REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense."

Transkript

1 REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense. Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Michael Fog Dan Vendelbo Fraværende uden afbud. Afbud Afbud Miljøamtsrepresentanter: Nordjyllands amt Flemming Kallehave Afbud Viborg Amt Bjarne Jensen Ringkøbing amt Peer Bak Afbud Århus amt Jens Ole Willumsen Vejle amt Lars R. Petersen Fraværende uden afbud Ribe amt Bent Holgersen Sønderjyllands amt Dagmar Skov Fyns amt Jørgen Ærenlund Olsen Vestsjællands amt Richard Matzen Storstrøms amt Donald E. Thestrup Bornholms amt Kai Munch Afbud Roskilde amt Dan Vendelbo Afbud Frederiksborg amt Christian Zilstorff Københavns amt Henrik N. Knudtzon København/Frederiksberg Bjørn Stephensen Fraværende uden afbud KDA s sekretariat Jørn Vinther Generalsekretær Mødet indledtes kl Formanden for KDA's Miljøudvalg, Finn Larsen bød velkommen til det 6. møde i KDA s amtsrepræsentantorganisation. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde den Forsamlingen godkendte det udsendte referat fra sidste møde uden bemærkninger. 2. Præsentation af miljødatabasen v/ Jens Ole Willumsen. (JOW). JOW beskrev baggrunden for udformningen af de udsendte spørgeskemaer til klubberne og pladserne. Skemaerne var blevet tilrettet efter ønsker på mødet den Der var udsendt 184 klubskemaer og 120 pladsskemaer, men svarprocenten var kun blevet henholdsvis 27% og 43%. Henrik Knudtzon havde forestået det store arbejde med indtastning af oplysningerne i accessdatabaserne, idet JOW havde lavet det nødvendige indtastningsværktøj. JOW gennemgik dernæst grundstrukturen i databaserne. Databaserne indeholder naturligvis stamoplysninger om unioner, klubber og pladser, men desuden registreres kommuner, amter, operationstyper og antal, ejere af pladser m.m.

2 3. Hvilke forespørgsler ønskes fra databasen? JOW havde lavet eksempler på udtræk af oplysninger, som kunne være interessante Unioner tilknyttet KDA Klubber under de enkelte unioner Kluboversigt på amter. Flyvepladsoversigt alfabetisk Flyvepladsgebyrer på amt og kommuner Operationsbegrænsninger på amter Grafiske oversigtsmuligheder: (i) Antal flyvepladser på amter (ii) Årsgebyrer på amter som total indkomst. (iii) SLV omkostninger på amter (iv) Telestyrelsesgebyrer på amter Der var enighed om, at databasen kunne blive et utroligt fint værktøj. JOW pointerede dog kraftigt, at databasen ikke kan betragtes som valid på grund af det lave antal besvarelser. Efter nogen drøftelse blev det besluttet, at de enkelte miljøamtsrepræsentanter skulle kontakte de klubber og pladser i deres amt, som ikke har svaret. Aktionsplaner bliver derfor KDA konciperer et standardbrev, som vil kunne benyttes af amtsrepræsentanterne. KDA udleverer databasen med klub- og pladsskemaerne til amtsrepræsentanterne. (Version 1.0 af databasen blev udleveret til de tilstedeværende på mødet og sendes til de fraværende sammen med mødereferatet. På disketten findes databasen i access samt 2 wordfiler, én fil for klubspørgeskema og én fil for pladsspørgeskema. Når én af disse wordfiler åbnes flettes oplysninger fra databasen til worddokumentet, og der genereres 184 klub skemaer henholdsvis 120 pladsskemaer. Opgaven for den enkelte amtsrepræsentant går nu ud på, at finde frem til de klubber og pladser, som ikke har besvaret spørgeskemaet i første omgang og kontakte disse. Til den ende medsendes en oversigt over de klubber og pladser, som har reageret. Returdata til KDA sendes i form af udfyldte skemaer eller på anden hensigtsmæssig måde.) Først når databasen er valid tager vi stilling til en løbende opdateringsfrekvens. 4. Nyt fra amterne Herefter fulgte en runde med nyt fra amterne som kort refereret lyder således: Nordjyllands amt. Flemming Kallehave havde på grund af afbud fremsendt følgende: Det er ikke muligt for mig at give møde d. 10 okt. pga. min deltagelse i VM i Japan. Status for mit amt er, at det har været stille og roligt, idet der ingen henvendelser har været siden sidste møde. Viborg amt. Bjarne Jensen fortalte om problemerne på Viborg flyveplads. I 1979 påbegyndtes arbejdet med at få pladsen miljøgodkendt for motorflyvere, faldskærmsoperationer samt svævefly. I 1996 blev der givet en miljøgodkendelse, som indebar, at svæveflyverne skulle operere v.hj.a. spilstarter for at overholde støjgrænserne. For at kunne anvende spilstart må ekstra jord købes, men ejeren ønsker ikke at sælge af principielle grunde. Viborg kommune har efterfølgende godkendt en lokalplan, som gav mulighed for forlængelse af bane 12/30 og en ekspropriationsforretning på jorden blev startet. Naturklagenævnet har imidlertid nu afgjort, at hensynet til almenvellet ikke retfærdiggør en ekspropriation og har ophævet denne. Man er nu i den situation, at dispensationen fra amtet vedr.

3 støjgrænserne udløber den og at dispensationen ikke bliver forlænget. DELTA (tidligere Lydteknisk Institut) har telefonisk oplyst, at hvis faldskærmene trækker sig ud, forventes motorflyverne og svæveflyverne kunne operere normalt. Hvis svæveflyverne trækker sig ud, forventes motorflyverne og faldskærmene at skulle reducere aktiviteterne, og hvis alle ønsker at forblive på pladsen, forventes aktiviteterne at skulle reduceres væsentligt. En medvirkende årsag er, -oplyser Finn Larsen - at med virkning fra og med 01jan2000 har flyslæb for svævefly og faldskærmsoperationer fået tillagt 5 db for hver operation svarende til en øget støjbelastning på 316% pr operation. Bjarne Jensen mener, at KDA bør gå ind i denne sag og søge en mægling mellem parterne såfremt klubberne ønsker dette. Efter nogen drøftelse blev det besluttet, at rejse spørgsmålet på KDA s formandsmøde lørdag den 14okt2000 og søge en løsning formidlet via DSvU, DMU og DFU. Ringkøbing amt. Per Bak havde meldt afbud på grund af forkølelse, men meddelte via Bjarne Jensen, at de kommunale tilskud til Herning flyveplads falder væk fra og med 01jan2001. Ellers intet nyt. Århus amt. Jens Ole Willumsen meddelte, at tilskud til Randers flyveplads nu beskæres. Samtidig pålægges pladsens brugere øgede afgifter. En høring vedr. højspændingsledning gennem Århus og Nordjyllands amter havde vist, at ingen KDA medlemmer synes at blive berørt. En DDU klub havde haft problemer ved Tofttumskrænten, hvor fremmmede paraglidere havde generet sommerhusene den JOW havde sendt klubben et udførligt svar som blev refereret på mødet- og bl.a. anbefalet, at klubben etablerer en etisk kode for flyvning på stedet. Vedvarende problemer ville med stor sandsynlighed medføre politisk stillingtagen, hvor flyvning ville blive taberen. Dagmar Skov støttede JOW synspunkter og oplyste at det aktuelle problem var løst for øjeblikket. På Randers havde man for nylig haft en indsats for hjerte- og kræftsyge børn. Over 200 unge mennesker havde fået en flyvetur, og presseomtalen havde været god. Vejle amt. Lars R. Petersen var fraværende og havde ikke sendt noget materiale. Ribe amt. Bent Holgersen kunne meddele at der nu var en sag om en landingsplads som amtet havde krævet ændret zonetilladelse til. Amtet havde nedlagt forbud mod flyvning på stedet. Amtets afgørelse var anket til miljøankenævnet, og man afventede nu en kendelse. Der havde været lignende sager i andre amter, hvor anken var faldet ud til vor fordel. KDA s indsats var blevet påskønnet af medlemmerne i området også hos UL. Sønderjyllands Amt. Dagmar Skov kunne oplyse, at en ny plads Skærbæk flyveplads havde set dagens lys. Miljøstyrelsen havde dog ændret amtets betingelser for anvendelse, således at der ingen operationer måtte være mellem 01oktober og 15maj p.gr.a. fugletræk. Der havde i øvrigt været naboindsigelser mod pladsen, men disse var ikke blevet taget til følge. Miljøstyrelsens begrænsninger var blevet anket.

4 Ricard Matzen oplyste, at han havde været Haderslev flyveplads behjælpelig med fornyelse af miljøgodkendelsen. Fyns amt. Jørgen Ærenlund Olsen meddelte at baneforlængelsen i Odense var sat i gang. En London rute forventes startet til nov 2000 operatøren kendes ikke endnu. Det virker som om den nye storinvestor på lufthavnen har fået frie hænder fra de lokale myndigheder. Der var bekymring for, om det vil gå ud over de eksisterende klubber på pladsen. Der er planer om at inddrage DIF og Friluftsrådet og gennem disse indkalde politikerne til møde om fremtiden for luftsportsudøverne i området. Ved Knudshoved ved den gamle færgehavn planlægges en go-cart bane og et vandskiområde Vestsjællands amt Richard Matzen meddelte at han var i færd med at assistere Holbæk flyveplads med fornyet miljøtilladelse. Antal operationer på pladsen er i øjeblikket ca 1800/år. Storstrøms amt Donald E. Thestrup berettede, at der ikke havde været problemer i amtet. Der var muligvis opstået en ny situation omkring Avnø, idet visse formalia tilsyneladende ikke var overholdt. Testrup undersøger nu sagen nærmere. Bornholm amt Kai Munch var fraværende, men havde sendt følgende: Der er ikke meget nyt fra Bornholm udover det sædvanlig problem med faldskærmsflyvning, især i.f.m. faldskærmsklubbens sommerstævne i Bornholms Lufthavn. Selvom det er fremmede fly, der overflyver øen samt faldskærmsudspringere, der lander forskellige steder på Bornholm, tror lokalbefolkningen, at det er de lokale fly, der støjer. Det sker, at Lufthavnen eller amtet modtager klager over støjen. Jeg er løbende i kontakt med Bent Ernst Nielsen fra Bornholms Amts miljøafdeling om disse problemer. Ligeledes har jeg tæt kontakt til fly- og faldskærmsklubber på Bornholm. Denne kontakt har resulteret i, at alle store arrangementer nu bliver offentliggjort i den bornholmske dagspresse, så befolkningen her kan holde sig orienteret om diverse stævner. Brugerbetalingen på Rø Flyplads er et emne, jeg også diskuterer med Bent Ernst Nielsen. Jeg håber I får et godt møde og sender en hilsen til alle. Roskilde amt. Dan Vendelbo havde meldt afbud, men sendt følgende: Jeg har ikke været i stand til at deltage i mere en et møde i friluftsrådet. Derimod er der arbejdet en del med dialoggruppen på Roskilde Lufthavn. Som alle nok er klar over, har vi vanskelige forhold for luftsport i Roskilde Amt. Miljøgodkendelsen på EKRK har sat meget snævre grænser for udfoldelse. Jeg ser ikke nogen umiddelbart bedre situation på andre aktivitetssteder i amtet. Roskilde Skydiving Clubs bemærklninger til Regionplan 2000, har ikke givet nogen som helst effekt i teksten til planen. RSC bad om, at amtet tildeler områder til luftsportens udfoldelse. Som det nok kan fremgå af mit hidtidige aktivitetsniveau i arbejdet i udvalget, kunne det nok være fornuftigt, at finde en anden permanent repræsentant i udvalget.

5 Frederiksborg amt. Christian Zilstorff meddelte følgende : Allerød flyveplads afventer stadig miljøstyrelsens beslutning. Man oplever en modvilje baseret på 60% facts og 40% skøn. Således giver amtet fortsat tilladelse til byggeri indenfor støjzonen. Al skoleflyvning er ophørt på pladsen og ejeren er ikke optimist. Grønholt fik reduceret støjbelastningen med 2 db til 116. Dette svarer til en halvering af operationerne som nu kun kan være på pr år. En langsom strangulering finder sted. Operationer for kongehuset tæller ikke med i disse tal, så dette kunne måske blive en løftestang for pladsens fortsatte eksistens. Ricard Matzen oplyste, at amtet ville have mulighed for skønsmæssigt at hæve grænserne med 5 db. Jørn Vinther fortalte, at flyvepladslederen Jesper Bernhardt havde været på besøg i KDA den 22.sep og fået udleveret relevant materiale vedr. Vestsjællands amt. Han havde foreslået en slags FLYVEPLADSMEDLEMSSKAB af KDA for derigennem at skabe et forum for fællesproblemer. Fra Friluftsrådet var der intet flyvemæssigt at fortælle. Amtets regionsplan forventes medio 2001 også uden flyverelevant stof. Københavns amt. Henrik N Knudtzon meddelte at man hos amterne kunne hente heftet Amterne i Danmark som indeholdt statistiske data af forskellig art. Desuden findes en folder Natur og Miljø samt forskelligt kortmateriale, som kunne være relevant. Ellers intet at berette. København/Frederiksberg. Bjørn Stephensen var fraværende og havde ikke sendt noget materiale. 5. Afgifter Finn Larsen frafaldt dette punkt p.gr.a. tidnød. 6. Miljøkrav Finn Larsen frafaldt dette punkt p.gr.a. tidnød. 7. Opstilling af person til Friluftsrådets bestyrelse Henrik N Knudtzon opstilles til denne bestyrelse af KDA. 8. Eventuelt Henrik N Knudtzon fungerer i en overgangsperiode også for Frederiksborg Amt, idet Christian Zilstorff ønskede at udtræde af gruppen. Jørn Vinther gentager brev til miljøstyrelsen vedr. høring af ny bekendtgørelse. Næste møde ikke fastlagt, idet KDA s fremtid er til drøftelse på formandsmøde den 14. oktober 2000.

6 Formanden afsluttede mødet med at takke deltagerne for fremmødet og takke for det store og meget fine arbejde der udføres på frivillig basis. Formanden mente klart at denne miljøorganisation er af stor betydning for KDA og for luftsporten i Danmark Jørn Vinther Bilag: KDA s Amtsrepræsentant Organisation som vist på under UDVALG. Kopi af KDA brev til miljøstyrelsen Fordeling: KDA miljøudvalg + KDA amtsrepræsentanter referat doc

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Michael Fog Dan Vendelbo Afbud Miljøamtsrepresentanter:

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Ricard Martzen - Formand Bent Holgersen Peter Andersen Jørn Vinther - Referent

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Afbud. Miljøamtsrepresentanter:

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Bent Holgersen - Formand Claus Rose Andresen Peter Andersen Jørn Vinther

Læs mere

Referat af amtsrepræsentationsmøde. Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar, Odense. Ribe amt Bent Holgersen. Sønderjyllands amt Peter Andersen

Referat af amtsrepræsentationsmøde. Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar, Odense. Ribe amt Bent Holgersen. Sønderjyllands amt Peter Andersen I denne sag Bent Holgersen, Hvedevænget 30 6600 Vejen Tlf. 75360825 Mail holgersen@private.dk Referat af amtsrepræsentationsmøde Til stede Fraværende efter afbud: Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar,

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedsassistentuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedsassistentuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene

Læs mere

Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg. Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011

Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg. Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011 Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011 Medlemmer Hans Vixø Ricard Matzen Bent Holgersen Søren Pedersen Anders Madsen (Sekretær) Status Sager i alt: 14 Afsluttede:

Læs mere

Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og høringssvar fra DSB)

Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og høringssvar fra DSB) Uddannelsesudvalget L 186 - Bilag 6 Offentligt Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte SU-kontoret NOTAT Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og

Læs mere

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag Referatet på de næste sider er fra mødet arrangeret af Egense Nord Fællesforening sammen med Landsforeningen af Fritidshusejere. Det var dette referat som der blev henvist til på generalforsamlingen i

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 18. oktober 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder.

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Statens Luftfartsvæsen Ellebjergvej 50 2450 København SV Elev, mandag den 13. august 2007 Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Dansk Motorflyver (DMU) har følgende

Læs mere

Dødsårsager Aldersstandardiserede rater pr indbyggere med befolkningen i 2000 som standard

Dødsårsager Aldersstandardiserede rater pr indbyggere med befolkningen i 2000 som standard Dødsårsager 2005. Aldersstandardiserede rater pr. 100.000 indbyggere med befolkningen i 2000 som standard Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Københavns Frederiksborg Roskilde Vestsjællands Storstrøms

Læs mere

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken i KDA huset, Roskilde Lufthavn.

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken i KDA huset, Roskilde Lufthavn. REFERAT fra Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken 10.30 i KDA huset, Roskilde Lufthavn. Tilstede var KDA s bestyrelse samt repræsentanter fra direkte

Læs mere

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr.

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. sygehusene Analyseinstitut for Forskning, 1999/2 1 Forskning og udviklingsarbejde

Læs mere

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version Strukturkommissionen Totalrapport 1 Er du Kvinde 639 72% Mand 245 28% Total 884 100% Base 884 2 Hvilken faglig organisation er du medlem af? Dansk Socialrådgiverforening 73 8% Dansk Sygeplejeråd 205 23%

Læs mere

Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard. Roskilde d. 8. marts Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn

Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard. Roskilde d. 8. marts Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard Roskilde d. 8. marts 2017 Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Københavns Lufthavne A/S, Roskilde Lufthavn (herefter CPHRoskilde)

Læs mere

Hjemmeservice-ordningen

Hjemmeservice-ordningen Hjemmeservice-ordningen Rapport over hjemmeserviceordningen 1997 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Marts 1998 Indhold Side 1 Tilskudsudbetalingerne 3 2 Virksomhederne i hjemmeservice-ordningen 4 3 Tilskuddets

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977 2017 Nøgletal fra medlemsregisteret 1 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Antal praktiserende læger...4 Alder og køn...4

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING. 8. marts 2019

REFERAT GENERALFORSAMLING. 8. marts 2019 REFERAT GENERALFORSAMLING 8. marts 2019 Der var mødt 43 stemmeberettigede medlemmer op til generalforsamlingen. Dirigent: Bo Leimand Referent: Flemming Qvotrup Dagsorden: 1. Valg af stemmetællere 2. Valg

Læs mere

Gitte og Hans Kristian Olsen Gerskov Bygade 35. Nabohøring om udvidelse af husdyrproduktion

Gitte og Hans Kristian Olsen Gerskov Bygade 35. Nabohøring om udvidelse af husdyrproduktion Gitte og Hans Kristian Olsen Gerskov Bygade 35 TEKNIK OG MILJØ Dato: 2. november 2007 J.nr.2007090232 Ref. Nabohøring om udvidelse af husdyrproduktion Der bliver foretaget nabohøring i sagen om jeres ansøgning

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Monitorering af danskernes rygevaner

Sundhedsstyrelsen Monitorering af danskernes rygevaner Sundhedsstyrelsen Monitorering af danskernes rygevaner 2005 Metodebeskrivelse Udarb. UKL/SPO Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf: 3397 8200 www.ramboll-management.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER).

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER). Fremmødt: Afbud: Referent: Hjalmar Nielsen, formand (HNI) Per Wistisen (PEW) Lisette S. Bertelsen (LSB) Jørgen Mouritzen (MOU) Jacques Johsman (JAJ) Jan Andersen (JAN) Per Horn (PHO) Morten Munkesø (MMU)

Læs mere

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Indhold Side 1.1. Indledning... 1 1.2. Baggrund

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 28. september 2004 J.nr.: 03-33/700-0159 THA Afgørelse i

Læs mere

REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET

REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Tirsdag den 7. april 2015 kl. 12.30 16.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Følgende spørgsmål ønskes besvaret i spørgetiden på kommunalbestyrelsesmødet den 20. oktober 2015

Følgende spørgsmål ønskes besvaret i spørgetiden på kommunalbestyrelsesmødet den 20. oktober 2015 Følgende spørgsmål ønskes besvaret i spørgetiden på kommunalbestyrelsesmødet den 20. oktober 2015 Sorvad den 10. oktober 2015 Med venlig hilsen Spørgsmål 1 Er borgmester Jan Petersen (S), de øvrige medlemmer

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0318 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alcudia, Mallorca. 18.9.-25.9.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 6.986 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

FOLKETALLETS BEVÆGELSER,

FOLKETALLETS BEVÆGELSER, Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.05 Marts 2002 FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1992-2002 x Pr. 1. januar 2002 er indbyggertallet i Århus Kommune på 288.837. På 10 år er kommunens befolkning

Læs mere

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes UNGE & FLYVNING Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes Møde 18/1 2011 Hvorfor er det så vigtigt at støtte ungdomsarbejdet!!! Arbejdekan give flere medlemmer og grundstof til fremtidens eliteudøver, instruktører

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Klubudvikling og Uddannelse

Klubudvikling og Uddannelse Klubudvikling og Uddannelse Referat fra møde i DMU Uddannelsespanel Tid: 13. september 2010 kl. 17.00 21.30 Sted: Fjelsted Skovkro Deltagere: Jesper Holm (formand), Martin Skov Jensen, Peter Hansen, Hanne

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 Dato 26. november 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Bonni

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

Aldersgruppe 20,00 18,00 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00. PA København K PA Denmark F KøFenhavn K F Denmark

Aldersgruppe 20,00 18,00 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00. PA København K PA Denmark F KøFenhavn K F Denmark Procent 2 18,00 16,00 14,00 1 1 8,00 6,00 4,00 Procentvis fordeling af alle kvinder med provokeret abort (PA) eller med mindst et barn (F) ved alder for indgreb eller fødsel 1990-2001 København K og Danmark

Læs mere

Svagt stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 5 Januar 1. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Svagt stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 5 Januar 1. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 5 Januar 1. Kvartal 28 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Svagt stigende ledighed Gennem det seneste år har ledigheden på kontorlokaler været svagt stigende. Således er ledigheden

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

herning motorflyveklub

herning motorflyveklub herning Referat af ordinær generalforsamling i Herning Motorflyveklub Afholdt den 23. februar 2013 kl. 10:00 Skinderhoimvej 25, 7400 Herning. 1) VALG AF DIRIGENT Dagsorden ifølge vedtægter 1, Valg af dirigent

Læs mere

FOLKETALLETS BEVÆGELSER,

FOLKETALLETS BEVÆGELSER, Nr. 1.01 Marts 1998 FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1988-1998 x Pr. 1. januar 1998 er indbyggertallet i Århus Kommune på 282.137. På 10 år er kommunens befolkning steget med 9,3 %, svarende til 24.109 personer.

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

DCU Motion Sydjylland/Fyn

DCU Motion Sydjylland/Fyn DCU Motion Sydjylland/Fyn Medlem af Danmarks Cykle Union (DCU) og Danmarks idrætsforbund (DIF) Internet: www.sydjyllandfyncykelmotion.dk Velkomst og registrering Referat af årsmødet i DCU Motion Sydjylland/Fyn

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1994-1996

FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1994-1996 Nr. 1.05 April 1997 FOLKETALLETS BEVÆGELSER, 1994-1996 Folketallet i Århus Kommune steg fra 1. januar 1996 til 31. december 1996 med 1.637 personer. Dette er en fremgang på 0,6 %. Tilvæksten i Århus har

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION April 2012 Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977-2012 Nøgletal fra medlemsregisteret (Populationspyramide - 1993 og 2012) Resume Denne statistik vedrører den

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat Bestyrelsesmøde lørdag 18. april 2015 Bestyrelsen: Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Peter Krogh og Anne Mine Møller Petersen Michael Riber deltog via Skype Administrationen: Helle

Læs mere

Nabohøring om udvidelse af husdyrproduktion

Nabohøring om udvidelse af husdyrproduktion Skeby Menighedsråd v/ Eva Esbech TEKNIK OG MILJØ Dato: 02.11.2007 J.nr. 2007090232 Ref. Nabohøring om udvidelse af husdyrproduktion Nordfyns Kommune behandler i øjeblikket en sag om udvidelse af husdyrproduktion

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

Referat fra opstartsmøde om planlægning af Kappel demonstrationsmølleområde

Referat fra opstartsmøde om planlægning af Kappel demonstrationsmølleområde Notat Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-403-01908 Ref. geagg Den 19. november 2008 Referat fra opstartsmøde om planlægning af Kappel demonstrationsmølleområde Mødet afholdtes mandag d. 3. nov. 2008

Læs mere

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 7 August 3. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 7 August 3. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 7 August 3. Kvartal 28 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Ledigheden for kontorlokaler fortsætter den stigende tendens på landsplan. Således ligger

Læs mere

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE I DANSK SOFTBALL FORBUND AFHOLDT HOS AMAGER VIKINGS LØRDAG D. 21. MARTS 2015

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE I DANSK SOFTBALL FORBUND AFHOLDT HOS AMAGER VIKINGS LØRDAG D. 21. MARTS 2015 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE I DANSK SOFTBALL FORBUND AFHOLDT HOS AMAGER VIKINGS LØRDAG D. 21. MARTS 2015 Tilstede: 10 klubber var tilmeldt og fremmødt. 5 bestyrelsesmedlemmer deltog Stemmeberettigede:

Læs mere

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu)

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu) Statistik for erhvervsgrunduddannelsen (egu) 2002 November 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning og resumé... 2 2. Indgåede aftaler... 2 3. Gennemførte og afbrudte aftaler... 5 4. Den regionale aktivitet...

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat af S-Kontrollant- og FC-møde Forsamlingshuset i Arnborg, 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst 2. S-kontrollanternes

Læs mere

Referat fra den ordinære Generalforsamling

Referat fra den ordinære Generalforsamling Referat fra den ordinære Generalforsamling SAS Fotoklub DANMARK Torsdag den 10 Februar 2011. kl: 1900 Dagsorden. iht. vedtægterne 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger beretning 3. Kassereren fremlægger

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper

Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper Medlemsundersøgelse om opskoling til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper Forbundet af Offentligt Ansatte November 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUMÉ...1 BAGGRUND OG FORMÅL...2 FORMÅL...2

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra mødet den 3. maj 2016: 2. Rapportering: Godkendt

1. Godkendelse af referat fra mødet den 3. maj 2016: 2. Rapportering: Godkendt Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 23.08.2016 Mødested: Klubhuset Kl: 19:00 Deltagere: Torben Mansberg,Torben Hansen, Michael Christiansen, Søren Christensen, Per Dalsgaard, Christian Therp, Bent Bagger Sørensen

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV Emner/kategorisering af høringssvarenes indhold T: Tidshorisont / tidsbegrænsning A: Adgangsforhold/vej S: Støjgener F: Flyveruter/flyvetider/antal

Læs mere

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder.

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder. Dagsorden til Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 2. december kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Charlotte og Bo. Til dette møde var også suppleant Bjarne Hansen indbudt. I Charlottes

Læs mere

Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet.

Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet. STYREGRUPPEN Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet. Tid og sted: Mødet afholdtes d. 4. september 2002 på GEUS. Deltagere: Kurt Sørensen (KIS), Århus Universitet Martin Skriver (MASK), Miljøstyrelsen

Læs mere

Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Offentlig Folketingets Uddannelsesudvalg Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Spørgsmål

Læs mere

Klub Hold Point Hold Point Hold Point I alt JFM

Klub Hold Point Hold Point Hold Point I alt JFM Tak fordi I kom. Ved indsamling af skilte var alle til stede. Der er ikke indløbet klager af nogen art. Det tager vi som tegn på fornuftig kørsel, og især vejstykker med hastighedsbegrænsninger bærer præg

Læs mere

Klubudvikling og Uddannelse

Klubudvikling og Uddannelse Klubudvikling og Uddannelse Referat fra møde i DMU Uddannelsespanel Tid: 19. september 2011 kl. 17.00 21.30 Sted: Fjelsted Skov Kro Deltagere: Jesper Holm (formand), Pia Dall Petersen, Joy Nordkvist, Hanne

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1. Forslag til vedtægtsændringer, jf. vedlagte bilag 1. 2. Forslag fra DMU s bestyrelse: Repræsentantskabet

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub Dato Sted Fremmødte Afbud Referent Referat: Tonny Henriksen : Onsdag, den 8. marts 2o17, klokken 18:oo : KDA-huset, Roskilde : Dansk Ballonunion

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Evaluering af Animerede enkeltlyde, dialoger og udtaleværksted

Evaluering af Animerede enkeltlyde, dialoger og udtaleværksted af Animerede enkeltlyde, dialoger og udtaleværksted I. Baggrund... 2 II. Formål... 2 III. ens udformning... 2 III.1. Succeskriterier... 2 III.2. Indsamling af data... 2 IV. Resultater... 3 IV.1 Respondenter

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 13. februar 2012, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 13. februar 2012, kl. 16,30. Side 7/5 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 13. februar 2012, kl. 16,30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen, Nils Vinther, Gunnar Sørensen, Lene Rasmussen, Eva Carlsen, Aase Andersen,

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 9. juli 2009/ik Referat Bestyrelsesmøde 08-2009 24. juni 2009 Idrættens Hus kl. 18.00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 07-2009 3. Bestyrelsens siden sidst Beslutninger

Læs mere

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Knud Juel 18. November 2005 Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Dette notat beskriver hospitalskontakter i

Læs mere

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 9 Januar 1. Kvartal 2009 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 9 Januar 1. Kvartal 2009 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 9 Januar 1. Kvartal 9 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Det seneste kvartal er ledigheden for kontorlokaler fortsat steget. Således er ledigheden på

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 0 # $% & ' # # ( % % % ' ( ' % $ ) * + $,--./ /( &0 2

Læs mere

Undersøgelsen af lavfrekvent støj og infralyd fra Kyndbyværket skal så vidt muligt omfatte følgende anlæg: KYV21 og/eller KYV 22 KYV51 eller KYV 52

Undersøgelsen af lavfrekvent støj og infralyd fra Kyndbyværket skal så vidt muligt omfatte følgende anlæg: KYV21 og/eller KYV 22 KYV51 eller KYV 52 Dong Energy Power A/S Kyndbyværket Kyndbyvej 90 3630 Jægerspris Roskilde J.nr. MST-1272-00643 Ref. Annje/jojak 23. februar 2012 Påbud om måling af lavfrekvent støj og infralyd fra Kyndbyværket Dong Energy

Læs mere

Udstykningen af parcellerne er forestået af Roskilde Kommune, der har solgt parcellerne som ejer.

Udstykningen af parcellerne er forestået af Roskilde Kommune, der har solgt parcellerne som ejer. Roskilde Kommune Teknik-og Miljøudvalget Postboks 100 4000 Roskilde Ballerup, den 21. oktober 2005 J.nr. 7308 eg/bt Vedr.:J.nr. 13.06.04P20 Støjskærm langs Holbækvej Grundejerforeningen Hyrdehøj ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Den Centrale Videnskabsetiske. Før du beslutter dig. Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forsøg. Videnskabsetiske

Den Centrale Videnskabsetiske. Før du beslutter dig. Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forsøg. Videnskabsetiske Den Centrale Videnskabsetiske Komité Før du beslutter dig Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forsøg De Videnskabsetiske Komitéer i Danmark FØR DU BESLUTTER DIG - Forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige

Læs mere

Monitorering af rygevaner, 2003 Krydstabeller - mænd

Monitorering af rygevaner, 2003 Krydstabeller - mænd Monitorering af rygevaner, 2003 Krydstabeller - mænd Monitorering af danskernes rygevaner, 2003 - Mænd Side 1 5. Ryger du? 5. Ryger du? Ja, hver dag Ja, mindst en gang om ugen Ja, men sjældnere end hver

Læs mere

Fredag, den 4. oktober 2013 kl

Fredag, den 4. oktober 2013 kl Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark Frederiksberg, 4. oktober 2013 Referat fra Repræsentantskabsmøde i Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark: Fredag, den 4. oktober 2013 kl. 14.00-15.30 Mødet

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk, den. 6. november 2012. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk, den. 6. november 2012. 1. Der indkaldes herved til Holbæk, den. 6. november 2012. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 6. november 2012 kl. 17.00 NB. Bemærk mødetid! På kirkegårdskontoret Anders Larsensvej 6, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Valg af dirigent: Christian Gravesen Valg af referent: Frank Nielsen Ingen indsigelser. Lovlig varslet Bestyrelsens Beretning for 2014 Viborg Flyveklub Lør.

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING 2017

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING 2017 REFERAT FRA GENERALFORSAMLING 2017 GULDSMEDEBRANCHENS LEVERANDØRFORENING Comwell Hotel Korsør Ørnumvej 6 4220 Korsør Lørdag den 20. maj kl. 16.30 Forud for generalforsamlingen, kl. 16.00 mødtes detailsiden

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Ole Olsen (OO) indledte mødet med forklaring om, at mødet blev afholdt, så sektionsbestyrelsen kunne være bedst mulig forberedt til forårets generalforsamling.

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til opførelse af ny carport og redskabsrum, samt udvidelse af sommerhus.

Dispensation fra skovbyggelinje til opførelse af ny carport og redskabsrum, samt udvidelse af sommerhus. Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Birgit Valentin & Lars Dyrvig Petersen Præstevejen 22 Fjelsø 9620 Aalestrup Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 1. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 27. april 2011 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Referat. Gentofte Ejendomsselskab 3401-7/0050 Mosegårdsparken helhedsplan. Følgegruppemøde nr. 14

Referat. Gentofte Ejendomsselskab 3401-7/0050 Mosegårdsparken helhedsplan. Følgegruppemøde nr. 14 Referat Dato: 21. august 2014 kl. 9.30 Sted: bestyrelseslokalet, Stolpehøj 61 (over vuggestuen - ned ad gangen på 1. sal) 2. september 2014 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Referat fra ekstraordinært møde fra Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling. Jesper Wiehe, Svend Åge Johansen, Peter Hermann Hansen, Jimmie Nielsen, Troels Pilemand

Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling. Jesper Wiehe, Svend Åge Johansen, Peter Hermann Hansen, Jimmie Nielsen, Troels Pilemand Møde: Referat fra Lokalt uddannelsesudvalg struktør og brolægger d. 9.6.2009 Sted: Mødelokalet Glostrup Start: 08 15. Slut: 12 15. Glostrup afdeling Evt. noter Deltagere: Fra udvalget Fra skolen Ikke mødt

Læs mere

Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej Gudhjem

Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej Gudhjem Referat fra kredsbestyrelsesmøde i Kreds 5 Nordsjælland Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej 34. 3760 Gudhjem Deltagere: Bent Hess, Christina Hammarberg, Morten Dannemann

Læs mere

Nedenfor redegøres for CPHs vurdering af de supplerende bemærkninger inden for udvalgte emner mens tidligere fremsendte bemærkninger fastholdes:

Nedenfor redegøres for CPHs vurdering af de supplerende bemærkninger inden for udvalgte emner mens tidligere fremsendte bemærkninger fastholdes: Miljø- og Fødevareklagenævnet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Sendt pr. e-mail: nmkn@naevneneshus.dk Københavns Lufthavne A/S Box 74 Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup www.cph.dk Tlf.: +45 32 31

Læs mere

IDA Nordvestsjællands Afdeling

IDA Nordvestsjællands Afdeling IDA Nordvestsjællands Afdeling Referat af Generalforsamlingen 24. februar 2011. Laugstuen, Alleen 1, Sorø Antal deltagere 10. (deltagerliste se bilag 2) Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Forelæggelse

Læs mere

Dagsorden. Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Bjarne Larsen bød velkommen og ønskede tillykke med valget.

Dagsorden. Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Bjarne Larsen bød velkommen og ønskede tillykke med valget. Dagsorden Deltagere: Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Hanne Blankensteiner Susanne Kongsaa Bjarne Larsen Ole Lind Larsen Jørgen Storm Per Husted Sørensen Annie Havnsø Thomasen Per Veise Frederique Andersen

Læs mere

Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec

Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec. 2005. Mødt var: Hjørring Kommune. Søren Stensbak Larsen. Brønderslev Dronninglund. Palle Hostrup. Jammerbugt Kommune. Lars Eriksen. Mariager Fjord. Jørgen

Læs mere