Endnu engang byder vi dig hjerteligt velkommen til denne herlige ferieø. Vi håber, du får en oplevelsesrig ferie fyldt med sol.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Endnu engang byder vi dig hjerteligt velkommen til denne herlige ferieø. Vi håber, du får en oplevelsesrig ferie fyldt med sol."

Transkript

1 VELKOMMEN Endelig kan ferien begynde. Foran dig venter herlige, afslappende dage med nye oplevelser og indtryk. Alle vi, der arbejder for Spies her på Gran Canaria, vil gøre vores yderste for, at du skal få en så indholdsrig ferie som muligt. Gran Canaria er en fascinerende ø i hjertet af den kanariske øgruppe. En frisk blanding af gammelt og nyt, fantastiske sandstrande, mange dage med sol størstedelen af året, masser af vandsportsaktiviteter og et livligt natteliv. Provinshovedstaden Las Palmas er i sig selv en seværdighed. En sofistikeret, kosmopolitisk by med en charmerende ældre bydel, udmærkede shoppingmuligheder, den kendte strandpromenade og stranden Las Canteras. Længere væk fra strandene finder man et smukt og karakteristisk landskab uberørt af den moderne udvikling, hvor flere århundreders gammel kultur er bevaret. Gran Canaria er kendt som et kontinent i miniatureformat takket være de fire klimazoner, som giver et meget varieret terræn og en varieret vegetation. Ufrugtbare ørkener, bjerge og klipperige kløfter står i stærk kontrast til tropiske skove, bananplantager, vingårde og sukkerrørsmarker. På den indre del af øen ligger der charmerende, hvidkalkede landsbyer og ældgamle arkæologiske levn fra den for længst uddøde guanchecivilisation. Hvad enten du ønsker at slappe af i solen og varmen, shoppe amok eller udforske øens smukke landskab og dens historiske fortid, så er her masser at se og opleve. Uanset om du har været her før eller ej. Endnu engang byder vi dig hjerteligt velkommen til denne herlige ferieø. Vi håber, du får en oplevelsesrig ferie fyldt med sol. Bienvenido Velkommen! VORES SERVICE Det skal være nemt at slappe af på din Spies-ferie. Derfor har vi sørget for, at du let kan få fat i os, hvis du har et akut spørgsmål, men også hvis du har brug for idéer til, hvad du kan se og opleve i ferien, eller hvis du vil bestille udflugter og leje bil. Vi kender rejsemålet som vores egen bukselomme og hjælper altid gerne med tips til for eksempel gode restauranter. Så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil have et godt råd! SERVICETELEFON, TRÆFFETIDER OG SERVICECENTER Du kan kontakte os på vores servicetelefon døgnet rundt alle ugens dage. Skriv gerne vores nummer ned eller gem det på din mobiltelefon, så du har det inden for rækkevidde, hvis du får brug for det. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Fra oktober til april er du også velkommen i vores servicecenter i Las Palmas, Playa del Inglés og Puerto Rico. SMS Du har også mulighed for at sende os en sms - nemt og billigt. I løbet af en time (kl. 8-20) ringer vi til dig eller sender dig en sms.

2 MAIL Er det nemmest for dig at sende dine spørgsmål til os på mail, er du velkommen til det. KONTAKT OS Servicetelefon (døgnet rundt): Sms (kl. 8-20): Mail: KUNDESERVICE DIREKTE PÅ REJSEMÅLET Vi vil gerne give dig den bedste ferie, og derfor har vi flyttet en del af vores Kundeservice fra Danmark til dit rejsemål. Det betyder, at du ikke skal vente med at rette henvendelse til os, til du er kommet hjem igen. Kontakt os så hurtigt som muligt, hvis der er noget, du ikke er tilfreds med - på den måde kan vi løse problemet med det samme, så du kan fortsætte med at nyde ferien! VORES UDFLUGTER En af Gran Canarias store fordele er det store og varierede udbud af seværdigheder og interessante steder, man kan besøge. Her er meget for dig, der interesserer dig for kultur, historie og natur, men også for dig, der har mere lyst til ride, spille golf, dykke eller prøve andre spændende aktiviteter. Du oplever øen nemmest og billigst ved at følge med på vores udflugter. Vores erfarne lokalguider sørger for, at du får det bedste ud af den korte tid, du er her. Udflugterne i vores program har varieret indhold og varighed for at passe til så mange interesser som muligt. På de næste sider beskriver vi vores mest populære udflugter mere indgående. Vi fortæller også om steder og arrangementer, du kan besøge på egen hånd, og hvor vi kan hjælpe dig med at arrangere billetter. En tryggere udflugt med Spies Der er flere fordele ved at bestille udflugten hos Spies. Du kan være sikker på, at der er styr på alle de nødvendige forsikringer, samt at alle sikkerhedskrav er opfyldt. Desuden er der tydelige regler for ombooking og afbestilling, og skulle du få problemer eller være utilfreds med udflugten, ved du altid, hvor du kan henvende dig. Alt det får du med i prisen, når du bestiller udflugten hos Spies. Bestiller du andre steder, råder vi dig til - for din egen skyld - først at tjekke, hvordan det står til med hensyn til forsikringer, sikkerhed, ombooking og andet, som adskiller en seriøs arrangør fra en mindre seriøs udflugtsarrangør. PRAKTISK INFORMATION OM UDFLUGTER Tilmelding Tilmelding og betaling kan ske hos din Spies-guide i vores træffetider på hotellet, på servicekontoret eller via vores servicetelefon. Tilmeldingen er ikke bekræftet, før der er foretaget betaling. Tilmelding til dagsudflugter skal ske senest kl. 13 dagen før udflugten og til aftenudflugter senest kl. 13 samme dag. Efter kl. 13 kan du altid spørge Spies-guiden eller ringe til vores servicetelefon og høre, om der stadig er pladser tilbage.

3 Pris Børnepriserne gælder for børn i alderen 2-11 år (der kan findes undtagelser). Børn under 2 år følger gratis med men har ikke eget sæde i bussen. Se under de respektive udflugter hvad der indgår i prisen. Betaling Priserne er angivet i euro. Betaling kan ske med euro samt med Visa, MasterCard og MyTravel Holiday Card. Ved reservation via servicetelefonen betaler du med kreditkort direkte over telefonen. Tidlig afgang Hvis udflugten starter, inden hotellets morgenmadsservering er åben, så er det en god ide at tale med personalet på hotellet aftenen før og spørge, om hotellet kan servere en alternativ morgenmad for dig, eller om du kan få en pose med morgenmad med på udflugten. Afhentning/mødested Vi henter dig på et af vores mødesteder med fælles afhentning, hvortil vores gæster begiver sig hen på egen hånd. Tidspunkt og afhentningssted får du angivet, når du køber udflugten. Transport Alle de busser og både, som vi anvender på udflugterne, er forsikrede, og bådene medbringer svømmeveste. Der afholdes toiletpauser med jævne mellemrum. Udflugtsledelse Udflugterne gennemføres med skandinavisktalende guide (enten vores egen guide eller en lokalguide), hvis intet andet er angivet, og/eller med engelsktalende, autoriseret guide. Læs mere under udflugtsprogrammet. Husk at medbringe Det er altid en god ide at medbringe en flaske vand. Medbring også gerne en ekstra bluse da airconditionanlægget kan gøre det koldt i f.eks. bussen. Sørg for gode sko og passende påklædning til udflugten. En langærmet bluse og lange bukser anbefales ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger. Medbring gerne vådservietter og/eller hånddesinfektionsmiddel. Mange af de steder, hvor vi stopper undervejs på udflugterne, kan man ikke betale med kreditkort, så det er en god ide at med bringe kontanter til køb af frokost og souvenirer. Afbestilling Hvis du af en eller anden årsag bliver nødt til at afbestille en udflugt, skal du kontakte os snarest muligt. Afbestiller du senest 24 timer før udflugtens start, tilbagebetales hele udflugtsprisen. Ved senere afbestilling sker tilbagebetaling kun ved fremvisning af lægeerklæring. Annullering af udflugter For at en udflugt skal kunne gennemføres, kræver det et minimum antal deltagere. Vi forbeholder os ret til at flytte eller annullere en udflugt, hvis f.eks. vejrforholdene gør, at den ikke kan gennemføres. Skulle det af en eller anden årsag blive nødvendigt at annullere en

4 udflugt, informerer vi dig naturligvis om dette så hurtigt som muligt, og vi refunderer udflugtsprisen. SMAGEN AF GRAN CANARIA Udflugten Smagen af Gran Canaria er en nyhed i udflugtsprogrammet og er hurtigt blevet populær, så her gælder det om at være ude i god tid og reservere plads. Sammen med en dygtig lokalguide får du chancen for at se, smage på og fornemme din ferieø på en anderledes måde end tidligere. I løbet af dagen oplever du en utrolig variation af udsigter og oplevelser. Vi starter dagen med at besøge den gamle og historisk vigtige by Arucas, som bl.a. er omgivet af store bananplantager på den nordlige kyst. Vi besøger det, som denne by virkelig er kendt for, nemlig romfabrikken. Romfabrikken Arehucas er Europas ældste og stadig største producent af rom. Her får vi de forskellige dele af romproduktionen at se og får desuden lejlighed til at smage på de forskellige drikke, som fabrikken producerer. Vi kan varmt anbefale dig at smage deres honningrom, som er en velafbalanceret blanding af rom, som har været lagret i syv år, samt kanarisk honning med en smag af bl.a. chokolade og vanilje. Vi besøger siden Finca Los Castaños i dalen Los Berrazales. Det er det eneste område i Europa, hvor man naturligt producerer kaffe. Vi deltager i en rundvisning og smager siden på den lokalproducerede kaffe. En spansk frokost serveres i havnebyen Puerto de las Nieves i Agaete. På vejen hjem standser vi ved en lille Aloe Vera-plantage. Her hører vi mere om "mirakelplanten". Vi hører om, hvordan man dyrker planten og får en præsentation og demonstration af fremstillingen af de forskellige produkter såsom hudcreme, sæbe, gele og drikkevarer. Du får samtidig mulighed for både at prøve og prøvesmage Aloe Veraprodukterne. I prisen indgår: Transport, guide og frokost. Mad & drikke: Indgår. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Værd at vide: Vi anbefaler bekvemt tøj og behagelige sko.

5 GARBO'S DINNER SHOW Garbo's underholdning i verdensklasse - med den fantastiske forestilling "Celebration". Oplev Garbo's farvestrålende show. Udflugten gennemføres i perioden oktober-april, men du kan også bestille de dage, hvor vi ikke har turen i vores program. Så sker transporten på egen hånd. Middagsshowet alle taler om, og som uden tvivl er det mest populære aftenarrangement på Gran Canaria. Showpaladset Garbo's præsenterer stolt en forestilling i verdensklasse. Velkommen til "Celebration" med sang, dans, glamour og musikalsk magi. Her får du chancen for at lytte til de største hits fra de bedste og mest kendte stjerner. Hvis du skal fejre noget specielt eller leder efter den bedste underholdning med mad og drikke, er Garbo's det rette sted. I år brillerer Garbo's med et akrobatshow ud over musik og dans. Tjenerne er ikke bare tjenere men optræder også, hvilket i dette tilfælde betyder, at betjeningen bliver meget personlig. Når du køber billet af os, indgår en gratis opgradering, som betyder, at du får en mere fordelagtig drikkevarepakke. Kontakt din Spies-guide for mere information. Obs! Bor du i Las Palmas, indgår der ingen udflugtsledelse, og transport til Garbo's foregår på egen hånd. I prisen indgår: Transport, guide, entre og et 3-retters måltid inkl. drikkevarer i henhold til nedenstående. Mad & drikke: 3-retters middag med valg af drikkevarer: rød- eller hvidvin, øl og diverse ikke-alkoholiske drikkevarer samt kaffe. Tid: Aftenudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. SHOPPING & SIGHTSEEING LAS PALMAS Provinshovedstad, havneby, et pulserende mekka af kultur, historiske seværdigheder, fordelagtig shopping og hyggeligt caféliv. Med sine mange kontraster har Las Palmas været pioner inden for turismen og har stadig mange stamgæster. Efter 50 års turisme oplever byen nu en renæssance. Flere og flere

6 opdager Las Palmas og byens mange muligheder. Und dig selv en dag i byen, så forstår du hvorfor. Vi besøger den gamle bydel Vegueta, som blev grundlagt af de spanske erobrere i slutningen af 1400-tallet. Arkitekturen her bringer os tilbage til kolonitiden. Her ligger Kanarieøernes eneste katedral, Columbusmuseet og ikke mindst den hyggelige gågade Triana, hvor gamle bygninger i dag ligger side om side med moderne butikker. Inden vi kører videre fra den gamle bydel til shoppingcentret Las Arenas, kører vi forbi byens øverste dele og standser ved Altavista, hvor der er en fin udsigt over Las Palmas og havebyen Ciudad Jardin, hvor englænderne i sin tid byggede deres koloni. Vi kører videre til shoppingcentret Las Arenas, som ligger lige i udkanten af Las Canterasstranden. Her tilbydes diverse shoppingmuligheder for de, der har lyst til det, og ellers kan man tage en spadseretur langs strandpromenaden og nyde en kop kaffe på et af de mange hyggelige udendørs serveringssteder. Har du lyst til en indholdsrig dag med kultur, historie, shopping til fordelagtige priser og hyggeligt folkeliv, så tag med os til øens charmerende hovedby Las Palmas. I prisen indgår: Transport og guide. Mad & drikke: Indgår ikke. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: En ekstra trøje, specielt i vintersæsonen. KATAMARANEN AFRIKAT 69 En herlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. En let frokostbuffet med drikkevarer indgår. Følg med på en sejltur med en fin katamaran og oplev en herlig dag på havet. Vi sejler ud fra Puerto Rico med Afrikat 69 til en hyggelig og afslappende dag, som man ellers kun plejer at drømme om. Her kan du sidde på dækket og nyde havbrisen, mens vi langsomt sejler langs kysten. Hvis vi er heldige, får vi måske også delfiner at se, som er almindeligt forekommende i dette farvand. Vi kaster anker i en afsidesliggende bugt og kan bade direkte fra skibet. Du kan også deltage i forskellige aktiviteter såsom snorkling og speedbåd. Hvis nogen ønsker at leje en

7 vandscooter, Water jet pack-flyboard, parasailing eller bananbåd, kan dette ofte arrangeres gennem aftale med besætningen ved reservation af udflugten (ikke inkluderet i prisen). Efter en herlig dag på havet kommer vi tilbage til Puerto Rico igen ud på eftermiddagen. Den nye katamaran, Afrikat 69, som blev taget i brug i maj måned 2017, er stor og luksuriøs, handicaptilpasset, har god plads og et stort soldæk. Skibet har desuden en bar og en cocktailmaskine ombord. I prisen indgår: Transport (se undtagelser nedenfor) samt mad og drikke som beskrevet nedenfor. Mad & drikke: Frokosten består af en let buffet inkl. øl, sangria og mineralvand. Tid: Lang halvdagsudflugt, Morning Cruise, ca. kl Udflugten gennemføres hele året. I juli og august tilbydes desuden: - Midday Fun Cruise, ca. kl inkl. en gratis sportstaske. - Sunset Cruise, ca. kl til solnedgang inkl. cocktails og live musik. - Afternoon Cruise, ca. kl Udflugtsledelse: Engelsktalende personale ombord. Husk at medbringe: Solcreme med høj solfaktor! Øvrigt: Der indgår ikke transport for gæster, som bor i Arguineguín, Puerto Rico eller Playa de Amadores - derfor er udflugtsprisen lavere fra disse rejsemål. KAMELTUR I DE TUSINDE PALMERS DAL Har du nogensinde overvejet, hvordan det er at ride på en kamel? En udflugt for hele familien, hvor et barn deltager gratis i selskab med en betalende voksen. Forfriskninger indgår. Så har du nu muligheden for at prøve at sejle af sted med "ørkenens skib" sammen med familien. Vi kører fra Playa del Inglés til den smukke Fatagadal og oplever både høje bjerge og dybe dale. I Camel Park bliver vi budt på arabisk te og kiks. Derefter svinger vi os op i sadlen og rider ud i karavane, som om vi var beduiner i ørkenen. I prisen indgår: Transport og guide og et barn deltager gratis i selskab med en betalende voksen. Mad & drikke:

8 Te og kiks indgår. Tid: Halvdagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: Behageligt tøj og gode sko. BONDEMARKED/LIVET PÅ KANARIEØERNE Den perfekte søndagsudflugt hvor du får en hyggelig dag sammen med lokalbefolkningen! Følg med til bondemarkedet i San Mateo og få et indblik i det kanariske hverdagsliv. Lad dig overraske af Gran Canaria bag facaden! Turen bringer os til bondemarkedet i byen San Mateo, hvor bønderne før i tiden samledes for at sælge ugens høst. I dag er det hele en anelse mere moderne, men her sælges stadig mest frugt, grønt og andre lokale produkter til gode priser. Vi tager dig med på en guidet tur rundt i byens hyggelige gader. Derefter får du tid til at slentre rundt på egen hånd. Dagen byder på en unik og naturskøn udflugt, hvor du bliver mange indtryk rigere og får meget mere at vide om livet på Gran Canaria før og nu. Interessant for både små og store. I prisen indgår: Transport og guide. Mad & drikke: Indgår ikke. I San Mateo er det muligt at købe frokost eller noget at drikke. Tid: Lang halvdagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: En ekstra trøje/jakke (i vintersæsonen) og lommepenge. Øvrig information: Dele af turen foregår ad snoede veje. Det kan være anstrengende, hvis man let bliver køresyg. Udflugten gennemføres i perioden oktober-april.

9 ET KONTINENT I MINIATUREFORMAT Oplev Gran Canarias smukkeste sider. Denne udflugt er noget af det bedste i vores udflugtsprogram og et must for alle, der vil se mere end hotellerne og strandene. Gran Canaria er som et skatkammer fyldt med overraskelser. Følg med os på en rejse over hele øen, så skal vi vise dig nogle af dem. Vi kører fra den tørre sydlige del via Fatagadalen. Turen går gennem dybe dale, enorme vulkankratre og grønne skove. Vi passerer palmelunde og idylliske byer, som er omgivet af grønne enge, kaktusser, eukalyptus- og mandeltræer. Vi kører videre op til et af de højeste punkter på øen og ned til den subtropiske nordlige del. På den måde oplever vi fire forskellige klimazoner. Næsten midt på øen ved Cruz de Tejeda stopper vi ved nogle små markedsboder, hvor vi kan smage på og købe lokale lækkerier. Vi spiser frokost i naturskønne omgivelser i byen Valleseco med udsigt over øens religiøse centrum, byen Teror, hvortil turen siden fortsætter. I øens mest besøgte kirke, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevares øens skytshelgen, Pinjemadonnaen, som våger fra sin smukke sølvtrone. En indholdsrig dag fuld af naturoplevelser, hvor vi fortæller meget mere end det, du normalt kan læse om i rejsebøger. Udflugten gennemføres i perioden oktober-april. I prisen indgår: Transport, guide Mad & drikke: Frokost, samt vand, en øl/et glas vin er inkluderet. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: Lunt tøj (i vintersæsonen) og kontanter. Øvrigt: Der tilbringes megen tid i bussen under udflugten, og dele af turen køres ad snørklede veje. Det kan være anstrengende, hvis man har tendens til køresyge.

10 BJERGVANDRING En følelse af frihed. Gå ikke glip af hvor smuk Gran Canarias natur er! Her hører vi om Gran Canarias plante- og dyreliv og om, hvordan guancherne levede på deres tid. Der er flere vandreruter at vælge imellem. Camino de la Plata, Sølvvejen, er en rute, som blev formet af guancherne for år siden, og ruten udgør en fin vandretur den dag i dag. Det er en af de mest populære vandreruter. Vi tager bussen op til ca meters højde, inden vi tager videre til fods. I bjergene råder der en tydelig og afslappende stilhed. Vi pakker vores medbragte mad ud (indgår ikke i prisen) og nyder den storslåede udsigt, som strækker sig til naboøerne i klart vejr måske helt til Afrika, hvis vi er heldige. Der findes også andre vandrestier at vælge mellem. Spørg din guide for yderligere information. Et minde for livet og specielt perfekt for vandreentusiasten! Obs! Det er vigtigt at medbringe vand på flaske og naturligvis solcreme! Udflugten tilbydes i perioden september-juni. I prisen indgår: Transport og guide. Mad & drikke: Indgår ikke. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: Vand, en madpakke og solcreme. Øvrigt: Du vælger selv, hvor langt du vil vandre i løbet af dagen. Bemærk at vandreturen foregår i relativt stor højde. Hvis du bor i Las Palmas, arrangerer du selv transporten til starten af vandreturen.

11 IDYLLISKE MOGÁN Gran Canarias Venedig. På den sydvestlige del af Gran Canaria ligger den maleriske fiskerby Puerto de Mogán, en lille perle, som ofte omtales som øens Venedig. Når man går i de idylliske gader, som fører ned til den eksklusive marina, er det let at forstå, hvorfor havnen har fået sit kælenavn. De små huse ligger helt ned til vandet, frodig bougainvillea slynger sig fra tagterrasserne, og fiskerbådene ligger som en palet af farver langs kajerne. Vores tur til Mogán foregår samme dag, som et af sydkystens markeder finder sted, og her kan man købe det meste fra tøj og sko til frugt og lokal kunst. Alt sammen til billige priser hvis man husker at "prutte" om prisen. Efter besøget i havnebyen kører vi ind i landet, gennem den frodige Mogándal og op til byen af samme navn; Pueblo de Mogán. Her ligger den hyggelige, ægte kanariske restaurant Acaymo, som serverer god mad og drikkevarer i rustikke omgivelser. Frokosten er en af turens højdepunkter, hvilket du nok er enig i efter et pragtmåltid med god vin. Om sommeren - hvis Acaymo holder ferielukket - spiser vi frokost på restaurant Guantanamo. I prisen indgår: Transport, guide og frokost. Mad & drikke: Frokost med kanariske småretter, en hovedret og dessert. Vin, vand eller sodavand. Tid: Halvdagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: Kontanter hvis du vil købe noget på markedet. TENERIFE OG DYREPARKEN LORO PARQUE En populær udflugt til naboøen Tenerife og en af verdens smukkeste dyreparker! Oplev en af Europas mest populære og fineste dyreparker, Loro Parque på naboøen Tenerife. Med Fred Olsens hurtigfærge sejler du bekvemt til Tenerifes hovedby Santa Cruz. Herfra kører bussen til Puerto de la Cruz i Orotavadalen, Spaniens mest frodige område. Her venter højdepunktet for dagens udflugt - den populære dyrepark Loro Parque.

12 Parken er i dag hjem for en af verdens største samlinger af papegøjer. Her findes mere end 350 arter, hvoraf nogle lever frit i parken. Her findes også masser af eksotiske dyr såsom hvide tigre, gorillaer og chimpanser, kæmpeskildpadder og alligatorer samt et fantastisk akvarium med store hajer. I løbet af dagen kan man også opleve flere forskellige shows. Loro Parque ligger i et stort, smukt naturområde. Siden 2015 har det været muligt at besøge "Animal Embassy", hvor man kan lære mere om dyrene og deres behov og om, hvordan parken tager sig af dyrene. I prisen indgår: Transport (bus og båd), guide og entré til parken. Mad & drikke: Indgår ikke. Tid: Lang heldagsudflugt, ca. kl Udflugtsledelse: Engelsktalende guide. E-BIKE Sammen med cykelfirmaet Free Motion tilbyder vi flere ture på moderne elcykler, som hjælper os til at nå de bedste udkigssteder uden at blive helt udkørt på vejen derop. Udflugten starter med en tur i minibus til Meloneras, hvor elcyklerne af mærket Bosch holder og venter på os. Ayagaures Reservoir Tour - i urbefolkningens fodspor (hel dag) Fra Meloneras kører vi i retning mod Ayagaures. Elcyklerne klarer nemt de korte stigninger op til kirken i Ayagaures. Her holder vi en pause under de skyggefulde træer og spiser en kanarisk frokost med tapas og drikkevarer. Siden fortsætter vi op til udkigsstedet Pedro González i 490 meters højde. Her fra fortsætter turen ned mod fyret i Maspalomas og tilbage til hotellerne. En cykeltur, som egner sig til cyklister på alle niveauer, men du bør alligevel være vant til at cykle. National Park (halv dag) Vores e-cykeltur starter lige før San Bartolome, hvor luften er frisk. Efter cirka 5 kilometer først og fremmest op ad bakke begynder vi at køre nedad. Lige bag de høje bjerge ser vi Presa de la Niñas, en smuk sø omgivet af høje løvtræer. Vi krydser åsen og kører ad fine veje ned til Barranco de Mogán. Vi besøger en historisk vindmølle i Mogán, byen som er kendt for produktionen af gofio, en slags majsgrød som serveres stegt eller kogt som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Vi afslutter vores udflugt i den smukke by Puerto de Mogán.

13 I prisen indgår: Guide, elcykel og hjelm. Transport fra hotellet: Indgår for gæster på hoteller i Bahía Feliz, Playa del Aguila, San Agustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Sonnenland og Meloneras. For gæster på øvrige rejsemål koster transporten 10 EUR ekstra. Mad & drikke: Kanarisk tapas og et styk drikkevare. Tid: Heldagsudflugt: ca. kl Halvdagsudflugt: ca. kl Udflugtsledelse: Engelsktalende guide. Husk at medbringe: Solcreme og gode sko. Øvrigt: Udflugten er kun tilladt for børn over 12 år, og som måler mindst 155 cm. Udflugtsprogrammet varierer i løbet af sæsonen. Din Spies-guide kan give dig information om hvilke ture, som er aktuelle i løbet af dit ophold. Prisen for halvdagsudflugten er 59 EUR for voksne og 48 EUR for børn. BILUDLEJNING Oplev Gran Canaria på egen hånd i dit eget tempo. Vi samarbejder med det kendte biludlejningsfirma AVIS. Sådan gør du: Kontakt os i vores træffetid på hotellet eller på et af vores servicecentre eller ring til os på vores servicetelefon. Vi reserverer bilen, og du tager en taxi til AVIS-kontoret. Udgiften til taxien refunderes af AVIS mod fremvisning af kvittering. Medbring kørekort, pas og rejsebevis. Opbevar altid AVIS-kontrakten i bilen. Aftal med AVIS hvornår bilen skal leveres tilbage. Vær opmærksom på AVIS' åbningstider og evt. helligdage. Følgende indgår i prisen: Grundforsikring Frit kilometerantal Kort over øen Skatter Følgende kan tilkøbes efter egne ønsker og behov: Barnesæde kan lejes for ca. 6 EUR. Hvis I er flere, der skal køre bilen, koster det ekstra, ca. 6 EUR pr. dag. Hvis du ikke har en personskadeforsikring, kan du tilkøbe en sådan. Du kan tegne en tillægsforsikring, som eliminerer selvrisikoen (Super Collision Damage Waiver).

14 I de fleste tilfælde betaler man et depositum for benzinen. Beløbet refunderes, hvis du afleverer bilen med fuld tank. Forhåndsreserverede biler Har du forhåndsreserveret en AVIS-bil, da du købte din rejse, vil du få en mail fra os med information om, hvor bilen skal hentes. Normalt tager man en taxi til nærmeste AVIS-kontor og gemmer kvitteringen, så refunderer AVIS udgiften til taxien mod fremvisning af kvittering, men der kan forekomme undtagelser. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på vores servicetelefon. Vi ønsker dig en behagelig tur - kør forsigtigt! HELSE Vi har mange fantastiske rejsemål i vores program og synes, det er dejligt, at du har fundet vej til et af dem. Vores mangeårige erfaring som rejsearrangør har lært os, at der er visse ting, som vores gæster af og til ikke tænker over, når de besøger et land med en anderledes kultur og natur og et anderledes klima, end vi er vant til. Vi ønsker naturligvis, at din ferie skal blive så vellykket som muligt, så derfor vil vi gerne tilbyde dig nogle tips til ting, som kan være rare at tænke på. Mad og drikke Vær nøje med håndhygiejnen i forbindelse med måltider, toiletbesøg eller når du har rørt ved kontanter. Anvend gerne hånddesinfektionsmiddel. Drik masser af vand - du mister ofte mere væske, end du tror. Køb vand på flaske hvis du er usikker på, om vandet fra vandhanen kan drikkes. Undgå kød, fisk og kylling, som virker underkogt samt mad, som har stået fremme længe i rumstemperatur uden tilstrækkelig afkøling, eller som ikke er blevet holdt ordentligt varm. Isterninger er ofte fremstillet af almindeligt vand fra vandhanen og kan dermed udgøre en risiko. En enkelt isterning i glasset plejer dog ikke at udgøre et problem. Sol og solbadning Solen er ofte stærkere, end du tror. Husk at smøre dig ind ofte og meget for at reducere risikoen for at blive forbrændt og for at beskytte dig mod solens skadelige stråler. Anvend gerne T-shirt, hvis du snorkler, eftersom UV-lys trænger gennem vand. Dyr og natur Undgå at klappe, made eller lege med områdets dyr og lad heller ikke dine børn gøre det. For at beskytte dig mod myg og andre insekter anbefaler vi lys påklædning, f.eks. langærmede bluser og lange bukser. Vandmænd Der er mange forskellige typer af vandmænd i havet. Flere af disse er brandmænd. De fleste er ufarlige, selv om det kan svide, hvis man bliver ramt af dem, men der findes også et fåtal giftige brandmænd. Hvis du er uheldig at blive ramt af en brandmand, er det vigtigt, at du

15 ikke gnider på det forbrændte område. Hvis du får det dårligt, bør du opsøge en læge. Vores Spies-guider kan hjælpe dig med at kontakte en læge. Vær opmærksom på at det ikke på nogen måde anbefales, at man undgår at bade i havet. Ved du dog, at du er specielt følsom eller allergisk, bør du dog være forsigtig, f.eks. ved at holde dig til hotellets pool, til du ved, at tidevandet er på vej ud. Så er risikoen for vandmænd og brandmænd ved stranden minimal. Hennatatoveringer Vi fraråder både voksne og børn at få lavet tatoveringer med hennafarve, idet tatoveringerne ofte indeholder det stærkt allergifremkaldende stof PPD for, at man kan opnå den helt rette farve. Har man først udviklet allergi mod stoffet, er der ikke noget, der kan fjerne allergien igen. Derfor risikerer man også fremover at reagere kraftigt på f.eks. hårfarvemidler, som kan indeholde PPD. I EU er det ulovligt at anvende farver med PPD til hennatatoveringer. På visse rejsemål sker det dog alligevel, så derfor er det sikrest helt at holde sig fra tatoveringerne. Hvis du alligevel får en hennatatovering og får en allergisk reaktion, vil vi kraftigt opfordre dig til at opsøge en læge og blive tilset og behandlet. KONTAKTOPLYSNINGER I TILFÆLDE AF SYGDOM Hvis du har en rejseforsikring og får brug for læge eller ambulance til dit hotelværelse: De klinikker, som Spies samarbejder med, har skandinavisktalende personale i dagtimerne og engelsktalende personale om natten. Klinikkerne samarbejder med de fleste nordiske forsikringsselskaber. I tilfælde af lægebesøg bør du medbringe pas, rejsebevis samt forsikringsinformation. Vi vil gøre dig opmærksom på, at der findes mange klinikker på Gran Canaria, og at det ikke er alle, der anbefales af hverken os eller forsikringsselskaberne. Det kan medføre, at vi kan få svært ved at hjælpe dig, hvis der opstår en eller anden form for tvist mellem dig og klinikken, og det kan også medføre, at forsikringsselskabet ikke kan returnere dine udgifter i forbindelse med din behandling. Vi anbefaler, at du henvender dig til en af nedenstående klinikker. Puerto Rico, Amadores og Playa del Cura: - Clinica Las Palmeras i Puerto Ricos shoppingcenter ved siden af Spies' servicecenter. Åbent døgnet rundt. Tlf for læge til hotellet eller Clinica Las Palmeras - Porto Novo (overfor indgangen til havneparkeringen). Åbent alle dage kl Arguineguín: Medical Center Arguineguín ved rundkørslen ved hotel Dorado Beach. Åbent døgnet rundt. Tlf for læge til hotellet eller Puerto de Mogán:

16 Centro Medico Mogán. På vej til stranden ved siden af Lacoste-butikken. Åbent mandagfredag kl samt lørdag og søndag kl Tlf.: (i klinikkens åbningstider) Tlf.: (udenfor klinikkens åbningstider) San Agustín: Privathospitalet Hospiten Roca (skandinavisktalende tolke 24 timer i døgnet) Nødnummer: (læge eller ambulance til hotellet) Information: Playa del Inglés, Maspalomas og Meloneras: - Clinica Las Palmeras ved shoppingcenter Kasbah på Av. de Tenerife 24, Playa del Inglés. - Clinica Las Palmeras i Maspalomas på Av. de T.O. Neckerman 22. Tlf.: Las Palmas: EU's alarmnummer 112 FORSIKRINGER Hvis du har tegnet en rejseforsikring gennem Spies, er du forsikret via Gouda Rejseforsikring. Bliver du syg, eller kommer du til skade i løbet af din ferie, sidder Goudas kompetente medarbejdere klar på forsikringsselskabets egen alarmcentral for at hjælpe dig døgnet rundt, uanset hvor i verden du befinder dig. På alarmcentralen kan du komme i kontakt med selskabets egne læger og sygeplejersker, som hjælper dig, hvis uheldet er ude. Sådan kontakter du Gouda Alarm På Goudas egen alarmcentral sidder de klar til at hjælpe dig døgnet rundt, uanset hvor i verden du befinder dig. Hos Gouda Alarm kommer du direkte i kontakt med en assistancekoordinator, som kan hjælpe dig. Er du blevet syg, eller har du været ude for en ulykke, har Gouda læger, som kan træde til og bistå med kontakt til læger på dit rejsemål. Hjælp Gouda med at hjælpe dig For at Gouda kan yde dig den bedst mulige hjælp, bedes du så vidt muligt have følgende information klar, når du ringer: dit billetnummer, navn og personnummer på den skadesramte, navn på og telefonnummer til den behandlende læge/sygehus på rejsemålet, den skadesramtes diagnose samt navn og telefonnummer til evt. medrejsende. Anden rejseforsikring Hvis du ikke har tegnet en rejseforsikring gennem Spies men for eksempel har en rejseforsikring gennem din indboforsikring eller lignende, skal du altid først kontakte dit forsikringsselskab. Øvrigt Bliver du forkølet, eller bliver din bagage eller din hjemrejse forsinket, kan du kontakte din Spies-guide og få hjælp. Spies-guiden kan erstatte mindre udlæg på Goudas vegne. Gem altid originalkvitteringer for evt. udlæg. Disse skal du aflevere til guiden eller sende til Gouda sammen med dit erstatningskrav.

17 Besøg Gouda på DIT HOTEL Ankomst og afrejse På ankomst- og afrejsedage er der mange gæster, som ankommer til og forlader hotellet i løbet af nogle få timer. Hotellets rengøringspersonale kan derfor ikke altid nå at gøre alle værelser og lejligheder klar til de nye gæster. Ankommer du med et formiddagsfly, beder vi om din forståelse for, at det kan tage lidt tid at rengøre dit værelse eller din lejlighed. Rejser du hjem med et aftenfly, beder vi af samme årsag om din forståelse for, at du må forlade værelset eller lejligheden nogle timer før afrejse, så de nye gæster ikke skal vente så længe på at overtage deres værelser eller lejligheder. I henhold til de internationale hotelregler kan indtjekning på hotellet tidligst ske kl. 15, og udtjekning skal ske senest kl. 12. Receptionen Receptionen er hotellets centrum, og det er her eller til din Spies-guide, du skal henvende dig, hvis du får brug for hjælp i forbindelse med dit ophold. Visse hoteller har en separat skranke, som kaldes Guest Relations med personale, som har til opgave at hjælpe gæster med alt fra tips til restauranter til hjælp med små og store problemer. Vi hjælper gerne til, hvis du føler, det kan være lidt svært med sproget. Hotelregler Af hensyn til din egen og andre gæsters sikkerhed og trivsel har hvert hotel et sæt regler, som du bør overholde. Information om hvad, der gælder på dit hotel, finder du enten i receptionen eller på værelset/i lejligheden. DIN SIKKERHED Sikkerhed på ferien Vi håber, at ferien må blive lige så tryg og dejlig, som du forventer. Her finder du nogle råd og tips, når det gælder sikkerhed: Balkonen Vær forsigtig på balkonen. Lad ikke små børn opholde sig alene på balkonen og stil ikke balkonmøbler eller andet, som børnene kan klatre op på, for tæt på balkonrækværket. Bil, knallert og motorcykel Hvis du vil se dig omkring på egen hånd, anbefaler vi, at du lejer en bil. Hvis du alligevel lejer en knallert eller en motorcykel, skal du altid benytte hjelm og bære tøj, som dækker kroppen godt. Kontrollér at udlejer har forsikret køretøjet, og at du selv er forsikret. Kør forsigtigt! Brandsikkerhed Lige som i alle andre bygninger kan der opstå brand på et hotel. Heldigvis er det usædvanligt, og få af dem er alvorlige, men det er alligevel rart at kende til de vigtigste forholdsregler, hvis ulykken skulle være ude.

18 Studér hotellets evakueringsplan når du ankommer til hotellet, og kontrollér hvor nærmeste nødudgang er placeret. Underret altid receptionen omgående i tilfælde af røg eller brand. Du må aldrig ignorere en brandalarm. Skynd dig ud af bygningen så hurtigt du kan. Anvend ikke elevatoren. I tilfælde af røgudvikling bør du holde dig nær gulvet, idet røg stiger opad. Beskyt evt. næse og mund med et vådt håndklæde eller lignende. Børn De fleste børn er nysgerrige og livlige, og der sker let det, når de ankommer til hotellet, at de løber af sted for at bade og lege og lære alt det nye at kende. Ved ankomsten bør du gennemgå værelset/lejligheden, hotelområdet og de nærmeste omgivelser med dine børn og forklare dem hvilke regler, der gælder, og hvad de skal være forsigtige med. Det er naturligvis vigtigt at holde børnene under opsyn, når de opholder sig ved poolen, på legepladser og på balkonen. Dit ansvar Det er kun dig selv, der ved, om du er ved tilstrækkeligt godt helbred til at snorkle, svømme eller kaste dig ud i andre fysiske anstrengelser i den varme, der er på vores rejsemål. Hvis du ved, at du f.eks. lider af hjerteproblemer, bør du hellere tage det roligt. Visse af vores udflugter foregår langt fra læge eller anden professionel hjælp, og sikkerheden ombord på både, på vandrestier og ved seværdigheder er ikke altid den samme, som vi er vant til hjemmefra. Hvis du ser noget i dine omgivelser, som du oplever som en sikkerhedsrisiko, er vi meget taknemmelige, hvis du fortæller det til os. Det giver os en chance for at forbedre sikkerheden yderligere og påvirke hotellerne og de lokale myndigheder. Elektricitet og gas Hvis der er gaskomfur i dit værelse/din lejlighed på hotellet, bør du nøje følge de angivne anvisninger. I tilfælde af elektriske fejl eller defekter bør du omgående rapportere disse til hotellets reception. Forsøg ikke at foretage elektriske reparationer selv. Elevator Børn må ikke benytte elevatoren uden selskab af en voksen. Glasdøre Balkondøre og store yderdøre af glas er almindelige på de sydlige breddegrader. De kan dog være svære at se i stærkt sollys og i mørke så vær forsigtig. Jordskælv Jordskælv kan forekomme i de fleste lande. Oftest drejer det sig om mindre skælv, som sjældent kan mærkes eller forårsager skader. Større jordskælv er sjældne, men selv om risikoen for, at du skulle blive ramt i løbet af din ferie, er meget lille, anbefaler vi, at du læser nedenstående råd igennem. Hvis du befinder dig indendørs Søg dækning under f.eks. et bord som beskyttelse mod genstande, som kan falde ned eller vælte. Undgå at gå i panik og styrte ud - vent i stedet til det er sikkert at forlade bygningen.

19 Undgå at benytte elevator eller at gå på trapper mens jordskælvet står på. Hvis du befinder dig udendørs Begiv dig til en åben plads, gerne til hotellets samlingssted. Hold dig væk fra det ramte område og vend ikke tilbage til bygningen, før de lokale myndigheder eller din rejsearrangør giver besked om, at det er sikkert. Hvis du kører i bil Bliv siddende i bilen til jordskælvet er ophørt. Undgå at standse på eller under en bro, under træer, gadebelysning, elledninger, store skilte og andre genstande, som kan falde eller vælte og forårsage skade. Efter jordskælvet Følg de officielle myndigheders instruktioner og forhold dig kritisk til rygter. Vær tilgængelig via mobiltelefon så du kan modtage sms'er eller samtaler fra din rejsearrangør, men undgå private samtaler så myndighederne kan nå ud med vigtig information. Vær forberedt på efterskælv og gå ikke ind i beskadigede bygninger. Laserpenne Laserpenne kan forårsage øjenskader og må derfor ikke anvendes for sjov. Desuden er det i mange lande forbudt både at indføre og anvende grøn laser. Derfor beder vi dig om hverken at købe eller anvende laserpenne på vores rejsemål. Når du bader i havet Vær opmærksom på at der kan være forskel i dybde, strøm, ebbe og flod etc. Hold altid opsyn med dine børn. Svøm parallelt med stranden og vær ekstra opmærksom hvis der er motorbåde og vandscootere der, hvor du bader. Bad ikke alene og aldrig efter mørkets frembrud. Hvis stranden har flag, skal du respektere flagenes betydning. Grønt eller hvidt flag = du kan bade uden større risiko Gult eller blåt flag = udvis ekstra forsigtighed Rødt eller sort flag = badeforbud Party i udlandet Nøjagtig som når du går i byen derhjemme, gælder det naturligvis om at bruge sin sunde fornuft, hvis du går i byen i løbet af ferien. Men der er alligevel nogle ting, som det kan være en ekstra god ide at tænke på. Gå ikke alene hjem om aftenen. Bliv sammen med dine venner eller tag en taxi. Efterlad ikke din drink ubevogtet i baren. Hold gerne hånden over glasset når du stiller det fra dig. Tag ikke imod drinks fra mennesker du ikke kender. Respektér hotellets regler for hvornår der skal være stille på hotelområdet. Bad ikke om natten da det er på det tidspunkt, hotellet putter klor i poolen. Bær hjelm og kør forsigtigt hvis du lejer knallert.

20 Husk på at Spies-guiderne er på rejsemålet for din skyld! Gem gerne nummeret til vores servicetelefon på din mobiltelefon og tøv ikke med at kontakte os hvis du får brug for hjælp eller har spørgsmål i forbindelse med dit ophold. Poolen Inden du hopper i poolen, bør du kontrollere, om der findes niveauforskelle eller skarpe kanter og lignende i poolen. Dyk ikke fra poolkanten. Vær opmærksom på at der ofte er glat rundt omkring poolen. Også trapper og gulve kan blive glatte, når de er våde. Det gælder også i badeværelset, hvor der ofte mangler skridsikre måtter. Respektér hotellets poolregler. Safetyboks Lås dine værdigenstande inde så snart du ankommer til hotellet. Medbring ikke værdigenstande eller flere kontanter, end du får brug for, når du går ud. Luk vinduer og balkondøren og lås hoveddøren når du forlader værelset. Undgå at lade dit kreditkort ude af syne, når du betaler. Sportsdykning Kontrollér at den dykkerskole, som du tilmelder dig hos, er tilknyttet en af de større dykkerorganisationer (CMAS, PADI, BSAC, NAUI), som arrangerer uddannelse. Kontakt gerne din Spies-guide hvis du ønsker tips og råd. Vi samarbejder med et dykkerfirma på de fleste af vores rejsemål. Tsunamier Tsunamier er mere usædvanlige end jordskælv. En tsunami, som er opstået langt fra kysten, giver dig ofte tilstrækkeligt med tid til, at du kan nå at bevæge dig til et sikrere sted højere oppe i landskabet, hvis tsunamien bliver opdaget i tide. Men også hvis du ikke har fornemmet et jordskælv eller fået et tsunamivarsel, bør du med det samme bevæge dig længere ind mod land til et højere sted oppe i landskabet og væk fra kysten, hvis du fornemmer, at kystens strandlinje trækker sig tilbage eller pludselig svømmer over. Vend ikke tilbage til dit hotel eller til stranden for at hente dine personlige ejendele. Hvis du ikke har tid til at begive dig længere ind mod land eller til et sted højere oppe i landskabet, kan du gå op til de øverste etager i en høj, stærk betonbygning. Sådanne bygninger bør dog ikke ses som det primære evakueringssted. Hvis du befinder dig indendørs Hvis du hører et tsunamivarsel, og bygningen, du befinder dig i, ligger nær stranden/kysten, er der to muligheder: følg nøje instruktionerne, hvis bygningen egner sig til at klare en tsunami. Hvis den ikke gør det, skal du begive dig længere ind mod land og til et mere sikkert sted højere oppe i landskabet.

21 SHOPPING OG SOUVENIRER For mange er shopping en sjov og vigtig del af ferien, og mindst lige så mange vil gerne have et minde med hjem fra ferien. Men meget af det, der bliver solgt på rejsemålene, er enten piratkopier eller ting, som er fremstillet af dyr eller planter. En del steder kan man tilmed købe levende planter og dyr. Derfor er det vigtigt, at man både kender til og følger de internationale og nationale love. Overvejer du at købe souvenirer, som helt eller delvist er fremstillet af planter eller dyr, bør du vide, at mange plante- og dyrearter er beskyttet af internationale love, og at det kan være, at du skal have en speciel tilladelse til at tage dem med hjem. Det kan også gælde for muslinger og koraller. Vær også opmærksom på at alle lande beskytter deres kulturelle og historiske arv, og at det er ulovligt at udføre størstedelen af alle historiske genstande fra de respektive lande. Salg af piratkopier er et meget stort og lukrativt marked over hele verden. Det kan dreje sig om tasker, tøj, sko, ure, film, dvd'er, lægemidler og computerspil for blot at nævne nogle eksempler. Vær opmærksom på at handel med og køb af piratkopier altid er ulovligt. Den nemmeste måde at afgøre, om noget er en piratkopi, er på prisen. Er prisen usandsynligt lav sammenlignet med den ægte vare, så er der sandsynligvis tale om en piratkopi. Kontakt altid de ansvarlige myndigheder ved køb af souvenirer eller andre genstande, hvis du er det mindste i tvivl om, hvor vidt de er lovlige, og hvis du skal have tilladelse til at føre dem ud af landet og ind i Danmark. Du risikerer ellers at sidde fast i tolden på rejsemålet eller derhjemme, hvilket kan komme til at koste dig ekstra, og du kan blive pålagt store bøder. Du kan også kontakte vores personale på rejsemålet, hvis du føler dig usikker på de gældende regler. Hvilke kontrolorganer findes der? CITES, the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Flora and Fauna, blev etableret i 1973 for at sikre, at den internationale handel med vilde dyr og planter ikke udgør en trussel mod arternes overlevelse. CITES har i dag mere end 160 medlemslande og et regelsæt, som omfatter over planter og dyrearter, som det er forbudt at handle med, eller som det kræver en speciel tilladelse at handle med. I Danmark er det SKAT, der kontrollerer ind- og udførsel af varer, og der findes en tilsvarende myndighed i det land, du besøger. Vær opmærksom på at det kan være tilladt at udføre visse varer af det land, du besøger, mens det kan være forbudt at indføre det i Danmark. Kontaktoplysninger Du kan finde mere information på og

22 SOCIALT ANSVAR Vi har valgt at fokusere vores arbejde inden for socialt ansvar på arbejdsvilkår, børnearbejde og børnesexturisme. Vi stræber efter, at det sociale ansvar skal gennemsyre hele vores virksomhed og anstrenger os for at nå ud til såvel vores kunder og medarbejdere som leverandører. Menneskerettigheder og børns rettigheder Vi arbejder aktivt for at få vores samarbejdspartnere til at følge FN's menneskerettighedsdeklaration samt FN's børnekonvention, og vi tager stærkt afstand fra enhver form for overtrædelse af disse. Vores arbejde imod børnesexhandel omfatter bl.a. etiske regler, uddannelse og information til vores personale, vores kunder og samarbejdspartnere. Det er vores håb, at vores rejsende vil tage afstand fra situationer, hvor der kan være mistanke om, at et barn tvinges til at gøre noget imod sin vilje eller noget, som kan opfattes som værende unormalt for barnet. Vi støtter ECPAT Sverige, som er en nonprofit børnerettighedsorganisation, som arbejder imod børnesexhandel. Vi følger og arbejder også med The Code, som er et etisk regelsæt og en organisation for rejsearrangører imod børnesexhandel. I 1999 antog Spies det etiske regelsæt, som i dag er antaget af hele Thomas Cook Group, og som omfatter alle vores rejsemål. Det etiske regelsæt består af seks kriterier, som indebærer, at: vi har oprettet en policy mod børnesexhandel vi informerer/uddanner vores personale vi informerer vores rejsende vi har en klausul i alle vores hotelkontrakter vi informerer lokale samarbejdspartnere om vores stillingtagen vi årligt rapporterer til The Codes sekretariat Mere information findes på og Du kan også rapportere via ECPAT's hotline på som er en svensk hotline, hvor du gratis kan rapportere mistanke om børnepornografi, børnesexturisme, trafficking og grooming. ECPAT sørger for at sende mistanken videre til rette politimyndighed i hele Norden. Sådan afgiver du et tip til politiet om mistanke om seksuelle overgreb på børn Hvis du får mistanke om seksuelle overgreb på børn eller voksne, er det vigtigt, at du giver et tip til politiet så hurtigt som muligt. Friske oplysninger er lettere at bearbejde end oplysninger, som afgives lang tid efter hændelsen. MILJØ Bæredygtige rejser

23 Vi rejser mere og mere, og samtidig påvirkes det globale miljø, de lande, hvor vi holder ferie, og de mennesker, som lever og arbejder i disse lande. I Spies og Thomas Cook-gruppen arbejder vi aktivt for at reducere de negative effekter og øge de positive effekter af turismen. Miljø Siden midten af 90'erne har vi i Spies arbejdet aktivt med miljøspørgsmål og er lykkedes med at skabe store forbedringer. Da vi ved, at vi af og til er en del af problemet, er det både vigtigt og naturligt for os at engagere os i disse emner. Vores eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er et af Nordens mest miljøvenlige charterflyselskaber. Det er i dag certificeret i henhold til ISO 14001, hvilket stiller høje krav til løbende miljøudvikling. At flyve med charterfly er oftest et bedre miljøvalg end at flyve med rutefly. Et charterfly genererer ca. 40 procent mindre kuldioxidudslip pr. passagerkilometer, end et rutefly gør. Det skyldes, at vi fylder vores fly ca. 95 procent, at vi oftest flyver direkte til rejsemålet og har få starter og landinger. Siden 1999 er det lykkedes for vores flyselskab at reducere udslippet med 22 procent og har i dag branchens laveste brændstofforbrug, dvs. 65 gram pr. passagerkilometer. Hvis man sammenligner det med en helt ny bil, vil det kræve, at tre personer kører sammen i bilen for at komme ned på samme lave brændstofforbrug. Vores Sunwing Family Resorts var først i Europa til at modtage EU's miljømærkning EUEcolabel, som er den mest restriktive miljøcertificering, som findes for hoteller i dag. Spies er desuden tilknyttet Travelife, som er grundlagt af europæiske rejsearrangører for at bidrage til forbedringer i rejsebranchen både inden for miljø og socialt ansvar. Vi opfordrer alle hoteller i vores program til at blive medlem af dette samarbejde. De hoteller, som er tilknyttet Travelife, forpligter sig bl.a. til at bidrage til det lokale samfund ved at ansætte lokale medarbejdere, benytte lokale leverandører samt markedsføre det lokale næringsliv. Her er nogle tips til, hvad du som turist kan gøre for at tage hensyn til miljøet: Sluk for belysningen når du ikke opholder dig på værelset og slut evt. for din aircondition. Luk for vandhanen når du børster tænder og vasker hår. Handel lokale produkter, gerne økologiske hvis det er muligt. Gå, cykel eller benyt kollektive transportmidler. Du kan miljøkompensere din rejse gennem virksomheden Green Seat. ENGAGEMENT OG UEGENNYTTIGT ARBEJDE Støtteprojekter på vores rejsemål Spies har i mange år valgt at støtte projekter, som værner om børns fremtid, helse, skole og velbefindende. Dette gør vi sammen med vores søsterselskaber Ving Sverige, Ving Norge og Tjäreborg Finland samt vores flyselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia.

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter Super Læserrejsetilbud KUN fra kr. 2.699 pr. voksen KUN fra kr. 940 pr. barn Tyrkiet - Side i samarbejde med Herning Folkeblad/Midtjyllands Avis og Spies Side ligger på en halvø, omgivet af lange sandstrande.

Læs mere

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland En startpakke til Cairns i Queensland, Australien Start jeres rejse Down Under i Cairns på den bedste måde. Vi har samlet fly og de første nætter i en samlet

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Cook Islands' Paradis

Cook Islands' Paradis Cook Islands' Paradis Nyd det smukkeste paradis på vores planet på denne fantastiske rejse til Cook Islands med ophold på de to øer Rarotonga og Aitutaki. Nyd de første dage på hovedøen Rarotonga på et

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer:

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer: Vi har nu fornøjelsen at fremsende tilbud, på Mallorca. Er der nogle spørgsmål eller noget I er i tvivl om er I selvfølgelig meget velkomne til at kontakte mig på mit direkte tlf nr: 33488479 Mallorca/Cala

Læs mere

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Rejs med Danfoss Marathon Club til Gran Canaria i januar 2013 og få en forrygende start på løbeåret 2013. Du kan vælge både et helt maraton eller en kortere

Læs mere

Barlinek, Polen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Barlinek, Polen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Barlinek, Polen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.195,- Højdepunkter Super hotel med god beliggenhed og rigtig god mad Lokal, dansktalende guide kun for os 3 afslappende udflugter

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Jul på Costa del Sol - Torremolinos

Jul på Costa del Sol - Torremolinos Jul på Costa del Sol - Torremolinos Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 3.745,- Højdepunkter Udflugt til Gibraltar Granada med Alhambra Malaga Den hvide by Mijas ****hotel i populære Torremolinos

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

Sol & strand på Rarotonga i Cook Islands

Sol & strand på Rarotonga i Cook Islands Sol & strand på Rarotonga i Cook Islands Oplev de smukke Cook Islands på denne skønne rejse ø-staten hovedø, Rarotonga, hvor I kan slappe af på palmebeklædte sandstrande ved turkisblåt vand og tage på

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

REJSEFORSLAG. Rejser til Costa del Sol. Malaga / Costa Del Sol 27/4 4/ John Gædicke (telefon ) REJSEMÅLET REJSEMÅL: PERIODE: Spanien

REJSEFORSLAG. Rejser til Costa del Sol. Malaga / Costa Del Sol 27/4 4/ John Gædicke (telefon ) REJSEMÅLET REJSEMÅL: PERIODE: Spanien REJSEFORSLAG REJSEMÅL: PERIODE: KONTAKTPERSON: Malaga / Costa Del Sol 27/4 4/5-2019 John Gædicke (telefon 70 70 10 51) REJSEMÅLET Rejser til Costa del Sol Spanien Det skønne klima og fine sandstrande har

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Udflugter fra Hurghada

Udflugter fra Hurghada Udflugter fra Hurghada Kairo Afgang fra Hurghada, omkring kl. 02.00. Vi kørsel med aircondition bus i 6 timer. Stop i Zaafarana Resthouse efter (ca. 2,5 timer) hvor det er muligt at spise morgenmaden medbragt

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Alcudia / Playa de Muro

Alcudia / Playa de Muro LINEDANCE & FERIE PÅ MALLORCA 04. - 11. juni 2016 Alcudia / Playa de Muro På Mallorca Om hotellet Linedance & Ferie kan igen i år byde velkommen til den skønne Alcudia-bugt på Mallorca, med ikke mindre

Læs mere

Dagsudflugter Summit Tours 4+ Lodge I Karoo

Dagsudflugter Summit Tours 4+ Lodge I Karoo Dagsudflugter Summit Tours 4+ Lodge I Karoo Rejser du med Summit Tours til vores 4+ Lodge i Karoo vil du have flere muligheder for udflager som enten jæger der ønsker en pause fra jagten, eller som ledsager

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

Vinrejse - Barolo og Valpolicella

Vinrejse - Barolo og Valpolicella Vinrejse - Barolo og Valpolicella Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.09.2019 06.10.2019 9 dage Fyn, Jyl., Sjæ. 7.595,- Højdepunkter To af Italiens største vindistrikter Spændende

Læs mere

Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland

Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland 2 dage p.p fra kr. 1.950,- v/2 personer REJSERUTE: CAPE TOWN VINLANDET CAPE TOWN Oplev og bo i det billedskønne vinland. Mulighed hver dag hele året ved minimum 2

Læs mere

Kirchberg - Tyrol. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Kirchberg - Tyrol. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Kirchberg - Tyrol Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter Besøg hos Alpebonden Innsbruck og Swarovskis Krystalverden Grossglockner højalpevejen Vores centralt placerede

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon Telefon 47 16 12 20 Italien Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Rejsegarantifonden 1571 Medlem

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Sydholland - Valkenburg

Sydholland - Valkenburg Sydholland - Valkenburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.295,- Højdepunkter Valkenburg en historisk og levende by med caféer, butikker og charme Oplev også Maastricht Blomstergodset

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Ved lejeaftaler, der indgås på en dato senere end 6 uger før planlagt ankomstdato, forfalder lejen til betaling i fuldt omfang med det samme.

Ved lejeaftaler, der indgås på en dato senere end 6 uger før planlagt ankomstdato, forfalder lejen til betaling i fuldt omfang med det samme. Flytransport Du skal selv arrangere din transport til og fra Kreta og siden informere os om, hvornår du ankommer / rejser. For information om flyselskaber m.v. se vores sider med links. Vi påtager os intet

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Prag - Jul i Prag. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - Jul i Prag. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - Jul i Prag Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Prags flotte julemarkede Besøg i julepyntede Berlin og Dresden Side 1 af 5 Prag - Jul i Prag Her præsenterer

Læs mere

Catalonien, Andorra og Pyrenærerne

Catalonien, Andorra og Pyrenærerne Catalonien, Andorra og Pyrenærerne Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 13.09.2020 24.09.2020 8.195,- Højdepunkter Populære Roses Barcelona med lokalguide Andorra i Pyrenæerne Dejligt

Læs mere

VELKOMMEN. Endnu engang byder vi dig hjerteligt velkommen til denne herlige ferieø. Vi håber, du får en oplevelsesrig ferie fyldt med sol.

VELKOMMEN. Endnu engang byder vi dig hjerteligt velkommen til denne herlige ferieø. Vi håber, du får en oplevelsesrig ferie fyldt med sol. VELKOMMEN Endelig kan ferien begynde. Foran dig venter herlige, afslappende dage med nye oplevelser og indtryk. Alle vi, der arbejder for Spies her på Gran Canaria, vil gøre vores yderste for, at du skal

Læs mere

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Jul i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Jul i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 23.12.2019 27.12.2019 5 dage Sjæ. 4.045,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende

Læs mere

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra:

Nytår i Rom. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: Nytår i Rom Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 4.145,- Højdepunkter Hotel Navonas placering lige ved Piazza Navona 2 formiddage med informativ dansktalende lokalguide De historiske seværdigheder

Læs mere

Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus

Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Dejlig dansk nytårsaften Nytårsfest med musik og dans Side 1 af 5 Nytår i Sønderjylland

Læs mere

Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men...

Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men... Dato:. 26 BADEFERIE På ZANZIBAR Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk Safari Eksperten

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2 Turplan Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat Dag 1 Kl. 08-8.30 Kl. 14.30 Kl. 16.00 Opsamling på dit hotel eller private adresse med minibus. Bussen holder et kort hvil halvvejs, hvor man kan strække

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA

HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA BENALMÁDENA - COSTA DEL SOL - SPANIEN HERSKABSVILLA I BENALMÁDENA Imponerende udsigt over Middelhavet Beliggende mellem Fuengiorola og Mijas 475 m2 bebyggelse - 240 m2 terrasse

Læs mere

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.495,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Efter et intenst program i Burma er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Tenerife Health & Training Camp

Tenerife Health & Training Camp Tenerife Health & Training Camp 15-22 April 2012 Understående er et udkast til hvordan programmet kan se ud, det endelige program bliver lagt op 1. marts 2012 Søndag Mandag Ankomst til hotellet, frokost

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Island. 9. til 13. september

Island. 9. til 13. september Island 9. til 13. september NordjyskeFordele og OurWorld A/S har i samarbejde med andre medier fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen

Læs mere

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne En fantastisk kør-selv-ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve Færøerne i jeres eget tempo. Vi har forslået en rute,

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 21.07.2020 28.07.2020 5.845,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige

Læs mere

Toscana - Chiantivinens land

Toscana - Chiantivinens land Toscana - Chiantivinens land Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.495,- Højdepunkter Rejsen over Alperne Middelalderbyen Lucca Torvet i Siena Firenze med lokalguide Montecatini

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde 1 Hvor mange skal med på turen: 43 piger fordelt på 3 hold: U14 U17 U19. ( 41 i bussen) 5 holdledere og trænere ( 4 i bussen) Susan Jørgensen Heidi Østergaard

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Efter et intenst program i Burma er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser. 2 Forlængelsespakke

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnelfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

Ørredfiskeri på Grønland

Ørredfiskeri på Grønland HØJDEPUNKTER HØJDEPUNKTER & & BESKRIVELSE BESKRIVELSE Ørredfiskeri på Grønland Overblik HØJDEPUNKTER Elven Qoruqut ligger I det vestlige Grønland og er en perle. Et urørt paradis, hvor kun et fåtal af

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER Tag på opdagelse i det fantastiske Caribiske Øhav, hvor du undervejs på rejsen kan opleve

Læs mere

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Balatonsøen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Fantastisk feriemål i Ungarn Attraktive udflugter til Budapest, Puszta, Heviz og sejltur på søen Godt turisthotel

Læs mere

Amsterdam - Nytårskoncert med Andre Rieu

Amsterdam - Nytårskoncert med Andre Rieu Amsterdam - Nytårskoncert med Andre Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.395,- Højdepunkter Enestående nytårskoncert med Den Flyvende Hollænder Helpension om bord på Sijfa

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere