Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for beslutningen om at meddele afslag på akkreditering:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for beslutningen om at meddele afslag på akkreditering:"

Transkript

1 ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Afslag på akkreditering og godkendelse af masteruddannelse i ledelse Akkrediteringsrådet har på rådsmøde den 9. november 2007 behandlet Aarhus Universitets anmodning om akkreditering og godkendelse af ny masteruddannelse i ledelse. Uddannelsen tilstræber et fokus på det personlige lederskab ( leadership ) i modsætning til det bredere felt management. Uddannelsen er en generel lederuddannelse, der retter sig mod en bred kreds af deltagere med forskellige kompetencer. Det meddeles hermed, at uddannelsen den 9. november 2007 har fået afslag på akkreditering, jf. 9 i Lov nr. 294 af 27. marts 2007 om Akkrediteringsinstitutionen for videregående uddannelser (Akkrediteringsloven). Begrundelsen fremgår af vedlagte akkrediterings- samt sagsbehandlingsrapport udarbejdet af Det Faglige Sekretariat. Akkrediterings- og sagsbehandlingsrapport er udarbejdet på baggrund af det materiale universitetet har indsendt i forbindelse med anmodning om akkreditering og godkendelse af uddannelsen. Vurderingen af uddannelsen er foretaget inden for rammerne af den tjek-liste, som Rektor har modtaget primo september 2007, og på baggrund af de overordnede kriteriesøjler for universitetsuddannelsers kvalitet og relevans, jf. 2 i Bekendtgørelse nr af 22. august 2007 om kriterier for universitetsuddannelsers relevans og kvalitet og om sagsgangen ved godkendelse af universitetsuddannelser (akkrediteringsbekendtgørelsen). 18. december 2007 ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Artillerivej København S Telefon Telefax E-post acedenmark@acedenmark.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Nete Lerdahl Søgaard Telefon E-post nls@acedenmark.dk Sagsnr Dok nr Side 1/2 Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for beslutningen om at meddele afslag på akkreditering: Uddannelsens samfundsmæssige relevans Universitetet har ikke sandsynliggjort, hvordan uddannelsen differentierer sig fra eksisterende masteruddannelser på sit konkrete faglige indhold og mål. Det er ikke sandsynliggjort, at uddannelsen tilgodeser specifikke aftagergruppers behov. Der er ingen positive tilkendegivelser fra relevante aftagere om uddannelsens kvalitet og relevans.

2 Faglig progression Leadership er uddannelsens faglige profil, men det er ikke sandsynliggjort, hvordan leadership fagligt er indhold og ramme omkring uddannelsen. Se desuden vedlagte Akkrediteringsrapport. Idet uddannelsen har fået afslag på akkreditering kan den jf. Akkrediteringslovens 10 ikke godkendes. Akkrediteringsrådets afgørelser kan jf. Akkrediteringslovens 14, stk. 1 ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Retlige spørgsmål vedrørende denne afgørelse kan dog i henhold til Akkrediteringslovens 14, stk. 2, indbringes for Universitets- og Bygningsstyrelsen. Det betyder, at der kan klages til Universitets- og Bygningsstyrelsen, hvis universitetet mener, at afgørelsen ikke er foretaget i overensstemmelse med de regler, som gælder for akkreditering af universitetsuddannelser. Der kan ikke klages over de faglige vurderinger, der er indgået i afgørelsen, idet Akkrediteringsrådets faglige vurderinger er endelige. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Side 2/2 Fristen for at klage over afgørelsen er 2 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt universitetet. En eventuel klage skal indsendes til: Universitets- og Bygningsstyrelsen Bredgade København K Eller på ubst@ubst.dk Universitetet er velkommen til at kontakte Direktør Jette Frederiksen på jef@acedenmark.dk eller telefon: , såfremt der er spørgsmål eller behov for yderligere information. Med venlig hilsen Søren Barlebo Rasmussen Jette Frederiksen Formand / Direktør Akkrediteringsrådet Akkrediteringsinstitutionen Bilag: Kopi af Akkrediteringsrapport

3 Akkrediteringsrapport Ny masteruddannelse i Ledelse Master i Ledelse har fokus på det personlige lederskab ( leadership ) i modsætning til det bredere felt management. Det målrettede fokus på leadership indebærer at motivation og organisering af medarbejdere er centrale fagområder. Uddannelsen er en generel lederuddannelse, der retter sig mod en bred kreds af deltagere med forskellige kompetencer. Uddannelse (ansøgte titel): Master i Ledelse Universitet: Aarhus (Det Samfundsvidenskabelige Fakultet) Sagsbehandling afsluttet: 31. oktober 2007 Bilag: Sagsbehandlingsrapport

4 Indstilling til Akkrediteringsrådet Det faglige sekretariats indstilling og begrundelse Masteruddannelsen i ledelse indstilles til afslag på akkreditering. Indstillingen er baseret på følgende: Samfundsmæssig relevans: Det er ikke sandsynliggjort, hvordan uddannelsen differentierer sig fra eksisterende masteruddannelser på sit konkrete faglige indhold og mål. Det er ikke sandsynliggjort, at uddannelsen tilgodeser specifikke aftagergruppers behov. Der er ingen positive tilkendegivelser fra relevante aftagere om uddannelsens kvalitet og relevans. Faglig progression: Leadership er uddannelsens faglige profil, men det er ikke sandsynliggjort, hvordan leadership fagligt er indhold og ramme omkring uddannelsen.

5 Hvad har været væsentligt for vurderingen og indstillingen? Uddannelsen har et målrettet fokus på det personlige lederskab ( leadership ), i modsætning til det bredere felt management. Det vurderes derfor at være et væsentligt fagligt formål og udgangspunkt for denne uddannelses kvalitet og relevans. Imidlertid er det ikke dokumenteret tilstrækkeligt, hvordan leadership indgår fagligt såvel som pædagogisk i uddannelsen. Det er ikke sandsynliggjort i undervisningsmaterialet eller undervisningsformen, at leadership bliver uddannelsens kernefaglighed. Udbuddet af masteruddannelser inden for ledelse er stort. Der findes beslægtede uddannelser, som berører leadership feltet i større eller mindre grad. Uddannelsen henvender sig til en bred gruppe af deltagere med vidt forskellige kompetencer, og det er ikke dokumenteret tilstrækkeligt, hvordan uddannelsen differentierer sig fra de eksisterende masteruddannelser inden for ledelsesområdet. Redegørelsen for samfundsmæssige behov er især funderet på antagelsen om, at det er nødvendigt at udbygge uddannelsesmulighederne indenfor leadership feltet på masterniveau. Der er ikke vedlagt dokumentation for aftagernes behov for netop denne uddannelse. Henvisningen til UNI-Q programmet 1 i ansøgningen er et tegn på, at de omkringliggende kommuner har interesse i at udvikle nye efteruddannelsestilbud inden for ledelsesområdet. Det er på den baggrund nødvendigt at afdække de specifikke behov med henblik på at sikre en høj kvalitet og relevans i uddannelsestilbud inden for ledelsesområdet. 1 UNI-Q programmet er et uddannelsesprogram, der er udviklet i et regionalt samarbejde mellem CVU Midt-Vest, Aarhus Universitet samt Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning og de 5 kommuner Herning, Holstebro, Lemvig, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern.

6 Titelindstilling Dansk titel: Master i Ledelse Engelsk titel: Master in Leadership Adgangskrav Følgende uddannelser er adgangsgivende: En bestået mellemlang eller lang videregående uddannelse. En bestået diplom- eller masteruddannelse. Uddannelsens normerede studietid 60 ECTS Uddannelsens tilskudsmæssige indplacering Takst 1 Eventuel maksimumsgrænse for optag på uddannelsen Fremgår ikke. Akkrediteringen af uddannelsen er sket inden for rammerne af den tjek-liste, som universiteternes rektorer har modtaget primo september fra ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen i Danmark. Her fremgår det, hvilke minimumskrav ansøgningerne skal leve op til, og det fremgår hvilke overordnede kriterier, der ligger til grund for akkrediteringen. Ud over bekendtgørelses- og legalitetsforhold er det specielt uddannelsens samfundsmæssige relevans, dens forskningsbasering og uddannelsens faglige progression.

7 Sagsbehandling af ny masteruddannelse i ledelse Ansøger: Århus Universitet (Det Samfundsvidenskabelige Fakultet) Titel Dansk: Master i Ledelse Engelsk: Master in Leadership Sagsbehandlers vurdering Titlen stemmer ikke fuldt ud overens med det faglige indhold, som det står beskrevet i kursusbeskrivelser. Se under indholdsbeskrivelse. Indhold og kompetenceprofil Indholdsbeskrivelse Masteruddannelse 60 ECTS Lederuddannelse med fokus på det personlige lederskab ( leadership ) frem for det bredere felt management. Det er sandsynliggjort, at udannelsen intenderer en egentlig professionsuddannelse, idet praksis orientering og anvendt videnskab er i fokus. Det er uddannelsens mål at kvalificere den enkelte til at lede i praksis. (Ansøgning, s. 10) Det er sandsynliggjort, at uddannelsen er en generel lederuddannelse, som tilbydes en bred kreds af deltagere med forskellige faglige kompetencer. Uddannelsens fokus og satsningsområde er det personlige lederskab, hvilket i fagsprog betegnes som leadership. (Ansøgning, s. 2) Uddannelsens struktur: Modul 1: Ledelse og organisationsteoriens udvikling. De gennemgående temaer er Mennesket, organisation og kontekst. Modul 2: Strategi og forandringsledelse. De gennemgående temaer er mangfoldighed, forandrings- og udviklingsledelse, strategisk ledelse og ledelsesværktøjskasse m.m. Modul 3: Læring, innovation og relationsbaseret ledelse. Modul 4: Masterprojekt. (Ansøgning, s. 9) Sagsbehandlers bemærkninger til foreløbige kursusbeskrivelser (uddannelsens indhold): De foreløbige kursusbeskrivelser findes i ansøgningens bilag 1. I første modul vil der blive undervist i organisationsteoriens udvikling, hvilket er et generelt fagområde, som kan indgå i hovedparten af lederuddannelser. I andet modul om strategi og forandringsledelse vil den studerende få værktøjer til forskellige former for strategiudvikling. Feltet leadership fremgår ikke klart i undervisningsmaterialet eller de formulerede undervisningsmål, set i forhold til at det er leadership og ikke management som er uddannelsens essens. 1

8 Tredje modul er et afgørende modul i forhold til uddannelsens særkende. Det er uddannelsens mål at kvalificere den enkelte til at lede i praksis (Ansøgning, s. 3), og i tredje modul får den studerende mulighed for at anvende teori i den daglige virksomhedsmæssige kontekst. Det står dog ikke klart, hvilken specifik viden inden for leadership feltet, som her er i fokus. Planlagte temaer for modul tre er læring, innovation og relationsbaseret ledelse (Ansøgning, s. 9) Det er sandsynliggjort, at uddannelsen er en generel uddannelse i ledelsesfærdigheder, og undervisningsformen bærer præg af traditionelle metoder, som f.eks. casebehandling, diskussion, forelæsning, workshops og projektarbejde (Ansøgning, s. 8). De faglige målbeskrivelser i kursusbeskrivelser dokumenterer, at den studerende opnår generelle kompetencer og ledelsesfærdigheder. Samtidig er uddannelsen defineret som en uddannelse, der har et målrettet fokus på feltet leadership : Nedenstående citat viser tydeligt uddannelsens faglige fokus: Uddannelsens engelske titel er Master in Leadership, hvilket illustrerer essensen i, hvordan uddannelsen adskiller sig fra de øvrige eksisterende masteruddannelser indenfor området, idet der fokuseres på det personlige lederskab ( leadership ) frem for det bredere felt management. (Ansøgning, s. 1) De foreløbige kursusbeskrivelser sandsynliggør, at det er en generel lederuddannelse. Hverken kursusbeskrivelser, undervisningsmateriale eller undervisningsform kan klart dokumentere det målrettede faglige fokus på leadership -feltet, og på det grundlag er uddannelsens titel misvisende. Kompetenceprofil Det er sandsynliggjort, at uddannelsen udvikler ledelseskompetencer, der sætter den studerende i stand til at håndtere komplicerede organisatoriske problemstillinger. Lederen vil kunne fremstå som en kompetent, professionel samarbejdspartner, der kan træffe beslutninger på et analytisk, rationelt grundlag. (Ansøgning, s. 3) Målsætninger for de 4 moduler: - At iagttage ledelsesmæssige problemstillinger ud fra flere perspektiver. - At analysere og løse ledelsesmæssige problemstillinger. - At begrunde, identificere og formulere en relevant problemstilling. - At opnå faglige forudsætninger indenfor strategi og forandringsledelse, således der kan iagttages, analyseres og vurderes, samt handle på strategiske udfordringer. - At opnå faglige forudsætninger for at lede strategiske processer og forandringsprocesser i organisationer. (Uddrag af målsætninger, bilag 1, s ) 2

9 Uddannelsens samfundsmæssige relevans Samfundsmæssige behov Uddannelsens samfundsmæssige relevans Uddannelsen er et udtryk for en realisering af en af ambitionerne i forbindelse med indfusioneringen af Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning.. Denne ambition er formuleret som en målsætning om at etablere integrerede efter og videreuddannelsestilbud. (Ansøgning, s. 1) AU-HIH har udbudt en diplomuddannelse i ledelse Der er udtrykt et tydeligt ønske om en overbygning på diplomuddannelsen i ledelse, hvilket vil kunne realiseres med den nærværende masteruddannelse (Ansøgning, s. 3) Bemærkning: Ansøgningen indeholder ingen yderligere dokumentation for det behov. Udviklingen af uddannelsen har blandt andet taget udgangspunkt i det samarbejde, der er etableret mellem erhvervslivet og AU-HIH i et projekt finansieret af UBST s midler til netværk for forskningsbaseret efter- og videreuddannelse. (Ansøgning, s. 1) Set i lyset af ledernes uddannelsesbaggrund er der derfor et stærkt behov for at udbygge uddannelsesmulighederne indenfor leadership feltet på master-niveau. (Ansøgning, s. 2) Redegørelse for samfundets behov for uddannelsen 1. Der henvises til UNI-Q programmet. AU-HIH har indgået en aftale med de omkringliggende kommuner om varetagelse af lederuddannelser. Det er på baggrund af dialog at efterspørgslen efter ledelsesfaglighed er blevet klart. Citat vedr. UNI-Q (ansøgning,s3) Derudover har AU-HIH, også i efter- og videreuddannelsesregi, en aftale med de omkringliggende store kommuner om varetagelse af lederuddannelser (UNI-Q programmet). 2. Der henvises til midtvejsrapporten (Ansøgningens bilag 2). Uddannelsen er udviklet på baggrund af et nuværende projekt finansieret af VTU: Midler til netværk for forskningsbaseret efter- og videreuddannelse. Midtvejsrapporten for projektet kan iflg. ansøger sandsynliggøre samfundets behov for uddannelsen. I forbindelse med ovenstående projekt blev der afholdt konference om krav til ledelse i en globaliseret verden, hvor mulige aftagere var repræsenteret. I midtvejsrapporten står flg.:.vi fik således en del gode input om markedets efterspørgsel. (Bilag 2). Redegørelse for samfundsmæssige behov: 3

10 Argumentationen for samfundsmæssige behov i ansøgningen tager overordnet set udgangspunkt i det store udbud af lederuddannelser i videreuddannelsessystemet. Ansøgningen indeholder en liste over lederuddannelser i VfV-systemet (Ansøgning, s. 5-7), og der konstateres på den baggrund at: 1) de fleste masteruddannelser fokuserer på management og ikke på leadership 2) der er behov for at oprette en ny masteruddannelse inden for leadership feltet (Ansøgning, s. 2) Ansøgningen henviser til behovet for videreuddannelse i det omkringliggende samfund. Bemærkninger til midtvejsrapporten (Ansøgningens bilag 2) - sagsbehandler Rapporten består af tre sider med resumé af konferencer og kurser, som er forbundet med Netværk for forskningsbaseret efterog videreuddannelse. Den tre siders midtvejsrapport dokumenterer ikke, at der er samfundsmæssigt behov for en masteruddannelse med fokus på leadership, eller at de nuværende tilbud, offentlige såvel som private, ikke kan dække det behov. Beskæftigelsesgrad Erhvervssigte/ Aftagergrupper Sagsbehandlers vurdering Ansøgningen indeholder ingen behovsanalyse eller beskæftigelsestal. Uddannelsen vil henvende sig til ledere med baggrund inden for økonomi, IT, produktion i den private sektor, samt ledere i offentlige institutioner (uddannelsessektoren, sundhedssektoren, kommunal administration). Ansøgere kan f.eks. være ingeniør, projektleder, personalechef, skoleleder, institutionsleder, overlæge eller chefsygeplejerske. (Ansøgning, s. 2f) Mangel på dokumentation. Der er ikke til ansøgningen vedlagt skriftlige tilkendegivelser fra aftagere som bilag. Midtvejsrapporten indeholder beskrivelser af konference og kurser som er støttet af Netværk for forskningsbaseret efter- og videruddannelse. De nævnte kurser i rapporten viser ingen specifik sammenhæng til uddannelsens faglige fokus på leadership, og det er vanskeligt at se, hvilken reaktion og interesse relevante aftagergrupper har i forhold til en ny masteruddannelse i ledelse. Ansøgningen giver indtryk for et generelt behov for videreuddannelse inden for ledelse i det omkringliggende samfund. Men der findes ingen udtalelser fra virksomheder eller kommuner med interesse i uddannelsen. Det bør bemærkes, at der allerede findes et stort udbud af lederuddannelser, og det er derfor nødvendigt at aftagergruppers specifikke behov er klart afdækket. UNI-Q Programmet 4

11 UNI-Q er et projekt, som vestjyske kommuner har igangsat i fællesskab. Kommunerne er indgået i samarbejde med AU-HIH og CVU MidtVest, hvor målet er at udvikle et nyt program for lederuddannelser. Der er henvisning til UNI-Q programmet i ansøgningen, men følgende punkter er ikke belyst. 1. Hvilken betydning har UNI-Q programmet i forhold til den ny masteruddannelse? 2. Hvilke specifikke behov har de omkringliggende kommuner? 3. Hvilke typer af lederuddannelser har CVUMidtVest planer om at realisere, hvis nogen? Beslægtede uddannelser Sammenhæng med samme/beslægtede uddannelser ved samme eller andet universitet (herunder fleksibilitetshensyn) I ansøgningen nævnes følgende beslægtede uddannelser (der indgår en kort beskrivelse af uddannelsernes indhold): Master of Business Administration MBA-program i forandringsledelse MBA i Shipping Management Master i transport og maritim management MBA i Teknologi, Marked og Organisation MBA modulariseret Master of Public Administration Master of Public Management Master of Management Development Master of Public Policy Master i Management of Technology Master i ledelse af byggeri Master i organisationspsykologi Master i Corporate Communication Master i etik og værdier i organisationer Master i arbejdsmarked og personaleforhold Master i oplevelsesledelse Master i ledelse af uddannelsesinstitutioner Master in Leadership and Innovation in Complex Systems Der redegøres ikke specifikt for, hvori forskellene mellem uddannelserne består (Ansøgning, s. 5f). Begrundelse for hvorfor eksisterende uddannelser ikke opfylder det samfundsmæssige behov Afdækning af lederuddannelser i VfV systemet (Ansøgning, s. 4) Der konstateres et behov for en generel lederuddannelse: Lederuddannelserne på masterniveau er i dag primært funktionsrettede uddannelser. (Ansøgning, s. 5) Set i lyset af ledernes uddannelsesbaggrund er der derfor et stærkt behov for at udbygge uddannelsesmulighederne indenfor leadership 5

12 feltet på master-niveau. (Ansøgning, s. 2) Sagsbehandlers vurdering Mangel på dokumentation. Det vurderes, at uddannelsen bør sammenlignes med en række repræsentative uddannelser for masteruddannelser. Master in Leadership and Innovation in Complex Systems (DPU) Det vurderes, at uddannelsen har visse ligheder med masteruddannelsen i ledelse. Der er et klar overlap af fag om forandringsprocesser og strategiudvikling MBA-program i forandringsledelse (AU/SDU) Det vurderes, at uddannelsen ikke adskiller sig væsentligt fra masteruddannelsen i ledelse. I begge uddannelser er der fokus på forandringsledelse og strategiudvikling. Master of Business Administration (CBS) Det vurderes, at uddannelsen har visse ligheder med masteruddannelsen i ledelse. Der indgår i begge uddannelser en række fag om strategier. Masteruddannelse i Etik og Værdier i Organisationer (AU) Det vurderes, at der i uddannelsen er mere fokus på etik, da der indgår to moduler om dette område (Etik og kritisk tænkning samt Etiske værdier i institutioner, organisationer og professioner). Master i Voksenuddannelse/Human Resource Development (DPU) Det vurderes, at der i uddannelsen er et større fokus på læreprocesser og kompetenceudvikling. Der indgår bl.a. følgende moduler i uddannelsen (Læringsteori og voksenpsykologi; Kompetenceudvikling i arbejdet. Organisatorisk læring.; Kompetenceudvikling i samfundsperspektiv). I masteruddannelsen i ledelse indgår læring kun som et undertema i et modul. Master i Ledelse af uddannelsesinstitutioner (DPU). Det vurderes, at denne uddannelse i højere grad er en specialisering inden for ledelse af uddannelsesinstitutioner. Der indgår moduler som Strategisk ledelse af uddannelsesinstitutioner samt Ledelse og læring i institutionen. Der er dog i et enkelt tilfælde også et overlap af fag. Masteruddannelsen i ledelse omhandler også organisatorisk læring. (Vurderingen er sket ud fra fagbeskrivelserne af de enkelte uddannelser på Der findes allerede et meget stort udbud af lederuddannelser på masterniveau. Den ny masteruddannelse i ledelse er ikke klart differentieret i forhold til de eksisterende uddannelser. 6

13 Forskningsbasering Forskningsaktive underviseres deltagelse i tilrettelæggelsen af uddannelsen Forskningsaktive underviseres del i undervisningen Uddannelsen er tilrettelagt af et team af forskere: Jørgen Flohr Nielsen (professor) Mogens Dilling Hansen (professor) Ole Friis Michael Nørager Alle er aktive forskere (Ansøgning, s. 7). Undervisere vil primært være aktive forskere ved AU. Uddannelsen skal forankres under Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (Ansøgning, s. 7). CV / publikationslister for underviserne Forskningsmiljøets deltagelse i internationalt forskningssamarbejde (publikationslister, medlemskab af internationale forskningskomitéer o. lign.) Sagsbehandlers vurdering Er vedlagt ansøgningen (Bilag 3). De relevante forskere kan dokumentere internationalt samarbejde inden for det ledelsesfaglige. Forskningsgrundlaget er tilfredsstillende. Der er ikke vedlagt en liste over universitetets internationale samarbejder. De vedlagte cv er viser dog, at forskerne er aktive og medlemmer af tværfaglige netværk. Det er dokumenteret, at forskningsmiljøet består af aktive forskere, som producerer forskningsresultater på et internationalt niveau. Det bagvedliggende forskningsmiljø lever op til kravet om inddragelse af forskningsbaseret viden i undervisning. Undervisningen er tilrettelagt af et team af forskere, men der findes ingen redegørelse for forskningsgruppens arbejde og interesser inden for leadership -feltet. Faglig progression Er der faglig progression i ft. til den/de adgangsgivende uddannelser? Er der faglig progression i uddannelsen samlet set? Der redegøres ikke for den faglige progression i forhold til de adgangsgivende uddannelser. Det nævnes dog i ansøgningen, at der vil være mulighed for et tilbud om forskole, hvor den studerende bringes op på en mindste fællesnævner (Ansøgning, s. 8). Uddannelsen sikrer progressionen gennem flg. fokuseringer: Individet organisationen netværket. (Ansøgning, s. 9) Progression på det faglige niveau sker ved hjælp af taksonomiske niveauer: Forstå Analysere Anvende/reflektere. (Ansøgning, s. 9) Sagsbehandlers vurdering Kursusbeskrivelser og undervisningsmateriale kan dokumentere et 7

14 sammenhængende uddannelsesforløb med en faglig progression af generelle ledelseskompetencer. Uddannelsens styrke er målet om at forbinde teori med praksis, hvilket er særligt tydeligt i tredje modul. Kursusbeskrivelserne indeholder ikke en præcis beskrivelse af kompetencemål inden for leadership -feltet. Det er derfor ikke muligt at vurdere progressionen af disse fagspecifikke kompetencer i uddannelsen samlet set. Taxameterindplacering Forslag til taxameterindplacering Tidspunkt for uddannelsens start Forventet årligt optag Forventet optag pr. studiestart Evt. krav til minimumsoptag Forventes uddannelsen at erstatte anden uddannelse helt eller delvist Sagsbehandlers vurdering Takst 1. Der henvises til, at denne takst gives til andre samfundsvidenskabelige masteruddannelser (Ansøgning, s. 11). September studerende pr. udbudssted Udbydes af AU-HIH Derudover kan uddannelsen evt. udbydes på DPU i København. 25 studerende Fremgår ikke Nej Takstindplaceringen er tilfredsstillende i forhold til uddannelsens faglige karakter. Bekendtgørelsesforhold Uddannelsesbekendtgørelse Bekendtgørelsesgrundlaget for ansøgningen er BEK nr. 682 af 16. august Adgangskrav Hvilke BA-uddannelser, professions-ba-uddannelser, MVU er, diplomuddannelser er adgangsgivende? Krav til erhvervserfaring ud over minimumskravet (2 år)? Særlige krav til fag og fagenes ECTS-vægt Følgende uddannelser er adgangsgivende: En bestået mellemlang eller lang videregående uddannelse. En bestået diplom- eller masteruddannelse. Minimum 5 års relevant ledelseserfaring. Nej 8

15 Kvalitetsudvikling Tilknytning til censorkorps Forventet kvalitetsudvikling af uddannelsen og undervisningen Sagsbehandlers vurdering Ikke oplyst. Der er planlagt evalueringsforløb (Ansøgning, s. 10) Kvalitetssikring og evaluering anses for tilfredsstillende. Uddannelsesguiden Oplysning om hvilke uddannelser der er adgangsgivende Kort beskrivelse af uddannelsen til brug for Uddannelsesguiden Se evt. under adgangskrav. Mangler i ansøgningen. Sagsbehandlers indstilling Positiv akkreditering Afslag på akkreditering Uddannelsen indstilles til afslag på akkreditering. 9

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af masteruddannelsen i ledelse ved Aarhus Universitet

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af masteruddannelsen i ledelse ved Aarhus Universitet Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af masteruddannelsen i ledelse ved Aarhus Universitet Begrundelse for afslag Uddannelsens samfundsmæssige relevans Universitetet har ikke sandsynliggjort,

Læs mere

Dansk titel Master i projektledelse. Engelsk titel Master in Project Management

Dansk titel Master i projektledelse. Engelsk titel Master in Project Management Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i projektledelse ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens afgørelse

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i Innovation and Technology Management ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i Innovation and Technology Management ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i Innovation and Technology Management ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets

Læs mere

ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Akkrediteringsrådet Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt ACE Denmark -

ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Akkrediteringsrådet Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt ACE Denmark - ACE Denmark - Aalborg Universitet Rektor Finn Kjærsdam Sendt pr. e-mail: rektor@adm.aau.dk aau@aau.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt Kandidatuddannelsen i idræt godkendes

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i projektledelse og procesforbedring ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i projektledelse og procesforbedring ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i projektledelse og procesforbedring ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering

Læs mere

Akkrediteringsrapport. Ny kandidatuddannelse i it-didaktisk design

Akkrediteringsrapport. Ny kandidatuddannelse i it-didaktisk design Akkrediteringsrapport Ny kandidatuddannelse i it-didaktisk design Uddannelsen omhandler it s betydning for læring. Den studerende vil opnå viden om didaktiske teorier og viden om, hvordan man opbygger

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen kandidatuddannelse i idrætsteknologi ved Aalborg Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen kandidatuddannelse i idrætsteknologi ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen kandidatuddannelse i idrætsteknologi ved Aalborg Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt

Læs mere

Dansk titel Master i afdelingsbaseret hospitalsmanagement. Engelsk titel Master of Hospital Ward Management

Dansk titel Master i afdelingsbaseret hospitalsmanagement. Engelsk titel Master of Hospital Ward Management Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i afdelingsbaseret hospitalsmanagement ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i evaluering af læring, undervisning og uddannelse ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i evaluering af læring, undervisning og uddannelse ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i evaluering af læring, undervisning og uddannelse ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten

Læs mere

Vedr. anmodning om ny bacheloruddannelse med den ansøgte titel/betegnelse: Bachelor (BSc) i global business informatik

Vedr. anmodning om ny bacheloruddannelse med den ansøgte titel/betegnelse: Bachelor (BSc) i global business informatik Universitets- og Bygningsstyrelsen Bredgade 43 1260 København K Sendt pr. e-mail: mrr@ubst.dk ubst@ubst.dk Indstilling om titel, takstindplacering, adgangskrav, normeret studietid og maksimumrammer for

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i mekanik ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i mekanik ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i mekanik ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt humanistisk-teknologisk basisstudium ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har godkendt humanistisk-teknologisk basisstudium ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har godkendt humanistisk-teknologisk basisstudium ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i it og sundhed ved Københavns

Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i it og sundhed ved Københavns Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i it og sundhed ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen

Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Aarhus Universitet Nordre Ringgade 1 8000 Århus Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Vedr. akkreditering og godkendelse af ny masteruddannelse i evaluering af læring,

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i bæredygtig energi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i bæredygtig energi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i bæredygtig energi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i vindenergi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i vindenergi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i vindenergi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets

Læs mere

Kandidatuddannelsen Hvis hovedvægten i det samlede 5-årige uddannelsesforløb ligger på det samfundsvidenskabelige hovedområde:

Kandidatuddannelsen Hvis hovedvægten i det samlede 5-årige uddannelsesforløb ligger på det samfundsvidenskabelige hovedområde: Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i globale studier ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Dansk titel Cand.scient. i biologi. Engelsk titel Master of Science in Biology. Adgangskrav Bacheloruddannelse i biologi

Dansk titel Cand.scient. i biologi. Engelsk titel Master of Science in Biology. Adgangskrav Bacheloruddannelse i biologi Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i biologi ved Aalborg Univesitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i Europas religiøse rødder (fællesuddannelse)

Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i Europas religiøse rødder (fællesuddannelse) ACE Denmark Københavns Universitet Att. Rektor Ralf Hemmingsen Sendt pr. e-mail rektor@adm.ku.dk ku@ku.dk Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i Europas religiøse rødder (fællesuddannelse)

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport.

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i katastrofehåndtering ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelsen i musik- og lyddesign ved Aalborg Universitet

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelsen i musik- og lyddesign ved Aalborg Universitet Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelsen i musik- og lyddesign ved Aalborg Universitet Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning,

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i kognition og kommunikation ved Københavns Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i kognition og kommunikation ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i kognition og kommunikation ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i biologi ved Aalborg Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i biologi ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i biologi ved Aalborg Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Roskilde Universitetscenter Postboks 260 Universitetsvej Roskilde. Att. Rektor Poul Holm

Roskilde Universitetscenter Postboks 260 Universitetsvej Roskilde. Att. Rektor Poul Holm ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Roskilde Universitetscenter Postboks 260 Universitetsvej 1 4000 Roskilde Att. Rektor Poul Holm Vedr. akkreditering og godkendelse af ny masteruddannelse i kulturplanlægning

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i husdyrvidenskab ved Københavns Universitet

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i husdyrvidenskab ved Københavns Universitet Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i husdyrvidenskab ved Københavns Universitet Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning,

Læs mere

Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser

Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser Rammevejledning vedr. akkreditering og godkendelse af nye og eksisterende universitetsuddannelser 1. udgave, december 2009 ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen 1. udgave, december 2009 Bemærk: Rammevejledningen

Læs mere

Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus C. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen

Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus C. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Aarhus Universitet Nordre Ringgade 1 8000 Århus C Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i idræt Akkrediteringsrådet

Læs mere

Dansk titel Bachelor (BSc) i folkesundhedsvidenskab. Engelsk titel Bachelor of Science (BSc) in Public Health. Adgangskrav

Dansk titel Bachelor (BSc) i folkesundhedsvidenskab. Engelsk titel Bachelor of Science (BSc) in Public Health. Adgangskrav Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelse i Centralasien- og Afghanistanstudier ved Københavns Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelse i Centralasien- og Afghanistanstudier ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelse i Centralasien- og Afghanistanstudier ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets

Læs mere

Bekendtgørelse om kriterier for universitetsuddannelsers relevans og kvalitet og om sagsgangen ved godkendelse af universitetsuddannelser

Bekendtgørelse om kriterier for universitetsuddannelsers relevans og kvalitet og om sagsgangen ved godkendelse af universitetsuddannelser BEK nr 1402 af 14/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 29. november 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Universitets-

Læs mere

Eftersom nyt profilforløb i human resources har fået afslag på akkreditering, er forudsætningen for oprettelsen af udbuddet ikke tilstede.

Eftersom nyt profilforløb i human resources har fået afslag på akkreditering, er forudsætningen for oprettelsen af udbuddet ikke tilstede. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk Akkreditering af nyt udbud af nyt profilforløb i human resources

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter. Begrundelse for afslag Uddannelsens samfundsmæssige relevans Uddannelsen

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i biosystemteknologi ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- &

Læs mere

Dansk titel Cand.scient. i jordbrug, natur og miljø. Engelsk titel Master of Science in Agro-environmental Management

Dansk titel Cand.scient. i jordbrug, natur og miljø. Engelsk titel Master of Science in Agro-environmental Management Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrug, natur og miljø ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse CBS cbs@cbs.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af CBS ansøgning om godkendelse af ny uddannelse, truffet følgende udkast

Læs mere

Godkendelsesbrev. Syddansk Universitet. Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelsesbrev. Syddansk Universitet.   Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Syddansk Universitet E-mail: sdu@sdu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk Universitets (SDU)

Læs mere

Dansk titel Bachelor (BA) i oplevelsesteknologi. Engelsk titel Bachelor of Arts (BA) in Arts and Science. Adgangskrav

Dansk titel Bachelor (BA) i oplevelsesteknologi. Engelsk titel Bachelor of Arts (BA) in Arts and Science. Adgangskrav Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i Oplevelsesteknologi ved Aalborg Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- &

Læs mere

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet. Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet.   Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU)

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i jordbrug, fødevarer og miljø ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i jordbrug, fødevarer og miljø ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i jordbrug, fødevarer og miljø ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Afgørelse. Copenhagen Business School Godkendelse af ny uddannelse

Afgørelse. Copenhagen Business School   Godkendelse af ny uddannelse Afgørelse Copenhagen Business School E-mail: cbs@cbs.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Copenhagen Business Schools (herefter:

Læs mere

CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby. Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk

CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby. Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen CPH West Att.: Afdelingsleder Anne Louise Vaarby Sendt pr. e-mail: anlv@cphwest.dk cphwest@cphwest.dk Akkreditering af nyt profilforløb i human resources Akkrediteringsrådet

Læs mere

Århus Købmandsskole Att.: Rektor Christian Mathiasen. Sendt pr. e-mail: chma@aabc.dk eak@aabc.dk

Århus Købmandsskole Att.: Rektor Christian Mathiasen. Sendt pr. e-mail: chma@aabc.dk eak@aabc.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole Att.: Rektor Christian Mathiasen Sendt pr. e-mail: chma@aabc.dk eak@aabc.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret Master i Pædagogisk Ledelse forskningsbaseret En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om, er

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i fødevareteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i fødevareteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i fødevareteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Godkendelsesbrev. Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelsesbrev. Danmarks Tekniske Universitet.   Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet E-mail: dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Niels Brock Att.: Konsulent Dan Holt Jensen Sendt pr. mail: dje@brock.dk brock@brock.dk Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse Akkrediteringsrådet

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole Att.: Uddannelsesleder Gert Simonsen Sendt pr. e-mail: gs@aabc.dk eak@aabc.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Per Justesen Sendt pr. e-mail: pju@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i sportsmanagement

Læs mere

University College Lillebælt Den frie Lærerskole i Ollerup Att.: Seminarielærer Laust Riis-Søndergaard. Sendt pr. e-mail: lrs@post6.tele.

University College Lillebælt Den frie Lærerskole i Ollerup Att.: Seminarielærer Laust Riis-Søndergaard. Sendt pr. e-mail: lrs@post6.tele. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen University College Lillebælt Den frie Lærerskole i Ollerup Att.: Seminarielærer Laust Riis-Søndergaard Sendt pr. e-mail: lrs@post6.tele.dk Akkreditering af nyt

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk ts@tietgen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Gregers Christensen Sendt pr. e-mail: gc@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny

Læs mere

Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen) BEK nr 1187 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Universitets-

Læs mere

University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen. Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk

University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen. Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk Akkreditering af nyt udbud af diplomuddannelsen

Læs mere

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup. Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup. Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef John Ejdrup Sendt pr. e-mail: jle@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

Akkrediteringsrapport TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET

Akkrediteringsrapport TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Desuden har ansøgeren ikke sandsynliggjort, at målene for uddannelsens læringsudbytte modsvarer et konkret behov for uddannelsen.

Desuden har ansøgeren ikke sandsynliggjort, at målene for uddannelsens læringsudbytte modsvarer et konkret behov for uddannelsen. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Århus Købmandsskole og Aarhus tekniske Skole Uddannelsesleder Arne Schøtt Hansen og Studierektor Mogens Enevoldsen Sendt pr. e-mail: asha@aabc.dk Akkreditering

Læs mere

Lederuddannelser. en vej til god ledelse

Lederuddannelser. en vej til god ledelse Lederuddannelser en vej til god ledelse Hvorfor lederuddannelse? God ledelse er afgørende for private virksomheders konkurrenceevne og produktivitet. God ledelse er også afgørende for den service, som

Læs mere

Vejle Tekniske Skole Att.: Uddannelseschef sundhed, ernæring og velvære Hanne Brandbyge. Sendt pr. e-mail: hab@vejlets.dk

Vejle Tekniske Skole Att.: Uddannelseschef sundhed, ernæring og velvære Hanne Brandbyge. Sendt pr. e-mail: hab@vejlets.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Vejle Tekniske Skole Att.: Uddannelseschef sundhed, ernæring og velvære Hanne Brandbyge Sendt pr. e-mail: hab@vejlets.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet Anker Engelundsvej 1, bygn. 101A 2800 Kongens Lyngby. Att. Rektor Lars Pallesen

Danmarks Tekniske Universitet Anker Engelundsvej 1, bygn. 101A 2800 Kongens Lyngby. Att. Rektor Lars Pallesen ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Danmarks Tekniske Universitet Anker Engelundsvej 1, bygn. 101A 2800 Kongens Lyngby Att. Rektor Lars Pallesen Vedr. akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse

Læs mere

Ingeniørhøjskolen i København Att.: Per Jensen. Sendt pr. e-mail plj@ihk.dk

Ingeniørhøjskolen i København Att.: Per Jensen. Sendt pr. e-mail plj@ihk.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Ingeniørhøjskolen i København Att.: Per Jensen Sendt pr. e-mail plj@ihk.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international handel og markedsføring

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i international handel og markedsføring ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Ole Gram-Olesen Sendt pr. mail: oo@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse

Læs mere

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse Aarhus Universitet au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU) ansøgning om godkendelse af ny uddannelse

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen og Niels Brock (Copenhagen Business Academy) Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.

Hotel- og Restaurantskolen og Niels Brock (Copenhagen Business Academy) Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Hotel- og Restaurantskolen og Niels Brock (Copenhagen Business Academy) Att.: Marianne Juul Jensen Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk Akkreditering af nyt

Læs mere

Master i. offentlig ledelse

Master i. offentlig ledelse Master i offentlig ledelse 2 En ny vej til professionel ledelse i det offentlige Hver eneste leder i den offentlige sektor står over for store strategiske udfordringer. Reformer som fx strukturreformen,

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen. Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk

Hotel- og Restaurantskolen. Att.: Marianne Juul Jensen. Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Hotel- og Restaurantskolen Att.: Marianne Juul Jensen Sendt pr. e-mail: mjj@hrs.dk org@brock.dk Akkreditering af ny uddannelse til professionsbachelor i International

Læs mere

Akkrediteringsrådet har på rådsmøde den 16. januar 2009 behandlet anmodning om akkreditering af den ansøgte diplomuddannelse i sportsmanagement.

Akkrediteringsrådet har på rådsmøde den 16. januar 2009 behandlet anmodning om akkreditering af den ansøgte diplomuddannelse i sportsmanagement. ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Per Justesen Sendt pr. e-mail: pju@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af ny diplomuddannelse i sportsmanagement Akkrediteringsrådet

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse

Akkreditering af nyt udbud af eksisterende diplomuddannelse i ledelse ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Handelsskolen København Nord Att.: Afdelingsforstander Ole Gram-Olesen Sendt pr. mail: oo@knord.dk handelsskolen@knord.dk Akkreditering af nyt udbud af eksisterende

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af AU s ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelse i Sygepleje (1)

Studieordning for Kandidatuddannelse i Sygepleje (1) Studieordning for Kandidatuddannelse i Sygepleje (1) UDKAST Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aalborg Universitet Forord: I medfør af lov 367 af 25. maj 2013 om universiteter (Universitetsloven) med

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi

Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen TEC Erhvervsakademi Att.: Uddannelseschef Per Buron Sendt pr. e.mail: pb@tec.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi

Læs mere

Aalborg Universitet Postboks 159 Fredrik Bajers Vej Aalborg. Att. Rektor Finn Kjærsdam

Aalborg Universitet Postboks 159 Fredrik Bajers Vej Aalborg. Att. Rektor Finn Kjærsdam ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Aalborg Universitet Postboks 159 Fredrik Bajers Vej 5 9100 Aalborg Att. Rektor Finn Kjærsdam Vedr. akkreditering og godkendelse af ny bacheloruddannelse i oplevelsesteknologi

Læs mere

Afgørelse om foreløbig godkendelse

Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Holstebro Tekniske Skole Att.: Britt Sandvad. Sendt pr. e.mail: bs@holstebrots.dk

Holstebro Tekniske Skole Att.: Britt Sandvad. Sendt pr. e.mail: bs@holstebrots.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Holstebro Tekniske Skole Att.: Britt Sandvad Sendt pr. e.mail: bs@holstebrots.dk Akkreditering af nyt udbud af ny erhvervsakademiuddannelse inden for ernæringsteknologi

Læs mere

Udbud af profilforløb i human resources ved CPH West

Udbud af profilforløb i human resources ved CPH West Udbud af profilforløb i human resources ved CPH West Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-576/KWJ DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af profilforløb i human resources ved CPH

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Esbjerg Handelsskole Att.: Uddannelsesleder Søren Haahr Jensen Sendt pr. e-mail: shj@eavest.dk eavest@eavest.dk ehs@ehs.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse

Læs mere

Aarhus Universitet Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail: rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail: rektor@au.dk au@au.dk Aarhus Universitet Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail: rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny bacheloruddannelse i uddannelsesvidenskab. Bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. Studiestart forår 2015

Master i Pædagogisk Ledelse. Studiestart forår 2015 Master i Pædagogisk Ledelse Studiestart forår 2015 En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om,

Læs mere

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Dan Ole Faaborg. Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk

Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Dan Ole Faaborg. Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Att.: Dan Ole Faaborg Sendt pr. e-mail: dof@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse til professionsbachelor i International

Læs mere

Akkreditering af ny uddannelse til professionsbachelor i sportsmanagement

Akkreditering af ny uddannelse til professionsbachelor i sportsmanagement ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Nordjyllands Erhvervsakademi Att.: Per Justesen Sendt pr. e-mail: pju@noea.dk noea@noea.dk Akkreditering af ny uddannelse til professionsbachelor i sportsmanagement

Læs mere

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering:

Følgende forhold er samlet set blevet tillagt væsentlig betydning for Akkrediteringsrådets beslutning om at meddele afslag på akkreditering: ACE Denmark Professionshøjskolen Sjælland University College Campus Roskilde Att.: Johny Lauritsen Sendt pr. e-mail: jol@ucsj.dk Afslag på akreditering af nyt udbud af den eksisterende pædagogiske diplomuddannelse

Læs mere

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen Tietgenskolen Att.: Projektleder Regitze Kristensen Sendt pr. e-mail: rekr@tietgen.dk ts@tietgen.dk Akkreditering af nyt udbud af ny diplomuddannelse i softwareudvikling

Læs mere

Aarhus Universitet Marianne Kjær. Sendt pr. e-mail: au@au.dk mj@adm.au.dk

Aarhus Universitet Marianne Kjær. Sendt pr. e-mail: au@au.dk mj@adm.au.dk Aarhus Universitet Marianne Kjær Sendt pr. e-mail: au@au.dk mj@adm.au.dk Akkreditering og godkendelse af eksisterende masteruddannelse i voksenuddannelse Masteruddannelsen i voksenuddannelse (herefter

Læs mere