Tryk på billedet for at se filmen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tryk på billedet for at se filmen"

Transkript

1 Tekster der sælger Her er som lovet et kapitel fra e-pusher 3.0. Du kan hente en gratis light version af hele bogen her Rigtig god fornøjelse. Indledning Tryk på billedet for at se filmen Det kommer nok ikke bag på dig, at gode tekster sælger flere varer end dårlige. Og det kommer nok heller ikke bag på dig, at langt de fleste e-købmænd skriver nogle rigtigt, rigtigt dårlige tekster og det koster kassen! Som jeg har skrevet flere gange, så skal din tekst fange kunden inden for ganske få sekunder, ellers klikker de videre til det næste resultat i Google eller sletter det nyhedsbrev du har skrevet. Så overskriften og indholdet er uhyggelig vigtigt i forhold til om brugerne køber af dig, eller naboen. Tekster bruger du i din e-butik, dine nyhedsbreve, dine Facebook opdateringer, på din Twitter-konto, i dine Adwords-reklamer og mange andre steder. Så at kunne skrive godt, er super vigtigt, hvis du vil have succes som e-købmand. En ting man altid skal huske på, er at tekster ikke kan skabe et behov der ikke er der i forvejen. Så når du skriver en tekst, så skal du sørge for at den rammer ned i noget, som folk i forvejen gerne vil have. Hvis du prøver at dække et behov som folk ikke har, så kan du skrive i årevis, uden at tjene en krone. Men hvad er en god tekst? Det er der selvfølgelig ikke noget entydigt svar på og jeg vil indrømme at jeg ikke kan give dig den ultimative opskrift. Jeg har øvet mig meget og sælger mere og mere på mine nyhedsbreve, så jeg er ved at blive god. Men der er bestemt andre der er bedre. Så hvis emnet interesserer dig, så er der mange gode bøger der kan hjælpe dig videre. Men her er mine 2 cents.

2 Elsk dit produkt eller glem det (**) Det første og vigtigste er at du elsker det du skal sælge. Hvis du ikke brænder 100 % for det, så kan du heller ikke effektivt sælge det. Så sørg for at sælge ting du er vild med, så går det hele meget nemmere, og dine tekster sælger langt mere. Fokuser på dit mål (**) Man kommer ingen vegne i denne verden, uden at vide hvor man vil hen, heller ikke med sælgende tekster. Start med at finde ud af præcis hvad du vil opnå. Vil du have folk til at købe en bestemt vare? Skal folk tilmelde sig dit nyhedsbrev? Vil du styrke dit brand? Hvad du vil opnå, er supervigtigt at vide. Så vil du automatisk få en meget bedre fokus og et bedre resultat. Overskriften er det vigtigste (**) Hvis din overskrift ikke fænger, så har du tabt på forhånd. Hvis overskriften er kedelig og/eller irrelevant, så er læseren videre til næste , webside etc. på et sekund. En god overskrift kan alene tidoble salget af varer i en given reklame eller nyhedsbrev, så der skal bruges tid på at finde den helt rigtige tekst. Ord som Gratis, Sidste Chance, Udsalg, Spar Lær hvordan man, Tre lette måder at, Ti trin til succes med ) osv. er gode ord og sætninger i forbindelse med en overskrift og selvom de bliver brugt flittigt af andre e-købmænd, så skal du ikke lade dig afskrække, for der er en god grund til at de bruger dem En måde at få god inspiration på, er at besøge diverse online aviser. Der kan man typisk se hvilke artikler der er mest læst og ofte er overskriften skyld i netop det. Så surf rundt på avisernes hjemmesider og få en god ide om, hvad der skal til for at lave en god overskrift. god inspiration Toplister fra bl.a. Berlingske giver Husk hele tiden at se din målgruppe for dig, når du laver overskrifter. Det nytter ikke noget at være superfrisk i sproget, hvis du laver reklamer til ældre mennesker. Det er muligt at du får opmærksomhed, men hvis den er negativ, så kan det være lige meget. Så brug noget tid på at ramme din målgruppe med noget der overrasker dem, gør dem nysgerrige, gør dem grådige eller vækker andre stærke følelser i dem. Det vil få dem til at starte på at læse resten af teksten og så er du allerede halvvejs!

