Sæt Kulturen i Spil Status 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sæt Kulturen i Spil Status 2014"

Transkript

1 Sæt Kulturen i Spil Status 2014

2 KMØ Sæt kulturen i spil er et ud af 10 projekter under kulturaftalen KulturMetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra Af de 26 kommuner deltager 6 kommuner i Sæt kulturen i spil: Frederiksberg, København, Ishøj, Furesø, Ballerup og Herlev.

3 Indsatsområde og målsætning Sæt kulturen i spil er en del af indsatsområdet Institutioner på tværs. Projektets opstillede mål at udvikle vedkommende og udfordrende kunst- og kulturtilbud til brugere og borgere, der i dag ikke selv opsøger kulturinstitutionerne. Projektets delmål at kunst- og kulturinstitutionerne drager fordel af hinandens viden, faglige kompetencer, faciliteter og tilgang til borgere og brugere, så der kan skabes kulturmøder for og mellem borgere fra alle dele af samfundet. Samtidig er det målet at den regionale sammenhængskraft styrkes og der skabes større mangfoldighed i kulturinstitutionernes tilbud og måde at arbejde på.

4 Forandringsmodel Ressourcer Aktiviteter Resultater Brugerrette de effekter Samfundsmæssige effekter Kulturministeriet Region Hovedstaden 6 deltagende kommuner Lokale puljer 22 kulturinstitutioner 6 boligsociale områder Frivillige beboere Eksisterende netværk Ekstern videnspartner - Center for Kunst og Interkultur Udvikling og facilitering af vidensdeling Idéudvikling og lokale aktiviteter Lokale og kulturelle handleplaner Viden og erfaringsopsamling på tværs Deltagelse på tværfaglige konferencer og seminarer m.m. Idégenerering og sparring på handleplaner Ny dialog/interaktion mellem beboere og kulturinstitutioner Opbakning/synliggørel se på politisk plan Opbygning af regionalt og internationalt vidensnetværk Synliggørelse af arbejdet på tværs af faggrænser Dialog og interaktion mellem institutioner og beboere Meningsgivende samarbejder på tværs af kommuner Beboere i boligområder får ny selvforståelse og lokal stolthed Kulturinstitutioner begynder at arbejde med nye formater og udfordrer eget kulturbegreb Et relevant kulturliv, der også henvender sig til de ca. 30% af befolkningen der ikke benytter sig af tilbuddene i dag. Sammenhængskraft: større gensidig åbenhed og forståelse samt dialog med forskellige samfundsgrupper. Mangfoldighed i tilbud og brugere.

5 Årets aktiviteter 2014 Under den fælles overskrift i 2014 Kreative Processer, har SKIS arbejdet taget afsæt i projektets 3 sideløbende spor. 1. Udvikling af metoder 2. Opbygning af relationer 3. Samskabelse omkring nye aktiviteter Heraf er aktiviteter - 3. spor - beskrevet i aftalen. Årets mere end 25 brugerrettede aktiviteter er listet på følgende side. I et udviklingsprojekt, der handler om samskabelse mellem nye parter og såkaldt ikke-brugere og opbygning af vedvarende relationer, har der været lige så stort behov for andre typer aktiviteter/indsatser der ikke er listet her. Indsatser typisk i form af møder, workshops, fælles dage, sociale arrangementer (nogle gange helt ned til organiserede personmøder 1 til 1).

6 Brugerrettede aktiviteter s. 1/2 Januar December København. Projektudvikling, produktion & optageprocesser i Folehaven. Løbende cocreation mellem ungdomsklub, beboere, kulturinstitutioner & video- og fotokunstner Tina Enghoff. Nye film om rollemodeller lanceres start 2015 på international filmfestival FOKUS i Nikolaj Kunsthal. Februar Marts Frederiksberg. Teatret Riddersalen, praktikforløb over 2 måneder. Idéudvikling og indblik i teaterproduktioner for 18-årig Stjerne beboer. Samarbejde mellem boligsocial medarbejder og kulturinstitutioner. Marts Frederiksberg. Den Bedste af Alle Verdener, Riddersalen. Urpremiere på ny dansk dramatik skabt på baggrund af interview med beboere fra Stjernen. Frederiksberg. Den Bedste af Alle Verdener, Riddersalen. Teater. Oplevelsesstafet på tværs af kommunegrænser og beboergrupper i de udvalgte boligområder. Marts Juni Ishøj. Steder i mig, steder i dig forløb med børn fra Strandgårdsskolen. Frederiksberg. Flere interviews med børn fra den lokale SFO, Jokeren vedr. spiloplevelser. Ballerup. 4 lørdage med rytmik til små børn i Hedemagleparkens børneinstitutioner. April Frederiksberg. Kom hjem til os. Bydelsmødre og deres familier på tur til de 3 deltagende SKIS kulturinstitutioner.

7 Brugerrettede aktiviteter s.2/2 Maj Herlev. Familiedag i Hjortespring. Musik og billedkunst. Oplevelsesstafet på tværs af kommunegrænser og beboergrupper i de udvalgte boligområder. Ishøj. Steder i mig, steder i dig. Afsluttende fernisering på ARKEN med indbudte på tværs af kommuner. Ballerup. Informationsstand om Sæt kulturen i spil på den lokale Torvedag. Juni Frederiksberg. Fødselsdag på Stjernen. Spilaktiviteter og konkurrencer for børn. August Herlev. Markedsfest i Hjortegården. Co-creation mlm. beboere, foreninger og kulturinstitutioner. Ballerup. Kæmpe musikevent Haraldsmindekoncerten i Hedegårdshallen. Ballerup. Miss Dolly Nycirkus, to forestillinger på plænen foran Hedegårdsskolen, arr.af Baltoppen & kulturinstitutioner. September Frederiksberg. Spilworkshop 2. Unge gamere undervises i at fortolke spillene. Ditto. Frederiksberg. ITU studerende laver workshop 1 om formidling til Bydelsmødre. IT universitetet, kulturinstitutioner, boligsociale indsatser & bydelsmødre. Frederiksberg. ITU studerende laver workshop 2 ditto.

8 Brugerrettede aktiviteter s.3/2 November Frederiksberg. Spilworkshop 3. Unge gamere og skuespiller. Furesø. Fodboldturnering til indvielse af ny multi-bane i Farum Midtpunkt. Samarbejde Furesø Boligselskab, Regnbuen og SKIS. Furesø. Elevkoncert i Stien kulturhus i Farum Midtpunkt med Vokalensemblet. Furesø. Meningen med Livet. Teaterforestilling på kulturhuset Galaksen Fed og af Furesø borgere over 65 år, hvor unge fra Farum Midtpunkt bl.a. blev inviteret til særforestillinger. Furesø. Stor åbent hus dag med deltagelse fra SKIS insitutioner, foreninger, lokale byrådsmedlemmer, folkedans, rap og selvforsvar m.m.m. Furesø. Immigrantmuseet rykker ud til børneinstitution Kærnehuset med forløb om Migration invandring og udvandring?. December Frederiksberg. ITU studerende viser de produkter, der er udviklet på baggrund af workshops med Bydelsmødre Frederiksberg. De Underjordiske, Riddersalen. Særforestilling for bydelsmødre og deres familier. Furesø. Immigrantmuseet researcher på tværs af SKIS kommuner ang. udstilling om de 6 boligområder i projektet.

9 Årets resultater Hvilke resultater har vi nået i år? I 2014 er der kommet endelig form og fokus på de lokale projekter mange tilgange til en fælles overordnet målsætning, resulterer i stor erfaringsudveksling til brugerinddragende aktiviteter på tværs af kommuneog faggrupper. Nye og vedvarende relationer til beboergrupper er etableret. Nye samarbejdspartnere er kommet til projektet grundet større synlighed og begyndende effekter. Fortsættelse af videnspartner Center for Kunst og Interkultur sikrer videndeling og kritisk sparring både nationalt og internationalt via konference i november Tilknytning af ph.d er fra Syddansk Universitet på flere af de lokale projekter i forbindelse med større forskningsprojekt.

10 Årets resultater Hvilke kvantitative resultater kan dokumenteres? Fra at være 50 aktive deltagere i Sæt kulturen i spil, har projektet i løbet af 2014 knopskudt i forhold til: Nye projekter, direkte affødt af samarbejder etableret via SKIS. Nye relationer til beboere Nye samarbejdspartnere. Vedhæftet et eksempel på nye relationer affødt af lokale SKIS projekt i 2014.

11 Nye lokale samarbejdsrelationer for SKIS Frederiksberg 2014 Bydelsmødre for alle tre områder Stjernebeboere deltager ved arrangementer Stjerne børn TreFalkeskolens ledelse + undervisere Copenhagen Game Colletive Trefalkeskolens elever klasse Skis Frb. Gamere fra Stjernen W00t festival. Copenhagen play festival ITU s 1. års studerende SFO Jokeren s børn og personale Stjerneråd. Samling af formænd for Stjernens forskellige klubber

12 Effekter Brugerrettede effekter Kulturinstitutionerne har udviklet sig mod nye målgrupper. Beboere har i flere projekter opnået ny selvforståelse og lokal stolthed via SKIS arbejdet. Nye dialoger er etableret mellem beboere og kulturinstitutioner. Nye måder at arbejde med sociale indsatser på Kimen er lagt til anderledes kulturtilbud i det etablerede miljø Utilsigtede effekter Såvel sociale indsatser samt kulturinstitutioner har ændret syn på beboere i boligsociale områder. og ser dem tydeligere som en ressource. SKIS adskiller sig fra lign. projekter i boligsociale områder, ved at stille ambitiøse kvalitetskrav til slutprodukt. Det afspejler sig positivt i et større engagement i en del af projekterne fra beboernes side. Arbejdet og de lokale resultater af SKIS samarbejder har resulteret i et væld af knopskydninger til parallelle projekter, vidensdeling ind i helhedsplaner, udvikling af nye tiltag. Samfundsmæssige effekter Større gensidig åbenhed og forståelse på tværs af borgere, fagligheder og lokale virkeligheder. Utilsigtede effekter Fornyede samarbejdsformer er lykkedes i en grad, så SKIS knopskyder med stor hast ind i mange andre kommunale tiltag. Her kan nævnes arbejdsgrupper i lokale helhedsplaner, oprettelse af nye kulturskoler, fornyelse og samarbejde ind i den nye skolereform, opgradering af lokal identitet via store, brugerdrevne markedsevents og musikevents.

13 Endnu ikke realiserede effekter Blandt ikke realiserede effekter Metodelæring og udvikling, samt formidling af samme. Inreach processer kræver stadigt fokus. Afspejling af co-creation med nye brugere ind i kulturinstitutionerne. Udfordringer i forhold til at opfylde målsætninger på området er; Svært realiserbart mål om at rejse aktivitetsmidler til det samlede projekt via private fonde. Mangel på aktivitetsmidler har gjort det svært løfte idéer til store indsatser med mange deltagere. Projektet er ikke tydeligt prioriteret i de deltagende institutionernes egne mål og strategier, det har medført manglende hjemlig opbakning til den enkelte medarbejder.

14 Forankring af projektet efter 2015 Forudsætter vilje og opbakning til: Tydelig anerkendelse af den enkelte deltagers arbejde, som nødvendig for en udvikling af kulturinstitutionerne. At anerkende at arbejdet kræver om- og opprioritering af ressourcer (i form af tid.) At implementere nye erfaringer bedre i de deltagende institutioner (inreach) At videreføre udviklingsarbejde med nye SKIS relationer mellem beboere, sociale indsatser og kulturinstitutioner. At prioritere udviklingsarbejde og forankringen i klare strategiske mål og indsatser i de enkelte kommuner.

15 Konklusion Indsatsområdets målsætning er delvist nået Effekterne beskrevet ovenfor modsvarer i høj grad indsatsområdets målsætning om: Samarbejde på tværs af kulturinstitutioner Kulturmøde for og med borgerne. Intern regional sammenhængskraft med de deltagende 6 kommuner, de deltagende kulturinstitutioner. Der er skabt en bevidsthed om hinandens eksistens, fælles mål og en kanal for at udveksle erfaringer, m.m. som ikke havde fået plads uden et 4-årigt aftale forløb. Derimod er det for tidligt at italesætte den regionale sammenhængskraft endnu i projektet og i Kulturaftalen. Fokus og aktiviteter i 2015 bliver på aftalens 2. og 3. milepæl: Tydeligere aftryk fra ikke-brugere i lokale aktiviteter Metodeudvikling Og dokumentation af erfaringer, bl.a. på konference i november 2015, med international deltagelse.

16 Konklusion på den samlede indsats /2 Hvilke nedslag, uventede udfordringer/muligheder har været med at løfte indsatsområdet eller ændret på de aktiviteter, der skulle til for at løfte indsatsområdet? Sæt kulturen i spil er et hardcore og ambitiøst udviklingsprojekt. Der arbejdes i et tålmodighedsfelt, hvor der skal være plads til at lære af såvel fiaskoer som små landvindinger. Det er et projekt med mange udfordringer, ikke mindst pga. projektets ambition om både at rumme et socialt & kulturelt udviklingsperspektiv. Samtidig er der sat fælles mål i et projekt præget af stor forskellighed i beboersammensætning, dels i de mere end 25 deltagende kulturinstitutioners DNA og i kommunernes lokale virkeligheder. Blandt udfordringerne for projektets fremdrift : Udfordringer omkring projektledelse og ekstern forankring af projekt i 2012, forsinkede egentlig projektstart til Krævende relationsskabende projekt, der har krævet meget personlig investering og mange mandetimer af den enkelte deltager. Det har givet projektet stor sårbarhed i forhold til naturlige udskiftninger i deltagerskare. Medarbejdere på særligt nogle kulturinstitutioner er blevet mødt med stor uforståenhed i forhold til arbejdet i SKIS, hvor nye arbejdsmetoder har været i direkte modstrid med almindelig praksis i institutionen. Kobling til bestemt boligområde har i flere tilfælde været benspænd for at opnå co-creation med allerede defineret målgruppe: børn, unge og børnefamilier. Kobling mellem boligsocialt arbejde og kultur har mudret debatten om projektets endelige mål. Skærpede krav fra nogle kommuner om konkret effektmåling i projekterne har været problematiske i forhold til SKIS opdrag som kulturudviklingsprojekt.

17 Konklusion på den samlede indsats /2 Økonomi 50/50 princippet i forhold til søgning af midler har været problematisk. Fundraising har krævet mange ressourcer af deltagere i projektet samt af projektleder, hvor sparsom tid var blevet brugt bedre på aktiviteter, relationsskabende arbejde, metode research og kvalificering. Muligheder Rammerne for Sæt kulturen i spil arbejde har været bredt formuleret i aftalen. Det har givet plads til udvikling og arbejdet med outreach, inreach og ændrede arbejdsmetoder. En 4-årig aftale har resulteret i mange nye typer tværgående samarbejdre og et større netværk i lokalt som regionalt, som formentlig vil fortsætte meget længere end projektperiodens rækkevidde. Nedslag En stærk udefrakommende videnspartner har været en nødvendighed for fremdrift og faglig sparring i forhold til projektledelsen. Ved tilknytning af Center for Kunst og Interkultur i foråret 2013, har SKIS oplevet en værdifuld tilførsel af faglig sparring og perspektivering af aktiviteter. Via kontakter i CKI har arbejde og resultater i SKIS givet international bevågenhed på konferencer. Der arbejdes derfor pt. med en afsluttende vidensdeling og konference med internationalt deltagelse bl.a. i samarbejde med Arts & Audiences og Nordisk Råd.

18 Konklusion på den samlede indsats /2 Samarbejde og dialog: En vurdering af, om/hvordan samarbejdet og dialogen er udviklet mellem projektets parter, institutionerne, Kulturstyrelsen og øvrige samarbejdspartnere. Et af projektets største succéser. Projektet har øget dialog, netværk og videndeling på tværs af koordinatorgruppen, lokalt og på tværs af sektorer og kommuner både blandt projektdeltagere og beboere. Dermed er der sket en øget videndeling på regionalt niveau. Dermed er der grundlagt relationer, hvis effekt rækker langt udover SKIS. På den baggrund vil praksis for projektplanlægning være ændret fundamentalt på baggrund af Sæt kulturen i spil. En anbefaling til samarbejdet i en kommende kulturaftale er, at der sikres bedre vidensdeling på tværs af projekter i samme aftale, men at der også faciliteres vidensdeling på tværs af landets andre kulturaftaler. Der er et stort ønske om, at Kulturaftalernes relevans tydeliggøres og at ministeriet bakker op om at italesætte dette. Projektet har understøttet at Kunst og kultur har en egenværdi og kan som et nyttigt dialogredskab i det boligsociale arbejde. Beboere har fået en stemme som tidligere har været forstummet. Borgere: En vurdering af, om/hvordan projektet er kommet de involverede kommuners borgere til gode. Ja. Men der foreligger stadig et stort arbejde med at forankre nye relationer så målgruppen udviddes. På sigt vil resten af kommunens/regionens borgere få gavn af den praksis-ændring SKIS medfører for kulturinstitutionerne. SKIS har skabt nye aktiviteter i boligområder med afsæt i beboernes ønsker og gjort vejen fra borger i et udsat område til kulturinstitutionen mindre. Beboerne inviterer nu kulturinstitutioner til aktiviteter i lokalområdet og nye brugere dukker op på de deltagende kulturinstitutioner.

19 Konklusion på den samlede indsats /2 Ressourceudnyttelse: En vurdering af, om/hvordan der er sket en bedre udnyttelse af ressourcerne gennem projektets koordinering og arbejdsdeling på kulturområdet i kulturregionen. Det har ikke været et mål i projektet at tale om mere effektiv udnyttelse af ressourcer. I kraft af at SKIS er et udviklingsprojekt, har der været behov for flere ressourcer til videndeling m.m. Der er genereret samarbejder som ikke var sket uden SKIS. Projektets mange deltagere har til tider været en barriere for udnyttelsen af ressourcer: ikke alle deltager med samme energi og engagement, der kan dale over en relativt lang periode. Der har været store fordele ved at lade de lokale projekter udveksle erfaringer. Kvalitet: En vurdering af, om/hvordan kvaliteten af de professionelle kulturelle institutioner, produktionsmiljøer og aktiviteter er øget. De deltagende institutioner er valgt netop pga. et højt kvalitet og professionalisme. Det har været med til at kvalificere samarbejdet i forhold til de boligsociale indsatser. Her har man oplevet større engagement fra beboernes side end tidligere set, netop grundet høj kvalitet i slutprodukterne. Ved at deltage i projektet har institutionerne udviklet sig i en positiv og progressiv retning, inspireret af både nye arbejdsmetoder. Fokus har desuden ligget på at kulturinstitutionerne har været synlig i nærområdet/boligområderne, det har givet aktiviteterne et kvalitetsløft. Der er skabt større opmærksomhed omkring at kulturinstitutionernes arrangementer og aktiviteter skal have relevans for alle borgere. Der er skabt en stærk bevidsthed om nye målgrupper og værdien af co-creation i alle deltagende institutioner.

20 Konklusion på den samlede indsats /2 Engagement: En vurdering af projektets involvering i kulturlivet, herunder især spørgsmålet om øget synliggørelse og opprioritering, øget politisk fokus, øget aktivitet, øgede bevillinger m.v. Øget politisk fokus på kulturens værdi i forhold til at skabe innovation og skabe social værdi. De lokale aktiviteter har skabt opmærksomhed ved at blive præsenteret på politisk niveau. Øget aktivitet i forhold til nye samarbejder på tværs af sociale og kulturelle sektorer (tidligere omtalte knopskydninger ind i helhedsplaner, politiker, kulturskoler m.m.) Øgede bevillinger lokalt fra både sociale som kultur & fritids puljer. Private fonde har i mindre grad støttet lokale projekter. Det samlede projekt har ikke kunnet opnå ekstern finansiering pg.a. Kulturaftalens politiske og kommunale forankring. Øget fokus på ikke-brugeren som en ressource for fornyelse af eksisterende kulturtilbud. Dispositionsfrihed: En vurdering af, om/hvordan projektet har sat fokus på særlige lokale og/eller regionale målsætninger og resultater. Det har været en naturlig konsekvens af det gode samarbejde at aktiviteterne har taget farve af lokalområdets behov og ressourcer samt deltagelse af kulturinstitutioner. Fx. film om identitetsskabelse blandt unge i Valby, samt mentorfilmprojekt i bydelen eller store musikevents i Ballerup, baseret på et solidt boligsocialt projekt, et velfungerende ungeråd og Baltoppen som frontløber institution i kommunen.

21 Konklusion på den samlede indsats /2 Armslængdehåndtering: En vurdering af, om/hvordan projektet har sikret en balance mellem det politiske ansvar og den kulturfaglige og kunstneriske sagkundskab og frihed. Den kulturfaglige, kunstneriske og sociale indsats know-how har haft god grobund og stor frihed for at udvikle samarbejde og samtidig lægge en ambitiøs strategi for de lokale projekter. Mange SKIS aktiviteter er derfor præget af stor kulturfaglig kvalitet og det er netop erfaringerne i de boligsociale områder, at det er derfor det lykkes så godt. Men den proces har taget tid, før der har været resultater at forelægge det politiske niveau, hvorfor man nu kan tale om en spirende bevidsthed om effekten af igangværende arbejde. Opsamling og videregivelse af erfaringer: En vurdering af, om/hvordan der er sket en styrket erfaringsudveksling med det øvrige kulturliv i hele landet. SKIS har åbnet døre til mange nye samarbejdspartnere i projektet og flere banker på. På den måde sker en erfaringsudveksling via knopskydning til andre projekter og nye samarbejder på baggrund af SKIS erfaringer. Via deltagelse på konferencer, artikler på KulturMetropolØresunds hjemmeside og ikke mindst artikel i Berlingske tidende er erfaringsudveksling godt i gang. SKIS er pg.a. stor diversitet i faglighed nået bredt ud via faglige seminarer, konferencer og ved at indgå med erfaringer i nye projekter. Den afsluttende konference i København i november 2015 afholdes i tæt internationalt samarbejde med Center for Kunst og Interkultur og Arts & Audiences. Delegaterne bliver både nationale, men dækker også her aktører fra en bred palet af det europæiske kulturliv.

Sæt kulturen i spil Status 2013

Sæt kulturen i spil Status 2013 Sæt kulturen i spil Status 2013 KMØ Sæt kulturen i spil er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Kreative Børn Status 2013

Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn - 2013 Kreative Børn er et samarbejde mellem 12 kommuner og er en del af hovedstadsregionens kulturaftale KulturMetropolØresund. De 12 kommuner er: Allerød, Herlev,

Læs mere

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner Hemmelige Stier Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner og Region Hovedstaden Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2016 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Det aktive byrum Status 2013

Det aktive byrum Status 2013 Det aktive byrum Status 2013 KulturMetropolØresund Det aktive byrum er et ud af ni projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb?

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb? notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder fsb har i lighed med de øvrige almene boligorganisationer ansvar for at etablere og drive velfungerende boligområder, hvor beboerne

Læs mere

Mungo Park TeaterBattle Status 2014

Mungo Park TeaterBattle Status 2014 Mungo Park TeaterBattle Status 2014 KMØ Mungo Park TeaterBattle er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Kreative Børn. projektstatus 2012

Kreative Børn. projektstatus 2012 Kreative Børn projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Delprojekter/aktiviteter* Laboratorier: udvikling af workshops. Afvikling af workshops i skoler (-og dagtilbud) Viden og erfaringsopsamling/deling

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Jagten gennem historien Status 2013

Jagten gennem historien Status 2013 Jagten gennem historien Status 2013 Indhold KMØ Indsatsområder og målsætning Nyt format Forandringsteori Forandringsmodel Årets aktiviteter Årets resultater Presseomtale Brugerrettede effekter Utilsigtede

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

På Frederiksberg er det boligområdet Stjernen, der er projektets omdrejningspunkt. Målgruppen er børn og unge.

På Frederiksberg er det boligområdet Stjernen, der er projektets omdrejningspunkt. Målgruppen er børn og unge. NOTAT Status på Kultur Metropol Øresund (KMØ) februar 2015 10. februar 2015 Sagsbehandler: Kultur og Fritid Kulturmetropol Øresund (KMØ) status på projekter Kulturmetropol Øresund (KMØ) er en kulturaftale

Læs mere

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Kulturregion Fyn Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Om kulturaftalerne Vision Fynsk kultur skal ses, høres og mærkes. Alle skal have mulighed

Læs mere

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALEOPLÆG FOR VÆKSTBÅNDET 2018-2021 FORMÅL: Kulturregion Østjysk Vækstbånd et kulturelt talenteksperimentarium Kulturregionen ønsker at styrke kulturmiljøet

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Hemmelige Stier Projektstatus 2012 Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren KMØ Ramme Organisationsmodel Mål Afsæt Mødeaktivitet Digital platform Forandringsteori Udfordringer 2013 Gevinster

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Resume XX skal tage stilling til, om XX Kommune skal indgå i en 4-årig regional kulturaftale (KulturMetropolØresund) for 2012-2015,

Læs mere

Aktive Byrum Projektstatus 2012

Aktive Byrum Projektstatus 2012 Aktive Byrum Projektstatus 2012 Indhold KMØ ramme Indsatsområde og mål Målgruppe Delprojekter Organisering Mobile faciliteter Kunstneriske indgreb Tidsplan 2013-15 Det aktive byrum 2012 Fagligt netværk

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Først Gavin Brian skriver til

Først Gavin Brian skriver til Emne Fokuspunkter Skribent 1) Ideen bag Images 2016 CKUs vision med IMAGES er, at den på sigt udvikles til Europas mest attraktive kunstneriske platform for nye talenter fra Afrika, Mellemøsten og Asien

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Fællessekretariatet for BolivVejle. Mai Norlyk Karen Sommer Møller Analysemedarbejder jan. 2010 Kommunikationsmedarbejder juni 2010

Fællessekretariatet for BolivVejle. Mai Norlyk Karen Sommer Møller Analysemedarbejder jan. 2010 Kommunikationsmedarbejder juni 2010 Fællessekretariatet for BolivVejle Mai Norlyk Karen Sommer Møller Analysemedarbejder jan. 2010 Kommunikationsmedarbejder juni 2010 Visionen for BolivVejle Vision for BolivVejle At boligselskaberne og Vejle

Læs mere

Teatret Svalegangens vision og strategi for

Teatret Svalegangens vision og strategi for Teatret Svalegangens vision og strategi for 2019-2029 MISSION Teatret Svalegangen sætter tidens tanker og følelser i bevægelse HVORFOR? Vi tror på at kunst, der reflekterer og debatterer vores samtid nedbryder

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

Udkast til temaer i Kulturmetropolen

Udkast til temaer i Kulturmetropolen Udkast til temaer i Kulturmetropolen 2020-2023 Kultur og Sundhed (arbejdstitel) Hvad handler indsatsen om? Indsatsområdet bygger på en erkendelse af, at kunst og kultur har en afgørende og særlig værdiskabende

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Udkast til handleplan 2012-2015 for Frederiksberg Kommunes nationale arbejde.

Udkast til handleplan 2012-2015 for Frederiksberg Kommunes nationale arbejde. 31. august 2012 Sagsbehandler: BTH Dok.nr.: 2012/0069929-1 Kultur, Fritid og Erhverv Udkast til handleplan 2012-2015 for Frederiksberg Kommunes nationale arbejde. Baggrund for Frederiksbergs internationale

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

1 Baggrund Formål Organisering Indsatsområder Evaluering Budget... 8

1 Baggrund Formål Organisering Indsatsområder Evaluering Budget... 8 Indhold 1 Baggrund... 1 2 Formål... 2 3 Organisering... 3... 3 4 Indsatsområder... 4 5 Evaluering... 7 6 Budget... 8 1 Baggrund AABs afdeling 54 og Baldersbos afdeling 12 har siden 2008 samarbejdet med

Læs mere

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe)

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) Samarbejde med kommunen - samskabelse Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) 71 Frivilligcentre fordelt på 64 kommuner Et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har mulighed for

Læs mere

Strategi for FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. Vi er noget for dem der er noget for andre

Strategi for FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. Vi er noget for dem der er noget for andre Strategi for FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 2017 2018 Vi er noget for dem der er noget for andre D Dokumentation, evaluering og kvalitetssikring...9 F FRISE...10 Frivilligcenteret som arbejdsplads...4 Fundraising

Læs mere

Afrapportering af projektet KULTUR på VEJ

Afrapportering af projektet KULTUR på VEJ Afrapportering af projektet KULTUR på VEJ MUE 40.2015-0010 Projektperiode 01-09-2015 til 01-07-2017 Bilag vedhæftet mail: Afrappportering Uddybende evalueringsartikel Abstract til forskningsartikel Budget

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Synlighed og kommunikation sparker processen

Synlighed og kommunikation sparker processen Synlighed og kommunikation sparker processen i gang! Projekt Learning Museum 2011-2013 14 Af Tine Seligmann, museumsinspektør og projektleder på Learning Museum, Museet for Samtidskunst Learning Museum

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Idrætsevents Status 2014

Idrætsevents Status 2014 Idrætsevents Status 2014 KMØ Projekt Idrætsevents er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland Version 0.0 kulturkanten Kulturaftale Nordjylland 2013 2016 Indhold 3 Introduktion 5 Den store satsning 6 Nye Indsatser 7 Talentudvikling 8 Det overraskende møde 9 Alternative arenaer 11 Det etablerede

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde.

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Nyborg Kulturhåndfæstning En kulturel handleplan

Nyborg Kulturhåndfæstning En kulturel handleplan Nyborg Kulturhåndfæstning En kulturel handleplan Baggrund I Nyborg Kommunes Kultur -, Fritids - og Idrætspolitik er visionen: Netop i Nyborg! Midt i Danmark og med udkig til hele verden: Sprudlende kultur,

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Sociale partnerskaber

Sociale partnerskaber Sociale partnerskaber Projektbeskrivelse Projektleder: Ejnar Tang Senest revideret: 5/12/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen

Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen Dette udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen er lavet i tæt samarbejde med Kulturmetropolens kulturchefer (KMK), projektchefer, sekretariat

Læs mere

PROJEKTOPLYSNINGER. Der ansøges således dels om de øremærkede midler til Hedelundgårdparken.

PROJEKTOPLYSNINGER. Der ansøges således dels om de øremærkede midler til Hedelundgårdparken. PROJEKTOPLYSNINGER 1 Indsatsens formål Esbjerg Kommune ønsker en bredere koordineret og målbar indsats på det boligsociale område med henblik på at gøre udsatte boligområder velfungerende og attraktive.

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN

DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN Demensalliancens partnere har med stor interesse læst regeringens demenshandlingsplan. Vi vil gerne anerkende det

Læs mere

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MISSION Syddansk Musikkonservatorium har til opgave på kunstnerisk og, hvor det er relevant, videnskabeligt grundlag at give uddannelse i musik og musikpædagogik og tilgrænsende

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2013 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune 1 Indhold En attraktiv kommune... 3 Idékatalog med handlemuligheder... 3 Årlige handleplaner for

Læs mere

NOTAT. KulturDanmark arbejdsgruppe Børns og unges møde med og engagement i kunst og kultur

NOTAT. KulturDanmark arbejdsgruppe Børns og unges møde med og engagement i kunst og kultur NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 KulturDanmark arbejdsgruppe Børns og unges møde med og engagement i kunst og kultur post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 Årsrapport 2014 Indhold Kontekst i KMØ Delelementer Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektpionererne Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 KMØ Projektspace

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Beboerne_som_motor_i_udviklingen

Beboerne_som_motor_i_udviklingen 14.01.2013 - Fil: 3K11-Tscherning-Beboerne_som_motor_i_udviklingen - Side 1 af 5 http://www.hausenberg.dk/ Refleksioner over: Beboerne_som_motor_i_udviklingen http://www.cfbu.dk/fileadmin/user_upload/dokumenter/beboerne_som_motor_i_udviklingen.pdf

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Udgivet af Faxe Kommune 2013 For mere information, kontakt: Faxe Kommune, Center for Kultur, Frivillighed og Borgerservice Telefon: 5620 3000 Email: kulturogfritid@faxekommune.dk

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019

Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019 Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune har et stort fokus på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik

Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik Dokument oprettet 09. juli 2014 Sag 10-2014-00390 Dok. 166248/kp_dh Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik Indledning Frivillighed har i de seneste år haft en fremtrædende rolle i den generelle

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Peter Hollbaum-Hansen Aftenskolernes Samråd i København Borgergade 12, København K Kr.

Peter Hollbaum-Hansen Aftenskolernes Samråd i København Borgergade 12, København K Kr. ANSØGNINGSSKEMA TIL UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel Foreningens navn Foreningsnummer Projektansvarlig Adresse KORTLÆGNING AF AFTENSKOLERNES KOMPETENCER OG VIDEN INDEN FOR MOTION

Læs mere