Beboerne i Bispehaven er også glade for parken og bruger den ofte til den ro og afslapning, som de tilsyneladende ikke kan finde i Bispehaven.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beboerne i Bispehaven er også glade for parken og bruger den ofte til den ro og afslapning, som de tilsyneladende ikke kan finde i Bispehaven."

Transkript

1 Klokkerparken Klokkerparken har et areal på ca kvadratmeter og ligger mellem parcelhusområderne Klokkerbakken og Klokkerfaldet. For 50 år siden udviklede arkitektfirmaet Møller og Wichmann området. Beboerne har selv betalt parken og har gennem de mange år siden da passet godt på kvarteret, og det står stadig, som da det blev skabt.. Klokkerparken ligger smukt mellem Klokkerbakken og Klokkerfaldet. Den er meget populær og er arealmæssigt formentlig en af de mest besøgte parker i Århus. De 50 år er gået, træerne er vokset til, og parken har sat sig med den karakter og de spor, som de fremsynede arkitekter havde tænkt sig. Smuk er den stadig med de beplantede opsamlingsbassiner for regnvand i parkens nordlige ende, hvorfra vandet i en bæk klukkende løber ned gennem parken mod syd. Beplantningen omkring bækken markerer dens løb, og alt ånder ro og harmoni ikke uden grund, parken et yndet mål for mange spadsereture. Det skyldes også, at der fra parkens nordlige ende som ligger ca. 20 meter højere end den sydlige er et formidabelt udsyn ned over den langstrakte park, videre ned over byen og ud over havet helt til Samsø. Overfladevandsbassinerne virker som naturlige åndehuller i Klokkerparken og betoner parken som et sted, der hviler i sig selv, og som fortjener respekt for det, den er.

2 Den bliver flittigt brugt, som den er. Den er et mødested for mange mennesker, der har for vane at gå sig en lille tur eller blot sidde på en bænk og slappe af. Her mødes mennesker, som om efteråret samler spisekastanjer og drøfter, hvordan de bruges bedst. Her mødes også hundeejere, som lader deres hunde lege sammen, mens de får sig en hundesnak. Vi er også trygge ved at lade vores børn gå gennem Klokkerparken, når de skal i Gammelgårdsskolen. I parkens næsten 50 årige levetid er der aldrig begået en forbrydelse der og det på trods af, at der slet ikke er elektrisk lys. I det hele taget ønsker vi at bevare parken inkl. overfladevandsbassinerne som et roligt og fredeligt område, hvor der er god plads til børns leg og fantasi i de muligheder, naturen giver dem. Beboerne i Bispehaven er også glade for parken og bruger den ofte til den ro og afslapning, som de tilsyneladende ikke kan finde i Bispehaven. Boligselskabet Østjysk bolig har lavet en trivselsundersøgelse blandt Bispehavens beboere. Se den her: Januar/resultater-fra-forundersoegelsen.pdf Fra side 71 citeres ovenstående. Vi har intet mod, at mennesker er aktive tvært imod men aktivitet er mange ting. Vi værdsætter meget højt, at Klokkerparkens skal være et sted hvor der hersker fred og ro, og hvor der er plads til den rekreative fordybelse. Det er præcis det samme, som Bispehavens beboere også værdsætter.

3 Af en eller anden grund er Klokkerparken blevet et diskussionsobjekt på de møder, som Hasle Fællesråd undertiden afholder. Måske som følge heraf har Aarhus Kommune ladet udarbejde en plan, benævnt HELHEDSPLAN FOR KLOKKERPARKEN, Visionsoplæg okt. 2013, som kan findes på dette link: Da der er tale om et oplæg, er der grund til at kommentere det her. Det har vi gjort ved at vise fotos og kommentarer fra HELHEDSPLAN FOR KLOKKER- PARKEN, så der er noget at tage stilling til. Dette kort viser, hvorledes hele Klokkerparken på det nærmeste skal være et stort fitnesscenter og legeplads for voksne. Fred, ro og fordybelse synes der slet ikke at være plads til.

4 Disse fotos er fra Kommunens oplæg. Derfor går vi ud fra, at der skal der etableres anlæg til disse aktiviteter. Vi er ikke tilhængere af, at der i en park, hvor brugerne ønsker fred og ro, skal etableres aktiviteter, der opfordrer voksne mennesker til at lege Tarzan i træernes kroner og underholde mennesker, der ønsker fred ro, med at kæmpe med hård fysisk træning. I fitnesscenteret ved Hasle Torv findes der udmærkede faciliteter til disse formål, her er de blandt ligesindede, og her generer de ingen. I oplægget kan du læse, at regnvandsbassinerne i Klokkerparken også skal bruges aktivt. Eksempelvis skal der hældes en masse beton ned et bassin, så der dannes en hård betonoverflade. Det fremgå af oplægget, at man fylder beton ned i et af bassinerne. Oplægget fortæller, at betonfladen er beregnet til f.eks. boldspil, scene og rulleskøjter. Citat fra Oplægget: I tilknytning til legeoasen i bassinet mod nord foreslås det, at der etableres belysning med spots på master. Herved kan lyset rettes, så der fokuseres på at skabe belysningsmæssige rum til de enkelte legeaktiviteter. Hvorfor skal boldspil og ageren på en scene foregå på en betonflade? Er der ikke rigeligt med asfalt og beton i området, som kan benyttes til rulleskøjter? Beton hører ikke hjemme i et naturområde, som vi helst ser, at det bliver ved at være. Børn skal være inden døre, når det bliver mørkt. Så hvem er den belyste scene beregnet til? Oplægget viser også, at der skal etableres tilhørerpladser, så hvad kan der foregå?

5 Ingen kan noget mod, at børn leger i overfladevandsbassinerne. Her kan der også være plads til græssende dyr fra Bygården på den modsatte side af Ryhavevej. Det kan fremhæve den ro, som alle brugerne er glade for. Men mange af oplæggets forslag vil helt ødelægge den ro og harmoni, som findes i dag. I det hele taget er det ønskværdigt at bevare parken incl. overfladevandsbassinerne som et roligt og fredeligt område, hvor der er god plads til børns leg og fantasi i de muligheder, naturen giver dem. Som regel vil vi skabe de bedste forhold for vores børn; men ofte giver vi dem herved nogle begrænsninger i deres fantasi. Evt. kunne man jo blot lave pilekrat i det ene bassin og så lade børnene selv finde ud af at bygge huler, blive væk, lege røver og soldater, eller hvad de nu kan finde på. I vinteren er al buskads omkring bassinerne fjernet. Det ser da pænt ud; men faktisk er det synd for en lille gruppe forældre og børn, som kom en gang om ugen og hyggede sig sammen i et af bassinerne. De var blot interesseret i have deres eget lille sted fri for andres blikke. Denne mulighed er forsvundet nu, og den komme måske aldrig igen. Klokkerparkens højdekoter. Den sorte klat er jorddyngens top. Ifølge oplægget skal der placeres en 3 meter høj jorddynge i den øverste halvdel af Klokkerparken. Den er vist på hosstående tegning. Den skal tilsås med græs og benyttes som udkigspunkt. Om vinteren skal den benyttes som kælkebakke mod syd. Arkitektonisk vil den synes helt umotiveret, og et statisk udkig fra denne højde er slet ikke nødvendig. Det dynamiske udkig, man får under en spadseretur på den nuværende sti er fuldt ud tilstrækkelig og endda langt bedre, fordi udsynet hele til ændrer sig, samtidig med at man bevæger sig. Etableres jorddyngen, vil den spærre for dette udsyn, og det bør derfor stærkt frarådes. Endvidere synes det som om, at projektets idemagere ikke er klar over, at man aldrig skal etablere en kælkebakke mod syd, fordi sneen her smelter alt for hurtigt. Og med de kommende klimaændringer, er den tid nok ved at være forbi, hvor man kan kælke mere end blot et par dage hvert år. Ønsker man vintersport, kan det være en mulighed at dæmme op for vandet i et af bassinerne beregnet for på skøjteløb. Derfor: Undlad at etablere toppen det er meget bedre og flottere, som det er i dag. Arkitekten, som har lavet planen har måske også taget munde lidt lovlig fuld i sin opfattelse af, hvad vandet kan buges til. Regnvandet opsamles fra det område, der vist på kortet. Der opsamles fra tagnedløb, terrasser veje, pladser osv., hvor vandet skal fjernes. Det opsamlede regnvand kan derfor indeholde sygdomsfremkaldende bakterier, der stammer fra f.eks. fugle, dyr og mennesker. Det kan indeholde tungmetaller fra eksempelvis blyindækninger og zinktagrender på huse, rust og overflade behandling på biler. Og det kan indeholde PAH,

6 Tegningen viser det opland, som regnvandet opsamles fra. De øverste bassiner få regnvandet fra især Bispehaven og de asfalterede veje. Regnvandet løber gennem bækken og samles i Klokkerparkens nederste ende sammen med regnvandet fra Klokkerparken og Klokkerfaldet. som stammer fra bildæk, når de slides, og fra f.eks. undervognsbehandling af biler. PAH er farligt, fordi det kan være kræftfremkaldende og kan give uhelbredelige arvelige sygdomme. Vandet er altså ikke rent, og det må man forholde sig til, hvis man lader sine børn lege i vandet. Den foreslåede lille sø med regnvand må bestemt ikke give mulighed for badning, og børnene skal instrueres grundigt i, at de ikke må sutte på fingrene, hvis de har haft dem i vandet. Ifølge dette link, som omhandler opsamlet vand til toiletskyl og tøjvask, side 14: Miljoe/Vand/Spildevand/LAR/Afledning-af-regnvand/Andet/LAR-08-Opsamling-oganvendelse-03.pdf Regnvand må kun opsamles fra egnede tagflader. Fra andre flader som f.eks. veje og befæstede arealer er der risiko for forurening af vandet med f.eks. olie og tungmetaller. Velegnede tagflader er tegl, beton og skiffer. Vand fra følgende tage og tagrender må ikke anvendes til toiletskyl og tøjvask: Tage med bitumen (tagpap). Tage med asbest. Asbest forekommer næsten altid i eternittage fra før ca Tage med græs og strå Tage af metal, f.eks. kobber og aluminium, med mindre dette er overfladebehandlet. Vand der ledes via tagrender af kobber og zink. Ovenstående gælder kun for toiletskyl og tøjvask. Umiddelbart synes det lang værre af få vandet direkte på endsige evt. at drikke det. Det synes derfor noget betænkeligt at udforme vandløbet og søen i bunden sådan, som arkitekten forestiller sig.

7 Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad arkitekten mener, der kan placeres i klokkerparken. Figuren viser eksempler hans forslag. - Er det noget, du går ind for? Oplægget giver her eksempler på lyskunst, som kan etableres i parken. Generelt virker det virker meget kostbart. Måske kan pengene bruges på andre tiltag, som har større gavn end ændringen af parken? Alternative placeringer Vi har allerede peget på, at de planlagte aktiviteter i vandbassinerne med fordel kan placeres på legepladsen nord for Ryhavevej. De planlagte aktiviteter i Klokkerparkens synes for langt de flestes vedkommende at være beregnet for de større børn og for voksne. For dem betyder det ikke så meget, om de ud over den fysiske træning også skal bevæge sig lidt mere til området mellem Bispehaven og Ringvejen. Her ligger der et stort område, hvor der rigeligt plads til pågældende redskaber. Bag Bispehaven findes et udmærket sted, hvor redskaberne til de sportslige aktiviteter kan placeres. Ønskes der en større løbestrækning med endnu flere aktivitetsmuligheder, er der herfra ganske kort afstand til Hasles stadion, der ligger umiddelbart bag Ellekærskolen. Langs stien, som fører til Hasle Bakker, er der rigelig plads til redskaberne, som endda også kan benyttes af de større børn i Ellekærskolen. For enden af den omtalte sti findes de højeste bakker I Hasle Bakker. Her findes en formidabel udsigt over Aarhus, over havet til Samsø og til Mols. Til den anden side kan man i godt vejr se Himmelbjerget. Og både mod syd og mod nord strækker synet sig milevidt.

