Nuværende velfærdsteknologiske tiltag i C-SS Ballerup Kommune. (Opdateret september 2017)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nuværende velfærdsteknologiske tiltag i C-SS Ballerup Kommune. (Opdateret september 2017)"

Transkript

1 Nuværende velfærdsteknologiske tiltag i C-SS Ballerup Kommune. (Opdateret september 2017) Afprøvninger/projekter 1. Skærmbesøg/virtuelle besøg i hjemmeplejen 2. Digilient analyse på Sønderhaven plejecenter 3. Elektronisk medicinhusker - hjemmeplejen 4. Careplan, skærme med opgaveoverblik hos borgere og institution Rødbo. 5. LIVA IT sundhedsplatform (Sundhedshuset, Sundhed og forebyggelse) Formål: Fysiske besøg erstattes af et skærmbesøg, hvor medarbejderen i call centeret/ssa vejleder borgeren i ydelsen. F. eks medicintagning eller mad/drikke. Status: Der er pt. 7borgere der modtager skærmbesøg. VTV evaluering er udarbejdet og besluttet at afprøvningen udbredes yderligere til flere teams. Formål: at lave en analyse af hvorvidt hjælpemidlerne bliver benyttet korrekt, og hvorvidt der er hjælpemidler der kan understøtte borgerne yderligere. F.eks. forflytning 2-1. Det er en analyse af alle vagtlag, dvs. en 24timeres observation med efterfølgende analyse. Status: planlægning og materiale indhentning i gang. Evalueres slut Formål: Medicinboks der husker borgeren på at tage sin medicin, samt at borgeren skal kvittere for medicinen. Hvis borgeren ikke kvitterer for medicinen får hjemmeplejen besked. Status: VTV evalueringsrapporten er lavet og det besluttet at udbrede afprøvningen yderligere i hjemmeplejen. Formål: Tablets inde hos borgeren hvor medarbejderne kan se og afkrydse hvilke opgaver der hos de enkelte borgere. I Personalerummet er der en oversigt over hvilke opgaver der mangler og om nogle er glemt. Borgeren kan bruges tablets til social IT, kalender, billeder, kommunikation med pårørende mm. Status: Der har været tekniske og organisatoriske udfordringer. Genstart af projektet med ny organisering og evt IT integration forventes opstart i 2017 efterår. Evalueres start Formål: IT platform der understøtter sundhedstilbud og vejledning til borgere via app. Borgeren registrere og medarbejderen kan løbende vejlede og følge med. Mulighed for stor volume af borgere pr. medarbejder. Status: Pilot projekt opstartet i efteråret Planlægning, oplæring og rekruttering af borgere påbegyndt. Implementering fra 2018(forår)

2 Under implementering 6. Lån et hjælpemiddel samarbejde med Ballerup bibliotek 7. Elektronisk ble plejecentre, hjemmepleje og Rødbo Formål: Borgere kan låne hverdags hjælpemidler og robotstøvsugere på biblioteket. Status: Især robotstøvsugeren har været en stor succes, hvor der indtil nu har været ca. 142 udlån af de 7 robotstøvsugere. Godt samarbejde mellem Biblioteket, Hjælpemidler, og hjælpemiddeldepotet. Formål; Elektronisk udredningsble der ud fra en 72timers måling kan give data der kan analysers i forhold til blestørrelse, bleskifte tidspunkt,(undgå natskifte), og toilettidspunkter. Status: Borgere i målgruppen på plejecentre har oplevet at kunne gå ned i blestørrelse, optimeret tidspunkter for bleskift, f.eks. undgå om natten, og tilpasning af toilettidspunkter. Udfordring at det har tager lang tid at rekruttere en ny inkonitinenssygeplejerske. Opstart i hjemmeplejen i efteråret Elektronisk låsesystem - h Formål: Det er mobilt låsesystem, hvor nøglebundt erstattes af nøglekort eller app. Med montering af elektronisk nøglesystem hos borgerne kan hjemmeplejen låse op ved blot at holde et gyldigt nøglekort/appop foran døren. Der er blevet afprøvet forskellige løsninger. Status: Udbudsproces i gang i samarbejde med digitaliseringssekretariatet. 9. Social IT taskforce på tværs af handicap og psykiatri 10. Velfærdsteknologi til bo-og dagtilbud Bybjergvej. 11.E-læring på medicinområdet C-SS og i forbindelse med fællessprog 3 (mm) Formål: Social IT er IT, der bruges til at kommunikere, fastholde sociale relationer, indgå i socialt samvær, lære og få nye kompetencer. Det kan være Skype, YouTube, apps med spil, s og meget mere. Status: Det er planlagt Social IT gruppen skal genoplives med konkrete projekter og tiltag. samt øget ledelsesfokus. Formål: Der er nedsat en arbejdsgruppe, der skal afdække potentielle nye teknologier og mulige leverandører i forhold til borgernes og medarbejdernes behov. Status: Der indhentes inspiration og erfaringer fra andre steder. Samt forslag til konkrete teknologier diskuteres med interessenter. Formål: E-læring som skal opkvalificere alle medarbejdere har med medicin i deres opgaveløsning. Samt teste og ensarte underviningen for nye medarbejdere mm. erstatning for at sætte medarbejdere på kursus Status: E-læringsmoduler medicin har sidste sikkerheds tjek, herefter udrulning i handicap og psykiatri i 2017/2018. Udrulning i Pleje og omsorg 2018 forår (Efter Nexus implementering)

3 12.Gevinstrealiseringsmetoden 13.Smarte engangs askeklude Parken, Rosenhaven, Lundehaven 14. Skærmbesøg i Center for voksne med særlige behov. Formål: Kursus forløb for decentrale ledere i bruges af gevinstrealiseringsmetoden. Den skal bruges til at høste og realisere gevinster i forbindelse digitaliserings og velfærdsteknologi projekter. Status: Kurser er gennemført, og metoden er så småt i brug, men kræver til tider understøttelse. Formål: Smarte engangsklude der erstatter skumklude og vaskebalje, samt effektivisere arbejdsgange, bedre hudkvalitet for borgeren. Status: Efter afprøvningsprojekt med forholdsvis gode resultater, blev det besluttet at de enkelte plejecentre selv skal finansiere en implementering da de også beholder gevinsten. Parken er opstartet. Formål: Social vejledning via en skærm. Det er borgerens egen tablet/telefon eller computer. Ved brug af computeren kan vejlederen og borgeren dele skærmbillede. f. eks at hjælpe med at læse brev fra eboks mm. Status: VTV Evalueringsrapport er udarbejdet(juni 2017) og det er besluttet at udbrede afprøvningen til at omfatte flere medarbejder og borgere. Planlægning er igangsat i efteråret 2017.

4 Implementeret 15.Raizer løftestol - hjemmeplejen 16.Projekt Min vej Formål: Medarbejderne kan ved hjælp af en Løftestol rejse en borger op hvis borgeren er faldet. Status: Godt modtaget af medarbejdere og implementeret. VTV Evalueringsrapport i efteråret Formål: Minvej app'en er et individuelt recovery understøttende værktøj, som indeholder de elementer en kriseplan sædvanligt indeholder (beskrivelse af advarselstegn, risikosituationer, kortlægning af netværk, ideer til handlemuligheder) Status: Minvej er blevet en del af gruppeforløbene i socialpsykiatrien. 17.Robotstøvsugere på plejecentre Formål: Robotstøvsuger kan erstatte at en medarbejder støvsuger. ligeledes kan robotstøvsugeren automastik opstartes når der ikke nogle menneske tilsted. f.eks om natte på et kontor. Status: Robotstøvsugere på fællesarealer på plejecentrene. Nogle steder benytter medarbejderne robotstøvsugere hos borgere hvor der er ekstra snavset Exorlive- genoptræningsplatform Formål: Erstatter terapeuternes tidligere system Caddy, samt giver mulighed for at borgerne kan få sendt videofilm af øvelserne. Status: Exorlive bliver i efteråret 2017 evalueret og heri vurderet og hvorvidt digitalt understøttet træning kan understøtte Exorlive og give 19. Skylle-tørre toiletter Parken, ældreboliger og borgere i eget hjem. 20.Forflytnings teknologi loftlifte 2-1 en merværdi. Formål: Vasketoilettet er et toiletbræt med indbyggede vaskefunktioner. Når brugeren er færdig med toiletbesøget, kan tørringen af de nedre regioner klares med tryk på et par knapper på toilettet. Dette udløser vand, som skyller de nedre regioner Status: Det er blevet en del af hjælpemidler der visitere skylletørretoiletter hvor borgere bliver helt selvhjulpne. Hvis borgerne kan blive delvist selvhjulpne vurderes de i forhold til projektmidler. Parken og flere ældreboliger har opsat skylletoiletter med gode erfaringer. Plejecentre skal til at afprøve igen. Formål: brug af loftlifte mm hvor det vurderes om forflytningsprocessen kan varetages sammen med borgen af en medarbejder. Status: Der er lavet en forflytningspolitik, der har fokus på forflytnings 2-1. Der er lavet undervisning og opstart af erfa-møder for forflytningsvejledere. Der er fokus hvorvidt der yderligere kompetenceudvikling for forflytningsvejlederne.

5 21.Nye smartphones i hjemmeplejen der integrerer til airwatch omsorgsapp mm. 22.Demensgyngestol Rosenhaven 23.Nødkaldsanlæg via app Lundehaven, Parken 24.Sanserum og stimuli rum Lindehave Formål:I hjemmeplejen er smartphones et vigtigt arbejdsredskab da de blandet dokumentere på smartphonen. Status: Efter afprøvning af diverse smartphones i forhold til styresystem, skærmstørrelse, batterilevetid og integration til airwatch, blev der købt nye smartphones med større skærmstørrelse. Formål: Automatisk gyngestol med musik, der kan berolige borgere med demens, og være velvære for andre borgere. Status Afprøvet på 3 plejecenter. Rosenhaven valgte at købe 2styks. Ny afprøvning forventes igen på nogle plejecentre. Ny afprøvning er i planlægning. Formål: Nytænkning af kaldeanlæg, hvor nødkaldet er en app på en smartphone, som så kan benyttes til mange andre ting. Status: Implementeret, men der ldit udfordringer med integraion og smartphones,. Formål: Borgere med demens kan blive beroliget ved sansestimuli vha af lys og film og lyd. Status: Flere borgere har haft glæde af sanserummet.

6 Potentiel velfærdsteknologi på vej 25.PICO sårbehandling hjemmeplejen 26..Virtual reality plejecenter Lundehaven 27.Mobile mobility sensor teknologi Toftehaven plejecenter 28.. Digirehab hjemmeplejen/aktivthverdagsliv Teknologi der får et sår til at hele hurtigere og kræver mindre sårbehandling. Forventes at afprøves i start 2018 hos 10 borgere og 3 medarbejdere. Forventes af afprøves i forhold til borgere med demens og evt måle effekten. Sensor teknologi der kan give data i forhold til trygsår forebyggelse, søvn mm. Forventes afprøvet efterår Rehabiliterende træning af borgere i hjemmeplejen, hvor SSA og SSH hjælper og guider borgere til øvelser via en app. forventet opstart Telemedicin KOL hjemmeplejen National udrulning. Planlægning er i gang opstart Into words app i hjemmeplejen En app der kan hjælpe medarbejdere med stave og dermed øge kvaliteten i dokumentationen. 31.Skærmbesøg i socialpsykiatrien Skærmbesøg i social psykiatrien forventet opstart ICURA genoptrænings teknologi Borgeren kan træne i eget hjem, og terapeut kan via sensorer se hvor godt øvelserne er lavet. Forhandling om opstart i gang. 33.Digitalt understøttet triagering og tidlig Triagering af borgere re på plejecentre og hjemmeplejen bliver på opsporing nuværende tidspunkt understøttet af et whiteboard. Evalueringen fra digitaliseringsstyrelsen viser at der en vis effekt ved at digitalisere dette. Ballerup Kommune afventer dog indholdet af triageringsmodulet i KMD Nexus inden en anden leverandør kommer på banen.

Bilag 1. Velfærdsteknologisk oversigt Ballerup Kommune 2016

Bilag 1. Velfærdsteknologisk oversigt Ballerup Kommune 2016 BALLERUP KOMMUNE Dato: 15. marts Bilag 1. Velfærdsteknologisk oversigt Ballerup Kommune KL indsatserne Forflytning, Loftlifte Formål: At medarbejderne med brug af loftlifte kan forflytte borgerne i samarbejde

Læs mere

Digitaliserings- og Teknologiudvalget

Digitaliserings- og Teknologiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 29-08-2018 Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 29-08-2018 29.08.2018 kl. 16:30 Mødecenter A, Lokale 3 på

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi på social- og sundhedsområdet

Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi på social- og sundhedsområdet Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi på social- og sundhedsområdet 2016-2019 1. INTRODUKTION Hvad er velfærdsteknolog i? Velfærdsteknologi er teknologi, der kan hjælpe borgeren i at blive selvhjulpen

Læs mere

1. Understøtte udbredelsen og implementering af 4 udvalgte indsatsområder:

1. Understøtte udbredelsen og implementering af 4 udvalgte indsatsområder: NOTAT Allerød Kommune Ældre og Sundhed Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Velfærdsteknologi 2017 Dato: 25. april 2017 Udviklingen på Ældre- og

Læs mere

Orientering om Velfærdsteknologi

Orientering om Velfærdsteknologi Orientering om Velfærdsteknologi Baggrund Udviklingen inden for både velfærdsteknologi, teknologi i al almindelighed og IT går stærkt på sundheds og omsorgsområdet. Center for Sundhed og Omsorg (CSO) har

Læs mere

Velfærdsteknologi. Sundhed, Ældre og Handicap

Velfærdsteknologi. Sundhed, Ældre og Handicap Velfærdsteknologi Sundhed, Ældre og Handicap VELFÆRDSTEKNOLOGI I HJØRRING KOMMUNE I Hjørring Kommune vil vi i samarbejde mellem borgere og medarbejdere skabe rammerne for et godt liv for vores borgere.

Læs mere

KL s netværksmøde Fredericia 3. maj 2017 Puljer og evaluering v. Lisbeth Bjerre og Guðny Vang, Vejle Kommune

KL s netværksmøde Fredericia 3. maj 2017 Puljer og evaluering v. Lisbeth Bjerre og Guðny Vang, Vejle Kommune KL s netværksmøde Fredericia 3. maj 2017 Puljer og evaluering v. Lisbeth Bjerre og Guðny Vang, Vejle Kommune VELFÆRDSTEKNOLOGI-PULJEN 2012-2016 Formål: Velfærdsteknologipuljen blev afsat for at imødekomme

Læs mere

Velfærdsteknologi med Servicestyrelsen

Velfærdsteknologi med Servicestyrelsen Velfærdsteknologi med Servicestyrelsen Hvad er vores Grundlag? Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold for socialt udsatte børn, unge og voksne, mennesker med handicap samt ældre Det

Læs mere

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien.

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. april 2016 VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. Indhold Formål med VelfærdsTeknologiskVurdering(VTV):... 3 Hvad er en VTV... 3 Baggrund

Læs mere

Oversigt over velfærdsteknologi i SSI og SO 2016 (2015)

Oversigt over velfærdsteknologi i SSI og SO 2016 (2015) Oversigt over velfærdsteknologi i SSI og SO 2016 (2015) Teknologi + beskrivelse Vinkler Målgruppe Implement eringsstatus Livskvalitet Arbejdsmiljø Psykisk funktionsnedsættelse Fysisk funktionsnedsættelse

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

Dato 24. april 2015. Dok.nr. 57426/15 Sagsnr. 13/6262

Dato 24. april 2015. Dok.nr. 57426/15 Sagsnr. 13/6262 Dato 24. april 2015 Dok.nr. 57426/15 Sagsnr. 13/6262 Ref. OLAE Afrapportering velfærdsteknologiprojekter Hermed en statusrapportering på velfærdsteknologiprojekterne i Varde Kommune med afsæt i dels en

Læs mere

Status på handlekatalog til realisering af Seniorpolitikken 2010-2013

Status på handlekatalog til realisering af Seniorpolitikken 2010-2013 Status på handlekatalog til realisering af Seniorpolitikken 2010-2013 Teknologiområdet Handling hvilken indsats iværksættes? Tidshorisont: Starttidspunkt og evt. sluttidspunkt? Status på handlingen Telemonitorering

Læs mere

Syddjurs Kommune. VelTek2015 Projekter

Syddjurs Kommune. VelTek2015 Projekter Syddjurs Kommune VelTek2015 Projekter Hanne-Marlene Hedegaard 31-07-2014 Indhold Personaleskærme på Rehabiliteringsafdelingen... 2 Brug af video som kommunikationskanal... 2 Loftlifte i plejeboliger...

Læs mere

Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Velfærdens Innovationsdag 22. januar 2015

Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Velfærdens Innovationsdag 22. januar 2015 Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Velfærdens Innovationsdag 22. januar 2015 Hanne Engholm Hansen, Frederikshavn Kommune Gitte Duelund Jensen, KL 2 Hvad er det vi skal?

Læs mere

Erfaringer med velfærdsteknologi. Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk

Erfaringer med velfærdsteknologi. Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk Erfaringer med velfærdsteknologi Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk Vores Grundlag Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere

Sagsnr Status for brug af velfærdsteknologiske løsninger. Dokumentnr

Sagsnr Status for brug af velfærdsteknologiske løsninger. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Status for brug af velfærdsteknologiske løsninger I nedenstående tabel er en oversigt over igangsatte indsatser. NOTAT 07-03-2012 Sagsnr. 2012-36482

Læs mere

Status på velfærdsteknologi

Status på velfærdsteknologi Status på velfærdsteknologi Social, Arbejdsmarked og Sundhed april 2016 1. Organisatoriske indsatser I Syddanmark er arbejdet med indsatspunkterne fra de 22 syddanske kommuners fælleskommunale strategi

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017 Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet Lemvig Kommune 2017 1 Indledning Ældreområdet i Lemvig Kommune har en intention om, at velfærdsteknologiske hjælpemidler skal benyttes, hvor

Læs mere

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Kontraktbilag N på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Forflytning

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

Hvor er tiltaget igangsat? (Hvilket Hvilke konkrete velfærdsteknologiske tiltag har I. Terapeuter i Træning & Aktivitet

Hvor er tiltaget igangsat? (Hvilket Hvilke konkrete velfærdsteknologiske tiltag har I. Terapeuter i Træning & Aktivitet Velfærdsteknologi 26. februar/rev. 28. februar 2012/js Tilbuddet er indenfor: Sundhed & Ældre Baggrundsoply s-ninger - Navn på tilbud / eller område som besvarelsen Angiv konkret velfærdsteknologisk tiltag

Læs mere

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Evaluering af elektroniske vendesystemer Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Disposition Velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Strategi for digital

Læs mere

Velfærdsteknologi. Social og ældre udvalgsmøde 4. juni 2014. Udarbejdet af: Bjarne Krab Mortensen, Social- og ældre-afdelingen

Velfærdsteknologi. Social og ældre udvalgsmøde 4. juni 2014. Udarbejdet af: Bjarne Krab Mortensen, Social- og ældre-afdelingen Velfærdsteknologi Social og ældre udvalgsmøde 4. juni 2014 Udarbejdet af: Bjarne Krab Mortensen, Velfærdsteknologi? #1 Vi tager afsæt i borgerens behov, med fokus på øget selvhjulpenhed og livskvalitet.

Læs mere

Høringsbemærkninger - Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi -

Høringsbemærkninger - Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi - Høringsbemærkninger - Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi - Aktør Høringsbemærkninger Bemærkninger og Konsekvens i Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi Råd og It udvalg Kommunalbestyrel

Læs mere

Statusmåling i uge 3-5, 2015

Statusmåling i uge 3-5, 2015 Side 1 af 12 Som et led i at kunne dokumentere udbredelsen af Forflytningsteknologi - fra 2 til 1, Vasketoiletter, Spiserobotter og Bedre brug af hjælpemidler fra 2014-2016 gennemførte Center for Velfærdsteknologi

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018 Den kommunale hjemmepleje Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018 Tilsynet fandt sted d. 1.-2. november 2018 Handleplan er udarbejdet d. 11. december 2018 af Lederne

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 7. oktober 2016

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 7. oktober 2016 SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 7. oktober Økonomisk redegørelse for foreløbigt forbrug af -tilskuddet Indsats Kommentarer Tema Budget Forbrug per 30.09. PERSONALE/LØNUDGIFTER 1 Ansætte

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Vejledning til Statusmåling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen til statusmålingen for udbredelse

Læs mere

Kontraktbilag G. Status på velfærdsteknologiske projekter

Kontraktbilag G. Status på velfærdsteknologiske projekter Kontraktbilag G på velfærdsteknologiske projekter 1 over velfærdsteknologiske projekter 2015 Forflytning Forflytningsprojektets sigte er at forbedre arbejdet med forflytning ved anvendelse velfærdsteknologi

Læs mere

Bilag 2. Nye indsatser i Nye veje til sundhed og omsorg

Bilag 2. Nye indsatser i Nye veje til sundhed og omsorg KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Program for Sund Vækst NOTAT Til Sundheds- og Omsorgsudvalget den 19. juni 2014 Bilag 2. Nye indsatser i Nye veje til sundhed og omsorg Et notat til

Læs mere

Strategi for velfærdsteknologi

Strategi for velfærdsteknologi Strategi for velfærdsteknologi 1. Baggrund Hørsholm Kommune ønsker, også i fremtiden, at levere den samme kvalitet i de forskellige indsatser på sundheds- og omsorgsområdet. Samtidig vil kommunen give

Læs mere

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering:

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering: Budgetanalyse for rengøringsopgaver på ældreområdet Formål Budgetanalyserne har til formål at skabe økonomiske potentialer, som kan bidrage til at nedbringe de økonomiske udfordringer i budget 2020-23.

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune

Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune Birgitte Halle Projektleder Baggrund Aarhus Byråd 2010: At udnytte teknologiens muligheder for at alle borgere kan forblive i eget hjem så længe som muligt Skab

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Oversigt over mulige indsatser under puljen til løft af det kommunale ældreområde Hovedområde 1: Bedre forhold for de svageste ældre (prædefineret) Bemærk at udgiftsposter markeret med * kan op- eller

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Tidsfrister/ indsatser. Politiske aftaler 2015

Tidsfrister/ indsatser. Politiske aftaler 2015 Scrumboard for aftaler i Pleje og Omsorg i perioden 1.1.2015-31.12.2015 Version 3 Aftale Ejer/ ansvarlig Tidsfrister/ indsatser Status Politiske aftaler 2015 Udvikling af kvalitetsmodellen i hjemme og

Læs mere

Gevinsttræ Skærmbesøg

Gevinsttræ Skærmbesøg Gevinsttræ Skærmbesøg UDVÆLG TEKNOLOGI OG FORANDRINGER UD FRA MÅL Funktionalitet Organisatorisk Gevinst Strategisk mål Forandring Videokommunikation Teknisk organisering Selvhjulpenhed Brugervenlighed

Læs mere

Kommunikation og kompetenceudvikling hvad har det med velfærdsteknologi og arbejdsmiljø at gøre?

Kommunikation og kompetenceudvikling hvad har det med velfærdsteknologi og arbejdsmiljø at gøre? Kommunikation og kompetenceudvikling hvad har det med velfærdsteknologi og arbejdsmiljø at gøre? 28. nov. 2013. Oplæg Carenet ved Chris Nørregaard, udviklingskonsulent Konteksten og Giraffen Med udgangspunkt

Læs mere

Velfærdsteknologi i Sundhed og Ældre Erfaringer, muligheder og perspektiver.

Velfærdsteknologi i Sundhed og Ældre Erfaringer, muligheder og perspektiver. Februar 2017 Velfærdsteknologi i Sundhed og Ældre Erfaringer, muligheder og perspektiver. Dette dokument har til formål at beskrive Sundhed og Ældres nuværende erfaringer med velfærdsteknologi, samt fremsætte

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Elektroniske nøgler og kørebøger i Den Sociale Hjemmepleje Elektroniske

Læs mere

Kommunes ældrepleje. Rikke Sølvsten SUF 2008 1

Kommunes ældrepleje. Rikke Sølvsten SUF 2008 1 Ny Teknologi i Københavns Kommunes ældrepleje ITU september 2008 Rikke Sølvsten SUF 2008 1 ORGANISATIONSDIAGRAM FOR SUNDHEDS- & OMSORGSFORVALTNINGEN I KØBENHAVNS KOMMUNE Rikke Sølvsten SUF 2008 2 NOGLE

Læs mere

status og fremtidens behov?

status og fremtidens behov? status og fremtidens behov? Agenda Visionen for velfærdsteknologi i Hvor er vi, og hvad har vi opnået? Borgere i eget hjem. Hvordan? De første skridt ind i fremtiden Gratis Tryghed, telebesøgsvenner og

Læs mere

Skanderborg Kommune Dato: 21. Februar 2014 Rettet af: Vibeke Breuerbach Version:2. 14/ Projektindstilling

Skanderborg Kommune Dato: 21. Februar 2014 Rettet af: Vibeke Breuerbach Version:2. 14/ Projektindstilling 14/12619 -Projektindstilling Skanderborg Kommune Projekt: Indførsel af velfærdsteknologi i Ældre og handicap Ansvarlige for projektet Projektejer Jan Møller Iversen Projektleder Projektidé Baggrund Udpeges

Læs mere

Status for arbejdet med velfærdsteknologi i Sundhed og Omsorg

Status for arbejdet med velfærdsteknologi i Sundhed og Omsorg 29. sept. 2015 Baggrundsmateriale til temadrøftelse i Magistraten Velfærdsteknologi og sundhed, 5. okt. 2015 Status for arbejdet med velfærdsteknologi i Sundhed og Omsorg 1 Indledning: Arbejdet med velfærdsteknologi

Læs mere

Implementering af strategiplan for Sundhed & Omsorg. Lis Kaastrup Sundhed og Omsorgschef

Implementering af strategiplan for Sundhed & Omsorg. Lis Kaastrup Sundhed og Omsorgschef Implementering af strategiplan for Sundhed & Omsorg Lis Kaastrup Sundhed og Omsorgschef Hvad er der sket siden strategiplanen for Sundhed & Omsorg blev vedtaget? Udgangspunktet Strategiplan Sundhed & Omsorg

Læs mere

Strategisk plan for velfærdsteknologi og digitalisering

Strategisk plan for velfærdsteknologi og digitalisering Strategisk plan for velfærdsteknologi og digitalisering 2017-2020 Indledning Om 20 år vil antallet af 80-årige være fordoblet i Danmark. Bag den gode nyhed forventes også en stigning i antallet af år med

Læs mere

Bilag 2: Oversigt over igangværende velfærdsteknologiske projekter i Socialforvaltningen

Bilag 2: Oversigt over igangværende velfærdsteknologiske projekter i Socialforvaltningen Bilag 2: Oversigt over igangværende velfærdsteknologiske projekter i Socialforvaltningen Som en del af forarbejdet op til temadrøftelsen har Socialforvaltningen lavet en afdækning af velfærdsteknologiske

Læs mere

Projektbeskrivelse Medicinhusker

Projektbeskrivelse Medicinhusker Projektbeskrivelse Medicinhusker d. 23. marts 2018, Version 1 1. DELTAGENDE KOMMUNER Faxe Kommune Kontaktperson: Sudarvili Vaithialingam Mail: vaith@faxekommune.dk Holbæk Kommune Kontaktperson: Ane Sømosegaard

Læs mere

Velfærdsteknologi er bedre end sit rygte

Velfærdsteknologi er bedre end sit rygte Velfærdsteknologi er bedre end sit rygte Velfærdsteknologi på det sociale område bidrager til effektive velfærdsydelser af høj kvalitet og understøtter borgerens evne til at klare sig selv i hverdagen.

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Sønderborg Kommune Tilskud: 16.308.000 kr. i 2016 Link til værdighedspolitik: http://sonderborgkommune.dk/vaerdighedspolitik

Læs mere

Velfærdsteknologi på det sociale område. Københavns Kommune i førersædet for social velfærdsteknologi KØBENHAVNS KOMMUNE

Velfærdsteknologi på det sociale område. Københavns Kommune i førersædet for social velfærdsteknologi KØBENHAVNS KOMMUNE Velfærdsteknologi på det sociale område Københavns Kommune i førersædet for social velfærdsteknologi Antal borgere Visionen: Velfærdsteknologi skal give flere muligheder > Fra projekt til drift og fra

Læs mere

STATUS PÅ VELFÆRDSTEKNOLOGI I ÆLDREOMRÅDET

STATUS PÅ VELFÆRDSTEKNOLOGI I ÆLDREOMRÅDET LEMVIG KOMMUNE STATUS PÅ VELFÆRDSTEKNOLOGI I ÆLDREOMRÅDET November 2018 Implementeringskonsulent, Anders Kortnum Bagger Sundhedsafdelingen IGANGVÆRENDE PROJEKTER Projekter Beskrivelse Tovholder Investering/Effekt

Læs mere

Mål 1 Bedre livskvalitet for borgerne 2 Bedre arbejdsmiljø for medarbejderne 3 Bedre udnyttelse af ressourcerne

Mål 1 Bedre livskvalitet for borgerne 2 Bedre arbejdsmiljø for medarbejderne 3 Bedre udnyttelse af ressourcerne Mål 1 Bedre livskvalitet for borgerne 2 Bedre arbejdsmiljø for medarbejderne 3 Bedre udnyttelse af ressourcerne ] Hvad er velfærdsteknologi? Ved velfærdsteknologi forstås teknologiske løsninger, der bidrager

Læs mere

VELFÆRDSTEKNOLOGI PÅ PLEJECENTRE - MULIGHEDER OG UDFORDRINGER ERGO15 12. NOVEMBER V. ERGOTERAPEUT OG SPECIALKONSULENT RIKKE FALGREEN MORTENSEN

VELFÆRDSTEKNOLOGI PÅ PLEJECENTRE - MULIGHEDER OG UDFORDRINGER ERGO15 12. NOVEMBER V. ERGOTERAPEUT OG SPECIALKONSULENT RIKKE FALGREEN MORTENSEN VELFÆRDSTEKNOLOGI PÅ PLEJECENTRE - MULIGHEDER OG UDFORDRINGER ERGO15 12. NOVEMBER V. ERGOTERAPEUT OG SPECIALKONSULENT RIKKE FALGREEN MORTENSEN OMDREJNINGSPUNKT Velfærdsteknologi på plejecentre - muligheder,

Læs mere

Spørgsmål og svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016

Spørgsmål og svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016 Spørgsmål svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016 Vi har her samlet en række spørgsmål svar om mobile devices økonomi i forbindelse med Cura. Som vi kommer tættere tættere på go live

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 26. april Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 26. april Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 26. april 2016 Tlf. dir.: 44771846 E-mail: abe3@balk.dk Kontakt: Anne Ganner Bech Udmøntning af midler til en værdig ældrepleje Indsats Kommentarer Tema

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Hjemmepleje Nord/Øst 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Hjemmepleje Nord/Øst 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Hjemmepleje Nord/Øst 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Digitalisering af vidensdeling

Digitalisering af vidensdeling Digitalisering af vidensdeling Baggrund Frederikshavn Kommune ønskede en bedre integration mellem intranettet og det elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem, så det blev nemmere at vidensdele og

Læs mere

Virker med KMD Nexus

Virker med KMD Nexus Virker med KMD Nexus Integrationer til eksterne løsninger Læs om mulighederne for integrationer mellem KMD Nexus og eksterne leverandører og hvordan din kommune kommer i gang. Priserne på integrationerne

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

Velfærdsteknologi Implementering med udgangspunkt i fronten

Velfærdsteknologi Implementering med udgangspunkt i fronten Velfærdsteknologi Implementering med udgangspunkt i fronten Et af værktøjerne Velfærdsteknologi er et af svarene på vores velfærdsudfordringer I årene 2013-2015 skal forvaltningen hente 45 mio. kr. på

Læs mere

GREVE SKABER VELFÆRDSTEKNOLOGISK FYRTÅRN - og IBG er en del af fundamentet

GREVE SKABER VELFÆRDSTEKNOLOGISK FYRTÅRN - og IBG er en del af fundamentet 15. juni 2018 GREVE SKABER VELFÆRDSTEKNOLOGISK FYRTÅRN - og IBG er en del af fundamentet Vi vil være førende inden for velfærdsteknologi Katja Mie Laranis, Afdelingsleder på Bostedet Vangeleddet af John

Læs mere

EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019

EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019 EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019 Indhold Indledning...2 1 Styrke fællesskaber, der forebygger ufrivillig ensomhed...3 1.1 Indsats...3 1.2 Økonomi...3 1.3 Effekt og betydning for borgerne...3

Læs mere

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match CARENET Vikærgården 27. November 2014 Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match Områdeleder Rikke Bundgaard Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Plejecenter Skovhuset, Hillerød Centervænget

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Rehabilitering. - støtte til et godt og selvstændigt hverdagsliv

Rehabilitering. - støtte til et godt og selvstændigt hverdagsliv Rehabilitering - støtte til et godt og selvstændigt hverdagsliv 1 Hvis du ønsker at søge om hjælp til pleje eller praktiske opgaver, vil dit behov blive vurderet i samarbejde med en visitator. Visitator

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 10. november Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 10. november Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 10. november 2016 Tlf. dir.: 44771846 E-mail: abe3@balk.dk Kontakt: Anne Ganner Bech Status for implementering af Sundhedsplanen 2015-2017 BØRN Nr. Indsatsområde

Læs mere

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoiletter Vi har i Hillerød kommune ikke tal (kvantitativ undersøgelse) klar for 2016 dette med hensyn til udbredelse og økonomi. Toiletter med

Læs mere

Center Social og Sundhed

Center Social og Sundhed 2018 Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunes opgaver på Social og Sundhedsområdet med undtagelse af Tandplejen og Sundhedsplejen som hører under Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR

DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR LOKAL OVERSIGT. DEC. 2018 GLADSAXE KOMMUNE VELFÆRDSTEKNOLOGI DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI Lokal oversigt over resultater af undersøgelse med fokus på funktionel mobilitet

Læs mere

Denne status er tiltænkt som baggrundsviden for ledelse og konsulenter deltagende i VT-forum.

Denne status er tiltænkt som baggrundsviden for ledelse og konsulenter deltagende i VT-forum. Sagsnr. 85.00.00-A00-38-13 Dato Marts 2016 Sagsbehandler Ann Tenis, Sisse Kildevæld og Status for velfærdsteknologiske projekter marts 2016 Denne status er tiltænkt som baggrundsviden for ledelse og konsulenter

Læs mere

Aktiv Pleje. Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen

Aktiv Pleje. Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen Aktiv Pleje Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen FAABORG-MIDTFYN Folketal: ca. 52.000 Antal borgere som modtager hjælp: Sygepleje - 1235 Hjemmeple jen - 1309 Privat leverandør

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet Indsatser Ressourcebehov 214 Ressourcebehov 215 Ressourcebehov 216 Styrket rehabiliterings-

Læs mere

Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje

Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje Opsummering Sønderjysk Pleje Vurdering: Godkendt Sted: Kometvej 10, 6320 Rødekro Dato for tilsyn: 10.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Anmeldt tilsyn Metode: Interview og

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / Uanmeldt opfølgende tilsyn på medicinområdet 2017

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / Uanmeldt opfølgende tilsyn på medicinområdet 2017 Bilag Den kommunale hjemmepleje Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / Uanmeldt opfølgende tilsyn på medicinområdet 2017 Tilsynet fandt sted d. 3. november 2017 Handleplan er udarbejdet d. 14. december

Læs mere

Referat Stormøde 13. April Kl. 16.00-18.00

Referat Stormøde 13. April Kl. 16.00-18.00 Til: Beboere, pårørende og samarbejdspartnere Dato: 15. april 2015 Tlf. dir.: 4477 1980 Fax. dir.: 4477 1981 E-mail: dwax@balk.dk Kontakt: Malene Svalling Referat Stormøde 13. April Kl. 16.00-18.00 1.

Læs mere

Søjleopdelt dokumentation

Søjleopdelt dokumentation Søjleopdelt dokumentation Søjleopdelt dokumentation Klient Sygepleje Hjemmehjælp Plejecenter Hjælpemidler Træning Funktionsvurdering Plejeplan Handleplan/døgnrytme Handleplan/døgnrytme Funktionsvurdering

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske Enheden for Velfærdsteknologi og Borgercenter Handicap Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet i februar 2017 hos Center

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ballerup. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ballerup. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Ballerup Tilskud: 9.396.000 Link til værdighedspolitik: https://ballerup.dk/files/vaerdighedspolitik-udprint.pdf

Læs mere

Digital transformation af en sektor

Digital transformation af en sektor Digital transformation af en sektor / Digitaliseringschef Mette Harbo Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen r 1. november 2018 Indhold De 4 hjørnesten for vellykket digitalisering Strategi

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

På trods eller på tværs? - Et oplæg om tværfaglighed, viden og muligheder V. Knud D. Andersen, Ældreenheden i Servicestyrelsen

På trods eller på tværs? - Et oplæg om tværfaglighed, viden og muligheder V. Knud D. Andersen, Ældreenheden i Servicestyrelsen På trods eller på tværs? - Et oplæg om tværfaglighed, viden og muligheder V. Knud D. Andersen, Ældreenheden i Servicestyrelsen Disposition Introduktion: Hvem er Servicestyrelsen (i den sammenhæng!) Hvorfor

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

Indstilling. Udmøntning af den Sundheds- og velfærdsteknologiske investeringspulje. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Udmøntning af den Sundheds- og velfærdsteknologiske investeringspulje. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 18. oktober 2011 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Sundhed og Omsorg Udmøntning af den Sundheds- og velfærdsteknologiske investeringspulje 1. Resume

Læs mere

Center Social og Sundhed 2018

Center Social og Sundhed 2018 2018 Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunes opgaver på Social og Sundhedsområdet med undtagelse af Tandplejen og Sundhedsplejen som hører under Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

Tilsynsbemærkninger til drøftelse Handplans bemærkninger Noter fra Tilsyn Mangler ved fokusområder: Problembeskrivelse, mål og evaluering

Tilsynsbemærkninger til drøftelse Handplans bemærkninger Noter fra Tilsyn Mangler ved fokusområder: Problembeskrivelse, mål og evaluering Anmeldt tilsyn af plejecentrene 2016 Med udgangspunkt i handleplaner for det anmeldte tilsyn, er følgende områder behandlet på tilsynet, hvor ledere og repræsentanter fra alle plejecentre deltog. Det anmeldte

Læs mere