3 Formlen for en tekst der sælger (**) Formlen for en sælgende tekst er ret enkel. Den handler om at beskrive et problem for læseren, så skal læseren forstå at problemet er hendes, efterfølgende skal læseren præsenteres for hvor let, billigt, hurtigt etc. dit produkt løser hendes problem og slutteligt skal hun have prisen og elegant guides hen til kassen. Her er et super simpelt eksempel, på en reklame der skal ramme dig: *********************************** Sælg langt mere i din e-butik Mange e-købmænd sælger for lidt i deres e-butikker. Hvis du sælger for under kr. om dagen, så er du en af dem. E-pusher hjælper dig til at sælge langt mere. Køb bogen i dag for blot kr. + moms og sælg mere i morgen klik her *********************************** Jeg forklarer lige hvad jeg gjorde: Sælg langt mere i din e-butik (Jeg startede med en fængende overskrift, som vil ramme dig lige mellem øjnene) Mange e-købmænd sælger for lidt i deres e-butikker. (Der er et problem og du kan genkende det) Hvis du sælger for under kr. om dagen, så er du en af dem. (Jeg snævrer målgruppen ind, men ikke meget og du følter dig ramt rigtigt hårdt) E-pusher hjælper dig til at sælge langt mere. (Ahhhh en løsning på problemet, hvor rart.) Køb bogen i dag for blot kr. + moms og sælg mere i morgen klik her (Nu ved du også hvad du skal gøre for at løse problemet) Så enkelt er det faktisk at skrive en reklametekst der sælger varer, se så at få dine annoncer, artikler m.m. rettet ind Find det stærkeste behov dit produkt dækker (**) Når du skal skrive tekster der sælger, så skal du fokusere på det stærkeste behov dit produkt dækker. Når jeg sælger E-pusher, så fokuserer jeg på dit behov for at tjene flere penge og derfor gør jeg meget ud af at fortælle dig, hvor meget mere du kan omsætte i din e-butik, hvis du køber bogen. Hvis du sælger sexet undertøj, så kan du f.eks. fokusere på hvor meget mere erotisk din kone kommer til at blive, når du køber det til hende. Eksempler på behov kan være: * At se yngre ud (Cremer, tøj m.m.) * At virke eller blive klogere (Briller, MBA uddannelse m.m.) * At blive rigere (Selvhjælpsbøger, Internet-kurser, E-pusher m.m.) * At føle sig sikker og tryg (Alarm, mobiltelefon, sikker bil m.m.) * At blive eller føle sig mere viril (Viagra, større bil, ny kone m.m.)

4 * At forny sig (Tøj, smykker, frisør m.m.) * At få mere selvtillid (Bumsecreme, tøj, fitnessabonnement. m.m.) * At få opmærksomhed (Tøj, bil, smykker m.m.) Der er altid mange behov der kan dækkes af et hvert produkt, men der er kun et der er stærkest og det er det du som udgangspunkt skal fokusere på. Hvor meget skal man skrive? (**) Folk er ikke vant til at læse meget på skærmen, men er de interesseret, så skal de nok hænge i. Når de kommer ind i din e-butik, så rammer de ofte forsiden. Gør de ikke det, så har de forhåbentligt fundet en af dine produktsider gennem Google og er allerede dybt interesseret i dit produkt. Når de rammer forsiden, så skal teksterne være meget let læselige og ikke specifikke. Det er der vi skal kommunikere at vi har de produkter kunden vil have og overbevise dem om at de skal blive lidt længere (det er sgu en hel Fakta-reklame ) Når kunden klikker på et produkt, så skal vi igen være påpasselige med at skrive for specifikt i toppen, da folk som bekendt ofte blive kastet direkte ind på den fra en søgemaskine. Men efterhånden som personen læser længere ned på siden, så kan vi blive mere og mere specifikke og gerne linke til alverdens viden om produktet. Husk dog hele tiden at der skal være adgang til en Køb nu -knap så kunden ikke skal lede efter den når de har fået den viden der skal til, før de køber produktet. Så med andre ord. Skriv et let forståeligt sprog på de steder hvor folk typisk kommer ind første gang og bliv så mere specifik og nørdet efterhånden som kunden læser længere ned på siden, eller bevæger sig ind på sig dybere ind i butikken. Stram din tekst op (**) Jeg skriver mange klummer, både for Erhvervsbladet, Computerworld, Penge og Privatøkonomi m.fl. Reglen er at man har en bestemt mængde plads, typisk 500 ord og det står ikke til diskussion. Jeg oplever ofte, at jeg ender med en tekst der er for lang og derfor må korte den ned. Det irriterer mig altid, da det tager tid og jeg jo allerede har brugt energi på at skrive det. Det der gang på gang overrasker mig, er at resultatet ofte bliver bedre, når man skal skære i materialet. Teksterne bliver lige strammet op en gang og det er næsten altid godt for resultatet. Jeg er begyndt at gøre det samme med salgstekster og der er resultatet det samme, nemlig bedre end før. Ofte vil man finde de mest overflødige ord i starten og slutningen af sine tekster. Så kig kritisk på de ting du har skrevet, og fjern 25 %. Del teksten op (**) Du har nok bemærket at E-pusher er ret let at læse og det er der flere årsager til. En af de vigtigste er, at jeg har delt teksten op i afsnit og små kapitler. Det gøre teksterne meget lettere at læse og man skal ikke anstrenge sig for at komme i gang. Mange skriver lange tekster uden pauser og det trætter folk og når man ser teksten, så ser den meget sværere, end den er. Så sørg for at opdele teksten, så er der flere der læser den, og det er jo ikke så ringe endda.

5 Hvad læser folk altid? (**) Hvis du f.eks. skriver et nyhedsbrev, så er der selvfølgelig nogle der læser det hele, men så skal kvaliteten også være fantastisk. Det folk typisk gør, er at læse det af indledningen de gider, så gør den super spændende, og husk at den skal sælge resten af nyhedsbrevet eller websiden. Så springer folk let hen over det midterste og læser den sidste artikel. Det folk ofte læser mest, det er et PS. Det lyder utroligt, men det er den vigtigste sætning der skal stå som et PS. Efter dit navn. Så alt det du VIL have folk til at læse, skal først stå til sidst, eller som et PS. Læs højt for dig selv (**) En af de bedste måder at få teksten bedre på, er at læse den højt for sig selv. Når man læser teksten op, så kan man tydeligt høre hvad der lyder dumt og man kan så rette det. Husk at være opmærksom på gentagelser, dem kan du som regel rette med den indbyggede synonymordbog i Word, hvis du altså er til den slags Bliv enige om sproget (*) Hvis der er flere om at vedligeholde en e-butik, vil der uvægerligt begynde at komme forskellige former for stavning og sprog ind i butikken. Her er det en god ide relativt hurtig at danne sig en form for konsensus om hvordan man skriver diverse ord. Er med stort E eller lille e, er det med eller uden bindestreg. Er det internet med stort I og så videre. Der er masser af muligheder for at stave ting forskelligt. Det ser sjusket ud hvis man skifter stil rundt omkring på websitet. Efterhånden som tvister opstår, så lav en lille ordbog hvor man bliver enige om hvordan man staver de forskellige ord, og hvordan man formulerer sig, så alle der er med til at vedligeholde websitet, har en lille guide til hvordan det gøres. På den måde kan man holde en nogenlunde ens stil igennem hele websitet der får det hele til at hænge væsentligt bedre sammen og fremstå meget mere professionelt. Kunderne scanner dine tekster, så hold dem simple (*) Ifølge brugervenlighedsguruen Jakob Nielsen så nøjes 79 % af internetbrugerne med at scanne en side, mens blot 16 % læser den ord for ord. Det er derfor meget vigtigt at pointerne i det man skriver, er særdeles tydelige. Det folk scanner i og efter, er overskrifter, brødtekst, bullets og ord med fed skrift. Det er derfor meget vigtigt at man blot ved at læse de dele af websitet kan forstå præcis hvilket produkt du sælger, og med hvilke fordele. Skriv til folket (*) Mange e-købmænd tror at jo flottere ord de bruger, jo mere vil de sælge, og det er en stor fejl. En stor del af Danmarks befolkning er analfabeter i en eller anden grad, og jo flere svære ord du bruger, jo færre brugere vil forstå dit budskab. Så undgå fremmedord, sjældne forkortelser, sammensatte ord m.m. Skriver du i Word, kan du altid markere et ord og højreklikke på det. Det giver adgang til en synonymordbog og den kan måske foreslå et bedre ord, end det du først tænkte på.

6 Tag evt. et skrivekursus. Det gjorde jeg selv, og det åbnede virkelig mine øjne for simpel kommunikation. Den bog du læser lige nu, er faktisk en fagbog med et meget svært tilgængeligt stof. Men har du haft problemer med at forstå den eller synes den er svær at læse? Nej, vel? Synes du pga. sproget at den virker amatøragtig eller skrevet for børn? Nej, det gør du nok heller ikke. Den er blot skrevet i et mundret og afslappet sprog, og det er det flest mennesker kan lide og forstår. Hvis du vil have en ide om, om dit website er for svært at forstå, kan du måle lixtallet. Det er et tal der viser hvor svær en tekst er at læse. Se under Gode ressourcer der er en gratis service der kan give dig et fingerpeg. Der er selvfølgelig altid undtagelser. Hvis du skriver til selvhøjtidelige højtuddannede, kan det naturligvis være en anden sag, men tænk dig meget grundigt om før du begynder at skrue op for lixtallet. De, Dem og Deres (*) Du skal tænke meget på din målgruppe når du skriver dine tekster. Jeg ser utrolig mange butikker der roder rundt i stavefejl, kommafejl og andre sproglige fejl. Det er bestemt ikke noget der underbygger tilliden til butikken, og den koster omsætning så det basker. Men der er også mange der både kan stave og sætte kommaer, men roder rundt i De, Dem og Deres for eksempel. Det ene øjeblik er de Des med kunden, og det næste øjeblik er de dus. De, Dem og Deres fejl ses ofte i købsprocessen. Man er dus på hele sitet, men i det øjeblik man går i indkøbskurven, så er man pludselig Des. Det er som om e-købmanden synes at, når det drejer sig om penge, så er det mere alvorligt. Det er altså noget forbandet roderi. Det er klart at hvis man skal sælge ting til ældre mennesker, så er det muligt at man kan rode sig ud i De, Dem og Deres. Men jeg kan faktisk næsten ikke forestille mig en målgruppe som man i Danmark skulle kunne retfærdiggøre De, Dem og Deres med, og gør du det, så gør det konsekvent. Det er en forældet tiltaleform man praktisk talt kun bruger hvis man skal tale med Dronningen. Det er trods alt ikke så ofte. Så selv i handelsbreve og meget andet vil jeg sige at vi efterhånden lever i et samfund hvor vi stort set er dus med alle. Under alle omstændigheder, så tænk på målgruppen, og sæt dig i deres sted. Tænk på hvordan den målgruppe vil kunne lide at blive tiltalt, og form sproget derefter. Hvis det er forretningslivet, så skal det måske være lidt konformt. Jeg ville stadig være dus, men det skal være meget korrekt og pænt dansk. Hvis det er en yngre målgruppe, kan det selvfølgelig godt være man er mere modtagelig for at bruge et friskere sprog. Det er noget man skal spekulere på før man går i gang med at skrive sin tekst, og husk nu at holde formen på hele sitet! Skriv ikke til dig selv (**) Nu er vi ved en disciplin jeg har rigtigt svært ved, men jeg øver mig! Jeg og forbandet mange andre e- købmænd, har en tendens til at skrive om os selv, i stedet for at fortælle hvilken værdi vi kan give til kunderne. Du kender det sikkert selv fra selskabelige lejligheder. Det er langt rarere at snakke om sig selv, end at lytte til andre. Og har vi haft en rigtig god aften, så er det aldrig fordi vi har lyttet til andre, men fordi andre har lyttet til os. Sådan er det også med sælgende tekster. Kunden vil gerne være i centrum og høre