8 Langs stien er der rigeligt plads til såvel aktiviteter som redskaber. Noget er der i forvejen, som f.eks. løbebanen, som ses i billedets venstre side. Situationsfoto set fra oven. Her ses den omtalte sti, som fører til Bispehaven gennem det runde areal, der er vist på det øverste foto. Den tre meter høje jorddynge, som man efter planen vil etablere som udkigspunkt i Klokkerparken, er jo intet sammenlignet med dette fantastiske sted. Hvis der bliver sne og kulde, har man også her en langt større mulighed for at kælke. Dels er der en lang skråning med en passende stejl hældning, og dels vender denne skråning med nordvest, så sneen kan ligge i længere tid, og endelig er der et langt afløb, som bruges til at standse kælken. En bakke, hvorfra der er en fantastisk udsigt rigtigt mange kilometer ud over området. Hvis der er sne og koldt om vinteren er bakken også ideel til kælkning og skisport.

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger.

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger. Boformerne i Hasle I Hasle findes blandede boligformer, der minder os om en konstant udvikling gennem de sidste snart 100 år. Ikke alt er lige gennemtænkt og kønt, så vi ønsker at Aarhus Kommune vil bestræbe

Læs mere

Hasles grønne identitet

Hasles grønne identitet Hasles grønne identitet Hasle ligger meget højt i forhold til resten af byen. Såvel i det fri som fra mange boliger er der en rigtig flot udsigt ned over byen, ud over vandet til Mols og Samsø. Vi ser

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Træerne kan ses på hjemmesiden dn.dk/evighed - klik på Danmarkskortet og zoom ind på kortet, så de enkelte træer kan klikkes frem. Træer i naturområdet Gjæven Gjæven

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

VM Bjerget. Byens Netværk arrangement 11.04.08. Tekst: Kasper Boye Foto: Christina Bennetzen

VM Bjerget. Byens Netværk arrangement 11.04.08. Tekst: Kasper Boye Foto: Christina Bennetzen VM Bjerget Byens Netværk arrangement 11.04.08. Tekst: Kasper Boye Foto: Christina Bennetzen Det kølige blæsevejr netværket mødtes i uden for en byggeplads i Ørestad City fredag den 11. april var en passende

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

Kommentarer til forslag til lokalplan nr af december Fra Borgergruppen for Ammmendrup udstykningen.

Kommentarer til forslag til lokalplan nr af december Fra Borgergruppen for Ammmendrup udstykningen. Kommentarer til forslag til lokalplan nr.106.05 af december 2005. Fra Borgergruppen for Ammmendrup udstykningen. 22. december 2005. Kommentarer til forslag til lokalplan nr.106.05 af december 2005 fra

Læs mere

Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder

Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder Udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur samt Miljøforeningen i Odder, marts 2005 Alle byens

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

Naturen som social løftestang Logbog

Naturen som social løftestang Logbog Naturen som social løftestang Logbog Så har vi været i gang i to uger, fået skurvognen sat og fundet stedet der skal være vores base igennem projektets løbetid. Stedet er som et rigtigt godt udgangspunkt

Læs mere

til ha ndtering af regnvand i haven

til ha ndtering af regnvand i haven Regnvand i haveninspiration til ha ndtering af regnvand i haven Regnvand på overfladen Klimaforandringer og de øgede nedbørsmængder gør det attraktivt at håndtere regnvand lokalt, således det ikke ender

Læs mere

Til: Magistratens møde 1. februar Drøftelse vedr. fysisk omdannelse af Bispehaven

Til: Magistratens møde 1. februar Drøftelse vedr. fysisk omdannelse af Bispehaven Til: Magistratens møde 1. februar 2016 Formål: Drøftelse vedr. fysisk omdannelse af Bispehaven BISPEHAVEN Som udgangspunkt for drøftelsen i Magistraten 1. februar 2016 giver notatet en status på det aktuelle

Læs mere

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne.

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne. 1. BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE ALTERNATIV LØSNING 1.1. Baggrund for projektet Klimatilpasningsprojekt skal indgå i Ringsted Kommunes byfornyelsesprojekt Det Samlende Torv. Torvefornyelsen er en oplagt mulighed

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige punkter. Høj trafikintensitet tæt ved det centrale punkt.

Læs mere

LABLAND ARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG 23. APRIL 2015 EN NATURLIG FORBINDELSE DET GODE BOLIGLIV PROJEKTNR. 3B-18-2

LABLAND ARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG 23. APRIL 2015 EN NATURLIG FORBINDELSE DET GODE BOLIGLIV PROJEKTNR. 3B-18-2 LABLAND ARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG 23. APRIL 2015 EN NATURLIG FORBINDELSE DET GODE BOLIGLIV PROJEKTNR. 3B-18-2 EN NATURLIG FORBINDELSE Dispositionsforslag 23. april 2015 udarbejdet for Andelsboligforeningen

Læs mere

LUNDEGÅRDS- PARKEN. Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken

LUNDEGÅRDS- PARKEN. Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken LUNDEGÅRDS- PARKEN Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken Nr. 110 Årgang 40 December 2014 2 Lundegårdsparken Glædelig Jul Beboerne i Lundegårdsparken ønskes en rigtig glædelig jul samt

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG 2 HOLD LIV I DIT GAMLE TAG BLIV EKSPERT PÅ DIT EGET TAG Det behøver hverken være svært eller tidskrævende at holde liv i dit gamle tag. Til gengæld har et velholdt tag betydning

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER Grundejerforeningsmøde februar 2014 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk DET VIL JEG FORTÆLLE OM NEDSIVNING HVAD ER DET? Målet med det hele Fra gråt til grønt Principper

Læs mere

TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE

TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE TUSINDFRYD - AFD. 62 GØDVAD ENGE Boligerne i Gødvad Enge, i Silkeborg, indgår i en ny bydel i vandbalance. Det har for Arbejdernes Byggeforening været

Læs mere

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006 19. april 2006 Reetablering af: Den Grønne Firkant Det overordnede ønske for reetableringen af gården er at genskabe den helhed området tidligere repræsenterede, samtidig med at man bevarer eller genskaber

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning?

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandstønde Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandsopsamling er et enkel og billigt system til vandbesparelser. Du behøver nemlig ikke nødvendigvis at bruge rent drikkevand til toiletskyl,

Læs mere

Våde bassiner og damme

Våde bassiner og damme Nedsivning på græs Regnvand løber direkte ud over en græsflade. Her siver det ned og vander græsset og ender i grundvandet eller i dræn under plænen. Er det tagvand, løber det de første par meter via en

Læs mere

Særtryk Elevhæfte. Natur/teknologi. Ida Toldbod Peter Jepsen Per Buskov ALINEA. alinea.dk Telefon 3369 4666

Særtryk Elevhæfte. Natur/teknologi. Ida Toldbod Peter Jepsen Per Buskov ALINEA. alinea.dk Telefon 3369 4666 Særtryk Elevhæfte Natur/teknologi Ida Toldbod Peter Jepsen Per Buskov ALINEA alinea.dk Telefon 3369 4666 Når vi har vinter og koldt vejr i Danmark, er der andre steder, hvor det er stegende hedt. Det er

Læs mere

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand By, Erhverv og Natur Teknisk Bilag Håndtering af regnvand VELKOMMEN Dette bilag er udarbejdet som et teknisk supplement til Strategi for håndtering af regnvand. Udover en generel introduktion til afledning

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 8. Canillas de Aceituno Vandreservoir - Canillas de Aceituno Højdemeter: Ca.100 m. Længde tur/retur: Ca. 8 km. Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Afhængig af pauser ca. 4 timer. Turen byder ikke på

Læs mere

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro.

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding ligger i naturskønt område tæt på Holstebro (4 km til centrum) En landsby hvor nærhed, fællesskab og udvikling er i fokus. Nr. Felding er et dynamisk

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

Blå-grøn plan, Falstervej Middelfart kommune. 2. november 2015

Blå-grøn plan, Falstervej Middelfart kommune. 2. november 2015 Blå-grøn plan, Falstervej Middelfart kommune 2. november 2015 Tid til fordybelse Sti, sø, busketter, ophold og leg Sport og aktiviteter Wadi, sti til gåture/hundeluftning og sportsudstyr Grøn kile Grøft,

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Høringsfase i februar

Høringsfase i februar 1 Forsyningens hjemmeside: Fra efteråret 2016 og til foråret 2017 laver Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyning i fællesskab et klimaprojekt, der fremover skal håndtere regnmængderne fra området ved

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

Teori. Klimatilpasningsløsninger. Klimatilpasning til fremtidens regnmængder. Forsinkelse af regnvand

Teori. Klimatilpasningsløsninger. Klimatilpasning til fremtidens regnmængder. Forsinkelse af regnvand Teori Klimatilpasning til fremtidens regnmængder På grund af klimaforandringer oplever vi i Danmark stigende temperaturer og øgede regnmængder. Den stigende regnmængde, og det faktum, at der bygges veje,

Læs mere

HASLE VANDTÅRN. Ideoplæg til belysning af vandtårnet ved Bispehaverne

HASLE VANDTÅRN. Ideoplæg til belysning af vandtårnet ved Bispehaverne HASLE VANDTÅRN Ideoplæg til belysning af vandtårnet ved Bispehaverne HORISONTEN I HAVERNE Vandtårnet i Hasle er et vandtårn beliggende på En oplevelse der kan opleves både i den store og kommer spillys

Læs mere

Notat. Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00

Notat. Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00 Notat Modtager(e): [Navn(e)] cc: Notat fra borgermøde om fornyelse af Roholmparken; 21. marts kl. 19:15-21:00 Aftenens program: Velkomst ved borgmester Steen Christiansen Oplæg fra landskabsarkitekt og

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes EN VERDEN AF BETON Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Forside: IBF SoftLine fliser 2 Verdens bedste

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

DANSK LYS: Lys i byens rum Lyspunkter Light Spots 02.12.2013

DANSK LYS: Lys i byens rum Lyspunkter Light Spots 02.12.2013 DANSK LYS: Lys i byens rum Lyspunkter Light Spots 02.12.2013 Projektleder: Arkitektskolen Aarhus, Kätte Bønløkke og Jan Fugl Partnere: Kollision A/S, out-sider a/s, Martin Professional, Århus Kommune,

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Bestyrelsen Domus Vista Park III. Referat af bestyrelsens møde mandag den 29. maj 2017 kl. 20:00. Dagsorden:

Bestyrelsen Domus Vista Park III. Referat af bestyrelsens møde mandag den 29. maj 2017 kl. 20:00. Dagsorden: Bestyrelsen Domus Vista Park III Referat af bestyrelsens møde mandag den 29. maj 2017 kl. 20:00 Deltagere: Tim Thøgersen (fmd), Ditte Marie Jørgensen, Neel Kragh, Helge Skielboe, Alex Broksø (referent),

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

#25 RACERBANEN #26 TØMMERFLÅDEN #27 HANG ON, HANG OUT #28 HØNSEGÅRD #29 UDKIGSTÅRN #30 LUKSUS CAMPINGVOGN

#25 RACERBANEN #26 TØMMERFLÅDEN #27 HANG ON, HANG OUT #28 HØNSEGÅRD #29 UDKIGSTÅRN #30 LUKSUS CAMPINGVOGN VA 4 SYD #25-30 #25 RACERBANEN #26 TØMMERFLÅDEN #27 HANG ON, HANG OUT #28 HØNSEGÅRD #29 UDKIGSTÅRN #30 LUKSUS CAMPINGVOGN VT T 25 RACERBANEN >>>FOR BØRN OG BARNLIGE SJÆLE 25 SLETBROVEJ KONGSHOLM ALLE Kanalgaden

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT April 2017 Der er forår i luften Der er forår i luften, og vi er lige kommet tilbage fra påskeferien. Foråret er en travl tid på skolen skoleåret går på hæld samtidig med, at undervisningsforløb

Læs mere

Faskine brug dit regnvand!

Faskine brug dit regnvand! Faskine brug dit regnvand! Skal du etablere en faskine til nedsivning af regnvand, er der en række regler og forhold, du skal være opmærksom på. Denne vejledning beskriver de forskellige elementer af en

Læs mere

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning.

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning. Seks eksisterende vindmøller på Københavnerhede Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) 6 Nærzone - Klinkhøjvej, eksisterende forhold. Vindmølleområdets vestlige halvdel af nærzonen

Læs mere

Rooftop udemiljøer CASES HELT PÅ TOPPEN

Rooftop udemiljøer CASES HELT PÅ TOPPEN Rooftop udemiljøer CASES HELT PÅ TOPPEN LEGO House Bygningen er bygget op af 21 gigantiske LEGOlignende klodser, som sætter fundamentet for hele strukturen. Indeni er bygningen indrettet med store rum

Læs mere

VESTERPARKEN I Ringe Boligselskabet BSB Ringe Afdeling 78-51

VESTERPARKEN I Ringe Boligselskabet BSB Ringe Afdeling 78-51 I Ringe Boligselskabet BSB Ringe Afdeling 78-51 Helhedsplan Dispostionsforslag 1.06.01 Revision af 1.0.018 I GRÅBRØDRE ARKITEKTER I 1.0.018 I Vesterparken SIDE 1 Registrering I GRÅBRØDRE ARKITEKTER I 1.0.018

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

Regnvand som en ressource

Regnvand som en ressource Regnvand som en ressource Få inspiration til din egen regnvandshave Faskiner Regnbede Græsplænen Opsamling af regnvand Permeable belægninger Grønne tage LAR Lokal Håndtering af Regnvand Hvad er lokal nedsivning

Læs mere

www.fortidsmindeguide.dk Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj

www.fortidsmindeguide.dk Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj Sorring Loddenhøj, 147 meter over havet. Her set fra nordøst. Lige ved siden af den store telemast nordøst for Sorring, ligger gravhøjen Sorring Loddenhøj.

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk Kongevejen 21 Oplæg til forhøring Dato: 08.09.2014 Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANOMRÅDET - MATR.NR. 7O, 7X OG 7GO S. 3 LOKALPLANOMRÅDET OG NÆROMRÅDET

Læs mere

Troldehulen En ny verden for dig.

Troldehulen En ny verden for dig. Troldehulen En ny verden for dig. De ansatte i Troldehulen har lavet nedenstående tegning, hvor teksten i ballonerne illustrerer det, som man bestræber sig på, at børnene får ud af at gå i Troldehulen.

Læs mere

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre Den Sorte HUSGUIDE INDEHOLDER NÆSTEN ALT HVAD DU SKAL VIDE FØR DU GÅR IGANG... Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt Gør det selv - bedre FORBEREDELSE Fladen skal være rengjort for

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet.

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet. Referat dialogmøde 1 - Rugtoften, og Rådgiver EnviDan Mødedato: 28/8 Deltagere: Kristian Kilsgaard Østertoft (EnviDan), Simon Toft Ingvertsen (EnviDan), samt beboere fra de fire veje i delområdet,, Lupinmarken,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2017

Bestyrelsens beretning for 2017 Bestyrelsens beretning for 2017 Mødefrekvens Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 5 bestyrelsesmøder. Træfældning på Højager og Hvesager. I de første måneder af 2017 var fokus rettet mod

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

Referat af Baneudvalgsmøde

Referat af Baneudvalgsmøde Referat af Baneudvalgsmøde 7.07.2008 Deltager Birgit, Jette, Ewan og Steen Udvalget gennemgik banen med henblik på at liste op hvad medlemmer og greenfeespillere kan tænkes at observere på en runde. Udvalg

Læs mere

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 Velkommen til strækningen Næstved til Harrested Å NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 1 Indledning Utallige forslag undervejs - har forsøgt at samle så mange som muligt af dem. Formålet med Fodsporet er Motion

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE Tema: Danmarks grønneste storby Samlede resultater 2. kvartal, maj 2017 KORT OM UNDERSØGELSEN Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel. Nærværende

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Helge Sølgaard Henriksholm Allé 20 2950 Vedbæk Vedbæk Grundejerforening støtter indsigelsen ved formand Hans Jeremiassen Indsigelsen er primært rettet mod den østlige tæt- lav bebyggelse bestående af

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling på Ølstykke Bibliotek Tirsdag den 31. maj 2011 kl

Referat af ordinær generalforsamling på Ølstykke Bibliotek Tirsdag den 31. maj 2011 kl Grundejerforeningen Ølstykke d. 02. juni 2011 Kildeholm IV. www.kildeholm.dk Referat af ordinær generalforsamling på Ølstykke Bibliotek Tirsdag den 31. maj 2011 kl. 19.30 Referat på baggrund af dagsorden:

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Forurenet jord i haven

Forurenet jord i haven Koncern Miljø Følg disse fem enkle forholdsregler så kan du undgå gener Indret haven, så du ikke har bar jord nogen steder Dyrk grøntsager og frugter, der vokser tæt på jorden, i ren jord Undgå at komme

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts Bestyrelsens beretning.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts 2018. Bestyrelsens beretning. Endnu engang vil jeg benytte lejligheden til fra bestyrelsens side at byde alle rigtig hjertelig velkommen

Læs mere

OPSAMLING. WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på Vestre Skole 11. juni SjoV OPGAVEN LØD PÅ:

OPSAMLING. WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på Vestre Skole 11. juni SjoV OPGAVEN LØD PÅ: OPSAMLING WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på. juni 0 OPGAVEN LØD PÅ: Inddragelse af børn der går på i Middelfart. Det overordnede tema for inddragelsen var: Sjovere, sundere og smukkere

Læs mere

- En cykellegebane i byen med fokus på leg og læring. Cirkuspladsen i Varde

- En cykellegebane i byen med fokus på leg og læring. Cirkuspladsen i Varde - En cykellegebane i byen med fokus på leg og læring Cirkuspladsen i Varde Koncept: Cirkuspladsen fyldes ud med forskellige brikker med hvert sit indhold. Alle brikkerne behøves ikke at lægges på een gang

Læs mere

Rumfang og regnvand. Under kopiark finder I forløbet opdelt i mindre sektioner, som kan printes efter behov til eleverne.

Rumfang og regnvand. Under kopiark finder I forløbet opdelt i mindre sektioner, som kan printes efter behov til eleverne. Rumfang og regnvand Kort om forløbet I dette forløb skal eleverne først arbejde med opgaver omkring rumfang i klassen, hvor de via praktiske øvelser får repeteret dette begreb. Bagefter skal eleverne ud

Læs mere

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C.

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. F R I S KO H U S Eksklusive lejligheder udlejes LÆS MERE PÅ WWW.FRISKOHUSBOLIGER.DK LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. Nye eksklusive lejligheder udlejes nu i Århus ÅRHUS GÅR FORREST Verdenskunst. Prisbelønnet

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Grøn afdeling i Odense

Grøn afdeling i Odense 7 Blommehaven har køkkenhaver, hønsehold og en vild blomstereng. Mange børn og voksne bruger udearealerne blandt andet til at dyrke grøntsager, passe høns, gå ture eller kælke. To gange om året mødes de

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Indgang og Prioriteringer

Indgang og Prioriteringer Indgang og Prioriteringer Indhold Nuværende oversigt Indgang 4 Udgangspunkt Fremtid Inspiration 7 Træskulpturer Informationstavler Vejviser Leg Ophold Værdier i parken 8 Prioriteringer Praktiske tiltag

Læs mere

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter.

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter. (Funktionspostkasse) Sendt:. maj 202 0:46 Emne: VS: Bemærkninger til -Forslag til Lokalplan 045 m.v. http://esdh/sj07/dok278273 SJ: - Kongensgade 8, 3550 Slangerup 47 35 24 3 Benny Juul Neis [mailto:benny@juul-neis.dk]

Læs mere

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013 Idéer til legeaktivitet sendt via email til i perioden 19. 27. juni 2013 Fra: Anne Guldbjerg [mailto:angu@yousee.dk] Sendt: 19. juni 2013 11:30 Til: Offentlig Postkasse Emne: Legeaktivitet i Rebæk Søpark

Læs mere

)' ') *!" '!!!! ' '' '' ', '' )'

)' ') *! '!!!! ' '' '' ', '' )' Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Hundefolde i Viby 9. august 2013 Der har igennem et par år været

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Skinnarbu Nasjonalparkhotell Skinnarbu Nasjonalparkhotell Tilbring en aktiv ferie i de norske fjelde. Den imponerende natur indbyder til mange aktiviteter i det fri og området omkring hotellet er specielt egnet til jagt og fiskeri.

Læs mere

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver Lærervejledning Matematik for indskoling Primær målgruppe elever i 1.-3. klasse 10 opgaver i Kærehave Skov Med udgangspunkt

Læs mere

Faskine - brug dit regnvand!

Faskine - brug dit regnvand! Faskine - brug dit regnvand! Faskine brug dit regnvand! Skal du etablere en faskine til nedsivning af regnvand fra tagflader, er der en række regler og forhold, du skal være opmærksom på. Denne vejledning

Læs mere