Den lokale dykkersprøjte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den lokale dykkersprøjte"

Transkript

1 Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring : 1. januar 1. april 1. juli 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse : 1. december 1. marts 1. juni 1. September Post: Gennemgået Bestyrelsesmøde 30/6-03 Økonomi: Hvis der er nogen som ligger inde med nogle gode ideer omkring hvor dan vi kan lave en ekstra skilling til klubben må de gerne melde sig. Hegnet: Der mangler stadig chokolade, og toilettet råber på hjælp. UV: Intet at bemærke, uv starter igen Onsdag d.3 Sep. Teknisk: Mick vil kigge på den røde gummibåd. Undersøger muligheder for at få reppet kølen på den gule gummibåd. Folk må gerne rydde op efter sig selv i kælderen når de har brugt div. grej og værktøj. Blad: Intet at bemærke, det fungerer som det skal. Tur: Vi har haft en veloverstået tur til Norge, og der er blevet skabt kontakter til en ny tur på et senere tidspunkt. Det er jo også snart tid til en ny Sverigestur. Der er arrangeret dyk for dem der ikke har været specielt aktive i år datoerne er d. 13/7 og 23/7 tilmelding foregår hos Mick. Juniorer: Der har været arrangeret tur for juniorene, men der var ingen tilmelding. Udd: Der er prøveaflæggelse Søndag d.24 aug. Vi ønsker mere struktur over hele linien, det menes samme tid at alle i klubben skal bidrage til dette.

2 Evt: Der er ved at blive produceret nogle nye T-shirts samt fleecejakker. Der diskuteres omkring ændringer i praksis omkring konvertering af nye dykkere. Bestyrelsesmøde 11/8-03 Fraværende: Mikael Kaastrup udtrådt. 1. suppleant Bo Hansen indgår i bestyrelsen. Post: Billeder fra John Andersen Skawdyk Referat fra forbundsbestyrelsesmøde. Brev fra forbundet ang. hjemmeside. www. sportsdykker.dk Hegnet: Vi ønsker os lidt mere opfyldning, også i sommersæsonen. Ny kontaktperson fra bestyrelsen Bo Hansen. UV: Opstart 3/9 Teknisk: Lys på bådtrailer trænger til service. Blad/PR: Alle best. medlemmer skal huske at sende til bladet i god tid. Bowlingaften 1/11, seneste tilmelding 18/10 Bo Juleafslutning 17/12 Ejner Nytårskur 31/12 klokken Nic Referat af medlemsmøde 29/8 Nic Norge Nic/Mitsie Sverige billeder til Bo T Alle Tur: Ejner og Morten arbejder med at udarbejde turplan Km-betaling ændret til 1,50 kr/km. Trailer +0,50 kr Klubgrej + 0,50 kr Junior: Alle juniorer har fået brev om dykkerture. Ingen reaktion Har juniorafdelingen og/eller juniordykkerne intet til bladet I opfordres hermed til at dele jeres dykkeroplevelser med resten af klubben. Instruktør: Intro 22 og 24/9 kl. 20,00. Ejner kontakter svømmehallen og folkebladet ang. intro Radiospot kører i 2 uger op til intro. Evt. nye medlemmer tilbydes UV før uddannelsesopstart, pga. ændring i uddannelsesopstart. Evt. Mitsie laver debatoplæg til medlemsmøde 29/8

3 Næste møde 15/ Bestyrelsesmøde 15/9-03 Fraværende: Morten Bache- uden afbud. Post: Fra Sallingsund Kommune ang. fremme af det gode kultur- og fritidsliv. Fra forbundet ang. fremskyndelse af uddannelse af nitrox-instruktører. Fra forbundet ang. organisering af fridykning. Bestyrelsesmøde-referat fra forbundet. Fra forbundet, kopi af dom i sag ang. CMAS *** Fra forbundet ang. klubbers lån af forbundsudstyr, til brug for uddannelse. Mail fra Gert L. ang. stof til hjemmeside. Hegnet: Klubben giver en sodavand ved Intro-aftner. Pølser og øl kan købes. Det indskærpes medlemmerne at gæld i Hegnetkassen betales. Skyldnersedler er kun til brug i nødstilfælde. UV: Vi er startet op. Der var 5 fremmødte 1. gang, og 10 fremmødte 2. gang. Ejner og Jan kontakter Thisted ang. interesserede medspillere. Teknisk: Der er hårdt brug for service på motorophæng på den røde båd. Lygter på trailerne efterses, Kompressorrum klargøres til vinter. Der er behov for en arbejdsdag. Bo og Morten tager sig af sagen. Blad/Pr: Bladet er på vej. Udvalget skal formidle stof videre til hjemmeside. P.T. Gert. Tur: Der er udarbejdet turplan. Planer om dykker- evt. familietur til Norge i Kr. Himmelfart næste år. Junior: Opstart 1/10. Aldersgrænse 12 år. Der er efter forlydene, chance for god tilslutning. Kontingentet hæves til 500 kr/år. Uddannelse: Intro-aftner den 22- og 24/9 kl , med henblik på opstart i januar. Alle har nu afsluttet deres uddannelse i år. 3 nye CMAS***, og 1 omkonvertering. Evt: Der arrangeres evt. dykker- og legeaften i svømmehallen, med Brårup Fritidscenter tirsdag i uge 42.

4 Bestyrelsen tager resultatet af medlemsmøde 29/8 til efterretning. Vores procedurer ang. certifikater er hermed ændret. Se referat af mødet andet sted i bladet. Der er indkøbt 2 nye livredningsbøger til klubben. Generalforsamling fastsættes til 16/ kl Der hjemtages T-shirts og fleece i udvalg. Næste møde 27/10 kl Referat af debataften d ) Velkomst ved Ejner, til i alt 8 deltagere. 2) Mick informerede om CMAS uddannelsen. Der arbejdes i øjeblikket på forbundsplan med at tilpasse det danske regelsæt til international standard. Dette vil betyde stor lighed mellem CMAS* og Padi OW, og nogenlunde samme kompetencer ved dykning. Mick fortalte også om andre (åbne) klubbers håndtering af flere beviser i samme klub. Det volder ikke problemer for nogen af de adspurgte. 3) Åben debat. a) Den generelle holdning blandt de fremmødte var klar. Vi vil gerne have flere medlemmer, og dermed flere dykkere i vandet. Det medfører at vi også optager medlemmer der har andre beviser ( f.eks. Padi OW eller AOW). Man dykker i.h.h. til sit eget certifikat og efter klubbens regler og vedtægter. b) Der bør stadig være mulighed for at omkonvertere efter gældende regler. Nye medlemmer der ikke har aflagt prøve i vores klub, skal aflægge sikkerhedsprøve, som arrangeres efter behov. Derudover skal der vises tilfredsstillende dykkerfærdigheder for instruktør/erfaren dykker på dykkertur arrangeret af klubben. Man skal endvidere deltage i 1. kommende Førstehjælpskursus, max efter 2år. c) Der indføres indmeldelsesgebyr på 100,- kr. Nye medlemmer betaler klub og forbundskontingent i forhold til indmeldelsestidspunkt. Indmeldelsesgebyr er indeholdt i prisen på uddannelse. d) Vi tilbyder hermed også gæstedykning for certificerede dykkere. Pris 100,- kr plus de almindelige udgifter til benzin, kørsel, mm. 4) Vi havde en god debat, og de ovennævnte retningslinier, er hermed gældende praksis i klubben.

5 Referat: Nic Astrup Bitsch Dykkertur til Hanstholm gl. mole søndag d. 10/8 02. Efter en rigtig god Sveriges tur, trængte vi til at se nogle hummere i voksen størrelse. Dem var der nemlig ingen af derovre. Så Søndag formiddag tog Morten og undertegnede af sted mod Hanstholm gl. mole. Vejret var perfekt og vandet lå blik. Da vi kun var os to havde vi droppet at tage båd med, for så i stedet at gå i ved beton afsatsen på syd molen ud for den gl. mole og op igen ved hjælp af et bund tov. I 30 graders varme tog vi dragterne på, smed udstyret på ryggen og vadede ud på molen. Vi fik bakset udstyret over væggen, bundet bund tovet til molen og skjult det langs væggen for ikke at friste svage sjæle!. Vi fik udstyret på og sprang i, aahhh det var dejligt, der var rimelig sigt og ud ad gående strøm, så vi startede med at svømme ind ad. Der var masser af liv, taskekrabber og store multer. Så jeg spændte elastikken på harpunen og listede rundt omkring alle huller og sprækker. Der er bare det problem at når man tåger rundt med en lang harpun så ser man ingenting, og det blev ikke bedre af at jeg blev blændet af solen. Så når jeg endelig havde vænnet mig til mørket i hullerne så var multerne smuttet. Vi kom helt ind til enden af den gl. mole, og begyndte at svømme ud af på udvendig side. Det gik bedre med solen i ryggen, jeg så en del multer men kom ikke på skudhold. Vi kom om ved en del flade som vi dog lod gå da jeg efterhånden ikke regnede med at skulle hjem og gøre fisk ren. Vi passerede en enlig dykker?, og lidt efter var der, ind imellem, en underlig tuden. Først troede jeg at det var andre dykkere der ville gøre opmærksom på sig selv pga. min harpun, men jeg kunne ingen se?. Og det var heller ikke min Sherwood automat, da den ikke kan larme så højt og for resten så er den også mere æselagtig!. Endelig, da jeg fik øje på Mortens brede grin, gik det op for mig hvad det var, en Mares wanna be Sherwood automat!. Efter et par misere lykkedes det mig endelig at ramme en multe af rimelig størrelse. Så var det Mortens tur til at forsøge sig, men desværre uden held. Vi gik mod overfladen for at se hvor langt vi var ude, da vi gerne snart ville på land. Vi bemærkede at en lystfisker straks begyndte at pakke sit grej sammen da vi lå i overfladen?.

6 Der var en 100 meter hen til afsatsen, og vi svømmede over mod bund tovet men måtte opgive da der var for stærk strøm. I stedet dykkede vi ned til bunden igen, og ved hjælp af de store sten på bunden, trak vi os frem. Men da vi nåede frem var der ingen bund tov?, og før omtalte lyst fisker var væk. Kunne der være en sammenhæng måske!. Jeg fik taget mit udstyr af og med møje og besvær kom jeg op på kanten der er mellem vand overfladen og afsatsen. Med makkerlinen fik jeg hejset vores udstyr op på kanten og videre over på afsatsen, fuck hvor var det varmt. Efter at have fået det hele op gik vi ud langs molen for at se om der var nogen der havde et bund tov i overskud!, det var desværre ikke tilfældet, så vi må nok ud og investere!. Besværligheder til trods så var det et fint dyk. Ejner Pedersen Klubtur til Flekkerfjord - Norge, juni Deltagere: John Boll, Ejner Pedersen, Morten Bache, Nic A. Bitsch, Bo Hansen, Mick Hellegaard og Mitsie Kruse Kære dagbog: Fredag , kl Så er der uro i hytten, Nic og Bo samt M & M s har skramlet rundt i et kvarter. Men nu glider de endelig om efter brød. John er faldet til ro, efter at have stået for familiepizza i nat; kan skyldes Bo s nye Nitro 3000 dyne. Turen herop gik smertefrit, ingen søsyge, kun et større grineflip da vi fik besked om, at vores hjælpeløse elever, havde parkeret benet fra Mercury en i Helges bagagerum, gennem bagruden men uden at åbne, forstås. Kl Så er Boll genopstanden, og lister lige nu rundt med en vanlig cola. Han fortæller oplagt om konsistens og mængde, på nattens ofringer ved morgenbordet. (Ejner)

7 God morgen. (Lørdag) Efter at vi i nat havde sovet a h. til, i diverse dampe og maveproblemer, startede vi dagen med at udforske Flekkefjord Dykkerklub s klubhus. Fint soverum til 7 personer i køjesenge, køkken, bad og opholdsrum på 1. sal. I stueplan er der kompressor rum og stort skyllerum, og ca. 2m fra huset er havnen. Her ligger klubbens dykkerbåd, med 6 cylindret Volvo Penta motor som vi har lejet i 1 dag. Efter en tur op til byen, til bageren efter brød (åbner først kl. 9), og indtagelse af det store morgenbord, blev vi mødt af klubbens formand. Han lånte os sin båd trailer, til den gule båd fra SSDK. Vi blev enige om at prøve en tur på DS - Gudrun. Efter en lille ekstra køretur på ca km, kom vi til Abelnes, ca. 15 min fra klubben i bil, hvor der er et fint slæbested, og ca. 100m til bøjen på vraget. Hold 1- hurtige Ejner og Morten klar til Gudrun i 30 min., dernæst ægteparret M&M s i 30 min., og endelig hold 3 de 3 tenorer John, Nic og undertegnede. Efter lidt problemer med Johns maske, nåede vi Gudruns mastetop på 14m, fortsatte ned til dækket på 30m. Vi tog et hurtigt overblik over det store vrag, med 15m sigt og fint lys svømmede vi en tur agter, mod et kæmpe stort nødror, og ned til skruen, et imponerende syn. Efter Nic s forsøg som fladfiskjæger på skrueakslen, gik turen

8 tilbage hen over broen, og til masten. Efter 8 min. deko var vi klar til middagsmad i klubben. 2. dyk er også i Abelnes, her smider hr. Dick Gællehår båden med trailer i havnen. Vi er stadig mange der undrer os over, at Hiace en ikke skulle med. Vi på hold 3, tager en tur langs kysten på 21m, i 40 min. Masser af fisk og taskekrabber, Nic hånd-fanger en lille rødtunge, samt fyldt med en masse skrammel. Flasker, kabler, metaldåser mm. Efter at vi havde fået varmen og pakket bil, gik turen hjem til aftensmaden, hvor vi skulle spise min livret (mad), som John var chefkok for. Et par dåse girafsovepiller og i seng kl KANON DAG (Bo H) Lørdag God morgen piger Vi startede med morgenmad, da Bo endelig fandt et sted vi kunne få franskbrød. Efter en hurtig oprydning i klubhuset, pakkede vi grejet i Hiace en og hoppede i Flekkefjord dykkerklub s båd. En glasfiberbåd med indenbords motor. Vi sejlede og kørte om til Abelnes havn, hvor vi satte vores egen gummibåd i vandet. Så sejlede vi videre til Hiddrasund, hvor vi læssede alt vores grej i bådene, og sejlede over til Hiddra. Her dykkede Nic og Bo, John og Mick samt Øb og Bøv ( Morten og Ejner). Sidstnævnte fangede 2 stk. breiflab (Havtaske) og fire fladfisk. Herefter sejlede vi alle mand i klubbåden hjem til klubben og fyldte flasker, samt fik noget at spise. Ved 2. dyk sejlede vi til katedralen ved Hiddrasund. Her fik vi langt om længe spændt en line mellem 2 klipper, til at forankre ved. Vi dykkede ned ved klipperne til ca. 15m, hvor vi dykkede gennem

9 katedralen, som er en stor åbning gennem klipperne, på 5-8m i diameter og ca. 20m lang, med udmunding på 30m dybde, ved en lodret væg. (Mick) Til aften fyrede vi op i Weber-grillen til tilberedning af havtaske og flade. Derforuden kyllingefillét i karry, pølser, brød og ikke mindst hvidløgssmør, made by BoJonna, det var bar dajlig. Lad os slå fast, havtaske er noget opreklameret lort, ellers skal det bare ikke grilles? På et tidspunkt kom der en håndfuld kællinger, på jagt efter noget mandlig kød, desværre havde vi kun en enkelt ledig, der viste sig at værre en KYLLING (Ejner) Søndag Efter endnu et prægtigt morgenmåltid, indtaget i herlige norske omgivelser, begiver de 7 stifindere sig ud på endnu et par super dyk. Dagens første dyk er på D/S Gudrun. Det er virkelig et SUPER VRAGDYK, og kun ca. 100 m. fra land. Vi kunne skrive spalte op og spalte ned om dette vrag, men synes at i alle sammen selv skal tage til Flekkefjord og udforske det. Det er virkelig SEværdigt. Efter dette dyk blev gummifrans sejlet om til færgelejet, hvor færgen til Hiddra sejler fra.

10 Herefter kørte vi hjem for at pumpe og spise. Først på eftermiddagen skulle vi så have denne turs sidste dyk. Turen gik til Hiddra, hvor vi alle havde et rigtig godt naturdyk, med max. Dybde på 18 m. Dykket bød på masser af kæmpe store sten, Breiflab (Havtaske) og andre fisk, der var også rigtig mange fine gopler sigten i vandet? den var vel ca. 20 m. Da vi var færdige med at dukke, gik turen tilbage til klubhuset i Flekkefjord, hvor den stod på oprydning og rengøring ØØØØVVVV!! Én god ting var dog Ejners karrysuppe UHMMM. Da klokken var ca , startede de overpakkede biler op og kørte mod Kristiansand, på vejen måtte vi dog ud for at nyde udsigten (og komme af med vores söppel (affald)). Kl. ca ankom vi til Hirtshals Danmark. Efterskrift: Vi har haft en rigtig god tur, både dykkermæssigt og socialt. Turen har kostet ca. kr pr. pers. Færgeprisen var dyr (pgra. Tidspunktet), men det øvrige har været billigt. Der er rigtig flot og hyggeligt i Flekkefjord, og klubbens folk har været utroligt venlige og imødekommende. Når vi engang skal gentage denne succes og det vil vi så kan man overveje, at tage af sted på et andet tidspunkt, evt. Kr. Himmelfarts ferien. Det er også værd at overveje, at medbringe vores røde gummibåd samt 2 flasker pr. dykker. (M&M s)

11 Så skete det De hårde drenge gennemførte de sidste praktiske prøver til CMAS*** certifikatet. I denne forbindelse vil vi gerne takke Mick for sit høje arrangement og ikke mindst tålmodighed. Med venlig hilsen Morten, Claus og Ejner Dagbog fra Sverige Torsdag 31/7-03 Turen startede med at vi mødte ved Ejner kl , for at pakke bilerne, der var dog nogle der ikke havde den samme opfattelse af tid som os andre (Svend Åge og Claus), der havde besluttet sig for at komme 20 min. for sent. Efter de havde fået smidt et par sandheder i hovedet, var vi klar til at køre. Så var der ellers gas på hele vejen til Sæby trafikcenter, hvor der skulle tankes op med div. junkfood og lignende. Da maden endelig blev serveret efter min. blev det ellers voldtæsket ned i sækken, så vi kunne komme videre. Vi ramte Skagen kl Herefter smed vi udstyret ombord incl. Bo s og undertegnes liggestole som vi regnede med vi skulle sove på de næste par nætter. Søren Lidt senere Vejret ser en smule overskyet ud og der blæser en lumsk vind fra en ukendt retning, Bo og undertegnet er betænkelige ved at skulle sove på liggestole på dækket i sådan et vejr. Søren Fredag 1/8-03 kl Skibet gynger en smule. Der er en gusten færge til bagbord, vi er de eneste der er vågne, udover vores fremragende styrmand ( John ), som netop er vendt tilbage til broen efter at have tømt blæren.

12 Søren og Bo RT Kl Så er der sgu en færge til styrbord. Kl John har forladt broen. Kl John er tilbage på broen.

13 Kl John undersøger lumsk skib til styrbord. Kl Bo og Søren smider deres liggestole op, og går i seng. Kl Søren vågner med et tov i hovedet, TAK Witte. Kl Morgenmadsholdet går i gang og efter ca. 10 min. er der morgenmad. Kl Ejner starter første dyk med at pumpe sin flaske, ( hvis man ikke har været med i Sverige før, skal det nævnes, at man skal have fyldt sine flasker hjemmefra), flot Ejner. Samtidigt: Efter morgenmaden bliver der udvekslet professionel skurvognssnak, og der udøves gruppemobning af klinger, hvis ansigtskulør mest af alt svarer til Kvark/skummetmælk. Gruppemobningen virker tilsyneladende for kl kan han skide og kl kan han ørle. Det er her han får tilnavnet Brøleren ( råd og dåd ), dels på grund af det anlagte skæg, men også som Andre påpeger, så er afstanden mellem hoved og benene ca. den samme.

14 Kl De er sgu godt tossede, de Sallingfolk, dykker mellem 2 klipper, i 2 meter høje bølger! Leo og John gik på sælfangst i brændingen. John A og Sv. Åge kom ikke på vrag. Norsk sejlbåd skyder lige ind over dykkerzonen de vinker hjerteligt! Kl Vi forlader dykkerstedet, vi prøver på at finde lidt læ, da der er adskillige dykkere der har fået en alternativ ansigtskulør. Kl Spisning på dækket. Bengtson er kommet på dæk, JO udtaler at Nu ser du da lidt godt ud Claus nu ligner du en rotte der har fået for lidt gift Bengtson forsøger sig med en banan, han mener at det er det eneste han kan få ned. Sv. Åge forslår at han tager den som stikpille for at holde den i sig. Kl Så letter vi anker igen for at finde et godt naturdykkested. Det hedder Grotokjerr, udmærket. Efter dykning er det badetid, det er kanon og solen skinner næsten. Resten af fredagen. Efter den obligatoriske omgang nøgenbadning fandt vi en flot naturhavn hvor der skulle fyldes noget i skidesækken. Efter maden som vi vist alle nød, var det blevet tid til at vende næsen mod slumstrup. Godnat. Lørdag kl Der er så småt ved at være liv på dækket og morgenmaden er på vej på bordet Turen mod dagens første dyk er påbegyndt. Valget faldt på et naturdyk i nærheden af vores nuværende placering ( forsættelse følger ).

15 Dykkene forløb fint, dog var der nogle af os, der undrede os lidt over hvad en standby dykker egentlig laver på skibet i stedet for i gummibåden,( tænk lige over den, ingen nævnt ingen glemt). Efter det sidste hold var kommet op, lettede vi anker og så var det ellers af sted mod det næste dykkersted, der ligger i nærheden af Marstrand eller en eller anden by, sejlturen var en lille hyggelig tur indenskærs og gik igennem et par byer. Lørdag aften: Der er som sædvanlig gang i den medbragte grill i Smögen. Aftensmaden bliver fortæret med stor fornøjelse. Efter aftensmaden er det tid til lidt hygge om bord Oberon. Enkelte fortsætter derefter aftenen på værthus, mens de fleste vælger at fortrække til køjerne. Søndag 8/3-03 SÅ DRENGE!! Der sidder syv mand i agterenden af skibet, de holder øje med hver eneste sø, og ingen af dem virker for stolte af situationen. Der er seks timer til vi når Skagen og havet viser tænder fra NV kun en af de syv har gummistøvler på, resten må lide med våde tær i sanddalerne. Søndag aften Da vi langt om længe rammer Skagen havn er der vist ikke nogen der er kede af at få asfalt under fødderne, efter en hård tur med enkelte episoder med måge-fodringer.

16 Juleafslutning Det vil glæde Sallingsund sportsdykkerklub at se alle medlemmer af klubben til juleafslutning d. 17 /12. Både Juniorer, seniorer, aktive og passive er meget velkomne. Vi afholder en konkurrence i hallen og serverer en forfriskning på bunden. Bagefter er der hygge i klubben, hvor vi serverer Gløgg og æbleskiver. Vi vil gerne opfordre til at tage dykker relaterede billeder med i klubben til billede udveksling. Med venlig hilsen Bestyrelsen. Juniordykning Hej juniorer så er vi klar til endnu en indendørs sæson. Vi vil i denne sæson satse meget mere på flaskedykning.

17 Vi starter træningen onsdag den 1. oktober kl. 19:45. Vi glæder os til en ny sæson. Svend Åge & Jan Turplan: Søndag d. 5/10 03 Vrag dyk ved Hanstholm. (Et af Svend Åges positioner.) Søndag d. 19/10 03 Natur dyk ved Klitmøller. (Kløfterne) Søndag d. 2/11 03 Natur dyk på Holmestens revet (Djursland.) Søndag d. 16/11 03 Natur dyk ved Hanstholm. (Den gl. mole.) Søndag d. 30/11 03 Vrag dyk ved Hanstholm. (Et af Svend Åges positioner.) Søndag d. 28/12 03 Jule dyk ved Feggeklit. (Fegge røn.) Nytårskur 31/ kl Der vil også i år være mulighed for at få et sidste dyk. Vi mødes på Glyngøre havn, hvor der sættes hold, og evt. gummibåd sættes i vandet. Der vil efterfølgende være lidt socialt samvær i klubben, inden det er tid til at tage hjem til nytårstorsken. Tillykke! Heldigvis kan klubben igen, ønske nogle dykkere tillykke med deres nyerhvervede certifikater. Der er blevet dykket inde og ude, der er blevet læst og studeret, der er lavet brølere og godt arbejde og der er blevet sejlet gummibåd. Bestået motorbådskørekort: Erich Börner Helge Krogh Kim Jeppesen Michael Bitsch Johansen Bestået CMAS** sportsdykker: Brian Schou Helge Krogh Kim Jeppesen Michael Bitsch Johansen Bestået CMAS*** sportsdykker: Claus W. Bengtsson

18 Ejner Pedersen Morten Bache Stort tillykke til alle! Runde fødselsdage Erich Börner, 40 år, Kim Jeppesen, 20 år, Stort tillykke med fødselsdagene. Sportsdykkeruddannelsen Som noget nyt har klubben i år valgt, at komprimere kurset i forhold til tidligere. Dette forsøges for bl.a. at tilgodese både kursister, undervisere og undervandsrugby. Planen er at nye kursister først skal starte på kurset, første onsdag i januar 2004 og ikke som nu i november. Herefter er planen at kursuspausen i marts måned inddrages, så hele kurset køres i et stræk, stadig med endelig prøveaflæggelse sidst i juni måned. Som tidligere år, vil der stadig være introaftener i efteråret, da vi mener det er nødvendigt for, at få fat i folk. Herefter vil de (forhåbentlig) nye kursister, få tilbudt at deltage i undervandsrugby, indtil selve uddannelsen starter. Mick Hellegaard Klub og forbundskontingent Så er det dæleme allerede tid til kontingentbetaling det er da også hele tiden og så igen (2 gange om året)!! Men tænk lige på, at pengene lander i en klubkasse, der virkelig er værdigt trængende. Jeg håber i er lige så gode til at betale, som sidste gang (læs: kun 1 rykker) jubii. Har i spørgsmål vedr. betaling, så kontakt mig endelig. Mitsie ( mitsie@mail.dk) Bowlingaften Så er det igen ved at være tid til årets bowlingaften. Det bliver den 1. november fra klokken Tilmelding skal ske til Bent ( ) senest den 18. oktober. Det er endnu uvist om det bliver med spisning og hvor det evt. skulle være. Hvis der er stemning for det, kunne det evt. blive i bowlinghallen. Giv din mening til kende ved tilmeldingen.

19 Hegnet Nye ideer til bladet Endnu engang vil vi opfordre jer derhjemme til at komme med ideer og forslag til nye indslag i bladet eller beretninger fra egne dykkerture. Det kan både være helt nye ideer eller ting som er gledet ud af bladet engang i tidernes morgen. Også gerne billeder m.m. fra ture og andre arrangementer. Kom frisk! Alt kan bruges. Og det tager jo faktisk ikke lang tid at bidrage! Bladudvalget (bo@cs.auc.dk) Hvad er det nu det koster?? Leje af regulator Leje af flaske (gælder både 7 og 15 liter) kr pr. dag kr pr. dag Kørsel afregnes således: Bil kr pr. km. Varevogn med klubgrej + kr pr. km. Trailer + kr pr. km. Husker du altid at betale??

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg:

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Generalforsamling 2013 Horsens Dykkerklub... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3 Intern flaskeeftersyn år 2013... 3 Trykprøvning af flasker...

Læs mere

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden.

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden. LEDER Jeg vil starte med at sige tak til festudvalget for den årlige fastelavnsfest, som blev en sjov og hyggelig dag med mange gode udklædninger af både dykkere og de børn som var med i klubben bag efter

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub udkommer omkring: 1. April 15. September 15. december DEADLINES: SENEST en måned før berammet udgivelse 1. Marts 15. August 15. november

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring: 1. januar 1. maj 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse: 1. december 1.

Læs mere

Junior afdelingen i SkiveDyk er for dig mellem 12 og 15 år, som er interesseret i at lære om verden under vandet.

Junior afdelingen i SkiveDyk er for dig mellem 12 og 15 år, som er interesseret i at lære om verden under vandet. Junior dykning Hvor og hvornår Junior afdelingen i SkiveDyk er for dig mellem 12 og 15 år, som er interesseret i at lære om verden under vandet. Undervisningen foregår i Durup Svømmehal på onsdage fra

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk.

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk. Program 2015. JUNIOR - hver onsdag (undtaget i ferierne) er der juniorklubaften fra 19.00-21.00 i klubhuset. Fra 6/5 tager vi på søerne fra 18.30, først Sorø Sø, og senere (fra 3/6) på Tuel Sø. Spørgsmål

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring: 1. januar 1. maj 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse: 1. december 1.

Læs mere

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Uddannelsesudvalgets beretning. 4. Fremlæggelse af regnskab. 5. Behandling af

Læs mere

DYBBØLSGADE KØBENHAVN V Tur til PADI -vraget d.12/

DYBBØLSGADE KØBENHAVN V   Tur til PADI -vraget d.12/ Juni 2006 FRØMANDSKLUBBEN HELGOLAND DYBBØLSGADE 15 1721 KØBENHAVN V WWW.HELGOLAND.DK Nr. 438 Tur til PADI -vraget d.12/5 2006. I denne parole finder du: PADI-vraget d. 12/5....2 God sommerferie...2 Program

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring : 1. januar 1. april 1. juli 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse : 1.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring: 1. januar 1. maj 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse: 1. december 1.

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring: 1. januar 1. april 1. juli 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse: 1. december

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Formandens Årsberetning er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og

Formandens Årsberetning er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og Formandens Årsberetning 2019 2018 er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og det betyder altså meget hvordan vejret arter sig med

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Sportsdykkerens december udgave 2013.

Sportsdykkerens december udgave 2013. Sportsdykkerens december udgave 2013. Tæt på Teknisk udvalg vil gerne opfordre til at alle skriver ind med tæt på hændelser igennem episoderapport på DSF hjemmesiden under Teknisk Udvalg. Ideen med ikke

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Julefrokost. Julefrokost. Nytårsdyk 31.12. kl. 10:00. www.annabang.dk. Dykker i styrehuset på Faros. Foto: John Andersen. Nr.

Julefrokost. Julefrokost. Nytårsdyk 31.12. kl. 10:00. www.annabang.dk. Dykker i styrehuset på Faros. Foto: John Andersen. Nr. Dykker i styrehuset på Faros. Foto: John Andersen Nr. 4-2006 UNDER OVERFLADEN Anders Rask og Anna Bang på togt Se klubbladet i farver på www.annabang.dk Nytårsdyk 31.12. kl. 10:00 Julefrokost Julefrokost

Læs mere

Nr: 1, 2013 21. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk

Nr: 1, 2013 21. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk Klubblad Nr: 1, 2013 21. Årgang Dyk sikkert Dyk organiseret www.horsensdykkerklub.dk I dette nummer: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Årets generalforsamling...

Læs mere

Intro aften for nye medlemmer. www.cmasdivers.dk. Revision: 21-08-2010

Intro aften for nye medlemmer. www.cmasdivers.dk. Revision: 21-08-2010 Intro aften for nye medlemmer 2015 www.cmasdivers.dk Revision: 21-08-2010 Bestyrelse og instruktører Formand Næstformand Kasserer Martin Hampen Christensen Tim Jakobsen Kim Winckler Pedersen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub udkommer omkring: 1. April 15. September 15. december DEADLINES: SENEST en måned før berammet udgivelse 1. Marts 15. August 15. november

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1. Nr: 1, 2015 23. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk

Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1. Nr: 1, 2015 23. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1 Klubblad Nr: 1, 2015 23. Årgang Dyk sikkert Dyk organiseret www.horsensdykkerklub.dk I dette nummer: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Sportsdykkerens oktober udgave 2014.

Sportsdykkerens oktober udgave 2014. Sportsdykkerens oktober udgave 2014. Information fra Teknisk Udvalg (TU) Tæt På konkurrencen I 2014 udlodder vi en præmie til en værdi på ca. 500 kr. blandt de indlæg der offentligøres i Sportsdykkeren.

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Den lokale dykkersprøjte

Den lokale dykkersprøjte Den lokale dykkersprøjte Medlemsblad for Sallingsund Sportsdykkerklub. Udkommer omkring: 1. januar 1. april 1. juli 1. Oktober Sidste frist for indlevering af stof en måned før berammet udgivelse: 1. december

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Dansk Drentsche Patrijshond Klub Dansk Drentsche Patrijshond Klub Nyhedsbrev Maj/Juni 2017 Kære medlemmer, der ligger jo en stor del af ens tid i at arbejde og nogle periode er mere travt end andre og derfor har vi besluttet at laver

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Der er tilmelding i denne tråd til arrangementet, men IKKE for bestilling af merchandise (se ovenfor).

Der er tilmelding i denne tråd til arrangementet, men IKKE for bestilling af merchandise (se ovenfor). Julearrangement i Club Denmark Skrevet af Guldving - 2016/11/08 20:31 Kære Venner D. 11/12-2016 kl 14.00 afholder Club Denmark det årlige Julearrangement hos Morten & Lotte ideres fede gildesal i Jyderup.

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. Januar 2018

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. Januar 2018 --- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter Januar 2018 Vores fantastiske Lucia-piger og drenge Gl. Landevej 15 2620 Albertslund www.storagergaard.dk erik.romer@albertslund.dk Tlf Stue 2 28786021

Læs mere

Nr: 4, 2014 22. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk

Nr: 4, 2014 22. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk Klubblad Nr: 4, 2014 22. Årgang Dyk sikkert Dyk organiseret www.horsensdykkerklub.dk I dette nummer: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3

Læs mere

Dykning. Danmarks sjoveste

Dykning. Danmarks sjoveste Dykning Danmarks sjoveste Lyst til at opleve verden under overfladen? Så kom til Camp Hverringe og dyk med børnene, med din partner eller de andre i klubben. Her er noget for alle, der elsker vand... Danmarks

Læs mere

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Året som Windsurf i Nivå 2016. Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i 2016. Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Sæson start I år startede sæsonen

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Beretning til generalforsamling i LJM Seniorklub den 14. januar 2011:

Beretning til generalforsamling i LJM Seniorklub den 14. januar 2011: Beretning til generalforsamling i LJM Seniorklub den 14. januar 2011: Seniorklubben havde arrangeret 2 ting i 2010. Den 3. juli havde vi planlagt en tur til Abildå Brunkulsleje, hvor vi skulle mødes og

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Sportsdykkerens februar udgave 2016.

Sportsdykkerens februar udgave 2016. TÆT PÅ episode Sportsdykkerens februar udgave 2016. Bøjeline- viklet rundt om halsen Jeg laver UV Jagt på forholdsvis lavt vand 3-4 meter, og der er moderat strøm. Svømmer med strømmen. Bøjen er forude.

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 30. januar 2015 Fredagsbrev nr. 809 Næste uge: 31. januar 03.februar 05.februar 05.februar UGE 7 Baunen udlejet Lærermøde 4.-5.kl. på Asnæs Bibliotek Fastelavn på skolen Bestyrelsesmøde

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang Rotur på fjorden 10. april 2010 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Roklubbens 110 års fødselsdag Morgenroture Søndagslangture Sea

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere