Aasum Sogneblad. Sprøjtehuset i septembersol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aasum Sogneblad. Sprøjtehuset i septembersol"

Transkript

1 Aasum Sogneblad Nr oktober, november og december Sprøjtehuset i septembersol årgang

2 Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Aktiviteter i Seden Side 14 Aasum Bylaug Side 15 Gadespejlet Side 16 Aktivitetskalender Side 18 Aasum Sogns Beboerforening Side 22 Portræt af aftenskole Side 24 Aasum Gartnerkoloni Side 27 Mordet på kirkegården, en fortælling Side 31 Aasum Idrætsforening Side 33 Adresseliste Side 35 Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget: Hjalmar Reitz, Fichstræde 2, tlf (ansvarshavende) Sinnet Bunde, Væverstræde 3, tlf Per Lind-Thomsen, Walthervænget 6, tlf Redaktionens adresse: Per.Lind-Thomsen@skolekom.dk Annoncer: Alex Hold, Åsum Bygade 4, tlf Poul Poulsen, Gartnervænget 17, tlf Deadline for næste nummer, der udkommer i begyndelsen af januar 2007, er d. 5. december. Indlæg optages i bladet i det omfang, der er plads (udskydes evt. til næste nummer). Stof, der bringes i bladet, er ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens meninger eller holdninger.

3 Præsten har ordet HÅBETS BILLEDTALE Johannes Møllehave er vendt tilbage til Danmark efter at have boet 17 år i England. Således kunne man for nyligt læse i flere af landets aviser. Og mange tænkte, hvorfor nu det? Det var ellers en genial kombination at være en af Danmarks bedst lønnede forfattere og en af Danmarks højest honorerede foredragsholdere og samtidigt kunne nøjes med den lave skatteprocent i England. Det kunne man godt blive misundelig på. Men Johannes Møllehave er vendt tilbage og bor nu i en udlejningsejendom på Frederiksberg, kaldet "Det ny Jerusalem", fordi der dér bor så mange pensionerede præster. Og samtidigt er han blevet 70 år. Det gav anledning til en samtale om livets store spørgsmål. Jeg håber, at der i himmelen er et godt bibliotek, fortalte han journalisten. Og der måtte man tænke, hvor barnligt og hvor enfoldigt at udtrykke sig således. Det hører jo barnetroen til at mene, at i himmelen dér er, som netop jeg synes er, allerbedst. Som en konfirmand engang sagde. I himmelen er der fodboldkamp hver eneste dag, og OB vinder altid! Men hvad så, hvis man er fan af B 1909? I himmelen der er høj rockmusik hele dagen, og alle har gratis internet og mobiltelefon, og hvad de ellers kunne finde på at sige. Der er mange tolkninger at høre blandt de unge mennesker. Men alt sammen er det tanker om det, der ligger uden for tankens grænse. Der er tale om det, som vi dybest set ikke forstår, og herom kan man kun tale i billeder. Men behovet for at tale derom er reelt.

4 For hvem siger, at det, som vi kan se, er det hele, at det, som vi kan forstå, er alt. Og vi kan spørge: I naturen der gælder den stærkestes ret, hvorfor er det ikke således blandt mennesker? For det er jo aldrig i orden for os, at den stærke undertrykker den svage, eller at den stærke tager livsmulighederne fra den svage, så den svage bukker under. Hvorfor føler vi ansvar for andre, hvorfor vil vi gerne hjælpe os helt ukendte mennesker. Det er fordi, vi mennesker er både af jord og himmel der var den igen. Det er fordi, der er en større virkelighed end den, som vi kender, det er fordi, der er videre horisonter, end dem, som vi kan overskue. Det er fordi, selve livets virkelighed er større, end vi med vores begrænsede forstand kan begribe. Det er fordi, Gud er kærlighed. Han kalder på os i vort sind. Han lægger sit ord i vore hjerter. Og denne udefinerbare kærlighed og solidaritet, som vi har dybest inde, og som omfatter ikke bare de nærmeste, men også andre os tilmed ukendte mennesker. Det er Guds mærke, som han har sat på os. Det er det, som menes med, at vi er skabte i Guds billede. Og således er den jordiske kærlighed et lysstrejf fra himmelens univers. Et glimt af Guds rige midt i blandt os. For Gud er kærlighed, sagde apostlen Johannes. Og fortsatte: Ingen har nogensinde set Gud, men elsker vi hver andre, bliver Gud i os, og hans kærlighed er fuldendt iblandt os. Og at tro på det, skulle stort set være nok både for Møllehave og for os andre. N.H.Ellekilde

5 Nyt fra Menighedsrådet Folkekirken i forandring Folkekirken er i disse år ude i en voldsom turbulent debat - hvor ikke mindst medierne fokuserer på danskernes religiøsitet eller mangel på samme! Måske fremprovokeret af vores mange ny danskeres mere synlige forhold til deres religion. I debatten har mange forskellige emner været i spil som, adskillelse af stat og kirke, nedlæggelse af kirker som alligevel står tomme. Ja, når folkekirken er til debat, er der heldigvis mange, som har en mening! Jeg foretrækker at drage den slutning, at kristendommen har en plads i danskernes bevidsthed, og det er vi som aktive deltagere i driften af en kirke naturligvis meget glade for. Politikerne på Christiansborg har med den nye kommunalreform forårsaget den største diskussion og krævet ændringer af kirkens struktur, så den indpasses det nye landkort, vi får ved årsskiftet. Hele denne diskussion om forandring har derfor i længere tid været til debat indenfor kirken. Også Aasum Menighedsråd har deltaget i diskussionen og har formeldt indsendt et høringssvar til Kirkeministeriets arbejdsgruppe om ændring af den kirkelige struktur som følge af kommunalreformen. I vores diskussion og svar har vi i menighedsrådet fortrinsvis fokuseret på folkekirkens grundlæggende fundament, vores sogne. Det som mest har fanget min opmærksomhed og som oftest nævnes i debatten er ordet sammenlægning, ikke mindst i disse tider hvor trenden stort er godt. Aasum Sogn er som bekendt et meget lille sogn, men også et meget aktivt sogn, og her taler vi heldigvis ikke kun om menighedsrådets arbejde. Vi har i sognet mange aktive personer, som lægger et stort arbejde i forskellige foreninger, som skaber muligheden for sammenhold og medmenneskelig forståelse. Et forhold vi kan tillade os at være stolte af, ikke mindst når vi sammenligner os med større sogne.

6 I menighedsrådet har vi den holdning, så længe det er muligt at vælge et menighedsråd, må vi arbejde for bevarelsen af et selvstændigt sogn, så nærheden og synligheden af vores folkekirke kan fortsætte; ikke mindst i disse fortravlede og vanskelige tider hvor informationer og stillingtagen til alt muligt er enhver families lod. Kirkens tradition som meningsdannende i samfundets grundlæggende spørgsmål som moral og næstekærlighed skal fastholdes, og vi ser gerne, at den fremtidige struktur forstærker og frigør resurser så menighedsrådet kan koncentrere sit arbejde om de nære kristne værdier for sognet, ikke mindst til gavn for de ældre og ensomme. Til gengæld har vi peget på, at en fremtidig struktur gerne må frigøre menighedsrådene for det tidskrævende arbejde omkring administration og personale. Lige netop på disse områder vil et fortsat udvidet samarbejde med andre sogne være ønskeligt. Vi ser gerne et stærkere provsti med en kompetent person, som kunne aflaste os i arbejdet omkring personalestyring, så arbejdet med at holde sig orienteret om overenskomstmæssige spørgsmål, nye trivselsmæssige tiltag som arbejdspladsvurderinger personalesamtaler (mus) m.v. kunne bruges til kirkeligt arbejde. Dog ønsker vi ikke at fralægge os ansvaret for en åben og respektfuld personalepolitik.. Som du forhåbentlig kan se, er vores gamle folkekirke ikke ved at visne hen den lever og fremtiden ser ganske lys ud også for Aasum Sogn. Alex Hold Nyt kirketag Endnu en gang må vi skrive, desværre er kirken endnu ikke færdig, efter at der er lagt nyt tag. Der mangler lidt reparationer, noget kalkning, og udbedring af frostskader på tårnet. Arbejder som kræver, at der på ny skal rejses stillads ved tårnet. Murernes undskyldning for ikke at have fået arbejdet gjort færdigt har været, at det var svært at skaffe stilladser. Men nu lysner det, arkitekten og murerne har lovet at færdiggøre arbejdet inden frosten igen sætter ind.

7 Seden Aasum Kirkekor

8 Gudstjenester i Seden og Aasum Oktober Søndag den s.e.trin Seden Aasum Søndag den s.e.trin. kl NHE kl NHE Søndag den s.e.trin kl EJ kirkebil til Seden Søndag den s.e.trin kl NHE kl NHE November Søndag den 5. Alle helgens dag kl NHE kl NHE Søndag den s.e.trin kl kirkekaffe LBM kirkebil til Seden Søndag den s.e.trin kl NHE kl NHE Søndag den 26.. Sidste søndag i kirkeåret Kl EJ kirkebil til Seden kl kirkefrokost NHE kl NHE December Søndag den 3. 1.s.i advent kl kirkekaffe EJ kl EJ

9 Gudstjenester i Seden og Aasum December Seden Aasum Søndag den s. i advent kl kirkekor MR kirkekor MR Søndag den s i advent Juleaften kl kl kl Mandag den 25. Juledag kl kl Tirsdag den 26. Anden Juledag kl kirkebil til Seden Søndag den 31. Søndag efter jul Der henvises til Nytårsdag Søndag den s.i advent Januar Se Aasum kl julekoncert NHE Mandag den 1. Nytårsdag kl kl Søndag den s. e. h. 3 k. kl kirkekaffe NHE kl NHE NHE LBM Nils H. Ellekilde Lene Bischoff-Mikkelsen EJ Eskild Jensen MR Marianne Rasmussen Kirkebil bestilles ved henvendelse til kirkekontoret, tlf.: fredag inden kl.12.

10 Tirsdagscafé Den første tirsdag i måneden kl er der tirsdagscafé i Rytterskolen. Man begynder med kaffe, og dernæst er der foredrag, fællessang, lysbilleder eller lignende. Alle er velkommen til disse hyggelige arrangementer, og man betaler normalt 20 kr. for kaffe og hjemmebag. Tirsdag d. 7. november kl Herold Nielsen, tidligere inspektør i Odense Zoo, har lovet at komme og fortælle om sine mange oplevelser gennem et langt arbejdsliv blandt dyrene i zoologisk have. Tirsdag d. 5. december kl I år vender vi tilbage til den gamle tradition med julehygge med æbleskiver, gløgg og udlodning af juledekorationer. Denne eftermiddag kommer Ib Holdt, tidligere kirkesanger i Aasum, og læser julefortælling. I anledning af julen er det gratis.

11 Siden sidst Døbte 30. juli 6. august 6. august 20. august 10. september 17. september 2006 Rie Baden Pilegaard, Staupudevej Malthe Emil Dorin Gruelund, Bjerggårdssvinget Mathilde Hvedstrup Mogensen, Åsum Bygade Simon Bach Holm, Lindegårdsvej 12, 2006 Stephanie Typkær, Duedalen Melissa Fürstenberg, Duedalen 66 Viede/Kirkeligt velsignede. 2. september 16. september 2006 Line Camilla Sangill Wellejus og Mads Wellejus, Karetmagerstræde 3, Aasum 2006 Bettina Keil og Jimmy Munk Larsen, Åsumvej 331, Døde Begravede/Bisatte 22. juli 25. august 25. august 2006 Rasmus Lohmann Rasmussen, Bådvej Ejner Norup Østergaard, Vollsmose Alle Arne Johannes Skytthe, Æblehaven 9

12 PRÆSTESITUATIONEN I SOGNENE Vores hidtidige halvtidsansatte præst Pernille Svendsen har fra 1. september fået en fuldtidsstilling som sognepræst i Sanderum Sogn. Det lykønsker vi hende med og ønsker hende alt godt fremover på det nye sted. Og samtidig savner vi hende både for hendes søde og tiltalende væsen og for hendes gode og grundige arbejde i de 9 måneder, hun nåede at være her. Ud over det almindelige arbejde fik hun et helt konfirmandhold til at male ikoner, og hun havde stor succes med sin babysalmesang. Præstebemandingen er i skrivende stund uafklaret. Sognepræst Nils Holger Ellekilde tager alle kirkelige handlinger indtil videre, til enkelte søndagsgudstjenester, får vi hjælp af pastor emeritus Eskild Jensen fra Kerteminde, og til at hjælpe med konfirmandundervisninger får vi hjælp af seminarielærer cand. teol. Marianne Rasmussen, som er ordineret, men endnu ikke har fået præstestilling. Aasum Menighedsråd JULEKONCERT Søndag den 10. december, anden søndag i advent, er der julekoncert i Aasum kirke kl Vokalgruppen Silly Tones ved Therese Andreasen medvirker med et bredt juleprogram, som indeholder både ældre og moderne julemusik samt kendte christmas carrols. Undervejs synger gruppen også gospel. De grønne spejderpiger går luciaoptog under ledelse af Hjørdis Poulsen. Endvidere medvirker organist Hans Brehm og kirkesanger Hans Henriksen.

13 Sogneaftner i 2006 og Sogneaftenerne arrangeres af Beboerforeningen og Menighedsrådet i fællesskab og alle er velkomne. Der bydes på kaffe og kage for kr. 20,00. Alle arrangementer er fra kl til ca og foregår i Rytterskolen. Torsdag d. 26. oktober I 1921 tog Achton Friis og Johannes Larsen på ekspedition til De Danskes Øer med skibet Rylen. I 2005 gjorde Jørgen Flint Pedersen, Jens Bohr og Erland Porsmose dem turen efter. Sidstnævnte, der til daglig er leder af Museerne i Kerteminde, vil fortælle om turen til De Sydfynske Øer. Onsdag d. 15. november Under overskriften Ingen ben i et godt liv vil politiassistent Henning Baagøe Andersen fortælle om sit liv efter en svært handicappende ulykke i Foredraget vil bl.a. handle om: en lang sej kamp for at komme med igen og opnå det måske sværeste for en alvorlig handicappet nemlig accepten af sig selv. Torsdag d. 18. januar (omtales også i næste nummer af Sognebladet) Johannes Nørregaard Frandsen, der tidligere har gæstet Rytterskolen, vil denne aften fortælle og underholde os ud fra overskriften: Unge mennesker nu om stunder er ikke som dengang, vi var unge. Vi håber, at både unge og ældre vil møde op og tage del. Onsdag d. 21. marts (omtales også i næste nummer af Sognebladet) Indtryk fra verden vil blive viderebragt af Lars Høbye, der sammen med sin familie har sejlet på de store have og hjembragt mange indtryk.

14 Seden Menighedsråd ODIN-KORET sang og livsglæde Torsdag den 23. november kl i Kirken og efterfølgende kaffe og syng-sammen i præstegården. Kom og syng med. Alle er meget velkomne. Vi serverer gratis kaffe med brød. Dem og os Sogneaften torsdag den 26. oktober kl i Konfirmandstuen Sognepræst Rolf Slot-Henriksen vil bl.a. kaste lys over forskellen mellem islamisk og dansk kultur forskellen mellem Bibelen og Koranen fortælle om de over 30 muslimske organisationer, som arbejder og missionerer i Danmark.. Hvad står de for, hvor får de penge fra, og hvad er deres mål? Alle er meget velkomne. Vi serverer gratis kaffe og brød. Seden Menighedsråd

15 Indkaldelse til generalforsamling. Aasum Bylaug afholder ordinær generalforsamling torsdag den 25. januar 2007, kl i Aasum Forsamlingshus. Dagsorden i henhold til vedtægterne. Efter generalforsamlingen er der: Spisning og selskabeligt samvær. Der serveres på sædvanlig vis gule ærter og pandekager med is. Pris pr. kuvert kr. 130,00. Af hensyn til spisningen bedes forudbestilling foretaget senest torsdag den 18. januar 2007 til oldermanden Mogens Burmølle tlf eller til næstformanden Hans Jørgen Nielsen tlf Bestyrelsen Selvom der er længe til, så kunne du jo allerede nu reservere aftenen og tilmelde dig generalforsamlingen. Vi sidder klar ved telefonen. Du kunne på denne måde komme oldermanden i forkøbet.

16 Gadespejlet Hvor er Ryttervejen Når jeg går tur på Ryttervejen sker det ofte, at folk stopper op og spørger om vej til Ryttervejen. Når jeg så fortæller, at vi er på Ryttervejen, siger de overrasket: Jamen vi har ikke set noget gadeskilt. Det forstår man egentlig godt, for når man kører fra Aasum Bygade ad kirkestræde og ind på Ryttervejen, står der godt nok et gadeskilt for enden af Kirkestræde, men det er næsten umuligt at se, fordi det er gemt bag et stort bøgetræs tætte bladhang. Måske der er en opgave for Park og Vej? Hjalmar

17 Tlf ÅSUM BYGADE ODENSE NØ TLE FAX Tlf Mobil ENGTOFTEN AGEDRUP TLF.: LUNDEN 10 AASUM 5320 AGEDRUP Tlf Fax

18 Aktivitetskalender for Aasum Sogn Oktober søndag søndag søndag torsdag søndag Gudstjeneste EJ Gudstjeneste NHE Kirkebil til Seden EJ Sogneaften, Erland Porsmose Gudstjeneste NHE November søndag tirsdag søndag søndag søndag onsdag Allehelgensgudstjeneste NHE Tirsdagscafé, Herold Nielsen Åbent hus i idrætsforeningens hus Kirkebil til Seden LBM Sogenaften, Henning Baagøe Andersen Gudstjeneste NHE Kirkebil til Seden NHE Andespil i idrætsforeningen December søndag tirsdag torsdag søndag søndag søndag mandag tirsdag søndag Gudstjeneste NHE Tirsdagscafé, julehygge Deadline for Sognebladet Åbent hus i idrætsforeningens hus Julekoncert NHE Gudstjeneste (kor) MR Gudstjeneste NHE Gudstjeneste Kirkebil til Seden Der henvises til nytårsdag

19 Aktivitetskalender for Aasum Sogn Januar mandag søndag Gudstjeneste Gudstjeneste NHE Åbent hus i idrætsforeningens hus Alle arrangementer er omtalt andetsteds i bladet Ta ud og hæng op Fodboldkampe annonceres på side 34

20 Al vognmandskørsel udføres Fordi ingenting kommer af sig selv Kranbil 8-35 t. /m kran m/u grab 3-4 akslet lastbil m/u kærre - kærretræk m/u kran Sættevogn t. /m kran m/u flyjib Badekar / affaldscontainer 3-25 m3 Salg af al slags grus - sten - muldjord Strandsand - flis - knust beton Piksten - brosten - m.v. Aut. Kloakmester OKSEKØD SÆLGES Oksekød i halve eller kvarte dyr, slagtet og udskåret efter eget ønske Nærmere oplysninger Tlf Hanne & Viggo Føns Ring Mobil

21 SNEDKERIET V/ FLEMING RASMUSSEN Aasum Bygade 6 mail@salonhelle.dk Tlf ALT I BYG OG INVENTAR Fraugde Kærbyvej 35 Tlf Mobil Åsum Forsamlingshus Selskabslokaler / Diner Trans Trans--portable Tlf. : / Tlf Privat Fax Aut. VVS-installatør Peter Henriksen Windelsvej Odense C Tlf Mobil Fax SMEDEJERN Altaner - Gelændere Trapper - Lamper Porte - Møbler Ejlskovsgade Odense C Tlf EL-FIRMAET KAY CHRISTENSEN v/ Preben V. Christensen Livin Vi sælger vin, cognac, portvin, champagne, gaveæsker, egne etiketter og tilbehør Torben Bentsen Toftevænget Ringe Tlf.nr.:

22 Petanque Den 23. august afviklede beboerforeningen den årlige petanqueturnering på banen i Fichstræde. Der var otte hold med tre på hver. Det var glædeligt, at så mange mødte op og deltog i turneringen. Især var det glædeligt, at så mange børn var med. Bortset fra en lille tordenbyge sidst på eftermiddagen havde vi fint vejr og en god stemning. Alt i alt en hyggelig eftermiddag med intens kamp om pointene. Der skal dog lidt malurt i bægeret, inden det flyder over af tilfredshed. Turneringen trak længe ud, så sulten blev for nagende, det blev for sent med fællesspisningen. Vores vandrepokal forsvandt på mystik vis for to år siden. I stedet for vandrepokalen har vi besluttet at give et tryk, lavet af en af vores lokale kunstnere, Arne Petersen, som præmie til hver af deltagerne på det vindende hold. NB. Nye aasumboere har af og til spurgt, om de må benytte petanquebanen, da den ligger på privat område. Aasum Sogns Beboerforening ejer banen, og den må derfor benyttes af alle, både på hverdage og i weekender. Miniudgave af det af Arne Pedersens tryk, der i år og fremover vil blive brugt som førstepræmie i petanqueturneringen.

23 Etablering af bredbånd i Aasum. V/ Poul Poulsen Onsdag d. 21. juni var der orienteringsmøde omkring etablering af et bredbåndsnet i Aasum. Mødet blev afholdt af NEF (Nordøstfyns Elforsyning) og Dansk Bredbånd i samarbejde med beboerforeningen. Vi fik en god orientering, selvfølgelig var det også

24 Portræt af en aftenskole - og kvinden bag Hvor mange ved at Bækskov i Væverstræde 5, ud over at være Bent, Trine og Grethes hjem, også danner rammen om en Aftenskole? Siden 1981 har Grethe drevet Den uafhængige Aftenskole (DUA), en aftenskole, der retter sine tilbud til mennesker, der på grund af handicaps har svært ved at gøre brug af de almindelige aftenskolers tilbud. Under overskriften selvværd gennem kreativitet og socialt samvær udbyder aftenskolen hold i blomsterbinding, porcelænsmaling, syning, madlavning, keramik, tegning, maling, bevægelse og andre beslægtede aktiviteter. I alt er der tilknyttet omkring 10 undervisere og DUA har årligt 120 til 150 kursister, hvoraf mange går på flere hold i løbet af en sæson. De fleste hold har til huse i lokaler forskellige steder i Odense, men keramik- og tegne/maleholdene, som Grethe selv underviser på, holder til i Bækskovs gamle svinesti, der er indrettet som værksted. Idéen til en aftenskole fik Grethe for år tilbage, da hun arbejdede som beskæftigelsesvejleder på Korup Dagcenter. Idéen blev til virkelighed, og da familien flyttede til Aasum i 1992, blev der mulighed for at indrette værksteder i de gamle staldbygninger. Det betyder, at Grethe ikke har så langt til arbejde, når hun selv står for undervisningen, og det betyder samtidig, at det administrative arbejde i lederfunktionen kan passes ind i hverdagen, der er præget af, at Grethe og Bents handicappede datter bor hjemme. Som leder af DUA arrangerer Grethe debataftner med kunstnere om emner så som Kunst og livsstil og Hvad er kunst?

25 En af grundene til, at der ikke er så mange, der kender til DUA s aktiviteter, er, at aftenskolen ikke annoncerer i avisen efter brugere. Det personlige kendskab til alle kursister vægtes højt og det betyder bl.a. at de fleste kursister kommer via kendskab gennem andre brugere. En anden grund kan være, at Grethe ønsker, at de aktiviteter, hun giver sig i kast med, skal gro langsomt og støt frem. Aftenskolen er deltidsarbejde for Grethe, og det skal den blive ved med at være. Der skal være tid til alting; livet med Trine, Bent og de 6 børnebørn, en middagssøvn og så skal der jo også males.

26 Og malet bliver der!! Som udøvende kunstner er Grethe svær at sætte i bås. Stilen og udtrykket skifter, akvareller afløses af små kridttegninger, der igen viger pladsen for store oliemalerier. Jeg holder dog fast i to ting; de glade farver og mine høns siger Grethe, mens hun viser rundt på værkstedet. På 8. år udstiller hun billeder i Rosengårdscentret, og det er også blevet til mange udstillinger på arbejdspladser og lign. Næste udstilling, der står lige for døren, er på Dallund Slot. Sidste år blev kostalden på Bækskov sat nænsomt og smukt i stand, og det har betydet, at ønsket om at skabe et galleri nu har fået rammer at udfolde sig i. Igen er tanken, at processen fra idé til det færdige værk, skal have og tage den tid, der er brug for. Ønsket er, at galleriet skal kunne besøges efter aftale, både af folk der gerne vil se kunst, og folk der ønsker at udstille egne værker. Da snakken, forud for dette portræt, faldt på et galleri som et arbejdende værksted opstod en ny idé, der hermed stilles til rådighed for alle interesserede i Aasum. Under overskriften Den lokale kreativitets udfoldelse i Aasum inviteres til kreativ weekend i Kostalden. Weekenden vil blive afholdt i foråret Program som følger: Lørdag (hele dagen) mødes vi i Kostalden og arbejder med maleri, tegning, keramik, formgivning og lignende. Forudsætninger er hverken et krav eller en hindring! Søndag (formiddag) lægges sidste hånd på kunstværkerne, og der gøres klar til udstilling. Søndag (eftermiddag) åbnes Kostalden for publikum og debatten Hvad er kunst kan begynde. Tilmelding til dette enestående arrangement kan allerede nu ske til Grethe Husted, eller Sinnet Bunde,

27 Aasum Gartnerkoloni Hvert hjørne af Aasum har sin historie og sit særpræg. Engang for længe siden blev der fortaget omfordeling af jorden, udskiftning, så gårdenes jorder kom til at ligge stjerneformet ud fra centrum. Walthergårdens marker kom til at ligge lidt mod nordøst. Siden har området skiftet karakter. En lille del, nærmest Aasum Bygade, er villakvarter med en snes huse, Walthervænget og Gartnervængets første del. Derfra og ca. 1½ km ud ligger så gartneri ved gartneri. Denne gartnerkoloni har sin begyndelse i udstykningen af Waltergårdens jord med støtte af statslån i perioden De første fik lån på kr., hvoraf kr. gik til ca. 3 tdr. land. Derefter kunne man bygge for resten af pengene. Af hensyn til produktionen og fremtidsmuligheder gik de fleste i gang med et enkelt drivhus til omkring kr og et pakkerum, mens beboelsen for flere blot blev et simpelt skur eller i fyrrum indtil, der blev råd og tid til at bygge et almindeligt hus.

28 Friske glade børn foran deres hjem den første tid i Gartnerkolonien. Arbejdslønnen for en gartner var dengang 4 kr/t, og det var så nok til at gifte sig på og etablere sig for. I forbindelse med udstykningen blev der lavet et fælles vandværk med 3 boringer fordelt over hele strækningen. Dette fællesskab virker stadig, og der holdes årlig generalforsamling omkring driften af vandforsyningen. I dag er systemet lavet, så der leveres drikkevand fra vestsiden og produktionsvand fra østsiden. 1. april holdtes årlig fest i det gamle forsamlingshus; og i forbindelse med bygningen af det nye forsamlingshus ydede gartnerne deres del af praktisk indsats og fortsatte de årlige fester dér med familie og medhjælpere. De første mange år var produktionen utrolig arbejdskrævende og heller ikke så automatiseret som i dag. Dengang havde flere både tomater, potteplanter, meloner, agurker og grøntsager. F.eks. havde en af gartnerne 700 mistbænke, som om foråret blev plantet til med blomkål, så blev hele bænken flyttet, og en ny kultur med meloner kunne så laves hen over sommeren. Derefter blev jorden gravet godt igennem og var klar til næste år. Persillen blev sået ved sensommer, gravet op og flyttet i drivhus til tidlig salg om foråret.

29 På samme måde skulle der beregnes salgstid for alle andre produkter. Lidt konkurrence kunne der gå i det, når landets første agurker kom fra Gartnervænget. Dengang blev agurkeplanterne dyrket i bede af en blanding af halm og naturgødning. Det gav naturlig varme og efter den tids forhold med lidt held gode resultater, især hvis man også var dygtig til med en løs slange at fordele vandet. Nu dyrker alle på kunstige bede af grodan-måtter, der ligner rockwoolmåtter. Vand og gødning tilføres med drypvanding direkte til den enkelte plante uden spild. Man kunne tro, at det blot er at dreje på en hane, men det giver respekt for gartneren, når man ser hans styring af gødningsdoseringsvandingsanlæg. I pottegartnerierne står planterne nu på borde i tilpas arbejdshøjde, så der kan pusles om dem, og vandingen kan ske ved at gødningsblandet vand pumpes ind på bordet. Således har teknik vundet indpas i alle led af produktionen. Den første tid, altså 1960 erne, var en økonomisk set en god tid. Enhver kunne sælge sine varer, og med energisk indsats kunne frilandsdyrkning af diverse grøntsager og blomster næsten dække opførelsen af næste drivhus eller etablering af varmeanlæg. Desværre holdt det ikke længe. Med oliekrisen i 1972 var det slut med de glade dage. Prisen på olie steg på få år fra 200 kr. pr liter til 2500 kr. Det fik flere til at vende tilbage til kulfyring, og det var ved at vælte økonomien. I 1984 kom fjernvarmen som en stor lettelse i det daglige. På en eller anden måde havde man alligevel mere tid i den første tid. Dengang drog den enkelte ind på salgsauktionen, GASA, med sine varer og kunne tilmed nå en snak om priserne over kaffen i kantinen. Man havde tid til næsten selv at bygge sit hus og hjælpe naboerne f.eks. med at grave grund ud. Krumme eller lige agurker sunde produkter

30 Indtil den moderne teknik slog igennem, lavede man også tilsynsaftaler, når familien skulle i byen. Naboen tog en tur rundt i gartneriet og så efter om alt var i orden. Man levede nok dengang mere under de samme betingelser, mens der i dag er langt større spredning lige fra nye unge med mange kræfter til ældre, der lejer husene ud. Fællesskabet er i dag mere selskabeligt i form af deltagelse i de runde fødselsdage, som er et resultatet af årenes gang. Den første tids blanding af forskellige produkter er gået af mode. Kun et enkelt selskab dyrker i dag agurker, ingen har tomater og blomstergartnerne har specialiseret sig til kun en enkelt eller få arter. Af hele den lange række af nybyggere i 1960 er der kun fire tilbage: Steen Bredskov og Jørgen Bredskov, der sammen med den eneste andengenerations i Gartnervænget, Kent Bredskov, dyrker agurker. De to andre er: Robert Rasmussen og Jørgen Jørgensen, der begge lejer ud til Dæhnfeldts forsøgsgartneri. For fremtiden vil gartnerkolonien af Ring3 være delt i to. Det har været stort problem for de, der har gartneri tæt ved det nye vejanlæg, som har grebet ind i den enkeltes dispositionsmuligheder. De to dele vil naturligvis stadig være en væsentlig del af Aasum by. Kilde: Robert Rasmussen, Gartnervænget Øst Gartnervænget da de første byggede. De små huse er til beboelse, den store konstruktion er til drivhuset.

31 Mordet på kirkegården En fortælling af Lea, Gartnervænget Øst 18 Det skete onsdag klokken Jeg var på vej hjem fra gymnastik, og jeg tog vejen over Aasum Kirkegård. Det var meget stille den aften, kun vinden kunne svagt høres. Så opdagede jeg, at døren ind til kirken stod lidt åben. Var det bare præsten, der havde glemt at lukke døren, eller var der nogen derinde? Jeg gik stille hen og kiggede, jo, der var nogen derinde. Var det præsten, eller hvem var det? Så så jeg det, han var klædt i helt sort tøj, og han havde en hue ned over hovedet. Det var ikke præsten. Det var en morder. Jeg var panikslagen. Hvad skulle jeg gøre? Skulle jeg blive stående eller skulle jeg løbe ned til Per Schack og fortælle, hvad jeg havde set? Det var den hurtigste beslutning, jeg nogensinde havde taget. Jeg løb alt hvad jeg kunne, jeg hamrede løs på døren. Kom nu, kom nu, åbn den dør Jeg var helt ude af den. Endelig gik døren op, og i døren stod Per. Hvad er der? spurgte han. Der er en morder på kirkegården, sagde jeg. Han skyndte sig at tage sin jakke på, og derefter løb vi så hurtigt vi kunne. Jeg vidste, det ville ske sagde han. Jeg vidste ikke, hvad han mente med det, men jeg kunne ikke spørge ham nu, for jeg var alt for forpustet til det. Endelig nåede vi kirkegården. Hvor er han? spurgte han. Inde i kirken, sagde jeg. Vi gik derind. Jo, det er en morder sagde Per. Og hvad er det, der ligger derovre på gulvet? Jeg tror det er et menneske, sagde jeg. Du har ret, det er et menneske, og det er vist en kvinde. Hvordan har han fået fat i hende? Det kan være, at hun har været på kirkegården for at lægge nogle blomster sagde Per.

32 Ja det kan være, men en ting er sikkert, vi må ringe til politiet. Jamen, hvad nu hvis det bare er en, der er inde for at bede en bøn, sagde jeg. Med en kvinde der måske er død?...det tror jeg ikke Åh, hjælp mig, sagde kvinden. Hun er i live, sagde jeg, men vi kan ikke hjælpe hende nu, for så ser han os bare. Men det var vist for sent, for han stod netop og kikkede på os nu. Løb råbte Per, han har set os. Jeg løb alt hvad jeg kunne. Vi kom ud på kirkegården og løb, til vi fandt et sted at gemme os. Har du din mobil med? spurgte han. Ja, svarere jeg. Okay, ring til politiet, skynd dig. Vi bliver nødt til at få ham arresteret, inden han gør mere skade på nogen, og vi må også have reddet kvinden. Okay, jeg har ringet, sagde jeg. Godt Snart kunne vi høre sirenerne fra politibilerne. Vi bliver nødt til at komme over til politiet, inden han får fat på os, sagde Per. Vi sneg os om bag træerne og nåede i god behold over til politiet. Vi fortalte politiet, hvad vi havde set, og hvad vi vidste. OK, sagde politimesteren, vi rykker ind, men vær forsigtig, for han har et gidsel derinde. Når jeg siger til, rykker vi ind. Okay? Er alle klar? På 1 rykker vi ind nu. Endelig var jeg i sikkerhed, jeg fik et tæppe om mig, og noget at drikke. Der blev ringet til min far og mor, og de kom så hurtigt de kunne. Min mor var helt grædefærdig, og det samme var min far. Jeg fortalte dem, hvad der var sket, og at jeg havde det godt. Kvinden blev reddet, og hun var i stand til at fortælle, hvad der var sket. Hun var også gået over kirkegården for at komme hurtigere hjem, og så havde hun mødt ham og var blevet taget til fange. Men nu var alt godt igen, morderen var blevet fanget, og kvinden kørt på hospitalet. Lea, Gartnervænget Øst 18

33 Aasum Idrætsforening Der afholdes andespil onsdag d. 1. november kl i klubhuset, der er flotte ænder, svinekamme samt andre gode gevinster. NYT NYT Andespil søndag d. 26. november kl for hele familien. Her vil også være flotte gevinster: ænder, svinekamme, juleblomster og andre gode gevinster. Mød op søndag eftermiddag i klubhuset. NYT i Aasum Idrætsforenings klubhus!!! I vintermånederne vil der være åbent hus, hvor vi kan mødes med hinanden, snakke, spille kort, rafle, strikke, fortælle historier, eller meget andet. Øl og vand kan købes, men kaffen er gratis, og man kan selv tage brød med. Vi starter vintermøderne kl på følgende datoer: 2006: tirsdag d. 7. november, torsdag d. 7. december, 2007: søndag d. 7. januar, onsdag d. 7. februar og onsdag d. 7. marts. ALLE ER MEGET VELKOMMEN. Preben Schack

34 Aasum Idrætsforening Gymnastikken er igang i Aasum Forsamlingshus. Da der ikke længere kan være badminton i Aasum Forsamlinghus spilles der nu i Rågelundhallen, mandag og onsdag fra til Der er stadig ledige pladser. Ring på Aasums sidste hjemmekampe på Aasum Sportsplads Er følgende: Serie 2: lørdag d. 14. oktober kl Aasum - Holluf Pile søndag d. 29. oktober kl Aasum - Dalby Miniput: lørdag d. 7. oktober kl Aasum - Søhus Preben Schack Pris til Per Schack I det seneste nummer af Aasum Sogneblad fortalte vi om indvielsen af Sigrid Tribunen på Aasum Stadion. Den 30. august var der igen festivitas på Aasum Stadion. Grunden var, at Per Schach skulle have overrakt GF-Forsikrings initiativpris, for sit engagement for at få rejst en tribune på Aasum Stadion og for initiativet til at få sat noget børne- og ungdomsfodbold i gang igen. Prisen på kr. gav Per straks videre til Aasum Idrætsforening til delvis dækning af tribuneprojektet. Tillykke Per! Tillykke Aasum Idrætsforening!

35 Adresseliste for Aasum Sogn Kirkekontoret Ellen Rasmussen Mindelundsvej 110 Tlf Tirsdag, torsdag og fredag kl Sognepræst, kirkebogsfører, vielses- og begravelsesmyndighed N. H. Ellekilde Mindelundsvej 45 Tlf Tirs., ons., fre. kl , tors Graver Poul Erik Isaksen Tlf Mobil kl undt. man. Organist Hans Brehm Egholmen 7 Tlf Menighedsrådet Formand Alex Hold Åsum Bygade 4 Tlf Her er plads til en præst Beboerforeningen Formand Sinnet Bunde Væverstræde 3 Tlf Bylauget Oldermand Mogens Burmølle Staupudevej 10 Tlf Forsamlingshusets bestyrelse Formand Henning Larsen Gartnervænget 4 Tlf Idrætsforeningen Formand Preben Schack Ryttervejen 14 Tlf Klubhuset tlf Forsamlingshuset Ryttervejen 19 Tlf

36 Aasum Open, årets petanqueturnering i august

Aasum Sogneblad. H.C. Andersen Skoven. Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang. Foto: Frederik

Aasum Sogneblad. H.C. Andersen Skoven. Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang. Foto: Frederik Aasum Sogneblad Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang H.C. Andersen Skoven Foto: Frederik Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Præsterne har ordet Side 4 Gudstjenester Side 6 Nyt

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang Aasum Sogneblad Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget:

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 25 2007 Oktober, november og december 2007 6. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 25 2007 Oktober, november og december 2007 6. årgang Aasum Sogneblad Nr. 25 2007 Oktober, november og december 2007 6. årgang Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Aasum Sogns Beboerforening Side 14 Aktivitetskalender Side 16 Aasum Sogns Beboerforening

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Maj 5/39. årg. Kom og vær med til at indvie vores nye flotte cykel Mandag den 4. maj kl. 14.00 16.00 ved restauranten

Maj 5/39. årg. Kom og vær med til at indvie vores nye flotte cykel Mandag den 4. maj kl. 14.00 16.00 ved restauranten Maj 5/39. årg. Kom og vær med til at indvie vores nye flotte cykel Mandag den 4. maj kl. 14.00 16.00 ved restauranten Breelteparken - et center på toppen Reception: Hverdage kl. 07.30-15.00 tlf: 45160999

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Aktiviteter på Lyngparken i April

Aktiviteter på Lyngparken i April April maj 2013 Traditionen tro får alle beboere på Lyngparken en blomst til Påske, her er Lyngparkens Venner klar til turen rundt på stuerne, for at ønske god påske. Aktiviteter på Lyngparken i April Onsdag,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af byggerbladet..

Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af byggerbladet.. 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af byggerbladet.. Formand Christian Christensen (forældre) 3672 4700 cc@copenchip.dk Næstformand Anne Willer (forældre) 3670 2331 anne.willer@e-posthus.dk

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere