Photoshop fortsat: Genskab en webside.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Photoshop fortsat: Genskab en webside."

Transkript

1 Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår Photoshop fortsat: Genskab en webside. 1. Lidt om hvad du har lært Sidste gang prøvede du at arbejde med nogle basale funktioner i Photoshop. Du lavede et webbanner efter en nøje anvist brugsanvisning. Du prøvede bl.a. at arbejde med Layers, Blending mode og Opacity. Du prøvede desuden at placere vektorgrafik og ændre størrelsen på det. Ligeledes arbejdede du med gradient-værktøjet og du tegnede med Photoshops Brush tool. Afslutningsvis lavede du en grov afmaskning med Photoshops Mask funktion. For at eksportere dit webbanner i et passende web-billedeformat benyttede du dig af Photoshops Save for web and devices-funktion. 2. Målsætning Målet med denne uges øvelse er at gøre dig lidt mere hjemmevant i at udarbejde design i Photoshop, så du senere kan designe og optegne dine skitser i forbindelse med jeres eksamensprojekt. Derfor er dagens øvelse, ligesom de forrige, ikke af kreativ karakter, men vil i stedet fokusere på, at du bliver videreintroduceret til Adobe Photoshops opbygning og funktionalitet. Du vil i denne opgave benytte mange af de samme funktioner og værktøjer, som du benyttede dig af sidst. Du vil på den måde opleve at det faktisk ofte er meget få værktøjer, som skal til for at skabe et website, og at du ved at mestre basalfunktionaliteten kan opnå rigtigt meget. Du vil ikke blive guidet igennem på samme måde som sidste øvelse. Går du kortvarigt i stå - og er din hjælpelærer i gang med at hjælpe en anden - er et lille tip at benytte Photoshops indbyggede hjælp, som i korte skridt forklarer de fleste tilgængelige værktøjer i Photoshop. Klik på fanebladet Help og vælg derefter menupunktet hjælp - dette vil åbne Photoshops omfattende hjælpefunktion. Søg så specifikt som muligt - beskriv eksempelvis den delopgave, du skal udføre og se, om der dukker noget brugbart op.

2 3. Beskrivelse Du skal i denne øvelse genskabe en webside i Photoshop - du skal tegne efter. Selvom det kan virke lidt underligt er det en fantastisk måde at lære hvordan man griber et webdesign an i Photoshop. Det kan aldrig anbefales at starte op fra bunden i Photoshop - normalt er Photoshop noget man åbner forholdsvis sent i ens designproces når indhold, informationsarkitektur, skitser og prototyper er bearbejdede og testede nok til at man kan bevæge sig videre. Derfor vil man ofte have en skitse eller nogle grove Photoshop-opsætninger at arbejde udfra. I dag har vi et eksisterende website, som vi skal genskabe - det vil derfor minde meget om en slags rentegning, og du skal derfor have øje for de små detaljer, som ofte gør sig gældende på en webside og forsøge, om du kan genskabe dem. Der er valgt to forholdsvis simple websites ud. Det ene website er lidt nemmere at genskabe end det anden. Vælg derfor det som du synes passer bedst til dit udgangspunkt - føler du dig efterhånden rigtigt godt hjemme i Photoshop, så forsøg dig med det lidt mere krævende. Hvis du foretrækker helt frit at vælge det website, du vil efterligne, enten fordi du synes at de to, der er valgt ud, er for nemme (eller for kedelige) - så er du selvfølgelig velkommen til dette. Du skal dog være opmærksom på at finde frem til et website, som tydeligt er mere udfordrende end de to, der er valgt ud. Den første (og nemmeste webside) er forsiden på VestjyskBanks (deres Skjern afdeling) website (https://www.vestjyskbank.dk/om-banken/afdelinger/skjern?opendocument).

3 Den anden (og lidt mere krævende webside) er forsiden på Lån & Spar Bank nye website (www.lsb.dk). Grunden til, at valget er faldet på banksider, er ikke tilfældigt. Banksider udmærker sig ofte ved at være forholdsvis simple i udtrykket med klare linjer og få detaljer. Dette gør dem lidt nemmere at gå til. Vestjysk Banks design er rent teknisk lidt mere simpelt at efterligne, da det mest gør brug af

4 enkle linjer og kasser. Lån og Spar banks website virker overordnet meget simpelt. Forskellen ligger især i detaljen - på LSBs website er der arbejdet meget med skygger, afrundinger og nedtonede gradienter som er svære at udføre i Photoshop (samt i CSS og HTML). Bemærk det nedtonede brug af effekterne. I må ikke direkte overføre elementer fra selve websiden, da alt skal genskabes af jer i Photoshop. Der er derfor klargjort noget materiale til begge websider, så I nemmere kan komme i gang. Det drejer sig bl.a. om logo og andre identitetselementer, som kan være vanskelige at efterligne. Der er ikke inkluderet billeder af personerne på hjemmesiden. Da I ikke må bruge billederne fra websiden skal I selv finde passende (tilsvarende) billeder - her kan i bruge Googles billedesøgning eller nogle af de gratis Stock-billededatabaser som er tilgængelig på nettet. Her kan eksempelvis Stock.XCHNG (www.sxc.hu) være et godt bekendtskab, også i forbindelse med jeres eksamensprojekt. I kan evt også bruge gettyimages. I må gerne overføre teksten fra websiden. 5. Øvelsen 5.1. Download forberedt billedemateriale Først skal du downloade materiale, som du skal bruge til at genskabe websitet i Photoshop. Billederne er lagt i en zip-mappe, som du gemmer og pakker ud på din computer. Download zip-filen ved at klikke her Tag screen-shot af websitet Gå ind på det valgte website og tag et screen-shot af forsiden. På PC klikker du på knappen Printscreen og på Mac trykker du tasterne Shift+Cmd+3, hvorefter billedet havner på dit skrivebord. På PC ligger billedet i dit clip-board (eller i din hukommelse) Overfør screen-shot til Photoshop På Mac åbner du simpelthen bare billedet i Photoshop. Vælg file Open, eller træk billedet ned på Photoshop-ikonet. Vælg herefter file Save as og gem filen som en Psd.fil (Photoshop fil). På PC bliver du nødt til at åbne photoshop og vælge file new. Fordi skærmbilledet ligger i dit clipboard burde Photoshop udfylde billedets dimensioner automatisk. Hvis de ikke er udfyldt, vælger du nogle passende dimensioner - det gør ikke noget der er for meget plads - du kan altid beskære. Skriv eksempelvis 1280 pixel bred og 1024 pixels høj, hvis du sidder på skolens computere. Bemærk at du lige skal sikre dig, at enheden er valgt til pixels og ikke et fysisk enhedsmål. Opløsning sætter du til skærmopløsning, dvs. 72 pixels pr. inch. Color Mode sættes også til skærmfarver, dvs. RGB, og baggrunde sætter du til Transparent eller White. Klik herefter OK. I dit nye dokument indsætter du dit screen-shot ved at vælge Edit Paste. Eller ved at trykke Ctrl + V.

5 5.4. Beskæring (C) Du har nu dit skærmbillede lagt ind i Photoshop. Da skærmbilledet er taget af hele skærmen og ikke kun af browservinduet, vil du nok have en del ting med (eksempelvis dele af dit skrivebord) som er overflødige at have med. Beskær dit billede ved at vælge Crop værktøjet i tool-panelet ( c ) og træk det henover det område, som skal bevares. Tryk herefter Return eller delete. Husk at have hele siden i browser-vinduet med. Også baggrunden bag indholdet Opsæt guides for dit arbejde Du kan gøre dit arbejde lidt nemmere, hvis du sætter nogle guides du kan arbejde efter. Du laver i virkeligheden et slags grid - da designet allerede er lavet for dig skal du i bare trække guides (hjælpestregerne) efter det eksisterende design. Når du herefter tilfører elementer til dit canvas vil de ligge sig (snappe) til hjælpelinjerne. Du skal først have vist linealen (rulers) i dit vindue. På Mac tastes Cmd+R eller Ctrl+R på PC. Nu dukker linealen op i toppen af vinduet og i venstre side. Vælg herefter Move-værktøjet (V) øverst i værktøjspanelet, eller eksempelvis ved at taste v på Mac. Klik herefter inde i top-linealen og træk ned for at skabe en horisontal guide og klik i venstre lineal og træk ind for at skabe en vertikal guide (guides optræder som lyseblå streger henover dit design). Du kan trække så mange guides ind, som du finder nødvendig og slå visningen til og fra under fanebladet View eller ved Cmd+H (Mac) eller Ctrl+H (PC). For at fjerne en guide tager du fat i den og trækker den ud i linealen igen, hvorefter den forsvinder.

6 Det smarte ved guides er, at du har noget at sigte efter og at indholdet klistre (snapper) til de opstillede guides. På den måde kan du sikre dig at tingene ender de rigtige steder Begynd på designet Du er nu klar til at gå i gang med din efterligning. Arbejd ovenpå din screenshot. Det er altafgørende, at du ligesom sidste øvelse arbejder i lag. Du kan slå visningen af lag til og fra i lag-paletten, så du kan holde øje med, hvordan dit design skrider frem. Der vil efterhånden opstå mange lag i den lag-palette - for at det ikke tager overhånd, kan du gruppere lag, der hører sammen i lag-grupper. Nederst i lag-paletten klikker du på mappeikonet hvorefter en ny mappe opstår i dit lag-hieraki. Træk de lag ned i mappen, som du ønsker skal være i den. Det kan eksempelvis være nyttigt at samle de lag som indeholder et header design, en speciel detaljeret knap osv. Man kan også sammenlægge lag hvorved lag-strukturen forsvinder - dette kan nogle sjældne gange være nødvendigt.

7 Tip Et andet lille tip til at håndtere de mange lag på er, at du kan vælge lag inde på dit canvas i stedet for at vælge dem ude i lag-paletten. Det gør du ved at holde vælge Move tool (v) og derefter holde curseren henover det område hvor det element du vil vælge befinder sig. Herefter højreklikker du, hvorefter en liste over de nærmeste aktuelle lag vises. Du kan nu herefter vælge det lag, du vil arbejde på. Dette kræver dog, at du navngiver dine lag ordentligt. Man kan evt. skrive mapper med STORE bogstaver og egentlige lag med små - på den måde er det let at holde styr på mapper og lag når man vælger lag ved at højreklikke på canvas. Forskellen på at vælge mappe og lag og at kunne se forskellen på dem i navnet er nemlig ikke blevet indbygget i Photoshops genvej til at vælge lag. Som nævnt er mange af de værktøjer, som kan vise sig anvendelige i forbindelse med dit arbejde magen til dem, du benyttede i sidste øvelse. Her er nævnt nogle af dem, og hvordan de kan vise sig brugbare i denne øvelse. Zoom tool (z) Brug zoom værktøjet til at bevæge dig ind og ud - dels når du skal se detaljer i designet som du skal kopiere - når du skal ramme en bestemt farve med Eyedropper værktøjet, eller når du skal lave en præcis selektion. Hand tool (h) Brug hand værktøjet når du eksempelvis er zoomet langt ind i dit design og vil bevæge dig rundt på canvas uden at skulle zoome ud. Med hand værktøjet valgt kan du trække dig rundt på canvas. Holder du SPACE inde forvandles markøren midlertidigt til Hand Tool.

8 History paletten Klik op fanebladet Window History for at slå visningen af History paletten til. Her kan du bevæge dig frem og tilbage i dine handlinger og fjerne handlinger, som du har fortrudt (men husk det kun virker i Photoshop :-) ). Du kan også fjerne enkelte handlinger uden at skulle gå hele vejen tilbage, hvilket gør denne funktionalitet mere fleksibel end bare at lave en masse undo. Her undgår du alt for meget dobbeltarbejde. Eyedropper tool (i) Brug eyedropper værktøjet til at kopiere farverne fra de design du er i gang med at efterligne - på den måde sikre du dig at det er de helt rigtige farver som bliver brugt. Type tool (t) Brug Type værktøjet til at tilføje tekst med. Hvis du vil tilføje en enkel linje kan du bare klikke og skrive. Hvis du vil lave et afsnit, skal du lave en tekstboks. Det gør du ved at trække Type værktøjet henover skærmen til den størrelse, du gerne vil have på tekstboksen.

9 I type-paletten i toppen af dit vindue kan du formatere din tekst og lave indstillinger for anti-aliasing. Dvs. hvor skarpt skriften skal tegnes på skærmen. Til websikre brødtekster er det ofte en ide at vælge none, da det ofte også vil være sådan at skiften vises i browseren. Overskifter skal ofte have en eller anden form for anti-aliasing tilknyttet, da udseendet af store skrifterstørrelse sjældent er særligt pæne, hvis de ikke blødes lidt op. Selektion tool (M) Et af allervigtigste grundliggende funktioner er det at lave en selektion. En selektion bruger du til mange ting, og der findes også mange forskellige måder at lave en selektion. Når du har lavet en selektion, er den der til du fjerner den igen - dvs. at den lidt fungerer som et ekstra lag og har indvirkning på det lag, som er valgt. Det er eksempelvis en måde at lave en kasse på. Vælg Rektangular Marquee Tool og træk værktøjet henover skærmen til du får en selektion i den rette størrelse. Du har nu lavet en selektion, som er indikeret ved den levende myresti-streg på dit kanvas. Hvis du har lavet et nyt lag og valgt en passende farve eller gradient kan du nu enten vælge gradient værktøjet og trække din gradient indenfor rammerne eller Edit Fill for at fylde kassen ud med en farve. For at fjerne din selektion taster du Cmd+d på Mac eller Crl+d på PC eller vælger Select Deselect. Du kan nu lave en ny selektion og arbejde videre på det samme lag eller et nyt.

10 Hvis du bare skal lave en simpel kasse er Rectangle tool dog ofte en del mere fleksibelt, da du her nemt kan trække og omforme boksen efterfølgende. Photoshops Rectangle-, Rounded rectangle- og Ellipse tool fungerer som vektor-grafik og kan manipuleres på samme vis. Tip En rigtig smart feature er, at du kan lave selektions på baggrund af indholdet i eksisterende lag. Har du eksempelvis en lag med en form, som du skal kopiere eller lave om, kan du lave en selektion dannet på baggrund af det synlige indhold i laget. Det gør du ved at holde curseren over det lille ikon i lag-paletten, som repræsenterer det lag, som du vil lave en selektion udfra. Mens du holder Cmd (Mac) eller Ctrl (PC) nede og klikker på ikonet skabes en ny selektion, som du kan bruge videre. Hold curseren over det lille billedeikon og klik som beskrevet ovenfor for at skabe en selektion på baggrund af det synlige indhold i laget. Afmaskning Sidste gang lavede du en simpel afmaskning med ved hjælp af brush tool. Det blev en blød overgang. Hvis du vil lave en hård overgang - eksempelvis hvis du vil lave en beskæring af et billede inde i dit design, kan du bare lave et selektion - eksempelvis ved hjælp af det rektangulære selektionsværktøj - ovenpå det billede som skal beskæres. Når myrestien er i den rette størrelse (du kan transformere selektionen inden du gør noget med den bl.a. ved hjælp af Select Transform selection eller Select Modify. Når din selektion er passende, klikker du på mask-ikonet nederst i lag-paletten, hvorefter dit billede beskæres. Det smarte ved at beskære billeder på denne måde i dit design fremfor at slette osv. er at du altid kan lave din afmaskning om eller flytte rundt på billedet inde i beskæringen.

11 Den samme funktion kan nemt opnås ved at placere billede oven på den form som skal beskære og derefter højreklikke på laget og vælge Create clipping mask. Layer styles Layer styles er en super smart og fleksibel måde at tilføje styling til dine elementer. Det kan være gradienter, borders, skygge og lys. Det smarte ved layer styles er at du tilføjer dem til et lag eller en lag-gruppe og at du altid kan ændre på dem, kopiere dem eller fjerne dem igen. Lav eksempelvis en kasse og slå en layer style til - det kan eksempelvis være Drop shadow. Med det lag valgt som skal have skygge klikker du på Add layer style ikonet nederst i lag-paletten (vist med fx). Det åbner en ny dialogboks, hvor du kan lave forskellige indstillinger for den stil, du vil tilføje. Du kan tilføje flere Layer styles til et enkelt lag - prøv evt. at se, hvad de enkelte indstillinger gør ved dit lag ved at sætte et hak i preview tjek-boksen i højre side.

12 Husk på, at det ofte er meget fint og aftonet brug af nogle få effekter, som giver et lækkert udtryk og ikke omvendt. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilke værktøjer du vælger til at løse opgaven, som nævnt er der ofte adskillige måder at opnå det samme resultatet på i Photoshop. Hvis du støder ind i et element, du er i tvivl om, hvordan du kan efterligne så spørg din hjælpelærer, hvilket værktøj han/ hun ville bruge, hvis det er et mere avanceret værktøj kan de være en idé at tage et kig i Photoshops hjælpe-funktion, lave en Google søgning (søgetip: skriv navnet værktøjet eller funktion og afslut med tutorial ) eller gennemføre en video-tutorial på Lynda.com hvis du har adgang til dem. På den måde kan du få skabt et overblik, inden du selv går i gang med værktøjet eller funktionaliteten. Der er ingen aflevering knyttet til denne øvelse

Introduktion til Photoshop

Introduktion til Photoshop Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Introduktion til Photoshop 1. Lidt om hvad du har lært Nu er du snart ved at være ekspert i (X)HTML og CSS. Du har

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Photoshop: Billedredigering og mockups

Photoshop: Billedredigering og mockups Design til digitale kommunikationsplatforme - Formiddag (Hold 1), IT-Universitetet, Efterår 2013 Øvelse 4, individuel øvelse Photoshop: Billedredigering og mockups 1. Lidt om hvad du har lært Nu er du

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Billeder og PowerPoint

Billeder og PowerPoint Den digitale Underviser Billeder og PowerPoint Som visuelle udtryk for læring V Indhold Pædagogisk brug af billeder... 3 Potentiale... 3 Kilder... 3 Pædagogisk brug af PowerPoint... 4 Generelle elementer...

Læs mere

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING Billeder åbnes via: File - Open... Et billede kan roteres via: Image - Rotate Canvas Under Image - Image Size... kan billedets størrelse og opløsning ændres. Under Image -

Læs mere

InDesign CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

InDesign CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk InDesign CC Side 1 af 4 Hvis man vil placere grafisk materiale, f.eks. fra Photoshop eller Illustrator, i In- Design, kan det gøres på to måder: 1) Placer direkte 1.

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling V 3.5.10 V Indhold Hvad er Paint.NET?. 3 Værktøj... 4 A. Åbn et billede..... 5 B. Gem et billede... 5 C. Beskær et billede... 7 D. Ændr

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING. Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort.

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING. Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort. GRAFIK & BILLEDBEHANDLING Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort. OPGAVEBESKRIVELSE En bryllupsfotograf kontaktede mig privat med en sammenkopieringsopgave.

Læs mere

Shortcuts til Photoshop CS2

Shortcuts til Photoshop CS2 Shortcuts til Photoshop CS2 Udarbejdet af Hans-Ole Nielsen, Graphos til både PC og Mac / engelske version Selección Tools (PC) Symbol (MAC) Rectangular Marquee M M Elliptical Marquee Shift + M Shift +

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik Lektion 7 - En meget irriterende ting - især ved ældre indscannede billeder - er en forkert farve, der ligger som et slør hen over billedet eller dele af dette. På ældre billeder skyldes det, at farverne

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport.

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. For at installere SyreN ph Rapport, indsæt BioCover USB stik i computer. Nedenstående program forefindes på USB: Ved at klikke på SyreN ph Rapport mappen åbnes mappen

Læs mere

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold Photoshop Basis - værktøjer Indhold Kapitel 06 Lag / Layers................ side 2 Kapitel 07 Afmaskning................ side 4 Kapitel 08 Pathværktøj............... side 7 Kapitel 09 Shape..................

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. 1 Grafisk workflow

GRAFISK WORKFLOW. 1 Grafisk workflow GRAFISK WORKFLOW 1 Opgavebeskrivelse I forbindelse med et nyt online koncept Web in a box skulle jeg lave en Photoshop-skabelon, der kan eksportere materiale til en hjemmeside automatisk. Selve konceptet

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver Grafisk Tekniker Grundforløb Opgave: Klistermærker i flere farver I denne opgave skal der skabes et antal klistermærker i flere farver. Temaet er frit. Husk at der i serigrafi skal laves ramme for hver

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

SMAGSPRØVE. Photoshop. basis

SMAGSPRØVE. Photoshop. basis SMAGSPRØVE Photoshop basis Opgavefiler kan downloades på www.softworld.dk/support Farvelade I denne case: Swatches FArveprøver Color- FArve panelet Color Picker FArvevælger Fyld & Forløb Pensler Viskelæder

Læs mere

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1 side 1 Denne vejledning skal vise hvordan man kan lave et julebrev - det kan også være et nyhedsbrev. Fremgangsmåden er den samme Opsætningen foregår i LibreOffice Draw Men hvor man også bruger Photofiltre

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip.

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip. ASB E-mailsignatur I det følgende vil det forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men

Læs mere

Grafik & billede. Billedmanipulation. Andreas Ernst Tørnqvist

Grafik & billede. Billedmanipulation. Andreas Ernst Tørnqvist Billedmanipulation Andreas Ernst Tørnqvist Redegørelse Opgaven Denne opgave består af billedmanipulation og billedoptimering. Jeg lavede det for øvelsens skyld, og ønskede at sammensætte forskellige elementer

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Ekstramateriale til Photoshop CS2

Ekstramateriale til Photoshop CS2 Ekstramateriale til Photoshop CS2 Tekst og tegneredskaber af Palle Bruselius Forlaget Libris - 2006 1 Filnavn: Tekst og tegneredskabercs2.doc Udskrevet: 22-04-2007 00:13:31 Skabelon: libris2005.dot Tekst

Læs mere

I. SMART Board. I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2. IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4

I. SMART Board. I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2. IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4 I. SMART Board I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2 A. Tastatur... 3 B. Optager... 3 C. Kontrolpanel... 3 IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4 A. En Notebookside

Læs mere

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med.

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med. Elements Lektion 4 Så er det tid til næste lektion. Denne gang bliver det lidt mere avanceret og jeg går ud fra, at du nu har fået sat dig grundigt ind i de forberedende ting du skal igennem med hvert

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008 ASB E-mailsignatur I det følgende forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men skal opsættes

Læs mere

Billedoptimering i indkaldelsesbreve

Billedoptimering i indkaldelsesbreve Billedoptimering i indkaldelsesbreve Af Flemming Madsen I denne vejledning vil vi vise, hvordan du som skoleadministrator optimerer billeder i rtfdokumenter og dermed kan generere breve med skolens logo

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

Billedbeskæring & Irfan View

Billedbeskæring & Irfan View Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Hvordan redigerer jeg billeder?...2 Installation af Irfan View...2 Opsætning af Irfan View...5 Gem med en fornuftig billedtype...5 Irfanview på dansk...6 Brug

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev Indhold Opret Googlekonto... 2 Åbning af Google Drev... 5 Værktøjet Ny... 8 Værktøjet Mappe... 8 Værktøjet Upload fil... 10 Værktøjet Google Docs... 13 Værktøjet Google Sheets... 16 Værktøjet Google Slides...

Læs mere

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør.

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Du kan oprette blogs på 3 forskellige niveauer i e-learn.sdu.dk:

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel.

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel. Side 1 Mange kender programmet Microsoft Publisher hvor man sætte forskellige ting op i, blade, skrivelser, sange m.m. Libre Office Draw der er en del af den gratis LibreOffice pakke kan noget i samme

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1

Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Det første skærmbillede... Side 3 Navigation... Side 4 Åbne Pixlr Advanced... Side 5 Inde i programmet... Side 6

Læs mere

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen.

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen. Udarbejdelse af kommunikationsbøger Noter og øvelser i forbindelse med at udarbejde kommunikationsbøger vha. programmet Phraseit (Genlyd). Følgende øvelser og instruktion er baseret på at Phrase-it 2.1

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Serigrafisk tryk af bogomslag i flere farver

Serigrafisk tryk af bogomslag i flere farver i flere farver Opgaven består i at lave et omslag til en bog med softcover i A5 størrelse. Omslaget trykkes i serigrafi i flere farver. Bogen produceres herefter i Bogbind. Der arbejdes i serigrafi i grupper

Læs mere

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.0 Velkommen til manualen for Editor 1 1.1 Editoren 1 1.1.1 Editorens typiske udseende 1 1.1.2 HTML-kode 1 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.2 Værktøjslinjer 2 1.3 Ikoner 2 1.3.1 Liste over

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer Grafisk Tekniker Digitalprint Klistermærker med skærelinjer Klistermærker - opgave En mindre serie forskellige klistermærker skal tegnes i Illustrator. Der defineres en ny fil for hvert enkelt klistermærke,

Læs mere

Opdateret: Vejledning i WebKort. Gennemgang af basale funktioner i Esbjerg kommunes WebKort

Opdateret: Vejledning i WebKort. Gennemgang af basale funktioner i Esbjerg kommunes WebKort Vejledning i WebKort Gennemgang af basale funktioner i Esbjerg kommunes WebKort 1 Indhold Zoom og panorér mm.... 3 Temavælger... 5 Gennemsigtighed (transparents)... 6 Menu-bjælken... 7 Søg... 7 Søg en

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

Illustrator Undervisning

Illustrator Undervisning Indhold Illustrator: Pixels kontra Vektor.............. 2 Pathværktøj...................... 3 Værktøjer........................ 4 Nyt dokument..................... 5 Intro til værktøjer....................

Læs mere

Billedbehandling i praksis

Billedbehandling i praksis Billedbehandling i praksis Øvelser til værktøjerne i simpel billedbehandling Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Billedstørrelse, billedformater m.m...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1 Side 1 De fleste værktøjer i fotoprogrammet Photofiltre 7 er kun aktive når der er åbnet et billede i programmet. Sådan er det også med tryllestaven. Og hvad kan man så bruge tryllestaven til. Den er beregnet

Læs mere

Siteloom manual for Comwells webredaktører

Siteloom manual for Comwells webredaktører Siteloom manual for Comwells webredaktører Generelt Hvad er SL: SiteLoom er redigeringsprogrammet bag comwell.com websitet, som gør det muligt for folk uden programmeringskundskaber, at redigere og tilføje

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

1. Indledning... 1. 2. Installation... 2. 2.1 Mac OS X... 2. 2.2 Windows... 10. 3. Arkivering... 11. 3.1 Mac OS X... 11. 3.2 Windows...

1. Indledning... 1. 2. Installation... 2. 2.1 Mac OS X... 2. 2.2 Windows... 10. 3. Arkivering... 11. 3.1 Mac OS X... 11. 3.2 Windows... Manual til HTTrack 1. Indledning... 1 2. Installation... 2 2.1 Mac OS X... 2 2.2 Windows... 10 3. Arkivering... 11 3.1 Mac OS X... 11 3.2 Windows... 17 4. Visning af arkiveret materiale... 18 4.1 Mac OS

Læs mere

Manual til HTTrack. 1. Indledning. 2. Installation

Manual til HTTrack. 1. Indledning. 2. Installation Manual til HTTrack 1. Indledning... 1 2. Installation... 1 2.1 Mac OS X... 2 2.2 Windows... 9 3. Arkivering... 10 3.1 Mac OS X... 10 3.2 Windows... 14 4. Visning af arkiveret materiale... 15 4.1 Mac OS

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFIK & BILLEDBEHANDLING INDHOLD Dokumentation.... 3 Procesbeskrivelse.... 4 Photoshop indstillinger.... 5 Anvendt billedmateriale.... 6 Oversigt layers.... 7 Smart Object & Filter.... 8 Fritlægninger

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDE Være Sammen folder reklame

GRAFIK OG BILLEDE Være Sammen folder reklame GRAFIK OG BILLEDE Være Sammen folder reklame REDEGØRELSE Hvad går opgaven ud på? Dette var en fiktiv opgave som jeg stillede mig selv. Her ville jeg lave en reklame for en folder, som skulle kunnes bruges

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

AFTER EFFECTS DET GRUNDLÆGGENDE INTERFACE

AFTER EFFECTS DET GRUNDLÆGGENDE INTERFACE AFTER EFFECTS DET GRUNDLÆGGENDE INTERFACE PROJEKT VINDUE KOMPOSITIONS OMRÅDE TIDS KONTROL EFFEKTER LAGSTRUKTUR TIDSLINJE AFTER EFFECTS PROJEKT VINDUET Når filerne er importeret, kan de frit omdøbes og

Læs mere

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE.

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Opgaven Adidas har lanceret en farveopdatering af deres støvleklassiker Copa Mundial. Støvlen,

Læs mere

Grafisk Tekniker Grundforløb. Serigrafisk tryk af smudsomslag i flere farver til hardcoverbog

Grafisk Tekniker Grundforløb. Serigrafisk tryk af smudsomslag i flere farver til hardcoverbog i flere farver til hardcoverbog Opgaven består i at lave et smudsomslag til en bog med hardcover i A5-størrelse. Omslaget trykkes i serigrafi i flere farver. Bogen produceres herefter i Bogbind. Der arbejdes

Læs mere

Solid Edge 2D Drafting

Solid Edge 2D Drafting Solid Edge 2D version 106 - tutorial: Solid edge 2d er et gratis tegneprogram, der er genialt til Teknologi. Det kan bruges til at tegne maskintegninger med mål, til at tegne skitser til fysik-afleveringer,

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk Sådan kommer du i gang For at åbne et eksisterende billede fra et kamera, en mobil eller en disk: Gå ind i menuen under Files i menuen og vælg Open. For at oprette et nyt billede på et blankt lærred :

Læs mere

Billedredigering REDEGØRELSE BILLEDE REDIGERINGS OPGAVE HORROR MOVIE POSTER

Billedredigering REDEGØRELSE BILLEDE REDIGERINGS OPGAVE HORROR MOVIE POSTER REDEGØRELSE BILLEDE REDIGERINGS OPGAVE HORROR MOVIE POSTER 1 Plakat cover Plakat Skitse Skitser/Brainstorm Færdigt resultat Jeg startede ud med at lave en Brainstorm, hvor jeg skrev ned hvad jeg kom i

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

Lav et fritskåret transparent billede i PhotoFiltre

Lav et fritskåret transparent billede i PhotoFiltre Lav et fritskåret transparent billede i PhotoFiltre Hent det gratis program PhotoFiltre i den engelske version på denne side: http://www.photofiltre-studio.com/pf7-en.htm Hent sprogfilen til den danske

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

GRAFIK & Billedbehandling AF JULIA FRANDSEN DOKUMENTATION Jeg har valgt at slå typografi og grafik billedbehandling sammen. Her beskriver jeg alt hvad jeg har redigeret i billederne. Billederne har

Læs mere

Dokumentation. Grafik & Billedbehandling

Dokumentation. Grafik & Billedbehandling Grafik & Billedbehandling Dokumentation OPGAVEN: Jeg har valgt at lave en fiktiv opgave for Dansk Folkehjælp, hvor jeg vil sætte fokus på de hjemløse i den kolde tid, formålet er at indsamle gamle soveposer,

Læs mere

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekter Et Projekt, består af alle de ingredienser, der er samlet sammen til et bestemt design. Til en samplerquilt, kan man f.eks gemme alle de forskellige blokke man har tænkt sig at bruge. Emnerne

Læs mere

Active Builder - Brugermanual

Active Builder - Brugermanual Active Builder - Brugermanual Version: Release 2.0 Sprog: Dansk Copyright 2014 - Talk Active ApS INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. HURTIGT OVERBLIK... 4 1.1 Vælg URL:... 4 1.2 Vælg en skabelon:...

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

DMX styring med USB-interface

DMX styring med USB-interface DMX styring med USB-interface Introduktion...2 DMX bibliotek...3 Programmering af kanaler...7 Sådan skabes et show/en lyssekvens...11 Introduktion DMX LightPlayer er en avanceret men meget brugervenlig

Læs mere

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 2 Hvad gør Revo Uninstaller? Programmet, der fås både i en gratis udgave og en købeudgave, kan afinstallere alle dine forskellige

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS4, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere