Photoshop fortsat: Genskab en webside.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Photoshop fortsat: Genskab en webside."

Transkript

1 Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår Photoshop fortsat: Genskab en webside. 1. Lidt om hvad du har lært Sidste gang prøvede du at arbejde med nogle basale funktioner i Photoshop. Du lavede et webbanner efter en nøje anvist brugsanvisning. Du prøvede bl.a. at arbejde med Layers, Blending mode og Opacity. Du prøvede desuden at placere vektorgrafik og ændre størrelsen på det. Ligeledes arbejdede du med gradient-værktøjet og du tegnede med Photoshops Brush tool. Afslutningsvis lavede du en grov afmaskning med Photoshops Mask funktion. For at eksportere dit webbanner i et passende web-billedeformat benyttede du dig af Photoshops Save for web and devices-funktion. 2. Målsætning Målet med denne uges øvelse er at gøre dig lidt mere hjemmevant i at udarbejde design i Photoshop, så du senere kan designe og optegne dine skitser i forbindelse med jeres eksamensprojekt. Derfor er dagens øvelse, ligesom de forrige, ikke af kreativ karakter, men vil i stedet fokusere på, at du bliver videreintroduceret til Adobe Photoshops opbygning og funktionalitet. Du vil i denne opgave benytte mange af de samme funktioner og værktøjer, som du benyttede dig af sidst. Du vil på den måde opleve at det faktisk ofte er meget få værktøjer, som skal til for at skabe et website, og at du ved at mestre basalfunktionaliteten kan opnå rigtigt meget. Du vil ikke blive guidet igennem på samme måde som sidste øvelse. Går du kortvarigt i stå - og er din hjælpelærer i gang med at hjælpe en anden - er et lille tip at benytte Photoshops indbyggede hjælp, som i korte skridt forklarer de fleste tilgængelige værktøjer i Photoshop. Klik på fanebladet Help og vælg derefter menupunktet hjælp - dette vil åbne Photoshops omfattende hjælpefunktion. Søg så specifikt som muligt - beskriv eksempelvis den delopgave, du skal udføre og se, om der dukker noget brugbart op.

2 3. Beskrivelse Du skal i denne øvelse genskabe en webside i Photoshop - du skal tegne efter. Selvom det kan virke lidt underligt er det en fantastisk måde at lære hvordan man griber et webdesign an i Photoshop. Det kan aldrig anbefales at starte op fra bunden i Photoshop - normalt er Photoshop noget man åbner forholdsvis sent i ens designproces når indhold, informationsarkitektur, skitser og prototyper er bearbejdede og testede nok til at man kan bevæge sig videre. Derfor vil man ofte have en skitse eller nogle grove Photoshop-opsætninger at arbejde udfra. I dag har vi et eksisterende website, som vi skal genskabe - det vil derfor minde meget om en slags rentegning, og du skal derfor have øje for de små detaljer, som ofte gør sig gældende på en webside og forsøge, om du kan genskabe dem. Der er valgt to forholdsvis simple websites ud. Det ene website er lidt nemmere at genskabe end det anden. Vælg derfor det som du synes passer bedst til dit udgangspunkt - føler du dig efterhånden rigtigt godt hjemme i Photoshop, så forsøg dig med det lidt mere krævende. Hvis du foretrækker helt frit at vælge det website, du vil efterligne, enten fordi du synes at de to, der er valgt ud, er for nemme (eller for kedelige) - så er du selvfølgelig velkommen til dette. Du skal dog være opmærksom på at finde frem til et website, som tydeligt er mere udfordrende end de to, der er valgt ud. Den første (og nemmeste webside) er forsiden på VestjyskBanks (deres Skjern afdeling) website (https://www.vestjyskbank.dk/om-banken/afdelinger/skjern?opendocument).

3 Den anden (og lidt mere krævende webside) er forsiden på Lån & Spar Bank nye website (www.lsb.dk). Grunden til, at valget er faldet på banksider, er ikke tilfældigt. Banksider udmærker sig ofte ved at være forholdsvis simple i udtrykket med klare linjer og få detaljer. Dette gør dem lidt nemmere at gå til. Vestjysk Banks design er rent teknisk lidt mere simpelt at efterligne, da det mest gør brug af

4 enkle linjer og kasser. Lån og Spar banks website virker overordnet meget simpelt. Forskellen ligger især i detaljen - på LSBs website er der arbejdet meget med skygger, afrundinger og nedtonede gradienter som er svære at udføre i Photoshop (samt i CSS og HTML). Bemærk det nedtonede brug af effekterne. I må ikke direkte overføre elementer fra selve websiden, da alt skal genskabes af jer i Photoshop. Der er derfor klargjort noget materiale til begge websider, så I nemmere kan komme i gang. Det drejer sig bl.a. om logo og andre identitetselementer, som kan være vanskelige at efterligne. Der er ikke inkluderet billeder af personerne på hjemmesiden. Da I ikke må bruge billederne fra websiden skal I selv finde passende (tilsvarende) billeder - her kan i bruge Googles billedesøgning eller nogle af de gratis Stock-billededatabaser som er tilgængelig på nettet. Her kan eksempelvis Stock.XCHNG (www.sxc.hu) være et godt bekendtskab, også i forbindelse med jeres eksamensprojekt. I kan evt også bruge gettyimages. I må gerne overføre teksten fra websiden. 5. Øvelsen 5.1. Download forberedt billedemateriale Først skal du downloade materiale, som du skal bruge til at genskabe websitet i Photoshop. Billederne er lagt i en zip-mappe, som du gemmer og pakker ud på din computer. Download zip-filen ved at klikke her Tag screen-shot af websitet Gå ind på det valgte website og tag et screen-shot af forsiden. På PC klikker du på knappen Printscreen og på Mac trykker du tasterne Shift+Cmd+3, hvorefter billedet havner på dit skrivebord. På PC ligger billedet i dit clip-board (eller i din hukommelse) Overfør screen-shot til Photoshop På Mac åbner du simpelthen bare billedet i Photoshop. Vælg file Open, eller træk billedet ned på Photoshop-ikonet. Vælg herefter file Save as og gem filen som en Psd.fil (Photoshop fil). På PC bliver du nødt til at åbne photoshop og vælge file new. Fordi skærmbilledet ligger i dit clipboard burde Photoshop udfylde billedets dimensioner automatisk. Hvis de ikke er udfyldt, vælger du nogle passende dimensioner - det gør ikke noget der er for meget plads - du kan altid beskære. Skriv eksempelvis 1280 pixel bred og 1024 pixels høj, hvis du sidder på skolens computere. Bemærk at du lige skal sikre dig, at enheden er valgt til pixels og ikke et fysisk enhedsmål. Opløsning sætter du til skærmopløsning, dvs. 72 pixels pr. inch. Color Mode sættes også til skærmfarver, dvs. RGB, og baggrunde sætter du til Transparent eller White. Klik herefter OK. I dit nye dokument indsætter du dit screen-shot ved at vælge Edit Paste. Eller ved at trykke Ctrl + V.

5 5.4. Beskæring (C) Du har nu dit skærmbillede lagt ind i Photoshop. Da skærmbilledet er taget af hele skærmen og ikke kun af browservinduet, vil du nok have en del ting med (eksempelvis dele af dit skrivebord) som er overflødige at have med. Beskær dit billede ved at vælge Crop værktøjet i tool-panelet ( c ) og træk det henover det område, som skal bevares. Tryk herefter Return eller delete. Husk at have hele siden i browser-vinduet med. Også baggrunden bag indholdet Opsæt guides for dit arbejde Du kan gøre dit arbejde lidt nemmere, hvis du sætter nogle guides du kan arbejde efter. Du laver i virkeligheden et slags grid - da designet allerede er lavet for dig skal du i bare trække guides (hjælpestregerne) efter det eksisterende design. Når du herefter tilfører elementer til dit canvas vil de ligge sig (snappe) til hjælpelinjerne. Du skal først have vist linealen (rulers) i dit vindue. På Mac tastes Cmd+R eller Ctrl+R på PC. Nu dukker linealen op i toppen af vinduet og i venstre side. Vælg herefter Move-værktøjet (V) øverst i værktøjspanelet, eller eksempelvis ved at taste v på Mac. Klik herefter inde i top-linealen og træk ned for at skabe en horisontal guide og klik i venstre lineal og træk ind for at skabe en vertikal guide (guides optræder som lyseblå streger henover dit design). Du kan trække så mange guides ind, som du finder nødvendig og slå visningen til og fra under fanebladet View eller ved Cmd+H (Mac) eller Ctrl+H (PC). For at fjerne en guide tager du fat i den og trækker den ud i linealen igen, hvorefter den forsvinder.

6 Det smarte ved guides er, at du har noget at sigte efter og at indholdet klistre (snapper) til de opstillede guides. På den måde kan du sikre dig at tingene ender de rigtige steder Begynd på designet Du er nu klar til at gå i gang med din efterligning. Arbejd ovenpå din screenshot. Det er altafgørende, at du ligesom sidste øvelse arbejder i lag. Du kan slå visningen af lag til og fra i lag-paletten, så du kan holde øje med, hvordan dit design skrider frem. Der vil efterhånden opstå mange lag i den lag-palette - for at det ikke tager overhånd, kan du gruppere lag, der hører sammen i lag-grupper. Nederst i lag-paletten klikker du på mappeikonet hvorefter en ny mappe opstår i dit lag-hieraki. Træk de lag ned i mappen, som du ønsker skal være i den. Det kan eksempelvis være nyttigt at samle de lag som indeholder et header design, en speciel detaljeret knap osv. Man kan også sammenlægge lag hvorved lag-strukturen forsvinder - dette kan nogle sjældne gange være nødvendigt.

7 Tip Et andet lille tip til at håndtere de mange lag på er, at du kan vælge lag inde på dit canvas i stedet for at vælge dem ude i lag-paletten. Det gør du ved at holde vælge Move tool (v) og derefter holde curseren henover det område hvor det element du vil vælge befinder sig. Herefter højreklikker du, hvorefter en liste over de nærmeste aktuelle lag vises. Du kan nu herefter vælge det lag, du vil arbejde på. Dette kræver dog, at du navngiver dine lag ordentligt. Man kan evt. skrive mapper med STORE bogstaver og egentlige lag med små - på den måde er det let at holde styr på mapper og lag når man vælger lag ved at højreklikke på canvas. Forskellen på at vælge mappe og lag og at kunne se forskellen på dem i navnet er nemlig ikke blevet indbygget i Photoshops genvej til at vælge lag. Som nævnt er mange af de værktøjer, som kan vise sig anvendelige i forbindelse med dit arbejde magen til dem, du benyttede i sidste øvelse. Her er nævnt nogle af dem, og hvordan de kan vise sig brugbare i denne øvelse. Zoom tool (z) Brug zoom værktøjet til at bevæge dig ind og ud - dels når du skal se detaljer i designet som du skal kopiere - når du skal ramme en bestemt farve med Eyedropper værktøjet, eller når du skal lave en præcis selektion. Hand tool (h) Brug hand værktøjet når du eksempelvis er zoomet langt ind i dit design og vil bevæge dig rundt på canvas uden at skulle zoome ud. Med hand værktøjet valgt kan du trække dig rundt på canvas. Holder du SPACE inde forvandles markøren midlertidigt til Hand Tool.

8 History paletten Klik op fanebladet Window History for at slå visningen af History paletten til. Her kan du bevæge dig frem og tilbage i dine handlinger og fjerne handlinger, som du har fortrudt (men husk det kun virker i Photoshop :-) ). Du kan også fjerne enkelte handlinger uden at skulle gå hele vejen tilbage, hvilket gør denne funktionalitet mere fleksibel end bare at lave en masse undo. Her undgår du alt for meget dobbeltarbejde. Eyedropper tool (i) Brug eyedropper værktøjet til at kopiere farverne fra de design du er i gang med at efterligne - på den måde sikre du dig at det er de helt rigtige farver som bliver brugt. Type tool (t) Brug Type værktøjet til at tilføje tekst med. Hvis du vil tilføje en enkel linje kan du bare klikke og skrive. Hvis du vil lave et afsnit, skal du lave en tekstboks. Det gør du ved at trække Type værktøjet henover skærmen til den størrelse, du gerne vil have på tekstboksen.

9 I type-paletten i toppen af dit vindue kan du formatere din tekst og lave indstillinger for anti-aliasing. Dvs. hvor skarpt skriften skal tegnes på skærmen. Til websikre brødtekster er det ofte en ide at vælge none, da det ofte også vil være sådan at skiften vises i browseren. Overskifter skal ofte have en eller anden form for anti-aliasing tilknyttet, da udseendet af store skrifterstørrelse sjældent er særligt pæne, hvis de ikke blødes lidt op. Selektion tool (M) Et af allervigtigste grundliggende funktioner er det at lave en selektion. En selektion bruger du til mange ting, og der findes også mange forskellige måder at lave en selektion. Når du har lavet en selektion, er den der til du fjerner den igen - dvs. at den lidt fungerer som et ekstra lag og har indvirkning på det lag, som er valgt. Det er eksempelvis en måde at lave en kasse på. Vælg Rektangular Marquee Tool og træk værktøjet henover skærmen til du får en selektion i den rette størrelse. Du har nu lavet en selektion, som er indikeret ved den levende myresti-streg på dit kanvas. Hvis du har lavet et nyt lag og valgt en passende farve eller gradient kan du nu enten vælge gradient værktøjet og trække din gradient indenfor rammerne eller Edit Fill for at fylde kassen ud med en farve. For at fjerne din selektion taster du Cmd+d på Mac eller Crl+d på PC eller vælger Select Deselect. Du kan nu lave en ny selektion og arbejde videre på det samme lag eller et nyt.

10 Hvis du bare skal lave en simpel kasse er Rectangle tool dog ofte en del mere fleksibelt, da du her nemt kan trække og omforme boksen efterfølgende. Photoshops Rectangle-, Rounded rectangle- og Ellipse tool fungerer som vektor-grafik og kan manipuleres på samme vis. Tip En rigtig smart feature er, at du kan lave selektions på baggrund af indholdet i eksisterende lag. Har du eksempelvis en lag med en form, som du skal kopiere eller lave om, kan du lave en selektion dannet på baggrund af det synlige indhold i laget. Det gør du ved at holde curseren over det lille ikon i lag-paletten, som repræsenterer det lag, som du vil lave en selektion udfra. Mens du holder Cmd (Mac) eller Ctrl (PC) nede og klikker på ikonet skabes en ny selektion, som du kan bruge videre. Hold curseren over det lille billedeikon og klik som beskrevet ovenfor for at skabe en selektion på baggrund af det synlige indhold i laget. Afmaskning Sidste gang lavede du en simpel afmaskning med ved hjælp af brush tool. Det blev en blød overgang. Hvis du vil lave en hård overgang - eksempelvis hvis du vil lave en beskæring af et billede inde i dit design, kan du bare lave et selektion - eksempelvis ved hjælp af det rektangulære selektionsværktøj - ovenpå det billede som skal beskæres. Når myrestien er i den rette størrelse (du kan transformere selektionen inden du gør noget med den bl.a. ved hjælp af Select Transform selection eller Select Modify. Når din selektion er passende, klikker du på mask-ikonet nederst i lag-paletten, hvorefter dit billede beskæres. Det smarte ved at beskære billeder på denne måde i dit design fremfor at slette osv. er at du altid kan lave din afmaskning om eller flytte rundt på billedet inde i beskæringen.

11 Den samme funktion kan nemt opnås ved at placere billede oven på den form som skal beskære og derefter højreklikke på laget og vælge Create clipping mask. Layer styles Layer styles er en super smart og fleksibel måde at tilføje styling til dine elementer. Det kan være gradienter, borders, skygge og lys. Det smarte ved layer styles er at du tilføjer dem til et lag eller en lag-gruppe og at du altid kan ændre på dem, kopiere dem eller fjerne dem igen. Lav eksempelvis en kasse og slå en layer style til - det kan eksempelvis være Drop shadow. Med det lag valgt som skal have skygge klikker du på Add layer style ikonet nederst i lag-paletten (vist med fx). Det åbner en ny dialogboks, hvor du kan lave forskellige indstillinger for den stil, du vil tilføje. Du kan tilføje flere Layer styles til et enkelt lag - prøv evt. at se, hvad de enkelte indstillinger gør ved dit lag ved at sætte et hak i preview tjek-boksen i højre side.

12 Husk på, at det ofte er meget fint og aftonet brug af nogle få effekter, som giver et lækkert udtryk og ikke omvendt. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilke værktøjer du vælger til at løse opgaven, som nævnt er der ofte adskillige måder at opnå det samme resultatet på i Photoshop. Hvis du støder ind i et element, du er i tvivl om, hvordan du kan efterligne så spørg din hjælpelærer, hvilket værktøj han/ hun ville bruge, hvis det er et mere avanceret værktøj kan de være en idé at tage et kig i Photoshops hjælpe-funktion, lave en Google søgning (søgetip: skriv navnet værktøjet eller funktion og afslut med tutorial ) eller gennemføre en video-tutorial på Lynda.com hvis du har adgang til dem. På den måde kan du få skabt et overblik, inden du selv går i gang med værktøjet eller funktionaliteten. Der er ingen aflevering knyttet til denne øvelse

Introduktion til Photoshop

Introduktion til Photoshop Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Introduktion til Photoshop 1. Lidt om hvad du har lært Nu er du snart ved at være ekspert i (X)HTML og CSS. Du har

Læs mere

Photoshop: Billedredigering og mockups

Photoshop: Billedredigering og mockups Design til digitale kommunikationsplatforme - Formiddag (Hold 1), IT-Universitetet, Efterår 2013 Øvelse 4, individuel øvelse Photoshop: Billedredigering og mockups 1. Lidt om hvad du har lært Nu er du

Læs mere

Billeder og PowerPoint

Billeder og PowerPoint Den digitale Underviser Billeder og PowerPoint Som visuelle udtryk for læring V Indhold Pædagogisk brug af billeder... 3 Potentiale... 3 Kilder... 3 Pædagogisk brug af PowerPoint... 4 Generelle elementer...

Læs mere

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING Billeder åbnes via: File - Open... Et billede kan roteres via: Image - Rotate Canvas Under Image - Image Size... kan billedets størrelse og opløsning ændres. Under Image -

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING. Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort.

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING. Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort. GRAFIK & BILLEDBEHANDLING Billedbehandling og samkopieringsopgave for en bryllupsfotograf. Design af mønster til bryllupstakkekort. OPGAVEBESKRIVELSE En bryllupsfotograf kontaktede mig privat med en sammenkopieringsopgave.

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

Grafik & billede. Billedmanipulation. Andreas Ernst Tørnqvist

Grafik & billede. Billedmanipulation. Andreas Ernst Tørnqvist Billedmanipulation Andreas Ernst Tørnqvist Redegørelse Opgaven Denne opgave består af billedmanipulation og billedoptimering. Jeg lavede det for øvelsens skyld, og ønskede at sammensætte forskellige elementer

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

Billedoptimering i indkaldelsesbreve

Billedoptimering i indkaldelsesbreve Billedoptimering i indkaldelsesbreve Af Flemming Madsen I denne vejledning vil vi vise, hvordan du som skoleadministrator optimerer billeder i rtfdokumenter og dermed kan generere breve med skolens logo

Læs mere

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport.

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. For at installere SyreN ph Rapport, indsæt BioCover USB stik i computer. Nedenstående program forefindes på USB: Ved at klikke på SyreN ph Rapport mappen åbnes mappen

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. 1 Grafisk workflow

GRAFISK WORKFLOW. 1 Grafisk workflow GRAFISK WORKFLOW 1 Opgavebeskrivelse I forbindelse med et nyt online koncept Web in a box skulle jeg lave en Photoshop-skabelon, der kan eksportere materiale til en hjemmeside automatisk. Selve konceptet

Læs mere

Siteloom manual for Comwells webredaktører

Siteloom manual for Comwells webredaktører Siteloom manual for Comwells webredaktører Generelt Hvad er SL: SiteLoom er redigeringsprogrammet bag comwell.com websitet, som gør det muligt for folk uden programmeringskundskaber, at redigere og tilføje

Læs mere

Billedredigering REDEGØRELSE BILLEDE REDIGERINGS OPGAVE HORROR MOVIE POSTER

Billedredigering REDEGØRELSE BILLEDE REDIGERINGS OPGAVE HORROR MOVIE POSTER REDEGØRELSE BILLEDE REDIGERINGS OPGAVE HORROR MOVIE POSTER 1 Plakat cover Plakat Skitse Skitser/Brainstorm Færdigt resultat Jeg startede ud med at lave en Brainstorm, hvor jeg skrev ned hvad jeg kom i

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel.

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel. Side 1 Mange kender programmet Microsoft Publisher hvor man sætte forskellige ting op i, blade, skrivelser, sange m.m. Libre Office Draw der er en del af den gratis LibreOffice pakke kan noget i samme

Læs mere

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekter Et Projekt, består af alle de ingredienser, der er samlet sammen til et bestemt design. Til en samplerquilt, kan man f.eks gemme alle de forskellige blokke man har tænkt sig at bruge. Emnerne

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDE Være Sammen folder reklame

GRAFIK OG BILLEDE Være Sammen folder reklame GRAFIK OG BILLEDE Være Sammen folder reklame REDEGØRELSE Hvad går opgaven ud på? Dette var en fiktiv opgave som jeg stillede mig selv. Her ville jeg lave en reklame for en folder, som skulle kunnes bruges

Læs mere

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk Sådan kommer du i gang For at åbne et eksisterende billede fra et kamera, en mobil eller en disk: Gå ind i menuen under Files i menuen og vælg Open. For at oprette et nyt billede på et blankt lærred :

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDE MAC MOCKUP

GRAFIK OG BILLEDE MAC MOCKUP GRAFIK OG BILLEDE MAC MOCKUP HVAD, HVORFOR OG HVORDAN? HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ? Opgaven jeg blev stillet var at tage en masse billeder af imacs, iphones, Macbooks og ipads, og lave disse til mockups. Disse

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvad er RefWorks?... 2 Opret dig som bruger... 2 Inden du går i gang... 3 Klargøring af computer til download af Write-N-Cite v. 4.2... 3 Installation af Write-N-Cite... 4 Installation

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

1. Indledning... 1. 2. Installation... 2. 2.1 Mac OS X... 2. 2.2 Windows... 10. 3. Arkivering... 11. 3.1 Mac OS X... 11. 3.2 Windows...

1. Indledning... 1. 2. Installation... 2. 2.1 Mac OS X... 2. 2.2 Windows... 10. 3. Arkivering... 11. 3.1 Mac OS X... 11. 3.2 Windows... Manual til HTTrack 1. Indledning... 1 2. Installation... 2 2.1 Mac OS X... 2 2.2 Windows... 10 3. Arkivering... 11 3.1 Mac OS X... 11 3.2 Windows... 17 4. Visning af arkiveret materiale... 18 4.1 Mac OS

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL TO... 17. Hurtigt i gang med Photoshop Elements. Arbejd med lag og markeringer

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL TO... 17. Hurtigt i gang med Photoshop Elements. Arbejd med lag og markeringer INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med Photoshop Elements Åbn og gem et billede... 8 Opret et tomt billede... 9 Quick, Guided og Expert Edit... 10 Quick Edit: Hurtige justeringer...

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS4, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe Ide Designprocess I denne opgave har jeg udviklet et website for et feriehus. Kunden ønsker et site, som både fungere privat, men også som offentlig hjemmeside. Hele site skal være på dansk, tysk og engelsk.

Læs mere

Dokumentation. Grafik & Billedbehandling

Dokumentation. Grafik & Billedbehandling Grafik & Billedbehandling Dokumentation OPGAVEN: Jeg har valgt at lave en fiktiv opgave for Dansk Folkehjælp, hvor jeg vil sætte fokus på de hjemløse i den kolde tid, formålet er at indsamle gamle soveposer,

Læs mere

4 aarhus BaLLET JULy 19 22

4 aarhus BaLLET JULy 19 22 Tchaikovsky aarhus BaLLET JULy 19 22 GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING OPGAVEN OM OPGAVEN Da jeg til dagligt arbejder meget begrænset med avanceret billedbehandling, har jeg valgt, at denne kernekompetence er

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen.

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen. Udarbejdelse af kommunikationsbøger Noter og øvelser i forbindelse med at udarbejde kommunikationsbøger vha. programmet Phraseit (Genlyd). Følgende øvelser og instruktion er baseret på at Phrase-it 2.1

Læs mere

Quick guide til Condes 8.

Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8.... 1 Starte Condes:... 2 Opret poster.... 6 Opdatere post detaljer:... 7 Finjustere postcirklen.... 8 Flytte postnummer... 9 Sætte poster sammen til

Læs mere

GRAFIK & Billedbehandling AF JULIA FRANDSEN DOKUMENTATION Jeg har valgt at slå typografi og grafik billedbehandling sammen. Her beskriver jeg alt hvad jeg har redigeret i billederne. Billederne har

Læs mere

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Disposition for kursus i Word 2007 Filtyper, filformat og skabelon Demo Fremstil, gem og brug en skabelon Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Tabel Demo Opret en tabel ud fra en tekst Øvelser Opret

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag.

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag. Støjfjerner i lag Denne guide er skrevet i A4-format, så det er lettere at udskrive den. Materialet kommer til at indgå som en del af et nyt og større skriftligt materiale om HDR-fotografering og efterbehandling

Læs mere

Vejledning til. Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen.

Vejledning til. Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1 Vejledning til Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. Billedbehandling i Adobe Photoshop Elements 2. 2 I denne vejledning vil jeg gennemgå de redskaber, som

Læs mere

Advanced Sitecore Google Maps

Advanced Sitecore Google Maps Advanced Sitecore Google Maps WCAG Edition Version 2.2 Brugervejledning 1 / 49 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Forord... 4 2.1 Hvad er nyt?... 5 3 Oprettelse af kort... 6 3.1 Kort centrum

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om...

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS5, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Kvikke sider om rapportskrivning: Word-7

Kvikke sider om rapportskrivning: Word-7 Kvikke sider om rapportskrivning: Word-7 Målet med denne vejledning er, at du ved hvordan du opstiller en rapport, og hvad den skal indeholde. Det er vigtigt, at en rapport er let læselig, overskuelig

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Billedeffekter...6 Skygge...7

Læs mere

Photoshopkursus - Billedbehandling

Photoshopkursus - Billedbehandling Photoshopkursus - Billedbehandling Software... 2 Skrivebord... 2 Reset skrivebord... 3 Nyt billede med lag... 4 Indlæs billede... 6 Redigeringsværktøjer... 7 Billedstørrelse... 7 Beskæring... 13 Retouchering...

Læs mere

Typo3 vejledning BMI af 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI

Typo3 vejledning BMI af 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI af 1 side 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI GENERELT...3 LOGIN...3 STARTSIDEN...4 SIDE...5 SIDE ELEMENTER...6 SIDE LAYOUT...7 STJÆL MED ARME OG BEN HEL SIDE...8 STJÆL MED ARME OG BEN

Læs mere

CMS - BRUGERMANUAL CMS

CMS - BRUGERMANUAL CMS CMS - BRUGERMANUAL LOG PÅ ADMINISTRATION Sådan kommer du i gang! For at logge ind i dit nye CMS-administrationsmodul skal du efter dit domæne skrive: admin. Eks.: www.dit_domæne.dk/admin Første gang du

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Tagge billeder på Facebook i Organizer (nøgleord) Nye fede søgemuligheder i Organizer (nøgleord)...

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Tagge billeder på Facebook i Organizer (nøgleord) Nye fede søgemuligheder i Organizer (nøgleord)... 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Lær at arbejde med raw-filer 5 Nyheder i PE10/Organizer (søg efter alt i et billede) 5 Standard-editoren (fine nyheder) 6 Guided Edit, Create og Share 6 Grundig

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Lightroom 3. 1. Nyhederne i version 3

Lightroom 3. 1. Nyhederne i version 3 Lightroom 3 Lightroom er et fantastisk program, hvis ellers nogen er i tvivl om det. Det er først og fremmest et fotografens program al fokus er på en hurtig, fleksibel og effektiv behandling af digitale

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

LibreOffice* LibreOffice Ubuntu*

LibreOffice* LibreOffice Ubuntu* LibreOffice* Writer LibreOffice Ubuntu* Impress GIMP* Hvad er GIMP? Gimp er et meget kompetent billedbehandlingsprogram. Programmet er det mest omfattende gratis-program for billedbehandling på nettet,

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Indhold. Case 1: Introduktion 3. Case 2: Vælg og indstil tema 12. Case 3: Sider og indlæg 17

Indhold. Case 1: Introduktion 3. Case 2: Vælg og indstil tema 12. Case 3: Sider og indlæg 17 1. udgave 2012 Udgivet af Softworld Kurser A/S Kopiering samt gengivelse af indholdet er ikke tilladt, medmindre der er givet skriftlig tilladelse herom. Copyright Softworld Kurser A/S Forfatter: Martin

Læs mere

kom i gang med apophysis 2.0.2 listemageren

kom i gang med apophysis 2.0.2 listemageren kom i gang med apophysis 2.0.2 listemageren LISTEMAGEREN 2006 0. indledende: apophysis er et open source program der kan benyttes til at generere såkaldte flamme-fraktaler på disse sider findes yderligere

Læs mere

Browserindstillinger til EfterUddannelse.dk

Browserindstillinger til EfterUddannelse.dk Browserindstillinger til EfterUddannelse.dk 3. udgave, februar 2012 Denne vejledning er en hjælp til at løse almindelige og kendte browserproblemer, der kan forekomme i Internet Explorer 7 og 8, når du

Læs mere

Grafik & billedbehandling: Old Spice

Grafik & billedbehandling: Old Spice Grafik & billedbehandling _ 13 / 40 Grafik & billedbehandling: Old Spice Produkt _ Under et valgfag på skolen, fik vi til opgave at lave en manipulation, som kunne reklamere for firmaet Old Spice. De er

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark.

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Kopi fra Blåt Medlem til Open Office regneark 1 Eksport fra Blåt Medlem til Open Office regneark 2 Hvad kan du bruge det til 4 Eksempler: Medlemsdelen: Afdelingsopdelt

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Vejledning i brug af MiljøGIS.

Vejledning i brug af MiljøGIS. NOTAT Naturplanlægning, naturprojekter og skov J.nr. NST-3379-00005 Ref. MOBKI/TRDIP/KINIE Den 11. februar 2014 Vejledning i brug af MiljøGIS. Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 1. Fremsøgning af lokalitet...

Læs mere

Guide til, hvordan du tilføjer en GIPPLER- fane til din Facebook side

Guide til, hvordan du tilføjer en GIPPLER- fane til din Facebook side Guide til, hvordan du tilføjer en GIPPLER- fane til din Facebook side Bemærk! Vi bruger i denne guide både Facebook og en applikation på Facebook for, at lave din GIPPLER- fane. Vi kan af naturlige årsager

Læs mere

Nogle metoder ved arbejdet med Brothers Keeper.

Nogle metoder ved arbejdet med Brothers Keeper. Villy Andersen Frederiksberg den 8. september 2014. Nogle metoder ved arbejdet med Brothers Keeper. For at få samling på nogle af de tidligere udsendte beskrivelser og vejledninger om Brothers Keeper (BK)

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Ændring af Datoformat og ugens første dag i kalenderen... 2 Opsætning af Outlook... 2 Signatur... 5 Organiser mails i mapper... 5 Opret etiketter... 5 Opret

Læs mere

Microsoft Visio 2010 DK

Microsoft Visio 2010 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Skabeloner og stencils...2 Visio 2010 arbejdsskærmen... 4 Stencils...4 Sidens egenskaber...7 Faneblade og trykknapper i Visio 2010... 10 Quick Access

Læs mere

EDB trin 2 LAYOUT. Tekst i Paint Shop Pro 9

EDB trin 2 LAYOUT. Tekst i Paint Shop Pro 9 Tekst i Paint Shop Pro 9 Der kan laves to slags tekster i Paint Shop Pro 9. Vektortekst og bitmaptekst (eller rastertekst). Den synlige forskel er at vektortekst kan skaleres (ændre størrelse) efter at

Læs mere

Grafik & Billede. Stella H. Christensen MG H3 / Svendeprøve 2013 Aarhus Tech. Side 1 af 20

Grafik & Billede. Stella H. Christensen MG H3 / Svendeprøve 2013 Aarhus Tech. Side 1 af 20 Side 1 af 20 OPGAVE I forbindelse med produktionen af indstikket der sendes ud mellem jul og nytår, skal der laves en række billeder; heraf sammenkopiering og manipulering af produkter samt fritlægning

Læs mere

Ved brug af computer handler det derfor mest om, hvordan man får teksten til at stå på papiret og på skærmen.

Ved brug af computer handler det derfor mest om, hvordan man får teksten til at stå på papiret og på skærmen. Side 1 af 21 I dette materiale skal du prøve at arbejde med tekster og billeder. Tekster er bogstaver, der er sammensat til ord. Ord er igen sat sammen, så de danner sætninger. Sætninger kan udtrykke en

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Gadwin PrintScreen Version 3,5

Gadwin PrintScreen Version 3,5 Side 1 af 6 Gadwin PrintScreen Version 3,5 Indhold: Introduktion...1 Properties (indstillinger)...2 Preferences...2 Source...3 Destination....3 Image...4 About...4 Brug af programmet...5 Introduktion Når

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

3 Tilføj printer "HP-GL/2 devices, ADI 4.3 - for Autodesk by HP" 5 Klik "Printer ikonet" - Print/Plot configuration

3 Tilføj printer HP-GL/2 devices, ADI 4.3 - for Autodesk by HP 5 Klik Printer ikonet - Print/Plot configuration Plot filer fra AutoCad 14. 1 Åben Autocad 14 2 Klik "Filer" og vælg "Printer setup" 3 Tilføj printer "HP-GL/2 devices, ADI 4.3 - for Autodesk by HP" 4 Klik "Ok" 5 Klik "Printer ikonet" - Print/Plot configuration

Læs mere