Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016"

Transkript

1 Regionshuset Viborg Regional Udvikling milø Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016 Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Referat fra 3. møde i følgegruppe den 21. maj 2015 kl i lokale Konference 1. Dato J. nr Deltagere: - Poul Konrad Beck, Direktør, Dansand A/S for Danske Råstoffer - Kresten Ejlskov Hansen, Direktør, Pipers Teglværker A/S for Kalk- og Teglværksforeningen - Kaj Kristiansen, Bording, for Danmarks Naturfredningsforening (DN), Samråd Vest - Lars Sloth, Grenå for Danmarks Naturfredningsforening (DN), Samråd Østjylland - Anni Juhl Jørgensen, Kredsformand LimfjordSyd, Regionsformand Midtjylland for Friluftsrådet - Peder Møller, Landinspektør, Vejdirektoratet, Aalborg - Niels Markussen, Ingeniør, Randers kommune for Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Midtjylland - Anders Ahrenfeldt, Næstformand Dansk Landbrug (LMO) - Lars Ernst, Geolog, Region Midtjylland - Leif Pedersen, Forstkandidat, Region Midtjylland - Lars Kristiansen, Geolog, Region Midtjylland (Ref.) - Jytte Gert Simonsen, Civilingeniør, Region Midtjylland (Ref.) Lars Kristiansen Tel Jytte Gert Simonsen Tel miljoe@ru.rm.dk Side 1 Der var afbud fra: - Per-Ulrik Jensen, Råstofchef Jylland, Nymølle a/s for DI råstof - Hans Fredborg, Vicedirektør, Region Midtjylland - Ove Nørregaard, Agronom, Randers kommune for Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Midtjylland - Michael Ruben Anker Larsen, Vejdirektoratet - Jens Christian Probst, Ingeniør, Vejdirektoratet - Nanna Swane Lund, Geolog, NCC for Danske Råstoffer - Klaus Høeg, Formand, Dansk Landbrug (LMO)

2 Det blev nævnt, at Ove Nørregaard, Michael Ruben Anker Larsen, Jens Christian Probst og Klaus Høeg er erstattet af en af de tilstedeværende personer/organisationer/firmaer. De pågældende personer behøves således ikke fremadrettet indkaldes til følgegruppemøde. Indledningsvis blev der spurgt om der var bemærkninger/tilføjelser til den af 6. maj 2015 fremsendte dagsorden. Der var ingen tilføjelser dagsordenen, der herefter (stort set) blev fulgt. 1) Velkomst v. Region Midtjylland På vegne af regionen blev der budt velkommen, Særlig velkomst til Anni Juhl Jørgensen fra Friluftsrådet og Peder Møller fra Vejdirektoratet. Deltagerne blev takket, fordi de havde indvilliget i at deltage i en følgegruppe for en revision af gældende råstofplan 2012 for Region. Side 2 2) Præsentation af deltagerne De fremmødte præsenterede sig selv. 3) Siden sidst herunder Orientering om møder med erhvervet Der er afholdt møder med branchen i Horsens og Viborg. Det var hensigten også at afholde et møde i Holstebro, men der kun var 2 tilmeldte, blev disse opfordret til at deltage i Viborg i stedet. I regionen er der forskellige indvindingsfirmaer var repræsenteret ved møderne i Horsens og Viborg. Status for regionens overtagelse af råstoftilladelser Vi savner en kontaktperson i kommunerne, der vil være behjælpelig med at få vore henvendelser rundt til alle de rette personer i kommunerne og få et svar tilbage til os. Ved udarbejdelse af tilladelser har vi som oftest brug for svar vedrørende: natur, grundvand, vej og plan i kommunerne. Niels Markussen vil gerne have en liste med de kommuner, hvor samarbejdet ikke fungerer, så han kan følge op. Lars Kristiansen har sendt listen. Status for Digital Råstofplan Ingen papirudgave. Det hele findes elektronisk her: Status for Indberetning til Danmarks Statistik Indberetningen er blevet digital. Det er gået fint. 153 indberetninger for 2014.

3 Dagsordenspunkt til regionsrådet (vedhæftet) om at få grønt lys til at udarbejde et Forslag til Råstofplan 2016 Orienteret om dette. Status for Region Midtjyllands arbejde med revision af råstofplan 2012, herunder vedhæftede resume af indkomne bemærkninger til Debatfasen. 5. febr. 10. april 2015: redegørelse og debatoplæg. 129 høringssvar, heraf 46 fra Hyllested. Borgermøder i Voldby og Hyllested. 23 nye forslag til råstofindvindingsområder før redegørelse og debatoplæg. Yderligere 22 nye forslag herefter. Side 3 Vi sender de nye 22 forslag i 4 ugers høring hos naboer og berørte parter. Nu er der principielt lukket for nye forslag til råstofindvindingsområder for råstofplan Forslag til Råstofplanen kommer i 8 ugers høring i 1. kvartal Fremadrettet afholder vi møder med de 19 kommuner og møde med Vejdirektoratet inden efterårsferien for at få kommentarer til de nye forslag til råstofgraveområder. Vi snakker også med kommunerne om efterbehandling. Hvis vi finder en løsning, kommer det med i Råstofplan Vejdirektoratet og Banedanmark er i færd med at udarbejde en plan for det forventelige fremtidige behov for råstoffer. Dette arbejde forventes afsluttet i oktober Vejdirektoratet opfordrede til, at de i de godkendte 35 byggelinier skal med i vores (SMV) miljøvurderinger af de enkelte graveområder. 4) Tidsplan for Forslag til Råstofplan 2016 og herunder følgegruppens bidrag (gode idéer, visioner, ønsker, krav, mv.) til samme. Udvalget (RURU) præsenteres i november 2015 for de eventuelt fremtidige råstofindvindingsområder, hvor der er væsentlige konflikter (f.eks. natur eller vejnet), så politikerne er med til at beslutte, hvad der skal ske i de pågældende områder. Forslag til råstofplan 2016 sendes i 8 ugers høring i 1. kvartal 2016.

4 Efter sommerferien 2016 sendes den endelige råstofplan 2016 i 4 ugers høring. Her kan kun klages over lovligheden af beslutningerne i planen (beslutninger, der ligger til grund for planen). Klager har ikke længere automatisk opsættende virkning. Natur- og miljøklagenævnet afgør, om og i hvilket omfang klagerne har opsættende virkning. 5) Eventuelt De nævnte emner herunder, blev ikke nævnt under eventuelt, men blev diskuteret i løbet af gennemgangen af de ovenstående punkter samt i forbindelse med gennemgang af høringssvar fra DN s samråd Vestjylland Som udgangspunkt giver vi ikke dispensationer eller godkender udlæg af nye råstofindvindingsområder mellem råstofplanerne (forventeligt med ca. 4 års mellemrum). Der kan dog opstå situationer, f.eks. i fht. Vejdirektoratet, hvor der kan afviges fra normen, hvis der f.eks. skal ske indvinding af råstoffer tæt på et kommende vejtracé. Indvinding i selve vejtracéet kræver ikke regionens accept. Hvis indvindingen sker længere væk fra det kommende vejtracé kræver det en ansøgning/godkendelse. Side 4 Vejdirektoratet oplyser, at der sker en konkret vurdering/afvejning ved ansøgning om udkørsel til statens vejnet. De ser helst, at der sker udkørsel til kommuneveje og eksisterende vejnet. Der fremkom forslag om intelligent hastighedsregulering, når en lastbil skal ud på vejnettet. Tilkørselsrampe foreslås også som en mulighed. Regionen kan kun stille vilkår i råstofindvindingstilladelsen i grusgraven. Kommunerne og VD er vejmyndigheder. GEUS har udgivet en rapport med en samlet opgørelse over råstoffer på land og til havs ( Det konkluderes, at der er masser af råstoffer dog uden hensyntagen til diverse konflikter. Vi efterlyser stadig en national strategi for råstofområdet. Med en sådan strategi, vil det være muligt at udlægge havområder til diverse interesseformål. Vi kan ikke planlægge i natura 2000 områder. I 3-områder kan der gives dispensation i forbindelse med råstofindvinding. Det er kommunerne, der dispenserer. Som regel i form af erstatningsnatur. Det er en konkret afvejning i de enkelte sager. 3 kan ikke stoppe råstofindvindingen, hvis det ligger indenfor et råstofgraveområde. Fund af bilag 4 arter kan stoppe råstofindvinding.

5 Vi har ikke set store negative konsekvenser ved råstofindvinding under grundvandsspejl (olieforurening mv.) rapport vedhæftet dette referat. Det er altid en afvejning af grundvandsinteresser og bedst udnyttelse af råstofforekomsten, når der gives tilladelse til indvinding under grundvandsspejl. Vi forsøger at tage de hensyn/foranstaltninger, der er behov for i den sammenhæng. Etapeopdeling af råstofindvindingen sker som regel allerede, idet bankgarantien er afhængig af, hvor store åbne og uafsluttede indvindingsområderne er. Hvis der er flere indvindere/ejere i et graveområde, kan vi ikke styre hvor/hvornår, der graves. Det er det frie marked, der afgør, hvor der graves. Certificering kan vi ikke styre, men der er udarbejdet et Kodeks for godt naboskab ved råstofindvinding som en frivillig ordning se vedhæftede / ( Side 5 6) Næste møde Torsdag den 19. november 2015 kl. 10 ca. 13 i lokale F1, Regionshuset, Skottenborg 26, 8800 Viborg. 7) Frokost Jytte Gert Simonsen & Lars Kristiansen

Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016

Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling milø Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016 Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 miljoe@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra 2.

Læs mere

Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016

Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling milø Følgegruppe til Region Midtjyllands Råstofplan 2016 Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 miljoe@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra 1.

Læs mere

Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej Uldum Att.: Vibeke Volmers/Aino Hvam

Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej Uldum Att.: Vibeke Volmers/Aino Hvam Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Att.: Vibeke Volmers/Aino Hvam Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 miljoe@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Herning Kommune Teknik og Miljø Torvet 7400 Herning Att.: Eric Farley

Herning Kommune Teknik og Miljø Torvet 7400 Herning Att.: Eric Farley Regionshuset Viborg Regional Udvikling Herning Kommune Teknik og Miljø Torvet 7400 Herning Att.: Eric Farley Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Viborg Kommune Teknik & Miljø Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Att.: Villy Dollerup Bach

Viborg Kommune Teknik & Miljø Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Att.: Villy Dollerup Bach Regionshuset Viborg Regional Udvikling Viborg Kommune Teknik & Miljø Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Att.: Villy Dollerup Bach Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Debatoplæg: Indkaldelse af idéer og forslag. Råstofplan 2012 Region Midtjylland. Region Midtjylland. Regional Udvikling

Debatoplæg: Indkaldelse af idéer og forslag. Råstofplan 2012 Region Midtjylland. Region Midtjylland. Regional Udvikling : Indkaldelse af idéer og forslag Råstofplan 2012 Region Midtjylland Høringsperioden løber fra 19. januar - 23. marts 2011 Region Midtjylland Regional Udvikling Jord og Råstoffer FORORD Kom ind i debatten

Læs mere

NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden Hedehusene. Att: Per-Ulrik Jensen, mail:

NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden Hedehusene. Att: Per-Ulrik Jensen, mail: Regionshuset Viborg NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Miljø Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Att: Per-Ulrik Jensen, mail: perulrik.jensen@nymoelle.dk

Læs mere

Vejdirektoratet, Skanderborg, Thomas Helsteds Vej 11, Postboks 529, 8660 Skanderborg. Att.: Niels Krogh Kristensen.

Vejdirektoratet, Skanderborg, Thomas Helsteds Vej 11, Postboks 529, 8660 Skanderborg. Att.: Niels Krogh Kristensen. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vejdirektoratet, Skanderborg, Thomas Helsteds Vej 11, Postboks 529, 8660 Skanderborg. Att.: Niels Krogh Kristensen. Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000

Læs mere

Referat af offentligt møde om forslag til Råstofplan 2012-2023

Referat af offentligt møde om forslag til Råstofplan 2012-2023 Referat af offentligt møde om forslag til Råstofplan 2012-2023 Onsdag den 29. februar, kl. 18-20.30, i festsalen på Psykiatrien i Vordingborg, Færgegårdsvej 15, Vordingborg Mødet omhandler overvejende

Læs mere

Referat af borgermøde om råstofindvinding ved Vindinge Vindingehallen den 24. maj 2018 kl

Referat af borgermøde om råstofindvinding ved Vindinge Vindingehallen den 24. maj 2018 kl Referat af borgermøde om råstofindvinding ved Vindinge Vindingehallen den 24. maj 2018 kl. 19-21 Program for mødet Kl. 19.00 19.10 Velkomst og indledning ved Peter Jacobsen (O), næstformand i Regionsrådet

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 13.25-13.45 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd By- og Landskabsudvalget Mødet den 24.01.2018 kl. 13.25-13.45 Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse og gennemgang

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 14.00 Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse og gennemgang af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S. Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S. Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Læs mere

NCC ROADS A/S Ejby Industrivej Glostrup. Forlængelse af tilladelser til råstofindvinding m.m.

NCC ROADS A/S Ejby Industrivej Glostrup. Forlængelse af tilladelser til råstofindvinding m.m. Regionshuset Horsens Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 NCC ROADS A/S Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Forlængelse af tilladelser til råstofindvinding m.m. NCC Roads A/S har

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 12.45-13.25 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget Mødet den 24.01.2018 kl. 13.00 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing

Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing Punkt 9. Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing 2017-054657 By- og Landskabsforvaltningen og Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Sammenfattende redegørelse MILJØVURDERING. Råstofplan 2016 Region Midtjylland. Regionshuset Viborg. Oktober Miljø

Sammenfattende redegørelse MILJØVURDERING. Råstofplan 2016 Region Midtjylland. Regionshuset Viborg. Oktober Miljø MILJØVURDERING Sammenfattende redegørelse Råstofplan 2016 Region Midtjylland Oktober 2016 Regionshuset Viborg Miljø Udgiver: Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. 8741 0000 Udgivelsesår: 2016

Læs mere

Vedr. interesseområder i Råstofplanen

Vedr. interesseområder i Råstofplanen Center for Regional Udvikling POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hillerød +45 38 66 50 00 38605545 www.regionh.dk Dato: 29. maj 2019 Spørgsmål nr.: RR-056-19 Dato: 23. april 2019 Stillet af: Randi

Læs mere

Jordbromølle Grus - og Sandgrav v/vognmand Lars Laursen Bakkevej Højslev. Mail:

Jordbromølle Grus - og Sandgrav v/vognmand Lars Laursen Bakkevej Højslev. Mail: Regionshuset Viborg Jordbromølle Grus - og Sandgrav v/vognmand Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Miljø Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Mail: larsjord@gmail.com

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Øde Hastrup, Roskilde Debatperiode fra den 16. marts til den 19. april 2015. Send dine idéer og

Læs mere

COLAS DANMARK A/S Industrivej 27, 8800 Viborg. Att.:Claus Thorup

COLAS DANMARK A/S Industrivej 27, 8800 Viborg. Att.:Claus Thorup Regionshuset Viborg Regional Udvikling COLAS DANMARK A/S Industrivej 27, Att.:Claus Thorup Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dato 4. juni 2010

Læs mere

Referat af offentligt møde om forslag til Råstofplan

Referat af offentligt møde om forslag til Råstofplan Referat af offentligt møde om forslag til Råstofplan 2016-2027 Tirsdag den 7. juni 2016, kl. 18.30-21.00, Holbæk Sygehus, Akacievej 5, Holbæk. PROGRAM Kl. 18.30-18.45 Kl. 18.45-19.05 Kl. 19.05-19.30 Kl.

Læs mere

Kaj Bust Fædalhøjvej Viborg.

Kaj Bust Fædalhøjvej Viborg. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Kaj Bust Fædalhøjvej 15 8800 Viborg e-mail: kajbust@hotmail.com Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dato 3.

Læs mere

Afslag på ansøgning om erhvervsmæssig indvinding af råstoffer på matr. nr. 126a Rindby By, Nordby på Fanø

Afslag på ansøgning om erhvervsmæssig indvinding af råstoffer på matr. nr. 126a Rindby By, Nordby på Fanø Ønaf Entreprenør Østertoft 3 6720 Fanø CVR: 26 60 54 31 Sendt på mail: simon@oenaf.dk Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Camilla Bjerre Scheffel E-mail: cbs@rsyd.dk Direkte tlf.: 29 20 19 27 Den 8. november

Læs mere

Jordlagene i området er primært sand og grus med indslag af moræneler. Det primære grundvand findes m under den oprindelige terrænoverflade i

Jordlagene i området er primært sand og grus med indslag af moræneler. Det primære grundvand findes m under den oprindelige terrænoverflade i Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Råstofplan UDKAST! Debatoplæg

Råstofplan UDKAST! Debatoplæg Region Midtjylland Råstofplan 2016 (1-34-76-9-11) Råstofplan 2016 for Region Midtjylland UDKAST! Debatoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperioden løber fra den XX. januar/februar XX. marts/april

Læs mere

Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland

Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland Dato: 6. maj 2014 Brevid: 2294917 Udkast Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland Råstofplanens og lovens rammer for behandling af ansøgninger

Læs mere

Punkt nr Udsendelse af forslag til Råstofplan 2016 med tilhørende miljøvurdering i offentlig høring Bilag 7 - Side -1 af 1

Punkt nr Udsendelse af forslag til Råstofplan 2016 med tilhørende miljøvurdering i offentlig høring Bilag 7 - Side -1 af 1 Bilag 7 - Side -1 af 1 Center for Regional Udvikling Enhed for Klima og Ressourcer Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Miljø- og trafikudvalget Telefon 38 66 50 00 Mail 38 66 55 64 Web www.regionh.dk Dato:

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Referat af borgermøde om råstofindvinding ved Glim og Hovedvejen Glimvej 4, 4000 Roskilde, den 28. august 2018 kl

Referat af borgermøde om råstofindvinding ved Glim og Hovedvejen Glimvej 4, 4000 Roskilde, den 28. august 2018 kl Program Referat af borgermøde om råstofindvinding ved Glim og Hovedvejen Glimvej 4, 4000 Roskilde, den 28. august 2018 kl. 18.30-21 Kl. 18.30-18.40 Kl. 18.40-19.00 Kl. 19.00-19.15 Kl. 19.15-19.30 Kl. 19.30-19.45

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Råstofgravning Bjerrede

Råstofgravning Bjerrede Råstofgravning Bjerrede Grundejermøde 15. januar 2014 Program 1. Velkomst og indledning 2. Råstofplan 2012-2023 3. Råstoftilladelser Sagsforløb og vilkår 4. Spørgsmål og bemærkninger 5. Afslutning Høring

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, 8800 Viborg

Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, Dispensation til fortsat at

Læs mere

Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev

Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Skottenborg Viborg Tel Udgivelsesår: Miljøvurdering Råstofplan Region Midtjylland. Sidetal: 5

Skottenborg Viborg Tel Udgivelsesår: Miljøvurdering Råstofplan Region Midtjylland. Sidetal: 5 Miljøvurdering Råstofplan 2016 Høringsperioden løber fra 5. februar 10. april 2015 Regional Udvikling Miljø Udgiver: Afdeling: Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. 7841 0000 Miljø Udgivelsesår: 2015 Titel:

Læs mere

Forhøring vedr. råstofindvinding på matr. nr. 236 Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune

Forhøring vedr. råstofindvinding på matr. nr. 236 Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Diverse myndigheder og naboer inden for 300 m fra det ansøgte område m.fl. Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 11. juli 2016 J. nr. 01.09.00P19-0048

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation

Læs mere

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dato 6.

Læs mere

Råstofplan 2008 for Region Midtjylland

Råstofplan 2008 for Region Midtjylland Region Midtjylland Råstofplan Råstofplan 2008 (1-34-76-3-07) Råstofplan 2008 for Region Midtjylland Oversigt over indkomne bemærkninger m.v. til Forslag til Råstofgraveområde Jeksen 18. februar 2011 Regionshuset

Læs mere

AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region Midtjylland med tilhørende miljøvurdering

AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region Midtjylland med tilhørende miljøvurdering 30. januar 2018 Sagsnr. NMK-220-00114/ NMK-41-00524 KlageID: 124505, 124156 KASSA-NMKN AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region Midtjylland med tilhørende miljøvurdering Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Forslag til administrationsgrundlag og kompetencefordeling ved ansøgninger om råstoftilladelser i Region Nordjylland

Forslag til administrationsgrundlag og kompetencefordeling ved ansøgninger om råstoftilladelser i Region Nordjylland NOTAT Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer 26. august 2014 Forslag til administrationsgrundlag og kompetencefordeling ved ansøgninger om råstoftilladelser i Region Nordjylland Med

Læs mere

Tel.: /

Tel.: / Danmarks Naturfredningsforening. Samrådet for Vestjylland. Bilag 2. SR-mødet d.24. jan. 2012. Fmd.: John Clausen. Fuglsangsvej 8, 7620 Lemvig. Tel.: 30112516/97885498. E-adr.: clausenlemvig@gmail.com Møde

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation

Læs mere

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast Regionshuset Viborg Regional Udvikling Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade 69-73 7430 Ikast e-mail: bo@marius-christensen.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding Otto Chrestensen Stensbækvej 16, Arnum 6510 Gram CVR-NR: 47124719 Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Niels Koch E-mail: niels.koch@rsyd.dk Direkte tlf.: 76 63 19 45 Dato: 12. september 2017 Journalnr.:

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele e-mail gvg@mail.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Råstofplan UDKAST! Råstofredegørelse

Råstofplan UDKAST! Råstofredegørelse Region Midtjylland Råstofplan Råstofplan 2012 (1-34-76-1-09) Råstofplan 2012 for Region Midtjylland UDKAST! Råstofredegørelse Har vi brug for en ny råstofplan? Høringsperioden løber fra den xx januar xx

Læs mere

Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej Silkeborg

Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej Silkeborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej 19 8600 Silkeborg

Læs mere

Referat. af mødet i Udvalget for Miljø og Råstoffer 24. september 2009 kl. 13:00 i Regionshuset Viborg

Referat. af mødet i Udvalget for Miljø og Råstoffer 24. september 2009 kl. 13:00 i Regionshuset Viborg Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 25. september 2009 /MARMAS Refer af mødet i Udvalget for Miljø og Råstoffer 24. september 2009 kl. 13:00 i Regionshuset Viborg Til stede: Harry Jensen

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Planafdelingen Centerparken Brande Att.: Marie Lyster Nielsen

Ikast-Brande Kommune Planafdelingen Centerparken Brande Att.: Marie Lyster Nielsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Ikast-Brande Kommune Planafdelingen Centerparken 1 7330 Brande Att.: Marie Lyster Nielsen e-mail: malni@ikast-brande.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7810 0000

Læs mere

Forhøring vedr. råstofindvinding på areal af matr. nr. 4a, Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune

Forhøring vedr. råstofindvinding på areal af matr. nr. 4a, Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Diverse myndigheder og naboer inden for 300 m fra det ansøgte område Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø 12. juni 2017 J. nr. 01.09.00P19-0050 Forhøring

Læs mere

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup Regionshuset Horsens NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at tilføre

Læs mere

BILAG 3. Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER

BILAG 3. Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER BILAG 3 Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER OVERSIGT OVER RETNINGSLINIEÆNDRINGER Kap. 4. Retningslinier for den fremtidige råstofforsyning Gældende retningslinier

Læs mere

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund,

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund, Regionshuset Horsens NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att.: Nanna Swane Lund, nlu@ncc.dk Afslag på

Læs mere

Råstofplan Region Midtjylland. Råstofredegørelse. Har vi brug for en ny råstofplan? Region Midtjylland. Regional Udvikling

Råstofplan Region Midtjylland. Råstofredegørelse. Har vi brug for en ny råstofplan? Region Midtjylland. Regional Udvikling Råstofplan 2012 Region Midtjylland Råstofredegørelse Kilde: Petri & Betz Har vi brug for en ny råstofplan? Høringsperioden løber fra 19. januar - 23. marts 2011 Region Midtjylland Regional Udvikling Jord

Læs mere

Lemvig Bygnings Genbrug Pilevej 8 Rom 7620 Lemvig

Lemvig Bygnings Genbrug Pilevej 8 Rom 7620 Lemvig Lemvig Bygnings Genbrug Pilevej 8 Rom 7620 Lemvig Regionshuset Holstebro Regional Udvikling Lægårdvej 12R 7500 Holstebro Tel. +45 8728 5007 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018 SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret Referat Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 29. oktober 2018 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 125B Deltagere: Arne Pedersen, Mette Cadovius, Helle Zelasny,

Læs mere

I/S Lertranskøb v/driftsleder Kaj Christensen Amtsvejen 23 Nybøl 6400 Sønderborg

I/S Lertranskøb v/driftsleder Kaj Christensen Amtsvejen 23 Nybøl 6400 Sønderborg Ver.2,30.05.2012,tt. 10. Marts 2014 Sag nr. 13/34260 I/S Lertranskøb v/driftsleder Kaj Christensen Amtsvejen 23 Nybøl 6400 Sønderborg Forlængelse af tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af gulbrændende

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Læs mere

Jordbromølle Grus- og Sandgrav v/ Lars Laursen, Bakkevej Højslev

Jordbromølle Grus- og Sandgrav v/ Lars Laursen, Bakkevej Højslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbromølle Grus- og Sandgrav v/ Lars Laursen, Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Bilag til punkt 1: Kommissorium for udvalget

Bilag til punkt 1: Kommissorium for udvalget Regional Udvikling Bilag til punkt 1: Kommissorium for udvalget Udvalget for kollektiv trafik og det regionale rutenet Møde den 23. januar 2008 Bilag pkt. 1 Kommissorium for midlertidigt udvalg vedrørende

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup Indkaldelse af idéer og forslag Gunderup Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup Debatfase fra den 10. december 2014 til den

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Til stede: sagsbehandler

Til stede: sagsbehandler Katrine Foss-Pedersen Den 10.03.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Den 2. marts 2011 kl. 15.00 Lokale 2 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan hovedspørgsmål

Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan hovedspørgsmål Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan 2020 - hovedspørgsmål Region Syddanmark Klima og Ressourcer Januar 2019 Forord Råstoffer er nødvendige til store byggeprojekter som nye motorveje, jernbaner

Læs mere

Rettrup E & V og Grønning Mørtelværk Rettrupvej 7, Rettrup 7860 Spøttrup

Rettrup E & V og Grønning Mørtelværk Rettrupvej 7, Rettrup 7860 Spøttrup Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Rettrup E & V og Grønning Mørtelværk Rettrupvej 7, Rettrup

Læs mere

l Byg og Miljø Dato: Reference: Sidsel Prahm Direkte telefon: Sagsnr.: 08/21766

l Byg og Miljø Dato: Reference: Sidsel Prahm Direkte telefon: Sagsnr.: 08/21766 Gert Svith A/S Rugvænget A/S 8500 Grenaa l Byg og Miljø Dato: 17.06.2014 Reference: Sidsel Prahm Direkte telefon: 89 59 40 45 E-mail: skp@norddjurs.dk Sagsnr.: 08/21766 Forlængelse af RÅSTOFTILLADELSE

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 24. oktober 2008 kl. 12:30 Regionshuset, Mødelokale A1, Skottenborg, 8800 Viborg Der var afbud fra Torben Nørregaard, hvorfor suppleant

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13 Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation til at modtage fyldjord

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Fortsat grusgravning i Bromme Plantage i Sorø kommune

Fortsat grusgravning i Bromme Plantage i Sorø kommune DEBAT R e g i o n p l a n 2005-2016 DEBAT Regionplan 2005-2016 Tillæg 11 TILLÆG 11 Fortsat grusgravning i Bromme Plantage i Sorø kommune Januar 2006 Et vue over graveområdet i Bromme. Indledning NCC Råstoffer

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

NOTAT UDKAST 1 INDLEDNING

NOTAT UDKAST 1 INDLEDNING Regionshuset Viborg NOTAT UDKAST Klima, Ressourcer og Grøn Omstilling Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Udkast til udtalelse om afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Dato: Mandag den 23. januar 2017 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian Stougaard

Læs mere

Asklev Sten og Grus A/S Hedevej Hampen. Vilkårsændring til efterbehandling af grusgrav på matr. nr. 1u Hjortsballe By, Them

Asklev Sten og Grus A/S Hedevej Hampen. Vilkårsændring til efterbehandling af grusgrav på matr. nr. 1u Hjortsballe By, Them Regionshuset Viborg Asklev Sten og Grus A/S Hedevej 8 7362 Hampen Miljø Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Vilkårsændring til efterbehandling af grusgrav på matr. nr.

Læs mere

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen,

Læs mere

AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region

AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region 23. august 2018 Sagsnr.: NMK-220-00123 KlageID: 150681 MIJHH-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region Sjælland Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Flytning af råstofopgave fra kommuner til regioner

Flytning af råstofopgave fra kommuner til regioner Flytning af råstofopgave fra kommuner til regioner overdragelse og fremtidigt samarbejde 20. og 21. maj 2014 Natur- og miljøkonference Odense Disposition Baggrund Resultat af forhandlinger Clean cut 1.juli

Læs mere

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup Regionshuset Horsens COLAS Danmark Fabriksparken 40 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at tilføre jord til

Læs mere

Silkeborg Kommune Forsyningshuset Affald Tietgensvej 3 8600 Silkeborg

Silkeborg Kommune Forsyningshuset Affald Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Silkeborg Kommune Forsyningshuset Affald Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar

Læs mere

Råstofplan 2012. UDKAST! Debatoplæg

Råstofplan 2012. UDKAST! Debatoplæg Region Midtjylland Råstofplan Råstofplan 2012 (1-34-76-1-09) Råstofplan 2012 for Region Midtjylland UDKAST! Debatoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperioden løber fra den xx januar xx marts/april

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Dato Klage over fredning ved Gl. Lejre og Ledreborg Allé FS 32/2012 Region Sjælland ønsker at indbringe Fredningsnævnet for Østsjællands

Læs mere

Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe.

Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe. Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe. Region Sjælland har den 05.06.2019 meddelt afgørelse om ændring af vilkår om biaktiviteter

Læs mere