moms

Momsen i konstant bevægelse Efteråret byder på nye overvejelser om moms Danmark Indirect Tax September 2015 Af Cliff Kristoffersen, Director, Deloitte FSI VAT Momsen i konstant bevægelse Efteråret byder på nye overvejelser om moms Den danske momslov er baseret på et EU-direktiv,

Læs mere

Vi skaber løsninger, der holder år efter år. Tør du. smide denne brochure ud? du kunne jo få brug. for den senere! Flade tage og listedækning

Vi skaber løsninger, der holder år efter år. Tør du. smide denne brochure ud? du kunne jo få brug. for den senere! Flade tage og listedækning Vi skaber løsninger, der holder år efter år Tør du smide denne brochure ud? du kunne jo få brug for den senere! Flade tage og listedækning EMByggefirmaet forvandlede vores ældre bungalow til et klassisk

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Aabenraa sygehus omdannes Som en del af udvidelsen af Sygehus Sønderjylland Aabenraa, der fremover skal

Læs mere

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 Bygningsstyrelsen Planlægning af byggeri i en politisk kontekst Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 25-09-2014 1 Indhold Hvem er Bygningsstyrelsen? Fokusområder Planlægning af byggeri i en politisk

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 11-12 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Gang i byggeriet i Viborg Viborg er på vej ud af krisen, og byen melder nu om stor positiv

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Salg og Udlejning Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512694 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Nybyggeri

Læs mere

VI BYGGER PÅ INDSIGT. Per Jørgensen, adm. direktør

VI BYGGER PÅ INDSIGT. Per Jørgensen, adm. direktør VI BYGGER PÅ INDSIGT Per Jørgensen, adm. direktør Ejerkredsen, 5E Byg A/S Kort historik, Torben og Per Torben Nielsen, teknisk direktør Per Jørgensen, adm. direktør Torben og Per lærte hinanden at kende

Læs mere

Udfordringer og muligheder for dansk eksport. Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet

Udfordringer og muligheder for dansk eksport. Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet Udfordringer og muligheder for dansk eksport Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet 1 Emner Eksportforventninger og rammebetingelser Krisens betydning

Læs mere

Analyse af byggeriet som forretning

Analyse af byggeriet som forretning Jakob Orbesen, konsulent jaor@di.dk, 2132 0321 OKTOBER 2017 Analyse af byggeriet som forretning Byggeriet er overordnet en fornuftig forretning, som i forhold til overskudsgrad og afkastet af investeret

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 51 2013 uge 2 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 51 2013 uge 2 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 51 2013 uge 2 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Der skal mere til end privat produktivitet Produktivitetskommissionen kommer om kort tid med sine

Læs mere

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 Del: Danmark får brug for at hente 150.000 flere udlændinge ind på arbejdsmarkedet

Læs mere

Velkomst og aftenens program. v/ Lasse Jacobsen

Velkomst og aftenens program. v/ Lasse Jacobsen Velkomst og aftenens program v/ Lasse Jacobsen Program Kl. 19.00 19.30 Velkomst og aftenens program v/ Kommunaldirektør Lasse Jacobsen - Virksomheden - nøgletal - s plansystem - Ledelsesgrundlag m.v. -

Læs mere

ANALYSENOTAT Middelfart sætter beskæftigelsesrekord

ANALYSENOTAT Middelfart sætter beskæftigelsesrekord ANALYSENOTAT Middelfart sætter beskæftigelsesrekord AF CHEFØKONOM, STEEN BOCIAN, CAND. POLIT ØKONOM JENS UHRSKOV HJARSBECH, CAND. POLIT Fremgang på arbejdsmarkedet Det går langsomt fremad i dansk økonomi,

Læs mere

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh)

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh) Træningsstald med højest indtjening (ej B-løb) - ***** Kørselsdato Amatörtränare Navn St > D Præmiesum Lund Betina B (Bh). Hansen Niels Kristian B (Bh). Lind-Holm Stefan B (Bh). Henriksen Lise B (Bh).

Læs mere

Bedre plejeboliger. - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen

Bedre plejeboliger. - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen Bedre plejeboliger - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen Medarbejderne har nøglen til de gode løsninger Det er sund fornuft at lytte til medarbejderne, når I skal bygge nyt

Læs mere

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011. Hjørring i den bedste tredjedel side 2

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011. Hjørring i den bedste tredjedel side 2 NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Hjørring i den bedste tredjedel side 2 Boligmarkedet er ikke dødt, men heller ikke helt rask side 4 Boligpriser

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 43 44 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Energinet.dk vil investere en milliard Energinet.dk vil frem mod 2018 investere en milliard kroner i et

Læs mere

DET DANSKE PROJEKTMARKED MED OG UDEN FINANSIERING

DET DANSKE PROJEKTMARKED MED OG UDEN FINANSIERING DET DANSKE PROJEKTMARKED MED OG UDEN FINANSIERING Baseret på daglig informationsopdatering på byggeprojekter indhenter vi også oplysninger om, hvorvidt projekterne er, mangler finansiering, mangler myndighedsgodkendelse,

Læs mere

Stadigt flere privatansatte som følge af offentlig produktion

Stadigt flere privatansatte som følge af offentlig produktion DI Analysepapir, november 2013 Stadigt flere privatansatte som følge af offentlig produktion Af chefkonsulent Morten Granzau Nielsen, Mogr@di.dk og cheføkonom Klaus Rasmussen, kr@di.dk Gennem de sidste

Læs mere

FISKETORVET STRAMMER SIKKERHEDSNETTET

FISKETORVET STRAMMER SIKKERHEDSNETTET FISKETORVET STRAMMER SIKKERHEDSNETTET I Københavns nyeste indkøbscenter, Fisketorvet, kan kunderne trygt færdes på alle tider af døgnet. Videokameraer overvåger alle hjørner og vinkler af centret. Og vagter

Læs mere

Det økonomiske opsving har ikke sat det store aftryk på boligejernes investeringsplaner

Det økonomiske opsving har ikke sat det store aftryk på boligejernes investeringsplaner 28. november 2018 Det økonomiske opsving har ikke sat det store aftryk på boligejernes investeringsplaner Hvis danskerne skal investere i deres bolig, er det oftest enten et nyt køkken eller et nyt badeværelse,

Læs mere

Håndværksrådet blev stiftet i 1879 og repræsenterer i dag over 20.000 små og mellemstore virksomheder, heraf godt 8.000 indenfor byggeri.

Håndværksrådet blev stiftet i 1879 og repræsenterer i dag over 20.000 små og mellemstore virksomheder, heraf godt 8.000 indenfor byggeri. HÅNDVÆRKSRÅDETS BYGGEANALYSE JANUAR 2007 HÅNDVÆRKSRÅDETS BYGGEANALYSE, JANUAR 2007 OM HÅNDVÆRKSRÅDET Håndværksrådet arbejder for at sikre små og mellemstore virksomheder de bedste betingelser for vækst

Læs mere

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg faldt fra 2008 til 2011, hvorefter byggebeskæftigelsen i Aalborg siden har været stigende. Udvikling i

Læs mere

Byggeriet fortsætter frem de kommende år

Byggeriet fortsætter frem de kommende år Michael Meineche mime@di.dk, 3377 3454 MAJ Byggeriet fortsætter frem de kommende år Byggeriet er i fremgang, og investeringerne i byggeri og anlæg steg pænt i 16. DI tror på fortsat fremgang i byggeriet

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 42 43 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Små leverandører presset ud i kartelkaos Den lille danske rådgivervirksomhed Conmoto oplever en dybfølt

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sol, sommer og mangel på arbejdskraft hæmmer væksten

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sol, sommer og mangel på arbejdskraft hæmmer væksten NØGLETAL UGE 35 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sol, sommer og mangel på arbejdskraft hæmmer væksten Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge har budt på flere interessante nøgletal,

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sætter bilsalget rekord i år?

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sætter bilsalget rekord i år? NØGLETAL UGE 36 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sætter bilsalget rekord i år? Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge har ikke budt på så mange nye nøgletal. Men fredag fik vi

Læs mere

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN Borgmester Henning G. Jensen, Aalborg Kommune Indhold: INDLEDNING...2 AALBORG KOMMUNE SOM BYGHERRE...2 DET ALMENE BOLIGBYGGERI...3 DEN PROFESSIONELLE BYGHERRE...3

Læs mere

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012 Pressemeddelelse Den 12. oktober 2012 Aarhus Kommune Dokk1 Husets navn er Dokk1 Dokk1. Det er navnet for det nye Hovedbibliotek og Borgerservice, som Aarhus Kommune sammen med Realdania er i fuld gang

Læs mere

BNP skabelsen. Output. Input. Arbejdskraft. Kapital. Varer og tjenesteydelser. Råvarer

BNP skabelsen. Output. Input. Arbejdskraft. Kapital. Varer og tjenesteydelser. Råvarer BNP skabelsen Input Output Arbejdskraft Kapital Varer og tjenesteydelser Råvarer Produktivitetskommissionen Hvis den danske produktivitet havde fulgt den amerikanske, ville samfundet i 2013 have været

Læs mere

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE?

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? KFST uafhængig konkurrencemyndighed VELFUNGERENDE MARKEDER 14 218 FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført en undersøgelse af udvalgte kommuners indkøb

Læs mere

BYGHERREFORENINGEN VIEGAND MAAGØE INNOBYG

BYGHERREFORENINGEN VIEGAND MAAGØE INNOBYG Hvidbog om bæredygtighed i byggeriet Spørgeundersøgelse blandt entreprenører, producenter og leverandører g g g leverandører er i arbejdet med bæredygtighed i relation til byggeriet i Danmark. Antal respondenter

Læs mere

Udsigt til fremgang i byggeriet

Udsigt til fremgang i byggeriet Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 NOVEMBER Udsigt til fremgang i byggeriet Få nye byggerier betyder, at bygge- og anlægsinvesteringerne i dag ligger på et lavt niveau. Men der

Læs mere

Tænk fremtid tænk plast

Tænk fremtid tænk plast Tænk fremtid tænk plast Nyt marked for plastmaterialer i offshoreindustrien Udviklingsprojektet Substitution af materialer offshore skaber vækst i plastbranchen og forøget indtjening i offshoreindustrien

Læs mere