7 hvad du kan gøre for hende, frem for at høre hvad du mener om sagen. Så prøv at undgå ord som mig og jeg, og fokuser på dig og du. Folk er generelt ligeglad med hvilke problemer du har, hvad du foretager dig og hvorfor du gør som du gør. Det der interesserer dem, er hvad du kan gøre for dem og ikke meget andet. Skriv til en god ven (**) Mange begår den fejl, at de skriver til masserne og det jo logisk nok. For når du har en butik, så kommer der forhåbentligt mange mennesker i den. Men hver eneste kunde føler sig unik og vil helst have at du skriver netop til hende. Så forestil dig at du skriver til din bedste ven som helst skal være i målgruppen for dine produkter. På den måde bliver dine tekster vedkommende og venlige. Skriv fra hjertet (**) Det er selvfølgelig helt o.k. at lade sig inspirere af andres folks skrivestil, men prøv at være dig selv. Hvis du hele tiden tænker på hvordan andre ville skrive, så bliver du aldrig god til det. At skrive sælgende tekster, handler i høj grad om at folk får sympati for dig og det gør de ikke, hvis du skriver på en måde der ikke er naturlig for dig. Du vil sikkert se at jeg har en ret speciel skrivestil og tro mig, jeg har fået kritik af mange dansklærertyper. Forleden var der gudhjælpemig en sprogspade (læs dansklærertype) der offentligt kritiserede mit seneste nyhedsbrev og skrev at jeg ikke havde flair for at skrive den slags. Samme nyhedsbrev indbragte mig mere end kr. i solgte billetter til et seminar og små 50 positive kommentarer fra læserne. Så glem næsten alt hvad du har lært i dansktimen og find din egen stil. Går du i hjertet på din målgruppe, så køber de også dine varer og længere er den ikke. Kommaer er da meget rare (**) Kan du skrive et korrekt dansk, med den rette tegnsætning, så er det helt klart en fordel, men lad nu være med at gå amok. Det gælder om at finde en balance i tingene og hvis et helt perfekt dansk tager dig 10 gange så lang tid, som en en tekst med en smule fejl i, så vælg den sidste løsning. Det betyder ikke at du skal skippe stavekontrollen, men smutter der et komma, så går det nok. E-pusher, er som du nok har bemærket, ikke fejlfri, men du forstår teksterne og du lærer en masse, så jeg håber du overlever det Lån et sæt øjne (**) Jeg ved godt jeg lige har skrevet at du roligt kan være bare lidt sjusket, men jo mere korrekt det er, des bedre sælger det. Pointen er bare at du skal komme ud af starthullerne og få skrevet noget der er fornuftigt. En af de bedste måder at få teksten bedre på, er at få en anden person til at læse den igennem og være lidt kritisk. Det kan være at du har skrevet noget der er for indforstået, at der er mange stavefejl, at du har glemt ord, eller hvad ved jeg. Når tekst er vigtigt for mig, så får jeg altid min kære kone til at kigge den igennem og lige meget hvor grundig jeg er, finder hun altid graverende fejl, som jeg er blevet for blind til at finde. For det man selv har skrevet, kan man bare ikke korrekturlæse selv. Selv store forfattere har redaktører til at sparre med dem og sørge for at teksterne giver mening og hænger sammen og slutteligt kommer bøgerne til korrekturlæsning. Så vær ikke for stolt til at få nogle andre øjne på dine tekster, det bliver de kun bedre af.

8 Business to Business med tilknappet slips eller? (**) Driver du et website der sælger til andre forretninger, så er du i B2B eller Business to Business-markedet og det kræver at du skriver og tænker helt anderledes, eller gør det? I gamle dage, altså for 5 år siden, så var det normalt at man på B2B-sites, brugte en frygteligt masse trebogstavsforkortelser, skrev en mængde svære ord og i ekstreme tilfælde også var Des med kunderne. Jeg behøver vel ikke at sige at den tid for længst er væk og at kunderne ikke gider kedelig og svær kommunikation mere, ikke engang hvis de går med slips og den slags. Folk er folk, uanset om de sidder på et fint kontor iklædt deres Armani habit, eller slænger sig i deres sofa iført bar røv og badesandaler. De hygger sig med Facebook i chefkontoret og laver millionordrer i lænestolen i privaten. Med andre ord, kan du lige så godt indstille dig på, at alt sælgende sprog, skal være let læseligt, levende, personligt og vedkommende. Der er bare ingen i dag der vil kedes ihjel, ikke engang hvis de går med slips! Sådan kvæler du en skriveblokering (**) Alle der skriver tekster, uanset om det er artikler, romaner eller nyhedsbreve, går somme tider i stå og kan ikke komme videre. Det er super irriterende og man kan blive helt desperat over at hjernen er fuldstændig tom. Mit bedste råd er at lade teksten ligge og vente til næste dag, der vil man som regel opdage at man let og elegant kommer videre uden problemer, da man har slappet af og kan se på teksten med nye øjne. Det betyder ikke at kan skal stoppe med at skrive den dag, man skal bare starte på en ny tekst. Ofte kommer en skriveblokering også fordi man er for selvkritisk. Så kan det være en ide bare at skrive det man har lyst til og love sig selv at man rydder op i det bagefter. Så vil man ofte opdage at det ikke er så slemt endda, og at man relativt nemt kan få det til at se helt o.k. ud. Og husk, man kan blive ved med at kritisere sig selv og være utilfreds med sin tekst, men på et tidspunkt skal man komme videre og sige at nok er nok. Man skal jo ikke glemme, at man har meget andet at se til. Hvis du ikke kan skrive, hvad så? (**) Hvis du ikke er god til at skrive eller ikke har lyst til det, så er der andre muligheder. Jeg skriver selv rimeligt godt hvis jeg selv skal sige det og da jeg får lov til at skrive klummer i mange medier, så er der åbenbart også andre der har den mening. Men det betyder ikke at jeg bare lige kan skrive en bog og da jeg bare så gerne ville lave E-pusher og gang på gang var gået i stå, så skiftede jeg strategi. Jeg købte en god diktafon og begyndte ganske simpelt at indtale artiklerne. Det gjorde jeg på en ferie på Grand Canaria og på mange gåture med min nyfødte søn i barnevognen når han sov (ellers faldt han hurtigt i søvn ;-) Jeg fandt en pige på Amino, som var frisk på at afskrive mine lydfiler, eller transskribere, som det så fint hedder, og hun mailede dem til mig, efterhånden som hun blev færdig. Det siger sig selv at resultatet umiddelbart var ubrugeligt, da det talte sprog bare ikke egner sig til skrift. Men det var meget lettere for mig at rette det igennem, end at starte med blankt stykke papir. Nu havde jeg så min råbog, og den mailede jeg til en anden sød pige, som rettede den igennem for fejl og stillede onde spørgsmål om hvad det ene og det andet betød. Jeg rettede tingene igennem igen og sendte den så til korrektur igen. Da jeg fik den tilbage, sad den lige i skabet, og hele processen havde taget godt 6 uger. En anden mulighed er at hyre en journalist. Man kan f.eks. få journalistelever til en fornuftig pris, og de skal alligevel øve sig. Gå ind på kommunikationsforum.dk og se, der finder du nok en der vil hjælpe. Så

9 kan journalisten interviewe dig og så lave de tekster du skal bruge. Du skal nok regne med at det nemt kommer til at koste en del tusindkronesedler, men ingen tekst, ingen e-butik og intet salg.. Corporate bullshit på forsiden sender kunderne væk! Mange e-butikker har en tendens til at skrive en masse corporate bullshit på forsiden af deres e-shop. Det er måske for at optjene lidt street credibility nede i golfklubben, eller hvad ved jeg. Men informationer som "Vi er den største bla-bla butik i branchen", "Vi har eksisteret siden sådan og sådan", "Indehaver Bent Hansen er en bla-bla" og så videre, alt dette hører ikke hjemme på forsiden med mindre man har en meget klar mening med det. Man kender det også fra foredragsholdere fra større virksomheder. Man undgår som tilhører sjældent de 10 obligatoriske slides om firmaets globale udbredelse, dets datterselskaber, omsætning, antal medarbejdere og andet ubrugeligt tidsspilde. Den slags keder alle, også i e-butikker og tro mig, du har ikke lyst til at kede dine kunder! Den skarpsindige læser vil nok påpege at SPAMfighters forside forbryder sig en smule mod netop dette råd, og det er helt rigtigt. Men det er kort og det har det klare sigte at fortælle vores danske brugere, at vi er store rent internationalt, og på den måde høste lidt patriotisk anerkendelse. På vores fremmedsprogede sider er formålet at fortælle at vi er et europæisk alternativ til vores 350 amerikanske konkurrenter, og derfor trygt kan bruges af både arabere, franskmænd og andre der ikke nødvendigvis hylder de amerikanske værdier. Med andre ord, gør ikke som far gør, men som far siger. Nå, tilbage til "The Corporate Bullshit". Det er noget man kan have på en "om os"-side hvor man kan fortælle alt om butikken. Det kunden leder efter på forsiden eller den side de kommer ind på websitet på, det er om butikken rent faktisk kan dække deres behov. Det vil sige at hvis de leder efter en stegepande, så leder de efter ordet "stegepande" eller et billede af en stegepande. Det er det der interesserer kunderne først og fremmest. Hvis de så ser et billede og en tekst omkring en stegepande, og det ligner noget de godt kunne tænke sig, er det muligt at de går over på "om os"-siden for at se om denne butik nu også har en historie der gør at de tør betro deres penge til butikken. Men denne information skal ikke befinde sig på forsiden eller på produktsiderne. Det er noget der foregår på en separat side som kunden kan vælge at gå over at kigge på hvis de føler behov for det. Produktsiden og forsiden skal primært bruges til information om de produkter man har. Husk at man har cirka tre sekunder til at overbevise kunden om at de skal spendere yderligere sekunder. Det gør man i hvert fald ikke ved at fortælle om at man er et aktieselskab, og krydre det med et billede af direktøren og opadgående salgskurver. Så få styr på egoet og fokuser på bundlinjen, det er nok mest lønsomt på lang sigt. De stjæler dine tekster (*) Der findes rigtig mange dovne e-købmænd ude i den store verden. Hvis man er typen der selv sætter sig ned og beskriver sine varer og gør en stor kunst ud af det, hvad der er en rigtig god ide fordi det sælger uendeligt meget mere end almindelige dumme standardtekster man normalt får på sine varer, er der en stor risiko for at andre e-købmænd som sælger de samme varer, vil stjæle ens tekster og bruge dem i deres butik. For det første stjæler de dit indhold, og det betyder at din butik lige pludselig ikke er unik længere, og det kan du ikke leve med. Men hvad der er endnu værre, er at når Google indekserer din butik, finder de ud af at dine tekster ligger andre steder. Google kan af gode grunde ikke vide hvem der har skrevet dem

10 først og finder Google den samme tekst rundt omkring på forskellige websites, så downranker den typisk alle dem der har teksterne i deres butikker. I værste fald kan man blive smidt ud af Googles indeks. I bedste fald får man bare en dårligere placering og det koster rigtig meget i tabt omsætning. Det er også en af grundene til at det er en rigtig dårlig ide at bruge de standardtekster der følger med de forskellige varer man køber hos sin grossist. Skriv dine egne originale tekster, og sikr dig at andre ikke benytter dem. Hvis du vil vide om du bliver kopieret, så tag evt. et kig på det gratis værktøj der hedder Copyscape (find URL under Gode Ressourcer ) Her kan man skrive sin www-adresse ind og se om andre har de samme beskrivelser som man har på sit eget site. Det tager få sekunder og giver et rigtig godt overblik. Man kan også abonnere for småpenge, 5-15 dollar om måneden, og de holder så automatisk øje med om noget bliver kopieret. Det er meget små penge at bruge på at sikre sig. Hvis det viser sig at nogen begynder at bruge dine tekster, er det et spørgsmål om at tage fat i din advokat som med det samme sender en regning til dem for brug af teksterne og samtidig sikrer at de bliver pillet af øjeblikkeligt. Det er ikke usædvanligt at man kan hente kr. eller mere for det misbrug der er sket og det er da et plaster på såret, samtidig med at det sender et tydeligt signal til tyven. Du tror måske at tyveri af tekster er sjældent, men der går ikke en uge uden at en eller anden e-købmand sidder og hulker på amino.dk og søger hjælp til hvad hun skal gøre nu hvor mange af hendes tekster står på konkurrentens side. Så hold øje med dine tekster, og sørg for at dem der stjæler bliver straffet. Slutteligt: skriv dine egne originale tekster så du får det maksimale salg og de bedste placeringer på søgemaskinerne. Gode ressourcer Website: Copyscape En super sej gratis service der holder øje med om andre stjæler dine tekster. Website: Lixtal Et website der fortæller om lixtal og hvordan man skriver tekster alle kan forstå. Bog: Hypnotic Writing En god amerikansk bog om det at skrive sælgende tekster

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte.

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte. Amino Annonceguide Kære Amino Annoncør Vi er rigtigt glade for at du vil annoncere på Amino og vi vil gøre vores yderste for at du får en god oplevelse og får de kunder du forventer at få og lidt til.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge Guide: Undgå fejlkøb og spar penge En ny undersøgelse viser, at vi oftest fortryder de køb, vi gør på nettet Af Lisa Rybjerg Pedersen, oktober 2012 03 De fleste fejlkøb foregår på nettet 05 Case: Mine

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Skriftlig fremstilling

Skriftlig fremstilling Skriftlig fremstilling Det at skulle formulere noget skriftligt kan være meget svært. Især hvis det er noget, man ikke gør ret tit. Hvordan skal man dog komme i gang, hvordan skal det struktureres, og

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag Få det fulde udbytte af din kommunikation En quick guide til en travl hverdag Det er ingen hemmelighed, at det tager rigtig lang tid at skrive et nyhedsbrev, en blog, en opdatering på diverse medier;

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en nedsmeltning Jeg har været dér, hvor du er og ved, hvordan det føles, når

Læs mere

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret. Indledning Jeg ved at halvdelen af mine marketingkroner er spildt jeg ved bare ikke hvilken halvdel! Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder!

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! 10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! Jacob Elton og Martin Bengaard Jensen og Jensen Marketing ApS People search for information - to find solutions. When they do and it fits their

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

marketing center split tests Leads

marketing center split tests Leads Viden er magt OG PENGE PÅ BUNDLINJEN online marketing center split tests Leads Profiles Reports Vi er trådt ind i en ny fase af web-alderen! Det med at sjusse os frem til, hvad vi tror, der virker, holder

Læs mere

Fisk, fisk og mere fisk

Fisk, fisk og mere fisk Fisk, fisk og mere fisk ORANGE elevator Lille virksomhed med 5 faste medarbejdere i Kbh (plus 8-10 eksterne) Undervisning - værksteder og workshops Praktisk hjælp - kommunikation og marketing Strategi

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren.

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Dag 5: Identificerer din mur Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Frygt barrieren opstår, når du begynder at lukke hullet mellem der, hvor du er nu og dine mål. Den

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil Lær at sælge med LinkedIn Del 1: Din profil Kom godt i gang 1) Undgå at spamme dit netværk med ligegyldige opdateringer Før du går i gang med at ændre i din profil, er der en vigtig ting, du skal gøre.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder.

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE MEDIER OG E-MAIL Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. Booster salget i dit firma 2015 Leon

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Julie L, Sofie, Julie B og Stefanie HTX Roskilde 12/03-17 Computerens anatomi Vejleder: Christian 1.7. Forside.

Julie L, Sofie, Julie B og Stefanie HTX Roskilde 12/03-17 Computerens anatomi Vejleder: Christian 1.7. Forside. Forside. 1 Indholdsfortegnelse Indledning S. 2 Kommunikationsplan S. 3 Case S. 4 Diskussion over medieprodukt S. 5 Persona - Anna S. 6 - Rasmus S. 7 - Christoffer S. 8 Indledning I denne opgave har vi

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING

PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING Uanset om det drejer sig om at tænke mere frit i brainstorms, turde gå nye veje eller være mere

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 48 Svarprocent: 37% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY Medierne flyder med negative historier om den tilfældige service vi udsætter vores turister for. Det ernoget skidt - men nu synes jeg du skal have denne inspiration direkte

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

At forstå det uforståelige Ordet virkelighed er også et ord, som vi må lære at bruge korrekt

At forstå det uforståelige Ordet virkelighed er også et ord, som vi må lære at bruge korrekt Julie K. Depner, 2z Allerød Gymnasium Essay Niels Bohr At forstå det uforståelige Ordet virkelighed er også et ord, som vi må lære at bruge korrekt Der er mange ting i denne verden, som jeg forstår. Jeg

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

VIDEO 1 TANTRACURE. Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden

VIDEO 1 TANTRACURE. Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden VIDEO 1 TANTRACURE 1 Seksuel Energi: Nøglen Til Hemmeligheden 2 Copyright 2013 TantraCURE.dk Ingen dele af denne bog må kopieres, reproduceres eller transmitteres i nogen form, om det så er elektronisk,

Læs mere

Sådan skælder du mindre ud E-bog

Sådan skælder du mindre ud E-bog Sådan skælder du mindre ud E-bog Hvis ikke skældud, hvad så? "Når min mor skælder ud, får jeg ridser i hjertet" Clara, 5år Skældud er stadig en alt for almindelig del af opdragelsen af børn i dag. På tværs

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere