Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 14. og 15. november 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 14. og 15. november 2015"

Transkript

1 Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 14. og 15. november Valg af dirigenter og referenter Conny Brokholm, Morten Møller, Jette Reeh, John Hansen, Inge Christiansen og Hans Harrestrup Andersen blev valgt som dirigenter og ordstyrere. Som referenter blev valgt de foreslåede ansatte fra Fuglenes Hus. Alle materialer var udsendt rettidigt og mødet var bekendtgjort rettidigt. Antal stemmeberettigede var 50 ud af Godkendelse af dagsorden Dagsorden og bilag blev godkendt. Gæster havde taleret, men ikke stemmeret. 3. Godkendelse af referat fra sidste møde Referatet blev godkendt uden bemærkninger. 4. Formandens halvårsberetning Naturpolitik I forbindelse med den nye regerings tiltræden havde DOF et møde med Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen, hvor hun blev informeret om DOF's virke og ambitioner samtidig med, at hun blev inviteret med på fugletur i foråret Den Danske Naturfond har fået nedsat en bestyrelse samt et rådgivende udvalg, hvor Egon Østergaard repræsenterer DOF. Første møde er blevet afholdt, og fonden har inden længe 875 millioner kr. til at opkøbe naturarealer for. Første strategi kommer i Hvis lokalafdelingerne har idéer til projekter, er de velkomne til at komme med forslag hertil. Collective Impact er et samarbejde med andre organisationer med interesse for naturen. Jørgen Jespersen er den centrale person i samarbejdet, og Steffen Brøgger Jensen samt Henrik Wejdling fra HB er for nyligt indtrådt i de to arbejdsgrupper, der er nedsat. Egon Østergaard har været til møde med Socialdemokratiets Miljøudvalg. Derudover blev de Konservative inviteret til at mødes, dog uden held. DOF har doneret kr. til Birdlife International i forbindelse med servicetjek af EU's naturdirektiv. Det ser heldigvis ikke ud til at forringelserne bliver til noget, da regeringer og organisationer er tilfredse med den nugældende udformning. Regeringen Regeringen vil rulle lovgivningen tilbage vedrørende stop for gødskning og sprøjtning af 3 arealer, herunder engene, og DOF har derfor startet en Engkampagne for at presse på for fortsat beskyttelse af de skrøbelige enge. Derudover vil regeringen have randzonerne ophævet.

2 Planloven ønskes revideret og dermed forringet, urørt skov tænkes udlagt og landbrugspakken er ved at blive rullet ud. Der er blevet lovet en Naturpakke efter nytår. Formanden frygter, at den ikke vil gavne naturen særlig meget og hovedsageligt rumme mere urørt skov på lang sigt. Derudover er der varsling om et serviceeftersyn af Naturplan Danmark, hvor bl.a. Det Grønne Danmarkskort (en strategisk udviklingsplan for Danmarks natur) skrottes. Projekter Caretakerprojektet er afsluttet, og resultaterne er på vej i form af en publikation, der er sendt i trykken. Nordea Fonden har givet 8 millioner kr. til projektet Fugle Overalt, som kører over tre år. Etableringen af Skagen Fuglestation er godt på vej. Der er bevilget 50 pct. løntilskud til en naturvejleder i tre år fra Tipsmidler via Friluftsrådet. Pengene er på plads til istandsættelse af huset ved Det Grå Fyr, som blandt andet skal indeholde et formidlingscenter. Formidlingscentret forventes indviet i foråret Fugleapp til Dofbasen er et kommende projekt, som har fået tilskud fra MICA-fonden på 1 mio. kr. Vi Kigger På Fugle er et nyt formidlingsprojekt rettet mod unge, som hovedsageligt køres af Naturhistorisk Museum Århus, hvor DOF også har en mindre rolle. Vi Vil Viben-manual på vej til landmænd og landbrugskonsulenter, så der kan tages større hensyn til viben i fremtiden. Atlas III er midtvejs, og projektet kører som planlagt. De internationale projekter i Flores og Echya afsluttes i nær fremtid. Dertil kommer et nye projekt med CISU fra Ministeraftalen kører til alles tilfredshed, og forhåbentlig kommer der en ny på plads efterfølgende. Aktiviteter Strategien for DOF s fuglestationer skal på plads under rep.mødet d.d. DOF Strategi for er ved at blive udviklet. Lokalafdelingerne bidrager bl.a. med input i forbindelse med, at direktøren kommer på besøg. DOFbasen er under udvikling og skal hele tiden kunne følge med nye tiltag/udviklinger for stadig at være den førende database for primært fugleobservationer nationalt. Naturstyrelsen afdækker mulighederne for at etablere en statslig artsportal. Fonde er derfor tilbageholdende med at støtte DOFbasen Det er derfor vigtigt, at DOFbasen hele tiden er med på nye tendenser og ikke bliver forældet. Den 26. september blev der afholdt et meget vellykket lokalafdelingsseminar, hvor der blev sparret og delt gode idéer, samtidig med at der var mange gode inputs til den nye strategi.

3 I uge 42 mødte Hovedbestyrelsen feltornitologerne under Felttræffet i Blåvand. Netfugl var det store debatemne. DOF understøtter fortsat Netfugl med kr. om året, så siden ikke lukkes helt ned, før en række forhold er afklaret. På mødet deltog både Morten Bentzon Hansen og Jens Søgaard Hansen, der begge har stået for at drive Netfugl. Morten Bentzon bidrog med et længere indlæg til repræsentantskabet om udfordringerne ved at drive et debatforum for feltornitologer. Vanskelighederne ved et debatforum i foreningens regi blev meget tydelige for repræsentantskabet. Han understregede, at Netfugl stoppede af flere grunde, herunder forældet teknologi og manglende ressourcer. Der er oprettet en jobbørs på dof.dk for frivillige til internationalt arbejde. Der er blevet rettet kritik af Naturstyrelsen efter de ved en fejl fældede flere træer, der var redetræer for Sortspætte. Dette førte til flere møder og en dialog om, hvordan dette kan forhindres i fremtiden blandt andet ved hjælp fra lokalafdelingerne. Der er startet en kampagne for at bevare de danske enge. Kampagnen rummer bl.a. en underskriftsindsamling. Fugleåret er stadig en meget populær og højt skattet publikation i DOF. Det er vigtigt at rose de mange frivillige for deres kæmpe engagement i dette. Her skal lyde en stor tak til Peter Lange og alle de andre frivillige bag Fugleåret for deres enorme indsats. Daglig drift DOF har fået ny direktør per 1. april, og formanden var godt tilfreds med, at foreningen var kommet godt igennem denne overgangsperiode. Pandion har der været delte meninger om, men hjemmesiden har nu fået en justeret profil samt en styrket redaktion. DOFT fra er blevet indscannet, og i den kommende tid skal bladene gøres tilgængelige digitalt på dof.dk. Børn & Unge påtænker at starte et Talentprogram for udvalgte unge i de forskellige lokalafdelinger, som skal fungere som mentorer for andre unge. Lokalafdelingerne er blevet bedt om at finde 1-2 unge per lokalafdeling til programmet. Etape II af renoveringen af Fuglenes Hus går i gang i Steffen Brøgger-Jensen, Mark Desholm og Sigrid Andersen var til partnerskabsmøde med Birdlife International i Sophia i efteråret. Interesserede lokalafdelinger og fuglestationer er på vej til at komme på dof.dk Økonomi Budgettet for 2016 lyder på 42 millioner. Medlemstallet er stabilt, og det samme gælder naturbeskyttelsesbidragydere. Der er blevet afsat projektmedarbejdere på de nye projekter. Naturbutikken kører stabilt mht. bruttoavance og websalg efter omlægningen.

4 5. DOF s fuglestationsstrategi Sigrid Andersen præsenterede oplægget til DOF`s fuglestationsstrategi. Det har været udfordrende at få nedfældet, hvad fuglestationerne vil fremover, og der skal lyde en varm tak til alle, der har bidraget. Fuglestationsudvalget vil gerne fortsætte som et udvalg under DOF. Egon Østergaard foreslog, at fuglestationsstrategien tages op igen om 3 år. Christian Hjorth spurgte ind til brugen af rovfuglefælder (norske kragefælder) på fuglestationerne. Simon S. Christiansen forklarede, at rovfuglefælderne er lovlige og skal bruges til ringmærkning. My Størup stillede spørgsmål om muligheden for kurser i naturformidling i forbindelse med fuglestationerne. Marco Brodde svarede, at der er lagt op til en synergi med de lokale kommunale naturvejledere. Egon Østergaard nævnte, at der måske kan søges fondsmidler til kurser. My Størup spurgte ligeledes ind til udkastet til strategi for Skagen Fuglestation, hvor det fremgår, at alle, der kan gå ind for støtteforeningen Skaf-Vens formål, kan blive medlem af foreningen, uanset om pågældende tillige er medlem af DOF. Dette fandt My bekymrende, da Skaf-Vens to pladser i bestyrelsen for Skagen Fuglestation således kan besættes af personer, der ikke er medlemmer af DOF. Spørgsmålet blev henvist til behandling under dagsordenens punkt 12 Vedtægter for Skagen Fuglestations Venner SkafVen. Fuglestationsstrategien blev enstemmigt vedtaget. Sigrid Andersen og Mark Desholm foretager en redaktionel gennemgang af teksten, så den bliver mere ensartet, hvorefter repræsentantskabet atter får den at se. 6. Intern Kommunikation i DOF Sigrid Andersen fremlagde oplæg til beslutning om intern kommunikation i DOF, der er baseret på en lukket Facebookgruppe og en webbaseret mappestruktur på dof.dk med log-in til fildeling. Fildelingsløsningen blev demonstreret. Fra salen var der spørgsmålstegn til brugen af Facebook, da ikke alle DOF ere er på Facebook. Der blev spurgt ind til, om fildelingen ville give for meget bruger-administration, og nogle udtrykte tvivl om, hvorvidt alle ville uploade deres filer til deling. Andre mente, at der var for få løsningsmodeller, og at man burde styrke den interne kommunikation via internettet. Beslutningen blev at afprøve Facebook-modellen og fildelings-løsningen i det næste halve år frem til næste Repræsentantskabsmøde, hvorefter det evalueres.

5 7. Budget I, 2016 Økonomichef Lars Engmark gennemgik budgettet for Omsætningen forventes at stige til 42,3 mio. kr. mod forventet 37,0 mio. kr. i Stigningen skyldes udvidelse af projektporteføljen. Det budgetterede overskud forventes at ligge på 128 t.kr. og den disponible egenkapital på 5,9 mio. kr. Med hensyn til den disponible egenkapital har Friluftsrådet godkendt, at den må udgøre 20 % af DOF s omsætning for at sikre, at foreningen har en sund og fornuftig økonomi. Der var spørgsmål fra salen til drift og vedligeholdelse af DOFbasen. Hovedbestyrelsen har bedt Fuglenes Hus om en oversigt over alle IT-udviklingsprojekter, ansættelser, udviklingsopgaver og support i DOF, som senere kan udmøntes i en IT strategi. Oplægget fra Fuglenes Hus udvikles primo 2016 til behandling i hovedbestyrelsen. Nøgletallene i 2016 for Naturbutikken er en omsætning på 12,7 mio. kr., bruttoavance på 4,3 mio. kr., markedsføringsbidrag på 2,0 mio. kr. og et budgetteret overskud på 408 t. kr. Ledelsen har fokus på nøgletal og analyser i Naturbutikken med henblik på, at butikken når det budgetterede 222 overskud og giver en god medlemsservice til alle foreningens medlemmer. DOF s totale lønudgifter udgør 14,9 mio. kr. Af disse er blot 3,4 mio. kr. ikke direkte relateret til projekter og butik. Lars Engmark orienterede desuden om, at DOF s medlemskontingent bør stige med 5 % i lighed med tidligere år. Lars Nørregaard Andersen foreslog en medlemskategori med betegnelsen støttemedlem, i stedet for det nuværende kernemedlem. Alex Rosendal ønsker naturbeskyttelsesbidraget tydeliggjort, herunder hvad vi bruger naturbeskyttelsesbidraget til. Marco Brodde mindede om, at folk, der eksempelvis møder op i grønne råd mv., også er med til at levere naturbeskyttelse. Budgettet og kontingentstigningen blev herefter enstemmigt vedtaget. 8. Proces for udvikling af DOF s strategi Sigrid Andersen orienterede om, at der er nedsat en strategiarbejdsgruppe med deltagelse af Peter Bonne Eriksen, Kirsten-Marie Haugstrup, Simon S. Christiansen og Steffen Brøgger-Jensen. Arbejdsgruppen har besluttet, at den kommende strategi for DOF organiseres efter de samme fire spor som den nuværende strategi: Beskyttelse, Viden, Deltagelse og Oplevelser. Repræsentantskabet blev bedt om at komme med forslag til, hvordan vi bedst involverer DOF s medlemmerne i strategiprocessen. Overvejelserne går på kvalitative interviews, hvor lokalafdelingernes bestyrelser får besøg af Sigrid Andersen, som under uformelle rammer stiller spørgsmål og laver en skriftlig opsamling af de kommentarer og ideer, som kommer op. Dette suppleres med skriftlige opsamlinger fra de seminarer, som afholdes i den kommende tid: Lokalafdelingsseminar 26. september 2015, Personaleseminar 4.

6 februar 2016 og Kvindeseminar 30. april Drøftelser herfra bliver et bidrag til strategiprocessen. Repræsentantskabet gav følgende input til det videre arbejde. Strategiprocessen: Luise Ekberg foreslog, at hvis man vil inddrage medlemmerne lokalt i afdelingerne, så kan lokalafdelingen fungere som bindeled til medlemmerne lokalt. Lokalafdelingerne kan bidrage til inddragelse, nedskrive forslag og sende dem til strategiarbejdsgruppen. My Størup opfordrede til at benævne det idé-katalog i stedet for strategiplan og melde ud, at vi skal have nogle ideer til DOFs fremtid. I lokalbestyrelsen vælges en tovholder for at få de lokale medlemmer involveret. Hun anbefalede endvidere at få kontakt til kvinderne, der har fugle hjemme, så kommer børnene med i købet. Kristoffer Hansen understregede, at for at få strategien til at fungere lokalt, så skal det tænkes nært i små, tidsbegrænsede lokale projekter. Strategiske prioriteringer: En del af deltagerne nævnte, at det er vigtigt, at der gøres en indsats for at tiltrække flere unge mennesker til DOF. Henrik Kalckar mente, at de ældre også er ressourcestærke, så DOF skal ikke angle efter noget med de unge, der ikke lykkes. John Andersen fremhævede, at der skal laves en IT-strategi, der understøtter DOF-strategien. Lars Nørregaard Andersen foreslog at se på de udadvendte aktiviteter i forhold til politikerne og at hverve nye medlemmer, så DOF kan blive mere synlig i den politiske debat. David Collinge foreslog at prioritere aktivering af medlemmerne. Lasse Braae understregede, at det er en motivationsfaktor for medlemmerne, at der er brug for dem. Når man får nye medlemmer, så skal der gøres en indsats for at fastholde engagementet. Lars Holm Hansen mindede om, at DOF har haft store frivillighedsprojekter som Caretaker-projektet og Atlas III, og det er vigtigt fortsat at finde nye projekter, som de frivillige kan arbejde med, når Atlas III er afsluttet. Handleplaner: Flere deltagere påpegede, at strategien bør suppleres med konkrete handleplaner. Marco Brodde var enig i, at strategien skal munde ud i indikatorer, som vi kan måles på om nogle år. Han opfordrede til, at lokalafdelingerne starter konkret med ideer til initiativer, som så bygges ind i strategierne. 9. Lokalafdelingsseminar Stefan Stürup fremlagde resultaterne fra lokalafdelingsseminaret, der blev faciliteret af konsulent Torben Stenstrup (TS), der talte om medlemsskab, frivillige, motivation, værdiskabelse og partnerskaber. TS havde bl.a. givet en generel analyse af foreningers orientering, der viste, at DOF rummer flere forskellige typer organisationer i samme forening. Dette kan forklare, hvorfor vi nogle gange oplever, at DOF har flere forskellige

7 mål. Derefter havde der været gruppearbejde om emnerne DOF s struktur, aktivering af frivillige, intern kommunikation i DOF og samarbejdet mellem frivillige og ansatte samt partnerskaber. Grupperne formulerede nogle positive målsætninger, som blev prioriterede. Herefter fik hver målsætning en opfølgningsplan. Mål og opfølgning ses nedenfor med opfølgningen i kursiv. DOF har formuleret en klar opgavefordeling mellem aktive og fuglenes hus. Drøftes på repræsentantskabsmødet i foråret DOF har udviklet idekatalog for partnerskaber. DOF har igangsat mere end 13 partnerskaber. Foreligger en køreplan gruppe nedsættes. Repræsentantskabsmøderne er mere involverede og indeholder mere debat. Repræsentantskabets forretningsudvalg med input fra HB. Lokalafdelingernes arbejde udføres i højere grad via udvalg og arbejdsgrupper. Forankres lokalt evt. emne med erfaringsudveksling på formandsmøde. Aktivitetsidékatalog grønspættebog. Mentorer til nye medlemmer. Gruppe nedsættes til at starte arbejdet, der kan ligge på et fælles forum. Mentorer startes lokalt og kunne være del af grønspættebog. Vi har hjemmesider, der bruges og redigeres aktivt af lokalafdelinger og frivillige. Udvikling i gang, udkast foreligger, input fra lokalafdelingerne deadline medio december. DOF sikrer løbende opkvalificering af de frivillige, så de til enhver tid matcher de professionelle. Vi mangler viden om og afdækning af behovet emne for repræsentantskabsmøde. Vi har et internt kommunikationssystem, der virker godt. Der satses på et mindre system i første omgang. En gruppe er ved at dannes. Der blev fra flere sider i salen efterspurgt en opkvalificering af frivillige inden for naturpolitik, lovgivning og processer gerne i form af kurser. 10. Beretning fra udvalg og grupper Udvalg og grupper aflagde skriftlige beretninger, og der var mulighed for at stille uddybende spørgsmål. DOFT: Der var ros til DOFT fra Lars Nørgaard Andersen. DOFbasen: Et enkelt opklarende spørgsmål omkring opdatering og modernisering af DOFbasen.

8 Feltornitologisk Udvalg: Kristoffer Hansen reklamererede for udvalgets aktiviteter. Rapportgruppen: Flere udtrykte stor ros til teamet bag Fugleåret. Marco Brodde nævnte behovet for kursus i behandling af fugledata, så flere blev klædt på til at bearbejde data fra DOFbasen. Egon Østergaard fremhævede, at lokalafdelingerne bør overveje, hvordan de kan bidrage til Fugleåret. Poul Erik Sperling udtrykte ønske om, at flere hjalp med at bearbejde DOFbase-data på lokalt plan. Henrik Wejdling foreslog, at bearbejdning af fugledata til bl.a. Fugleåret blev et punkt på næste repræsentantskabsmøde, og at det også kunne indgå i strategiarbejdet. Det var der tilslutning til. Rovfuglegruppen: Lars Nørgaard Andersen spurgte, hvad rovfuglegruppen gør ved tilbagegangen hos fx Duehøg og Tårnfalk. Per Ekberg og Knud Flensted svarede, at DOF (også uden for Rovfuglegruppen) er meget opmærksom på disse bestandsændringer og de mulige forklaringer (henholdsvis mulig efterstræbelse og reduktion af græs- og brakarealer). Sjældenhedsudvalget: Simon S. Christiansen orienterede kort om udvalgets arbejde. Christian Hjorth spurgte ind til SU s og DOF s hold til ændringerne i artsbegrebet. SU og DOF har hidtil fulgt BOURC s (det britiske sjældenhedsudvalg under British Ornithologists Union) artsafgræsninger og navngivning, hvilket har medført en del ændringer i de senere år. Ungdomsudvalget: Mads K. Oddershede ønskede større inddragelse af DOF Ung i DOF s beslutninger. Han mente, at der i de senere år var truffet flere beslutninger om ungdomsarbejdet, der ikke havde opbakning fra de unge i foreningen. Marco Brodde lovede, at inddragelsen ville blive øget kraftigt. Med denne debat blev alle beretningerne taget til efterretning. 11. Status for internationalt frivilligt arbejde Alex Rosendahl og Jon Fjeldså præsenterede Trækfugleprojektet. My Størup takkede for et unikt projekt i samarbejde med Zoologisk Museum og foreslog at give projektet mulighed for at søge fonde samt at der afsættes kr. fra naturbeskyttelsesbidraget til projektet. Niels Riis takkede ligeledes for fremlæggelsen og fremhævede, at vi har opnået viden om, hvor fuglene trækker hen. Projektet har kostet sammenlagt 1 mio. kr., og der er udført 6 års feltarbejde for pengene. Han var utilfreds med, at bearbejdning og publicering af data fra projektet er forsinket fra Fuglenes Hus. Egon Østergaard var glad for, at arbejdsfordelingen mellem Købehavns Universitet og DOF nu er fuldstændig klar, hvilket ikke har været tilfældet tidligere. Zoologisk Museum sørger fremadrettet for, at materialet bliver gjort færdigt til publikation i tæt samarbejde med forfatterne Iben Hove Sørensen og Nathia Hass Brandtberg, der er førsteforfattere på egne artikeludkast. Alle artikler, der er baseret helt eller delvist på DOF's data skal have en medforfatter fra DOF. Det kan være en frivillig eller en ansat.

9 12. SkafVen vedtægterne, Skagen Fuglestation Kurt Rasmussen var kommet for at deltage i punktet om vedtægterne for den nystartede forening Skagen Fuglestations Venner, SkafVen, da foreningens vedtægter har en klausul, der siger, at repræsentantskabet skal godkende vedtægterne. Dirigenterne indledte punktet med at oplyse, at repræsentantskabet under lørdagens behandling af Fuglestationsstrategien havde berørt spørgsmålet om det betimelige i, at ikke-medlemmer af DOF kan repræsentere SkafVen i Fuglestationsbestyrelsen, og at diskussion om en eventuel vedtægtstilretning var blevet udskudt til behandling under dette dagsordenpunkt. Kurt Rasmussen meddelte repræsentantskabet, at SkafVens vedtægter var vedtaget, og ikke kunne ændres på dette repræsentantskabsmøde. Dette skabte debat, hvorunder My Størup forelagde, at SkafVen kunne beslutte en klausul, hvor formand, kasserer og de af SkafVen indstillede repræsentanter til Fuglestationsbestyrelsen skal være medlemmer af DOF. Der blev også rejst spørgsmål om, hvorvidt SkafVen overhovedet skulle have lokalafdelingslignende vedtægter samt om hvorvidt SkafVen i henhold til 8 i DOF s vedtægter kunne stille forslag herom. Repræsentantskabets forretningsudvalg suspenderede mødet for at diskutere den videre procedure, og foreslog at afslutte punktet med en henstilling til Kurt Rasmussen om at forelægge repræsentantskabets ønsker og synspunkter for SkafVens bestyrelse og generalforsamling, hvorefter DOF s repræsentantskab igen kan behandle sagen på et senere møde. Debatten fortsatte imidlertid, og Egon Østergaard insisterede på en tilkendegivelse om, hvorvidt SkafVen skal være en del af DOF familien, hvilket vandt massiv tilslutning. Dirigenterne satte ikke vedtægtsforslaget til afstemning, men emnet bringes op igen på det kommende repræsentantskabsmøde, når der foreligger en beskrivelse af rollefordelingen mellem DOF, SkafVen og de øvrige aktører ved Skagen Fuglestation. 13. De næste repræsentantskabsmøder Forårets repræsentantskabsmøde afholdes april 2016 i Sydvestjylland på Nymindegab Kro, Nørre Nebel. Næste efterårs repræsentantskabsmøde afholdes november 2016 på Dalum Landbrugsskole, Odense. Forårsrepræsentantskab 2017 afvikles april 2017 i Sydøstjylland på Vingsted hotelog konferencecenter, Bredsten. Efterårsrepræsentantskabsmøde i 2017 bliver afviklet på Dalum Landbrugsskole.

10 14. Eventuelt Lene Smith orienterede om, at der afholdes kvindeseminar 30.april 1. maj 2016 i Middelfart. Dette er et forsøg på at få repræsentationen af kvinder op på et niveau, der svarer til medlemssammensætningen (33%). Pt er der 17% aktive frivillige kvinder i DOF.

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening 15. 16. november 2014 - på Dalum Landbrugsskole Lokalafdelingsformand Henrik Kalckar Hansen bød velkommen til DOF Fyn. Fugleturen for søndag

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag den oktober 2015 i Ho Feriecenter

Hovedbestyrelsesmøde fredag den oktober 2015 i Ho Feriecenter Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Hans Meltofte (HM), Nils-Erik Norsker (NEN), Lene Smith (LS), Kirsten Marie Haugstrup (KMH), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE), Kim Skelmose

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag den 21. august 2015 kl i Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag den 21. august 2015 kl i Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard, Hans Meltofte, Henrik Wejdling, Nils-Erik Norsker, Lene Smith, Kirsten Marie Haugstrup, Ole Friis Larsen, Peter Bonne Eriksen, Steffen Brøgger-Jensen og Stefan

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2012 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2012 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 16. og 17. april 2016, Nymindegab Kro

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 16. og 17. april 2016, Nymindegab Kro Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 16. og 17. april 2016, Nymindegab Kro 1. Valg af dirigenter og referenter Morten Møller Hansen, John Hansen og Jette Reeh blev valgt

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag 10. marts 2017 kl Republikken, Vesterbrogade 26, 1620 Kbh V

Hovedbestyrelsesmøde fredag 10. marts 2017 kl Republikken, Vesterbrogade 26, 1620 Kbh V Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Kirsten Marie Haugstrup (KMH), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE), Steffen Brøgger-Jensen (SBJ), Stefan Stürup

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag 8. juni 2018 kl Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag 8. juni 2018 kl Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Stefan Stürup (SS), Lene Smith (LS), Hans Meltofte (HM), Henrik Wejdling (HW), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE),

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab 7. og 8. maj på Skærbæk Fritidscenter

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab 7. og 8. maj på Skærbæk Fritidscenter Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet Gert Fahlberg Fra DOF Sønderjylland bød velkommen til lokalafdelingens område. 1. Valg af dirigenter og referenter Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland,

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 18. og 19. april 2015

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 18. og 19. april 2015 Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 18. og 19. april 2015 John Hansen, DOF Nordsjælland, medlem af Repræsentantskabets Forretningsudvalg, bød særligt velkommen til DOF

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2011 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2011 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af Repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF, Jan Ejlsted (JE), deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense.

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense. Dannebrogsgade 31, 1. mf. 1660 København V www.kulturbestyrelser.dk 20. marts 2016 Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl. 17.45 til 19.45. Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21,

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab Den november 2013 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab Den november 2013 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med indkaldelsen På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter og referenter

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2009 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2009 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag 13. januar 2017 kl Oxfam IBIS, Vesterbrogade 2B, 1620 København V

Hovedbestyrelsesmøde fredag 13. januar 2017 kl Oxfam IBIS, Vesterbrogade 2B, 1620 København V Referat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Kirsten Marie Haugstrup (KMH), Peter Bonne Eriksen (PBE), Steffen Brøgger-Jensen (SBJ), Lene Smith (LS), Hans Meltofte (HM) og Henrik Wejdling (HW). Fra Fuglenes

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde august 2018 Blåvand Fuglestation. Beslutningsreferat

Hovedbestyrelsesmøde august 2018 Blåvand Fuglestation. Beslutningsreferat Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Stefan Stürup (SS), Lene Smith (LS), Hans Meltofte (HM), Henrik Wejdling (HW), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE),

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab april 2010 på Musholm Bugt Feriecenter

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab april 2010 på Musholm Bugt Feriecenter Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

HOVEDBESTYRELSESMØDE I FUGLENES HUS Fredag den 18. januar 2019 kl Beslutningsreferat

HOVEDBESTYRELSESMØDE I FUGLENES HUS Fredag den 18. januar 2019 kl Beslutningsreferat Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Stefan Stürup (SS), Kirsten Marie Haugstrup (KMH), Hans Meltofte (HM), Henrik Wejdling (HW), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne

Læs mere

Referat Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskabsmøde 12. og 13. november Dalum Landbrugsskole

Referat Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskabsmøde 12. og 13. november Dalum Landbrugsskole Referat Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskabsmøde 12. og 13. november 2016 Dalum Landbrugsskole 1. Valg af dirigenter og referenter Medlemmerne af repræsentantskabets forretningsudvalg, Hans Harrestrup

Læs mere

Referat Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskabsmøde den 22. og 23. april 2017, Vingsted Hotel- og Konferencecenter

Referat Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskabsmøde den 22. og 23. april 2017, Vingsted Hotel- og Konferencecenter Referat Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskabsmøde den 22. og 23. april 2017, Vingsted Hotel- og Konferencecenter LØRDAG d. 22. april 1. Valg af dirigenter og referenter Morten Møller Hansen, John

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 17. juni 2016, kl Rungstedlund

Hovedbestyrelsesmøde 17. juni 2016, kl Rungstedlund Referat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils Erik Norsker (NEN), Kirsten Marie Haugstrup (KMH), Marco Brodde (MB), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE), Steffen Brøgger Jensen (SBJ), Stefan

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

a. Opsamling på referat af mødet i Kredsudvalg Syd d. 4. januar og på klubledermødet tirsdag d 31. januar. Intet at bemærke

a. Opsamling på referat af mødet i Kredsudvalg Syd d. 4. januar og på klubledermødet tirsdag d 31. januar. Intet at bemærke Dansk Orienterings-Forbund Til Kredsudvalg Syds medlemmer Referat fra møde 2, 2012 i Kredsudvalg Syd Mødested Niels Skousvej 21, Vejle Mødedato Tirsdag d. 7/5 kl. 18.30 Deltagere Afbud Kate Nielsen, Knud

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent.

1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent. Referat for generalforsamling den 31. Marts 2016 Der var mødt 75 medlemmer op. 1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent. Morten

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING i Holluf Pile Tornbjerg IF Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Carlo Vajhøj bød velkommen. Da ingen ønskede at være dirigent, indvilgede

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Referat fra den ordinære generalforsamling 2006 i Foreningen Borgerhjemmet i Gentofte Kommune

Referat fra den ordinære generalforsamling 2006 i Foreningen Borgerhjemmet i Gentofte Kommune Til medlemmer i foreningen Borgerhjemmet i Gentofte Ordrup Jagtvej 65-81 2920 Charlottenlund København den 1. juni 2006 Journal nr. 703 jbh. Referat fra den ordinære generalforsamling 2006 i Foreningen

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2007 på Beder Gartnerskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2007 på Beder Gartnerskole Deltagere: Deltagerlisten udsendt sammen med referatet. 1. Valg af dirigent og referent Forslagene blev godkendt, dirigenter blev: Stefan Stürup, København. Sten Nielsen, Vejle. Oluf Lou, Bornholm. Som

Læs mere

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt 21. maj 2015 Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt R E F E R A T fra ordinært repræsentantskabsmøde 12. maj 2015 Kl. 1900 Side 1 Til stede var 11 repræsentanter med stemmeret. Heraf 1 dirigent

Læs mere

Referat DOFs Repræsentantskab den 21. og 22. april 2018 Green Solution House, Rønne

Referat DOFs Repræsentantskab den 21. og 22. april 2018 Green Solution House, Rønne Referat DOFs Repræsentantskab den 21. og 22. april 2018 Green Solution House, Rønne 1. Valg af dirigenter og referenter Som dirigenter blev valgt Hans Harrestrup Andersen, Morten Møller Hansen og Jette

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl. 18.00 i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Til mødet deltog 28 repræsentantskabsmedlemmer samt fra

Læs mere

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden:

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden: Vedtaget d. 22. november 2014 Forretningsorden for CISV Danmarks Hovedbestyrelse CISV Danmark er etableret som en selvstændig organisation i Danmark. CISV Danmark er tilsluttet CISV International og agerer

Læs mere

Danske Sortkrudtsskytter

Danske Sortkrudtsskytter Danske Sortkrudtsskytter Forbundet af Danske Sortkrudtsskytteforeninger Medlem af Dansk Skytte Union- Danmarks Idrætsforbund www.sortkrudt.dk Referat af repræsentantskabsmøde Lørdag d. 11. maj 2013 Følgende

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

REFERAT. fra ordinært repræsentantskabsmøde den 5. maj 2009. Formand Robert bød indledningsvis velkommen, og en speciel velkomst til gæster på mødet.

REFERAT. fra ordinært repræsentantskabsmøde den 5. maj 2009. Formand Robert bød indledningsvis velkommen, og en speciel velkomst til gæster på mødet. REFERAT fra ordinært repræsentantskabsmøde den 5. maj 2009 Formand Robert bød indledningsvis velkommen, og en speciel velkomst til gæster på mødet. Forretningsorden for mødet blev omdelt og godkendt. 1.

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV Referat Generalforsamling 2010 i den 15. april Deltagere: Peter Sonne, (formand) Kenneth Juul Andersen, Banedanmark (dirigent) Esther Kristensen, KPMG (repræsentant for revisor) Bernd Schittenhelm (sekretær)

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

1. Valg af dirigent. Dirigenten takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig iht. vedtægterne.

1. Valg af dirigent. Dirigenten takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig iht. vedtægterne. Referat af ordinær generalforsamling i Munkerup og Hulerød Grundejerforening lørdag, den 29. juli 2006 kl. 15.00 i foreningens telt på stranden ved udsigtspladsen for enden af Strandgårdsvænge. 1. Valg

Læs mere

14/ Referent: Heidi Dagsordenspunkter: Mål: Ansvar: Referat: Siden sidst...

14/ Referent: Heidi Dagsordenspunkter: Mål: Ansvar: Referat: Siden sidst... Dagsorden: Bestyrelsesmøde i Falihos - Banevænget 17, Kollemorten - Give (hovedbunkeren) 14/11-15 10.00-16.00 Indkaldte:Rasmus, Tanja, Ditte, Heidi, Kristine, Dennis Fravær: Rasmus Mødeleder: Dennis Ordstyrer:

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

De Blå Baretter København Generalforsamlingen

De Blå Baretter København Generalforsamlingen Kastellet den 26. februar 2015. De Blå Baretter København Generalforsamlingen Tid: Torsdag d. 26. februar 2015 kl. 19:30. Sted: Deltagere: Bilag: Foreningslokaler i Bunkeren på Kastellet. Der var 18 deltagere,

Læs mere

Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019

Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019 ~ Cystisk Fibrose 'i i, Foreningen Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019 Deltagere i alt: 20 i Aarhus og via livestreaming. Der var 4 fuldmagter med stemmeret. Der

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

BESLUTNINGREFERAT. fra ordinært repræsentantskabsmøde den 3. juni 2010

BESLUTNINGREFERAT. fra ordinært repræsentantskabsmøde den 3. juni 2010 BESLUTNINGREFERAT fra ordinært repræsentantskabsmøde den 3. juni 2010 Formand Søren Høgsberg bød indledningsvis velkommen, og en speciel velkomst til gæsterne på mødet. 1. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF 31. maj 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i AIF Torsdag den 28. maj 2015, kl. 19.00. Generalforsamlingen afholdtes i AIF klubhus. Deltagende foreninger: Badminton, Cricket, Fodbold, Gymnastik,

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

REFERAT AF SYVENDE ORDINÆRE TEX-BRUGERGRUPPE 24. SEPTEMBER 2005 PÅ DATALOGISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN:

REFERAT AF SYVENDE ORDINÆRE TEX-BRUGERGRUPPE 24. SEPTEMBER 2005 PÅ DATALOGISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN: REFERAT AF SYVENDE ORDINÆRE GENERALFORSAMLING I DANSK TEX-BRUGERGRUPPE 24. SEPTEMBER 2005 PÅ DATALOGISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus.

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 23. februar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten

Læs mere

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Til stede var: Dirigent: John Jensen Fra ALBOA: Inspektør Claus Boch og områdeleder Daniel B.M. Sloth Afd. 40: Aase, Stella Afd. 43: Turi Afd. 45: Signe, Sinne,

Læs mere

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 1 Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 Dagsorden + referat Formanden Michael Thaarup byder velkommen til klubbens ordinære generalforsamling. Generalforsamlingen er Skagen Havkajakklubs

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

Generalforsamling Ordrup Præmie Grunde

Generalforsamling Ordrup Præmie Grunde Generalforsamling Ordrup Præmie Grunde Dato: Søndag 28. maj 2017. Tid: Kl. 10.00. Sted: Cafeen i Ordrup. Tilstede: 47 medlemmer samt 2 parceller repræsenteret v/fuldmagt Pkt Dagsorden Valg af a) dirigent

Læs mere

Danske Naturister. www.naturister.dk

Danske Naturister. www.naturister.dk Referat fra DNs generalforsamling lørdag den 4. februar 2006. Generalforsamlingen blev afholdt i Vesterbro Kulturhus. Der var 31 personligt fremmødte medlemmer til generalforsamlingen. Ad. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Veteranhjem Odense den :

Referat fra generalforsamlingen i Veteranhjem Odense den : Referat fra generalforsamlingen i Veteranhjem Odense den 22.05.2017: 1. Valg af dirigent og referent. Benny Madsen valgt som dirigent og Hannah som referent. Dirigenten fastslog at generalforsamlingen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken den 19. april 2007 kl. 20.00 i Golfcafeen.

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken den 19. april 2007 kl. 20.00 i Golfcafeen. ANDELSBOLIGFORENINGEN GOLFPARKEN Dagsorden: Pkt. 1. Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken den 19. april 2007 kl. 20.00 i Golfcafeen. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund Midtjylland stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg.

Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund Midtjylland stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Kl. 20.00, Brian Poulsen Jensen og Peter Kann bød de fremmødte velkommen

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag 9. marts 2018 kl Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag 9. marts 2018 kl Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Stefan Stürup (SS), Lene Smith (LS), Hans Meltofte (HM), Henrik Wejdling (HW), Kirsten Marie Haugstrup (KMH), Ole Friis Larsen

Læs mere

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger Tid: Lørdag 14. april 2018 kl. 17.00 Da det forudgående temamøde grundet sygemeldinger fra flere indlægsholdere

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Adoption & Samfund Lørdag den 4. november kl. 13.00. Afholdt på Hindsgavl Slot, Hindsgavl Alle 7, 5500 Middelfart

Referat fra Generalforsamling i Adoption & Samfund Lørdag den 4. november kl. 13.00. Afholdt på Hindsgavl Slot, Hindsgavl Alle 7, 5500 Middelfart Referat fra Generalforsamling i Adoption & Samfund Lørdag den 4. november kl. 13.00 Afholdt på Hindsgavl Slot, Hindsgavl Alle 7, 5500 Middelfart Undertegnede erklærer referatet godkendt. Dato Henning Moritzen

Læs mere

59. ordinære eeneralforsamline Torsdae den 20. september 2018, kl på Arena Assens.

59. ordinære eeneralforsamline Torsdae den 20. september 2018, kl på Arena Assens. FJÉRNWRNE 59. ordinære eeneralforsamline Torsdae den 20. september 2018, kl. 19.30 på Arena Assens. Dagsorden: l. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Åens Grundejerforening.

Åens Grundejerforening. Åens Grundejerforening. Referat af ordinær generalforsamling søndag den 24. juli 2016, kl. 10.00, i Campingplads-pavillonen på Osvejen 30, 4480 St. Fuglede. Grundejerforeningens formand Jan Peter Rasmussen,

Læs mere

Generalforsamling den 7. marts 2016 kl

Generalforsamling den 7. marts 2016 kl Referat fra generalforsamling i Ishøj GolfKlub den 7. marts 2016 kl. 19. Afholdt på Kanehøjgaard, Køgevej 275, 2635 Ishøj Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 7. april 2018 i Danske Vandværker Region Nord, afholdt på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker.

Referat fra generalforsamlingen den 7. april 2018 i Danske Vandværker Region Nord, afholdt på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker. Referat fra generalforsamlingen den 7. april 2018 i Danske Vandværker Region Nord, afholdt på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker. Inden generalforsamlingen var følgende dagsorden rundsendt til alle vandværker

Læs mere

SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP REFERAT AF BESLUTNINGER TRUFFET PÅ 43. ORDINÆRE GENERALFORSAMLING TORSDAG DEN 15. DECEMBER 2016

SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP REFERAT AF BESLUTNINGER TRUFFET PÅ 43. ORDINÆRE GENERALFORSAMLING TORSDAG DEN 15. DECEMBER 2016 SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP REFERAT AF BESLUTNINGER TRUFFET PÅ 43. ORDINÆRE GENERALFORSAMLING TORSDAG DEN 15. DECEMBER 2016 Fremmødte var 80 stemmeberettigede medlemmer + 2 gyldige fuldmagter - i

Læs mere

DOF's Fuglestationsudvalg. Referat fra møde marts 2018

DOF's Fuglestationsudvalg. Referat fra møde marts 2018 DOF's Fuglestationsudvalg Referat fra møde 10.-11. marts 2018 Version 1 DOF s Fuglestationsudvalg Marts 2018 1. Indledning Mødet blev afholdt på Blåvand Fuglestation 10.-11. marts 2018 Deltagere: Bent

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Grundejerforeningen Åstrupskrænten Bestyrelsens beretning 2000

Grundejerforeningen Åstrupskrænten Bestyrelsens beretning 2000 Referat fra generalforsamling 16. marts 2001: Fremmødte: Hus Antal Stemmeberettigede Fremmødte personer 4 1 1 Allan Jespersen 10 2 1 Ulla og Helge Arno 11 2 1 Anni og Henning Staub 19 1 1 Ole Thaagaard

Læs mere

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling I/S Odder Vandværk Referat Generalforsamling Dato 27.03.2008 Tidspunkt Kl. 19.30 Sted Odder Parkhotel Deltagere Der blev udleveret 64 stemmesedler, heraf 3 ved fuldmagt. Der var i alt 73 fremmødte. Referent

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

EF ungarnsgade 3541 m.fl.

EF ungarnsgade 3541 m.fl. BOLIGEXPERTEN ADMIN ISTRATION A/S VESTERBROGADE 12 1620 KøBENHAVN V cvr-nr. 21397245 rlf.33 2299 4L TLF. TID : 10.00-14.00 FAX 33 22 66 93 ADM@BOLIGEXPERTEN.DK WWW.BOLIGEXPERTEN.DK BANK: Nordea Eank reg.

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 BESLUTNINGSREFERAT HB04 2016/2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 i Ceres Park & Arena Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Kl. 10:00-15:00 (mødet slut kl.15.20) Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart.

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning fremlægges 3. Formanden

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling 109 I/S Odder Vandværk Referat Generalforsamling Dato 19. mar. 2009 Tidspunkt Kl. 19.30 Sted Odder Parkhotel Deltagere Der blev udleveret 56 stemmesedler heraf 15 ved fuldmagt Der var i alt 63 fremmødte

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling På Rønbækskolen, lokale 151 Tirsdag den 27. marts 2008 kl. 19.30 Dagsorden: Antenneforeningen Rønege www.roenege.dk 1. Valg af dirigent A. Optælling af stemmeberettigede medlemmer

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Formanden, Johs Chr Johansen, bød velkommen og foreslog Advokat Michael Nathan, CPH Lex, som

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser DOF Ekstern Version 2 Januar 2019 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24...

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 30. juni 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede: Bestyrelsen: Afdelingerne:

Læs mere