LUX-prisen Program for 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LUX-prisen Program for 2015"

Transkript

1 Generaldirektoratet for Kommunikation LUX-prisen Program for ) Indledning LUX-prisen viser, at Europa-Parlamentet støtter kulturen og arbejder for kulturel mangfoldighed i tæt forbindelse med andre af EU's politikker. Med de mere og mere omfattende lovgivningsmæssige beføjelser, som Europa-Parlamentet har fået i kraft af Lissabontraktaten, har det også fået mulighed for at iværksætte initiativer af stor symbolsk betydning. Et af disse initiativer var indstiftelsen af Europa-Parlamentets filmpris, der blev uddelt første gang i året for Romtraktatens halvtredsårsjubilæum. LUX-prisen sætter en gang om året fokus på film, der står i centrum for den offentlige europæiske debat. Film kan som kulturelt massemedium være et ideelt middel til at diskutere og reflektere over Europa og dets fremtid. De udvalgte film eller de film, der konkurrerer om LUX-prisen, fortæller ikke blot en historie, men de udforsker og stiller også spørgsmålstegn ved fælleseuropæiske værdier og behandler grænseoverskridende problemer såsom økonomisk og social krise, indvandring, retfærdighed, solidaritet, borgerlige frihedsrettigheder og grundlæggende rettigheder. Hver enkelt film giver et indblik i europæernes liv, deres overbevisninger og tvivl og deres søgen efter identitet. Filmene bidrager til at lufte forskellige synspunkter vedrørende nogle af de aktuelle sociale og politiske spørgsmål og dermed til at opbygge en bred debat om europæisk identitet og de mange udtryksformer herfor. Ved at støtte europæisk film forsøger Europa-Parlamentet og LUX-prisen at tage udfordringen op med at finde nye former for kommunikation med EU-borgerne, der gør europæisk film til en af de stærkeste afspejlinger af debatten mellem de tusindvis af ansigter i et pluralistisk Europa. I tider med økonomisk, politisk og social krise, hvor kunst, kultur og film også trues, har LUX-prisen til formål at støtte europæisk kreativitet og dens mangfoldighed. At bakke op om og støtte europæisk film er et middel til at overvinde de voksende hindringer af både fysisk og psykologisk art, som opdeler Europa. Film er en af de rigeste og stærkeste kulturelle udtryksformer og har potentiale til at overvinde de mure af frygt og usikkerhed, der omgiver vores liv. Film er et spejl, hvori vi kan se, hvor meget vi har til fælles, eller hvor ejendommelig og interessant vores forskelligartethed er.

2 2) Underliggende principper Europa-Parlamentet viser kulturel mangfoldighed Kulturen og dens specifikke udtryksform filmen er fortsat områder, hvor Parlamentet kan og skal videreføre sin kommunikation med borgerne i Den Europæiske Union med henblik på at give dem større kendskab til den og skabe større forståelse for den. LUX-prisen, som er det konkrete udtryk for et originalt initiativ, der blev taget af Parlamentet på egen hånd, er en af måderne at gennemføre denne målsætning på. Europa-Parlamentet er engageret i kultur Selv om Den Europæiske Unions beføjelser på dette område begrænser sig til støtte og samordning, har Parlamentet traditionelt sat kulturen i centrum for fællesskabsretten. Den offentlige høring om film og europæisk identitet, der på Kultur- og Uddannelsesudvalgets initiativ blev afholdt den 27. oktober 2010, er blot ét bevis herpå, og dertil kommer deltagelsen af udvalgets MEP'er i LUX-filmdagene samt i debatter om kulturel undtagelse i de store internationale filmfestivaller. Filmkunsten i centrum for den europæiske kulturmodel Filmmediet viser ved at formulere fortolkninger af den kulturelle mangfoldighed sin kulturelle og industrielle værdi for ethvert samfund, der ønsker at gøre sin indflydelse gældende inden og uden for sine grænser. Filmen er en af de kulturformer, der har størst chance for at skabe en følelse af samhørighed med et fælles område og i dette tilfælde for at skabe en europæisk ånd. Kultur er en menneskelig og politisk konstruktion, og i centrum for den står filmen. LUX-prisen er en del af Europa-Parlamentets kommunikationsstrategi. LUX-prisen er et instrument, der bidrager til Europa-Parlamentets kommunikationsstrategi. Et ekspertpanel har fået til opgave at stå for den officielle udvælgelse og konkurrence, hvilket giver LUX-prisen kunstnerisk og filmisk legitimitet. 3) Mål - At bidrage med information til den offentlige debat om Den Europæiske Union og dens politik - At fremme udbredelsen europæiske (sam)produktioner inden for Unionen. Europas kulturlandskab er dybt fragmenteret. Det lykkes kun for nogle få kunstnere og værker at nå ud over grænserne og finde et publikum uden for deres hjemland. Film er ikke

3 nogen undtagelse. Det originalsprog, som en film optages på, er virkelig en hindring for udbredelsen af den på et flersproget marked. 4) Udvælgelsesprocedure Hvordan filmene udvælges - Jury Juryen - et panel på 16 personer fra filmverdenen - vælger de film, der skal indgå i den officielle udvælgelse til konkurrencen om LUX-prisen. Juryen omfatter producenter, distributører, biografejere, festivaldirektører og filmkritikere. Kommissionen ( Et Kreativt Europa ) og Europarådets fond Eurimages indgår som observatører i juryen. Europa-Parlamentets Kultur- og Uddannelsesudvalg godkender medlemmerne af juryen. Hvert år udskiftes en tredjedel af medlemmerne. En repræsentant for den film, der vandt det forudgående års LUX-pris, indgår også ex officio som medlem af juryen. Juryen foreslår de film, der skal indgå i den officielle udvælgelse og konkurrence om LUXprisen. Filmene kan også foreslås af Europa-Parlamentets medlemmer eller spontant af fagfolk i filmbranchen. Juryens medlemmer ser og afgør, hvilke 10 film der skal deltage i den officielle udvælgelse, og dermed hvilke tre film der indgår i konkurrencen. Juryens afgørelse træffes med simpelt flertal, eller hvis det ikke er muligt, med relativt flertal ved afstemning. Medlemmerne kan ikke foreslå flere end fem film og ikke flere end 2 film fra deres eget land. Jurymedlemmer, der har deltaget i produktionen eller den kommercielle udnyttelse af en film i konkurrencen, som de måtte have foreslået, anmodes om ikke at deltage i den endelige afstemning, fordi de har en direkte kommerciel interesse. Medlemmerne har tavshedspligt indtil den officielle bekendtgørelse af udvælgelsen og konkurrencen. 5) Afstemningsprocedure og tildeling af LUX-prisen i Strasbourg Vinderen vælges af medlemmerne af Europa-Parlamentet i november eller december. Afstemningsproceduren giver kun det enkelte medlem af Europa-Parlamentet mulighed for at stemme på én film, og proceduren varer en måned.

4 Europa-Parlamentets medlemmer kan se filmene på fire måder: - I LUX-salen, der indtil 2013 var indrettet i Europa-Parlamentet i to uger med to fremvisninger om dagen. Der søges stadig efter nye lokaler til fremvisning af filmene; - I deres respektive medlemsstater, i overensstemmelse med de LUX-filmevents, der arrangeres af Europa-Parlamentets informationskontorer; - På en video-on-demand-platform, der er tilgængelig for alle medlemmer efter anmodning om et password; - På DVD (meget begrænset antal og hovedsageligt for medlemmer af Kulturudvalget og næstformænd). Afstemningsproceduren slutter kl dagen før prisoverrækkelsesceremonien. Resultatet af afstemningen er derfor ukendt indtil ceremonien. Forud for prisoverrækkelsesceremonien afholdes der et seminar for journalister, hvor MEP'er, fagfolk og filminstruktører drøfter film og Europa. Ceremonien fandt sted i Strasbourg i forbindelse med november-mødeperioden indtil 2012, men afholdes nu i decembermødeperioden efter afslutningen på forhandlingen og inden afstemningen. Filmholdene fra de tre konkurrerende film inviteres alle til prisoverrækkelsen og til plenarmødesalen. Vinderen bekendtgøres af formanden for Europa-Parlamentet, som ikke kender navnet på den vindende film, før han åbner den forseglede kuvert. En repræsentant for den vindende film opfordres til at holde en kort tale til plenarforsamlingen. Som nævnt ovenfor, er der siden 2011 blevet afholdt et seminar for journalister om formiddagen samme dag, som prisoverrækkelsen finder sted, med deltagelse af mindst to journalister pr. medlemsstat. Siden 2012, hvor LUX-filmdagene blev lanceret, er der også blevet indført en særlig publikumspris (Public Audience Mention), som vil blive bekendtgjort på den kommende internationale filmfestival i Karlovy Vary, når de officielt udvalgte film for 2015 præsenteres. 6) Udvælgelseskriterier for filmene For at kunne deltage i konkurrencen om LUX-prisen skal filmene opfylde følgende kriterier: 1. De skal være spillefilm eller kreative dokumentarfilm (kan også være animationsfilm). 2. De skal have en varighed på mindst 60 minutter. 3. De skal være resultat af produktioner eller samproduktioner, som opfylder kravene i Media-programmet under "Et kreativt Europa" og er produceret eller samproduceret i et EUland eller Island, Liechtenstein eller Norge.

5 4. De skal bidrage til at formidle europæiske værdiers universelle omfang, anskueliggøre europæiske traditioners mangfoldighed, kaste lys over den europæiske integrationsproces og give indsigt i opbygningen af Europa. 5. Filmene skal have haft festivalpremiere/urpremiere mellem 1. juni og 31.maj. 6. Film, der allerede har vundet førsteprisen på A -festivaler (Venedig, San Sebastian, Berlin, Cannes, Karlovy Vary og Locarno), må ikke deltage. 7) Grundlaget for LUX-prisen og de dermed forbundne aktiviteter I juli 2010 indledte Parlamentet arbejdet med at overveje grundlaget for LUX-prisen i fremtiden. Formålet med disse omfattende overvejelser var at øge LUX-prisens synlighed på Europas kulturscene og træffe foranstaltninger til at drage fuld nytte af dens kapacitet som et af Parlamentets kommunikationsredskaber, sådan som det fremgår af Parlamentets kommunikationsstrategi, der blev vedtaget af Parlamentet den 5. juli 2012, med henblik på at fremme politiske debatter, der opstår på baggrund af de emner, som behandles i de konkurrerende film. For at øge LUX-prisens synlighed på Europas kulturscene må der foretages to væsentlige ændringer: LUX-prisen skal åbnes for offentligheden, samtidig med at parlamentsmedlemmernes deltagelse bibeholdes; Forevisningerne af de tre konkurrerende film i de 28 medlemsstater skal udvides i form af et offentligt arrangement (LUX-filmdagene). Dermed vil forudsætningerne for at skabe et europæisk offentligt rum være opfyldt: Det betyder, at Europas borgere får mulighed for at diskutere det samme emne (de konkurrerende film) på samme sted (en by i hver af medlemsstaterne) i samme periode ved hjælp af politiske diskussioner både live og på internettet, herunder de sociale medier. De muligheder for at skabe en forbindelse med både borgere og fagfolk, som byder sig under de store filmfestivaller, bør også udnyttes som anført i Præsidiets afgørelse af 17. juni, som blev bekræftet den 5. juli Aktiviteterne i forbindelse med LUX-prisen (LUX-filmdagene) indeholder et enormt potentiale for direkte kommunikation med borgerne i medlemsstaterne. Som følge heraf er nedenstående principper blevet godkendt i forbindelse med aktiviteter, der yderligere skal fremme LUX-prisen og Parlamentets engagement i kulturel mangfoldighed, navnlig inden for rammerne af institutionens kommunikationsstrategi: - Ændring af aktiviteterne i forbindelse med LUX-prisen, så de i højere grad målrettes et offentligt publikum; - Decentraliseret tilrettelæggelse af filmforevisninger og debatter med henblik på at inddrage borgere overalt i Den Europæiske Union;

6 - Bidrag til etablering af varige netværk, navnlig på kulturområdet. 8) Hvad tilbyder LUX-prisen? Inden for rammerne af LUX-filmdagene forsynes de tre konkurrerende film med undertekster på de officielle EU-sprog, og der fremstilles DCP (digital cinema package) til alle EUmedlemsstaterne. LUX-prisen indebærer også, at den eller de originale sprogversioner tilpasses til syns- eller hørehæmmede i andet end den originale version, og at udbredelsen af disse versioner fremmes i medlemsstaterne. LUX-prisen er begyndt at opnå en vigtig position i forbindelse med støtte til europæisk filmproduktion. Den har bidraget til, at film, der måske ellers ikke ville have haft mulighed for det, har fundet deres plads på markedet og er nået ud til et bredt publikum. 9) Tidsplan for konkurrencen om LUX-prisen 2015 Januar 21/1-1/2: IFFR Den internationale filmfestival i Rotterdam Februar 5-7/2: Berlinale /2: Oscarnominering (IDA vandt prisen som bedste udenlandske film) 28/2: Afslutning på publikumsprisen 2014 Marts April Maj Juni 8/3: Den internationale kvindedag synergievent med Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (skal bekræftes) 23/3: Godkendelse af juryen fra CULT-udvalget 26/3: Juryens første møde (forudsat af flertallet af juryens medlemmer er disponible) 20-28/3: Den internationale dokumentarfilmfestival Millenium (information) april: Den europæiske filmfestival i Lecce Fremvisning af de tre LUXfilm, fokus på Fatih Akin, symposium om filmkundskab med S. Costa 28. april (eller 4/5): Juryens andet møde (datoer skal bekræftes) 2. maj: Åbent hus i Strasbourg: 9. maj: Europadag, åbent hus i Bruxelles maj: Den Internationale Filmfestival i Cannes. Samarbejde med Kommissionens Et Kreativt Europa om mediedagen og relaterede arrangementer. Cannes 5. juni: Juryens tredje møde (datoer skal bekræftes) juni: Filmfestival i Bruxelles (fremvisning med henblik på information eller for synshandicappede)

7 Juli juli: Den internationale filmfestival i Karlovy Vary (CZ) Officiel bekendtgørelse af, hvilke 10 film der skal deltage i den officielle udvælgelse og konkurrence om LUX-prisen; workshop, debat; Bekendtgørelse af vinderen af publikumsprisen 2014 Ultimo juli: Pressekonference i Rom med bekendtgørelse af de tre finalister i konkurrencen om LUX-prisen 2015 og den sjette udgave af "28 Times Cinema" i Venedig. September Oktober November December september: Den Internationale Filmfestival i Venedig og Giornate degli Autori-Venice Days, fremvisning og promovering af de tre LUX-prisfilm og sjette udgave af "28 Times Cinema"; Debat, EP-delegation. præsentation af LUX-filmdagene på Biennelens marked. Forberedelse af LUX-filmdagene Ultimo oktober: De tre finalister i LUX-priskonkurrencen 2015 gøres tilgængelige for MEP'erne på DVD (i et begrænset oplag efter anmodning) og i VOD-format (for alle); Påbegyndelse af den interne afstemningsprocedure. Åbning af LUX-filmdagene i de 28 medlemsstater i samarbejde med Europa Cinemas, filmfestivaller og filminstitutter, massemedier, Media Desk, Kommissionen, Det Europæiske Filmakademi (skal bekræftes) Påbegyndelse af afstemning om publikumsprisen Bruxelles: LUX-filmdagene i Bozar. 10. december: Afslutning på konkurrencen om publikumsprisen og MEP'ernes afstemningsprocedure 12. december: Den europæiske filmpris (Berlin) 16. december: Ceremoni for overrækkelsen af Lux-prisen i plenarforsamlingen i Strasbourg i tilslutning til et seminar for journalister December: LUX-filmdagene 2015 afrundes

LUX-prisen Program for 2016

LUX-prisen Program for 2016 Generaldirektoratet for Kommunikation LUX-prisen Program for 2016 1) Indledning LUX-prisen, som i år kan fejre 10-års jubilæum, viser Europa-Parlamentets engagement i kultur og fremmer kulturel mangfoldighed

Læs mere

LUX-filmprisen Program 2017

LUX-filmprisen Program 2017 Generaldirektoratet for Kommunikation LUX-filmprisen Program 2017 1) Indledning LUX-filmprisen viser, at Europa-Parlamentet støtter kulturen og arbejder for kulturel mangfoldighed i tæt forbindelse med

Læs mere

LUX-filmprisen Program 2019

LUX-filmprisen Program 2019 Generaldirektoratet for Kommunikation LUX-filmprisen Program 2019 1) Indledning LUX-filmprisen viser, at Europa-Parlamentet støtter kulturen og arbejder for kulturel mangfoldighed i tæt forbindelse med

Læs mere

UDDANNELSE I EUROPA-PARLAMENTET GRATIS OG LÆRING

UDDANNELSE I EUROPA-PARLAMENTET GRATIS OG LÆRING DA UDDANNELSE OG LÆRING I EUROPA-PARLAMENTET GRATIS Europa-Parlamentet er åbent for besøgende i alle aldre. I denne brochure kan du få mere at vide om faciliteter og materiale, som er til rådighed for

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0135/46. Ændringsforslag. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki for S&D-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0135/46. Ændringsforslag. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki for S&D-Gruppen 20.4.2016 A8-0135/46 46 Punkt 54 a (nyt) 54a. mener, at det nye GD EPRS som følge af Parlamentets begrænsede ressourcer bør bidrage til og supplere de eksisterende kapaciteter i forbindelse med dets rolle

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen 21.3.2019 A8-0156/153 153 Betragtning 5 (5) Fremme af den europæiske kulturelle mangfoldighed afhænger af, at der eksisterer blomstrende og modstandsdygtige kulturelle og kreative sektorer, som er i stand

Læs mere

9632/17 ipj 1 DGE 1C

9632/17 ipj 1 DGE 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en) 9632/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 24. maj 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne JEUN 77 EDUC 264 SOC 433

Læs mere

PUBLIC LIMITE DA. Bruxelles, den 17. september 2008 (25.09) (OR. fr) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 13070/08 LIMITE CULT 99

PUBLIC LIMITE DA. Bruxelles, den 17. september 2008 (25.09) (OR. fr) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 13070/08 LIMITE CULT 99 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. september 2008 (25.09) (OR. fr) 13070/08 LIMITE PUBLIC CULT 99 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

P7_TA-PROV(2010)0486 Europæisk kulturarvsmærke ***I

P7_TA-PROV(2010)0486 Europæisk kulturarvsmærke ***I P7_TA-PROV(2010)0486 Europæisk kulturarvsmærke ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 16. december 2010 om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om gennemførelse af et

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udenrigsudvalget UDKAST TIL UDTALELSE

EUROPA-PARLAMENTET. Udenrigsudvalget UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Udenrigsudvalget 2009 FORELØBIG 2004/0151(COD) 19.5.2005 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udenrigsudvalget til Kultur- og Uddannelsesudvalget om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

14209/17 ipj 1 DG E - 1C

14209/17 ipj 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2017 (OR. en) 14209/17 CULT 139 DIGIT 238 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 12980/17

Læs mere

Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6436/12. Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD)

Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6436/12. Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD) 6436/12 MAP 12 MI 91 CODEC 364 NOTE fra: til: Vedr.: generalsekretariatet/formandskabet

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 2013/2007(INI) 3.4.2013 UDKAST TIL BETÆNKNING om udryddelsestruede europæiske sprog og den sproglige mangfoldighed i Den Europæiske Union (2013/2007(INI))

Læs mere

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19.

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19. 5.1.2. REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ 2009 Præsidiet - der henviser til forretningsordenens artikel 23, stk. 2 1, - der henviser til sin afgørelse af 1. september 2003 om STOA's fremtidige

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

BILAG. til. Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af programmet Et Kreativt Europa (2021-2027)

Læs mere

9960/12 lao/pp/mce/lv/lv/mce 1 DG G 3A

9960/12 lao/pp/mce/lv/lv/mce 1 DG G 3A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 21. maj 2012 (24.05) (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0435 (COD) 9960/12 ETS 15 MI 339 COMPET 279 EDUC 112 CODEC 1309 NOTE fra: til: Vedr.: generalsekretariatet/formandskabet

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

10303/1/11 REV 1 ADD 1 kb/js/ikn/la/top/mc 1 DQPG

10303/1/11 REV 1 ADD 1 kb/js/ikn/la/top/mc 1 DQPG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 19. juli 2011 (18.08) (OR. en) Interinstitutionel sag: 2010/0044 (COD) 10303/1/11 REV 1 ADD 1 CULT 33 CODEC 841 PARLNAT 192 RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.5.2019 C(2019) 3624 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 17.5.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1295/2013

Læs mere

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om styrkelse af Atlasnetværket der blev vedtaget af Rådet på samling den 7. december 2017.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om styrkelse af Atlasnetværket der blev vedtaget af Rådet på samling den 7. december 2017. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. december 2017 (OR. en) 15627/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 7. december 2017 til: delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

FORSKNING FOR CULT-UDVALGET - MINDRETALSSPROG OG UDDANNELSE: BEDSTE PRAKSIS OG FALDGRUBER

FORSKNING FOR CULT-UDVALGET - MINDRETALSSPROG OG UDDANNELSE: BEDSTE PRAKSIS OG FALDGRUBER GENERALDIREKTORATET FOR INTERNE POLITIKKER TEMAAFDELING B: STRUKTUR- OG SAMHØRIGHEDSPOLITIK KULTUR OG UDDANNELSE FORSKNING FOR CULT-UDVALGET - MINDRETALSSPROG OG UDDANNELSE: BEDSTE PRAKSIS OG FALDGRUBER

Læs mere

12671/17 js/ht/kmm 1 DGD 2C

12671/17 js/ht/kmm 1 DGD 2C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 2017 (OR. en) 12671/17 NOTE fra: til: formandskabet Tidl. dok. nr.: 12112/17 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet FREMP 99 JAI 847 COHOM

Læs mere

Filmfestival Animation for børn og unge

Filmfestival Animation for børn og unge Filmfestival 2013 - Animation for børn og unge Årets vinderfilm 2012 fra Glyngøre Skole Filmfestival 2013 - Animation for børn og unge Filmfestival 2013 er den syvende animationsfestival for børn og unge

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 14. december 2017 (OR. en) EUCO 19/1/17 REV 1 CO EUR 24 CONCL 7 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 30/2018: Promovering af audiovisuelle produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 30/2018: Promovering af audiovisuelle produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA 0/08: Promovering af audiovisuelle produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og

Læs mere

10049/19 jb/js/ag/ef 1 ECOMP.2B

10049/19 jb/js/ag/ef 1 ECOMP.2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0196(COD) 10049/19 NOTE fra: til: formandskabet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet FSTR 106 REGIO 142

Læs mere

3.10.2006 Den Europæiske Unions Tidende L 272/3

3.10.2006 Den Europæiske Unions Tidende L 272/3 3.10.2006 Den Europæiske Unions Tidende L 272/3 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1459/2006 af 28. september 2006 om anvendelse af traktatens artikel 81, stk. 3, på visse kategorier af aftaler og samordnet

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Kultur- og Uddannelsesudvalget UDKAST TIL BETÆNKNING

EUROPA-PARLAMENTET. Kultur- og Uddannelsesudvalget UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Kultur- og Uddannelsesudvalget 2009 FORELØBIG 2004/2236(INI) 24.5.2005 UDKAST TIL BETÆNKNING om anvendelsen af artikel 4 og 5 i direktiv 89/552/EØF "Fjernsyn uden grænser",

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER L 82/56 FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD HAR under henvisning til Rådets forordning (EU) nr. 024/203

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er betinget af tilgængeligheden af midler

Læs mere

***I BETÆNKNING. DA Forenet i mangfoldighed DA. Europa-Parlamentet A8-0369/2017(COD)

***I BETÆNKNING. DA Forenet i mangfoldighed DA. Europa-Parlamentet A8-0369/2017(COD) Europa-Parlamentet 2014-2019 Plenarmøde A8-0369/2017(COD) 23.11.2017 ***I BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU) nr. 1295/2013 om oprettelse af

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA /07: Promovering af europæiske produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2018 COM(2018) 719 final 2018/0371 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 516/2014

Læs mere

FORMIDLINGEN AF EU TIL BORGERNE: STATUS OG FREMTIDSUDSIGTER

FORMIDLINGEN AF EU TIL BORGERNE: STATUS OG FREMTIDSUDSIGTER GENERALDIREKTORATET FOR INTERNE POLITIKKER TEMAAFDELING B: STRUKTUR- OG SAMHØRIGHEDSPOLITIK KULTUR OG UDDANNELSE FORMIDLINGEN AF EU TIL BORGERNE: STATUS OG FREMTIDSUDSIGTER SAMMENDRAG Resumé Denne undersøgelse

Læs mere

Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring

Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION, SOM TAGER I BETRAGNING, AT - digitalisering af og onlineadgang til medlemsstaternes

Læs mere

Bruxelles, den 13. februar 2012 (14.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6277/12. Inte rinstitutionelle sager: 2011/0417(COD) 2011/0418(COD)

Bruxelles, den 13. februar 2012 (14.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6277/12. Inte rinstitutionelle sager: 2011/0417(COD) 2011/0418(COD) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. februar 2012 (14.02) (OR. en) Inte rinstitutionelle sager: 2011/0417(COD) 2011/0418(COD) 6277/12 EF 31 ECOFIN 120 COMPET 73 IND 26 SOC 109 CODEC 317 RAPPORT

Læs mere

AFTALE MELLEM KONGERIGET DANMARKS REGERING REPUBLIKKEN FRANKRIGS REGERING VEDRØRENDE KOPRODUKTION AF FILM

AFTALE MELLEM KONGERIGET DANMARKS REGERING REPUBLIKKEN FRANKRIGS REGERING VEDRØRENDE KOPRODUKTION AF FILM AFTALE MELLEM KONGERIGET DANMARKS REGERING OG REPUBLIKKEN FRANKRIGS REGERING VEDRØRENDE KOPRODUKTION AF FILM Kongeriget Danmarks regering og Republikken Frankrigs regering, herefter "Aftalelandene", har

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING Ref. Ares(2018)2964154-06/06/2018 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 31.5.2018 COM(2018) 371 final 2018/0219 (APP) Forslag til RÅDETS FORORDNING om udvidelse af anvendelsen af forordning (EU) nr..../2018

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser L 225/16 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 12. 8. 98 RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Kultur- og Uddannelsesudvalget ARBEJDSDOKUMENT

EUROPA-PARLAMENTET. Kultur- og Uddannelsesudvalget ARBEJDSDOKUMENT EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««2009 Kultur- og Uddannelsesudvalget 20.4.2005 ARBEJDSDOKUMENT om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om et støtteprogram for den europæiske audiovisuelle

Læs mere

***I UDKAST TIL BETÆNKNING

***I UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2015/0026(COD) 4.3.2015 ***I UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Europa-Parlamentets

Læs mere

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 31. maj 2002 (03.06) (OR. en) CONV 75/02 NOTE fra: til: Vedr.: Henning Christophersen konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Læs mere

BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? PÅ INITIATIV AF BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? FAKTABLAD 1. BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE

Læs mere

7429/17 dr/gng/hm 1 D 2A

7429/17 dr/gng/hm 1 D 2A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0287 (COD) 7429/17 NOTE fra: til: formandskabet Rådet Komm. dok. nr.: 15251/15 Vedr.: JUSTCIV 58 CONSOM

Læs mere

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser EF-Tidende nr. L 225 af 12/08/1998 s. 0016-0021 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 2010/0074(COD) 8.9.2010 UDKAST TIL UDTALELSE fra Kultur- og Uddannelsesudvalget til Udvalget om Konstitutionelle Anliggender om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) Et kulturdelprogram. Indkaldelse af forslag:

ET KREATIVT EUROPA ( ) Et kulturdelprogram. Indkaldelse af forslag: ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Et kulturdelprogram Indkaldelse af forslag: Indkaldelse af forslag EACEA 34/2018: Støtte til europæiske samarbejdsprojekter 2019 FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er

Læs mere

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 1 of 7 20. januar 2015 Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 2 of 7 1 Baggrund Foreningen af mindre og mellemstore biografer

Læs mere

HOLDNING I FORM AF ÆNDRINGSFORSLAG

HOLDNING I FORM AF ÆNDRINGSFORSLAG Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 2017/2068(INI) 13.6.2017 HOLDNING I FORM AF ÆNDRINGSFORSLAG fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0030/1. Ændringsforslag. Dominique Bilde for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0030/1. Ændringsforslag. Dominique Bilde for ENF-Gruppen 22.2.2017 A8-0030/1 1 Henvisning 2 der henviser til artikel 167 og 173 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der henviser til artikel 6, 167 og 173 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

Læs mere

15349/16 bh 1 DG D 2A

15349/16 bh 1 DG D 2A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. december 2016 (OR. en) 15349/16 JUSTCIV 318 EJUSTICE 213 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 8. december 2016 til: delegationerne

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0159 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0159 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0159 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.4.2015 COM(2015) 159 final 2015/0081 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE Paris-aftalememorandummet om havnestatskontrol

Læs mere

DET EUROPÆISKE KULTURARVSMÆRKE RETNINGSLINJER FOR KANDIDATSTEDER

DET EUROPÆISKE KULTURARVSMÆRKE RETNINGSLINJER FOR KANDIDATSTEDER DET EUROPÆISKE KULTURARVSMÆRKE RETNINGSLINJER FOR KANDIDATSTEDER 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Det europæiske kulturarvsmærke sammenlignet med andre initiativer på kulturarvsområdet... 4 3.

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Kulturdelprogrammet. Indkaldelse af forslag

ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Kulturdelprogrammet. Indkaldelse af forslag ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Kulturdelprogrammet Indkaldelse af forslag EACEA 47/2014: Europæiske platforme Gennemførelse af kulturdelprogrammets ordninger: europæiske platformsprojekter Indledning Denne

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0117 (NLE) 8534/18 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 2. maj 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AELE 25 EEE 22 N

Læs mere

8668/16 jb/js/hm 1 DG E - 1C

8668/16 jb/js/hm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. maj 2016 (OR. en) 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Tidl. dok. nr.:

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.10.2012 COM(2012) 604 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG Den Europæiske Unions deltagelse

Læs mere

15064/15 bmc/top/ipj 1 DG C 1

15064/15 bmc/top/ipj 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. december 2015 (OR. en) 15064/15 DEVGEN 264 ACP 177 RELEX 1019 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019 Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019 vedrørende

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.5.2018 COM(2018) 311 final Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om fordelingen af Den Europæiske Unions WTO-indrømmelser

Læs mere

Europaudvalget 2009 2941 - uddannelse m.v. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2009 2941 - uddannelse m.v. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2009 2941 - uddannelse m.v. Bilag 1 Offentligt Kulturministeriet 22. april 2009 Samlenotat Rådsmøde (uddannelse, ungdom og kultur) den 11.-12. maj 2009 Kultur 4. Kultur som katalysator for

Læs mere

9236/18 pj/nj/ef 1 DGD 2

9236/18 pj/nj/ef 1 DGD 2 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0359 (COD) 9236/18 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: formandskabet Rådet 8830/18 + ADD1 Komm. dok. nr.: 14875/16

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

10279/17 ipj 1 DG C 1

10279/17 ipj 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. juni 2017 (OR. en) 10279/17 DEVGEN 135 ACP 59 RELEX 528 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 19. juni 2017 til: delegationerne

Læs mere

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. april 2017 (OR. en) 8461/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 25. april 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 7875/17

Læs mere

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende 21.6.2008 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2008/63/EF af 20. juni 2008 om konkurrence på markederne for teleterminaludstyr (EØS-relevant tekst) (kodificeret udgave) KOMMISSIONEN

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film Forslag til Lov om ændring af lov om film (Kommunalt tilskud til biografvirksomhed) 1 I lov nr. 186 af 12. marts 1997 om film, som ændret ved 11, stk. 3, i lov nr. 423 af 10. juni 1997, 4 i lov nr. 1156

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt Europaudvalget og Finansudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 8. februar 2015 Styrket koordination i

Læs mere

(Lovgivningsmæssige retsakter) AFGØRELSER

(Lovgivningsmæssige retsakter) AFGØRELSER 22.11.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 303/1 I (Lovgivningsmæssige retsakter) AFGØRELSER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE Nr. 1194/2011/EU af 16. november 2011 om oprettelse af et EU-tiltag

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. september 2017 (OR. en) 11932/17 TRANS 347 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 4. september 2017 til: Komm. dok. nr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne

Læs mere

BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? FAKTABLAD 1. BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en) 11563/17 API 95 INF 139 JUR 376 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om Rådets åbne datapolitik

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0121 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0121 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0121 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.3.2014 COM(2014) 121 final 2014/0065 (NLE) Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESFORORDNING om afslutning af den delvise

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre for dig og for andre PRÆMIER 1. præmie: 5.000 kr. til klassekassen 2. præmie: 3.000 kr. til klassekassen 3. præmie: 1.000 kr.

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 20.1.2014 2013/0356(NLE) *** UDKAST TIL HENSTILLING om forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen

Læs mere

Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien

Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien TRADE/2002/294/DA Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien Kommissionen har modtaget en klage i henhold

Læs mere

FORSKNING FOR CULT-UDVALGET EUROPÆISKE KULTURINSTITUTTER I UDLANDET

FORSKNING FOR CULT-UDVALGET EUROPÆISKE KULTURINSTITUTTER I UDLANDET GENERALDIREKTORATET FOR INTERNE POLITIKKER TEMAAFDELING B: STRUKTUR- OG SAMHØRIGHEDSPOLITIK KULTUR OG UDDANNELSE FORSKNING FOR CULT-UDVALGET EUROPÆISKE KULTURINSTITUTTER I UDLANDET SAMMENDRAG Resumé Formålet

Læs mere

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner.

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. maj 2018 (OR. en) 8301/18 NOTE fra: til: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 7831/1/18

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

RICHES Renewal, innovation & Change: Heritage and European Society (Fornyelse, Innovation og Forandring: Arv og europæisk samfund)

RICHES Renewal, innovation & Change: Heritage and European Society (Fornyelse, Innovation og Forandring: Arv og europæisk samfund) Dette projekt har modtaget midler fra den Europæiske Unions syvende Ramme-program, for forskning, teknologisk udvikling og demonsration, under tilskudsaftale nr 612789 RICHES Renewal, innovation & Change:

Læs mere

BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER

BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER 4.4 BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 7. SEPTEMBER 2015 EUROPA-PARLAMENTETS PRÆSIDIUM HAR under henvisning til artikel 25, stk. 2,

Læs mere

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. april 2017 (OR. en) 7875/17 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: 15792/2016 Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 24. november 2011 (25.11) (OR. en) 17270/11 OJ/CONS 72 EDUC 275 JEUN 75 CULT 107 SPORT 45

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 24. november 2011 (25.11) (OR. en) 17270/11 OJ/CONS 72 EDUC 275 JEUN 75 CULT 107 SPORT 45 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 24. november 2011 (25.11) (OR. en) 17270/11 OJ/CONS 72 EDUC 275 JEUN 75 CULT 107 SPORT 45 FORELØBIG GSORDEN til forelæggelse 3128. samling i RÅDET FOR DEN

Læs mere

Et rådgivende organ, der repræsenterer civilsamfundet.

Et rådgivende organ, der repræsenterer civilsamfundet. Hvad er EØSU? Et rådgivende organ, der repræsenterer civilsamfundet. "Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen bistås af et økonomisk og socialt udvalg og et regionsudvalg med rådgivende funktioner" Traktaten

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

Lige muligheder for mænd og kvinder

Lige muligheder for mænd og kvinder Lige muligheder for mænd og kvinder På trods af flere årtiers kamp for ligestilling har kvinder stadig ikke de samme muligheder som mænd, når det kommer til job og karriere. Herudover er det stadig kvinderne,

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 2011/0431(APP) 3.9.2012 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om flerårig ramme for EU's

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0645 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0645 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0645 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.12.2015 COM(2015) 645 final 2015/0294 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions

Læs mere

Den 14. juni skal der tages et kulturpolitisk ansvar for fremtiden!

Den 14. juni skal der tages et kulturpolitisk ansvar for fremtiden! Fælles pressemeddelelse 12. juni 2013 fra filmbranchens organisationer Se pressemeddelelsen i din browser Den 14. juni skal der tages et kulturpolitisk ansvar for fremtiden! Vi har et stort ansvar for,

Læs mere

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) EUROPÆERNE ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014 Den Parlameter del SOCIODEMOGRAFISK BILAG

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) EUROPÆERNE ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014 Den Parlameter del SOCIODEMOGRAFISK BILAG Generaldirektoratet for Kommunikation ENHEDEN FOR ANALYSE AF DEN OFFENTLIGE OPINION Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) Bruxelles, December 2013 EUROPÆERNE ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

En ny traktat: en ny rolle for regionerne og de lokale myndigheder

En ny traktat: en ny rolle for regionerne og de lokale myndigheder En ny traktat: en ny rolle for regionerne og de lokale myndigheder EU s forsamling af lokale og regionale repræsentanter 1 Regionsudvalget i dag: en rolle i udvikling Vi er ambassadører for Europa i regionerne,

Læs mere

SVEND13. Danmarks Film- og kulturdage

SVEND13. Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 - Danmark s Kultur- & Filmdage er en ny begivenhed, der finder sted i Svendborg i uge 35, 2013. Foreningen bag SVEND13

Læs mere

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0287 (COD) 9901/17 NOTE fra: til: Formandskabet Rådet Tidl. dok. nr.: 9641/17 + ADD 1 Komm. dok. nr.: 15251/15

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0253 (NLE) 12927/17 FORSLAG fra: modtaget: 5. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AELE 64 EEE 35

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere