Skønsmandens erklæring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skønsmandens erklæring"

Transkript

1 Skønsmandens erklæring 8007 Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. Taget er beskrevet som betontegltag, selvom det er et fals-tegltag, samt der mangler undertag. Ad. 2. I tagrum over er der konstateret våde spær og lægter i hjørnet, ligesom taget er tætnet med Rufa-kit. Ad. 3. I kvisten på 2. sal over soveværelset var hjørnet (væggen) på kvisten våd og blød. Fugtskjold i kvisten. Ad. 4. Vindue i nordvest-hjørne på 2. sal nedbrudt. Ad. 5. Badeværelset på 1. sal er ikke lavet efter forskrifterne og der er lavet ulovlige / forkerte afløb. Der er bagfald på gulvet i badeværelset. Ad. 6. Dør til fransk altan (1. sal) utæt, der løber vand ind i regnvejr, den er meget nedbrudt, samt bevokset med skimmel. Ad. 7. Der er dryppet vand ned fra loftet i soveværelset på 1. sal. Der er skjolder i loftet. Ad. 8. Faldstammen er i kælderen gennemtæret og der trænger vand ud. I stueetagen og på 1. sal ses flere grubetæringer / punkttæringer på faldstammen. Ad. 9.

2 2 I trapperummet bagved hoveddøren er der en skimmelvækst, der trænger frem ved gulvpanelet på væggen og under trappereposen er "resten" af den et stort skimmelangreb på muren. Ad. 10. Vaskemaskinens tilslutning til gulvafløbet i vaskerummet (i kælderen) er hugget ind i støbejernsskålen i gulvet. Ad. 11. Der trænger ved regnvejr også vand ind gennem terrassedøren i stueetagen, denne dør er ligeledes meget nedbrudt og bevokset med skimmel. Ad. 12. Ekstra punkt Der er en revne øverst på østgavl. Klagers påstand: Ad. 1. K.K. mener at forholdet burde være fremgået af tilstandsrapporten, herunder at der ikke er undertag. Tilstandsrapporten er af xx,xx, 2006, det vil sige 1 år og 9 måneder gammel, i forhold til syns- og skønsbesigtigelsen. Ad. 2. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i K.K. oplyste, at (forholdet er dækket af K.K.'s Husforsikring og kravet går på selvrisikoen på kr ,-). Ad. 3. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i (K.K. oplyste, at forholdet er dækket af ejerskifteforsikringen og kravet går på selvrisikoen på kr ,-). Ad. 4. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i Ad. 5. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i

3 3 (K.K. oplyste, at forholdet er dækket af ejerskifteforsikringen og kravet går på selvrisikoen på kr ,-). Ad. 6. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i (K.K. oplyste, at forholdet er dækket af Husforsikringen og kravet går på selvrisikoen på kr ,-). Ad. 7. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i Ad. 8. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i (K.K. oplyste, at i kælderen er forholdet dækket af ejerskifteforsikringen, hvorfor kravet her kun går på selvrisikoen på kr ,-). Ad. 9. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i Ad. 10. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i Ad. 11. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i Ad. 12. K.K. mener at forholdet burde være nævnt i Den bygningssagkyndiges forklaring: Ad. 1. B.B. forklarede, at han havde klikket / tastet forkert i EDB-programmet og at forholdet næppe kan kaldes en skade. Ad. 2. Ved B.B.'s besigtigelse xx 2006 var der ingen tegn på opfugtninger, ligesom sælger oplyste, at taget var tæt.

4 4 Ad. 3. Ved B.B.'s besigtigelse xx 2006 var der ingen tegn på opfugtninger, ligesom sælger oplyste, at taget var tæt. Ad. 4. B.B. havde ikke konstateret direkte nedbrudt træ ved vinduet, dog henviste til Ad. 5. B.B. oplyste, at gulvafløbet er udført jfr. byggeskik og der konstateredes ingen tegn på skader heraf. Ad. 6. Ved B.B.'s besigtigelse konstateredes ingen vandindtrængning. Ad. 7. Ved B.B.'s besigtigelse konstateredes ingen vandindtrængning. Ad. 8. B.B. (og K.K.) oplyste, at der havde været opstillet reoler opmagasinering m.m. i området ved faldstammen i kælderen, hvorfor forholdet ikke havde været synligt. Ad. 9. Ved B.B.'s besigtigelse var der ikke mere misfarvning m.m. på kældervægge, end hvad der må forventes på en kælder fra den tid. Ad. 10. B.B. oplyste, at tilslutning til vaskekælderens gulvafløb er jfr. datidens byggeskik. Ad. 11. B.B. havde ikke konstateret vandindtrængning ved hans besigtigelse i xx Ad. 12. B.B. erindrede ingen revne ved hans besigtigelse i xx 2006.

5 5 Vejret på besigtigelsestidspunktet: Tørt, let skyet, 8 o C. Øvrige forhold:

6 6 Skønsmandens erklæring Klagepunkter: Der kunne konstateres følgende: Ad Ad. 1. Tagdækningen er ikke den oprindelige. Det er et tegltag, dækket med fals-tagsten og ud fra inddækninger m.m. og teglstenene, skønnes det udlagt for 9 13 år siden. Se billede 2. Det var ikke muligt endeligt at bestemme hvilket fabrikat af fals-tagsten, der var tale om, men jfr. besigtigelse af ekstra tegl, som K.K. havde i kælderen, kunne det konkluderes, at der er tale om en falstagsten, med skumgummi-fuge, det vil sige en tagsten der ikke skal understryges og kan lægges uden undertag, når der er god hældning som her. Det har i midlertidig vist sig, at disse falstagsten ikke er 100 % tætte, eventuelt lægges skumgummi-fugen forkert, den mangler eller ved nogle typer bliver de fugtsugende, hvorfor systemet ikke er særlig anvendt ved tegltagsten længere. Ved besigtigelsen konstateres ingen synlige utætheder af tegldækningen og det er ikke muligt at se / vurdere, hvorledes fugesystemet er lagt, uden destruktive indgreb i tagdækningen, løsne sten m.m. Se billede 3. Ad. 2. I tagrummet, der kun kunne besigtiges i området omkring loftslemmen, er taget opbygget med lægter, for underlag for teglstenene og ved rygning grater er der udlagt Rufa-kit for underlag fastgørelse af rygningssten, jfr. byggeskik. Mod østgavlen bemærkedes et mindre stykke misfarvet lægte mod syd.

7 7 Se billede 4. Ved prøvestikning var lægten tør ved fugtmåling, men der bemærkedes lidt nedbrudt træ ved lægte-enden. Ad. 3. På 2. salen i værelset mod syd-øst bemærkedes fugtskjold og løbere til venstre ved kvisten. Se billede 5. Forholdet var tørt ved fugtmåling og ejer oplyste de ikke havde set målt fugt siden deres undersøgelse primo Ad. 4. Vinduet i kvisten mod nord-vest skønnes at være det oprindelige. Ved besigtigelsen fremstod det med lidt løs kit, misfarvning / afskalning, men hård og fast ved prøvestikning, uden væsentlig nedbrydning eller lignende, bortset fra ælde. Se billede 6. Ad. 5. Det lille badeværelse på 1. sal er udført med fliser på gulvet og på vægge i brusenichen. Afskærmet med almindelig forhæng. Brusenichen har eget gulvafløb og der er ekstra gulvafløb udenfor brusenichen, ved toilettet. Se billede 7. Bag toilettet ses indstøbte rør- og afløbsinstallationer i gulvet. Ved besigtigelsen konstateredes ved måling, at gulvafløbet er lidt "højt" placeret og der er mindre bagfald ind mod bagvæggen. Gulvafløbet i brusenichen er korrekt udført, men det 2. gulvafløb har frie betonkanter over afløbsskål og op til risten. Se billede 8.

8 8 Dette er jfr. tidligere tiders byggeskikke, men har aldrig været en korrekt løsning. Der ses ingen væsentlige skader / tæringer på de dels nyere, dels ældre VVSinstallationer, bortset fra normal ælde. Ad. 6. Den franske altandør på 1. sal er fra 1975, jfr. produktionsnr. i termoglassene. Der er tale om en standard-dør, med hensyn til opbygning, det vil sige opkant på dørtrin, vandnæse, listeafskærmning m.m. Ved besigtigelsen konstateredes delamineringer / sprækker m.m. i samlinger af træet, men direkte nedbrudt træ kun i meget begrænset omfang. Se billede 9. Årsagen til vandskaden skønnes primært at være placeringen "stik syd", på 1. sal mod nærmest "åbent" land (by) og i specielle tilfælde vil slagregn blive presset ind. Forholdet skønnes vanskeligt at ændre ved den nuværende dør, idet der er tale om en standard-dør. Årsagen til delaminering skønnes primært at være periodevis mangelfuld vedligeholdelse overfladebehandlinger, samt ælde, idet døren nu er over 30 år gammel. Det blev oplyst ved syns- og skønsforretningen, at huset generelt var istandsat, nymalet i forbindelse med salget, det vil sige seneste overfladebehandling skønnes udført for ca. 2 år siden. Ad. 7. Ved besigtigelsen kunne konstateres vandskjolder i loftet på 1. sal. De var tørre ved fugtmåling. Se billede 10. Ad. 8. Faldstammen skønnes generelt at være den

9 9 oprindelige. I kælderen konstateredes flere grove tæringer på stamme og afgreninger. Se billede 11. Det blev oplyst, at ved faldstammen der nu er fuld synlig, havde været en del opmagasineringer ved B.B.'s besigtigelse og K.K.'s køb af huset. Ejerskifteforsikringen dækker skaden. I stueplan bemærkedes enkelte tæringer, udblomstringer og løbere på 2. afgrening. Se billede 12. Faldstammen er oplyst som rimelig nymalet ved B.B.'s besigtigelse. På 1. sal bemærkedes ligeledes rustudblomstringer på den indmurede faldstamme, på det skrå stykke under loft. Se billede 13. Faldstammen er oplyst som rimelig nymalet ved B.B.'s besigtigelse. Ad. 9. I hovedtrappe-rummet kan ses mindre lettere misfarvning 5 10 cm nederst ved fodpanelet på et mindre stykke til venstre for hoveddøren. Der måltes ingen forøget fugt p.t. ved fugtmåling. I kælderen, under trappen, bemærkedes større områder med misfarvninger, ligeledes på en del af øvrige kældervægge. Se billede 14 og 15. Kælderen er generelt ikke istandsat og fremstår som en ældre kælder i rå stand. K.K. har fået foretaget en undersøgelse der konkluderer, at der er tale om skimmelsvampe.

10 10 Overordnet set vurderer syns- og skønsmanden, at kælderen ikke fremstår i "værre" stand end en "normal" kælder fra den tid og at de mørke misfarvninger, der altid vil være i en ikke istandsat kælder (fra den tid), altid vil være en form for skimmelsvampe, idet de er alle steder, selv i vores mad. I den forbindelse skal man ligeledes være opmærksom på, at det usunde for mange er skimmel i vækst, det vil sige forholdet skal "vokse" og udvikle sig. Det ses ikke her, idet forholdet skønnes af ældre dato. Misfarvninger / skimmel i trapperummet skønnes primært at være opstået, idet der er tale om et uopvarmet område, hvor overfladen hurtigt afkøles til et niveau, hvor den kan sammenlignes med den underliggende kældervæg, hvorved der kan dannes skimmel. Selvom det i dette tilfælde er oplyst, at defekt udvendig regnvandsbrønd, ekstra grundfugt m.m. er årsagen, så vurderer skønsmanden, at disse ting kun har forøget forholdet og at det altid vil være vanskeligt helt at undgå misfarvninger / skimmel i ældre huse (nær jorden). (Koldtvandsledninger under trappen bør ligeledes kondensisoleres for at reducere afkøling i området). På kældervæggene skønnes årsagen til misfarvninger / skimmel primært at være normal grundfugt, der altid trænger igennem fundamenterne m.m., idet de / samlinger m.m. ikke er fugtsikrede, jfr. datidens byggeskik. Mod nord skønnes fugten lidt forøget, idet soklen dels er støbt, dels med teglsten, der er mere fugtsugende end beton (eventuelt på grund af terræn er blevet hævet på et tidspunkt).

11 11 Ad. 10. I vaskekælderen var gulvafløbet dækket af rist, der var vanskeligt at åbne, men blev løsnet med værktøj. I den oprindelige afløbsskål var der skåret ud for en senere tilslutning, p.t. vaskemaskinen. Se billede 16. Forholdet var normal byggeskik, men har aldrig været korrekt og sådan en løsning har aldrig været helt tæt. Ad. 11. Terrassedøren i stuen er fra 1975, jfr. produktionsnr. i termoglassene. Der er tale om en standard-dør, med hensyn til opbygning, det vil sige opkant på dørtrin, vandnæse, listeafskærmning m.m. Ved besigtigelsen konstateredes delamineringer / sprækker m.m. i samlinger af træet, men direkte nedbrudt træ kun i meget begrænset omfang. Se billede 17. Årsagen til vandskaden skønnes primært at være placeringen "stik syd", mod nærmest "åbent" land (by) og i specielle tilfælde vil slagregn blive presset ind. Forholdet skønnes forøget på grund af opsprøjt fra udvendigt trappetrin. Forholdet skønnes vanskeligt at ændre ved den nuværende dør, idet der er tale om en standard-dør. Årsagen til delaminering skønnes primært at være periodevis mangelfuld vedligeholdelse overfladebehandlinger, samt ælde, idet døren nu er over 30 år gammel. Det blev oplyst ved syns- og skønsforretningen, at huset generelt var istandsat, nymalet i forbindelse med salget, det vil sige seneste overfladebehandling

12 12 skønnes udført for ca. 2 år siden. Ad. 12. På østgavlen bemærkedes en revne øverst mod nord-øst. Se billede 18. Revnen er i forskellingen samlingen mellem afslutning af tag og gavl. Revnen skønnes opstået i forbindelse med at taget arbejder, over årstiden og i storme m.m. og er på et sted de typisk opstår. Revnen skønnes uden konstruktiv betydning. Ad 1. Konklusion: Ad. 1. Selvom K.K. er i tvivl om hvor mange gange der er kommet vand ind siden de konstaterede det i xx 2007, skønnes tagdækningen ikke at være tæt overfor primært fygesne, ud fra fugesystemet. Det skønnes derfor nødvendigt, at nedtage det eksisterende tegltag og forsyne det med et undertag. Det skønnes at teglsten kan genanvendes, såfremt de kan godkendes til et undertag, ligesom en del af de udførte inddækninger eventuelt kan genanvendes. Ad. 2. Det skønnes at årsagen til den påbegyndende nedbrudte lægte-ende dels er at fals-tagstenene ikke er tætte ved slagregn, dels kan Rufa-kitten holde lidt ekstra på fugten. Rufa-kit er et normalt materiale til tætning ved rygning / grater, men kan ved uheldig indbygning holde noget ekstra på fugten, som i dette tilfælde. Ad. 3. Årsagen til vandindtrængning skønnes dels at være slagregn, der er trængt ind ved den udførte inddækning på / ad kvisten, dels kan

13 13 det ikke udelukkes, at slagregn / fygesne trænger ind andre steder i tagkonstruktionen og så viser sig ved kvist ovenlys m.m., som her. Ad. 4. Vinduet trænger til normal vedligeholdelse, kit overfladebehandling m.m. Ad. 5. Vedrørende rør-gennemføringer gennem gulvet m.m., er det korrekt, at der i dag ikke må føres rør igennem, uden en form for afdækning. Installationen skønnes udført ud fra tidligere tiders byggeskik. Ud fra en risikovurdering mener syns- og skønsmanden mener ikke, at der er særlige nærliggende risiko for skade, gennemtæringer udefra, på grund af lidt fugt / vand i området. Det skønnes mere at være en vedligeholdelses-rengøring gene, der dog skønnes at kunne reduceres væsentligt ved en bedre placering / brug af forhænget. Vedrørende gulvafløbet bør betonkanten slibes til og eventuelt forsegles med Epoxy, Silikone eller lignende, en løsning som forsikringsselskaberne typisk kan godkende og når der så etableres nyt badeværelse, kan det skiftes. Der måltes ingen forøget fugt i gulvet ved besigtigelsen og syns- og skønsmanden skønner ikke der er nærliggende risiko for skade. Ad. 6. Forholdet med periodevis vandindtrængning skønnes ikke muligt at ændre ved nuværende dør, idet der som bekendt er tale om en standard fransk altandør. Der vil kun kunne udføres interimistiske ikke godkendte løsninger, som større afskåret

14 14 vand- / drypnæse og så videre. På grund af konstruktionen, skønnes døre ikke at kunne repareres i samlinger m.m. og restlevetiden er derfor få år ved almindelig vedligeholdelse. Ad. 7. Idet vandskjolderne er tørre ved fugtmåling, skønnes der at være tale om periodevis fugtindtrængning og det hænger sammen med tagets - tagdækningens konstruktion, nævnt under punkt 1. Ad. 8. På grund af antallet og omfanget af tæringer, samt det oplyses at der kan trænge vand ud, skønnes det ikke tilstrækkeligt med lokale reparationer, der ej heller er VA-godkendte. Det vil derfor være nødvendigt, at udskifte faldstammen i kælderen. I stueplan er der tale om synlige tæringer på 2 afgreninger og det skønnes at disse kan skiftes / repareres lokalt. På 1. sal vil det være nødvendigt, at udskifte en del af faldstammen. Ad. 9. For at reducere forholdet, skal defekt kloak udbedres udenfor Ordningen. Vil man yderligere reducere grundfugttilførslen til kælderen, må man rette sig efter anbefalingen i den udførte skimmelundersøgelse. Syns- og skønsmanden vil dog nævne, ud fra tilsvarende sager, at undersøgelsens konklusion om at det eventuelt kan påvirke indeklimaet i stueplan, ikke nødvendigvis vil være den samme konklusion som et andet undersøgelsesfirma ville komme frem til, ud fra de begrænsede misfarvninger, men syns- og skønsmanden er ikke skimmelekspert.

15 15 Ad. 10. Den udførte tilslutning skønnes ikke tæt og vil opfugte den underliggende jord m.m. unødvendigt. Det skønnes ikke muligt, at tætne den eksisterende tilslutning forsvarligt, hvorfor det vil være nødvendigt, at udskifte gulvafløbet. Ad. 11. Forholdet med periodevis vandindtrængning skønnes ikke muligt at ændre ved nuværende dør, idet der som bekendt er tale om en standard terrassedør. Der vil kun kunne udføres interimistiske ikke godkendte løsninger, som større afskåret vand- / drypnæse og så videre. På grund af konstruktionen, skønnes døre ikke at kunne repareres i samlinger m.m. og restlevetiden er derfor få år ved almindelig vedligeholdelse. Ad. 12. Revnen bør kradses ud og fuges op, så man bl.a. reducerer unødvendig fugtpåvirkning. Det må forventes at den kommer igen, ud fra husets konstruktion. Ad 1. Fejl og forsømmelser: Ad. 1. Det er en fejl, at B.B. har afkrydset betontagsten, i stedet for teglsten. Dette har dog ingen indflydelse på skadesårsagen, idet det er fugesystemet, der ikke skønnes tæt. En beskikket bygningssagkyndig kan ikke vurdere / bestemme fugesystemet i falstagsten uden destruktive indgreb, eller såfremt der er tydelige vandskjolder, på vægge lofter m.m. Syns- og skønsmanden kan ikke vurdere hvorvidt nogle af de efterfølgende konstateret skjolder har været synlige ved

16 16 B.B.'s besigtigelse, men kan forholde sig til at sælger oplyste, at taget var tæt. Ad. 2. Ved besigtigelsen bemærkedes enkelte skjolder på lægter ved taglem, samt dem mod øst. Det kan ikke vurderes hvor tydelige de har været ved B.B.'s besigtigelse, at de burde være nævnt i tilstandsrapporten, det var dog næsten umuligt at komme ud og prøvestikke i den nedbrudte lægte-endestykke på grund af pladsforhold, antenne m.m., hvorfor det nedbrudte træ næppe ville blive registreret, når ikke man har en øget formodning om utætheder i det forholdsvise nyere tag. Ad. 3. Syns- og skønsmanden kan ikke sige om vandskjolderne var til stede ved B.B.'s besigtigelse. Idet K.K. først har konstateret det, da der først kom vand ind, har de ikke været så tydelige, som de er nu. Ad. 4. I B.B.'s tilstandsrapport, side 6/13, er nævnt punkt 4.2 K2 "Nogle af vinduerne trænger til afrensning, gennemgang af kitfalse og overfladebehandling". Denne karakter / tekst skønnes fuldt ud, at beskrive forholdet. Ad. 5. Vedrørende rør-gennemføringer m.m. skønnes det i orden, at B.B. ikke har nævnt noget i tilstandsrapporten, idet de godt nok er i badeværelset, men placeret modsat brusenichen. Vedrørende gulvafløb burde B.B. have registreret forholdet og nævnt det i tilstandsrapporten med karakteren K1 eller K3, afhængig af vurderingen af nærliggende risiko for skade.

17 17 Det er syns- og skønsmandens opfattelse, at der ikke er nærliggende risiko for skade, idet gulvafløbet har været benyttet i flere år, uden tegn på skader. Vedrørende faldet på fliserne ved det 2. gulvafløb, der er den "sekundære" del af badeværelset, skønnes det ikke en fejl ikke at se det visuelt, idet fokus er på brusenichen, hvor der allerede er opkant og gulvafløb. Ad. 6. Vedrørende tilstanden af døren har den tydeligvis været i bedre vedligeholdt stand (nymalet) ved B.B.'s besigtigelse i xx 2006 end ved syns- og skønsforretningen i xx Generelt fremstår døren ikke meget ringere end tilsvarende 33-årige udvendige døre, der trænger til vedligeholdelse, hvorfor det ikke kan siges, hvor tydelig den påbegyndende delaminering m.m. var. Kunne den ses burde den være nævnt med K1 og teksten, "påbegyndende delaminering i bunden af fransk altandør". B.B. oplyste, at han havde besigtiget dørene, hvilket også fremgår af tilstandsrapporten, hvor punkteret termoglas i døren er nævnt. Vedrørende vandindtrængning ved døren ses enkelte små skjolder på gulvet, men disse var tørre ved fugtmåling og B.B. vil ikke kunne vurdere om de er fra nuværende fransk altandør eller den oprindelige. Idet sælger ikke har oplyst noget om vandindtrængning, skønnes forholdet ikke en fejl. Ad. 7. Idet loftet er malet efter B.B.'s besigtigelse og K.K. ikke kan erindre om der var tidligere vandskjolder, skønnes der ikke at være tale om en fejl fra B.B.'s side.

18 18 Ad. 8. Såfremt faldstammen har været skjult ved B.B.'s besigtigelse af forholdet i 2006, er det i orden at B.B. ikke har nævnt forholdet. I stueplan og på 1. sal har der været tale om nymalede faldstammer og idet tæringer primært kommer indvendig fra, skønnes det vanskeligt at se disse lokale gruppetæringer, samt mærke dem (stikprøvevis besigtigelse), hvis der er foretaget afslibning / afrensning før malerbehandling. Det er derfor syns- og skønsmandens opfattelse, at ejerskifteforsikringen også bør dække i disse tilfælde. Syns- og skønsmanden vil dog gøre opmærksom på, at påbegyndende tæringer på faldstammen stueplan, er nævnt i den tidligere tilstandsrapport fra 2003, hvorfor det er syns- og skønsmandens opfattelse, at B.B. burde være ekstra opmærksom på forholdet og som minimum have nævnt at der var meget opmagasinering i kælderen, under punkt 2, side 6 i Ad. 9. B.B. har i tilstandsrapporten konstateret "forhøjet" fugt i kældergulvet og skønnet, at det er normalt for bygninger af denne årgang og med dette byggesæt. Det er syns- og skønsmandens opfattelse, at dette er tilstrækkeligt, ud fra Huseftersynsordningen, idet misfarvninger m.m. på vægge ikke er bygningens relative skader, når der ikke er tale om afskallet puds, revner eller lignende. Her er tale om en ældre kælder. Hvor synlig den mindre misfarvning ved hoveddøren har været ved B.B.'s besigtigelse, kan syns- og skønsmanden ikke vurdere. Ad. 10. B.B. burde have registreret forholdet og

19 19 nævnt det i tilstandsrapporten med karakteren K1 eller K3, afhængig af vurdering af nærliggende risiko for skade og / eller der er tale om en kælder. Idet der er tale om en skadet utæt tilslutning fra en vaskemaskine, vurderer syns- og skønsmanden den til karakteren K3. Ad. 11. Vedrørende tilstanden af døren har den tydeligvis været i bedre vedligeholdt stand (nymalet) ved B.B.'s besigtigelse i xx 2006 end ved syns- og skønsforretningen i xx Generelt fremstår døren ikke meget ringere end tilsvarende 33-årige udvendige døre, der trænger til vedligeholdelse, hvorfor det ikke kan siges, hvor tydelig den påbegyndende delaminering m.m. var. Kunne den ses burde den være nævnt med K1 og teksten, "påbegyndende delaminering i bunden af terrassedør". B.B. oplyste, at han havde besigtiget dørene, hvilket også fremgår af tilstandsrapporten, hvor punkteret termoglas i døren er nævnt. Vedrørende vandindtrængning ved døren ses enkelte små skjolder på gulvet, men disse var tørre ved fugtmåling og B.B. vil ikke kunne vurdere om de er fra nuværende terrassedør eller den oprindelige. Idet sælger ikke har oplyst noget om vandindtrængning, skønnes forholdet ikke en fejl. Ad. 12. Hvis den var synlig ved B.B.'s besigtigelse, burde han have registreret den og givet den karakteren K1. Syns- og skønsmanden kan ikke vurdere om den har været synlig ved B.B.'s besigtigelse, idet den sagtens kan være opstået

20 20 efterfølgende. Ad 1. Overslag over udbedringsudgifter inkl. moms: Ad. 1. Omkostningerne til nedtagelse af eksisterende tegltag, lægter m.m. oplægges i depot, montering af nyt undertag, lægter, tegl m.m., samt genanvendelse af inddækninger i bedst muligt omfang, skønnes til. Kr ,-. Stillads, inkl. gavl. Kr ,-. Ad. 2. Omkostningerne til udskiftning af mindre lægte ved valm øst, skønnes til. Kr ,-. Stillads skønnes til. Kr ,-. Eventuelt kan arbejdet udføres af 2 mand fra stige. Ad. 3. Omkostningerne til eftergang / udskiftning af inddækningen m.m. ved kviste syd, skønnes til. Kr ,-. Stillads skønnes til. Kr ,-. Ad. 4. Omkostningerne til gennemgang af vinduet, kitfalse og 2 gange overfladebehandling, skønnes til. Kr ,-. Ad. 5. Omkostningerne til afslibninger forsegling af eksisterende gulvafløb, skønnes til. Kr ,-. Såfremt forsikringsselskabet ikke kan godkende det, skønnes omkostningerne til en udskiftning i nærværende tilfælde til. Kr ,-.

21 21 Omkostningerne til at ændre faldet på gulvet og etablere afdækning ved rørgennemføringer, skønnes til. Kr ,-. excl. ændring af vægfliser. Ad. 6. Udskiftning af eksisterende fransk altandør og montering af ny, skønnes til. Kr ,-. excl. evt. lift / stillads. Ad. 7. Omkostningerne til maling af soveværelsesloftet, skønnes til. Kr ,-. Ad. 8. Omkostningerne til udskiftning af faldstammen i kælderen, skønnes til. Kr ,-. Omkostningerne til lokale reparationer i stueplan og på 1. sal, skønnes til. Kr ,-. excl. efterfølgende overfladebehandling m.m. af bygningsdele (normal vedligeholdelse). Ad. 9. For en eventuel reducering af grundfugt. Omkostningerne til sænkning af terræn, etablering af omfangsdræn, samt afhugning / afrensning af misfarvet puds på kældervæggene, skønnes til. Kr ,-. Ad. 10. Omkostningerne til udskiftning af gulvafløb i vaskekælderen, skønnes til. Kr ,-. Ad. 11. Udskiftning af eksisterende terrassedør og montering af ny, skønnes til.

22 22 Kr ,-. excl. evt. lift / stillads. Ad. 12. Omkostningerne til en udbedring af revnen / øverst gavl, skønnes til. Kr ,-. Ad 1. Forbedringer: Ad. 1. Idet tagdækningen er nyere, sættes forbedring kun til 20 %. Ad. 2. Forbedring 0 %. Ad. 3. Forbedring 0 %. Ad. 4. Forbedring 0 %. Ad. 5. Forbedring 0 %. Ad. 6. Forbedring 90 %. Ad. 7. Forbedring 0 %, idet lofter var nymalet. Ad. 8. Forbedringer: Kælderen 90 %, ud fra ælde. Stueplan + 1. sal 0 %, lokale reparationer. Ad. 9. Forbedring 90 %. Ad. 10. Forbedring 90 %. Ad. 11. Forbedring 90 %. Ad. 12. Forbedring 0 %.

23 23 Ad 1. Eventuelle forligsdrøftelser: Ad. 1. Ad 1. Eventuelt: Ad. 2. Ad. 3. Ad. 4. Ad. 5. Ad. 6. Ad. 7. Ad. 8. Ad. 9. Ad. 10. Ad. 11. Ad. 12.

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8042 Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. Der er klaget over at 1. salen ikke kan varmes op på blæsende dage, på grund af utæt ikke korrekt udført dampspærre. Det trækker bl.a. ind

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 11006 Besigtigelsesdato: Den 12.09.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8107 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Fugtig kældervæg mod syd. 2. Utæt hjørne i tagpap ved skorsten samt fugt i mur i stue. 3. Lyskassevange revnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17040 Besigtigelsesdato: Den 05.07.2017 og 20.07.2017 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7217 Oversigt over klagepunkter: 1. Ulovligt gulvafløb. 2. Bagfald på gulv i badeværelset. 3. Utætte fuger i badeværelset. 4. Skade ved loft i badeværelset. 5. Eftergivende gulve

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11114

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11114 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11114 Besigtigelsesdato: Den 25.10.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9105 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. På havesiden er belægningen og terrassen ført op over sokkelhøjden. Ad. 2. Bjælken, der er synlig i udhæng og synligt

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7067 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagepunkterne er i samarbejde med klager opstillet efter følgende fremgangsmåde Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: 1. Revnedannelse

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9055 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Revner/sætning i sokkel samt murværk. 2. Ny inddækninger ved kviste er ikke lavet korrekt. 3. Udgår efter

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16184 Besigtigelsesdato: Den 24. maj 2017 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16118 Besigtigelsesdato: Den 18. oktober 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16091 Besigtigelse den: 12. oktober 2016 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15165 Besigtigelsesdato: Den 14.01.2016 Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) xx Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9125 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Fugtforhold anses ikke korrekt beskrevet i HE-rapporten. Klagers påstand: Krav Udbedring af ovennævnte skader. Den bygningssagkyndiges

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 Besigtigelsesdato: Mandag den 14.07.2014, kl. 10 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 11039. Besigtigelsesdato: 06-07-2011. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 11039. Besigtigelsesdato: 06-07-2011. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Besigtigelsesdato: 06-07-2011 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 11039

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 14139

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 14139 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14139 Besigtigelsesdato: Den 12. januar 2015 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13140 Besigtigelsesdato: Den 16.01.2014 og 04.02.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9087 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Køkken, sætninger i gulve, store fuger over køkkenbord i vægfliser, sætninger i gulve i bryggers. 2. Sætninger

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 10113 Besigtigelsesdato: Den 17.01.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122 Besigtigelsesdato: Den 27.11.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8013 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Vandindtrængning gennem tagvindue 2. Manglende oplysninger om kendte ulovlige elinstallationer, idet der kommer gnister ud fra stikkontakter og installationer.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8016 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: 1. Manglende udluftning under krybekælder. 2. Fugtskjolder på indvendige vægge. 3. Borebilleangreb,

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 7/2011/142

SKØNSERKLÆRING J.nr. 7/2011/142 SKØNSERKLÆRING J.nr. 7/2011/142 Besigtigelsesdato: 2. maj 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17095 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 4. december 2017 i tidsrummet mellem kl. 10.00 til 11.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11137

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11137 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11137 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 16. januar 2012 i tidsrummet mellem kl. 10.00 til 12.10 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9124 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Overordnet klages over meget stor forskel mellem tilstandsrapport nr. xx af xx.xx.2006 og xx af xx.xx.2009, idet klagen går på førstnævnte

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7230 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Oplysninger om manglende adgang til skunke, ikke registeret i 2. Nedbrudt træ i døre og defekte vinduer i 3. Manglende understøttelse

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10/2011/142 Besigtigelse d. 24. maj 2011. Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Afslutning ved skotrender. 2. Forkert placering af tagrender. 3. Zinkinddækninger

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14082

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14082 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14082 Besigtigelsesdato: Den 15.10.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8109 Oversigt over klagepunkter: 1. Vindafstivning i tagkonstruktion ikke udført i henhold til normer og SBI anvisninger. 2. Isolering ligger uregelmæssig i forskellig tykkelse.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8102 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Ulovlige og uautoriserede el-installationer. 2. Ulovlige og uautoriserede vvs-installationer. 3. Defekt faldstamme (revnet og

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17094 Besigtigelsesdato: Den 02.10.2017 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

-SKØNSERKLÆRING Journal nr

-SKØNSERKLÆRING Journal nr -SKØNSERKLÆRING Journal nr. 16.033 Besigtigelsesdato: Torsdag den 19.05.2016, kl. 16.30 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag (herunder

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 Besigtigelsesdato: Den 05.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/

SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/ SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/00628-10 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget tirsdag d. 20. marts 2018 i tidsrummet mellem kl. 14:00 og 15:15. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager /

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14040

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14040 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14040 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8081 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Forkert/ulovligt udført afløb I badeværelse samt løse fliseri gulvet I bruseniche. Pkt. 2 Massivt opfugtet og afskallet indre skillevæg (bygning

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17001 Besigtigelse den: 6. september 2017 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15173 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget torsdag d. 4. februar 2016 i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 11.30 Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8037 Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i vinduespartier i udestue 2. Svamp i gulv i udestue Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet de nævnte

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11075 Besigtigelsesdato: 12. september 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097 Besigtigelsesdato: 2014-10-13 Mandag den 13. oktober 2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8105 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Synlige betonkanter i alle gulvafløb. 2. Revnet fliser i badeværelse, hule gulv- og vægfliser. 3. Oplagte

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7201 Oversigt over klagepunkter: 1. Fugtindtrængning i hulmuren mod syd ved regnvejr. 2. Fugt i indervægge ved sydfacade. 3. Drænhuller i bundstykket i fordør er lukket. Der løber vand ind under døren.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13015

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13015 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13015 Besigtigelsesdato: Mandag, den 29. april 2013, kl. 14:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr

SKØNSERKLÆRING. J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 12174 Besigtigelsesdato: Torsdag den 21. marts 2013, kl. 10.00 & Tirsdag den 23. april 2013, kl. 10.00 genbesigtigelse, grundet snedækning af taget ved første besøg. Ejendommen: Klager:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14067 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 18. august 2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 10. februar 2015 kl. 10.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 10. februar 2015 kl. 10.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 10. februar 2015 kl. 10.30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12084 Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13006

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13006 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13006 Besigtigelsesdato: Den 04.03.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.16074

SKØNSERKLÆRING J.nr.16074 SKØNSERKLÆRING J.nr.16074 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16149 Besigtigelsesdato: D. 14. december 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16116 Besigtigelsesdato: Den 28. oktober 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9036 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagen omhandler: 1. Mug og fugtskjolder ved forsatsvægge i kælderværelse. 2. Råd i og nedbrudte spærender samt lægter omkring

Læs mere

Skønsmandens erklæring J.nr. 9034

Skønsmandens erklæring J.nr. 9034 Oversigt over klagepunkter: 1. Flisegulv i bad i stueetage mangler binding til underlaget, og der er fald mod det tilstødende værelse. 2. Gulvfliser i bad i tagetagen er lagt på oprindeligt gulvvinyl.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14075 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 28. august 2014 i tidsrummet mellem kl. 14.00 og 15.45 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Hædersdalvej 64 2650 Hvidovre Dato : 2010-08-27 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16736899 Matr. nr./ejerlav 4DF / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 16140 Besigtigelsesdato: 12. januar 2017, kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9122 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. 5 ud af 6 vinduespartier var punkteret ved overtagelsen, samt et stykke karm på 20 cm har begyndende råd. Ad. 2. Et hjørne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 2. august 2011. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr

SKØNSERKLÆRING. J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 10064 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Vandret revne i sokkel mod sydvest 2. Fugtig kældervæg ved hjørne vendende mod sydvest. Fugtig kældervæg i gildestue. 3. Fugtskade

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8149 Oversigt over klagepunkter: 1. Tagkonstruktion Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 Besigtigelsesdato: 10.10.11 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15181 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 12173 Besigtigelsesdato: Den 28.02.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16026 Besigtigelsesdato: xx Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) xx Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107 Besigtigelse d. 10. oktober 2013. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025 Besigtigelsesdato: Fredag den 17. maj 2013. Kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Mågevej 16, 4700 Næstved 19. januar 2015 H-15-02034-0007 370-018082 Benny Lillelund Som sælger eller

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16095 Besigtigelsesdato: Fredag den 19. august 2016 kl. 09:30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16196 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget fredag d. 16. august 2017 i tidsrummet mellem kl. 10:00 og 11:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7204 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Punkterede termoruder. 2. Revnede klinker på fortrappe. 3. Gulvafløb i kælder. 4. Revnede fliser i bruseområde. 5. Intet afløb

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17071. Besigtigelsesdato: Mandag d. 28-08-2017 kl. 12.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8225 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Fugt i skillevægge samt ydervægge. Vejret på besigtigelsestidspunktet: 10 gr., solskin. Øvrige forhold: Ingen. Eventuelle

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8219 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Opdeling i litra 2. Klinker i vaskerum 3. Afløb i bryggers i kælder 4. Afløb i gæstetoilet i kælder 5. Skjulte rørsamlinger

Læs mere

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport.

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. 15. januar 2013 Ejendom 2 Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. Boligen er opført i 1968 og er i 1 plan. Boligarealet

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8141 Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i vindue mod syd 2. Råd i karmbunde i 2 nordvendte vinduer 3. Råd i udhængslister 5 steder hjørne mellem stue og soveværelse over køkkendøren ved nordvestlige hjørne

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7180 Oversigt over klagepunkter: 1. Sokkel, defekt mørtelkant 2. Sætningsrevner i sokkel 3. Gulv i trapperum, skævt og revnet 4. Kældervindue, i terrænhøjde 5. Facader og gavle,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING Journal nr

SKØNSERKLÆRING Journal nr SKØNSERKLÆRING Journal nr. 17.101 Besigtigelsesdato: 09.11.2017, kl. 10.00 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Datering, navn og

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12072

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12072 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12072 Besigtigelsesdato: 21.08.2012 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9047 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. I køkken/alrum og i bryggers er der et betydeligt antal klinker med skruk 2. I stort badeværelse er der

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17159 Besigtigelsesdato: 13. februar 2018 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16193 Besigtigelsesdato: 2. marts 2017, kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17046 Besigtigelsesdato: Mandag den 12.06.2017, kl. 11 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16145 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget tirsdag d. 22. november tidsrummet mellem kl. 10.00 til 11.20. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

SKØNSERKLÆRING. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: 2014-10-29 onsdag. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.). Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14010 Besigtigelsesdato: Den 10.03.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7059 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Pletter på indervæg mod garage i sydøstligt værelse. 2. Tagnedløb delvist ureglementeret udført. 3. Kun 3 tagnedløb i forhold til tagfladen. 4. Muret

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 11131 Besigtigelsesdato: Den 05.01.2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere